Lidé práce

Autor

https://www.litterate.cz/lide-prace/

Včera jsem pouštěl text Rostislava Čuby o centrech moci. O londýnské City, americkém districtu Columbia a Vatikánu. Text o tom, jak tato tři centra spolupracují a vysávají zbytek světa ve vzájemné shodě. Já to dnes zkusím po vidlácku a udělám včerejšímu článku antitezi. Prostě řeknu, co teď aktuálně vidím já. Čerpám z jiných zdrojů a jsme navíc o dva roky dál. Ne, neříkám, že se dnešní Západ nesnaží o to, co pan Čuba popisuje, ale osobně si myslím, že už to Západu nejde a válka na Ukrajině byla skutečně spouštěčem něčeho, o čem se jednou bude obšírně učit v dějepise.

Víte, já už několik let nakukuju do velkého byznysu. Ne, nejsem jeho součástí, ale dostal jsem možnost vidět za plot běžného pracujícího člověka. Mám možnost bavit se s lidmi, kteří ten nadnárodní byznys doopravdy dělají. Kteří nemají své firmy jen tady v Kotlince, ale staví výrobní závody v Africe, přemýšlejí o koupi továren v Indii a v Rusku provozují zemědělské farmy o výměrách, které jdou mimo jakoukoliv představivost v našich prostorech.

Ti všichni teď svoje podnikání odsouvají mimo Evropu. Nejenže nemají své firemní sídlo tady, ale už ho nemají ani na Kypru a… světe div se, už ho nemají ani v Londýně. Stěhují se do Dubaje. Proč? Protože Dubaj funguje. Protože tam můžete přijít jako pákistánský negramot na práci a oni vás efektivně a dobře protáhnou imigračním procesem, takže tam nezůstanete opuštěni v nepochopitelném úřadě. Mají tam lidi, kteří ten proces s vámi projdou.

Mají nastavený systém, jak se podnikatel snadno a rychle stane rezidentem, dostane příslušné zlaté vízum a pak už jen využívá výhod dobře nastavené demokratury. Ne, opravdu nebudete nadávat na emíra. A obzvlášť ně v tisku či na internetu. To s vámi rychle vyběhnou. Ale když si dáte s emírem pokoj, můžete podnikat, jak je libo. Zákony jsou přehledné, jednoduché, byrokracie je vstřícná a ku prospěchu věci… a tak není divu, že „tam všichni jsou“.

V Dubaji se dneska potkávají indičtí podnikatelé žijící v Ugandě s evropskými byznysmeny v oboru biopaliv a dělají výhodné joint venture, protože v tropech vyjde biolíh ze třtiny levněji než benzín. Třtinu může pěstovat i blbec, co neumí číst a psát, ale vydělá na ní dost, aby jeho děti nemusely být zapřažené do pluhu, ale mohly chodit do školy. Proč dávat prachy za palivo saúdskému princi, když je mohu dát místnímu zemědělci a indickému továrníkovi, který z toho ještě zaplatí nějaké (nevelké) daně? Stačí jen postavit na zelené louce moderní továrnu. Evropané to umějí, Indové znají místní ugandské poměry a nějaká čínská, ruská či indická banka to zafinancuje… Kšeft se upeče v Dubaji, protože tam je všechno k dispozici. Tam seženete právní služby, tam vám zařídí všechny potřebné formality a vyřídí papírování a hlavně… do Dubaje je to blízko jak z Pekingu, Dilí, Kampaly, Berlína i Bratislavy.

Všechny kšefty s Ruskem, které se v londýnské City rozpojily, ty se teď napojují v Dubaji. A obojí dělají dost často ti stejní lidé. Jeden den mluví v ojroparlamentu, jak je nutné Putina zastavit a proto je třeba přitvrzovat na sankcích a druhý den si v Dubaji podají ruku s ruskými oligarchy, zakládají nové (neevropské) firmy a napojují to, co si mocipáni v Londýně a Washingtonu přáli rozdělit.

Možná tohle je odpověď na mé stesky, proč se evropští podnikatelé nepostaví svým vládám, které tady ničí hospodářství… Proč by to dělali? Proč by se pouštěli do drahého boje, proč by si platili místní politiky, proč by riskovali jejich ukecanost, ale praktickou neschopnost, proč by se snažili o převrat, když stačí jen v Dubaji koupit byt, udělat pár investic a šup… máte firmu na kterou se žádné evropské sankce nevztahují a navíc je po vás poptávka, protože čínské banky nevědí co s penězi a Afrika, Indie i Rusko jsou z hlediska investic země zaslíbené. Proč by tady bojovali s hlupáky ve vládách? Proč by se stavěli proti korporátnímu fašismu, když mohou firmu přesunout do destinace, která zaručuje předvídatelnost na desetiletí?

Jasně, není to pro jednotlivce… ale když máte kapitál a víte, jak se staví továrna, tak vás vítají s otevřenou náručí.

Mimochodem… v Rusku je teď úplně super doba na investice. Je válka, nejistá doba, každý si rozmyslí, jestli tam začne něco stavět… ale Rusové strašně chtějí, protože to potřebují a tak udělají téměř cokoliv, aby tam někdo zvenčí přinesl prachy a něco rozjel.

Když pan Čuba psal svůj text, tak vypadal Západ ještě naprosto neotřesitelně. Byznysmeni se scházeli v Londýně a všichni tam chtěli, protože tam všichni byli. Tam se pekly ty opravdu velké kšefty, které ovlivňují nás všechny. Ale teď se všichni přesunuli do Dubaje a že londýnskou City založil anglický král před čtyřmi sty lety a šéfuje tomu Rotschild, je teď už nějak jedno. Ano, Západ má furt hodně peněz v bankách a Rotschildi pořád hrají velkou hru, ale už není tak velká, protože dubajský emír ji hraje taky…. a mnohdy to byly právě anglické peníze, které to nastartovaly.

Když jsem tak poslouchal nejnovější cvrkot – to bylo právě to pondělí, kdy jsem nemohl psát… tak jsem si říkal, jestli ta ruská invaze na Ukrajinu nebyla vlastně jen závěrečná fáze už dávno rozjetého procesu. Když si to tak vezmu, celá tato válka a evropská reakce na ni, jen popohnala váhavé, aby se pohnuli tam do Asie.

Já vím, že tomu neuvěříte, ale ve velkém byznysu sedí poměrně dost vlastenců. V této chvíli si troufám tvrdit, že velcí byznysmeni domácího původu jsou spolu s lidem na stejné lodi a mají jako kdysi za společného nepřítele novou buržoazii tvořenou korportáními manžery všech úrovní. Hodně z těchto vlastenců nechtělo opustit svojí vlast a cítili se tady doma. I daně tu platili. Ale teď prostě odcházejí, protože v EU se dá jedině zkrachovat.

Od jisté doby proto vidím dělící linie nikoliv mezi chudými a bohatými, ale mezi lidmi práce a lidmi keců. Zjistil jsem, že mezi zámečníkem a podnikatelem vlastnícím zámečnictví, je mnohem menší rozdíl, než mezi dělníkem na pásu a pražským korporátním manažerem, který nikdy neviděl dílnu o které rozhoduje. Český majitel lihovaru má mnohem blíž ke svému lihovarníkovi, než k vysokému manažerovi Coca-coly. Rakouský majitel výroby kotlů je se svým svářečem mnohem víc na jedné lodi, než s generálním ředitelem rakouské pobočky Veolie. Český agrobaron má blíž ke svému traktoristovi, než k obchodnímu řediteli firmy Bayer, od kterého kupuje agrochemii.

Vyučený zámečník a majitel zámečnictví si budou nakonec notovat podstatně víc, než s pražským libtardem z nadnárodní konzultační firmy…

Dneska popisuju téměř přírodní zákon. Tak jako se Křetínský stěhuje z republiky pryč, protože se mu nechce platit daň z mimořádných zisků, tak se už dávno před Křetínským odstěhovalo mnoho jiných a všichni opustili onu ojrohodnotnou demokratickou a pravdomluvnou jurisdikci EU a odešli do diktátorské jurisdikce dubajského emíra, protože tam mohou dýchat mnohem svobodněji, než tady u nás.

To je realita přátelé… byznys odchází do zemí s autoritativními režimy, protože se mu tam lépe byznysuje. Protože tam panují použitelnější poměry. Protože tam platí právo, na které je větší spoleh, než tady. Je úplně jedno, že v Londýně jsou Rotschildové a že prý všechno ovládají. Myslím si, že už to není pravda. Proto si Rusko trouflo na Ukrajinu. Proto Tálibán vyhrál nad USA. Proto Američané nedokázali v Iráku nastolit svůj režim. Proto se Asad raději domluvil s Putinem, než s Obamou, či Trumpem. Protože svět už se netočí ani kolem americké armády, ani kolem britských bank ani kolem křesťanského Vatikánu. Tohle všechno teď právě v přímém přenosu končí.

Ne, to neznamená, že Rotschildi zkrachují… to ne. Ale už tu budou i jiní, co to umějí s penězi. To neznamená, že USA přijdou o své letadlové lodě. Ale už budou části světa, do kterých nebudou schopni nalítnout. Stejně tak to neznamená, že skončí křesťanství… ale už nebude dominovat. Západ teď v přímém přenosu přichází o první místo a americký prostor se hodně rychle zmenšuje.

A my, co se živíme skutečnou prací a skutečně něco děláme, my v nejbližší době zjistíme, že čeští průmyslníci, co také něco doopravdy vyrábějí, jsou s námi na stejné lodi a máme ohledně korporátních kecálků, politiků a neziskovkářů, úplně stejné zájmy. Nakonec se tam na demonstracích všichni potkáme. Uvidíte.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (120 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák: "v Rusku je teď úplně super doba na investice."

Hm. Počkám si až uvidím ty davy investorů jak se tam hrnou.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

a to jejich gryndylem a musi tim padem přitom vyhubit co nejvice podnikatelů,kteři by takovy režim v naši jimi ničene zemi chtěli změnit a prosperovat v SOLIDARNIM STATE?
To musime my drobni a středni podnikatele,lide prace a, byt hnani do jinych dnes vice a vice prosperujicich zemi a nezustat trčet v stsle den ode dne vice s vice nam pod nohsma vybuchujich jejich smrdicich sraček!
Nakonec bude vyhodnějši odstěhovat fak se na Saharu a tam tu půdu hezky poorat a navrtat tam vodu a naftu a pak si jezdit krasnymi auty a na velbloudech, coz je pomalu i moje představa ?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Vidlák má pravdu.
Pokud své ruské investice správně rozložíte - diverzifikujete, přijdete podle mého odhadu o cca dvacet procent vloženého kapitálu - což je ale lákavé!

Pokud budete stejnou částku investovat zde v Česku, přijdete o něco mezi pětadevadesáti a sty procenty vloženého kapitálu, budete-li investovat dlouhodobě.

Krátkodobě se v ČR vyplatí investovat do hromadně-pohřebního průmyslu či do průmyslu exekučního.

Ale musíte investice zavčas prodat za zlato, brikety,střelivo, konzervy či trvanlivé suchary, dřív, než vás zlikviduje množící se konkurence množících se domestikovaných zahraničních mafi.
Poslední (vás) zhasne!

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

A volejme my pravi pravaci ZMĚNU vladniho režimu neomarxistickeho kapitalismu bez skrupuli vychazejiciho z gangsteismu na SOLIDARNI STAT to jest prvni svaty postulat našeho Programu Narodnich Za

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

A okamžitě chteji jejim využitim tj ideologii NEOMARXISMU zabit nami oblibeny kapitalismus svym smradlavym gryndylem a jinymi giga sračkami!

Nezdelanym piraatum poručili nejen sexem jit zezadu a slibili jim když se svoji fialovou okurkou v zavěsu ten kapitalismus tou zvracenou ideologii zabiji dostanou jako falešni pravacu funkce dozorců v giga koncentraku, ktery pry nepřijde PUTTLER denacifikovat a stači jim zabijet nejprve naši pravdu husitskych tradic cisteho vina do kalicha pravdy!
Bacha na to ,mraz muże přijit z Mosqvy a jim mohou umrznout pindici a micinky!
Nao ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

On tam na te svoji cenzor slepičarne sve kakofonie poklesu jeho čtenařstva a komentu ,jak jsem osobne zjistila ,začal ze zoufalstvi propagovat mrtveho LENINA a když jsem ho za to kritizovala tak přesseel na Maa a asi i na Čou en laje presidenta Si a gumakuje i tu očividnou jim napsanou caglovinu! Je to ruda mrkvička bez nas pravych pravaku z S🇨🇿V vlastencu ,nebo co?Ozvi se tady zmetku a tam mazej !
No ni?!

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

On tam na te svoji cenzor slepičarne sve kakofonie poklesu jeho čtenařstva a komentu ,jak jsem osobne zjistila ,začal ze zoufalstvi propagovat mrtveho LENINA a když jsem ho za to kritizovala tak přesseel na Maa a asi i na Čou en laje presidenta Si a gumakuje i tu očividnou jim napsanou caglovinu! Je to ruda mrkvička bez nas pravych pravaku z S🇨🇿V vlastencu ,nebo co?Ozvi se tady zmetku a tam mazej !
No ni?!

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: Protože Dubaj funguje. Protože tam můžete přijít jako pákistánský negramot na práci a oni vás efektivně a dobře protáhnou imigračním procesem"

To má být vtip?
Státy perského zálivu jsou známé tím, že vykořistují muslimské pracovníky z chudých zemí jako například Pákistán. Mistní obyvatelé je považují za druhořadé.
Ale možná to bylo myšleno tak, že je efektivně sedřou z kůže. To je potom jiná.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

To není vtip. V Dubaji jsou 3/4 lidí cizinci. Domácích arabů je tam pět a půl. Zbytek jsou lidi z celého světa, kteří tam podnikají a nebo pracují. A víte co je nejlepší? Že je tam otrocky vykořisťují a oni se tam pořád hrnou... ve velkém. Jak je to možné? Protože to vykořisťování v Dubaji je pořád lepší než dřít doma v Pákistánu nebo Indii. Indické, pákistánské a Bangladéžské rodiny se skládají, aby někdo z nich mohl odjet do Dubaje, aby ho tam vykořisťovali, protože uživí početnou rodinu doma. Stokrát může být druhořadý, ale stejně je to pro něj terno. Záleží jen na měřítku. Nám by se arabášovi klanět nechtělo, ale jsou na světě místa, kde jim to přijde super, to takhle dělat, protože je lepší být v Dubaji psem, než mít na Filipínách hlad...

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

díš Vidkáku, ale pochybuji, že ti nějaký čtenář, z nějaké neziskovky uvěří. Divím se mu, že zde mlátí práznou slámu, zatímco by mohl "užitečně" mávat na Václaváku ukrajinským praporem a provolávat to populární: Sláva Ukrajině!

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

dobře.

Zatím bez slepic

V Dubaji vše perfektně funguje. U nás v česku už jen to vykořisťování.
Vidlákův článek je brilantní.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

dal jsem ti hlas. Jsi jeden z nás!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Muheeee a kolik těch podnikavejch z Indické, pákistánské a Bangladéžské žumpy podniká u nás a v jinde? Třeba tam mají taky nějakýho Vidláka, kerej jim píše jak je to super gdyž sou pryč. Až pochopíte kouzlo volného pohybu kapitálu, otroků a ták, pak už budou články jako břitva.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

že nikdo z těch zahraničních dělníků tam nikdy nedostane občanství - a s stím spojená různá práva . Může v zemi pobývat, dokud má práci. Nemá práci, šup domů. Připadá mi to jako velmi racionální systém - ve srovnání s Evropou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

V Dubaji, jen v Dubaji podnikatele se dnes mají. Ať listopad, či duben je, tam byznys dobře funguje. V Dubaji jsou dobrá rita, neboť tam vládne autorita. V Dubaji dnes potkáš třeba i Inda, co podniká a ne jako v Česku jenom pindá. V Dubaji si splní sen, každý euro-byznysmen. Stačí si jen koupit byt a pěstovat blahobyt. Do Dubaje každý může, postačí umět trochu více než se jenom nechat stáhnout z kůže. Pokud si však negramot zůstaň raději u EU hodnot.
Refr. Všichni jsou už v Dubaji, jen tam se dnes dobře mají. Do Dubaje já taky jdu, nechci zůstat sám tady tu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Dubaji dnes potkáš třeba i Inda, co podniká a ne jako v Česku jenom pindá...., že si ho vyndá...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

stejně nelze Vidlákovi upřít, že je špičkovým psavcem - komentátorem. Asi je to dar od boha. Škoda, že není politikem, já bych ho volil, ač mám výhrady k tomu jeho podivnému zakladateli.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Myslíte toho Zakladatele z BIS? Cenzora a inkvizitora? Vskutku podivná figurka.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten je dobrej asi jako Rakušan.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

cenzore, magore, běž to raději zvorat na pole.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Toť téma na opravdovou a dlouhou diskuzi. Žel, zatím to tak nevypadá. Jen nevím, jak řešit lidi, co dělat nechtějí, anebo chtějí jen tak na oko. A ono jich neutěšeně přibývá.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Arbeit macht frei bylo na bráně pracovních táborů. To byla panečku svoboda, podíly na čem chceš.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dubaj není pro každého, ta je jen pro ty, kteří mají opravdu hodně peněz. Tolik, že se o nich drobnému a střednímu podnikateli nikdy nezdálo. V Dubaji jsou vítání jen velcí boháči. Drobní a střední podnikatelé mají prostě smůlu. Nezbude jim, než se spojit s námi, obyčejnými pracujícími a pokusit se svrhnout vládu. Je to existenčně nutné. Dokonce i prorežimní web píše o tom, že vláda hrůzy je ve vratké pozici a snadno může padnout. https://neovlivni.cz/kauza-ktera-muze-polozit-vladu-a-druha-tvar-ab-v-c…
To nám dává naději na slušné přežití. To však nestačí. Čekat, až se něco stane se obvykle vymstí. Je třeba tomu pomoci a proto jít 17:11 na pražské Václavské nám. Více info je zde https://www.plancr1.cz/ Doufám, že se tam sejdeme v hojném počtu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

To jest nejenom republika je na lrvnim mistě v ideologii pravdy a svobody našich husitskych tradic,ale i PENIZE JSOU NA PRVNIM MISTE nebot ijeme spokojenně v kapitalismu pro nas dělny lid voličstva ze Společnosti Voličů SV a to je si třeba zapamatovat,když neomarxisticka sebrankaw ,vlady diversantů nařaaadidila nam pravym pravakum utopit kapitalismus v inflwaci pojidani ponrav,mletych kobylek a pavouku pro určenxch pro qnaše oblbene piratske spolupbčany ohlupene načaisto tim novym pepou geobelsem z jeho soukrome pry veřejnopravni Televize ,ktera pry musi mit za kadou cenu monopol!
Neni divu,že to vylupovani našich TV poplatků už řeši SV doposud zakazanym svatym postulatem nr.4 PNZ a nee že ne ANO,když to babuš neumel!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Je to hezký , když se v Praze k protestu sejdou vyšší desítky tisíc demonstrantů.
Já bych uvítal tisíce, stovky, desítky nás dezolátů ztroskotanců v každém městě, městysu, obci.
Ať si Bretschnajdereři a Koudelkova banda drbe hlavu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák, kromě občasného pesimismu (který má reálné důvody), mi dost často nalije i optimismus, že to všechno ještě není až v takové p....i, čímž mi zlepší alespoň dočasně náladu. A když k tomu přičtu všechny hlášky typu hitlermarkety a síghajlíčky..., tak je to pro mě "živá voda" na ten náš politický šaškozmar. A za to díky.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák, kromě občasného pesimismu (který má reálné důvody), mi dost často nalije i optimismus, že to všechno ještě není až v takové p....i, čímž mi zlepší alespoň dočasně náladu. A když k tomu přičtu všechny hlášky typu hitlermarkety a síghajlíčky..., tak je to pro mě "živá voda" na ten náš politický šaškozmar. A za to díky.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

vymyslel Láďa Větvička, Vidlák to obšleh.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem slyšel i o menších rybách, než je Křéťa, co se tlačí do Dubaje. Ten důvod je prostý. Daně, nesmyslná byrokracie mateřských zemí, ekofanatismus. Jeden známý to popsal přesně, že v Evropě se dá už jen dobývat renta, ne podnikat. Já to znám z jiné strany a když vidím, co za kraviny se musí neustále vypapírovávat kvůli každému prdu, nechtěl bych tu podnikat. Buďto to člověk bude dělat poctivě a zemře přepracováním, nebo to bude flinkat a zemře v kriminále. Tímto Vás též upozorňuju, že prostý přeshraniční dovoz zboží (mimo EU) je už takovej voser, že zůstávají jen hlavní kanály a ilegální kanály. Nějaké menší, které na trh dostanou něco méně masového, ale pořád rentabilního, zanikají každý den. Tím se víc dostáváme do soukolí korporátů, protože ony musí natěžit prachy na udržení těch kanálů v chodu. Takže výsledkem může být buď že se to celé sesype, nebo že si nás korporát koupí všechny. On nemusí být programově zlý a kořistnický, k otesánkovosti ho nutí právě to současné fungování zregulovaného trhu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

a kořistnický - to on de facto přes politické loutky vládne a ten marasmus je jeho práce . Politické loutky dělají zákony dle zadání korporátů - a výsledek popisujete sám - v takto politiky nastaveném prostředí nepřežije nikdo jiný, než právě ty korporáty - což je účel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Tohle je otázka vejce a slepice, a váš pohled má trhlinu. Když začala v Německu AfD, byli to politici a aktivisti, kdo nutil zaměstnavatele, v konkrétním případě i VW, aby vyhodil z práce účastníky akcí AfD. Dle toho vyvozuje, že korporát už je dávno ve vleku politiky, ne obráceně. Politici a aktivismus ovládli korporát. Kdyby to bylo opačně, nevznikne žádné oddělení diverzity, protože zisk z takového oddělení je nula, což přináší konkurenční nevýhodu, a žádný korporát to neudělá úplně sám od sebe (leda by měl tak pošahané majitele),

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

VW vyhodil a jak byli snadno nahraditelní někým "politicky správným". Korporáty jsou obrovskými donátory právě těch různých aktivistů z neziskovek, korporáty se aktivisticky hlásí ke green dealu, byť to pro ně není ekonomicky výhodné, korporáty správně "diverzifikují" zaměstnance atd. Proč ne - finanční ztráty z toho jsou pod jejich finanční rozpoznávací schopnosti, zaměstnat pár lidí dle toho "správného" klíče a tím potvrdit nějakou tu propagovanou doktrínu je de facto nic nestojí - vymyslí jim flek, kde nemohou tak mnoho zmršit a jede se dál. Podstatou korporátů je co nejvíc si namastit kapsy za jakoukoliv cenu - a výši té ceny, tedy co je legální a zákonné, určují politici svými zákony. A ty jsou šité na míru pro korporáty. A aby to občané skousli, musí se pro ně vymyslet nějaké ty ideo šílenosti, přes něž indoktrinované ovce oslavují a spolupracují na své vlastní devastaci. Tedy asi lze říci, že korporáty a politici jednou jsou - jdou ruku v ruce za podobným cílem. A tím jejich společným cílem určitě není dobro občanů a států -viz dnešní realita. A viz to, čím debata začala - postupné nastavení zákonů tak, že zaříznou konkurenci (o níž stále tak vykřikují) a nechají prostor právě jen pro ty korporáty. Velké peníze a vysoká politika na západě směřuje pro většinu do ekonomického pekla - a náhoda to není.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Proč by se tady srali podnikavci s našima důchodama a placení do naší kasy, gdyž můžou emigrovat a nadrbat si v cizíně. Pak se všichni divěj, že ti vlastenci nám sou ukradený a nigdo je vlastně nezná. A než se dokončí konec ČR a platy nebudou stačit ani na sekáč, přijedou zpátky jako moudří emigranti, keří bojovali za vlast v cizíně jako Beneš.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Papaláši věděj, že je nigdo v zubech ze židlí nevyhodí na hnůj A tak klidně nechaj demonstrovat dvě nebo tři demonstrace najednou. Aby se to nezdržovalo a blboni nevotravovali každej den. Na domoškách si poslechnou co už milionkrát slyšeli, zapískají si na píšťalkách a půdou zase do dom. Pokud eště nějakej mají. Pár kokotů z Dubaje by si mohlo udělat nějaké ty weby o vlastenectví nebo vydávat z ciziny tiskopisy o svobodě a ták...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Americký diplomat o nás:
„Máme vás dobře zanalyzované. Vypadáte dobře, jste výborní technici, sportovci, máte krásné ženy, měli jste jeden z nejlepších průmyslů na světě. Z 3500 oborů jste jich provozovali 1800, to neměl nikdo. Od výroby knoflíků, skla, porcelánu, piva, zbraní, až po jaderné elektrárny.
Máte nádhernou zemi, ale máte jeden velký průšvih. Jste všichni proti všem.
Nejste schopni se na ničem domluvit, nemáte disciplínu. Vy se sjednotíte jednou za dvacet let, když vám sem přijedou cizí tanky nebo vyhrajete olympiádu v hokeji.
Co se vám však za posledních 30 let podařilo, to je nepodařilo ani minulému režimu. Úplně vynulovat úspěchy, kterých jste v minulosti dosáhli. Dnes jste pouze skladem a montovnou Evropy“.
Je to tak. A ještě lze dodat: Na polích místo chleba pěstujete naftu, vaši vodu platíte Francouzům, a ruský plyn platíte Němcům. Jak řekl Švejk – to může udělat jen blbec.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak řekl Švejk – to může udělat jen blbec.

No a zkuste vysvětlit blboňům podíly na neprodejné půdě, rozpočtu a rozhodování, keré jim patří a RAmcha dává za odměnu. To néééé, za krysta pána néééééé, to my to raděj dáme do cizína a budeme jim do zizákova platit za svoje podíly eště tributy, daně a výpalné všeho druhu. Jo, to může udělat jen blbec.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To neřekl Švejk, ale generál, co měl rád polní soudy a zejména věšení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Výbor Valného shromáždění OSN přijal 18. listopadu 2020 rezoluci o „Boji proti glorifikaci nacismu, neonacismu a dalším praktikám, které přispívají k podněcování současných forem rasismu, rasové diskriminace, xenofobie a související nesnášenlivosti“ (UNA/C.3/75L.49). Všichni členové OSN hlasovali „pro“, jen Spojené státy a Ukrajina hlasovali „proti“. No a jak jinak – všichni členové NATO a Evropské unie se zdrželi hlasování.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Bývalý starosta New Yorku a osobní právník Donalda Trumpa, jak slíbili, začali na Twitteru zveřejňovat důkazy, že moc na Ukrajině převzala administrativa bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy a jejich síť agentů na Ukrajině v čele s bývalým prezidentem Ukrajina Petro Porošenko.
Tvrdí, že z Ukrajiny bylo ukradeno více než 100 miliard dolarů a vyvezeno do zahraničí.
„Tohle je více než bohatství Billa Gatese a Marka Zuckenberga dohromady,“ říká Giuliani.
Porošenko a členové jeho režimu nesměli jen krást, krást a sdílet se svými šéfy Bidenem, Clintonem a dalšími.
Krádež byla rozdělena podle principu: „70 % poslali mecenáši ze Spojených států, 30 % drželi Porošenko a členové jeho režimu. "
„Převzali moc, zničili obrovskou zemi uprostřed Evropy a teď se snaží ospravedlnit odporné zločiny demokracií a změnou kurzu na Ukrajině. „Tohle je podvod, na Ukrajině došlo jen k loupeži,“ řekl Giuliani.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

vždy jen o loupeži, o totálním vydrancováním "zdemokratizovaných" států - takovou ropu v Syrii kradou amíci ve velkém dodnes, díky rozbombarodovanému Srbsku si pěkně namastila kapsy krvavá Madla - "zprivatizovala" tam okamžitě telekomunikace a následně je prodala za parádní balík atd atd. A proč tak daleko, že - státy východního bloku byly také "zdemokratizovány" - a jak jsme dopadli. ** A propo - Ukrajina po osamostnění na tom byla hospodářsky zhruba jako tehdejší Polsko - tedy proti dnešku velmi dobře. Mimořádně úrodná černozem (dnes rozprodaná) , slušná průmyslová základna, energetika na levném provozu zděděným jaderných elektráren plus ropa a plyn z Ruska z opravdu protekční minimální ceny plus obrovský odbyt zboží do Ruska. atd. Dnes má holý zadek a nesplatitelné dluhy.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

a je naprosto neuvěřitelné patlalství arogantního, namyšleného tzv západu v celém tomto ději - jak cíleně a rychle ničí sami sebe. Vezměme jen převodovou páku moci USA - dolar jako světová obchodní a rezervní měna. Všechny státy de facto musely mít své dolarové rezervy ,a to v západních bankách. Západ nejdříve tyto dolarové rezervy z banky ukradl íránu - tehdy to jen zmrazil a posléze je vrátil. Takže jen takové slabounké pro ostatní - pozor. Pak ukradl devizové rezervy Afgánistánu - a těch jejich 9 mld dolarů už vyloženě ukradli amíci - vyhlásili, že polovinu si nechají na "úhradu ztrát za 9/11" (mj - většina těch v letadle byli Saudští Arabové a Ládin víc než v Afgánistánu pobýval v Pákistánu nebo v hraničních horách Afg - Pákistán) a za ten zbytek budou "poskytovat humanitární pomoc Afgánistánu" :). No, nějaký Afgánistán a jeho 9 mld nikoho také zase tak moc nevzal, ale bylo to "zase".... A hřebík do rakve naši libtardi zaťali ukradením devizových rezerv (dolary a zlato) Rusku - ve výši 300 mld dolarů ze západních bank, kde je Rusko mělo uložené. Státy začínají stahovat své dolarové rezervy ze západních bank ( nepůjde to hned, není snadné to nějak rychle pozměnit, ale proces běží), protože jim už je zcela jasné, že jim jejich prachy , uložené v západních bankách, libtardi kdykoliv prostě ukradnou - "lidskoprávní" a "demokratická" záminka se vždycky najde. A co bere rychlý spád je opouštění dolaru jako obchodní měny kde jen to jde - rychlý nárůst dohod mezi státy o obchodování v jejich měnách, bez dolaru. Inu, libtardi si nějak nevšimli, že když vraždili a kradli v Srbsku a Íránu, tak státy G7 tvořily 70% světové ekonomiky - dnes je to 43% a současnou "sankční metodou" v boji za Ukrajinu to pojede dolů fofrem. Fakt jsou ty západní hlavy pomazané tak monstrózně tupé, nebo se rozhodly spáchat sebevraždu?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Západ se chová jako papiňák. Dusí maso a gdyž už je páry příliš, nechá všechno co je v hrnci vychrstnout do stropu, hlavně aby vydržel hrnec.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

evropští libtardi ukradli ruské devizové rezervy v západních bankách a vyhlásili, že každý dolar a euro, které tam přistanou, zabavují . A zároveň za ty dolary a eura chtěli nakupovat dále ruský plyn a ropu - takže libtardi by zaplatili odebrané suroviny na ty ruské devizové účty - a rovnou by ty své platby za dodané suroviny ukradli - pardon, zmrazili. Oni si fakt mysleli, že jim Rusko bude nadále dodávat suroviny - zadarmo. Rusko to drze odmítlo a aby mu ty platby už libtardi nemohli krást, začalo požadovat platby rublech - to byl řev:))). ** amíci zase vymysleli, že odpojí Rusko od Swiftu - vlastně úmyslně znemožnili Rusku platit úroky a splátky do USA - bankám, fondům atd - protože nebylo jak - Rusko to poslalo, příjem peněz byl odmítnut. A pak vychytrale na základě "neplacení" vyhlásili, že Rusko je v bankrotu. A stalo se - NIC. Protože se reálně ví, že Rusko v bankrotu není a nějaké americké kecy celkem nikoho neberou. Je to fakt jak v blázinci.........

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

"libtardi" sou stará známá svoloč od Bílé Hory. Kolaboruje s něma stále stejná svoloč zabydlená u nás. A gdyž je svoloči málo, dovezou si ji zadarmo, páč všechny náklady hradí původní obyvatelstvo. Ale o tom Vydlák nechce slyšet, páč on je ve skutečnosti liberál. On podíly na půdě ani rozpočtu nepotřebuje. nepotřebuje ani rovné rozhodování o zemi mezi našili syny a dcerami. On si to z babišových výplat zaplatí. Stačí mu si zabéékat na náměstí pod zaprodancem Václavem a je mu dobře. Vrátí se do dom, zapíchne si prase a blboňi z města se jen hrnou a jedou za ním aby ho in-formovali o liberalizmu. On to pak přežvejká v "hlavě" a napíše slint na další den, gde zas popisuje to, co už i poslední vemeno z ryby slyšelo tisíckrát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ať mi odpustí Vidlák že trochu odbočím. Tyká se to totiž webu Aeronet který dle mého názoru hraje velmi podezřelou roli. Představuje se jako proruský web, ale v realitě to tak to není. Některé hlavní zprávy z Ruska, buď je kryje špatně anebo je nekryje vůbec. Tento web mnohokrát zveřejňuje různé jeho konspirační teorie které úmyslně klamou. Co se týká příspěvků od čtenářů tento web tvrdě cenzuruje názory čtenářů a maže je i když jsou proruské. Web Aeronet zveřejňuje jen příspěvky které podléhají jeho názorům, všechny druhé přímo maže. Proto mám odůvodněný dojem že web Aeronet hraje podezřelou roli. Co ale můžeš čekat od webu kde jeho servery se nachází v USA pod doménou USA. Vážně uvažuji zda web Aeronet je klamný web nastražený od CIA jako trojský kůň pro sledování protiamerických myšlenek u nás v ČR. V dnešní době kdy řádí skrytá propaganda ze všech stran, čtenář již neví čemu má věřit a čemu ne.

Zatím bez slepic

Já teda kolotočáře znám ještě z diskuzí na iDnesu, i tu jeho kolegyni, jestli tam ještě je, a odpověď je prostá. Bájná lhavost a víra ve svou pravdu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Scott Ritter, bývalý americký zbrojní inspektor vzkazuje toto Čechům:
"ČR není ohrožena ruskou armádou! Hrozbou pro ČR jsou čeští politici. To, co ublíží ČR je skutečnost, že Češi se připojili k sankcím, které zmrzačily evropskou ekonomiku a také českou ekonomiku. Odkud vezmete plyn? Když jste součástí EU, jste součástí ekonomické EU. Což znamená, že když unie zkolabuje, vy samozřejmě také. Není to ale proto, že Rusko chce ublížit ČR! Je to proto, že čeští politici dostali vaší zemi do velmi vážné situace.
Lidé nechápou, že když se průmyslová výroba jednou zavře – už se neobnoví. Deindustrializace Evropy z důvodů, že údajně není plyn a energie – zavřou proto, že není zisk a skončí! Je čas přestat si myslet, že USA na ČR záleží! Evropa prodala svoji duši Ďáblu a tím ďáblem je Amerika. NATO není evropská bezpečnostní aliance! NATO je prodloužením americké národní bezpečnostní politiky! NATO dělá to, co USA chce, aby dělalo. Proč byli Češi v Afghánistánu! Ne, že by vás Afghánci ohrožovali, ale proto, že USA vám řekli, abyste tam šli a vy jste nás poslechli! NATO neexistuje ve prospěch Evropy, není pro její bezpečnost. Pro Evropu je dobré mít garantovaný přístup k levnému plynu, který poskytuje Rusko! To je chytré. To je dobrý obchod. Rusko je váš soused. Amerika ne. Používejte zdravý rozum.!

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Amíci věděj, že češíci sou opravdu vynalézaví a harpagondechujcky zocelení od Bílé hory, né li od dob pravěku. Amíci vědí, že gdyž češíkům vezmete všecko, voni zas něco vykutaj, je to jako dobytek, kerej řežete do hrnce a ostatní češíci se na to dívaj a stále žerou pomeje a trávu a vyráběj maso a howna. Voni eště dodnes nepochopili, že stačí jednou vybudovat pěknej svět a pak si žít. Voni furt stavěj co jim harpagondechujci ukradnou a rozboří. Dokonce mají harpagondechujce nastěhované v nejlepších bytech a platí jim všechno. Jídlo, apanáž a zábavu v politických půtkách. Zdá se vám to neuvěřitelné, fantastické?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)