Jako ohnivým písmem...

Autor

Prezidentské volby budou za osm dní a já jsem v cílové rovince s osvětlováním všech tmavých koutů této scény. Dobojovávají se poslední politické bitvy, různá temná ujednání v zákulisí jsou naplňována, vyjevuje se taktika viditelných i zákulisních aktérů, leckteré nepochopitelné manévry začnou dávat smysl, nebo se ukážou být chybným kalkulem a v nejbližších dnech se toho dost ukáže. Já mám pro vás zřejmě poslední neosvětlené místo, do kterého má ještě smysl nakouknout.

Ne náhodou v něm figuruje Veľký Bocian. Protože tyto volby jsou o Babišovi. Buď pro něho, nebo proti němu. Ostatní kandidáti ale už nedělají stejné kroky jako proti Zemanovi. Poučili se. Dneska je ale necháme všechny stranou a zůstaneme jen a jenom u samotného Babiše. Po mém soudu je totiž v situaci, kdy o sobě vlastně už rozhodl sám a to již před několika týdny až měsíci. Toto jeho rozhodnutí jde do naprostého finále, které se odehraje zřejmě zítra, případně začátkem příštího týdne.

Že se má rozhodovat o Babišově vině v kauze Čapí hnízdo, to jsme tu už probírali mockrát. Netajil jsem se názorem, že k rozsudku dojde ausgerechnet těsně před volbami a netajil jsem se ani dojmem, že je celkem jasné, jak nezávislý soudce Šott rozhodne. Kdo jste sledovali zprávy ze soudní síně, tak víte, že můj dojem nebyl zase až tak špatný. Rozsudek do voleb zřejmě bude a teď si ještě počkáme, jaký byl můj dojem z rozsudku. Ale tohle jsem psal už dávno a máme to prokydané ze všech stran.

Dnes bych chtěl nasvítit poslední nezmapovanou část celého tohoto soudního procesu a tím je vlastní Bocianova taktika. Nejprve začnu posledním střípkem, kvůli kterému toto všechno píšu.

Soudce Šott odmítl znovu vyslechnout znalkyni ohledně Babiše mladšího. Že prý už to není důvodné, protože znalkyně vypovídala dostatečně obšírně. Pochopil jsem to správně, že babišovi obhájci se na poslední chvíli pokusili „o obstrukci,“ aby oddálili vynesení rozsudku? Takový dojem to na mě totiž udělalo. Jako kdyby si teď na poslední chvíli někdo vzpomněl, že budou volby a rozsudek nejspíš dopadne blbě… O to samé se v průběhu středy advokáti pokusili ještě jednou a navrhli zařazení dalších důkazů.

Až bude vynesen rozsudek, tak vlastně budu mít naprosto jasno. Bude to napsáno ohnivým písmem. Pokud soudce Šott Babiše osvobodí, tak to celé byla geniální hra, která těsně před volbami vezme všem pravdomluvným intervjukům vítr z plachet a Babiš se prezidentem prostě stane, protože tohle Mára Prchal bude umět zužitkovat. JežiBabiš by najednou byl zase Babiš. Už není tunelář, ale spořádaný občan proti kterému byl veden politicky motivovaný proces. Je úplně jedno, jestli se Šaroch ještě odvolá, protože to už bude po všem.

Ale pokud bude Babiš shledán vinným, dá se na to říct něco jiného, než že jsou tam kolem něj všichni naprostí kokoti? Když venkovský Vidlák nabývá dojmu, že soud má být triumfem Babišových politických protivníků, tak by to sakra mělo dojít i Babišovým obhájcům, ne? Mělo by to dojít jeho poradcům a mělo by to dojít i jemu. A nemělo by mu to dojít teď, dva dny před rozsudkem, ale nejpozději tehdy, kdy to došlo mně. To byl tuším říjen, celý proces se teprve rozebíhal a bylo možné do něj zařadit tolik řečiček a výslechů, že se mohl táhnout celý rok.

Nebo se Babiš prostě nechal ukolébat, obhájci mu řekli, že to dobře dopadne, on jim uvěřil a teď v tu nejblbější chvíli prostě spadne klec, protože už je pozdě na nějaké řešení? Má těsně vedle sebe trojského koně? Já vím, že součástí dobré taktiky je klam… když je člověk silný, má vypadat slabě, když je slabý, má vypadat silně, když je vše na nejlepší cestě, má vypadat bojácně a když je mu všechno jasné, má vypadat nerozhodně. Pokud Šott řekne, že Babiš je nevinen, tak smeknu klobouk a s naprosto klidným svědomím to Bábovi půjdu hodit, protože vím, že to má pod kontrolou a je schopen impozantních taktických manévrů. Ale pokud Šott řekne, že je Babiš vinen, těžko si můžu myslet, že je za tím něco geniálního. Příliš to bude připomínat bordel.

A to podotýkám, že nemám žádnou důvěru ve spravedlnost tohoto procesu.

Ale očekával bych, že když tuto důvěru nemám já, tak ji nebude mít ani prezidentský kandidát, který by měl představovat nejtěžší váhu na tomto volebním kolbišti a kolem jehož osobnosti se celé volby točí.

Hele, já už několik týdnů čekám na nějaký pořádný blesk. Nějaký úkaz. Nějaký silný argument. Něco, co by převážilo hlasy od Bašty k Babišovi, nebo od Babiše k Baštovi. Nic takového nepřicházelo. Musel jsem konstatovat, že na alternativě se síly klasicky rozdělily a jednota se jako obvykle nekoná. Není možné pohnout voličským přesvědčením a žádný výrazný hlas na alternativě tím nepohne. Můj už vůbec ne… I silnější hlasy raději nedávají žádné přímé doporučení.

Tím pádem vyhrají kandidáti Pětikolky a utkají se spolu ve druhém kole. My se tu pak budeme všichni obviňovat navzájem, kdo za to může… prostě to dopadne jako vždycky.

Ale možná takový blesk přece jenom přijde v podobě rozsudku soudce Šotta. Nevím nakolik nám ukáže něco o spravedlnosti v této zemi, ale ukáže nám docela jasně, jestli byl Babiš geniální stratég, nebo jestli je obklopen podržtaškami či přímo zrádci a šlendriánem první kategorie. Obě možnosti vycházejí z přímé Babišovy odpovědnosti. On si vybral své obhájce, on si vybral varianty obhajoby, případně to byl on, kdo se nechal opít rohlíkem a nechal to dojít k žalostnému konci.

Možná je dobře, že se to rozlouskne teď před volbami.

Dívejme se… tento soud nám pro naše rozhodování nejspíš dá asi největší možnou nápovědu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (146 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ten budoucí president a to ohnivým písmem hned a tedy včas než bude celá republika spálená ohném vlády SATANISTÚ na popel a haldu sraček!

No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (29 hlasů)

Zkuste si denně číst to samé,až se stanete i drazi studenti jinak bude TEMNO a to přeci nechcete,nebo ANO?Zabijte tento nesmrtelný članek to vám udělá přehled co se s vámi déje!
https://youtu.be/LY1CQGFWy84? studujte režim něco takového zakaže cenzurou a bude ŠWABISMUS,který prý obdivuje předsedkyně KSČM Kačenka a taky pan Doktor Skála,který nechce zjistit,že SV je to právě ořechove a existuje skvély PNZ všeho lidu program a proto na voliče kašle!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

Sdělení se týká pana kandidáta Bašty na presidenta a jeho programu!
A.
Pan Bašta slíbil nositeli ohně panu VRABELOVI,že se pokusí odvolat vládu satanistú hned po nástupu do funkce presidenta!
I kdyby se mu to nepovedlo,justice je totiž zmanipulovaná,vyvolá to jesté vetsi vztek veřejnosti!My Bídníci z SV tj Společnosti voličů,která prý neexistuje ,nemáme co ztratit,čekaji nás okovy policejního státu,cenzury a ŠWABISMU nového výrazu pro fašismus pod heslem
Vláda vám ukrade všechno a prý pak budete štastni!
Překlad:zažijete nový únor 48,ale daleko horší podobé se ztrátou VSECH svobod včetne nejen slova ,cenzurou,ale i penez, hotovosti a všeho vašeho majetku! Tak to prý chce dokonce i KSČM kačenka,která snad zakazuje panu doktorovi Skálovi,aby se obrátil tady k nám lídu SV a objevil se tady mezi nami!
Hanba i pobožnym lidem volícím KDU,kteří se tak úçastni vladnich procesu na korupčni a vyderacske 7 prioritě nové objevené úrovni řizeni procesu jak politických,tak ekonomických i sociálních,aby se obešla priorita nr 6 tj VALKA!
Aby to zas nezmizelo odešlu to A radši hned a dam po částech další B.C.a sami si dopřejte k tomu svoje argumenty!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Z nichž se stojí všimnout clankú na příklad
Největší podvod v déjinch lidstva
Změna uspořádání světa
Musíte pochopit proč dolary
Vytváření peněz z ničeho postupuje nyní rabováním a ukládáním nových daní tzv odpustkú na všechno,komíny,prasátka,kravičky nesmíš topit brzy v krbu dřevem bo přijede policejní stát a dá ti 200 000 pokuty a když nezaplatis zabaví ti exekučním vadnym zákonem střechu nad hlavou pod záminkou zrúdneho Zeleného ůdelu, proti kterému nesmíte bojovat neboť na první prioritě,vzdělávací jsou zmanipulování ohlupeni školáci,kteří priblble chtějí jezdit na kolobezkach otrhání,nemyti a smrdící davit se ponrávami,kobylkami a odpadky,aby se bifteky ušetrily pro nenazrane bohače,kteří jim doporučuji nevylézát z máma hotelu bo se sami nedokáží uživit jen by chtěli provozováním piratskych myšlenek ideoNEOmarxismu bankstery modifikované uçeni pana Marxe,který si sám sobě neodhalil gigantickou chybu ve svém učeni a pověsil ho těm zločincům přesto na krk,aby neměli děti a stali se obránci 50 pohlaví,ale živit se mají dat rodiči a viset na
rozpočtu státu tj řídit se ideou prizivnikú a nic jiného,bo to je na dluh dalších generací a tak jim to vláda satanistú zadlužovanim umožnuje,aby ji volili!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

To by byl jeho dalši plus tedy
B.
Nenaridit mobilizaci a nedat pobít svoje voliče v rámci 7 priority šílenců z vlády není k zahozeni v systému nastupujícího satanismu toho ŠWABA a Larry Finka,který přes BLACK Rock je prý bílým koněm Rockefelera,který má tolik peněz,že si chce koupit všechny politiky korupci a vydíráním ,zotročit si celý svět namísto,aby byl zdanen 90%a hotovo neboť ty peníze si nakřečkoval od nas a nyní na 7 priorité řizeni dochází k giga podvodům na voličích,které teprve postupně začínají voliči chápat a to je dost pozde!
Pobjeni voličů je možné brzy i hladomorem,zimou a ukradením elektřiny a aby se lidi nebouřili dostanou nahubek od vnitraku a piratskych zločineckych hnátů a prázdných lebek, cenzuru zejména proto,že se tyto kreatury považuji za nástupce zmizelých de!nikuze kterých se stala tzv fpry Střední třída nové buržoasie která si osvojila ideu bankstery upraveneho učeni tzv NEO marxismu a tito piráti se dali zvolit na místo komunistů,že které se tady taky prý považuji!
Je to pravda nebo ni?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Já zvítězím !!!!

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Santa Putin sedí líp. Satan je Rychetský a uvidíme, jestli je ze stejného soudku i soudce Šott.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to jako má být Babiš případně odsouzen Šottem za to, že dostal dotaci na Čapí hnízdo?
To nevadí, že dotace dostávali všichni a v daleko větší míře než on?
To nevadí, že Kalousek s tím vším v době všelijakých chamtivých dinosaurů souhlasil a neměl proti tomu žádné námitky?
To nevadí, že jsme přicházeli o vysoké stamiliardy, kam se člověk podíval a nevadí, že nikdo nic z toho nevrátil a klidně si tu tiše dál dělá co chce?
Nevadí, že hyenovití se uchylovali k takovým svinstvům, jako byl hon i na nemocného syna? A když se potvrdí, že ten je skutečně nemocný, tak soudce nechce slyšet něco, co už slyšel? A chce vůbec slyšet něco (jak by nestranný soudce bedlivě poslouchat měl), co mluví ve prospěch Babiše, byť i opakovaně, avšak opakovačky proti Babišovi (omílané stále dokola) nevadí...?
Nevadí soudci celé načasování téhle vykonstruované kauzy vždy před volbami a jako vrchol všeho i této poslední volby?
Jsme už tak nemožní, že tohle tady tolerujeme..., že tolerujeme belzebuba Rychetského, který si zde prosadil vládu, která jemu vyhovuje, protože je to celé ze stejné protičeské stáje...?
Ano - pakliže bude prezidentem Pavel nebo ta s velkou hlavou a malým mozkem, pak si tady můžeme nadávat a dávat za vinu cokoliv, ale to bude tak jediné (a poslední), na co se na dlouhý čas zmůžeme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

My opozičníci, co proklínáme tuto vládu, si volbou Bašty zase naserreme do vlastního hnízda, jako vždy. pak zase zabečímne tady na webech, než je vláda vypne, za pomoci Nerudky nebo jenerála, co slouží každému. kdo zaplatí. Lidi, už se vzpamatujte nebo této republice není pomoci

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ano budeme spolu ty banderovce vařit na mékko v jako kdysi to dělala sovětska CA army! Každý den se dívám na to jak to to wehrmacht dělal v tom Stalingradskem kotli!
Ne, ať volají v nejlepším z Bohnic,že se maš vrátit na večerku!Bacha zavřu té u mé až do odvolání VLADY!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevěřím našim soudům ani slovo.

Navíc je mi jedno, jestli kandidát jí doma děti a vaří zvířata v horké vodě a jestli kradl, ale jestli je víc pro EU nebo méně pro EU, to je jediné kritérium + jestli je víc proti EU nebo méně proti EU a ještě jedno: jestli má šanci uspět... tohle jsou má kritéria.

A Babiš je o něco méně neomarxista než Nerudka a Petr Pavel a šanci má víc než Bašta a já nechci druhé kolo Nerudka versus Pafko... ale někdo za kavárnu XY versus Babiš, raději bych tam Baštu nebo lépe někoho úplně jiného, ale ta možnost reálná není, takže tam chci v 2. kole někoho proti kavárně. Aspoň trochu. A to Babiš trochu je, jel za Orbánem když ostatní uctívali Brusel. Je jasný, že to částečně hraje, jeho lidi v EU parlamentu hlasují proti Orbánovi často, Charanzová je píča a je u Macrona ve frakci "liberálů" jako ostatní babišovci. To samé Jourová je od Babiše a je to hrozná kráva, ale prostě Babiš je aspoň o něco méně pro EU (i když je pro EU) než ti ostatní. Tečka. A má šanci, Bašta ne, i když je víc autentický. Ale zase není žádný řečník a není to žádná velká osobnost pro mě... což Babiš teda taky ne, ale má prostě větší šance..

Průměrný počet slepic: 4.2 (46 hlasů)

Tahle taktika "všechno kromě EU" je mi šumák je, doufám, hyperbola. Jestli kandidát kradl, dělal to z našeho společného státního rozpočtu, takže kradl i vám. A bude krást dál. Všichni jsou mu šumák, i Vy a Vaše zájmy. Vždyť se podívejte, kolikrát Babiš převlékl plášť v parlamentu, myslíte, že bude o něco lepší jako prezident? Tenhle člověk nehájí nikoho kromě sebe.

Navíc to není žádný kandidát proti EU. Jet za Orbánem byla jenom mediální vějička, on je jinak stejně pro EU, jako ti ostatní. Akorát ti ostatní tím, že to přiznávají, aspoň dostávají místo u jednacího stolu. Babiš se vždycky jenom ztrapní, pak všechny návrhy EU odsouhlasí a domů se vrátí s tím, jako to hezky Bruselu natřel...

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

To jste velice trefně popsal. Babiš má navíc v EU své obchodní zájmy. Ten opravdu proti EU nikdy nepůjde. Potřebuje ale nabrat elektorát z oblasti méně vzdělaných a starších občanů. Těm to komediální představení konvenuje. Jak ANO hlasuje v Evropském parlamentu ani nevědí, protože je to prostě nezajímá.

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

blábolů se mi dělá šoufl - mám kolem sebe nějaký ty voliče Pirátů i pětikolky, a garantuji vám, že to tedy nejsou žádní Einsteinové. Jak jejich strany hlasují v EP absolutně netuší, dokonce ani neznají jediné jméno "jejich" eu poslance - protože je to nezajímá. Tak si ta svá urážlivá a navíc nesmyslná klišé strčte za klobouk - jen papouškujete vládní "narativ", že ti, kdo nevolí je, jsou hlupáci z venkova, kterým by se mělo sebrat volební právo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

To je pravda. Když jsem se jednoho takového joudy jednou zeptala, co říká na Šojdrovou a její sirotky, které sem chtěla nechat "instalovat" do rodin..., tak se zeptal - kdo je Šojdrová.
Když dělal chytráka s volbou prezidenta, tak jsem se zeptala, koho by si tedy na Hradě představoval...
A on dlouho přemýšlel a pak řekl - no tak třeba Němcovou.
A já se dál ptala, jestli o té Němcové něco ví.
A on na to - no myslím si, že je dobrá...
A bylo vymalováno. Přitom se dá říct, že je to jinak "normální" Pražák....
Pitomců u nás prostě "priveĺa", rozhodně víc než je zdrávo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Proces s Babišem mě nezajímá, protože je evidentní, že to je na politickou objednávku. Jde o starou věc, kterou už odložili, ale vždycky ji vytáhnou před volbami. Navíc už několik podnikatelů přiznalo, že takhle postupovali skoro všichni. Mně daleko víc vadí Babišova Jourová, kterou tam potvrdil i v dalším období. A to jak Babišovi poslanci hlasují v Europarlamentu a v našem parlamentu, kde v podstatě podporují pětikolku. Nejnověji při podpoře pobytu ukrajinských vojáků na našem území. Takže Babiš pro mně ne.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Jaroslav (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jourová je na facku (Fuck Jourová!!!)
Ale má tam vlezdoprdelskou pozici, a vyšší funkci než jen řadové europoslankyně, že si ji tam drží sami a rádi. Takové zmetky potřebují.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Jaroslav (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak si zvol ne babiše, ale Baštu a dostaneš nerudku nbero jenerála. Ty jsi fakt hlavička, já vás tady baštíém a nejvíc se těším, až se vám bude pětikolka zase chechta do ksichtu. Taky jste ji volili proti babišovi a teď jen budete čumět, až vám zatrhne tyto weby a nevím, kde budete psát ty svoje moudra. V covidu se Babiš choval jako všechny státy, protože ani vy ani on nevěšděl, co za sviňa virus tu létá a dal na doporučení odborníků. Kdo jste věděl víc, měl jste se stát politikem, co spasí svět

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

kdo zná Vidláka, ať mu vzkáže, že poslední šance jak poslat pětikolku d riti nebo alespoň regulovat ta zvěrsva .co provádí, je hodit to Babišovi aby měl v prvním kole 51 procent a nebude hrozit nebezpečí nenávisti pětikolky ve druhém kole. Vemte už rozum do hrsti, jako v září na demonstraci, to byla jednota a petce cvakala prdel !!! Tak co si to zopáknout teď, v prvním kole?????? Dejme pětikolce na hubu zavčasu, než to tady zničííííí!!!!!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A kolikrát nepřevlékl kabát Kalousek, Pavel, už teď i Nerudová (která říká každou chvíli něco jiného, protože napoprvé jí to "nevyšlo" a byla za blbku...).
V čem převlékl kabát Babiš. Pokud vím, tak na rozdíl od Kalouska má pořád stejnou stranu. O Pavlovi ani nemluvím, už toho taky víme dost a to ještě nezačal být někým, kým by rád byl.
Co Zeman, který v poslední době mluvil tak nějak jinak než dřív.
Co Havel a jeho humanitární bombardování, ačkoliv měl plnou pusu pravdy a lásky...
Co Klaus, který ničemu nezabránil, protože něco jiného je být prezidentem zde a pak jet do Bruselu, kde s každým zametou, pokud nejste trochu jako Orbán.
Co bude hájit takový Pavel nebo Nerudová se svým "kabátem", který ani nemusí převlékat, protože nám je jasné, že jim ČR je ukradená stejně jako této vládě. I Ukrajina je jim přednější než nějaký český národ.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Jo, přesně takhle to vidím taky! Ale začínám mít strach, že opozice se zase pohřbí sama, protože příznivci Bašty žijí v euforii, že Bašta má šanci, a menší zlo Babiše prostě volit nebudou. Takže do druhého kola se dostane Voják a Mladá krásná...a já se po..kakám :-(((

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Poděláme to svojí vlastní blbostí a pětikolka si tu bude dělat ,co chce. Lidi, fakt se vzpamatujte, máme na přežití ujž jenom týden!!!!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

S takovou nám není pomoci, opravdu ne! Otroci si dobrovolně volí otrokáře. Jestli je výše zmíněný názor většinový, tak je to fakt v p….Vám nevadí, že pomáháte legalizovat všechno zlo, které Babiš covid diktaturou zavedl? Vám covid diktatura nevadila? Jestli je tento názor většinový, tak si nic jiného nezasloužíme. My se do toho pekla sami provolíme!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Konečně zdravý rozum promluvil. Ať je babišák jaký chce, ale za něj fakt bylo určitě líp,než ta šílená apokalypsa s touto pětikolkou. . VOLTE HLAVOU!!!!!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

S českými soudy mám neblahou osobní zkušenost. NO comment.
Tak jako každý den se mnohokrát setkáváme se lží a dezinformací v ČT nebo na Seznamu, dostalo se nám i včera povzbudivé informace, že koruna prorazila hranici 24 Kč za euro a je nejsilnější od r 2011. Sláva Fialovi a Stanjurovi (by patřila) kdyby nám slovenská televízia nesdělila, že euro také pokleslo a dovolilo tak české korunce ono zázračné kosmetické posílení. Čili netřeba se těšit, že si za "levnější" euro v cizině užijeme, neb ceny vždy kopírují kurzy nepřímo úměrně.
Stejně jako je šumák na jakém tématu pan vidlák exhibuje.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Kurzy všech měn se neustále pohybují. Když koruna vůči euru sílí, musí euro vůči koruně oslabovat. Ale obě měny současně mohou oslabovat jinde, třeba vůči americkému dolaru.

Kdyby obě oslabovaly vůči dolaru stejně, tak jejich vzájemný kurz se nepohne. Prostě to bude například 25 Kč za Euro i dolar, 1 euro za dolar. A pokud oslabí stejně, máte pořád 25 kč za euro, ale už 30 korun za dolar a 1.2 euro za dolar.

Takže můžete být v klidu, levnější euro si užijeme, resp. dovozy pro nás budou levnější a vývozy do eurozóny pro jejich obyvatele dražší.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

In reply to by MerryJane (neověřeno)

Trvalý odkaz

co zkrachují, neb budou nekonkurenceschopné kvůli cenám energií u nás - násobně vyšších, než v okolních státech? Nějaký mrňavý pohyb euro-koruna je naprosto irelevantní v situaci, kdy mají naši výrobci násobně vyšší základní vstupy pro výrobu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Co se vyváží je jedno, jenom jsem Jardovi objasňovala, jak fungují kurzové pohyby. Jinak se nevyváží jenom fyzicky výrobky z fabrik, ale přeneseně i práce Čechů (žijících v ČR) pro mezinárodní firmy.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

reálné zboží, ani přeneseně práce Čechů - nebude se vyvážet nic - protože si firmy budou muset promítnout ceny vstupů do svých cen a všichni kolem nás budou levnější.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Děkuji MerryJane za informaci o tom jak fungují kurzové pohyby.
Chtěl jsem jen na tomto příkladu uvést jak funguje lživá propaganda ve veřejno právních médiích. Snad každý soudný člověk ví jak vzniká a funguje inflace. Jak a proč rostou ceny energií, potravin a dalšího zboží bez ohledu na fiktivně silnou kačku jejíž kurz je pouze výsledkem spekulací a politiky. S ekonomikou nemá nic společného. Vzpomeňme si jak byl prvotní kurz nastavován. Přemýšlejme proč se takové zprávy v ČT opakují. Pak si nebude třeba nic vysvětlovat.

Zatím bez slepic

In reply to by MerryJane (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to je paráda! Vejce nebude za 25 Kč, ale za 24 Kč!
Litr nafty nebude za 50 Kč, ale za 48 Kč!
Halelújá! Ave Fialkyj!

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Kurz může ovlivnit především ČNB. Vláda má nějaký vliv fiskální politikou, ale není významný a je dlouhodobý. Takže Fiala sem nepatří.

Nafta sem taky nepatří, ceny ropy jsou v dolarech už od 70-tých let.

Ad vejce a další spotřební zboží, kurzové pohyby jsou (skoro) vždycky malé, důležitější než nějaký výkyv je dlouhodobý trend. Vzpomínáte, když 90. letech stále libra 50 korun? Tehdy bylo skoro nemožné pro běžného Čecha nakupovat britské zboží, teď už to jde. Tyhle výkyvy jsou důležitější pro firmy, které mají závazky v eurech, případně pro obchodníky s měnami. Popravdě nechápu, proč se něco takového řeší v hlavních zprávách, koho se to týká, ten si informace vyhledává sám pravidelně.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Nelžete, cena nafty citelně klesá. Aktuálně můžete tankovat za 35,90.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ano, klesá, jen ne kvůli Euru, ale ceně ropy / cenové politice benzinek.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak si tu čtu o velkém dilematu na alternativě.
Volit Babiše nebo Baštu. Já myslím, že je to jednoduché. Pokud si někdo myslí, že se se mýlím, dejte mi prosím vědět.
Základní otázka zní: Stojíme na křižovatce a odbočení doprava může znamenat, že již nebude (jednoduché / možné) se vrátit? Pokud si odpovíme ANO, to znamená, že pětikolka bude mít vládu, prezidenta, soudy, podporu z USA, podporu z EU ... a alternativa bude rozmetána skrze dezinformační zákon, rusofobie bude vybičována do nepříčetnosti, obyvatelstvo bude zdecimováno největší drahotou v EU, nastoupí nám potravinová krize ... stále se Vám jeví že volit Baštu (který je na 99% nezvolitelný) je dobrý nápad?
Nebo si snad někdo myslí, že Pavel bude pro alternativu lepší než Babiš?

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

Vážně čistá logika? Já to vidím trochu jinak. Divíte se, že nejsou v lékárně léky? Jak by mohly být když guru Babiš podepsal smlouvu na dodávky vakcin proti kovidu až do konce roku 2023. Každý měsíc stát musí koupit za miliardu vakcíny, které už nikdo nechce. Taky podepsal green deal taky za jeho vlády zakázal kouření v hospodách i tu inflaci popostrčil a vy chcete tvrdit, že je logické ho volit? To jako fakt? Za mně ani omylem zkusím Baštu a když to neklapne tak hold ať tam lapí kdo chce. Hele přežili jsme Havla přežijem i Danuši.

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

In reply to by Libi22 (neověřeno)

Trvalý odkaz

s vakcínami, podepsanými Babišem nemá nedostatek léků vůbec nic společného. Fialovci mohli klidně už na jaře, nebo v létě, nebo kdykoliv minulý rok odmítnout další koupi covid šmakulády, stejně, jako to udělalo hned na jaře např Polsko -nehnuli prstem a uvažují o tom až pro letošní rok. ** Babišův podpis green dealu je fakt kec - podepsal takové nějaké memorandum, zcela obecné, ve smyslu .- chceme chránit životní prostředí. Na těchto rámcových jednáních se ani nic nepodepisuje . JAK se to poté budě relizovat určují až další, konkrétní smlouvy - fialovci přes svou ministryni ŽP (blbku, která na tom jednání v Bruselu nerozuměla ani slovo, tak všechno prostě odkývala) odsouhlasili zákaz výroby spalovacích motorů od roku 2035 - tedy přesně to, o čem ODS před volbami lhala, že pro to hlasovat nebude. A další konkrétní svinstva fialovci podepisují jak na běžícím pásu - naposledy mávali rukama pro to, že se budou platit emisní povolenky (=emisní daň) ze všech budov ( = naše baráky i byty) a z veškeré dopravy (=naše auta plus veřejná doprava).**Inflaci, díky fialovým cenám energií, teprve uvidíte - už nyní máme největší pokles reálných příjmů ( díky zdražování) ze všech zemí OECD, tedy nejen v Evropě. Mám proti Babišovi dost výhrad, ale nepřejímejte fialovou propagandu. ** A Danuši nepřežijem - doslova. Budou mít Senát, PS, prezidenta, který jmenuje soudce a Ústavní soud , který zfialový - a to uvidíte fičák. Rakušan už má připravený tu cenzurskou prasečinu, Rychetský už dokázal změnit výsledek posledních voleb svou prasečinou pri změně volebního zákona těsně před volbami , Rakušan už zmanipuloval prezidentské volby neskutečnými podvody při "ověřování" podpisových listin. Ta fialová parta všude nás společně zadluží tak, že už nebudeme samostatný stát -nikdy. Zatáhnou nás do války , natáhnou sem přes milión ukrošů, kterým rychle udělí občanství a ti je budou volit. Uzákoní korespondeční volby. Pak možná elektronické volby. Uzákoní zákaz jiných názorů a jejich kriminalizaci. A UŽ NIKDY NEBUDE CESTY ZPĚT. Dnešní doba není jako za Havla - láme se chleba. Na hodně dlouho.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Voláte na hluchý, máváte na slepý na břehu propasti!
Vidím to, Synapse, stejně. Ale oni tomu nevěří!
Kdo by věřil, že spasitel Adolf bude jednou mordovat i vlastní voliče a spojence ve víře?
Jim se přece nemůže nic zlého stát, vy sýčkaři. Mají přece tu liberální eurokracii. Ta by je nenechala padnout jako ty Katalánce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Synapse - řekla bych - láme se už nastálo. Návratu nebude, budeme kolonie západu bez možnosti cokoli měnit. Nebudeme si tu už ani klofat, protože každý nesouhlas bude trestán (a nebo už bude každému jedno).

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Libi22 (neověřeno)

Trvalý odkaz

že odvolá fialovou vládu - je to nemožné, prostě to dle naší Ústavy nejde - a fialovci mají zajištění od Rychetského a spol na ÚS. Situace je naprosto jiná, než za Nečase.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Představte si situaci,že všichni,kteři nejsou slepí vidime co se děje na NOVÉ 7 priorité rizeni politiky,ekonomiky a i sociálních procesú,že lze řídit všechny voliče s pomoci KORUPCE a VYDIRANI destrukce i jističe a zvolenými tzv zastupci neuvěřitelně perversnim smérem a to
p
r
o
t
i
zájmům a potřebám voličú!To je nově objevena 7 priorita řizeni samozřejme k dalßim 6 které už béži plným tempem z minula a obchází PROZATÍM prioritu nr. 6 tj VALKU!To ,že pan Babiš tvrdí,že nejde odvolat vládu nic neznamená ,představte si ten rambajs,když by se po zvolení
Opravdu podařil pokus odvolat vládu anebo taky ne!! Když ne začneme vymyslet jak to provést JINYM způsobem a nepřestanema to ve vlastním zájmu a bude to!
Domnívám se,že se o to ten Bašta přeci pokusí,když to slíbil a bude zvolen, pak uvidíme dál!
A jestli p.Babišovi zakazuje manželka být presidentem,ať odevzda svoje hlasy tomu SPD divochovi a zkusí sám být předsedou tam to zná!
No ni?
Dopředu napiši dalši argumenty pro toho Baštu i když víme,že se sesype,no tak ho zkusíme pokud to pújde podepřít!
No ni pacaní?

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Tak si to ve vašich hlavách prosím opravte,brzy vám to zakaže cenzura vládních bezbožných a smradlavých SATANISTÚ,které bez rozumu podporuje dokonce i KDU,kdy si NEOmarxisto z ní dělají prdel!!!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

...zapomínáte, že je nemalá část alternativců, pro které je Babiš z různých důvodů nevolitelný. Vysvětlí mi někdo, proč ten, kdo nesouhlasí s touto vládou, chce mír a ne válku a myslí na budoucnost svých dětí má problém se se všemi podobnými shodnout na jediném kandidátu, který s tou největší pravděpodobností neuhne - na Baštovi? To raději odpustíme Jourovou, green deal a další eurohujerství ANO, než méně akční Baštův projev? PROČ? Nejčastější argument - NEMÁ ŠANCI. Ale tím neargumentují mimozemšťané nebo zahraniční odtažití komentátoři, ale SAMOTNÍ VOLIČI, KTEŘÍ BY MU TEN HLAS DALI, ALE PROTOŽE PRÝ NEMÁ ŠANCI... ŠANCI, KTEROU MU ALE PŘITOM SAMI BEROU! NENÍ TO ABSURDNÍ PARADOX???
Vidláku, nechce se mi ta dnešní spekulativní analýza číst opět - snad se i po prvním narychlo čtení strefím - a co když v případě, že soud bude muset přiznat Babišovu nevinu a vynést osvobozující rozsudek, vynese ho až po prvním kole? V opačné případě - uznání viny - vyřkne již před kolem prvním? Protože tlak pětikolky...

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Tak to dobře vystihuje problém dnešní doby. Borcovi se “nechce číst” ani krátký příspěvek. Co pak nějaká náročná analýza nebo dokonce kniha?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)