Je to jen dočasné?

Autor

Máme tu školní rok, naše běžné režimy se vrátily do starých kolejí, lidi se vrátili z dovolené a já měl konečně možnost pokecat s kolegy, kde byli a co viděli. 

Vlastně se všichni shodli, že nejlépe je teď v Praze. Skoro žádní turisti z ciziny, v hotelích se recepční zase naučili mluvit česky, na Staromáku si člověk dá Plzeň za padesát, šedesát korun, restaurace mají vždycky volná místa, na Pražském hradě není hlava na hlavě, ceny jsou vlastně docela lidové.  K ubytování se běžně dávají vouchery na vstupenky. Inu takhle to je - byli tam zaměření na zahraniční klientelu, tu českou přezírali, nebyla pro ně důležitá. 

Naproti tomu, nedaleko od Vidlákova je jedna úplná totální díra - Vémyslice. Podívejte se na mapu. Je mimo jakékoliv hlavní trasy. Pěstuje se tam sice víno, ale žádný pojem to není. Nedaleko je Moravský Krumlov, kde je teď zase vystavená Muchova Slovanská Epopej, ale ty Vémyslice jsou prostě zastrčené stranou. Mají vlastně jen jednu výhodu - místní patriot pan Ryšavý má svojí stavební firmu a aby si jeho rodina měla s čím hrát a zároveň mu nelezla do jeho oboru, postavil tam hotel. Pak sportovní halu, pak krytý bazén a nějak mu dělá dobře, že svoje těžce vydělané peníze z oprav silnic může utápět v naprosto prodělečném provozu v obci o sedmi stech obyvatelích. Vidlákov je čtyřikrát větší... 

A ejhle... hotel je od jara beznadějně vyprodaný a to dokonce tak, že si tam ani nedojdete na večeři. Všechny stoly jsou rezervované, sportovní hala je obsazená, bazén taky. Patriotický prodělečný provoz je letos v černých číslech a tamní personál je vyšťaven nikoliv přemrštěnými požadavky šéfa, ale nekonečným proudem zákazníků. Už tam mají vyšší ceny než na tom Staromáku... a furt tam někdo leze. 

A takhle je to všude, kde už před pandemií byli zaměření na české turisty. Fakt se letos do ciziny jezdilo podstatně méně a tak se Češi rozeběhli po českých možnostech. Já osobně jsem byl ve zlínské ZOO Lešná. Přijeli jsme tam pět minut po otevíračce ve všední den a nemohli jsme na parkovišti najít místo. 

Když jsem byl s rodinou v západních čechách navštívit tátu a mámu, tak jsme si chtěli půjčit lodičky a vyrazit na Ohři. Letos dost pršelo, řeka měla velmi solidní průtok. Bez šance. Kdo se nerezervoval čtrnáct dní dopředu, ten měl prostě smůlu. Šli jsme tedy alespoň pěšky na Svatošské skály - všechny kempy narvané. Dokonce i ta restaurace tam u skal, která má příšernou pověst, kde na jídlo čekáte hodinu, je předražené, ale zato mizerné, i tam bylo plno. 

Na fejsbůku jsem ve skupině "bazar gastro zařízení". Prostě koukám, co se prodává a co by se mi mohlo hodit do zabijačkové kuchyně. Sháním třeba velkou gastro lednici se závěsem na vyvěšení masa. Letošní inzeráty byly k uzoufání nudné - veškerá nabídka z Prahy, veškerá poptávka z dědin a malých měst. 

Já vím, že bych se na ekonomiku měl koukat jako na celek, ale když si to trochu rozdělím, tak se dá říci, že letos docela dost českých miliard nebylo utraceno v Chorvatsku, ale bylo utraceno doma. Bylo to utraceno v lecjaké díře, jen ne v Praze a Českém Krumlově. Třicet let totiž tamní podnikatelé pracovali na tom, aby obírali Rusy, Číňany a Němce. Třicet let stavěli svoje byznysplány na nich. Inu proč ne, bylo z nich hodně peněz. A pak přišel jeden Vystrčil, jedny Vrbětice, jeden Kulhánek a jeden kovídek... a šlus. 

Víte co je zajímavé - tohle přece vždycky byla doména ODS. Ti přece vždycky plamenně hovořili o nezbytnosti stabilního podnikatelského prostředí. Ti se byli za to, aby podnikatelé měli umetenou cestičku. A tentokrát ticho. Nikdo ani nemuknul. Třicetileté plány se zhroutily během jedné zimy, tisíce podnikatelů na to doplatilo a zjistili, že nemají žádné tribuny. Že se jich nikdo nezastává, ba naopak na jejich mizérii má minimálně jeden důležitý ODSák značný podíl. Ahoj Vystrčile! Já si myslím, že se to ve volbách projeví. Možná ne celorepublikově, ale v Práglu nám modroptáci oslabí. 

Naproti tomu ti vesničtí hoteliéři, ti žili v podstatě ze zbytků. Z levných Čechů, kteří neměli ani na to Chorvatsko. A teď najednou jedou jako nikdy, protože není konkurence, není výběr, do zahraničí se nejezdí a na Prahu si Češi odvykli...

Vzhledem k tomu, jak u nás zatýkají Rusy na základě ukrajinských zatykačů, troufám si tvrdit, že za chvíli sem pro jistotu žádný bohatý ruský turista nepojede. Když mu v hotelu dají podepsat pamflet, že nesouhlasí s okupací Krymu a pak se teprve může ubytovat, když vlastně neví, kdy bude využit pro hybridní válku, tož pojede jinam. Hrady a katedrály jsou i v Rakousku. 

Číňané se zřejmě také rozhodli, že nejlepší taktika na Českou republiku bude taktika zapomenutí.  Škodovka tam už doškodovkovala, ale nemusíme mít o tamní čínské dělníky strach, hned jak se ty haly uvolní, on si to vezme pod palec nějaký čínský výrobce a pojede se dál. Jen dividendy půjdou do Pekingu a ne do Boleslavi. Tamní turistické průvodce Česko vymazaly z map... na světě je přece tolik jiných hezkých míst. 

Je to dočasné? A nebo se naší politické reprezentaci ve jménu americké řiti podařilo něco dlouhodobého? Podařilo se jim vyblokovat největší a nejbohatší turistické zřídlo na světě?  A jediní, kdo se proti ozvali, jsou ti národovečtí xenofobové a fašisté. Všichni ti pokrokoví borci to berou jako samozřejmost.  Petr Hampl to už také někde psal - všichni ti top manažeři počítají, jak z dělníka vydřít maximum. Jeho čas je rozpočítaný na vteřiny, hlídaný umělou inteligencí a existují obrovská oddělení, která se zabývají tím, jak chudáka proletáře namotivovat, aby dělal lépe a radostněji. A pak přijde nějaký ten Zastrčil a bum... miliardy jsou v řiti a nikoho to nebere. Žádní manažeři kvůli tomu nevzniknou, žádná příručka to nezachytí, žádný manuál to neřeší, vlastně se to ani nestane volebním tématem. Kromě eklhaft Okamury to téma nikdo nezvedne. 

Možná v tom je vidět ten konec dnešní éry... Pražáci byli vždycky nejpokrokovější. Měli přece v Praze nejnižší nezaměstnanost, nejvíce firem, meli tam všechno nej, u všeho byli první.  To samé byla Mladá Boleslav. A teď? Rozkopané město, tunel Blanka k ničemu, primátor je debil první kategorie, ale nikdo nechce na jeho místo, globální firmy začínají outsorcovat nikoliv dělníky, ale administrativní pracovníky,  turisti nejsou, Češi nejezdí, ceny nemovitostí jsou mimo jakoukoliv realitu...  a zbytek republiky začíná volit stále odlišněji. 

Je to dočasné? Je to jen anomálie vyvolaná neobvyklou kombinací arogantního a ambiciózního šéfa senátu, imbecilního primátora a nečekané pandemie? Nebo to tak už zůstane? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (153 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to jen začátek dlouhé cesty. klikaté a kostrbaté, s mnoha slepými odbočkami. Dá se tím projít, ale je potřebné mít dobré a znalé průvodce. Ty my nemáme. Kdo z vás někoho skutečně schopného, sem s ním.
Třicet let jsme vychovávali kompradory, vyznamenávali je a pěkně platili. Nesmíme se teď divit, že se to povedlo. Sen byl splněn.
Komu je méně než 50 let má naději, komu je více nemusí se starat. Je na toboganu a jede. Sice neví kam, ale zcela jistě dolů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejdůležitější je, zda splníme ambice New Green Dealu a snížíme uhlíkovou stopu. Není nic podstatnějšího.

Právě to, že náš režim po roce 1989 nezvládl vybudovat ani tisícinu toho, co režim před rokem 1989 - je velice podstatný přínos a deviza pro ekologickou svaotu misu! Právě to, že režim po roce 1989 nejenže nezvládl téměř nic vybudovat, ale dokonce ani udržovat již vybudované - viz stav silnic, padající mosty, občas se otrávivší občané kontaminovanou pitnout vodou z neudržovaných trubek, atd. atd. atd. - je právě skvělou výhodou pro budoucnost a vedení České republiky v ekologickém pelotonu!

Kdyby komunisté budovali dálnice nebo mosty nebo přehrady nebo české továrny stejnou šnečí rychlostí jako dnešní režim - tak bychom měli nejnižší emise na světě vůbec, a předhonili bychom i Zimbabwe a Somálsko. A chodili bychom si přivydělávat coby chudá země do Bulharska a Rumunska na brigády.

Myslím si, že ani režim před rokem 1989 nebyl tak chytrý a fikaný, aby v době krize a všeobecného propadu - ještě nechal řádit a financoval další propad dolů typu New Green Deal nebo likvidace ruského či obchodního styku. Stejně tak si nevzpomínám, že by třeba režim před rokem 1989 napadlo povolit homosexualistický pochod v době epidemie, natož ho ještě speciálně hřibovitě financovat.

Průměrný počet slepic: 5 (84 hlasů)

Pane Ponkrác.
Nejdůležitější je zbohatnout.
Takže teď máme nejvíc milionářů a miliardářů a o to přeci šlo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Ano, a o tom přeci mluvím.

a) Nikdo neměl a nemá požadavky typu, že musejí věci fungovat. Že mají být silnice opravené, dodávky elektřiny či vody funkční, že máme mít kvalitní jídlo, nebo funkční školství.

b) Všechny pravičácké, kapitalistické a posametové požadavky byly typu "ať se točí zisk" a "zisk ospravedlňuje vše". Případně ještě požadavky, aby to nikdo nekontroloval, ať je to "neznám špinavé peníze" nebo Šichtařovské "nesmí se nic kontrolovat ni regulovat, to by byl fuj socialismus".

Když dám dohromady ad a) a ad b), tak se vše podařilo. Míříme k systému, kdy bude vše drahé, s vysokohorskými přirážkami - ale nic za to nebudeme dostávat, a nic nebudeme fungovat. Není vlastně úžasné, že jsme dostali skutečně to, oč jsme usilovali? Že naše skutečné snahy a ovoce došlo úrody?

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)

největší pravičáci komunisti :-)))))))))))))))))))))))

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

že nezná špinavé peníze :-)))) Jak se dá internetovým světem na některých místech prolhávat, to je kouzelné :-))

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

Havlovy projevy z jara 1990 byly za "urban legend" prohlášeny už dávno. ODSácké "zhasnutí" a "útěk před právníky" na to ještě čeká. U Sorose už zkusili, že je to smyšlená osoba, to bylo obzvlášť zábavné :-)) ale tam toho rychle nechali. To teď tipuji čeká na metresu spořivého pravicového premiéra vydržovanou ze státního a hned pak na tu multietnickou modlu všech mladých pokrokových voličů a voliček obzvlášť. O tom, že jeden čistý a pravdomluvný 14 dní před volbami veřejně do kamery tvrdil, že žádné zdravotnické poplatky nezavedou, urbanlegendisti taky hlasitě mlčí :-))) , o pokusu nainstalovat do ČR vojenské zařízení cizí mocnosti nemluvě, kolik toho jenom tam nalhali ...

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Když pominu, že ke "zhasnutí" a "útěku před právníky" nikdy ve skutečnosti nedošlo, tak s tím jako názorem, kterým to zůstalo, primárně přišel Ježek a Tříska :-))))
No a co k Havlovi. Naivní snílek, bohém. Mnohem zajímavější je, jak si někdo mohl myslet, že co Havel řekne, bude navždy platit. Nechce se věřit, že by to bylo jen neznalostí reality vládnutí, tedy uvědomnění si, že "to má" i Havel jen na příslušnou dobu a navíc jako prezident, nevládne, neurčuje, co a jak bude, může pouze apelovat, rozhodovat budou jiní jak v době jeho prezidentování, tak hlavně když už bude mimo dění :-)
Já si to vysvětluji tak, že uvedené si mysleli ti, co vlastně nezvonili klíčema ani jen obrazně :-)))

Průměrný počet slepic: 1.3 (16 hlasů)

A odklánět a plést se do hovoru dospělých svéprávných lidí ...
Ale je dobře vidět, na jaké lži si ještě netroufnou, o těch stále hlasitě mlčí :-))

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

na konkrétní příklad
a, zhasnutí
b, útěku před právníky
c, důkaz, že Nečas tvrdil, že RP nebudou zavádět

:-))))
Když jste ten dospělej svéprávnej člověk, měl bych se dočkat :-)))))))))))

Průměrný počet slepic: 1 (9 hlasů)

jsem se naučil od vás a podle mého soudu věřit Havlovi vše, co řekl, mohl jen člověk nesvéprávný :-))))))))))

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

Nebylo to 14, ale 12 dní před volbami. A jinak si stačí zadat jak ods lidem lže (no jak asi - pořád) a podívat se na vlastní oči, než to BIStorici označí za další urban legend :-)))
A je dobře vidět, na jaké lži si ještě netroufnou.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

"My chceme zavést individuální účty, čili tam se nebude platit, nechceme zvyšovat poplatky, chceme úplně změnit zdravotnický systém do systému osobních zdravotníckých účtů"

Tak nevím .-)))))))
Bohumil ozubená pleš tam pak sice plácá něco o inspiraci ODS novými poplatky na Slovensku, ale to je všechno takové plácání - a krom toho : jsou/bzly zavedeny osobní zdravotnické poplatky? A mimochodem, proč za pobyt v nemocici, o co v debatě šlo, je i vláda Sobotky zachovala? .-))))))
To je prostě zase interpretace slov jiných jak zpoza "Mezi ploty" .-))))))))))

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

NEBYLY zavedeny. Takže klidně mohly být jako náhrada zavedeny regulační poplatky, které jsou v každé normální vyspělé zemi, pouze maji jiné zastropování či výši.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ceske-poplatky-u-lekare-jsou-nejtvrds…

Přitom ČR má navíc obecně nejmenší spoluúčast na zdravotním pojištění

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Co je pičusku ... ty už odpovídáš sám sobě?
Netrpíš ty - kromě debility - ještě navíc i schizofrenií?

Zatím bez slepic

kam si aktuálně profesionální lháři troufnou :-)) popřít to nelze, zkouší zakličkovat - zkouší to až tak, jako by si říkali o obnovu sběru dat :-))) uvidíme, uvidíme. Nelze nic slibovat.

Zatím bez slepic

na západě, kde komunisty neměli, nemají ani km dálnice :-))) Jen škoda, že tu jedinou dálnici, co u nás soudruzi postavili, jim v podstatě postavil ještě strýček Adolf a soudruhům trvalo asi 20 let těch pár zbytků dopropojit :-))))))))))))))

https://www.rsd.cz/wps/portal/web/rsd/dokumenty-a-publikace/silnicni-a-…

Průměrný počet slepic: 1 (14 hlasů)

že link je k roku 2009 :-)))) tedy za půlku času, který na to měli soudruzi :-)))

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

...z jinych duvodu, ale treba jeden zakon maji dobry : Starostou Parize se smi stat jen rozeny parizan... Vedi proc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Francouzi si také umějí zařídit, aby jim Česká republika a Česká armáda na své vlastní náklady hájili jejich zájmy v Mali.

A ještě jim k tomu prodají předražená děla.

Průměrný počet slepic: 4.9 (52 hlasů)

Nechápu, proč se nemohly koupit české kanóny, které jsou jedny z nejlepších na světě… Asi výrobce nedal dostatečně vysoké výpalné…

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Protože nešlo o kanóny, ale o tunelování peněz.

A znovu, všichni bojovali za kapitalismus a zisky. To bylo cílem pravice, ekonomů. Nikde nebyl žádný požadavek na to, aby věci fungovaly, aby se správně hospodařilo, nebo aby se používal mozek či zodpovědnost. A dosáhlo se to, oč se usilovalo.

Česká armáda před rokem 1989, nebo ruská či čínská armáda dnes - usiluje o funkčnost a obranyschopnost. Česká armáda dnes je pouze příležitostí k tunelování peněz. To samé jako většina IT projektů, vědeckých projektů, neziskovkových projektů, EU projektů, ekoteroristických projektů. Dosáhli jsme toho, oč jsme usilovali. Točí se zisky, nic to nepřínáší. Přínos nikdo nechtěl.

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

Pane Ponkrác.
Přesně,chválím.
Či že,jaký je rozdíl mezi Kalouskem,Topolánkem,Babišem v nákupu vojenské techniky?

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že na Kalouska a Parkanovou zatím v tunelování armády nikdo nemá. Čelo pelotonu si udrží nejspíše ještě tisíc let, protože jsou to takoví sekáči, že překonat je by vyžadovalo extrémní výkony.

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nemají krátký kalhoty, ani jeden, nemýlím-li se.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Jak to bylo s padáky? : Odkaz : "Kalouskovi nelze mnoho vytýkat. Smlouvy nepodepisoval, pouze doporučil nákup padáků z ekonomického hlediska tehdejšímu náčelníkovi generálního štábu." - Pravda : "Fáma praví, že Kalousek koupil padáky typu VTP-100, na kterých se při seskoku zabili tři lidé: Aleš Bartušek, Adrian Roschi a Roman Prinich.

A pravda? První dva jmenovaní přišli o život na zcela jiném typu padáku, se kterým Kalousek neměl vůbec nic společného. Sportovní výsadkář Bartušek dokonce v roce 1993, tedy rok před podpisem smlouvy na nákup padáků VTP-100, a švýcarský pilot Roschi v roce 1994.

Pojem tzv. Kalouskovy padáky se cyklicky opakuje, a přitom se týká tvrzení, které účelově před volbami v roce 2006 vypustila Balbínova poetická strana, a které ale nebylo nikdy nikým prokázáno jako pravdivé. Informace o ztrátě života je vždy vnímaná abnormálně citlivě a působí zcela jinak, než když média informují o ztrátě peněz nebo majetku. Spojení padáky - smrt – zakázka - obrana - Kalousek je nešťastné spojení polopravd a neprokázaných tvrzení, které pobuřuje o to víc, že v něm hraje roli smrt člověka. Tato smrt ale s prací a zodpovědností Miroslava Kalouska nikdy nesouvisela a nesouvisí. Pokud si dá člověk práci a pokusí se informace ověřit, zjistí dále, že…
Jediné spojení Miroslava Kalouska s nákupem toho typu padáků, na kterém se při pokusném seskoku smrtelně zranil voják, bylo jen to, že v tuto dobu pracoval na ministerstvu obrany

Miroslav Kalousek nerozhodoval o nákupu padáků, nepodepsal jejich nákup, nebyl u výběru firem, které je měly dodat.
Na padácích, které se nakoupily v době, kdy byl Miroslav Kalousek jako úředník bez politické odpovědnosti na ministerstvu, se smrtelně zranil jeden voják, nebyli to tři, jak se šíří
Podle odborných názorů (paraklub.cz) smrt vojáka v roce 1997 způsobil „nevhodný postup a metodika výcviku“. Armáda poté rozhodla, že padáky nebude využívat.
Balbínova strana, která v roce 2006 informaci vypustila, svoje tvrzení o tom, že za to nese odpovědnost Miroslav Kalousek, nikdy ničím nepodložila ani neprokázala"

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

Modernizace tanku T-72 : Odkaz : Tento způsob výběru posléze řešila i inspekce a doporučila vyvodit kroky proti Miroslavu Kalouskovi, který v tomto směru nesl zodpovědnost za své podřízené (ačkoli sám zase nic nepodepsal). Pravda : Ministerstvo obrany (MO) se rozhodlo projekt modernizace tanků T-72 poslat definitivně k ledu. Jak vyplývá z prohlášení MO, všech 134 nemodernizovaných tanků T-72 bude nabídnuto k odprodeji do zahraničí. Toto rozhodnutí znamená, že stát rezignoval na udržování tankového vojska a rozhodl se miliardy, které do jeho modernizace investoval, doslova vyhodit do koše.

Za pozornost stojí, že jak za rozhodnutím investovat do modernizace tanků obrovské finanční prostředky, tak za rozhodnutím tento program zcela zastavit stojí stejný muž - Miroslav Kalousek.

V prvním případě totiž Kalousek rozhodoval jako ekonomický náměstek MO. Ve druhém rozhodnutí zřejmě sehrály významnou roli škrty v rozpočtu, které ministerstvu obrany nařídil právě Kalousek jako současný ministr financí.

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

Štábní informační systém : odkaz : "(...) se šuškalo, že nabídla úplatek ODS i KDU-ČSL. (...)" - šušky šušky lopata :-))

Prodej deseti letounů Mig-29 : odkaz "(...) výměnu letounů za jedenáct vrtulníků W3A Sokol, přičemž jiná nabídka se ani nevyskytla. „Výhodnost“ směny je dodnes do očí bijící. (...)" - nic jiného se nevyskytlo .-))))

Prodej stovky tanků řady T-72 do Alžírska : https://archiv.hn.cz/c1-925107-ministerstvo-obrany-patrne-vbrzku-splni-…

Prodej kasáren na náměstí Republiky : odkaz : "V roce 1998 se Miroslav Kalousek z Ministerstva obrany poroučel. Prodej kasáren pokračoval „podle plánu“ s průtahy do roku 2000, (...) Ministerstvo obrany tvrdilo, že mu škoda nevznikla.". Ministerstvo už bez kalouska to tvrdilo.

A co na to všechno Kalousek?
„Z ministerstva obrany jsem odcházel v lednu 1998. Nikdy jsem nebyl z ničeho nejenom obžalován, ale nikdy jsem nebyl z ničeho ani obviněn. To znamená, že všechny věci byly prošetřeny a bylo zjištěno, že to byly jen špinavé pomluvy vůči mně,“ řekl nyní Kalousek pro MF DNES.

Kalousek určitě není etalon čistoty a dokáže být i lidsky prase. Ale musíme se všichni smířit s tím, že proti babišovi je ve všem, zlodějinách, podvodech, kriminálních činech a křivosti charakteru naprostý příštipkář, hochštapler ....

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsi na Kalousovo výplatní listině?

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Ne, nejsem :-) Ale zaujalo mne, jaký seznam domněnek předložil můj předřečník s takovou jistotou, že to je tutově pravda :-))))))))) Když lidé věří takovým blábolům, nedivím se, že mohli uvěřit Havlovi bez přemýšlení a blábolí stejně :-)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

Netapetuj.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Žádné kanóny se u nás už desetiletí nevyrábějí. Velké zbrojovky (Plzeň, Brno, Vsetín) byly dávno zlikvidovány. I známá samohybná Dana je slovenský produkt.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by JanDrda (neověřeno)

Trvalý odkaz

V ČR neexistuje výrobce hlavní (mn.č.) ráže 152/155mm v požadované kvalitě a ceně

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Řekl bych, že na předměstí mají rodilých Pařížanů habakuk... Většinou se jmenují Mohamed, Muhamad atp.
Však na toho starostu dojde, tak jak došlo v Londýně...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ty sem taky chodíš, kamaráde?

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Trefné.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Že je politika svinstvo, na to jsme si zvykli. Že jsou možné všelijaké podrazy vidíme dnes a denně. Co tu ještě nebylo je používání jakýchkoli metod za jediným účelem, ublížit, odrovnat.
Nelze se pak divit pochybnostem nad demokracií a jejímu fungování. Někdy, dost často, to připomíná kopání hrobu.
Snad jediným světlým bodem je, že i někteří kavárníci a liberálové se od toho hyenismu opatrně distancují. Aly vydržme, za pár let do bude standard.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až se rozpadne EU a změní se režim, budete se divit, kolik kavárníků a liberálů bojovalo proti nenáviděné EU a jejím diktátu. Namátkou všichni redaktoři Čeksé televize nebo Petr Pavel nebo Zdeněk Svěrák.

A až selže green deal, tak celé hnutí Duha se přihlásí k tomu, že ve skutečnosti proti ekoterorismu bojovali.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Tak to se nikdo divit nebude, jistota je ze 99,9999 procent herců bojovalo tím jak říkají "rozvracelo zevnitř" a to, že byli na obrazovce, tak jenom proto, aby měli co jíst, ale využili příležitost "a dělali ve filmech chytré narážky, které garnitura nepochopila a tím jí škodili" :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

generál Petr Pavel by měl vyvodit za své činy osobní odpovědnost. Na vykonání seppuku bych v jeho případě nijak nelpěl, ale pistoli s jedním nábojem bychom mu dopřát mohli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Mně by pro začátek stačilo, kdyby tento režim vyvodil odpovědnost - a konečně odvolal soudkyni, která poslala politicky na smrt za bolševického režimu Pavla Wonku. JUDr. Marcela Horváthová dodnes v Trutnově soudí.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

nevídaná ctnost. Mmch, znáte (už poněkud starší) film What dreams may come? To, o čem si teď píšeme, mohlo by být námětem na jeho druhý díl, byť tématicky jinak zaměřený. Alternativně i název Atlas snů by se hodil.

Jenže toho, Boh dá, nikdy nebude.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Netrefil by se.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Pff, takhle plýtvat střelivem. Vidličku mu dopřejeme, a ať se chlopek trochu snaží...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Ale no tož tak - oni přece vyznávají člověčenství, přece ... (to má být ironie.)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)