Domácí zabijačka - díl druhý

Autor
Štítky

Krátký koronavirový úvodník: 

Jak jistě víte, při našich koronavirových hypotézách se s Masterem opíráme o data Ústavu zdravotní statistiky. Požádali jsme si o data, která jsou k dispozici pouze registrovaným a sbíráme v podstatě všechno co se na ÚZISu dá získat. Zkrátka a dobře pracujeme se zdrojovými daty. Neděláme to, co dělají tupí čeští novnináři, že si u Duška prostě vezmou něco, čemu ani nerozumí, co tam na ÚZISu zpravidla sestavili k úplně něčemu jinému a pak na tom vítězoslavně dokazují něco, co se jim hodí. My si prostě bereme zdrojová data, interpretujeme je a pak si podle toho vytvoříme názor. Neděláme to obráceně, že jako dopředu víme, že koronavirus neexistuje, že je to spiknutí a pak se snažíme to nějak dokázat. Navíc ještě děláme i další blbost - máme na českém internetu jedny z nejkompletnějších a nejvšeobecnějších grafů, které umožňují covid analyzovat z nejrůznějších hledisek. Troufnu si tvrdit, že některé z grafů, které máme, jinde na Internetu nenajdete.

Včera nám grafy haprovaly. Přestalo to fungovat a Master hledal příčinu. Ukázalo se, že ÚZIS 16. listopadu přešel na novou verzi rozhraní pro data a včera vypnul tu starou. Master to začal předělávat a i v novém rozhraní objevil programátorskou chybu, díky které nebylo možné data získávat. Master tam napsal, oni to dali do pořádku a poslali mu asi za dvě hodiny mail s instrukcemi co s tím. 

Tento mail poslali jako kopii všem, kteří se na ÚZIS připojují a berou si ta originál nová data. Hádejte kolik jich je...

Sedm. 

Ne nekecám. V této republice je pouze a jenom sedm subjektů, které zajímají nepředžvýkané údaje a o nová data. Z toho dva jsou Babišovi novináři v Mafře a Idnes. Kromě nás pak jsou už jen další čtyři osoby, kteří chtějí být u zdroje. Dva z toho jsou podle všeho nerdi, a aspoň podle profilové fotky jeden z nich snad ještě nechodí ani na vysokou školu. Potom asi jeden vědec z MUNI a jednoho člověka se nám nepodařilo identifikovat. Jinak nikdo. Ani Flégr, ani Ludwig, ani ten pirát Dostál,  ani jiní hrozně chytří jedinci, kteří se na svých fejsbučcích tváří, že vědí o covidu všechno. 

Všichni si prostě někde něco přečtou, vůbec nevědí jak to bylo sestaveno, jestli jsou ta data vůbec konzistentní, nejspíš do toho vůbec nezahrnují opravy, protože při sběru dat dochází vždycky k chybám, které je nutné opravovat, prostě si jen přečtou název, který může být velmi snadno zavádějící a pak už nechají pracovat svou představivost a dělají pěkně divoké závěry. Například ta slavná Omikron záležitost, kdy u nás všichni citovali a odkazovali na data Jihoafrické republiky ze kterých vycházelo reprodukční číslo vyšší než 5, ale jen proto, že zrovna v tu dobu dělali tamní statistici opravy chyb a dodávali naráz případy na které se předtím "zapomnělo". Dodnes se na to někteří doktoři odkazují a běžně se to objevuje na fejsbůku i když to už dávno neplatí. 

Takže přátelé - Mladá Fronta a iDnes jsou jediní, kteří si nová data stahují a dělají si intepretace sami. Pak jsou to Vidlákovy kydy a pár jedinců o kterých jsem nikdy neslyšel, které to zřejmě zajímá čistě ze zvědavosti a nerdovství.  Všichni ostatní vědí naprosto kulové, co vlastně citují. Vlastně  na sebe odkazují navzájem, to jim dodává důvěryhodnosti a nechávají mezi sebou kolovat grafy o kterých nikdo neví, jak vznikly a co vlastně přesně zobrazují. 

Kromě lidí na ÚZISu je v této republice sedm subjektů, kteří si stahují shromážděná data z márnic, nemocnic, hygienických stanic a stanic testování covid 19. Ostatní nevědí nic. Pár lidí možná ještě tahá data starým způsobem, který byl zatím vypnut jenom částečně, ale o nová, podrobnější a zajímavější data se prostě nikdo nezajímá. Tolik ke všem Flégrům, Ludwigům a Dostálům.

 

A teď zpátky na dvorek k prasátku: 

Tak nám skončila přestávka, kdy jsme si dali mozeček s chlebem. Rozbouraná hlava nám bublá v kotli a je nejvyšší čas prase otevřít a vyvrhnout. V mezičase jsme si ho visící ještě jednou očistili, umyli, řádně vydrhli rejžákem  a opálili případné zaopomenuté chloupky. Já se převlékl do čistého mundůru, dal jsem si třetího panáka, vzal jsem si igelitovou zástěru a pustil se do toho. 

vyvrhnutí

Fotka byla pořízena těsně před tím, než jsem dal pod prase mísu. Takže vnitřnosti neleží na zemi, ještě pevně drží žaludkem v břiše. Nebudeme se u této choulostivé operace zdržovat. Prostě obsah břišní dutiny musí ven a pokud možno tak, aby maso nebylo potřísněno obsahem střev. Nejprve se vyjmou střeva i se žaludkem, následně pak játra a nakonec obsah hrudi. 

Já si jako řezník vždycky kontroluji čistotu svého vykrvovacího vpichu. Nůž by měl trefit pouze některou z tepen nad srdcem, ale neměl by narušit ani hltan ani průdušnici. Pozná se to jednoduše. Prostě nafoukneme plíce. Pokud vzduch nikde neuchází, odvedl jsem dobrou práci. 

plíce

Jak vidíte, plíce jsou nafouknuté, krásně růžové, neobsahují žádnou nateklou krev. Čistá rána.  

Na dalším obrázku můžete vidět uvolňování tenkého střeva, které se pak použije jako obal na jitrnice a jelita. 

střeva

Střívko se pak musí vyprázdnit, vyprat, dezifikovat trochou octa a obrátit, aby vnitřek střeva byl venku. Existuje celá řada postupů, jak střevo obrátit, mně se osvědčil vidlácký trik číslo 4: 

Střívko si dám do hrnku s vodou, najdu jeden konec, ohnu okraj, jako když chci zabalit ponožku, vytvořím tím takovou kapsu a pak liju vodu i se střívkem do této kapsy. Střevo se krásně otočí. Následující tři fotky to dokumentují: 

Tady dělám tu misku: 

obracení

Jak vidíte, ohnu okraj, aby střívko mířilo dovnitř. 

Tady do té kapsy  liju vodu se střívkem: 

vodu

A tady je otočené střívko: 

obrácené střívko

Střívka se pak musejí odšlemovat - musí se z nich odřít vnitřní povrch pokrytý tou střevní mikroflórou. Dělá se to dřívkem, nebo tupou stranou nože. Výsledkem je tenká blána vlastního střívka. Tenká, ale zároveň dost pevná, aby se z ní vyráběly balonety pro vzducholodě. Šlemování nedělá řezník, ale někdo z pomocníků. 

šlemování

 

Já mezitím začínám rozebírat prasátko na součástky: 

bourání

Většina řezníků v dnešní době má zkušenosti z velkovýroby. Po vyvrhnutí se prase prostě rozpůlí pilou a vepřové půlky jedou do chladírny. I při domácí zabijačce řezník postupuje stejně. Prase rozpůlí na dvě poloviny a pak je dál bourá tak jak je zvyklý normálně na stole. Já žádnou takovou zkušenost nemám a naopak jsem se učil u řezníků, kteří celý život dělali pouze a výhradně domácí zabijačky, takže celé prase rozebírám rovnou ve visu. 

Nejprve stáhnu kůži se špekem a obnažím vlastní svalovinu a pak postupně odebírám jednotlivé části. Na následující fotce už chybí přední nohy - tedy plecka. 

bourání

Zde už chybí všechno. Zůstaly jen kýty spojené s páteří. 

boourání

Povšimněte si prosím tloušťky tukové vrstvy. Už jsem měl i tučnější prase, ale přesto výsledkem bylo 50 litrů čistého sádla.  

tuk

Výsledek bourání by pak měl vypadat takto: 

maso

Maso nám krásně chladne, ještě strhneme břišní, neboli vnitřní, neboli plstní tuk z vnitřní strany bůčku, půjde také na vyškvaření. 

bůček

 

V mezičase několik lidí nedělá už hodinu nic jiného, než krájí špek na kostičky, aby bylo připraveno na škvaření: 

špek

 

A máme dvanáct hodin. Prase je rozbourané, maso chladne, střívka jsou připravená, finišuje se  s krájením špeku, uklízí se zakrvavený dvůr, já si dávám čtvrtého panáka. Hlava v kotli se proměnila v nádherný ovar, za chvíli ho budeme vyndavat. Je nejvyšší čas dát si nějaký oběd a pustit se do výroby produktů. Ale o tom až zítra. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (93 hlasů)

Komentáře

Prozatim tu máme ještě selský rozum vidle a kupy hnoje jako zbraně.Vime,že všehoschopni ,nami zvoleni zastupci už když "vidlák" Babiš je odstavil,se začali ptát
"No dobrá pustime ho vládnout,ale jak se ho potom zbavime?"
Ten chlap se naparoval,že umi řidit stát jako firmu.MERDE !
Ukazuje se,že ho dostali a dopad jako haviř.
"Vydupali haviřa a nedali mu haliřa",ta ostuda zvitêzit a zároveň puknout jak žalud!
A k tomu dostali kapky i jeho "spojenci"stejně blbi v hlavě,kdy je zvolili členové těch kopyt a nezpozorovali,že to jsou Mgr čili MAGOŘI a Judři,kteři zemi nerozuměji a tak nathli prozatim bačkory a naši investigativci zjištuji,že prý KSČM pověřila vedenim ovladatelné děvčatku,kterému nedali na stul ani telefon a jeji úřednici se schovvaji před občany jejich sympatizanty pod stůl a podle jejiho vzoru telefony neberou na znameni,že nikdy nebudou chtit změnu kapitalismu bez přivlastků ,vycházejiciho z gangsterismu,což je prý známka,že chtěji prosat 171 lukrativnich nemovitosti té strany a uprchnout s pytli peněz do nějaké banánové republiky.
To neni názor to je prý pravda,kterou už členove té strany prý odhalili a proto jim zůstala jen skála a ta se dá nyni obtékat nebot propadá i se svým poslednim marxistou a ten se nam tu neobjevi,aby zavedl s nami diskusi co vlastně chce ,když mu to všechno voliči vycinkali.
Mohu vám tu dat i odkaz kdo vytvořil C19 a jak,kdo dal zadáni toho grantu snad dokonce z peněz gryndylu tj 6 instituci a 9 vědců,kteři se chvastali jak tento swisky praseči ukol zvládli v nejstarsim časopise vědy na zeměkouli,ale vždy je to OKAMŽITÉ zcenzurováno ještě v době než to napiši celé.
Presidenti TRAMP a PUTIN to,ale vědi! To je k diskusi plné naši krve!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (19 hlasů)

... a bylo by po pandemii.

Citát z ukázky:
"Kdyby s tím skončil, nepřímo by přiznal chybu, že zašel tak daleko. Tím, že pokračuje, ospravedlňuje své předchozí jednání."

Jinými slovy, testovaný má jedinou příležitost neublížit a nepáchat zlo, a to na samém počátku. Jakmile s tím začne, už není úniku. Tím se vysvětluje zlo totalitních režimů a válečných konfliktů, které je zpětně, když pomine, nepochopitelné běžným lidským uvažováním. Filmová ukázka jasně dokládá, proč není správné volit menší zlo. Malé zlo se stává velkým, jakmile je vtaženo do hry.

Citát z ukázky:
"Z toho vyplývá, že v civilizované zemi, demokratické a liberální, jsou dvě třetiny populace ochotné splnit jakýkoli rozkaz."

Milgramův experiment koreluje s dnešní realitou do puntíku. Dvě třetiny populace schvalují opatření a souhlasí s povinnou vakcínou, jak nařizuje vyšší autorita.

Citát z ukázky:
"Když pilot dostane rozkaz, aby na město shodil bombu, nezkoumá, zda je to správné či ne, a bombu shodí."

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

no prescription order viagra online <a href=https://vsildenafilos.com/>generic viagra for sale in canada</a> Correct Viagra Dosage

Zatím bez slepic

find cialis cheap <a href=https://cscialisan.com/>buy cialis online reviews</a> tadalafil cheapest

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vcera jsem se na to ptal, v debate s amaterskym strelcem vuci kteremu byl Old Shatterhand jen obycejny spuntovkar, to nak zaniklo : Muze se stat ze v prasatku zili naci skodlivy parazitove ? Jak se to pozna a co s tim ?

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

mohl bych popsat,jak se to dělá na jatkách a taky jak jsem to dělával já.
Jestli a jak to dělá vidlák, to netuším. Samozřejmě, že v každém zvířeti (i v praseti) mohou být nejenom paraziti.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bude tam až do jara.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

střelec, jako já a stejný mamlas, jako soudruzi navolení do současného parlamentu ČR. Víte hovno, byl jste akorát v řiti a rozséváte moudra, aniž by se na ně někdo tázal.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Parazity samozřejmě prase mít může. Nejčastější jsou různé druhy hlístů ve střevech. Ale to se zpravidla velmi jednoduše pozná, protože jak se objeví střevní paraziti, objeví se prasatům i vyrážka na kůži. Pak stačí injekce ivermektinu a vše je napraveno. Já prasata odčervuju zpravidla v září. Když při zabijačce objevím ve střevě nějakého červa, zbylé kusy odčervím znovu. Ale už se mi to hodně dlouho nestalo. Pokud jsou prasata na podestýlce a mají pod sebou nepropustnou = suchou podlahu, tak s tím nebývá problém. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Špyrečkx pryč. Bůček pryč. Už jenom wassbi.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Holiday on Ice, němci to zavřeli až do října 22. Kovídek v říši jede.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Konečně začíná mít seriál zabijačky standartní polohu. Prase při bourání visí, střívka se perou. Byl jsem vždy při zabijačce pověřen čistěním tenkého střeva, což je pro neznalého dost velká dřina, pokud mrzne. Musí se několikrát střevo odřít a opláchnout. Převracení střeva jsem vždy dělal pomocí dřevěného kolíku. Jen ten začátek je trošku obtížnější, ale potom to jde téměř samo.
Proces bourání- tam bych viděl rezervy. Prase je dost ošmidlané, málo čistých řezů. Naopak špek je krásně, přímo vzorově nakrájený. Téměř bych řekl , že původci absolvovali v Japonsku 5- letou školu krájení.
Zbytek je standartní, uvidíme v dalších dílech.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Země, celkový počet zjištěných nákaz (total cases),celkový počet úmrtí
(zaokrouhleno)
Rusko , 10 268 000, 300 000........tj. každý 34.
Francie, 8 714 000, 122 000........tj. každý 71.
Německo, 6 870 000, 110 000.....tj. každý 62.
Španělsko, 5 585 000, 89 000 .....tj. každý 63.
Itálie, 5 436 000, 136 000...........tj. každý 40.
Polsko, 3 982 000, 92 000, ..........tj. každý 43.
Ukrajina, 3 617 000, 94 000........tj. každý 38.
Holandsko, 3 001 000, 21 000......tj. každý 143.
Česká r. , 2 416 000, 35 000........tj. každý 69.
Belgie , 2 017 000, 28 000...........tj. každý 72
Rumunsko, 1 800 000, 58 000.....tj. každý 31.
Izrael 1358 000, 8 200.................tj. každý 165 ????
Švédsko, 1 264 000, 15 000.........tj. každý 84.
Rakousko 1 254 000, 13 600.......tj. každý 92.
Portugalsko, 1 234 000, 19 000...tj. každý 65.
Maďarsko 1 230 000, 38 000.......tj. každý 32.
Slovensko 811 000, 16 000...........tj. každý 51.
Bulharsko, 729 000, 30 000.........tj, každý 24 !!!!
Řecko, 1 044 000, 20 000.............tj. každý 52.
(bez záruky)
--------------
Mě už natahovalo z těch předchozích obrázků.
Nějak jsem za ta leta (kdysi sem krev míchal, nožky opaloval, střeva pral, jelita nabíjel a špejloval, a propichoval v kotlu když se vařila - bo nejraděj jsem měl prdelanku...:-D))) ) tomu odvykl, vůbec se snažím od masa ustoupit. Nedaří se ale, doma totiž panuje teror - moje má ráda maso jak nějaká lvice nebo co. No a mi se zas chce vařit asi tak často jako když se čeká na oblevu.
Ale je to návodně uděláno dobře.
Huj, už mě zas natáhlo...

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Bulharští raketýři byli natěšení na nějaké chřipečkové prachy od jiných raketýrů, tak makali a dodávali mrtvé, jenom se z nich kouřilo. Asi tak podobně, jak makali v devadesátkách tady. Vůbec jsem nechápal, kde se jich tu mohlo tolik vzít - a tak drzých, nezadali si s Albáncema.
Ty devadesátky byly vůbec zajímavé. Ze žádné postbolševické země, si dacani všeho druhu neudělali takovou kasičku, jako z nás.
Neumím si vůbec představit, že cosi podobného, jako se dělo v devadesátkách tady, by se dělo například ve východním Německu, ale i v Polsku a Maďarsku. Skoro opačně - Poláci a Maďaři si svoji zemi nerozkradli, udělali si rejžoviště z nás.
Bulharsko bylo odjakživa, už za toho předchozího bolševika, taková divná zem. Podobně Albánie. Všecko tam bylo, i v rekreačních resortech, "jenom jako". Obchody jenom jako, prázdné, nebo totál šrot i pro nás chudáky z ČSSR. Oblečení lidí - zdálky to vypadalo zhruba jako 5 roků starý sekáč z Rakouska. Když jste ale přišli blíž, tak to byl 12-15 roků starý, všelijak přešitý sekáč z Německa, ještě s cedulkama na límcích.
Bulhaři byli chudáci už za Živkova, spolu s Rumunama takoví morgoši východu, ale s azbukou. A teď jsou ještě větší chudáci, řekl bych.
Tehdy to tam jaksi fungovalo díky podpoře SSSR a RVHP - Vy si někdo pamatujete nějaký, dobrý a užitečný výrobek z Bulharska, co by se k nám odtud dovážel?

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

z Bulharska například stolní (sloupové) vrtačky (Pékáčka). Za bolševika je měla spousta našich fabrik, dnes je jich nemálo u soukromníků.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

se Polsku a Maďarsku nerozkrádalo ve velkém a ještě větším? Pokud se rozkrádalo méně, tak jedině proto, že nebylo co rozkrádat.
Ale stran kradení a raketýringu nemá nikdo na Jelcinovo Rusko. To byl opravdu Divoký východ v původním slova smyslu.
Co se týká Bulharů, je to trošku o něčem jiném. Bulhaři, zejména obyvatelé vesnic, spoustu tzv. důležitých věcí prostě neřeší. Tedy neřešili. Strávil jsem tam nedobrovolně týden života (nesprávné doklady ke zboží a příjemce to jednoduše odmítl uplatit, dokud to zboží opravdu nepotřeboval do výroby) a jen jsem čuměl.
Ale je to víc, než pětadvacet let, dnes už může být všechno jinak...

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Něco jako "golfáče", ale mělo to pevnou sklopnou kostru a oddělitelné sedadlo s vysokým opěrákem. Sedačka měla bezpečnostní pásy a sklopnou zábranu a používala se jako autosedačka. Zavěšovala se na záda předního sedadla - tedy proti směru pohybu auta.
Na rozdíl od západních golfáčů to bylo skoro nezničitelné, takže v tom odjezdila obě naše mimina a za pětikilo šel sporťák dál do světa prakticky nedotčený.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co třeba cigarety BT? Kdysi jsem je měl rád. Anebo akumulátory -pravda nic moc... a melouny :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bulgar tabac, cigára který jsme hulili v dětství. Otec kouřil jugoslávské Driny. Tvl to už není pravda.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by Tom (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byly jemnější než Sparty, měly bílou krabičku s černým nápisem...
Jo, mládí! :-)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

byly tuším vysokozdvižné vozíky. Ta reklama byla strašně dlouho na náměstí Rudé armády (dnes Moravák) v Brně. Tak to si pamatuju. Myslím, že s ním jezdil kuchař Sváťa Kuřátko v tehdy novém hotelu Atrium (dnes Hilton).

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

vozidel Liaz a výroba komponentů pro tento socprc vehikl. Bral jsem jejich řadicí vidlice a kameny do převodovek Praga. Ceny mnohem mírnější, než za české věci, životnost o něco horší. Dělali ale i motory, kabiny, uměli prakticky celá auta. A taky uměli větší nádrže, což byla také bolest Liazů (pouhých 180 litrů a potřeboval min. 800).

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poláci a Maďaři byli jen navoněná bída. Polákům dokonce odpouštěli v devadesátkách polovinu dluhu, jinak by byli na tom jako Bulhaři a proto stále lezou Amíkům do zadnice. Maďaři těžili z výhodného klimatu než třeba my nebo většina Slovenska. Měli dostatek potravin, nic víc.
Když na tom byli tak dobře, proč tedy jich miliony odešly po 89 do zahraničí? Proč se západ tak bál instalatéra z Polska? Dyť na tom byly založeny i volební spoty.
A východní Německo? To bylo vyrabováno západním do mrtě, byli na tom hůře než u nás a jednu dobu na východě zůstaly jen děti a staří. Ještě před pár lety měli půlku platu západního Němce.
V Bulharsku jsme byli jak za komoušů tak za současného režimu a lépe jim bylo za Todora Žižkova, oni to sami říkají, jenže to by jste musel chtít rozumět. Zapomněl jste jak je ČEZ okrádal a jak musel prchat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

"Izrael začne jako první stát na světě distribuovat čtvrtou dávku vakcíny proti koronaviru u lidí starších 60 let a zdravotnického personálu" (Bloomberg)

Takže možná že nevakcinovaní opravdu prohloupili.....
Izraelští nesú blbí, a mají páky i v Emerice...informační, investiční, aji farmaceuticko-informačně-prováděcí....
Já bych všecko nechal otevřené. Múdři budeme (pokud budeme) až později.
Možné je v tomto slzavém údolí všecko.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý vidláku, rád bych viděl vaše umění v parlamentní kantýně plné vepříků, pětsetikilovejch. Klidně byste mohl vyfOtit pěkné detajly. Třeba hlavu malýho bendy nebo jinejch, už nevím jak vypadají ta prasata, pro mě sou všechny stejný. Ale gdyž to neuděláte z blbýho křesťanskýho přesvědčení jako na čertových kamenech, že ovce rovné si jsou při porážce, tak budeme nuset počkat na jiného spasitele, zabijáka. Stačí si u cukrbryka udělat webovou klábosárnu a zase se ovce pohrnou. To je mrdat. No ni?

Ale můžete se poučit aji z té blbé HisTórie, že blboni museli mít vlastní kus hroudy aby vůbec mohli existovat. Bohužel videm divy, gdy šktejtem demodgrátického pera, museli tághnout do prdele nebo do fachmanur-faktur aby si bez země měli za co pořídit hrnec kaše nebo blejch pomejí.

Ale od dob gdy bllboni věří, spolupracují, že jim něco knížata, prezidenti, kancleři, či národovčí oligarchové dají bez dluhů nebo za otrockou práci už uběhlo třicet let a Í TÁk po oslovsku to tak vypadá, že ludry sviňský, nalezlí jako k hřejivému obhodpodařování podílů všech se na to těší, že by to mohlo trvat nekonečně.

Psát takovým hovádkám je ve skutečnosti zbytečné, páč vony ta hovádka ani nechápou k čemu sou na tem zeměkulovejm kriminále. Jim stačí ty drobky, keré jim naslibuje jakákoli "strana" z panského O-stola, ale to nejsou moji bratři. TO SOU KURVY. To sou pometla, blboni, vemena z pošahané mámy.

Byl bych rád gdyby ste se změnil v prospěch naší "di tam nevím kam a udělej to, nevín co" baší věci, kerá je už naléhavá, igdyž se tváříte, že naléhavost žádnou necítíte, páč ste se opřel o zmařený život prasete.
Proto si myslím, že byste byl nejvíce užitečný svým drzým odhodláním, keré ván toleruji,, v parlamentí kantýně. Jenom vás tam legálně pustit.

Pak dojde na křesťanskou zodpovědnost a kachní žaludek. Ale i toho se můžete zříkat ve prospěch demosgrácie kolik snesete, páč ona je jen fíkovým listem sviňáren harpagondechujcké federace.

Přeju vám vybití adrenalínu na bezbraných prasatech a spokojené očekávání nového chujského roku. Hotové

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

je hodna obdivu. Škvarky beru, i tlačenku a klobásky. Maso nemusím. Moc dlouhý proces.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Z dnešního úvodníku článku :
" ..... kteří se na ÚZIS připojují a berou si ta originál nová data. Hádejte kolik jich je...
Sedm.
Ne nekecám. V této republice je pouze a jenom sedm subjektů, které zajímají nepředžvýkané údaje a o nová data. ..."

Gratuluji! Patříte mezi sedm největších dezinformátorů v této zemi. Polykáte jim ta z prstu vycucaná data jako malinu a děláte "vědu"?

Dobře. Tak tedy kolik lidí loni a letos zemřelo v Česku PROKAZATELNĚ "na covid" a kolik "s covidem"? Na základě pitev, skutečného zdravotního stavu, ne podle výkazů přeplácených koronajednotek? A v jakém věku?

Průměrný počet slepic: 3.7 (33 hlasů)

Nemám bohužel tolik času, ani možností, abych oficiální data ze státního úřadu porovnával s realitou.
Už z toho titulu, že ten úřad je státní, vedou ho přeplacení státní úředníci s nějakými zájmy a cíli, bych byl z principu velmi opatrný.
Předřečník zmínil zájem ředitelů nemocnic na maximální vytíženosti JIP a tzv. covidových lůžek. Nemám nikoho ve zdravotnictví a proto nemohu údaje o obsazenosti těchto lůžek porovnat s nějakou realitou - zeptat se někoho kompetentního, komu se dá důvěřovat, proč tam ti lidé leží a jestli tam neleží náhodou právě proto, že stát vyplácel za daná lůžka nemocnicím takové peníze, že se nemocnice mohly na jinou péči zcela vykašlat.
Ostatně, ty občasné zmínky na alternativních webech, o hrozivém zanedbávání péče o chronické, nebo jinak nemocné pacienty, či odkládání plánovaných operací vážně nemocných, ty by tomu i nasvědčovaly.
Také by mě zajímalo, kolik doopravdy lidí zemřelo "na covid" a kolik "s covidem", díky zanedbávání jiných nemocí a vržení veškerých nemocničních sil do "boje s covidem". Boj s covidem se ukázal jako kurevsky finančně výhodný, jenže to tak nebude napořád.
Nikdo tu přece nepopírá, že ta nemoc existuje.
Jen se čím dál více ukazuje, že ta devastace státu, jeho ekonomiky, likvidace malých podniků, gigantické dluhy, další devastace morálky a rozdělování lidí na kategorie, to všechno prostě vůbec neodpovídá závažnosti té nemoci.
Dokážete někdo pár větami vysvětlit ten raketový nárůst cen plynu a elektřiny?
Kdy jejich zdroje jsou stále stejné, primární dodavatelé také - a v jiných, nám blízkých zemích, mají plyn levnější, než měli před rokem ??
Posraly se dvě či tři celé elektrárny naráz, že musela elektřina zdražit? Proč tedy?

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

jev.
1/ emisní povolenky, kterých se vydává rok od roku méně.
velmi mi to připomíná "hospodaření" mého prvního zaměstnavatele, kterýžto v rámci boje za světlé zítřky každým rokem "zpevnil plán" v počtu najetých km a přepravených tun a zároveň o pár procent ponížil výdaje na techniku, a to jak údržbu a opravy, tak i nákup nových mašin.
Výsledkem bylo, že kdo z řidičů chtěl jezdit a vydělávat, musel si sehnat potřebné díly bokem, nejlépe z nějakého JZD, nebo Státního statku, anebo potřebné díly ukrást z jiného auta, které nebylo v pohybu.
Finální výsledek - pokud si někdo dovolil ponechat stát auto déle, než týden, kvůli nějaké opravě či čekání na dodávku náhradního dílu, měl přidělený stroj zkanibalizován druhými "zájemci".
Emisní povolenky ovšem nelze odněkud zdemontovat, takže se jednoduše přeplácejí.
2/ vypovězené, resp. neobnovené DLOUHODOBÉ kontrakty na dodávky ropy a zemního plynu, protože jejich dohodnutá cena byla "vysoká" a vyplatilo se nakupovat přebytky na energetické burze, jak to dělali tzv. energošmejdi, neboli společnosti, které spekulovaly na fiktivní nadbytek elektřiny z vrtulníků a slunečníků.
3/ perspektiva odpojení, resp. zastavení uhelných a jaderných elektráren v Říši. Ano, již tento měsíc!!! Ano, bude zase o něco zeleněji!!!

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Máme o 50 % dražší energie než jinde ve Visegrádu

Ale druhá důležitá věc je, že my tady v České republice platíme až o padesát procent vyšší ceny elektřiny a plynu než v ostatních státech Visegradu.

Protože my jsme skutečně extrémně závislí na vývoji cen elektřiny a plynu na burzách a tyto ceny ovládají spekulanti.

Musíme si to říct na rovinu.

To jsou spekulanti, kteří zvyšují ceny povolenky, to jsou spekulanti, kteří zvyšují i cenu plynu na burzách, kteří z toho těží.

Takže to je několik těchto vlivů, ale co se týče těch domácností, tak česká vláda bude muset podle mě přijmout určitá ochranářská opatření, která už státy jako Slovensko, na tom jsem já už spolupracoval, to je velmi úspěšný program, například Slovensko neplatí za povolenky.

Proč?

Slovensko má levný plyn z dlouhodobého kontraktu, za třetinu ceny, proti ceně na burze.

To u nás nemáme něco takového.

Tuto cenu pak promítá do cen elektřiny a neplatí za povolenky.

Výsledek je, že má poloviční ceny plynu a elektřinu,“ vysvětlil Štěpán.

„Česká republika, pokud nechce, aby ta sociální opatření, která přijala vláda a mají se týkat několika set lidí, tak podle mě se budou týkat milionu lidí.

Včera jsem byl v jedné pekárně na jižní Moravě. Cena elektřiny z roku na rok plus 400 tisíc korun. A to je ten dopad v České republice, že je nejvyšší v celé Evropě,“ dodal Štěpán.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Expert-Mame-o-50-drazsi-e…

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Ženě přišel vánoční pozdrav ze Slovenska. Na obálce známka za 1 Euro. Když bude žena chtít odpovědět stejným způsobem, bude ji to stát 39 Kč.
Sakra, nemohli by mocipáni nechávat na ovečkách více vlny, když jsou mrazy tak blízko?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

,,Nákup kulometů pro armádu. Počet kulometů: 949 Celková cena: 1,12 miliardy Kč. 1 kulomet tedy stojí: 1,12 miliardy: 949 kulometů = cca 1.180.000,- Kč, což je 1,18 milionu Kč za jeden jediný kulomet. I kdyby jeden kulomet stál 500 tisíc, je otázkou, proč přes dalších 600 tisíc stojí příslušenství ke kulometu. Mohla by armáda vysvětlit, proč potřebuje kulomet s příslušenstvím za jeden jediný kus za 1,18 milionu Kč????? Jakou životnost ten kulomet bude mít? Kdo jej bude servisovat? Jestli české firmy nebo zahraniční firmy?“ neskrýval své rozhořčení Richard Liška.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

I já jsem toto zaregistroval; z Francie je poštovné podobné jako ze Slovenska. Zato nám v Brně v rámci zvyšování kvality pošta zrušila dvě velké pobočky.
Když vidím toho poštovního tiskového mluvčího, zdá se mi o čertech. Protivnějšího a arogantnějšího týpka aby člověk hledal v poledne s lucernou.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odpověď je možná schovaná v maďarské veřejně přístupné statistice covid úmrtí. V průměru z každého vzorku 100 úmrtí vybraného v libovolném období 2020-2021 obvykle 2 osoby ze 100 nemají uvedené další závažné choroby. Je zvláštní, že v každé stovce je 10 osob pod 60 a 10 osob mezi 60-70lety, 80 osob na 70 let.
A u těch pod 70 vévodí souběhu dalších závažných chorob trojkombinace - morbidní obezita-cukrovka-vysoký krevní tlak, alespoň dvě z nich má 6 z 10 zemřelých.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Petřepavle  v roce 2020 zemřelo v naší zemi 131.552 lidí, což je o 16% víc než dlouhodobý průměr. V roce 2021 to bude o něco méně, ale zřejmě to bude o 12% více než je dlouhodobý průměr. V jednotlivých měsících umírali lidé více právě když byly covidové vlny a neumírali navíc v létě.  Navíc data z márnic se slušnou přesností potvrzovala data z nemocnic. 

Já nevím jestli lidi umírali na covid s covidem bez covidu, na autonehody, na strach, na čtení idiotských článků nebo je potají zabíjeli po nocích ilumináti, aby to vypadalo jako pandemie.  Podstatné je, že v roce 2020 umřelo o cca 30 tisíc lidí víc než obvykle a tito lidé podle datumu úmrtního listu umírali přesně v době, kdy byly plné nemocnice, kdy byla vysoká čísla covidových nákaz. Jakmile se zlepšilo počasí a ustoupil covid, tak ustoupila i úmrtí.  

Normálnímu člověku tohle jako nepřímý důkaz stačí a zařídí se podle toho. Normální a trochu vzdělaný člověk chápe, že nemusí mít k dispozici kauzalitu s pitvami po kterých pořád voláte, že stačí sledovat korelace. A když máme vysoká čísla nákaz, k tomu se nám plní nemocnice a k tomu umírají lidé vysoce nadprůměrně, tak se to intepretovat jako epidemie. A plyne z toho, že když klesnou čísla nákaz, tak lidé nebudou tolik umírat. Ilumináti zalezou, nebudou je vraždit, nebudou autonehody, nebudou umírat na čtení idiotských článků. Normálnímu člověku tohle stačí. 

Samozřejmě, pokud je to obráceně, pokud už dopředu víte, že epidemie není, že je to všechno jen spiknutí, tak musíte volat po pitvách, musíte mít svojí kauzální souvislost, ale je také jasné, že i kdyby se ty pitvy dělaly, tak zase budete tvrdit, že jsou zfalšované. Vás Petřepavle nebude možné nijak uspokojit, protože vy už víte. Vy víte, že epidemie není, že je to jen nástroj na ovládání lidí a proto se nemůže stát nic, co by tento váš postoj zviklalo. 

A nebo ano? Řekněte Petřepavle, čemu byste byl ochoten uvěřit? Co by se muselo stát, abyste uznal, že epidemie existuje a že dělá zhruba to, co ÚZIS tvrdí? Musel byste mít k dispozici ty pitevní protokoly? Nebo byste musel stát nad těmi patology?  Já vím že předbíhám, ale Vás by uspokojilo jediné - přiznání že epidemie neexistuje. 

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)

.... nedá mi to.

Máte opravdu, Vidláku, epidemie skutečně existuje, o tom já osobně nepochybuji.
O čem naopak velmi silně pochybuji je tvrzení, že existuje pandemie. O pandemii čísla spíše nevypovídají.
Dále se mi jeví, že kolem epidemie panuje hysterie.

Složitější je to s tím "ovládáním lidí", tam se všichni zde u vás na dvorku pohybujeme na úrovni dohadů a víry/nevíry.
Otazníky si dělám především kolem samotného vzniku epidemie, ten "netopýr" se mi nějak nezamlouvá, stejně jako tlak na povinné očkování. Život mě naučil nevěřit na "dobrou vůli" elit/věrchušky. O peníze jde jistě, zda i o něco jiného - čerti vědí. Ani si tak moc nemyslím, že nějací "ilumináti", jako spíše že příležitost dělá zloděje.

Každopádně, když už jsem si vzal slovo, vám osobně děkuji za analýzy a grafy a informace - jako bývalý novinář (už je to ovšem dávno) prohlašuji, že pro mě osobně mají daleko větší vypovídací hodnotu, než všechno z toho "majnstrýmu".

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Godote nejsme ve sporu. Já vlastně nejsem ve sporu ani s Petrempavlem. Jen se s ním trochu míjím. Já neumím odpovědět na otázku, zda nejprve byl covid a pak toho někdo využil/zneužil, nebo zda se covid stal výbornou záminkou k ovládání lidí. 

Ale přesně na tyto otázky jsem na Kydech nikdy neodpovídal. Stejně jako jsem nikdy neodpovídal na otázku, zda je Babiš dobrý nebo zlý, nebo zda je Fiala hodný nebo zlý, zda je či není v někoho žoldu. 

Co se týče covidu, snažím se zjistit, jak moc je skutečně ta breberka škodlivá, jak moc se šíří, co dokáže udělat s lidským tělem a co nedokáže. Snažím se zjistit, kolik případů se dá zvládnout, kolik to stojí peněz, jaké strategie chce naše vláda použít a zda to bude či nebude fungovat.  Snažím se odpovídat na ty otázky, které budou platit ať nás ovládají nebo neovládají.  

To samé se snažím při komentování politiky. Neodpovídám na otázku, zda je Babiš náš, zda je národovec, zda to myslí upřímně, zda je Čech, nebo zda dá přednost cizím zájmům. Snažím se zjistit, jak uspěje ve volbách. Smažím se zjistit, jestli je jeho strategie dobrá, jestli má dobrý marketing, snažím se analyzovat, jaké má možnosti, co může a co nemůže dělat. To platí i pro Zemana, Fialu a kohokoliv dalšího. Nesnažím se zjistit co mají v hlavě, jaké jsou jejich niterné touhy a sny. Snažím se analyzovat, zda jejich snaha bude nebo nebude úspěšná. 

Stejné to mám s Putinem. Nejsem tu od toho, abych odpovídal na otázky zda je hodný, poctivý, spravedlivý. Nikdy jsem nerozebíral, zda Krym zabral podle práva nebo proti mezinárodnímu právu. Řešil jsem, zda je schopen a ochoten zaplatit cenu, kterou to bude stát. Řešil jsem strategii a taktiku. Neřešil jsem právo a spravedlnost. 

Tohle jsou Kydy:

tady máš čtenáři data o koronaviru, jsou to mateřská data, stahujeme je z různých zdrojů, porovnáváme je a třídíme. Tohle z nich vyplývá, tohle považuju za nebezpečné, na tohle je zapotřebí si dávat pozor. Jestli to slouží k tvému ovládání, jestli je to celé nesmysl, to si rozhodni sám. Tady máš úhly pohledu. Koukej na ně nebo nekoukej, jak je ti libo. Já tu nejsem proto, abych ti potvrzoval nebo vyvracel tvoje teorie. 

tady máš úvahu o tom, co může nebo nemůže Zeman ještě udělat. Tady máš úvahu o tom, jaké možnosti má nebo nemá Babiš. Tady máš pohled na Fialu a Rakušana.  Vezmi to v potaz nebo neber, já ti neříkám, jestli je Babiš hodný nebo zlý, to si rozhodni sám. Já ti sprostředkovávám pohled na prostředí ve kterém se pohybuje a říkám ti, co ještě visí ve vzduchu a kterým směrem se může ještě vyvíjet jeho rozhodování. 

tady máš úvahu o tom co Putin musí a co nemusí. Tady máš úvahu o tom, co Putin má  a co nemá k dispozici. Tady máš úvahu o tom, že jsou nebo nejsou naplněny podmínky pro válku. Já ti neříkám, jestli válka bude a neříkám ti, zda je Putin hodný nebo zlý. Já ti říkám, jaké má možnosti. Sám si rozhodni, co to pro tebe znamená. 

Kydy neodpovídají na otázky morálky a práva. Kydy neodpovídají na otázky ohledně spiknutí a zrádcovských myšlenek. Kydy neodhalují špiony, kydy nejsou detektivní kancelář. Kydy hledají odpověď na množství zdrojů, na strategické a taktické otázky. Kydy hledají odpověď na to, co bezprostředně bude. 

Já totiž stále nedokážu pochopit, k čemu by mi bylo zjistit, že to řídí Bill Gates. Stejně ho zastřelit nepůjdu.  

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

" ...Řešil jsem strategii a taktiku. Neřešil jsem právo a spravedlnost. ..."
Já přesně naopak.
Kdo je lepší, horší, blíže "pravdě"?

Nevím, ale viděl jsem dnes odpoledne na ČT 2 krásnou vzpomínku na Karla Hašlera k 80. výročí jeho úmrtí. Dokument natočený ještě v době kdy se směla říkat i v tomto režimu pravda. Pravda o spravedlnosti, německé okupaci a vlastenectví :
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10190090272-pisnickar-ktery-nezemre…

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

knihu Naomi Klein ŠOKOVÁ DOKTRÍNA, Vzestup kalamitního kapitalismu, překlad Knápková M., Vacín L. Vydalo Argo/Dokořán ISBN 978-80-257-0357-1 (Argo); ISBN 978-80-7363-264-9 (Dokořán)

Z recenze na obálce:
Tento ekonomický směr (neoliberalismus) podle autorky neváhá využít skutečných katastrof, potřebuje-li svou politiku prosadit a někdy je ochoten katastrofu vyvolat.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Je třeba se zamyslet nad tím, že úplně odpadla jak prevence, tak primární i následná péče, a to nejen u covidu.
Takže s pozitivním testem covidu seďte doma a čekejte, až nebudete moci dýchat. Pak si zavolejte rychlou. Teprve s rozjetým zápalem plic se Vám lékaři začnou věnovat.
Ale ani s obyčejnou chřipkou jste s k praktikovi nedostal, maximálně pár rad po telefonu.
Spousta onkologických pacientů přestala docházet na pravidelné kontroly z velmi prostého důvodu. Riziko chycení covidu cestou a v čekárnách je děsilo víc než rak.
Ano, je tady nárůst úmrtí. Za kolik může covid, chřipka, zanedbané kontroly cukrovkářů, hypertoniků, onkopacientů to už se asi nepodaří rozluštit. A měli bychom si přiznat, že ne covid, ale proticovidová opatření v podstatě vymazala péči praktiků.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

A pokud se starší pacient s respiračními obtížemi dostane na JIP a má zároveň srdeční nedostatečnost(nebo jinou lapálii), je podle odborníků velká možnost, že ho intubace dorazí vzhledem k přetlaku z ventilátoru, ptz to srdce neutáhne. A podle výpovědi zdravotní sestry se přeplněné kovidové oddělení v důsledku kovidové agendy zahltí nejen pacienty, kteří tam nemuseli přijít, ale i díky personálu, který nemá odbornost ani praxi v daném oboru. A pokud někdo rozhodl, že pacient bude intubován, tak se tak stalo i přes protesty ošetřujícího personálu. Je to prostě kovidová směrnice(nařízení) přes kterou patrně nejede vlak. Jako ve válce, mrtví jsou jen statistická čísla po boji. Tady jsou ale dobrá pro propagandu strachu a manipulaci. Ten personální zmatek je proto, že "běžná" oddělení jsou prázdná, ptz se tam lidi bojí chodit a personál je nevyužitý. Já bych tam ostatně taky nerad! A i proto jsem minule napsal, že jsem ztratil zbytky důvěry v zdravotní systém. Paralén si blbě naordinuju i sám a nepotřebuju údržbáře! I prostitutka vykonává činnost pro peníze aniž by z toho měla jiný požitek. Ale ta chodí na prohlídky a tady by to asi chtělo testy svědomí. Spousta jich má strach, aby nepřišli o licenci. Ale, abych nekřivdil, jsou i takoví doktoři, co riskují a většinou jsou prý ze starší generace. Těm asi svědomí neodumřelo....Viz Baťa a morální krize, tahle je podle mne ukázková. Tím pádem se dostávám k příčině a neřeším následky....
Také jsem dnes viděl ve videu plamenného Kubka bojujícího v r. 2010 za lékaře ohledně očkování proti prasečí chřipce. Srovnání s dnešní realitou je přímo ohromující. Z mesiáše největší zmetek a přisluhovač kovidové politiky. Zrádce, co zapomněl lékařskou přísahu. Kolik to stálo peněz? A co by dostal v případě, že by se ta šlamastika nakonec provalila? Odstrašující příklad toho, že lékař má pacientům přinášet v případě nemoci klid a ne hlásat hrůzu. Jsem rád, že tyhle věci vyplouvají k povrchu a doufám, že jich bude víc. Vidět (Neapol) a radši zemřít v pravdě než živořit ve lži. No a za námi výročí Havla a jeho pravda a láska musí zvítězit....už ani v blázinci ne.
Dnešní "zprávy" jedné nejmenované radiostanice: vyrábějí se čipy velikosti rýže k podkožní implantaci - místo zeleného pasu - které je možné přečíst jakýmkoliv mobilem. Patrně rozvedení orwellovského tématu.😊
Bod Vánoc: nežerte kapry, zvyšujete CO2 stopu, to byla iniciativa(reklama) KB! Nakonec se ukázalo, že dotyčná mladá a krásná influekráva, co to šířila do éteru neuměla zacházet s čísly a statistika byla slušně řečeno nerelevantní a lidově řečeno vycucaná z prdele patrně bezpohlavní krávy. No a co dál? Co přijde ještě? Asi 50% kaprů dodáváme Němcům a ti proto odstaví AE? 😊 Musím dávat chechtavé smajlíky, protože je mi do breku. Protikovidová opatření jsou patrně i souborem opatření, patrně jak snížit výdaje na důchody a roušky snižují uhlíkovou stopu.
Dr. Hnízdil mimo jiné dneska řekl, že při 100% proočkování se smažou stopy i hmatatelné důkazy a porovnávací hodnoty , takže vlastně nějaká statistika bude úplně zbytečná. Nepůjde relevantně sestavit a viníci nepůjdou postihnout. Nikdo, kdo se na tom podílel a nikdo, kdo k tomu napomáhal. A nakonec si koupíte auto bez záručního listu a za půl roku se v něm zmrzačíte nebo zabijete? Jestli tedy bude nafta a ta když nebude nebude, jak známo, ani benzín. Hlavně budete mít graf odhadů, v kterém měsíci kterého roku se vám patrně něco podělá.
Nezveřejňovaná statistika úmrtí a negativní následky po vakcinaci se nezveřejňují. A J.Assange bude Anglií patrně předán do USA. Jak to spolu souvisí? Pravda o něčí špíně také nevyjde najevo. A také se patrně týkala celého světa. A když ne celého, tak aspoň jeho velké části.
Tři hodiny, skončil jsem střízliv a den před Štědrým dnem..... blbec!
"Jest Vánoce" a proto nový soubor plandemického opatření (staro)nové vlády vynechávám. Slipy se prý mají plnit o vánocích, koupím si sadu ve slevě....Pod umělý stromeček, jehož výroba vyprodukuje 3x víc CO2 než prdící sloni v ZOO, kteří se snaží sežrat soušky, které se podařilo komunálkám posbírat po ulicích po našich městských vánočních radovánkách.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)