Kdy v dějinách?

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že Zemědělský svaz plánuje reagovat na společnou výzvu agrárních komor východních zemí EU a uspořádat s nimi společný protest. Víte, jak to bude vypadat v praxi? Pojedou na hranice, setkají se tam s polskými kolegy, popovídají si, udělají tiskovku a zase pojedou zpátky. Nic nebudou blokovat, protože s vládou dál hodlají jednat. Hádejte do kdy? Ano, přesně do chvíle, než začne zemědělská sezóna.

Výborný je totiž hrozně hodný. Sice od začátku neustoupil ani o píď, když mu přinesli petici, tak byl arogantní až na půdu, ale teď ho Pýcha s Doležalem svou vstřícností a dobrotou určitě obměkčí… Svatá prostato… totiž, prostoto.

Stejně tak jsme se dozvěděli, že školy nedostaly peníze na školníky ani uklízečky a kuchařky. Zdaleka se škrty netýkají jen neobsazených tabulkových míst, ale zařezávají se tak hluboko, že to vypadá jako plošná likvidace. Šéf učitelských odborů,Dobšík, se nechal slyšet, že znovu uvažují o stávce a hádejte s kým o ní jednají? Ano, s Petrou Mazancovou (členkou TOP09) z Učitelské platformy, která se minule ukázala jako dokonalý stávkokaz a zařídila, že se nemluvilo o podmínkách kuchařek, ale celoplošně veřejnoprávně se mluvilo o Vidlákovi.

Jako… ne, že bych se zlobil, reklama to byla naprosto dokonalá, ale nějak si nedovedu představit, co uklízečkám vybojuje odborář, který se podělal ještě na pódiu a Mazancová, která je členkou TOP 09?

Ale mít v čele učitelských odborových organizací zbabělce a stávkokazku… nechci být drzý, kdo z vás to má?

Nemusím být prorok, abych věděl předem, jak to celé dopadne… Protesty řízené shora, kozel zahradníkem… jako vážně někdo věří, že právě tihle dva to zachrání? Vždyť zatím dělali naprostý opak. Distancováním se ještě nikdo nevyhrál. Nikdy v dějinách. Stejně tak ještě nikdo nevyhrál tím, že jel k hranicím, tam si udělal tiskovku a pak se vrátil domů. Toho se na vládě fakt hrozně leknou a hned budou vstřícnější.

Já jsem pro tuto logiku už prostě starý a jestli tohle myšlení převládne, tak se snad ani nechci dožít vysokého věku.

Petr Drulák to ve svém komentáři, který otiskla MF dnes, řekl jasně. V celé Evropě se protesty organizují zdola. Mimo profesní organizace. Mimo všechno, co se v posledních třiceti letech vybudovalo. Protože všechny tyto organizace byly prostě zkorumpovány a nejsou už součástí občanské společnosti, ale mocenského aparátu. Nejprve se museli dole najít stateční jedinci, kteří s tím prostě začali a někde se pak přidali i šéfové agrárních komor. Ale u nás s tím teda nepočítejme. Uvidíme trochu krotkého divadýlka a to bude všechno.

Osobně musím říci, že to nechápu. Nechápu tu devótnost a konformitu. Vyprávějte mi nějaký velký příběh o tom, kdy takováto taktika zvítězila. Vyprávějte mi nějakou legendu, která nás učí, že nejlepší je poslušnost a klapky na očích. Vyprávějte mi o slavném státníkovi, který zvítězil úslužností a vstřícností. Kdy v dějinách mělo něco takového smysl?

V pondělí uvidíme, co u nás zmůžou stateční jedinci. Co zmůžou lidé, kteří už rozpoznali, že struktury občanské společnosti už nejsou pro ně, ale naopak proti nim. Lidé, kteří už pochopili, že nikde žádné zastání nemají a jedinou pomocnou ruku najdou u vlastního ramene. Lidé, na které teď směřuje obrovský tlak především od médií a oni nikdy nic podobného nezažili. Budou potřebovat podpořit, budou potřebovat, aby jim štít dělali ti, kteří si už nálepkování do pravdy a lásky užili a umějí s ním žít.

Ale zastání mají. Od jiných obyčejných lidí. Od obyčejných policajtů, obyčejných hasičů, obyčejných řidičů, obyčejných zdravotníků, obyčejných odborářů i obyčejných důchodců, obyčejných úředníků ministerstev i obyčejných blogerů.

Všechno budeme muset postavit znovu. Celou občanskou společnost. Všechny struktury. Ty stávající už slouží jiným.

Ale nejsme v tom sami. Stále více lidí se probouzí, stále více lidí už pochopilo, jak dnešní svět funguje, stále více lidí nám drží palce. V pondělí zjistíme, kam jsme se posunuli.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (390 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

zelene okno

Tato barevné okna nám pomůžou pro rychlé orientovaní a nález kde se nachází komentáře k Vidlákovu článku a kde komentáře o cokoliv jiném. Je to zkušební systém a zjistíme zda to tak bude fungovat lépe nebo ne.

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (40 hlasů)

O Mazancové kterou v dnešním článku náš Vidlák zmínil, a taky o Vidláku  je zajímavý postřeh od Michaela Svatoše viz níže

Michael Svatoš ....Na tribunu malé odborářské demonstrace se totiž včera vydrápal Vidlák z Moravy, kterého tam část odborářů pozvala, a rázně změnil dosud poklidný běh stávky-nestávky, a u všech fialových propukla paranoidní panická ataka! Vidlák, vlastním jménem Daniel Sterzik, má maminku z Ukrajiny, ještě nedávno chodil do kostela, je zastáncem rodiny, a starých pořádků, kdy muž, byl ještě muž, a žena byla ženou, kdy auta jezdila na benzín a nebo na naftu, a mohl si je koupit i ten nejsprostší vidlák,i z té nejzapadlejší vesnice v pohraničí, a v neděli se všude jedlo maso, a nepožíral se hmyz, jak je v plánu zeleno-fialových. Vidlák je už ve svém přirozeném jádru nebezpečný, protože si může snadno porozumět s dalšími vidláky, kterých je mezi voliči naprostá většina, a mohl by tyto vidláky odloudit těm elitám, jejichž přežívání ve funkcích je zcela závislé na Sullivanově doktríně, a dalších bruselských green-lilla nesmyslech. Na Vidláka proto okamžitě po demonstraci v médiích koordinovaně uhodili, a začali vytvářet obraz jakéhosi virtuálního Vidláka – Gosudarova slouhy, asi stejně jako ve středověku strašili faráři lid jezinkami, vílami, hejkaly a další havětí, před kterou se je třeba mít v zájmu záchrany duše bedlivě na pozoru. Vůdkyně části učitelů Mazancová dokonce večer už požadovala, aby vůdce odborářů Středula, a vůdce další části učitelů Dobšík, odstoupili ze svých funkcí, protože zneužili učitele k Vidlákově proruské propagandě!! Podle Mazancové a jejího spolku učitelů, nejsou učitelé proti vládě, a „Boj za zachování nebo zlepšení podmínek vzdělávání neznamená boj proti vládě a demokracii.” a “Učitelé nepodporují žádné proruské kolaboranty!” Proč tedy včera Mazancové učitelé stávkovali jest ergo nejasné, neboť bez snížení vojenských výdajů a bez snížení cen energií není možné zvýšit učitelské platy ani kvalitu vzdělávání, protože bez obojího je česká ekonomika nekonkurenceschopná ekonomice Číny, USA a dalších zemí, a tak nemůže vytvářet dodatečné daně, aby Mazancové učitelé byli vládou uspokojení. Tato prostá logika je zřejmě pochopitelná jak Vidlákovi, tak vidlákům, avšak nikoli Mazancové učitelům! Ergo Vidlák tak není proruský, Vidlák je realista! A Vidlák je nebezpečný, protože může inspirovat další vidláky, kteří pak přestanou poslouchat své učitele, kazatele, mediální experty i různé bruselské šamany, a začnou volit Vidláka a Vidláky!....

Průměrný počet slepic: 4.7 (191 hlas)

Protože nás čtou i čtenáři kteří nejsou zaregistrovaní, anebo kteří  čtou V.Kydy poprvé, kteří neznají a chtějí poznat kdo je Vidlák a jeho Vidlákovy Kydy. Tento popis od M. Svatoše o Danieli Sterzikovi o našim Vidláku je pro tyto čtenáře ten nejlepší a nám zaregistrovaným členům na našim fóru tyto řádky o Vidláku zajisté se neprotiví.

Průměrný počet slepic: 4.3 (53 hlasů)

Není nad to, když někdo údajně provádí testování, jestli něco zavést, a sám jde "skvělým" příkladem.

Třeba že stanoví, že na příspěvek se zeleným oknem se má odpovídat, pokud máte věci k článku, a sám tam dá věci, které se článku netýkají.

Nebo když stanoví, že na příspěvek se žlutým oknem se má odpovídat, když chcete komunikovat cokoli jiného, a když pak něco má, tak na něj neodpoví, ale vloží něco dospod jako nový příspěvek. Asi tedy celkem logicky, protože odpovídat na příspěvek se žlutým oknem je zbytečné, když se všechny ostatní příspěvky dostanou pod stromeček začínající zeleným příspěvkem tak jako tak. Pak je ale otázka, proč ten příspěvek se žlutým oknem a výzvou k odpovědi vůbec psal?

Jinak připomínám, že za takovéhle své příspěvky bych se měl omluvit, ale neomluvím se, protože jsem hovado a nehodný přátelství. :ďábelský smích:

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

to není jen tak, něco někam napsat. Ordnung musí být !!! 😁

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

To už mi bylo vysvětleno. Škoda, že jsem to vysvětlení nikdy nepochopil :D

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Pan Antilibtard je známý i jako detektiv "Krysař" našeho fóra který ze svým neuvěřitelným detektivním talentem a čichem odhaluje osoby "škůdce a krysy nasazené přímo vevnitř fóra" jako například zde:

 https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2147715#comment-2147715

Má k tomu i své pomocníky, nejaktivnější z nich je samozřejmě náš Bobík  kdysi nejvěrnější pomocník a mopslík nějakého methanola či ethanola ani si již nepamatuji jeho přezdívku 

Dále se zde již nebudu vyjadřovat. Nebudu ničit mír a soudružnost v našim fóru, tak jak to pravidelně mají ve zvyku někteří detektivové, samozvaní strážci fóra a vysírači diskuzí

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

Děkuji za propagaci mého příspěvku. Jen škoda, že jste ještě zapomněl na tenhle:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2148040#comment-2148040

Svého "pomocníka" Boba sice moc neznám, ale právě jste definoval společný bod, na jehož základě bychom si s ním mohli lépe porozumět. Možná buďte konkrétní, kdo další mají být ti mí pomocníci? Očividně to budou prima lidi a měl bych se s nimi víc poznat.

Mimochodem, dnes mi nebudete v rámci míru a soudržnosti fóra vyhrožovat vyhazovem?

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

Kdo komu rozbil bábovičku na pískovišti?

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Nebojte se pane Jardo, nebudu dále pokračovat. Byla to moje jediná reakce na osoby  kteří zde opakovaně plevelují  diskuze a další již nebude. 

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Píšu si...

P.S.: Takže Antonín zase kecal s tou jedinou reakcí. Zase si stěžoval, a to zde. Časy příspěvků možno ověřit: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2148084#comment-2148084

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Petr Drulák se nevyjádřil jen pro MF. Na Parlamentních listech je článek "Rozhovor s Putinem byste neměli vidět... Profesor Drulák řekl vše naplno". Je tam i odkaz na celý díl "Nalevo s Petrem Drulákem.  Na You Tube to najdete pod názvem "P. Drulák: Bloger, velkopodnikatel a starosta v čele protestů zemědělců. Papalášů mají dost."

Úryvek: 

V druhé části videa se profesor Drulák zaměřil na protesty zemědělců, které chystají na 19. února. Čeští zemědělci požadují stop Green Dealu, stop vysokým cenám energií, stop nekompetentní vládě, stop vyděračským praktikám obchodníků a stop posilování evropských kompetencí na úrok národních.

„To je rozumný program, legitimní požadavky,“ uznal Drulák. Dodal, že podobné požadavky vznášejí stejně jako čeští zemědělci i zemědělci po celé Evropě. „Nedokážou už snést greendealové šílenství, které je připravuje o poslední zbytky obživy a důstojnosti.“

To, že se čeští zemědělci připojují k protestům později než zemědělci ve zbytku Evropy, si Drulák vysvětluje tím, že se až příliš spoléhali na Agrární komoru či Zemědělský svaz. Drulák připomněl slova prezidenta Agrární komory Jana Doležala, který tvrdil, že vláda odvádí dobrou práci a měla by dostat více času. Zemědělcům doporučil případně protestovat až v březnu. „Vypadá to, jako kdyby si z těch zemědělců dělal legraci. Protože v březnu začínají jarní práce. A zemědělci, aby ještě vůbec přežili, tak budou muset dělat jiné věci, než aby traktory blokovali hlavní město,“ nechápal Drulák slova Doležala.

Zemědělci už mají všeho dost. „Mají dost Bruselu. Mají dost ministra Výborného, který řekl, že se s těmihle lidmi vůbec nebude bavit, protože jsou součástí dezinformační scény. A mají dost i těch svých papalášů v agrárních komorách a různých zemědělských svazech,“ shrnul situaci Drulák a přirovnal ji k situaci v českých odborech.

Ty vede Josef Středula. Drulák dodal, že „takových, jako je Středula“, je v českých odborech dost. „Líní kapři, kteří si zvykli na teplá místečka, na to, že pravidelně plánují s vládou, že tam nic moc nevyjednají, ale že je jejich členská základna nechává na pokoji,“ řekl Drulák.

Opravdu ta hodinka stojí za to.

Průměrný počet slepic: 4.8 (110 hlasů)

Díky za článek pane Jardo z Brna , z města kde jsem se narodil a prožil ty nejkrásnější roky svého dětství a mládí.

Ve vašim příspěvku Drulák odhaluje Doležala když ... připomněl slova prezidenta Agrární komory Jana Doležala, který tvrdil, že vláda odvádí dobrou práci a měla by dostat více času....

Tak toto je pan Doležal prezident Agrární komory který místo aby rázně hájil zájmy zemědělců, naopak hájí fialovou vládu pětidemolice která ničí naši vlast. Jak se mohl tento člověk propracovat až na místo prezidenta Agrární komory, kdo ho zvolil a dosadil do čela zemědělců?

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

Ano "milý" pane Richarde jsem rodák z Brna. Děkuji za vaší zmínku ohledně Brna původu mé maličkosti, potvrzujete můj názor že jste sečtělý muž když vám pravděpodobně přichází na mysli různé významné některé dokonce i historické osoby které pocházeli či žili v Brně. Samozřejmě jsem jistý že v žádném případě do těchto lidech nezahrnujete modroptáka Fialoviče Mafiána Nutelu, který je ostuda Brna.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

já jsem teda jen brněnská náplava, ale nessser !! 🤗

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Žít Brno prostě musí člověk umět.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

v Brně se žije dobře. Debilové utečou do Práglu a tady je pohoda.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

No, podle všeho to vypadá, že jich uteče jen část.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Není to jedno kde se kdo narodil ? Debil se může narodit kdekoli a stejně tak i génius, nebo významný vědec.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

V dějinách máme příklady, kdy panovník zvolil politiku devotnosti. Např. Svatý Václav vůči Jindřich Ptáčníkovi, nebo Bořivoj vůči Svatoplukovi. Naopak Přemysl Otakar II bojoval rytířsky proti Rudolfu Habsburskému a na Moravském poli to prohrál. Nikdy se ale panovníkovi trvale nevyplatilo jednat proti vlastnímu lidu!

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Pozor Danieli na dnešní den kdy kolaborant Doležal se setká s fialovými kašpary a pokusí se vypracovat plán jak rozdělit vás zemědělce na dva tábory.

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

no božíčku, takto se vyjadřují vzdělaní lidé?  Buď spisovně, nebo lidově, nic mezi tím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

že by třeba: "tato barevná okna" ?  :-)))

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Tady se musím Antonína zastat. On totiž neprohlašuje, že je vzdělaný, aspoň já jsem to nezaznamenal.

P.S.: S takovým pravopisem a gramatikou by ho samozřejmě na žádnou střední školu nevzali. Zato k fízlům ano - k nim by svým projevem dokonale zapadal.

Průměrný počet slepic: 3 (18 hlasů)

Když už neví co, tak se chytnou pravopisu. Ne každý je spisovatel, ale jde tu snad o podstatu co tím dotyčný chtěl říci, nebo ne? A když lidově, tak nechtějte abych vám tady psal v "Brněnským hantecu" Tak vo co gou?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

"Tý, kémo, nechlemté tu vasrůvku z tej atajnkaserne, blejó do teho zkalené machři a chčijó do teho morgoši!
Jo vy jste z Prahy? Povídal jsem, voda je to dobrá, ale studená, tak pijte pomalu, ať se nenachladíte..."

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

dej hantec

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Ano pane Jardo , tito lidi se chytají čehokoliv, pravopisu, místa narození, atd a zasírají diskuze z trapnými kecy. Jsou to zasírači  diskuzí jak je nazval výstižně náš Vidlák. To co dělají jiní zasírači  na seznamu, for rum 24, idnes, to dělají tito zasírači zde na našich Kydech. Já už si je nevšímám a nereaguji na jejich trapné kecy na každý můj komentář. 

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

Je zajímavé, že se v Evropském měřítku do čela opozice proti nejrůznějším snahám nejrůznějších novátorů společenských vztahů postavili obecně zemědělci. Kdy v dějinách se to stalo? V našich podmínkách, kromě husitského povstání vícekrát, ale výrazně v roce 1775-oficiální konec u Chlumce nad Cidlinou. Sedláci tehdy narazili na chytrost vládnoucí společenské skupiny a středověk už to nebyl. Není jednání Fialy, Výborného a zástupců zemědělské komory něčím podobné? Není to hození vidlí do problému? Rozbor tohoto faktu by byl na neskutečně dlouhý článek, který by musel obsahovat příčiny společenských změn v dalším historicky orámovaném období na přelomu 19. a 20. století, na které navazují změny přímo související s přelomem 20. a 21. století. Stále v tom je souboj o systém ovládání vlastnictví, nic víc a nic méně.

V mém případě už si čtenáři mohli všimnout, že neřeším návrat k socialismu, ani otázku potvrzení vítězství kapitalistického způsobu života. Tvrdím, že lidstvo s potřebou společenské změny si musí udělat jasno v řešení otázky vlastnictví, tedy soukromého, společenského a při zachování národních států, státního. Priority se natvrdo projevily v probíhajícím souboji dvou nesmiřitelných společenských systémů, kde socialismus byl údajně poražen, ale odpovídající kapitalistický se hroutí, aniž by bylo jasno co a jak by mělo následovat, pokud možno bez světové války.

Nejen výsledek pondělní zemědělské demonstrace v ČR, ale i další vývoj v té společenské skupině a v jednání opozičních sil v ČR i v dalších zemích má šanci změnit celkový vývoj, protože postupná likvidace ne majetkového postavení občanů, ale společenského postavení, minimálně na Evropském kontinentě, bude záviset na poměru skutečné moci omezené, méně než 1 a 1/2%  skupiny aktuálních vlastníků světa proti neskutečně velké, ale nesourodé většině občanů nejen v ČR, ale v celé Evropě, potažmo v celém světě.

Není to otázka Západ proti Rusku, nebo Západ proti BRIX, ale společenská materiálně silná skupina světové menšiny x proti  x většině tvořící bohatství oné menšiny. Tedy zúženě, vliv nadnárodních společností v rukou menšiny vlastníků, proti uživatelům a tvůrcům bohatství, zaměstnancům nadnárodních společností v nich zotročovaných (současné otroctví nelze chápat stejně, jako otroctví v příslušné společenskoekonomické epoše, otrokem se může stát relativně bohatý člověk, závislý na vůli toho, kdo mu pomyslné bohatství umožňuje užívat, zpravidla na dobu určitou, tedy dobu POSLUŠNOSTI), kteří jsou zároveň konzumenty produkce nadnárodních společností, podle uvážení vlastníků, převáděných do "výnosnějších oblastí" bez ohledu na původní i nové zaměstnance. Účinnými nástroji jsou zároveň neziskové organizace mnohdy zaměstnávající další perspektivně závislé občany na majitelích nadnárodních společností, tedy voliče oné menšiny vlastníků "všeho".     

V našich podmínkách jde o rozhodné omezení vlivu současných vládních struktur, ale i struktur, které jsou "ochotny" měnit své postavení podle pravděpodobné aktuální síly jedné, či druhé společenské skupiny. Zde už jde o chápání postojů jednotlivců i politických stran, včetně současné parlamentní opozice. Podotýkám, že soud s Babišem a jeho pomyslné vítězství nebylo soupeřením opozice s koalicí, z mého pohledu to byl předvolební kalkul, který má odvést pozornost od skutečného poslání této části parlamentní opozice schopné pokračovat v politice pětikolky podle aktuálního vývoje.

V každém případě STAČILO! Pokud se časem a vývojem potvrdí potřeba národních ambicí i jiných politických struktur, bez vlivu sponzorů, kteří vodí politické loutky přes 34 let, PRO a další nemusí být PROhrou a problémem ve společenství STAČILO, případně naopak.

Lidé v produktivním věku musí v každém případě hledat společný zájem pro návrat k národním zájmům ve všech společenských oblastech a způsob komunikace se zahraničními partnery na principu vzájemné spolupráce.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

.. jakým si národy zajišťují svou existenci. 

Buržoazní revoluce smetly feudalismus a moc dědičné aristokracie, a nyní vzniká nová dědičná aristokracie, mocnější a koncentrovanější, než byla ta svržená.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

celej zpitomělej, ale seru na ně a snad se trefím s reakcí na pana Hejnice. Obdivuji vaši urputnost (která mě už opustila) opakovaně "házet perly sviním". Nechápu vás a přesto obdivuji. A nejen vás, ale ještě asi dva, nebo tři zdejší aktivisty. K vašemu obsáhlému zamyšlení jen dodám, že tento problém už v roce 1916 vyřešil nejen Lenin v díle "Imperialismus jako nejvyšší stádium kapitalismu", ale koneckonců už dávno před ním M&E. Je pro mě utrpením vidět kolem sebe tolik nevzdělanosti a nevědomosti, nechápu jak stále někdo vymýšlí již dávno vymyšlené a zdůvodněné, jakoby se lidé ještě v 21. století snažili vynalézt kolo, páku nebo kladku.

Mimochodem, přál bych vám alespoň 111 slepic místo momentálně mizerných jedenácti. Možná se vám příště podaří zkopírovat cizí názory o deseti větách a budete odměněn víc, než za vlastní poctivou práci! Jo jo, nevděk a diletanti světem vládnou :(

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Vidlák ...Ale nejsme v tom sami. Stále více lidí se probouzí, stále více lidí už pochopilo, jak dnešní svět funguje, stále více lidí nám drží palce. V pondělí zjistíme, kam jsme se posunuli....

Ano Danieli, v pondělí zjistíme kam jsme se posunuli. Tentokrát věřím že demonstrace 19.2 v Praze bude mít zásadní vliv na vývoj situace v naší vlasti .

Věřím že nebudeme zklamáni ve vývoji jako se to stalo v první demostraci ČR na prvním místě 3. září 2022

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

zase nějaká novinka ? Ještě proužky a kolečka

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Každý systém se vyvíjí. Nic není neměnné. Když tu bylo pár diskutérů tak to šlo. Nyní je tu už víc jak stovka komentářů a ještě více čtenářů. Základem je najít požadovanou informaci, kterou požaduji, co nejrychleji a pokud to k tomu pomůže, tak OK. Když ne, tak se najde něco lepšího. Člověk se musí učit celý život. A změna je život. Kdo má IQ větší jak dnešní datum tak to snad pochopí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Pokud Antonín ten systém vychytá, tak za mě dobrý. Já jsem si sám do toho jít netroufl, protože jsem měl pocit, že je odpůrců příliš. Ale zatím to nevidím moc optimisticky z důvodů, které jsem sepsal nahoře, a taky kvůli reakci na ten soupis.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Uvidíme pane Jardo jak budou tyto okna fungovat. Je to snaha a lepší uspořádaní příspěvků. Jestli  to nevyjde , tak normálně ty okna zavřeme :-)

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme mu vděční za jeho zprostředkování, dnes je nemožné vést přímý dialog se Západem.

Carlson, západní novinář, ukázal se být trpělivý.

Carlson je nebezpečný člověk, chtěl jsem, aby kladl ostré otázky, abych odpovídal stejně ostře, ale on zvolil jinou taktiku.

(o hrozbě Carlsonova zatčení po rozhovoru v Moskvě):  Bylo by to smutné, ale byla to jeho volba, věděl, co dělá.

zdroj zde: https://t.me/neCT24/50499

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

barevná revoluce ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

duhova revoluce

V žádném případě !

Průměrný počet slepic: 3.9 (32 hlasů)

to byli ?

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jediné, čeho můžeme litovat, je, že Rusko nezačalo s aktivními akcemi na Ukrajině dříve.

Rusko se snaží ukončit válku, v první fázi to chtělo udělat mírovými prostředky.

zdroj zde: https://t.me/neCT24/50496

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Drulák: Skutečnými mistry propagandy jsou Spojené státy americké, ruská propaganda je oproti propagandě liberálních médií dětskou hrou.“

Drulák: „takových, jako je Středula", je v českých odborech dost. „Líní kapři, kteří si zvykli na teplá místečka, na to, že pravidelně plánují s vládou, že tam nic moc nevyjednají, ale že je jejich členská základna nechává na pokoji.“

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

Ministr zemědělství Marek Výborný z KDU-ČSL se v rozhovoru pro TV Nova vyjádřil k plánované demonstraci zemědělců přesně tak, jak by to udělal kterýkoliv představitel KSČ v předlistopadové době, kdyby se tehdy připravovala jakákoliv demonstrace.

Výborný se sejde s údajně ,,legitimními“ zástupci Agrární komory a zemědělců už tento týden, zatímco účastníky akce spuštěné 19.2.2024 považuje za neorganizovanou tlupu, která má za úkol pouze škodit a není hodna jeho blahosklonnosti a velikosti, takže s tou rozhodně jednat nebude. Problémy těch, se kterými se sejde, údajně respektuje, vyšle do Bruselu signály k jejich uspokojení, nicméně rebely neuznává a podle našich informací již proti nim zahájil odvetné kroky. První skupina, řekněme kolaborantská, dostane slyšení u Jeho Jasnosti ministra Výborného včas, tedy už ve čtvrtek, to aby vládní úředník dokázal a stihnul nějaké ústupky slíbit již do konce týdne a mohl tvrdit poté médiím, že Fialova vláda je připravena demokratického jednání a bojuje za práva zemědělců. Demonstrace farmářů bude označena jako nepotřebná agresivní akce několika dezolátů, dost možná proruských, přičemž zastrašování vůdců je již v plném proudu.

Výborný bude dost možná postaven do role Miroslava Štěpána v listopadových dnech 1989. Na rozdíl od tehdejšího korunního prince KSČ, mimochodem velmi inteligentního, Výborný toho nemá moc co říct. Zde je třeba dodat, že autor článku, tehdy ještě mladý, se se Štěpánem osobně setkal při soudním procesu vedeném proti tehdy připravovanému a schopnému kádru po listopadových událostech, dokonce na cca 15 minut o samotě, a musí konstatovat, že ideologicky sebevědomý Štěpán opravdu nebyl blbec a po mnoha letech lze říct, že měl v některých věcech bohužel pravdu, byť podávanou jeho způsobem. Svědectví postavené proti Štěpánovi a týkající se represí proti demonstrantům v průběhu Palachova týdne v lednu 1989 nic nemění na tom, že mezi tehdejšími vládnoucími komunisty byli i skutečně chytří lidé, kterých se v současnosti vládě jaksi nedostává. Výborný nepatří mezi skvělé řečníky a myslitele, dokáže však zastávat roli užitečného idiota a už nyní je předstrčen médiím jako mluvčí vlády. Takže od něj nečekejme vize a vážně myšlené sliby, místo toho se už začal prezentovat různými bláboly.

Farmáři se spojili napříč V4, přidali se také k německým, belgickým, holandským, španělským i italským a jejich boj proti Green Dealu, dovozu kontaminované ukrajinské pšenice a dalších závadných, ovšem mnohem levnějších zemědělských produktů z Ukrajiny, odpor je tak výrazně mezinárodní. Naši, polští a slovenští zemědělci budou blokovat hraniční přechody o dva dny později, než se sjedou čeští rebelové v Praze a svou účastí tak vyjádří podporu požadavků, z nichž hlavní jsou namířené proti kreténismem přetékajícímu Green Dealu, dovozu potravin a zemědělských produktů ze vzdálených míst a z Ukrajiny, znevýhodňování našich producentů rozdílnými dotacemi v porovnání s jinými zeměmi EU, stranou nejsou ani nesmyslná omezování práce farmářů ze strany EU a nejdražší energie v Evropě. Pokud nevnímáte, že Vaše obavy ze současnosti jsou stejné, jako mají zemědělci, pak je Vaše vnímání správné. A budete vítáni v řadách těch, kteří pro naši společnou věc opustí domovy a zaplní Prahu, dálnice a hraniční přechody. Oni nechtějí komplikovat dopravní situaci, to je jen nezbytná součást protestu. A doufají nejen ve vstřícnost a pochopení, ale vybízejí nás všechny k spoluúčasti.

Ledy se pohnuly i v Bruselu a Štrasburku, kam se řada eurohujerů přestěhovala v obavě před děním v Belgii. Tamní papaláši začínají ve strachu o svá koryta přehodnocovat některá svá rozhodnutí. Blížící se eurovolby jsou varováním a nespokojenost lidí narůstá. Je třeba jednat i tady a nespokojit se s polosliby vlády a jednáním Výborného s potencionálními kolaboranty chránícími si své pozadí přistoupením na schůzku ještě před počátkem demonstrace. Její účastníci si zvolí vlastní mluvčí a nedojde li k jejich vzájemnému setkání s představiteli vlády, bude v Praze veselo. Teď už nelze ustoupit a nikdo to také neplánuje. Arogantní Pětikoalice bude muset projevit snahu situaci řešit, neudělá li to, možná to bude to poslední její chyba. A pošle li Policii ČR proti zemědělské technice, může i narazit na tuhý odpor.

Ne, nepředpokládáme novou revoluci, i když k ní uzrál čas, ale je třeba začít liberálům přikládat pod kotel, ve kterém nakonec snad skončí. Evropa přestává být nejlepší místo na žití a mohou za to právě ti liberálové. Je třeba zastavit postupnou a rychlou likvidaci průmyslu, zemědělství a všeho, co dělalo Evropu výjimečným světadílem. A ještě hůře dopadá Česká republika, která je v sebedestrukci o mnoho kroků dále. Zastavme Fialu & spol. v tažení proti nám. Jsme na kraji propasti a k jejímu dnu to není daleko. V pondělí vás očekáváme.

14. února 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (81 hlas)