Karlovarský program.

Autor
Štítky

Máte ještě někdo pocit, že se schyluje k vládě s důvěrou?  Já o tom začínám pochybovat.  ČSSD se vytasila s myšlenkou, že je třeba na důkaz poctivě míněné nabídky vyštípat Okamurovce z vedení sněmovny. A samozřejmě chtějí to vnitro. Komunisti chtějí mít možnost vládu shodit a mít právo veta při výběru ministrů. Andrej chce být premiér a přes to nejde vlak. Zeman chce být v čele a je přede všemi o čtyři kroky napřed. 

Zkrátka začíná to na mě dělat dojem Karlovarského programu Henleinovců. Akorát tentokrát ne na Hodžovu vládu, ale na Babiše. A koneckonců Babiš začíná Hodžu připomínat. Ještě nedávno působil jako ranař. Po volbách do sněmovny jsem psal, jak byly ostatní strany rozložené z Babišova vítězství, stačilo kopnout a všechno by se sesypalo. Ale Andrej toho nevyužil. Pak přišly prezidentské volby, první přešlapy, nutnost uhýbat. Přišlo zjištění, že v české politice jsou i jiná centra moci a nakonec se vlastně ukázalo, že ani strana jednoho muže neřeší zapeklitou situaci naší země i našeho premiéra v demisi. 

Zeman se dostal na velmi dlouhou stranu páky a ostatní se skoro zázračně vzpamatovali. Ne, nevyřešili žádný problém, ale začali působit sebejistě. Pak se Andrej "odkopal" vyhoštěním diplomatů a schválením útoku na Sýrii a vidíte, dvě prohlášení na twitteru a premiér je pozorován úplně jinou optikou. Zároveň ještě prolezl bruselskými a německými zadnicemi ejhle... ledacos z programu, který ukradl ostatním stranám se vrátilo. 

Jen mi nějak není jasné, odkud ten tlak jde. Je to Zeman, kdomá tak nesplnitelné požadavky ohledně Okamury, že se Babiše raději vzdá Vnitra ve prospěch ČSSD? Nebo je to Hamáček, který v oportunismu vidí nějaké světélko na konci tunelu? Nebo je to Vojta Filip, který vlastně dostal nejvíc za nejhorší volební výsledek? 

Všimněte si, jak v poslední době zmlknul Kalousek i Fiala. Začínám si říkat, že staří ještěři už větří co přijde a když dělá nepřítel chybu, je lepší ho nerušit. Ono by to mohlo skončit pádem vlády stejně jako ten Karlovarský program. Akorát nové volby mohou být ještě větší pat. Mimo hru už je vlastně jen Okamura a ten na tom může nejvíc vydělat. Ještě pár Babišových chyb, ještě delší protahování jednání o koalici a může to dopadnout tak, že u nás bez Okamury neudělá nikdo nic. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Z mého pohledu se nic mimořádného neděje. Zoufalé tradiční strany se schovávají za Čapí hnízdo, aby nemusely s Babišem spolupracovat na svém sebezničení. Babiš si vybírá, komu povolí podpořit svoji vládu. A zdá se, že ČSSD toto privilegium nezíská. Přijde mi to logické, protože je velmi těžké zvyknout si na marginalitu. Většina straníků ČSSD má z Babiše hrůzu a maskují to za starost o morální hodnoty. Piráti se vezou na vlně, která ovšem dříve či později narazí na břeh a tam se rozplyne. Komunisté si užívají svou tak dlouho vyhlíženou důležitost. A Okamura je v SPD osamocen - na vládnutí nemá lidi, takže ví, proč chce být mimo vládu. Babiš má dvě varianty, které ho zajímají, a jednu z nich bude brzy realizovat. Buď jednobarevná menšinová vláda s důvěrou sněmovny, nebo předčasné volby a potom jednobarevná menšinová vláda s důvěrou sněmovny. Vzhledem k tomu, jak jeho vláda pracuje, mělo by být každému jasné, že čas pracuje pro něj. Lidi nejsou blbí a vidí, že taková férová a pracovitá vláda v české kotlině ještě nebyla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Andrej Babiš začíná podporu ztrácet. Jenže to v předčasných volbách nemusí nic znamenat, protože do sněmovny se nemusí dostat TOP 09, KDU-ČSL, STAN, ČSSD. Což je pořád k 20% křesel ve sněmovně a tak z toho mohou ostatní profitovat. Tedy i kdyby Babiš nezopakoval 30%, ale měl jen 25%, díky 5% hranici může mít více poslanců. A odhaduji, že hodně lidí, kteří loni váhali mezi Babišem a Okamurou to teď dají Okamurovi. Příznivců ČSSD zase ubude a část z nich přejde ke KSČM. Kalousek a Fiala zmlkli, protože si uvědomují, že první z nich už v dalších volbách skončí (a tím konečně zmizí z politiky). Druhý Fiala si uvědomuje, že ODS nebyla volena kvůli svému programu, ale kvůli chybám protivníků a ze zoufalství voličů. A taková přízeň je vrtkavá.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Podobně to vidím také.
Ale jak jsem už psal,Babiš je řízen stejnou partou jako Bakala,teď se trochu odkopal,ale do budoucna v případě že bude vládnout,já nebudu překvapen,tím co dělá.Okamura je nějaká šance,to že nemá lidi,je spíš tím,že není obklopen ošlehanými lumpy u bývalých stran.Také už jsem psal a vhodně jste to doplnil,na vhodnou stranu čeká 30% voličů,takže po všech těch propadech zavedených stran je tady šance na levicovou stranu,jak je také poznat,komunisté nejsou komunisté,ale béčko TOP.

Zatím bez slepic

zemedelce, kde berete tu víru či přesvědčení, že je Babiš řízen nějakou partou za Bakalou? A kdo by to měl být?

Já jsem možná naivní, ale zatím Babišovi věřím a mám za to, že opravdu chce udělat pro Česko něco pozitivního. Zatím Babiš moji víru ničím výrazně nezviklal a 5 let je dost dlouhá doba. Ostatně, pokud by se Babiš odkopal a začal dělat prasárny podobné jako předchozí vlády ČSSD a ODS, velice rychle skončí, protože voliči ANO jsou na to velmi citliví.

Zatím bez slepic

Babiše může odrovnat jedině Brusel. A také ho odrovná !
Brusel rozhoduje o bytí, či nebytí ANO. Ať už se na to podíváme z obou stran.
Pokud bude bez reptání plnit příkazy, bude mít docela slušně zajištěnou prosperitu svých firem. Zároveň přijde o velkou část dosavadních voličů, protože ti v mnoha záležitostech s Bruselem nesouhlasí. Imigrace, větší federalizace, atd.
Pokud se proti bruselským nařízeném aktivně postaví, pak má Brusel dost možností a prostředků, jak ho zničit. Co mu budou platní voliči, když jeho firmy půjdou ke dnu ?
Doma má Babiš postavení dobré, v domácí politice mu žádné nebezpečí nehrozí. I v minulém období dokázal, že jeho učinkování v politice lidem vyhovuje. Předpokládám, že i se státní byrokracii něco udělá. Kanceláře jsou přecpány úředníky a do soukromého sektoru bereme mongoly.

Zatím bez slepic

Souhlas Pucku. Babišova achillova pata je Brusel. Ale je tu jedna možnost - Babiš může vůči Bruselu zaujmout podobnou pozici jako Orbán. Je to reálné i za cenu toho, že nadřadí národní zájem nad zájem svých firem? Nevím. Uvidíme.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
současná situace má nezanedbatelnou výhodu, že se odhalila spousta politiků a museli přiznat barvu. Příští volby se střetnou Okamurovci a Piráti jako hlavní strany. Zbytek bude přívažek a hodně dnešních stran po dalších volbách zanikne - odhaduji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Není na tom výsledku nic, co by mě těšilo. Myslel jsem si, já bláhový, že bychom se mohli dobrat alespoň referenda, pojistky před šílenými nápady věrchnušky, ale to demograti nedopustí. Mají v ANO účinnou 5. kolonu a ANO se nám profiluje do polohy, že se raději bude mýlit se spojenci, než mít pravdu s Ruskem.
Když slyším Hamáčka, Dienstbiera aj. z ČSSD, tak si myslím, že by bylo lepší, kdyby jejich koalice s ANO nevznikla. Pro českou politiku by bylo lépe, kdyby ČSSD zanikla a uvolnila místo nové levicové straně postavené na jiných základech.
Komentuje to Paroubek: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/cesta-k-nove-vlade-o…

Zatím bez slepic

Také si myslím, že se jednou dočkáme referenda a přímější demokracie, ale může to být ještě hodně později. Je třeba na to pracovat a přesvědčovat odpůrce a nezajímající se kolem sebe. Já to dělám. V rodině, v práci, v hospodě, v internetové diskusi.

Pátá kolona v ANO existuje a její existence je nevyhnutelná. Tak to na světě chodí, že nic není černobílé.

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle mne to není pátá kolona

to je pravá tvář firmy ANO

Zatím bez slepic

Ukázkový blb. Díky za odkaz.

Zatím bez slepic

Ten generál mj. říká, že:
"Jistěže, pokud i Švédsko věří, že kroky Ruska představují natolik závažnou hrozbu, aby se na ostrov Gotland musela navrátit posádka švédské armády, mluví tato skutečnost sama za sebe."
Ve skutečnosti na ostrov Gotland švédská armáda nejspíš utíká před imigranty, kteří (zatím) nemají loďstvo ani letectvo a tak je ostrov dobrým útulkem. Ale to přejde..... :-) .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemusí se opakovat ! Proč nastal, je zřejmé. Komunisté v minulém volebním období, kdy jak sněmovnu, tak senát, ovládali sociální demokraté, což je přece jenom levicová strana, byli málo výrazní. Jejich opoziční funkce byla oslabena a strana působila jako spolek starších strejců, kteří se jen pohodlně vezou, a kterým toto postavení nadmíru vyhovuje. Protestní hlasy tedy putovaly jinam. Velkou úlohu také hrál vlažný postoj KSČM k imigraci.
Co bude dál, když vyhrál předsednictví opět Filip ?
Je docela škoda, že nevyhrál Skála. Strana by mohla oslovit víc radikálnějších voličů. Ale chápu rozhodnutí většiny. Je pořád dost těch, kteří čekají na větší chybu KSČM, aby stranu, jako nedemokratickou, mohli zrušit.
Přesto, nedá se předpokládat, že staré vedení si i při aktivní podpoře vlády povede špatně. Při slabosti sociální demokracie, a při neexistenci další solidní, levicové strany, předpokládám, že preference komunistů půjdou opět nahoru. Jistě nad 10%.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v posledních volbách, je víra voličů v Babiše, že bude mít sílu na provedení pozitivních změn. Je dlouhodobě jasné, že komunisty do vlády systém nepustí, a proto hodně jejich voličů dalo hlas ANO. Nic dalšího bych zatím nehledal. A domnívám se, že tyto hlasy už se ke KSČM nevrátí. Nová levicová strana, pokud by měla vzniknout jak píše Admirál, přijde na řadu až ve chvíli, kdy se definitivně rozpadne ČSSD i KSČM. Jinak pro ni není místo. Ale to není můj šálek, levici vnímám jako ty, kteří chtějí přerozdělovat co nejvíc peněz, zvyšovat daně a vymýšlet socialistické blbosti. Nyní mají pohodlnou většinu v Bruselu a podle toho to s Evropou vypadá.

Zatím bez slepic

Bohužel, to co sedí v EP a je nám prezentováno jako "levice", z 80% levice není. Už jen podle toho, jak jde na ruku oligarchii a oligarchie jí to s láskou vrací.
Než bych volil takovou levici, to raději sním hlasovací lístek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevidím situaci tak jednoduše jako ji prezentuje Vidlák. Naopak poslední kroky u mne vyvolávají nové otazníky. Je pravda, že Babiš není zkušený politik, ale podle mého názoru se rychle učí a začíná se vtom orientovat. Situace kolem GIPSu byla jasná ukázka. Měl to promyšlené a byl o tah napřed. Reakce Kalouska a bratři v triku mne doslova rozesmála. Nevím jaká úvaha ho vedla k rozhodnutí, že přistoupil na neadekvátní a doslova
vyděračské podmínky vedení ČSSD. Karty jsou rozdány, ale hra není zdaleka u konce. Na stole leží karta členské základny ČSSD. Foldyna řekl, že přijel na jednání zastupovat názory regionu a ty, že jsou odlišné. Jeví se to tak, že se skutečně rozhodli pro koryta. Situace ve straně je taková, že okresní a krajské výbory jsou doslova zabetonovány. Nedochází k obměně funkcionářů. Důsledkem toho, je že nedokážou změnit zkostnatělý styl a metody práce. Dokladem toho je, že na předposledním sjezdu zvolili Sobotku a "jeho" kompars do vedení bez větší diskuse. Rozjeli se spokojeně domu s tím, že nadále budou v klidu pokračovat ve svých regionech na úspěšné "kooperaci" na veřejných zakázkách. V této době se již loď pomalu potápěla. Zapomněli na své voliče a vůbec nedokázali reagovat na měnicí se situaci. Pomalu potápějící se loď ČSSD dorazil torpédem pod čáru ponoru solitér a premiér vlády. Aniž by se s někým poradil a informoval, začal zmateně,pobíhat a choval se jako popletený král v pohádce. Prostě se choval jako kdybyutekl od Chocholouška. Podával demisi, odvolával co slíbil. Brzy to bude rok. Proč to připomínám. Torpédo ještě nevybuchlo. Nebo zná někdo konec či aktuální
stav tohoto příběhu ?

https://hlidacipes.org/jan-urban-klic-k-pochopeni-vladni-krize-miliardy…

Kde že je dnes "nejúspěšnější" premiér. Neměl ani tolik slušnosti a odvahy se omluvit a poděkovat spolu straníkům na sjezdu. Prostě se vypařil jako chlor v Sýrii. Proces sebe destrukce ČSSD pokračuje. Místo toho, aby zvolili do vedení skutečného vůdce a krizového manažera, znovu zopakovali chybu jako v případě Grosse a
Sobotky. Tedy "svazáky", kteří mají praxi pouze v poslaneckých lavicích a "akváriu"
parlamentní sněmovny. Hamáček si užívá svých patnáct minut slávy. Klade si nové a nové podmínky. Přitom se blíží stranické referendum. Skutečné referendum budou v říjnu komunální volby. Tam se již neschová. V roce 2014 byli na 2. místě a měli přes 3700 zastupitelů. Uvidíme na podzim jak dalece je ještě ČSSD akceschopná. Pokud se tyče funkcionářského aktivu a stavu je situace KSČM obdobná. Okresní a Krajské výbory obsazují léta stále stejní lidé. Na sjezdu KSČM vyhrál Filip v prvním kole volby o pouhé 2 hlasy. Druhé kolo také
těsně. Po nejhorším výsledku komunistů v historii měl Filip dostatek času"zobchodovat" a připravit se na sjezd. Přijde vám normální, že v takto vyrovnaném souboji Skála neobhájil post místopředsedy. Myslím si, že trend poklesu preferenci bude pokračovat, ale ne tak prudce jako ČSSD.
O situaci na levici píše na PL Koller:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Martin-Koller-premysli-na…

Tady je první předvolební průzkum

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nekoho-vomejou-Prisel-pru…

Babiš není tak krátkozraký , aby nevěděl v jaké je situaci. Dobře si uvědomuje, že mantinely má jasně postavené a "brusli " podle možnosti. Myslím, že má plán "B", kterým nás překvapí. Prodlužování jednání mu vyhovuje.

Zatím bez slepic

Nevím jaká úvaha ho vedla k rozhodnutí, že přistoupil na neadekvátní a doslova vyděračské podmínky vedení ČSSD.

- Zradci ve vlastni strane, napojeni tesneji na eu-us-sorose?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přeci jen v první řadě (osobní, zájmu zainteresovaného každého jednotlivce) je koryto a co největší přísun z něj. Na tom panuje většinová shoda mezi občany, že o to jde.
Avšak pak jsou tu určité dlouhodobě přehlížené faktory a to faktor vědomý (byť skrývaný) a faktor nevědomý (zainteresovanými neuvědomovaný byť je podle něj též konáno).

Faktor vědomý byť skrývaný -> každej v politice plní někomu úlitbu, a to povětšinou svým sponzorům nebo těm, kteří na něj mají něco, co by ho stálo židli/koryto/kariéru - ve výbušnějších oblastech planety až kejhák. Slibované plnění úliteb stádovcům jsou jen kecy, kecy, kecy, lži, lži, lži.

Faktor nevědomý který čím dál víc dělá "rozbředávání srdce" a roste s čím dál větší konkurencí a tzv. konkurenčním bojem -> když se politik vzepře těm, kterým je nucen dělat úlitby (sponzoři, držitelé důkazů jeho neřestivostí) nebo těm, kterým úlitby slibuje (ovčani, sebepohřebníci svého hlasu), tak to pro něj dopadá blbě, neboť je těmi bývalými "svými" trestán a degradován. Takže se dostává do stavu, kdy předem musí přemýšlet, jaký jeho hlasování a návrhy a žvásty a skutky budou mít dopad na to, aby stádovci, kteří mu pohřbili do urny svůj hlas, měli pocit, že je vede k lepším zítřkům + aby jeho mocipáni (těm kterým úlitbuje za plnění kasičky nebo nezveřejňování svinstev) měli pocit, že úlitbuje v jejich prospěch a prospěch jejich představ o jejich prospěchu + ono nevědomé že když se něco posere a bude nějak sejmut, tak aby měl možnost z toho vyjít maximálně pohodlně -> čili klidně přestoupit ke konkurenci na obdobnou funkci, ale neodsrat to -> což je možné jen v silně konkurenčním prostředí, kde konkurence klidně přijme sebevětší svini odjinud, neboť má dojem, že jí ona svině i přes nežádoucí charakter svými znalostmi přinese něco, co dokáže být využito. Čím méně konkurenční prostředí (čili autoritářství, totalita), tím větší šance, že když bude někdo přesunut do pozice 'nevyhovující', tak se už nechytne téměř vůbec nikde (jen snad někde hodně hodně dole), přičemž v extrému ještě gulag nebo rovnou poprava.

Takže jak to chodí u politika -> stádovcům nalhávat že za ně vyřeší něco, co vyřešit nemůže a nedokáže; sponzorům i vyděračům s neřestmi skrytě prosazovat jejich požadavky; a pořád neuvědomovaně myslet na to, jak to při průseru uhrát, aby bylo pokračováno v nabytém pohodlí a představě v podstatě až "nesmrtelnosti". Solidní sebetýračka až sebepoprava svého srdce i rozumu řekl bych.

----------------------------------------------

Tak nevím, kdož zvouce větším hovadem, zda-li aplikovaný sebeodpravčí či občan, který nikoliv alespoň zadáčo, ale na své vlastní náklady (minimálně na vlastní logistiku ke schránce na popel mrtvoly) sebezkrchovizuje svůj vlastní hlas.
Hou

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kolegové "kydači",
chtěl bych nesměle upozornit na bordel, který se strhnul v Arménii.
Nedávno zde Gerd predikoval další atak na některou část ruského podbřišku a jmenoval ruskou menšinu v Pobaltí. Měl jsem sto chutí mu odepsat, že se mýlí, páč Pobaltí by byl začátek útoku na blbého a nemravně bohatého (Sibiř) Ivana, na což Ojropa ještě připravena není. A právě se mi dral na mysl Kavkaz.
Leč prohloupil jsem, nenašel jsem si čas sem hodit pár větiček a nyní se nemohu naparovat, že jsem nejhezčí, nejchytřejší, nejmladší a nejštíhlejší.
Avšak když jsem včera poslouchal kravku jásající v SRO (slovenské rádio), jak vytáhlo do ulic nejen pár vojclů, kteří měli ihned od nadřízených přislíbenu basu nebo minimálně vyhazov z armády, ale i LGBT a další jakési blíže nespecifikované menšiny a komunity (zřejmě převlečené neziskovky), měl bych za to, že se chystá masívní zatočení kormidlem směrem od Rusa. Jerevanská Kafírna vyhlásila zřejmě frontální útok - pokračování zítra. Tedy v Jerevanu myslím. Dnes asi přeskupují síly, počítají náklady a ladí logistiku.

Zatím bez slepic

Nabízí se totiž lék :-).
Dnes se sem vykydalo docela dost odkazů na Parlamentky, tak jsem neodolal a otevřel je rovnou. A hle, jeden z našich nejvyšších dlouhodobě pomazaných vyvolených nám nakrásně ukazuje, jak se je třeba správně demokraticky tvářit, když je něco příjemné :-).
Oči lehce v sloup a čekat až asi začne působit heroinový čípek.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Marek-Benda-Je-prijemne…

Zatím bez slepic

Abyste se ohledně Arménů nemýlil, pro všechny v okolí (Iránce, Gruzínce, Azerbajdžánce, Turky a Kurdy) nejsou moc přijatelní. Klidně se může stát, že se nová barevná revoluce vyřádí na jih od Kavkazu a bude konec. Ale počkejme, co na to fiktivní Rádio Jerevan.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když připočtu, že v ruských novinách opozice sice rozebírali co vše rusko tratí převratem, ale i tak dali vyjádření předáka opozice, že nehodlá měnit zahraniční politiky a hlavně nemávali protiruskýma heslama na transparentech. A jak napsal dneska Vidlák jinde, noviny u nás sice plesají, ale tak nějak zaskočeně, že je poznat, že neví co se děje a tak se bojí, aby náhodou to nebyl rus ten převrat, když jje dnes za každým kamen...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak nějak se jmenoval film. Tak nějak se může označit situace v parlamentu. Je to jako na frontě, kde se situace mění každým okamžikem. Hamáček se asi zbláznil. Příští týden si bude nárokovat funkci předsedy vlády ?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/Pane-Babis…

Zatím bez slepic