Kurz je potvrzen

Autor

Vmém včerejším článku jsem se zamýšlel nad situací prohravšího kandidáta Andreje Babiše. Napsal jsem, že Andrej Babiš se svými kartami sehrál celkem dobrou hru ve které nic neztratil a ještě něco získal, ale na vítězství to prostě nestačilo, protože jeho soupeř byl od začátku na delší straně páky. Babišova kampaň podle mě nebyla vedena úplně špatně, počítala s dobrými i špatnými stránkami Veľkého Bociana, ale narazila na limity preferencí na české voličské scéně.

Myslím si, že hnutí ANO čeká poměrně komplikované rozhodnutí, co dál. Babiš je schopen vyhrávat volby, ale jeho koaliční potenciál je poměrně malý. Dílem ho nemají rádi, dílem nemá rád je. Andrejko se stal univerzálním hromosvodem všeho špatného a naložili mu na hřbet tolik skutečných i domnělých hříchů, že vlastně nemá žádné dobré možnosti, jak pokračovat. Pětikolka ho mezi sebe nikdy nevezme a s SPD jít nechce. Já si vlastně dovedu docela dobře představit, že se Babiš z politiky stáhne. Hnutí ANO zůstane a bude dál jeho prodlouženou rukou, ale on v něm nebude figurovat na viditelném místě. Pokud by se po jednání předsednictva něco takového ukázalo, vůbec by mě to nepřekvapilo.

Stejně tak by mě nepřekvapilo, kdyby se v ANO ukázala rozsáhlejší rebélie, než jeden Vondrák a jeden Macura.

Dnes si řekneme, co znamená generálovo vítězství pro nás na Alternativě. Včera jsem jen krátce naznačil, že bychom si měli hýčkat ten kus sounáležitosti, který jsme alespoň na chvíli dokázali vytvořit, ale samozřejmě se dá čekat i nějaké to pnutí a přehodnocování dosavadních postojů a názorů. Každopádně bychom si ale měli říci, co dál.

V uplynulých šesti měsících jsme se dost snažili o změnu kurzu, co nastavila vláda. Je to zřejmé – Jasná, ba bezpodmínečná podpora Ukrajiny, posílání zbraní i peněz, podpora Polska, odklon od Maďarska, energetická záchrana Německa, zvyšování především majetkových daní, odstřihnutí od ruských surovin… a to víceméně za každou cenu.

Od září jsme upozorňovali na úskalí této politiky. Proběhlo několik velkých demonstrací, dokázali jsme toto téma protlačit do veřejného prostoru i pomocí široké komunitny blogerů a influencerů na sociálních sítích. I když demonstrace nijak nepohnuly vládní politikou, byly dostatečné na to, aby se o těchto tématech dozvěděla široká veřejnost. Nakonec si značnou část z těchto témat vzal pro kampaň i Andrej Babiš, který měl větší mediální sílu než my všichni dohromady a téma míru a nízkých cen energií dokázal dostat do každé domácnosti v této republice.

To je podle mě důvod, že se kolem Babišovy kandidatury dokázali sjednotit i proudy, které jinak proti Andrejovi docela tvrdě vystupovaly. Ne, minulost nebyla zapomenuta, ale téma míru a energetické bídy bylo důležitější než předchozí covidové hříchy i třeba než EET. Tato témata JASNĚ A ZŘETELNĚ zazněla. Dostala se do každé domácnosti. Byly toho plné noviny, byla toho plná televize, všichni si v tomto ohledu brali do huby, že Babiš mluvením o míru straší válkou. V televizních debatách zcela jasně a mnohonásobně zaznělo, že Pavel je vládní kandidát. Všichni v této republice to slyšeli, běžně se to diskutovalo, mlelo se to v hospodách i na fejsbůku.

Na konci toho všeho řeklo 58% voličů, co se obtěžovali přijít k volbám, že to pro ně není téma a kurz této vlády jim naprosto vyhovuje. Netrápí je ani válka za humny, ani vysoké ceny energií, ani omezování svobody slova. A nás, co jsme to chtěli jinak, nás je prostě míň. Jestliže jsme mohli po parlamentních volbách říkat, že vládu nevolila většina voličů, protože milion hlasů propadlo, tak teď už to není pravda. Většina voličů zvolila generála, kterému vyjádřila podporu celá Pětikolka a který se od začátku do konce ani na minutu netajil, že s politikou Fialovy vlády souzní.

Podle mě se tímto volebním aktem na čas uzavřela šance dostat se ke kormidlu a posunout Českou republiku na jiný kurz. Nemá smysl protestovat proti většině. Nemá smysl tvrdit, že vláda nemá mandát. Nemá smysl tvrdit, že tyto volby byly o něčem jiném. Nebyly. Byly o míru, cenách energií a svobodě slova. Pro zřetelnou většinu voličů to nic neznamenalo a potvrdili, že chtějí pokračovat v tom, jak to vláda dělá.

Já osobně nehodlám tvrdit, že by voliči byli nějak oblbnuti médii. Znovu opakuji, voliči nebyli oklamáni. Média jim celou dobu jasně říkala, že Ukrajinu je třeba podporovat, že cena energií je daň za bezemisní budoucnost, že majetkové daně jsou potřebné, protože zdaňují bohatství a že svoboda slova musí být regulována. To není oblbování. Jen bagatelizovali důsledky. Každý člověk v této zemi mohl dojít ke stejným závěrům jako my. Diskuse byla tak velká a vyhrocená, že se nám už zajídala. Lidé si prostě vybrali a věděli, z čeho si vybírají.

Topolánek svého času oblboval. O svých záměrech mlčel, dokud nebyl zvolen. Kalousek oblboval, Sobotka oblboval, až oblbnul i sám sebe. I Lithiu se lhalo, o Vrběticích se lhalo, mlžilo se o lecčem, ale tentokrát ne. Tentokrát si volič vybíral zcela jasně. Neutralita nebo NATO, válka nebo mír, více Evropy nebo méně Evropy. Všichni ti věděli.

Podle mě nemá cenu prorážet hlavou zeď. Je zapotřebí na ni dlouhodobě močit. Čekat, až se ukáží důsledky dnešních vládních kroků. Prostě se to musí stát, protože komu není rady, tomu není pomoci. Dveře do kormidelny jsou zavřené a dokud současní kormidelníci sami nezjistí, že vplouváme do tajfunu, tak se prostě nic nezmění. Půl roku jsme křičeli, že kurz vede do dokonalé bouře, dělali jsme to nahlas a za stále se zvyšujícího osobního rizika. Naši spolulodníci si zvolili kapitána, který jasně a zřetelně říkal, že z toho mráčku nezaprší, je možné do něj vplout a na druhé straně vyplujeme silnější.

Musíme se postarat sami o sebe. Dohlédněme, abychom měli po ruce záchranné vesty, podívejme se, kde jsou nějaké záchranné čluny. Kdo se může navázat na lano, ať to udělá. Udělejme si pořádek v majetku i ve vztazích, opravme, co je pošramocené a na co nebyl čas. Udělali jsme všechno, abychom se do kormidelny dostali. Udělali jsme všechno, aby každý slyšel naše obavy. Velké kroky už udělat nemůžeme, tak pojďme udělat ty malé. V kruhu rodiny i přátel.

Vidlákovy kydy tu s vámi zůstanou. Ale vrátí se zpátky do své původní role. Soběstačnost, zemědělství, komentování světového i českého dění. Přijímání hostů, vytváření vztahů. Čas burcování alespoň prozatím skončil. V minulém roce se mi za pomoci mnoha přátel podařilo udělat z vidlákova dvorku vidlákovo náměstí. Letos se budu snažit, abyste se na tomto náměstí cítili co nejlépe.

V následujících týdnech by měla být hotová moje knížka o zemědělství. Hned, jak ji budu mít doma, začnu ji rozesílat těm, co mě podpořili a stojí o ni. Zájem byl nakonec větší, než jsem předpokládal, takže se chystám udělat ještě dotisk. Na všechny se tedy dostane.

Kdo by si ji chtěl ještě předobjednat (a je ochoten přijmout riziko, že se mnou bude patřičně zatočeno a já nebudu schopen dostát svým závazkům) může si knihu předobjednat zasláním částky nejméně 350,- Kč na číslo účtu: 164 883 276 / 0300. Během čtrnácti dnů spustíme aplikaci, kde se o předplacenou knihu budete moci přihlásit a nechat si ji zaslat domů.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (212 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Hlavní věc je mylná představa,
Že prezidenta budou volit voliči.
Prezidenta nám vyberou média,
A voliči ho pak schválí.
(Václav Klaus)

Průměrný počet slepic: 4.8 (124 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to ukazuje,že se pan Šef asi dále bude tvrdohlavě pohybovat na dřevěné cestě jen amatérského politika a bude tak jen bílý koník s klapkami na očičkach táhnout káru směrem jak to vypeda jen do bláta!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (24 hlasů)

koníka vedl k oné cestě a nasadil mu klapky?.....nepochopit, že Smith byl nainstalován a ne zvolen, je smíření se s činností zákulisních Instalatérů...ach joo, což tak si zkusit přepočítat oněch 58% na počet voličů ABéčka a těch, kteří se na házení lístků vymňoukli?
Apropó, svého času - Macron 58%, Čapuťka 58% aj., prostě podobnost čistě "náhodná".

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Kublajchan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako možná třeba ty padající vrtulníky? Jak jedno z našich českých rčení říká, když se chce, všechno jde...? Nebo tak nějak...ach jo

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tzv veřejnoprávní TV byla doposud nezrusenou funkci GŘ TV přeměněna za naše peníze na jeho soukromou!
Salámovou metodou se pak dosahuje totálního OHLUPOVANI VOLICÚ,kteří pak,jak se teď ukázalo,zvolí to co chtějí osoby z temného pozadí a tv řídí pak i společenské procesy na celém světě jen 6 prioritami řizeni ohlupovane společnosti!
Zajímavé je ,že o tom nikdy televize nedá vědět provozuje na první pohled jen vylucne buď lež nebo tzv autocenzuru a neinformuje ,že byla objevena další priorita 7,která má za cíl ROZMLATIT republiku za peníze ničitelka a všechny domorodce cenzurou a vydíráním v Parlamentem odsouhlasenem POLICEJNIM STATE doslova vydírat strachem a vykrádáním brzy všech peněz prý připravit o rozum heslem !

NEBUDETE NIC VlASTNIT A BUDETE ŠTASTNI

V PNZ tj Plánu Narodni Záchrany je bodn 4 ve kterém se žada buď zrušení funkce GŘ televize nebo rozbití jeho monopolu na informace rozdělením jeho prý lupu koncesionářských poplatku na dvě poloviny a pak bude možné za naše peníze zřídit daleko levnější internetovou televizi,která uź stejně prozatím nejednotné ,ale i tak vzniká.
V kapitalismu jak kázal nebožtík HAVEL se voliči budou muset starat sami,jinak jim bude VSE ukradeno a oni si budou myslet,že jsou tím sami vinni a budou tleskate ideologii prdélane bankstery na NEOmarxismus o které vyskakují první kuse zprávy i tady,ale unikají občanske pozornosti,neboť o tom televize neumí,anebo nesmí informovat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Selhali jste, pomohli jste Pavlovi, osočují Okamuru fanoušci

Za prohrou Andreje Babiše v prezidentských volbách stojí odmítnutí jeho podpory hnutím SPD. To si alespoň myslí příznivci předsedy SPD Tomia Okamury, kteří zaplavili komentáře pod jeho příspěvky na Facebooku často až nevybíravou kritikou. Fanoušci mluví o zklamání z hnutí, Okamuru také viní z přispění k výhře Petra Pavla.

„Jako opozice jste selhali, pro mě a asi i pro mnoho jiných velké zklamání. Vaše ega byla silnější než držet aspoň chvilku při sobě. Je to špatné,“ napsal jeden ze sledujících. O zklamání z postupu SPD, které odmítlo podpořit před druhým kolem prezidentských voleb Andreje Babiše, píšou i další.

„Měli jste podpořit Babiše! Měl jsem vás rád, ale přijde mi, že si držíte koryta! Kampaň jen o věcech, které jsou absolutně nesplnitelné s velikostí vašeho potenciálu strany…,“ uvedl další z příznivců Tomio Okamury. „Vy už se raději ani neozývejte. Zklamal jste většinu voličů, kteří Vám věřili,“ stojí v dalším komentáři.

Kritické komentáře, které v některých případech byly doplněny i o nevybíravá slova, zaplavily většinu příspěvků, které účet Tomia Okamury zveřejnil po sobotním druhém kole. Někteří z komentujících také obvinili předsedu z podpory Petra Pavla a že v opozici vůči současné vládě je slabý a omezený.

„Tomio, už ne SPD. Vy sami jste pomohli Pavlovi, kde je,“ stojí v jednom z komentářů. „Jsem zklamaná z vašeho přístupu k prezidentským volbám. Babiš by nevyhrál, i kdyby jste ho podpořili, ale alespoň bych viděla, že vám jde o to, aby nevyhrál generál. Tak to to vypadalo, že jste se přiklonil na jeho stranu. Už vám nevěřím, mluvíte a opakujete to samé dokola,“ napsala další z uživatelů Facebooku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (75 hlasů)

Po volbě Pavla děs. „Začíná vláda jedné strany. Schovejte syny, přežijte!“
Petr Hampl odhaduje další vývoj

Sněmovna patří pětikoalici, Senát také, prezident též a přes něho předseda Ústavního soudu. Dá se říci, že začíná éra vlády jedné strany? Co to může přinést?

Ano, začíná vláda jedné strany. Zvolením Petra Pavla dostala Fialova vláda jednoznačný a velmi silný mandát, aby pokračovala ve změně poměrů. Je to srovnatelné s vítězstvím komunistů v únoru 1948. K těm institucím, které jste jmenoval, je zapotřebí přidat také mandát ke změně volebního zákona tak, aby ani v budoucnu nemohla zvítězit žádná konkurenční strana a žádný konkurenční prezidentský kandidát.

A co to může přinést? Faktický program Fialovy vlády je jednoznačný. Zavedení eura, migrační kvóty, LGBT programy na základních školách, zvyšování daní pro nejchudší vrstvy, snižování sociálních dávek, likvidace českého zemědělství, likvidace stovek výrobních podniků, plynulé snižování celkové životní úrovně, masový nárůst chudoby a ve hře je i nedobrovolné nasazení českých kluků na ukrajinské bojiště. A zavedení represe blízké úrovni z padesátých let, zmírněné ovšem tím, že zůstanou otevřené hranice, takže odpůrci režimu budou mít možnost se odstěhovat.

Ale aby to nevyznělo příliš depresivně. Po prezidentských volbách v USA to taky vypadalo, že nastává éra jedné strany, a ukázalo se, že Demokrati jsou tak naprosto neschopní, že té situace nedokázali plně využít. Kéž by se stejná míra hlouposti a neschopnosti projevila i zde.

Mají všechno, tak snad nebudou tlačit. „Teď je na tahu Babiš,“ zní od zkušených
A na druhou stranu, znamená to také, že teď má pětikoalice plnou odpovědnost za stav České republiky? Že se nemůže vymlouvat, že jí někdo hází do vládnutí vidle?

Samozřejmě, že se budou vymlouvat! Může za to Babiš. Můžou za to Židi. Můžou za to tajní ruští agenti. A tak dále.

Nepřipomínají tyto volby ty americké z roku 2020? Útok na Sněmovnu asi nebude, ale aktivizace PROTI jednomu kandidátovi byla velice silná, shoduje se také velice silný mandát prezidenta i to, že „jeho“ strana teď bude mít dva roky převahu.

Aktivizace proti jednomu kandidátovi je u nás normální. Před pěti lety jsme měli stejnou aktivizaci proti Miloši Zemanovi.

Americké volby skončily velice těsně. U nás je situace jiná. Tandem generál – Fiala dostali jednoznačný mandát. V podstatě nikde v západním světě se už dlouho nestalo, že by nějaké volby skončily tak jednoznačně, vyjma Orbánova vítězství v Maďarsku.

Mohou to být právě dva roky nepřerušeného vládnutí, které provládní voliče ukolébají nebo je dokonce znechutí u voleb do Poslanecké sněmovny?
Takhle to nefunguje. Vládní propaganda bude své příznivce neustále aktivovat a neustále vybičovávat jejich emoce. Každých pár měsíců se objeví téma nového veřejného nepřítele, a bude následovat další kampaň, další vlna demonstrací atd. Jedna generálova volička mi řekla, že její pubertální syn se v noci budí strachem z Babiše. Takové strašáky bude vládní propaganda vytvářet znovu a znovu.
I mnozí z těch, kdo dnes jásají nad generálovým vítězstvím, časem zjistí, že byli zařazeni do takové skupiny nepřátel a že jim nezbývá než tvrdá a ponižující sebekritika. A ani to nemusí stačit.
Samozřejmě tomu bude tak, že někteří z dnešních podporovatelů tandemu Pavel – Fiala budou zklamáni. Zjistí, že se s nimi nepočítá. Že přišli o práci, byli zahnáni do exekucí, nemají na základní potraviny apod. Takových lidí je už dnes přes milion a mnozí dnešní příznivci tandemu Pavel – Fiala mohou mezi ně snadno spadnout. Teď si připadají vznešeně – hlasovali jako honorace, takže jsou vlastně honorací.
Brzy budou vyvedeni z omylu.

Může na některé voliče fungovat efekt, že když hodili hlas Babišovi jednou, už se nebudou ostýchat to udělat podruhé?

Nemyslím, že by tady byl až tak silný blok, že by se někteří zdráhali hodit to Babišovi. Spíš je otázka, jak bude pokračovat Babišova politická kariéra, jestli se hnutí ANO dokonce nerozpadne a samozřejmě poroste tlak, aby Andrej Babiš prodal Agrofert nějaké nadnárodní skupině. To je, myslím, ten hlavní důvod současného honu na něj.

Může Petr Pavel dosáhnout toho, že se společnost skutečně „semkne“, jak to chce Petr Fiala?

Obávám se, že je to nedorozumění. Tandemu generál – Fiala není nic vzdálenější než spojování společnosti. Zatímco před 10 lety bylo rozdělení společnosti výsledkem určitých více méně spontánních ekonomických procesů, Fialova vláda je první, která se cíleně snaží českou společnost rozdělit. Všimněte si, že veškeré kroky současné vlády jsou koncipovány tak, aby všechny výhody směřovaly k určitým společenským vrstvám a všechny nevýhody k jiným společenským vrstvám.
Pro jedny manažerské bonusy, pro druhé nezaměstnanost, osekání sociálních dávek a vyšší daně. A potenciálně umírání dětí na ukrajinských bojištích.

Nově zvolený prezident se k téhle koncepci jednoznačně přihlásil, když hned na úvodní tiskové konferenci řekl, že nebude naslouchat těm, kdo by snad chtěli kritizovat vládu. Když k tomu připočteme jeho temné vyhrůžky, které mu občas uletěly během volební kampaně, obávám se, že 40% poražených a ti, kdo u voleb nebyli, se mají na co těšit. Semknou se bohatší části společnosti a semknou se proti chudším.

Má ještě vůbec šanci nějaká opoziční politika šanci?
Každý režim má nějaká slabá místa. Je ale otázka, jestli existuje opozice, která toho dovede využít. Před dvěma týdny jsem předpověděl, že generál Pavel vyhraje o milion hlasů. To, že jsem se trefil téměř přesně, není otázka osobní geniality, ale toho, že sleduji výzkumy. Většina opozičně smýšlejících lidí má ale za to, že výzkumy jsou stejně zfalšované. To je podobné, jako by během války jedna strana odmítla používat mapy, protože by si nechala nakukat, že jsou mapy zfalšované. Samozřejmě by prohrála.

To je jenom jeden z mnoha příkladů. Potřebujeme, aby tu konečně vyrostla inteligentní opozice s rozumnými analytickými schopnostmi. To zabere celé roky, když budeme intenzivně pracovat. Když intenzivně pracovat nebudeme, nevyroste nikdy. Když budeme mít štěstí, může se to protnout s nějakou příští krizí současné vládnoucí moci. Ale dokud tu nebude taková opoziční vrstva, jsou demonstrace, zakládání stran a spojování spolků naprostou ztrátou času. Obávám se, že podzimní vlna demonstrací dokonce nechtěně posílila vládní moc.
Co tedy má smysl?
Především jakkoliv přežít, schovat své syny před odesláním na frontu, vytvářet vztahové sítě a tvrdě na sobě pracovat. A nečekat rychlou změnu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (59 hlasů)

Po roce 1948 jsme nevěděli do čeho se řítíme, dnes víme do čeho se vracíme. Tenkrát se stavělo a budovala se republika, teď se jen rozkrádá a drancuje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

In reply to by Radka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za komoušů bylo slavné heslo establishmentu "Republiku si rozvracet nedáme",
dnes po drobné modifikaci: "Lumpárny si rozvracet nedáme"

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

změněno!
ZA PENIZE NAM NEPOTREBNE ČESKO ROZVRATIME a k tomu dame i vaše bezskrupulózní vydírání vadnými zákony!Blbí bemocňaci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Radka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevíte o čem mluvíte.

Průměrný počet slepic: 1.1 (8 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

to nikoho nepřekvapuje
akorát byste svou duševní nedostatečnost nemusel tak hlasitě vytrubovat

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

výše uvedené patří samozřejmě kolegovi Cibulkovi, který evidentně neví vůbec nic

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by Radka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnešní rok 1948 - čili 2023 - bude horší, protože továrny vrátíte, migranty těžko, když už se tu usadí a budou mít občanství. A jednou po milionech.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Radka (neověřeno)

Trvalý odkaz

uživatel Radka
.. Drancování nastartoval Havel v závěsu s Klausem a Zemanem a ostatníma podržtaška. Cílem bylo rozkrást zemi, přesměrovat kapitál k zbohatlíkům, kerým se pak lidi měli klanět jako úspěšným kapitalistům. tento myšlenkový moribundus trvá dodnes. Blboni se klaní zlodějům, keří si nadrbali přes konexe z "privatizace" majlanty a ostatním lidem nenechali žádnej podíl.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

aby se snad někteří zbytečně neupínali k naději, že to třeba tak zlé nebude:

prvním "prezidentským" krokem pana generála byly dva telefonáty - Zelenskému a na Tchaj-wan

Holt čeká nás život ve Světě podle pánů Petrů - Pavla a Fijalenky. Vítejte.....

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

jenom na okraj vyjádření pana domácího, že se volilo "Neutralita nebo NATO, válka nebo mír, více Evropy nebo méně Evropy" - určitě jistá část slabomyslných ideologicky vymaštěných fanatiků to takto pojala.
Ale jsem přesvědčený o tom, že i v této volební taškařici rozhodující množství hlasů jenerál dostal díky rozkazu, který zněl jasně: BABIŠ NE!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

Mluvte laskavě za sebe. Volil jsem Pavla a žádný rozkaz jsem nedostal. Babiš to prostě nedal. Jeho vystupování je na úrovni hmyzu. Neustál lže, napadá všechny okolo a skuhrá. Vy to nevidíte?

Průměrný počet slepic: 1.9 (25 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

neříkejte mi lháři, blbečku.
Já přece neříkám, že ausgerechnet Vy jste volil podle rozkazu.
Vy evidentně patříte do té druhé skupiny adorantů jenerála - slabomyslných ideologicky vymaštěných fanatiků
:-)))

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, vy máte podobné vystupování jak Babiš.

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cibulo, jen hlupec, jako Vy, Holubová alkoholička, Rakušan šéf vtrany co má na krku Dozimetr s rozkrádačkami a kokainem a pod, vymaštěnci, si zvolí sovětského rozvědčíka a zároveň generála z NATO i s jeho první dámou, politručkou ČSL armády, což byli ti kovaní, vystudovaní u Klémy Gottwalda a ještě se tím cghubí. Pan Zeman měl pravdu, víc jak polovina Čechů, mají IQ tykve!!!!!

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

A vy jste kdo?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

No Cibule, to ty nemůžeš vůbec ani na hony pochopit, to o tom "rozkaze". :-))
Rozkaz se týkal jiných šíbrů než jsi ty, nebohý...:-))) Já se picnu..., to jsou voliči kapitána Minaříka jedna "radost".... :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cibule, JEŠTĚ NIKDY!!! v histrorii, nebyl politik tak nenáviděn, jako je Babiš. V dnešní době snad ani Hitler ne??? Jak se může proti této i tvé, ničím konkrétním podložené nenávisti bránit???? Je rozkaz, ať už odkudkoliv, ho prostě zničit!! VŠECHNO!!, z čeho ho dodnes obvinili, mu NIKDO nedokázal Jen pánům z Bruselu, amer. ambasády a těm chudákům, co se musí neústavně slepit, aby se dostali do parlamentu prostě překáží!! odstavil je od koryt a to, že nadlouho a jim vyschly příjmy z rozkrádaček a hle, jen se dostali k moci, už je tu Doztimetr, koryta v Praze brání zvolit novou radu, ministrů máme jak v Bundestagu,poradců, ještě víc a vy volci,je platíte a volíte. Pád až na hubu a možná, se vám rožne. Ze dvě americké základny, elektřinu drahou, jak nikde na světě ,závěr na hubu a snad pochopíte, proč ne Babiš. Za Babiše, si NIKDO nedovolil, zavřít hubu mediím i normálním lidem, to jen liberálové, jsou takoví demokrati,co to dělají a vy,chudáci, jim dáváte zelenou. Picnu se, jak jsme debilní národ!!!!

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

To není nenávist, jen pozoruji jak se chová, jak mluví, jak reaguje. Já sám, nikdo se mnou nemanipuluje. Vy to nevidíte? Dyť ten Pavel byl z něho úplně na větvi. Vůbec nevěděl jak má reagovat, šlo mu to jeho útočení úplně proti srsti, až časem se oklepal a začal se bránit.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, on je to takový celoživotní pacifista, útočení je mu proti srsti. Z armády, KSČ i špionážních kursů zvyklý na salonní chování, že ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oklepal se hned, jak se tady změnil režim, takže s oklepáváním on opravdu nemá problém.
Na větvi z něj musí být celá Evropa (tedy ne ta vaše praštěná část, která si nechá věšet bulíky na nos). :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cibul.
Rozkaz nebylo potřeba, volbu Pavla zařídila vakcína

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo - to pro ty prosťáčky... Jinak to ve skutečnosti zařídili vše z Amíkova, jak covid, tak vakcíny - jedno s druhým.
To mohou nevědět jen naivní ňoumové.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zvláštní.. Já a docela dost mých známých očkovaná je, dokonce i třikrát - třeba já - a volili jsme Babiše :-)))) Ale tak třeba jsme dostali placebo :-)))

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

A také moc hezké prohlášení o nutnosti reformy penzí a daní, které je nám potřeba "vysvětlit", ať nejsme na pochybách. Tak hlavně, že je tam na to hodně odborníků...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Ten milion voličů by jim ani SPD nedodala. A navíc Babiš se holt vyjádřil, že by jejich ministry nejmenoval, to máte těžké. Tedy původně, pak to zase odvolal. Ale trapné.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mstiteli, jen poílitický sebevrah by se dal do holportu s okamurou, který má z těch, co ho volí jen prču a hromadu prachů a NIKDY.krom blbych keců, co tak nadšeně posloucháte v parlamentu, pro vás všechny, co máte pocit, že se za vás bije, cha,chá.NIC,velké NIC udělal. Pětkrát za měsíc si napíše stejné plky a přečte je a pak jen čeká, kdy mu po vaší debilní volbě přistanou na účtu vaše!!!!!! miliony a jen se v zákulisí chechtá, jak jste pitomí a dobře ho živíte. Je ve sněmovně hromadu roků a NIC.NIC,NIC!!kdyby nebylo toho nenáviděného Babiše, by důchodci měli důchod 13 tisíc, vojháci, učitelé ,zdravotníci a policajti,by měli 25 tisíc a vy ho za to nernávidíter!! tak si to holt budete muset zopakovat, vidláci. Tak, hodně štěstí, chci vidět dalšího VOLA, co dává miliony na charitu,má se jak prase v žitě a bude se o vás starat. To si teda počkáte!!!! Okamura???? cxha,cha,cha,ááááááááááá

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

mýlíš se lásko, až bude mít Okamura 101 poslanců může něco měnit. Zatím, než se voliči probudí, jen poukazovat na problémy. Nebuďte jen trapná Holubová z druhé strany.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Ale jemu možná to status quo spíš vyhovuje...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

V parlamentu!Všichni kromě něho v SPD chtějí posílit jeho slabý program,aby mohl skutečně źadat o změnu režimu,jinak je to jen jeho BLUFF ,ale on to de fakto nechce!
Ve svém tedy jádru zůstane asi vždy jen lenivá Okamúra,prý salaši ,samurajka s dřevenym mečikem a nedostatečným a slabým programem je neschopen a nechce ho posilnit o už hotový návrh Programu voličů,aby s takovým programem triumfálně zvitezil a radši zaleze ,nechce říct Babišovi hnutí,které setom Babišovi teď bude sypat pod nohama dokonce ho začaly topit i malé děti vzděláváné a připravované mu nabácat na první prioritě řízení že 6 bodů řízení společenosti,které on asi nezná a ty holenkove neobsahují žadne SOCIALNI HODNOTY a potřeby,ty obsahují na 6 priorite zničující VALKU což vítají naši slavní kavarenšti povaleci a neomarxističti priživnici na cicku rozpočtu našich peněz vykukujících z máma hotelu a čekající na svůj ubohý zeleny úděl požiracu ponrav a mletých kobylek za žetony banksteru s názvem NZP!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

anonyme, Okamura NIKDY v žádné 101 nebude!!!! To by muselo být v ČR 5 milionů stejných týpků, jako jsi ty a toho se ty, už nedožiješ. Tolik tutanů nedokáže strvořitr naše školství ani za 100let, já se picnu, co za týpky tady smolí své fantasmagorie Okamura 101,cha,cháááááá, asi se počůrám§

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Okamura a 101 hlasů? A kdy to jako má přijít, když už teď přišel o spoustu voličů. Spíš to bude mínus sto.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jsem taky nepochopila :-((( Tak když chci jejich hlasy, tak holt držím hubu!!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

No trouba, jako jsi ty, nemůže vědět vůbec nic, to je jednou dané..., a "kouzelného" na tom nic moc nevidím. :-))
A jak psal někdo už výše. No a tak to prostě je. Cituji tedy ten holý fakt:
"Vy evidentně patříte do té druhé skupiny adorantů jenerála - slabomyslných ideologicky vymaštěných fanatiků"..
:-)))

Tady si ještě jednou přečti, co už je taky psáno nahoře - nejde o počet, jde o toto:
„Tomio, už ne SPD. Vy sami jste pomohli Pavlovi, kde je,“ stojí v jednom z komentářů. „Jsem zklamaná z vašeho přístupu k prezidentským volbám. Babiš by nevyhrál, i kdyby jste ho podpořili, ale alespoň bych viděla, že vám jde o to, aby nevyhrál generál. Tak to to vypadalo, že jste se přiklonil na jeho stranu. Už vám nevěřím, mluvíte a opakujete to samé dokola,“ napsala další z uživatelů Facebooku.
A VO TOM TO JE!!! :-)))

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Ještě přidej vykřičníků hysterko.
A stále si neobjasnila ten svůj drb, kdy a kde že se to mělo hlasovat o bombardování Srbska.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Vůbec si nemyslím, že Voliči SPD Babiše nepodpořili. Proti byl jen velký šéf. Mají spolu nevyřízené účty. Ostatní se poslušně zapřáhli do Babišovy káry, protože by jinak tolik hlasů neměl. Tak se na ně nezlobte, jsou to lidé jako my.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Většina z SPD Babiše asi opravdu volila a na prázdné obálky se vykašlala (i zkušenosti z okolí) i Maříková tak nějak naznačovala:-), ale jde o ten nesmyslný ješitně nesmiřitelný postoj vedoucího... Prostě nedopadli jsme. Nebo spíš dopadli, jak u Chlumce

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ostatní? Myslíte ty, kteří tady klofou jak nepůjdou k volbám, jak tam hodí prázdnou obálku, a jak covid....
Ti zapřisáhlí Okamurovci a Baštovci, kteří tady dennodenně kvičí, že oni tedy nikdy..., protože svědomí?
Tak takovíto (ne)voliči poslušně naslouchali velkým šéfům a do žádné káry se nezapřáhli.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Už máte viníka vítězství Prahy a Lásky nad vsí a nevzdělanci!
Podívejte se na mapu voličů Babiše a SPD. Těch pár okresů se nedalo oblbnout pražskou kulturní národní frontou.
Poděkujte těm krásným mladým nadšeným nepracujícím mamánkům, které emisní povolenky, inflace, hypotéky, úroky... nevadí.
I oni mají konečně svého rudého bolševika, který s nimi ponese tu pochodeň pokroku! Heil Šavel!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

„Ti ´bez smlouvy´ jsou nejvlivnější.“ Senátorka Hamplová varuje. Lobbisté kolem Pavla

Svěřili jsme Pražský hrad neznámému člověku, obává se senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. Na druhou stranu je ráda, že tu nevypukla občanská válka, která by možná hrozila, pokud by nevyhrál kandidát těch, kteří chodili dělat kravál na náměstí. Zažívá to prý i osobně, dokonce i na půdě Senátu. Koalice ale podle ní nemá důvod jásat. Andrej Babiš má zjevně chuť vrhnout se naplno do opoziční práce.

Paní senátorko, jak podle vás volba prezidenta Petra Pavla změní českou politickou scénu?
Na podobné hodnocení je ještě příliš brzy, musí ukázat, co umí, neumí, jak je silný nebo slabý, protože ho v podstatě neznáme. Volit „neznámo“ v této těžké době byl velký risk, a kdyby měl proti sobě jiného kandidáta než Andreje Babiše, měl by patrně problém vyhrát. Už podruhé to byla totiž kampaň pouze na hysterické vlně „antibabiš“. Víte, vyčítali mi, a tuším Seznam z toho udělal zase monster článek, že jsem kdysi o Pavlovi psala kladně – ano, byl rok 2019, byl klid, a jako běžný občan jsem se ho zastala, když někdo zpochybňoval jeho vyznamenání.
Dnes jsem pochopila, že vše kolem pana generála mohlo být úplně, ale úplně jinak. Dnes už bych svá tehdejší slova nezopakovala. Netušila jsem tehdy, a asi nikdo, jaký byl komunistický kádr, a jak ho pro roli našeho prezidenta dlouhodobě připravovali... Teď bych proto očekávala, že když je už zvolen, že zveřejní celý svůj svazek, protože ho jistě před svými občany nebude tajit. Také bychom měli vědět, jakou roli budou hrát lobbisté kolem něho, protože nejvíce vlivní bývají ti „bez smlouvy“, a také se teprve uvidí, jak velkoryse bude přikrývat neschopnost této vlády.

Kdybych hodnotila dnes, pak osobou Petra Pavla na naší politické scéně posílily svůj vliv NATO, USA, Brusel a tato vláda, a lidé, kteří si ho pro funkci připravili. Petr Pavel byl od roku 2019 jejich kandidát, podpisy občanů byly jen prostředek k dosažení cíle. Proto jsem nakonec podpořila Andreje Babiše, přestože jsem stála dva covidové roky tvrdě proti němu, což všichni vědí. Nikdy totiž není dobře, když jedna skupina ovládne absolutně všechno, a když ten vliv jde navíc takto výrazně zvenčí, protože odtamtud nečitelný Petr Pavel přišel. Z toho mám opravdu obavy. Svěřili jsme Pražský hrad neznámému člověku.

Vládní koalice ovládá Sněmovnu, Senát, exekutivu, nyní se hlásí i ke zvolenému prezidentovi. Premiér Petr Fiala hovoří o tom, že se máme semknout, a ne „rozjitřovat společnost“. Myslíte, že právě proto vás voliči v senátním obvodu Kroměříž zvolili?

Začnu od konce. Voliči mě zvolili proto, že se umím postavit i proti mocným této země, když jde o podstatné věci. Mnohokrát jsem bránila malé obce a města proti státu tam, kde mi říkali, že to nemám dělat, a starostové napříč spektrem to vědí. Ostatně bráním je dál. Dokázala jsem taky chránit lidi v době covidové, kde mi dokonce vyhrožovali, ale kde mi čas dává plně za pravdu. Hned na počátku jsem také vyslovila, že pomoc Ukrajině samozřejmě ano, ale ta pomoc nás nesmí zničit, a že humanitární pomoc nejsou zbraně.

Pokud jde o slova Petra Fialy, musím se skoro smát. Aktuální volební kampaň byla o tom, že právě příznivci jeho kandidáta agresivně narušovali akce toho druhého, rozdávali píšťalky, nenechali protikandidáta promluvit, zkrátka nenávist a hysterii a urážky jsem vnímala pouze z tábora nově zvoleného prezidenta. Nechci ani domyslet, co by se dělo, kdyby vyhrál Andrej Babiš. Občanská válka, že by nebylo tzv. po jejich? Respektovali by v klidu výsledky voleb, jako to uměl Andrej Babiš? Těžce pochybuji.
A snahy této vlády o cenzuru, osobní útoky proti jiným názorům, to není dialog, to je diktát. Zažívám to osobně, i na slušně vyslovený jiný názor hrubé urážky, dokonce, naštěstí výjimečně, i na půdě Senátu. Nejde tu o jednotu, ale o poslušnost jediné pravdě. Ale to bychom byli Národní fronta. Já ji pamatuji, proto totalitu odmítám.

Jak dál s opozicí? Měla by se snažit přijít s novými formacemi, nebo je podle vás současný formát – ANO, SPD a několik jednotlivých senátorů – dostatečný?
Jako senátorka jsem nezávislá, a svou nezávislost si chci udržet. Komunikuji napříč spektrem, nemám problém podpořit v Senátu změny zákona navržené kolegy senátory z koaličních stran, jsou-li rozumné, zastupuji obce a města bez ohledu na to, kdo je v jejich vedení. Je mi to jedno, vždy mi jde o věc. A tak dále. Někdy mohu působit tzv. opozičně, ale to se snažím prostě jen hájit právo, logiku a zdravý rozum. A na prvním místě Českou republiku a naše občany. Nic víc, ale také nic míň.
Jinak si myslím, že pro opozici je volba Petra Pavla plus. Opravdu. Teď samozřejmě bude pár týdnů vládnout v koalici obrovská radost a oslavy, ale…
Za prvé – za těchto protekčních podmínek nevyhrát, navíc proti léta dehonestovanému Andreji Babišovi, za situace trochu podivného vyřazení dvou kandidátů zvučných jmen ještě před volbou (Březina, Janeček), to by byla docela ostuda. Osobně jsem čekala ještě větší rozdíl. Ty podmínky totiž byly tak nefér... Všichni to viděli, a ještě to mnohokrát přijde (právem!) na přetřes.

To druhé ale dojde koalici později. Mít absolutní moc, to je také mít absolutní odpovědnost. Petr Fiala je všechno, jen ne silná osobnost, navíc stojí v čele čím dál méně úspěšné vlády, kde slovo odborník je téměř sci-fi a někteří ministři téměř v ilegalitě, a nový prezident Petr Pavel je v politice absolutní nováček. Koalice má tedy v rukou Sněmovnu, Senát, vládu a prezidenta – ale za vše, co se tu bude dít, ponese také jen ona odpovědnost. A doba nebude lehká.

K tomu si troufám tvrdit, že opozice je dnes velmi zdatná, a protože vím něco o tom, jak se formuje, jak rostou počty významných lidí, kteří ji podporují, ať veřejně či neveřejně. Koalici není co závidět, odejde s ostudou; jde jen o to, kdy. Zvláště když jen utahuje šrouby základům demokracie a právního státu, což do řad tzv. opozice přivádí ty, které by to ještě před časem nenapadlo.

Pokud jde o formát, myslím, že nazrál čas na nového silného lídra nebo lídry, kteří by mohli „zazářit“ a spolu s dalšími sestavit vládu, která to dá tady – po této – zase dohromady. V podstatě to považuji za důležitější pro naše životy, než byla volba prezidenta. A Andrej Babiš jako starý zkušený pardál jistě také neřekl své poslední slovo. Namísto prezidentských povinností teď bude mít navíc spoustu času, a jak jsem vnímala jeho dnešní (sobotní) uvolněné vystoupení na tiskové konferenci, na další kampaň se vyloženě těší.

Tipuji, že pro to využije v maximální míře půdu Sněmovny. Až je mi Petra Fialy líto, a to ještě netuší, co připravuje opozice. Já už ano.

Zvolený prezident Pavel v prvním rozhovoru hovořil o tom, že se zdá, že strach z hospodářské a energetické krize byl přehnaný. Vnímáte to také tak?

(úsměv) Jak bych to řekla, abych neurazila... Když jsem se setkala s Andrejem Babišem, abych si s ním mimo jiné vyříkala covidovou dobu, a mohla ho podpořit, vyslovila jsem, že naslouchal v té době špatným odborníkům. Nevím, jaké má nový pan prezident rádce v oblasti ekonomiky, která je mu evidentně absolutně cizí, ale měl by je vyměnit. Nebo aspoň sejít mezi lidi, kteří mají normální plat, což on taky asi za poslední dvě dekády nezažil, a zeptat se jich, jak se jim žije.

Víte, já taky nejsem ekonomka, ale slova o uskladňování elektřiny a důvodech inflace mě docela zaskočila – že tomu nerozumí vláda, to už bohužel víme, ale doufali jsme, že prezident na tom bude líp. Bohužel není. Firmy krachují, lidé tak tak vycházejí, doplatků elektřiny se dnes děsí každý. A tady padne, že to bylo přehnané... Jistě, tam nahoře se to tak může zdát. Ona tomu možná ještě pořád věří i vláda. A podle toho to tak vypadá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

Občanská válka u českého póvlu? Ti co povstali až ke konci 2.světové a jinak většinově drželi hubu a krok? Ti se podvolí čemukoliv, nakonec i Green dealu a islámu

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že jste to špatně pochopil. Nejde o ty, co od 2. světové války drželi hubu a krok, ale o ty mladé zfanatizované grázlíky, co dokázali 2 hodiny řvát na náněstí na Babiše, co dokázali blokovat cestu atd. Myslíte, že kdyby Babiš vyhrál, že by to snesli se stejným klidem, jako my? Že by si prostě ujasnili, že se v tomto okamžiku NEDÁ OPRAVDU nic dělat? Ti by se klidně pustili do plundrování, zapalování aut... To už není starý známý český póvl, to jsou FANATICI!

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak řekl blb Novotný - jestli vyhraje Babiš, tak si to půjde na venkov s tím póvlem vyřídit.. A další "demokrati" mluvili podobně.
Fanatismus a fašismus hadr.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)