Může za to Putin

Autor
Štítky

Předseda Ústavního soudu, Baxa, si stěžuje, že ústavní soudci po svém rozhodnutí o valorizacích důchodů čelí výhružkám a hejtování. Šafr se ve svém plátku FOR RUM 24 vyvrací, že lidé na Rakušana při debatách vlastně už jen nevybíravými slovy nadávají. Věra Jourová si stěžuje, že EU je v Česku „pokažená značka.“ Novináři se zamýšlejí, jak je možné, že se vyhrocuje soužití Čechů a Ukrajinců, když nás Putin přece okamžitě napadne, hned jak teda zvítězí na Ukrajině, kde nezvítězí, protože ruská armáda je neschopná.

Všichni společně mají jedno univerzální vysvětlení… dezinformace. Nejlépe přímo z ruské trollí farmy. Proti dezinformacím je třeba bojovat, odhalovat, kriminalizovat, postavit mimo zákon… sice nikdo neví, jak zabránit tomu, aby si lidé mezi sebou špitali něco jiného, než co říká Česká televize, případně česká vláda, ale o to víc o tom žvaní a připravují strategie, které jdou úplně mimo.

Nikoho totiž ani na chvíli nenapadne, že by chyba mohla být v nich. V jejich neschopnosti, nekompetentnosti a velkohubě vyřvávané hlouposti, kterou dnes a denně dávají najevo na sociálních sítích. Dezinformace nejsou zapotřebí. Stačí je všechny konfrontovat s jejich staršími výroky, které sami, osobně a dobrovolně dali na fejsbůk. Zbytek se stal sám.

To samé platí i pro majnstrýmové intervjuky. Proč lidé odcházejí od jejich pořadů a raději „loví v bahně sociálních sítí?“ Protože to bahno smrdí méně a obsahuje více perel než tvorba Česká televize. Brilantní myšlenky už v televizi nenajdou. Dávno tam nepouštějí nikoho, o kom nevědí předem, jak bude mluvit. Originální názory a trefné postřehy, to se musí hledat v divoké bažině internetu. Ne každý se spokojí s plytkým zpravodajstvím, které je navíc tak předvídatelné, že je zbytečné se na něj koukat. Co bude dneska v Televizních novinách, to vím i bez televize.

Jak je možné, že ten Tucker Carlson má takovou sledovanost, že? Navíc si (hajzl jeden) jede udělat rozhovor s Putinem do Moskvy, i když mu to americké úřady zakázaly…

Udělali jsme to dobře, ale špatně jsme to komunikovali… to je další častá mantra našich pětikoaličníků. Mají nejlepší marketéry. Platí je naprosto opulentně ze státního (tedy z našich peněz). Věnují komunikaci víc času než práci. A stejně to komunikují špatně… Jak je to sakra možné? Vždyť pro ně pracují ti nejlepší z nejlepších?

Je to jednoduché… kde nic není, ani čert nebere. Nevládnou dobře. Kdyby vládli pořádně a kvalitně, tak to jejich marketéři národu prodají úplně hravě. Není nic jednoduššího, než prodávat úspěchy. Ty se prodávají samy. Mnohem těžší je, prodávat průsery. A když jde o průsery kontinuální, nepomůže ani Cerha s Růžičkou. Navíc chybí zpětná vazba, kterou média neposkytují, protože vymlčují stále větší kus reality. Když pak jsou naši papaláši konfrontovaní s realitou, diví se, jak drsná je. Najednou brečí a lomí rukama, že jsou na ně lidé zlí.

Orbán klidně sám prošel mezi protestujícími zemědělci v Bruselu, nikdo mu nezkřivil ani vlásek a ještě mu aplaudovali… Ve stejné Karviné, kde musel mít Vítek Rakušan početnou ochranku, tam mohla Kateřina Konečná bez problémů udělat debatu bez jediného bodygárda. Tam, kam Petr Pavel může jen s hradní stráží, tam mohl jeho vzor, Havel, bez jakéhokoliv doprovodu. I ten Andrej Babiš může klidně mezi lidi a nemusí se jich bát. Kdybych byl marketér hnutí ANO, tak všude ukazuju fotku Vítka v Karviné a jeho ochranky a vedle fotku z jakékoliv debaty Babiše s občany. Nic víc není zapotřebí.

Vítek Rakušan si myslí, že svými debatami ukázal sílu a že mu to politicky pomůže. Ve skutečnosti už prohrál. Právě pro ty gorily, které musí mít za zády. Nepožívá žádné úcty, jen pochlebování nebo nenávisti. Nic mezi tím. Nemá žádnou autoritu, má jen zaplacené bouchače. Nemá ani plán, ani úspěch, má jen marketingovou agenturu. Politickou mrtvolu můžete nabalzamovat, obléknout a navonět, ale pořád bude mrtvolou.

Prohrají.

Prohrají, protože jsou neschopní. Protože prošustrovali jakoukoliv autoritu i osobní integritu. Prohrají, protože nemají plán, jen floskule. Prohrají, protože nakonec je všechno o lidech. Marketing může posloužit jako zesilovač nebo zeslabovač, ale reklama sama o sobě úspěšný politický výrobek neudělá.

Lidé jsou prostě naštvaní. Jsou naštvaní na svoji vládu, na Evropskou unii, na neschopné správce a užvaněné hlupáky, kteří se pasují do role odborníků. Jsou naštvaní na množství nesplněných slibů, nekoncepčnost, jsou naštvaní, že si Fialu zvolili a on už dva roky mluví o tom, že čeští občané nejsou jeho prioritou. Na to nebylo zapotřebí ani jednoho jediného ruského trolla. Tohle všechno si Pětikolka zařídila sama, osobně a dobrovolně.

Pokud budou po sítích dál honit dezinformátory, dál budou hledat ruské trolí farmy, kriminalizovat jakýkoliv tvrdší výrok a platit toho troubu, Romana Mácu, který za ruského kolaboranta označí naprosto kohokoliv, kdo se mu nehodí do krámu, nikdy nebudou dělat správné kroky a nepomůže jim ani deset reklamních agentur. Vždycky se jejich úsilí bude míjet s realitou a o to větší bude jejich pád.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (456 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.

Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.

Průměrný počet slepic: 4 (34 hlasů)

Jak napsal v dnešním článku náš Vidlák americký novinář Tucker Carlson je v Moskvě, viz níže zprávu:

tucker carslon v moskve

zdroj: https://t.me/neCT24/49893

Průměrný počet slepic: 4.8 (124 hlasů)

V předešlé zprávě je zajisté překlep od neCT24, balet Spartak který uviděl Carlson v Moskvě je ruský balet a ne americký viz níže Wikipedie:

balet spartak

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)

.. ještě měli v nabídce poslední loňské číslo a to lednové samozřejmě také mají. Dokopal jsem se i k tomu, abych si konečně popsal poštovní schránku u nové kanceláře. Budu muset ty kydy omezit, musím více pracovat..

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

jj taky ho už od ledna beru :-) papír je holt papír a další množina názorů do sbírky se vždy hodí pro lepší vlastní úsudek. MMK

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Denně zde pod Vidlákovým článkem vytvoříte vlákno ke komentování tohoto, pak připojíte pár příspěvků, ostatní na to sice pečou, páč když někoho napadne reagovat, tak zvolí dole nový post, ale vy jste neúnavný.

Já oceňuji toto vaše každodenní úsilí, taže ho každý den ohodnocuji jednou slepicí.

Průměrný počet slepic: 2.4 (56 hlasů)

.. i já jsem to dělal, a dělám, když se objevím na Kydech okolo 22:00

Je to nápad, který vymyslel INZA, a myslíme si že to je rozumné..

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Takto příspěvky které se týkají článku se hromadí trefně hned pod každodenním článku Vidláka a všechny jiné příspěvky mimo článku se zařadí až na konec diskuze.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

no to zmatení vláken zde na Kydech je někdy k uzoufání, zakládání nových vláken jako reakci na něčí komentář je "na zabití". Z jiných diskusí jsem se naučil psát do předmětu jméno člověka na nějž reaguji, přijde mi to jako docela přehledný způsob :-) MMK

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

Novináři se zamýšlejí, jak je možné, že se vyhrocuje soužití Čechů a Ukrajinců, když nás Putin přece okamžitě napadne, hned jak teda zvítězí na Ukrajině, kde nezvítězí, protože ruská armáda je neschopná.“

-------------------------------------------------------------------------------------

...I když na Ukrajině tedy Putin z důvodu neschopnosti nezvítězí, tak napadne nás, protože to řekl Pospíšil a Černoprdelníková konečně využije svoje nejmilejší hračky, které objednala za 10 let z USA .

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (99 hlasů)

Jak může někdo kdo nezvítězí nás napadnout, to nedává smysl? Ale co by někdo mohl čekat od této pětismečky která se volebním trikem Rychetského dostala do vládních křesel, vše co pětidemolice dělá nedává smysl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

je vidět že neznáte historii a ruský způsob uvažování. Vzpomente si na Stalingrad a Kursk. Rusové neútočili, dokud neměli absolutní převahu. protože věděli, že mají jen jednu šanci a tu nesmí prosrat. V okamžiku kdy měli jistotu že nepřítele smetou se do toho pustili. Můj názor je, že na tak duben-květen bude rozhodující.

Průměrný počet slepic: 4.3 (40 hlasů)

.. Málokdo si všímá významné bolševické inovace této obranné taktiky.

Zahraniční intervenci, která následovala po revoluci, ruští Bolševici porazili díky Kominterně - vytvořili, s pomocí dělnického hnutí, intervenujícím mocnostem doma takové problémy, že se stáhnuli sami. Dnes už nemusí dělat nic, Evropa si své problémy vytváří sama. Rusku stačí jen vydržet a čekat. A to oni umí.

Připomíná mi to citát kohosi z Blízkého východu: "Vy máte hodinky, ale my máme čas"

Průměrný počet slepic: 4.9 (50 hlasů)

Jak napsal Vidlák, tak ve stejném duchu jsem pokračovala..., jestli jste v obojím nepoznal tu ironii, tak už nevím...:-) (ostatní to evidentně pochopili)

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

..to věděl už i známý bavič Miloš Knorr a já mu musím dát pouze za pravdu, protože scénář je pořád i po letech stále stejný, zejména u zmiňované tv stanice.

https://youtu.be/0BQFUqEJZpw?si=tjbyESiXCH-Q0Yar

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

.. Čtvrtníček a Česká soda to sice ještě není, ale tu by si stejně nikdo neodvážil odvysílat.. Takže jsme si zavzpomínali na Televarieté s paní Bohdalovou a panem Dvořákem..

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Pane Sterciku. Před Vaším dnešním článkem jsem si ještě stihl přečíst Váš příspěvek do 42 TČen „Rakušan by měl mít pořádného soupeře, a nejen znepokojenou veřejnost“. Vidlák se chystá na besedu. Tvrdíte tam, že byste se chtě jedné z těch besed zúčastnit, aby Rakušan měl konečně pořádného soupeře. Tady, ač nerad musím souhlasit s výrokem Martina Kollera na Paralelně. Nemějte mi za zlé, že lezu i na tyhle kanály. Když si něco přečtu, nebo poslechnu, tak to neznamená, že tomu stoprocentně věřím. Navíc Paralelně, spolu s oběma Xaverovými pořady jsou docela zdrojem zábavy. Takový Macinka, i když je to macho a sebestředný arogant, tak občas docela hezky sjede grýndýlové aktivisty. Jediný, koho si nepouštím je Stony Jeková. Ta pouze předpokládá že je vtipná. Mimochodem, můj děda a vlastně i můj táta používali pojem koler pro označení hodně podivných týpků. Ale to není to důležité. Přes všechny své "kvality" pověděl pan Koller, že besed s Rakušanem by se neměl účastnit nikdo. Nelézt mu tam, nedělat mu reklamu tím, že se budeme ukazovat jako ti zlí, co na chudáčka hodnýho řvou a on nám to chce jenom vysvětlit. Prostě mu nas... na hlavu. Vymlčet ho. Ukázat mu absolutní nezájem. Ať tam má jenom ochranku a spřízněné intervjuky. Ti samozřejmě vysvětlí lidu, že se odporný dav dezolátů polekal perfektní argumentace pana pidistra, ale to neva. Třeba si i někteří až doteď věřící uvědomí, že o něj nikdo nemá zájem. To vymlčování používal a používá provládní hlavní proud vůči alternativě, tak by to jednou mohlo být použito i námi. A navíc, pořád platí že" čím víc se v tom h.... matláš, tím víc smrdíš".

Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

Ale.. Prohrají jasně, ale co pak? Pořád mám takové zlé tušení, že Fiala (a třeba i Sobotka - kde je mu dnes konec, že?) je produktem systému, ve kterém žijeme. To znamená, že jednoho Fialy se zbavíme a další odněkud vyskočí. Buďme nakonec rádi, že je Fiala takový loser, kdyby byl schopnější, už bychom byli v .... mnohem rychleji. Jinými slovy řečeno Vidláku, "A" je řečeno a je třeba říct "B". To znamená, JAK změnit systém, aby sloužil lidem, ne cizí moci!

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

.. když jí useknul hlavu, narostly jí dvě..

Židovský obchodník mu prý poradil otevřít si na pláži stánek s pečenými hlavami, ale Herakles to nakonec vyřešil tak, že zbytek krku po useknuté hlavě opálil - doktoři tomu říkají KAUTERIZACE.

Podobný postup budeme muset zvolit i my, protože politika byla infikována intrikánskými slabochy a organizovanými zločinci. Poslední silné osobnosti v české politice byli Klaus a Zeman, můžeme k nim mít výhrady, ale tohle ani jednomu z nich upřít nelze. České politice zoufale chybí osobnosti s vizí a kuráží. Úpadek začal s technokratickým neslaně-nemastným introvertním ouřadou Špidlou. Jak říká Martina Kociánová: "Nikde žádný Churchil, všude samý ouřada".

Tento jev je vidět na celém západě. Třeba v takové Anglii - poslední pořádný chlap tam byla Baronka Thatcherová, která nezaváhala a vyslala armádu dobít zpět Falklandy.. Ve Francii zase generál de Gaulle..

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

a vidím to v chybě politického systému. Chybí zpětná vazba, záporná dodám. Lidé (a nejenom u nás) musí útrpně 4 roky sledovat, jak se opět zmýlili, přičemž přirozeně, technologie politických lží a podvodů se stále víc a víc zdokonaluje, takže se zmýlí i příště. Jde o sešlápnutí brzdy,  otočení volantem včas. Pokud to bude možné jen za 4 roky, je to špatně a politický systém  se bude stále více degenerovat, narážet do reálu, ničit vše kolem sebe. Svého času jsem psal svému známému do USA, prosím tě, jak je možné, že vybíráte z těch dvou? Vždyť se u vás najde minimálně 10 000 lepších prezidentů...

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

dělá všechno pro to, aby znechutila snad celou politickou scénu, občany i sebe samotné navzájem. Je to plán, nebo blbost? Od každého kousek. Může to být také odvracení pozornosti pro část parlamentní a celou mimoparlamentní opozici od podstatnějších otázek. Ono je hezké se radovat, že se rozpustí sami a dokonce ještě letos. Není dost podezřelé, jak bleskurychle rostou preference ANO, zatímco je sám velký Bocian okopáván ze všech stran? Není bez zajímavosti, že MAFRA změnila majitele, ale ne obsah?

Radost z chyb politického protivníka může být na místě, ale k uspokojení může dojít až s odpovídajícím postavením po volbách. Do té doby ještě uplyne dost času, který mohou využít a využijí všichni zájemci o úspěch. Zatím se čekatelé na  POSTAVENÍ pošťuchují. Budou ještě tvrdě bojovat, někteří bez ohledu na občany. 

Opozice se může i vzájemně okopávat a dělá to. STAČILO zastupují lidé dost jasného zaměření a s reálnými vlastními předpoklady. Vítězstvím bude vstup do EP ve větším množství kandidátů, než zvládla samotná KSČM při posledních Evropských volbách. To je první drobný krůček, kde musí jít příkladem dalším čekatelům na místa ve Štrasburku. Pomyslným krůčkem bude najít způsob komunikace s dalšími účastníky práce ve Štrasburku napříč Českým politickým spektrem, ale i zahraničními kolegy, aby se Evropa zabývala Evropskými problémy, kde na prvním místě musí být zájem národních států účastnických zemí, které se obsahem přijímaných opatření budou prolínat se zájmy společnými a upřednostněním národních. To bude šichta jako v šachtě, dosavadní vývoj byl přesně opačný.

Výsledek nejbližšího cíle bude závislý na občanech, jak tento vývoj vidí, aby k volbám šli a prosadili národní zájem v rámci Evropy.

Na to hned budou navazovat další volby, které už mohou být předpokladem, že zástupci v Evropském parlamentu se dočkají výhody, kdy jim jejich domácí reprezentace nebude házet vidle do jejich proevropsky prosazovaných a prvořadých národních zájmů

To je však "jen" klasická a nutná politická práce, politické řemeslo.

Co bude podstatné. Všechny ty přicházející "domácí" volby musí zvládnout taková reprezentace, která předloží, lhostejno, zda z levé strany, či pravé strany politického spektra plány obnovy NÁRODNÍHO hospodářství, odvozeného od národního průmyslu, národního zemědělství, národního - celoživotního vzdělávání, obnovy sociálního a zdravotního zajištění obyvatelstva odvozovaného od funkční ekonomiky a národního chápání zahraniční politiky. To všechno se neobejde od změny chápání společenského vědomí občanů, kteří na dlouhá desetiletí, nejen v posledních 34 letech, přijali praxi, že stačí zvolit nabídnutou politickou reprezentaci a potom jako ovce čekat do dalších voleb. Co kdysi "ublížilo" socialistickému státu, to zatím očividně likviduje a posílá voliče na pomyslné dno pravidelným střídáním "zavedených" reprezentací. Zvolit a dost!

Dokud občané nepochopí, že jsou součástí politického systému v celém svém životě a ne jen v době voleb, zůstanou OVČANY a na mimoparlamentní scéně se budou dál objevovat dezoláti bez ukotvení, protože to budou pokaždé dezoláti konkrétně nechtěných politických uskupení. 

Kdyby se NÁHODOU stalo, že se výrazně před občany prosadí PRO, nebo STAČILO, i kdyby zvítězili společně nebo každý zvlášť, může to být jen další zklamání voličů ze všech stran, pokud ti voliči nebudou plány jedné, či druhé, ale nejlépe vhodným funkčním propojením obou uskupení, zabývat jinak než podporou na sociálních sítích a sociologických průzkumech. Vítězství to bude jen v případě, že program / programy budou realizované podnikateli, občany, státními podniky a navíc s vědomím, že budou chápat DOMLUVENÝ a všeobecně respektovaný poměr VLASTNICTVÍ.

Opakuji se, ale nebývá to předmětem diskuse...domluveného a respektovaného poměru soukromého, společenského a státního vlastnictví.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

.. ve skutečnosti bývá ZÁMĚREM.

PŘEDEVŠÍM SI MUSÍME KONEČNĚ PŘIPUSTIT SKUTEČNOST, že žijeme v DAVO - ELITÁRNÍ společnosti. Není to blbě, je to lidské a stejné od počátku věků. To že Homo Sapiens, na rozdíl od Denisovanů, Neandrtálců a dalších hominidů přežil do dnešních dnů a zaplnil Zemi znamená, že to je FUNGUJÍCÍ STRATEGIE.

Vždy tu byli NÁČELNÍCI (králové, konzulové, prezidenti)  obklopení tu RADOU STARŠÍCH,  tu hlavami klanů, aristokracií, senátory, a lid, vedený příkladem, vzorem nebo vůlí svých elit. 

Každý, kdo se spoléhá na to, že NÁROD KONEČNĚ PROZŘE, se opět dočká zklamání. Úkolem ALTERNATIVY je VYGENEROVÁNÍ skutečných ELIT, lidí hodných následování. Staří alternativní psi už se novým kouskům nenaučí. Ony různé "Děkujeme, odejděte", "Věci veřejné" byly úspěšné proto, že LID chtěl změnu. Ti, kdož ví, jak DAVO - ELITÁRNÍ společnost doopravdy funguje, jen dodali správné "kádry", třeba i roky připravované. Petr Pavel i Monika Pajerová, či její sestra Kateřina Jacques jsou takové "kádry" které si US DeepState drží v záloze, aby je mohli, pokud budou potřebovat, vytáhnout jako pověstné králíky z klobouku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

přidávám ALE.

Pokud je někdo aspoň z našich vrstevníků schopen připustit, že za víc než čtyřicet let výrazné změny společenských pořádků v Československu bylo "něco" vybudováno, že se podařilo postavit v relativně krátkém čase velmi silnou infrastrukturu země, ze které těžila všechna odvětví, že jsme si zažili tzv. období normalizace, kdy však nedocházelo ani zlomkem k takovému ústupu životní úrovně pro většinové obyvatelstvo země, jako zažíváme dnes, kdy faktická i pomyslná bída vrcholí. Bylo to dáno minimálně v počátcích po válce, zcela určitě (bez ohledu na státně politické hrátky spojené s krutostmi) v padesátých letech a především v šedesátých, kdy vrcholem bylo snad dokonce i to Pražské jaro. To bylo určitě období, kdy občané věřili a podporovali "své vůdce" téměř bezvýhradně a mnohé byli ochotni "přehlédnout".

Ti vůdci však nemohou být vůdci, zejména v moderní společnosti, bez nabídky perspektivy, kterou stejně tvoří ti obyčejní lidé v zaměstnání a osobním životě. Dnes už opravdu není doba králů a panovníků, i když by si to různí Pavlové a Petrové nejspíš přáli. 

Tím spíš by to měli respektovat Kateřiny, Danielové i Jindřichové. Nesmějí se spoléhat na jména velmi slavných jmenovců.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

.. Padesátá léta, kdy s u nás k moci dostala banda Trockistů 1)  papežštějších než papež, byla poznamenána proléváním krve, ale nijak se to nevymykalo své době, padesátá léta následovala po éře retribučních tribunálů, kdy bylo popraveno násobně více lidí než za celou dobu komunistické diktatury, a rozsudky smrti se vykonávaly v rozmezí hodin od vynesení..

Málokdo si uvědomuje skutečnost, že ty krásné filmy se točily za Novotného, nikoli za Dubčeka a Svobody.

Ano, státní plánování a kolektivistická řešení byla v mnohém efektivnější než NEVIDITELNÁ RUKA TRHU. Údajně neschopní komunisté vybudovali většinu Vltavské kaskády, robusní, velmi odolnou rozvodnou síť a elektrárny, včetně těch jaderných, zpracovatelský průmysl, zdravotnictví a školství. Ze Sibiře proudil laciný plyn a ropa. Bylo to funkční, a pokrývalo to většinu životních potřeb obyvatelstva. Ano, ledasco bylo nedostatkové, ale nikdo neměl hlad a nebyla mu zima.

Vytvořili takové bohatství, že už 35 let se tu šmelí a krade z toho, komunisté vybudovali, a stále je co krást..

K tomuto poznání jsem dospěl po mnoha a mnoha letech, jako mladý kluk jsem byl zastáncem volného trhu, ale nyní si myslím, že některé statky by měly být ve veřejném vlastnictví. Například ta voda - Ukazuje se, že soukromé vodárenské společnosti nejsou tak dobrými hospodáři, jak nám bylo vtloukáno do hlav, a není to jen problém náš, i v USA mají podobné problémy. To co se postavilo za Herberta Hoovera a Franklina Delano Roosevelta se dnes bez náhrady bortí a hroutí..

Vleklá "dostavba" Pražského okruhu, neschopnost postavit lodní výtah na Slapské přehradě, který by umožnil splavnost Vltavy až do Českých Budějovic, jezů v Hřensku, umožňujícím celoroční plavbu po Labi až do Hamburku, zrušení průplavu DOL ukazují impotenci společenského systému založeného jen na zbožštění peněz.

Amerika s bídou obnovuje lunární program, americké zbraně už nejsou nejlepší na světě, ale staly se zbraněmi, na kterých výrobci vydělávají nejvíce.. Rusku stačí desetinový zbrojní rozpočet k tomu, aby dosahovali lepších výsledků než USA. Tedy, něco tu na Západě děláme blbě, když nás dokáží trumfnout "asijské hordy" z Ruska a Číny.

 

1)(Lev Davidovič Bronstein alias Trockij razil teorii PERMANENTNÍ REVOLUCE, nejvýraznějšími představiteli polistopadové "vrchnosti" jsou rodina Uhlů, mimochodem, emeritní ombudsmanka Anna Šabatová je manželkou Petra Uhla) 

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Nejsem zrovna Zauber, ale musím si zaveršovat:

Jedna slípka do začátku,
kdopak nás má v referátu?
Kdo to leze v jámy lvové?
Kterak se ten Mrva zove?!
Dezoláti na stráži,
Lepšolidi poráží!

 

Vím, ta první sloka nic moc.. Teprve začínám a vtipná kaše se u nás servírovala jen jednou týdně, ne jako u Zauberů, tam ji měli každé ráno k snídani..

Průměrný počet slepic: 4.4 (48 hlasů)

Za tuto vaší první básnickou snahu pane RichardCZ , hlavně ale za vaše trefné příspěvky s kterými jste přinesl svěží vzhled na Kydech si zasloužíte být zařazen do "neporazitelného tria na Kydech" hned vedle pana Zaubera viz foto níže. Jen tak dál a porostete vedle pana Zaubera :-)

neporazitelne trio + richardcz

Průměrný počet slepic: 4.1 (36 hlasů)

na chvíli zavřít, abych po změně režimu mohl hladovět za vyšší, disidentský důchod 😆😆

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)

.. Já osobně mám raději pohled na svět z této strany mříží.. 

Myslím si, že se bez mučedníků opět obejdeme.

Průměrný počet slepic: 4 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

že Západ jde do kopru. Že si záměrně ti nahoře, kteří díky svým platům, o kterých se normálnímu člověku ani nezdá, vymýšlejí kokotiny, páč jsou totálně odtrženi od reality.

ALE!

Mám přírodu rád a jsem v lese dnes a denně, chovám se k ní slušně a s respektem, ale nemám rád Green Deal.

Ženu žádnou jsem v životě neuhodil, ale zase se k nim nechovám jako ke květinkám. Beru je realisticky a nemám rád MeeToo.

LGBT nerozumím, rozumím tomu, že když chlap jednou zjistí, že ho nerajcujou ženský, ale jinej chlap, prostě si nemůže pomoci. Já to takhle beru a pokud mi nebude sahat na prdel, je to jeho věc. Pokud by se někdo s koulema začal cítit jako žena, aby mohl okukovat v šatnách ostatní ženské a díky své muskulatuře by je potom na kolbišti přemohl, nejradši bych ho nakopal do těch koulí, který vlastně nemá, páč je žena, tak ať si nestěžuje.

Pokud támhle někde v americe provede policajt záklek, což je chvat, který se běžně učí v ozbrojených složkách, kdy potřebujete zpacifikovat někoho, kdo je evidentně větší a silnější, je nacpanej drogama a má násilnickou kriminální minulost, ale, bohužel je to černoch, takže rasizmus a vznikne z toho celosvětové antirasistické hnutí, kdy pak v lize mistrů fotbalisté poklekávali, tak toto se mi hnusí. Nikdy bych v tomto případě nepoklekl.

Nelíbí se mi čím dál víc socialismu v Evropě.

Asi se většinově spolu shodneme. Ale až do okamžiku, když se začne psát o té válce na východě. Já mám asi stejně rád rusáky i ukrajince. Nemám je rád. Když uslyším "zdravstvuj", nikdy bych se k tomu člověku neotočil zády. Já těm zmrdům nevěřím. Faktem ovšem je, že dnes jsou ruská děla a tanky a letadla a drony na ukrajinském území a ukrajina má fůru civilní infrastruktury rozmrdanou, fůra civilistů je po smrti a tato země se brání. Vy byste se nebránili, kdyby vás někdo napadl?

Kdybych vás napadl individuálně já, bránili byste se? I když byste viděli, že nemáte šanci? Pokud byste se bránili, pak bychom si to po střetu mohli vyříkat a aj tu kořalku bychom spolu dali. Pokud byste se ale nebránili, tak bych si vás nemohl vážit. Pak bych si o vás pouze otřel podrážky svých bot.

V drtivé většině věcí s vašimi názory souzním, ale jak vidím ruskou vlajku, jde mi tlak na 220. Bohužel, těch ruských vlajek zde furt vidím dost, takže se mnou pro ten svůj boj nepočítejte.

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (94 hlasů)

Vám zkoušet vysvětlovat, že to zjednodušené "...Kdybych vás napadl individuálně já, bránili byste se?..." ta východní polovina Ukrajiny vidí fakt úplně jinak? Aneb že tam žijí z historických důvodů převážně Rusové (ať už jazykem, či jen pocitem), kteří v roce 2014 fakt nezkousli kyjevský čumajdan a rozhodli se mu bránit se zbraní v ruce? Kdysi dávno se tomu říkalo právo na sebeurčení. A tihle lidé zjevně tu "bratrskou pomoc" vítaj, narozdíl od roku 1968 u nás, kdy tu mix sovětsko-polských atd. vojsk fakt vítán nebyl.
Ale tyhle "drobné" rozdíly jsou zjevně pod Vaši rozlišovací schopnost, pro Vás je prostě Ukrajina jednotná země, která se brání nevyprovokované ruské agresi. Že ale polovina východních ukrajinských občanů "ruské národnosti" v pomajdanské Ukrajině žít nechce (a dávají to setsakramentsky najevo), to je podle Vás nepodstatné - prostě je kyjevani "přehlasovali" tak musí držet hubu a krok v jednotné Ukrajině. Ale oni si to zjevně nemyslí.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (110 hlasů)

.. je minimálně tak velká jako Morava. Charkov a Kyjev mají metro, každý Stoličnyj gorod (krajské město) má fungující letiště. Přesto je kontinentální Ukrajina centralizovaným unitárním státem. Krym naopak byl, a i dnes je, AUTONOMÍ REPUBLIKOU, s vlastním parlamentem a snad i vlastním prezidentem.

Pokud by Ukrajina byla federací, a centrální vláda by zajišťovala federální zákony, justici, obranu, zahraniční politiku a společnou měnu, byl by tam klid. Pro mocichtivé západní ukrajince něco naprosto nemyslitelného. Ti lidé žijí pod naprosto zničující propagandou.

Jeden starší pán, který se mnou pracoval někdy v roce 2016 na NexenTire u Žatce, říkal jsem mu Banderovský dědeček, mi tvrdil, že Volyňský masakr spáchali příslušníci NKVD v uniformách UPA. Když jsem mu řekl, že v době Volyňského masakru teprve Nikolaj Vatutin bojoval u Kurska s Erichem von Mansteinem, a že to je od Volyňské gubernie skoro tisíc kilometrů.. Prý je tam vysadili z letadel..

Už tehdy jsem pochopil, že nemá smysl komukoliv cokoliv vysvětlovat, pokud to nechápe sám.

Později jsem objevil citát Marka Twaina "Snáze člověka obelžete, než obelhanému vysvětlíte, že byl obelhán"

Aplikuji to i na občany České republiky. Udělal jsem několik zkušeností, kdy mi lidé jiného názoru vyloženě škodili.

Průměrný počet slepic: 4.8 (82 hlasů)

Výstižné historické porovnání paní RichardCz. Opakovaně jste potvrdil zde na Kydech vaši vysokou úroveň znalostí historie. 

Dal jste pořádnou lekci historických faktů tomu fanatickému ukro Banderovskemu dědečkovi. 

Bohužel žádný fanatik nepřizná nikdy pravdu, je hluchý a na dveře hluchého neklepej stejně tě neuslyší.

Průměrný počet slepic: 4.1 (42 hlasů)

Já jsem člověk celkem temperamentní, takže když mě někdo v hospodě nasere, dám mu po držce. ALE, když bude sedět u stolu se svými přáteli, s manželkou, případně dětmi, jich se ani nedotknu (teda, pokud oni sami na mě nezaútočej). A tohlencto mi na tý válce nejvíc vadí.

Na Ukrajině je fůra nebanderovců a fůra nefašistů. Akorát mají tu smůlu, že se narodili tam. Místo modlitby před spaním nehajlují, akorát, že strejda už je po smrti, páč ho odkráglovali v zákopech, dům babičky a dědečka omylem štrejchnul granát, když zrovna rus odstřeloval nepřátelské vojenské cíle, ale krapet se netrefil.

Když jdu na prase, tak střelím prase. Když jdu na jelena, střelím jelena. Ale nefunguju tak, že když jsem v lese s nabitou puškou, někde se něco šustne, tak to tam hned nakulím. Hele, veverka, prásk! Bába jde na houby, tak tady máš jednu do kožichu!

Já sice pro ránu nejdu daleko, ale vždy je to kvůli něčemu. Dovedu si představit, že kdybych ve středověku byl členem armády a měli bychom si to na poli rozdat s jinou, tak bych do nepřítele sekal, bodal a střílel, protože on by se choval stejně. S tím problém nemám. Pokud bychom pak dobyli město, tak s tím následným drancováním, znásilňováním, zapalováním civilních domů, s tím bych už problém měl.

Dvoumetrovýho chlapa, stojícího se zbraní proti mě, toho bych zabít dokázal. Malé dítě, nebo vyděšenou ženskou, to už bych prostě nedal. Tak velký koule nemám. Putin je evidentně má, takže to provádí denně a to já mu nejsem schopen už nikdy odpustit. A seru na nějakou ideologii. Chcípaj tam civilisté, kteří nikdy nic s Banderou neměli společného, pouze chtěli normálně nudně žít a i toto jim bylo sebráno velkým vůdcem, který touží, aby se jednou o něm žáčci v ruských školních uniformách učili v dějepise.

Dejte mi s tímto judistou pět minut bez jeho ochranky a já už mu tu válku rozmluvim.

Průměrný počet slepic: 1.5 (35 hlasů)

.. není to Putin, kdo cílevědomě ostřeluje kluziště a tržiště v týlu nepřítele, či bombarduje polské traktory. Byli to Ukrajinci, kteří umístili houfnice do městského sídliště. Pak při jejich likvidaci nutně utrpěly civilní objekty okolo.

Ta raketa, co dopadnula na polský traktor, byla vypuštěna ZÁMĚRNĚ  v režimu balistické rakety, říká se tomu "REŽIM ZEMĚ" a musí se to té raketě "sdělit" před jejím vypuštěním. Protiletadlová raketa, která mine cíl, AUTOMATICKY vystoupá co nejvýše a tam vybuchne tak, aby způsobila na zemi co nejmenší škody. Viz vsuvka pplk. Ivana Kratochvíla, bývalého rakeťáka, o protiletadlové obraně..

Pokud by Rusko válčilo tak, jako NATO, Ukrajina by byla rozbombardovaná stejně jako Jugoslávie.

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)

Richarde, a jste si jistý, co vlastně Putin odstřeluje? Pokud vím, ty iránské drony jsou dost nepřesné, takže šance se trefit mimo je dost značná. A jste si jist, že Ukrajina záměrně odstřeluje civilní cíle? Když už jsme u těch civilních cílů, já si pamatuji jedno divadlo a nemocnici v Mariupolu, nádraží a tržnici v Kupjansku a mohl bych hodně dlouho pokračovat. No a co se týče vaší zmínky o NATO a Jugoslávii, tak to bych hodně přibrzdil. Nejsem fanoušek této akce, ale NATO se fakt zásadně snažilo netrefovat civilisty, a taky se mu to dost dařilo, pokud vím, tak počet mrtvých civilistů se odhaduje na cca 500, z toho cca 300 v Kosovu. Každého života (a byly mezi nimi malé děti) je samozřejmě škoda, ovšem přeci jen, s ohledem na tehdejší logicky daleko menší přesnost chytrých zbraní to dle mě není zas tak špatný výsledek. Jasně, i tam se cílilo na televize, školy, omylem i na čínskou ambasádu atd, což lze klasifikovat jako válečný zločin, ale té destrukce tam bylo nesrovnatelně méně, než nyní na Ukrajině. Podle odhadů šlo o škody ve výši 3,8 miliard USD v cenách roku 2000, což i když navýšíte o inflaci, je to proti destrukci na Ukrajině drobnost.

Průměrný počet slepic: 1.7 (18 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Válka v Jugoslávii (počet obětí)

Šlo o konflikt, který si vyžádal nejvíce obětí na území Evropy od konce druhé světové války, v součtu 140 až 200 000 životů. V důsledku těchto událostí byly téměř čtyři miliony lidí donuceny opustit své domovy. (17. 1. 2017)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ale paní Májo, my se přeci bavíme o bombardování Srbska Natem, nikoliv o všech válkách v Jugoslávii, rozpoutaných primárně srbským nacionalismem (i když samozřejmě Chorvati, Albánci a další si také přisadili). To je dost zásadní rozdíl, nemyslíte? No a obětí toho bombardování je jak píšu. Bylo by dobré neplést zcela rozdílné věci.

Průměrný počet slepic: 2.1 (13 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

pavt: ...“co se týče vaší zmínky o NATO a Jugoslávii, tak to bych hodně přibrzdil. Nejsem fanoušek této akce, ale NATO se fakt zásadně snažilo netrefovat civilisty, a taky se mu to dost dařilo, pokud vím, tak počet mrtvých civilistů se odhaduje na cca 500, z toho cca 300 v Kosovu...“

---------------------------------------------------------------

Reagoval jste na něčí zmínku o NATO a Jugoslávii, nebo ne? (...bylo by v první řadě dobré si pamatovat, co píšete)

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Májo, reagoval jsem na bombardování Srbska Natem. Válka v Jugoslávii trvala několik let a NATO se v ní angažovalo pouze 2x bombardováním pozic bosenských Srbů, které reálně ukončilo válku v Bosně (zajímavé, že tohle nikdo nekritizuje) a poté bombardováním Srbska, které ukončilo genocidu v Kosovu. A při té třetí akci, která byla diskutabilní a ano, bez požehnání OSN, byl počet mrtvých civilistů cca 500, zcela nesrovnatelný s humanitární speciální vojenskou operací na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

kdo jde po civilistech. Skoro to vypadá, že rakety na tržiště nebo do pekárny v době největšího provozu posílá jen jedna strana. Nevypadá to, že by Putinova. A že by se pan Huml v r. 2014 pletl, když v ČT přednášel o tom, jak Ukrajinci bombardují Donbas?

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Ano, Johane, také mám pocit, že je to marný. Prostě - nemáte pravdu. Já na tom východě Ukrajiny, například v Mariupolu, byl, není pravda, že by byli tak proruští, jak tu píšete, mluvili sice rusky, ale považovali se za Ukrajince. Ano, Ukrajina byla rozdělená země, ale dost paradoxně právě anexe Krymu a ruskými žoldáky vyprovokovaná válka na východě, to vše ji dost spojilo. A co mám možnost posoudit nyní, kdy už tam nejezdím, ale mám tam kontakty, tak teď už je to naprosto jednoznačné. Fakt by mne zajímalo, jaké máte doklady k vašemu tvrzení, že „polovina východních ukrajinských občanů "ruské národnosti" v pomajdanské Ukrajině žít nechce (a dávají to setsakramentsky najevo).“ Kde to dávají najevo? Jak? (Jen taková drobnost - jediná separatistická strana, která už před Majdanem hlásala myšlenku na spojení s Ruskem, dostala ve volbách hezkých cca 0,5% hlasů). Pokud jsem já naopak zaznamenal, tak nikdo ani na tom východě Rusy nevítal, kromě naprosto minoritního množství obvykle starých babiček. Prostě žádná paráda s ruskými vlajkami, žádné nadšení. Ono, když vás někdo bombarduje, tak se těžko věří tomu, že je to pro vaše dobro. Takže doporučuji - něco si o tom fakt přečtěte. Pro začátek doporučuji knihu Donbas od Tomáše Forró, je napsána dávno před válkou, takže nezatížená aktuálními událostmi.

Kromě toho ještě jednu malou poznámku. I kdyby byli Rusové na Ukrajině bůhvíjak pronásledování (což se značně přehání), co opravňuje Rusko k tomu, aby tam vlítlo a bombardovalo hlava nehlava? Kdyby Slováci začali dělat ze svých Maďarů občany druhé kategorie a bůhvíco, mohl by tam Orbán pod touto záminkou vtrhnout, připojit Žitný ostrov a začít regulérně válčit?

Průměrný počet slepic: 2.5 (17 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Jenomže to je právě to. Slováci by si nikdy netroufli zacházet s maďarskou menšinou tak, že by jim zakázali používat jako úřední jazyk maďarštinu. Ovšem pobaltské státy a Ukrajinci si s podporou Velkého bratra zpoza Velké louže troufají leccos. V případě Ukrajinců, kteří ani nebyli v NATO, to byla hodně velká nesoudnost. Proč si jako mysleli, že se u nich Američani angažují a investují do "rozvoje jejich demokracie" - což zahrnuje "revoluce" nerespektující výsledky svobodných voleb, jako byly Oranžová revoluce a Majdan - takové sumy, jak přiznala Nullandová? Pro jejich dobro? Vždyť jsou pro tuhle povýšenou anglosaskou rasu jen podlidi, stejně jako my. Anglosasům se jen hodí jejich přírodní bohatství a jejich práce.

A samozřejmě ještě lákavější pro ně jsou tyto komodity u východních sousedů Ukrajiny. No a plány na ovládnutí černomořské flotily nebo základny NATO na Ukrajině se Rusku dost pochopitelně nelíbily. Rusko je totiž velmoc, takže si prostě udělá to, co považuje pro svoji obranu za nutné. Ostatně Američani si dělají, co chtějí, leckde na světě (třeba už roky kradou ropu v Sýrii), jenomže pro libtardy budou oni pořád ti jediní správní, kterým je potřeba lézt do zadku, zatímco Rusko zosobněním ďábla.

Ukrajina je už teď zadlužená šíleným způsobem. Dalším krokem bude vše převést na západní majitele. Ukrajinci přišli o všechno: o svou mladou generaci, o svou zemi, o dobré vztahy s východními zeměmi, o budoucnost, o naději, o své jistoty, o peníze i o majetky. A jen vinou vlastní naivity. Totéž vidím u nás. Jediné naše štěstí je, že nejsme v momentálně tak strategicky důležité oblasti. Ale pokud u nás dál necháme řádit libtardy, nedopadneme dobře ani my.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

"Ukrajina je už teď zadlužená šíleným způsobem"

- a libtardí vlády kromě ní zadlužily šíleným způsobem i vlastní obyvatelstvo na mnoho generací, přičemž zadlužování na úkor dalších generací vždycky ostře odsuzovaly. Proč? Protože se ukázalo, že je jim vlastní národ ve skutečnosti u řiti a prodají ho bez mrknutí oka. Hlavně že se při tom sami dobře napakují.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Já bych ten svůj dotaz zopakoval - kdyby si Slováci přes to všechno troufli zacházet s maďarskou menšinou, jako Ukrajinci (a já zopakuji - nesmíte věřit všem ruským lžím na toto téma, ale to je jiná otázka), tak mělo by Maďarsko právo na Slovensko vtrhnout a udělat tam pořádek podle svého? Protože koneckonců, je to Horní země, která byla 1000 let součástí Uherska. Historické nároky jsou ještě daleko silnější, než ty ruské na východ Ukrajiny. Tak měli by ti Maďaři na něco takového právo? Já říkám kategorické NE. Zajímala by mne vaše odpověď.

Co se Majdanu týče, ano, to byl převrat, ale jen pár měsíců poté byly svobodné volby. Svobodné tak, jaké v Rusku nepoznali snad 100 let. Samozřejmě, z našeho pohledu to není nic moc, ale z hlediska východní Evropy to rozhodně není špatné. I ten Zelenský byl zvolen ve svobodných volbách, které těžko můžete zpochybnit. Kromě toho, já se na Ukrajině celkem pohyboval a mohu vás ujistit, že Majdan tam byl všude, tedy na západě, severu, východě, přijímán jako správný. Nikdo o něm nepochyboval.

Samozřejmě, komentovat „plány na ovládnutí černomořské flotily nebo základny NATO“ moc neumím, protože žádné nebyly, celá myšlenka na Ukrajinu v NATO byla před rokem 2014 naprosto ve hvězdách, to neustále omílané prohlášení z roku 2008 byla v podstatě diplomatickým cancem, žádná „roadmap“ s jasným plánem, jak to provést, nehledě na to, že by to vetovalo Turecko, Německo, Francie a bůhvíkdo ještě.

Ano, Ukrajina je zadlužená. Ale co měla dělat? Vzdát se? Protože tato válka se nevede kvůli Ukrajině v NATO, pochopte to konečně. Tato válka se vede o to, zda bude Ukrajina součástí ruského světa, nebo bude moci být součástí Západu. O to jde. Já si sice myslím, že být součástí Západu není zrovna nějaké terno a Ukrajina tím nebude zrovna prosperovat, ovšem na druhé straně ruský svět znám, takže touhu Ukrajinců chápu. A hlavně - měli by mít šanci o tom rozhodovat sami.

A ještě k té vaší zmínce „Rusko zosobnění ďábla“. Já bych vás upozornil na takovou zajímavou drobnost. V USA i na Západě byly velké demonstrace proti bombardování Jugoslávie, proti válce v Iráku, Afghánistánu, samozřejmě ve Vietnamu atd. A podívejte se, Rusko už dva roky ničí národ, o kterém tvrdí, jak je bratrský, a žádné protiválečné demonstrace se nekonají, naopak na ruských kanálech je vidět radost z toho bombardování a ničení a můžete číst o plánech, které se nedají nazvat jinak než genocidní. Takže když si to srovnám, tak mi ruský národ tedy nepřijde jako nějaký morálně kvalitní.

Průměrný počet slepic: 1.5 (16 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Sorry, to je zcela manipulativní otázka vůbec neberoucí v úvahu reálné aspekty a v tomto znění na ni nebudu odpovídat. Nejde o nějaké historické nároky, ale o možnosti zjednat nápravu. Slovensko je v EU a podřízeno Evropskému soudnímu dvoru, který by nepochybně rozhodl v jeho neprospěch. A Maďarsko není žádná velmoc, která by v případě neúspěchu vůbec uvažovat o použití síly.

Nazvat pomajdanské volby svobodnými vyžaduje obrovský díl nestoudnosti. Vybavuju si to video, kde bylo ukrajinskému poslanci před hlavní samopalu vysvětlováno, jak má hlasovat. To je zas ten Váš dvojí metr, ale vy si klidně tvrdíte, že o výsledcích voleb "nikdo nepochyboval".

A na Vaši upomínku, že nesmím věřit všem ruským lžím, já hlavně nevěřím vámi prezentovaným pochybným tvrzením, zde o tom, jak žádné vojenské plány, jak píšu, nebyly. Tohle naprosto nemůžete vědět.

Válka se nevede kvůli Ukrajině v NATO? Možné to je. Já přesně nevím, co chtějí Američané vyprovokováním téhle války dosáhnout. Jestli bylo cílem přiživit se jen na Ukrajině, nebo i na Rusku, jestli chtěli oslabit Rusko, nebo EU, nebo všechno dohromady. Vím jen, že se vede kvůli jejich sobeckým zájmům, nebo zájmům v pozadí jejich vlády. A že Rusko se dost oprávněně cítilo ohroženo.

Ukrajina vůbec nemusela být součástí Východu, jenže když začala skákat, jak si zámořští páni přáli, tak se holt dočkali odpovídající reakce. Můžu tisíckrát chápat jejich touhu po emancipaci, můžu chápat, že když byli napadeni, budou se bránit, ale kdyby se  byli chovali k východnímu obyvatelstvu podle západních standardů, které tedy prý tak moc chtějí přijmout, tak se do takové situace nikdy nebyli dostali. Jenomže k tomu je potřeba nenechat si našeptávat od "kamarádů".

Další Vaše nestoudnost je tvrzení o tom, jak Rusko "likviduje" bratrský národ. Hlavně jsme roky mohli vidět, jak Ukrajina ignoruje Minské dohody a vyvražďuje ruskojazyčné obyvatelstvo na východě země a Západ dělá, že to nevidí. Ruské útoky, kromě excesů, nejsou vedeny na civilní cíle, které tak jako tak jsou zasahovány, jak už to ve válkách bývá (např. jako když Američané "osvobozovali" Plzeň). Ukrajina se k tomu teď naopak snaží Rusko vyprovokovat útoky na civilní cíle v Belgorodu, aby si zajistila přímou intervenci zatím opatrně našlapujícího Západu.

A na závěr: Já nechci ani Východ, ani Západ. Já chci silnou a sebevědomou zemi, která dělá to, co je pro ni opravdu nejlepší. A to pro mě není servilita ani k jedné straně, i když Vy mé názory nejspíš vidíte jako servilní k Rusku, ale v takovém případě jde opravdu jen o problém ve Vašem vnitřním nastavení.

Když se podívám na všechny Vaše manipulace a z prstu vycucaná tvrzení, nepřijdete mi jako někdo morálně kvalitní. To bylo poslední, co Vám píšu, a nebudu s Vámi nadále ztrácet čas.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)