A ještě se drze přiznal...

Autor

Původně jsem chtěl tento týden psát o školství… respektive o té nové hygienické vyhlášce, podle které už ve třídách nemusí být ani umyvadlo a stačí jeden záchod pro kdovíkolik dětí. Chtěl jsem tuto vyhlášku porovnat s veterinárními předpisy pro chov krav nebo prasat a ukázat, že by se v dnešní době dětem líp existovalo v kravíně, než ve škole. Ale když se nám tak krásně rozjíždí kauza Vítka Rakušana a jeho šifrovaného telefonu od Polčáka, tak přenechám toto téma Janě Kunštekové, která ho pro Litterate zpracuje víc než dopodrobna.

Krátce shrnu situaci:

Ukázalo se, že Rakušan dělal to samé, co Gazdík. Měl šifrovaný telefon, který samozřejmě nikdy nepoužil, nikoho o něj nežádal, ale přinesl mu ho Polčák. Polčák to odmítá, prý ho Rakušan o tento telefon sám požádal. Rakušan se k tomu včera na svém profilu „drze přiznal“ a začal dokazovat, že vlastnictví takového telefonu z něj ještě nedělá mafiána. Zároveň řekl, že tento telefon má kvůli Babišovi a bezpečnostní divizi Agrofertu, která „ho určitě odposlouchávala.“

Sákryš… škoda, že na tuhle výmluvu nepřišli před rokem, co? Tehdy to samé prasklo na Gazdíka. Také měl šifrovaný telefon, aby se měl jak domlouvat o Dozimetru s Redlem. Tehdy Rakušan svého úhlavního kamaráda potopil… prý mu už dopředu říkal, že takový telefon má okamžitě rozšlapat… Gazdík musel opustit ministerstvo školství, ale strana se o něj postarala na jiném (méně viditelném) místě. Jo, kdyby tehdy byli pohotovější, mohli se vymluvit na Babiše a Agrofert, mohli udělat pěkné promo videjko s předváděčkou takového aparátu a vysvětlit veřejnosti, že vlastnictví šifrovaného telefonu z nikoho ještě nedělá mafiána.

Dneska už to jde poněkud hůř. Obzvlášť, když si připomeneme Gazdíka…

Ale začíná být mnohem jasnější, k čemu Rakušan potřebuje plakátovací kampaň… Tohle lidem vysvětlit, to bude stát hodně peněz. Pojďme si to shrnout… Redl, Hlubuček, Slepičák, Gazdík, šifrované telefony, Rakušan, Polčák, Pospíšil… Já se nedivím, že potřebovali, aby se mluvilo o Anně Netrebko… ono hrozilo, že se bude mluvit o nich. Dokonce náš šéfčučkař Koudelka musel zasáhnout a vytáhnout senzační zprávu o ruském agentovi, který tady rozdával tisíce eur na Putinovi hybridní propagandu, aby to Rakušanovo extempore alespoň trochu přikryl.

Hele, vážně nechápu, proč by tady měl Putin rozdávat peníze, když za něj Rakušan odvede všechnu práci sám. Čepiga s Myškinem by to líp neudělali.

Když něco chodí jako kachna, kváká to jako kachna, má to peří jako kachna, tak to nejspíš bude kachna. Když se STANaři scházejí s Redlem, mají šifrované telefony, aby mohli mluvit s Redlem, vyplavávají na ně kontakty s Redlem, existují odposlechy s Redlem (a s kokainem v konečníku), vykrucují se ze spolupráce s Redlem, tak to samozřejmě budou zcela bezúhonní hoši, kteří byli ke spolupráci s Redlem zneužiti bezpečnostní divizí Agrofertu…

Za sebe říkám, že Vítka z ničeho nepodezírám a hlavně ho nechte mluvit. On nedávno zničil třicet let budované argumentace o nepřípustnosti kolektivní viny vůči sudetským Němcům, když řekl, že když se zločinu dopustí stát, bude potrestán stát i se svými občany… myslel tím samozřejmě Rusko, ale tohle už nikdo nevymaže. Před pár dny stejně bohorovně řekl, že Řeporyjské prase se svým výrokem o zapálení českých domů a podřezání jejich žen, ničeho nedopustilo, protože nevyhrožoval jednotlivci, ale národu, což samozřejmě nic neznamená, ale v případě Tomáše Čermáka je to jinak…

Hele, dejte mu šanci a on řekne něco podobně chytrého i o tom, co je a co není mafián.

Pamatujete, jak se Gross vykrucoval z půjčky na byt?

Kdybych chtěl dělat hybridní válku, tak bych to lépe nesvedl. Třicet let správných narativů tahle skvadra smetla během chvíle. Rakušan zničil sudetské Němce. Petr Pavel zničil třicet let budování antikomunismu. Petr Fiala udělal svým tureckým hospodařením z Babiše ekonomického génia a vizionáře…

Dokonce jsme se nedávno dozvěděli, že Milada Horáková tady sbírala informace a předávala je západním špionům… a nedozvěděli jsme se to od žádného mongolidně hordového ruského historika, ale od dcery Milady Horákové, která celá léta kritizovala český národ, jak rychle ztrácí paměť a odpouští komunistům. Vzápětí pak ztratila paměť, odpustila komunistickému rozvědčíkovi a svezla se s ním letadlem.

Danuše Nerudová už je v europarlamentu a dokonce se z něj už i vrací, aby sestavila vládu i hokejový tým a dostavěla dálnici do Vídně. Jestli to se Starosty takhle půjde dál, tak Nerudová i Farský nepůjdou do Bruselu, ale do Brusele.

A na závěr ještě připomenu slavnou sochu, na kterou se pozapomnělo a je to trochu škoda. Prosím, zde je Ropušan na prameni:

PS. Do té natažené ruky patří šifrovaný telefon.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (264 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Mrkněme se dnes na východ Číny, kde se nachází Manžusko, dříve Mandžukuo - čínská přímořská provincie kde většinu obyvatel tvoří Čínani, největší menšinou jsou Mandžuové, ale jsou tam i Korejci, Japonci a Mongolové. V druhé polovině 19. století prošlo Japonsko průmyslovou revolucí, stalo nejvýznamnější silou ve východní Asii. Rusko, aby bylo schopné hájit své východní území, na to reagovalo výstavbou Transibiřské magistrály. Ale magistrála od Bajkalského jezera se stáčela na jih a procházela čínskou Manžurií a končila v přístavu a pevnosti Port Artur. Čína Ruskou přítomnost na svém území uvítala jako protiváhu nebezpečného Japonska. 1904 Japonci napadli přístav Port Artur a zničili ruskou dálněvýchodní flotilu. Na podzim vytáhl ruský Admirál Rožestvenskij s celým baltickým loďstvem (60 plavidel) pokořit Japonce. Půl roku mu trvalo než obeplul polovinu světa, ale 27. a 28. května 1905, mu Japonci v bitvě u Cušimy jeho loďstvo rozstřílely. Aurora byla jedna z mála lodí, které se zachránily.
Od té doby začali Japonci dobývat Manžusko. V roce 1934 vyhlásili Manžuské císařství, což byl loutkový stát pod vládou Japonska.


Hospodářský zázrak Mandžuska Otrocká práce a sexuální otrokyně
V roce 1935 byl Nobusuke Kiši jmenován náměstkem ministra průmyslového rozvoje Mandžuska - armáda mu svěřila úplnou kontrolu nad ekonomikou Mandžuska a dala mu pravomoc dělat "cokoli se mu zlíbí, pokud se zvýší průmyslový růst". V roce 1937 vydal Kiši dekret, který nařizoval používat v Mandžukuu otrockou práci s tím, že peníze na zaplacení dělníků nejsou k dispozici. Z těchto důvodů byl v letech 1938-1945 shromážděn a odvezen do Mandžuska asi milion Číňanů .

Příkladem hrozných podmínek v Mandžusku byl uhelný důl Fushun, který zaměstnával asi 40 000 horníků, z nichž 25 000 ročně zemřelo a bylo nahrazeno novými otroky. Čtyři miliony Číňanů byly v Mandžusku využívány jako otrocká pracovní síla; více než 40 % z nich zemřelo.
Po vydání výnosu o otroctví tak může být Kiši osobně zodpovědný za smrt více než 1,5 milionu čínských otroků v Mandžukuu.

V důsledku jeho "velkých úspěchů" v Mandžusku premiér Hideki jmenoval Kišiho v říjnu 1941 ministrem pro střelivo. Byl považován za nejvhodnějšího člověka, který by mohl Japonsko ekonomicky připravit na válku s USA. Kiši ve své nové funkci uplatňoval své metody z Mandžukua a aktivně se podílel na odvádění statisíců Korejců a Číňanů, kteří během války pracovali jako otroci v japonských továrnách a dolech. Většina z nich nepřežila.

Kromě otroků byly čínské a korejské dívky a ženy nuceny stát se sexuálními otrokyněmi nebo "ženami útěchy", jak se jim říkalo v japonské armádě.

Terorismus, drogy, organizovaný zločin a praní špinavých peněz.
Drogová válka je rozhodně nejhorším a jediným známým případem válečného zločinu, kdy docházelo k systematickému a masivnímu vyvolávání drogové závislosti u civilistů. Japonsko bylo jednou ze zemí Osy zla mezinárodního drogového holocaustu, který trval 150 let a v jehož rámci bylo Británií, USA, Japonskem atd. přímo i nepřímo drogami zmasakrováno nejméně 100 milionů Číňanů. Vše se dělo v rámci prosazování volného trhu.

Kiši byl hluboce zapojen do obchodu s opiem. Nápis na náhrobku Hadžime Satomiho - "opiového krále" Mandžuska - vlastnoručně napsal Kiši jako projev osobního vděku. Satomi vedl japonskou firmu Hung Či Šan Tang, která v době japonské okupace ovládala trh s opiem ve střední Číně.

Státní opiový monopol Mandžuska využíval jako distributory opia jakuzu, stejnou zločineckou organizaci, kterou Kiši používal k terorizování čínských otroků, aby se podřídili. Kiši byl známý pro své umění prát špinavé peníze a jako "muž, který dokázal jediným telefonátem převést miliony jenů".
 

Rasismus a sexismus
Podle Kišiho psi nejsou schopni chápat abstraktní pojmy, jako je zákon, ale mohou být vycvičeni k naprosté poslušnosti vůči svým pánům, totéž platí i pro Číňany, o kterých Kiši tvrdil, že jsou mentálně blíže psům než lidem.
Kiši se domníval, že Číňané se hodí pouze jako "robotičtí otroci" nebo "mechanické nástroje" císařské armády, nelidské automaty, naprosto poslušné svým japonským pánům. Jeho rasistické a sexistické názory se odrážejí v jeho pohledu na čínské a korejské ženy, které považoval za "těla na jedno použití", jež mají být využívána japonskými muži, a proto se neštítil shromažďovat ženy a dívky, aby sloužily jako sexuální otrokyně alias "ženy útěchy" pro japonskou armádu.

 

Biologický zázrak Mandžukua: Jednotka 731

Výzkumníci z jednotky 731 provádějí bakteriologické pokusy na dětech
 
Kromě zázračné industrializace se Mandžukuo mohlo pochlubit největším a technicky nejvyspělejším výzkumným střediskem biologických zbraní na světě, Jednotka 731 s Jednotkou 100 byly takovými středisky. Jednotka 731 měla více než 150 budov a tři krematoria a zaměstnávala přes 3 tisíce výzkumníků a techniků. Při biologických pokusech, které se zde prováděly, bylo zabito více než 10 000 Číňanů, Korejců a Rusů. Pohled na zločiny spáchané v jednotce 731 poskytují následující výňatky z výpovědí, které zveřejnila galerie Sky City:


Pitva živých "zvířat" bez narkózy byla rutinní záležitostí, běžná praxe ve všech jednotkách.
"Ten chlapík věděl, že to pro něj skončilo, a tak se nebránil," vzpomínal starý bývalý zdravotnický asistent jednotky japonské armády. "Ale když jsem vzal do ruky skalpel, v tu chvíli začal křičet. Rozřízl jsem ho od hrudníku až po břicho a on strašně křičel a obličej měl celý zkroucený v agónii. Vydával nepředstavitelné zvuky, tak strašně křičel. Ale pak konečně přestal." Bývalý zdravotnický asistent, který trval na zachování anonymity, vysvětlil důvod vivisekce. Čínský vězeň byl v rámci výzkumného projektu záměrně nakažen morem.

Číňanka nabyla vědomí, když byla vivisekována zaživa. Otevřela oči ... a řekla: 'Je v pořádku mě zabít, ale prosím, ušetřete život mého dítěte'.

Aby se zjistilo, jaký tlak tělo vydrží, byli někteří umístěni do tlakové komory a trpěli strašlivými mukami, než jim oči vylezly z důlků a krev se vytlačila skrz kůži. Aby se zjistilo, jak se léčí omrzliny, vězni v mrazivém počasí vyvedeni ven a ponecháni s obnaženými pažemi, které byly pravidelně polévány vodou, dokud nezmrzly. Paže byla později amputována, lékaři pak proces opakovali na horní části paže oběti až k rameni. Když byly obě paže pryč, lékaři přešli k nohám, až zbyla jen hlava a trup. Toto živé torzo pak bylo využito k pokusům s morem a patogeny.

Oběti byly upalovány plamenomety, vyhazovány do povětří šrapnely, ozařovány smrtelnými dávkami rentgenového záření, roztočeny k smrti v odstředivkách, do žil jim byla vstřikována zvířecí krev nebo vzduchové bubliny, byly nakaženy syfilidou, chirurgicky jim byly odstraňovány žaludky s jícnem, které byly poté připojeny ke střevům, amputovány ruce a znovu přišívány na opačnou stranu, zplynovány v komorách ...

"Obětem jsme říkali 'polena'," řekl. "Nechtěli jsme o nich přemýšlet jako o lidech. Nechtěli jsme si připustit, že bereme životy. Tak jsme sami sebe přesvědčili, že to, co děláme, je jako kácení stromů."

Lékaři experimentovali na dětech a kojencích, dokonce i na třídenním miminku, kterému měřili teplotu jehlou zapíchnutou několik centimetrů do prostředníčku, aby ho udržel rovně a zabránilo se sevření dětské ruky v pěst.

Oběti byly často odváženy na zkušební polygon zvaný Anda, kde byly přivazovány ke kůlům a bombardovány testovacími zbraněmi, aby se zjistilo, jak jsou nové technologie účinné. Letadla postřikovala zónu morovou kulturou nebo shazovala bomby s blechami nakaženými morem, aby se zjistilo, kolik lidí zemře. Japonská armáda pravidelně prováděla i velké "polní" testy, kdy letadla shazovala blechy nakažené morem nad Ningbo ve východní Číně a nad Changde v severní a střední Číně. Japonské jednotky zanášely kultury cholery a tyfu do vodních nádrží, studní a rybníků.

K šíření nemoci vzdušnou cestou se používal bavlněný materiál a peří obalené bakteriemi antraxu; bylo zjištěno, že vlákna jako taková účinně udržují bakterie při životě dostatečně dlouho, aby se dostaly k zamýšleným lidským obětem.
Svědci vzpomínají, že pozorovali japonská letadla, která shazovala směs pšenice, prosa, sójových bobů, rýže, bavlněných vláken, papíru a odstřižků látek a letecky rozprašovala patogeny nad městy. Všechny byly obaleny biologickými organismy nebo blechami a přenášely zárodky nemocí na lidi. Japonci rozdávali místním obyvatelům infikované potraviny, koláče, nápoje, oblečení a dětské bonbony.
Stejné hromadné nákazy se opakovaly po celé Číně s výjimkou Tibetu, Čching-chaj a Sin-ťiangu.

Dva tisíce členů jednotky 731, zatčených americkými okupačními úřady, získalo výměnou za údaje o bakteriální válce založené na pokusech na lidech imunitu před stíháním za válečné zločiny před Tokijským tribunálem v roce 1948. Vedoucím Jednotky 731 byl doktor medicíny Širo Išii A Po válce byl Išii zatčen americkými jednotkami. Stejně jako všem ostatním vedoucím Jednotky 731 mu spojenečtí představitelé poskytli imunitu výměnou za jejich znalosti v oblasti biologické a chemické války. "Podle přednášejícího Richarda Draytona z Cambridgeské univerzity se Ishii přestěhoval do Marylandu ve Spojených státech, aby pokračoval ve výzkumu biologických zbraní."

Zločincem, který měl na starosti pokusy s omrzlinami, byl doktor Hisato Jošimura. Na konci války mu americká okupační vojska udělila imunitu. Poté zastával přední akademické funkce, včetně předsedy Japonské meteorologické společnosti, prezidenta lékařské univerzity prefektury Kjóto, profesora na lékařské fakultě v Hjógo a profesora na ženské univerzitě v Kóbe. V roce 1978 mu byl udělen Řád vycházejícího slunce 3. třídy za zásluhy v oblasti biologické adaptace.

Sovětský svaz dopadl 12 důstojníků japonské armády a zdravotníků Jednotky 731 během jejich postupu na východ. Ti byli u Chabarovského tribunálu pro válečné zločiny obviněni z výroby a použití biologických zbraní. Všichni svou vinu přiznali a byli odsouzeni k trestu odnětí svobody.  Obvinění v chabarovském procesu, včetně generálmajora Kijošiho Kawašimy, vypověděli, že již v roce 1941 zhruba 40 příslušníků Jednotky 731 letecky shodilo na čínské město Čchang-te blechy kontaminované morem, což způsobilo epidemické výskyty moru. Proces spolu s důkazy předloženými soudu a jeho hlavními závěry - "které se ukázaly být pozoruhodně přesné" - byly až do 80. let 20. století na Západě odmítány jako komunistická propaganda a zcela ignorovány.
V roce 1956 Čína soudila 36 zločinců z jednotky 731 v Šen-jangu.

Metamorfóza: Z monstra Šówa se stal velký vůdce svobodného světa.
Pokud někdy existovalo peklo na zemi, pak to bylo pravděpodobně Mandžusko.
Dne 20. června 1957 byl Kiši čestným hostem v americkém Senátu, kde hovořil o ideálech demokracie. Při představování Kišiho viceprezident Richard Nixon bouchl kladívkem a přivítal ho jako čestného hosta, který byl "nejen velkým vůdcem svobodného světa, ale také věrným a velkým přítelem lidu Spojených států". Kiši Nixonovi odpověděl, že je pro něho ctí promluvit v této citadele demokracie. "Že vždy věřil ve vznešené principy demokracie - ve svobodu a důstojnost jednotlivce". Při návštěvě Svobodného světa se tak "monstrum ze Šówa" v "Citadele demokracie" proměnilo ve "Velkého vůdce Svobodného světa".

Klan Kiši

Kiši se podílel na vzniku Japonské liberálně demokratické strany (LDP), která vznikla sloučením Liberální a Demokratické strany v roce 1955. Od té doby LDP dominuje v Národním parlamentu. V 50. a 60. letech 20. století dostávala LDP miliony od CIA - Kiši byl premiérem v letech 1957-1960. Jeho role při schvalování druhé bezpečnostní smlouvy s USA navzdory všeobecnému nesouhlasu vedla v roce 1960 k jeho rezignaci. Poté byl Kišiho bratr Eisaku Sat druhým nejdéle sloužícím premiérem v historii Japonska (v letech 1964-1972)  a Kišiho vnuk Šinzó Abe byl nejdéle sloužícím premiérem v historii Japonska, který byl premiérem v letech 2006-2007, poté v letech 2012-2020 a tvůrcem japonské politiky až do svého zavraždění v roce 2022. Japonsko po druhé světové válce tak lze výstižně označit za léno klanu Kiši.
 

Důsledky strašlivých zločinů spáchaných v Mandžukuu byly následující:
- Kiši, "monstrum ze Šówa", který byl osobně zodpovědný za smrt více než 1,5 milionu čínských otroků a za řadu dalších zločinů, byl viceprezidentem Nixonem pomazán na "Velkého vůdce svobodného světa" a americké okupační síly mu předaly vládu nad Japonskem, jemuž on a jeho klan od roku 1955 vládnou.

- Poté, co masoví vrazi a mučitelé z jednotky 731 předali USA poznatky získané svou zločinnou činností, získali od americké okupační moci imunitu, vyvázli bez trestu a pokračovali v "normálním" životě v Kišiho Japonsku. Není divu, že s náskokem získaným díky "výzkumu" jednotky 731 jsou dnes Spojené státy lídrem v oblasti biologické války a jejich biologické laboratoře jsou rozesety po celém světě včetně Ukrajiny.
 
Příště se zaměřím na něco optimistického. :-)
Průměrný počet slepic: 4.8 (105 hlasů)

Takže dnešní téma je o háčkování, tož nám sem Inza prdne někde nalezený a někým jiným napsaný text o pěstování mrkve.

Ale hlavně, že je první.

Průměrný počet slepic: 2 (42 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Takže dnešní téma je o háčkování, tož nám sem jájínek prdne vlastní vnoučata. ;o)

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

:-))))

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

je mimo téma. Pouze aktualita.

A celkem nechápu, když se nad tím Inza několik hodin potí, proč nenapíše Vidlákovi a ten by to sem v neděli prdnul jako hlavní článek, když si on potřebuje odfrknout.

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)

Nad přípravou toho článku jsem strávil pár hodin, těch 70 lidí, co si to patrně přečtou, mi za to stojí. Jsem přesvědčen, že čast z nich o tom nikdy neslyšela. Ale měla by, ono zlo mělo a má mnoho různých podob. Kdyby to byl pouhý překlad článku od jednoho autora, tak tam uvedu jeho jméno. Tady jsem klíčové informace převzal z knihy: Fadi Lama - Why the West can t Win, zbytek je z netu. Odkazy na více zdrojů sem nedávám, není to žádná vědecká práce, ale článek na jedno použití, po kterém zítra neštěkne ani pes.

Průměrný počet slepic: 5 (55 hlasů)

I naši milí němečtí přátelé to, co Japonci, prováděli v internačních táborech těm untermensch Slovanům, židům, nežádoucím lidem, lidem!

Je dobré toto Inzovo připomenutí v době, kdy se piklovala zrada Čech a Moravy západními hodnotami v září 1938.

Tradičně toto tragické výročí média v ČR zase zazdí. Jako zazdívají mnohá jiná výročí, která se západním hodnotám a liberálních mao-schwbistům nehodí připomínat.

 

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Inzo, jen tak dál, nenechte se otrávit... :-) (maminka mi od takových deseti let nikdy do ničeho nemluvila, co mám, jak mám, proč mám..., nechávala mi svobodu, takže člověk v životě pak těžko bude poslouchat lidi, kteří to mají jinak a rádi by řídili druhé.) 

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

.. mimochodem, zaregistroval jsem zajímavé informace o okolnostech kapitulace Japonska..

V Japonsku v době bombardování Hirošimy a Nagasaki bylo jen pár ještě ne zcela zdevastovaných měst, jediný kobercový nálet desítek bombardérů byl totiž se zásahem jadernou bombou srovnatelný co do výsledného efektu, a i přesto byla Japonská armáda stále loajální a bojeschopná.. Japonští vědci velmi správně dospěli k názoru, že takovýchto bomb Američané nemohou mít mnoho.

Osobně soudím, že na Japonce daleko větší dojem než dvě atomové bomby udělala "Srpnová bouře" v Mandžusku, kdy jeden a půl miliónu vojáků Sovětského svazu drtivě porazilo Kuantungskou armádu (8-20. srpna 1945) a pokračovali dále až do začátku září, kdy se dostali až do Koreje, na Sachalin a především, na Kurilské ostrovy.

Japonsku tak reálně hrozilo, že přijdou nejen o Sachalin a Kurilské ostrovy, ale i to, že jim vznikne na jejich území Svazová sovětská republika Hokkaidó, (Stalin to měl v plánu) kde žijí většinově nikoliv jen Japonci, ale i po staletí utlačovaní a ponižovaní Ainové, ke kterým se Japonci, známí to rasisté (Tomio Okamura by mohl dlouze vyprávět, co si v Japonsku zakusil) chovali fakt hodně hnusně, a to trvá, více či méně dodnes..

Japonským generálům, kteří ještě pamatovali Žukova a bitvu na řece Chalchyn gol, bylo jasné, že ani zkušený, boji s Němci v Evropě ostřílený maršál Malinovskij se nezakecá.. Jen urychlená kapitulace do rukou Američanů 2. září 1945 Japoncům zachránila druhý největší z japonských ostrovů - Hokkaidó. K vylodění na Hokkaidó Sovětským vojskům tehdy chyběly doslova jednotky hodin, dovedu si představit, jak rozmrzelý z toho musel být soudruh Josif Vissarionovič Stalin..

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

Ano Sověti postupovali mnohem rychleji než si sami naplánovali, plán byl měsíc, ale své cíle dosáhli v podstatě za týden a měli jen lehké ztráty. Měli své zkušenosti s bojem s Kwantungskou armádou z roku 1941. Ta z roku 1945 nebyla výrazně horší a po vzoru kamikadze přibyli dobrovolníci, kteří se vrhali pod tanky s připevněnou výbušninou jako živé protitankové miny.
 
Japonci byli příliš šovinističtí a měli tendenci přeceňovat vlastní síly a podceňovat protivníka. Porážku u Chalchin-Golu brali jako výjimku, spíš čekali, že mají proti sobě váhavého protivníka jakým byla Rudá armáda v roce 1940 proti Finům nebo 1941 proti Němcům.
 
Japonci spoléhali na živou sílu a chyběla jim těžká technika, kterou by mohli zastavit T-34. Vlastní vojáci bojovali statečně, ale selhalo vedení, proti ostřílenému důstojnickému sboru Sovětů, který měl za sebou 4 roky těžkých, ale převážně vítězných bojů neměli japonští velitelé šanci. Zřejmě Japonci neměli šanci tak jako tak, ale že ta katastrofa proběhla tak rychle, na tom se podepsalo japonské velení.
 
Jak by si Sověti poradili s námořním výsadkem, kde neměli žádné zkušenoti a zřejmě ani potřebnou techniku, to netuším...
Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

.. a Kutilské ostrovy, určitě by zvládli i vylodění na Hokkaidó.. Měli opravdu hodně paragánů a paradesantní výsadky uměli dobře.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

takhle mě nenapadlo uvažovat.
Patrně měli Sověti dalekosáhlejší plány, realizovalo se díky kapitulaci Japonska do rukou Američanů pouze torzo. I kdyby hodně přecenili japonské síly, tak ta vojenská převaha byla neadekvátní pouze k osvobození Japonskem okupovaných území. Nikdo nebude převážet 1,5 milionů vojáků a odpovídající techniku 10 tisíc kilometrů daleko kvůli týdenním bojům.
Škoda, že se Roosevelt nedožil alespoň konce války s Japonskem, svět mohl být lepší.
Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

O sovětském dobývání Kuril a Sachalinu bylo několik článků ve starších ročnících modelářského časopisu Plastic planet. Sověti použili mírně ojeté invazní čluny nakoupené od spojenců (některé tam reznou dodnes) a bylo to pro ně zatraceně drsné, protože s tím měli prakticky nulové zkušenosti a velení invaze se vybodlo na přípravu...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Štiplavých poznámek si nevšímejte :-) Rád si vaše články čtu. Pěkný den

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

.. naše omezené auditorium si je se zájmem přečte, i ten Miloš von Bern je zajímavý a podnětný, i když občas nasírá svým obsedantním prosazováním švýcarských vzorů, které nejsou tak úplně kompatibilní s Českou kotlinkou. Mája také vkládá zajímavé články, díky vám všem prakticky nelezu na FakeBook, moje touha po zajímavých informacích s dostatečně ukojena zde.

Těch pár hnidopichů zde se nedá srovnávat s FakeBookovým masovým náletem trollích kobylek.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

na jednu drobnost: " Rád si vaše články čtu". Text Inzi nebyl článkem, ale příspěvkem k výše nahozenému textu. A nezpochybňoval jsem jeho kvalitu, ale díky své délce by si zasloužil vlastní prostor. A také to dost potlačilo hlavní článek pana domácího.

Když půjdu do kina na Méďu Béďu a oni mi jako přídavek prdnou dvouapůlhodinovou Apokalypsu, tak sice film je to dobrej, ale já tam šel na Béďu.

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)

sqělé články, jen aby tě neobžalovali ze znevažování velikosti holocaustu 🤭

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

------------------------------------------------------

Tip pro Stanjuru:

Kdyby učitelé po vyučování

vzali kýbl s vodou, vytřeli třídu

a každý z nich kus chodby, škola

ušetří za uklízečky.

--------------------------------------------------------

 

Nic neplatil a nepoužil, akorát… Rakušan v ohni. Drsné výzvy 25. září 2023👉 @cz24news

ČESKO: Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) používal šifrovaný telefon CryptoCult. Jak uvádí MF Dnes, požádal o něj na podzim roku 2021 někdejšího místopředsedu hnutí STAN Stanislava Polčáka, aby mu ho zajistil. To Rakušan popírá, hovoří také o tom, že jej chtěl kvůli odposlouchávání komunikace a tomu, „že o metodách Andreje Babiše jsme neměli žádné iluze“. Babiš považuje obvinění za sprostou lež a volá po Rakušanově konci.

Ještě loni v červnu ministr vnitra Vít Rakušan tvrdil, jak Petru Gazdíkovi doporučoval, aby šifrovaný telefon rozkopal a vyhodil z okna. Gazdík v té době musel opustit ministerstvo školství, protože měl mít právě skrze šifrovaný mobil kontakt na hlavu zločinecké skupiny okolo kauzy Dozimetr Michala Redla. S ním si měl právě volat přes systém CryptoCult.

To, že měl Rakušan skutečně šifrovaný telefon od Stanislava Polčáka, sám Polčák v rozhovoru pro MF Dnes potvrdil. Potvrdil i jejich setkání s exministrem spravedlnosti Pavlem Němcem, jenž má hlavní slovo ve firmě, která telefony dodává. „Mohu potvrdit, že jsme si v jistý čas přes CryptoCult volali, protože pan předseda ještě nebyl ve funkci ministra a potřeboval mít nějakou zabezpečenou ochranu telefonu,“ uvedl Polčák.

Ještě loni v červenci Rakušan na otázky MF Dnes ohledně CryptoCultu odmítal odpovědět, hovořil pouze o tom, že nějaký šifrovaný telefon má, ale že ho nepoužíval. V současné době již přiznal, že šlo o zařízení od Pavla Němce. Odmítá však, že by o něco takového žádal Polčáka. Podle něj mu Polčák přinesl telefon se speciální aplikací proto, že po volbách do Poslanecké sněmovny existovaly významné indicie, že „naše komunikace je odposlouchávaná“. „A v době, kdy jsme jednali o podobě vlády, jsme nepotřebovali, aby detaily těch jednání znala neblaze proslulá bezpečnostní divize Agrofertu. Tohle měl být jeden ze způsobů, jak komunikaci vyjednávacího týmu lépe zabezpečit,“ sdělil šéf STAN.

A důvod byl jasný – jak už jsem řekl, naše komunikace byla podle všeho odposlouchávaná a o metodách Andreje Babiše jsme neměli žádné iluze,“ opakoval pak ministr vnitra důvody, proč si telefon pořizoval. A řekl, že jej pouze dvakrát či třikrát použil ke spojení se Stanislavem Polčákem.

Ježíšmarjá, to je úplně absurdní, sprostá lež. Pokud někdo někoho odposlouchával, bylo to v kauze Šuman, kdy na mě byly nelegální odposlechy, pravděpodobně ze strany bývalé rozvědky,“ zareagoval Babiš na Rakušanova slova. Podle něj by měl Rakušan odejít.

Pane premiére, váš ministr vnitra Rakušan měl společný šifrovaný telefon s mafiánskou skupinou, která rozkrádala republiku. Z ukradených peněz podle policie financovalo jeho hnutí STAN kampaň. Fakt je stále ve funkci? To se tak bojíte o svou koalici?“ zeptal se na sociální síti X bývalý premiér Andrej Babiš.

Vykrucování ministra vnitra Rakušana a konspirační výmysl o spiknutí Agrofertu je politické dno. Nebo je to možná spíš k smíchu. Vlastně si nedokážu vybrat. Tak jako tak je to ale na okamžité odvolání,“ dodal na své sociální síti X také někdejší předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Mnozí volali po tom, že by měl Jiří Pospíšil rezignovat kvůli tomu, že měl šifrovaný telefon, který ve skutečnosti neměl. Tak co teď?“ ptal se v té souvislosti moderátor Michal Půr.

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo, tak to mě dneska taky pobavilo - ten ruský agent... To jsem zrovna byla na jedné návštěvě, kde "jela" po celou dobu TV CNN, pročež jsem to výjimečně zaregistrovala (doma žádné zprávy nezapínám). A tam to byla jedna ze zpráv - hned vedle mafiánského Ropušanova telefonu. Hned jsem ji okomentovala jako "důležitou zprávu pro ovčany".

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

Exkluzivně: Slovenské volby čelí vměšování narychlo založené NGO organizace v Londýně, která zaplavuje slovenský YouTube agitačními reklamami ve slovenském jazyce a straší Putinem a ruskou okupací! Redakce Aeronetu je na stopě největšímu ovlivňování voleb ze zahraničí v historii Slovenska! V čele nevládní organizace je bývalý šéf volební kampaně Better Together a bývalý ministr ve vládě Tonyho Blaira!

 

https://aeronet.news/…ci/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Sice vím, že zde v žebříčku oblíbenosti zrovna neokupuji přední místa, ale jsem zde rád a z vás všech nejdýl, musím se s vámi o něco podělit. Dcera mi oznámila, že je těhotná. Když to dobře dopadne, tak budu v květnu dědeček. Radši bych vnuka, ale malou slečnu beru taky, hlavně ať je to v cajku.

A až to krapet povyroste, už mám připravené básničky, které to budu učit (rodiče asi nebudou moc rádi), a až to ještě o kousek povyroste, budu si to brát do dílny a učit to, jak se svařuje a brousí řetězy a když se něco vyjebe na traktoru, tak co s tím a taky mu budu od mala vštěpovat pravicový postoj k životu. Co si sám neuděláš, to mít nebudeš a to co si uděláš a máš, tak si to taky musíš uhlídat, aby ti to nikdo nevzal.

Už se moc těším. berrnardí pokolení bude pokračovat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

Pušku mu do ruky půjčím teprve až mu bude tak deset. A budu muset pořídit něco slabšího, aby mi pak po výstřelu deset metrů necouval.

Průměrný počet slepic: 3.8 (26 hlasů)

.. protože jí jde spoušť daleko lehčeji než u běžné vzduchovky Slavia a spol. Díky lehké spoušti nestrhávají flintu a dobře se trefují. A když se dobře trefují, tak je to i baví. Mám starou vojenskou vzduchovku, na broky, kopii předválečné karabiny, bohužel už se sportovní úpravou pažby, té jde spoušť ztuha a to děti nebavilo. Se vzduchovkou na CO2 můžete začít dříve, v deseti už jsou zralí na malorajdu.

Tréning ve střelbě z pušky a později i pistole se jim, žel Bohu, asi bude hodit, jak říkal v jednom rozhovoru František "Ringo" Čech.. Pětidemolice jako celek a zvláště pak pan Rakušan osobně, se velmi snaží o to, aby to naše děti a vnoučata opravdu potřebovaly.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Kromě vzduchovky by nebyla od věci nějaká krátká historická (před rokem 1890, aby to bylo legálně bez papírů) malorážka nebo flobertka. Staré kapesní americké revolvery ráže .22 schroupou bez problémů flobertové náboje. Jsou sice drahé, ale jde o dobře uložené peníze (echt starožitnost), zachovalé kousky jsou i "hezký kus nábytku" a rozměrově (byť ne váhově - je to železo a mosaz) jsou tak akorát do malé ruky. Zpětný ráz je při použití nábojů .22 flobert prakticky nulový. Nejen z dlouhých je nutno umět střílet...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Kevin 9mm

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

"Když něco chodí jako kachna, kváká to jako kachna, má to peří jako kachna, tak to nejspíš bude kachna."

Správný svazák musí vidět medvěda, i kdyby ho ten "medvěd" štípal svým zobákem do řiti. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Že je Fiala slaboch jsem napsal už včera. Nyní je nabíledni, že s preVítkem neudělá nic, protože ten má mnohem větší vydírací potenciál než Naďová po orálu. A protože Fiala vsadil vše - a ještě si na to od nás půjčil - na pětihnus, tak bude všechno kolem Stanů obkecávat, retušovat. Lidovci jsou jistí, ti u koryt radši chcípnou než aby si nechali vyfouknout blahobyt a moc; jejich oportunní smířlivost nad deviacemi je toho příkladem. A tak se obávám, že se na dno kalichu hořkosti budeme dívat ještě 2 roky, protože příčinou pádu těchto fušerů může být jen nedostatek plynu v tuhé zimě, či elektriky, abychom přednostně uspokojili německé nároky před našinci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Kulhavý: Svět už je rozdělen? 25. září 2023👉 @cz24news

Na našich stránkách se často zabýváme naší politickou a ekonomickou situací. Posledních pár let je dost bouřlivých a vývoj je tak nějak koordinovaně urychlován. Když se usilovněji zamyslíme, od kdy se nám zdá, že jsou změny k výrazně horšímu, pak za určité celosvětové milníky považujeme newyorskou blamáž s pádem několika budov z 11. září 2001, ekonomickou krizi vzniklou v roce 2008 a samozřejmě covidohysterii a ruskou speciální vojenskou operaci na Ukrajině. Lokálně lze historicky přidat konec Východního bloku a náš vstup do EU. Tento výčet událostí s tragickými důsledky jak pro část světa, tak i především pro nás, je přímo strašidelným.

Součástí událostí znamenajících pro Českou republiku zásadní zlomové okamžiky jsou naše vlády a politická reprezentace. Jejich přístup je většinou spojen s jistou neschopností a nechutí vybudovat silný stát, který by měl ve světě či aspoň v Evropě respekt. Tuto šanci jsme promarnili, byť se po roku 1989 zdálo, že Václav Havel by mohl k něčemu podobnému zemi nasměrovat.

Naše rozlišovací schopnosti byly po tzv. Sametové revoluci značně snížené, takže jsme si Havla nějakou dobu idealizovali, k čemuž samozřejmě přispívala i americká propaganda. Ta na Havlově auře pracovala dlouho před rokem 1989, kdy rádia Svobodná Evropa nebo Hlas Ameriky dělala z tohoto převlékače kabátů hlavu českého disidentu. A také ho tak asi preferovala a platila. Jak už nyní víme, Havlovi předci si s morálkou moc hlavu nedělali ani v době 2. světové války a samotný budoucí prezident koketoval ve svém životě s mnohým. Prolomení Benešových dekretů ve vlastní prospěch už byla jen třešnička na dortu.

Silná politická reprezentace nám s výjimkou dvou až tří osobností prostě chyběla. V podstatě tu byly tři. Dubček však záhy při nehodě zemřel, Václav Klaus bohužel v některých zásadních případech zachyboval, možná i pod vlivem různých okolností a tlaků, Miloš Zeman je zase spíše levicově zaměřený a přes nespornou inteligenci sám o sobě kola vývoje zastavit nedokázal, nebo to ani nechtěl. Všichni ostatní šli vždy někomu na ruku a český občan byl pro ně pouze součástí stáda pravidelně určeného k totálnímu podojení. Bohužel až v současnosti jsme se dozvěděli, že Havla do funkce dosadil ultragrázl Soros a díky tomu byl náš propad řízen povětšinou zvenčí. Zmizelo veškeré bohatství, na kterém i přes řadu připomínek komunisté pracovali, a rychlost, s níž se z nezadluženého státu stala ekonomická ruina, je obdivuhodná. Co nedokázali pohrobci Gottwalda za 40 let vlády, to ,,zmáknuli“ Havlisté z kotelen, a s nimi za jeden provaz táhnoucí, za pár let. A od našeho vstupu do EU je to jízda z takového kopce, navíc bez brzd, že se konečnému nárazu nebudeme moct divit.

Vynechme nyní úlitby za tento vývoj v podobě možnosti víceméně svobodně cestovat, zapomeňme na srovnávání bohatosti nabídky v obchodech před a po roku 1989. To je jen politická komerce a propaganda. Nikdo tu hladem netrpěl, bylo li třeba cokoliv sehnat, každý měl nějaké známé a v podstatě se tu dalo tak nějak žít. Trvalo to i v proslulých devadesátkách, které byly sice fantastické, bohužel se jimi rozjel život na dluh, byť se zpočátku zdálo, že změny budou jen k lepšímu. Jenže pod rouškou blahobytu a uvolnění svobod došlo k rozkradení všeho, co nebylo přivařené. A nakonec se podařilo ukrást i to. Přiznejme si otevřeně, že Babišova a Fialova vlády už moc z čeho brát neměly. Ne, že by si nenašly zdroje pro obohacení vlastních lidí, jen z bývalého majetku státu už nic nezbylo. A tak se začalo o to usilovněji sahat na ten občanů. Daňové zatížení se především za Fialy razantně navyšuje a společně s Green Dealem a zeleným uvažováním v Bruselu, jakožto od svobod a peněz nás připravujících nástrojů, přichází doslovné ožebračování prostých občanů.

Často si stěžujeme na laxnost a lenost Čechů vzepřít se. Pravdou zůstává, že pár desítek účastníků poklidné demonstrace bez následného efektu v podobě například defenestrace nejsou dostatečným potenciálem vedoucím ke změně. Navíc absentuje jakákoliv drsná náhradní varianta. Taková, která by měla sílu se postavit vývoji. Navíc se zdá, že je pozdě. Svět je přerozdělen a možná jde jen o hru na oko. Vznik BRICSu může být divadlem předcházejícím připravenému pádu dolaru končícího vznikem digitální měny. Od ní už je jen krok ke kreditnímu způsobu života známému paradoxně z tolik kritizované či hospodářsky vyzdvihované Číny. Lidé pořád nechápou, že blížící se konec hotovosti bude dalším totálním zlomem ve vývoji lidstva vedoucím k totalitě. To se stane hračkou v rukách úzké skupiny mocných, kterým budou vlády jednotlivých regionů za určité poskytnuté bonusy pouze sloužit. Což už se ostatně děje nyní, o čemž by Fiala & spol. mohli vyprávět.

Zůstali jsme na chvostu celosvětového dění. Jsme vysátí, nic tu nezbylo, snad jen relativně obrovský majetek v rukách občanů, Je to to poslední, po čem ještě zahraniční korporace půjdou. Začalo to zdražováním energií, potravin, zajímají je nemovitosti, pozemky zvláště, úspory domácností. Proklamované sdílení tak očekávané přitroublou mládeží je posledním důsledkem snahy sebrat nám i to poslední. Rozbití společnosti a degradace základních přírodních pravidel formou rozložení klasických rodin a vznikem a podporou genderu jsou posledním hřebíčkem do rakve. Fiala, Pekarová Adamová a další stvůry už jsou jen produktem této doby a nástrojem k jejímu směřování tak, kam je lidmi, jako jsou Gates, Schwab či Soros, dlouhodobě směrována. Jedeme ve vlaku bez brzd. Dokud se nenajdou lidé či společenství ochotní vzít na sebe zodpovědnost v podobě např. fyzické likvidace či jiného druhu eliminace nepřátel lidstva rodících se v nejvrchnějších patrech, pak už z tohoto balastu není cesty ven. Jakákoliv demonstrace bez následné akce je ztrátou energie. V celospolečenském měřítku rozhodně. Je to smutné, ale ztratili jsme koule a skutečně nás vmanévrovali do role stáda předurčeného na porážku. Platí to pro každého z nás. Zní to tvrdě, ale taková je realita.

AUTOR: Jindřich Kulhavý

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnešní velkomožní sami neodchází, dokud je skutečně někdo mocnější nenakope do zadku a nepřidá několik platů k tomu.

Ještě mají tu drzost, že se za svůj vyhazov pro neschopnost nebo zločiny soudí se státem o oprávněnost.

Kolik už se vystřídalo ředitelů a náměstků státních a polostátních podniků a institucí?

Za pár let české národní sportovní agentury s rozpočtem 7 miliard (jako ta česká národní bruselvize ) už třetí šéf!

Kdo může vyhnat z koryt ministry?

Prezident? Poslanci? Voliči? Svědomí? 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale na to je ještě brzy. Ještě nemáme hlad a není nám zima... Jak tak sleduju vývoj, ještě se toho dočkám.... 🤔 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vertrauen ist ein Faktor für gesellschaftliche Stabilität. Seit der Staatsgründung 1848 mussten nur eine Handvoll Minister:innen unfreiwillig gehen. Im Bundesrat führen sieben Personen die sieben Ministerien des Landes – bisher 111 Männer und 10 Frauen. In Italien sind bereits seit 1946 nicht weniger als 1300 Minister:innen vereidigt worden.
Důvěra je faktorem sociální stability. Od založení švýcarského spolkového státu v roce 1848 musela nedobrovolně odejít jen hrstka ministrů. Ve Spolkové radě vede sedm lidí sedm sdružených ministerstev země – dosud 111 mužů a 10 žen. V Itálii jen od roku 1946 složilo přísahu nejméně 1300 ministrů a ministryň.

Wie in anderen ausgebauten Demokratien kontrollieren sich in der Schweiz Regierung, Parlament und Justiz gegenseitig – doch die Schweizer Bundesrät:innen müssen sich regelmässig Volksabstimmungen stellen. Und die Mehrheit der Stimmberechtigten sagt auch mal Nein, denn im Schweizer Selbstverständnis sind sie selbst der Souverän.
Stejně jako v jiných rozvinutých demokraciích se vláda, parlament a soudnictví ve Švýcarsku vzájemně kontrolují – ale švýcarští federální radní musí pravidelně čelit lidovým hlasováním. A většina oprávněných hlasujících někdy také říká NE, protože dle vlastního vnímání jsou Švýcaři doma Suverénem.

Das Vertrauen in die Regierung, die Wirtschaft und die Gerichte ist gross in der Schweiz. Es ist aber die Polizei, die das höchste Vertrauen geniesst: In der jährlichen ETH-Studie "Sicherheit" erreicht die Polizei regelmässig den ersten Platz im Vertrauensranking.
Ve Švýcarsku panuje velká důvěra ve vládu, ekonomiku a soudy. Nejvyšší důvěře se ale těší policie: v každoroční studii ETH „Security“ se policie pravidelně dostává na první místo v žebříčku důvěry.

Více v článku Der Faktor Vertrauen: Was ist seine Bedeutung für die Schweiz - Faktor důvěry: Jaký je jeho význam pro Švýcarsko

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

nechceš se už přestěhovat někam jinam ? Teď jsem byl v Torremolinos v Andaluzii a tam bylo krásně.....

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Ryze zastupitelská demokracie funguje v ČR již 30 let.

Prosím, co na tom vidíš tak přínosného a prospěšného?

Že můžeš v jednom kuse na někoho oprávněně nadávat?

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

demokracie je tam, kde se lidé, co pracují, mají dobře a nemusí koukat na každou cedulku s cenou. Možná by pomohla metoda ze Starého Řecka, kde obyvatelé každoročně hlasovali o nejneoblíbenějším politikovi a ten byl poslán do vyhnanství bez možnosti návratu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

demokracie je tam, kde si lidé, co pracují, mohou suverénně rozhodnout o tom, zda si k ceně přirazí 2.5% nebo 7% DPH. Pro inspiraci nemusíme až tak hluboko do historie, stačí vrcholné politiky jednou za rok parlamentem obměnit.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Miloš von Bern

Trvalý odkaz

mám dojem, že i Švýcarsko černá a že by se to původnímu obyvatelstvu líbilo ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Tady máte seznam všech členů vlády od roku 1848 - nikoho s vyšším  obsahem melaninu v kůži si tam Suverén nepustil :-)
Alle Bundesrätinnen und Bundesräte (admin.ch)

Podobně to vypadá i v parlamentu:
Mitglieder des Nationalrates A-Z (parlament.ch)
Mitglieder des Ständerates A-Z (parlament.ch)

A takhle na úrovni kantonu Bern:
Die Mitglieder des Regierungsrates (be.ch)
Die Mitglieder des Grossen Rates (be.ch)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Miloš von Bern

Trvalý odkaz

a co ulice a kebabárny ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

V Basileji dokonce často úřaduje bílý Černý blok:
Basels Linke unter Druck: «Ich bin nicht die Mutter des Schwarzen Blocks» | Basler Zeitung

Zato během půl roku jsem tam nepotkal ani na jednoho člena Ku-Klux-Klanu.
Musím ve vzpomínkách na tu dobu blahořečit jednoho sluhu Mohameda, který po pokecu na lavičce se za mnou rozběhl s otevřenou peněženkou a s kamarádem mi nabízeli finanční výpomoc v nouzi - prý je to tak psáno v Koránu.

Většinu místních více než počet imigrantů štve zdražování zdravotního pojištění, měsíční poplatky - tzv. prémie - mají příští rok stoupnout v průměru o 8.7%, zdůvodňuje se to hlavně koronou - už víme, proč pandemie tak hladce vznikla :-)

Průměrný počet slepic: 1.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Koukám, že jste tu semleli kdeco, ale k tématu pramálo. Z mých skrovných  dnešních postřehů  si dovolím  alespoň  tohle pro zasmání :

Ministr Dvořák v PS - Dozimetr není žádná kauza  STANu, ale celé politické scény... STAN si přece nezaložil mafiánskou strukturu...

Na to Juchelka - ne, pane ministře, je to úplně obráceně  .... mafiánská struktura si založila STAN .... :-) 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)