Henty „amerycké volby“

Autor
Štítky

Henty „amerycké volby“ – litterate.cz

Než si něco řekneme k těmto současným americkým volbám, musíme si americkou situaci trochu zevšeobecnit. Je totiž strašně ošidné, komentovat tamní dění bez kontextu. Pokud se totiž podíváme na americkou politiku, měli bychom si vždycky uvědomovat některé základní axiomy, které prostě platí, ať to z našeho (českého i evropského) pohledu vypadá jakkoliv. Takže dneska začneme s několika vidláckými tezemi o Americe.

Prosím, uvědomte si všichni, že trendy jdou z Ameriky sem k nám. Ne naopak. Platí to takřka ve všem a v politice dvojnásob. Evropa neurčuje americkou agendu, ale americká dost značně určuje tu evropskou. Dřív než jsme měli v Bruseli strážce klimatu Timmermanse, tak v USA měli svého Ala Gorea. Evropa Grýndýl jen pojmenovala… srdceryvné zachraňování planety před oxidem uhličitým začalo dřív a tamní klimatický aktivista se málem stal americkým prezidentem. Pamatujete na ruční přepočítávání hlasů na Floridě?

Přesun amerických trendů do Evropy jde s deseti až patnáctiletým zpožděním. Pokud bychom měli srovnávat evropskou a americkou situaci, tak bychom měli evropský dnešek poměřovat zhruba s rokem 2007 v USA. To tam ještě vládl mladý Bush, Lehman Brothers byla kousek před krachem, vládla ještě stále optimistická válečná nálada ohledně Afghanistánu i Iráku, Obama se prezentoval jako mírotvůrce, ale války běžely dál beze změny. Kapitalistický model amerického hospodářství dostal první rány, které se už nezahojily, ale jejich velmocenské manýry se začaly stupňovat. Tam někde se z to přehouplo a z největšího světového věřitele se začal stávat největší dlužník.

Hele, ono to docela platí, že? My tu teď také máme válečnou euforii za záchranu demokracie, také tu máme klimakteriky, kteří z toho dělají modlu a lidi jim to žerou, také to vypadá, že jsme před splasknutím celé řady spekulativních bublin… Během příštích patnácti let sem dojdou ty špinavé ulice, bezdomovci, drogy, objeví se místní Trumpové i Bidenové… inu, americké trendy.

Další věc je, že americké volby jsou vždycky o domácích tématech. Všechny americké války jsou v podstatě jen tak mimochodem. Američtí prezidenti válčí víceméně pořád a už za války ve Vietnamu se zařídilo, aby se sice před Kapitolem protestovalo, aby se ve volbách střídali reprezentanti i senátoři, ale aby to na vojenské operace nemělo žádný vliv. Americký prezident má spoustu omezení u sebe doma. Tam existují všechny ty „brzdy a protiváhy“ napsané v Ústavě, ale co se týče zahraničí, tam si může řádit zcela beztrestně. Může ničit celé země, házet bomby ve velkém, útočit i stahovat se, aniž by mu do toho někdo moc kecal. Zahraniční politika je pro amerického prezidenta taková soukromá hračka. To už musí jo být, aby nějaké zahraniční téma ovlivnilo domácí volby. Maximálně tak cena benzínu.

Když si tohle uvědomíte, tak vám dojde, že Reublikáni sice před volbami mluvili o tom, že Ukrajině zarazí podporu. Ale tohle je zrovna věc, kterou téměř nemohou udělat. Mohou kolektivnímu Bidenovi házet klacky pod nohy, mohou mu trošku „škodit,“ ale když jde o zahraničí, moc toho nevymyslí. Ve skutečnosti nedojde k výraznému snížení podpory Ukrajině, jen se změní peněženky, ze kterých se to bude platit. Republikántí zákonodárci se zřejmě jen postarají, aby peníze na Ukrajinu tekly z rozpočtových kapitol, které netrápí jejich voliče. Škrtnou se nějaké programy neziskovkám, škrtnou se programy na podporu migrantů a z ušetřených peněz se u Rayethonu nakoupí zbraně pro Zelenského. Rayethon bude spokojený, republikánští voliči budou spokojení, odpůrci migrace budou spokojení a Bidenovi to bude víceméně jedno.

Mnohem větší otázka bude ohledně amerického klimatického balíčku. To se děje doma, tam jde o pracovní místa a o prosperitu voličů, takže bych si troufal předpovědět, že Evropa a Ukrajina budou představovat naprosto marginální úsilí ve srovnání s bitvou o americkou fosilní energetiku. Ano, něco se změní přeskládáním sněmovny reprezentantů. Ale bude to podstatně méně, než bychom čekali. Ano, něco se změní, pokud budou mít Republikáni i senát, ale nesliboval bych si od toho moc. Většina těch zvolených stejně vůbec netuší, kde je nějaká Česká republika a pokud náhodou ano, nemají žádný problém s tím, abychom při budování americké velikosti, byli ohlodáni až na kost.

V tomto ohledu byl pro nás výhodný Trump, protože měl od nás manželku a díval se na „Československo“ trochu jinýma očima.

Já bych ale chtěl v souvislosti s americkými volbami poukázat na něco jiného. Všimněte si, co řekl sám Biden – při těchto volbách leží na stole sama americká demokracie. Samozřejmě to myslel tak, že Demokraté jsou jediní skuteční demokraté a Republikáni jsou jacísi spojenci pekla. Někde to zafungovalo. Zvolen byl demokratický kandidát po mrtvici, který neuměl sestavit kloudnou větu, ale to nevadilo. Stačilo, že BYL Demokrat a NEBYL Republikán.

Opět se mluvilo o podvodech – o poruchách sčítacích automatů, o tom, jak se po popelnicích sbíraly nepoužité volební lístky a volilo se s nimi dvakrát i třikrát… Ani v USA se nepodařilo z voleb udělat referendum o prezidentově politice. Nedošlo k žádnému tsunami. Jen… tamní hesla o demokracii jsou ještě více vyprázdněná, než u nás a tamní naštvanost ryje mnohem hlubší příkopy. A to mají oproti nám mnohem větší svobodu slova!

Čím více bezdomovců se pohybuje po amerických ulicích, tím více se mává vlaječkami na předvolebních mítincích. A když někdo pojmenuje problém – migrace, odliv pracovních míst a ztrátu prestiže ve světě, tak je to hned putinovec a nepřítel demokracie.

A nebo ne, nebo to tak takhle bylo pořád, ale nikdo jsme to neviděli a neřešilo se to. Možná byli Američané vždycky takhle sebestřední, vždycky se tam ve volbách podvádělo a vždycky ze všeho hlavně dělali šou a divadýlko. Vždycky tam někdo tahal za nitky a prezident mohl být kdykoliv stejná nula jako Biden, ale to nevadilo, protože se rozhodovalo někde ve skrytu Wall Streetu nebo Pentagonu.

Ale ať tak či tak, všichni vidí, že i Amerika je nemocná tím stejným, co sužuje nás. Jen jim to tam propuklo dřív a je to mnohem dál. A když jste nemocní, tak to mohou být třeba ledviny, ale strádá celé tělo. Nikdo neříká, že má nemocné jenom ledviny a zbytku organismu se to netýká. A stejně tak nemůžete říct, že nejlepším lékem, je uříznutí bolavých částí těla… Takhle mi ty americké volby připadaly. „Ti druzí“ jako by už nebyli Američani. Společenský příkop, který je ve skutečnosti ještě hlubší, než u nás. A je úplně jedno, jestli jsme si teď všimli stavu, který tam panuje odjakživa a nebo jestli se k tomu dopracovali teprve teď. Vadí vám něco? Uřízněte to.

Každopádně to přijde sem. Vždycky to sem chodí, jen se zpožděním. Jak jsem psal na začátku – nejprve byl v Americe Al Gore a až pak byl v Evropě Timmermans. Nějak se mi nechce domýšlet, jak bude vypadat za deset či patnáct let evropská podoba Bidena.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (93 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Hm, to je v podstatě něco jako je ta jejich mandelinka bramborová!

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ruský šváb Nr. 1 - YouTubehttps://www.youtube.com

"Mandelinko, mandelinko, americký broučku,
pohladím ti tykadélko, nasypu ti moučku,
mandelinko, mandelinko, měli jsme tě rádi,
pochutnej si na brambůrkách, sežerou tě hadi!"

Ref.: Ruský šváb…

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

řešit problém hady, to je téma věčné. Já bych raději spoléhal na české sluníčko sedmitečné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem velkým příznivcem feferonek, tak každý rok pěstuji různé kruté modely. A v létě u sebe vždy v kapse nosím práznou piksličku od tiktaku, nebo tictacu (prostě vod těch bombónů bílejch) a když v lese načapu nějakou berušku, tak jí zatknu, prdnu do té piksličky a odpoledne vypustím na papričky, ať to tam omrkne, jestli tam nemám nějaké škůdce.

Ale neidealizujme si zase toto stvořeníčko. My ho nazýváme slunéčkem sedmitečným, beruškou, ona má ten červený kabátek s těmi tečičkami, roztomile to vypadá, ale ve skutečnosti je to nelítostný predátor. A kdybyste měřili 5 milimetrů, se s váma vsadím, že byste jí potkat nechtěli.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

bude nejspíše americký. Asi 70 druhů švábů se totiž vyskytuje v Severní Americe. A co se týče evropských švábů, tak se téměř jistě jedná o německého švába.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

říkal, že když nejčko sou ty "rusové", "rusáci" tak v nemilosti kdykoli a kdekkoli, esli by se von ten rus domácí neměl přejmenovat na ukroše domácího. Aby to jako byl správnějc a údernějc. No jenom takový nápad....

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Švábsko a Němečtí švábi... Všimněte si, jak je uvedeno - že v Česku se vyskytuje 5 druhů původních švábů. PĚT!! To je fakt - těch pět druhů je zastoupeno i v naší švábí Pětikolce.
------------------------------------------------------------
Švábi je řád s celosvětovým rozšířením.
Pro šváby je typické snadné zavlékání druhů do oblastí, kde se přímo nevyskytují, k tomu dochází především obchodním loďstvem, přepravujícím potraviny. Počet známých druhů švábů je asi 3 500, z toho v Česku se vyskytuje 5 druhů původních.
Švábsko je historické a jazykové území v Německu. Název je odvozen od germánského kmene Svébů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože čecháčci jsou už tak naprogramováni, nemají probléms tím, býti papežštější než papež sám. Viz TchajWanec a Ukrajinec Vystrčil, či současný ředitel Bruselu Fiala. Tady můžeme svobodně pustit fantazii z řetězu a jako evropského Bideta si představit kohokoli. Opojeni portským třeba Zelenského nebo jeho manželku, boxera Klička, pana Rakušana nebo paní Černochovou-Pkarovou. Těch kandidátů z řad komiků, ochotníků, modelek, pornoherců, neumětelů atd. zde máme mrtě. A v ostatních koloniích rovněž. Pro sázkové kanceláře těžká volba. Nebo jednoduchá: Blbec versus Pitomec. Kurz 1:1.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

si nelze všimnout vysokého počtu bezdomovců a vysokého počtu bezmozků!

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

vysokého počtu bezdomovců a bezmozků.------------
Zřejmě proto je Amerika vzorem naší vlády - mermomocí nás za každou cenu tlačí na jejich úroveň bezdomovectví a bezmozectví. Ať to stojí, co to stojí - třeba i Temelín dostanou jako dárek.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Žijeme v režimu nejhorsim druhu kapitalismu bez přivlastků neboli skrupuli vychazejiciho z gangsterismu!Cilem kreatur,které jsou u moci je jen jedno zaškrtit nas a pobit jako kdysi bezmocne indianstvo!

Tento rabijatsky režim a s nim spojenou moc chce vlada za kazdou cenu udržet a je jedno jakymi podvody a kompry na dokonce i sve vlastni členy na př .Bsbiše! Ten mohl vyčistit TELEVIZi,ale neudělal to!Mohl se ořpit o SV voličů a peogram narodnich zajmu a potřeb PNZ🇨🇿 a tak si ziskat dalši voliče a volby vyhrat a nedat se odbouchnout jako vadna žarovka vyměnit a musel vdět,že ho za tu pitomost mohou hodit do hladomorny neboli basy!
Vi jaky stat je vedle,musi v Nemecku platit plne mzdy a nema odvahu nalit voličm čisteho vina,požadovat a podporovat změnu regimu !
Děla se hloupy,že nevi co stoji v prvnim postulstu PNZ🇨🇿 to jest zajištovani ZMENY ve forme SOLIDARNIHO statu!
Tak tu všichni vidite,źe bude dale skakat jako zajic pod našimi puškami pravdy , lavirovat a litat do modrs až ho kdosi z ještě většich mocipanu nez je on rozplacne jako mochu za souhlasneho řevu neomarxistickych nanejvyš nevzdlanych křivackych uderek doslova zla podvodniku v AMI stylu!paaaaaaaaaaaiaataa
To chteji opravdu voliči,? Zmatek,anarchii zimu a hlad,jen aby nastoupil Šwabismus bsnksterů?
Proto je tu bod nr.JEDNA PNZ a dalši body na pr.4 kde se reši ta televize zla a proto se i tady nad tmito body nesmi otevřit diskuse,ktera bude mocipany brzy stejně zskazana a tedy nemame co ztratit!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

nikoliv všimnout, ale nevšimnout.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

V Americe stejně jak v Praze, jen kmotrům a gangsterům je blaze. Šubyduby Amerika, šubyduby Amerika... V Afghanistánu stejně jako ve Vietnamu dostali Amíci dobře přes tlamu. Šubyduby Amerika, šubyduby Amerika...

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

V tomto směru se musím přiznat, že mě amíci taky dost točej. Já třeba moc nekoukám na tyhlencty ártové filmy. Ten Vůdy Elen a spol. Voni tam furt o něčem pindaj, dvě hodky v hajzlu a já furt nevím, komu mám fandit. Já jsem jednoduchej člověk, mě se líbí, když to tam je trrrrrrrrrr a buch buch.

Což je ideální materiál ta válka ve Vietnamu. Jseš šikmovokej, jseš zlej. Máš našitou vlaječku s hvězdama a pruhama, jseš hodnej, tak toho sráče rozpárej bodákem a pak mu rozšlápni hlavu kanadama. Takhle já si představuji kvalitní americkou kinematografii. Jenomže od tý doby, co ten Stoun natočil tu Četu, tak voni pořádnou akci nedaj, jenom si drbou hlavu, jak byli tam oškliví. A prohrávaj. Teď jsem nedávno koukal na ty "tunelové krysy", tak tam to snad musel odsrat i kameraman s rejžou,

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

na to, že v USA ted nastane nová situace.
Čekají ale marně, protože podpora Ukrajině je téma, na kterém se demokraté shodnou s republikány.

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

má to ovšem jeden háček. Zdegenerované Americe už zvoní umíráček!

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokoj nedá, zánik Ameriky zvěstuje, chudák Zauber, ručky zvedá, radostí už tancuje.
Zaubere, Zaubere, vystrč hlavu z ruské pr...., tohle vaše klinkání, "strašnou hrůzu" nahání

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Vilíku, vyndej hlavu z nočníku! Pak jí dej do pračky, ať nemele jen sračky!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tvoji piratšti zkurvenci neomarxisti .
tobě cestu do sveho digi komcentraku jisti.
dodej nam tu svůj thermoboy sen.
hned potom vystrč čulika ze zadku Puttlera ven.
tak nam dodaš svoje satanisticke peklo .
co pro nas voliče neomarxisticke vlady v EU lejno upeklo!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Na volby v Ameristánu čekají hlavně naši čeští švábové. Rusové se už vyjádřili, že pro ně není podstatné, kdo tam vyhraje, protože pro ně je to prašť jako uhoď.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky Američanům vzniklo Československo. Masaryk šel proti proudu v hilsneriádě, to mu otevřelo dveře důležitých Židů v USA a dostal zelenou od prezidenta Wilsona.

Protektorát se upekl mezi Brity, Frantíky, Italy a Němci, Američani se v tom neangažovali. Němci si z nás za protektorátu udělali krmelec, za války jsme jim byli nucení vyrábět třetinu vybavení Wehrmachtu. K tomu nám vysáli ekonomiku, povraždili statisíce našich lidí a v důsledku jimi rozpoutané války jsme byli v Jaltě přiřazení do ruské zóny vlivu. Po roce '89 si tu Němci protektorát obnovili, za pusu si rozebrali náš průmysl, díky čemuž k nim od nás proudí Amazonka zisků, nazpět čurká Nežárka "dotací".

Rusové si z nás udělali krmelec od roku '48. Byli jsme jejich nejprůmyslovější kolonií a uměli jsme vyrábět věci, které oni sami ani žádná jiná jejich kolonie v odpovídající kvalitě vyrábět neuměla. Jako bonus jsme jim darovali svůj uran.

Pokud jsme jako země s 10ti miliony obyvatel nucení vybrat si mezi statusem německého protektorátu, ruské kolonie nebo americké zámořské državy, já osobně volím poslední variantu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Měl by jsi přestoupit raději do strany komunistů,pry dělnici jsko ty vymřeli ,tak je svymi komenty zkus nahradit a kup si rakev, choď do ni spat,at si zvykneš do ceho jako pirat jdeš !!!áaaaass
Jinak dodrzuj svoje heslo JAKO MOPED RADŠI ZHASNU!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Keliško, komunisti a piráti jedno jsou. Komunisti si jako svůj proletariát vybrali dělníky, za jejichž "práva" bojovali ve svůj vlastní prospěch. Piráti si jako svůj proletariát vybrali menšiny, za jejichž "práva" bojují taktéž ve svůj vlastní prospěch. Jestli jste si všimla, ve svém příspěvku se vůbec nezmiňuju, jaký oddíl s jakou vlajkou je kde momentálně u vesla, to není z našeho dlouhodobého strategického zájmu vůbec podstatné. Němci nás za svůj protektorát považují bez ohledu na to, jestli tam momentálně vládnou hnědí, rudí nebo zelení. Taktéž Rusko nás bere jako svou kolonii bez ohledu na to, jestli tam vládnou rudí, bílí nebo černí.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Všicni tu vime,že Marx udělal v knižkach giga chybu a bankksteři ji našli a vyuili nýni přit vorbe noveho falešneho učeni,ktere podvodně nazvali NEOMARXISMUS a vy tam z vlady piratů,kteři za sebou tahaji misto dřevěneho kačera ,fialovou okurku a,jste na to skočili,ab. jste vypadali jáko padajici komuniste a tak se i na nebohem mrtvem Marxovi a,který chtěl aby chudaina zbohatla přiživujete! HANBA! aiaaaaaa aaaácáaaáaaaaapaááaaaaááaaaaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Marx hlásal úplně jinou ideologii než Hitler, a oba přitom svorně nenáviděli Čechy, Marx dokonce o něco víc než Hitler.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Nechcete rozumet psanemu slovu,neviděl jste a ignorujete,že jen ideologii lze porazit i nami zvolene neomarxisticke zmrdy,kteri nas budou brzy trapit hladem a zimou,zabavi všechno a ukradou všechný.áaaaa. PENIZE pro sebe do jejich banksterskych doupatt!
Zkuste si vzpomenout jak ideologiie porazila po zuby ozbrojene CCCP a nesmolte tu cele SV svymi caglovinami nas chcete vest do sve zadnice?
MERDE !To je sproste francouzsky a ja důlni do odstřelovačka vas prosim se vzpamatovat včas bo mě haviři naučili tak sprostě nadavat,že mi pak řikali sami sprosťula!
Tak co tam mate dale piratsky neomarxistick. ZMETKU!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Motore, motore, motore, JAK OPRAVDU VELIKOU TU DĚLÁŠ CHYBU,
Česko nepatří ani Americe, či Němcům, či Rusům, ale JEN NAŠEMU ČESKÉMU LIDU

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Antoníne, Česko by mohlo být nezávislé -- a nic bych si nepřál víc -- pokud by mělo aspoň 40 milionů obyvatel a přístup k moři. Ne nadarmo o těch 40 milionech lidí napsal knihu J. A. Baťa.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Motor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak říkali starořečtí filosofové "Dvakrát udělat stejnou chybu není ukázka moudrého muže".

Udělal jsi Motore další druhou hrubou chybu a to není ukázka moudrého muže.

Nezávislost jedné země nesouvisí s počtem miliónů obyvatel této země.

Příklady jsou mnohé, stačí aby jsi nakoukl do Historie a nečekej to ode mně.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Která země v Evropě mající míň než 40 milionů obyvatel a je bez přístupu k moři je v Evropě dlouhodobě nezávislá? Jediný stát, který by bylo možno brát v úvahu, je Švýcarsko, ale to moře má -- peněz ;)

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Jeho strategii mu vnutili banksteři,kteři nas potřebuji obrat o vsechny penize a aktiva bo natiskli hory dolaru a jsou jen tři cesty jak z toho ven!

A.inflace
B.hyperinflace
C.valka!
Nekecejte mopede,že to nevite!Prosazujete heslo
NIKDO Z VAS NEBUDE VLASTNIT NIC a budete sštastni bo vam dame penize z NZP na hlisty,ponravy a mlete kobylky a pracovat nemusite!
To si zastrčte do vaši hřisne zadnice a zrute si v te vasi banksterri ten kapitalismus a republiku zruši jak to piśete ,že je to vaš strategicky neomarxisticky CIL satanistu !!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

pokud porovnáme průmyslovou kapacitu třetí říše s průmyslem protektorátu, je jasné že třetina vybavení je blbost.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Máte pravdu, pane Vidláku, že trendy jdou z Ameriky k nám. Tak platilo a zatím platí. Brzy se to změní. Ruský medvěd není bezbranný, naopak tiše nabývá na síle a již nyní je silnější než Amerika. Na rozdíl od ní se nepředvádí, ale tiše uzavírá spojenectví s významnými zeměmi. Jeho největším spojencem je Čína. Sice se občas na něčem neshodnou, ale v hlavní věci se shodnou dokonale. Oba jsou nepřátelé Ameriky i všech "hodnot", které vyváží do zahraničí. Amerika padá do dluhů, do bídy, ztrácí moc. Přichází čas Ruského Medvěda. My, Češi jsme v přebírání trendů specialisté. Nejsme svoji, nejsme sami sebou, jen se poslední desítky let točíme jako korouhvička jednou na východ, potom na západ... Trendy přicházejí od vítěze. Amerika slábne, Rusko posiluje. Hlavní Signalista nelhal, když tvrdil, že má obavy z toho, že se opět otočíme na východ.
Dělat si naděje, že nás Rusko zachrání je hodně naivní. Musíme se zachránit sami. Je to na nás svrhnout nepřátelskou vládu. Nikdo to za nás neudělá. Pokud nás vláda hrůzy stáhne do bídy, nikdo nás z ní tahat nebude. Na rozdíl od Ukrajinců nám nepomůže nikdo. A sami si nebudeme schopni pomoci. Zůstaneme v těch sračkách až do smrti. Je nejvyšší čas s tím něco udělat. Využiji první příležitost, která je 17. listopadu a půjdu spolu s dalšími lidmi, kteří chtějí změnu a kterým není jedno, že padáme do propasti bídy, na Václavák a odtud na Kavčí Hory. Kdo se chce přidat, tak více informací je zde https://www.plancr1.cz/

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasíme Vidláku s těmito tvými kydy: ... "Sakra, ten Orbán tu fakt chybí….",
Ty jsi ale Vidláku ten náš Orban který našemu českého národu chybí,
ještě to ale nevíš a proto zbytečně kydáš zde takové kydy.

Vydej se Vidláku na cestu vrchního českého náčelníka a my půjdeme s Tebou,
roztoč tu první správnou demonstraci a mi Češi Tě podpoříme budeme pořád s Tebou.

Ty jsi ten správný vlastenecký český hlas,
nenechávej nás sprostým vládnoucím fialům na pospas,
my Ti Vidláku věříme, máš od nás naprostý souhlas.

Nesmí se tak marně a zbytečně drolit české vlastenecké síly,
Jediný který dokáže sjednotit všechny vlastenecké pruty jsi to Ty Vidláku náš milý.

Vydej se na svoji největší vlasteneckou cestou která tě teď volá, pojď Vidláku tudy,
protože jen ty Vidláku víš jak se mají správně kydat naše české kydy.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Inflace v Maďarsku přesahuje 20 procent, potraviny zdražily o třetinu
11. 10. 2022, 15:45
Ivan Vilček, Právo, ČTK

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Ten šef Maďarů je pašak!
Plyn ma od Putina skoro zadarmo a kdovi,zda ho neprodava s mohutnou marži pod pultem dal!Ten srandista nedopusti na svůj lid tu bidu jako bude teď brzo ve vy.rabovanem česku,kde si Švejkove dovoli dat ukrast 33 let dvě třetiny mezd,penzi a platů a ještě tomu tleskaji, ohlupeni televizi a tiskem,ktery lže do novim a i kdyby.napsal pravdu, nikdo tomu věřit nebude!
Je to jako kdysi za komunistů včaetně giga cenzurniho teroru a bez kontroly SV viz nr.2 bod PNZ🇨🇿 vlastenců nyni drze i prdlamentem do zakona odsouhlaseneho Policejniho statu satanistickeho zla,ktere vladnim neomarxistům oporučuje bit stale mocněji česky lid,ktery je zvykly mit jelita na hřbetě a jeaště nastavi holou zadnici bo jsou lidi zpracovani 6 prioritami zobecněleho řizeni světa použivanych bankstery,kteři to zakazali učit ve školach a brzy zakažou všecko i počty a nasobilku a učitele,kteři budou ještě mit rozum vlatencu propusti do společnosti bidy a zmaru,kdy pravda bude upalovana jako JA komolenim mych kritickych přispevku na web internetu a ještě se tomu budou po satanisticku té SV tj Spolenoti Voličů 8,3 milionu podvsdenych dušiček smat,protože moped si tady zhasil motor!.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

že všude v Evropě jsou demostrace proti vládám, jen V Maďarsku je klid při údajné 20% inflaci. Ani mně není známo, že by Maďaři z té bídy emigrovali.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Seberte odvahu šefe a dejte SV tj Společnosti voličů jasny program narodnich zajmu a potřeb v diskusi nad prima značkou PNZ🇨🇿, jinak vam vladni neomarxisti zabijou prasatka sežerou kraviky a utrpite karambol zelenrho udělu,kdy budete muset rodině kredencovat mlete ponravy,hlisty a havět , pokud neutečete do Dubaje jako už mnozi podnikatele!
Zkuste napsat aspon jak pochopil pan Putin co vymysleli banksteři za zlo už v r.devatenact což už odvolat nejde jenom posunovat v čase a JAK se brani a bachaa, vymyšli jak si svůj finančni system upravit,aby s padem dolaru nepall I JEHO nov. system STATU BRICKS a zbytek světa s nim prosperoval a kvetl!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Bude mít úplně jiné starosti - v lepším případě budeme jezdit na koních a obdělávat políčka, případně makat jako levná, leč kvalifikovaná pracovní síla u pásů továren, vlastněných občany okupačních mocností. Kdysi svébytná Evropa byla USA skutečně ovlivňovaná a trendy se v ní postupně "propracovávaly", až se nakonec prosadily. To se ale během posledních 2-3 desítek let změnilo - ve skutečnosti tu už neexistují svébytné státy, spravované ku svému prospěchu národními politiky. Vládne centrální diktatura řízená z USA a v Evropě jen lokální poskoci plní příkazy, chodící z centrály.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jeho hegemonie vojenská ( = přepadávací neposlušné státy) končí a jeho vydírací hegemonie obchodní přes dolar jako světovou obchodí měnu končí též. Takže těch 10 let, kdy k nám budou přecházet ty jeho "narativy", budou mít amíci dost starostí sami se sebou a dají trochu pokoj. Smůla bude v tom, že v Evropě zůstane politická smečka jejich mopsů, která se bude chtít udržet u koryt za každou cenu - nic totiž neumí, z čeho by žili......

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Emerická únie vznikla na spolčení zlodějů a na kradení všude kam se podíváš. Od klondajských nájezdů, přes genocídu původních obyvatel to dotáhla k okrádání celého světa a podplácení, ze zisku, všech vlád keré sou k mání.
Je to největší věrbež kerou tato zeměkoule nosila.

Esli opravdu je síla v Rusku nebo kolem ní aby tento mor vykynožila, já su pro.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

S vymluvou,že je to porebne kvůli valce.Tak se stane ten mopslik Zeli slavny jako socialista aakorat chudak nevi,źe ten znarodněn. majetek mu strejda PUttLer rozflakal a rozflaka na sračku, coz bude hradit americky lid!
No,ale bacha na to,nebude li Black Rock a dalsi banksteři moci tiskout dolary,FED totož prevzali pod sebea, tak to bude jiny tanec a neomatxiste na to krachnou a dolar bude jen v Ameru i s dluhy a puknou všichni bsnksteři jak žaludi!
To budeme pak zdiskutovavat i my tu sragoru prí svičkach a budeme muset zkusit konzumovat i lesni brouky a štavnate ponravy.
No ni mopede?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Naprosto souhlasil s panem Vidlakem.
I když to období bych zkrátil na polovinu.
U nás se s volbami manipuluje už. Po několikáté.
Proto jen z opakují to rčení kdyby volby měli něco změnit, tak je zakaži.
Jisté jsme zaznamenali že to není jen v politice,a!e ve všech oborech až po umění.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve všech oborech, a nejvíce v harpagondechujckejch půjčkách a pojišťovnách, přes lichvu nadsazování neexistující hodnoty, pronájmy všeho druhu, hlavně v bydlení, ksam by jako šli kokoti bydlet, a končí to něgde v tržních vztazích, okradni svého souseda, vytvoříš zisk a ten navalíš daněmi zpět vrchnosti, kerá to má k trachtacím asi tak 10% a zbytek si půjčí od vyšších harpagondechujců z cizákova, kerýmžto všechny náklady připíšou na voličské dlužné futro objemu domo-rodců, množství obyvatel, místopřísežně trvale nebo dočasně trvale nebo dočasně, jak to je potřeba účetně doložit nějakým papírem, kerej snese všechno, kradou stejní hajzlové. Nemají srdce, nemají city a nemají žádný vztah k této ožebračované zemi od vpádu křesťanských mamozvěrstovatelů, keré ti zmrdi zvěčňují pomalu na keždém náměstí. Todle už se musí jednou pro vždy vyřešit rázně, jistě a s cílem, keré budou v souladu s potřebami původních obyvatel. Hotové

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Drulák: Netuším, jak Ukrajina přežije zimu. Domnívat se, že zvítězí, je fantasmagorie
Že Ukrajina situaci obrací a může zvítězit, je naprostá fantasmagorie. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to prohlásil politolog a bývalý český velvyslanec Petr Drulák. Podotkl, že neví, zda Ukrajina zvládne přežít zimu.
„Ukrajina zažila v historii strašné věci. Nyní však nevím, zda bude schopna přežít zimu. Významnou část energetických sítí má pod sebou Rusko. A to, co pod kontrolou nemá, může zničit. Nevím, o co se západní stratégové, kteří říkají, že se situace obrací a Ukrajina může zvítězit, opírají. Přijde mi to jako naprostá fantasmagorie,“ uvedl Drulák.
Na paškál si vzal i jednání Západu. „Chyba je jasná. Západ se snaží ekonomickými sankcemi vyřešit vojenský konflikt – víme, že to nefunguje. Bylo mu trapné nedělat nic, tak se rozhodl udělal gesto. Pokud by to bylo gesto symbolické, které Západ nic nestojí, tak by to bylo pochopitelné a dalo by se s tím i souhlasit,“ podotkl.
Jenže podle něj se Západ rozhodl udělat takové gesto, které ho stojí čím dál tím více. „Tím je to nesmyslné. A bylo to jasné od samého začátku,“ uzavřel.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Andrej Babiš byl dotlačen do soudního procesu, jehož jádrem není prohřešek proti dotačním pravidlům. Cílem není jej potrestat za prohřešek při budování farmy pro veřejnost. Cílem je poskytnout veřejnosti obrázek poníženého politika. Z tohoto obrazu poté signál směrem ke společnosti. Tento signál zní: Dostaneme každého. I tak velkou šajbu, jakou je Babiš.
Abychom pochopili, že jde o politický proces, není nutné chodit příliš daleko.
Uvedu dva příklady.
Prvním je ministr vnitra, Rakušan. Jeho extempore, kdy stojí na střeše Ministerstva vnitra a ukazuje v kalendáři na datum Babišova soudního procesu, je možné chápat jediným způsobem. Vyhrožování a zastrašování.
Státem placený úředník má povinnost ve sporech vystupovat nestranně a zaručit každému z občanů rovná práva. Ministr vnitra, tedy ministr silového režimu, nesmí ve své funkci zneužít svého postavení a takto vyhrožovat jakémukoliv občanu. Natož klíčovému politickému oponentu. Takové jednání, s výjimkou jihoamerické junty nebo například Ukrajiny, země proslulé tím, že každý premiér se pokusil dostat do vězení svého předchůdce, je typické pro nedemokratické systémy. Rakušanovo jednání ukazuje, jakým způsobem pojímá tato vláda svěřenou moc. Jako mafie, která si plete svěřené úřady s vlastním domicilem.
Druhou věcí je činnost provládní úderky Milion chvilek. Ta před soudní budovou instalovala zamřížovanou celu s jasným významem: Chceme vidět Babiše ve vězení.
Soudní proces je velmi náročná věc pro každého člověka. Je to ryze osobní záležitost.
Andrej Babiš má právo v takovém okamžiku svého života požívat respektu a ochrany jako každý jiný člověk. Je nevinný a předstupuje před soud dobrovolně. Nemusel jej k tomu nikdo nutit.
Jednání Rakušana i aktivistů prozrazují záměr.
Dosáhnout prostřednictvím institucí veřejného odsouzení. A to je něco, s čím jsme se zde setkali naposledy za minulého režimu. Ničím se to neliší od politických procesů v minulosti.
Není to Andrej Babiš nebo Miloš Zeman, kdo ničí v této zemi demokracii.
Jsou to tito agilní a bezuzdní novodobí Urválkové, kteří klidně znectí vážné soudní jednání a zneužijí jej pro vlastní účely. Je to nepřípustné.
Formování názoru na příkladu Babiše
Tato aktuální událost, veřejný proces s Babišem, je součástí dlouhodobé taktiky. Nevkusné, ale velmi účinné.
Znovu zopakuji. V této kauze nejde o potrestání. Jde o mediální impulz.
To je, čím tato vláda pracuje.
Jde o to, aby vláda a polistopadové strany měly v ruce nástroj, kterým dokáže formovat názory lidí ve velkém rozsahu. Je to programování.
Jedna kauza za druhou odezněly do prázdna. Nebyly pravdivé. Byly to jednoduše lži.
Ale memy, vězící hluboko v hlavách, přetrvávají.
O tohle celou dobu šlo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kauzy vypukají před volbami
Bylo jen otázkou načasování, kdy bude kauza Čapího hnízda znovu přednesena publiku.
Problém téhle metody je, že se časem vyčerpá. Vláda kartu Babišových kauz ždímá do naprostého vyčerpání. Ani nic jiného jim vlastně už nezbývá.
Babišovy preference jsou na 30%. Tedy na možném českém maximu.
Vláda už před veřejností nedokáže zastřít, že její účinkování je mimořádně hrozivé. Je až s podivem, že energie, kterou věnovali jednotliví prominenti dnešní vlády tomu, aby se do vlád dostali, zúročí ji takto tristním způsobem. Sám jsem překvapen.
U vlády se nakonec ukázalo, že její mafiánská podstata se vyjeví přímo před zraky překvapeného publika a podporovatelů. Kauza Dozimetr, v čele s Rakušanem, ministrem vnitra, jehož nejbližší spolupracovníci jsou přímo zapleteni do této obludné kauzy znamenala otřes v nazírání na polistopadovou éru. I na naše „demokraty“.
Kteří demokraty nikdy nebyli. Je to mafie, která zneužívá demokratické instituty pro prosazování vlastních politických a hospodářských cílů a demokracii pouze ničí.
Dnes už víme, že devadesátkové kriminální kauzy, plynoucí z přímého propojení vládních politiků, zastupitelů, poslanců na mafiánské gangy, do nichž byly zapojeni soudci i policisté, tahle kriminální subkultura, plundrující ekonomiku různými formami korupce, vytěžování, ovládání státních zakázek nebyla náhoda.
Tahle porevoluční parta nevymizela. Jen se transformovala a čekala v závětří. Až se pochybní zastánci demokracie vydovádí na Babišovi, aby potom mohla s vážnou tváří předstoupit před národ a říct: My jsme ta změna.
Je to směšné. Teprve teď si to konečně začíná uvědomovat většina. Stav volebních preferencí tomu odpovídá.
Tak už to prostě bývá. Nyní zloděj křičí chyťte zloděje. Je to typickým vyjádřením stavu české politiky.
Babiš před soudem.
Tenhle způsob politiky ale vede společnost do naprostých pekel.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)