Jedna celá patnáct

Autor
Štítky

Hádejte jaký trend potvrzují grafy i za včerejšek? Ano přátelé, čísla nakažených stále neklesají a míří zase pěkně vzhůru. Po pěti týdnech poklesu reprodukčního čísla se nám minulý týden trend obrátil a reprodukční číslo začíná zase pěkně růst. Výpočet z počtu nově diagnostikovaných už potvrzuje i výpočet z nově hospitalizovaných a za nějaký ten týden ho potvrdí i výpočet z počtu úmrtí. 

Covid se chová jako černobylský reaktor. Má strašně dlouhý doběh a než si člověk uvědomí, co se děje, je už na reakci pozdě. 

Kdo sledujete Masterovy grafy, tak vám neušlo, že celý minulý týden byla realita nově diagnostikovaných nad predikcí. Tento týden to pokračuje. Výpočet reprodukčního čísla je samozřejmě za realitou pozadu, protože nejdřív se člověk musí nakazit, musí se diagnostikovat (nebo se dostat do nemocnice), musí se porovnat s předchozími týdny a pak teprve dostaneme čísílko, které nám říká, jak jsme na tom byli před týdnem. 

S Masterem předpovídáme, že v tuto chvíli už je reprodukční číslo nad jedničkou a do konce týdne se to projeví ve všech grafech. I statistik Dušek už to bude vědět a pracovat s tím. 

Dovolím si parafrázovat našeho čtenáře Immanuela Kanta - zdá se, že nám Bill Gates, globální elity, americký deep state, Ilumináti a jiní globální prediktoři (nehodící se škrtněte) před čtrnácti dny poslali další dávku brebery, protože Trump ještě neprohrál a bude zapotřebí jeho konec trochu zabezpečit. 

Ale dá se to říct i jinak... Dostali jsme se za vrchol, v nemocnicích leželo osm tisíc covidních a kapacita byla ještě slušná, pak to začalo klesat, lidi si vydechli, absolvovali pár odložených návštěv, někteří školáčci se vrátili do lavic, zvýšily se sociální kontakty a ejhle, máme tu opět exponenciálu. Ano, pomalou exponenciálu, ale pořád exponenciálu. 

Master by řekl, že nastaly okolnosti o kterých nic nevíme, které nám epidemii znovu rozjely. 

A já dodávám, že globální elity nejsou žádná béčka. Nedělají mediální humbuk. Ti nemocní i mrtví jsou skuteční. Tak skuteční, že nás to bude ještě mrzet. 

Jsem strašně zvědavý, jak se k tomu Blatný postaví. Nasliboval rozvolnění, řekl, že hospody otevřou, i jeho PES to brzy ukáže, někteří na vládě už si to uvědomují teď a co teď s tím že? To bude novinářský řec, že Blatný sliboval a neplní. A pokud naopak otevře a epidemie se rozjede ještě víc, copak mu asi provedou sestřičky v první linii, které už dva měsíce v podstatě nebyly doma? K tomu předvánoční nákupy, Advent, vyzdobené hytlermarkety a teď by to mělo přijít vniveč. 

Osobně bych řekl, že protiepidemický PES je na umření a vrátíme se tam, odkud jsme vyšli. Brebera je příliš nevyzpytatelná a dělá si co chce bez ohledu na roušky, bez ohledu na opatření, bez ohledu na ministry i předsedy vlády, bez ohledu na novináře i mladého Klause. 

Tohle našemu milionovému ministrovi fakt nezávidím. Vylézt v pátek na tiskovce a říct, že odvolává a uzávěry trvají dál. A nebo rozvolní a pak se bude přitvrzovat těsně před vánoci. To už budeme vědět, kolik lidí umíralo denně na konci října a to definitivně zavře hubu všem trochu normálním odpůrcům, Zůstanou už jen ty žalostné případy, kteří by i v dubnu 45 věřili, že Nemecko se svým velkým vůdcem válku vyhrají, kteří budou vědět, že Covid je jen hoax a lidi umírali na strach... (a pak najednou z ničeho nic strach mít přestali a přestali i s tím umíráním) 

Ať to dopadne jak chce, mám pro vás jedno světlo na konci tunelu. Není nic moc, ale je třeba se chytat každého stébla.  Ani globální elity, ani Bill Gates, ani přirozeně existující přírodní Covid 19 totiž nepřechčijí přírodní zákony... 

Sledujte reprodukční číslo a celkový počet diagnostikovaných nakažených. Master si dal trochu práce s výpočtem průběhu předchozích vln, vzal v úvahu doby, kdy hygiena ještě stíhala a myslí si, že v této chvíli covid prodělaly zhruba 3 miliony lidí. Oficiální údaje počítají zhruba s milionem až milionem a půl nakažených, ale Master si myslí, že je to o dost víc.  Pokud to tak je, nemělo by se reprodukční číslo přehoupnout přes 1,15, protože brebera už má problémy najít si neimunního jedince a není pro ní tak snadné se šířit.

Drtivá většina nakažených se nakazila až v posledním měsíci, takže imunita by v populaci měla být slušná a ještě funkční.  Pokud vezmeme v úvahu letní bod nula, kdy byly v populaci nějaké stovky nakažených až dnešek, číslo 1,15 je takovou pomyslnou hranicí mezi dobrým a špatným. 

Pokud reprodukční číslo zůstane pod touto hranicí, čeká nás ještě tak 150 tisíc nově diagnostikovaných nakažených a pak už epidemie začne přirozeně zkomírat a žádné globálni elity ani přirozená nakažlivost s tím nic nenadělají. Budeme se poměrně rychle blížit k padesátiprocentní promořenosti a i když covid úplně nezmizí, prostě jen stále pomaleji donakazí tu druhou půlku populace a půjde mu to hůř a hůř a i když budeme rozvolňovat a rozvolňovat, epidemie už na síle už nenabere. 

Pokud má Master pravdu, brebera už nezvládne přehltit nemocnice a způsobit kolaps péče. 

Pokud se za týden dostane reprodukční číslo nad hranici 1,15, pak bohužel vláda nekecá a máme v populaci ještě dost matroše na epidemii, na nemocné a.... také na mrtvé. Pokud se reprodukční číslo dostane na 1,3 a víc, můžeme čekat do samé, co jsme už zažili. Jen to půjde trochu pomaleji. 

Každopádně by nejpozději za deset dní mělo být jasno. Kdybych byl na místě Blatného já, vylezl bych v pátek před novináře a řekl jim, že musejí ještě deset dní počkat a řekl jim, co mají sledovat. 

Master se s říjnovou vlnou netrefil tak úplně špatně. Říkal že budeme mít 6000 nakažených v nemocnicích, měli jsme jich 8000. Říkal, že denně bude přibývat víc než 5000 případů  a bylo to průměrně dvakrát tolik. Říkal, že vrchol přijde zhruba v půlce října, přišel o čtrnáct dní později. Říkal, že zdravotnictví to zvládne a ukázalo se, že to zvládlo s docela slušnou rezervou.  Byl někde napůl mezi Šmuclerem a Flégrem. 

Strašně moc bych si přál, aby mu to stejně dobře vyšlo i teď. Spočítal to určitě správně, jde jen o to, jestli ta vstupní data byla dostatečně reprezentativní. Pokud mu to vyjde,  jsme z nejhoršího venku a k vánocům dostaneme milý dárek - rozvolnění, které se už nezasekne. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (52 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

tomu, aby vypočítal, kolik mi doma zbývá chlastu do příští úrody.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

jednoduché. Vzpomínám si na dotaz kardinála Špidlíka Svatému otci Janu Pavlu II., zda ví jako Polák, co znamená pro Poláka slovo "NIC"?
Nevěděl a nechal se poddat.
Podle Špidlíka je v Polsku NIC do poloviny naplněná láhev vodky stojící na stole před dvěma Poláky.
I Svatý otec se začal hlasitě chechtat na znamení, že tomu tak je.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

jsem tu psal jen jednou, co si pamatuju.
"Litr kvitu na dva lidi je tak akorát, když jeden z nich nepije."
Njn., švarní junáci došli už i u nás.
Kde jsou ty časy, když můj tchán v sedmdesáti dokázal uchlastat do němoty dalších deset lidí - pardon deset cvičených guralů, aby vzápětí vyslovil větu - kurva, tu už zas není co pít - a dožadoval se odvozu do nejbližší hospody.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Také přidám jeden vtip.
Sibiřskou tajgou letí koňská trojka a za ní se řítí smečka vlků. Saně řídí urostlý Ivan a veze na nich Američana z USA, Němce a Čecha. Když už vlčí smečka dohání saně, Ivan se otočí, popadne Němce a se slovy: "To máš za Hitlera!" jej vyhodí mezi smečku. Vlci se chvíli zdrží, ale když je dohání zase, Ivan vyhodí Američana. Později vlčí smečka opět dohání saně. Ivan zastaví, hrábne do kožichu a vytáhne AK-47. Nasadí zásobník, přepne na dávku a vlčí smečku postřílí. Čech říká: "A to jsi nemohl udělat už na začátku?" A Ivan vytáhne 2 lahve vodky a odpoví: "Pro 4 je to málo a samotnému mně nechutná."

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Američan, Francouz a Rus ztroskotají a octnou se tak na opuštěném ostrově. Něco málo zásob jim ze ztroskotané lodi vyplavil příliv, nežije se jim až tak zle, i nějaké to veselé pití jim moře nadělilo. Jednoho dne chytí zlatou rybu a jak už to v takových případech bývá, pustí ji zpátky do moře. Zlatá ryba jako že jim za to splní tři přání, každému z trosečníků jedno. Američan : " Já chci ranč v Texasu, cadillaca a za ženu modelku". Ryba na to : " Máš to mít.". Američan zmizí. Francouz : " Chci statek s vinici v Arles, tučné konto v bance a milenku v Paříži." Taky zmizí, splněno. Rus se poškrábe na hlavě a řekne : " Dvě krabice vodky a ti dva ať se okamžitě vrátí zpátky, jsou to skvělí kumpáni."

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Nepřítel lidu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Američan, Němec a Francouz na pláži chytí zlatou rybku. Splním vám 3 přání. První přání má Francouz: Chtěl bych aby všichni černoši se odstěhovali zpátky do Afriky. Druhé přání má Němec: Chtěl bych aby se všichni migranti vrátili domů. Američan se zamyslí a řekne: Tak teď ještě láhev Coca coly.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by weissbach (neověřeno)

Trvalý odkaz

Slovák chytí v jezeře zlatou rybku... Dlouho přemýšlí, a pak řekne: -Za prvé, nech je toto jazero plné rumu.
Pak ještě chvíli přemýšlí a řekne: -Nemám rád, keď sa rum mieša s vodou, nech sú aj všetky prítoky plné rumu.
Dlouze dlouze přemýšlí co si ještě přát, rybka už je nervózní, naléhé že se už musí vrátit do svého královstvi, on nakonec mávne rukou a řekne: -Vieš čo, daj mi ešte pol deci rumu a choď do riti.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Láhev velikosti magnum (1,5 litru) je správné množství bordeaux pro gentlemana k večeři. Pokud jeho partnerka nepije.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

cit : "Zásoby byly přesně spočítaný. Jen to bylo třeba po sečtení vynásobit dvěma. Ale vy jste na mě furt mluvili, a v tom fofru jsem na to zapomněl." (Dobytí Severního půlu čechem Karlem Němcem 5.dubna 1909)

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

by mě zajímalo, když tedy v únoru "chlastáte červen" (citace z dřívějších příspěvků) , co propána pijete v červenci?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

vědách paličských a vůbec netušíte, že:
1/ prohnat trubkami se nechá kde co (na vojně jsme pálili rýžu, kompot, cukr, chleba, tuřín, mrkev, brambory, blablabla)
2/ v červnu dojíždějí dokonce i u nás pod kopcama první čerešně. Ham - mňam mňam... Tedy je fakt, že občas máme v Gorolistánu červen až v červenci, to je pravda..., to jsou ty paradoxy...

Budu muset seřvat Vidláka, jak je možné, že ihned nebánuje takové primitivy, kteří neovládají ani základy paličské strategie...

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Takže počátkem března se chodí po okolí a sněhulákům se berou nosy, případně další překapatelné části. A chlastání června v únoru je čistě orientační, protože v březnu se klidně může sosat březen.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

nakažených na 10 milionů obyvatel, my 2 - 3 x tolik. Germáni jsou z toh paf a včera rozhodli předsedové zemských vlád, že opatření se budou odstraňovat až od 20. 12. 20.
Půlka národa (českého samozřejmě) kašle na nařízení, takže to nemůže dopadnout jinak, než že zase budeme horší, než Germáni.
Prostě 30 % českého národa jsou zmrdi.

Průměrný počet slepic: 3.4 (32 hlasů)

Podle roušky poznáte je.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Abych věděl, kam se zařadit.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

L

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to sice trochu delší, ale super článek. :http://www.zvedavec.org/komentare/2020/11/8514-koronavirus-konspiracni-… . Vyjímám pro ilustraci pár posledních odstavců. :Ale Great Reset není žádná konspirační teorie.

Great Reset je existující plán mocenských elit. Plán na kompletní předělání společnosti tak, jak byste za normálních, ne-krizových dob nikdy v žádném případě nepřijali.

Koronavirus a „pandemie“ nabízejí mocenským elitám příležitost celý svět, ve kterém žijeme, předělat proti vašim zájmům, cílům a představám. Proto je koronavirus démonizován. Proto jsou veškeré údaje používané pro kvantifikaci „pandemie“ zcela nesmyslná a nic nevyjadřující čísla. Proto je krize udržována. Proto jsou efektivní opatření i efektivní, levné léky odmítány. Proto je „koronavirová“ krize spolu-vytvářena nesmyslnými opatřeními, buzeracemi, vytvářením všeobecného strachu a hysterie.

Great Reset. Velký Restart.

Bez malých a středních firem. (Pročpak jsou likvidovány malé obchody zákazem prodeje, ale mnohem rizikovější hypermarkety jsou otevřené?) Vy bez jakéhokoli vlastnictví. V bytě, který vám může být kdykoli sebrán. V oblečení, které vám nepatří a kdykoli vám ho můžou sebrat. S jídlem, které vám mohou nebo nemusí dodat. S čipem v hlavě, který čte a hlásí všechny vaše myšlenky. S povinnou vakcínou, která přinutí vaše imunitní buňky produkovat řetězce RNA viru namísto obvyklého produkování protilátek proti virům.

Great Reset - Konspirační praxe mocenských elit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Mě docela baví, jak jsou všichi připosraní z tzv. elit. A myslí si, že vymyslí bohviečo. Tak teda za mě ( pohybuju se v IT od roku 89) máme v "clodech" nabírány miliony dat, ale jsou nám na pekáč, neumíme z toho nic všeobecně vytáhnout. Ano, něšco jiného je když se někdo, z nějakého důvodu, zaměří na Pepíka Vyskoč, tak to pak jo. Ale to už uměli za císaře pána. Cloudové firmy mají co dělat, aby udržely ty kvanta debilních fotek na svých cloudech :-DD, ty technologie to umí, ale chápejte, oni oprašují naprosto zbytečná data, kdyby o to přišli, bude to pěkná ostuda. Greta by se vyvrátila, kolik to zežere energie naprosto zbytečně. " S čipem v hlavě, který čte a hlásí všechny vaše myšlenky. S povinnou vakcínou, která přinutí vaše imunitní buňky produkovat řetězce RNA viru namísto obvyklého produkování protilátek proti virům." nenechte se vysmát. To si fakt myslíte, že ti "nahoře" jsou taková éra?? Dnaska neumíme efektivně pracovat ani s neuronovbými sítěmi, aby ta síť ráčila poznat kočku, tak tam musíte nahrár tolik fotek koček, že se orosíte. Možná někdy za 50 let a to jim fandím, Osazensto tohohle webu už bude pod drnem a nebo v domově důchodců. :-DDDD Spíš bych řekla, že si škodíte sami sobě, že věříte, že je "elita" něčeho schopná. :D Jo, max říznout malé firmy, ale to není, že maj plán, jsou jako Pat a Mat. Bohužel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

aby školy vydržely otevřené do Vánoc. Mocmocmoc prosím breberu, aby si dala voraz. Potřebujeme to my i děti.
Už ani nic neplánujeme, nepřipravujeme; jen potřebujeme učit, opakovat a trochu zkoušet. A hlavně být s dětmi v osobním kontaktu.
Děláme všechno možné, abychom jim to ulehčili, učitelé i asistenti jedou na 120% dopoledne, odpoledne i večer (výuka, doučování, konzultace, příravy). Jenže to přestává stačit; děti jsou unavené a ty slabé jedou dolů jak po tobogánu :-(

Alespoň ty tři týdny do Vánoc...

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

už musí být úplně v prdeli,když Občan dělá učitele.

Průměrný počet slepic: 1.8 (25 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

mimo obraz.
V Třinci sháněli na výuku elektriky prakticky kohokoli, kdo dodělal elektroprůmyslovku.
Z druhé strany je ovšem potřeba napsat, že souška - ředilka - pardon - ředitelka si za nestabilizovaný kádr může sama svou poněkud krátkozrakou politikou neustále se opakujících ročních kontraktů.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

jsem měla na mysli, ze už učí kdokoli i kdo neuspěl nikde jinde.

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

starý zkrachovalý jurodivý právník s negativním pohledem na svět a očekávající samé tragédie a ještě na 1. stupni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (18 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vám tady kromě mne taky nikdo nenadává, a že by mohl...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

co taky lítá luftem
To byly krásné časy
Po pěti hodinách, jednom Neurolu, naučení látky o pět kapitol zpět, a jedné dobře mířené facce, jsem naučila svého vnuka rovnice o jedné neznámé, jako když bičem mrská.
Po zkušenostech s učením mých dětí (dokopaných terorem k vyššímu vzdělání), a následně mých vnuků, je mi líto, že jsem se nenarodila na malém ostrově, kdesi v Tichomoří, kde jedinou starostí by bylo sehnat si kus žvance, a spokojeně žít za šumění mořských vln a šustění větru v listech palmoví, zcela negramotná. Já už opravdu ve svých letech, kdy mám blíž do hrobu než do kolébky, nechci nikoho učit rovnice, gramatiku a bezobratlovce. Nejdříve své děti (mladá a silná), a teď jejich děti (stará a unavená). No, fuj! Kdo tohle vlastně naučil mě? 
Poslední "učitelská" zkušenost mě donutila přemýšlet, zda já, coby dítě školou povinné, jsem měla taky takové problémy, a jak moje vzdělávání vlastně probíhalo. V každém případě pro moje rodiče bezproblémově. Nepamatuji se, že by se některý z nich zúčastňoval "rodičovských schůzek", jak jsem k tomu byla nucena později já, jako zodpovědný rodič. Nevzpomínám si, že by za mé učitele musel někdo z rodičů suplovat a učit mě doma třeba ty pitomé rovnice. Skutečnost, že jsem nebyla zázračné dítě, které se nemuselo učit, měla dopady na moji maličkost v podobě několika výprasků (zásadně od mamičky, neb tatíček byl humanista). Byla přesvědčena, že dobře mířená facka podstatně urychlí výchovný proces. Mamička měla mušku lepší než Vilém Tell.
Přes toto kruté zacházení nemám kupodivu dodnes pocit, že jsem byla týrané dítě. Naopak, není nic hezčího, než vzpomínky na mé dětství a mládí (když pominu vládu jedné zdivočelé strany). 
Přes odpor můj i komunistů, jsem prošla do života řádně vzdělána, ke spokojenosti rodičů i své (což jsem ocenila až mnohem později).)Tak jsem začala vzpomínat, jak to vlastně ve škole tenkrát bylo. 
Dost kantorů se zapsalo do mých vzpomínek asi až do mého exitu. Tak na příklad pár z nich: paní soudružka učitelka Válková vyučující nás češtinu stylem "Já vám to do těch palic natluču, i kdybyste to neměli přežít!". 
Věřím, že moji spolužáci dodnes umí vyjmenovaná slova, vzbuzeni uprostřed noci a úplně ožralí, "bflmpsvz" by vysypali bez zaváhání. Absence jejich znalostí znamenala automaticky z diktátu pět, i když vše ostatní bylo bezchybně a krasopisně napsané. Krasopis, ano takový předmět opravdu existoval, a paní soudružka učitelka měla na naše výkony veliké požadavky, co se tohoto předmětu týká.
Když prohlásila, že můj písemný projev vypadá jako klínové písmo starých Egypťanů, a že si opíšu dvacetkrát "Píseň práce", abych si vypsala ruku, uronila jsem slzu. Namítla jsem, že by stačil jeden trest, proč mám psát zrovna "Píseň práce", že navrhuji třeba hymnu, že tohle mamička nerozdýchá. Neustoupila a já doma pilně psala, zatímco ostatní skotačili venku. Mamičce jsem se bála přiznat, že tuhle blbost píši za trest. Nebylo jinačího východiska, než drze lhát, že to píšu do zpěvu, pro kamarády, protože ve zpěvníku není a my ji musíme umět. 
Mamička, majíc o komunistech nevalné mínění uvěřila, že jsou tak pitomí. Já lhala a umírala strachy, že když kápnu božskou, tak mi navrch přidá opsat Shakespearův "Sen noci svatojánské", nebo Karafiátovy "Broučky". Měla obojí moc ráda.
Na pani učitelku Broučkovou vzpomínáme s láskou. 
Nebila nás, neřvala, a když bylo volno, vyprávěla nám staré antické báje. My poslouchali, jak Zeus zahýbal Héře, jak Helena vzala roha s Paridem, a co z toho bylo za melu. Na její vyprávění jsme se těšili, jak malé děti na pohádky, a makali, aby nám zbyl čas na další příběh.
Být to dnes, tak jsem dysgrafik, psala bych jako prase, a neuměla po 30 letech "Píseň práce" (což by byla děsná škoda, no uznejte!).  
O antice bych nevěděla zhola nic, a ptala bych se, kde to spává, co to žere.
Pan soudruh učitel Klikar, matikář, přezdívaný Herodes, to bylo jiné kafe.
Od šesté třídy do deváté jsme házeli korunky do kasičky svatému Antonínovi, ať nás příští rok má někdo jiný. Svatému Tondovi koupil farář nové šatičky, a my zase měli Herodese.
Před jeho hodinou bylo o přestávkách ve třídě hrobové ticho. Zoufalci, kteří tušili, že ne vše ovládají, se snažili na poslední chvíli zachránit si kůži, a dohnat, co se dohnat v pěti minutách nedalo. Naivní troubové. 
Zelené manšestrové sako, s koženými záplatami na loktech, kalhoty barvy neurčité, obočí jako Brežněv a postava taky taková, vlasy ala Einstein. Impozantní postava vkráčela do třídy za hrobového ticha, my stáli v pozoru jak vojáci na buzerplace. Obrovská ruka mávla, někteří sedli do lavic, některým se podlomila kolena.
Během dvaceti sekund napsal z hlavy na tabuli příklad, dlouhý jako Lovosice, a rovnítko. Třída strnula a upuštěný špendlík by vydal zvuk bomby. Vyvolal pět nešťastníků k tabuli, a už to jelo. Za rovnítkem se rozechvělé ruce snažily vypočítat příklad. První zaváhání, a ozvalo se "Pět, sednout!", "Pomalej, tři, sednout!", "Blbej, pět, sednout!", "Ještě blbější, pět!", "Kuba se nám překonal, čtyři, sednout!". Nejblbějšího, vyprovodil ze stupínku pořádným pohlavkem. 
Kuba je dnes, mimochodem, řádným profesorem fyziky na prestižní universitě v USA, a deset týraných studentů si vybralo po maturitách Matfyz. Můj oblíbený předmět, ať jsem studovala cokoliv, byl matika a mechanika.
Dnes by pana soudruha učitele odsoudili a zavřeli, že by zčernal. Za všechny ty pohlavky, štulce a modřiny na rukou, co nám udělal dřevěným pravítkem. Holky tahal za vlasy a vyhazoval na hanbu, čumákem ke zdi k umyvadlu v rohu třídy. Prostála jsem tam něco hodin, a přesto mi nic z probírané látky neuniklo. Když mi řekl, že tak beznadějně blbou holku ještě neviděl, že ubozí rodiče určitě nevědí, co zplodili za dementa, a mnoho jiných pochval tohoto typu, tak doma ani muk. Mamička by řekla, že to tak bude, protože pan učitel má vždycky pravdu. A já vím, že nebýt jeho, neuměla bych matiku, a měla bych odborníky diagnostikovanou lehkou mozkovou dysfunkci a zvláštní péči ohledně mého vzdělávání.
Námi milovaný učitel na chemii, zvaný Nuklid. Starý pán, který měl být už dvacet let v penzi. Kdysi vyučoval latinu, a protože komunista nějak nestíhal vyškolit během jednoho roku soudruhy dělníky na kantory, nechali ho učit chemii. Zásadně dával za jedna, a když už bylo opravdu zle, a někdo nevěděl, že H2O je voda, tak chytil nemilosrdně, bez slitování za dvě. Já k tomu přihodila (nevím jak) ještě H2SO4 a tím moje vědomosti o chemii končí.
Na druhou stranu jsme díky němu, vedli zuřivé debaty, jestli je lepší zlo činiti nebo snášeti (Kubík dokonce zlomil Baxovi nos, když mu došly argumenty). Řešily se filozofické otázky tohoto světa, o smyslu bytí a nebytí. Platon a spol. To byla Nuklidova parketa a na ní nás naučil tancovat. 
Hyperaktivita, byla ovšem i tímto milovaným kantorem, přísně zakázána. Takovýto jedinec byl potupně vykazován ze třídy za dveře.
 
Shrnuto a podtrženo: nás, chudinky, nikdo nikdy neuznal za nemocné dyslektiky, dysgrafiky, dysjánevímco, za postižené mozkovými dysfunkcemi, nebo hyperaktivní. My jsme byli prostě blbí, nebo neukáznění. Dostali jsme po čumáku, mnozí hned při projevu blbosti a nekázně ve škole, mnozí až doma, když matky, popřípadě otcové, přečetli poznámky nebo vysvědčení. A bylo vymalováno. Škola se s námi nemazlila a díky za to. Rodina nám dala mantinely i za to dík.
A tak se stalo, že když můj milovaný vnuk, po pěti hodinách nechtěl pochopit, jak se počítají rovnice, a Neurol přestal působit, použila jsem onu starou metodu mojí mamičky a Herodesa. Trefila jsem se přesně, facka sedla a stal se zázrak: vzápětí jsme počítali zcela bezchybně jednu rovnici za druhou.  Z matematiky máme za jedna. Že neumí jíst příborem, už nějak přežiju.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

jak je dobře, že si před přečtením nového článku proletím diskuzi z předešlého dne.
Dávám pět dlouhých a hezkých slepic za článek stejných kvalit.
A děkuju za film, který se mi promítal v hlavě podle Vašeho scénáře v režii mé představivosti.
A taky za vzpomínky, které Váš spíš článek než kometář rozvířil.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

tak jsem si dovolila poslat dál. Co je ale zajímavé... s matykáři a češtináři mám úplně stejné vzpomínky. Jak přes kopírák. Navíc ambiciozní mladý a krásný dějepisář/ nakonec se tím říďou stal a náš zlatý šel jen učit jinam/.. přezdívaný tuďa/ fše zdůrazňoval - tudíž/byl mistr v zadávání těch psavých trestů. Školní řád a právě probíranou lákku opisovat za trest, dopadlo to tak, že o přestávkách zatím co ta šťastnější půlka třídy o přestávka korzovala /za třídu/ ta druhá hačala a psala, mnó psala, spousty počmáraného papíru, krásně označené - 1-10....... Jestli by to někdo přečetl nevím. Doma jsme psát nemohli, rodičové by se ožulit nemohli a ..a jé je ... njn..
Přežili jsme to ve zdraví, neuškodilo, no neuškodilo, obávám se že právě takové jednání nás formovalo, naučilo překonávat překážky, což bohužel nebudou mít a umět současní študios.
Tož tak

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

profesionální učitelka?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naopak se domnívám, že Občan bude velmi dobrý učitel, kterého se v našem školství nedostává. Když vidím ve škole ty "soušky" pět let po škole a poslouchám je, protože v rámci společenských styků musím, děkuji, že existuje někdo jako Občan, který určitě ve škole bude dobrý maják pro novou generaci, což si myslím, že na základě jeho různých komentářů je ta správná volba .
Občane vydrž a nenech se zviklat!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

povídalo už za komančů. A neporovnat stav dnešní se stavem předhadrákovým, kdy jsou padesátníci doslova na odstřel, mi přijde poněkud nefér.
Zřejmě víte hovno o dnešní realitě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

povídalo už za komančů. A neporovnat stav dnešní se stavem předhadrákovým, kdy jsou padesátníci doslova na odstřel, mi přijde poněkud nefér.
Zřejmě víte hovno o dnešní realitě.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

- kdo to umí, ten to dělá
- kdo to neumí, ten to učí
- kdo to neumí učit, ten to řídí

Lidi toho navykládají :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No, dneska platí, když je ti přes 50 a nikde tě nechtějí, protože věk, tak když máš štěstí tak učíš na roční konktrakty... Znám 2 lidi takto :(

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

S tím průmyslovákem jste mě připomněl doby starého písmáka Vaváka, to bylo ještě za Marie Terezie a osvíceného monarchy synáčka Josefa 2. Ten, tedy Vavák, prosadil školu v Milčicích a učitelem byl vysloužilý voják. Ten měl aspoň o věci základní vědomosti . Hlavně, ale vyžadoval disciplínu :-))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

už je dávno rozvráceno. Na tom se pracuje bratru 20 let. Začalo to tím, když zkrátili VŠ studium na tři roky. Letos to dorazili, když zrušili školy úplně a místo nich zavedli Skype a Učítelku. Už to tak zůstane, protože se to osvědčilo. Bill věděl, proč kupuje Skype od těch kluků ušatých z Litvy.

Doma by měli rodiče osvěžit dětem Ententýky. Budou se hodit, až se bude rozpočítávat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

VŠ krátili na 5 let? Kde kromě plzně dostaneš magisterský titul za 5 let? Nebo myslíš, Bc. což je nátlak západu, že musí být VŠ rozdělena na 2 části ukončené zkouškou, kdežto předtím jsi měl (na VUT) taky dvě části 1-3, a pak 4-5, ale bez zakokončení 1-3 zkoouškou, takže zase až tak moc se nezměnilo...

Zatím bez slepic

Předpřispěvatel psal o zkrácení VŠ studia na tři roky, ne na pět - nebo mi něco uniklo? Podle mne má samozřejmě pravdu, bakalářské studium považuji za paskvil - říkat jeho absolventům, že mají vysokokoškolskou školu, je snad až drzost. Měli by být připravení pro praxi, ovšem to je pouze iluze. Zlatá totalita - tehdejší dvouleté pomaturitní studium bylo úzce specializované a absolventi mohli jít prakticky okamžitě dlat svoji práci. No a na vysoké (technické, elektro, abych byl přesný) jsme první tři roky měli zejména teoretické předměty, odborná specializace začala nabíhat asi tak od půlky třetího ročníku - to už bylo dost jasné, kdo propadl sítem a kdo ne. Pravda, to byla jiná doba, vyvíjeli a vyráběli jsme si téměř všechno sami, takže mladí iženýři šli na plusmínus místa odpovídající jejich kvalifikaci (jistěže ne všichni a hned).

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

to vzala Vy, jistě by se vzpamatovalo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Nepřítel lidu (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

a on si stejně nedá říci. Dostal ban už třikrát, a stejně začne to samé znovu. Napřed píše k věci, pak se rozparádí a už to jede z kopse...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

může být spokojen, jeho záměr mu přece nad očekávání dobře vychází. - Máme tadu takové "nomen omen", není-liž pravda; vidíme to u kdekoho: začnu u sebe (hebrejské písmeno alef s indexem nula), Gaia, Občan, Vidlák, nechce se mi hledat dál - řada "kydařů" si volí nickname podle svých sklonů, směřování, cílů či toho, jak chějí být obecenstvem vnímáni.

Cl2 je dráždivý plyn, "Nepřítel lidu" nepotřebuje komentář. Už samotný nickname naznačuje, že primárním cílem jeho uživatele je - nasrat ostatní. Modus operandi Chlóra v diskusích to jen potvrzuje a rozvádí do větší šíře: nejdřív vstupuje neutrálně, zkouší, kdo (a jak) zareaguje a na co se dotyčný "chytí". A pak přidá, až nakonec skončí urážkami - načež mu Vidlák dá banán.

Chlor nemá moc jiných možností, diskusních webů, jako jsou Kydy, je málo a odjinud ho pravděpodobně už vyvětrali. Tihle tragédi diskusí byli jsou a budou a weby s volnou diskusí je vždycky budou přitahovat, jako můru lampa a vosu med. - Až nebude Chlor, přijde někdo další, není vyhnutí. Já to nečtu a je-li možná, ignoruju.
---
Psal jsem tady už ten vtip o policejním ignorování? Klidně ho zopakuju, bude-li společenská poptávka a obecná vůle.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)