Kult boha vítězství

Autor

Myslím, že s tím začala Dana Drábová… ta se jako jedna z prvních vyfotila s tričkem, na kterém byl svatý Javelin. Tedy ta zbraň, která na začátku války byla jasným adeptem na strůjce ukrajinského vítězství. Dodání Javelinů, to byla otázka cti. Javeliny přece zastavily ruský nápor, zpomalily ruské obrněné kolony a byly to ony, díky kterým Zelenský v televizi vyhlásil, že Ukrajina nad Ruskem zvítězí.

Javeliny vyhnaly Rusy od Kyjeva… Tedy, propagandisticky. Ve skutečnosti Rusové od Kyjeva ustoupili, protože byla před podpisem dohoda o příměří… Pak to dopadlo poněkud jinak a dál už Javeliny byly k nepotřebě. Začala dělostřelecká zákopová válka, ve které hrálo hlavní roli dělostřelectvo.

Pak nastoupila trička se svatým HIMARSem. Jeho rakety měly být schopny ničit ruská postavení až do hloubky devadesáti kilometrů. Zpomalí to ruskou logistiku… Rusové budou muset sklady rozptýlit, ty velké umístit dál od fronty a protože jsou to neschopní bordeláři, kteří bojují polními lopatkami, určitě tento náročný úkol nezvládnou a Ukrajinci je brzy přestřílejí.

Propagandisticky to fungovalo skvěle, ale na bojišti dál kralovala děla a přidaly se ruské Lancety. Postupně jsme se dozvídali, že bojiště spotřebovává tisíce a tisíce dronů denně. Drony postupně přebírají úlohu dělostřelectva a HIMARS? Co je to HIMARS?

Pak nastoupila éra Leopardů, Abramsů a dalších hračiček, které už určitě zvrátí poměr sil na frontě. Došlo na nejmedializovanější ofenzívu všech dob, která byla tak profláknutá, že Rusové udělali pětinásobné opevnění přesně tam, kde byla naplánovaná. Výsledkem byl maličký vlom do první ruské linie a desetitisíce mrtvých. Toť vše.

A nakonec, když už si vrabci na střeše cvrlikají o ukrajinské porážce, nastoupily mikiny s granáty, které svět neviděl a které na bojiště z valné většiny nikdy nedojdou, protože zbrojařských obchodníků není zase tak moc a pokud nějaké granáty našli Češi, Rusové tomu obchodníkovi udělali nabídku také… takovou, která se neodmítá.

Já se na televizi moc nedívám, ale nedávno jsem zjistil, že CNN Prima News začala dávat videa z fronty. Ta, kdy se Ukrajincům podařil nějaký zásah a na kterých je vidět smrt ruských vojáků. Ukrajinská propaganda taková videa zpravidla doprovází nějakou posměšnou písničkou, aby bylo každému jasné, jak neschopní ti okupanti jsou.

Zde odkaz pro ilsutraci:

https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/video-nepoveden%C3%BD-%C3%BAklid-min-rus-se-rozlet%C4%9Bl-na-kusy-jeho-kolega-m%C3%A1chal-rukama/vi-AA1nMfhF?ocid=msedgdhp&pc=HCTS&cvid=f643cd8529e9423ebb11c99de70ec487&ei=27&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1LzYkWxUzVyIdHvSvSNt9SQHtm0QA7tTFniqJfEbDfdyijJOko1kECWpo_aem_Afn5X4TZsKbRHW9BnxJGGohlJ4yk3zoAZn-HQludtiFnx9n1FZO-C5lqg26BZwbNP1T3aGAu1lhlmkfC3NLoyKCY

Samozřejmě už na Primě neukazují videa z druhé strany. Těch je plný Telegram. Jak to vypadá, když Rusové zasáhnou ukrajinské pozice. Ruská propaganda Ukrajince nelíčí jako neschopné a neposmívá se jim, Naopak je ukazuje jako velmi nebezpečné a silné protivníky, které není radno podceňovat… Ruská videa jsou zpravidla podbarvována nějakou heroickou hudbou. Ale to vám na Primě neukáží, protože stojíme neochvějně na straně dobra.

Stejně tak vám neukáží bohoslužbu za mrtvé z divize SS Galizien, která se nedávno odehrála ve Lvově…

Čím víc se blížíme k ošklivému rozuzlení, tím víc naši chciválkové vyznávají svůj kult boha vítězství. Dělají to stejně jako na začátku. Tričkama. Zaujímají správný postoj. Ukazují loajalitu jeden k druhému. Ukazují, že patří do té správné party. Čím víc se realita rozchází s jejich přáními, tím usilovněji tančí kolem svého zlatého telete. Čím horší jsou zprávy z fronty, tím víc je třeba nosit trička, tím víc je třeba sdílet videa z bojiště a tím víc je třeba se radovat ze smrti nepřátel.

Vůbec jim nedochází, že na internetu už navždy všechno zůstane. Nic se neztratí. Všechny fotky s tričkama tam budou i poté, co tato válka skončí. Všechno z toho půjde vyčíst. Úplně všechno. Nepomůže jim, že to pak budou rychle mazat. Obzvlášť, pokud ten jejich kult nějak nevyjde.

Pravda je to, na čem se shodneme… To hlásá vrchní elf, Bob Kartouz. Stane se to, co si budeme přát, pokud si to budeme přát dostatečně kolektivně a dostatečně vehementně. Pokud se to nestane, tak za to mohou ti, kteří NEVĚŘILI! Ti, kteří nenosili správná trička, kteří nesdíleli správná videa, kteří nedostatečně volali „sláva Ukrajině.“

Že tu za dva roky války nikdo nedokázal nastavit ani minimální válečnou výrobu, že nikdo nedokázal odhodit okovy grýndýlu a o cenách energií nechal rozhodovat Křetínského, že to stejně vypadalo i na Západě a dost podobně i v USA, to samozřejmě nehraje roli. A tuplem nehraje roli, že Rus na válečnou výrobu přešel.

Putin by prohrál, pokud bychom ho dostatečně zesměšňovali. Měli jsme jen slabý obřad kultu vítězství. Nedokázali jsme všechny sjednotit, aby jim srdce bušila ve stejném rytmu u zlaté sochy. Bohužel se vždycky našli nějací tři mládenci, kteří před Baalem nesklonili koleno a tím celou věc úplně zkazili. Určitě jsou napojení na Putina, protože jinak to není možné.

Že vláda měla v uplynulých dvou letech naprosto volné ruce k lezení do amerického rekta, ale uměla toho využít jen pomocí triček a největším rozpočtovým deficitem všech dob, to samozřejmě nehraje roli.

Kult nefunguje, chce to víc kultu… Očekávám v nejbližších týdnech další trička i další videa nejen na CNN Prima News. Očekávám další tanečky, další osvědčování věrnosti přikyvováním jakémukoliv nesmyslu. Očekávám další tanky Tomáše, další sbírku na drony, další ujišťování o granátech a další posměšné analýzy, jak to Rusům na bojišti nejde.

Do toho budou přicházet jobovky z fronty, které jen ještě více zesílí cargo kult kolem sochy boha vítězství. Bude se ještě víc křepčit, ještě víc tančit, ještě víc křičet a osvědčovat postoj… Samozřejmě se neudělá nic, co by ukrajinské vítězství mohlo skutečně přiblížit. A i kdyby se udělalo, teď už je pozdě.

Aztéčtí bohové vyžadovali jako obětinu srdce. Současný bůh Evropy vyžaduje jako obětinu mozek…

CNN Prima NEWS přeju za jejich jednostranná videa se smrtí hodně dlouhý pobyt v pekle. Ale to jim vlastně ani nemusím přát. To si teď právě zařizují sami.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (382 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zelené okno

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

Už jen název této televizní stanice hovoří sám od sebe. CNN je americká televizní stanice, vysílá pro Američany v USA. Co pohledává tato americká stanice v ČR? CNN Prima News to není česká stanice, nemá zájem o české dění, nezajímá se o české občany, je to jen nástroj cizáků (Američanů) v naší zemi. Podle toho vypadají i pořady a zprávy která tato cizácká stanice vysílá, viz například to propagandistické  video ukrajinských "hrdinů" proti Rusům o kterém se zmínil Vidlák v jeho dnešním článku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (106 hlasů)

Ona ČT je (měla by být) česká televize, ale je to nemlich to samé (ne-li horší).

Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)

v čr, tak jsem ji naladil a  druhý den vymazal

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

není až tak špatná, ona je hlavně jen trapná.

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

 se včera o české dění a české občany zajímala. Byl přítomna i s kamerami při výstupu na Blaník.

 Byl to výstup, o které jsem se zde nedávno zmínil.  Vyjímečná událost. Připomínka dvacetiletého výročí vstupu ČR do EU.

Symbolický výstup jsem absolvoval se spoustou známých. 

Velký Blaník - nádherná hora s kamenitou cestou vzhůru až na vrchol.

Blaničtí rytíři nás mohli mezi vykácenými stromy v blízkosti Veřejové skály snadno zahlédnout. My je jsme však nezpozorovali. Vystoupit z hory se ještě nechystají, vše co se stane stojí pouze na nás.

Snažší pozorování měla hlučná helikoptéra, která přelétla v tu správnou chvíli nad námi shromážděnými k výstupu na úpatí Blaníku. Zpestření pro nás připravila i projíždějící, prášící a houkající hasičská auta.

Byl to den, který si budu pamatovat. Připomene ho pár fotek, které i Vy  můžete vidět zde:

https://www.rajce.idnes.cz/prekvapeny/album/velky-blanik

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Příjemné fotografie.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Také jsme se včera vypravili s partnerkou na vrchol Baníku a k Veřejové skále. Bohužel se k nám nedostala informace, že bude výstup pojat takto organizovaně, slavnostně a ještě za přítomnosti pana Klause. Byli jseme nahoře před vámi. Ač na nohy už moc nemůžu dal jsem i výstup nahoru na rozhlednu a cestu k Veřejové skále. Doputovali jsme i k menhirům pod ní a se vraceli jsme se po nějaké kozí stezce, kterou jsme našli pod nimi. Z ní jsme spatřili dým asi 50-80 metrů pod námi, takže ty hasiče jsme asi způsobili my :-) Kastelánovi na rozhledně jsem prozradil, že jdeme budit Blanické rytíře. Z úsměvem se mě zeptal, jestli to myslím vážně, že když prochrápali Hitlera tak dneska jistě vstávat nebudou :-) No, něco na tom je. Blaničtí rytíři spí v nás. Tak povstaňme rytíři a hrr na ně...

Nějaké fotky na odkaze
https://www.rajce.idnes.cz/jirkafik/album/vystup-na-blanik

Pěkný den přeje Jirka Vlach

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

- bych zrovna neoslavovala. (jinak hezké fotky)

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

my jsem tam byli proto, že je to již dvacet let co tohleto začalo. Důvod proč jsme tam šel já a proč tam šli i mí přátelé jsem zde neuvedl, ale přečtete si ho v následujícím odkazu:

https://www.institutvk.cz/clanky/2723.html

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

Tož to je jiná. Hlasovala jsem proti vstupu právě z těch důvodů, které Klaus popsal. Ale bylo nás, bohužel, málo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

díky Vám za odpověď. Hlasovala jste podle mého vkusu. Čtu rád Vaše komentáře.

Zdravím

Host

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

(Zatím) Česko je fakt krásné ... vždy když jedu z Ov do Opavy a dál, tak se kochám ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

V tom úseku je Slezsko, nikoli...plesklo, či co.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

abyste nebyli moc česky zapálení

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

vy jste na to kápnul, vystihl jste to krásně.

Host

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

má kokota, nebo pičku? U ní je jasné jenom to, že má Javelina na tričku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (68 hlasů)

četl jsem na Seznamu nedlouze. Inu, co napíše chuj, to je vždycky fuj.

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

to říkám furt, kurvy chtějí mít svůj kult. A čím méně mají ctnosti, tím více se cítí jako osobnosti. Shromáždil jsem spoustu dat, abych zjistil, že nejlepším řešením je s kurvami vymrdat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

.. EPITAF KURTIZÁNY:

Dokud byla mladá, krásná, 
rozdávala, jak se na štědrou dívku sluší..
Když už toho bylo málo, co by za to dávat stálo,
dala Bohu duši.

Stanislav Jerzy Lec - Tisíc a jedna fraška

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

.. je útloučká knížečka aforismů polského satirika Stanislava Jerzyho Lece, satirika, který stihnul zemřít dříve, než ho bylo možno zakázat. Vyšla pár let před rokem 1989..

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

tak nějak jednotná. Sice semo, tamo pronikne i do nich něco, co tam zjevně nepatří, ale to jen v případě, že není strýček Sam ve střehu a naši tupci to přehlédnou a špatně vyhodnotí. Válka na Ukrajině skončí a zdá se, že to nebude ani dlouho trvat a zcela jistě to nebude vítězství KoZa , tak je důležité, aby většina národa konečně procitla a byla na té správné straně, jinak nás čeká velmi smutná budoucnost. Prvním krokem nám budiž volby do EP.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Žluté okno

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

Letošní jaro je hodně zvláštní. Chtělo by se říct, že si příroda s námi ošklivě hraje, ale je otázkou, nejsou li šokující změny teplot důsledkem spíše toho, jak se lidé snaží měnit její zákony a ovlivňují i to nejpřirozenější, tedy počasí. I v prolhaných médiích se píše o pokusech změnit vše, tedy i miliony let zaběhlé cykly změn podnebí na planetě a samozvaní ,,ochránci“ lidstva, například zločinec Bill Gates, investují miliardy do systémů ničících přirozené prostředí.

  Poslední týdny máme spojené s likvidací veškeré budoucí úrody ovoce a částečně zeleniny. Ne, že by mrazíky v dubnu byly něčím neočekávaným, ale když vše vykvetlo o měsíc dříve, je jejich příchod skutečnou tragédií pro všechny pěstitele. Stromy a keře to přežijí, jen nám toho letos moc neposkytnou. Co je však daleko divnější, je to, co na nás posledních pár víkendů padá z oblaků.  Auta snad nemá ani cenu mýt, plno lidí je nemocných, rýma a pšíkání jsou všudypřítomné, oči pálí. Pyl to není, protože většina květů pomrzla, na písek to svádí jen meteorologové. Jisté je, že zatímco v sobotu bylo krásně modré nebe a s ním kontrastní bílé mráčky, což už jsme dlouho neviděli, přestože za našeho mládí šlo o naprosto běžný jev, v neděli bylo už zase plno rozplizlých mraků vznikajících z prazvláštních kondenzačních par a modrá barva oblohy se změnila v šedomodrou.

  Podobné změny počasí se dějí už pár let a krásné ,,azuro“ často nezažíváte ani v jižnějších krajích. Manipulátoři mezitím tipuji, co může za údajné oteplování planety. Jednou jim před očima mizí Golfský proud, aby po třech letech získal zpět mediální stabilitu. Nebo všem vadí kácení lesů, aby nově přišli na to, že vysazování stromu není přínosné, protože stromy odráží, jindy zase pohlcují sluneční paprsky., obojím ohřívají planetu. Ano, slýcháme jednu hovadinu větší než druhou. Všechny mají za úkol vysvětlit potřebu neobhajitelného Green Dealu, jehož existenci napomáhají i ti, kteří se nechali zmanipulovat k vychvalování tepelných čerpadel, fotovoltaických elektráren a elektroaut. Přitom skuteční a nestranní odborníci mají pro celou tu elektrifikaci života v Evropě spíše slova pohrdání a každý den jsme svědky toho, jak je celá tato situace vytvářena uměle a bez ohledu na reálné možnosti lidstva a Evropy. Být závislými na počasí, které navíc hapruje (nebo haarpuje?), není zrovna ukázka inteligence a vyspělosti této generace.

  Jisté je, že jsme my Evropané stále nemocnější, momentálně máme problémy s dýcháním, rýmou a doslova bordelem v očích. Alergikům to vadí více, ovšem i dosud zdraví lidé s dobrou imunitou vnímají ty změny. Nelze se tedy divit diskuzím o chemtrails a dalších věcech spojených s manipulacemi s čímkoliv, tedy nejen s informacemi. Dnešní doba dosáhla bodu, kdy lze pochybovat o čemkoliv. Nejen, že se tu liberálové snaží přepisovat historii, samozřejmě v neprospěch domnělého a uměle vytvořeného nepřítele, ale oni lžou i o přítomnosti.

  Mnoho lidí získalo nedůvěru v americké dobývání Měsíce a nikdo jim pochyby není schopen reálně vyvrátit. Podobně vnímáme pád více budov, než bylo letadel do nich údajně narazivších, zvláště když při důsledném rozboru nikde žádné letadlo vidět není a i stavitelé výškových budov hovoří o naprosté fabulaci. Jiné to není s celou rusko-ukrajinskou válkou, kdy žlutomodří fanatici úplně ignorují skutečnosti vedoucí k zahájení speciální vojenské operace ruskou armádou. Více jak nulová snaha uvést věci na pravou míru by totiž vedla k plné obhajobě rozhodnutí Kremlu o jejím začátku a průběhu.

  Manipulace se tak stala společně s lhaním normou moderní doby. Na některé události si můžeme sáhnout, o jiných přemýšlet, další jsou předmětem spekulací. Pravda je ohebná a její narovnání vyžaduje charakter, kterého se mnohým nedostává. U moci jsou zločinci, tok peněz ovládají lichváři, míru svobody určují placení i volení žalářníci. A na nás padá z oblohy pěkné svinstvo, kterého máme plné oči i plíce. Můžete si o Sahaře myslet co chcete, ale pokud má tu sílu foukat k nám písek přes Alpy, aniž by cestou něco padalo i jinde a před nimi, pak je to skutečně fenomenální jev. Postihuje li to celou Evropu, jsme svědky toho, že už ji chce zničit úplně vše, tedy nejen liberálové, ekonomové, sebedestrukce, ale i příroda samotná. Opravdu si myslíte, že si to vše neděláme tak nějak sami tím, jak na vše rezignujeme?


Jindřich Kulhavý  30. 04 2024

zdroj: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/co-to-na-nas-pada-/
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (112 hlasů)

článek 👍

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Už několik dní k nám táhne vítr z východu! Přes Slovensko, Maďarsko, Ukrajinu, kde se točí dokola nad trojmezím Ukrajiny, Běloruska a Ruska. Díval jsem hned, jak nám počasníci oznámili "prach ze Sahary". 

Jak se z té Sahary dostává k nám při stávajícím několikadenním proudění opravdu nechápu. 

Hygienikům je tenhle chemický koktejl pro astmatiky a alergiky evidentně u zádele. Byla jim odejita generální šéfová a kdoví, co se bude dít v guberniích? 

Že se lidi dusí? Však jim lékárny jenom poděkují!

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

přeji krásný a sunečný prvomájový den. Ať České vlajky v České zemi vlají :-)

zdraví Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 5 (72 hlasů)

jsem myslel, že máš žerď praporu píchlou do střechy 😁

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Když je něco "na ceduli", mělo by to být správně napsané..., tedy to nejviditelnější:

"Komentáře o čemkoliv jiném"

"Tato barevná okna"

"a nález, kde se nachází..." (čárka)

"zjistíme, zda to bude.." (čárka)

(... nic ve zlém, ale kdyby to četli naši odpůrci, ať nás nepomluví) :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Doufám, že nikomu nebude vadit, že mu na tu barevnou mičurinovost seru.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

okna jsou to docela pěkné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Pavel prohlásil, že bychom měli

přijmout euro, abychom konečně

hráli první ligu.”

Já říkám, že abychom hráli první ligu,

tak není třeba zbavit se naší koruny,

nýbrž Petra Pavla, Petra Fialy a celé

jeho vlády.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (160 hlasů)

Jak jezinky. Každý den strkají ty své pařátky do dalších a dalších pokusů a posunů "červených linií". Je to až neuvěřitelné, ale ani den už nemůže být bez nějaké jobovky. Ale na to musí být nějaký "manuál". To nevzniklo jen tak. Tisíckrát nic umořilo osla. I když ono se to nedá nazvat že je to NIC, naopak je to zásadní...A my jsme, slovy Kulhavého, dost rezignovaní. A sypou na nás shora kdoví co asi na umoření!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

bychom mohli hrát tu první ligu maximálně v karetní hře Zelená bere!

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

je mozek zelený, to je tak, jakoby nebyl. Rozumy rád rozdává hlavně ten největší debil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

- na přímé obvinění Ruska z hybridního válečného aktu ve Vrběticích v roce 2014! Obvinění má vytvořit veřejné “Casus Belli” pro vojenskou účast Armády ČR na zvažované operaci Evropské unie a NATO na Ukrajině, o které hovoří Emmanuel Macron! A dozvěděli jsme se jako první v ČR, jak to prý bylo doopravdy v roce 2014 s Vrběticemi!

Fialova cesta hned z letiště do Langley, to bylo krajně podezřelé, protože to vysílalo i na americké novináře signál, že návštěva šéfa CIA je daleko důležitější, než teprve poté zrealizovaná návštěva v Bílém domě u Joea Bidena. Nyní po 2 týdnech už víme, co se v Langley řešilo. Petr Fiala totiž včera v pondělí 29. dubna obvinil Rusko z hybridního válečného aktu, že prý Rusko vyhodilo v roce 2014 celkem nadvakrát do povětří muniční sklady ve Vrběticích. Policie následně uvedla [1], že na základě vyšetřování prý bylo potvrzeno, že útok provedlo Rusko, ale případ se odkládá, protože údajné pachatele nelze jak vyslechnout. Fialova vláda tak nastoupila cestu ke zdůvodnění vstupu českých vojáků na Ukrajinu v rámci chystané Macronovy mise.

https://aeronet.news/petr-fiala-se-vratil-z-centraly-cia-s-notami-na-prime-obvineni-ruska-z-hybridniho-valecneho-aktu-ve-vrbeticich-v-roce-2014-obvineni-ma-vytvorit-verejne-casus-belli-pro-vojenskou-ucast-armady-cr/

 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Když bouchaly sklady ve Vrběticích byl ministrem obrany Stropnický.

Šéfem generálního štábu AČR Petr Pavel diverzant.

Náměstkem šéfa BIS negenerál Koudelka. 

Ministrem vnitra Chovanec.

Policejním prezidentem Tuhý. 

Copak se asi dozvíme o vraždění na FF KU roku 2023 za deset let? 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

🔊Důvodem nenávisti USA k Rusku je to, že prezident Vladimir Putin po nástupu k moci začal vymaňovat Rusko ze západního vlivu a oživovat tradiční hodnoty, řekl ruský filozof Alexander Dugin v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem.

@neCT24  |

Průměrný počet slepic: 4.9 (115 hlasů)

Alexandr Dugin hovořil s Tuckerem Carlsonem o nebezpečí, které pro lidstvo představuje umělá inteligence

Tucker Carlson zveřejnil dvacetiminutový rozhovor s filozofem Alexandrem Duginem. Byl pořízen v Moskvě. Rozhovor (Dugin mluvil anglicky) nezačal na záznam, ale americkému televiznímu moderátorovi připadal natolik zajímavý, že si přinesl dvě videokamery.

KP.RU zveřejňuje celý text rozhovoru Alexandra Dugina s Tuckerem Carlsonem s drobnými škrty. Hlavní teze filozofa: nenávist Západu vůči Rusku je způsobena tím, že naše země hájí tradiční hodnoty. Západ kráčí závratným tempem k vítězství umělé inteligence nad člověkem a ke zničení lidské podstaty.

Tucker Carlson: Alexander Dugin je 62letý ruský filozof. Celý svůj život strávil v Moskvě. V mládí byl protisovětským disidentem. Nyní je po celém světě známý, alespoň v anglicky psaném tisku, jako, cituji, "Putinův mozek". Ale tady v Rusku není politickou osobností. Je to filozof.

V srpnu 2022 byla v Moskvě zavražděna jeho jediná dcera (Daria Duginová - pozn. red.), zahynula při výbuchu bomby v autě.....

Alexandr Dugin, opakuji, není vojenský vůdce. Není blízkým poradcem Vladimira Putina. Je to spisovatel, který píše o velkých myšlenkách. A za to byly jeho knihy zakázány Bidenovou administrativou ve Spojených státech. Na Amazonu si je nemůžete koupit.

Chceme mluvit o jeho myšlenkách, které byly považovány za tak nebezpečné, že kvůli nim byla zabita jeho dcera a jeho knihy byly ve Spojených státech zakázány.

Alexandr Dugin: Děkuji za pozvání a vítám vás v Moskvě.

Tucker Carlson: Mluvili jsme spolu v kuloárech, ale nechtěli jsme natáčet, jen bylo zajímavé se s vámi setkat. Ale to, co říkáte, je tak zajímavé, že jsme vzali několik kamer.

Zeptal jsem se vás: Co se podle vás děje v anglicky mluvících zemích? USA, Kanada, Velká Británie, Nový Zéland, Austrálie - všechny se současně a sebedestruktivně bouří proti sobě samým. Proč jste dospěl k tomuto závěru?

Alexandr Dugin: Všechno to začalo individualismem. To je nepochopení lidské povahy.

Začalo to v anglosaském světě s protestantskou reformací... Liberalismus v mém čtení je proces osvobozování jednotlivce od jakékoli kolektivní identity. Došlo k odmítnutí katolické církve jako kolektivní identity, západního impéria jako kolektivní identity.

Následovala vzpoura proti národnímu státu ve prospěch čistě občanské společnosti. Pak došlo k velké bitvě 20. století mezi liberalismem, komunismem a fašismem, přičemž liberalismus po rozpadu SSSR zvítězil.

Zbývalo se osvobodit pouze od dvou kolektivních identit.

Tou je genderová identita - a ta je kolektivní identitou, protože muž a žena by měli být spolu. Osvobození od genderu vedlo ke vzniku transgenderových osob, LGBT (hnutí, které bylo v Rusku uznáno za teroristické, extremistické a zakázáno - pozn. red.) a nové formy sexuálního individualismu: "Sex je něco nepovinného".

A posledním krokem, který ještě není zcela dokončen, je osvobození od lidské identity. Budete si moci vybrat, zda chcete být člověkem, nebo ne, a to má své jméno - transhumanismus, posthumanismus, singularita (éra, kdy umělá inteligence překoná lidské schopnosti a začne se nekonečně zdokonalovat - pozn. red.), umělá inteligence.....

To je politická, ideologická agenda zítřka. Anglosaský svět stojí v jejím čele.

Tucker Carlson: Možnosti (individuální svobody - pozn. red.), jak jsme si je představovali, když jsem vyrůstal, byly takové, že jednotlivec může následovat své svědomí, říkat své názory, bránit se proti státu, bojovat proti totalitě ztělesněné vládou - vy jste také bojoval proti sovětské vládě.
Jaký je v tom rozdíl (oproti tomu, co se děje nyní - pozn. red.)?

Alexandr Dugin: To je velmi zajímavá otázka. Myslím, že problém spočívá ve dvou definicích liberalismu. Existuje starý, klasický liberalismus a nový liberalismus. Klasický liberalismus byl pro demokracii jako vládu většiny. Svoboda jednotlivce musela být nějak sladěna se svobodou ostatních.

Nový liberalismus je pro vládu menšiny. Kritizován by měl být nejen stát, ale také staré chápání jednotlivce ...

Jednou jsem v televizi hovořil s Francisem Fukuyamou (americký filozof - pozn. red.) a on řekl: "S většinou musíme zacházet velmi opatrně, je třeba ji dostat pod kontrolu. Většina není demokracie, to už je totalita.".....
Pokud řeknete: "Dávám přednost starému liberalismu", pokrokáři budou tvrdit: jste obhájce tradicionalismu, konzervatismu, fašismu. Buď budete pokrokoví liberálové, nebo jste skončili, zrušíme vás.

Tucker Carlson: Zajímalo by mě, co se stane, až se člověk - nebo už ne člověk - nebude moci od ničeho osvobodit?

Alexandr Dugin: To je do značné míry popsáno v amerických filmech. Není nic realističtějšího než sci-fi. Když se podíváte na "Matrix" nebo "Terminátora", najdete tam předpovědi budoucnosti, které se realizují.

Pokud považujete člověka za druh inteligentního zvířete, pak s pomocí technologie lze taková zvířata vyrábět, kombinovat a ovládat.

Silná umělá inteligence - neuronová síť plus obrovská databáze - je jakýmsi králem světa, který může nejen manipulovat, ale také vytvářet realitu...

V západních filmech o budoucnosti není nic o návratu k tradičnímu životu, blahobytu, velkým rodinám. Vše je ve stínu, vše je černé. Pokud jste si zvykli malovat všechno černě - a budoucnost obzvlášť - tak ta čerň jednou přijde.....

Tucker Carlson: Více než 70 let skupina liberálů na Západě a ve Spojených státech obhajovala sovětský systém a stalinismus. Borise Jelcina milovali. Ale v roce 2000 se vedení vaší země změnilo - a Rusko se stalo jejich hlavním nepřítelem. Po osmdesáti a více letech obhajoby Ruska ho začali nenávidět. Proč?

Alexandr Dugin: Myslím, že především proto, že Putin je tradiční vůdce. Když se Putin dostal k moci, začal Rusko vyřazovat z globálního vlivu. Začal odporovat globálnímu pokrokovému programu a lidé, kteří podporovali Sovětský svaz - byli to pokrokáři, jsou teď také pokrokáři.

A neuspěli - mají co do činění s někým, kdo tento progresivistický program nesdílí, kdo se snaží - a úspěšně - obnovit tradiční hodnoty, suverenitu státu, křesťanství, tradiční rodinu. Takže tato nenávist není náhodná, není sentimentální. Je velmi vážná, metafyzická.

Pokud je vaším hlavním úkolem, vaším hlavním cílem zničit tradiční rodinu, tradiční státy, tradiční vztahy, tradiční víru a proti vám stojí někdo, kdo má jaderné zbraně a hájí tradiční hodnoty, stává se to důvodem k rusofobii a nenávisti k Putinovi.

Tucker Carlson: - Je důležité, aby vaše myšlenky byly ve Spojených státech vysílány v angličtině prostě proto, že věříme v otevřené šíření myšlenek. Myslím, že v tomto smyslu jsme liberálové. Pane Dugine, děkuji vám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

Ještě za bolševika jsem rád četl tu vědeckofantastickou literaturu. Už si ani nepamatuji skvělé autory, kteří jako filozofové podnikali cesty do jakési budoucnosti lidstva. Některým knihám jsem ani vlastně nerozuměl. Rozhodně ale byly nadčasové. Mnohé nápady a příběhy jsou již skutečností. Mnohé už se uskutečňují. 

Jenom nemnohé však byly optimistické. Jejich podstatou však bylo zmodření lidstva a mír bez válek. Nikoliv nějaká moc, která dala všem kverulantům přes držku a nahnala je do lágrů nebo zasypala drogami a tak spoutala jejich agresivitu. 

Od malička však můj život provází "boj" za cosi. Šedesát let jsem ve válce s čímsi, které se průběžně mění podle vůdců boje a válek. I za ten "mír" jsme přece bojovali. (Dnes magoři na drogách bojují za válku). I nehloupý Zeman bojoval za Prahu s domorodci v Afghánistánu! Prohrál! Ale v Čechách nehoří synagogy, prázdné kostely, školy, divadla, koncertní haly... Zabily statisíce nepřátel Afghánců, ale přes 45 milionů jich přežilo. 

Dnes se prý bojuje za Prahu u Dněpru. Kdo zapálí synagogy, prázdné kostely, školy, divadla, koncertní haly, sportovní haly... ? Koho se vlastně bojí olympionářníci ve Franci? Toho, proti komu Macron vysílá své conquistadory na východ Evropy? Toho, proti komu dnes spolualice shání rakety a granáty v zemích, kterým je z našich muničáků za posledních 30 let prodaly? 

Jako za kowidismu, bojovaly proti kowidu a lidi nechaly umírat na sprostou chřipku! (Jako mého tatínka, kterého jeho obvodní lékař ponechal bez pomoci při nákaze chřipky.) 

Dugin je vizionář. Zřejmě nadaný. Je tudíž nebezpečný systému. Asi jako kdysi Jan Hus, Kataři, Viklef, Luther ....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Moje řeč!! Měl byste psát častěji.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Právě jsem shlédl řadu krátkých a veselých videí.
První řada pojednávala o stavu bojiště a sběru ostatků okrajinskych hrdinů.
V prvé řadě zbydou velice často boty ze kterých trčí něco co byla dříve noha.
Nyní se sbírají už vybělené kosti, tam lebka, pět metrů dál od ní pánev a z hlíny trčící úlomky žeber.
Leží to tam jedno vedle druhého a jsou toho stovky a tisíce.
Další video pak ukazovalo nábor odvedeného nedobrovolnika kterého chytili na ulici v Oděse a pokoušeli se ho nacpat do tmavošedé dodávky s černými skly.
Odvedenec bojoval o život ale kladl jen silový odpor tělem, nerval se.
Křičel, že nepůjde a nechce až se kolem shromáždili lidé a ženské, které těm verbířům asi řekli svoje a ti toho člověka pustili a jeden z nich nad tím mávl rukou.
No a pak nějaké záběry z bojiště, to co žvaní Syrský a ostatní včetně Zelináře je samozřejmě zase jen lež.
Okrajinska armáda je zcela vyřízená a neschopná jakékoliv akce, to co tam ještě na okrajinske straně bojuje, to jsou bludné trosky bývalých útvarů, brigád a jednotek.
Vypadá to tak, že nikdo už nic neřídí a každý jede tak nějak svoje podle vlastnich představ situačních možností.
Putin to mele ale nehrotí, myslím si, že ve finále se jednoduše celá okrajina obrátí proti západu a trosky jejich vojska se zařadí do armády ruské federace a pak bude mazec.
fiala mele pořád to svoje, že kdo si mysli, ze Putin se zastaví na okrajině tak je naivní atd.
No já bych řekl, že se na okrajině zastavit nemůže, protože si bude muset ještě přijít pro takový zmrdy jako jsi ty fialo.
Ať žije Rusko.

zdroj: AE News
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

Známé tváře a hlasy. Nejsou to oni. Překvapivé. S Modrým jelenem. Carlson s P. u Zemana. Plha ve třídě. Fantomas, Jana píše Katce a další.

video zde: https://www.youtube.com/watch?v=8OoFwcyflbQ

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

A připomínám pro případné zájemce...

Střelecký ostrov (prostranství před pamětní deskou prvních oslav 1. Máje) Připomenutí 1. Máje, svátku práce 

KV KSČM Praha

10:00-11:30

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

šel bych na taneček, ale nevím zda z toho covidu zbylo mně dost Teček.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Zpracováno podle knížky "Válka na Ukrajině a Euroasijský světový řád"
 
Ruská invaze v roce 2022

RUSKO svou invazi na Ukrajinu v roce 2022 považovalo za preventivní útok s cílem prosadit mírovou dohodu, které nemohlo dosáhnout diplomatickou cestou. Přesto se jednalo o útočnou válku s nepředvídatelnými důsledky. Stala se také zástupnou válkou, protože země NATO viděly příležitost bojovat a ponížit Rusko s využitím ukrajinských vojáků. Tato zástupná válka se stala nesmírně nebezpečnou, protože fakticky představovala hlavní frontovou linii v boji o budoucí světový řád. Soupeřící strany konfliktu jsou ochotny podstoupit větší riziko, pokud se očekává, že výsledek konfliktu bude znamenat konečné vítězství nebo porážku ve strategickém soupeření.

Hlavním cílem Západu je oživit své slábnoucí postavení ve světě a obnovit kolektivní hegemonii pod vedením USA. Porážka Ruska by odstranila klíčového soupeře v Evropě a oslabila Čínu, což by kolektivnímu Západu umožnilo obnovit tzv. mezinárodní řád založený na pravidlech. Naopak porážka Ukrajiny by zdiskreditovala NATO v Evropě a posílila by vznik multipolárního světa. Slovy polského premiéra Mateusze Morawieckého: "Pokud ztratíme Ukrajinu, ztratíme svět na desetiletí. Porážka na Ukrajině by mohla být začátkem konce zlatého věku Západu." Prezident Biden podobně varoval, že rostoucí konflikty znamenají, že světovému řádu "došla pára", a vyslovil se pro oživení vedoucí úlohy a hegemonie USA pro "nový světový řád".

Prezident Vladimir Putin rovněž definoval konflikt na Ukrajině jako boj o světový řád, přičemž konflikt formuloval jako boj mezi unipolaritou, která je zdrojem konfliktů a multipolaritou jako systémem vzájemného vyvažování:
"Nejedná se o územní konflikt ani o snahu nastolit regionální geopolitickou rovnováhu. Problém je mnohem širší a zásadnější a týká se principů, na nichž je založen nový mezinárodní řád. Trvalý mír bude možný pouze tehdy, když se všichni budou cítit bezpečně a jistě, budou chápat, že jejich názory jsou respektovány, a ve světě bude existovat rovnováha, kdy nikdo nebude moci jednostranně přimět nebo nutit ostatní, aby žili nebo se chovali tak, jak se hegemonovi líbí a jak si to přeje, i když je to v rozporu se suverenitou, skutečnými zájmy, tradicemi nebo zvyky těchto národů a zemí".

Informační válka: "nevyprovokovaná" ruská invaze
Mobilizace lidového mínění pro válku proti největší jaderné mocnosti světa a odmítnutí mírových jednání vyžaduje, aby byl konflikt ideologicky vykreslen jako boj mezi dobrem a zlem. Západní politické mediální elity důsledně popírají, že Rusko je motivováno legitimními bezpečnostními obavami, a místo toho tvrdí, že ruská invaze na Ukrajinu nebyla ničím vyprovokovaná.

Pokud by veřejnost uvěřila, že Rusko bylo k invazi vyprovokováno, pak by logika napovídala, že lze dosáhnout diplomatického řešení a jakékoliv dodávky zbraní pouze eskalují násilí. Tato logika je však postavena na hlavu tím, že ruská invaze je líčena jako nevyprovokovaná a jako ruská snaha získat další území nebo "obnovit Sovětský svaz". Vyzbrojování Ukrajiny a prodlužování války pak logicky ovlivňuje náklady a výnosy této ruské vojenské akce. Jakékoli diplomatické řešení by pak pouze uklidnilo a povzbudilo Rusko a další státy, aby se v budoucnu zapojily do podobných nepřátelských akcí.

Mantrou ze strany NATO proto bylo, že válka může kdykoli skončit, pokud Rusko stáhne své vojáky, zatímco Rusko považuje válku za existenční záležitost, kterou nesmí prohrát. Narativ o "nevyprovokované" invazi byl proto nezbytný k udržení zástupné války proti Rusku, do níž NATO vyslalo své zbraně, Evropané obětovali své ekonomiky a zbytek světa byl tlačen k izolaci Ruska.

Narativ, že invaze nebyla vyprovokována, byl od počátku slabý, protože největší vojenská aliance na světě expandovala k ruským hranicím. Velmoci jsou velmi citlivé na jiné velmoci na svých hranicích, zejména Rusko, neboť jeho historie je do značné míry příkladem potřeby vytvořit nárazníky proti západním útočníkům. Lze s velkou jistotou předpovědět, že USA by reagovaly podobně válečně, kdyby se Rusko nebo Čína snažily vytvořit vojenskou alianci s Mexikem a umístit své zbraně na americké hranice. USA skutečně v roce 1962 pohrozily jadernou válkou, pokud Sověti neodstraní své jaderné zbraně z Kuby.

Narativ o "nevyprovokované" invazi si následně vyžádal přísnou kontrolu informací vzhledem k téměř 30 letům důkazů, že Rusko považuje expanzi NATO za hlavní hrozbu pro Rusko. V informační válce to bylo později odmítnuto jako "ruská propaganda". Odpůrci, kteří tvrdili, že ruská invaze byla "vyprovokovaná", mohli být obviněni z legitimizace a podpory války, což ospravedlňovalo cenzuru z veřejné diskuse a její zrušení.

Po ruské anexi Krymu v roce 2014 profesor John Mearsheimer tvrdil, že "Spojené státy a jejich evropští spojenci nesou většinu odpovědnosti za krizi. Kořenem potíží je rozšíření NATO". Po ruské invazi v roce 2022 nenaznačil nikdo jiný než papež František, že "na Ukrajině to byly jiné státy, které vytvořily konflikt", a dodal, že "štěkání NATO u dveří Ruska" mohlo vyprovokovat ruskou invazi na Ukrajinu.

Odstraněním provokací NATO z rovnice by bylo možné invazi připsat výhradně ruské zlovůli a její vnitřní nefunkčnosti. Dalším běžným narativem bylo, že Putin usiluje o obnovení Sovětského svazu a zabránění šíření ukrajinské demokracie a svobody do Ruska. Nyní se opakuje rok 1938 a Putin je novým Hitlerem, a proto Rusko přejde k invazi do zbytku východní Evropy, pokud se Západu nepodaří Putina na Ukrajině zastavit. Válečná propaganda na Západě tak hovořila o neřízeném ruském diktátorovi, který se snaží zlikvidovat suverenitu Ukrajiny, aby obnovil ruské impérium. V den ruské invaze prezident Biden tvrdil:
"Nikdy nešlo o skutečné bezpečnostní obavy z jejich strany. Vždy šlo o holou agresi, o Putinovu touhu po impériu jakýmikoliv prostředky - zastrašováním ruských sousedů pomocí nátlaku a korupce, násilnou změnou hranic a nakonec volbou války bez příčiny."

Šéf zahraniční politiky EU a nejvyšší diplomat Josep Borrell odmítl roli diplomacie, když tvrdil, že válku vyhrajeme na bitevním poli, a začal vyzbrojovat Ukrajinu pomocí "evropského mírového nástroje". Podobně generální tajemník NATO Jens Stoltenberg tvrdil, že "zbraně jsou cestou k míru". Odmítnutí diplomacie a snaha o vítězství na bitevním poli byla zřejmá, neboť Norsko dokonce udělilo Nobelovu cenu míru Ukrajince Oleksandře Matvijcjukové, která tvrdila, že kompromis s Ruskem není mír. Bývalý britský premiér Boris Johnson se rovněž vyjádřil, že Západ by se neměl obávat eskalace, protože Rusko nemělo k invazi žádný důvod. Johnson také odmítl hrozbu eskalace do jaderné války s Ruskem, protože i kdyby k jaderné válce došlo, "Ukrajinci budou pravděpodobně bojovat dál a stejně vyhrají".

Poté, co Rusko v únoru 2022 napadlo Ukrajinu, politické mediální elity napříč Západem následujících 18 měsíců trvaly na tom, že rozšiřování NATO nemá s rozhodnutím Ruska válčit nic společného. Zmínka o rozšiřování NATO byla odmítána jako ruská propaganda poskytující zástěrku pro zábor území za účelem obnovení ruského či sovětského impéria. Nicméně v září 2023 generální tajemník NATO Jens Stoltenberg možná nechtěně připustil: "Takže Putin šel do války, aby zabránil NATO, většímu počtu NATO, v blízkosti svých hranic." Kontext Stoltenbergových poznámek spočíval v jeho škodolibém konstatování, že Rusko zahájilo válku, aby zabránilo rozšiřování NATO, ale místo toho získalo více NATO u svých hranic:
"Prezident Putin na podzim roku 2021 prohlásil a skutečně poslal návrh smlouvy, která požadovala, aby NATO podepsalo, že slibuje, že už se nebude rozšiřovat. To bylo to, co nám poslal. A byla to podmínka, aby nedošlo k invazi na Ukrajinu. To jsme samozřejmě nepodepsali. Stal se pravý opak. Chtěl, abychom ten slib podepsali, že už nikdy nebudeme rozšiřovat NATO. Chtěl, abychom odstranili naši vojenskou infrastrukturu ve všech spojeneckých zemích, které vstoupily do NATO od roku 1997, což znamená, že polovinu NATO, celou střední a východní Evropu, bychom měli z této části naší Aliance odstranit a zavést jakési členství B, nebo členství druhé třídy. To jsme odmítli. A tak šel do války, aby zabránil NATO, většímu počtu NATO, v blízkosti svých hranic. Dosáhl přesného opaku. Získal větší přítomnost NATO ve východní části Aliance a také viděl, že Finsko již do Aliance vstoupilo a Švédsko se brzy stane plnoprávným členem."

Průměrný počet slepic: 5 (53 hlasů)