Jen si to nechte vzít

Autor
Štítky

Jen si to nechte vzít… – litterate.cz

Když začaly henty demonstrace, několikrát jsem zde v článcích odpovídal na dotaz, co si od toho slibuju já. Říkal jsem, že to chci zmapovat. Sleduju to víceméně od začátku, ponoukám čtenáře, aby na Václavák přišli, chci vědět, co se daří a co se nedaří, chci vědět, co funguje a co nefunguje. A jako vedlejšák mám sledování strany PRO, protože Rajchl byl první, kdo se u mě v souvislosti s demonstracemi objevil. Pak mi poslal i své ostatní kolegy a doteď to neskončilo, neboť v sobotu mám připravenou reklamu na Petru Rédovou z Brna.

Chci zůstat věrný sám sobě. Když je něco špatně, tak to prostě napíšu. Realita je mým jediným korektorem. Moje analýzy a předpovědi verifikuje jedině skutečnost, nic jiného. A proto si dneska prokydáme aktuální situaci kolem svolávatelů demonstrací Vrábela a Havla. Oni se nám totiž rozkmotřili…

Od včerejška nestíhám odpovídat na smršť dotazů, co tomu říkám… Vrábel obvinil Havla, že mu ukradl projekt Česko na prvním místě. Havel obvinil Vrábela, že je toxický, že dělá problémy a proto bude další demonstrace svolávat sám. Zakládá na to příslušný spolek, do kterého přibírá většinu odborníků, co mluvili na Václaváku. Vrábel naopak obhajuje, že by se žádný spolek zakládat neměl, protože demonstrace se svolávají, aby přišli různí politici, aby se nemuseli vymezovat jeden proti druhému a aby si lidi mohli mezi nimi vybrat sami.

Nebudu to parafrázovat, na fejsbůku k tomu najdete celou řadu vyjádření, promluv na kameru a celou řadu údajných důkazů především ze soukromé korespondence obou pánů. Vzhledem k tomu, že se hoši rozhádali docela řádně a navíc do toho zasahuje celá řada dalších lidí, tak si můžeme být jistí, že z toho bude solidní bulvár. Spolehlivě se na veřejnosti objeví ty nejblbější výroky, které oba pánové pronesli, objeví se ty největší pitomosti, kterých se dopustili, nic nezůstane utajeno, všechno vyjde najevo, i to, co vlastně ani nechceme vědět.

Vidlácky bych si dovolil říci, že v korytech ještě není melasa, ale už se od nich odhánějí…

Tak co Vidláku? Co ty na to? Varovali jsme tě, věděli jsme, že to celé nemá cenu, když jsou u toho ti dva. Česká televize měla pravdu. Češi jsou prostě nepoučitelní. Nic nemá cenu… Zhruba takhle vypadala celá řada reakcí. No jo, no. Byl jsem u toho, mám na těch demonstracích také svůj podíl, tož bych se k tomu měl asi vyjádřit…

Vážení pánové svolavatelé,

lidi na demonstraci nepřišli kvůli vám. Mezi těmi sto tisíci lidmi většina vaše jméno nikdy předtím neslyšela. Většina lidí nepřišla ani kvůli covidu, ani kvůli svobodě, ani kvůli abstraktním hodnotám, ale přišli, protože přicházejí o poslední zbytky životních jistot. Přišli, protože se bojí o děti i o rodiče. Přišli, protože přestávají vycházet s penězi. Přišli, protože Fiala je kretén. Je to pro ně tak šílená situace, že byli ochotní přetrpět celou řadu chyb i mizerných řečníků. Byli ochotní vám ledacos odpustit, protože pro ně nastala revoluční situace.

S vámi dvěma to celé vlastně moc nesouvisí. Kdybyste takovou demonstraci svolávali před rokem, neštěkl by po ní pes. Měli byste tam pár notorických demonstrantů, co chodí pořád, ale jinak nikoho. Lidi nepřišli, že by ve Vrábelovi nebo Havlovi viděli lídry. Sami dobře víte, kdo na pódiu sklidil největší potlesk. Dobře víte, kdo se nejvíc angažoval v propagaci a na koho lidi nejvíc čekali.

Svým přístupem dosáhnete jediného. Někdo vám to celé vezme. Bída a nejistota si teď vygeneruje lídry ajn cvaj. Ohledně demonstrací je teď nával, jaký tu dlouho nebyl. Vy jste nejlépe vyčíhli vlnu. Ale i další se už nechávají nést, protože rozpoznali, co se mezi lidem děje. Na pódiích začíná řečnit Okamura i Středula. Oba mají s demonstrováním zkušenosti. Fakt si myslíte, když teď na sebe budete vytahovat špínu, že jeden z vás vyhraje? Vážně si myslíte, že udržíte ten étos lidové vzpoury proti zvůli státní moci? Vážně si myslíte, že když se budete přetahovat, tak to někdo ocení?

Fakt chcete, aby Středula za čtrnáct dní s lítostí oznámil, že je to právě on, kdo je v čele protestů, protože Havel s Vrábelem obloudili lid a jen on, vrchní odborář se stotisícovým platem, je tím pravým lídrem? Prezidentská volba není daleko a Středula má na podobné demonstrace konw-how. Je to pro něj několik much jednou ranou. Vrábel s Havlem mu nebudou překážet, lidový hněv ho může vynést vysoko a daleko, k tomu ta reklama pro kampaň… však uvidíte. Jde mu to líp, než byste si mysleli.

Okamurovi se také bude mnohem lépe demonstrovat bez vás. V posledních dnech SPD vypadá, že to pochopili a nechtějí nechat nějaké neparlamentní rychlokvašky vystoupat k výšinám. Olepili republiku bilbórdy, začali řečnit na vlastních demonstracích. A nebudou jediní. Lidový hněv totiž roste. Každý Vidlák je teď populární, protože lidi někoho potřebují… Vážně si myslíte, že se nikdo nenajde, kdo se teď bude chvíli smát opodál a pak se s chutí jmenuje náčelníkem a všechno vám vezme?

Podle mě máte jen jednu možnost. Sejít se, obezřetně si popovídat, postupně k sobě být stále srdečnější a nakonec si podat ruce. Pokud to neuděláte, udělá to někdo jiný. Nám pod pódiem je totiž úplně jedno, kdo nás svolal. My si svoje řečníky ohodnotíme sami. S vámi nebo bez vás. My máme problém platit účty, doma máme zimu a čekáme, že bude hůř. Fakt nás nezajímá vaše uražená ješitnost. (Ale mohli bychom ocenit, že jste se dokázali nakonec domluvit) A když nám to nedáte vy, dá někdo jiný. Nastává poptávka, jaká tu nebyla už třicet let. A kde je poptávka, tam je vždycky i nabídka. Sám bych mohl vyjmenovat deset lidí, kteří by na to měli a pokud se nedohodnete, některé bych si na vašem místě přímo i přál.

A já, když si něco přeju, tak pro to zpravidla něco dělám. Třeba píšu…

Jasně, můžete mít každý jiné představy i jiné názory. Může to mezi vámi jiskřit, může to být k nevydržení. Ale vy prostě vydržet musíte, nebo vaši práci udělá někdo jiný. S lítostí oznámí, že teď je tím svolavatelem on. A vůbec se nebude zlobit, že ztrácíte čas vyjadřováním, jak je ten druhý špatný. Dost možná už to ani nemůžete napravit a někdo už má plán, že od vás tu štafetu přebere a nechá vás přemýšlet, kde se stala chyba.

Je to na vás… Buď předvedete srdečnou dohodu, nebo už nepředvedete nic. Budete nahrazeni dřív, než řeknete: „Česká republika na prvním místě.“ Revolucionář si nevybírá revoluci. Revoluce si vybírá revolucionáře.

 

Jo a abych nezapomněl… Středula vám děkuje, Okamura vám děkuje, všichni vám děkují už předem, že jste tak pěkně uvolnili místo… Tak je to správné, tak to má být.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (111 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ono se občas v životě lidském stane, že člověk stoupá nahoru, najednou si začne připadat jako velkej kluk, co má koule jako fotbalové míče a začne blbnout. Něco o tom vím. Minimálně 2x se mi to v životě taky povedlo. Pak jsem s odstupem času pouze nevěřícně vzpomínal, co jsem dělal za kraviny a jak moc jsem vlastně tím dané věci sám škodil.

Ale to se asi nedá nikomu vymluvit, tím si každý musí projít sám, spálit se a pak mu to teprve docvakne. Trochu mi to připomíná tu hlášku z filmu: "žáci, neolizujte v zimě zábradlí".

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

a on na to naletěl, vyměnit narod protože jen asi 5 procent a meně vi co se děje a ostatni se řidi pohledem do křiveho zrcadla a mermomoci chtěji,aby i ostatni zbývajici se řidili timto pohledem,ktery jim majitele ukradene moci i tady pomoci pana Vidlaka serviruji?
Vidime tu jak se mnozi blyyskaji a tapetuji jak si ONI umi poradit v tlačenici a chvastaji se tim!
Byloa rozhodnuto bankstery aa. odstranit kapitalismus jako kdysi feudalismus a nahradit ho SWABISMEM!Toto rozhodnuti nejde zastavita,ale jen odkladat!
Proto je třeba stavajici system ZNICIT a to úmyslně!Přeceda to za mrzky peniz a funkce zajisti a bez protiplanu jste salati ztraceni! S demonstracemi a jdjich hloupymi svolavači a stranami PRO i s presidentem členem Aspen institutu naleti ta masa proti zdi ideologie zla s tim se počita a tak si můžete demonstrovat jak hrdlo rači Policejni stat čeka a bez planu pořteb davu občanu budete knedlici jen vladě směšni brzy dostanete i sva jelita!Bude zabijačka!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Takže vidite vśichni tu zakeřnost kdy sea musite jeßtě vice stelit do nohy,ted už zkuste do kolena,nestydte se!
No ni? Muheeeae!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

To co tady je ničeno cenzurou jsou postulaty PNZ a byly tu popsany!Je to totiž jedina naděje,e se mohou voliči domoci programu svych potřeb dokonce i jasně formulovanych!
Nikdo z politiků v republice se je nesmi dozvedět a zde je videt,že demokracie čumilů je lhosteně dava bez jakehokoli protestu vymazavat a minule to bylo vymazavani kvůli ni dokonce cele diskuze!
No to je ,ale hnůj od pana NULY zdejšiho dozorce ničeni vašich zajmů!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tou zmínkou o Středulovi jste mne opravdu dostal! Nejsou lidi, resp. není tady normální vůdčí typ, kterému bych jako člověkovi mohl důvěřovat, že má blaho země České až na prvním místě. To je ten nejstřídmější pohled na tu bídu zatím potencionálních prezidentských kandidátů. Osobně bych volil paní Vitáskovou, ale ta asi do prezidentského klání nepůjde. Pavel, Nerudová, Fischer, Středula. Česká bída v charakterech a vycizelované prodejnosti jmenovaných je až zoufalá. Takže bych v referendu (které u nás stejně nikdy nebude) jednoznačně hlasoval pro zrušení pašalíku prezidentského úřadu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

A určitě děkují a mají velkou radost taky Filala, Pekari, Rakouský, Bartát a Jurtista.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://t.me/yurasumy/5325

tu je len novsi pripad jeho rozvijajucej sa alergie voci UA. Vcera odpovedal na prispevok ministra z UA = fuck you all - ked minister tvrdil, ze donbas krym a vsetko je UA.

Mozno je Musk jednym z tych, co si uvedomuju minimalne hospodarsky pruser, ktory sa roztaca vojnou na UA a sankciami proti Rusku.

k clanku - nutne potrebujete vodcu. NUTNE. Tvar. Meno. Fyzicno.
Inak preseriete nabeznu hranu a pojde to do stratena. Bez vodcu s ktorym by sa identifikovalo stado nic nepojde.
A ako som uz pisal, 5k urobi vsetko preto aby vam to hladanie neslo - aleze vobec.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Áno, bilionárske decko si postavilo fabriku na baterky v Nemecku a zistilo že je tam teraz draho a nezarobí na tom. Tak plače. Skutočne dojemné. Čo tam po nejakých blbých civilistoch čo v zime mrznú bez elektriny vo vybombardovaných oblastiach a hľadajú svoje deti v masových hroboch, Musk je skutočná obeť vojny!

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vaša aktuálna vláda je síce slabá ako tri krát vyvarený čaj, ale strana PRO aktuálne jazdí na umierajúcom koňovi. Niečo ako keď SPD šlo anitivax v dobe keď sa uvoľnovali zákazy a ľudia objednávali letné dovolenky. Ceny elektriny aj plynu vo futures na ďalší rok už idú za únosnejšie ceny, zvlášť u elektriny. Plyn na rok 2025 sa obchoduje za bežné sumy a trhy očakávajú sústavný pokles ceny až do konca obchodovaného obdobia (2027). Ďalej už nie je nič čo by na stôl nevedel doniesť Babiš alebo Fiala, rozhadzovanie kapitálu budúcich generácií na kraviny im ide obom na jedničku a bežný volič viac nepotrebuje.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

dokud má sílu
udržet pilu
řeže si pod sebou
větve kus
sapiens homo erektus...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji panu Vidlákovi za pozvání na do této společnosti.
Na stránkách pana Zakladatele jsem se svým slušným a s odpuštěním kultivovaným komentářem narazil na vskutku nechutnou cenzuru, kde se mě jeho výsost Zakladatel snažil takovým tím jednoduchým způsobem urážet. Nadávkou, dehonestací, posíláním někam jinam kde prý budu vítán. No, říká se že kdo maže ten jede. A cenzorství je dnes v kurzu. A pocit moci je k nezaplacení.
Ani nevím, proč se o tom zážítku teď zmiňuji:
Po skončení demonsrace na Staromáku mě močový měchýř nasměroval na WC stanice metra Staroměstská, kde vládl poměrně mladý muž a svými stupidními výkřiky namířenými proti účastníkům a smyslu demonstrace, sám chráněn prosklenou bariérou, urážel všechny bez rozdílu. Připadal mi jakoby byl na propustce z nějakého ústavu. Nedalo mi to a a při odchodu jsem utrousil poznámku:
"Tak teď už vím, odkud se berou ti co nám vládnou." Pán toalet už nepromluvil, pouze mi gestem jasně naznačil abych se dále nezdržoval.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Jak ten pán z toalet, tak pan Zakladatel. (a nic si z toho nedělejte, mě tamodsud vyrazili už 3x)

Jsem nedávno četl, nevím, jestli je to pravda, ale prý údajně mistr Jan Hus v jedné své knize napsal větu "je třeba číst knihy kacířů". A Švandrlík v Černých baronech napsal, že největší znalci marxismu leninismu byli faráři.

Tak proč?  Pokud chcete s někým polemizovat názorově, měl byste poznat důvody, proč on to vidí opačně. Jinak se stanete tím kladrubským hřebcem, který má sílu a koule, ale díky klapkám na očích   má zúžený úhel pohledu. Vidí míň. A vidí to, co vidět má.

Každopádně, Jardo Odehnale, vítám vás zde v podzemí. Tady si můžete psát, co chcete, ale musíte počítat s tím, že zde občas budete číst věci, které se vám nebudou líbit. Takhle my tady fungujeme...

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Za možnost psát i vlídné přijetí děkuji. Po celý svůj život (75 let) dychtivě a vděčně přijímám každou dobrou radu a kritiky se nebojím. Nestydím se zeptat a v případě nutnosti i svižně odpovědět. Preferuji slušnou polemiku s přesvědčením, že vše záleží na dohodě a samozřejmě na solidní argumentaci. Nesnáším nesnášenlivost, lež a intoleranci, stejně jako všelijaké podrazáctví. Tak to mám v sobě po celý svůj život. Tím jsem si vygeneroval spoustu nenávistníků. Ale mám i dobré přátele. Dokonce si dovolím přepokládat, že další již naleznu právě v této Vidlákově hospůdce, kam přicházím takzvaně se srdcem na dlani a nabídkou kamarádství všem kdo o to stojí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Jak jednoduše dojdete k omylu. Ještě nedávno.. týden? vadily Vidlákovi komentáře komplet a neumožnil je vůbec. Smazáno. Asi mu kazily reputaci. Teď, když vidí, že vládu nestrhl, tak je zase povolil, aby bylo vidět kvůli komu ten nezdar

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

ale přeci jen trochu jinak.

Vidlák dost sázel na ty volby, angažoval se v tom dost a Kydy už dělá hezkých pár let a je to jeho jistá obchodní značka. A co si budeme nalhávat, my zde zrovna nepatříme k výkvětu společnosti, dokonce bych se nebál napsat, že někteří z nás zde nejsou úplně normální, tak to típnul radši. Když pak zjistil, že revoluce se nekoná, tak to pak otevřel.

Ale tím na konci vašeho textu mu dost křivdíte. Vidlák je socialista, já pravičák. On fandí rusům, já nemůžu rusáka ani cítit, nevěřím mu. U Alefa jsem naposledy vyfičel za půl dne, i když tady pana domácího asi občas dost točím, praktikuji tuto činnost už třetím rokem.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

a Vidlák má svého Alefa, nebo Zakladatele, či jak se ten potentát nazývá.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

a někteří mi hódně pomohli v dobách, když mi bylo ach ouvej. Což ovšem neznamená, že spolu ve všem souhlasíme. Jeden dokonce, až se to tu bojím napsat, fandí Spartě. No nezabil byste ho?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

existují ještě větší hovada než jsou Sparťani. Třeba takový Zakladatel.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alef, alias Zakladatel, si mylně myslí, že když odstraní ze svého prostředí názorové odpůrce, vytvoří krásné prostředí pro diskusi. Vy máte víceméně stejný pohled na svět, jako on, ale jste takový rozjetý divoch, patrně jste to tam přeťáp, tak vás típnul.

Vám se nelíbí cenzura tam a ban. Zde vám toto nehrozí. Tady, ve vidlácké hospodě, máte absolutní svobodu ve vyjadřování. Jenomže svoboda je dvousečná zbraň. Ta neznamená pouze to, že vy zde můžete napsat cokoli, znamená to i, že jiní, dle vás debilové s totálně pomýleným pohledem na svět, mají tu samou možnost, jako vy.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

To nejdůležitější jsem zapomněl napsat. S panem Zakladatelem jsem zde na starých Kydech strávil cca 2 roky. V něčem jsme spolu nesouhlasili, ale přišlo mi, že se vzájemě respektujeme. Pak se k němu přesunulo diskusní fórum, on se stal majitelem a asi trochu zblbnul. Já k němu necítím zášť, mě je to akorát trochu líto, ale toto přežiji. Já bych ho z žádného fóra nikdy nevyrazil, on mě už 3x. Jeho volba. Nezahynu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Jarda Odehnal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná by mohl Vidlák prodělat hned dvě prozření v jeden den. Nejen, že ti pánové svolavatelé jsou obyčejní egoističtí slavomani, ale že ani Litterate není to správné místo, kde se propagovat. Když někdo vzejde ze zablácených holínek, mluví k zabláceným holínkám a mluví skoro jak zablácená holínka, v kavárně Slavie ho možná přivítají jako raritu, ale ne už tak jeho kumpány, kteří mají zablácená i kaťata a ostří jsou jak čerstvě nabroušená kosa.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Podzemí?
Ale tak raději zůstat v podzemí, než se dát do holportu s těmi, kdo vylezli z kanálů.
Podotýkám, že se netýká litterate, ale jiné skupiny lidí v kotlince.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Moje řeč, matko. Já ty sráče taky nemůžu ani cejtit.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

No, jestli opět začnou házet nás slabší do propastí, tak je to jasná věc.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

mazne vas všechny bo je to podpindostnik Satanistů jen se podivejte na jeho fotku je tam na pruzkumu koho vezme sebou do pekla a holenkove to se nebudete vařit v kotli jak žaby,ale ve smůle a ma pro vas potom i peři v tom vas vyvali a na jednu holou nohu přikova kopýtko a pojedete s nim do jeho pekla!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen si to nechte vzít

Už vám to vzali. Stačí dokonce jen telefonát na burzu aby se někam něco prodalo a máte po celoživotních úsporách.
Takto jednoduché to mají. Jen blboni se hádaj vo kuřince a někeří jim dokonce zakážou demosgráticky aji kvokat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák má opět pravdu, je to přesně tak, jak napsal, a může tu klofat jakýkoliv oponent cokoliv, má to marný, má to marný...
Nedemonstrovalo se kvůli někomu, kdo demonstraci svolal, nýbrž proto, že lidem došlo, že se s námi hraje špinavá hra a ti "přitroublí", kteří situaci nedokáží analyzovat, a kterým doteď vůbec nic nedošlo, dřepí doma, poslechnou zprávy, kde jim vyvrtávají díru do hlavy, netuší, že je něco hodně špatně, když lidé nemohou říct svůj názor, aniž by se dočkali dehonestujících nálepek.
Jak řekl předseda Českého svazu letectví plk. v. v. Ing. Václava Vaška na pietním aktu u Pomníku padlým československým letcům v Žatci:
„Moji kamarádi, vy jste v mládí, tak jako mnozí z nás, propadli živlu nazývanému vzduch. Když bylo potřeba a českému národu hrozilo vyhlazení Hitlerovým Německem, neváhali jste svoji zálibu v létání proměnit v nejčestnější službu vlasti, během níž jste položili život. Vy jste nebyli bojácné ovce, Vy jste byli a pro mne do mojí smrti zůstanete Českými lvy. Kdybyste dnes vyřkli slovo vlastenectví, nevěřili byste svým uším, s jakou nechutnou reakcí té současné vládnoucí smečky byste se potkali. Dnes pomalu přestává existovat slovo „český“. Je nám vnucován pouze pojem „prounijní“, s protiváhou „proruský“. Pokud mám jiný názor, než ten schválený vládní mocí – a jako že tedy mám, pak jsem onálepkován jako proruský šváb. Představte si, moji milí kamarádi, takto bylo označeno premiérem České republiky, Petrem Fialou, sto tisíc českých lidí dne 3. září t. r. v Praze na Václaváku. Pokud nepoklonkuju zvrácenostem vládnoucí moci, tímto samolibým a sebestředným člověkem nejsem považován za českého vlastence, který nesouhlasí s vlastizrádci.
To právě Vaše odvaha je pro mne motivací k tomu, abych zde veřejně ventiloval myšlenky, které se mnohým dozajista nebudou líbit. To je ovšem to nejméně důležité, protože vím, že Vy byste mezi ně nepatřili."

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Dle mého, jedni z největších českých vlastenců (a upozorňuji, že toto je váš problém, ne můj, jelikož já jsem Žid), byla rodina Mašínů. A jak se k těmto hrdinům svým chováte? Frajery, kteří nikdy neustoupili ze svých zásad, považujete za vrahy, kvůli jednomu pokladníkovi.

Che, hafo mojich předků při šoa vyfičelo komínem jenom kvůli svému původu. Jeden pokladník je v tomto pod mou rozlišovací schopnost. Chcete hrdiny, ale když nějaké máte, začnete pitvat detaily a pak vlastně zjistíte, že to hrdinové nejsou, ale vrazi.

Ale vlastně mě napadla alternativa. Už to vymysleli. Jmenuje se to křesťanství. To takhle vezmete chlapíka 33 let, dvoustovkama hřebíkama ho přitlučete na dřevo a až v bolestech vykrvácí, stane se vaším hrdinou. No, tak si tohoto sokolíka oslavujte jako hrdinu, běžte v jeho stopách, ale pak si nestěžujte, že jste v prdeli. Směr jste si vybrali vy.

 

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Oni maj Ukrajinci zase Banderu. Ti mrtvý maj taky pod rozlišovací schopnost. Já ale ne, v žádném z obou případů. Po ovoci, jsk píší Židé :-)

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Dneska by se řeklo, že se čeká na ty, co mají všechno na dluh, úvěr, čili na slib, že něgde ty vymyšlené peníze z někoho nebo na čemsi vyberou. A teď se ukáže gdo nasliboval kolik a esli najde žílu gde brát. To nejsou jen asociace zlodějských práv na rentu z ničeho, ale i na to, co bysme dříve nazývali jako podvod nebo lichva. Jenže navíc ti, co nic nemají, jezdí a bydlí na dluh a všude dluží ty bankocetle od banksterů, dělají ve skutečnosti režimu harpagondechajcké federace fíkový list, exkluzivitu hnusných vnitřností. Ale na venek to dobře vypadá, že?. Blboni na to musej koukat každej den a přemejšlet o tem, "jak se na to vydělává?".

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Škoda, že ti, co zadlužili tuto zemi až na půdu, se na obyčejné lidi, dívají z patra jako na nepřizpůsobivé. Člověk by z nich aji zvracel..

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

utrel som slzu v oku

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/polsko-uhli-odpady-krize-vyta…

By ma zaujimalo, ci bude mat Greta nejaky ten spic v Bruseli, abo ako. Ci nam nejako ti politici par rockov klamali. Moj ekologicky kompas stratil sever :)))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)