Kolik je dost?

Autor
Štítky

Ještě na Kose jsem napsal článek se stejným názvem jako dneska. V podstatě jsem se tenkrát zaobíral myšlenkou, kolik migrantů je dost, abychom mohli říci, že už další nepřijmeme. Jaké číslo legální migrace je už tak vysoké, že na to bude třeba reagovat? Kdy je možné říci, že jsme splnili povinnost být dobročinní? Kolik peněz, kolik lidí, kolik sil je třeba věnovat, aby bylo možné uznat, že jsme dostatečně lidští? 

Ale to už je dávno. Tehdy Bartoš ještě tvrdil, že mu muslimská Evropa nevadí, Balda kácel stromy na trať a pomaloučku se rozeběhla ta skvělá německá bodací kultura, kdy do té doby klidný německý mladý muž s olivovou pletí začne z ničeho nic bodat do ženských a dětí ve vlaku. Dneska je to tak běžný německý folklór, že to nedotáhne ani do místních zpráv.  Mimochodem - měli bychom to tak dělat. Když nezáleží na rase a nezáleží na místě původu, tak v tom případě platí, že Němci v posledních pár letech zmagořili a měli bychom si na ně dávat pozor, jestli netasí nože na veřejnosti. Každý Němec může za to že je Němec. 

Dneska mi dovolte, abych se zaobíral myšlenkou opačnou... Kolik migrantů je dost, aby prolomili hranici navzdory technice, policii, vojsku, letadlům vrtulníkům a flintám? Tohle totiž teď víceméně sledujeme na polských hranicích. Hybridní válka se zase ukazuje v plné síle a jak vidno, umí to nejen Carola Rackette (potlesk v Ojroparlamentu ve stoje), ale i Lukašenko a Putin. Evropa vůči zlému běloruskému režimu uplatnila sankce a běloruský režim se rozhodl, že když je zlý, tak opravdu bude zlý. 

A tak se v lesích na běloruských hranicích zvolna hromadí mladí muži, kterým je odepřen vstup do EU, protože když to dělá Lukašenko, tak je migrace zbraň. Když to dělá neziskovka ve středozemním moři, tak je to lidskost. Nic to samozřejmě nemění na tom, že z Bagdádu do Minska lítá letadlo za letadlem a pokud je možné věřit cvrkotu na internetu, tak se létá za směšnou cenu několika tisíc korun na osobu. V Minsku pak jsou iráčtí inženýři nasměrováni směrem na západ a... pak je odhánějí polští pohraničníci zpátky. 

Prosím všichni si povšimněte, jak málo znamená člověk. Jak snadno je možné člověka použít a jak málo na něm záleží, když selže. Iráčtí migranti se zatím odmítají vrhnout holou hrudí proti těžkooděným policajtům a pro tento případ mají za sebou zajišťovací jednotky ostrahu, která je pro změnu nepustí ani zpátky. Nedělejte si nikdo iluze, že pro dnešní velkou politiku máte větší cenu než ti iráčtí kluci. Nedělejte si iluze, že na vás české evropany, případně české podporovatele Ruska někde čekají s otevřenou náručí. Máte přesně tolik ceny, kolik politického zisku z vás vyplyne. Nedělejte si iluze, že pro vás někdo plánuje lepší osud než být použiti. 

Vlastně se tu můžeme jen držet malé naděje, že nenaletíme tak snadno, jako ti iráčtí kluci, co uvěřili v lepší život v Německu a postačí se jen prolomit přes hranice, protože až se tak stane, už je nikdo nezadrží. 

Ale zpět k tématu... kolik je dost? Kolik lidí se musí nahromadit na jednom místě, aby prostě obranu prolomili? Ať už vpřed nebo vzad? Kolik mladých, zpitomělých, hladových a naštvaných lidí stačí, aby jim tam hromadně ruply nervy a tekla krev? A kdo se ukáže tvrdší? Běloruská armáda, nebo ta Polská? 

Víte, já si nejsem ani trochu jistý, že to Lukašenkovi vyjde. Že to tam udrží pod kontrolou, nasměruje irácký hněv tím správným směrem a při dostatečné koncentraci (skoro) bezbranných lidí prostě projdou i  kdyby se střílelo. Ono to může dopadnout i obráceně. Že neprojdou, ale bude nutné s těmi tisíci lidmi něco udělat.  Nějak si nedovedu představit, že by je odlifrovali zase zpátky do Bagdádu. 

Ale my se dívejme. Dívejme se na to, že není kam utéct. Že nikde není lépe a že pro většinu mocných máme pramalou cenu. Že se jim hodíme jako prostředek nátlaku, hodíme se jim na ždímání, hodíme se jim na špinavou práci, ale ve skutečnosti nemáme žádnou hodnotu. Jednou můžeme být v podobné situaci jako ti tam na hranicích. Mezi dvěma mlýnskými koly a hodící se pro něčí špinavou hru. Nedělejme si iluze, že nás někdo bere lépe než ty kluky tam na hranicích. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (162 hlasů)

Komentáře

Mark Twain napsal skvělou knihu Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše. Končí osamělým bojem hrstky kulomety ozbrojených mužů proti desetitisícům bojovníků. Vojenské vítězství skvělé, postříleli je, ale v té obří hromadě mrtvol se nedalo žít. Twain to vyřešil probuzením hrdiny, byl to jen sen.
Dnešní svět sen není. Jednou dvacetiletí živí budou závidět osmdesátiletým mrtvým.
Vždyť žít bylo tak krásné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (42 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

To patřilo pod článek.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Za dnešní situaci na bělorusko-polské hranici si mohou Poláci sami. Litevci jsou na tom také špatně. Ti migranty přes hranice pustili a mají je v stanovém táboře. To co dělali Poláci, Litevci a celá EU v loňském roce vůči Bělorusku byla idiotská politika. Naprosto nezakrytě se Poláci, Litevci a Němci v pozadí se Spojenými státy pokusili o státní převrat v Bělorusku. Přitom Lukašenko se snažil ze všech sil být k Polsku, Litvě a EU vstřícný. Například když Rusko vyhlásilo emmbargo na dovoz zemědělských produktů, tak polské potraviny přelepovali v Bělorusku nálepkou vyrobeno v Bělorusku a vozili je do Ruska. Za vstřícnost EU byl Lukašenko ochotný Putina zradit. Realizaci svazové smlouvy s Ruskem vydržel Lukašenko odkládat 20 let! Až nyní, když se ho Západ pokusil odstranit od moci, tak smlouvu podepsal a bude se realizovat. Bělorusko je v podstatě nyní součástí Ruské federace. Poláci se ve svých velmocenských představách těšili jak po svržení Lukašenka zprivatizují státní podniky v Bělorusku a jak k nim budou proudit desetitisíce gastarbeiterů, jako nyní z Ukrajiny. Jenomže se spletli. Lukašenko je soupeř na úrovni. Zatím dopravil na polskou a litevskou hranici 5000 muslimských migrantů. V Bělorusku rozjeli obrovskou propagandistickou kampaň proti Polsku, Litvě a Německu. Ukazují jací jsou to bezcitní mizerové, že nejdří je Němci zvali a nyní, když přiletěli, je nechtějí. Jinak v Bělorusku dostávají přeběhlíci akorát vodu a vepřové ("halal") párky. To si nevymýšlím, ukazovali to na běloruské televizi. Nesouhlasím s Marianem, že by to generalisimus Lukašenko neustál. Naopak to neustojí Poláci. Ty obrázky plačících dětí v Německu a v EU-parlamentu nevydýchají. Přesto zatím Němci jednají pro mne překvapivě. Místo aby do Minsku poslali vlak, který ty nešťastníky odveze do Německa, přišli dnes s nápadem umístit tyto přeběhlíky na Ukrajině! Ukrajinci jsou jistě ochotni za peníze udělat hodně, ale do tohodle obchodu myslím nepůjdou. Takže jde o to, jak se zachovají Spojené státy, což jsou protektoři jak Polska, tak Ukrajiny. Vypadá to, že zatím jim situace vyhovuje a Poláky a Ukrajince podrží.

Průměrný počet slepic: 4.6 (76 hlasů)

Lukašenkův prolém byla jeho volební neschopnost. Měl si vzít příklad z putina a všechny, kteří by ho skutečně mohli ohrozit, měl pozavírat ještě před volbami. Putin to takhle léta dělá a ve volbách pak bez problémů vítězí jeho národní fronta. Sice to už není 99%, ale to vypadalo stejně blbě, tak si prostě z prstu vycucali průěrnou účast koelm 70%. Vyjímkou je samozřejmě Čečna, kde pořád praktikují lidovědemokratických 99%.

Lukašenko naivně do voleb pustil opoziční kandidáty a pak musel naprosto okatě výsledek zfalšovat. Je to amatér.

Průměrný počet slepic: 1.5 (77 hlasů)

Dokonce zvolil i Trumpa a Zemana....

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

In reply to by Evix (neověřeno)

Trvalý odkaz

Leda ve Vašem deliriu.

Průměrný počet slepic: 1.5 (25 hlasů)

v deliriu objektivních a vyvážených médií v čele s Washington Post, od kterých u nás hujerovsky opisovala místní objektivní a vyvážená média jako ČT, Respekt, Seznam, Aktuálně a další, a v delíriu českých elfů a dalších liberálních „demokratů“, kteří mají tak rozvinuté kritické myšlení, že tyto dezinformace iniciativně vytrubovali dále do světa.

Prostě to byl takový kufr plný ricinu. Za ten by mohl pro změnu dostat Pulitzerovu cenu Respekt. Nebo aspoň tu cenu toho kolaboranta, to by nakonec bylo takové symbolické...

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Jasně a Bělorusové z 80% zvolili maminu od plotny jejíž jedinou kvalifikací bylo, že byla manželkou známého influencera a o politiku se nezajímala. Přáli si patrně kvalitní a prosperující demokracii jakou pozorovali na Ukrajině. To do Polska masově utíkají Bělorusové?
Proč si myslíte, že si Čečenci přejí vládu Islámského státu? Vždyť proti ní bojují i USA.
Víte, nesmíte hodnotit kvalitu lidí podle sebe. Jsou i lidé chytří a inteligentní. Opravdu jsou!

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

A vis koho si zvolili Slovaci...
Kdo ji znal?
Nikdo o ni nevedel vubec nic, a Vlk uz na ni pel ody. Jedinou kvalilifikaci bylo, ze nebyla Zeman.

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč si myslím, že Čečenci chtějí vládu islámského státu? Inu těžko se dá odpovědět, když si to nemyslím a je zřejmé, že ani Vy si nemyslíte že já si to myslím.

Takže jsme si akorát procvičil žvanění.

Průměrný počet slepic: 2 (23 hlasů)

Putin zavírá jednotlivce. Jeho podpora ve společnosti je však přinejmenším 70 procent. Těch nezavřených.
Eurohujerská představa našich presstitutů ve které je Putin zlý diktátor, před kterým se v hrůze třesou obyvatelé je stejně pitomá jako v případě Stalina.
Je o samozřejmě složitější - kdo někdy miloval, ví že k jednomu člověku lze celkem snadno cítit pozitivní i negativní emoce najednou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Putinova považuji za nejlepšího z Putinem povolených politiků, o tom není pochyb.

Průměrný počet slepic: 2.1 (27 hlasů)

Pokud si dobře pamatuju, tak v base je jen jeden, navíc za tunelování fondu, a ten je známější v zahraničí než v Rusku. Tam je to nula s 0,0%. Opozici tam ale skutečně mají, jak nacionální, tak liberální. Mrkněte na výsledky voleb.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

Neuvědomujete si asi, co Rusko nedávno absolvovalo. V 90tých letech se SSSR úplně rozpadl, finančně zbankrotoval a propadl se do řady válek a rozbrojů. Do čela byl postaven opilec Jelcin, který za nadšeného potlesku "demokratů" z celého světa aktivně pracoval na totálním zničení své země. Moc a slušné firmy předal do ruk oligarchům a obyčejní lidé (o vlasti ani nemluvím) mu mohli vlézt na záda. Zem se totálně propadla do banditského kapitalismu, spustě lidí nechodily ani mzdy, ani důchody. Vše se tunelovalo opravdu ve velkém, proti tomu byl náš tuneldědek jen amatér. Tento ráj pro zloděje a dobrodruhy všeho druhu a peklo pro místní obyčejné občany trval deset let. Počet obyvatel klesl zvýšenou úmrtností tak, jako za druhé světové války. Jenže tehdy byla jejich země zničena jen po Volhu, nyní to byla kompletně celá zem. Ekonomika i armáda v háji, ještě pár let a začalo by se to všechno porcovat na desítky malých zemiček a byl by konec. Stali by se jen spotřebními koloniemi. Po těch deseti letech se k moci dostal jakýsi Putin, neznámá KGBácká nula, bývalý úředník všech těch postkomunistických potentátů. A světe div se, tomuhle hnusnému bývalému komunistovi a KGBákovi záleželo na své zemi mnohem více, než všem těm svobodným demokratickým úředníkům a podnikatelům a začal pro ni něco dělat. Pro pořádek začal tlačit z oligarchů alespoň nějaké daně a z úředníků nějakou práci. Výsledkem byl úplný zázrak - začaly chodit lidem důchody a výplaty a dokonce i policie a soudy občas člověka ochránili. V dalším bodě přišly na řadu rabující zahraniční společnosti - byly uzavřeny nové smlouvy, kde Rusko získalo většinové podíly a tím i slušné zisky. Svět mohl vidět druhý zázrak. Rusko začalo konečně něco mít ze svých bezedných zásob ropy a plynu. V té době prezidenti USA hovořili o Rusku jako o druhořadé regionální mocnosti a o Putinovi jako o řvoucí bleše. Protože západní země rozumí jen reálné vojenské síle, bylo dalším krokem Putina zrestaurovat zbídačelou armádu, vojáky obléct, nasytit a začít s výcvikem obrany země. A celý svět tak mohl vidět na vlastní oči třetí zázrak. Během několika let se zpustlá ruská armáda dozbrojila a docvičila a vojenské povolání zase začalo být vážené. A stala se druhou nejmocnější na světě. Najednou se Rusko znovu promítlo do centra světového dění. Až se silnou armádou Rusko získalo pozornost západu a mohlo se hlásit k ochraně svých zájmů. Toto všechno dokázal Putin za pouhých 20 let a to v prostředí plném nenávisti rozkradačů národního majetku a poskoků cizích mocností a firem a v neposlední řadě nazdory soukromému vlastnictví. Je to jedním slovem zázrak! Opravdu nebylo v silách Putina dohlédnout ještě na pravidelný úklid ulic, vyhodit neschopné úředníky a zalátat díry ve vozovkách. Toto potrvá ještě mnoho let, než se napraví všechny škody způsobené "demokratickými" postsovětskými silami. To už tady nebude ani Putin, ani my. Je potřeba znovu vychovat slušné lidi na místa úředníků a zajistit dobrý vzdělávací systém. Majitele soukromých podniků je třeba správně motivovat, aby se zase začali starat o své zaměstnance, o svou vlast a o své okolí. Není už možné jen tak něco nařídit jako diktátor. Toto potrvá desetiletí.
Až se podobně položí USA a s ním v závěsu i celá EU, tak jsem zvědavý, jak rychle a jakým způsobem tento problém budou řešit naši skvělí světoví a nejdemokratičtější politici. Podle mě zde všechno lehne popelem a po obyčejném člověku pes neštěkne. Jedině mě utěšuje, že žádný mocipán se nebude mít kde schovat a rozhodně po něm nebude potopa a každý jeden dostane možnost nést odpovědnost za své činy. Budeme rádi, jestli spasíme své holé životy a každého, kdo se bude ptát na díry v silnici a na bordel na ulici vyznamenáme medailí idiot roku.

Průměrný počet slepic: 5 (73 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

některá tvrzení c jinak veskrze pravdivém příspěvku. Stačilo by vypustit z něj dvě slova.
Cituji: "Je potřeba znovu vychovat slušné lidi na místa úředníků a zajistit dobrý vzdělávací systém. Majitele soukromých podniků je třeba správně motivovat, aby se zase začali starat o své zaměstnance, o svou vlast a o své okolí. Není už možné jen tak něco nařídit jako diktátor."
Kvalita úředníků byla problém vždy, takže ne znovu vychovat ale jen vychovat. Stejně tak majitele soukromých podniků je třeba motivovat, aby se začali starat a ne zase začali starat. Majitelé soukromých podniků se objevovali až ve "zlatých devadesátkách" a starost o blaho svých zaměstnanců bylo myslím to poslední, co je zajímalo. Čest možným výjimkám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vážený pane kolego, díky za shrnutí, většina z nás to tady ví, a trollovi se stejně nezavděčíte. Mimochodem doporučuji na Youtube různá zábavná videa mladých Američanů, kteří cestují po dnešním Rusku a dokumentují situaci tam a zdůrazňují, že měli o této zemi úplně jiné představy. A stejně tak se podívejte na videa mladých Rusů v USA, případně našich studentů a poslechněte jejich komentáře o životě v USA. Znám obě země dobře a zcestoval jsem je jak málokdo. Po staré dobré Americe se mi fakt stýská, pokrok a pořádek v Rusku obdivuji. Pro trolla doplňuji, že sedět na břehu výše zmíněné Volhy s partou mladých lidí u ohně a s kytarou, byl by překvapen, jak svobodně tihle lidé hovoří, jak jsou rozděleni v názorech na svoje politiky. V jednom jsou ale tvrdí jak ocel - na Rusko si šáhnout nenechají nikdo z nich. Od téhle generace (mezi 20 až 30 lety) žádnou snahu o dělení Ruska neočekávejte. A mimochodem - Česko tam mají všichni fakt rádi a výkřikům soudruhů z TOP 09 tam nikdo nevěnuje pozornost. Oni totiž internet používat umí a dokážou přečíst a dovodit, co si lidé v Česku opravdu myslí o takové soše Koněva a o Rusku. O mé milované Americe zas jindy, ale jeden příběh za všechny. Mám kámoše v NY, narodil se na Druhé do italské rodiny a žije V NY svůj celý život. Nikdy neměl auto, protože na Manhattanu ho nepotřebuje. A ten se mi letos v létě ozval, protože chce přijet na vánoce do Čech (ať žije Covid) a pravil, že si pro jistotu nechal vystavit italský pas, protože na něj má po rodičích právo. Prý pro jistotu - ne v Evropě, ale pro jistotu doma. Ano, je to republikán.

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

O USA psát nebudu, nebyl jsem tam.
Ale s Ruskem mohu Vaše slova potvrdit.
Na Rusko si šáhnout nenechají a nás mají pořád ještě rádi.
Snad jednou proto normalizace vztahů nebude obtížná a nebude trvat dlouho.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě pořád tam používají sčoty? Nikdy jsem nepochopil jak to funguje.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by Horal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rychle. Zatraceně rychle. Asi jako když ťuká do mobilu dědek a teenager.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Zlej Strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

v mobilu nespočítal rychleji. než by to naťukal, už by dávno hlásily výsledek. Viděla jsem babky na trhu, jejda to byl fičák. i když mám počítání z hlavy v daru od pánaboha, ještě vylepšené fíglama z hospodářských počtů na ekonomce, měla jsem co dělat abych jim aspoň šlapala na paty. Ráda jsem se na tržnicích koukala jak jim to jde. Je to něco...
Ju a podobně se učí počítat i děcka v Číně. Kdyybych se mohla dát video, asi byste se divil co ta prťata dovedou a bez počítadel.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Horal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obyčejné počitadlo, abacus. Když mi to vysvětlila, cca 5 minut, 10 minut procvičení a sčítám na sčotu daleko rychleji než na kalkulačce.
Tady je vysvětlení http://musilek.eu/michal/broscot.html?str=08&menu=mat
Tady si to můžete procvičit http://musilek.eu/michal/scot.html?menu=mat&item=d&lang=cz

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

hulvath.
Výborný příspěvek,souhlasím.
Jelcin dopadl tak,jak mnozí Indiánští náčelnici v USA po vydatných dávkách lihu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Skutečnou demokracií míníme např. tu, když nějaký člověk dostane zhruba 40 % hlasů při cca 30 % účasti a i s tak mizer...eh,vysoce demokratickým mandátem se stane velmi vysokým papalášem v Brusellaises.
Pouze taková demokracie vzkvétá.
Idealem by však bylo kdyby k volbám nepřišel nikdo , ale i tak by dotyčný získal místo vysokého papaláše v Brusailleses, například místo nelidového komisaře. To je jasné.
Samozřejmě s masmediálním posvěcením nějakého ústavu nezávislosti, aby lid nereptal. Např. nějakého čokla.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

...neočkované imigranty. Když nyní diskriminují VLASTNÍ občany (tedy ty, kteří jim dávají - nuceni k tomu daňovými zákony, na jejich vlastní provoz peníze, mnohdy nemalé peníze - někdy i takové peníze, že by s jedním dvěma takovými platy možná přežilo v pohodě zimu i 100 rodin imigrantů v Bělorusku), když i zde rozlišují, kdo například může jít se najíst do restaurace (a kdo se jen může dívat oknem zvenku) nebo kdo nemůže do zaměstnání....kdy kriteriem je právě že očkování, ne nakažení či nenakažení, natož přítomnost ochoření.
Je to spletité, zejména političky a politici z části spektra křesťanského mohou mít nyní různé konflikty se svým svědomím, ale snad mají v Brusellaises solidní dvorní psychology, ti můžou pomoci i od takových trampot Možná to může jít i na pokladnu, takže by dotyční a dotyčné nakonec nestrádali ani finančně.
Asi bude záhodno počkat si až co o dané věci napíše Ústav nezávislé žurnalistiky, jistě bude překypovat náramnou objektivitou a úžasnou informovaností. Zdroje mají..

Věcně by pak pomohlo, kdyby Brusellaises vyslalo do Běloruska mobilní očkovací týmy, samozřejmě vybavené i propagačním materiálem, zde by asi bylo velkou výhodou mít sebou několik tlumočníků evakuovaných nedávno z Afghanistanu, poté, co USA a jeho spojenci ukončili tak vítěznou demokratizační mírovou misi. Pak by se jen počkalo na druhou a třetí dávku...a rázem by velká (a ona je velká, viz zmínka o přístupu k vlastním občanům) starost odpadla.
Také sankce asi teď nejsou na místě, Turecku se peníze posílaly, ne odebíraly. Spravedlnost je základ demokracie, už svatý Augustin tvrdil, že jinak by to byla pouhá krádež.

Ale nechme to na tom ústavu nezávislosti, tam jistě sídlí jen samí dobří křesťané a náramně objektivní zpravodajci. Chatu snad už mají zcela vytopenou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Když šlo o středozemní moře, tak se tady každý bil v prsa, jak by se mělo proti pašerákům a lickoprávním pomocníkům bojovat. Ovšem když ten pašerák je kamarád nejsvatějšího a z boží milosti nejkrásnějšího vládce Impéria, najednou zafunguje autocenzura a hlavního pašeráka se nikdo kritizovat neodváží.

Takhle vypadá podvolení.

Průměrný počet slepic: 2.7 (57 hlasů)

Když sem pašeráci cpali migranty přes moře, každý referent bil v klávesnici, jak lidskost, jak solidarita a jak "česká vypočítavost" a jak že prej "Češi taky emigrovali'. A jak jsou migranti přínosem a že vůůůbec nezvedají kriminalitu a no go zóny neexistují a jak je diverzita užitečná a že ubožáci utíkají výhradně před válkou.
A hle, titíž migranti z téže oblasti a všechno je jinak! Referenti se v nejlepším případě hryžou do jazyka, ale spíš opisují lepíky o "hybridní zbrani". Zapomenuta je diverzita, lidskost, solidarita, sirotci. Kde máte Šojdrovou, když by mohla být chvilku užitečná?
Kde je scallop s tím svým kolovrátkem o pokrytectví?
Jo, takhle vypadá podvolení.
Jste zábavní, referenti.:-))

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)

Doktoři a inženýři. Které nutně v Evropě potřebujeme. Někteří z nich jsou jaderní fyzici.
TOHLE V ROCE 14, 15 a 16, tvrdili západní novináři. A nám to opakovali naši novináři. Aby zakryli, že se jedná o africké a afghánské muslimské negramoty. Ti od afrického rovníku s průměrným IQ kolem 70. V naprosté většině v Evropě nezaměstnatelní, kteří budou brát dávky od společnosti do konce života. A jejich početné děti budou kopírovat rodiče. Abych nekřivdil, ti ze Sýrie, v 70 %, číst umí. Medián školní docházky u nich odpovídá našem prvním čtyřem ročníkům.
Bezpečnostní zhoršení situace, vnucování vlastních kulturních norem hostitelské společnosti, která se musí přizpůsobit. Odčerpávání finančních prostředků. Zvýšená spotřeba fosilních paliv. Snížená konkurenceschopnost s Východní Asií. Zdravotní rizika. Pokud bude migrace pokračovat, Evropa jednou své obyvatele neuživí, takže hlad a sociální nepokoje, kromě stávajících klanových a náboženských.
Evropa nemá budoucnost nebo aspoň to, co jsme si pod tím slovem, v minulosti představovali.

Je zarážející, že nebyl potrestán jediný pisálek, který o migraci lhal v tisku nebo TV. O politicích ani nemluvě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)

Před lety jsem měl možnost učit Syřany i Iráčany. Jednalo se o vysokoškolské studenty, takže nikoliv o vzorek průměrné populace, ale člověk přece jen může ze zkušenosti soudit, a tihle byli šikovní, samozřejmě někteří více, jiní méně. Řekl bych, že z domova byli zvyklí učit se více a tady trochu zvlčili. Co ale neměli bylo "přirozené" technické myšlení a cit. U nás se kluci odmalička potkávali s kladívky, šroubováky, kleštěmi a Merkurem, oni asi ne. Teoretické předměty jim nedělaly problém, speciálně matematika, a česky uměli také velmi dobře (většina si záhy obstarala dlouhovlasý nejlépe blond slovník).

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Který referent toto napsal? Můžete být konkrétnější, milý referente?

Průměrný počet slepic: 3.2 (20 hlasů)

Ač odpovídat anonymovi není mým zvykem, přesto může být i tak, že se, jako já, zapomíná pouze podepsat, takže:

důrazně si vyprošuji, aby mě anonym podezíral z jakéhokoli PODVOLOVÁNÍ SE!!! (dokonce tak okatě hloupého, jako to udělal výše)

Před volbami jsem zcela jasně deklaroval, že u voleb budu mít na svého potenciálního zástupce, bohužel, UŽ pouze JEDEN JEDINÝ POŽADAVEK = tím bylo nepřijímání ŽÁDNÝCH utečenců do naší republiky!!! Nehodlám znovu zdůvodňovat proč, protože vím na beton, že ti, kteří jsou jiného názoru, by to stejně nebrali ani nepochopili, nebo lépe, nechtěli brát, natož chápat!

Bohužel, svoji volbou SPD jsem „prohrál“. Mimo jiné hlavně díky zcela zjevnému zneužití instituce ÚS Rychetským a spol., přesto nehodlám kvůli tomu jít do ulic, natož na Letnou (i když tu si nechávám na mnohem závažnější záležitosti!). Ale hlavně proto, vážení, že jsem už dlouho přesvědčený, že „náš“ 5demoblok v opozici UŽ prostě nemohl být, protože bychom jejich kontinuální destruktivní „NEpolitikou“ (=nejen antiBabiš) jen a jen neustále ztráceli, jak UŽ dávno byla pro mou vlast nebezpečná!

Jejich volební „vítězství“ konečně znamená, že budou muset jít se svou kůži KONEČNĚ na trh, aby se ukázalo, co v nich máme. K tomuto masochistickému závěru jsem došel proto, že si myslím, že každý jedinec našeho národa musí KONEČNĚ dostat lekci. Ta lekce může být pouze dobrá, nebo špatná = nic jiného prostě neexistuje. Osobně si od té lekce slibuji, že se každému (nebo spíš skoro každému) snad KONEČNĚ „otevřou oči“ a zvrátí se tak ten naprosto neudržitelný stávající stav 50:50, který každou snahu „ať těch, nebo tamtěch“ předem spolehlivě hatí (... a všimněte si laskavě, že jako bytostný demokrat nepíši jakou snahu, ani o „ať těch, nebo tamtěch“ !!!).

Závěr:

Z toho vyplývá, že ty volby vůbec nepovažují za vítězné či prohrané, protože teprve po výkonu 5demobloku přijdou volby, které budu UŽ alespoň trochu považovat za logičtější, neboť pak mnozí z nás budeme KONEČNĚ znát své pappehaimské!

P.S.
a já neustále doufám, že vítězná strana bude mít pak ještě dostatečný čas na to, aby naší republiku udržela a dala do pořádku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (57 hlasů)

blbíši opravdu dobře napsáno a navíc jste optimista a to mně těší. SNAD Vám optimismus vyjde, mně se již ztratil. Ale život půjde dál a střední Evropa má možná ještě šanci. Ta ale stojí na krachu Západu a jeho rozpadu. Nic není věčné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Myslíš ty příští volby po zavedení korespondeční volby, které v USA zajistili správný výsledek viz audit jednoho státu v USA a u nás je bude potvrzovat Rychetského ústavní soud?

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Až bude špatně, budeme čekat na toho, kdo nám ukáže, kdo za to může.
Odhaduju to na slavné pandurské tažení na Rusa pod hvězdnatou vlajkou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Rozumím Vám a vidím to podobně. Nicméně mám obavy že: a) stihnou napáchat nevratná zhoršení, b) díky jejich podpoře těmi skutečně mocnými a mediálními masáži dokážou obyvatele Prahy a okolí zase natolik zblbnout, že jejich hlasy převáží zbytek republiky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

"aby naší republiku udržela a dala do pořádku" nevadí, že se v minulosti ještě nikdy nestalo, aby " republiku ... dala do pořádku" zevnitř, tedy vlastní politickou reprezentací?

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Marie Divišová
13 hod ·

Dnes 200 roků od narození Fjodora Dostojevského, geniálního ruského spisovatele a filosofa.
Jeden citát za všechny:
Jednou dosáhne tolerance takové úrovně, že bude inteligentním lidem zakázáno přemýslet, aby se hlupáci neurazili.

Průměrný počet slepic: 5 (80 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

panečku vizionář...

Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

..."Mají slovo, ostatní drží hubu" s dobře honorovanou prostitutkou Jílkovou. Normálně se nedívám, ale ožehavé téma, tak jsem vydržel...bohužel bez alkoholu! Dá se to shrnout heslem "Farmalobby proti občanům". Já osobně viděl výjev ze Dne Trifidů. Stádo ovcí běhající do kruhu a nad nimi jedovatá žihadla Trifidů....
Omluva za OT, ale je to vrcholně spravedlivý a objektivní pořad, kde inteligenti jsou většinou napravo a ostatní blbci nalevo. A všichni mají slovo, ti rovnější ho mají víc a dneska to byla přímo Masna hokynářky Jílkové, karbanátky zadarmo.....z těch nalevo. A prdelačka z přísedících občanů. Velmi poučné a velmi nechutná hostina.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

JJ, viděl jsem kousek a byl to děs. Co mne ovšem zaujalo nejvíce byly ty divácké komentáře v tom pruhu dole. Nevím, zda to ČT nějak selektuje (dost možná jo), ale v drtivé většině to na mě dělalo dojem až nenávisti k neočkovaným. Neměl jsem z toho vůbec dobrý pocit (a nebylo to tím, že do té skupiny neočkovaných patřím). Úplně mi tam to předválečné Německo "naskakovalo" - jen místo "neočkovaní dosadit "Židé".

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rusové vždy měli velké vědce, politiky, vojevůdce, umělce, spisovatele, včetně science-fiction.
Dostojevský se trefil. Škoda, že se už k tomu západnímu odmítnutí vlastní kultury, nemůže vyjádřit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

To je stejná pravda, jako že na Velké rusi byla za Dostojevského drtivá většina mužiků věčně přiopilých negramotů, kteží nikdy nevytáhli paty z vlastní vísky a často se utápěli ve zhovadilých náboženských sektách.
Ve skutečnosti mělo Dostojevského rusko naopak jednu z nejmenších gramotností za všech zemí mezi gibraltarem a uralem, trumfly je v tom snad jen nějaké balkánské pidistáty.
Proto taky od středověku do konce devatenáctého století k sobě dováželi vzdělané lidi z celé evropy a královsky jim platili.
Státní správa, armáda, loďstvo, věda, stavitelé - všude bylo plno naturalizovaných cizáků. Dováželi i zkušenější zemědělce naž byl jejich vesnický odpad, který nedokázal uživit ani sám sebe.- viz. volyńští češi.

Průměrný počet slepic: 3.1 (22 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

No vidis, jak to dneska dopadlo.
Schvalne se podivej, jakou negramotnost ma dneska ta "nejlepsi" zeme sveta :-) (aspon tak o sobe mluvili Clinton, Bush, Obama, Trump...)
A pak se taky podivej na nejvetsi svetove producenty/vyvozce potravin, treba obilovin.

Z "vesnickeho odpadu" je dneska top exporter a Vy na Ukrajine jste ve srabu, pry obilnice Evropy.
A za Dostojevskeho nekde byli urcite negramoti a ozrali muzici, ale to neznamena, ze v te same dobe nemeli spousu velikanu a skvelych mozku.

V L.A. deli jenom par ulic od sebe milionare a a smazky s naprosto vypalenymi mozky.
Ale to Vy na Ukrajine asi mate za ruskou propagandu :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

A celý Leninův plán, tuším tomu Sověti říkali GOELRO, ten fakt prováděli ti věčně ožralí, negramotní mužici? Nebo kdo po celé obydlené Rusi teda natahal ty dráty a nastavěl elektrárny? Západní inženýři, které Stalin nemohl ani cejtit?

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Právě Lenin a bolševici obecně udělali z Ruska gramotnou a industrializovanou zemi.
Za revoluce - občanské války se napáchalo spousta svinstev, nikdo však sovětům nemůže vzít, že během padesáti let dokopali a domlátili rusko ze středověku do kosmu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

....pomáhal finančně Tolstoj vypravit do Ameriky. Duchoborce. Carsimus je pronásledoval , protože nechtěli tito křesťané přísahat jemu věrnost (což mj, znamená jít vraždit na pokyn cara zcela jim dosud neznámé lidi).
Karel Havlíček Borovský píše např. takto :
"..Byl bych mohl jiţ napřed podobné věci o ruském vojsku psát, které již dávno znám, lépe však jest, když sama zkušenost za sebe mluví. Ruský voják, jakožto nezkažený Slovan, již sebou přívětivý, úslužný, citlivý a jemný a k tomu ještě nejpřísnější vojenskou kázni zkrátka držený; nedovoluje si nikdy pánovitě a surově vystupovati proti občanským spolukrajanům svým, a ono prožluklé kamašnictví, které dává mnohé vojsko, (nechceme právě žádné jmenovati) tak rádo cítit civilistům, nepozoruje se dokonce u vojska ruského. V tom ohledu by si mnohé vojsko dobrý příklad vzíti mohlo z Rusů, nad nimižto celý svět tak rád rameny krčívá.
Než my se dnes o těchto věcech jen z té příčiny zmiňujeme, ponevadž pozorujeme mnohé lidi, kterým takové dobré způsoby ruského vojska jsou pouhá sůl do očí. Oni, jakožto zatvrzelí závistníci všeho slovanského, byli by si snad přáli, aby Rusové co nějaká divá zvěř si počínali a tak jejich slovanožroutství ospravedlnili. Tito lidé, kteří se jinak velmi rádi za každý vojenský šos schovávají, kteří nemohou pokojně spáti než ve stavu obležení, právě tito lidé zas se rmoutí, že my k ruskému vojsku jen spravedlivi jsme, a že je snad netupíme. Nevěděli bychom věru, proč bychom k libosti několika lidem, o nichž dávno máme důkazy, že by všechno Slovanstvo rádi na Ižíci vody utopili, proč bychom k libosti těmto lidem zamlčovati měli dobré vlastnosti vojska slovanského, a proč bychom naschvál dobré a přátelské srozumění s tímto vojskem pěstovati neměli. Rusové na rozkaz svého cára přišli do Rakous, a tak jako se náš císař neptal nás, má-li je povolati, tak dobře se jich neptal jejich cár, chtějí-li jíti. Že jsou naši slovanští bratři Rusové ještě pod absolutní vládou, za to my nemůžeme, a nemáme příčiny pohrdati jimi proto….“

„...Mezi Slovany rabství a chlapství nikdy nebylo; jakož podnes u Srbů, bývali si Slované vespolek vždy všichni rovni, jenom zasloužilých a rozumnějších poslouchali, nazývajíce je staršími. Teprv od jiných národů naučili jsme se znáti co jest otroctví a sice z jedná strany od Tatarů, z druhá od Němcův...“

„….Tyto nešťastné provincie sloužili za vzor při zavádění všech těch egoistických praktik při poměrech pána k poddanému v Rusích. Tam nejen celý týden i v neděli , nýbrž také několikráte i v noci poddaný lid robotovat musí; tam pán ubohého robotěze na trh posílá s určením, jak mnoho musí za věci mu odevzdané peněz přivézti, ať si pak najde kupce jak chce. Při tom se ještě němečtí spisovatelé nestydí charakter toho ubohého , takto mořeného lidu (Lotyšů a Čudů) líčiti co listig, tuckiseh, boshaft, falsch, zankisch, rachgierig….. Baltické provincie mohou se nazvati skladem věčným a živým pramenem Ňěmců , odkud se rozšiřují po celém Rusku. Hojně rozplozená šlechta z těch krajin hledá si výživu v carské službě, při čemž si vespolek pomáhají; ve vyšších službách postavený najde vždy příležitost pamatovat na své hojné německé strýčky. Při tom oni požívají všech výhod ruských občanů, sami sebe za Rusy nepovažují, tvoříce tak stát ve státě. Rozumí se, že pak tito ruští Němci i ostatní své krajany z Říše dle možností podporují a mezi sebou proti Rusům dohromady drží….“

„Kdyby bylo Rusko země svobodná, konstituční, mohli by Slované rakouští (pro případ rozkladu Rakouska) , tak jako Němci, Maďaři a Vlachové bažiti po spojení s rodáky svými, aby jakožto jeden veliký národ, jakožto soustátí slovanské – čestné a snad nejpřednější místo zaujímali mezi ostatními národy tohoto světa. Ale Rusko jest země despotická a my ostatní svobodní Slované musíme se bohužel ! tohoto vlastního bratra svého , co nejhoršiho nepřítele varovati.“

„ Každý kmen z nás rakouských Slovanů jest sám pro sebe slabý , aby vedle jinonárodních mocných sousedů čestné, samostatné místo zaujímal.“

Četl jsem pak od něj i článek "Car je gentleman", uveřejněný v Dostojevského přítomnosti l. vlevo dole.
Tam píše, že až s příchodem manýrů a reglementů německé byrokratické třídy, propukly v Rusku nešvary dosud tam neznámé. Včetně korupce a halasného , avšak vyprázdněného nacionalismu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když plácáte bonmoty při každé příležitosti, zákonitě musíte jednou plácnout i jeden, který bude po čase pravdivý.

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

V roce asi 1999 jsme ve fabrice , která měla cca 400 zaměstnanců dali k vyplnění poměrně jednoduchý dotazník- Téměř 30% z nich ho nebylo schopno vyplnit. Nebylo to v Rusku ale v USA.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)