Invita invidia - několikanásobě

Autor
Štítky

Říkal jsem, že o demonstraci rozhodne fotka shora… A byla to hezká fotka. Lidé tentokrát sahali až za Vodičkovu a protože protidemonstrace se tentokrát odehrávala na Staromáku, hodně lidí stálo i za pódiem. Podstatně víc než obvykle. Všechny tyto fotky je možné na hentěch internetech najít, takže nebudu nosit sovy do Athén. Ale jednu fotku sem dát musím… takto vypadala demonstrace na podporu Ukrajiny:

Čtyři vlajkonoši a přenosový vůz České televize…

A to je první postřeh z dnešní demonstrace. Oni zase na Novinkách budou říkat, že nás byly nižší tisíce lidí, budou ukazovat fotky, kdy Václavák ještě nebyl naplněný, budou to různě okecávat a i v naší diskusi se objeví posměváčci a skeptici, kteří budou rajtovat na detailech, ale tohle je neoddiskutovatelné. Nevím, jestli podpora demonstraci, svolané Jindrou Rajchlem, vzrostla o pět nebo dvacet procent, ale podpora Ukrajině je v této zemi na bodu mrazu dokonce i v libtardí Praze.

Když jsme pak šli pochodem na Letnou k ministerstvu PreVítka Rakušana, ukrajinských vlajek hodně ubylo. Já zaregistroval po celé trase asi tři. řádně ošuntělé a vyšisované sluníčkem. V dubnu, to ta žlutomodrá visela všude a řeporyjské prase nám s ní mávalo před nosem, ale tentokrát… nula nic.

Navzdory libtardím útokům. Navzdory pokusům o diskreditaci, navzdory štvavým článkům na Seznamu, na Václaváku bylo plno a na Staromáku bylo pusto a prázdno.

Já teď budu chvíli říkat věci, které na fotce shora vidět nebyly… Hele, ono přibylo mladých lidí. Zatímco loni byla první demonstrace ve většině o seniorech, teď už bych řekl, že většinu tvořili čtyřicátníci a padesátníci. Leckdo přivedl své děti nebo dorostence, takže už to tam vypadalo víc jako hóóódně velké rodinné setkání.

Při potřásání rukou jsem se tentorkrát ptal lidí, čím se živí… a ejhle, samý vysokoškolák nebo dlouhou praxí ošlehaný středoškolák. Celou dobu jsem si dělal čárky, kdykoliv mi někdo řekl, že je nezaměstnaný… Ani jeden, přátelé! Ani jeden. Říkají nám dezoláti, ale v poslední době je to vysloveně dobrá společnost.

Fotka shora vám také nemohla ukázat, že mě přestalo ignorovat první pravdomluvné médium. Našel si mě Bartoníček z Aktuálně. Měli jsme spolu hezký desetiminutový rozhovor, kdy jsem mu vysvětlil, v čem selhal jako novinář i jako médium a protože se vůbec nechytal, celkem pochybuju, že to odvysílá. Ale na konci jsem mu dal jelito, tak se mu třeba u večeře dojde, že jejich čas se krátí a buď bude muset být skutečným novinářem a nebo se naučit, jak se ovládá koště. Prosím, jestli jste náš rozhovor někdo natočili, docela bych o něj stál. Co neudělá Aktuálně, to budeme muset udělat my.

A konečně… fotka shora vám nemohla ukázat, že henten Tim Kožuchov, co se kasal, jak přijde mezi demonstranty s transparentem, že Rusko je teroristický stát a že je otevřen diskusi, tak byl otevřen diskusi jen tehdy, když za ním stála celá jednotka těžkooděnců. Pár libtardů si totiž postavilo u muzea petiční stánky. To už je mi milejší ten Bartoníček, který nebyl srab a došel za námi. Sám bez policajtů. Ti ostatní machrovali slovy o diskusi ale jako banda srabů se nehnuli od jednotky zakuté v kevlaru.

Pojďme dál…

Podle mého soudu, lidí od posledně přibylo. Ale pojďme klidně připustit, že jich minimálně neubylo. I přes spoustu zaklínání, že PRO je řízená opozice a chce nás ještě víc uvázat v NATO a EU, i přes rozbory u Jirky Havla, i přes spoustu zaujímání postojů, pokud někteří nepřišli, tak místo nich naopak přišli jiní. Petr Vacek z pódia svůj postoj vysvětloval a obešlo se to bez pískání a dostalo se mu potlesku.

Ale z pódia zaznělo i něco jiného. Klára Samková svojí řeč začala tím, že nechce být součástí Západu… A myslíte, že k ní Vacek přiběhl, vytrhl jí mikrofon z ruky a řekl, že něco takového tady nebude říkat? Nebo že jí to pak v zákulisí někdo vytýkal? Demokracie, vole! Myslíte, že Rajchlovi vadí, že lidé mají EU i NATO plné zuby a už je fakt nechtějí? Pokud tedy někdo přišel na demonstraci, aby nasypal na největší hromadu a zároveň fakt nechtěl být součástí západních struktur, myslím, že mu Samková mluvila z duše. Já si spojování představuju právě takhle… sorry jako.

Potkal jsem spoustu voličů ANO i hodně voličů SPD. Jo, pořád má Andrej i Tomio za sebou spoustu lidí, kteří PRO berou jako nový subjekt, který má před sebou ještě spoustu práce a kdo ví, jak to s nimi dopadne… ale také chápou, že pětidemolice je největší zlo, které musí být zastaveno co nejdřív a tak jim pranic nevadilo, že je svolal Rajchl. A to je prosím další postřeh – Rajchl touto demonstrací nevyhrál volby a nestal se českým císařem, ale rozhodně potvrdil svojí pozici zvonu, který když začne zvonit a svolávat, tak lidi přijdou.

Přes všechnu závist typu N-1 (když má soused kozu, tak já chci, aby mu chcípla), ano Jirko Havle, mluvím o tobě, lidi prostě přišli. A protože jich přišlo tolik, můžete místo účelového sestříhávání rozhovorů po večerech přemýšlet, jestli to vlastně Jindrovi nepomohlo… ono to totiž ode mě skoro vypadalo, že když Havel řekl, že tam nepřijde, Koller řekl, že Jindra je řízená opozice, mnoho dalších hodilo na fejsbůk, že tam nepřijdou, tak si naopak jiní řekli, že tihle podivní pánové tam nejsou a tak tedy sami konečně půjdou… Lidi přišli navzdory závisti a projevili mnohem více disciplíny a lásky k tomuto národu než vy, co se dojemně staráte, aby lid náhodou neslyšel z pódia nějaký závadný názor a bojíte se, aby se Rajchl náhodou nedostal do sněmovny, i když to vůbec není na vás, ale na voličích.

Tak nějak bych čekal, že když tolik lidí deklarovalo, že na demonstraci PRO nepřijdou, že právě tyhle přesvědčíte, aby přišli na nějakou vaší demonstraci, která bude více o odchodu z EU a NATO. Zkuste pro příště závist N+1 (když má soused kozu, tak já si vychovám lepší) a ukažte nám všem, kolik lidí sdílí vaše postoje a fandí vašemu způsobu záchrany této republiky. Udělejte si pořádnou demonstraci která všem vytře zrak. Ale vlastně bych vám to moc nedoporučoval… mohlo by to dopadnout jako nedávno, kdy na Letné bylo víc policajtů jak demonstrantů.

Chci poděkovat všem, kteří přišli a děkuji všem, se kterými jsem si mohl podat ruku. Rovnou hlásím, že je mi jedno, jakou stranu nakonec budete volit ve volbách. Kdo dokázal pochopit, že se musí sypat na největší hromadu a že jednota přichází zdola, ten se také bude umět správně rozhodnout, komu dá svůj hlas. Kdo dokázal pochopit, že prvním úkolem, je dostat Fialu ze Strakovky, ten bude schopen velmi uvážlivě zhodnotit všechno, co slyšel z pódia a přihlédnout k tomu dobrému, i k tomu špatnému.

Vůbec se nebojím budoucnosti. To, co se loni narodilo, to už nezanikne. Bez ohledu na chyby, bez ohledu na lidská selhání, bez ohledu na těžkosti. Už je to v srdcích. Dost hluboko, aby to žádná závist nepřemohla.

Děkuji vám za to.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (339 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Účastním se demonstraci už dlouho. Od těch covidových, pak Vrabelových a ani dnes jsem nechyběl. Účastníků bylo nejvíc, co pamatuji. Mezi jinými, mluvil jsem i s pánem, který říkal... Na demonstraci jsem poprvé. Mám po třech nočních směnách, potrebuju se vyspat ale tohle se už nedá, co s námi tahle vláda dělá, musel jsem přijet.

Vaclavák skvělý. Ještě lepší ten pochod. Lidi příště nás musí jít aspoň půl milionu, a pěkné nahlas. Taky se těším až bude tahle vláda vyvedena. Samozřejmě v poutech a rovnou před soud. 

Pěknou dobrou noc🙂

Průměrný počet slepic: 4.9 (188 hlasů)
Trvalý odkaz

Hned musela média přijít s tím, že účast na dnech NATO byla ohromná, asi 100 000 lidí, že by náhoda? :)))

 

Asi se bojí... a samozřejmě fotky z Václaváku budou před či po demonstraci. A schválně ty nejhorší vyberou.

 

A svět bude zase "správně", než je kopne do zadnice. Jednou. Doufejme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (106 hlasů)

nikdo jiný to za nás neudělá

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Přišel jsem těsně před druhou hodinou, vystoupil jsem až na Můstku a když jsem za tramvajivými kolejemi neviděl nic kloudného, jen partičku méně než deseti náboženských blouznivců se dvěma transparenty, a od kolejí nahoru řídký, lehce průchozí dav, a tak jsem se vypravil za Vidlákem..

Nicméně za stánky s knihami Jehovistů dav zhoustnul natolik, že jsem se dokázal procpat jen na úroveň Krakovské ulice, dále už to nešlo..

A tak jsem se rezignovaně zařadil do opačného proudu lidí, kteří se sunuli od Muzea dolů, a řekl jsem si, že by bylo rozumné se zařadit k těm, co snad budou dělat dav "za kolejemi". Nejsem běžný demonstrant, mám těžkou vadou sluchu, a tak jsem po většinu doby nerozuměl mnohohému z toho, co řečníci na tribuně hlásali. Proto jsem tam byl hlavně proto, abych tam byl, a jak píšu níže, nebyl jsem takový sám..

Když jsem se dostal opět ke kolejím, vida, že za nimi prakticky nikdo není, a že prostor nad kolejemi ještě pár tisíc lidí pojme, a že lidé stále přicházejí, tak jsem se těsně před třetí hodinou  rozhodl, že už nebudu dále trápit svou bolavou páteř po operaci a odbelhal jsem se domů, a na potřesení si s pravicí Vidláka si holt vyšlápnu někdy jindy, před demonstrací :D Třeba už ty záda budou v lepší kondici.

Doma mne samozřejmě potěšily fotky podstatně plnějšího Václaváku, než byl ten, který jsem opouštěl.

Organizátorům mohu doporučit snad je to, aby příště vyhradili, třeba páskami, koridory z obou stran Václaváku, tak aby lidé mohli pohodlně procházet, a doporučit lidem, aby vystupovali na stanici Můstek. Turisté a zatím nezúčastnění Pražané budou moci chodit po Václaváku, a také ti demonstranti, kdož vystoupí na Muzeu, se mohli dostat níže na Václavák. Bude to vypadat dobře a náměstí se snáze zaplní, hlavně to bude vypadat dobře opticky / fotogenicky :D

Ten koridor by měl začínat asi tak 2 metry od domů, kde stálo hodně demonstrantů, kteří se necítili dobře v davu, pak udělat koridor, přerušovaný, spíše naznačený, možná jen páskou na chodníku či vymezený petičními stánky, stanovišti zdravotníků a pořadatelů, či prodejci upomínkových a propagačních triček a placek, stálo by za to i prodávat vlajky :D

Velmi chválím mladíky s Gregorovským plnovousem, kteří prodávali trička, také jsem si jedno koupil.. Trochu mne rozesmály jejich letáky na slevu, které tam rozdávali, připadlo mi to legrační, až nedůstojné..

Určitě by to chtělo repráky na úrovni Štěpánské ulice, namířené dolů na zbytek Václaváku, přeci jen, my, co pamatujeme "Hadrák" už nejsme nejmladší a viděl jsem tam nekolik bábinek a staroušků, kteří (podle výrazu tváře) stejně jako já nerozuměli a byli tam hlavně z pocitu odpovědnosti.. Tito lidé by také uvítali nějaké ostrůvky židliček / laviček, které by mohly pomoci rámovat onen koridor pro chodce. Věřím, že by se našlo dost dobrovolníků, kteří by tam pár plastových židlí ze své zahrádky zavezli a pak si je zase po demonstraci odvezli. I já bych se, jako pražák, připojil.

Tedy, mám z toho dobrý pocit, předpokládám, že projevy řečníků budou brzy na YouTube, abych se konečně dozvěděl, co tam ten Vidlák vlastně říkal, když to nebylo to krédo císaře Františka Josefa (Viribus Unitis / Společnými silami)  :D
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (128 hlasů)

Máte pravdu, měly by se dodržovat od budov alespoň metrové uličky, aby se dalo procházet. Dost starších lidí posedávalo i v pasážích tam, kde byly lavičky - nás tam zahnalo na chvíli horko a slunce (taky jsem někde chtěla lupnout kávu, kterou jsem si nakonec dala až doma a rovnou dvě :-)). Holt blíženec, ten má rád pohyb, stání pro něj nic moc.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

Myslím si, možná že se mýlím, že kdyby se myslelo na staroušky, tak nám Václavák stačit nebude, kdyby se to mezi nimi rozkřiklo.. Řetězové maily to jistí :D

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (34 hlasů)

Všimla jsem si, že i mladší lidi si přinesli lehké rozkládací židličky - kolem nás jich pár bylo. Plno starších lidí pak posedávalo v pasáži, nemohli nic slyšet, ale chtěli se zúčastnit alespoň takto. Další lidi se schovávali do stínu v bočních ulicích, takže ten zájem byl velký.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

A sakra! Pěkný propadák ta truc demoška..., Staromák zel prázdnotou jak v covidové době..., zatímco o stotisícovém davu se Fialskij vyjádřil, že prý ho "okrajově zaregistroval". A že každý prý má v naší demokracii právo vyjádřit svůj názor. Ovšem hned nato v TV ukázali zatýkání a soukání do policejního vozu jednoho kluka, co měl mít na triku znak wagnerovců..(to museli zřejmě hledat dlouho než našli... - našli? Nenašli. Našli? Nenašli, nenašli..., našli milí rádcové, našli...? - Jak v té Pyšné princezně). 

Tož s tím právem a vyjádřením vlastního názoru v té naší demokracii to nebude tak žhavé. Ano, taky jsem si všimla, že ukázali Václavák v době, kdy se ještě nezaplnil úplně, jenomže já viděla něco jiného - viděla jsem plno lidí pod Vodičkovou ulicí za kolejemi, to si můžou zkontrolovat i podle vrtulníku, který kvůli tomu vyslali, a který nad námi přeletěl. Trapné, že více času věnovali tomu hloučku mladých pitomců s asi třemi ukr.vlajkami, jednou EU a jednou duhovou, a kteří už od pohledu vypadali jak vypatlaní bu..ci. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinu dnes v Česku sere pes. Tak alespoň tunelová vláda má Ukrajinu ráda.

Průměrný počet slepic: 4.7 (79 hlasů)
Trvalý odkaz

se opět vydařila. Řečníci vesměs dobří. I ten Vidlák patřil k tomu lepšímu co jsem slyšel. Rajchl je borec! Je to skvělý, silný lídr, bohužel jinak neviditelné, slabé politické stany. Ale i tato demonstrace byla skvělou akcí, pro mě  silný zážitek, děkuji!

Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

Demonstrace byla skvělá a dopadla výborně. Děkuji všem, kteří přišli, organizovali, řečnili, zpívali hymnu slovenskou i českou, zkrátka všem. 

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.6 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyrazil jsem sám vlakem, který měl příjezd do Prahy až ve čtvrt na dvě. Vlak byl sice plný, ale bez nějakého dlouhého hledání jsem se usadil. Nikdo v kupé zřejmě na demošku nejel a tak spíš mlčelo. Později jsem z uličky zaslechl diskuzi, která mě vytáhla ven. Byl tam taťka s asi desetiletým synem a asi dvacetiletá slečna s tmavými šikmými pruhy na obou tvářích. Později mi vysvětlila, že to je indiánské válečné malování, plně odpovídalo jejím radikálním názorům - zkrátka vytáhla do boje. Paráda, sešli jsme se tam tři věkové generace, s hodně podobným pohledem na svět. První pozitivní dojem ze včerejška.
Václavák zaplněn, čím jsem si dopředu nebyl jist, protože jsme dříve jezdili ve skupině, ale kámoši nějak rezignovali. Tak jsem se obával, že ta rezignace bude obecným jevem, možná byla u těch starých, ale vynahradili to mladší a mladí. Takže taky druhé pozitivum.
Podal jsem si ruku s Vidlákem a nějakou dobu postával v doslechu, doufal jsem, že se tam zastaví i někdo z naší diskuzní skupiny. Že se poznáme i osobně, když se skoro denně "potkáváme" skryti pod přezdívkou. Tak tohle nevyšlo.
Na boku tribuny bylo dost špatně rozumět, takže u prvních řečníků jsem lapal po slovech. Proto jsem se protlačil davem před tribunu, kde ta srozumitelnost byla dobrá.
Jindra Rajchl je asi rozený davový řečník, prostě umí zaujmout a ten svůj projev umí vygradovat, určitě byl nejlepší. Vidláka bych taky nominoval do čtveřice nejlepších řečníků, byl skvělý, jeho názory znám a souhlasím s nimi, takže taky paráda. Ale do této čtveřice nejlepších bych zařadil i Janu Zwyrtek Hamplovou, i když má úplně jiný styl, mluví dost klidně a vystačí s polovinou slov, ale tím co říká si vynutí pozornost i velkého davu. Je jiná, ale taky skvělá.  A v této době nejúspěšnější z celé Alternativy.
 
Jindra Rajchl otočil kormidlem a tím mě velmi potěšil. Naše místo není na Západě ani na Východě je ve Střední Evropě. Ano Česko, Slovensko, Maďarsko a snad i Rakousko by mělo vytvořit seskupení států, které by měly táhnout za jeden provaz. A toto seskupení by nám mělo usnadnit přežití rozpadu EU. Poláci mají své zájmy, které se neslučují s našimi a tím padá V4. Naše budoucnost je spíš na půdorysu bývalého Mocnářství, v užší spolupráci rovnoprávných států a samozřejmě bez císaře z boží milosti. Tuto změnu kurzu PRO bych bral jako tu nejlepší zprávu ze včerejška. Rajchl tak vykolíkoval aternativní prostor. To tady chybělo!
Pochodu jsem se už neúčastnil, ale včerejšek, z mého pohledu, splnil víc než jsem očekával.
Průměrný počet slepic: 4.8 (93 hlasů)

Potřebujeme Dunajskou čtyřku - Českou republiku + Maďarsko + Rakousko + Slovensko ve společných zájmech i hájení svých občanů a své ekonomické a hospodářské nezávislosti. D 4.

Polsko jede jinou cestou. Má dnes nejsilnější armádu NATO v Evropě a přečíslilo už i Řecko.

Poláků je více než obyvatel D4 a tudíž si s nimi nemusí ani podat ruku.

Rumunsko a státy Balkánu mi připadají kulturně dost jinde.

Když už se tu buduje ta 4. říše anglosasů a druhořadých Slovanů a ostatních, proč nebudovat společnost bývalých zemí a dnes států Rakouska - Uherska?

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

Ano, potřebujeme silný středoevropský stát. Přesně to, co tu bylo, dobře fungovalo a jmenovalo se to Podunajská monarchie, neboli Rakousko - Uhersko. A čeští nacionalisté jako Masaryk, Beneš a další, jimž ve své sebestřednosti nešlo o nic jiného, než se zapsat do dějin, to rozbíjeli a rozbili.

Vás Jiří

 

Průměrný počet slepic: 3.2 (30 hlasů)

Masaryk nebyl nacionalista. A jestli, tak určitě ne český. 

Zednáři nemají svůj národ. Jsou proste internacionalisté, stejně jako v těch dobách byli komunisté napříč státy a národy.

Lenin dostal úkol rozbít Rusko, aby se Západní hodnoty dostaly k ruským surovinám na jihu.

Masaryk  dostal kus Rakousko - Uherska, aby se využil průmyslový potenciál Čech a Moravy a jako kouli na noze Horní Uhry a Podkarpatskou Rus.

Československo muselo zaplatit přes 50% válečných reparací! Jaká asi byla účast Horních Uher a Podkarpatské Rusi?

Komuže se ty reparace platily? Přece našim milým přátelům Západních hodnot! 

Úžasná kolonie, kde vzdělaní pracovití roboti makali, jako nikdo v té době na světě!

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

No, Inzo, vás bych tam taky ráda potkala, přišla jsem za Vidlákem až před druhou hodinou, kolem byl dav lidí, možná jste tam stál i vy... :-) Potřásli jsme si rukou, prohodili pár slov, představila jsem mu svého přítele (ten se pak mrcasil v zázemí jeviště, neb tam byl pozván...). To byste musel mít nějaké poznávací znamení kromě vidlácké placky, jak jinak to v tom hroznu lidí poznat. Jinak je to jak píšete - Rajchl mě taky potěšil, dokonce zmínil Babiše v pozitivním slova smyslu, a zařazení se mezi Maďarsko, Slovensko, Rakousko, Srbsko, Chorvatsko.., táhnutí za jeden provaz, mě velice potěšilo. Tudy vede cesta!

Jinak z mého okruhu přišli všichni ti, kteří chodí vždycky, cca 6 lidí. Při odchodu šel kolem mě Foldyna, a jelikož mě kontaktoval očima, tak jsem ho poplácala po rameni a řekla, že jsem jeho velký fanda, což s potěšením přijal. Mladý Gregor, Hamplová, Foldyna, Vidlák, učitel Vrána... a samozřejmě Rajchl jako vždy pecka! Reakce médií nepřekvapila (mě tedy ani ta z CNN Prima ne), mají to "okolíkované". Hnus.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

.. to by byla pecka, to se Habsburkům nepovedlo, k jejich velké škodě..

Mladý František Josef, kterému ruský car zachránit trůn tím, že potlačil povstání v Uhrách, nechal cara na holičkách v Krymské válce, tím způsobil rozpad Svaté aliance a pravoslavné Srby také nechal napospas Osmanům. Rakousko-Uhersko + Srbsko, to mi dává smysl..

Jako zastydlý monarchista mám vlhký sen: Rakousko-Uhersko 2.0 personální unie na trůnu s mladým rakouským arcivévodou Karlem  Konstantinem, synem Georga, mladšího bratra současné hlavy dynastie Karla. Žije v Maďarsku a Georg i Karel Konstantin tam jsou dost populární.

Arcivévoda Karel Konstantin je totiž, na rozdíl od dětí Karla, z rovnorodého manželství, a co víc, měli bychom znovu krále Karla IV :D

Otec vlasti byl totiž na českém trůnu Karlem I, Karel IV byl "jen" jako císař svaté říše římské.
Český král Karel II byl otec Marie Terezie, Karel III byl poslední Rakousko-Uherský císař.

Ale to jsem se příliš zasnil :D

Průměrný počet slepic: 3.4 (29 hlasů)

Vážený pane Richarde,

já si myslím, že jste se zasnil docela oprávněně a velice dobře.

Při tom oprávněném snění je dobré si uvědomit, že budeme-li chtít obnovovat středoevropský stát, bude k tomu třeba nějaká společná a dostatečně nosná idea. Ta nemůže vzniknout uměle a nadto potřebuje ke svému vzniku - včetně zrání - nemalý čas. V Rakousku - Uhersku byly takové ideje tři: úcta k panovnickému rodu, dobrý vztah ke katolické církvi a ochrana malých národů v rámci společné říše.

Ptejme se tedy, na jakých společně uznávaných myšlenkách by ona sebeidentifikace znovu vzniklého silného středoevropského státu měla stát. Snad na vymanění se z vlivu USA, ale to by byla zase jen idea negativní, pasivní. Co dalšího, co jiného? Nic jiného mne za současného stavu střední Evropy nenapadá.

Možná časem k něčemu smysluplnému dospějeme, ale bude to asi potřebovat hodně dlouhý čas. Bude nám poskytnut ???

Váš Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Visegrad je mrtvý díky Polsku, které je odsouzené k opětovnému rozdělení mezi Rusko a Německo, terén jako stvořený pro bleskovou válku.. Ne nadarmo mezi válkami Polsko nazývali Hyenou Evropy, jejich vlhké sny je nakonec zahubí. Nemohou mít hranice na Odře a Nise, svobodné hanzovní město Danzing (Gdaňsk) a ještě Kresy Vschodnyje (tedy bývalou ruskou Volyňskou gubernii a Rakousko - Uherskou Halič). To jim Němci a Rusové nedovolí.

Jejich podlézání USA jim nakonec bude houby platné, skončí jako Jižní Vietnam či Afganistán, to v tom lepším případě, nebo jako Hirošima a Nagasaki. Ještě budeme děkovat za pohraniční hory a Karpatský oblouk.

Napadá mne jediná pozitivní myšlenka, navázat na Jugoslávské Hnutí nezúčastněných z dob Studené války, spojenectví založené na důsledném dodržování mezinárodního práva, které, jako jediné stojí v cestě zvůli velmocí. Rakousko, Slovensko, Česká republika, Srbsko, Maďarsko jsou malé země, odkázané na blahovůli velmocí. Konec konců, i to Rakousko a později Rakousko - Uhersko bylo založeno především na společné obraně před Osmanskou říší.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

V-4 je mrtvá teď i díky nám. Je ostudné, jak parta vlastizrádných hyder může zkazit úplně všechno. Čím déle tu zůstane, tím hůř se bude v budoucnu cokoliv z toho napravovat. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Být v jednom spolku s Poláky právě nyní není dobře. Dávalo to smysl, když se dohadovaly podmínky fungování v EU, tam jsme nevyužili příležitost, která se nabízela. dnes už to je passé. Uvidíme po volbách na Slovensku, pak bude mít smysl ten projekt oživit, pokud Slováci dokáží kooperovat s Maďary. Pokud bude Jindra Rajchl ve vládě, třeba i s Babišem a Okamurou, určitě se povede spolupráce s Maďary, nemáme spolu žádné spory. Pak se V4 rozpadne sama od sebe, Poláci a Maďaři na státní úrovni, mají k válce na Ukrajině diametrálně odlišný postoj, jediné, co je spojuje, je ochota ukousnout si z Ukrajiny, chtějí naši bývalou Podkarpatskou Rus, je tam opravdu silná maďarská menšina, a my i Slováci jsme svou šanci obnovit Československo v předmnichovských hranicích při rozpadu CCCP propásli. Tehdy to šlo a Rusíni moc a moc chtěli. 

Co naopak spojuje obyvatelstvo České a Slovenské republiky, je postoj blízký k Maďarsku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Asi by jsme ta osobní setkání neměli nechávat na náhodě a na nápovědě od intuice. Nemyslím si, že by jsme měli mít ve vlasech vetknutou rudou růži (i když nepochybuji, že Vám by slušela). Ale měli by jsme ti, co se ještě pořád počítají do jádra diskuze na "Kydech", se na příští akci sejít v určitý čas třeba právě u Vidláka. Navzájem se pozdravit, představit se a získat konkrétní představu o tom kdo je kdo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

To by šlo. Já měla jen vidláckou placku, možná by se hodila i nějaká včela ve vlasech :-).

Nedávno jsem na ulici zaslechla volat "Májo" (a já se na to otočila :-)). Volal páníček na pejska, který byl za rohem, kudy jsem šla já. Tak jsem pejska oslovila "Májo"..., načež nechal očuchávání baráku, zbystřil, a na další "no ahoj Májo) se vesele rozběhl a hupsnul na mě. Tak jsme se pomuchlovaly (my holky) a bylo nám fajn, páníček se omlouval a já na to, že je pro mě čest, když ve mně pejsek vidí kámoše. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. Já, ač jsem věděl, kde se bude Vidlák zdržovat a že tam bude už od 11:00, jsem se, jako správný Čech nedokázal z domova vyhrabat dříve než ve 13:15, a k Vidlákovi jsem se ani nedokázal propasírovat davem. Pořídím si do příště skládací stoličku, abych vydržel do konce demonstrace.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Jóó Foldyna.

To je mezi politiky pro mne vzor chlapáctví!

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Foldyna není zrovna valný řečník. Do Cicera má hodně daleko. Třeba, Radim Fiala je o mnoho lepší rétor.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

In reply to by LaCasita

Trvalý odkaz

Pro mě taky. Kromě toho, že umí trefit hřebíčky na hlavičky, tak se s tím nese*e :-)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

v sobotu jsem nemohl, jsem mimo ČR, ale příště si s tebou, Vidlákem a třeba i dalšími odsud ruce podáme

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

No Bobe, závidím (nejspíš moře), tak užívejte...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Také si myslím, že středoevropská integrace by měla probíhat spíše na půdorysu staré dobré Rakousko - Uherské monarchie.

Mimochodem, ta se vůbec nemusela rozpadnout, generálové to měli vymyšlené. Maďarské vojáky poslat do Čech a na Moravu, české zase do Uher, trocha stanného práva, pár rebelů pověsit a bylo by vymalováno.. Jenže císař Karel jim to výslovně zakázal, to proto, aby nebyla mezi jeho národy prolévána krev, aby se jeho národy nezačaly navzájem nenávidět. Tím položil základy budoucí středoevropské integrace. Jen Maďaři, smutnící po Velkých Uhrech a Slováci, kteří už si zvyknuli na vlastní státnost, tam to bude skřípat, třeba se ale mýlím.

Dokud byla v Uhrách úřední řečí latina, tak to fungovalo, průšvih nastal až po Rakousko - Uherském vyrovnání, když Maďaři začali vynucovat u Rumunů, Slováků, Rusínů, Chorvatů a Srbů používání "všem srozumitelného maďarského jazyka".. Tak nakonec dostali Trianon a přišli o 72% svého území..

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

A právě na Prima soudružka Pekarová v přímém přenosu sebevědomě prohlásila, že se demonstrace zúčastnilo 10 tisíc lidí.  ..

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Tak Pekarová si neumí spočítat ani svůj ničím nezasloužený plat, který je jí málo, a který si chce neustále navyšovat. Jí jsou málo i ty statisíce, které si užírá z našich daní...  Pekarová Dvousvetrová vidí jen sebe, stejně jako Černochová tankistka a Válek Penicilin... PreVítek je kapitola sama pro sebe. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Pletařka svetrů se nechala slyšet. Škoda že ji nenaučili počítat... 🤔 

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Možná je to dobře, že jí ty počty nejdou.

Mohlo by to při její nátuře být ještě horší.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

přes 10 000 neumí počítat, husička MPA

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

90% ZMOBILIZOVANÝCH UKRAJINCŮ TO UŽ MÁ ZA SEBOU! RUSKÁ VOJSKA UŽ ZNEŠKODNILA SKORO 2 MILIONY UKRAJINCŮ! Údaje o katastrofálních ztrátách oznámil vysoký komisař Ukrajiny! 👉 @cz24news

UKRAJINA: Kyjevská soldateska utrpěla včera 16. září krutý debakl.

17. srpna vrhnul vojevůdce Zelenskyj, za oslavných fanfár českých médií, do bitvy o vesnici Pаботино svoji poslední obrněnou zálohu, elitní 82. útočnou leteckou brigádu vyzbrojenou tím nejlepším, co NATO dodalo. S výzbrojí 90 US kolových transportérů Stryker, 40 GER pásových obrněných vozidel Marder, a 14 GB tanků Challanger 2, byla 82. brigáda považována za nejsilnějších ukrajinskou jednotku. A celá prošla několika měsíčním výcvikem v zemích NATO. Včera 16. září kyjevská soldateska zbytky 82. brigády stáhla do zálohy, a nařídila brigádu doplnit. Podle ruských hlášení je 82. brigáda totálně zničena a vybita, a je neschopna jakéhokoli dalšího nasazení.

Včera, v sobotu 16. září, se v Poltavě na Ukrajině konala porada místních politiků, na které několikráte vystoupil nově jmenovaný vysoký představitel kyjevské soldatesky pro mobilizaci podplukovník Vitalij Berežnyj! Pplk. Berežnyj byl jmenován Zelenským do této vysoké funkce po svém návratu z fronty, a jeho úkol je jasný, vyždímat z regionu Poltava na frontu každého Ukrajince!

Pplk. Berežnyj během porady, (video čas od 26.28, pozor vystupoval opakovaně), přiznal, že válečné ztráty představují 80 až 90 ukrajinských vojáků z každých 100 loni na podzim zmobilizovaných. A že měsíční mobilizační plány se nyní daří, kvůli odporu Ukrajinců se nechat zmobilizovat, plnit jen na 8 až 13%, a to znemožňuje doplňovat vojska a postavit nové brigády, pro které NATO dodalo výzbroj! Berežnyj také místním vůdcům oznámil, že město Poltava a oblast Poltava jsou v mobilizaci nejhorší na Ukrajině, a požadoval, aby se místní úředníci aktivně zapojili do vyhledávání ukrytých branců, a aby byla ve městě na nejfrekventovanějších místech vybudována nejméně tři nová záchytná a náborová střediska, která budou brance lákat a lapat! (Další brutální video z lovu mobilizačních komisařů na obyčejné Ukrajince.)

Na Ukrajině byly podle výpočtů CIA od začátku války do konce června letošního roku už mobilizovány 2 miliony Ukrajinců. Z údajů o ztrátách, které včera přednesl pplk. Berežnyj, a z údajů CIA o počtu zmobilizovaných, tak vyplývá, že 80 až 90% zmobilizovaných Ukrajinců již padlo, bylo zraněno, stalo se invalidy, a nebo v důsledku vojenských útrap onemocnělo, a už neslouží v armádě. 1.6 až 1.8 milionů Ukrajinců tak již bylo vojsky moskevského Gosudara zneškodněno! Podle výpočtů CIA už nyní na Ukrajině zbývají poslední 2 miliony branců, kteří by byli schopni bojovat, kdyby se je podařilo nějakým způsobem zmobilizovat!

Vojska moskevského Gosudara jsou naopak při chuti. Rusové včera v severní části bojiště dobyli několik malých vesnic, a využili dezorganizace ukrajinské obrany ve směru na Charkov, a z chodu překročili řeku Oskol, a na jejím severozápadním břehu vybudovali silné předmostí. Hlavní obranná linie, řeka Oskol, za kterou se mohli už měsíc pomalu ustupující Ukrajinci zachytit, tak byla překonána. V cestě na Kupjanks a k Charkovu tak už nestojí žádné vážnější přírodní překážky.

Včera jsem se byl podívat na Rajchlově demonstraci na Václaváku. Akce podle mně naplno odhalila jediné, že samotný Rajchl a jeho parta PRO zatím nedokáží přesvědčit dost lidí, aby je přišli podpořit proti vládě. Podle mého odhadu tak hrozí, že se bude příští rok ve volbách do Europarlamentu opět opakovat tristní výsledek z posledních parlamentních voleb, a rozdrobené opoziční síly opět nebudou zvoleny, protože nepřekonají s výjimkou Okamury a Babiše volební klauzuli, a jejich hlasy propadnou. Opoziční politici z neparlamentních stran se tak musí rychle probudit do drsné politické reality, a začít profesionálně každodenně makat, nebo nás čeká další fialové vítězství. Děkuji všem, kdo se akce účastnil, protože každá akce má svůj význam. Byť v tom, že odhalí, že se zatím dílo nedaří. Kdo se včas nedokáže poučit ze svých chyb, je odsouzen k nezdaru. Kdo je po včerejší demonstraci spokojen, je naivní, a podlehl sebeklamu.

 

https://cz24.news/…ny/

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

.. Já sám jsem s neparlamentní politickou scénou definitivně skončil někdy v roce 2014, po odchodu Konzervativní platformy z Koruny České (monarchistická strana) jsme se pokoušeli zapojit do alternativy, jeden vykuk nám nabídnul svou politickou stranu, že už ho prý vysiluje ji udržovat při životě.
Politická strana = účetnictví a především, každoroční audit. Takže jsem sehnal auditora, nejen této partaji, ale i několika dalším, s pomocí dalšího "naivního konzervativce" jsme těm partajím dali dokupy papíry potřebné k auditu. Nakonec se ukázalo, že ten gentleman vůbec nechtěl tu "zavedenou" politickou stranu někomu předat, jen hledal indiány, kterým by náčelníkoval, a neštítil se takovéhoto podvodu. Poslali jsme ho, však víte kam.

Poslední kapkou byl telefonický rozhovor s Adamem B. Bartošem, kdy jsem ho těsně před volbami do EU parlamentu přesvědčoval, že Národní Demokracie musí mít vlastní stínovou vládu tak, aby se připravovaly kádry pro případné vládní angažmá, protože vláda není žádná legrace.. On mi na to bohorovně odvětil, že stačí jen vyhrát ty volby, a lidí do funkcí bude dost. A protože Adam B. Bartoš byl z té konzervativní neparlamentní scény nejrozumnější a přesto toto dokázal říci, tak jsem se stáhnul a odmítnul jsem ztrácet čas s politikou. Kolegové z bývalé Konzervativní platformy KČ to po cca roce pochopili také.

Neparlamentní alternativa je, až na výjimky, naprosto impotentní, do sebe zahleděná, egomaniakální a líná sebranka, která po krátké době odradí jakéhokoliv rozumného a soudného člověka. Fiala a jeho squadra jsou proti nim parta Mirka Dušína. Výjimkou jsou jen think-tanky jako Spolek Svatopluk nebo D.O.S.T., a tito lidé nemají ambici zakládat politické strany, neboť vědí to samé, co já. Pokud jsem někoho opomenul, tak se předem omlouvám.

Proto podporuji PRO, protože nikdo jiný tu není, sleduji zběžně ještě Svobodné a Trikolóru, a když nebude zbytí, tak to bez skrupulí hodím SPD nebo spíše ANO.

Bratrovražedné půtky všech těch radikálních politických trpaslíků o vystoupení / nevystoupení z EU & NATO jsou jen důkazem toho, že většina neparlamentní scény je neplodná a neschopná. Jako kdyby je někdo opravdu dobře vybral a snad i řídil, aby na sebe vázali hlasy opravdu nespokojených lidí tak, aby nepřekáželi těm, kdož skutečně vládnou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Dobrý večer Májo, 

jen k poslednímu odstavci -  myslím si, že není správné, bezprostředně po docela úspěšné akci vypočítávat vlastní výhrady, z nichž plyne, že autorova očekávání se nesplnila. Nikdy nic nebude podle přání všech, takovéhle řeči "... a  stejně to k ničemu nebude" jen pro příště nabijí váhavcům. Fialové vítězství nás čeká, když nedokážeme ovládnout své ego a hned všechno zpochybníme, jako aby se snad někdo nezaradoval z úspěchu. A úspěch to byl, i když mohl být větší :-).  Na poučení je času dost, myslím, že lidé si potřebují trochu vychutnat ten pocit sounáležitosti, ne jim pár hodin po demonstraci sugerovat, že tam byli zbytečně. 

Já jsem tam být nemohla, ale ještě dnes jsem měla dobrý pocit.  Není na tom nic špatného, my potřebujeme jenom nadšení s nadějí a to nám pro příště určitě takovíhle generálové po bitvě nedodají.   

A zeptám se obecně  -  nečetli jste někdo jak dopadl ten Pekarky mejdan v PS? Takové přípravy a  sláva předem, přejmenovávání ze "Zažít město jinak" ( ti prý se od toho distancovali) na "Sněmovna OPEN"  , dnes byla Pekarová dokonce na Primě a ani slovo.  Že by jí tam nikdo nepřišel?

Ještě jeden bonbonek - teď slyším na Primě, že právě probíhá vyhlašování "Žena Česka" - má být milá, laskavá, citlivá - jako jedna z adeptek  Dana Drábová. A gong! 
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Žena Česka Drábová...? Tož tam kromě "milá, laskavá, citlivá" měli ještě napsat "krásná" :-))

Jinak - je dobré být trochu nad věcí. Kdo je silný ve svých názorech a cítí to, jak to cítí, toho neovlivní žádná kritika. Já i kritiku beru jako normální, a nijak mě neovlivní v mých názorech. To by bylo smutné..., to bych se plácala od ničeho k ničemu. Zaujalo mě, ale nezviklalo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Dva v jednom: Fiala a spol. v Mošnově pod zbraněmi NATO. Rajchl a spol. na Václaváku volají po míru. "Ulice" se vrací do hry. Co je nejvyšší společný jmenovatel? Co EU a NATO? A co Babiš? A co Okamura? Je to málo, nebo dost?

17. 9. 2023

PETR HÁJEK s opatrným optimismem hodnotí včerejší "Rajchlovu" protivládní demonstraci, která - v přímém protikladu k "okupačním" fialovým Dnům NATO v Mošnově - naznačila, že naděje na záchranu českého státu nejenže nezemřela, ale dostává konkrétnější obrysy

Sobotní stotisícová demonstrace Česko proti vládě na Václavském náměstí byla v mnohém totožná s fialovou stotisícovou exhibicí Dny NATO v ostravském Mošnově. Potud podobnost – alespoň pokud jde o návštěvnost. Vše ostatní bylo v tak dokonalém protikladu, že by to nevymyslel ani nejschopnější vládní propagandista z korporátních médií. Takové věci se prostě musejí stát. Nikoli náhodou (nic jako náhoda ostatně neexistuje), ale okolnostmi, které je „krásou nechtěného“ propojí – a učiní z nich symboly.

Na Václaváku organizátoři spolu s demonstranty hlasitě volali po míru. Mír je ovšem pro vládu kriminálních korupčníků (Rakušanův STAN a Dozimetr) a zastupujících protektorů Bruselu a Washingtonu (celá pětice „uchvatitelů moci“ po zmanipulovaných volbách) přesně tím, co za žádnou cenu nechtějí. Válka Západu proti Rusku (zatím „jen“) ukrajinskýma rukama a životy jim totiž slouží jako zástěrka: Jednak před jejich manažerskou neschopností, jednak před záměrnou snahou přivést český stát a národ do krize v moderní historii dosud nevídané.

Ty dvě události vpravdě symbolicky dělilo i místo: Pražská demonstrace sochou svatého Václava a (podle již značně „zatuchlého“ žlutomodrého znaku okupace na průčelí) ukrajinského Národního muzea volala po obnovení české státní suverenity a odstoupení vládnoucích kolaborantů s cizí mocí. Ta mošnovská – na jednom z míst, kde mají být umístěna americká okupační vojska – s demonstrovanou smrtící technikou určenou pro otevřenou válku proti slovanskému Rusku. Dvě tváře jedné země.

Ale nejsme v tom sami. Je to dnes v naší části světa v podstatě všude.

Rajchl to zvládl

Konstatujme nejprve zjevné: Pražská protivládní demonstrace konečně úspěšně navázala na protesty před rokem. Vypadá to, že váhání a řevnivosti různých opozičních skupin (parlamentních i mimoparlamentních), které do ulic přivedly jen malé skupiny demonstrantů, jsou za námi. Jindřich Rajchl rozumně upozadil svou stranu PRO, čímž umožnil, aby do Prahy přijeli nejen jeho oddaní příznivci (a nepochybně i budoucí voliči), ale také ti, kteří s některými premisami PRO sice mají PROblém, ale shodují se na nejvyšším společném jmenovateli: Odporu ke zničující pětikoaliční vládě Petra Fialy.

A konstatujme rovněž, že tato demonstrace – včetně následného pochodu k Rakušanovu ministerstvu vnitra – byla zřejmě dosud nejlépe připravená, pojatá a zorganizovaná. V neposlední řadě i výběrem vystupujících. Nešlo o to, aby se tam „mihli“ zástupci všech politických stran, ale aby pozvaní mluvili k věci. Podařilo se tak „pokrýt“ většinu témat, kvůli kterým se naše země skrze „fialový hnus“ řítí do propasti.

Nejsilnější bylo nepochybně úvodní a závěrečné vystoupení Jindřicha Rajchla. Nejenže se opět představil jako talentovaný táborový řečník, ale dokázal být i dostatečně stručný a jeho řeč byla přehledná, strukturovaná – a přitom dostatečně emotivní. Ostrý protiklad nejen proti Fialovu imbecilnímu žvatlání, ale i v porovnání s poněkud již uvadajícími a opakujícími se proslovy Andrej Babiše či Tomia Okamury: Jinou věcí samozřejmě je, čemu kdo z nich dává přednost, tedy jaké zájmy té které části veřejnosti hájí a prosazuje.

Předvedeno na jednoduchém schématu: Babiš podepsal bruselský gríndýl i okupační smlouvu a Američany. Rajchl obojí odmítá, ale chce setrvat v EU i NATO (pokud přímo nezaútočí na Rusko) a za vzor má Orbánovo Maďarsko. Okamura (s Trikolórou) chce Českou republiku obou těchto nástrojů globalizace, omezené suverenity (řečeno ukrajinským brežněvovským slovníkem) a mocenské vlády amerického vojenského bloku v budoucnu zbavit.

Ať si každý vybere podle toho, co je mu nejbližší. Vlastně jde o bázi, na jejímž půdorysu bude probíhat volební rozhodování. I to je cenný výsledek včerejšího Václaváku.

Kdo z jakýchkoli důvodů nemohl přijet na demonstraci může si ji zde pohodlně projít - včetně pochodu "na Rakušana"

Co je to „spolupráce“?

Jako obvykle skvěle mluvil Jaroslav Foldyna, aniž by prvoplánově „prodával“ SPD. Jeden z účastníků se mě ptal, proč nikde nevidět vlajky SPD. Nepřišli? Vysvětlil jsem, co v našem rozhovoru řekl před pár dny Josef Nerušil, pražský předseda. Na "Rajchlovu" demonstraci půjdou, ale každý podle vlastního rozhodnutí a bez stranických vlajek. I to je docela solidní náznak „nepřímé spolupráce“ bez nutnosti vyjednávání (obvykle poněkud paranoidních) stranických sekretariátů či dokonce "alfa lídrů" (či lídryň).

Berme to jako zablýsknutí na časy, že „nás dole“ jejich animozity nezajímají. A že čím dříve tuto jednoduchou skutečnost pochopí, tím lépe se jim všem začne předvolebně dýchat. Nepotkal jsem na demonstraci nikoho, kdo by uvažoval jinak. Absolvoval jsem (nikoli jen mimochodem) spoustu skvělých setkání a povídání s Protiproudaři ze všech možných míst republiky (někteří přišli pak i do redakce pro naše trička). A musel jsem také párkrát znovu odpovídat na otázky, proč nejdu mluvit na tribunu.

Mezi politiky a médii byla v dobách, kdy politika ještě byla politikou (ne bramboračkou) pevná neviditelná hradba. Protože tak je možné zůstat objektivní a odvádět čtenářům (divákům, posluchačům) kvalitní službu. To, že korporátní média v čele s ČT a rozhlasem se proměnila na hnízda „malých politiků“, je součástí bídy, v níž jsme se ocitli. Respektuji, že i v „alternativě“ se to už příliš nerozlišuje.

S radostí jsem na Vrabelově demonstraci před ČT poslouchal skvělou Janu Bobošíkovou a Hanku Lipovskou – a se stejnou radostí sleduji jejich Aby bylo jasno. Jenže jako člověk oddaný „kontrarevoluci“ jsem pochopitelně staromilec, který věří (a snaží se pracovat) v návrat „normálního světa“. Tudíž (jak řekl jeden mizerný dramatik ve svém jediném zajímavém kousku) „se přece nemohu podílet na praxi, s kterou nesouhlasím“. Což nám ale nebrání ve spolupráci.

Pochopíme už konečně - ve svobodných médiích i politické reprezentaci "hnutí odporu - co to je skutečně spolupracovat?

Žádná selanka

Bezvadně mluvila i senátorka Jana Zwyrtek-Hamplová. Ostatně před kamerami Protiproudu si s ní budu povídat v přímém přenosu v úterý v 15 hodin. Mezi lidem (tentokrát rozumně ne na tribuně) se objevil i pronásledovaný děkan Národohospodářské fakulty VŠE, docent Miroslav Ševčík. Toho sice tentokrát policie vynechala, ale tajných bylo mezi námi jako obvykle mnoho. A také zatýkali. V korporátních médiích o tom referovali takto:

Výjimkou bylo zatčení mladého muže oblečeného do trička s logem ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny. Logo wagnerovců je podobně jako písmeno Z symbolem ruské invaze na Ukrajinu, je chápáno jako schvalování napadení Ukrajiny Ruskem a podobně jako například pravotočivá svastika spadá pod trestný čin popírání, zpochybňování a schvalování genocidia.“ Jasně – ale jen pokud tu svastikou nemávají na Václaváku Ukrajinci.

Znak nacistického Azova se zjevně "smí". Na stejném místě jako tajní zatkli mladíka se znakem Wagnerovců (samo o sobě neuvěřitelný projev totalitních poměrů) proti ukrajinským náckům policisté nejen nezasahují, ale modrožlutým provokatérům z Fialovy Páté kolony kryjí záda na schodech u muzea.

I svastiku ukrajinští okupanti a jejich domáí přisluhovači mohou volně ukazovat. I oprátku. Jakby ne, když Rakušan vyvěsí téhož státníka v umrlčím pytli na zdi své "kachlíkárny". Denacifikace bude potřeba nejen u nás, ale v podstatě v celé bruselské unii. To až, jak říkala senátorka Hamplová, Fialu a spol ze Strakovky "odvedou".

Takže zase – žádná selanka. Tajní pořizovali i video-záznamy účastníků, které pak (zcela protiprávně, ale jak se bavit o právu v totalitě?) budou používat na „procesy bez procesů“. Ale pár těch politických procesů i „vězňů svědomí“ nepochybně zase přibude.

Rajchlova sobotní demonstrace měla smysl. Někdo na našem Telegramu vyvěsil slova Michala Svatoše (rovněž se s ním brzy opět brzy potkáme před kamerami Protiproudu). Končí skeptickými slovy:

Kdo je po včerejší demonstraci spokojen, je naivní a podlehl sebeklamu.“

Asi jsem tedy naivní. Ale řekl bych, že sebeklamu se úspěšně bráním. Prostě jen vím, že nelze chtít všechno naráz – ani to vystoupení z EU a NATO nepůjde hned. Ale jde o to začít.

A tak zatímco si v Mošnově Fiala liboval, jak tu jeho vládu krytou zbraněmi NATO mají lidé rádi, na Václavském náměstí se snad začal proces, který toho nebezpečného zoufalce s celou jeho vládní mafií přece jen má potencialitu odstranit.

Je to málo?

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

a jako za bolševika byly symboly přikázané a proti nim ty zakázané.

§§  Logo wagnerovců je podobně jako písmeno Z symbolem ruské invaze na Ukrajinu, je chápáno jako schvalování napadení Ukrajiny Ruskem a podobně jako například pravotočivá svastika spadá pod trestný čin popírání, zpochybňování a schvalování genocidia §§

Samozřejmě chápu zakázané symboly německého fašistického režimu v Evropě, který zavraždil desítky miliónů lidí.

Ale zbytek světa dnes ani netuší, co to v Evropě způsobilo.

Pod jakými symboly byly zavražděny miliony lidí v Asi a v Africe za posledních sto let? 

Za posledních tisíc let? 

Kolik z nich zdobí dodnes budovy nebo dokonce vlajky řady států? 

Mohu je, prosím, někde na Seznamu zakázaných symbolů najít?

Ať mě někde na ulici nesebere civil s plackou bez čísla.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

 

Dobrou noc  

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vojáci si neberou servítky - Projev předsedy ČsSL plk. v. v. Ing. Václava Vaška (ČsSL= Československý Svaz Letců)

http://cssl.cz/2023/09/15/pietni-akt-u-pamatniku-cs-letcu-v-zatci/

Když jsem to uložil do Wordu (pro sichr) tak to bylo na 4 strany A4, pokud by to z webu cssl.cz zmizelo, mám to zálohované :D

.. a předvídatelná reakce Seznam.cz:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-vlada-nas-zatahuje-do-nesmyslne-valky-zaznelo-na-piete-s-armadni-strazi-236950#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Už se moc těším na jeho blogy. I-děsu klesne čtenost a Svobodné Universum významně posílí..

Kromě Taleyranda mne ještě napadá Napoleon: "Když nepřítel chybuje, není dobré ho vyrušovat"

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)