Herec pro mafii

Autor
Štítky

V prezidentských volbách zvítězil komik Zelenskij naprosto pohodlným až drtivým vítězstvím nad dosavadním prezidentem Porošenkem. U Vlka na Kose jsme si již mohli přečíst první rozbor ukrajinských voleb včetně mnoha zajímavých postřehů. Já si ve stejném čase pokecal s příbuzenstvem rozesetým po ukrajinských rovinách, abych se v tom trochu zorientoval. 

První důležitý postřeh - proběhlo to podezřele v klidu. Tak podezřele, že se tomu nechce věřit ani místnímu obyvatelstvu. Nezačala žádná ofenzíva na východě, neproběhl žádný krymský incident, dosavadní nájemník prezidentkého paláce se koneckonců už nevzmohl ani na nekompromisní výhružky. Překvapilo to všechny. 

Ale... Porošenko tam ještě chvíli bude. Zelenskij nepřevezme zemi hned zítra. Volby skončily, výsledky jsou sečteny a všichni teď celkem s napětím sledují, jestli Zlatý Porošenko předá svou moc v klidu a nebo spustí nějakou válku, protože zoufalí lidi dělají zoufalé věci. 

Souhlasil bych s Vlkem, že Porošenkovi jeho loutkovodiči v EU doporučili nedělat problémy a možná mu nabídli i nějaký ten politický azylek a tak bych si myslel, že existuje na ukrajinské poměry slušná šance, že Zelenskij skutečně bude prezidentem a neumřou u toho tisíce lidí někde na bojišti. 

Druhý důležitý postřeh - došlo mi to, až když jsem si trochu pokecal ukrajinsky... Všimněte si, ten Zelenskij je opravdu dobrý herec. Přesně tak, jak to má ta široká východní duše ráda. V ruském filmu je sedmdesát procent herectví  v hubě. Emoce, myšlení, bolest, statečnost, hloubka, to všechno se vyjadřuje hlasem. Jakmile máte ruský fílm nadabovaný do češtiny, ztratí se z něj tři čtvrtiny napětí, dramatu, všeho... Ten Zelenskij je přesně tohle. Minimálně to ukazuje na to, že vrchní mafián Kolomojskij si umí vybírat hlavní hrdiny pro své role. 

Když se podíváte na jeho debatu s Porošenkem touto optikou, tak zjistíte ještě další věc - komik umí improvizovat, umí nastolovat svá témata, umí šikovně odvést řeč, pokud se dostává někam, kde si není jistý, ale jinak to byly jen další fráze, další kecy o ničem. Vsadím se, že většina ukrajinců stejně vůbec neví, co ten Zelenskii bude dělat, s kým bude jednat, jak se Ukrajina změní a co z toho bude. A já bych si troufal tvrdit, že to neví ani Zelenskij a vůbec mu to nevadí, protože on je tam, aby dobře, kvalitně a profesionálně sehrál roli prezidenta. Přesně takhle to myslím. Zelenskij je tím viditelným produktem štábu maskérů, líčidel, dramaturgů a scénáristů. Režisér vidět není... ale mafián Ihor má nějaký záměr a bude ho realizovat. 

Troufám si tvrdit, že Ihor Kolomojskij se mezi mafiány a oligarchy opět zorientoval jako první, uvědomil si realitu, zjistil že proti Porošenkovi může úspěšně kandidovat celkem kdokoliv a voličstvo je tak znechucené a ubité, že nebude nijak těžké uspět a bude možné mít silný mandát a nulová očekávání, kromě těch obligátních věcí, že by mohlo být trochu levněji a méně mrtvol. 

Třetí postřeh - dokonce i banderovská část mého příbuzenstva už Rusko nenávidí tak nějak lidsky. Ono se to s tím šturmem na Moskvu a slavným vítězstvím moc nepovedlo, všichni na tom prodělali, Krym stejně nemají, armáda je v rozkladu, státní správa je v rozkladu, všechno je v háji, kluci jsou mobilizováni na východ a tam do nich dělají Rusové (povstalci) díry a i když Porošenko hlasitě přednášel o slavné budoucnosti, došlo i většině fanatiků, že z toho nic nebude. I když se to neříká nahlas, i ti Banderovci si už ve velké většině dovedou představit nějaké jednání s Ruskem, protože vítězství je daleko, v zimě je zima a ruský plyn je drahý. 

Vůbec by mě proto nepřekvapilo, kdyby Kolomojský (Zelenskij) předvedl dokonalý obrat a začal jednat. Krym samozřejmě předmětem jednání nebude, ale Donbas...  za určitých podmínek by se na Ukrajinu vrátit mohl. Rusko zmírnilo podmínky udělení občanství Ukrajincům, takže rebelové odejdou do Ruska a civilisti budou mít smůlu, ale za to mír. Plynovody pořád ještě jsou, Rusko může zlevnit... Ihor by se mohl stát ještě i záchrancem Ukrajiny. 

Tuhle myšlenku jsou ochotni přežvejkávat už i kovaní Banderovci. Zřejmě by kvůli tomu na žádné masové protesty nedošlo. Únava a nedostatek plynu už je moc velká. Jednotlivci nepřející novému uspořádání budou v ukrajinských poměrech snadno odstraněni. A Kolomojský se stane faktickým vládcem země, který převálcuje ostatní oligarchické klany. Ne, není to nijak zářná budoucnost. Ale mohla by se pomalu začít podobat té ruské. Ne už válka mezi klany oligarchů, ale jeden jediný, co se z mafie stal státem. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

analýza.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babišistán.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Krátce,ale výstižně napsané.
Po mém,z bláta do louže.pro obyčejné Ukrajince se toho mnoho nezmění,jen jiná parta bude okrádat stát.
Moc tomu herci nevěřím,jak i píšete,obklopen vizážisty režiséry,tak bude v té tragikomedii pokračovat,proto o spojení s Kyjevem,Donbas a Luhansko nebudou usilovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

opat mi to vychadza, ze Putin ma skvely tim.
V jeho time si zratali sance Porosenka a .. prestali mu brat telefony :D
A tesne pred volbami - takmer paradoxne - pritvrdili sankciami voci UA v tom najcitlivejsom - nafta. Jeden by povedal, ze prihodili temu Porosenkovi, ktory mohol opat kydat na diabla v Kremli.
Ale nie. Oni len zlepsili svoju poziciu na vyjednavnie s buducim sefom. Ten bude po rusoch musiet chciet viac...a teda to aj nieco bude stat... to viac :D.
A co sa tyka Zelenskeho - podla mna dobre robi ak nic neslubuje. V tom bordeli a chaose je tazko nieco slubit, ked nemate realne paky to uskutocnit. A rusi vraveli, ze Porosenko tam moze opruzovat este dlho. Mozu robit obstrukcie pri vymenovani. V parlamente ma Porosenko pohodlnu vacsinu. A ked Zelensky zlozi slub 28.5. uz nebude moct rozpustit parlament a bude si musiet pockat do riadnych volieb. Nebude jednoduche vycistit ten augiasov chlievik....

Zatím bez slepic

Kolik reálné moci má v rukou UK prezident?

Kolik mu uloupla US ambasáda?
Kolik jeho moci drží Azov a podobní?
Kolik moci mají oligarchové?

Kolik z toho Zelensky vnímá?

Kolik lidí, co ještě zbyli na Ukrajině je ochotno se za Zelenského postavit, pokud by něco chtěl opravdu změnit?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odhaduji, že si Ukrajinci řekli totéž, co mnozí voliči v ČR. Zelenskij je sice možná nezkušený, naivní a zkorumpovaný Kolomojskim, ale existuje slabá naděje, že bude lepší než ta dosavadní squadra. U dosavadních politiků Porošenka, Tymošenkové, aj. je jasné, jak se budou chovat, svoji šanci už dostali - a propásli ji. A zřejmě opravdu Porošenko dostal záruky od Macrona a Merkelové, že do vězení nepůjde, a kdyby Porošenko dělal problémy, podívají se mu na zoubek na dotace a pomoc poskytovaná Ukrajině přestane proudit. Ovšem ten hlavní příkaz Porošenkovi přišel z Bílé chýše. Ani po 4 letech ukrajinská armáda nevítězí, válka na Donbasu trvá a všichni jsou v podstatě na výchozích pozicích. To i 1. světová válka už skončila, 2. světová byla v té době před koncem - a na Ukrajině žádný posun ke konečnému vítězství.
Odhaduji, že válka na Ukrajině skončí, až se Ukrajina vzdá úmyslu vstoupit do NATO. Krym už zůstane ruský navždy. Ukrajina se buď vzpamatuje a odepíše ztráty, nebo bude nadále nejchudší zemí Evropy a bude směřovat k rozpadu. Porošenko příměří s Ruskem nevyjedná, na to je příliš kompromitován. Tak musí přijít někdo nový - Zelenskij. Má šanci se domluvit s Ruskem. Ale Krym už asi zpátky nedostane. Ne kvůli dohodě Rusů a Ukrajinců, ale kvůli uniklým americkým plánům na převzetí sevastopolské základny. Nyní si USA budují svoji základnu u Oděsy a Rusové se stěží vzdají Krymu, který bude představovat protiváhu oděské základně USA.
Porošenkovi je jasné, že už prezidentem nebude. Teď jde jen o to, zda z prezidentského paláce půjde do vězení nebo do azylu nebo bude omilostněn, aby předání úřadu proběhlo v klidu.
Zelenskij představuje naději na změnu a mír, Porošenko symbolizuje jen válku. Budoucnost ukáže, jak moc Zelenskij může něco změnit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Masakr byl na Srí Lance
nemá místo na first stránce;
nehodí se do krámu
že ve jménu islámu
zavraždili 300 lidí;
celý svět to zblízka vidí.
U nás ticho po pěšině
sluníčkáři povětšině
strkaj hlavy do písku
v agitačním středisku.
Neproběhlo semknutí
jen si kafe ochutí
o trochu víc,
a jinak nic.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

a k tomu vo versoch...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A jak změnil svět !
Zajímavé jsou komentáře na ČT a na CRo Plus : "Zelenskyj je komik s nulovou zkušeností v politice, ..." U Regana to nevadilo.
Víchová, která má pod palcem zpravodajství z Ukrajiny, je všechno možné, jen ne objektivní reportér. Karas je opatrnější, i když se o neutrálním přístupu také nedá mluvit. Takže Češi jsou systematicky oblbování i nadále.

Pokračování občanské války si nepřeje nikdo, kromě Američanů a jejich ukrajinských poskoků. Ani Rusko, ani vzbouřenci, ani lidé, kteří v postižené oblasti žijí a ani 75 % ostatních Ukrajinců.
Rusko vzbouřené republiky nechce, kdyby ano, dávno by to udělalo.
Vzbouřencům nezbývá, než se spokojit s tím, být součástí Ukrajiny, pokud od ní dostanou více samostatnosti. Úplná samostatnost není reálná. Takže urovnání blokuje Ukrajina. Asi se jí dělá potěšení ničit vlastní území, zabíjet Ukrajince a likvidovat vlastní prosperitu.

Ukončení konfliktu je zásadní podmínkou změn k lepšímu.
Se Zelenskim má Ukrajina šanci, s Porošenkem by ji neměla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ten psal pro herce. Sám notorický alkoholik (podle pořadu v ČT), loutka (když v Kosovu muslimové bořili středověké křesťanské chrámy, poslušně mlčel) a lhář (říkal, že se nechá zvolit jednou, nakonec to bylo 4x).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Budu mít trošku jiný pohled na Ukrajinu.
Každý z nás je v hloubi své duše přesvědčen, že kdyby mu byla dána příležitost, změní svět. Jen málo jedinců tu příležitost dostane a budoucí snad prezident Ukrajiny ji dostal. Ještě před půl rokem si pod duchnou snil své velké vítězství s dnes jej má. Určitě si s ním neví rady. Bude hodně záležet na tom, do jaké mír bude své vítězství považovat za předurčení k velkým věcem a nakolik se nechá opít, a v oné politické opilosti bude naslouchat hlasu okolí.
Jistě si vzpomenete a velké předurčení Paroubka k záchraně naší skvělé zemičky. Dnes po něm ani pes neštěkne a upřímně, pokud by ČSSD přistoupila na jeho vábení, byl by to asi její dokonalý konec.
Pokud bych měl vyjevit svoji představu o novém prezidentovi, bude to takový Václav Havel Ukrajiny. Kéž bych se mýlil a byl to důstojný partner pro Putina.

Zatím bez slepic

V tom článku aeronetu je voleno slovo "žid" ve dvou variantách - s malý a s velkým počátečním písmenem.
Kdysi dávno, za rozkolu TV NOVA mi jeden moudrý přítel osvětlil, že je to vlastně majetkový spor mezi malým židem a velkým Židem a už z toho je zřejmé, jak to dopadne. A vskutku - zvítězil velký Žid, ale i malý žid byl natolik mazaný, že těch deset miliard české měny nezaplatil on, ale gojimové, což je nepochybně čistě židovská taktika. Historicky úspěšná.
Hledám v tom paralelu k současné situaci na Ukrajině. Vyhrává... no, nevím zda velký, ale určitě větší Žid a zaplatí to všechno gojimové.
Nic nového pod sluncem.

Zatím bez slepic

1. Z jakého důvodu by měl žid podporovat fašistickou vojenskou organizaci ?
2. Autor uvádí, že se znárodnění mělo konat podle jiných pravidel. Budiž. Ale odškodnění ano, nebo ne, by nemělo záviset na způsobu provedení. A mezinárodní soud by to měl řádně uvážit.

Zatím bez slepic

Z jakého důvodu by měl žid podporovat fašistickou vojenskou organizaci ? - Penize panacku. Penize. Co na tom nechapete?

Zatím bez slepic

Z jakého důvodu Čech Emanuel Moravec podporoval Adolfa Hitlera, který chtěl třetinu Čechů přeměnit na Němce, třetinu na otroky a třetinu na dým, popel a mýdlo?

Zatím bez slepic

Ten mu na to skocil na zacatku a pak uz nebylo cesty zpet. Avsak v ramci zdrave sebekritiky si u hradcan v kvetnu 45 prostrelil svou plesatou hlavu.

Zatím bez slepic

Američtí Židé čile obchodovali s Adolfem Hitlerem, který zatím vraždil Židy v Evropě. Jak jde o prachy, tak ta kosmopolitní elita nezná národnost a nějaké vlastenectví nikdy neměla v krvi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale předpokládal bych, že bohatý žid je dost inteligentní na to, aby se poučil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

- tedy první z 5 dělení Polska. Haličský (Halyčinský) rytíř byl zhruba stejně majetný jako chudší český sedlák, a musel se i živit stejným způsobem – s tím rozdílem, že nemohl vykonávat řemesla, provádět obchod nebo přijmout městský úřad. Proto takový rytíř získával obživu tím, že s celou rodinou obdělával svůj majetek.
Píše se rok 2019: Haličští rytíři, sídlící východně od řeky San (pozor, nejsou to Sanové z JARu) si umývá svůj šufan a kelňu ve Vltavě a posílá težce vydělané koruny do Lvova nebo Kolomyje. Nakládá svůj kalfas a trochu slámy na žebřiňák za konyka a hajdy do povodí řeky Main za lepším.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Umím kelňou pravou levou
výplatu mám vždy se slevou
šufan dávám pod hlavu
modrožlutou zástavu
používám jako deku;
nepojedu do Artěku
jedině že bych měl víza
na příjmení Monalíza;
ale že jsem z Bukoviny Ihor
můžu jet tak do třetihor.
Pod chyžou mi proudí ropa
poptám se svojeho popa
odkud kam to vůbec teče
a proč chodím pořád vkleče.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

uz se to probiralo, ale vidi to stale vice lidi

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Sunka-za-30-Delnik-ma-z…

Vy jste tedy vlastně zemědělské produkty neopustil… Řekněte mi, proč jsou francouzské, nikoliv tuzemské brambory v ceně jako jsou banány…

Tady na Kralovicku je farma, která pěstuje brambory. Chodil jsem tam na praxi. Bohužel, podmínky, kdy je sucho, dělá se hluboká orba, aby se voda zvedla, kdy se používají těžké traktory, o kterých jsme minule hovořili jak půdu ničí, a vláha se ztrácí. Nedělají se zádržné nádrže, remízky, nic. Když na padesáti hektarech zaprší a je tam sklon pět stupňů, kdy je třeba deset litrů na jeden metr čtvereční, tak ty tisíce litrů prostě odtečou do řeky a ta to odplaví do moře.

Půda je udusaná, je zničená. Nemá humusovou složku, která by vodu zadržovala. Proto se nedá na hnojiště pořádně zajet, protože hnůj drží vodu. Když hnůj není v zemi, nemůže držet vodu. A brambory potřebují hodně vody. Já si je ještě pěstuju pro vlastní potřebu. Dávám do země naklíčené brambory ručně. Když je dávají strojově, můžou zemědělským podnikům seschnout. Proti tomu se nejde bránit. Když si člověk nemůže zalít vlastní rajčata, a je to zakázané, tak jak můžete pokropit desítky hektarů, aby brambory vyrostly. To je nereálné a obávám se, že se to už nezlepší. I když se budeme snažit zakládat zádržné nádrže. Jediná šance je omezení váhy na centimetr čtvereční traktorovým tělesem. Ale to nikdo neudělá, protože lobbisti, kteří prodávají ty traktory za pět, osm milionů, tak budou tlačit na zákonodárce, že se to stejně nepovolí. Toho se bojím nejvíc.

Pro ty mamutí stoje stačí přejet pole dvakrát, třikrát a je hotovo, což je zas úspora času, pohonných hmot…

Přesně tak. Je to taky o lidech. V zemědělství chybí 150 tisíc lidí. Chtějí sem dávat lidi z Ukrajiny, ale ti sem nepůjdou. Když mají dělat v zemědělství, tak ho budou dělat doma. Sem Ukrajinci chodí vydělávat peníze do stavebnictví.

Zatím bez slepic

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kvůli těm mamutím strojům ořezávají i nádherné aleje podél cest. Zrovna včera jsem jednu takovou viděl, srdce plakalo. Řez byl veden tak brutálně, že větve nebyly uřezané u větevního kroužku, ale směrem od země vzhůru dlouhým řezem, napadlo mě, že smrt by byla pro takového blba vykoupením, Mučit a pak pověsit za koule do průvanu. To by snad zastavilo další blby. Jinak u nás to perovedli nedávno, sixce trochu odborněji, ale zase to odnesly nádherné chřupky. Nejspíše už nastal čas, aby jsme šli do kopru všichni.Ukrajina je jen předvoj, další budou následovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

maximální šířku komunikace včetně krajnic a minimální výšku těsně nad 4 metry za každého počasí. Neexistuje výmluva na déšť, sníh nebo led. Má to na starosti správce komunikace, případně majitel přilehlých pozemků, z nichž stromy rostou.
Že se tak neděje, anebo se děje prasečími způsoby, je věcí jinou. Pak tady kolektivně skuhráte, že kamiony a autobusy bourají na okreskách.

Zatím bez slepic

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cetl jsem to cetl, az do toho kousku co vychvalil Telicku a pak uz ne. Jen diskusi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jako když dáš podpis pod chartu.
Budoucnost se řítí do háje
pořád budou vyšší výdaje,
konec tunelu máš za zády
vpředu vidíš jenom skinheady;
myslíš si, že je to světlo
v tom už se hodně lidí spletlo
ale to se jenom leskne pleš
anebo tam svítí strážní věž.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdyby byl Erik Best ukrajinský novinář, je už dávno mrtvý:

Pavel Zeman a OKD
23. 04. 2019 - EB

Po oznámení z minulého týdne, že se Marie Benešová stane ministryní spravedlnosti, zahájil Pavel Zeman kampaň na záchranu své pozice. V dnešním Respektu tvrdí, že je jasnou zárukou toho, že státní zastupitelství politicky ovlivňovat nenechá. Co jiného než politika je hlavním řídícím principem trestního stíhání v případu OKD? Státní zástupci se systematicky vyhýbají návratu ke kořenům privatizace. Evropská komise byla v roce 2006 zjevně uvedena v omyl ministrem financí v otázce legálnosti transakce, státní zástupci se ale rozhodli jít si za dlouhými tresty pro středně vysoké státní úředníky a externího odhadce. Když byly tyto malé ryby osvobozeny, soudkyně prohlásila, že oni nebyli těmi, kdo skutečně rozhodovali. Nikdo jiný ale obviněn nebyl. Až bude Marie Benešová tlačit na Pavla Zemana, aby stíhal skutečné viníky, prohlásí nejvyšší státní zástupce v Respektu, že je pod politickým tlakem?

Zatím bez slepic

Tomu nikdo neveri.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přestože si myslím, že většině zdejšího vidláctva je tato skutečnost známá, připomínám:

Pokud je Žid psáno s velkým Ž, znamená to etnickou příslušnost. Židem s velkým Ž se narodíte a nic s tím nenaděláte, ať se vám to líbí či nikoliv.

Naproti tomu žid s malým ž znamená totéž co izraelita či judaista - tedy příslušník nejstaršího ze TŘÍ tzv. "náboženství Knihy", rozuměj Starého Zákona.
(Podobně jako žid se s malým písmenem píše křesťan či muslim.)

Další dvě MLADŠÍ A od judaismu ODVOZENÁ náboženství jsou tedy křesťanství (které ke Starému zákonu přidalo Nový zákon - poskládaný dodatečně a po dlouhé době po smrti svého Proroka ze nezřídka vzájemně rozporných vzpomínek na kázání nazaretského rodáka Ježíše.

V případě islámu je onou (přidanou) svatou knihou Korán. Ten je na jedné straně nejspíš souborem více či méně méně přesných zápisů kázání Mohameda....ale jeho nedostatkem je to, že chybí datování těchto kázání - jsou tedy mnohdy časově zpřeházená.
Mohamedova kázání sama byla improvizovaná (Mohamed sám přes svou nespornou nadprůměrnou inteligenci neuměl číst a psát.)

Navíc se myšlení a názory Mohameda během času měnily - jeho a kázání jsou občas nepříliš koherentní směsí politických projevů poplatných momentální vojenské a politické situaci, agitace a praktických rad.

Při určité snaze se můžete přijetím židovského náboženství stát židem s malým ž, i když jste Slovan s velkým S. Je to fuška a zůstanete židem druhého řádu, ale možné to je. Židem s velkým Ž se tím ale nestanete.

Naproti tomu Židů, kteří se staly křesťany je spousta. Příkladem je třeba otec Karla Marxe, který byl Židem-křesťanem, na rozdíl od samotného Karla Marxe, který byl Židem - ateistou.

Žid s velkým Ž byl i Ježíš Kristus, přestože je obecně považován za křesťana. :-)
***********************
Omlouvám se většině vidláctva, pro které bylo toto opáčko nudnou starou vestou.
Pro těch pár nováčků ještě jednou:
Žid s velkým Ž je příslušník židovského národa,
žid s malým ž je věřící - judaista.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak když Ježíšbaba šoupala Jeníčka do pece.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je překlad žida s malým ž a najednou má velké Z s tečkou.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ládiku,
já to vysvětlil po české lopatě.
Cizozemské lopaty nechám na Vás.

Zatím bez slepic

Horší je ta hrubka, kterou jsem tam stvořil.

Zatím bez slepic

Třeba se řekne ukrajinsky Stalin normálně Stalyn podle vzoru Janukovyč a hrupka podle vzoru pštros nebo holup.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

židovské jméno Samuel se skloňuje podle vzoru prdel...

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

A.H.
Opravdu jen povrchně.
Podle mne,ti s tím malým ž.se můžou přetrhnout,aby se dostali mezi Ž.
Sice mnozí mají problém dostat Izraelský pas,musí dokládat až do třetího kolena svoji příslušnost,ale ti s velkým Ž,dostávají Izraelský pas okamžitě.Podobně si vede Německa komunita u nás,okamžitě po narození,dostává Německý pas.

Zatím bez slepic

čtete Blicí Listy?
A to vás za to Čulík platí?
Kolik dává? A je to v úkolu nebo hodinovka?
Že bych si přečet na veřejnosti Čulíkovo výpotek a měl bych v hospě jednu zrzavou vodu zadáčo...
... by se mi to líbilo...
... samo, že jen ta zrzavá voda...
A semo tamo, když by Čulík vypotil něco obzvlášť pikantního, hodil bych si do plného krýglu štamprli se zelenou.
Říká se tomu Magické Oko a doporučujou se nejvýš tři za sebou...
Já jich dal jednou za sebou šest a vůbec si nepamatuju, kdo a jak mě dorval do pelechu..., abych se vychrápal z otravy...

Zatím bez slepic

Zrovna tohle jako další důvod proč "jedno jméno ani nevyslovit" si pamatuji z minulosti. Občas si ale BL přečtu i teď, někdy jsou tam fakt "perly". Jsem tak trochu čtenářský masochista, bavím se a zároveň vytáčím. Takový J. Cemper na Manipulátorech je také výživný. Nebo na Aktuálně mám zálibu sledovat, za jak dlouho se nový bloger probojuje jako odborník a expert do ČT. Zrovna teď v dubnu se jeden nový objevil, Tomáš Vích (manžel ukrajinistky Lenky Víchové), architekt a zastupitel P.1 za Piráty, spolupracoval s Michaelou Pixovou (sociální geografka s "výbornými" blogy). Jsem zvědavá, kam to dotáhne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ládiku,
vy nutíte antisertr robota, aby nás oba na základě diskuzního vocasu smáznul, přiznejte se! Nicméně uznávám, že jsem klidně mohl mít za předka cholupa asvaltowego.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
navzdory drobounké chybce je článek nesrovnatelně zasvěcenější a nezávislejší analýzou, než jsou rozbory naprosté většiny tuzemských komentátorů.

Dík za ukrajinské pohledy zevnitř!
Já bych Vám dneska dal místo slepic několik vykrmených krocanů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zmena-na-Ukrajine-s-vel…

Tohle jsem dostal před chvílí mailem.
Původně jsem to přehlédl.
Zkuste to přečíst do konce. I když i jen sám úvod o Ukrajině dříve a dnes stojí za přečtení.

Syruček se taky s ničím neseje - a dost toho viděl na vlastní oči!

Zatím bez slepic

v tom rozhovoru nic významného. Pokec se starým dědou, který už něco málo prožil, jak jste správně podotkl. Ale nic světoborného.
Ukři mají svého ruského Veškrnu a chudáci si myslí (aspoň menšina), že se něco změní.
A mají pravdu, změní.
Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře.
Daleko zajímavější spekulace mi přijde od Dabldochtora Bukvojského

http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-berwid-buquoy.php?itemid=33893

Jak se říká, není šprochu...
Minimálně s českým ND má pravdu. Kdyby neměl, musel bych vyhořet už asi tak desetkrát. Nebo radši dvacetkrát. Při svařování elektrickým obloukem běžně přikrývám dřevěnou pracovní desku obyč plechem v pozinku tloušťky 0,6 mm a ještě se mi skrz něj nepodařilo vyrobit ani zahnědlou skvrnku. Pochopitelně jen v místech, kde tu desku kryl, jinak tam hnědé fleky vypálené odlétlými kusy kovu a strusky jsou. Nicméně zatím to neblaflo ani tam. Tak nevím, asi to neumím... Ibrahím, coby velitel podpalovacího družstva by mi asi nakopal prdel...

Zatím bez slepic

když já jsem patologicky skromnej a umím se na internetu radovat i z mála!
Mně tu a tam nadchne dokonce i to, co napíšete Vy!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Fito,
dík za odkaz https://legacy.blisty.cz/art/30965.html
Domníval jsem se, že Čulíkovi začalo intenzivně šplouchat na maják až po sponzorském setkání s Krvavou Madlou cca v r. 2015 kdy otočil o 180° a stal se z z obhájce svobody slova vrchní supercenzor, bretschnaider, udavač a zuřivý antičech.

Musím upozornit všechny své židovské známé jiné než židovské víry, aby se přestali označovat za Židy, jinak jim hrozí obvinění z nacismu a antisemitismu.

Je ovšem kruté, že se tím židovský národ stává jediným národem světa, který nesmí označovat rozhodnutím Čulíka syny svého národa velkým písmenem.

Určitě z toho budou všichni (.)idé zdrceni.

Třeba by ale mohli po patřičném sponzorském daru Britským listům vyprosit od Čulíka povolení psát název své národnosti buď celý verzálkami, nebo pomocí čínského znaku, příp. řecké abecedy či morseovkou.

Moje babička řikávala: Kéž by nás pánbu (a Jehova?)při zdravém rozumu zachovati ráčil!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Targusi,
coby palič - pyromaniak jste mimořádně neschopný!
Mně dokázal vodák při rekonstrukci odpadu od hajzlu podpálit bukové madlo kovového zábradlí schodiště.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, tvůj ropzbor má jednu vadu an kráse a to, že 99procent toho co je na ukrajině je boj USA(potažmo západu) vs Rusko, co si myslí ukrajinci je hezké vysílat v TV, analizovat stoho co si myslí běžný ukrajinec taky dobré, ale bohužel pro tebe a tvoji anylýzu, tak nějak v bílém domě nebo kremlu názor ukrajince nezajímá...

Jako článek o tom co si myslí ukrajinci a jak se tam vyvýjí postoj k rusku a za to 10 slepic, ale jako rozbor o tom co bude -10, protože jsi nenapsal ani čárku o tom co si myslí, v Brlíně, paříži, USA či Rusku, tam se rozhoduje o tom co bude na ukrajině...

Zatím bez slepic

Velmi pregnantně vyjádřeno. Ukrajinci, jste v situaci, kdy váš názor, jakkoli se budete snažit, nebude nikoho zajímat.

Zelenský bude vykonavatelem vůle ovládajícího státu, oligarchů, bojůvek. Na nic jiného nemá svaly.

Zatím bez slepic