Kdo se bojí mééédií...

Autor

Myslím, že každý, kdo si zachoval alespoň trochu zdravého rozumu, ten v pondělí musel vidět, jak se věci mají. Ne, nijak jsem to neplánoval, ale vůbec se nezlobím, že události šly právě tímto směrem. Původně jsem myslel, že budu rád, když některá z televizí odvysílá přenos z demonstrace a nevystřihnou můj projev. Nejlepší taktika vždycky byla, mě vymlčet.

Včera ovšem už intervjuci nedokázali odolat a tak moje jméno dvakrát zaznělo v hlavním vysílacím čase v České televizi, zaznělo na Primě, v Českém rozhlase, objevilo se (a nebo se objeví) ve všech novinách a všude i s mým Vidláckým titulem. Aneb, když můžeš vymlčet stávku jedině tím, že budeš mluvit o Vidlákovi… Janu Komso Moláčkovi jsem už děkoval, že naděje, v něj vkládané, nezklamal. Další adept na jelito roku. Samozřejmě spolu s tou Mazancovou… Jeden Vidlák je víc než všechny ty nářky o vládním nezájmu o vzdělání. Když jde o dezinformátora, tak jsou školské problémy vlastně nicotné…

Včera jste viděli, čeho se doopravdy bojí. Bojí se Vidláka a toho, co říká. Bojí se toho tak moc, že se ani slovem nezmínili o mém projevu a raději riskovali žalobu za nactiutrhání. Raději mluvit o tom, že jsem kolaborant a dezinformátor, než zkusit vítězoslavně vyvracet, co jsem včera řekl na demonstraci. Stejně tak se bojí Dufka. Ten si servítky taky nebral a jeho projev pro jistotu také utnuli. To je to, co je doopravdy ohrožuje. To je to, co si myslí obyčejní lidé. Dufek je poslední táta pracujícího lidu. Stejně tak se nebál Martin Engel, který řekl, že mě neznal, ale s mým projevem souhlasil.

Včerejší demonstrace a události po ní celkem jasně nasvítily, kdo si z médií na prdel nesedne a kdo naopak ustrašeně opakuje jejich mantry, aby si ho náhodou nevzali do huby. Co vám vybojuje Středula, který si tak strašně dává záležet, aby náhodou nebyl za špatného? Když se bojí, České televize, myslíte, že jindy projeví statečnost? A ještě mu to nebylo nic platné, protože mladá a pohledná Prezidentuše se do něj hned obula, i když v prezidentské volbě odstoupil v její prospěch… Danuše Středulovi vlkem…

Nebo ten Dobšík, který byl hotový už z toho, že lidi pod pódiem volali po demisi… Chudák, nejspíš o mě nikdy neslyšel a doteď nechápe, co jsem řekl tak strašného, že teď nějaká jednoprocentní učitelská platforma volá po jeho hlavě. Jak měl asi poznat, že jsem dezinformátor, když jsem ausgerechnet vůbec nepoužil slovo Rusko? Já jsem totiž hrozně zákeřný. Nedívejte se na mě, nečtěte mě, nebo vám to zůstane. Raději se ke mě ani nepřibližujte, protože byste mohli být postiženi vlastním názorem.

Chudáci učitelé. Sice stávkovali, ale ne proti vládě. Demogracyje, vole! Ne, my vůbec nechceme demisi, protože jsme z České televize podělaní až za ušima a evropské hodnoty máme hluboko v sobě. Že po nich právě ty evropské hodnoty chtějí, aby měli doma zimu, nejezdili autem, žrali cvrčky a umírali na východní frontě, to jim ještě nedošlo. Solidarita s učiteli, to ano, ale sakra ne od dezolátů, jasné? Signál jsme přijali a pochopili… Takže až budete dělat nějakou stávku, nezúčastníme se, abyste z toho zase neměli psotník. Třeba se nad vámi lepšolidé smilují…

Chce se mi blejt z takových vůdců. Co asi dokážou, když se připoserou z každého novináře nebo úderky na sociálních sítích? Chtěl bych je vidět, kdyby jednou měli stát proti Putinovi nebo Sitting Pingovi, když nezvládnou ani Daniela Takáče. Bohumír Dufek se jediný před novináři nesklonil. A to prosím spolu vůbec nemusíme souhlasit a mít na všechno stejný názor. Ale prostě není zbabělec. Martin Engel jakbysmet. Klidně se s nimi pohádám nad spoustou věcí, ale vždycky je budu respektovat.

Jo, až se politici přestanou bát mééédií, tak z nich může vyrůst Fico nebo Orbán. Pokud jejich hlavní činnost bude spočívat v tom, aby se líbili CNN Prima News a to bude důležitější než zhasnuté vysoké pece, tak to podle toho bude vypadat. Jestli nedokážou překousnout trochu té dehonestace a sesypávají se z toho, že jim novináři psychicky ubližují, tak prostě nemají na vedoucích postech co dělat. A jestli si tento národ v nadpoloviční většině přeje unylé Blyštivé Petříky a jejich konformitu, tak mu není pomoci. Karel Kramář byl odsouzen k trestu smrti, možná proto pak byl dobrým premiérem, ale co může být z někoho, kdo se bojí, aby neprošel moc blízko kolem Vidláka? A to prosím nemám nic. Jen svojí nevymáchanou hubu.

Podívejte na Fica, jak před ním najednou všichni stojí v pozoru. Přestal se ohlížet na novináře a v té chvíli přestalo fungovat všechno to, čím majnstrým ovládá politiku. Ještě neměl vládu, ještě nebylo jisté, jestli složí koalici a Čaputová už zastavovala vojenskou pomoc Ukrajině. Proč? Protože celé to mediální kouzlo bylo pryč. Teď tam na Slovensku brečí, že jim Fico nedává rozhovory. Nedává… prostě je odkázal do patřičných mezí a najednou na Slovensku nerozhodují mééédia.

K čemu jsou volby, když všichni stojí v lati před Řezníčkem nebo Witowskou? Až se premiér přestane ohlížet, co si myslí tihle dva, tak bude líp. A je úplně jedno, z které strany ten premiér povstal. Kdo se posere z Takáče a jeho televizního studia, ten se posere i z Leyenové a kohokoliv jiného. I nás velestatečný prezidentgenerál se musel nechat ukecat od Čaputové, aby přijal Fica… Co by tomu řekli novináři, že?

A všem těm Šmardům, Zdechovským, Rakušanům a dalším, kteří si mě vzali do huby, vzkazuju, že jejich mediální a twitterovská konformita zasvítila nad celou zemí. Pojďte si to rozdat v debatě před lidmi. Pojďte si popovídat o tom, jaký jsem dezinformátor a proruský kolaborant. Pojďte mi říct do očí, proč jsem extrémista a co je na mě extrémního a nechtě mě odpovědět. Těžko, že?

Jste slabí a ustrašení jako zajíci. Umíte jen zaujmout postoj, ale neumíte stát. Nikdy z vás žádní vůdci nebudou. Jen rektální alpinisté. Nikdy ničeho nedosáhnete, protože stačí málo, abyste se sesypali. Nikdy nesplníte žádné sliby o lidskosti místo sobectví. Nikdy. Nemáte koule ani na jednoho Vidláka, natož abyste zvládli tuhle rozhádanou zemi. Nemáte na to, protože musíte sledovat, jaký správný názor právě máte zastávat. Nikdy nebudete tomuto národu přínosem. Jestli máte bolení břicha z jednoho blogera, který není vůbec ničím a jen mluví jak mu zobák narostl, sorry jako, co budete dělat, až se potkáte s někým, kdo má skutečnou moc a bude mít jiné zájmy než vy?

Vůbec se nedivím, že jeden Babiš už je dneska víc než celá Pětikolka dohromady. A kdyby neměli Českou televizi a liberální úderku na sociálních sítích, tak jsou úplně v řiti. A vůbec se nedivím, že Fiala nic nevyjednal ani s výrobci elektřiny, ani s EU, ani se svými koaličními partnery. Vidí totiž Vidláka za každým křoviskem…

Směju se vám, co se musíte hrbit před takovými, jako je Mazancová nebo Takáč. A naopak vyjadřuju respekt k těm, co se v pondělí nebáli. V nich je nějaká naděje. Ti nás mohou někam dovést. Ať už jsou dneska na jakékoliv pozici. Kdo se neskloní před majnstrýmovým intervjukem, ten se nebude mít potřebu panáčkovat před nikým.

Až půjdeme k volbám, máme další pěkné kritérium. Doba je zlá. Kdo se bojí mééédií, ten se bude bát všeho. Je čas být statečný. Je načase všem říct, co si doopravdy myslíte a nestarat se, co si o tom bude myslet liberální intervjuci České televize.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (502 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.
Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Shlédla jsem na Raptoru celou demonstraci a jedni z mála, kteří mi za to stáli a měli zároveň největší aplaus, byl Dufek a Vidlák. Takže proto je to "špatně". Jinak Středula mě nepřekvapil, už kvůli němu jsem se nezúčastnila. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (118 hlasů)

Zdravím vás Vidlákovci. To že již zde nepíšu po mnohém napadení od osoby z alkoholickou přezdívkou neznamená že nenavštěvují tento web. 

Pravidelně čtu Vidlákovy články, taky příspěvky od Včelky a rýmované poznámky od Zaubera. 

Dnes na chvíli přeruším moje odmlčení a zveřejním kousek článku od MichalPetr kde výstižně popisuje našeho hrdinného Vidláka 

kterého se opovážila nějaká vygumovaná učitelka Mazancová nazvat proruského kolaboranta.

 

....Včerejší demonstrace na Malostranském náměstí odhalila děsivou panickou hrůzu, 

kterou trpí čeští politici, funkčně závislí na Sullivanově doktríně, ze ztráty strachu občanů z ruských hord, 

které nás údajně zaplaví, když nebudeme zbrojit jako šílení. Na tribunu malé odborářské demonstrace se totiž včera vydrápal Vidlák z Moravy, 

kterého tam část odborářů pozvala, a rázně změnil dosud poklidný běh stávky - ne stávky, a u všech fialových propukla paranoidní panická ataka! 

Vidlák, vlastním jménem Daniel Sterzik, má maminku z Ukrajiny, 

ještě nedávno chodil do kostela, je zastáncem rodiny, a starých pořádků, kdy muž, byl ještě muž, a žena byla ženou, 

kdy auta jezdila na benzín a nebo na naftu, a mohl si je koupit i ten nejsprostší vidlák, i z té nejzapadlejší vesnice v pohraničí, 

a v neděli se všude jedlo maso, a nepožíral se hmyz, jak je v plánu zeleno-fialových.

Vidlák je už ve svém přirozeném jádru nebezpečný, protože si může snadno porozumět s dalšími vidláky, 

kterých je mezi voliči naprostá většina, a mohl by tyto vidláky odloudit těm elitám, 

jejichž přežívání ve funkcích je zcela závislé na Sullivanově doktríně, a dalších bruselských green-lilla-nesmyslech. 

Na Vidláka proto okamžitě po demonstraci v médiích koordinovaně uhodili, a začali vytvářet obraz jakéhosi virtuálního Vidláka –

 Gosudarova slouhy, asi stejně jako ve středověku strašili faráři lid jezinkami, vílami, hejkaly a další havětí, 

před kterou se je třeba mít v zájmu záchrany duše bedlivě na pozoru. 

Vůdkyně části učitelů Mazancová dokonce večer už požadovala, aby vůdce odborářů Středula, a vůdce další části učitelů Dobšík, 

odstoupili ze svých funkcí, protože zneužili učitele k Vidlákově proruské propagandě!! Podle Mazancové a jejího spolku učitelů, 

nejsou učitelé proti vládě, a „Boj za zachování nebo zlepšení podmínek vzdělávání neznamená boj proti vládě a demokracii.” 

a “Učitelé nepodporují žádné proruské kolaboranty!” 

Proč tedy včera Mazancové učitelé stávkovali jest ergo nejasné, neboť bez snížení vojenských výdajů a bez snížení cen energií 

není možné zvýšit učitelské platy ani kvalitu vzdělávání, protože bez obojího je česká ekonomika nekonkurenceschopná 

ekonomice Číny, USA a dalších zemí, a tak nemůže vytvářet dodatečné daně, aby Mazancové učitelé byli vládou uspokojení.

 Tato prostá logika je zřejmě pochopitelná jak Vidlákovi, tak vidlákům, avšak nikoli Mazancové učitelům! 

Ergo Vidlák tak není proruský, Vidlák je realista! 

A Vidlák je nebezpečný, protože může inspirovat další vidláky, 

kteří pak přestanou poslouchat své učitelekazatele, mediální experty i různé bruselské šamanya začnou volit Vidláka a Vidláky!.....

 

celý článek od MichalPetr viz zde: 

 https://www.michalapetr.com/map-1843-sullivanova-doktrina-washington-tento-tyden-priznal-evropsky-politik-ktery-nenakupuje-americke-zbrane-a-razantne-nezvysuje-valecne-vydaje-je-bez-sance-na-politickou-funkci-protoze-us/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (148 hlasů)

Mazancová je z TOP09 (chtělo se mi napsat spíš TOP00), takže tím je to dané, přece by nešla proti sebou volené vládě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (97 hlasů)

Mně spíš fascinuje jak pár tisíč šulinů může mluvit za stovky tisíc učitelů. A každý to bere , že je to ok .

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Myslíš že zsatupují většinu starostů?

To je už takový zvyk určitých lidí se specifickým charakterem.

Přidat sobě na významu hranou pózou, že zastupují nějakou většinu. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Nejlepší cesta k politickému úspěchu spočívá v tom, najít zástup který někam směřuje a postavit se do jeho čela.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

cca dvoutisícovou platformu? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Mlčí a mají strach.“ Mocní, co vítali Fialu. Plesl ví, jak na pád vlády

Konec Petra Fialy? Jedině s rozpadem koalice. A její nejslabší článek je hnutí STAN, řekl ParlamentnímListům.cz po stávce ČMKOS šéfredaktor MF DNES Jaroslav Plesl. „Mají chodit demonstrovat pod okna ministerstva vnitra šéfovi STAN Vítu Rakušanovi. Ten bude mít strach o volební výsledek,“ poradil Plesl odborům. A mocní, kteří vítali nástup Fialovy vlády? „Mlčí jako zařezaní a mají strach, jak tohle všechno dopadne. Nedivím se jim,“ soudí mediální matador.

Stávka ČMKOS, jejímž jádrem byli pracovníci školství a průmyslu, skončila. Dosáhly odbory něčeho? A jaký smysl má vlastně nátlaková akce uprostřed volebního období, které vláda nejspíš dokončí?

Dá se to říct zcela jednoduše, a ještě při tom citovat klasika české moderní politologie: Odbory vyslaly vládě jasný signál. ČMKOS samozřejmě ničeho nedosáhne, protože resortní ministři jsou jen loutky, jejichž úkolem je jen neustále opakovat, že žádné peníze od nikoho nikdo nedostane, protože na tom není politická shoda v pětikoalici. A tohle se bude dít, dokud bude mít vláda v Poslanecké sněmovně většinu. Tak jednoduché to je. Pokud chtějí odbory něčeho dosáhnout, musejí rozbít koalici. Najít nejslabší článek a klovat tak dlouho, až článek vypadne a začne se to celé hroutit. Myslím, že TOP 09 z vlády neodejde nikdy, takže zdravotnictví to není. Slabý článek je podle mě ministerstvo školství a STAN. Ale odbory nemají chodit demonstrovat před ministerstvo školství, protože ministr Bek s nulovým vlivem nikoho nezajímá – mají chodit demonstrovat pod okna ministerstva vnitra šéfovi STAN Vítu Rakušanovi. Ten bude mít strach o volební výsledek. To bych jim poradil, kdybych jim radil. Ale já jim samozřejmě neradím.

Josef Středula podpořil ještě před koncem 1. kola prezidentské volby Danuši Nerudovou. Je tedy vlastně úspěch, že shromáždil celorepublikovou akci s takovou podporou? Odboráři Nerudovou většinou nevolili, řekl bych.

Pan Středula je slepá veverka, která v pondělí náhodou narazila na oříšek. Je to tragický odborový vůdce a jeho podpora Danuši Nerudové, která mimochodem stávkovou aktivitu odsoudila, je zcela v souladu s jeho vůdcovskými kvalitami. Odboráři by ho měli co nejrychleji vyměnit za někoho schopnějšího. To bych jim poradil, kdybych jim radil, ale já jim neradím.

Premiér Fiala svými výstupy těsně před stávkou údajně přiměl mnoho pracovníků školství do stávky jít. Čím to tak pokazil?

Když ho někdo kritizuje, vystupuje mimořádně arogantně a posiluje v lidech dojem, že se o ně nezajímá, že jim nerozumí. Tím podporuje čím dál rozšířenější názor, že ho daleko víc zajímá Ukrajina než Česká republika. Teď sice Ukrajinu nahradily krávy u Jurečkových na farmě, ale to je jedno. Příště to bude třeba Nigérie. Moment, ta asi ne. Lidé ho prostě vnímají jako odtrženého od reality. O tom svědčí i na můj vkus silná podpora pondělních protestů. Dvě třetiny obyvatel jsou dost.

A ještě tady máme Fialovo chování v průběhu stávky. Odjel na Moravu na statek Lukáše Jurečky, bratra Mariana Jurečky. Vy jste to sledoval podrobněji, jaký dojem to asi zanechalo? Váš kolega Korecký premiéra připodobnil citátem Napoleona ke svrženému rodu Bourbonů: „Ničemu se nenaučili, nic nepochopili“.

Je to tak. Mě na sociálních sítích zaujalo jedno krátké zhodnocení jeho činnosti: Fiala chtěl restartovat celé Česko, ale restartoval pouze Babiše. To je, myslím, zcela přesné.

Už jsme to řešili posledně. Osoby mající v okolí premiéra na starost PR. Možná uveďme jména Růžička, Cerha, Smolka. Co o sobě tito či jiní dali vědět při operaci „antistávka“?

Pokud měli celou věc na starosti – a z povahy věci to nikdo jiný není – tak to celé úplně zpackali. Nechat premiéra v den stávky očumovat krávy v chlévě u Jurečkových, to je jako kdyby předseda české vlády nepoblahopřál vítězi slovenských parlamentních voleb… jo, moment, tohle přirovnání se mi asi moc nepovedlo. Ale jistě chápete, co jsem chtěl říct. Prostě je to brutální urážka a za ni nese odpovědnost celý premiérův PR tým.

Od příznivců vládních stran zněly různé argumenty proti stávce: „Jsme jedna z nejbohatších zemí světa. Životní úroveň se snížila na level roku 2018, ale vždyť jsme se tenkrát neměli špatně… Jedna z odborářek měla tašku z Primarku, hahaha. Odboráři mají politické ambice a jdou s Babišem!“ No, co na jednotlivé „argumenty“ říct?

Nic. To nemá smysl. Je to urážka za urážkou. Ať se podívají na kumulovanou inflaci za poslední dva roky. Ale to by museli ta čísla umět číst.

Na demonstraci vystoupil i bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák. Řekl třeba, že za vysoké ceny energií může nenažranost. Danuše Nerudová napsala, že síly jeho typu je třeba nikoliv legitimizovat, ale „důsledně potírat“. Jak vyznívá tento rozměr celého příběhu?

Je to arogance moci proti hlasu ulice. Doufám, že paní Nerudové její aroganci někdo připomene třeba billboardem před evropskými volbami. I s logem hnutí STAN. Ale samozřejmě nechci nikomu nic radit.

Lenka Zlámalová odhaduje propad životní úrovně v posledních letech o 30 %. Zastánci vlády z toho viní „Babišovo utrácení“. Ceny energií a následnou inflaci pomíjejí. Mají pravdu?

To je právě ta inflace! Třicet procent hodnoty peněz je pryč. Minimálně. A pokud vím, jestli někdo pořád dokola volal po covidových kompenzacích, byla to tehdejší opozice, nynější vládní koalice. Tak čemu se teď diví? Problém je, že oni nejsou schopní nakopnout ekonomiku. Teď není chvíle na zvedání daní. Teď mají nechat peníze lidem a firmám a co nejrychleji vrátit ekonomiku k růstu. Vším, co teď vláda dělá, podráží české ekonomice nohy. Musíme všechno poslat na Ukrajinu, jinak bude válka! Bude válka! Tohle na lidi chrlí ministři od rána do večera. Lidé se pak samozřejmě bojí, šetří peníze na horší časy a premiér se diví, že jeho vláda má ekonomické problémy, když podvázala spotřebu domácností, které navíc raději nakupují v cizině. Sektorové daně, drahá elektřina – zpackali, na co sáhli. Místo péče řádného hospodáře pak nakupují předražené hračky pro armádu, zadlužené plynovody a benzinové pumpy. A ropu a plyn dál bereme z Ruska. Není divu, že už je neberou vážně ani jejich voliči.

Energetičtí byznysmeni, „antidezinformační“ neziskové organizace a vybraná média. Ti z ustavení Fialovy vlády měli vesměs radost. Jsou dle vás spokojeni i po posledních týdnech?

Mlčí jako zařezaní a mají strach, jak tohle všechno dopadne. Nedivím se jim.

29. listopadu 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

a funguje stejně dobře jako každá jiná. Takže paní Mazancová vám prostřednictvím Učitelské platformy poskytla dobrou službu. Myslím, že počet kantorů, kteří někdy slyšeli jméno Vidlák nebo "Vidlákovy kydy" se po včerejšku zmnohonásobil. Určitě na "Kydy" některý z kantorů zavítá, nejdříve ze zvědavosti, ale pokud si přečte pár článků, možná se stane pravidelným návštěvníkem. Cesty osudu jsou křivolaký. Jsem přesvědčen, že ta pondělní zkušenost bude pro vás ve výsledku přínosem. :-)
 
Průměrný počet slepic: 4.8 (153 hlasů)

ale jsou v podstatě bezmocníBojí se. Používají sílu médií středního proudu, aby zahlušili jednoho, jak se domnívají, nepodstatného blogera.  To je následek toho, že někdo jde do boje se zvednutým hledím. 

A odkopali se, používají zvoleného "mluvčího" neb spíše mluvčí, aby vyjádřila zdánlivý "názor lidu". Kdysi se k tomu používaly "dojičky z kravína" nebo "dělníci z Pragovky". Teď je to postarší učitelka paní Petra Mazancová z "Platformy". Nic nového.  Za tři dny už nebude nikdo vědět, že nějaká Mazancová existuje.

Nedivil bych se, kdyby brzy vznikla nějaká "Čeleď ze dvora" s vidlemi nebo něčím podobným. Jste  tom Vidláku Danieli až po uši, teď budete muset začít plavat, ať vás neutopí. Ale to už nějakou dobu tušíte, že? A dávejte pozor, kdo vám hází lano. Nebo záchranný kruh, chcete-li. Aby jste pak nebyl přivázán k někomu, kdo myslí hlavně na sebe a ne na obyvatele Kotlinky.  

Mazance mám rád, čerstvé, s hustou kysanou smetanou...

Průměrný počet slepic: 4.9 (85 hlasů)

kope za globalisty, proto je tam, kde je. Zda to bude přínosem pro Slováky, to ukáže až čas.  On totiž GP nestojí o to mít mnoho lidí na planetě země a WHO je jeho srdcovka. Až Fico odmítne nový pandemický komplot, teprve potom uvěřím tomu, že dokáže pro svůj stát něco udělat.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

👍👍 🐓🐓🐓🐓🐓🐓 👍👍  Středula je Aspenšmejd, Mazancová je jen hloupá kráva co chce teplý flek v eráru. A ty mediální trosky ? Na Seznam, Novinky a ČT se podívám akorát když se chci zasmát lidské hlouposti a servilitě. To jsou novináři 😁😁😁 ??? To je odpad společnosti co leze nyní mocným do zadku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Jako malý chlapec jsem čítával pohádku "S mazanečkem do pekla". Že by nomen omen?

Jako vtip asi nic moc, ale... A slova podpory: Vidláku, vytrvejte! Dá li fialový hnus, i v Praze již nebude blaze a mnozí prozří.

Krásný den všem. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Brian Berletic - americký geopolitický analytik , 27. listopadu 2023

Po téměř dvou letech líčení probíhajícího konfliktu na Ukrajině jako konfliktu, který se vyvíjí ve prospěch Kyjeva a kolektivního Západu, začala náhlá záplava přiznání sytit titulky západních novin, v nichž se uvádí, že Ukrajina nejen prohrává, ale že její západní podporovatelé nemohou udělat téměř nic, aby tuto skutečnost změnili.

To, co bylo dříve vyprávěním o stálých ziscích Ukrajiny a jejím nezdolném bojovém duchu, bylo nyní nahrazeno realitou katastrofálních ztrát Ukrajiny (stejně jako čistých územních ztrát) a neustálým úpadkem morálky vojáků. To, co bylo vyprávěním o špatně vycvičených a vedených ruských silách, vybavených nedostatečným množstvím zastaralých zbraní a tenčícími se zásobami munice, nyní nahradilo přiznání, že ruská vojensko-průmyslová základna převyšuje produkci USA a Evropy dohromady a zároveň disponuje zbraňovými systémy, které jsou buď na stejné úrovni jako jejich západní protějšky, nebo jsou schopny západní schopnosti zcela překonat.

Katastrofální ztráty Ukrajiny
Ukrajinské ztráty, zejména po celých 5 měsících neúspěšných útočných operací, je nyní téměř nemožné skrýt.
Londýnský The Telegraph ve svém článku "Ukrajinské armádě dochází muži k verbování a čas k vítězství", zveřejněném již v srpnu tohoto roku, přiznal: Ukrajinská armáda je na tom špatně:
Válka na Ukrajině je nyní válkou opotřebovávací, vedenou za podmínek, které jsou stále více ve prospěch Moskvy. Kyjev se zatím obdivuhodně vypořádal s nedostatkem západního vybavení, ale nedostatek lidské síly - kterému už musí čelit - se může ukázat jako osudný.

V článku se rovněž tvrdí:
Je to brutální, ale jednoduchá kalkulace: Kyjevu docházejí muži. Americké zdroje spočítaly, že jeho ozbrojené síly ztratily v bojích až 70 000 mrtvých a dalších 100 000 zraněných. Ruské ztráty jsou sice ještě vyšší, ale tento poměr je přesto ve prospěch Moskvy, protože Ukrajina se snaží nahradit vojáky tváří v tvář zdánlivě nekonečnému přísunu ruských branců.
Článek vykresluje bezútěšný obraz pokračujících ukrajinských vojenských operací, které jsou téměř jistě neudržitelné.
Tvrzení o 70 000 padlých v bojích mezi ukrajinskými vojáky je hrubě podhodnocené, zatímco tvrzení, že "ruské ztráty jsou ještě vyšší", jsou nejen nepodložená, ale v rozporu s jinými západními zdroji.

Mediální platforma Mediazona, kterou udržuje ruská opozice podporovaná vládou USA, sleduje ruské ztráty od února 2022 na základě údajného sledování veřejných informací týkajících se úmrtí ruských vojáků.
Její čísla nelze zcela ověřit, ale v několika případech, kdy ruské ministerstvo obrany zveřejnilo počty ruských obětí, se relativně blížily tvrzením Mediazony oproti přehnaným tvrzením ukrajinského generálního štábu - tvrzením, která často nezpochybnitelně opakují západní vlády a mediální organizace.

Novější článek zveřejněný koncem října serverem Business Insider s názvem "Ukrajina podle oficiálního vyjádření nemůže řádně využívat západní výstroj, protože jí zbylo tak málo vojáků, tvrdí zpráva" potvrzuje, že ztráty Ukrajiny a z nich vyplývající personální krize se jen zhoršují.
V článku se uvádí:
Ukrajinský úředník uvedl, že ukrajinská armáda trpí nedostatkem mužstva, což jí brání v používání zbraní darovaných Západem, uvedl časopis Time. Od začátku války několik ukrajinských představitelů svádí potíže s odrážením ruské invaze na pomalé tempo dodávek od spojenců.

Ve zprávě časopisu Time však nejmenovaný zdroj označený za blízkého spolupracovníka prezidenta Volodymyra Zelenského upozornil na jiný problém. "Nemáme muže, kteří by zbraně použili," uvedl v narážce na západní zbraně. Ačkoli Ukrajina neuvádí údaje o vlastních ztrátách, podle západních odhadů utrpěla více než 100 000 obětí.

Kromě nevratných ztrát na živé síle ztrácí Ukrajina také území, a to navzdory 5 měsícům intenzivních ofenzivních operací a skutečnosti, že ruské vojenské vedení opakovaně prohlásilo, že cílem Ruska je zlikvidovat ukrajinskou armádu, nikoliv zabrat území.

Deník New York Times v zářijovém článku nazvaném "Kdo získává na Ukrajině území? Letos nikdo," by poznamenal:
Ukrajinská protiofenzíva se jen s obtížemi prosazuje přes rozsáhlá otevřená pole na jihu země. Čelí rozsáhlým minovým polím a stovkám kilometrů opevnění - zákopů, protitankových příkopů a betonových překážek - které Rusko vybudovalo minulou zimu, aby zpomalilo ukrajinská vozidla a donutilo je zaujmout pozice, kde by mohla být snadněji napadena. Když se sečtou zisky obou stran, Rusko nyní kontroluje na Ukrajině o téměř 550 km2 více území než na začátku roku.
Vedle velkých ztrát na živé síle a čistých ztrát na území trpí Ukrajina neméně škodlivými ztrátami na vybavení. Ke ztrátám materiálu přispívá i skutečnost, že západní vojenská průmyslová výroba není schopna tyto ztráty nahradit.

Vojenská průmyslová výroba: Západ snižuje, zatímco Rusko zvyšuje výrobu.
V loňském roce západní politici a západní média propagovali myšlenku, že vynikající západní vojenská technika snadno smete ubývající počet údajně zastaralých zbraňových systémů Ruska. Jeden z článků, který počátkem června letošního roku zveřejnil londýnský Telegraph, byl dokonce nadepsán: "Tanky britské výroby se chystají smést Putinovy jednotky branné moci".
Nic nemohlo být dále od pravdy.
Naopak, ruská vojenská technika prokázala, že je rovnocenná, ne-li lepší než západní zbraňové systémy, a spolu s obrovskou ruskou vojenskou průmyslovou základnou převyšuje početní stavy i počty Ukrajinců vycvičených a vybavených Západem.

To přiznal i zářijový článek listu New York Times " Rusko překonává sankce a rozšiřuje výrobu raket, tvrdí úředníci", v němž se uvádí:
Rusko nyní vyrábí více munice než Spojené státy a Evropa. Celkově Kusti Salm, vysoký úředník estonského ministerstva obrany, odhadl, že současná ruská produkce munice je sedmkrát větší než produkce Západu.
Článek připouští, že Rusko zdvojnásobilo výrobu tanků, zvýšilo výrobu raket a vyrábí nejméně až 2 miliony dělostřeleckých granátů ročně - více, než v současnosti vyrábějí USA a Evropa dohromady, a více než by USA a Evropa mohly vyrábět dohromady, pokud se splní zvýšené výrobní cíle v letech 2025-2027.

V novějším článku publikovaném časopisem The Economist s názvem "Rusko začíná počítat se svou převahou v elektronickém boji" se přiznává, že Rusko vyvinulo "působivou škálu schopností EW [elektronického boje], aby mohlo čelit vysoce propojeným systémům NATO". Vysvětluje, jak ruské schopnosti EW učinily neúčinnými přesné zbraně, které NATO poskytlo Ukrajině, včetně 155mm dělostřeleckých granátů Excalibur naváděných pomocí GPS, řízených bomb JDAM a raket HIMARS naváděných pomocí GPS.

Článek se rovněž zabývá dopadem ruských schopností EW na ukrajinské bezpilotní letouny, které se ztrácejí po tisících týdně. A protože ruské EW schopnosti narušují schopnost Ukrajiny používat naváděné zbraně a bezpilotní letouny na bojišti i nad ním, článek přiznává, že Rusko je schopno vyrobit nejméně dvakrát více bezpilotních letounů než Ukrajina, což Rusku poskytuje další kvantitativní a kvalitativní výhodu.

Navzdory velkému humbuku kolem vybavení Ukrajiny stíhacími letouny F-16, které by mohlo poskytnout NATO střízlivější západní analytici postupně připouštějí, že mezi rozsáhlými a rostoucími leteckými silami Ruska a jeho vynikajícími integrovanými systémy protivzdušné obrany nebudou letouny F-16 poskytnuté NATO o nic lepší než letouny ze sovětské éry, které Ukrajina měla a ztratila během trvání speciální vojenské operace.

Po měsících, ba dokonce letech, kdy byly na Ukrajinu vyslány "stroje, které změní pravidla hry", jen se ukázalo, že nejsou schopny vyrovnat se ruským vojenským schopnostem, natož je překonat. Ukazuje se, že hra se skutečně změnila - ve prospěch Ruska a jeho vojenské doktríny postavené na rozsáhlé vojenskoprůmyslové výrobě, levných, ale účinných zbraňových systémech, a co je nejdůležitější, na doktríně vytvořené pro boj a vítězství proti rovnocennému nebo téměř rovnocennému protivníkovi.

To je v příkrém rozporu se Západem, který po desetiletí formoval svou armádu tak, aby ve vojensky nevyrovnaných zápasech přetlačovala rozvojové nebo zkrachovalé státy po celém světě, čímž docházelo k útlumu technologických, průmyslových a strategických schopností. USA a jejich spojenci by museli zavést nové technologie s mnohaletým předstihem, aby "vyhráli" svou zástupnou válku proti Rusku na Ukrajině.

"Řešením" nyní přiznané převahy Ruska, pokud jde o kvalitu a kvantitu na bojišti i nad ním, je "zvýšit výrobu" a "shromažďovat údaje" o ruských schopnostech, aby bylo možné následně "vyvinout protiopatření proti nim". To jsou však procesy, které mohou trvat roky, než přinesou výsledky, a to vše za situace, kdy Rusko nadále rozšiřuje své schopnosti, aby si tuto kvalitativní a kvantitativní převahu udrželo.

A zatímco tento proces pokračuje, USA současně pokračují ve snaze o podobný konflikt s Čínou, která disponuje ještě větší průmyslovou základnou než Rusko.

Kladu si otázku, kolik životů mohlo být ušetřeno, kdyby tato nedávná přiznání napříč západními médii ohledně skutečných vojenských schopností Ruska byla prezentována dlouho předtím, než byl konflikt s Ruskem vůbec vyprovokován dlouhodobou politikou Washingtonu a Bruselu, která spočívá v narušení ruských hranic. Kdoví, kolik životů by se ještě dalo zachránit, kdyby se kolektivní Západ poučil ze svých současných chyb, než je znovu zopakuje v nesmyslném konfliktu vyvolaném snahou podobně zasáhnout a vyprovokovat Čínu.
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

No, Inzo, četla (a viděla jsem video) přímo Ukrajinské televize, kde šlo v titulcích, že mrtvých mají přes jeden milion (dokonce přes 1 mil. stotisíc...) a byl z toho průšvih. Befelem dostali, že se mají omluvit. Omluvili se, že prý se spletli..., ale už tam neuvedli žádné jiné číslo místo toho (nejspíš si už netroufli)... 

(Jo - a chtěla jsem to právě teď přeposlat odkazem, ale už to není k mání...)

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

že realita je mnohem vyšší než je uvedeno v článku. V něm Berletic přebírá pouze informace, které prošly americkým a západním tiskem. Pro jeho závěry to stačí a tak se vyhnul nařčení, že straní Rusku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

-----------------------------------------------------

Česká republika v současné době:

- dováží nejvíce ruské ropy za posledních 13 let

- dováží více než 50% veškerého plynu z Ruska

- žádá o výjimku z embarga na dovoz ruské oceli

- vymýšlí, jak obejít embargo na dovoz ruských ropných derivátů

A Fiala se Síkelou se bijí v prsa, že se zcela zbavili energetické závislosti na Rusku.

(z FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.6 (100 hlasů)

na Ukrajině už od Majdanu, věděl, co se chystá, věděl, proč "car" Putin zaútočil. A sledoval, jak se Ukrajina, "naivní slovanská dívka" vrhá do dobrodružství, které nemohla vyhrát, A to jenom poroto, že ji slíbili "manželství" s NATO a EU které nikdy nehodlali realizovat.

Stačilo se podívat na velikost Ruska a Ukrajiny a vědět, že to nedopadne dobře, že hodně armád šlo "na Moskvu" a hodně poražených zbytků armád táhlo zpátky. Stačil mi pohled na mapu. A Čína, ač má své zájmy, má momentálně stejný  zájem jako Rusko Nenechat se rozdrobit a rozprodat dosavadním hegemonem. A svět se pomalu přidává...   Změna monopolárního světa na multipolární.

Jenom kdyby to nestálo tolik mrtvých a zmrzačených. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (100 hlasů)

stačí nezapomenout, jak ten průběh konfliktu vypadal. Rusko se po počátečním průšvihu a prohraných bitvách léta 2022 dobře adaptovalo vojensky a ekonomicky získalo na svoji stranu Čínu. KoZa odevzdal vojenský materiál a není teď ochotný zavést válečné hospodářství. 

Nic z toho nebylo před rokem jasné. A kromě toho je to pořád remíza, Rusové nejsou schopni dobýt ani Avdijivku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (36 hlasů)

Měl byste pravdu, pokud by cílem Ruska bylo obsazení Ukrajiny. Tomu ale nic nenaznačuje, ani počáteční stavy Ruské armády v době začátku konfliktu, byly příliš malé na obsazení celé ukrajiny, ani průběh nynějších bojů. Cílem je zjevně obsadit oblast s rusky mluvícím obyvatelstvem, která byla Ukrajině přidána až po vítězství bolševiků a pokud Ukrajina tento nový stav nepřijme postupně ničit její ozbrojené síly a ekonomiku.

Doba kdy se s Putinem šlo dohodnout na něčem jiném, například na určité samosprávě Rusky mluvících oblastí, ta je dávno pryč.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Ale že chtěl příjezdem vojenských kolon do Kyjeva svrhnout tamní režim a mít za pár dní hotovo, jsme snad nezapomněli- nebo ano?

Průměrný počet slepic: 2.3 (29 hlasů)

nějak jste to špatně zdekódoval. Na počátku války vůbec nešlo o obsazení Kyjeva, ale o kontrolu Černobylu, zda se tam opravdu nepřipravuje výroba špinavé jaderné bomby. Kdyby Rusko obsadilo Kyjev nebo střední a západní Ukrajinu stál by proti němu celý svět, nejen NATO. A to samozřejmě nemohlo dopustit, to by se nacházelo v úplně jiné pozici než je nyní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

to jsou takové ty "zkratky" prezentované naším mainstreamem, že chtěli obsadit Kyjev a nepovedlo se :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

informace z mainstreamu- koneckonců fakt, že se bojovalo na ukrajinském území, t.j. Ukrajinci byli napadeni, snad ještě platí.

Pokud scénář "Praha 1968" s obsazením letiště, vládních budov a výměnou ukrajinské politické reprezentace nebyl na pořadu dne, tak to se ještě musím dovzdělat :-)  Je to i dodatečně dost těžké, je tu mnoho skutečných dezinformací z obou stran- a také dodatečné racionalizace typu: "My jsme neutíkali, to byl strategický ústup na výhodnější pozice".

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

o dění  na Ukrajině mezi Majdanem 2014 a a únorem 2022? Pokud ne, zjistěte si to. Něco najdete i na mém blogu, psal jsem to v té době. Zkuste do vyhledávače vložit slovo majdan. Moc toho nebylo třeba aktualizovat.

Od roku 1968 se tamní děje liší dost podstatně. U nás někdo zakazoval ruštinu? Nebo jsme se chtěli odtrhnout od CCCP? 

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

O tenhle region jsem se nikdy moc nestaral a teprve po únoru 22 jsem se to snažil dohnat, ale kdo tam koho dřív, jak moc a jakými prostředky masakroval, čí čísla jsou vymyšlená atd., to jsem už dodatečně soudit nechtěl.

Variantu "Rusové se jeli na začátku války do atomové elektrárny přesvědčit, zda tam Ukrajinci nevyrábějí špinavou atomovou bombu" slyším poprvé, ale koneckonců, možné je všechno :-).  Jinak myslím, že svým útokem riskovali mnohem víc a pravda- teď se zdá, že jim to nakonec vyjde.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

takzvaných Minských dohod. Nikdy se neuzavřely, KoZa to Ukrajině zakázal (prý Boris Johnson), byla to jen záminka. Ale to jsem tehdy nevěděl. A taky jsem si myslel, že Rusko to chce vyřešit za čtrnáct dní, A on to byl opravdu asi jen nátlak na uzavření poslední Minské dohody: Jistou autonomii pro rusky mluvící regiony na východě a jihu a zaručení neutrality Ukrajiny - nevstupovat do NATO. 

Vyjít jim to musí. Je to nutné, aby přestal nátlak na rozparcelování RF rozparcelování a rozprodej regionů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Tam nešlo o špinavou bombu, tu by si Ukrajinci mohli vyrobit kdykoli. Tam šlo o úpravu některých bloků atomové elektrárny, aby mohla vyrobit jaderný materiál na skutečnou atomovou bombu.

Údajně se tam takové úpravy našly.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Díky Inzo za velmi zajímavý komentář / článek.

Názory  Briana Berletice   by si měl přečíst  generál  jenerál Pavel.  No posuďte sami: 

Pavel nastínil, co by se dělo, kdyby Rusko vyhrálo na Ukrajině   

MSN je vůbec nějaký opožděný plátek, asi jim ještě nedorazily nové noty z Washingtonu. A o Pavlovi ani nemluvě  ...

 

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

----------------------------------------------------------------------

Otevřený dopis stíhané učitelky Bednářové – obviňuje prolhaného podvodníka, nácka Rakušana ze lži

Dopis Martiny Bednářové reaguje na vyjádření Víta Rakušana ze 17. listopadu na pražské Národní třídě, v němž ministr sdělil, že lidé mohou říkat své názory a nic se jim nestane.

Dopis Martiny Bednářové reaguje na vyjádření Víta Rakušana ze 17. listopadu, v němž v rámci vyjádření na pražské Národní třídě ministr pronesl slova:

To, že lidé vyjadřují svoje názory a ono se jim vůbec nic nestane, je nejlepším důkazem toho, že 17. listopad je to, co jsme chtěli, …že tenhle odkaz jsme dokázali naplnit.“

Jmenuji se Martina Bednářová a již téměř dva roky čelím vykonstruovanému politickému procesu,” začíná otevřený dopis stíhané učitelky.

V dopise učitelka Bednářová též uvádí, že čelí nejen trestnímu stíhání za své politické názory a přesvědčení, ale také došlo k okamžitému ukončení jejího pracovního poměru ze strany zaměstnavatele – ZŠ Na Dlouhém lánu v Praze 6.

To, že má pan Rakušan a rovněž pan Fiala tu drzost vykládat národu o politické svobodě a svobodě názoru, o neexistenci cenzury aj., považuji za vrchol jejich arogance a mocenské zvůle, a to, že tento projev zazněl právě 17. listopadu, považuji za výsměch a plivnutí do tváře všem slušným lidem,” píše dále v dopise učitelka.

Ve středu 6. prosince čeká Martinu Bednářovou další jednání u soudu. Ministra Rakušana v dopise vyzvala, aby jí přišel “památnou větičku z Národní třídy o svobodném vyjadřování názorů říci do očí”.

28. listopadu 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (105 hlasů)

Jindřich Kulhavý: Včerejší stávka je jen další ztracená příležitost?

28. listopadu 2023 👉 @cz24news

ČR: Nechceme se k včerejší stávce moc vyjadřovat. Jestliže demonstranti z Malostranského náměstí měli jasno v tom, co požadují, tedy demisi vlády, pak mnohé dokreslilo prohlášení části zástupců stávkujících pedagogů (respektive jakási učitelská platforma), kteří se distancovali svým prohlášením od dezolátů, proruských švábů a jinak nazývaných s vládou nespokojených spoluobčanů.Vadil jim Vidlák na pražském pódiu.

Všechny Čechy a Moraváky, na které dopadá způsob vládnutí Pětikoalice, by měly spojovat společné zájmy. Tedy demise vlády a ukončení devastace země, které jsme svědky. Chápeme důvody pedagogů vedoucích ke stávce, stejně tak zdravotníků a lékařů, zaměstnanců Ministerstva vnitra, ale podobně mohou reagovat i ostatní. Inflace, zadlužování, vysoké ceny čehokoliv, důsledky Green Dealu a kšeftování s vymyšlenými odpustkami v podobě emisních povolenek, uzurpátorský přístup Evropského parlamentu k malým členským zemím a plno dalšího likviduje nás všechny a nelze se mezi sebou dohadovat. Včerejší stávka mohla být koncem Pětikoalice. Nebyla a nebude. Opět se ukázalo, v jakém rozkladu je naše společnost.

Ještě malé povšimnutí. Média se snad dohodla mezi sebou a informací o stávce bylo relativní minimum. Dokonce i Facebook jako by nepouštěl žádné příspěvky přímo ze stávky, nebo na akcích s ní spojených nikdo nebyl. Arogantní premiér Fiala místo postavení se se ctí k stávkujícím odjel na návštěvu statku vedeného bratrem ministra Jurečky pobírajícího státní dotace ve velkém, Pekarová Adamová s Vystrčilem vstřebávají kyjevské zážitky a nic se neděje. Říkali jsme, že naděje umírá poslední. Ptáme se tedy, kdy bude mít pohřeb.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (48 hlasů)

Už víme, proč šéfce Učitelské platformy vadil aktivista “Vidlák” jako řečník na odborářské demonstraci v Praze během celostátní stávky proti Fialově vládě! Petra Mazancová je totiž členkou TOP 09 na Litoměřicku a na Twitteru učitelské platformy dokonce visí výrazy jako “proruští kolaboranti” a další nenávistné příspěvky! Vidlák v projevu trefil na komoru Fialovu vládu mafiánů, která financuje vyzbrojování Ukrajiny na úkor všech lidí v ČR!

Pondělní výstražná celorepubliková stávka v ČR má neuvěřitelnou mediální dohru. Jako protržená totiž začala řvát na plné kolo jistá Petra Mazancová, předsedkyně celostátní profesní organizace Učitelská platforma, která si po skončení odborářské demonstrace v Praze začala stěžovat do všech českých médií, že netušila, kdo přijde na demonstraci s projevem na tribuně.

Stěžovala si, že na stávkovou demonstraci odborů, které se účastnili i zástupci učitelů a zmíněné Učitelské platformy, přišli a na pódiu vystoupili lidé, kteří jsou prý ohrožením demokracie. Vadilo jí vystoupení blogera a občanského aktivisty Daniela Sterzika, který vystupuje pod uměleckým jménem “Vidlák” a glosuje politické události. Začala padat obvinění o tom, že je proruský aktivista. Na Twitteru zmíněné Učitelské platformy se záhy objevil odporný pamflet, který uvádí cosi o tom, že platforma nepodporuje proruské kolaboranty v jasném odkazu na Vidláka a jemu podobné.

Výše ve videu máte klíčový záznam Vidlákova vystoupení zachycené televizí CNN Prima News a sami si můžete udělat obrázek o tom, co asi tak mohlo být na vystoupení proruského a kolaborantského.  (více v odkazu)

https://aeronet.news/…09/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

že politické procesy byly jen v padesátých letech. Co Čermák, Tušl  ??? Dalších 100 lidí vyšetřovaných za VERBÁLNÍ projevy ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Já si myslím, že Vidlák je jak slon v porcelánu. A politik z něj asi nikdy nebude. Už několikrát se projevil jako člověk, který na problém reaguje emocionálně, útočně, dokonce i uraženě.

Takto jednat si může dovolit dřevorubec v lese, například ten jájínek co si hraje na Horynu - Bernard. Ale někdo kdo se snaží působit v politice nebo aktivně ve společnosti?

Dyť ta paní Mazancová je členka TOP 09, jak informovala nahoře Mája (a já si ověřil). Její reakce je tedy očekávaná, dokonce vyžadovaná. A ti ostatní odboráři a politici? Je to přece jejich práce být slizký jak úhoř. Tak na co projevovat své vlastní emoce nad jejich slovy?  ;o)

Průměrný počet slepic: 2.2 (25 hlasů)

Někdy je hloupé, chovat se jako slon v porcelánu a někdy je to naopak žádoucí, chovat se jako slon v porcelánu. Není na škodu ukázat politické elitě že ten jejich porcelán je sice krásně malovaný, ale v praxi nepoužitelný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Ale mám (subjektivní) pocit, že ten seznam zavrhnutých se poslední dobou začal Vidlákovi zvyšovat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

Mi je celkem jedno, kolik je zavržených. Já budu Vidláka podporovat, pokud bude většina jeho názorů souhlasit s mým názorem. Zatím to tak je. To platí a bude platit i o komkoli jiném.

V něčem je kompromis nutný, v něčem nepřijatelný, alespoň pro mne. Zatím je do voleb daleko tak je čas rozmyslet si komu dám svůj hlas.

Fialo "Do roka a do dne" (teď už dřív) hin sa hukáže u voleb do EP.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

Jen aby k volbám do EP přišlo dost těch nespokojených, ti vypatlaní přijdou nejspíš všichni, ale volby do Senátu nebo EP..., lidi na to dost kašlou, no uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Ano to je největší nebezpečí. Proto se snažím mezi svými známými a mnohdy i neznámými lidmi provádět osvětu, a přesvědčovat je, že volby do EP jsou velmi důležité, a kdo se jich nezúčastní, ať nenadává na to, že ekonomika krachuje, všechno zdražuje, a na nic užitečného nejsou peníze, pouze na hlouposti a fantasmagorie, které k nám jdou právě z EU. A ať se připraví na to že pokud se tam dostanou zase takoví budižkničemové, tak bude hůř, mnohem hůř.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Vidlák kvůli jedné kravce zavrhl celý učitelský stav. Kvůli pár úskočným bafuňářům z vedení odborů odpískává všechny odboráře.

Aby mu nakonec k těm dosahovaným výkonům v politice vůbec někdo zbyl. ;o)

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám zato, že s tou Mazancovou a jakousi platformou je to ještě jinak. Každá společnost je prošpikována tajnými službami. Neříkám, že ta Mazancová je agentka, může ji jen nějaký bisák nastrčeně vodit, aby vypustila torpédo k rozesírání lidí. Jako třeba Drahomíra Dražská, která způsobí vlny, co ji posléze samotnou utopí. 

P.S. Na mladou ženu je ta Mazancová dost vyžraná. Tedy se nedivím, že ji o změny moc nejde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Myslím si že paní Mazancová udělala něco za co ji nikdo z vládních stran nepochválí. Většina našich sdělovacích prostředků se snaží výrazné osobnosti opozice až na výjimky nejmenovat. Hodně lidí kteří do doby jejího článku netušilo že existuje nějaký Vidlák a má svoji stránku která se jmenuje Vidlákovy kidy, už to její zásluhou ví. Být Vidlákem poslal bych jí děkovný dopis .

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

CO jsem viděla, tak paní Mazancová není ani nejmladší a není ani pohledná (nechť promine). Spíš to vypadá, že by ráda nějakou vyšší zásluhu v TOP00 a dostala nabídku být "akční" (nejspíš jen od "platformy"). Pro mě je to stejné jako kdyby o demonstraci promluvila Pekarová, akorát že Pekarová se už nemusí víc a ještě hloupěji zviditelňovat... Ale pochybuju, že jí to bude něco platné (hysterek už mají dost). 

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

"Už přestaňme být slušní a korektní. Na hrubý pytel hrubá záplata. Ohlédněte se třicet let zpátky a co v politice uvidíte? Že "u moci" byly od roku 1990 = ČSSD 4409 dnů, ODS 4113 dnů + zatím přes 700 dnů Fiala, ANO 1472 dnů, úřednická vláda 895 dnů a OF, OH 877 dnů celkově s výsledkem 3 000 000 000 000 Kč dluhu! V jakém stavu je průmysl, hutnictví, zemědělství, školství, zdravotnictví, armáda, bytová výstavba, dálnice, železnice aj.? Co ještě patří Českému státu a co cizincům? Kdo že se na tomto žalostném výsledku také podílel? Téměř po celá ta léta KDU-ČSL, dále ne vždy, ale u lizu byly i SZ, TOP a STAN! 7162 dnů vládla pravice, 4409 dnů levice. Ti všichni dohromady jsou servilní vůči Washingtonu a Bruselu, všichni považují za nepřítele Ruskou federaci a radují se z našeho členství v EU a NATO. Všichni rukou společnou rozprodali z majetku českého státu co se dalo a co mělo nějakou hodnotu a dokonale pohřbili naše výrobní síly! Vzpomínáte na fabriky a podniky ve vašem městě a okolí před rokem 1990? Kolik z nich stále funguje a prosperuje? A pokud ano, v kolika z nich má majoritu český vlastník? Na to, jak kvalifikovanou práci s vysoce přidanou hodnotou dnes Češi většinově dělají, se raději ptát nebudu.

Co tím chci říct? Že přestože jsme zlikvidovali totalitu a vládu jedné strany a nastolili demokracii a politickou pluralitu, systém nefunguje nejen ke spokojenosti většiny občanů, ale ani k prosperitě státu. Co vůbec z toho, co občané v listopadu 89 chtěli a v co doufali, funguje? Snad jenom svoboda cestovat a svoboda podnikat, pokud vám to vůbec globalizace a monopolizace umožní (projděte se vaším městem a vzpomeňte si na desítky a stovky živností v prvních třech "pětiletkách" 1990 - 2015 a zkuste je najít a spočítat ty stále ještě fungující). Kam zmizely kravíny, teletníky, silážní věže, obilná sila, STS, širé rodné lány obilí, brambor, cukrovky, chmelnice nebo sady ovocných stromů?

Jedním nebo několika slovy řečeno - Češi si vyzvonili akorát tak mizérii! Když to řeknete veřejně a na faktech tu mizérii doložíte (což se vám nejspíš v této demokracii nepovede), budete ocejchováni jako staré struktury, proruští švábi, Putinovi agenti, dezoláti, extrémisté a krajní nacionalisté. Zkuste kdekoliv na mainstreamovém webu psát nekorektně o cikánech, LGBT+, imigrantech, Ukrajincích a nadávat na EU, NATO, USA aj.aj. Vždy budete jednou nohou v kriminále a pokaždé, když bude establishment chtít, vás pomocí svých podpůrných zákonů a orgánů činných v trestním řízení dostatečně odstrašujícím způsobem "umravní". Ne, svoboda slova ani náhodou není. Myslet si můžete co chcete, ale pořádně si rozmyslete říkat to nahlas. Rafinovaně to říká zákon: můžete říkat co chcete, ale jen to, co není v rozporu se zákonem. Tam je toho ale tolik a tak ohebně použitelné, že je lepší kušovat!

Víte proč vám to říkám? Primárně jsem chtěl tomu Vidlákovi doporučit bránit se žalobou. Ať mu "jazyky klevetníků" na faktech dokážou, že je dezinformátor a "nepřítel demokracie" vůbec! Ať mu dokážou v čem lže a neříká pravdu. Víte, na hrubý pytel hrubá záplata. ONI si tu již tři dekády dělají co chtějí, na svojí ochranu si přijali příslušné zákony, zkorumpovali policii, justici, média a umělce a beztrestně dehonestují každého, kdo má opačný názor než ONI! Myslí si, že tu budou navěky! To si mysleli i králové a císaři, vládcové kdysi mocných říší, nacisté i komunisté. Myslí si to i buržoazie. Abych ale nebyl pompézní, prozatím by stačilo aby v propadlišti dějin skončila "Pětikolka" i s generálem v.v."

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)