Migrace a potopa světa

Autor
Štítky

Zhruba před týdnem přetiskl bratr Vlk na svém serveru Kosa Zostra článek o tom,  že se vlastně od dob dávno minulých zase až tak moc nezměnilo, pravda se dělá pomocí školení, nepříjemné otázky je třeba potlačit a hlavně nepřipustit skutečně svobodnou diskusi. Pokud máte zájem zde je odkaz: 

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/09/06/hate-speech-aneb-jak-umlcet-hlas-internetu/

Vlastně jsem se k tomuto tématu ani nechtěl vyjadřovat, neb je to věc tak běžná a tolikrát viděná, že by mě to vlastně nemělo překvapit. Nicméně po přečtení zážitku pana Cimbála jsem si vzpomněl na možná dvacet let starou osobní zkušenost, se kterou bych se s vámi rád podělil. To bylo tak: 

Bylo mi někde kolem dvaceti let a prožíval jsem zrovna svou první deziluzi ze světa. Začal jsem chodit do práce a zjistil jsem, že je to dost otrava a peněz za to moc není, všechny moje velké plány jsem začal pomalu balit, proškrtávat, protože moje reálná budoucnost začal narážet na moje vlastní možnosti a ne možnosti mého tatínka. Také jsem zjistil, o co jednodušší bylo, když mi můj milující rodič tu a tam prošlápl cestičku a také jsem si udělal reálný obraz o nákladech na mě měsíčně vynaložených. Podobnou věc prožije asi každý. Někdo se s tím vyrovná, někdo začne chlastat a já jsem tehdejší dilema mezi růžovými brýlemi a realitou řešil příklonem k Bohu. 

V praxi to vypadá tak, že se upnete na dalšího rodiče v nebesích, původně nesmyslné biblické texty k vám najednou začnou promlouvat a zjistíte, že existuje hodně křesťanů, kteří si něčím podobným prošli a mají vám k tomu co říci. Také se člověk najednou rád a s chutí modlí, protože alespoň Všemohoucí (snad) naslouchá. A jak se vám boří představy o světěv kterém jste král a vládce, tak vám vlastně přijde smysluplný svět, kde Bůh v podobě Ježíše slouží, pomáhá a nic z toho nemá. Zjistíte, že v životě jsou (z nezbytnosti) i jiné hodnoty než prachy a moc a tak nějak se s životem srovnáte. 

Tenkrát jsem byl ještě sám a nezadaný, tož jsem s chutí objížděl různé křesťanské akce v našem okolí, protože v církvi je zhruba dvojnásobný převis žen nad muži a i když jsou křesťanky cudných mravů, zpravidla je mladý muž na křesťanské akci obletován a hýčkán. Onehdá jsem trávil víkend v nejmenovaném sboru v západních čechách a programem byla poněkud tajemná zpráva dvou mladých holčin, které si přečetly jistou zajímavou knížku a že nám o ní budou vyprávět a bude následovat diskuse. 

Bylo nás tam asi čtyřicet, většinou mladší než já, šestnáct až osmnáct let, většinou středoškoláci. Holky naběhly, měly projektor (to tehdy nebylo úplně běžné) a že začneme kvízem. První otázka... proč lidé nevěří tomu, co je zcela evidentní a jasné a raději dávají přednost lži? Odpovědi byly různé, protože nikdo nevěděl o co vlastně jde, ale holky nás jednoznačně směrovaly k odpovědi, že je to dáno většinou. Lež je uznána za pravdu, pokud ji zastává většina. Zatím pořád žádný problém... vlastně se s tím mohu ztotožnit, protože v mnoha případech je skutečně konformnější jít s davem. 

Následovalo ještě několik podobně volených otázek, pak pokračovalo promítání obrázků s několika významy a pořád nebylo jasné o co vlastně půjde, ale vlastně to proběhlo úplně stejně jako popisuje pan Cimbál. Řekl bych, že otázky a vůbec postup vyčetli všichni ze stejné knížky. 

A pak to přišlo... kreacionismus. Svět byl stvořen v sedmi dnech někdy před pěti tisíci lety, je proto spousta důkazů, ale nikdo tomu nechce věřit, protože darwinistů je víc i když Darwin evidentně lže a pak následovala půl hodina důkazů. Ovšem holky si lépe zvolily publikum a uměly s tím líp pracovat, většina z nás koukala jako zjara a na tu ofenzívu nebyla vůbec připravená. Na závěr jsme dostali videokazety, abychom se mohli doma seznámit s dalšími důkazy tentokrát o potopě světa. Pokud máte zájem, na youtube stačí napsat slovo kreacionismus a všechna videa tam najdete přehledně připravená. 

Video o potopě bylo velkolepé. Nejprve se počítalo, kolik zvířat bylo zapotřebí naložit do Noemovy archy (byly to nějaké desetitisíce druhů), pak je bylo zapotřebí zprůměrovat, aby se zjistilo jak velké zvíře je průměrné (prý jako ovce) a pak se počítalo, kolik ovcí se vejde do dobytčáku a kolik se jich tedy vejde do archy a po patřičném vynásobení zbylo v arše ještě dost místa pro Noeho a jeho rodinu. Že ovšem dle Bible byla zvířata po páru a dokonce některých bylo i sedm párů, to už se do videa nedostalo...

Abych to zbytečně neprodlužoval... Zkrátka a dobře přednáška o migrantech a jejich přínosech pro naše životy se jako vejce vejci podobala přednášce o tom, jak byl svět stvořen během sedmi dní a  po nějaké době byla celosvětová potopa, kterou přežil Noe a díky němu všechna zvířata. Dokonce mám pocit, že to opisovali na stejné Newyorské adrese. V USA se tomu říká Mc Church - zkrátka Mek Kostel, který dodá předžvýkanou duchovní potravu a používá při tom principy odkoukané z hromadné výroby a Public Relation. 

Nemusím asi zdůrazňovat, že i když byla přednáška působivá, dlouhodobě se nikdo kreacionistou nestal. Naopak, zaťatých darwinistů přibylo a naopak holčiny už nikdy podobnou příležitost nedostaly.  Jedna z nich se pak provdala do rodiny hlásající tyto nauky a nyní má to potěšení prožívat na vlastní kůži podobné PR praktiky od svého manžela. Ostatní vzali na vědomí nedostatečné obzory nadšených kreacionistek a zařadili je do příslušné škatulky. Americké metody tady u nás prostě nefungují. Skoro by si člověk myslel, že holky zaplatil někdo od Darwina, protože málokdy začne o jeho teorii přemýšlet tolik lidí. Stejné to bude i s Hate free a podobnými nápady.  Lidi si to poslechnou, asi budou mlčet, možná se i zapojí a pak, když vyjdou ven, zařadí si lektory do příslušné kategorie a budou si myslet svoje. Je to medvědí služba všem vítačům a sluníčkářům, protože podobně přiblblí lektoři zajistí jedině další odhodlané odpůrce vší migrace.  

Lidé nemusejí být vzdělaní a mít velký rozhled. Mohou se snadno mýlit. Mohu mít nedostatečné informace, může se jednou třeba i ukázat, že muslimská migrace bude přínosná. Může se ukázat, že Putin je gauner a Merkelová jediná tomu všemu rozuměla. Prostě běžný člověk nemusí být génius. Ale i podprůměrně inteligentní člověk rozezná instinktivně blbce. To máme všichni v sobě. Pokud se blbec bude za něco zasazovat, zpravidla se mu podaří opak. A platí to pro migraci, Zemana i Babiše. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

To uz se ale 1400 let ukazuje vsude, kam se islam dostal od Egypta po Indii, od Keni po Finsko. Staci se podivat do historie.

Ja tyhle nazory fakt nechapu. Staci se sebrat a odjed to Francie a zajet si primo do muslimske ctvrti. Klidne si tam zkusit bydlet.

To je jako debatovat o tom, jestli je snih studenej nebo ne a nevylizt ven a nevylizt, abyste si na nej sahli.

Zatím bez slepic

Garage under the second dribbling is toward the start up the left side of the body without any slowdown, the footsteps choiceness and quickly, soon arrived at the position you would like to go. Unlike most pitcher like the biggest market of gravity down, then struggled to jump to complete, the garage action much more concise. Don't waste any time and energy, just jump off the floor, slightly triggered his filming action instantly. "He is not only the most pure great scorer, he even gave shot two words to make the definition, the whole shooting art played a new revolutionary role. "The bobcats go scout work Adam -- Mr Libby said Treasury.

Table frames in 6 a few minutes and 31 seconds, garage from his chest slightly next point position held up the ball, the index finger in addition to middle finger instinct to locate gaps in the rubberized ball center. His wrist gently lifted back, left his palm the baseball, but still control involving his fingers. His right arm into every one of the joints is close to help 90 degree Angle, from your shoulder to the shoulder, from the elbow on the wrist, from wrist to talk about, as if a diner waiter in carrying some sort of tray.

Glen Davis clippers, 289 - pound in-front, need to speed up their action within the Treasury, since the childhood to lay an excellent foundation for complete to garage in different state, the right arm and shooting will keep perfect posture and power. And in addition to master hand movements, garage has a precise shot needed yet another factor: enough deep muscle tissue memory. Shooting touch seriously isn't a proper adjective, a single player, able to throw a superb shooting there is yet one secret to all - day after day, year after year process, until a set involving complex dynamic chain implanted into yourself physically. Garage never resist for example monks meditate boring practice, it also helped any time he graduated from school, eventually grow into an outside leading little-known Davidson higher education NCAA elite last eight.

"Game changing, there is no time to <a href=http://www.kdshoes.us.com>kd shoes</a> you feel about your own shooting action is correct, " curry mentioned, "you can only make use of their daily at the courses ground building muscle memory, hit and believe we can. We're so lots of practice in training, so that you can the game, you can make use of instinct to react. But if it is not correctly, the game will sense very strange. ".

Tag: <a href=http://www.yeezyshoes.us.com>yeezy shoes</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo, je to lákavé, uvěřit nějakému nesmyslu, který kdyby byl pravdou, byl svět krásnější. Třeba ten Ježíš, kdyby fakt byl a poslouchal vaše modlitby a nezištně vám pomáhal, k tomu nabídka věčného života po smrti, jo, to by byla paráda. A k tomu ještě ten povznášející pocit, že patříte ke společenství těch pokročilejších lidí, kteří prozřeli. To pak budete vykládat klidně třeba i že je Země placatá. Ale najít v sobě odvahu si přiznat, že to byla jen příjemná iluze, to chce odvahu. A tam někde teprve začíná to pravé duchovní poznání a moudrost, kdy přestanete se sebeoblbováním a začnete být sami k sobě naprosto upřímní a dokážete přijímat životní zkušenost, ať už je a bude jakákoli.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

...a jak to víte, Kadlasi? Vyšel jste ven, šáhl si a ono tam nic? A čí nic tam bylo?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejsem tak moc světa znalý,ale nikdy nebyla spojena migrace s takovou sociální potřebou až vyžadováním.Každý migrant se snažil uplatnit čímkoliv.Sice nám to dost ukázala Anglie u naších Romů,ale už to také snižují.To co zatím dává Německo,nebude dlouho trvat a nejde to uplatnit a vyžadovat po každém státě EU.I když cítím,že pan Vidlák není odpůrce migrace.

Zatím bez slepic

Migrace se děje z dopuštění nejvyšších míst EU, aby rozbila národní státy nádavkem zlikvidovala sociální a zdravotní systémy, včetně systému penzí. Všechny hezké úvahy politiků a sociologů o tom, jak je nutné si spořit na penzi, jsou k ničemu. Jakmile bude mít někdo naspořeno, stát tu hromadu peněz pod záminkou nezbytné solidarity s trpícími chudými znárodní a rozdělí muslimským imigrantům. Pokud je nerozdá imigrantům, zabaví je na úhradu státních dluhů. Buď přímo nebo puštěním inflace, která úspory zcela zlikviduje.
Sociální systémy, jak je známe, zkrachují, protože jiný závěr to finanční letadlo nemá.
Jedeme z kopce, dole si nabijeme ústa a zlámeme nohy a nemůžeme tomu nijak zabránit. Můžeme si jen užít svižnou jízdu z kopce dolů.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Naprosto nepochopitelné,co se děje a bude dít.
Merkelová vyhrožuje,že máme dodržet výnos E.soudu.
Německý ministr vyhrožuje,že musíme všem utečencům poskytovat stejné sociální dávky jako v Německu.
Právě takové nesmysly,můžou položit více států Evropy,pokud budeme muset přijmout několik tisíc utečenců,snad se uvažuje o dalších kvótách.Skutečně jde teď o to,jednou se podvolíš,musíš i podruhé,atd.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
děkuji za Vaši odpověď. Evropský soud není žádným soudem, ale je to další politický orgán EU. Proto ani jeho rozhodnutí není rozsudkem, ale dalším politickým prohlášením, kdy je naprosto jasné, jak dopadne.
Německý ministr může vyhrožovat, jak chce. Pokud nebude premiérem Bohuslav Sobotka, ale bude jím člověk s trochou vlastenectví nebo smyslu pro realitu, uvědomí si, že požadavek Němce je nesplnitelný. Ostatně chytrý diplomat by mu odpověděl, že je možná další varianta, že sociální dávky utečencům klesnou na úroveň Rumunska a Bulharska, kde jsou myslím nejnižší.
Ekonomičtí imigranti nejsou lidé, kteří by potřebovali naši pomoc a soucit. Evropa se natolik snaží vytěsnit vše špatné z našich životů, až si pro své flagelanty a dobroděje musela ty nešťastníky, kterým mohou pomáhat, dovézt. Celá migrační krize se děje kvůli asi 30% populace sluníčkářů, kteří jsou potomky středověkých flagelantů. Páchají dobro, aby si připadali lepší. Takže místo imigrantů klidně půjdou zachraňovat zvířata z kožešinových farem, vypustí norky americké do volné přírody, aniž by na chvíli pomysleli na strašlivé důsledky jejich činu. Norek americký vypuštěný ochránci zvířat z kožešinových farem ve volné přírodě úspěšně likviduje jiné druhy zvířat. Ti ochránci ale měli dobrý pocit.
Sluníčkáři pomáhají čistě kvůli jejich uspokojení, takže by je uspokojila i pomoc českým bezdomovcům, ale ta není tolik žádaná jako nezištná pomoc lidem v Africe pod horkým tropickým sluncem.
Jestli se kvótám podvolíme nebo ne, je už jedno. Imigranti v ČR nezůstanou ani při sjednocení sociálních dávek, protože budou chtít žít islámem mezi svými a ne mezi samými bezvěrci. Před útěkem do Německa imigranty zastaví jen vyhoštění na africký kontinent. K tomu ale nebude vůle ze strany sluníčkářů. Až bude muslimských imigrantů příliš, dojde ke krvavé občanské válce, ve které bude policie a armáda pomáhat muslimům - ze začátku. Pokud se pak vzbouří, vyženou Evropané muslimy. Pokud ne, Evropa bude celá muslimská a muslimové LGBT komunitu a sluníčkáře vybijí jako první. Odpůrci muslimů jim v tom bránit nebudou a muslimům budou sluníčkáři odporní jako slaboši hodící se jen za otroky.
To je pouze konstatování situace a možných směrů dalšího vývoje. Politickou reprezentaci ovládnou sluníčka a obyvatelé na ně budou kašlat. Klíčové pro vítězství muslimů bude, kam se přikloní armáda a policie. Takže počítejme, že imáni nařídí, aby muslimové vstupovali do policie a armády. Jak k tomu dojde, muslimové vyhráli navždy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

fotrák - ja souhlasim s Kadlasem. Ony komplikovane veci se tezko vysvetluji jednou kratkou udernou vetou, zrejmou na prvni pohled uplne kazdemu, zvlast kdyz se nekomu nechce to vysvetlovani poslouchat.

A pro ty verici co ztrati viru, je to casto tezke trauma, protoze to znamena, ze jim lhali rodice, autority, ze meli pravdu lidi, ktere nemel dotycny rad a ze ze sebe delal blbce. To neni snadna vec a lide se k tomu dostavaji az kdyz nemuzou jinak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozmetadla pseudointelektuální mrvy, která zahnojují noviny i televizní obrazovky nablblou propagandou, o jaké píše Vidlák, bohužel především odklánějí naši pozornost od naprosto zásadních priorit...

(Všimněte si, kerak elegantně pomocí jednoho oslího můstku sem vpašuju článek o vodě.
Prostě mi to nedá a ten článek je fakt výborný, hutný, dlouhý a neužvaněný. Pokud má někdo zájem o ekologii nebo alespoň o to, co by měly naše vlády dělat místo vlastního sebezesměšňování či najímání dalších a dalších bezostyšných propagandistů formátu útržku toaletního papíru či dokonce Jakuba Jandy....No nějak jsem se rozhovnil, oslí můstek má dva pilíře. :-)

Nemusím furt jen psát, taky číst je třeba!

http://casopisargument.cz/2017/09/13/voda-a-krajina/

Zatím bez slepic

Upoutávka zaujala, leč již autor to pokazil. Alarmista Cílek mluví překrásně, pěkně se poslouchá, leč je to takový ten správný intelektuál. Mnoho květnatých řečí ale žádné řešení. Již jen to jak používá jednotky dává tušit, že o problému nemá páru. "Země navíc zachytává sluneční energii v množství nejméně 1 watt na metr čtvereční." No ano je to přímo katastrofa, na jeden metr dopadne za celý den, nebo týden, případně rok 1W. Pokud neuvede v jakém čase ten wat dopadne, je ta informace naprosto nevypovídající. Věta "Pro srovnání – cyklus příchodů a odchodů ledových dob je způsoben odchylkami kolem 5-7 wattů na metr čtvereční." mne dorazila.

No a tak by se dalo pokračovat do nekonečna.

Dočetl jsem konec odstavce, udělalo se mi nevolno a ukončil jsem pokračování v nevolnosti.

Ano, Cílek je dobrý pouťový řečník, nic víc.

Zatím bez slepic

"V posledních několika letech je téměř každý následující rok o něco teplejší než rok minulý a to i přes poněkud klesající sluneční aktivitu současného 25. slunečního cyklu. Zároveň světový oceán do hloubky 2 km pojal neobvykle vysoký obsah tepla, které bude v tom lepším případě ztrácet další dvě desetiletí. Prohloubila se celková teplotní nerovnováha celého zemského systému, ve kterém posledních několik tisíc let panoval víceméně nulový režim – tedy že množství přicházející sluneční energie se rovnalo množství odcházející energie. Dnes Země navíc zachytává sluneční energii v množství nejméně 1 watt na metr čtvereční. Získané teplo je ukládáno především v oceánu. Tím se zvětšuje celkový teplotní základ planety. Rozdíly povrchových teplot mezi oceánem a souší proměňují směry větrného proudění, a protože vítr „je bagr, který hrne vodní páru“, tak na mnoha místech Země prší jindy a jinak, než jsme byli zvyklí. Pro srovnání – cyklus příchodů a odchodů ledových dob je způsoben odchylkami kolem 5-7 wattů na metr čtvereční."

Ako laik som to pochopil tak, že dlhodobo ostáva 1W naviac, keď predtým bol nulový režim. A keď je dlhodobé obdobie mínus 5 - 7 W tak sa Zem ochladzuje a prichádza doba ľadová.

Zatím bez slepic

In reply to by oldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Některé názory tvrdí, že doba ledová souvisí především s Golfským proudem. Jakmile nedováží teplou tropickou vodu na sever, dnes obyvatelné části se zalední.

Zatím bez slepic

Věštče,
nechci být uštěpačný, chápu, že ne každý musel absolvovat gymnázium či průmyslovku - ale tohle je, tuším, učivo základní školy!
Zkuste se podívat, ČEHO je jednotka watt, co je to (fyzikální) práce, co je to výkon či příkon, jaký je rozdíl mezi W a Wh, či kW a kWh, resp W a Ws - a jak se jí ve fyzice říká, co je to J,...
a tak dál.

Kdybyste potkal Cílka, zeptejte se ho třeba , kolik kilogramů váží jedna minuta - vsaďte se, že bude zírat jako já na Váš příspěvek. Vy budete vítěz, protože Vám je to jistě jasné, mně ne, my to na bymplu ani na VŠ nebrali, nebo jsem chyběl... :-)
****
Ekoalarmisté a sluníčkáři s Cílkem nemluví - dokonce mu vyhrožovali a on už nechtěl předášet, že to nemá zapotřebí ve svém věku. Odmítá totiž opakovat propagandistické kraviny, ať už klausoudní nebo naopak ze strany současných "ekologů" ze strany Zelených, jejichž znalosti přírodních věd či alespoň jejich abecedy jsou asi tak na Vaší úrovni.

Ale je hezké, Věštče, že dokážete hned po prvním odstavci vyvěštit, o čem je zbytek článku a že byste mu nerozuměl stejně jako tomu prvnímu.
Že se Vám dělá po přečtení textu špatně, z toho si ovšem nic nedělejte. Je to pro Vás příliš těžká intelektuální strava, psaná pro Vás cizím jazykem za použití cizích termitů, o jejichž významu nejste uniformovaný.

Ale pište dál, dříve či později se určitě trefíte a napíšete něco o něčem, o čem něco víte. Zkuste třeba něco z Vašeho učebního oboru.

Zatím bez slepic

Cílek je zvláštní případ. Vypadá jako slušňák a napovídá spoustu zajímavých věcí z oborů, které zná a najednou začne žvanit úplný propagandistický bláboly, až člověk kouká, kde se to v něm bere.

A potom vám google vyhodí článek o tom, jak pan Cílek chodil na setkání havloidů u Shapira a začne to být divný. Pak zaregistrujete, že měl bejt členem rady ČT, nebo jak se ten dozorčí orgán přesně jmenuje, a začne to bejt ještě divnější.

No a pak si uvědomíte, jak moc se objevuje v ČT a zas to divný bejt přestane a ty jeho poraženecký kecy, podprahové shazovaní českého národa, v Havlově linii, a mouré příklady z historie jen na jednu stranu a po té správné politické linii a vlastně to do sebe všechno zapadá.

Že je slušňák povahou na tom nic nemění a že mu nadávaj sluníčkáři taky ne. To se tak dělá hrát jak se mezi sebou nemáte rádi.

Je to jako trapné snahy Robejška z Římského klubu, mainstreamového pisálka Tomského z Anglie a jakéhosi zbrojaře Hynka zakládat stranu, jakoby říkající to samé co Okamura nebo Zeman, až se člověk zarazí, čímže se to vlastně od dotyčných lišej a proč nevstoupili teda do jejich stran, když ty jejich názory jsou ty samý. Však by byli silnější spolu a více by dokázali.

Takže jim zrovna o tohle asi nejde. Zato to na politické šachovnici vypadá, že chtěj Zemanovi a Okamurovi odsát nějaký hlasy a tím ho oslabit - což krásně zapadá do jejich předchozích aktivit a celkového schématu, odsávací strany.

Něco jako v USA kde na jedné straně bylo Occupy Wall Street a na druhé miliardáři Kochy sponzorovaná Tea Party. Takže vyšuměla obě hnutí a Wall Street pod černouškem dostal jen další prachy od státu.

Zatím bez slepic

No řeknu to asi tak, když někdo napíše "nolový režim" a přitom si musí být vědom, že pro současnost to nikdo nedokáže spočítat (teda zelení apod. ano...) tak jak mám brát celý článek potažmo knihu?
Stačí se podívat do kronik a ví,že za Karla čtvrtého se u prahy ve velkém pěstovala viná réva, protože bylo počasí jak na jižní moravě a když se toto počasí vrací po malé době ledové, mám brečet, že se vrací "normál" od výkyvu malé doby ledové?
Atd. atd. Cílek ze začátku nastoloval dobré témata, předkládal jaké si máme klást otázky, dával do souvyslostí obory, lae jakmile začal odpovídat a čas postupně obnažoval, že jeho "předpovědi/závěry" mají hodnotu Nosdradamova proroctví, tak by měl začít přemýšlet, že otázky klást umí, ale nemá odpovědi a tak by je neměl dávat....

Zatím bez slepic

Odčerpání hlasů založením strany s velmi podobným politickým programem jako má objekt zájmu je klasická politická metoda. Pokud se např. Okamura bude pohybovat kolem 5% hranice pro vstup do parlamentu, stačí založit jednu nebo dvě strany s podobným programem, které se ale budou distancovat od Okamury. Každá strana získá od 0,5 do 2% (obvykle), čímž Okamurovi seberou hlasy potřebné k překonání 5% hranice. Když se pak všem dvěma až třem stranám nedaří, najednou jejich vedení prozřou a spojí se dohromady (viz čtyřkoalice a jiné podobné hnutí). V některých chvílích mohou hrát malé strany roli jazýčku na vahách.

Zatím bez slepic

Drahý Holube,

i na varné konvici je napsáno 2000W, ale pokud ji nestrčíte do zdi, víte jen, že je uzpůsobena tak, že by kdyby byla v té zdi tak se něco stane. A to něco, co se stane, se dá měřit. Když do té konvice s 2000W nalejete vodu, co se s ní stane. Nic. Teprve když ji zasunete do zdí, pak začne dělat to, co od ní očekáváte, spotřebovává energii jež má rozměr v tomto případě kWh.
Přejdeme li analogicky k 1W na metr čtvereční, spíš na metr čtverečný, pak teprve můžeme posoudit za jaký čas se ten watt do toho povrchu dostane.

Pochopil to i Holub?

Zatím bez slepic

Jistě.
Pochopil jsem, že Vám není jasné (resp. nerozlišujete) energii, resp práci od výkonu, resp. příkonu.
Není tak složité se podívat po internetu (pokud nemáte nějkou jednodušší učebnici pro ZŠ.

Mrkněte se třeba na definici fyzikálních jednotek - a pokud něco nepochopíte, najděte si další heslo.
Dejte vědět, až zjistíte, kde děláte chybu.
Pokud se Vám to nepodaří, zavolejte na nejbližší základní školu a poproste tamního učitele fyziky, zda by Vám neposkytl hodinu ši dvě doučování - třeba to za pětistovku či láhev flašky udělá.

Došel mi ve špajzu hrách, jinak bych krátce potrénoval a ještě sem něco hodil. :-(

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Drahý Holube,

pochlubil jste se že jste vysokoškolsky vzdělán.
Odhaduji, že jste byl učitelem fyziky na základním stupni. Takové to, čím méně problému rozumím o to víc zarputile a zuřivěji učím.

Jo jo, vy se k tomu Cílkovi vcelku hodíte.

Zatím bez slepic

:-))
Dík za lichotku - nepřeceňujte mě, do Cílka mám bohužel daleko.
Co se týče učitelů - pár jich znám; nebudete tomu asi věřit, ale i mezi kantory se najde spousta inteligentních, gramotných a příčetných jedinců.
Místopřísežně ale prohlašuji, že jsem Vašeho fyzikáře/ku určitě nenavedl, aby Vás tehdy z té fyziky nechal/a propadnout, přestože ho/ji plně chápu... :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tajně jsem doufal, že příklad s varnou konvicí je příklad k pochopení i pro velkého ignoranta fyzika. Leč vidím, že trváte na nepoznaní rozdílu mezi výkonem a energií, což mne trošku děsí u vysokoškoláka, na druhou stranu shovívavě chápu. Že ta vysoká škola byl VUML?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Gerd - ale můžeme tomu zabránit. Ani svině nejsou nesmrtelný a mrtvá svině v politice nic neprosadí.

Je potřeba se rozpomenout, co platilo na nácky a vyvodit z toho závěry.

To však záleží na tom, jak moc komu záleží na vlastních dětech a to si musí každý rozmyslet sám.

Zatím bez slepic

Zapomínáte, že i politici si dobře uvědomují, že potřebují ochranku. Jeden člověk se k politikovi nedostane a po organizovaných skupinách pase policie. Navíc životnost politiků je obvykle 2-3 volební období, pak mizí na smetiště dějin. A za každého politika čeká deset dalších nadějných. Daleko větší šanci dávají normální volby. Tedy dokud je nezakážou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

co jsem si navařil, bych si měl sníst (v případě tématu Voda spíš vypít).
Pokusím se, až budu mít chvilku času, k tématu vrátit, pokud to snad někoho zajímá, mrkněte sem třeba zítra nebo pondělí.

Něco mám od něj načteno, něco jsem v rozhlase vyslechl,,, několik málo set hodin jsem nad jeho myšlenkami strávil, zdaleka ne se vším souhlasím.
Nicméně je to člověk, který svým rozhledem, erudicí i inteligencí přesahuje většinu z nás, co zde píšeme.
Mne tedy určitě, ale to zas není takový problém.

Důležité je, že má mimořádnou schopnost nacházet souvislosti - a objevovat i široce rozšířené a bohužel obecně uznávané klamy. Včetně klamů tzv. "ekoalarmistů".

Ale teď fakt nemám čas psát článek, omlouvám se.
Zkuste si nějakou Cílkovu přednášku či lépe rozhovor s ním najít na Trubce nebo varchivu pořadů Jak to vidí v ČRo 2.

Zatím bez slepic

Přátelé,
po úvaze jsem si řekl, že koho zajímá Cílek, lehce si jej dohledá a nemusí se spoléhat na předžvýkanou potravu.
A kdo na něj má hotový názor, pro toho by bylo moje zjednodušené převyprávění ztrátou času,kterou může smysluplně využít třeba k fyzikální meditací nad významu písmenek na štítku varné konvice.

Takže jen k tomu, jak Cílka subjektivně vnímám coby autora a veřejně působící osobnost:
Jako geolog neměl a nemá jednoznačný a hotový instantní názor na VEŠKERÉ příčiny globálního oteplování - bohužel je všechno složitější, než to vidí hoši ze strany zelených, kterým je všechno jasný a krásně jednoduchý.

Nicméně protože se Cílek od počátku lišil svými názory od ekoaktivistů, kteří si říkají ekoLOGOVÉ, ačkoli o ekologii - tj. vědě - nevědí, ale věští, byl omylem občas považován za snaživého popírače vlivu člověka na změny klimatu. A tudíž zván do rádia, televize a na přednášky.
Čímž si udělal jméno - a do jisté míry svého vlivu využívá či se o to snaží.

Podle mne k dobrému.
Asi jsem negativně ovlivněn tím, že jsem od něj přečetl několik knih a vyslechl pár hodin přednášek a pořadů v rádiu, místo abych si přečetl jeden odstavec a udělal si definitivní názor.

Zatím bez slepic