Letná

Autor
Štítky

Jak vidno, plánovaná demonstrace na Letné se ještě neuskutečnila, ale debaty o ní už dávno zaplavily prostor. Kterýkoliv deník, mainstream, fake news, proruská propaganda, Česká televize, Bakalomédia... všichni s napětím čekají, co bude. Přijde těch 360 tisíc lidí? Já mohu potvrdit, že i z Vildákova jede několik uvědomělých mlamodyjů (mladý moderní dynamický jinoch), aby byli u toho, když se budou lámat dějiny. 

Musím připustit, že sám jsem dost zvědavý, s čím vlastně máme tu čest. Asi se tady shodneme, že na Václaváku nebylo 120 tisíc lidí, ale zřejmě o pár desítek tisíc méně. Policejní odhad byl 70 tisíc.  Kdybych vzal v úvahu, že na Letnou přijedou ještě někteří, které předchozí demonstrace přesvědčily, tak mi pořád vychází, že zbytek republiky musí Praze dodat nejméně 200 tisíc lidí. Když beru, že se do autobusu vejde padesát osob, tak se jedná o 4000 autobusů, případně podobný ekvivalent speciálně vypravených vlaků. Takové množství techniky, to už někde musí být vidět... 

Je vůbec reálné, aby se na našich rozkopaných silnicích a rozkopané Praze tolik lidí na Letnou vůbec dostalo? Nebo je to zorganizované až tak daleko, že bude možné nastoupit do příslušného zadarmovlaku nebo zadarmobusu a pak vás hostesky či traťoví komisaři (jak by se organizátorům mělo říkat?) navedou až na místo? 

Já jsem ten xenofob, rasista a proruský aktivista a fejsbůk v podstatě nepoužívám. Ale ani já, ani manželka (která se pohybuje v lepších kruzích) jsme nezaznamenali, že by se někde dalo přihlásit do transportu na Letnou. Možná něco zjistíte vy čtenáři a pokud ano, podělte se s námi v diskusi. Tohle je totiž o dost důležitější, než jakou bude mít Minář řeč. 

Také jsem nezaznamenal žádnou analýzu (ani proruskou a xenofobní), kolik může stát takové ozvučení Václaváku, případně ozvučení n a Letné. Já to mohu porovnávat s jedinou chatrnou zkušeností - že u nás v kostele přimontovali na zeď chytrou skříňku, na obě strany dali dva větši a dva menší repráky  o rozměrech francouzské bagety, propojili to s mikrofonem a stálo to sto tisíc. Dost by mě zajímalo, jestli ty služby, které má Milion chvilek na svém účtu, jestli odpovídají svým rozsahem. Nebo jestli je někde jetě druhý, mnohem lépe naplněný, ale méně transparentní účet, kam neposílají peníze obyčejní pražáci, ale různé nejmenované ambasády a neziskové organizace...

Dneska mě zajímá Váš názor. Prosím napište v diskusi: 

1. Kolik myslíte že bude na Letné lidí? 

2. Zda nám naše vaše televize ukáže také nějaká naplněná záchytná parkoviště? 

3. Jestli se na konci demonstrace půjde domů, nebo na Hrad, jak vyhrožoval mladý Polívka. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já si hlavně myslím, že je to úplně jedno. Mezitím, pod rámusem Miliónu chvilek pro demokracii se dějí daleko důležitější údálosti. Konec června je typická doba, kdy na radnicích, v politice i jinde se odhlasovávají a dějí ta nejhorší svinstva. Druhá doba je na konci roku. Lidé se těší v obou datech na svátky, a nedávají pozor.

Momentálně tu máme další prolomení Benešových dekretů soudem. To je událost asi tak miliónkrát důležitější než Minářova náboženská sekta.

Náš zasloužilý pornoherec Jakub Janda právě diskutoval v Ottawě o našem prezidentovi a o noji proti českým občanům a demokracii. V zásadě ač nikým nevolen - tak zcela oficiálně dělal zahraniční politiku českého státu! (Ne poprvé minochodem, předtím zařizoval pomocí vojenského fóra Stratfor v roce 2016 boj proti Rusku a boj proti svobodě názorů v České republice - pod hlukem akce "Zeman nedal medaili Bradymu".) To je průser jako vrata! Nic menšího než popravčí četa by si to nezasloužilo.

Mezitím sem tiše proudí migranti a probíhá islamizace.

Sudetští Němci chtějí další bitvu ve svém vítězství - chtějí schůzovat a dohadovat se přímo na území Protektorátu Čechy a Morava.

To všechno jsou tisíckrát větší průsery než nějaký Minář a jeho snaha o prvomájový průvod.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Otázky jsou to pěkné, ale těžko se na ně odpovídá v situaci, kdy je to našinci v podstatě jedno, protože to vůbec není významné. Bureš to ustojí a začnou prázdniny.
Jak tak o tom přemýšlím za hluboké noci na balkóně v centru našeho statutárního městyse (ulice jsou vylidněny, bodejť v tom horku), o těch Donaldových sudeťácích a imigrantech a tak, skoro si říkám, že jen velký průser s rozpadem EU může už být naší záchranou. Jinak ten tlak neustojíme.
Ten Janda je zajímavý postmoderní úkaz - ještě před deseti (neřku-li před třiceti) lety, bych si něco takového vůbec neuměl představit - nu a vida, ono mu to funguje! Je to jev velmi oslizlý.....
Sorry jako, Vidláku, že to není stručné, ale snad je to také odpověď.

Zatím bez slepic

S koncem EU ty problémy, které se tu nasekaly nezmizí jako mávnutím kouzelného proutku. EU zkorumpovala a zničila odhadem minimálně dvě generací tak, jak to nedokázali ani komunisté i kdyby miliónkrát přitvrdili.

Máte tu minimálně dvě generace lidí, kteří se nic nenaučili. Prošli špatnými školami, nenaučili se pracovat, nenaučili se logicky myslet. Učili se jen zaprodávat zemi, učili se že sloužit vlasti a národu je neonacismus. Pochopili, že blahobyt je přijímání dotací. Naučili se pohrdat prostými lidmi, pohrdat prací, pohrdat poctivostí, a přijímat různé psychopatie - a hlavně bořit a destruovat.

Mezitím se zničila drtivá většina továren. Zničilo se hospodářství, ekonomika, soběstačnost, um, morálka, justice a spravedlnost, národní obrana, a leccos dalšího.

Celý stát (politika, úřady, ...) je prolezlý krysami, kteří hledají jen tunely pro sebe a příbuzné, aniž by aspoň předstírali, že jim jde o službu vlasti a občanům.

EU nejspíše brzy skončí - do pár let. Nejspíše na to, že Potěmkinova vesnice zvaná euro totálně zbankrotuje. Korporace a oligarchové dají od eura rychle ruce pryč přesně ve chvíli, kdy škoda nepůjde jen za státy a lidmi, ale měli by snad se na škodě podílet. Tak to ne - to ani halíř! V tu chvíli se to sesype jako domeček z karet.

Po konci EU tu vznikne něco jako oligarchismus a feudalismus. Nic pěkného nečekejte. Jen zákon džungle a hodně ošklivé věci. Hodně ošklivé. Čím později padne EU, tím budou ošklivější a hnusnější.

Zatím bez slepic

Tak EU a spol zije v bludu, ze staci pak zdanit/znarodnit korporat, ale jaksi zapominaji, ze korporat uz je jenom banky a ve vyrobe jenom obchodaci, samotna vyroba co generuje skutecne hodnoty ze kterych pak zijou obchodaci a nasledne banky jaksi uz nejsou...

Takze, ano zvykli si na dotace, kdyz nebudou dane, tak nebude z ceho rozdavat... Zavede se pracovni povinost, protoze preci nesmime dopustit rozpad civilizace, presneji EU, protoze na vychod od berlina jsou jenom mongoloidi....

Bojim se toho co nastane, protoze to co bude bude ekvivalentem dob jake evropa zazila po roce 1620 :(

Zatím bez slepic

Problém je, že korporát, banky a finanční skupiny generují peníze.

Továrny generují hodnoty a majetek.

Pokud podlehneme ekonomickému pohledu světa, to jest budeme se dívat na svět pouze pomocí finančních ukazatelů, tak zdanění korporátů je 100% řešení. Banky vyčarují z ničeho peněz kolik chtějí - a zdaněním je možné je získat.

To, co umožnilo zmršit tento svět je, že se banky/finanční systémy/peníze zcela vymkly kontrole a jakékoli vazbě na skutečný majetek a hodnotu. Peněz je možné vyrobit kolik chcete, a není třeba už k tomu ani papír a barva. Stačí jediné tlačítko v bankovní databázi, kde je možné vyčarovat v paměti počítače libovolnou další sumu peněz z ničeho.

Zatím bez slepic

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pirati-si-vzali-auditora-…
.....Náš zdroj, mimochodem vysoce postavený zástupce Evropské unie, nám před několika dny uvedl až šokující informaci. „Právě tento pán, mohl být vynašečem informací proti panu Babišovi,“ konstatoval a odkazem na provázanost špiček Pirátů, audity a kontroly z EU. Velmi závažné tvrzení se naše redakce rozhodla ihned ověřit....

Zatím bez slepic

co všechno musel ten pán (?) udělat, komu nastavit (jako třeba představitel evropských hovnot JJ), komu vysrknout, atd (škrtni, co se nehodí), aby se ve 32 letech stal auditorem EU?
Jakou měl za sebou profesní minulost?
Předpokládám, že něco vystudoval, pak pár let třeba u CERT, pak pár let třeba BV, předpokládám, že udělal zkoušky IRCA, pak pár let třeba třeba u TUV, potom třeba vyšší level u Loyd-a. (když tak si ty zkratky vyhuuhlujte ☺)
Ale to by mu tak nějak scházelo alespoň 10 let.

Zatím bez slepic

nebylo mu 32, ale 29, když se dostal do EK (je rok narození 77, tedy teď 42, v EK začal pracovat před 13ti lety...)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chtěl jsem vzkázat Boříkovi, že mu milerád vysvětlím polovinu věcí, které údajně lidstvo neumí.

Například jsem ochoten se s ním sejít a vysvětlit mu, jak se duplikuje molekula DNA. Je to složitý proces, ale nikoli neznámý. Dnes dokážeme dokonce více než příroda. Umíme duplikovat DNA i uměle, a to dokonce i jinými - přírodou nepoužívanými mechanismy, které příroda nepoužívá.

Příroda stejně DNA používá jen jako hard disk, když něco s těmi informacemi chce dělat, převede se to do RNA a udělá pomocí molekuly RNA. Struktura DNA je vcelku docela triviální, ale s RNA se dají dělat divy!

Jsem ochoten mu ukázat fotky různých monster a mutací rostlin z Černobylu.

Pasáže o buňkách od Boříka - zde jsem jasně poznával zkopírované věty od MUDr. Petra Kubáče. Jen Kubíč jim na rozdíl od Boříka rozumí, takže Bořík dokázal nasekat chyby i v přepisu.

Pasáž o naftě je taky "ukradeno od MUDr. Kubáče".

V Indii pijí vodu, která je někde jedovatá. Zabíjí Indy stejně jako by zabila nás. Indů je stále více, protože se množí rychleji, než umírají na nemoci a otravy.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebut akuratni, kdyz clovek vi, ze indiany v americe z 90 procent zabili nemoci co evropanum "nevadili", tak si troufam rici, ze posledni veta se da komentovat stejne jako jsi komentoval ti Boříkovu ;)

A ty fotky? A co, kdyz nebyl černobil, tak jezdili s cirkusem "mutanti", takze co to dokazuje? Maximalne, ze je tam je mutace zvysena, ale ve vysledku ma jenom ocistnou funkci, protoze udelal to co diky antibiotikam zmizelo, ze chcipacci prezivaji...

Dím nechci říkat, že nemáš co Boříkovi napsat, ale chtěl bych upozornit, že sám si akurátní minimálně u indů, ale v reálu je blíž pravdě Bořík...

Zatím bez slepic

Bořík je hlavně furiant. 2/3 věcí, o kterých mluví - tak nezná. Vlastně se vůbec nijak neliší od našich sluníčkářů nebo demonstrantů na Václavském náměstí - málo znají, ale o to více z toho dělají závěry.

Nijak neupírám Boříkovi praktickou znalost zemědělství. Jen mám tak trochu dojem, že z toho dělá závěry pro celé lidstvo a o celé přírodě a ekosystému podobně prostým mechanismem jako třeba Greta Thunbergová.

Zatím bez slepic

Ale to lidské a normální, strojař bude popisovat svět na příměrech ke strojům, doktor (viz kubáč) k lékařským nebo když doktor umí elektroniku i k elektronickým... To nemusí znamenat, že nemá pravdu v základní myšlence, když ji popisuje pomocí příměrů a slov které zná ;)

A navíc, porovnávat Boříka z x lety praxe, který poppisuje co viděl a zažil za celý život, tedy praxu a teoretické kecy a dělá vývody VS gréta, které to říká strýček + tým poradců podle toho co potřebuje strýčkova firma je trochu nefér.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se, že zapleveluji diskusi, ale o něco se tu na dvorku u Vidláků musím podělit. Včera skončila nákupní kampaň vín z Bordeaux, ročníku 2018 metodou En Primeur. Poslední vyšlo s cenou (jako obvykle)Chateau Petrus (pomerol). Svět je skutečně bláznivý, protože chtějí za láhev v přepočtu 52 275,- Kč.
Co si o tom myslet při pohledu na noční oblohu a myšlenkách na toho Kanta?
Mimochodem, u nás je obloha bez hvězd už skoro pořád. Světelný smog....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Celkem mě zaujala zpráva - Praha se chystá na Letnou- picí vozy ,postřikové vozy, posílení dopravy , sanitky na místě, policie samozřejmě také WC a jn. služby budou pro demonstrující občany připraveny. Objednal a zaplatil to někdo?

Zatím bez slepic

Piráti aspol. co jsou na radnici, kteří "nepodporují nijak tyto akce" ;)

Zatím bez slepic

Tak Čižinský s koalice je takblbej, že dává i fotky na net, když mají organizační schůzky :D Takže máme jistotu, že to pořádá vládní koallice v praze, takžeš žádné "nasrané lidi z ulice",a le čiště blbci co dělají coc chce pražská koalice...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lhal-primator-Hrib-A-bojo…

Po tomto, je u mě každej co tam bude jenom ovečka a ještě blbá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ležely v čekárně na stolku letáky Letná 2019, 23.6. 15:30. I tam pronikly myšlenky, že volby nedopadly podle plánu a není dobré čekat do dalších. Podle mě pojede z Frýdlantu pár lidí do škol na zkoušku v příštím týdnu a ze zvědavosti se staví na Letné. Odhadem 10ks. Celkem se napočítá 200 tisíc okotů, kteří jsou proti svobodným volbám.
Horší je, že minulý víkend jsem viděl černocha bez trička už v Bučovicích v hospodě. A že jsou v každé televizní reklamě.

Zatím bez slepic

A v které hospodě, prosím tě? Já myslel, že ani nikam ani nechodí... ;-)
Tu krom Vietnamců (v El Bučo), bydlí v Bučo už asi 20 let pár černoušků, chodí do práce, dřív makali tu někde ve fabrice, teď jezdí do Brna.
Zrovna tihle by mi tak moc nevadili, starjí se o svoje, mluví po našem, nepochtívají, nesají...

Zatím bez slepic

nepoznám, jestli je místní, jenom mě udivilo, že byl bez trička. Normální domorodec bez trička v restauraci je výtržník... mimochodem, moc dobře tam vařili, boží stejk.

Zatím bez slepic

Tož to ja.
Máš pravdu, bez trička, tam půjde jenom buran, mno, za profesora ho nemám.
A dík za doporučení Litovlu, dlouho jsem tam nebyl, bo tam vařili skoro nejhůř u nás. Zkusím :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odpověďmi na Vidlákovy otázky může být jen odhad. A možná nepřesný:

ad 1) Účast na Letné odhaduji na 150 až 200 tisíc lidí. Přijdou všichni z Václaváku (asi 70 tisíc) a každý vezme ještě někoho dalšího nebo je doplní lidé mimopražští. Někdo si udělá výlet s celou rodinou. Takže tvrdé jádro bude tak 75%, 25% bude lhostejných na výletě. Moc nepřesvědčených tam nebude, strávit celý den posloucháním pár troubů na tribuně nebude nic moc. Ať si užijí letní den na Letné, dá se strávit i jinak.

ad 2) Ano, ČT ukáže zaplněná parkoviště. Dílem to budou opravdu lidé, kteří do Prahy přijedou demonstrovat, ale dílem to budou pražští, kteří tam jen parkují každý den, nebo jeli na nákup. Ale zaplněná parkoviště bude hezký kolorit k reportáži o demonstraci. Ty tisíce nadšených tváří! Někteří z demonstrantů zažili prvomájové průvody. Tohle bude něco podobného. Mlaďochům se není co divit, ti moc průvodů nezažili. Ti starší, kdo průvody zažili, si jen myslí, že po odvolání Babiše bude lépe. Bude stejně nebo hůře, protože nikdo nenabízí žádného jednoho politika jako náhradu za Babiše.

ad 3) Na konci demonstrace se půjde domů. Mladý Polívka je naivní svazák z 50. let. Údernická hesla by mu šla, s reálným životem to má horší.

Venkovcem demonstrace je zcela zbytečná, protože účast bude vyšší, než Babiš doufá, a nižší, než doufají Babišovi oponenti. Sejdou se na Letné, pár stejných herců opět pohovoří k lidu, navzájem se utvrdí ve své sociální bublině a jediném správném národu a šmahem odsoudí všechny ostatní jako vyššího věku, méně vzdělané, málo vydělávající a s malým rozhledem - aneb jak říkáme zde staří, hloupí a oškliví.
Pikantním vrcholem demonstrace bude, až vlk vyslechne projev Jakuba Jandy a bude mu tleskat. dalším pak, až k vlkovi promluví Jiří Mádl s Martou Issovou a budou jej přemlouvat stylem klipu Přemluv bábu.
Ale demonstranti mají právo vyjádřit svůj názor. Tak jej vyjádří, a to bude všechno, nic dalšího se nestane, i kdyby tam Kateřina Jaujau Jacques dostala pendrekem. Ostatní lidi demonstrace nezvedne, takže se stane přesně totéž, jakoby se nekonala nikdy.

Demonstrace je zbytečná, nikoho nového nepřesvědčí, Babiš kvůli ní neodstoupí, protože jej demonstranti ženou do kouta a pozice, že buď to ustojí, nebo půjde o žebrácké holi on i jeho rodina. A on do vězení. Důvod se najde ve vracení dotací. Až Babiš bude přicházet o moc, prodá Agrofert nějakému nadnárodnímu koncernu, a bude mít do smrti smrťoucí klid.

Sobota se nestane žádným dějinným okamžikem, bude to jen další den jako každý jiný. Vrchol přijde až 17. listopadu, ale ani tehdy se žádná revoluce konat nebude. Všechny ty demonstrace jsou zbytečné, důvody, proč Babiš setrvává ve funkci premiéra jsou úplně jiné a ty demonstrací nezmizí.
Cíl všeho toho dění je jediný, rozbít homogenitu národních států a na jejich troskách vybudovat superstát EU s multikulturní společností. Ta se samozřejmě rozpadne, ale důvody budou ekonomické a ekologické. Jen se do té doby stane tolik věcí, že EU proti sobě vzbudí nebývalý odpor. Superstát EU je ztracený čas, možná za 100 let poklidného soužití dojde k nějaké větší integraci. Dnes je otázka předčasná a veškerý dovoz menšin celou myšlenku EU jen pohřbí. EU je už dávno mrtvá, zabila ji Angela Merkelová otevřením hranic ve 2015.
A do těchto dějů, které plynou mimo vliv lokálních politiků z ČR se snaží vpasovat demonstrace. Je to jen kázání táborským pod širým nebem, nepřeceňujme význam téhle demonstrace!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je hezké přirovnání. V závěru. Kázání táborským pod širým nebem.
Jenže v negativu. Tehdy se scházeli (hlavně) venkované a k nim se na ty "hory" občas vypravil někdo z města. Až pak se revoluční kvas přesunul do měst, hlavně do Prahy.
Organizátoři by, myslím, rádi napodobili listopad 1989, kdy z matičky stověžaté vyjížděly propagandistické skupinky k nám na venkov, aby ho zatáhly do hry. Myslím, že tentokrát to neklapne. Teď v létě určitě ne, a na podzim nejspíš také nikoliv.
Tak budou chtít povolat nějakého Zikmunda (když už jsme u těch paralel) s křižáky (což se vlastně už trochu děje, jenže je to na dlouhé lokty).
Hezký den přeju.

Zatím bez slepic

Na cizáky ještě dojde, naloďují se u libyjských břehů.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

tito lide jsou klidne ochotni jit pres mrtvoly jak ukazal majdan

ale zatim nemaji duvod, ani moznosti

Zatím bez slepic

Jsou ochotni jít přes mrtvoly, ale jen cizí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se v těchto událostech světového významu angažují v podstatě dvě skupiny lidí - mladí chytří vzdělaní (zaslepení k nepohodlným faktům) a středně mladí - středně věcí bezdětní různého vzdělání kteří nemají do čeho vrtnout. Tož tak

Zatím bez slepic