Dualistický mikro i makrokosmos

Autor

Když jsem chodil do náboženství, náš patn farář nám vtloukal do hlavy jednu myšlenku, kterou jsem si s chutí zapamatoval. Měli jsme si do života dobře založit v mozku, že existují jen dvě kacířství a člověk nábožensky založený k nim má poměrně blízko. Jedno kacířství je dualismus a druhé je chiliasmus. 

Čili jakmile nám někdo bude vykládat, že už brzy bude konec světa a z toho plynoucí důsledky, je zapotřebí ho poslat do háje.  Bez ohledu na touhy apoštolů po Božím příchodu, bez ohledu na touhy církve i papežů po něčem podobném a bez ohledu na lidské pokusy ten konec světa urychlit, nic takového se prostě neděje a znaky ukazující na konec světa viděl už Ahmed Písař v roce 3000 př. nl. 

A pokud potkáme někoho, kdo bude lidstvo dělit na ty dobré a ty zlé, přičemž samozřejmě on sám bude zákonitě patřit mezi ty dobré, tak od takového honem rychle co nejdál, protože ten nadělá víc škody než deset chyliastických proroků zároveň. Nemluvě o tom, že dualismus je vždycky sebeničící z podstaty věci. 

Ze tohoto ponaučení pramení notná část mého životního optimismu a já se dnes pověnuji dualistické realitě na naší politické scéně nejen v Praze, ale i ve Vidlákově. 

Povšimněme si nejprve, jak krásně dualistické pojetí nám předvádí současná Pravda a Láska... Oni jsou ti dobří, Babiš je ten zlý. Oni jsou Havlovy děti, ti ostatní jsou komunistické stvůry. Oni chtějí dobro a nic než dobro a ti ostatní chtějí zlo a nic než zlo. Samozřejmě obojí je personifikováno. Dobro do Evropské unie, NATO, Havla, Člověka v tísni a Mináře.  Zlo naopak do Ruska, Zemana, Babiše, Putina, Klause mladšího, Okamury a fake news. 

Všimněte si, že z těch zlých nikdo nechce rušit demokracii - ani Okamura, ani Babiš ani Zeman nechtějí nikomu omezovat volební právo, dokonce Babišovi pohůnci nemají ani tendenci narušovat těm hodným jejich demonstrace a dokonce i náš premiérský arcilotr nepochpil svoji úlohu zla a odmítá proti demonsrtrantům užít policejní brutalitu. A co je nejhorší, zřejmě se k tomu ani nechystá. Stejně tak nikdo nenarušoval mítingy Drahošovi, ani řpedtím Kchárlovi. Nikdo také svým rodičům nezkoušel omezit internet třeba aby chudáci stařečci nečetli Respekt, nebo třeba aby měli zakázanou Českou televizi. 

Všechno to co jsem vyjmenoval se ale ve jménu dobra dělat dá. Je možné filtrovat stařečkům zprávy, je možné požadovat jakýsi voličský řidičák, je možné demonstrovat proti svobodným volbám, je možné pískotem, či řevem narušovat shromáždění protistrany. Je možné si zprivatizovat významné svátky a omezovat těm druhým přístup.  Je možné ve jménu DOBRA požadovat podíl na moci který neodpovídá volebním výsledkům. Je možné donášet nadřízeným v EU.  

Podobné jsme to teď měli ve Vidlákově. Už nemáme starostku, neb hlavní opozičník místo aby seděl s rukama v klíně, obešel všechny zastupitele, všem slíbil, jednal, uzavíral kompromisy a nakonec dal dohromady většinu, která ho zvolila za nového starostu. Paní starostka to těžce nese, protože ona přece patří k té pravdě a on je lotr. Že udělala spoustu politických chyb, všechny obvinila, zbavila se potenciálních spojenců, nejednala, nepokoušela se o kompromis, to si dodnes nepřipouští. Stejně tak si to nepřipouštějí jeji podporovatelé, kteří neopomněli při zvolení starosty hlasitě provolávat hanbu, protože zvítezilo zlo i když mělo většinu v zastupitelstvu. 

Pracovat ve jménu dobra má jednu obrovskou výhodu a jednu obrovskou nevýhodu. Správný dualista si nemusí dělat starosti s morálkou, nemusí si dělat starosti s pochybnostmi, prostě může přímočaře jít a konat cokoliv, protože účel světí prostředky. Vždy a za všech okolností koná dobře. 

Dnešní příslušní zla tuto výhodu nemá. Je neustále konfrontován se vším co udělal dobře i se vším co udělal špatně. Je vždycky na špatné straně, vždycky koná proti dobru a nikdy nemůže nic udělat správně. Ale na druhou stranu... žije v sice hnusné, ale realitě. Se vším co k tomu patří. 

Proto má Babiš 30% hlasů a Klaus jde nahoru. Ne pro nějakou svoji vysokou přidanou hodnotu. Ale prostě proto, že je Pravda a Láska imunizuje jak jen to jde. Oni vědí, že pro ně nikdy nebude žádná milost. Nemohou si dovolit chyby, protože jim je nikdo nebude tolerovat. Nemohou si dovolit rozhádanost, protože na ni okamžitě dojedou. Ale mohou si dovolit kompromisy. Nejsou to Dobro přes které nejede vlak. Proto je nakonec jejich koaliční potenciál mnohem větší. 

Pravda a Láska má dneska ve sněmovně 5 stran. A hádají se jako psi, kdo z nich je největší dobro a kdo naopak má zmizet na smětiště dějin, protože není dost čistý. Jsou schopni si likvidovat i své spojence. Podívejte třeba jak dopadl rektor Zima - jedna malá čínská smlouvička o ničem a ze vzorného pravdoláskaře se stala zrůda. To samé se děje hercům, moderátorům i podnikatelům. Stačí maličká odchylka od Dobra, malé zakolísání a bývalý přítel je zatracen do horoucích pekel. Čeká to i Mináře, Rolla a další. Čeká to většinu představitelů církví. Duka už ví jaké to je. Dokonce to jednou bude čekat i Halíka. Za co? To není důležité. Někde něco plácnou proti nějaké nové Grétě, sto šedesátému pohlaví, něco bude znít rasisticky, homofobně, a už se povezou. Jakýkoliv kandidát Pravdy a Lásky nemůže zákonitě vyhrát, protože by potřeboval nějaké voliče protistrany, ale kdyby se o ně ucházel, okamžitě ho zničí jeho vlastní. 

Nemyslete si, dualismus je vždy sebepotlačující. Jakmile si někdo osvojí to že je na straně Dobra, tak se pak to Dobro začne vždycky zmenšovat. Vždycky někdo odpadne, vždycky se někdo nevejde, vždycky se najde nový zrádce nebo nedostatečně uvědomělý soudruh. Možná to tak dneska nevypadá, ale Pravda a Láska denně přichází o stoupence, které si sama likviduje. Stejně jako se komunisti sice dostali k moci, ale pak se navzájem hlídali, vraždili či vylučovali a odhalovali tak dlouho, že nakonec zůstali jako kůl v plotě a i když jich papírově bylo hodně, ve skutečnosti už byli všichni navzájem vyhození a usvědčení ze zrady komunistických ideálů. 

Stejně postupoval Hitler. V roce 1943 Churchill zakázal svým tajným službám pokusy o atentát na Hitlera, protože lepšího spojence by v řadách Wehrmachtu a SS nenašel. Hitler si zlikvidoval sám všechny dobré polní velitele, zlikvidoval štábní kulturu a strategické plánování, protože on měl přece pravdu a byl to Dobro. Nakonec se všichni jeho věrní vešli do jednoho bunkru. 

Jednoho dne (a nebude to trvat dlouho) zjistí Minář, že už za něj mají náhradu a že musí jít. Zjistí, že i na něj si něco našli. A nebo zjistí, že na Letné je možná ještě pořád hodně lidí, ale ve skutečnosti je tam sám. 

A jako u nás ve Vidlákově, kde pravdoláskařská starostka skončila aniž by jí k tomu někdo nutil, aniž by jí někdo vyzval, ba dokonce aniž by někdo hlasoval, stejně tak skončí i ti pravdoláskaři v Praze. Nedojedou na Babiše, ani na Zemana. Dojedou na svoji neschopnost kompromisů a paranoiu ze ZLA. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Plány ruskych imperialistu zhati, naši vepři boubelati.. Dobre.. Enem nechapu, prečo vepři maju mať svoju vlastnu bojovu zastavu.. ( už se nikdy nestane nic, co už se nestalo a nebylo psano.. :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kantar pro nečeskou Českou televizi přiznal THO 7%. Na rozdíl od naprosto zazděného výzkumu SANEPu před pár dny se stejným výsledkem o tomto se napsalo. A Bakalomety okamžitě spustily. Jelikož není mnoho TAK spolehlivých ukazatelů, u hypotetických pátečních voleb bych věděl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman je strašlivým nebezpečím pro novináře, neboť jeho slova přece můžou způsobit... a zatím jediný, kdo novináře REÁLNĚ napadl, byla Petra Propagandistka. Asi za to může Zeman.
Zeman je neurvalý sprostý hulvát, který ... a jediný, kdo REÁLNĚ (v duchu nejlepších estébáckých tradic, viď scalojzare - já vím, že to čteš) vyhazuje kytky od pomníku, je hrdinný pravdoláskařský aktivista.
Zeman strašlivě "rozděluje společnost", ale REÁLNĚ o "válce" mluví pravdoláskoví novináři a přímého účastníka listopadu i jeho dítě napadá jejich zfanatizovaná lůza na ulici.
Ukázkovým případem nedostatečného Dobráctví se před eurovolbami stal Pavel Svoboda. Jo, ten eurolidovec s naprosto dokonalým postojem eurofilního rusofoba. Jenže, nějak se chlapec cukal nad úžasností diverzity 67 pohlaví a dokonce neprojevil patřičné nadšení nad zabíjením nenarozených dětí a už to měl, tmář jeden středověký, jeho příkladný postoj k Rusku byl málo.

Zatím bez slepic

starý, hloupý a škaredý, protože jste nerozpoznal, že za celý tento incident může onen fackovaný dvounožec, protože se vyskytl v nesprávné době na nesprávném místě a dovoluje si psát a zveřejňovat nikým neschválené textíky. Právě proto byla soudružka Petra Bojovnice chválena soudruhy spolubojovníky, jak obstála ve zkoušce ohněm

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a mám proto v hlavě gulage, zejména z Hegela a Kanta a boje protikladů. Ani nevím, kdo je u nás starosta.

Zatím bez slepic

Wow, ukázka, že víš odkuda Ládik je a to jemným citováním jména starosty místo "vím kdo si" :-o, to je slušné, a jeom tak pro mě, k čemu ti podobné věci jsou pokud nejsi čučkač nebo kavárník?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dovolím si trošku nesouhlasit s Vidlákem, že Minář a jiní PAL budou muset odejít.
Možná nebudou tak úplně na očích, ale nouzí strádat nebudou.
Podívejte se například, co dělá takový Bursík, Hermann, Pajerová a jiní. Kampak se nám dnes zašili, čerchmanti jedni.
Dokud budeme vydávat prachy všech ze státního rozpočtu do různých neziskovek, do "umělecké tvorby" apod., PAL nikdy živořit nebude.
Na rozdíl od lidí, co musí denně do háku a něco vytvářet.

Zatím bez slepic

že jsou výše jmenovaní dnes "staženi z oběhu" z důvodu provařenosti jejich ksichtů, je absolutně nesere.

Zatím bez slepic

Dyk jsem psal, že nebudou tolik na očích, ale nouzí určitě strádat nebudou ☺
Zajímalo by mne, čím se dnes živí třeba pan Sobotka, Kateřina Biomasa Žáková Bursíková a pod.
Jo a když jsem psal PAL, tak jsem měl na mysli průnik různých množin pachatelů (jejich) dobra za cizí peníze a klidně přes mrtvoly těch, co s tím nesouhlasí. I kdyby nás k tomu lží (netroufám si teď dát z fleku množné číslo, přece jen jsem starý, hloupý, senilní a ošklivý, a Odcházení jsem taky nečetl) a jejich nenávistí k lidem odlišných názorů měli přinutit.
To zahrnuje všechny brčálníky, vítače, propagátory 67 pohlaví, vlezdobruselky, sexistické kravičky (opak sexistického prasátka), vlezdonato (to je můj vlastní slovní vynález, možná bych to doma mohl vyzkoušet v opačném pořadí - nejdříve na to, a pak do...) a jiné podobné dobrokakáky...

Zatím bez slepic

, ale ne noví bojovníci. To jen tihle čekají v závětří, až stádo pozapomene. A zkušenost praví, že to bývá celkem rychle.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

blbě.
Pravdoláskaři nejsou žádní dualisti, ale prachobyčejní mamlasové s vymytými palicemi, kterýmižto se svět přímo hemží.

JEDINÝ zaručeně pravý dualista byl jeden můj ujec.
Ten se vždy s nějakou svou partičkou složil na flašku něčeho dobrého.
Postupoval tak, že obcházel své nejbližší okolí s prázdnou plechovkou od Solviny, v jejímž víčku dovedně vyřízl štěrbinu, jako bývají na kostelních pokladničkách. Dovnitř umístil dvě korunové mince, plechovkou pak zuřivě třepal a za doprovodu cinkání a chřestění mincí opakoval zaklínadlo:
"Dej deset."
Když jeho neomylný mozek spočetl, že počet vhozů a celková výše měny dosahuje potřebné hodnoty, vzdálil se do nějakého obchodu s potravinami, kde směnil vybrané finance, za láhev moku obluzujícího vědomí (neboli chlastu).

Pozor, teď přijde ten dualismus.
Následně ujec lahvinku otevřel, z kapsy vytáhl "vercajk", což byla v tomto případě sklenička o velikosti 5 centilitrů, u nás zvaná velká štamprle nebo taky půldecák, a započal rozlévat a vyprázdňovat.
A hlavní finta onoho dualismu spočívala v tom, že ač sám byl neplátcem, neopomněl nalitou štamprli rovněž vyprazdňovat a to tempem přímo budovatelským.
Jednu Frantovi, jednu sobě, jednu Pavlovi, jednu sobě, jednu Janovi, jednu sobě, jednu Karlovi, jednu sobě, blablabla...
A jako zajímavé a příznačné považuji skutečnost, že dotyčným "parťákům" to nepřipadalo nijak zvláštní, neřku-li pobuřující, že ujec chlastá za jejich v míře více, než vrchovaté, což by za jiných podmínek absolutně nikomu neprošlo.

Zatím bez slepic

Dovětek :
A po tomto výkonu viděl páně Targusův ujec Frantu, Pavla, Jana a Karla dvojmo.
To je onen dualismus !!
A vo vo vo tom to je … :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Nobody (neověřeno)

Trvalý odkaz

měl druhé oko skleněné.
:-)))
Tvrdíval, že o něj přišel za války, čemuž nevěřil ani on sám. Zřejmě se na něco napíchl, když byl zas ožralý jak motyka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale po prvykrat som musel na zaklade Vidlakovho clanku otvorit Wikipediu a nastudovat o com to ten clovek toci :D :D :D
To je tak - ked clovek vychovany v najlepsom duchu iskriciek a pionierov - neovlada pojmy ako je chiliazmus :D :D :D
Inak - sa mi paci ako cirkev uci, ze ten kto tvrdi ze pride mesias a zalozi tu 1000 rocnu risu kralovstva nebeske a bude tam vladnut so svojimi vyvolenmi - je - kacir :D :D :D

Zjavne viera v boha a teologia - to je pekna schiza. Pobavilo. Na toto pocko - super zaciatok dna :D :D :D

Zatím bez slepic

že v tomto jak Vidlákovi, tak jeho panu faráři křivdíte. Ani jeden z nich nezpochybňuje ani příchod tisíciletého království, ani posledního soudu, ani boj skutečného dobra se skutečným zlem. Dávají spíše návod, abychom se varovali falešných proroků (protože těch je v každé době jak naseto). To je to správné poselství.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten ako dnes s fake news.

Ako kurva rozoznat falosneho proroka od originalneho co prisiel nieco zvestovat??

A ... ako sa u nas hovori ... a sme v prdeli :D :D :D

Zatím bez slepic

vsichni jsou falesni

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

vsichni jsou uz v Mexiku...

https://www.youtube.com/watch?v=4Gq9AV_0Sdw

:D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

To doba je tehotna panenskyma Johankama z Arku, jak byvala kdysi revolucemi.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle je poplašná zpráva.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Ani Babiš není žádný světec a už se bojí,kdo přijde po něm.
Když jste zmínil náboženství,tak doplním.
Pamatuj,Bůh dal člověku rozum a podle toho jednej!
Sice nevím kde to bylo napsáno,protože mne to připomínal táta.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

váš táta myslel smrtelně vážně a nedělal si srandu, tak musel bej úplně vožralej, anebo za celý svůj život nepotkal ani jednoho komunistu, anebo pravdoláskaře.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Táta se toho dost držel a neměl nepřátele,nebál se podívat dozadu a jako vesnický kovář,bylo mu dost lidí dlužno za práci,sice ne velké částky.Vzpomněl jsem si,po měně peněz v roce 1953,třeba potažení,naostření,zakalení motyky bylo 2 kčs.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Venkov soudruhům neprospívá, páč tam se musejí dělat takové směšné pohyby rukama a říká se tomu práce. Fuj.
Tudíž jestli váš tatík chodíval z baráku nejdál do hospody na jedno orosené po šichtě, je vše jasné. On byl vlastně takový vesnický sluníčkář, protože si myslel, že lidi jsou povětšině normální, zatímco ve skutečnosti je tomu naopak.

Já mám v rodu taky kováře. Byl to můj praděd. Přišel do dědiny z jakési prdele světa, kde ho taky nikdo pořádně neznal. Byl snědý, hnědooký a černovlasý. A jeho manželka byla stejného typu. Maličká, snědá. Ale cikáni to nebyli. Prabába byla podle fotek spíš podobná dnešním Íráncům.
No a ten praděda si na úvěr koupil stavení v centru dědiny, udělal si kovárnu, zrychtoval prabábě čtyři děcka a pak se pro jistotu nechal zastřelit kdesi v Bulharsku. Těžce raněného ho přivezli do špitálu ve Varně. Ale ne perníku, v té bulharské, s velkým "V". A nebyl tam na dovči, ale ve válce. V té první.
A to už je konec.
Můj děda mazal po válce v 15 do Tatry k fréze, aby pomohl splácet dluh na baráku. A jelikož to bylo o hovně, po povinné vojně se nechal "nalejt" jako délesloužící poddůstojník (za našich časů by z něj byl praporčík, řečený prápora), páč měl větší prachy a bufet a regál na spaní zadáčo. Když pomohl mámě splatit barák, pak se teprve ženil. Ale měl furt hovno jako předtím, protože doplatil ten barák, ve kterém byla máma s jeho sourozenci. Měl akorát dvě zdravé ruce a lásku k babě, kterou její fotr - místní honorace, protože byl pan řídící učitel - vykopl z baráku taky s holou prdelí, páč si začla se sousedem, takto lopatou z Tatrovky. Takže se nejdřív vzali oni, pak pro změnu vzali svědky na oběd a večer už byli o hladu, páč jim nezbylo ani na suchý chleba...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chví se základ světa vratký
ze sdělovadel tečou zvratky
nad hlavou lítá černá saň.
Drž hubu a zaplať daň.
Žereš sereš moc si topíš
blbě volíš, co to tropíš
vrtí se ti ocásek
odhodil jsi opasek.
Žereš z mého koryta
vlezl si mi do žita.
Na můj vkus už jsi moc starý
místo abys chystal máry
pokračuješ v žití.
Tady je to v řiti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dodavam lahky material na otestovanie si vedomosti v predmete "Citanie emocii z vyrazu tvare" :D :D :D
The Q is - Who is the boss here ?? :D :D :D :D :D

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/foto/BUR7fee51_53E_CRISIS_SUMMIT…

Zatím bez slepic

jste vymyslel sám nebo někde obšlehnul ?
Upřímně jste mne rozesmál ...

Zatím bez slepic

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

ziadna zena, ziadny sex, len ja a lejak vonku :D :D :D

takze ano - je to moja prvotina :D :D :D

Zatím bez slepic

Včera v Událostech, komentářích, sdělil Železný diváctvu, že dnes bude v pořadu vystupovat Pavlík Novotný. Nu, uvidíme, když tam teď mají veselo.

Pavlík, který nás bude přesvědčovat, jací byli Vlasovci hrdinové, nevadí, zato Okamura má dištanc pořád.

Zatím bez slepic

Na NR
Největší dezinformační médium v zemi, totiž Česká televize, jíž mnozí diváci, kteří si ještě zachovali zdravý rozum, říkají ČT 09 či Protičeská televize, televize, které posíláme povinné výpalné v podobě tzv. televizních poplatků, zahájila v pořadu Newsroom ČT24, což je vůbec největší odpad a paskvil, co na Kavčích horách produkují, kampaň proti alternativním webům.

Zatím bez slepic

Ja vedel, ze to Putin tak nenecha.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lepsi popis uzavrene socialni bublinky vidlaku - ktera kolem sebe vystavela babylonskou hradbu proti nevhodnym nazorum a informacim, a navzajem si dokazuje, ze jejich malinace jsou ty nejvetsi na svete - se jen tak nevidi.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak se tim netrapte. Sex je porad stejne dobrej, ne?

Zatím bez slepic

Co znám scallopa, nebyl schopen v žádném svém vstupu vlastní myšlenky. Jeho vstupy jsou všude přesně tohoto rázu.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mlž hřebenatka, anglicky scallop, má vyvinutý pouze jediný orgán, nohu. Římané znali heslo nomen omen, neboli jméno je předurčením osudu.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jelikož vyskočí vždycky, když se někdo trefí přesně, je potvrzeno, že Vidlák opět odvedl dobrou práci :-))

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

A včíl, po střelbě, nastavte druhou tvář.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kubáč o úloze práce. Úzce souvisí s dualizmem.
http://petr-kubac.blog.cz/1912/mnozstvi-prace-na-kilometr-ctverecni
Vypichuji:
"Je tedy nutné za každou cenu obnovit zpětnou vazbu "jak kdo pracuje - tak taky žije" - například blokováním jakékoliv možnosti "života za cizí", nebo univerzálním zdaněním a proclením - ne už joudy z Frydku, ale megakorporací z daňového ráje. I kdyby televizní "ekonomiční analytici" měli zoufale plakat, že tím se pro spotřebitele zdraží dovoz z asijských továren jejich pánů. Je totiž nutné si uvědomit, že PRÁCE - třeba v podobě výroby zboží blízko místa spotřeby má daleko širší význam pro společnost, než jen ušlý zisk - firmy z Kajmanských ostrovů - za kontejnery plné ( otroky vyrobeného ) asijského šuntu."

To by mohl být solidní základ pro program sociálně ekologické strany.

Zatím bez slepic

že vy jste chodil Marxovi pro naproti přes cestu pro pívo!!!
Takový program je neprůchodný už na okresní úrovni jakékoli strany.

Zatím bez slepic

O Marxovi to zase tak moc není, ale je mi jasné, že pro majitele té správné pravdy je ten program naprosto nepřijatelný.

Zatím bez slepic

Hmm, četl jsem to a jaksi plete hrušky a jablka (tíém myslím ty církve), kdy říká, že protestanti anglikánské církve sjou ti samí jako německé :D
A že němci na uzemí koruny české makali víc jak češi :D
A navíc, němeččí podnikatelé byli lepší jak čeští, protože přeci protestanti :D

Navíc tak nějak vynechal nějakou tu miliardu číňanů, kteří kašlou na celý protestancismus a vyznávají prácu daleko víc jak oni protestanti? Kde je chyba, když teorie platí pouze na určité části populace a to ještě když přijmu lež, že všichni protestanti vyznávají to samé k práci a není to o liturgii apod. jak to je ve skutečnosti?

Za mě kubáč super, za to jak se staví k práci "kdo nepracuje tak nejí", jenom je vtipné že v jiných lčáncích nadává na komunisty a ted tímto článkem říká to samé, že "intelektuálové ke strojům" :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslel jsem si, že to bude v Havířově, a ono Poruba je si ještě horší.

Zatím bez slepic

to je úplně jedno. Zásadní je skutečnost, že se vůbec něco takového děje.
Jak to tak vypadá, asi tam budu muset začít chodit taky s koltem.
:-(((

Zatím bez slepic

Kámoš je živý. Kdyby prý střelec odhodil kolt do hajzlu a svlíkl bundu, tak mohl jít na pivo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

už startuje vrtulník.

Zatím bez slepic