Domácí zabijačka - díl třetí (a poslední)

Autor
Štítky

Máme po obědě. Hlava v kotli je uvařená, použitelné vnitřnosti jako srdce, plíce, ledvinky, slezina a kousek jater také. Maso jsme vybrali z vody, položili na válek, aby trochu vystydlo a dalo se s ním pracovat, vývar jsme přelili do hrnce, odebrali si z něj pro další potřeby a zbytek dali stranou pro budoucí vaření zabijačkových produktů.  Na plotně už hodinu syčí papiňáky ve kterých se vaří kůže zbavená sádla. 

Kotel se umyje a připraví pro škvaření sádla: 

sádlo

Abyste si udělali představu, toto množství představuje dva plné kotle, ze kterých bude cca 50l čistého produktu: 

škopek

Ve škopku je nakrájený hřbetní špek a ve vaničce pak břišní/plstní sádlo. Při škvaření se začíná hřbetním sádlem a ve chvíli kdy nakrájené kousky "plavou" tak se přidá plstní sádlo. Z plstního sádla téměř nezbydou žádné škvarky a snadno se připálí, proto se musí přidávat později. 

Pak se dlouho míchá a míchá, dokud nejsou škvarečky zlatavé. Škvarky se vyberou do spceiálního cedníku, kde se zmáčknou, aby z nich vyteklo přebytečné sádlo: 

cedník

Na obrázku vidíte můj vidlácký trik č. 5 - třicetilitrový pivní sud, kterému jsem uřízl hořejší víko a dole si navařil nátrubek a nasadil nerezový ventil, který snese 160 °C horké sádlo.  Sud má dost pevný horní okraj, aby se přímo na něm daly lisovat škvarky, dá se dobře a bezpečně přenášet a snadno se pak sádlo přelévá do sklenic či jiných nádob. 

Zde ještě jeden obrázek: 

sud

Zatímco pomocníci hezky škvařili a míchali, já jsem si mezitím rozdělil maso vytažené z kotle na "černé a bílé". V podstatě jsem si na jednu hromadu dal veškeré hezké kousky masa včetně dobrých kousků vnitřností a ty použiju na tlačenku. Horší kousky masa, tučné laloky, plíce, žaludek a podobně, ty použiju na ostatní. 

rozdělení

Začínáme tlačenkou. V ní není už nic syrového. Já osobně dělám pro tlačenku jemnou mozaiku, protože když jsou v ní velké kusy, obzlvášť pak nějaký bílý kus laloku, tak to dnešní moderní děti nechtějí jíst. Proto dělám mozaiku jemnou podobnou víc trvanlivému salámu než tlačence. Maso prostě rozkrájím pomocí řeznické kolíbky: 

kolíbka

Dále si namelu  nějaký česnek, po česneku proženu mlýnkem vařené kůže, přidám vodu ve které se ta kůže vařila a pokud jí nemám dost, přidám ještě trochu vývaru. Celé to smíchám s masem a ochutím. Tlačenka musí být na první ochutnání přesolená, protože vařené maso sůl stáhne do sebe. Sůl, pepř, nové koření, česnek, majoránka. Promíchat a naplnit do umělých tlačenkových střívek. 

tlačenka

Po naplnění odložit na studené místo, pravidelně obracet, aby si maso nesedlo ke dnu a želatina neplavala nad tím. Tohle je výsledek:

tlačenka

Po tlačence přicházejí na řadu jitrnice. Do mlýnku přijdou všechny tučné části z hlavy, přidají se rohlíky nebo jiné bílé pečivo, padne na to dost česneku a syrové cibule -  opět je třeba přidat trochu kůží, aby to pak vychladnutí hezky drželo pohromadě.  Xénie byla velké prase, takže i prejtu bylo víc než dost. Jitrnice se chutí jen solí, pepřem a novým kořením. Nic jiného. 

prejt

Do jitrnic se přidávají syrová játra, která pak vytvoří tu typickou barvu a vlastně i typickou chuť, protože zbytek je vlastně takový "odpad" při zabijačce vhodný ke krmení čeledi. Jitrnice je kaloricky hodnotná, dobře stravitelná, chutná a v podstatě bezmasá. Pečivo, tuk a špetka jater pro chuť. 

Následně se prejt nabije do připravených střívek: 

nabití

Výsledek vidíte zde: 

jitrnice

Po jitrnicích se obdobným způsobem dělají jelita.  Pro ně namelu uvařený žaludek, plíce, trochu cibulky osmahlé na sádle, opět nezapomenu na kůže a přidám kroupy s krví.  Ochutím solí, pepřem, novým kořením, kmínem a majoránkou. 

jellita

Opět to nabiju do střívek a výsledkem je toto: 

jelita

Obojí - jitrnice i jelita obsahují syrové ingredience, proto  je nutné je uvařit. Ale pokud by přišly do vroucí vody, rozpadla by se ta střívka. Proto se jitrnice vaří v 80°C teplém vývaru a jelita při trochu vyšší teplotě. Je lepší nechat je v kotli déle, aby teplota dosáhla i uprostřed každého kousku 75°C při které dojde k bezpečné sterilizaci. 

vaření

Pro vaření použijeme vývar z hlavy. Ten už je v tuto dobu v podstatě vychladlý. Dáme do něj jitrnice a začneme ho ohřívat. Po dosažení 80°C ztlumíme oheň a čekáme až jitrnice vyplavou, protože to je znamení, že jsou hotové. Já jim i po vyplavání nechám ještě pět minut. 

Jitrnice pak vyjmeme, zachladíme ve studené vodě a vyskládáme, aby mohly úplně vyhladnout. 

Do vývaru naskládáme jelita, což sníží jeho teplotu tak o deset stupňů. Opět zahříváme a při 85°C ztlumíme oheň. Vývar pozvolna dosáhne devadesáti stupňů, kdy propchnutím jelita vyzkoušíme, zda z něj ještě vytéká krev. Pokud nevytéká, jelita vyjmeme, zachladíme a také vyskládáme. 

Do vývaru následně přidáme všechnu zbylou krev i zbylé kroupy, pozvolna zahříváme až k varu a zároveň mícháme. Vyrábíme totiž trdelačku. Ne, to není překlep. Původně se dnešní prdelačka jmenovala trdelačka, protože se míchala trdlem. Míchání zajistí krémovou konzistenci budoucí černé polévky.  Po krátkém varu polévku dochutíme - sůl, pepř, nové koření, kmín, majoránka a těsně před odstavením česnek. 

Polévka se pak musí míchat až do úplného vychlazení, protože jinak do několika hodin zkysne. Pokud se ale dobře vymíchá, vydrží klidně i týden. 

V mezičase, co se míchá polévka zpravidla dělám paštiku. Po rozbourání masa zbude hodně různých odřezků, které dám do pekáče spolu s cibulí a kmínem. Někdy je i ve vývaru tolik masa, že se nedá všechno spotřebovat na jitrnice a jelita. K tomu i nechávám ještě kus syrových jater. Tohle všechno se umele najemno, ochutí se to opět solí, pepřem, tymiánem, muškátovým oříškem a prozradím vám svojí tajnou přísadu - poté co má paštika přesně takovou chuť jakou chci, tak tam ještě přidám sáček vanilkového cukru. Ten celou paštiku úžasně zjemní. 

Paštika přijde do skleniček a ještě ten samý den se zavaří - devadesát stupňů po dobu devadesáti minut. 

 

Je pět hodin odpoledne. Všechno je hotové, Máme umytou kuchyň, vydrhnuté stoly, jen polévka se musí míchat a v zavařovacím hrnci se dělají paštiky. V tuto dobu zpravidla dám na plotnu velký padesátilitrový hrnec, naházím do něj všechny kosti včetně celé páteře a nechám z nich táhnout vývar až do druhého dne. 

Dál už není co dělat.  Tož vytáhneme židle, posedáme si kam to jde, všichni odněkud vytáhneme lahve s tou lepší kořalkou, či vínem, manželka přinese silnou polévku udělanou z vývaru do kterého přidala zeleninu a domácí nudličky. Následující hodiny se povídá, míchá, zavařuje, kontroluje se vývar z kostí, ale hlavně koštujeme alkohol, diskutujeme o politice i naší práci a zpravidla sežereme většinu škvarků, které jsou nejlepší ještě teplé a křupavé. 

škvarky

V této fázi se také stane nejvíce pracovních úrazů. To víte, nejvíc panáků, nejvíc přípitků, mokrá umytá podlaha, ve dřezu pod pěnou jsou nože... v rukou velké vařečky, dobrá nálada a únava po celém dni na nohou. To je vražedná kombinace. 

Doufám, že jsem vás alespoň trochu naladil... tož běžte vyplenit ledničky či krabice s cukrovím. Zítra máme Štědrý den a po vánocích se zase vrátíme do běžné reality. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (101 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

stojí v kaufu 6500 a za měsí to 2 nesežerou. Pro důchodce ideální proteiny.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

stojí 1500…. Moc portského ze španěl.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Na studentskou kolej jsem pak donesla jitrnice a tlačenku a byly hody!Muj tehdejši milenec se tak nažral a ožral,e mu pak doře šel ten sex.

Ale ouha přetáhli jsme svým obšťasnovánim večerku a někdo zaklepal na dveře .tak v panice musel vyskočit z okna.No to potěšeni studentkám dnes zarazili a ti kapouni tam dnes dali do oken mřiže.
Zdá se mi,že s nastupem kapitalismu bez přivlastků,nyni už po smrti té špatně řizené KSČM,kde po nové "precedkyni"neni nikde ani pára nic sllyšet jste všichni do oken ostali nebo i zanikem solidarity dostávate i vy všichni ne do oken,ale do hlav tlusté mřiže a jak jsem se divala na posledni www.stripkyze svet.cz nevi si rady ani takový borec jako je historik doktor Skála a diversanti z jeho strany ho droli a on jim dr6i basu.
no rřekněme ,že z hladiska té havarované politicke formace musi držet bobřika mlčeni,ma tam pry už pes 13 000 sympatizantů a nevěřim,že mu neřekli,že je z hlediska člena naši Společnosti voličú nucen se motat sám v kruho svého vycinkaného marxismu a nesmi se objevit mezi SV Silám Vidláků,kteři jsou rovnež i čeny Společnosti voličů.
Každýy vidi co provaději vnitraci s panem KRTECKEM a www.nwoo.org kde čimsi pohrozili zuboženému adminovo a ten maznul celou diskuzni rubriku,to však nestačilo!
Musel zmazakovat CELY WEB a zkusmo dat dignal,že ho převede pod FRCBUK,kakofonii vystydlých ovčanu,pomáhajicih tomu kapitalistovi majteli přifdávat k 80 miliardam jeho vývaru svoji aderesu a jméno,aby s tim mohl kšeftovat.
fuj fuj fuj to je hnůj.
Teď se k tomu přidali prý vládou podprovani spekulanti,kteři nic nevyraběji,ale budou zvyšovat ceny za plyn 10 i vice krát,když se nebudeme bránit a to SOLIDARNE!
Pocem komunsto Skálo dej se s námi do kupy my ti tu poradime co dělat od toho je PNZ tj tvoje záchrana!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Nebude,naopak dostanete všichni hořké kapky! Teprve kdy začnete v diskusi rozebirat co vlastne postuláty PROGRAMU NARODNI ZACHRANY tj PNZ obsahuji a hlavně pochopite jejich vnitřni náplň vám ani Selský rozuum nepomůže a budete mlit prázdnou slámu s hlavou v zemi!

Zpočatku si i AA team SV myslel,že stači napsat jen zkratkou v PROGRAMU co postuláty PNZ představuji a masy už samy pochopi,že se dostaly a dostanou do spárů solidarity,ale pozor jen zločincu a pochopi proč sousedé ,kteři válku prohráli mohou brzy platit 12 eur na hodinu a z toho zbohatnout a koukat z oken tlustých mercedesů co "ludry" z východu vyváději!
Strejda Putin ten miglanc, to pochopil a po rozvalu CCCP začal uvažovat jak je možné,že stači na ovečky,které se vydaly do kapitalismu pro vlnu a samy jsou nyni ostřihány dohola a dokonce jimi zvolenými zlocčinci tzv piráty nyni podpindostniky zla ,kteri maji ve znaku olezlé hnáty a prázdné vykotlané lebky, bude metodou CHUCPE zajištěno ,že jim umrznou pindiky a micinky a tak nebudou moci ani vyprcat ty,kteři je zvolili!
Hledejme radši sami cesty jak se z této pasti zla,připravené na prvni prioritě uplně chybějiciho vzděláni našich "děti" dostat ven a to včas, nebo budeme zahnáni do rezervaci jako indiani dnes!
Jen se podivejte jak se dokonce strana "SVYCARSKE DOMOKRACIE" dodnes snaži vysvětlit system SWISS blaha a obrany blahobytu a vysledek je prý jen O,OOOO§3 % voličstva ohlupeného jednm GŘ Televize,kteři je sežral!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Uz i ta -kala z K-CM pochopila,jak je videt z jeho po-ledni imultanky na jeho webu WWW.-TRIPKYZEVETA.CZ,ze mu tam jeho mar-kupacka na aaaaaaaa
www.kudyzkrize.cz nic neda,naopak mu budou davat do hlavy jen ponravy.

To je totiz i cilem C19 a co kdyz ty ponravy budou mu-et kapitaliti podle planu "GRYNDYL" va-mi vyrobene cpat do vurtu tomu na-emu nejlep----imu "vidlakovi babichovi" a ten -e chyti jako medvidek Pu do pa-ti,kdy odmitne -ve pomocniky dobra tady denne ve velkem mnoztvi podporovat a da je zma-akrovat do formy invalidy jak to vidite u me,kdyz mi ted chybi a ukradli pirati i to jedno pi-meno temi vymi vnitraky mozna uz nove za - - - -uz ohlupene formace a pravda uz ani neni ani"nazorem"!
Dejte ucho na-i "pobozne ANNE" je to -tabajzna a -windura k pohledani !

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tahle série o zabijačce nemá chybu. Děkuju.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

přes již fungující roury

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

samo odeslalo?
Nevím, jak dalece jste honěný v problematice transportu vodíku. Ono to prý nefunguje tak, že vám vodík zdrhne z trubek do tří vteřin, on prý prostě prosakuje. Má to být něco podobného, jako kdybyste chtěl udělat vodovodní trubky z mycí houby, kterou užíváte na své zhuntované tělíčko ve vaně.
Vodík se má prý nějak sloučit s nosičem, který mu nedovolí zdrhnout z trubek ani na velké vzdálenosti. Otázkou ovšem je, KOLIK bude stát zpětná "demontáž" vodíku z přepravní sloučeniny.
Já jsem se o vodíkový pohon zajímal jako středoškolák - to jsem blbnul s těmi raketkami a zkoušel přivést k výbuchu i obyč mouku (ano, bouchlo mi to). páč uhelný prach mi byl málo (s ním jsem složil starý kurník). Tenkrát jsem četl, že to zkoušeli v SSSR s minimálními úpravami na taxících. Pak toho tiše nechali a posléze se provalilo, že auta byla velmi náchylná k požárům, takže se ve velkém a vesele jezdilo na zemní plyn. Prakticky za každým městem byla čerpačka a u ní fronty nákladních aut a autobusů.
Zpět k vodíku. Pokud jej nezískáme jako odpadní složku při výrobě nějakého jiného produktu, je to energetická katastrofa. Účinnost, resp. výtěžnost suroviny se pohybuje okolo 16%, zatímco pístové motory na ropné produkty jsou přes 40%.
Nejlevnější produkce vodíku vychází z nafty!!!
Pokud vás to nějak spešl zajímá, na netu toho najdete spoustu, pokud jste schopen vymyslet adekvátní hesla do vyhledávačů, které vás nepřivedou jenom ke komerčně reklamním článkům.
Co se týká konkrétního využití na autech, vodík se může buď spalovat v klasickém motoru (ovšem za cenu obrovského rizika požáru), anebo se jeho pomocí vyrábí elektrický proud a vozidlo je "klasickým" elektromobilem s tím, že má trošku jiné akumulátory, zvané palivové články. Průser ovšem nastává při plnění a vyprázdňování oněch zásobníků vodíku z důvodu obrovských tepelných ztrát. Jednou je potřeba baterie ohřívat, podruhé chladit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

kdyz prave nepise broskvoviny o strelbe, tak se clovek i pouci :)

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

S úniky vodíku to nemusí být taková příšernost. Svítiplyny obsahovaly až 60% vodíku a úspěšně se použivaly skoro 200 let. U nás svítiplyn přežil i konec komunismu. V bytových domech byly rozvody v železe, utěsnění pucvolem + fermeží a těsnilo to. Spíž by mohly být problémy u ušlechtilých ocelí.
Co se týká účinnosti vodíkových modulů [solár + elektrolyzér + pal. článek(elektromor) nebo plyn motor(turbina)], tak reklamní pohádky udávají 30-40% účinnost. Horší to bude s akumulací do vodíku. Co jsem viděl, tak většinou desítky kWh, max. snad přes 400 kWh. Cenu raději neuváděli, aby čtenář se slabšími nervy nedostal psotník. Ani jsem nepočítal, jak velké by bylo vodíkové uložiště ekvivalentní Dlouhým stráním ( 3,243 GWh)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by LV (neověřeno)

Trvalý odkaz

svítiplyn sycený vodíkem, opravdu není kapalný (!) vodík ani náhodou. To je trošku jiná planeta. Stejně jako fermež a pucvol.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle od PP z minula se mi nějak nezdá, proto informuji, jak jsem koupil:

„Odpověděl jste si proč pitvy byly (možná ještě jsou) zakázány?“

Já se o covid VŮBEC nezajímám, protože mně úplně stačí slyšet, co slyšet nechci, přesto musím, protože se holt pohybuju mezi felčary, dokonce i rodinnými. Nezaznamenal jsem od nich, že se pitvy jsou/byly zakázány!!!

Naopak jsem byl docela podrobně informován o pitvě paní XY převezené z XY do špičkové pražské nemocnice, protože v místě jejího bydliště už prostě nestíhali. Ta paní byla diagnostikována na „čistý“ covid, tedy nikoli „-S- covidem“, byla středního věku bez dalších komplikujících rizikových diagnóz a byla před covidem celkem vitální! Bohužel ta paní svůj boj prohrála! „Můj“ felčar, ač cévní chirurg, se byl podívat v té jeho domovské nemocnici z vlastního zájmu na prováděnou pitvu a odpovídal mi na moje laické dotazy. Říkal, že prostě chtěl vidět na vlastní oči ty fámy o covidu. Říkal, že byl doslova šokován, jak to znetvoření plicní tkáně bylo devastující, prostě fatální ... ale to je jedno ... nezaznamenal jsem, že by říkal, že pitvy jsou/byly zakázány!!! Ty dál běží v režimu obvyklém. Jasně, že když je/byla taková zvýšená úmrtnost, tak asi se nejedná o běžný režim, ale že by byly pitvy zakázané, to není pravda.

Já taky očekával, že i pitvy budou vedeny v nějakém zvláštním režimu, který by jednoznačně a přesně dohlížel na pravdivost statistik, které nám valí do hlavy (a z kterých tady vidlákovci dělají svoje grafy) a o kterých mám prostě podezření, že jsou cinklé. Ale takhle to nefunguje nikde na světě (=prý prachy). Já si hned při těch počátečních zmatcích nějak sám vyhodnotil, že ty bláboly o úmrtích „-S- covidem“ nejsou vůči statistikám košer a že by pitvy v tomhle udělaly pořádek. Bohužel neudělaly, což samozřejmě zavdává příčiny k spekulacím. Ale jak jsem psal, nezajímám se o to, ale to neznamená, že nepravdy by se neměly uvádět na pravou míru! Tečka.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

Uz minuly rok mluvili nekteri patologove v Evrope o tom, ze se pravidla o tom, kdo se musi pitvat a kdo ne, zmenila. Nerikali, ze byly pitvy zakazane, jenom rikali, ze pri pitve neni mozno rozeznat umrti covidem, a umrti chripkou. A pry proto se pitvy u covidoveho umrti uz nevyzaduji. Aspon tak to pamatuju.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

máme holt dobré "evropské některé patology" co nerozeznají fatální = devastující = nevratnou změnu plicní vzdušné tkáně
Závěr si udělejte sama.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

... o to přece vůbec nejde, jde o ty STATISTICKÉ VÝSLEDKY, z kterých se následně vaří všechen ten blázinec a ty ukrutánský prachy z toho plynoucí!!!
Snad i ti "evropští patologové" snad rozpoznají u mrtvého, který je bez pitvy vedený, že umřel "-S- covidem", že nezemřel, vím já, třeba na zástavu srdce!!! O to tu přeci běží od samého začátku, nebo spíš běžet mělo!

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

...kam jsem, dement, i dnes odpověděl 😊
Napsal uživatel Králík1962 (neověřeno) dne St, 22. 12. 2021, 12:47
"Důvody nadúmrtí"
....Je třeba se zamyslet nad tím, že úplně odpadla jak prevence, tak primární i následná péče, a to nejen u covidu....atd., dal jsem tomu max. souhlas a když jsem to už blbě smolil, tak abych za to i pořádně schytal odměnu....

A pokud se starší pacient s respiračními obtížemi dostane na JIP a má zároveň srdeční nedostatečnost(nebo jinou lapálii), je podle odborníků velká možnost, že ho intubace dorazí vzhledem k přetlaku z ventilátoru, ptz to srdce neutáhne. A podle výpovědi zdravotní sestry se přeplněné kovidové oddělení v důsledku kovidové agendy zahltí nejen pacienty, kteří tam nemuseli přijít, ale i díky personálu, který nemá odbornost ani praxi v daném oboru. A pokud někdo rozhodl, že pacient bude intubován, tak se tak stalo i přes protesty ošetřujícího personálu. Je to prostě kovidová směrnice(nařízení) přes kterou patrně nejede vlak. Jako ve válce, mrtví jsou jen statistická čísla po boji. Tady jsou ale dobrá pro propagandu strachu a manipulaci. Ten personální zmatek je proto, že "běžná" oddělení jsou prázdná, ptz se tam lidi bojí chodit a personál je nevyužitý. Já bych tam ostatně taky nerad! A i proto jsem minule napsal, že jsem ztratil zbytky důvěry v zdravotní systém. Paralén si blbě naordinuju i sám a nepotřebuju údržbáře! I prostitutka vykonává činnost pro peníze aniž by z toho měla jiný požitek. Ale ta chodí na prohlídky a tady by to asi chtělo testy svědomí. Spousta jich má strach, aby nepřišli o licenci. Ale, abych nekřivdil, jsou i takoví doktoři, co riskují a většinou jsou prý ze starší generace. Těm asi svědomí neodumřelo....Viz Baťa a morální krize, tahle je podle mne ukázková. Tím pádem se dostávám k příčině a neřeším následky....
Také jsem dnes viděl ve videu plamenného Kubka bojujícího v r. 2010 za lékaře ohledně očkování proti prasečí chřipce. Srovnání s dnešní realitou je přímo ohromující. Z mesiáše největší zmetek a přisluhovač kovidové politiky. Zrádce, co zapomněl lékařskou přísahu. Kolik to stálo peněz? A co by dostal v případě, že by se ta šlamastika nakonec provalila? Odstrašující příklad toho, že lékař má pacientům přinášet v případě nemoci klid a ne hlásat hrůzu. Jsem rád, že tyhle věci vyplouvají k povrchu a doufám, že jich bude víc. Vidět (Neapol) a radši zemřít v pravdě než živořit ve lži. No a za námi výročí Havla a jeho pravda a láska musí zvítězit....už ani v blázinci ne.
Dnešní "zprávy" jedné nejmenované radiostanice: vyrábějí se čipy velikosti rýže k podkožní implantaci - místo zeleného pasu - které je možné přečíst jakýmkoliv mobilem. Patrně rozvedení orwellovského tématu.😊
Bod Vánoc: nežerte kapry, zvyšujete CO2 stopu, to byla iniciativa(reklama) KB! Nakonec se ukázalo, že dotyčná mladá a krásná influekráva, co to šířila do éteru neuměla zacházet s čísly a statistika byla slušně řečeno nerelevantní a lidově řečeno vycucaná z prdele patrně bezpohlavní krávy. No a co dál? Co přijde ještě? Asi 50% kaprů dodáváme Němcům a ti proto odstaví AE? 😊 Musím dávat chechtavé smajlíky, protože je mi do breku. Protikovidová opatření jsou patrně i souborem opatření, jak snížit výdaje na důchody a roušky snižují uhlíkovou stopu.
Dr. Hnízdil mimo jiné dneska řekl, že při 100% proočkování se smažou stopy i hmatatelné důkazy a porovnávací hodnoty , takže vlastně nějaká statistika bude úplně zbytečná. Nepůjde relevantně sestavit a viníci nepůjdou postihnout. Nikdo, kdo se na tom podílel a nikdo, kdo k tomu napomáhal. A nakonec si koupíte auto bez záručního listu a za půl roku se v něm zmrzačíte nebo zabijete? Jestli tedy bude nafta a ta když nebude nebude, jak známo, ani benzín. Hlavně budete mít graf odhadů, v kterém měsíci kterého roku se vám patrně něco podělá.
Cinklá statistika úmrtí a negativní následky po vakcinaci se nezveřejňují. A J.Assange bude Anglií patrně předán do USA. Jak to spolu souvisí? Pravda o něčí špíně také nevyjde najevo. A také se patrně týkala celého světa. A když ne celého, tak aspoň jeho velké části.
Skoro ráno, skončil jsem střízliv a den před Štědrým dnem..... starej blbec ponocovač!
"Jest Vánoce" a proto nový soubor plandemického opatření (staro)nové vlády vynechávám. Slipy se prý mají plnit o vánocích, koupím si sadu ve slevě....Pod umělý stromeček, jehož výroba vyprodukuje 3x víc CO2 než prdící sloni v ZOO, kteří se snaží sežrat soušky, které se podařilo komunálkám posbírat po ulicích po našich městských vánočních radovánkách. Sliby se deklamují jak na běžícím pásu aniž by se plnily, ale za poslední rok se z nich stal potravinový doplněk...

Průměrný počet slepic: 4.3 (36 hlasů)

Nemuselo to stát peníze, ale stačilo, že ministerstvo nebude řešit jeho atestaci, kterou získal "nestandartně", každý má svoji cenu a nemusí to být peníze ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Prodělal mozkovou mrtvici. Proč neemigroval do Ruska? Snowden tam je a je živý.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pitva se děláý, když není znám důvod nebo je pochybnost o důvodu smrti. Tedy reálně nejsou zakázány, ale pokud se uvede důvod a není pochyb, tak se nebude dělat.

Dalším důvodem může být žádost příbuzných, v případě, že to nebude násilná smrt apod., tak se také nebude dělat.

Jinak řečeno, je to na vedoucím lékaři oddělení, kdy oni kontrolují konečné zprávy, aby oddělení neopustil doklad, který by mohl dělat problémy.

Takto funguje hodně lajcky systém, každý ať si přebere co to znamená.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Proc ne aspon jedna tlacenka do zaludku? A kam se podela tlusta streva? Do tech se davaly jelita... a nekdy i tlacenky...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

vevča: "Proc ne aspon jedna tlacenka do zaludku?"
To je pravda, vždyť nejlepší tlačenka bývá z žaludku nebo močového měchýře

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Tlustá střeva se dnes už příliš nepoužívají. Na tlačenku se používají umělá střívka tzv. tlačenkový papír. Je s tím míň práce a protože se tlačenka už v obalu nevaří, usnadňuje to život těm, kteří by se museli vypořádat s čištěním tlustého střeva. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

... napsal kdysi moc hezké povídání o zabijačce. Není to tak faktografické, jako popsal Vidlák, je to více poetické.
To jen tak pro zajímavost.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Ano, ta knížka se jmenuje Střevíce z lýčí. Mám ji tady s sebou v Mississippi - pro potěšení.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Ty svoje věci četl Nepil tak nenapodobitelně kouzelně, že jsme všichni sesedlí kolem toho rádia ani nedutali, nebo když psal o těch jeho opravách chalupy, či jak zahradničil, on se s každou květinkou málem umazlil, a to nemluvím o tom, když psal pro děti, on to vlastně psal pro svoji dcerku, nic tam nesmělo být zlý, ošklivý či jinak dětskou dušičku strašící. Prostě megarozdíl, nekonečno, když to srovnám s počítačovým dneškem, prostě nenávratno!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

In reply to by blbíš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně stejný zážitek z Nepilovo čtení.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo. Jeho autorské čtení knížky Já, Baryk je bez konkurence.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Krása, krása, krása…. Jako by mi bylo znovu 10 let a já sedel u dědy na dvorku. … jinak jen jednu technickou k tvrzení “ Jitrnice se chutí jen solí, pepřem a novým kořením. Nic jiného.” V našem kraji na pomezí Hané a Slovácka se do jitrnice mele i syrová cibule a trocha česneku, Před několika lety jsme měli s kolegou z Horácka vášnivý spor o to co do jitrnice patří a co nikoliv. Spor byl vášnivý argumenty i osobní útoky rostly… až jsme se odvolali k autoritě nejvyšší … prezidentovi cechu řezníků a uzenářů panu Steinhauserovi a ten nas krasne rozsoudil. Dovolím si sem nakopírovat jeho tehdejší odpověď.

……Mám rád otázky, na které jsou odpovědi nejednoznačné. Proč? Pak mají pravdu
všechny strany.
Cibule se do jaternic přidává ve formě smažené cibulky na Vysočině, Hané, v
oblasti Slovácka se přidává jemně rozetřená (ne kusy) v Čechách se cibule
nepřidává vůbec.
Tak a teď připočtěte koeficient malosti naší republiky, migrace, rodinných
zvyků a zjistíte, že správná jaternice je každá jiná už soused od souseda.
U nás dáváme smaženou cibulku, teta chce jemne sekanou (bydlí přece přes
kopec), můj soused cibuli nemůže ani cítit a jaternice miluje (takže bez).
Nepotešil jsem nikoho, ale ani nezarmoutil. Dejte si deci na usmířenou.
Proto je příprava jídel tak krásnou a rozmanitou činností.
Přiznám se - nemám rád nudu.
Jdu také na deci - hmmmm - je sychravo - dám si raději panáka slivovičky a
teplý libový uzený bůček na čerstvý chléb.
Neukočíroval jsem se a hned od udírny jsem si v podniku vzal jeden domů -
soused, co nejí cibuli, je už na cestě.
Pánové - život je tak krásný - ten preferuji nade vše.
Mějte se fajn LS

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdoví, jestli bertík posselt zná toto přísloví. Možná je to nepřesné, mělo tam být … se ohřívá voda na 80°C. Vypadá to, že někdo takovou teplotu vydrží.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

a máme tady příčinu globálního oteplování. Těch (politických) sviní je tolik...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

No teda, vždycky jsem toužila být na zabijačce, miluju ten folklor kolem, moje babička dělala tzv.žebráckou kaši, tj krev cibulka a kukuřičná kaše,dělalo se to na Dolní zemi.,posílala zabijačku v balíku, nejlepší byla pečená slezina a játra.Doma to nikdo nejdel jen já, moje maminka říkala: Dituška je takový náš malý čuník..Jinak já mám přerušovaný půst, jím od 11do 17 hod, alkohol už skoro nepiju, smutnej život momentálně

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Já žeru furt.
Jak už mám dnes tu slabší prostatu, tak během noci vyrážím na výpravy na záchod.
A před pár dny, kdy jsem se zase vracel do ložnice a šel kuchyní vedle té ledničky, jsem zjistil, že mě ta cesta tak vyčerpala, že bych potřeboval občerstvit. V té lednici jsem měl vývárek hovězí s nudlemi, tak jsem si ohřál dvě naběračky, ty sežral, pokoušel se u toho moc neprobudit a pak odkráčel do ložnice s mastnou hubou spát.
A jíst od 11 do 17 můžete dál. Stačí si akorát krapet pohrát s hodinami, profrčet ty ručičky trošku vpřed, nebo zpět a pak to vrátit a nikdo nic nepozná.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Nejím celých 6 hodin, obvykle 1 větší jídlo a pak 2 menší

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

zajímal by mě váš názor na jeden příběh, co jsem slyšel.

Jeden můj kámoš kdysi bydlel na privátě a ve vedlejším pokoji nějaká dívka. A jak tak klábosili, tak ona se s ním vsadila, že nesežere za hodinu kilo šunky.
On má podobnou figuru jako já, do dvou metrů mu chybí pár cenťáků a kilo šunky je taková hromádka. To musí dát za deset minut.
Za deset minut to nedal, prý to nedal ani za tu hodinu. Prohrál.
Já to nikdy nezkoušel, ale furt mi to od té doby vrtá v hlavě. Ale zase, proč by kecal, když prohrál, tím se člověk moc nevytahuje.
Nemá s tímto někdo zkušenost?

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

takové neotesané 120 kilové hovado vypil za šichtu běžně dvě dvoulitrové petky coca-coly a ani přitom nemrknul okem. Mladý kluk, Pochybuju, že ještě žije. Jednou tu dvoulitrivku exnul naráz, utřel si hubu, říhnul a říká "tak a vesmír je zase v rovnováze".

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

(normalni) clovek je schopen stravit 400g masa denne.
Proto obcas ty smrtaky na emerickych soutezich pri konzumaci megaburgeru na cas

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

že v Argentině, kdo nesní 2kg masa, není chlap.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Všechno už tu jednou bylo... jestli mě paměť neklame tak na Buchlově měli páni kamenné korýtko kam si chodili zvracet aby mohli jíst dál....
Mám pocit že tam měli i korbel (a teď nevím jestli měl 12 nebo 18 litrů) a kdo ho nedokázal vypít nebyl chlap a nebyl přijat do jejich VIP party

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

že tuto myšlenku jsem kdysi měl, akorát se mi jí nepodařilo zrealizovat.

Moje představa byla, nashromáždit fůru jídla a chlastu a pak už jenom žrát a chlastat a když by měl člověk plné bříško, vyzvracet to a do toho vyprázdněného prostoru zase cpát to žrádlo.
Jako ve středověku. Akorát, že mě ještě napadla vychytávka, že bychom k té žranici si ještě najali dvě striptérky.

Dovedete si představit tu parádu? V jedné ruce jitrnici, v druhé žejdlík chlastu a před očima se vám houpou čtyry kozy. Toť můj sen.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Vidím to úplně živě...

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

že já tady nastíním situaci, vy s ní souhlasíte a obdržíte 3 pětislepice a já jednu pěti a jednu jednoslepici

"V jedné ruce jitrnici, v druhé žejdlík chlastu a před očima se vám houpou čtyry kozy."

Tak kdo mi tam na základě tohoto mého textu mohl dát tu jednoslepici?

1. možná to byl homosexuál a vadily mu tam ty kozy, to je možné.
2. možná to byl heterosexuál, ale vegan, pak mu vadila ta jitrnice.
3. možná to byl masožravec heterosexuál, ale abstinent.

Tak o je pak těžký.
Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

Zřejmě se tu pohybuje nejen Anonym, ale také Anonymky a ty hlídají genderovou čistotu našich projevů....

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

byli jme 3 na 6,5kilo a nejde to, při nejlepší vůli. Musí se dělat přestávky a pít. Měřil jse si u toho Body Battery a ta šla rapidně dolů. Kýta teď leží na stole nevzbuzuje přílišný zájem.
http://imgway.cz/s/8RUa

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Jo a to maso taky hezký

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Po prozkoumání obrázku vidím, že je to pravá blondýna.
A neholí si ruce, což se mě, jako zásadnímu odpůrci holení líbí.
Holí si nohy a ještě někde jinde?
Prosím, řekněte, že ne. Když budou ty Vánoce, tak ať mám radost

Průměrný počet slepic: 3.1 (20 hlasů)

že ti není hanba, prasáku starej, bež si ho strčot do roury od vysavače a pusť na plny vykon!

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

pustit na plný výkon ty nové, moderní a ekologické vysavače s malým příkonem?
To už není to, co bývalo.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

už ty elektrické přístroje nejsou, co bývaly.

Odešla nám rychlovarná konvice, tak jsme vyrazili s manželkou do obchodu a ona si tam vybrala takovou hezkou, keramickou.

Já, když ráno vstanu, tak do ní naliji přesně tolik vody, aby se vešla do toho hrnku na kafe.
Pak se jdu vyprázdnit, abych se s tím celý den netahal. Pak čistím zoubky. Po dceři mi zůstaly přilepené na zrcadle takové přesýpací hodiny, protože prý by člověk si měl zuby čistit 3 minuty.
Tak tam tím kartáčkem furt šmrdlám, zuby mi už přijdou dostatečně vyčištěné, ale v těch hodinách je furt půlka písku. Ani poklepávání na ně proces neurychlý, tak šmrdlám dál. Když se písek dosype, jdu do kuchyně, nasypu kávu do hrnku a jelikož voda se ještě furt neuvařila, musím počkat.

Víš proč? Protože my takto bojujeme snížením příkonů energií za zdravější planetu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

a maso taky ne. Zbytek je.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)