Hodina černých ovcí

Autor
Štítky

Jsa ovlivněn jistými událostmi na Kydech, usoudil jsem, že nadešel čas oprášit některé z mých starých textů. Mám tady jeden, který jsem digitálně zrestauroval, a modernizovaný jej předhazuji publiku v plen. 

Dejme si na začátek inzerát – přihlásí se někdo? 

Hledáme vhodného adepta na obsazení pozice „podnikový blbec“. Jazykové znalosti a všeobecný rozhled nejsou podmínkou, reference a předchozí praxe v oboru vítány.

P.T. zájemci se žádají o laskavé zaslání strukturovaného životopisu na adresu redakce.

---ﬡ---

Poptávku podobného ražení v novinách pravděpodobně nikdy neuvidíme. Systémová místa pro předmětnou funkci však – byť neoficiálně – přesto existují.

Každý systém, má-li podržet svou strukturu a funkci, musí v prostoru, který spravuje, udržovat pořádek. Proto v továrnách jsou správy budov, nádvorní čety a ostraha objektu; ve školách hospodářka, uklízečka a školník; organismy živočichů mají imunitní systém a rozmanité prostředky vnější ochrany; stát k podobnému účelu zřizuje policii a armádu.

Systém obecně, má-li zůstat tím, čím je, provozuje – kromě jiného – dva subsystémy, zajišťující (a) ochranu jeho vnitřního prostředí a (b) ochranu před ohrožením zvenčí. A je v jeho životním zájmu, aby tyto nanejvýš důležité subsystémy byly v dobé kondici – jak to vypadá, když nejsou, ukáže nám třeba pohled na Českou republiku. Jak to dopadá, když nejsou? Příkladem poslouží Ukrajina.

No vidíte: už jsem začal politizovat, ačkoli jsem původně nechtěl. – Vraťme se do obecné roviny, ale zůstaňme u posledních dvou příkladů alespoň terminologicky: systému vnitřní ochrany říkejme policie a systém vnější ochrany nazývejme armádou.

Jak již bylo řečeno, je nezbytné, aby armáda i policie byly v dobré kondici. A teď pozor – udeříme hlavičkou o hřebíček:

Vládne-li v říši Tao, praví Starý Mistr, vozí jezdečtí koně hnůj; ztratila-li říše Tao, pasou se váleční koně na pažitu. Dá rozum, pravím já, že vládne-li v říši Tao příliš dlouho, policie a armáda jsou všechno, jenom ne v dobré kondici – a tehdy je třeba vyhnat válečné koně z pohodlných stájí na pažit. Jinými slovy: dokud se bude ve světě válčit, bude zapotřebí armády, ale i naopak: dokud budou na světě armády, bude zapotřebí udržovat je v kondici a čas od času trochu si zaválčit – ne moc, ne dlouho, a s protivníkem sobě rovným už vůbec ne, to by nemuselo skončit dobře; ale sem-tam válečná rozcvička neuškodí! Chci říct – neuškodí naší armádě, ehm, že. Pro příklad si laskavý čtenář dojde sám, není to daleko.

S policií má se to podobně: dokud bude na světě zločinnost, bude zapotřebí policie, ale i naopak: dokud bude na světě policie, bude zapotřebí udržovat ji v kondici. Však on už se někdo najde, koho je nutno nebo koho lze alespoň ad exemplum potrestat; a když není, přidáme nějaký nový, pokud možno absurdní zákon, který lze účelově a dostatečně gumově vykládat – a vida, hned je koho stíhat! Pro příklady si zděšený čtenář rovněž může dojít sám, ani tady to není daleko.

Z doposud řečeného vyplývá, že systém, aby mohl existovat, potřebuje jak vnitřního, tak vnějšího nepřítele. Nepřátelé nesmí být natolik silní, aby byli s to předmětný systém vyvrátit; musí být však dostatečně silní na to, aby se systém mohl vůči nim úspěšně vymezovat. Pěstování vnitřních i vnějších nepřátel je delikátní disciplína, která hraničí s příslovečným tancem mezi vejci, a někdy se zvrhne i ve zběsilý úprk – ale o tom zase někdy jindy.

Aby mohl systém být tím, čím je, musí mít možnost ukázat, čím není; můžu to říct? Nebude to rouhání? – Je třeba mít někoho, černou ovci, na kterou lze ukázat prstem a zvolat: nejsme jako oni! Tyto černé ovce však nelze bezhlavě vybít, naopak: těch je třeba pečlivě si hledět. Na koho bychom ukazovali, kdybychom je neměli? – Proto si každý sebezáchovně jednající systém černé ovce pěstuje, tvoří pro ně systémová místa, a své podnikové blbce si promyšleně hýčká. Jak už jsem kdysi kdesi psal, čas od času je nějaká obzvlášť vypasená černá ovce rituálně poražena a slavnostně sežrána, načež na její uprázdněné místo je obratně instalován jiný kuchyňsky nadějný jedinec. – Je možné, že kromě jiného i toto je způsob, jakým beránek snímá hříchy světa? – Nevím.

Předchozí odstavce snad mohly vzbudit dojem, že vznik a existence černých ovcí jsou výsledkem  činnosti systému – to by byl ovšem jen jednostranný pohled, není tomu tak. Většina systémů má inzerát na obsazení systémových pozic trvale na vývěsce a vhodní adepti, jdouce kolem, ochotně je zaplňují. Sytémová pozice černé ovce není výjimkou. Jedinci, mentálně předurčení k roli černé ovce, přijdou a zaplní své místo zcela přirozeně, dříve či pozěji.

Žijeme ve světě systémů. Je jen málo objektů tohoto světa (jsou-li vůbec jaké), o nichž není možno pravdivě prohlásit, že se jedná o systém. Ani Vidlákův web není výjimkou; proto není třeba se bát, že by Vidlákovy Kydy někdy měly černých ovcí nedostatek.

Jsou tu s námi a jejich nástupci dříve či později sami se přihlásí, aby o sobě dali vědět – na to se spolehněme.

 

---ﬡ---

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (63 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jistý známý herec kdysi řekl:

V každé rodině musí být vždycky někdo vůl a nemám nic proti tomu, abych to byl já.
Ale POZOR!
Délku rohů si určuji sám!
-----

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

Představa výroby černé ovce pro potřebu systému je poněkud úsměvná, protože každá skupina člověků ze svých řad časem vysublimuje jednoho takového. V každé školní třídě byl a je otloukánek-tlusťoch-či třídní šašek, který je tím beránkem který snímá hříchy z kolektivu a slouží jako fackovací panák. Je to obecná vlastnost našeho (a nejen našeho) živočišného druhu. Mají to tak všichni savci, kteří žíjí ve skupinách. Ohledně výroby nepříliš zdatného nepřítele pro potřeby zodolnění policie je už autor zcela mimo, nikdy neexistovalo něco jako časy klidu a pohody s nedostatkem kriminality. Buď tu máme tvrdě vládnoucí režim (protektorát, padesátá léta) kdy je málo obecné kriminality, ale o to víc je policista-esenbák-milicionář úkolován na jiných frontách, nebo je tu současná polistopadová lido-demo-cochcárna a obecné kriminality je prokazatelně několikanásobek vůči stavu před plyšákem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Že by vám tu bylo beze mě smutno :-)

a je mi jasný Vidláku, že je to tvůj prostor a ty si věci dáváš na sklo (řečeno po vlkovsku). Ale po vlkovsku nenadáváš. Napřímo.

Jestli chceš mazat, maž. Uvidíme, co dál, z popela.

Průměrný počet slepic: 2.8 (20 hlasů)

máte pro nás cenu zlata! ;-))

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

byl to vtip. ;) Aby nedošlo k omylu. Jeden ani neví a už mu nasadí psí hlavu. 🤦
Nebo přes něj přehodí ovcí kožich.😀

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Nevím kterého Vlka máte na mysli, ale toho, kterého myslím já, pokládám za odborně vyškolenou veš v kožichu alternativy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako má každý jednotlivec potřebu svého nepřítele, má ji i systém. Různé úrovně, podstata zůstává.

Vaše černé ovce, které není možno vybít, byli v politice třeba komunisté. Jistí politici z jistých stran jimi strašili v ČT lidi. Kdyby je zrušili, čím by dál strašili? Když jiný reálný program, který by lidi oslovil, neměli? Komunisté pro ně byli jako slepice, snášející zlatá vejce.

S určitým typem černých ovcí si nejsem tak jist. Jistě je někdy generuje systém. Že nabízí volnou "ekologickou niku", kterou vhodný adept zaplní. Máme otloukánky nebo rebely a občas je tento jedinec rituálně předhozen davům.

Pokud ale myslíte podniky nebo firmy, případně politiku, a jednotlivce v nich, ne skupiny, situace může být ještě jiná. Jsou totiž lidé, kteří se, pokud jde ať už o strategická rozhodnutí, posuzování jiných lidí, predikci budoucího vývoje ze současných nebo minulých událostí, rozhodují vždy nebo téměř vždy, špatně. Přitom mají k dispozici informace jako ostatní. Nepoznáte to na nich hned, proto je na inzerát nevyberete. A oni se
ani nepřihlásí. Protože to o sobě nevědí. Poznáte to po čase. Že jsou podnikoví blbci. Oni ukazují zásadně nesprávně. Jsou vždy na špatné straně. Stačí otočit azimut o určený, vždy stejný, počet stupňů a hned máte správný směr. Pro své kolegy i široké okolí mohou mít cenu zlata, pokud je využit jejich nemalý potenciál ;-)
Téměř každý někoho takového známe. Kolegu, známého, komentátora ve sdělovadle nebo politika.
Si vzpomínám na známého politika, který hájil lidská práva. Čirou náhodou tak selektivně, že byl vždy na té horší straně. A kterému politickému subjektu, straně nebo člověku, vyjádřil podporu, ten byl předurčen k neúspěchu. Říkalo se tomu "....ův polibek smrti". ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Alefe, myslím, že snad rozumím tomu, co jste chtěl sdělit, ale podobný pohled na svět a na lidi v něm nesdílím. Napíšu to takto. Pokud Váš článek chápe Carlos tak, jak napsal, něco ve Vašem uvažování je mylné. Jestliže se Carlos cítí být černou ovcí, pak se jí cítím být také. Být černou ovcí mi už dávno nečiní problém. Mnohokráte jsem jí byl ve svém životě a mnohde se jí stávám i dnes. Zejména, pokud jde o diskusní fóra. Jsem s tím smířen, nevadí mi to. V lidské společnosti je jednou černá ovce černou ovcí ve Vašem slova smyslu, jindy černou ovcí ve smyslu bílé vrány. A ani dnes si nemohu být jistý, jak to bylo a je se mnou, natož u jiných. A kterýpak soudce je ten pravý, aby soudil spravedlivě?

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)
Trvalý odkaz

V závěru filmu , český název " Vlak smrti" se praví : "....Es war eine Aktion der puren Menschlichkeit, die es im Deutschen Reich in dieser Form nicht gegeben hat - auch nicht kurz vor Kriegsende....."
To až zas budou zde různí renegáti bombardovat českou krvelačností po německé nevinné krvi, těsně po válce.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

českou ani německou jsem neviděl. Ani nechutnal. Jen husí krev se sádlem a zabijačku z čuníka.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Chlóre, jste to Vy?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Je to napsáno stručně, jasně a výstižně.
Tvůrci dokumentu (oba Němci) to v závěru filmu skutečně konstatují; jako memento pro budoucnost.

Ale i kdyby to byl maloměšťa, tak v tomto případě není s čím polemizovat.
Manipulace a cenzura totiž k takovým koncům vedou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

reálný život?!

Čím "vyspělejší demokracie", tím větší úsilí o navození pocitu ohrožení, o definování nepřítele a o potírání téhož.
Posledních 30 let mám sílící pocit, že největším nepřítelem "vyspělé demokracie" je jakákoli iniciativa vzešlá "z lidu". Jakmile ji nelze zkomercializovat a zcela podrobit matrixu, stává se npřítelem přímo úhlavním a je nutno ji zničit. Ne proto, že by byla špatná, nýbrž proto, že ji matrix nemá pod svou kontrolou.
Což je zajímavý paradox, prtože to je právě "demokracie", kdo neustále mele o "komunitě" a "obci", o "občanské iniciativě". Ve skutečnosti o nic takového "demokratický systém" nestojí. Resp. si velmi pečlivě vybírá, co je "demokratická občanská aktivita" a vše, co se mu nehodí, eliminuje.

Stejně tomu je i ve "velké politice". Tři "jediné demokracie na světě" (USA, Izrael a EU) nedají bez nepřítele, proti němuž lze válčit, ani ránu. Pozoruhodné je, že neustálým napadáním pseudonepřátel si nadělaly nepřátele SKUTEČNÉ a odhodlané opravdu bojovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

myslím, že těžko oddiskutujete, že za posledních třicet let Vašeho tíživého pocitu stát delegoval část své moci (a peněz) níže postaveným subjektům, zejména obcím a systému samospráv celkově. Decentralizace moci v naší zemi prostřednictvím Zákona o obcích z roku 1990 je nezpochybnitelným faktem. Stejně tak z toho plynoucí přesměrování finančních toků a vytvoření víceméně fungujících ekonomických subjektů na regionální úrovni. Pokud vašimi slovy : "demokracie neustále mele o komunitě a obci, a skutečnosti o nic takového demokratický systém nestojí" - jak si zákon o obcích a jeho velmi reálné dopady vysvětlujete ? Mimochodem i Policie ČR již několik let funguje tím způsobem, že jednotlivá krajská ředitelství jsou ekonomicky samostatnými subjekty a na vybavení a pokrytí výkonu služby v různých krajích jsou vidět jisté rozdíly.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

měl byste vědět, že ve skutečnosti stát těch pravomocí přenesl na obce velmi málo.
1) Od r. 2000 platí nový zákon o obcích č. 128/2000 Sb.
2) Obce rozhodují pouze v území svého katastru a ještě ne o všem.

RUD, který patrně máte na mysli, je docela fajn nástrojem k protežování "poslušných" obcí a trestání "neposlušných". Ještě markantnější to je v těch oblastech, kde o rozdělení veřejných finančních prostředků rozhodují kraje - jmenovitě v oblasti základního a středního školství a sociálních služeb. K přerozdělování totiž dochází bez možnosti kontroly - pravomoci NKÚ končí na příjmových účtech krajů a o hospodaření na úrovni kraj-obec a obcí samotných se zajímat NESMÍ. Žádný jiný kontrolní orgán přitom dodnes zřízen NEbyl.

Pokud je Policie ČR financována v rámci krajů, tak potěš koště...

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

už ty spousty podvodů při volbách v Americe praskly na místopřísežných výpovědích svědků, videích z průmyslových kamer, ... Viz třeba Fox news, dnešní článek pana Neumanna na Neviditelném psu.
Tak tu starou republikánskou aféru zase republikáni demokratům vrátí....
Ale v tom je síla USA - vyřeší to, přežijí to, vnitřně je to posílí.
Trump hodne lidí irituje svým jednáním, ale teď má pravdu-byl to masivní podvod. Vemte si třeba ten kamion volebních lístků ze státu New York, převezených pár desítek kilometrů do Pensylvánie. V NY meli demokraté výraznou převahu, tak proč neposílit Pensylvánii, kde Trump těsně vedl....
Jsem zvědav jak zareaguje ČT 😂

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

prohraje.
Pardon - oprava - kačer Teniska bude prohrán, abych byl politicky korektní, jak vyžaduje soudružka Jourová.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Ameriku neznáte Trumpa pro jeho aroganci a sebestřednost nemá americký "uperclass" moc rád, toho podporuje hlavně "low class", dle vyjádření naší známé američanky, emigrantky z Prahy z let sedmdesátých.
Ale když jde o nějaký princip, tak se američané semknou. A zde to je: "ukradli lidu volby". To se v USA nepromíjí. Myslím že brzy o tom uslyšíme i zde.

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

který dodnes nepochopil, že drtivá většina Emeryčanů je v aprklásu (máte asi na mysli upper class), takže to Teniskovi UŽ NIKDY nehodí. Tudíž že už navždy vyhraje Bidet.
A stejně tak jsem nepochopil, že se soudruzi nyní semknou, a když už se přišlo na jejich vlastní čachry, sepíšou vrchnosti petici 99 Pragováků s rozkazem na Teniskovo inauguraci, i když vlastně prohrál.
Jestli jste si nevšiml, prozatím tzv. soudy všechny Teniskovy žaloby DEMONSTRATIVNĚ zamítají. Asi se soudci domluvili se souškou Jouřicí a vědí jedině správně, co my vlastně chceme, i když o tom vůbec nevíme.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

jsou vždy (zatím) tajné, jedna věc je co upperclass říká a co nakonec, veden křesťanskou morálkou, do urny hodí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

jiná známá emigranka měla názor ůplně opačný. Formanová -Matušková

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

to drtivě vyhrál Biden, tam kde Matušková zase Trump. USA nejsou homogenní země (ani EU není homogenní)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

vidle mu zapichuje do kupky stále víc republikánských soudců, guvernérů, právníků a dalších loyálů.
Něco tedy asi bude špatně, že...

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

viz třeba postoj velkého media Fox news, až nastoupí i další....
Něco jiného jsou řeči a něco jiného svědectví pod přísahou (s 5 lety vězení na krku za křivou přísahu, a snad se ještě pamatujete jak doháněli Clintona ...)

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

za poslední týden a nenašel jsem tam nic, co by nasvědčovalo jejich opětovnému příklonu k Trumpovi.
Suše konstatují, že prohrává další a další právní bitvy a že Trump postupně ztrácí i mezi svými loyalisty a sponzory.
Ale třeba byste sem mohl hodit odkaz na nějaký článek z FN, dosvědčující opak.

Clinton neplnil vzorně úkoly z úkolenek a tak nafasoval "stážistku". Vlastně dopadl ještě docela dobře, protože zůstal naživu. Jiní vzpurní takové štěstí neměli.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

"Suše konstatují, že prohrává další a další právní bitvy a že Trump postupně ztrácí i mezi svými loyalisty a sponzory."

Ano, to (jediné) zveřejňují americká a evropská mainstreamová média, která si přejí udržet Bidena.
Ale už nezveřejňují, že podle posledních průzkumů považuje volby za podvod 47% Američanů a dokonce i 30% demokratů!

Myslím, že v USA pořád ještě převládají konzervativní Američané hrdí na svou svobodu a ústavu, a jsou mezi nimi republikáni i demokraté. A přes tuto masu lidí prokázaný volební podvod už jen tak neprojde, prostě už se překročila hranice, kdy to půjde zamést pod koberec. Na americkou ústavu jim nikdo sahat nesmí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

proč tedy nevyhrál Trump drtivě. Proč se musí soudit o každý jeden hlas a kdyby si náhodou "vítězství" přece jen vyřval, bylo by to "vítězství" velmi těsné.

Fakt Vám to není ani trochu divné? Opravdu Vás nezaráží, že ač má Trump takovou všeobecnou podporu "lidu", nezvítězil ve všech státech USA nebo alespoň ve většině z nich s velkým náskokem? A není s podivem, že ačkoli jej "lid" tak masivně podporuje, NEvyšel do ulic v milionových počtech, aby mu vyjádřil podporu?

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Trump se vyjádřil jasně, že chce, aby byl započítán každý platný volební hlas a aby byl eliminován každý neplatný volební hlas.

Po splnění tohoto požadavku by se patrně ukázalo, že Trump ve skutečnosti "zvítězil ve všech státech USA nebo alespoň ve většině z nich s velkým náskokem" a ne že ne.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

že B. v zápalu boje a za svou pravdu, začíná povídate... akorát že je to úplně jiné, než říkal předem a lidi poměrně rychle střízlivějí... no. V podstatě je mi to fuk, ale nelíbí se mi , spíš se obávám , z té rozbouřené míchané komunity. Je jich tam moc a pracovat ti mladí, jako u nás nebudou.... no čas ukáže - dožijeme-li se.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Občane, Trump opravdu vyhrál už jenom tím, že získal oproti minulým volbám o 3miliony více voličů. Na to nesmíte zapomínat!
Jinak mě samozřejmě sere . To je fakt.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

na americkou ústavu a na Davida mi nesahejte.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

Dostal jste se do finále o nejhloupější příspěvek na Kydech.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

k provedení vojenského převratu v USA.

No, proč ne. USA jsou zemí netušených možností a už je tam asi možné cokoli.
Uvidíme, kolik generálů bude ochotných jít do takové akce.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Vy jste asi četl něco jiného, Občane.

V tom článku je napsané, že Michael Flynn "vyzval prezidenta, aby v zemi vyhlásil stanné právo a uspořádal nové prezidentské volby. Tentokrát však pod dohledem armády."
To přece není žádný převrat, ale výzva k opakování zpochybněných voleb.

Po vyhlášení výsledku prezidentských voleb v Bělorusku celý maintreamový svět okamžitě prohlásil výsledek za skandální, přestože tam nebyl podán jeden jediný důkaz o volebním podvodu a vyzval k zopakování voleb pod dohledem. Nikdo nepovažoval možné opakování voleb za státní převrat.... Takže opět v akci moderní krásný chytrý dvojí metr.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

co ta parta skutečně požaduje.
https://www.militarytimes.com/news/your-military/2020/12/02/calls-for-m…
Chtějí po Trumpovi, aby "dočasně" pozastavil účinnost Ústavy, zavedl stanné právo a nařídil nové volby pod dohledem armády. Přesně v tomto pořadí.
Což JE výzva k provedení vojenského převratu.

Volby v Bělorusku nejen zpochybnil, ale ODMÍTL "demokratický západ" ještě předtím, než vůbec byly vyhlášeny. A odmítl uznat i jejich výsledky.
Vč. Trumpovy administrativy i jeho samotného.
https://en.wikipedia.org/wiki/International_reactions_to_the_2020_Belar…

Mimochodem - Flynn&Tea Party také NAJEDNOU požadují, aby:
1) Volby byly možné POUZE prostřednictvím paírových volebních lístků
2) podaných voliči prokázavšími se ID s fotografií
3) osobně se zúčastnivších voleb,
4) odevzdané volební lístky byly sečítány VÝHRADNĚ ručně,
5) pod dohledem armády
6) a za nepřetržité přítomnosti "nezávislých" pozorovatelů z řad demokratů a republikánů.
Tedy přesný opak toho, co Trump vášnivě obhajoval, dokud mu to vyhovovalo.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Tak nějak Občane nechápu, demokrati prohašovali taky něco o neuznání voleb, proč toto zamlčuješ, kdyžř říkáš "bělorusko" a to samé v USA u demokratů, včetně vyhrožování "americké verze němcové", že oni zvolí presidenta?
Dvojí metr nebojenom taktní zamlčení, aby fakta seděla?

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

A dodávám, píšeš "pozastavit ústavu" a dáš odkaz na článek, no, ale v tom článku toto není napsané, proč jsi zaměnil co je v článku za obecné tvrzení?
Takže co je tam přesně o té ústavě, žádné obecné pozastavení ústavy, jak tvrdíš, alo pouze omezeně na provedení voleb dle zákona, když selhali orgány a nezajistili volby jak ukládá zákon:

Označením vítězství bývalého viceprezidenta Joea Bidena na 3. listu Nov. 3 nad Trumpem za „podvodné“ se sjezd Ohia s názvem „We The People Convention“ dostal v úterý do celostránkového inzerátu ve Washington Times a vyzýval Trumpa, aby „okamžitě vyhlásil omezenou formu stanného práva a dočasně pozastavil ústavu a civilní kontrolu nad těmito federálními volbami, a to výhradně za účelem, aby armáda dohlédla na opětovné hlasování“.

Organizace vyzvala k tomu, aby se do revue zapojili pouze registrovaní voliči s průkazy s fotografiemi, aby se omezili pouze na papírové hlasovací lístky, aby se ručně počítalo a členové demokratických i republikánských stran přihlíželi.

"Bohužel jsme ve fázi, kdy můžeme důvěřovat naší armádě, že to dokáže, protože naše zkorumpovaná politická třída a soudy prokázaly svou neschopnost jednat spravedlivě a v mezích zákona," argumentovala skupina.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

A co slovní spojení "suspend the constitution"????? To jste tam opravdu dokázal NEvidět?

Assi, já se sem nechodím hádat, na rozdíl od Vás; a nehodlám s tím ani začínat.
A, na rozdíl od Vás, nikoho nenapadám a ani s tím nehodlám začínat.

Takže se buď naučte pořádně PŘEčíst, na co reagujete, a reagovat slušně, nebo mne neoslovujte.
Děkuji

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

buď se postaví k podvodům čelem a soudy to budou řešit,
nebo soudy řeknou, to je normální, výsledky to neovlivnilo, proto jedeme dál.
Důsledek bude velký, v každé z těch 2 možností.
Ale věřím že to USA zvládnou a že je to posílí (když zvolí prvou alternativu).
Kdo bude president není tak důležité, jako řešení problému s volbami (a náprava pro volby příští).

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Ano je tam,a le to pokracuje dal, coz ty zamlcujes a pak vytvaris neco co neni pravda.

Jinak řečeno: Ty z informace "výházím nábytek z domu č.p.180, ale jenom z obýváku a ložnice"
Uděláš větu: "Vyházím nábytek z domu"

Za mě, je to fakt bohovskej rozdíl v podané informaci, kdy řeknešmíň jak polovinu informace a pak ještě mi píšeš, co si dovoluju tu informaci napsat celou, že důležité je pouze část věty, přesněji dvě slova a to ostatní vůbec nic neznamená a nemusí být řečeno...

Hádat? Já čekám vysvětlení proč pouze polovinu innformace a jeslti hádka pro tebe znamená, že se ohradím, za poloviční informaci a ty jsi nasratý, že ji dám celou a i pak tvrdíš, že nezáleží na celé informaci,a le pouze dvou slovech a proto vysvětlení od tebe je že to znamená hádku, tak fakt nevím co si mám o tobě myslet :D

Za mě, poloviční informace je manipulace čtenářem a taky, že poloviční informace=lež a v tvém případě úmyslná ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tímto tak činím, a zároveň shazuji Halefův literární počin z vysoké kydací skály do propasti zapomnění, bezvýznamnosti a malosti.

Nikoli, Halefe, tak zlé to nebude, pouze si dovolím lehce připomenout svou společenskou teorii o UHAHA (pro zájemce - hledejte zde na Kydech pod hesly: univerzální, hajzl, Hanzlík). myslím, že se tyto dva texty naprosto skvěle doplňují.
Jedinou výtku Halefovi je možno udělit za vyřčení řečnické otázky týkající se snímání hříchů světa:
"Je možné, že kromě jiného..."
Nikoli, Halefe. Jen a pouze a právě takto a nikdy jinak. Lidský druh se tak rychle nemění a systém sežrání jiné, protože černé, ovce funguje takřka dokonale, tak proč to měnit...

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

cestě, nechť si najde bláboly soušky Jourové na včerejší večerní ČT24, kde potvrdila, že ONA opravdu, ale opravdu mazat nic nebude. Prostě nikde žádná cenzura na dohled není a nebude, nikdo nebude trestán, stíhán a pokutován za to, že na jeho webu píše někdo něco, co se právě nehodí, nic z toho prostě není pravdou.
A my budem všichni fór evr jen chytří, mladí a krásní a budem spěti (= "spějeme" v trpném rodě času budoucího) k jedině šťastných zítřků.
A k tomu nám dopomáhej Svatá Makrela a blahoslavená Ula z Lejna.

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)

paní Jourovou a její portofolio nám vybral Babiš a Zeman schválil. Podívejte se na dřívější jejich vyjádření, důležité portofolio, výborná a schopná osoba, dokonce padal slova o možné bodoucí prezidence.

Dneska asi máte času dost, tak to si vidláci užiji blábolů.

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

předem nevidíš !

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

nad pozicí a názory, kterou zastávala pí.Jourová v době odchodu z postu ministryně MMR (spíše ekonomicvké otázky)a tím, co začala zastávat v době, kdy na ni v EK zbyla funkce v komisi spravedlnosti, spotřebitelské politiky a rovnosti pohlaví. Vrcholem bylo jmenování UVL do funkce místopředsedkyně EK za kontrolu dodržování hodnot Evropské unie a za transparentnost.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

starých diskuzí.
Netřeba čekat, až vypotíte něco dalšího, méně starého.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jourovou Vybral Ježibabiš.

Dva roky v očistci za to je málo.

Chtěli ekonomické portfolio. Zbylo na ně tohle. Měli odmítnout, lepší než komisař pro cenzuru, je komisař žádný.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

článku, resp. jeho chandře, bo jsem včera neměl moc času vysedávat u kompu.

Vidláku, nevím, jestli jsi byl poctěn možností sloužit vlasti, potažmo na jak dlouho a v jakém nasazení.
Pokud bys absolvoval dvouletou službu na nějakém místě, které by nebylo hodnoceno termínem "totální zášev", neboli občas by ses musel navlíknout do maskáčů, obout kanady a vyjet na cvičení SE VŠÍM, co k tomu tehdy patřilo, nebyl bys z reakcí nesouhlasících tak vypleštěný.
Pokud jsem napsal SE VŠÍM, nemám na mysli samotné cvičení, nýbrž spoustu práce nutné k vykonání příprav na takové vyvedení divize do VVP (vojenský výcvikový prostor), resp. následné uklízení bordelu po samotném vyvedení. Tzn. najetí na obvyklý kasárenský režim, likvidace škod a zejména špíny na technice, výstroji, blablabla. Nikoli v boji či cvičení samotném, nýbrž při těchto otupujících namáhavých pracích ve spojení s běžnými povinnostmi (celodenní směny ve strážních a dozorčích službách) se obnažovaly charaktery lidí dosti rychlým a brutálním způsobem. Ať už ve vztazích mezi tzv. mazáky a bažanty, tak i ve vztazích stejně dlouho sloužících vojclů, majících bidla na cimře vedle sebe.
Chrápat denně tři hodiny, pořádně se nenažrat a být v horku, anebo se tři čtyři dny non stop klepat zimou, to je síto, o jehož účinnosti se nikomu, kdo něco takového nezažil, ani nesní.
Kdo něco takového aspoň jednou zažil, nemůže být zaskočen uštěkaností "ublížených", kteří nemůžou pět minut hrabat pod sebe.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)