Migrace vs. Korona

Autor
Štítky

Skoro to je jako boxerský duel. Na jedné straně se nám pozvolna šíří Koroňáček, který v Itálii lidi slušně kosí. Za jeden den 28 mrtvých, to už je číslo k zamyšlení. A z potenciálně ohrožených oblastí se o víkendu vrátilo domů 25 tisíc čechů. Kolik z nich nám teď běhá po supermarketech, vesele chrlí virus kolem sebe a špatně jim začne být až někdy příští týden? 

V druhém koutě se nám krčí desítky tisíc lidí jdoucích za lepším životem do Německa. Na hranicích s Řeckem je velmi napjatá atmosféra plná kamení a slzného plynu. Na moři pleskají kulky varovných výstřelů okolo gumových lodiček... už se nezachraňuje. Posílá se zpátky. 

Oba soupeři mají potenciál dělat převraty, ničit politické kariéry a rozvracet společnosti. 

Když jsem dnes poslouchal kecy Adama Vojtěcha i našeho Andrejka, tak jsem vážně rád, že jsem si nadělal ty zásoby. Nevím jestli mě Koroňáček dostane, ale začínám si být až nepříjemně jistý, že dočasně rozvrácené zásobování se o mě otře. Dětičky, ty už se pomalu připravují na delší prázdniny u počítače, bo nebudou smět mezi lidi a já abych se v práci poohlédl po zrušených dezinfekčních vanách pro auta, protože kdysi jsme byli strategický provoz a s podobnými věcmi se počítalo. Je dost možné, že se to zase zavede... tedy až nakonec... až se přeplní nemocnice a všichni budou v karanténě, protože se potenciálně mohli nakazit. 

Všichni pravdoláskaři by měli být šťastní... konečně se totiž ukáže, co je ten Babiš doopravdy zač. Teď se skutečně ukáže, zda je k něčemu to, co na něm adoruji i já - ta pracovitost od brzkého rána do pozdního večera, schopnost obklopit se schopnými lidmi, analytická a trochu gaunerská paměť a schopnost improvizace. A nebo se ukáže, že to je jen další snůška keců, další blbci, kteří si hráli na hrdiny a vyjeví se olbřímí neschopnost. 

Ale to říkám už také dlouho - pokud Andrej nezvládne krizi, pomašíruje na smetiště dějin jak namydlený blesk. Sice se frajer nejspíš připravoval na úplně jiný okruh kriziček, ale příprava na minulou válku je také klasika. Tož jako obvykle... uvidíme, jak jim to improvizuje. A navrhuji, abychom do diskuse každý napsali, kolik času dle našeho soudu ještě zbývá Adamovi Vojtěchovi ve funkci. Já osobně mu dávám do konce března. 

Ale jestli tohle Babiš nějak ustojí. Jestli si s Koroňáčkem uspokojivě poradí, budeme ho mít v parlamentu ještě hóóódně dlouho. 

Včera jsem si také přečetl, že EU podpořila Řecko v jeho snaze nepřipustit nelegální překračování hranice. Ale upřímně... pokud tam Turci navezou dost lidí a pak mezi ně zamíchají ty správné, vyškolené a bojovné jednotlivce nebo skupiny, tak to pár vojáků a policajtů nemůže zvládnout. Nota bene, normální člověk má problém střílet do neozbrojeného davu a pokud tam stojíte s kvérem, tak vám motivační článek o tom, že proti vám stojí invazní armáda. moc nepomůže. Když k tomu ještě víte, že za vámi stojí kupa reportérů, kteří se jen třesou, aby záběry jak vraždíte neviňátka, povláčeli médii. 

Pokud se dnes Erdogan nedohodne s Putinem, skoro bych si troufal předpovídat, že řecká hranice bude prolomena. A co se stane pak, to se rozklíčuje až zpětně. Ale docela určitě bude nový migrační proud směr Dojčland vypadat poněkud jinak než posledně. Bude ho lemovat o dost víc mrtvol  a neuvěřitelné množství politických mrtvol. 

Mám vážně velkou chuť tvrdit, že na konci roku 2020 bude hodně věcí jinak než to teď vypadá. Když se potkají takto silní mediální soupeři, je skoro jisté, že se spojí... 

Udělám teď osobní vidláckou předpověď: 

1. Budeme mít kousek do předčasných voleb. Babišovi se bude každý vysmívat a familiérní Koroňáček už nikdo říkat nebude. Naopak mluvit o koroňáčku bude hnusné faux pax něco jako provaz v domě oběšencově. 

2. Budou se skloňovat slova jako recese, nezaměstnanost a podobně. 

3. Německá AfD se popré stane stranou s nejvyššími preferencemi. V Německu budou vražit bomby, kamiony, auta, pistole... i teroristi. 

4. V Řecku bude nová vojenská vláda, která nebude platit dluhy. Napětí mezi Ř0eckem a Tureckem bude hmatatelné i tady u nás. 

5. Salviniho nebudou soudit, naopak už bude v premiérském křesle. 

6. Macron bude přemýšlet, jestli spáchat sebevraždu hned nebo až za chvíli. 

7. Tunel pod La Manche bude už nějakou dobu pevně uzavřený a nad ním budou plovat britské válečné lodě v plné pohotovosti. 

8. Putin bude uvolněně diskutovat s evropskými lídry a bude se to nápadně podobat tomu, co dneska dělá na blízkém východě. 

9. Amerika bude mít své nádherné dilema... kdo je větší šílenec... Trump a nebo Sanders? A víte že bych si v americkém bordelu skoro vsadil, že  Sanders Trumpa porazí?  

10. Bude zapomenuta Gréta i Zelené úděly. Mnohem víc se bude mluvit o krachu Bundesbanky. 

Zkusil jsem ty největší šílenosti co mě napadly. Tak schválně...

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (50 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jen krátce - Turci budou řešit dilema: navézt hezké mladé dívky v bílých košilých, nebo utrápené zašpiněné děti? Pokud je poveze před hlavně, bude to ta holka. Pokud na gumovém člunu, budou to ty děti, zatímco jejich tatínek bude mít na sobě plovací vestu.
U Babiše je to nyní tak, že mu v podstatě Koroňák pomůže. Má na co svalit ekonomický propad. A dokud bude kolem hůř než u nás, ale u nás dostatečný strach...

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

kamagra en la hipertension pulmonar <a href="http://vskamagran.com ">what is kamagra</a> online kamagra

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Až kopne Bába Vidlákovi do prdele, přestane se kydat. Byla by to ale škoda. Pár myšlenek mělo smysl.

Průměrný počet slepic: 1.5 (15 hlasů)

Noční Trollí směna?

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kokoti.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale takhle v noci?

Zatím bez slepic

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pamatujete si na ty zanedbany spoluzaky, o ktery se rodice poradne nestarali a tak obcas jenom frustrovane nadavali, popripade zmlatili nekoho o hodne slabsiho, kdyz na nej nekde padli ?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

možná někde ještě leží, horší to bude s náplní do nich.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Potkaj se dva kokoti. Jeden se chlubí, "koupil sem si Škodovku" a druhej kokot mu říká, koupil sem Karlovy Vary. Třetí kokot řekne, su v Prahe jako doma. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Vidláku, nemohl jsem si od Vás nepřečíst, že něco víte o funkci jímky na vašem hnoji. Ale všiml jsem si, že tu výživnou sílu, která vycházela z vašeho hnoje a mně někdy i docela zavoněla, už dlouhou dobu oslabujete zápachem nevyvážené hnojůvky, která přetéká okraje jímky k nelibosti sousedů, kteří tu bydlí! Nebo to opravdu mám chápat tak, že to vážně máte podobné jako třeba „náš“ liberální Fiala a že to jeho „muheeeeee“ vám, nebo vašim čtenářům, něco skutečně dává, nebo může dávat, když bez šoufku necháváte toho zdejšího Muhe-eho u vás exhibovat jak Fiala svého nemocného Řeporyjce? Je ale pravda, nejsem váš soused, ale občas stanuji u vašeho plotu, za kterým je váš hnůj. A tak se vás táži, zda jste si alespoň někdy dal otázku, co si asi tak myslí skuteční vaši sousedé? To vám ten zápach z té vámi nevyvážené jímky opravdu stojí za to?
P.S.
Zdál jste se mi akčnějším hospodářem, co navíc umí i předvídat. Škoda, alespoň já (za sebe) ten stan balím. Vím o místech, kde se ještě furt dá nadechnout čerstvějšího vzduchu, protože tamní hospodáři neváhají hnojůvku šoufkem pravidelně VČAS vylít.

Průměrný počet slepic: 3.1 (19 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jsem to psal mockrát... i když vykydám a vyčistím chlívek, tak na konci procesu není čistota jak na chirurgickém sále, ale "jen" míň hnoje, který navíc ihned znovu začne přibývat. To platí i pro hnojnou jímku. Navíc někdy je prostě vlhké počasí, kdy hnůj nevysychá, někdy je nízký tlak vzduchu, kdy je smradu prostě víc a také jsem někdy unavený a moje kydačská práce podle toho vypadá.

Navíc nežiju jen pro Vidlákovy kydy.

Kromě toho jsem si celkem jistý, že jinde to není jiné. Jinde možná hospodáři jímky vylévají víc a razantněji, ale zase při tom vylijí i spoustu komentátorů, kteří prostě jen neměli svůj den. Až budete stanovat jinde a nadechnete se toho svěžího vzduchu, velmi brzy v něm najdete zase jiné nelibé podtóny. Život má prostě svoje výkaly a z nikoho nevychází cukrová vata.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

kéž by se splnil bod pět /Salvini - i když se podezřele moc kámoší s Trumpem, ale oba dva jsou proti sorošovcům/ a bod 8. Dle mého - demostrana v USA nedovolí jako svého kandidáta Sanderse /vzpomente, jak podle ho podrazili ve prospěch Hillary/ - už se začíná rýsovat volba Bidena - zločince a pedofila - tedy totálně vydíratelného a jejich součásti a kromě toho jsem četla, že volitelé za demostranu Sanderse volit nebudou. Asi vyhraje Donald. co to přinese je ve hvězdách

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

Nešlo by přidat takovou maličkou funkcičku - něco jako tlačítko blokovat navždy - pro registrovaného by se pak nemusel zobrazovat příspěvek nebo i celé vlákno diskuze započaté konkrétním tlachalem :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Můj bratr už na čemsi pracuje... ale ještě mu to nějakou dobu potrvá. 

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

podle mých letitých internetových zkušeností má Vidlák bohužel pravdu.

Pokud se tu uvolní prostor po jednom trollovi, vyplní ho jiný. V ekologii se tomu říká vyplňování ekologické niky.
Dá se proti tomu sice průběžně bojovat stylem , kterým to dělal "cenzor" Libor Stejskal na Aktuálně, ale to se také spoustě lidí nelíbilo. A hlavně - on to dělal šestnáct hodin denně i ve svém volnu a zřejmě už v životě nestíhal nic jiného. Stejskal byl za to placený a nakonec ho stejně vyhodili, protože kromě majitelem nevítaných příspěvků mazal i ty prokavárenské, pokud byly vulgární.
Vpodstatě na něj pak nadávali skoro všichni - většinou za to, že smazal je, bojovníky za Pravdu, a nesmazal toho druhého, který ho přece tak ošklivě vyprovokoval. (Když smazal příspěvek mně, neřekl jsem ani popel, přeformuloval jsem ho a poslal znovu. Občas se stalo, že jsem fakt netušil, proč jsem mazán, pak jsem mu napsal mail a on nejdřív taky nechápal a pak vypátral, že mě smazal robot, protože jsem v nějakém neobvyklém vymyšleném neologismu použil nevědomky řetězec písmenek, který byl náhodu zrovna na indexu.)

Já muhehání z devadesáti procent roluju bez čtení (zbytek občas čtu ze studijních důvodů, kdysi jsem profesně musel denně poslouchat něco podobného. Doporučuju klasickou myš s kolečkem, na tačpedu se člověk snadno uklepne.)

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby se aspoň vždy stejně podepsal, pak bych nedošel ani k prvnímu... kohoutovi...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže už byste pro mě nenašel virtuální uzenou krůtu? Nebo krocana, ani jednoho?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)