Koronavirová situace po revizi výpočtů

Autor
Štítky

Krátký úvodník pro Alefa Nulu: 

Četli jste jeho poslední článek na jeho blogu? Ne? Tak šupky dupky honem tam: 

https://www.litterate.cz/…ky/

Má to fakt dobrý. Tak dobrý, že fakt lituju, že Alef nezůstal zde na Kydech. 

 

A teď už dnešní článek: 

Předevčírem jsme s Masterem udělali chybu ve výpočtech účinnosti vakcín. Byla to zcela triviální početní chyba, která zdvojnásobovala rychlost poklesu účinnosti.  Chybu jsme během dne opravili, ale čtvrteční článek je tím pádem zcela pasé. Ve skutečnosti je celospolečenská účinnost očkování v této chvíli cca 70%.  Účinnost očkování proti nákaze v kategorii 65+ je cca 50%. Obdobně vypadají i účinnosti vakcín z hlediska ochrany před těžkým průběhem a úmrtím. Z tohoto hlediska není situace tak špatná jak jsem původně prezentoval. Ale celková situace zase není tak dobrá, jak jsem tvrdil v opravě. Chtěl bych dneska všechno uvést na pravou míru, ale samozřejmě berte mé vývody s rezervou. Neříkám vám čistočistou pravdu, jen prezentuji to, co vidím. 

Pořád platí, že neočkovaný třicátník podstupuje menší riziko než očkovaný pětašedesátník. Stále ale platí, že vakcína ochrání "jen" každého druhého a stále platí, že účinnost vakcíny v čase klesá. V této chvíli se ale dá říci, že ve střednědobém výhledu očkování stále omezuje šíření viru a snižuje počty lidí, co to dotáhnou do nemocnice. Ale neomezuje to tolik, jak bychom potřebovali. 

Když se podíváte na současné korelace počtů nakažených ku počtu hospitalizovaných a počtu těžkých případů loni a letos:  

Letos je v současné chvíli situace takováto: Průměrný denní počet nákaz je 3100, v nemocnicích je 771 lidí a z toho je 116 lidí ve vážném stavu.

Podobná situace byla loni na podzim o cca čtrnáct dní dříve. Průměrný denní počet nákaz byl 2500, v nemocnicích bylo 1280 lidí a ve vážném stavu bylo 265 lidí.

Sami vidíte, že letošní korelace jsou zhruba poloviční. Oproti loňsku to o polovinu méně lidí to dotáhne do nemocnice a polovina lidí je ve vážném stavu.  Mimochodem... poměrně přesně to odpovídá účinnosti vakcín pro kategorii 65+.  Průměrný věk hospitalizovaných je daleko přes šedesát, protože skutečně vážně a plošně ohrožuje covid především seniory, senioři jsou nejproočkovanější skupina, ale zároveň je u nich vakcína nejméně účinná - chrání je z padesáti procent a tak máme o 50% méně hospitaizovaných a na JIPkách. 

Zajímavé je, že letošní korelace ještě před měsícem byly mnohem příznivější než teď. Je to zřejmě dáno tím, že přesnost výpočtu se zvyšuje se zvyšujícím se počtem případů. Takže pokud bude současný trend pokračovat, stále více se budeme přibližovat loňským poměrům.  Ale i kdyby to tak nebylo a předpokládali bychom, že se korelace odteď nijak nezhorší, tak se dá říci, že jsme na tom dvojnásobně lépe než loni a důchodci jsou na tom s vakcínou dvojnásobně lépe než loni bez ní. Loňská šance na úmrtí v případě nákazy byla pro důchodce cca 15%. Dneska je to cca 7 - 8 %. 

Ale z hlediska exponenciální funkce to není žádná hitparáda. 

Loni jsme v té nejhorší chvíli epidemie měli průměrný počet denních nákaz cca 12000 a v nemocnicích v té chvíli bylo 9000 lidí a z toho cca 2000 bylo v těžkém stavu. A to byla víceméně hrana našeho zdravotnického systému.  Pokud by platily současné korelace, pak bychom se do stejné situace dostali při průměrném denním počtu 24 - 25 tisíc nových případů denně. Tedy nikoliv 100 tisíc případů, jak jsem tvrdil včera.  Bohužel postačí jen dvojnásobek nejhorších loňských čísel... 

A malý příklad z matematiky... Jak rychle se zdvojnásobují počty případů covidu?  Cca za týden až deset dní. Takže bohatě stačí, aby se nepřijímala žádná opatření, aby stará/nová vláda váhaly s přijetím skutečných a funkčních zásahů a o týden později budeme přesně tam, kde jsme už byli. I přes očkování, které mělo udělat tečku. 

Minimálně třetí týden už sledujeme exponenciální růst, který se zatím vůbec nemíní zastavit... Moje čtvrteční hlavní otázka tedy zůstává... Zavřít republiku se všemi politickými i hospodářskými důsledky a nebo nechat přehltit nemocnice se všemi zdravotními a politickými důsledky?  Oproti čtvrtku bych přidal naději, kterou jsem předtím neviděl - že šíření epidemie musí mít strop. Že v určité chvíli už počty nových případů nebudou mít kam růst. Takže do otázky patří ještě třetí možnost - spolehnout se na naději, že nárůsty případů se zastaví dřív než dojdou na těch 25 tis. denně? Největší covidovou vlnu na světě loni měla Belgie. Jedenáctimilionová země ve vrcholu dosahovala cca 24 tisíc nakažených za den. Nikde jinde to nebylo horší. Pokud by podobný vrchol nastal letos u nás, tak to zdravotnictví zvládne. Ale pokud by to stouplo víc, budeme opět na hraně. 

Oproti mému čtvrtečnímu odhadu bych řekl, že stará/nová vláda bude mít na rozhodnutí trochu víc času a nemocnice budou mít více času sledovat epidemii a připravit se na nápor. Situace se nebude zhoršovat tak rychle. 

Ale jinak platí, co jsem říkal už loni. Nošení roušek epidemii samo o sobě nezastaví a národ se perfektně naučil, jak lockdowny obcházet. Nejtvrdší loňské opatření zřejmě byli ti policajti a vojáci u silnic, kteří kontrolovali zdůvodnění, proč lidi přejíždějí z okresu do okresu. A i tohle vydrželo jen 14 dní a pak už každý měl příslušné lejstro a dělal si co chtěl. 

Já osobně nevidím prostor pro přitvrzování. Nevidím žádnou možnost, kterou by vláda mohla udělat, aby lidi zůstali doma. Možná poslat do televize nějakou hezkou blondýnu, která by na kolenou poprosila. Nebo nabídnout lidem, kteří zůstanou doma, štědrou finanční odměnu. Ale fakt štědrou.  Ale i tak by se to porušovalo. 

Doočkování populace na věci nic nemění. Ono totiž není potřeba doočkovat 40% neočkovaných, ale postačilo by doočkovat 15% neočkovaných důchodců. Ale těchto 15% neočkovaných, to jsou ti, co se očkovat nechtějí. A i kdyby  se všichni naočkovali, situace se zlepší jen o těch cca 10 - 15%. Riziko úmrtí při nakažení nebude 7 - 8%, ale 6%.  Pořád platí, že polovina důchodců  je i přes očkování ohrožená. A je zároveň nereálné dostatečně včas přeočkovat všechny důchodce, kterých je kolem dvou milionů. 

Vzhledem k nulové chuti politiků páchat sebevraždu vyhlašováním lockdownů a stejně nulové chuti drtivé většiny národa nechat si omezovat život, zřejmě nás čeká kosmetické přitvrzování, které ale k ničemu nepovede a nebude mít žádnou účinnost. V praxi si proto zřejmě vyzkoušíme epidemické maximum. V určité chvíli už epidemie nemá kam růst. Můj bratr je ještě větší optimista než já a tvrdí, že i loni epidemie poklesla spíše samovolně než z důvodů dodržování vládních opatření. Pokud má pravdu, nic podstatného se už nestane. Nemocnice se ještě trochu víc naplní, úmrtí se trochu víc projeví, těžké případy ještě zabrnkají na nervy nemocničním ředitelům, ale pak začnou čísla sama klesat.  

Pokud můj bratr nemá pravdu a vrcholy epidemie loni nenastaly samovolně, ale protože zabrala opatření, tak letos určitě nezaberou, protože není žádný zájem je zavádět. Ono to totiž ničí politické kariéry a ruší předvolební sliby. Vlastně to bude podobné jako s tou Bohemia energy. V televizi ještě běžely reklamy na skvělý produkt a ve zprávách se už mluvilo o krachu. Tohle bude podobné.  V televizi ještě poběží kampaň jak očkování za vším udělá tečku a ve zprávách budou naléhavé žádosti doktorů, aby se republika zavřela a aby všichni nosili roušky, aby se zavřely školy a vůbec aby to bylo jako loni. 

Každopádně všichni Babišové, Fialové, Okamurové, Válkové, Pekarové a Rakušanové mají o čem přemýšlet. Dokonce na to přemýšlení mají ještě nějaký ten týden čas a v mezičase dokonce mohou mít i naději, že na nejhorší scénáře nedojde.  Ale tak či onak... nechtěl bych být v jejich kůži. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (70 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

tak by nečekali na souhlas hytrejch z ejůnie a povolili a zajistili Sputnik a obávám se, že v tu ránu by byli prestitui bez práce, protože by neměli o čem psát. Ale asi opravdu jde jen o zisky a na lidi kašlou, takže .....

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)

že nemají? podle našich a některých jiných press.... a fuj

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

se to asi nedovíte...

Průměrný počet slepic: 1.4 (32 hlasů)

No problém není, že se to nedozvím na aeronetu, ale že se to nedozvím ani omylem na ČT, kde jsou za to placeni, ale to tvůj mozeček nepochopí...

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Průměrný počet slepic: 1.3 (15 hlasů)

A je to pravda? Ze odmitaji sputnik nebo bude pravda, ze odmitaji ockovani jako zbytek planety? :D

Chlape, polovicni pravda je jedna velka lez, a zatim co prispevek, tak manipulujes "nechteji sputnik" za nechteji vakcinaci, jako nechce zbytek planety...

Chapes tyto rozdili nebo pilitické školení mužstva je důležitější než používbat mozek a nelhat?

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

tupoune čerpáte informace z ČT09, není se čemu divit. Měl byste se vyhýbat dezinformačním sdělovacím prostředkům. Jsou mnohem prolhanější než Rudé Právo. Neuvedete nám ještě, co k tématu napsal Respekt anebo Fórum24 ? Fakt tomu budeme věřit...Já informace z Ruska sice nemám, ale podobné vámi uvedené sračky mi velí veřit názoru když ne o 180 stupňů, tak minimálně o 130.

Vítězství Zdar, a pozdravujte šéfa s mecenášem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

kde píšu o aeronetu? Prosím pěkně

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

….. skleněnou, věšteckou. Vidí to, co ostatní nikoliv.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

kastrát

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Navzdory vysokému počtu obětí je ale ochota Rusů podstoupit očkování stále nízká. Obě dávky jedné z ruských vakcín, které se v zemi podávají, obdrželo zatím jen 31 procent lidí, první dávku jen o tři procenta víc. Výzvy politiků se tak stávají stále urgentnějšími.
„Počet očkovaných je velice nízký, až nepřípustně nízký. Proto máme tak vysokou úmrtnost. Využíváme jakoukoliv příležitost k tomu, abychom lidem vyslali jasný vzkaz – jděte a nechce se očkovat,“ citovala tento týden agentura AP tiskového mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova.
Plné nemocnice, potíže se zásobami kyslíku, rekordní počty úmrtí. Rusko zažívá nejsilnější vlnu covidu.........................
Rusko se tedy sice pyšní tím, že jako první země na světě schválilo vakcínu proti covidu-19 Sputnik V, která je k dispozici už od prosince, zdaleka ne všichni ale ruským vakcínám důvěřují. Podle nejnovějšího šetření nezávislého centra Levada se ruskými vakcínami nechce nechat očkovat 52 procent dotázaných Rusů.

„Rusové jsou konzervativní, nevěří vlastnímu státu a ničemu, co může ze státu vzejít,“ popsal začátkem roku pro BBC jedno z vysvětlení, proč se Rusové zdráhají nechat se očkovat, analytik Andrej Kortunov z think-tanku Ruská rada pro mezinárodní vztahy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (28 hlasů)

In reply to by iRozhlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na elfy je třeba si dát pozor, jak věděl již Sir Terence David John Pratchett:
"Lidé si už nepamatovali, jaké to bylo, když ještě žili elfové. Jistě, život byl tehdy mnohem zajímavější, ale to bylo hlavně díky tomu, že byl mnohem kratší. A byl mnohem barvitější, pokud máte rádi barvu krve. Příliš mnoho žen našlo prázdnou kolébku, příliš mnoha ženám se manžel nevrátil z lovu. Sám byl uloven.
Vezměte si například trolly a trpaslíky. Lidé říkají: Těm trollům se nedá věřit, trollové jsou sice v pořádku, dokud je máte na očích, a někteří z nich jsou svým způsobem docela slušní, ale jsou zbabělí a hloupí, a co se trpaslíků týče, jsou to hrabiví a mazaní ďáblíci, to si pište. No, občas potkáte jednoho z těch mazaných hajzlíků, který není tak špatný, ale celkově jsou stejní jako trollové, a jestli vám mám říct pravdu, tak - jsou úplně stejní jako my.
Když se elfové dostanou do našeho světa, jsou pro ně všichni lidé úplně dole. Otroci. Horší než otroci. Dokonce horší než zvířata. Vezmou si, co chtějí, a oni chtějí všechno. Jsou krutí pro vlastní potěšení a něco jako milosrdenství nechápou. Hodně a rádi se smějí, zvláště když chytí osamělého člověka, trpaslíka nebo trolla.
Elfové jsou krásní. Mají styl. Krásu a půvab. A na tom záleží. Kdyby kočky vypadaly jako ropuchy, okamžitě bychom si uvědomili, jak zlá a nesmírně krutá stvoření to jsou. Styl. To je to, co si většina lidí pamatuje, to co většina lidí vnímá."
- Ano, lidé zapomněli, jací byli elfové. Zrůdy! Dávejte pozor. Vrací se... A jediné, co na ně platí, je ŽELEZO! (cit. dle Historie světa)

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

Každá lokalita si chrání svoje penězotoky! Přece Putin nebude investovat do západních výrobců vakcín! Zvlášť když dva úhlavní měly konflikt s mezinárodním zdravotním právem už okolo roku 2010! Najděte si to. Je to stejně snadné, jako si najít, kde nejlevněji nakoupit žrádlo! Ideologie je tam od samotného začátku, proto jsem nikdy nevěřil, že jde o zdraví občanů, od nás speciálně na západ. Přece Putin nebude investovat do západních výrobců vakcín, stejně jako EU dehonestovala od začátku ruskou a čínskou vakcínu. Šlo snad o naše zdraví?! HOVNO!! Jde o moc a a udržení stavu.
Tečka za Covidem je jen mezi oči nevidících, přeberte si po svém, Co se od začátku jara udělalo? Buď jde o bezmoc současné medicíny anebo o nastolení neexistence zákonů. Ať už nepsaných morálních anebo mezinárodních dohod a smluv. Což začalo ze stran USA! Volby us byly fraška pod palcem nastupující totality pod rouškou greeen dealu anebo multikulturalismu nebo LGBT. To je ve výsledku bezpráví! Když mají jakékoliv právo všichni, nemá žádné právo ve výsledku NIKDO! A tam to spěje, chaos a zmatek. Kdo to nevidí, je slepá ovce. Zákon kauzality praví, že nic se neděje jen tak. My staří, hloupí a oškliví(kromě mě, když jsem po tom, co jsem si omylem na "chytrém mobilu" udělal selfie a omdlel :D ) nemůžeme být slyšeni. Nikdo nás poslouchat nechce. A tak jsme volili. Ačkoliv jsme byli varováni krajskými volbami. Tam šlo také o to jen obejít Babiše! Byl jsem označen za blba! Tak teď to máme. Opozice v podstatě neexistuje a kdejaké zvěrstvo se prohlasuje přes tu bruselskou pětku. Dobře si to vyzkoušeli o krajských volbách! A co jsme zmohli my staří, oškliví a hloupí? Jakým způsobem jsme vlastně hloupí? Co jsme měli udělat( a teď Sasine raď). A na co bylo to kydání? Na zbavení se frustrace a sdílení podobného pohledu na věc.
Dobře, úleva. Výsledek u mě? Dva ve škole, co se nenechali očkovat a jedna, co kvůli operaci nemohla (jeden starý, blbý a hloupý, a jedna mladší, které to patrně pálí a přečetla si to, na co ostatní neměli čas) Zatím jsme tolerováni, ale zmetek Vojtěch (bez odbornosti) nebo Babišova "obětina" připravuje další nehynoucí zážitky pro neočkované! Nebýt toho, že jsem se přestěhoval do 2x dražšího bydlení, vyseru se jim na práci a jdu do důchodu naplno. Jenže takhle se ze mně stal vazal! Nejen pro jakýsi zákon, který koronavirový stav známý od roku 2002 (Cov-Sars1), který byl a patrně je v propadlišti dějin, jelikož to tehdy postihlo "jen" 30 států. Protože se to hodí. Protože se hodí aby se to zapomnělo! Protože to byla generálka? No, tak teď vývoj pokročil, mílovými kroky. A protože jsme ve jménu demokracie neuměli udělat ten krok a nakopnout ty podstatné doprdele, jsme tam , kde jsme. Protože demokracie je jen slovo, stejně jako láska (znalci si vzpomenou na knihu)

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

od začátku ruskou a čínskou vakcínu. Šlo snad o naše zdraví?! HOVNO!! Jde o moc a a udržení stavu. …“

A co česká jaderná energetika? Dtto. Cituji odjinud :

„ ….Vyřazení Rosatomu nebo čínských jaderných firem z tendru na dostavbu Dukovan nezpůsobí Ruské federaci či Číně ani tu nejmenší škodu. Konkrétně Rusko staví jaderné bloky po celém světě. Je to jen prázdné a sebepoškozující gesto. Ani komáří píchnutí, které by zanechalo bolestivou ranku v kůži, tohle není. Bolestné to může být pouze a jedině pro Českou republiku. Už nyní nebo v neznámém časovém horizontu. Uzavřít si cesty ke spolupráci a aspoň korektním vztahům, nota bene ve světě, který se prudce a rychle mění a může být už během dvou tří pěti let v úplně jiné konstelaci, než jakou zná nyní, pak takové jednání je tak hloupé, že pro ně neexistuje slušných slov. Kdo bude za takovou politiku potrestán?..“

Výstavba jaderných elektráren
Rusko v současné době pracuje
na 9 stavbách jaderných elektráren na světě.
• JE „AKKUYU“ (TURECKO)
• JE „BĚLORUSKO“ (BĚLORUSKO)
• JE „EL-DABAA“ (EGYPT)
• JE „KUDANKULAM“ (INDIE)
• JE „PAKS-2“ (MAĎARSKO)
• JE „RUPPUR“ (BANGLADÉŠ)
• JE „TIANWAN“ (ČÍNA)
• JE „HANHIKIVI-1“ (FINSKO)
• JE „BUSHER-2“ (IRÁN)
Bylo již spuštěno několik bloků: 4 energetické bloky na JE „Tianwan“, 2 energetické bloky na JE „Kudankulam“ a 1 blok na JE „Busher“.
Celkově vzato Rosatom staví 23 energetických bloků v zahraničí.
Byly podepsány dohody o výstavbě jaderných elektráren v Nigérii, Uzbekistánu a Číně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

Zvláště nám, sláva Zastčilovi. Ten ho zastrčí, kamkoliv mu Brusel řekne. Bez rozdílu pohlaví a vyznání! Ten idiot je totiž úplně mimo! A takhle si tu žijem....

Průměrný počet slepic: 4.6 (54 hlasů)

(Werich)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

...brát servítky
Čas 03:11 hodnocení 4, 3x5+1=16- výsledek 4
nejde o výsledek, ale o ten psychopatický doplněk, když nesouhlasím - neznámkuji. To dělá jen psychopat nebo alergik! Nikdy jsem se k tomu nesnížil a proto jsem omezil sdělování svých názorů na minimum.
Doporučení pro neznámého psychopata: Navštivte svého lékaře, nechte si napsat psychofarmaka(a ověřte si cenu neb to jsou často šarlatáni) a při nadměrném slinění si nasaďte respirátor. Doporučená doba použití od výrobce je max. 75 min,, po té je možné, že vám vaše CO2 stopa poškodila malé šedé mozkové buňky, což já nepovažuji za škodu, jelikož jste stejně kus na odpis :D

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

....jak nesmyslně až konfrontačně je tu vytvořen systém hodnocení příspěvků. Zbytečný a matoucí slovní balast. Ale já jsem jen blbě přecitlivělý jedinec, háklivý na dehonestaci a nepochopení, což je v téhle době úplně "nomální-úďo", akorát nechápu, jak se autor webu může snížit na takovou úroveň, aby zesměšňoval názor přispěvatele, s nímž názorově nesouzní, a to jsem napsal ještě dost ohleduplně! Ještě mladý a krásný? Jeden z důvodů, proč už mě nebaví sem dávat své přiblblé názorové příspěvky.....

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

jako důkaz že jste jednoho či dva nasštval, takových 4,6 je vynikající výsledek, přesně odpovídá poměru "sil" ve společnosti, jeden trouba na devět myslících. Mít samé pětky by znamenalo že se snažíte lézt do zádi všem (ano, někdy ovšem se povede trefit kozla, třeba tím že napíšete že 1+1=2, ale pozor : i tady hraje roli váš nick), a to není cesta, viz Babiš. Teprve takových 2,8 už je na pováženou, to jste proti sobě poštval i tu masu nevědomých volyčů tzv. menších zel. A 1,5? To je pro trolly a majitele neměnných bludů.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

doplnil bych takto : "....pro trolly a majitele neměnných bludů" o "a vizionáře kteří si přejí příjemnou mírovou společnost ve vzájemné úctě a pohodě, v rovnosti, bez vykořisťování, bez nejbohatších a bez nejchudších, bez uštvaných dříčů a bez nemakačenků, tedy socialismus".
Protože vím že jsem starý a hloupý snílek a naiva, nedoplnil jsem to. Taky jako každý ješita nechci mít 1,4 :-)
I když : možná bychom se divili co si většinově lidé opravdu přejí - ale neumí to přetavit do volby. .

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Zrovna Vy byste to měl brát jako podnět ke korekci svých bludů. Nebo alespoň k jejich nešíření. Ale to namyšlené lidi ani nenapadne.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Těch 4,6 od 41 hlasujících?
Nebo to 1,0 od vás?

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Ve zprávách jsou informace o tom, že Rusové vyjíždějí do Srbska a nechávají se očkovat Biontechem. Kdybyste měl tu trpělivost a poslechl byste si, co říkají reportérům, tak byste věděl, proč. Oni říkají, že se nechávají očkovat Biontechem, přestože již měli jednu dávku Sputnikem, pouze a jen z toho důvodu, že chtějí cestovat do Západní Evropy. Takže jejich zájem o západní vakcíny je způsoben tím, že z politických důvodů Evropská komise blokuje Sputnik. Kdo je naočkován Sputnikem, nemůže přicestovat do zemí Západní Evropy.
Je to ostudný výsledek rusofóbie, která dosahuje intenzity polofóbie v Německu před válkou. V nacistickém Německu byli Poláci představováni jako slovanští Untermensch, kteří jsou nevzdělaní, primitivní a kteří utlačují chudáky etnické Němce. Polsko pak jako stát, který ohrožuje Německo. Celé to skončilo Gliwickým incidentem, napadením Polska a usmrcením 6 mil. polských občanů.
Je mi stydno, když vidím v televizi politiky Bruselské koalice, jak neustále útočí na Rusko. Nevidím žádný rozdíl mezi nimi a nacisty, kteří stejně xenofóbně útočili na Polsko či na své židovské spoluobčany.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

a ještě pět slepic navrch !!

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

z toho důvodu neustále píšu Euronáckové nebo Eurohitlerovci.

Mimochodem, s těmi jadernými elektrárnami, chápu, že po Vrbětickém politickém masakru na Rosatom můžeme zapomenout. Ale do prčic, POSTAVTE alespoň elektrárnu s tím debilním Westinghouse. Samozřejmě, bude to násobně dražší, oni nám to jen od někoho přeprodají, ale BUDE ! Ne, že šest let se budeme handrkovat kdo by jako mohl a ve finále nebude NIC. Američani alespoň nakopou EUnácky mezi nohy, kdyby měli nějaké kecy. Na ně je i celý Merkelstán krátký.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

ale až se vesla ujme vláda sestavená petrem fialoui, tak živí budou závidět mrtvejm

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Tak to se raději vydám k moři, až se Fiala ujme vlády.
„Lumíci jsou dílem motýli, dílem brouci, podle stádia vývoje, a trpí sebevražedným komplexem, když se vrhají do moře, kde utonou, protože neumějí plavat."
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/prezident-zeman-si-popletl-hlodavce-s-hmyz…

Průměrný počet slepic: 2.8 (20 hlasů)

... osobně jsem hodně zvědavej, jak to vezme mlčící většina, až Fialův Melody Boys začne nanovo s těma nám UŽ dobře známýma a provařenýma praktikama tatíka Klause st. a jeho Melody Boys blahý paměti, neboť je furt ještě z čeho brát! No uvidíme, zvedneme-li prdel a necháme-li si to líbit ... myslím, že Letná je občas UŽ volná.

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

si těžce nesouhlasit. Sice společný jmenovatel tam kdysi byl, ale Klausova ODS nemá z 95 % NIC společného s tím současným bruselským fialovým hnojem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejvyšší správní soud ve středu nezrušil (hurá!) mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví, které zakazuje pohyb bez roušek na vybraných místech. Soud tak nenavázal na své předchozí verdikty z května, června i července, kdy obdobná opatření označil za nezákonná. Nynější opatření je prý v souladu se zákonem, protože soud shledal jeho odůvodnění jako dostatečné.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/nazory/rousky-povoleny-u-soudu-respiratory-obsta…
Teď čekám, že ještě nová vláda přitvrdí, ještě budeme vzpomínat.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Jediná možná volba byla volit ty, co s opatřeními nesouhlasí. Pokud vůbec se dá ještě někomu věřit! Jenže...to by museli mít prohlasovanou většinu. Teď jsme pod vládou "jedné strany" a dost lidí to nechápe. Kolik hlasů ANO+ někdo přehlasuje tu zvěř. co ovládla "zákonodárství"? Ke vládě se dostali staří zloději, staří licoměrníci a staří převlékači kabátů v jiných kostýmech! Určitě jsme na tom dobře. Projevili jsme opravdu účinně nespokojenost s morálním stavem politické scény.... a stav trvá!
Ten "baťovský výrok" o podstatě krizí osobně považuji za naprosto pravdivý a určující. Od ničeho jiného se podle mne společnost nevyvíjí. Stačí se nad tím zamyslet a vynechat zbytečné a zavádějící "kydy". Jít k principům, že Sasine, nic ve zlém :) Ale není to tak jednoduché :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

„Se svolením prezidenta republiky pana Miloše Zemana s opatrným optimismem sdělujeme, že díky komplexní léčbě specialistů ÚVN došlo během čtvrtka a pátku k mírnému zlepšení jeho zdravotního stavu,” uvedla tisková mluvčí ÚVN Jitka Zinke v krátkém vyjádření.
Navštívil ho i Klaus a taktéž zjistil, že mohl hovořit s prezidentem až 50 minut.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

Klobása a buchty zabraly, a to ještě neokusil Starý Ještěr z Hradu produkty pana Vidláky.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

Jiří Ovčáček
@PREZIDENTmluvci
·
15h
Pane prezidente, svou návštěvou a laskavostí k příteli jste naplnil to nejkrásnější, co je nám dáno. Odkryl jste poklad lidství. Kéž my všichni takto k sobě navzájem přistupujeme.
Blesk.cz
Klaus navštívil Zemana v nemocnici. „Připadá mi osamocený. A víc řeší své zdraví,“ řekl Blesku

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

cinknutými čísly ještě někoho můžou zajímat.
Konečně : dosavadní zdejší ohlasy mluví jasně : statistika nuda je, zvlášť ta z prstu vycucaná.
Co takhle zjistit kolik lidí zemřelo kvůli covidovým opatřením,strachu, odčerpání financí ze zdravotnictví, a neléčení závažných nemocí? Já vím, ta mnohonásobně vyšší čísla vám nikdo nedodá. Státní tajemství? Ne, tajemství odpovědných za tu spoušť. Mají nahnáno a proto zase přitvrzují.
Nebudu tvrdit že Masaryk nechal střílet do stávkujících dělníků, tvrdím že s tím nic neudělal, ani s tím že „sám Stránský, jako organizátor celého střetu, byl zbaven senátorské imunity a za organizování nepovolené demonstrace odsouzen k ročnímu pobytu ve vězení.“. Babiš (a k mému zklamání i Zeman) do poslušných dělníků práce nechá prát svinstvo, na Volného se chystá soudní proces. Kapitalismus.

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Číslo sem,číslo tam,to není podstatné,podstatné je,že očkování není 100 procentní a už vůbec jeho dlouhodobá účinnost.Proč se vůbec nejedná,nepíše i možnosti jiných podpůrných lécích,jenom další tlak na očkování.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podpůrné léky (inosinová řada) mají protizánětlivé účinky, takže MOŽNÁ MOHOU zabránit rozvoje zánětu plic. Potíž je v tom, že inosiny použité v rámci studií, byly podávány jen jako jeden z několika podpůrných preparátů a léků na vedlejší komplikace covidu.
Zatím žádná z publikovaných studií nepracovala s inosiny podanými izolovaně, jako jediný preparát při covidu. Samozřejmě je vysoce pravděpodobné, že v nějaké věznici nebo v uprchlickém táboře probíhají pokusy na lidech, jimž jsou podávány jednotlivé preparáty a sledována účinnost či neúčinnost. Takové studie se ale zásadně nepublikují; ty jsou předávány genštábům a eventuálně presidentským kancelářím.

No, a ostatní...
Dostupné studie v nejlepších případech PŘIPOUŠTĚJÍ, že by podpůrné preparáty snad mohly mít nějaký doplňující účinek. Ale rozdíl mezi kontrolovanými skupinami je většinou tak malý, že podání preparátů ztrácí smysl.
O něco lepší výsledky mají cílená antvirotika. Jenže ta zase mívají tak silné vedlejší účinky, že bývá obtížné rozpoznat, zda pacienta zabila viróza, nebo podaná antivirotika. Takže se obvykle podávají, až když všechno ostatní selhalo, jako "preparát poslední naděje".

Pokud je covid-19 přirozeného původu, tak se na nás Matka Příroda velmi mocně nasrala a přistoupila k rasantní redukci druhu Homo Sapiens breberou, proti níž nemáme obranu ani léky.
Pokud je původu umělého, tak se výrobci opravdu povedl. Možná až moc, protože nakonec ohrožuje i jeho vlastní klan.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

částečná.
Viry nemají rády sůl. Pokud nejste příznivcem kloktání, postačí dvakrát denně fouknout do nosu kapánek slané vody v podobě spreje.
Ano, není to lék, je to profylaxe, ale JE - EXISTUJE.
A FUNGUJE!!!

Ano, je zde háček. CENA!!!!!!!!
Kolik stojí litr slané vody a kolik stojí včelička do Ficeru, která účinkuje možná tak dva měsíce... a s vedlejšími účinky, které je třeba rovněž medikovat...

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Targus si slaným roztokem proplachuje i plicní sklípky?

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Targus si slaným roztokem přeci dezinfikuje sliznice, přes které prochází prochází vzduch plnící plicní sklípky.
Navíc slaný roztok vyvolává zvýšenou tvorbu hlenu, což odplavuje viry z nosní sliznice též.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Příliš slaná voda při pravidelném užívání poleptá sliznici a poškodí nebo zlikviduje čich.
A málo slaná voda vira nezažene.
Takže kolik je potřeba soli, aby to bylo tak akorát?

On je totiž sakra rozdíl, jestli si pumpujete solanku do nosu pár dní při rýmě či zánětu nosohltanu, nebo jestli si ji do frňáku cpete rok a více v jednom kuse.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

to máte vy, ale mně zbylo ještě tolik rozumu, že poznám, kdy se na mě brebera chystá. Takže když pocítím, že se mi chystá vybudovat předmostí v nose, začnu solit.
Při nákaze kovidem to probíhá úplně stejně, jako při obyčejné rýmě. S tím rozdílem, že vy jste z rýmy i bez léčení za týden v poho, kdežto já jedu do špitálu s neadekvátní a nezvladatelnou autoimunitní reakcí, která má mnohem více devastující účinky, než má kovid.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)