Je to vysloveně plýtvání

Autor

Přátelé…, že se majnstrým pustil už i do Jakuba Vágnera, za to, že si dovolil pochybovat o užitečnosti migrace a posteskl si, že se tak nějak vytrácí naše vlastní kořeny i hodnoty, to už víte. Zřejmě také víte, že už o něm i napsali, že je horší než Okamura. Ale on není v poslední době jediný případ. Mediální hon na jakoukoliv odchylku od jediné schválené pravdy prostě nabývá na intenzitě. Svoboda si posypal hlavu popelem a stejně musel s Černochovou na Libavou… jsem dost zvědavý, jak to ustojí rybář Vágner… Nežádoucí začíná být Vojta Dyk i Jiří Strach. O Václavu Klausovi ani nebudu mluvit…

Jenže, čím více nepřátel naši pravdomluvní intervjuci nacházejí a čím víc je nálepkují, tím více se jejich síly rozkládají. Je to podobné, jako ve středověku s interdiktem. Na Husa to ještě fungovalo velmi dobře, ale na jeho následovníky už ne. Církev tento nástroj k ostrakizaci používala už příliš často. V poslední době už mediální lynč víc připomíná vyznamenání, než ostudu.

Navíc… i mezi liberály je hodně lidí, kteří nemají úplně vygumovaný mozek. I v médiích ještě pořád pracují redaktoři i komentátoři, kteří nejsou úplně vydlabaní. Oni vidí, co se děje na americké hranici s Mexikem. Také si pamatují, co museli psát o Ukrajině a co musejí psát teď. Chodí do politického zákulisí a občas si vyposlechnou kuloární informace o Dozimetrech i o Fialově genialitě.

Reagují na to normálně lidsky. Odpadají. Něco jiného si myslí, něco jiného říkají. Potřebují práci, mají hypotéky… zatím nechtějí spáchat ekonomickou sebevraždu ve jménu pravdy. Byli na opačné straně než my, ale z této jiné strany jdou tam, kam jdeme i my. Hledat pravdu. Je rozdíl z xenofobie obviňovat Tomia Okamuru, když tady prakticky žádný muslim nebyl a pokračovat v tom, když to po Rakušanově podpisu reálně hrozí a Francie je pro náš svět už v podstatě ztracená.

Je zajímavé, číst si dneska Twitter. Stále více liberálů začíná psát dvojsmyslně a mezi řádky. Už z toho zní: „nejsem liberál, takovou EU nechci, ale ještě to nemohu říct nahlas a nejsem ještě připraven se kamarádit s SPD.“

Nedávno jsem tu psal, že jestli to takhle půjde dál, tak brzy budeme bez práce, protože všichni budou v odboji, všichni hrozně trpěli tou obludnou Evropskou unií a všichni se těšili, až konečně padne. Nejvíc se těšili Šafr, Bartkovský, Šídlo a Tabery. Hovorková bude vyprávět, jak strašlivě trpěla pod Sorosem, jak znásilňoval její svědomí a proto si zaslouží vysoký disidentský důchod… uvidíte.

Mééédia staví plot mezi jejich dobrem a naším zlem, ale ve skutečnosti si už stavějí sami pro sebe klec. Chtějí ohradit nás, chtějí nás separovat a oddělit od jejich slušné společnosti, ale spíš už oddělují sebe sama ve svých slonovinových věžích. Četl jsem toho hodně o totalitních režimech. Ano, velcí Hitleři i Stalinové chtěli mít kontrolu nad myšlením svých oveček. Chtěli aby lidé přemýšleli po jejich, aby chápali a tleskali jejich vizím, chtěli, aby je lidi milovali tak moc, že by za ně byli ochotni umřít. Kontrolovali média a kontrolovali, jestli tam nemají nějakého závadného člověka, co má závadné smýšlení. Ale nelikvidovali lidi za hloupou formulaci. Nelikvidovali fotbalového komentátora za to, že řekl o černochovi, že je černý. Nelikvidovali svoje vlastní filmové celebrity za to, že jejich slova vyzněla poněkud jinak, než bylo zamýšleno.

Dneska stačí jakákoliv chybička, jakákoliv odchylečka, jakákoliv hloupá formulace… a je konec. Tohle se dělá vždycky, když je režim v posledním tažení. Když režim v paranoie očekává neustálé osvědčování pravověrnosti tím, že budete přikyvovat stále šílenějším kravinám. Věrnost až za hrob, věrnost za hranice zdravého i nezdravého rozumu, věrnost bez přemýšlení. To už konec nebývá daleko.

Je to vlastně hrozné plýtvání… Proces odpadání od majnstrýmu je zcela jednosměrný a stále zrychluje, ale my tyhle odpadlíky vlastně skoro neintegrujeme. Necháváme je napospas tam někde na půlce cesty. Už vlastně nejsou líbodémo, už v podstatě mají na svět stejný názor, jako my, jen si neosvojili všechny ty naše nepsané rituály, kterými se rozpoznáváme. Ještě se nenaučili náš jazyk, nenaučili se naše zvyky, neznají náš svět. Tvrdost našich výroků je ještě pořád trochu děsí, protože je tím dvacet let mééédia strašila. Už vědí, že nechtějí Fialu, ale ještě stále nechtějí ani Babiše, ani Okamuru, ani Rajchla, ani Šlachtu, ani Macinku, ani Vondráčka, ani Konečnou.

Znáte to… kdo volil Fialu? Všichni. Kdo je spokojen s jeho prací? Nikdo. Kdo ho ale přesto bude znovu volit? Všichni. Proč? Protože není možné setřást dvacet let liberální propagandy během krátké doby. Nota bene, když se těmhle lidem spíš posmíváme, než abychom jim nabídli jídlo a nocleh. Teď ze všeho nejvíc potřebujeme iniciativy, které by rozptýlily strach liberálních odpadlíků z naší národovecké scény. Potřebujeme jim vysvětlit, že fakt nežereme děti a nemodlíme se obličejem ke Kremlu.

Trochu se obávám, že to dopadne jako vždycky… ausgerechnet přesně ve chvíli, kdy budu mít našetřeno dost na první dezolátské komunitní centrum, tak bude pozdě a ta naše soft občanská válka začne být poněkud horká… A nebo už budou všichni překabátění a za pár let zjistíme, že nám vládnou stejní lidé, jen mávají jinou vlajkou. (Samozřejmě, ne českou) S lidmi, kteří přišli o liberální iluze se spíš domluvíme přes portské a bůček, než přes vychvalování našich oblíbených kandidátů do europarlamentu. Tohle je totiž na celé té mediální sviňárně nejhorší. Českotelevizní strašení funguje ještě dlouho poté, co jí přemýšlivý liberál přestal věřit.

Čeká nás úkol vysloveně migračního typu. Musíme přijmout a integrovat liberály z druhé strany. Ať ten odchod od majnstrýmu zůstane stejně jednosměrný, jako doposud. Musíme to udělat lépe, než jak to zvládli Němci s Turky a Francouzi s Afričany.

Je to těžké… obstát v uplynulých letech proti mediální přesile, k tomu bylo zapotřebí se semknout do vysloveně sicilských klanů. Bylo zapotřebí ostražitosti, naše skupiny byly profízlované až běda. Pokud k nám od liberálů někdo přišel, tak se zlými úmysly. Teď média zeslábla a my zesílili. Ukázalo se, že jsme v lecčem měli pravdu. Ukázalo se, že liberálové v lecčem lhali a jejich média přestala dělat novinařinu a už investují jen do propagandy. Ukázala se neschopnost liberálních politiků. Co měl být triumf liberalismu, to je jejich hrobem. Už nemůžeme být jen semknutá malá skupina. Jestli nechceme skončit jako komunističtí disidenti po Plyšáku, je nejvyšší čas, zvládnout integrovat spousty lidí ala Jakub Vágner. Teď to teprve pořádně začne.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (324 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jakub Vágner to řekl odvážně a správně. Je vidět, že má dobrou výchovu.

("Horší než Okamura"? Ještěže neřekli horší než Pavel Novotný...)

-------------------------------------------------------------------------------

Pokud se klaun

nastěhuje do paláce,

nestane se králem, z

paláce se stává

cirkus.“

(Staré rčení)

Průměrný počet slepic: 4.8 (137 hlasů)

Nejsme jako oni !!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (36 hlasů)

pod článkem s "dojemnou" fotografii "Prezident a premiér s manželkami poobědvali na Hradě"

dojemna foto na Hradu

Alexandr Řehořek-Před 16 hodinami
...sešli se dva ZOUFALÍ lidé - jeden pro EURO - druhý váhá !!
...jeden s pošramocenou minulostí - druhý s pošramocenou přítomností !!
...oba by se rádi udrželi co nejdéle na VÝSLUNÍ !!
...vůbec nechápu - proč se vlastně USMÍVAJÍ !!

Verka Krulišová -Před 11 hodinami
Ač jsem velká milovnice jídla, tak tady by mi fakt nechutnalo

Petr Jedlickaa-Před 15 hodinami
To se nedá  slušně komentovat.

Bohumil Beneš-Před 13 hodinami
Vy všechno veselý zrušte, my si uděláme slavnostní večeři, při které se necháme usměvaví nafotit a tím naštveme ještě víc lidi, než bylo naštváno do teď, je vidět že jim náladu nezkazí nic, dobrou chuť a vám všem kterým se smějí do očí - šťastný nový rok

Vacek Jos-Před 12 hodinami
Kdo ví, čemu se všichni smáli, třeba si připomněli vánoční a novoroční projevy.....

Jiří Grát-Před 16 hodinami
To si Fiala spletl menu né, nikde tam nevidím, že by papkal Nutelu a zapíjel to Colalokovou limonádou .

Milan Kopecký-Před 12 hodinami
O čem si tak asi doopravdy povídali když nerozumí vedení země ani ekonomice.

Franta Tvaruzka-Před 15 hodinami
No to muselo bejt papu, rozvědčík, politruková a kašpar z university tu čtvrtou osobu neznám ale vrána k vráně

Pavel Kratina-Před 13 hodinami
Oproti těmto... zlatí komunisti ti měli elektřinu , vodu a teplo za pár drobných.... a žrádlo také...

Miroslav Wainger-Před 15 hodinami
Ukrajinský prezidentský pár poobědval s Ukrajinským premiérem a manželkou.

Tomáš Novák-Před 14 hodinami
Blekota a Nutelák tak to je hustý, ale chce se mi zvracet

Jiří Šimoník-Před 15 hodinami
Kýta zbyla po tom nedávném honu v Lánské oboře za 400.000,- pro novou hradní šlechtu?

Karel Kalaš-Před 15 hodinami
A co pak jedli? Hamburgry nebo pirožky? U těch obojetníků člověk nikdy neví.

Sylva Spáčilová-Před 13 hodinami
Pravda, je to daleko horší pohled. Přetvářka, faleš a lhaní lidem. Divím se jim, že se nestydí.

Pjotr Nuttelovič-Před 15 hodinami
Blbý a blbější 2
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

"...To se nám to, Švejku, hoduje, když nám lidi půjčujou." (vlastně dávají)

nebo

Pokračování filmu "Blbec k večeři" se bude jmenovat "Dva blbci k obědu".

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

tyto dva blbečky prý podávali oslí mozečky. Ono jim to stačí, mají mozky ptačí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

novináři se vždycky přidají na stranu represivního režimu. Bylo to tak za protektorátu, po čtyřicátém osmém i za normalizace. Ne vždy se jim pak ale poté, co se běh věcí vrátí k normálu, podaří vyváznout se zdravou kůží. Následující odstavec je z webu fronta.cz, autor Vojtěch Šír:

Po druhé světové válce bylo za svoji činnost za protektorátu před mimořádné lidové soudy postaveno 84 novinářů (z nich 26 před Národní soud) a dalších 34 bylo vyloučeno ze Svazu českých novinářů. Osm kolaborantských novinářů bylo odsouzeno k trestu smrti (A.J. Kožíšek, A. Kříž, R. Novák popraveni 26. března 1947, V. Krychtálek a K. Werner popraveni 22. dubna 1947, J. Křemenovi byl trest změněn na doživotí a E. Vajtauer a O. Polívka byli odsouzeni v nepřítomnosti). Další byli potrestáni mnohaletými tresty (V. Crha doživotí, H. Tuskány doživotí, G. Dörfl 20 let, E. Šourek 15 let, V. Ryba 10 let apod.).

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (95 hlasů)

volit nebudu nikdy. Komoušů už stačilo.

Průměrný počet slepic: 1.8 (86 hlasů)

Přesně, ale koho volit ?

Průměrný počet slepic: 2.2 (58 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

rozvědčíka, politručku, blba politologa ??

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

napláčí, že je nebude volit předpojatý člověk....naopak Konečná v každém případě ano a Babiš, pokud bude sám stát proti současným vládcům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

     současným vládcům nikdy skutečně a reálně stát nebude. Babiš se jen tváří, že je s pětidemolicí v opozici. Ve skutečnosti Babiš a jeho ANO s pětidemolicí mnohokrát souznil. Není problém si dohledat, kolikrát ANO v poslanecké sněmovně hlasovalo souhlasně s pětikolkou. A o vztahu Babiše k EU toho bylo  napsáno mraky. Ještě když byl Babiš předseda vlády, mluvil jinak doma a v Bruseli jim lezl do análního otvoru.  

     A stačí vyjádření Schillerové, že do vlády s SPD nikdy. Jestliže Babiš vyhraje volby, nedivil bych se, kdyby klidně sestavil vládu s ODS. Ostatně pár politiků už se v tomto směru vyjádřilo jak z ANO tak i z ODS, že by s tím problém neměli. Babiš už jednou svoje voliče zradil, když při minulých volbách mohl sestavit vládu s SPD a po výhružném telefonátu od Merkelové se připlazil po kolenou za socanama a žebral u nich o sestavení vlády. Jinými slovy se na tomto sočasném marasmu Babiš i nepřímo podílí. 

     Babiše a jeho ANO nebrat. Bohužel zaslepení ovčané s krátkou pamětí vidí v Babišovi nového Mesiáše. Nejsem přesvědčen o tom, že s Babišem bude líp. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (67 hlasů)

     tak Vidláka čtou i Babišovi koblížci, kteří můj příspěvek hodnotí jednou slepičkou. Tak pro ně mám taky vzkaz - pro pravdu se lidé zlobí. 

Průměrný počet slepic: 3 (42 hlasů)

Já jsem Váš příspěvek hodnotil jednou slepicí. Uvažujte reálně. Myslíte, že pokud se v příštích volbách podaří svrhnout pětidemolici, tak že se příští vláda obejde bez Babiše?

A ještě k těm koblížkům, které Babiš rozdával v některé volební kampani. Ostatní strany většinou rozdávaly guláš. Proč dehonestovat primitivním způsobem kandidáta který rozdává koblihy a nevšímat si toho kdo dává guláš.

Babiš není můj oblíbený politik ale pořád o moc lepší než nynější pětidemolice. Ale pokud máte v rukávu nějakou stranu, která je bez poskvrny a která má šanci vyhrát volby, sem s ní.

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

     nicméně jej respektuji. A já to mám nastaveno tak, že radši desetkrát SPD, PRO a STAČILO, než jednou Babiš a jeho ANO. 

     A to musím zdůraznit, že Rajchl mě hodně moc moc zklamal. Kdo sleduje dění, ví proč.

    Přeji vám hezky den. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

tak se příští vláda bez něj obejde. Ovšem pokud má lid alzheimera a nepamatuje, co Babiš provedl, tak možná bude i premiér. Jak lze ověřit, v Bruseli nás vždycky prodal, i když říkal něco jiného.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Podávali guláš, trefný symbol Rychetského vlády. 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Snad Okamuru (9,5%)? Rakušana (6,5%)? Pekarovou (5,5%)? Konečnou (4,5%)? Nebo někdo s preferencemi okolo 2-3 procent? Podle mě je absolutní prioritou ukončit řádění současné pětikoalice! Masovými protesty je donutit k odstoupení a vyhlášení mimořádných voleb. Včera již bylo pozdě. Obávám se ale, že tak jak doslova idiotsky nesvéprávně se občané zachovali při volbě prezidenta a volbách do PS, nelze od nich očekávat žádné masivní protesty!

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Vážený pane Chandro...,

netvrdím, že nemáte pravdu. Jenže mít pravdu a držet se zásad často nestačí.

Pokud se chcete za současné velmi vážné situace držet pravdy a nezpochybnitelných mravních zásad, pak se domnívám, že se ocitáte v nepravou chvíli na nepravém místě. 

Já také nepovažuji to, co představuje a koná pan Babiš a jeho ANO za ideál (viz např. souhlas s pobytem amerických vojsk na našem území), ale za současného stavu se mi pan Babiš a spol. jeví jako maximum možného (v dobrém slova smyslu).

Domněnka, že by příští vláda byla sestavena ze stran, které se neúčastnily současné pěti-koaliční vlády a nadto by v ní nebylo ANO, je čiročirým blouzněním.

Ostatně, i kdyby se něco takového povedlo - což je zcela mimo realitu - z čeho by měl vycházet předpoklad, že by taková vláda měla být lepší anebo alespoň stejně mizerná jako ta současná?

Buďme už konečně sebekritičtí a zpytujme naše svědomí i svědomí našich rodičů, prarodičů i praprarodičů. Nadělali jsme za posledních minimálně sto let - my i oni - spoustu těžkých chyb. Slepě jsme dávali - my i oni - důvěru lidem, kteří nám lhali a naší důvěry nebyli hodni. 

Nehrajme si v politickém marasmu, který jsme si  - my i oni - za celé století natropili, na skálopevné hrdiny a spokojme se s vrabcem v hrsti. Žádný holub se na naší střeše nenachází. 

Jiří

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

jak SPD hlasovalo spolu s pětikolkou nebo vůbec ne ale rozhodně ne proti ní při volbě prezidenta, takže i za mne je SPD, zejména její předseda, velmi podezřelá. jen dva lidi o něj jsem zargistrovala, kterým jsem schopna v podstatě uvěřit a to MUDr. David a Foldyna...nicméně na  snahu svrhnout a znovu nezvolit ty, kteří nám dnes vládnou člověk musí přimhouřit oko. Koho volit nebudu je pan Rajchl, protože  pitomá vyjádření jeho místopředsedy jsou pro mne nepřekročitelnou hranicí a myslím, že by to bylo prašť jako uhoď ve srovnání s těmi dnešními. ano Babiš je ekonomicky vázán k jiným zemím než je ČR a to mu znemožní dojít do důsledku. ale podle mne stojíme spíše než před tím, aby právě moje - vaše - jejich priority zvítězily - před tím, aby zase znovu nezvítězily ty současné narativy co by dovedly ČR  do zániku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

tedy brát. Kdo má šanci v této chvíli získat s případným koaličním partnerem většinu? Stále to je ANO. Babiš je menší zlo. Jinak za mne tři kuřata.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Pro uživatel Rad

zlatí komunisti ti měli elektřinu , vodu a teplo za pár drobných.... a žrádlo také...

Průměrný počet slepic: 4.1 (51 hlas)

já prožil polovinu života před revolucí. Např. šunku jsem skoro neviděl (v masně běžně měli jen špek a konzervy), máslo 10 Kčs, vejce 1 Kčs, cukr 8 Kčs. Chleba dotovaný 2,60 Kčs / kg, mliko dotované 2% 2 Kčs /l, ale... barevná TV, aut. pračka, auto, nábytek atd - kromě toho, že to nebylo k sehnání, stálo to ranec. Při porovnání s původně chudým Rakouskem, jsme byli chudáci. Mluvit se nesmělo, kopírky byly evidované, aby někdo nešířil letáky. Už je to tu zase. Komunisti jsou čisté zlo!

Průměrný počet slepic: 2.2 (39 hlasů)

KECÁTE blbosti, pitomče!

Průměrný počet slepic: 4.3 (37 hlasů)

Pan Rad  to napsal úplně přesně, ještě bych dodal, že kdo nekradl tak neměl vůbec nic, např. když se konala spartakiáda tak najednou bylo možné v obchodě koupit červená jablka :)  ale pivo a cigára toho bylo dostatek, v 15:00 se v hospodě chlastalo o 106 :) moc dobře si to pamatuju, Pan Olin žil asi mimo ČSSR jinak nechápu jeho myšlenkové  pochody.

Průměrný počet slepic: 1.9 (19 hlasů)

bylo to, jak píšete. Vzpomínám si, jak jsem si u mé poloněmecké tety žijící sice tady, ale s kontakty do NSR, prohlížel jakýsi západoněmecký magazín a tam byla klasická křížovka. Hlavní cena pro vylosovaného úspěšného řešitele- malý kazetový radiomagnetofon.

Jak můžou něco tak hodnotného někomu dát za vyluštění obyčejné křížovky? Vždyť to u nás stálo víc než měsíční plat! Nechápal jsem..

Jednu z prvních, ze západu dovezených kopírek, u otce v práci chodili každý týden kontrolovat místní STBáci. Byla zamčená za zamřížovanými dveřmi, aby se k ní nikdo nedostal ani násilím. Soudruzi pak jednou týdně procházeli evidenční sešit, každá zkopírovaná stránka musela být doložitelná.

atd ...

Průměrný počet slepic: 2.8 (20 hlasů)

Já vím že mám pravdu. Myslím (ale tentokrát nevím jistě) že sixty to trefil.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Ale souhlasil bych s tím, že ten závěr před sametem byl horší morálně než materiálně. Celkově se zas tak špatně nežilo, ale to neustálé dávání si bacha na to, co člověk řekne a před kým..

A taky ty Orwellovsky promazané  a překroucené dějiny.. vzpomínám si, že z nějakých starých novin z roku 1968 jsem se tenkrát dozvěděl, že stalinisti v padesátých letech nespravedlivě odsoudili dobrého soudruha a čestného člověka Slánského. To byl objev!

A přitom jsem netušil, že se teprve odloupla první vrstvička lží a budu muset loupat dál.

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

jsme morálně na výši, politici, soud, stavaři, lobisté... zkrátka snad všichni....

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

že když budeme loupat dost dlouho, proloupáme se k prvnímu tvrzení jako v zásadě pravdivému....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

a nás tehdy? stačí e podívat i na cizí filmy,... myslíte že srovnání my tehdy a my i oni dnes je OK? a kromě toho nemáte  pravdu, nábytek byl bylo dost nábytkářských družstev, třeba v Písku, , Jitona Soběslav....barevná TV byla - byla drahá, pračky taky byly, ale samosebou ne jugoslávské....a bylo to drahé, ono to bylo v šedesátých, sedmdesátých letech drahé všude. Kopírek mnoho nebylo množilo se jinak a skutečně, ty blány nebo jak se to jmenovalo, byl hlídané, jak vzpomínají současníci, objevoval se cyklický nedostatek toho či onoho zboží, ale získat bydlení bylo myslitelné, doprava levná,...ono zehdy nebylo jen černé a dnes bělostné, bylo to různé.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

tím jak většina spolešnosti byla chudá, tak si lidé moc nezáviděli, dnes jsou velké socíální rozdíly a tím se otevírá prostor pro závist a individualizaci občanů, ve společnosti   neexistuje společný nepřítel :)  za komoušů byl společný nepřítel komunista, ale v současnosti žádný společný nepřítel není, no možná teď je společným nepřítelem NuttelaBoys. Každopádně životní  úroveň byla prostě špatná, moje máma si třeba někdy musela vyrábět vložky a takhle bych vám mohl jmenovat spoustu argumentů. A srovnání my dnes a oni tehdy, to nejde porovnat. Muj tata dělal na dráze a máma ve skladu, normální dělníci,  dnes jsou v duchodu a maji se naprosto pohodově.   

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

vysoké počty organizovaných komunistů, myslíte, že platí, že společný nepřítel byl komunista? asi byl, ale jen ve vaší bublině, ne v ostatních.

Byli jsme chudí?  mohli jsme bydlet, práce byla k mání, měli jsme na dovolené v zahraničí (zpravidla socialistickém) i doma, mnozí na auto, dětské kroužky,  lidové školy umění..žili jsme na úrovni doby, moje máma si nikdy nemusela vyrábět vložky...naopak byl asi tři druhy, dokonce cestovní v krabičce... ještě ji máme schovanou......no a o tamponech se říkalo, a možná je to i pravda, že sice  ženy mohou s nimi nosit bílé kalhoty a není vidět, že mají vložku, zato to může přinést zdravotní problémy - tělo se dostatečně nečistí..

.když táta dělal na dráze, režijní průkazka vás provezla po celé ČSSR za pusu celou rodinu a někdy se mohlo zadařit jet  vlakem v rámci služeb drah i do zahraničí...zkuste zavzpomínat na vše, ne jen na to, co se právě hodí.jo a propstor pro závist tady byl vždy, ale naplno se otevřel, když jsme sledovali v přímém přenose, jak někteří pro sebe uchvátili většinu našeho společného národního jmění. a to proběhlo v řádu měsíců a občas let.

 nestačili jsme to považovat za normu. Shrnu NIKDY neexistoval společný nepřítel, dokonce ani ne za německé okupace, dnes ani vláda není nepřítel, je jen složená v hlupáků. kterým sekunduje národ a čeká na ty slíbené pečené holuby, životní úroveň mnoha soc skupin není jen špatná, je prostě mizerná a to si ještě představme, že tihle naši chudí odmítají jásat nad tím, že jiní  jsou z rozličných, mnohdy podivných důvodů bohatí...tedy mnohým se život parádně zlpšil a jiným příšerně zhrošil a změna nepřichází.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

že jsem psal že vše nebylo špatné, třeba úroveň výuky ve školách byla násobně lepší než je dnes, ale konec vašeho příspěvku je přesná definice soužasného stavu, ZMĚNA NEPŘICHAZÍ jaká změna by měla přijít ? Změna přeci není nějaký vnější impuls, když chce někdo změnu, musí začít u sebe, tady každý očekává že se nějaká vláda postará ? Nechci vás tady zatěžovat příklady ze svého života, ale mám 2 dospělé děti mají se perfektně, a to jsem normálně chudej člověk. I zde v této skupině jsou lidé kteří se mají fajn třeba pan Bernard :) Prostě teď aktuálně máme ve vládě dementy, mám strach že místo současných dementů přijdou jiní Blbišové a spol, v komunismu jsme nežili ale kompletní správu země vykonávala komunistická strana a pamatujete třeba televarieté Dvořák a Bohdalová narážky na vedoucí stranu ? Učitelé ve škole si dělali srandu z komunistů, teda aspoň tam kam jsem chodil. To je jedno ,život byl prostě jinej než je dnes, za mě osobně horší, je to klišé, ale dá se říct  že teď tady dopíšu příspěvek a odjedu třeba do Turecka a zítra jsem v Istambulu, to bych prostě za komancu nemohl, ja vím toho se nenajíte :)  ale je to svoboda. Pan Vidlák má sympatické  názory,  ale je to jen můj názor,  zdejší komunita vidí alternativu v komunistech a Blbisovy, oba subjekty už tady  měli možnost vládnout, a jejich vizitka není lichotivá. Hledal bych jinou alternativu ale ta asi bohužel neexistuje.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

To chlapi vůbec netuší. Samozřejmě, tampóny nebrat, gynekolog zásadně nedoporučil.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

v jedenapadesátém. O komunistických represích jsem se dozvěděl v osmašedesátém, takže do sedmnácti let mne nevzrušovaly. Na život v socialismu jsem byl zvyklý, takže do 17 šťastný a bezstarostný. Vojna blbárna, ale když odmyslím politiku, docela užitečná a dnes chlapcům citelně chybí. Protože vychován skromně, žil jsem spokojeně a hlavně žil. Dlouho i bez auta. Po noční směně vzal děti na sedýlko a na kole rodina vyrazila na výlet. Prostě pro mne pohoda. Peněz málo a koupit pračku pro mne znamenalo nikoliv úvěr, ale roční spoření. Život bez stresu z dluhů a hypoték. Značně při tehdejších cenách pomohly novomanželské půjčky. A zbytečné akce Z? Dalo se přežít. A hlavně, možná z nevědomosti, jsem neměl deprese a strach z budoucnosti svých dětí. Jak naivní. Dnes mají mladí hypotéky, zadlužení a práce, práce a práce. Není čas na rodinu, na děti. Neuvědomují si oč přicházejí, dokud není pozdě. Nejsem komunista, ale jsem rád,  že jsem starý a prožil možná nejlepší období bez války v relativní skromné pohodě aniž bych se ušpinil udavačstvím a politikou. Pro mne vyhovující, které se již nevrátí.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

jak sám píšete dalo se PŘEŽÍT !  Tady na diskuzním fóru se tyto věci dají těžko  vysvětlit,  nicméně cítím z vašeho příspěvku ten pohodovej život bez stresu, oproti dnešní falešné a uspěchané době, ale to nebyla zásluha komunistické strany, ale vaší osoby.  Otázka je jestli život Prožít nebo Přežít :)

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

Prožít nebo přežít..., to je otázka. Dneska snad život prožíváme? Prožíváme ho akorát tak s politikou, kterou jsme dřív neřešili u PC, a posloucháme lživé kydy, politické nýmandy, o LGBT, migrantech, válkách, od přitroublých politiků, což nemá s normálním žitím co dočinění (a utrácíme tím vším hnojem čas). 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

ale to je vaše volba, pro mě je PC výrobní nástroj, ale stačí to vypnout a je po problému :) 

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Kdybychom vše nechali být na lidech, jako jste vy, nebyla by už žádná naděje. Vypnout se dá i lednice, ale dnes se bez ní ani nenažereme.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Vy si stěžujete na život já si stěžuju na vládu a to je ten hlavní rozdíl ! ale k tomu aby jsme změnili vládu tak já vás potřebuju, proto vám odpouštím, měj te se fajn, jdu pracovat

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Jedno souvisí s druhým. Jestli já si tady nestěžuju každý den na vládu, tak to tady nečtete. Agresivní budou ti, které se nám sem chystají dodat, ale to byste si nesměl plést pojmy s dojmy. Já měla do té doby život v pohodě, dokud nepřišla tato vláda IQ tykve.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

a mě vůbec vaše příspěvky nevadí, ale vám vadí moje příspěvky, vy jste mě srovnala s lednicí a píšete že žijete blbej život cituji: jen za PC a neustále se bavíte o politice, já žádné nářky podobného typu neuvádím, žijte si jak uznáte za vhodné,  život jste měla v pohodě do vlády Nutelly nebo už za Zemana ? Musíme se společně snažit  tuto vládu odstranit toť vše.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Taky se tehdy se všemi problémy hůře než dnes létalo do vesmíru...:-))..., a tak by se dalo pokračovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

tenhle pingpong nemá smysl, asi jsem sobec, ale měřítkem jsou pro mě možnosti na  které si můžu sáhnout nebo prožít, cestovaní vesmírem nebo podobné hypotetické šance jsou fajn, ale pro mě osobně k ničemu, to že se teď seberu a odjedu skoro do libovolného státu na planetě je realita, na rozdíl od vesmíru :) 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To byla ironie, pokud jste si nevšiml :-) Na třetí a desáté pohlaví si taky nemůžu sáhnout.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

než liberální teplouš.

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

tak to sedí !!

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)