Jak se krade demonstrace...

Autor

V tomto týdnu rozvířila stojaté mediální vody reportáž zveřejněná v Reportérech ČT o zneužitých a ukradených demonstracích. Ausgerechnet to vyšlo na stejný den, kdy odboráři opustili jednání tripartity, protože si už dál odmítali nechat nadávat a vzápětí ohlásili velký protest do Prahy na úterý 21.5.2024.

Mimochodem… Dle očitých svědků tam měl Fiala úplný hysterák, což svědčí o dobré pohodě koalice SPOLU a jejich pozitivním rozpoložení před eurovolbami.

Ale zpět k reportáži naší pravdomluvné České televize. Je možné ji bez problémů shlédnout v archivu ČT a pokud to chcete i s rozborem, doporučuji Petra Bohuše a Modrého jelena, který to má moc pěkně zpracované. Nevěřte mi, podívejte se na reportáž sami, nespoléhejte na moji interpretaci.

Reportérky nám tam vysvětlily, že zemědělský, ale předtím i učitelský protest, byl ukraden a zneužit silami, které nemají se zemědělstvím či učením nic společného. Například takový Zdeněk Jandejsek to zemědělcům ukradl. A já jsem zase demonstraci ukradl učitelům…

V reportáži se objevovaly dojemné zpovědi jistého zemědělce (ke kterému jezdí i Vrecionová), který už dopředu věděl, že protest bude ukraden, protože organizátoři jsou pofidérní tak tam raději vůbec nejel. Ale i když tam nebyl a nechtěl s tím mít nic společného, přesto měl dost drzosti, aby ronil krokodýlí slzy nad tím, jak mu byl protest, se kterým nechtěl mít nic společného, ukraden. Jako kdybych se já rozčiloval nad tím, že sice nechci mít s Rajchlem nic společného, ale stejně mě štve, že si udělal demonstraci a tam si říkal nějaká svoje moudra. To se totiž nesmí, přátelé! Jakmile se jen jeden zemědělec cítí být okraden o protest, kam vůbec nejede, tak se jedná o zneužití demonstrace. Logika, vole!

Další moc pěkná věc byla, když se stejný mluvčí rozhorloval nad tím, že demonstrace dostala nálepky, že je proruská a zpolitizovaná a ventiloval svoje zklamání z organizátorů přesně těm intervjukům, kteří ty nálepky dělali. Takhle snadné to je, přátelé. Reportéři z vás udělají na obrazovce debily a je to vaše vina! Je úplně jedno, že z pódia nezaznělo jediné politické slovo a vůbec nikdo nemluvil o Rusku. Česká televize řekla, že jde o proruskou demonstraci a hotovo. Zemědělec (spřátelený s vládní pětikolkou) je kvůli tomu naštvaný na organizátory, místo na reportéry.

Přesně takové občany naše vláda potřebuje. Chčijou jim na hlavu a ani to nemusí vydávat za déšť. Oni se místo toho zlobí na ty, kteří je na to upozorní.

Nejlepší byl ale závěr celé reportáže. Ten byl totiž o mně. Já jsem ukradl protest učitelům. Víte, jak jsem ho ukradl? Úplně jednoduše. Vetřel jsem se na pódium, když se moderátor nedíval, připsal jsem se mu do rozpisu řečníků, pak jsem vystoupil, obloudil jsem Středulu, aby mi zatleskal a pak i ocenil můj projev a bylo to. Takhle se to totiž vždycky dělá. Koho by napadlo, že bych mohl být normálně pozván jako řečník, který měl odprezentovat problémy zemědělství, protože se kromě učitelských problémů prezentovaly i problémy zdravotníků, hutníků a dalších profesí.

Což jsem, mimochodem, udělal… Vládo! Krávu musíš nejdřív nakrmit a pak teprve dojit!

Dneska uspořádáte demonstraci, ale u vchodu musíte mít závoru a prověřovat každého příchozího, protože jinak vám ji ukradnou. Lidé vás přijdou podpořit, ale to nesmějí, protože pak už to není zemědělská nebo odborářská demonstrace. Pak už je to ukradená demonstrace. Kdo o tom rozhoduje? Česká televize a spřátelení intevjuci. Ti rozhodují, jestli je Zdeněk Jandejsek dostatečně hoden, vystoupit na pódiu.

Buďte si jisti, že kritériím České televize nikdy nevyhovíte. Ale když na ně naskočíte, budete už navždy spolehlivě neškodní. Můžete demonstrovat, ale nesmí to být proti vládě, nesmí to být politické a nesmíte tam mít lidi. Jasné?

Rozhodování režimních intervjuků je hrozně jednoduché. Každý, kdo je schopen svou argumentací či vtipem ohrozit vládní neschopnost, ten je proruský, dezinformační, protisystémový a Kartouz na něj má složku. Dokud se demonstruje potichu, chabě, bez dosahu a bez povšimnutí, je všechno v pořádku. Takové demonstrace má Česká televize nejraději a Tomáš Prouza také. Takové demonstrace neohrožují ani vládu ani hytlermarkety.

Ale pokud se postaráte, aby se o demonstraci mluvilo tři dny předem i tři dny potom, i když Česká televize vlastně nechce a vládě to přivodí bolení zubů, tak jste dezinformátoři za všech okolností, Prouza nebo Řeporyjec se postarají o nálepky, které Krkavčí hory promtně rozšíří. Běda, když se najde někdo, na jehož výzvu přijde na demonstraci široká veřejnost. Běda, když organizátoři dovedou udělat mediální kampaň, kterou velká média nemohou vymlčet.

Běda, když se na pódiu objeví někdo, kdo nežvaní nesmysly, ale jeho projev má hlavu a patu. To je totiž u nás definice proruskosti a antisystémovosti. Organizační schopnosti, znalost mediálního prostředí, dosah na sociálních sítích, politický talent… tak poznáte dezinformátora a proruského kolaboranta na sto honů, aniž byste potřebovali vědět něco dalšího. Že, Petro Mazancová!

Idiot, hlupák, blbec, zabedněnec, nebo třeba Danuše Nerudová, ti nikdy nejsou proruští. Ani kdyby, jako Tomáš Klus, měli rádi Palestince. Oni totiž vládní věrchušku nijak neohrožují. Z nich nikdy Fiala nedostane hysterický záchvat a Pavel Blažek pálení žáhy. Z nich nikdy Vítek Rakušan nevylétne z kůže. Kvůli nim se nemusí dělat cenzura, ti jsou tupí dost i bez pomoci. Možná proto jim nabízejí post eurokomisaře a čelní místa kandidátek.

Je nejvyšší čas, z toho udělat značku kvality. Chcete dobrou demonstraci? Postarejte se, aby vám ji Vidlák nebo Jandejsek ukradli…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (382 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

Otevřel si hospodu, ale chodili mu tam lidi...

("Dědeček byl vyhlášený samotář. Lidem se vyhýbal a nikoho kolem sebe nesnesl.

Ale odjakživa toužil stát se hostinským.

Nejdřív si otevřel hospodu u silnice na Písek.

Ale chodili mu tam lidi...“)

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (83 hlasů)

příliš v něm vidím podvraťáka Svěráka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

- přece byste nepálil knihy, hry, nebo odstraňoval sochy, jako to dělají oni... 🤔

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

ale Svěráky, stejně tak jako Kharla Schwarzenberga fakt nemusím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Kníže něco napsal...? To byste nesměl nikdy koukat na Na samotě u lesa, Vratné lahve, Kolju, nezanotovat si písničku "Dělání všechny smutky zahání"...atd.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Ani na staré filmy bys ses nesměl dívat. Herci co v nich hráli se mnohdy za války nechovali zrovna příkladně.

Ani ti ostatní se nechovali vzorně. Člověk nesmí vnímat to že herečka která hraje pannu se svatozáří je štětka.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Mnohdy štětka, hraje pannu tak přesvědčivě že člověku i slza ukápne.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Nebývá to pro mě hezký pohled, když herky a herci začnou politikovat a politikařit. Leč, někdy přece jenom odhalí jejich nitro nebo myšlenkové procesy. Ať si šíří své přesvědčení a víru jako kdokoliv, ale z ohledem na svou profesi musí podpořit svou víru členstvím v příslušném spolku! Spolek Kníže má k lizu blíže - šup do elitní TOPoo9! Spolek "Vše rozdáme Zelenskyho juntě" - šup do Ukročeského svazu přátel a S. Bandery! Platit členství a nosit hrdě odznak příslušnosti. 

Vidíme přece, že jejich papežové, arcibiskupové, biskupové i jen kazatelé se zdobí odznaky víry, jak je dávným zvykem. Mělo by být samozřejmostí divákům oznámit, že debatu vede Vašek Mor Avec člen spolku Co nejhloubějš do Brusele. Z Tchajwanu vám káže Barbora UŠÁmalová. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

.. od doby, co se s nějakým HobbyMarketem soudil o použití slov písničky z pohádky "Princové jsou na draka". Je to chamtivý chameleon, připravený sloužit každému, kdo mu zaplatí. Za tu pohádku a písničku už jsme mu zaplatili, mnohokrát, stala se součástí našeho kulturního prostoru. 

Stejně jako se vyhýbám chamtivým a lakomým zákazníkům, kteří se mne, ve snaze ušetřit a vydělat, tlačí, abych jim napsal revizi (a tak převzal odpovědnost) za něco, co bylo zfušováno, tak se vyhýbám i tvorbě pana Svěráka, i když se mi líbí, protože jeho humor je inteligentní, vtipný a jemný.

Je to otázka principu..

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

bývalo napsáno ještě za první republiky na silnici do některých obcí. Teď jsou "pronásledováni" podomní obchodníci.

Ono to nejde zatratit zábavu jenom proto, že ten co ji dělá je ... Vemte si Pink Floydy. Po jejich rozpadu jsem do nedávna nesnášel Waterse a miloval Davida Gilmoura a Richarda Wrighta(dřív i Nicka Masona, už bohužel není). Nedávno jsem zjistil, že ten frajírek a aktivista Waters má oproti Gilmourovi daleko rozumnější představy o světě. To ale neznamená, že bych Gilmoura vygumoval. Kdo dovede takhle hrát na elkytaru si zaslouží abych mu denně čistil boty. Nebo Michael Palin. Před několika více lety se coural po světě. I zavítal na Ukrajinu a tam adoroval Tymošenkovou - tu s vánočkou na palici, co jí přezdívali "plynová zlodějka". No, člověk by se měl aspoň trošku seznámit s pravdivou skutečností, než se zbláznit z toho, že žena dosáhla tak vysokých funkcí. Přesto mi to nebrání dál milovat Monty Pythony. Především pro jejich výraznou nekorektnost. Dnes už by si asi ani nevrzli a museli by jezdit se svým programem po anglickém venkově. Možná by tam našli tu samou ceduli, co jsem uvedl jako nadpis.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Existuje něco, na co jsem dosud vlastně nepřišel, co nedovedu nijak rozumně vysvětlit. Jmenuje se to Česká televize se všemi svými programy, Český rozhlas se všemi svými stanicemi a nejrůznější „mééédia hlásné trouby hlavního proudu" se všemi svými výplody. Pro koho oni vlastně vysílají, pro koho píší? Proč je lidé denně sledují, když vědí jací jsou to vejlupkové?

Kdekdo z lidí, které znám i těch co neznám, na tyhle instituce nadává. Kdekdo říká, že se na televizi nedá koukat, že se rádio nedá poslouchat, že se noviny, ani novinky se nedají číst. Všichni vědí, že jím tam lžou, zamlčují, vymýšlí si a kdoví co ještě. A všichni ti stejní také denně vědí, co ve všech těhle médiích kdo řekl, co napsal a co prezentoval. Proč? Když je něco blbé a nelíbí se mi to, tak na to kašlu, nebo ne? Když se na to vykašlu, tak proč to zároveň budu sledovat? Dnešní Vidlákův článek trochu souvisí s tímto tématem. (On je ale blogger a když se o něm mluví, je logické, že to sleduje.) Dnes není problém opatřit si jakékoliv informace, zábavu, či poučení ze zdrojů na celém světě, které blbé nejsou, které obvykle nelžou, které mají dobrý přehled právě o tom, co každého jednoho z nás právě zajímá, co potřebujeme vědět.

Jde jen o schopnost udělat své vlastní rozhodnutí. Na co si člověk má kazit život sledováním a čtením výplodů nějakého trouby, patolízala, křiváka či lháře? Tohle platí i o ostatním. Například, jak je možné, že hodíme svůj volební hlas a věnujeme tak svou přízeň někomu, o kom (pokud nejsme úplně hluší a slepí) s jistotou víme, že nemá předpoklady o něčem rozhodnout - nebo když tak blbě, nebo něco zařídit - a když tak blbě a víme že nám bude od rána do večera lhát - naivně a blbě.

Vidlákovy kydy čtu rád, včetně diskuse. Čtu je přesto, že nejsem levičák. Ale to nevadí. Často zde najdu zajímavá sdělení, postřehy i informace od něho i od vás co diskutujete. Vidlák má navíc osobitý styl, který se čte příjemně a ví co píše i proč. Je dobré o něm i o vás co přispíváte vědět. Na jiné blogy většinou nechodím, ani na sociální sítě.

Rád bych se zde někdy dočetl něco, nějakou úvahu co dokáže popsat a vysvětlit proč my voliči vybíráme zvolíme a pak posloucháme voly? Proč pořád a v takovém množství volíme voly jak neschopné tak všeho schopné?  Tvrdošíjně je dosazujeme do různých vysokých a mocných funkcí? Proč? Jak se může stát, že příčetný člověk, který má oči, uši a hlavu, do poslední chvíle před volbami je nerozhodnutý koho zvolit a nakonec vybere vola? Jak se může stát, že že příčetný člověk, který má oči, uši a hlavu, když už jednou udělal takovou volovinu, tak tu stejnou volovinu opakuje i příště a ještě příště a ještě a znovu a vždy a při každé další příští příležitosti? Proč?

Průměrný počet slepic: 4.8 (134 hlasů)

U nás na vsi jsme měli takové oblíbené rčení: Když k muzice nepřijdou žádná děvčata, tak holt budeme zase tancovat s kurvama! Ono, totiž často není na vybranou. S úsměvem si vzpomínám, jak někdy v devadesátkách byla moje žena nadšená, že konečně si může vybrat lékaře jakého chce a ne toho kdo jí byl přidělen. Marně jsem jí nadšení z nové, "lepší" doby mírnil slovy: Vybrat doktora si sice můžeš, ale je otázkou, zda si ten dotyčný doktor vybere tebe. Netrvalo to příliš dlouho, aby mně zklamaná dala za pravdu. Nejprve nové pacienty nepřijímali ti "lepší" doktoři a později, tedy dnes, už nové pacienty nechtějí ani ti doktoři na něž nikdo, nikdy žádnou chválu nepěl ani omylem. A tak je to v našem Absurdistánu ze vším. Vybrat si sice můžeme, ale jinak je nám to úplně hovno platný.

Průměrný počet slepic: 4.9 (129 hlasů)

Má mít člověk svoji hrdost při obchodování? nebo se pragmaticky řídit pravidlem, že "každá kačka, kterou dostane se počítá"?
O co mi jde?, máme na chalupě nainstalovanou fotovoltaiku a pokud ta vyrobí více elektřiny než právě spotřebujeme, dodáváme ji do sítě. Pro takový případ nabízí ČEZ tzv. "virtuální baterii", co dodáte do sítě si můžete zase odčerpat, tuto "vracenou" elektřinu neplatíte, ovšem přenos po drátech si zaúčtujou. Což by nebylo až tak nevýhodné, kdyby vám tu virtuální baterii ke konci roku nevynulovali. Takže během ledna, února a března, než pořádně zasvítí sluníčko, máte virtuální baterii prázdnou a za dodávku platíte speciální tarif, který je vyšší než obvyklý. Tak takovéto kšefty jsem odmítl jako typickou vyčuranost ČEZu
Potom můžete dodávat elektřinu firmě, která ji vykupuje a prodává na burze. Uzavřel jsem smlouvu s firmou Entri. Vloni za duben jsem ji dodal 569 kWh a ona mi za to proplatila 887,90 Kč tj. 1,56 Kč za kWh, což bylo 4x méně než kolik si účtoval ČEZ za dodávku, ale budiž. V polovině roku ENTRI převedla výkup elektřina na jinou firmu "První českou energii a.s.", s tím že smlouva zůstala v platnosti.
Před několika dny jsme dostali od této nové firmy vyúčtování opět za měsíc duben, tentokrát jsem dodal do sítě o trochu méně - 529 kWh. Ale za tuto energii mi proplatili 48,2 Kč, tj. 0,09 Kč za kWh - tedy 18x méně než vloni a 65 x méně než kolik platím za stejnou energii ČEZu.
To už není žádný kšeft, ale výsměch. Člověk má tak možnost si plně vychutnat jak je proti těm firmám bezmocný. Stoji mě to za to, každý měsíc znovu prožívat ten ostudný pocit beznaděje? Myslím, že ne. 
Vždyť já ty přebytky vyrábět nemusím, stačí to přepnout do režimu, aby panely vyrobily právě tolik energie, kolik spotřebujeme. Proč podporovat nějaké parazity?
Průměrný počet slepic: 4.9 (60 hlasů)

S cenou elektřiny to není tak jednoduché. Nezáleží jen na tom, kolik KWh dodáte, ale taky kdy je dodáte. Je předpoklad že vaše fotovoltaika dodává do sítě elektřinu převážně v době, kdy je elektřiny v síti nadbytek, a to nejen u nás ale i třeba v Německu. Někdy se stává že elektřina z Německa má i zápornou cenu. No a když přihlédneme k tomu, že majitelé fotovoltaiky odeberou v celkovém objemu méně elektřiny, než by odebrali, pokud by fotovoltaiku neměli, ale síť musí být dimenzovaná i na situaci, kdy jim fotovoltaika nic nedodává a baterii mají vybitou, tak ať se nediví že jsou jejich dodávky do sítě tak nevýhodné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

to je smlouva s čertem. Už dávno tomu, kdy cpaly lidem akumulační kamna a přidávaly k tomu 500 Kč. Pak zdražily elektřinu.

Následovala masírka pro přímotopy. Obce a města zaplatily nové rozvody na siloproud. Topily ve dne, ba i v noci. Jen mezi 17:00 a 20:00 netopily. Museli jsme si zatopit v Rekreantu, aby jsme mohli vůbec vykoupat děti a neměly husí kůži. A pak zdražily elektřinu. 

Za distribuci a OZE platím  podle faktury víc než 50% celkové ceny! To šmejdovina možná snad jen v Republice čezko. 

Kohokoliv s tepelnými čerpadly se zeptám, kolik ten hučák žere proudu, tak neví. O kolik mu klesla nebo stoupla spotřeba proudu - neví. To, že jim velkomožní zdražili připojení a distribuci, se chvíli také psalo a povídalo. Už je ticho po pěšině. Řeší se korespondenční volba. Prý státotvorná důležitost. A kde zůstaly miliardové zisky těch šmejdů s podporou vlády. Bude na obálkách pro korespondenční volbu logo ČEZ nebo Lva s pěti vocasy?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

dostal hysterák?  Ani se nedivím. Čas se jim krátí a oni ještě nesplnili zadaný úkol. Až se bude lámat chleba, nebude mít kam utéci. Když ho vidím, až je mi ho líto, chodí už jen oblek a v něm vyjukané, zubožené NIC. No, ale každý je svého štěstí strojvedoucím. Je neskutečné jakou svoloč jsme si zvolili. Ti nejhloupější a bez kompetencí a celý národ se na to bezmocně dívá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)

Ty miliardy, o kterých nikdo nic neví, nemá přehled, ty všelijaké Dozimetry, vybrakovaná Kampelička, prachy na Ukrajinu.., oni budou mít kam utéct, kdyby na to přišlo. Vládní letadlo připraveno, rodiny, o kterých nikdo nic neví, tu klidně zůstanou nebo odletí později.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

ale hodí se to znovu. Docela jsem zestárl, takže pamatuju demonstrace před kotrmelcem. Ty byly politické (jednostranně), byli tam lidi (nahnaní). Navíc tam byla muzika (sice hnusná dechovka, ale muzika), velké volání slávy a alegorické vozy. Zorganizovat to dneska nějaká neziskovka (nenarušovat prosím Prague pride), na tribunu postavit členy a sympatizanty pětikolky, tak to bude ČT vysílat půl hodiny před  zahájením (pokud tam bude dost fízlů, aby udrželi pořádek a nadšení) a po skončení bude provázet významné činitele po cestě na soukromou oslavu. Ne až na místo, kdo by putykáři hradil vybitá okna. To putykáři říkám schválně, nepatří mezi ně jen "Dno žumpy" ale každý majitel provozu, který dá nažrat a napít těmhle postavám. Dalších čtrnáct dní bude v ČT několik pořadů o povedené akci a o tom, jak lid ideově splynul s našimi čelnými představiteli.

Jak ve hře "Boj o lípu" říkal pan Josef Dvořák "chodili jsme tam? chodili, mávali jsme? mávali". No a je to tu zase, takovejch milionovejch chvilek nedávno.

Akorát tehdy jsem se na zprávy občas podíval. Sice to bylo tak tak o rozum, ale když si to člověk přeložil, dalo se to vydržet. Teď už radši zprávy a publicistické pořady nesleduju. Hodně dlouho by se mi třásly ruce a navalovalo se mi odporem. Zdůrazňuji pojem zprávy a publicistické pořady. Málokdo tu zatím řekl, že si ostatní zpravodajské TV vůbec nezadají s ČT. Ty dvě nejrozšířenější poslouchají své páníčky a ČT  má noty z Tržiště 15 Praha 1. Jo ještě je tu TV na které už chybí jen pořad "Pes Jaromíra Soukupa", ale tam už myslím končí a nějaké skutečné zpravodajství jsem tam ani nezaregistroval.

Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

nemáme to na háku a proto jsme s tebou v jednom "baráku". Ať, ti provládní šmejdi vidí, že i ty máš svoje lidi!

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)

Ještě jsem pořád nepochopil, proč ti farmáři říkají o sobě, že oni politiku nedělají. I to, že vůbec něco dělají je přece politika. To, že nesouhlasí s vládními zlodějnami, je politika. Zdražení daní z nemovitostí je přece také politika! A nesouhlas s touhle lumpárnou po dvou letech kowidových restrikcí je také politika. I to mlčení a souhlas je politika. Takové si přece tahají do televizních studií redaktoři politických kázání a redaktorky těmhle kývákům ani neskáčou do řeči. 

I ti odboráři na raportu ve studiu bruselvize se zaklínají, že oni nedělají přece politiku. A co tedy vlastně dělají? U Středuly je to jasný. Ten si dělá živnost. Ani příspěvky neplatil. Takové Nepolitické odborové hnutí jsme měli ve fabrice také. Předseda odborů byl současně jeden z mála akcionářů. Předběhl Středulu o 30 let. Pro boha Peruna, je to přece jejich stěžejní práce. 

Pane Vidláku, šel by jste do nějaké té zpravodajské sauny a nechal si skákat do řeči a nemít možnost doříct ani větu? Nebo už před kamerou říci: "Paní redaktorko, dáme si pravidla. Vy budete mluvit a já vás mluvit nechám. Pak budu mluvit já a vy necháte mluvit mě. Platí? Jestliže ne, nemám důvod dělat vám tady křoví pro vaše kázání."

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

Včera večer se fotka objevila na FB. Ta žlutomodrá šílenost na Národním muzeu je zpět 🤔

A pod fotkou komentář:
Bude to tam dokud to nesundáme, aneb bude to tam pořád, protože jsme už přivykli, že si s námi kdejaky mrzák vytře řiť kdy se mu zlíbí. Jsme pose.ové

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

ten nás táhne níž, Už takhle jsme dole, tak proč, ty vole?

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Tak to se tam už podívat nepůjdu, asi potřebovali jen vyprat hadr.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. vlajky se čistí, zašívají, ale nikdy se neperou. Když už jsou k nepoužití, tak se pálí. Vlajka není jen tak nějaký kus látky, je to symbol, egregor.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

- napsala jsem "hadr". Ten se vyprat může. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

obzvlášť chtěl bych tuze, přidat moudra do diskuze... Ale raději až k večeru, teď se nato raději vyseru.

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

já vůbec nejsem sprostým člověkem, to se jen tak jadrněji vyjadřuji. Duše má, toť potok čistý, je místem kde i pstruzi jiskří.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

bych napsal odysseu, zatím nato ale seu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, že Rusko osvobozuje jednu vesnici za druhou a Ukrajina zřejmě není schopna zajistit obrannou linii před útokem, bývalý zbrojní inspektor OSN Scott Ritter předpovídá, že konflikt skončí letos v létě, v souladu s časovým plánem, který na začátku letošního roku stanovilo ruské ministerstvo obrany.
V pátek ruské ministerstvo obrany oznámilo, že Rusko osvobodilo Novokalinovo v Doněcké lidové republice a Kiselevku a Kotljarovku v Charkovské oblasti, což jsou poslední z řady vesnic, které padly, toto rychlé zhoršení frontové linie bylo výsledkem důsledné práce ruských sil, které drtily Ukrajince, až neměli žádné rezervy na stabilizaci frontové linie.
"V době, kdy spolu hovoříme, ztrácí Ukrajina v rámci modelu útočné války přibližně 1 500 vojáků denně. Toto číslo nyní stoupá, protože Rusko rozšířilo své operace do Charkovské oblasti. Takže můžete očekávat, že toto číslo [snadno] překročí 2 000 denně," řekl Ritter v pátek v rozhovoru pro Sputnik Fault Lines.
"To, co museli Ukrajinci udělat, je stáhnout zálohy a vyjmout síly z jiných front, včetně Charkovské a Oděské fronty, ale přišly na bojiště, kde byly zlikvidovány, nebo byly opotřebovány a není za ně náhrada... Zatímco budou přeskupovat zálohy, Rusové zahájí druhý velký útok někde v oblasti Záporoží a Ukrajinci budou postaveni před klasické dilema, že když půjdou na sever, prohrají, když půjdou na jih, prohrají, když zůstanou uprostřed, prohrají - není pro ně žádná dobrá volba, " vysvětlil Ritter a dodal, že pak budeme svědky "totálního kolapsu ukrajinské armády" a "rychlého stažení za řeku Dněpr", aby se vytvořila nová obranná linie, což podle něho Ukrajinci nedokážou.
Nakonec Ritter předpovídá, že "ukrajinští generálové tváří v tvář nevyhnutelnému vyvraždění všech svých sil požádají o mír".
S poukazem na to, že mu jeho zdroje již v lednu sdělily, aby v květnu očekával "dramatické změny" na mapě bojiště, Ritter předpovídá, že Rusko se tento měsíc zmocní významného území v Charkově a Donbasu a o několik měsíců později dojde k případné kapitulaci Ukrajiny.

"Říkají, že ukrajinská schopnost pokračovat v soudržném odporu se zhroutí letos v létě - to je ruský odhad a já s ním souhlasím," řekl Ritter a poznamenal, že ruské operace se neřídí "kalendářem" a již vyčlenily zdroje, aby v případě potřeby pokračovaly v konfliktu až do roku 2027.
Rozhodnutí o tom, co se stane s Ukrajinou, je nyní výhradně v rukou Ruska, tvrdil Ritter a poznamenal, že v březnu a dubnu 2022 měli na stole "velmi výhodné podmínky".
"Nikdo jiný než Rusko do toho nemá co mluvit a Rusko to dalo jasně najevo... je to rozhodující porážka NATO, Evropské unie a Spojených států. Je to tak rozhodná porážka, jak jen může být, aniž by se do ní přímo zapojily, a ony se přímo zapojit nemohou, protože to je sebevražedná pilulka."
Ritter dodal, že balíček vojenské pomoci, který nedávno podepsal americký prezident Joe Biden, má na bojišti "nulový dopad". "Co jsme viděli, například zoufale potřebné 155milimetrové dělostřelecké granáty byly přivezeny z Rumunska na lodi, vyloženy v Oděse do skladu a zasaženy dvěma raketami Iskander. Bum, a hned můžeme škrtnout pár miliard dolarů."

Největším problémem pro Ukrajinu však zůstává lidská síla, nikoli munice, vysvětlil Ritter. "Dnes nemají lidskou sílu, kterou by mohli plýtvat, a nikdo není vycvičen. Nic tam není. Takže každý, kdo zemře, jen Ukrajinu uvrhne hlouběji do díry... Můžete dát nejlepší pozlacenou munici na světě, ale je to jedno, když ji nemá kdo použít."

V pátek také ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jen v Charkovské oblasti a Doněcké lidové republice utrpěla ukrajinská armáda během neúspěšných pokusů o znovudobytí Novokalinova, Kiselevky a Kotljarovky za poslední týden 3 300 ztrát.

Průměrný počet slepic: 4.8 (137 hlasů)
Trvalý odkaz

- u příležitosti oslav konce 2. světové války:

Nicméně slova, že nemá zájem na globální konfrontaci, pravděpodobně lze číst tak, že má zájem na globální konfrontaci.”

K tomu už opravdu nezbývá než dodat jediné - hoďte na toho blázna deku!

(FB J. Rajchla)

 

příspěvky:

- Přála bych si slyšet a vidět diplomatické jednání: p. Lipovský versus p. Lavrov. Takový duel kvalit IQ.🤔

- Doktor Štrosmajer by řekl: "Přes hubu a vyhodit!".

- Loni se Lipavský těšil na dovolenou na Krym, někdo by se ho měl zeptat, jak se mu tam líbilo?? 😀

- Lipavský je klasický pirátský nedomrd 🙈 jeho znalost obyčejného života je na bodu mrazu, nedivil bych se, kdyby mu maminka vařila, prala a žehlila 😁

- Pan Drulák to řekl přesně.

Momentální ministerstvo zahraničí je organizovaný bordel .

- Prezident Zeman to věděl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (136 hlasů)

Minulý týden Ústavní soud, obměněný prezidentem Pavlem, oznámil své první zásadně kontroverzní rozhodnutí. Nařídil Parlamentu zrušit povinný chirurgický zákrok a sterilizaci, které byly doposud nutné při úřední změně pohlaví. Otevřel tím další kulturní válku, o kterou stojí jenom LGBT+ aktivisté (tedy naprostá menšina společnosti), a která opět zásadně rozhádá celou společnost a zatíží Parlament na dlouhé hodiny debat.

11. května 2024👉 @cz24news

https://cz24.news/ustavni-soude-co-pres-tebe-jeste-projde/

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (75 hlasů)

je dnes jen součástí "ochotnického" spolku SPOLU. Je stejně tak složen z části několika šmejdů a z části několika volů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

Vzpomínám si, jak tihle "zlom.di" házeli na každého (hlavně na Zemana) svou oblíbenou frázi o tom, jak rozděluje společnost. Bylo to vedle Čapáku jejich další oblíbené téma. Už tehdy měli na tyhle kecy svoje notičky, aby tak činili. A jim se to povedlo dokonale - rozdělit národ, aby mohli odvrátit pozornost od svých čachrů a podvodů na lidi. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Začalo Mistrovství světa v hokeji, o jehož kvalitě lze mít dopředu jisté pochyby, protože chybí jak výkvět kanadsko-americké NHL, tak i ruské KHL a z reprezentací ruská a běloruská. Když to shrneme, ti nejlepší, a zároveň kandidáti na titul, v České republice nejsou. Nechceme nijak snižovat nadšení pro sport u ostatních, ani jejich umění, nicméně arogance a priority NHL a diskriminace ze strany světové sportovní federace vůči Rusku a Bělorusku dělají z Mistrovství světa v hokeji prostý pouťák. Sice s velkou propagací, ale bez vrcholných výkonů těch nejlepších.

  K vyloučení ruských a běloruských sportovců z některých soutěží je fackou světu. Američané terorizují svět mnoho desetiletí, začínají jednu válku za druhou, prsty mají i v té na Ukrajině, ale o nucené absenci jejich zástupců nikdo nikdy neuvažoval. Ta hysterická nenávist vůči jinému úspěšnému, bohatému a hrdému národu, který si ještě ,,dovoluje“ nemít bezmezný respekt k západním hodnotám, navíc vlastní území, které se rozlohou a bohatostí na přírodní zdroje vymyká planetárním standardům, je prostě nekonečná. A sebedestrukční. V Rusku už dávno vědí, že nesmí nic podcenit a zároveň jakýkoliv projev vlastní slabosti je pro Američany a NATO impulsem k zvýšení agresivity vůči rodné zemi. Naštěstí si to vše velmi dobře uvědomují a zároveň dokážou svou velkorysost přenášet i tam, kde Západ už natropil velké škody.

  Ostudné chování politiků se přenáší i do ochozů sportovních klání. Nedávno prezident Petr Pavel navštívil ragbyové utkání české reprezentace. Ukázal se na hřišti, potřásl rukou jedněm z nejtvrdších chlapů v zemi, ale pro samotné ragby to má nulový dopad. Nadále finančně skomírá a přestože patří jeho mistrovství světa po fotbalovém a Olympijských hrách na třetí místo ve sledovanosti sportovních akcí na světě, dokonce před F1, u nás má minimální mediální a ekonomickou podporu. Nepatří ani mezi 30 dotovaných sportů. Většina financí jde jinam, nejvíce do prohnilého fotbalového a hokejového prostředí. Kdo nepoznal zázemí a zákulisí těchto sportů, hltá výsledky, sleduje přenosy a podivuje se nad částkami létajícími kolem těch nejpropagovanějších. Petru Pavlovi však o žádné ragby nešlo, jen se někde ukázal, a tím jeho zájem skončil. A podobné to bude i na MS v hokeji, kde se už také prezentoval. A nejen on. Znovuzrození vlastenci Nerudová a Farský, kteří budou po případném zvolení do Evropského parlamentu kopat za Brusel a proti nám, zkouší v hledišti sbírat další politické body.

  Netvrdíme, že by politici nemohli chodit na sporty. Ať si koupí v předprodeji vstupenku, na stadionu popcorn nebo pivo u stánku, sednou si mezi ostatní a fandí komu chtějí. Nemusí se u toho fotit, a poté to strkat všude, kam jen to jde. Protože když to systematicky dělají, zvláště když se blíží volby, jde o zcela umělou produkci vlastenectví. Většina z těchto ,,pronárodních“ soudruhů by stejně mnohem radši zahalovala svá ramena do různých modrožlutých hadrů, ať už ukrajinského či eurounijního původu. Celá ta falešná komedie je na zvracení. U Petra Pavla je převlékání kabátů běžné a nevíme, jaký další ohoz má připravený ve skříni. Představitelé Pětikoalice i ANO jsou zásadně proevropští, nikoliv pročeští, navíc inklinují mnohem více k nacistické ideologii a sudetoněmeckému Landsmanschaftu než k zaslouženým slovanským vítězům nad tímto zlem pocházejícím z ,,Germánie“. A jaksi ignorují i dopady anglosaského přístupu ke zbytku světa, jehož důsledkem je i současná migrace z bývalých kolonií. Nekritické vzhlížení k Západu a nenávist k progresivnímu zbytku světa se fanděním v hledištích nijak nezmění.

  Samozřejmě i přes výše uvedené fandíme našemu národnímu týmu. Není v plné síle, nemá nejkvalitnější soupeře a Nagano je dávnou historií a důkazem toho, že lze vytvořit prostředí, kde se bez nenávisti a zášti sejdou ti nejlepší. K tomu však musí být vůle, kterou teď svět nemá. Dokud lidé nedostanou rozum, což je myšleno i v jiných oblastech, než je sport, není naděje k setkání těch nejschopnějších. V politice, kultuře, sportu či vědě, prostě nikde. Máme před sebou mnohem větší a těžší úkoly, než je vítězství v hokeji. Bohužel…

 

Jindřich Kulhavý  11. 05 2024

 

www.inadhled.live

Průměrný počet slepic: 3.8 (95 hlasů)
Trvalý odkaz

Italské úřady během dvou let utratily asi 32 milionů eur  za servis zabavených jachet ruských oligarchů.

Veškeré náklady na údržbu včetně poplatků za ukotvení leží na bednách ministerstva financí, uvádí France 24. Celkem je takových plavidel sedm.

Jde o dočasné zmrazení ruských aktiv. Řím chce jachty definitivně konfiskovat a prodat, ale ty podle zákona dosud patří předchozím majitelům.

Na fotce je Lady M, jedna ze zabavených jachet.

foto+zdroj: https://t.me/neCT24/55667
 

Průměrný počet slepic: 3.3 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

zhyraly zapad

Průměrný počet slepic: 3.5 (43 hlasů)

mohl zezadu píchat pes

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Příslušné video si užijte zde:

Hier stürmen Tesla-Gegner aufs Firmengelände - Blick

aneb 1200 demonstrantů přišlo na pomoc ekologistům, bydlícím na stromech, ohrožených plánovaným rozšířením fabriky

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Po celém Rakousku byly vyvěšeny plakáty proti pomoci Ukrajině. Ukrajinská ambasáda postoupila stížnost rakouskému ministerstvu zahraničí.

plakaty rakousko

https://t.me/The_Wrong_Side/15923

Průměrný počet slepic: 4.3 (54 hlasů)

by se to nemohlo ani stát, protože my tu máme tu "naši demokracii!" A navíc, mnohohvězdičkový Koudelka by případného Čepigu a Myškina zavčas odhalil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)

Jak myslíte, že hlasovala naše "odborná porota" včera na Eurovizi... Na 1. místo dala Ukrajinu. Budeme zase poslední, komu něco dojde - až tam vymění vládu (za vstřícnější k Rusku), uvidí se, jestli fandili Ukrajincům nebo americké korporaci BlackRock se sídlem v NY.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

soutěže úchylů, je myslím složena ze samých debilů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

z rukama od krve

Průměrný počet slepic: 4.2 (57 hlasů)

kdy nám vládne "parta Hic", kromě drahoty, není v Česku vůbec nic!

Průměrný počet slepic: 4.1 (44 hlasů)

Malá ukázka toho nejhoršího, co dnes máme v Česku.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

na Pekarovou se stále více množí, zdalipak svojí funkci brzy složí?

Průměrný počet slepic: 3.9 (33 hlasů)