Na nás ještě museli použít inteligenci

Autor

Krátký registrační úvodník: 

Nejlépe to celé zhodnotil Havran57, když se u mě hlásil o registraci a parafrázoval u toho slavnou hlášku z Marečku podejte mi pero: "stejné chyby stejné známky". V našem případě pak platí: Společná registrace - společná cela.  

Já chci dneska jen říci, že registrovaného uživatele od neregistrovaného poznáte snadno - jeho jméno je uvedeno tučným písmem. 

A také bych vás chtěl poprosit, abyste to nepřeháněli s fotkami. Dávejte je jen výjimečně. Fotky dokáží strašně rychle zaplnit místo a pokud by jich mělo být moc, budeme jejich vkládání muset zrušit. Postupně dodělám registrace i všem ostatním, co se přihlásili. Všem se ozvu mailem. Ale v prvním kole jsem registroval především ty, kteří diskutují často a rádi. 

 

A teď už dnešní text: 

Pamatujete tenkrát v devadesátkách, když začali zavírat a rušit všechny ty naše Poldovky, ČKD a další podniky? Když začali vyhazovat na dlažbu desetitisíce soustružníků, frézařů, valcířů, horníků a dalších dělníků? Říkali nám, že je to nutné, protože naše závody jsou neefektivní, lidi mají příliš nízkou produktivitu práce a naše výrobky jsou prostě příliš drahé. Pračky z Itálie jsou levnější, auta z Německa jsou mnohem lepší a bonbóny z Holandska jsou z lepší čokolády. Stejně tak houfně krachovaly vesnické obchůdky ve prospěch zahraničních hytlermarketů, lesy se zbavovaly hajných i vlastních dřevorubců a velké strojírny se měnily v karikatury sebe sama. 

Nikdo samozřejmě neřekl, že za to mohou ti nahoře, protože se nikdy ani nepokusili o nějakou efektivitu a nová technická řešení. Kapitalismus se stal synonymem pro propouštění a ořezávání výplat. Takhle jsme se se Západem seznámili my dole. Ztrátou práce, ztrátou postavení a zvykáním si na nižší životní úroveň. 

Tehdejším Klausovcům ale nemohu upřít jednu věc - ano dovolili, aby zahraniční kapitál za babku skupoval naše rodinné stříbro a pak ho nechal zkrachovat, dovolili, aby statisíce lidí přišli o práci, aby se celé regiony potopily do chudoby, ale na druhou stranu to okecávali docela inteligentně. V televizích vystupoval ekonom za ekonomem, ti mávali různými grafy, citovali čísla, ekonomické deníky se naplnily různými kolonkami o produktivitě, začaly se používat cizí termíny, všichni jsme se seznamovali s tržními hesly i tržními postupy. Tu a tam to vygenerovalo úspěšného podnikatele, který zaplnil novým způsobem díru na trhu... a těch děr tu bylo. 

K tomu pak nastartovali obrovskou přeměnu státní správy, která začala chrlit zákony ve velkém začala měnit pravidla tak rychle, že leckterý zákon ani nevešel v platnost a už měl novelizaci, přibývalo papírových povinností a nikdo se v tom bez pomoci odborníka nevyznal. 

Trvalo nám dlouhá léta, než jsme pochopili, že je to prostě jev globalizace, který vyhovuje několika bohatým, kteří mají dost peněz na to, aby továrny přesunuli do Číny, centrály firem do daňových rájů a byli schopni korumpovat politickou reprezentaci napříč stranami. Ty grafy o efektivitě a produktivitě na nás prostě fungovaly. Dlouhá léta jsme se do nich snažili nacpat. Dlouhá léta jsme se fakt snažili o západní produktivitu a až v roce 2008 jsme zjistili, že ta americká produktivita znamená, že si tam navzájem velmi efektivně přeprodávají úvěry. 

Dlouhá léta jsme díky těm grafům a ekonomům věřili, že je zapotřebí makat kapitalisticky šestnáct hodin denně za mizerný plat a pak se dostaví ta kýžená prosperita. Věřili jsme, že komunismus dojel na ležérnost, nedostatek výkonnosti a špatné řízení. Opět musela přijít krize v roce 2008, kdy se ukázalo, že to západní řízení je sice více propracované, ale jen směrem k zisku a nikdy ne směrem k lidem. Do té doby ale lidi víceméně věřili všem těm západním kecům. 

Ale jinak to byla prostě globalizace a ta použila poměrně chytrý marketing, kterak udržet obyvatelstvo v klidu, i když bylo okradeno jako nikdy v dějinách... Stalo se, proběhlo to, většina lidí tomu vlastně ještě tleskala a ti staří hloupí a oškliví, kterým se to nelíbilo, těch bylo vlastně jen pár. Navíc i ti nesouhlasící měli co dělat, aby dokázali polemizovat s argumenty o výhodách globalizace, nebyl snadné zformulovat myšlenky, proč je to celé blbě.  

Dneska se dá říct, že pro průmysl a dělnické obory už je po všem. Co se vyplatilo dělat v Číně, to už se tam dělá. Kdyby se v Číně vyplatilo skladovat obilí, už se tam skladuje. Kdyby se vyplatilo dělat Škodovky v Číně a pak je vozit přes půl planety sem a tady je prodávat levněji, tak už se to dávno stalo. Kdyby se vyplatilo maso porcovat Šanghaji, pak ho mrazit a vozit sem, už se to dávno dělá. To co tu zůstalo, to tu zůstalo jen proto, že se to nevyplatí tahat takovou dálku a mít na tom dostatečný zisk.  

My dělníci už máme tak nějak globalizaci za sebou. 

Ovšem teď začíná druhé kolo. Dělníci už byli obráni a na to jejich obrání vznikla velmi široká úřednická vrstva. Ve státní správě, ve firmách, ale hlavně na soudech. Normální člověk se prostě nesměl v právu vyznat a bylo nutné sestavit co nejsložitější pravidla ve kterých byl doma jen ten, kdo si mohl zaplatit právníky a další experty. Zároveň se ze stejných důvodů musela pravidla co nejrychleji měnit, znepřehleďnovat, ale také se v tom musel vyznat, alespoň ten, kdo globalizoval. Miliony úředníků, právníků, expertů na ISO, kontrolorů a auditorů. Milony lidí nedělajících nic ziskového, ale starající se o to, aby se globalizovalo snadno, rychle a efektivně. Nejen u nás. Na celém Západě. 

Teď dochází na ně. Leckde už vlastně nevíte, jestli se bavíte s reálným operátorem nebo s umělou inteligencí. Ukazuje se, že úřední styk se dá dělat přes nějakou Siri mnohem levněji než doposud. Ukazuje se, že totéž platí pro drtivou většinu právních služeb. Není divu, průmysl už je pryč, už není co ukrást, není třeba si držet tolik pravdoláskařů pracujících v neproduktivních profesích. Už se nemusí lidem říkat, že globalizace je pro jejich dobro. Nemusíte lidem ukazovat úspěšného globalizovaného  Čecha. Už jsou vydrancovaní. K čemu je to celé velké propagandistické vojsko vysokých úředníků, tajemníků, politických neziskovek, různých konzultačních firem a podobně? Už je nepotřebují, už není koho obrat, už není co vyvézt do Asie. 

A všimněte si... na tyhle bojovníky globalizace už nejdou přes inteligentní grafy, už se neohánějí žádnou produktivitou práce, nemluví o nutnosti soutěže jen těch nejlepších... na ně jdou už velmi přímočaře. 

Moc nakupují, moc spotřebovávají, mají moc velkou uhlíkovou stopu. 

A ti debilové jim to žerou... Chtěl bych vidět, kdo by si v roce 1995 dovolil přijít před ostravské dělníky a říct jim, že ničí životní prostředí, že žerou moc masa, že spotřebují moc energie na topení a proto je nutné je zavřít. Nevyvázl by živý. Na ostravské dělníky se muselo jít s tím, že ocel z Číny je levnější a zatajit, že je také patřičně horší. 

A dneska? Žádný problém. Postavíte Grétu na náměstí, ona jim zcela nepokrytě říká, že jejich život je příliš drahý, že mají auta, že mají byty a zábavu, že tohle všechno nepotřebujou... a oni jí tleskají vestoje. 

No jasně, že všichni ti ojroúředníci, neziskovkáři a další nic nepotřebujou. Nač by jim byly byty, auta a vysoké postavení?  Mouřeníni už svojí práci udělali, obrali všechno a všechny, vyvezli to pryč, pomohli vybudovat nový světový řád, vyzdvihli Čínu tak vysoko, že si to soudruh Mao nedovedl nikdy ani představit... a teď už k ničemu nejsou. Už jen spotřebovávají. Mají moc velkou uhlíkovou stopu. Žerou naprázdno. Jen si mezi kancelářemi předávají lejstra. Umějí anglicky, jenže se s nimi není o čem bavit. Umějí sice krásný newspeak, ale o ten už není zájem.  Už není co vydrancovat. Jejich práci už teď zastane nějaký softwarový robot. Marketing se také udělá kusem počítačového kódu. Většinu věcí se dá zařídit snadno přes internet. A dělníků, co v Amazonu strojovými pohyby balí zásilky, těch je dost a dost... nějaká kancelářská krysa by to stejně nezvládla. 

Celá ta dnešní ekodebilizace není nic jiného než druhá fáze globalizace - okupační armáda dokončila drancování a teď je třeba ji rozpustit. Nejlépe tak, aby se na tu cestu do prdele ještě těšila.... 

Mimochodem - všimněte si, že právě takhle vrstva úředníků  byla opravdová nepřátelská armáda i když se její příslušníci narodili tady - jsou vysoce vycvičení, jejich pracovní doba byla po celý den a k dispozici byli i v noci. Často jim dělali různá cvičení, školení a vymejvání mozků... a prakticky nemají děti. Celý svůj život věnovali boji za globalizaci. 

Teď začínají velice pozvolna zjišťovat, že jsou jen obyčejný laciný frontový materiál. A protože mají hlavy řádně vypláchnuté, tak už není zapotřebí používat na ně  žádný inteligentní marketing. Prostě moc žerete holoto. Moc jezdíte autem a chcete takové zbytečnosti jako je ZOO nebo welnes.  A ještě máte tendenci chtít někde bydlet a sníte o domečku. Brloh vám bude stačit, protože kvůli vám tají ledovce. Kolik je mezi nimi asi lidí, kteří ve jménu planety odmítli mít děti úplně... 

Když mluvím o idiotech na vysokých postech, tak myslím právě tohle. Nás dělníky globalizovali pomocí poměrně sofistikovaného marketingu a museli kvůli tomu vybudovat milionovou úřednickou vrstvu. Museli chrlit zákony, museli komplikovat pravidla a zároveň museli zařídit, aby se v nich vyznali alespoň ti vítězové.  A stejně občas museli i zhasnout a obětovat nějaké svoje jednotky... jinak by tuhle zem nevydrancovali. 

Ale na dnešní bílé límečky už  nic takového nepotřebují. Ty zglobalizují úplně jednoduše. Natvrdo jim řeknou, že jsou tu navíc, že žerou, že spotřebovávají, že se mají moc dobře, že mají doma elektriku, mají doma teplo a že o tohle všechno přijdou... A oni jim tleskají. Mají z toho radost, hrdě dávají vlastní hlavy pod gilotinu a vůbec jim nedochází, jak vymaštění jsou. 

Teď přichází globalizace na Pražáky, ale i na bruselské úředníky.  Na lepšolidi. Kteří jsou tak blbí, že pokud jim necháte jejich pocit nadřazenosti, tak jim klidně můžete vypnout proud. Můžete jim sebrat všechno co měli, můžete jim jejich malé domečky ještě víc zdražit, můžete jim to zdanit, můžete jim zdražit hypotéky, můžete cokoliv a oni jsou vlastně rádi, protože příroda. Že zatím v Číně denně spouštějí novou elektrárnu a Rusové tam ostošest tahají plynové roury, to je jen hoax. Před tím zavírají oči. To nevadí. Hlavně že oni sami nebudou mít děti, nebudou mít auto, televizi budou sledovat při svíčkách a nechají se zeleně pohřbít. Kreténi nejvyššího kalibru. 

Jsou dokonce tak moc blbí, že ty skutečné elity vlastně mohou celkem v klidu věřit, že jim to fakt nedojde. Že se nenaštvou, nevezmou do ruky zbraně a nebudou se bránit. Že naprosto spořádaně pochcípají ve jménu planety Země a ani na velmi studené smrtelné posteli jim nedojde, že tu byli jen pro to, aby vyrostla Čína a pár západních mocipánů. 

Proto mluvím o idiotech. Je úplně jedno, kolik umějí jazyků, kolik hodin denně makali a kolik kontaktů a informací udrželi v hlavě. Je úplně jedno, s kým se potkali a na jak skvělé dovolené byli. A je vlastně i úplně jedno, že jejich děti chodily do nejlepších škol. Už je nepotřebují. Jejich angličtina se hodila, dokud bylo co brát. Teď se s nimi nikdo už bavit nebude ani v angličtině. Jejich děti se sice dokonale vyučily v drancířství... ale už není co drancovat. Vycvičený voják je k ničemu, když se nebojuje, ale je třeba pást vepře. Už teď jsou montážní linky v automotive plné lidí, co umějí bezvadně anglicky... má to asi stejný smysl, jako umět latinsky - i dělník ve šroubárně si může přečíti Vergilia v originále. Nic proti znalosti jazyků.

Já už několik let sleduju, jak dobře se mají řemeslníci, instalatéři, jak se dobře platí podkovářům, ba i zedníkům. Ale na těch oborech je pořád ještě prázdno. Pražákům nedošlo, že sice tu a tam někoho s angličtinou vytáhnou nahoru, ale většina se bude muset po angličtině doučit jak správně  míchat maltu. Když jsem řekl že chci svého syna dát na kováře, tak se na mě ještě pořád hodně lidí koukala divně. Přitom ti tři kováři, co znám, ti jezdí fakt velkými auty, platí za celou hospodu a na své zákazníky jsou neskutečně arogantní. Mohou si to dovolit. 

A bílí límečkové se teď pěkně uskromní, protože jejich armáda je právě rozpouštěna jako nepotřebná. Teď zjistí, že pro vojáka globalizace není rozdíl mezi vítěznou nebo prohranou válkou. Jakmile začne mír, jsou to právě oni, kteří jsou zbyteční. A ještě jsou tak vymaštění, že se jim to dá říkat zcela nepokrytě. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (273 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

na můj důchod. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (40 hlasů)

O čem to pane mluvíte?

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

Než je vyhodi jako zbytečné pod most?.Všimla jsem si jak už r 675 zakázali zli kapitalisti v Japonsku konzumaci masa a to na 1000 let! Už tehdy si ti feudálové všimli,že konzumace masa zlepšuje IQ a a vidláci byli silnějši a často se bouřili.
To ,že se to změnilo mohou ti prťavci děkovat jen Evropanům co se tam objevili,nebot ti přjeli silni velci a chytři a tak tam maso označili jako lék a léky se daly pak 0prodávat volně.Tak i v EU se vládnouci oligarchie snad bude snžit zmirnit konzumaci masa počinaje rolnickou třidou .
Ve středovku to ještě šlo ,nebot rolnici se uchylovali převážně k pytlačeni a pokud byli chyceni tak je čekaly kruté trsty,jako je kastrace,oběšeni,zašivali je do mrtvýsych jelenů a tam na ně pustili psy.
Strava tehdy byla pot psa, velice špatná většinou polivka,kaše z obili,fazole a🚀a zeli.
Samurajové však maso označené jako lék dobe využivali a bili se jak lvouni,no ne tak jak ta naše okamůra ,která odmitá své voliče,aby se nestalo,že posilenim toho jejiho progranuu viz kritickýý staw ,kde chybi skwělé PNZ,tak s nim by mohla dosáhnout takové převahy v parlamentu,aby tam byl průvan a prosadila do prvniho článku naši možná vůbec neplatici ÚSTAVY,nebot nam bylo zakázno ji odsouhlasit v referendu,kvůli 32 let trvajicimu embargu těch zloduchů,kteři dnes brzy budou prosazovat pouze vegetustravu taktéž.
Ja se domnivám,že je to úmyslné a timto způsobem strani panu strejdovi Putinovi,nebot dojde k našemu vývinu do velikosti trpajzlika a mozek taky dostane zabrat a tak nás bude ten Puťka moci oblbnout a snadněji s nmi manipulovat neboť mozek potřebuje živiny a hlavně biftek,ktery pak už nikdy neuvidime!
Navrhuji proto položit vládě otázku

"KDE JE NÁŠ BIFTEK DAREBOVÉ!"
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (35 hlasů)

A nebylo to tím, že přijali budhismus, před kterým jedli co se dalo, po jeho přijetí jenom ryby a proto např. rádi loví velké mořské savce?
A maso se jedlo, ale jenom jako léky na rychlejší uzdravení?
A zrušení nebylo, protože politika dělových člunů USA, ale protože lidé co přijížděli a měli větší postavy a tak větší vojenskou sílu, zrušil ho císař, protože vojáci?

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Takový Okamura tam musel působit jako obluda Godzila.Zlé jazyky tvrdi,že pry tam byl jednička a m3l prý velkou naději udělat kariéru jako popelář!
No neumi prý ani na svém webu udělat ani PŘIMOU DEMOKRACII IHNED bez peripetii parlamentu a podle bodu č.2 programu PNZ občanů voličů,kde by šlo jeho nepřátele v parlamentu kontrolovat zezadu dnem i noci a kdyby se tu objevil ,řekli by jsme mu jak obejit 32 let trvajici embargo na Zákon o referendu a též na co by šlo vybulit ten režim. On neni studovaný a tak vi o tom houby.
A na tom jeho FB podporuje kapitalistické krokodýly nebot majitel FB už vydělal 80 miliard doláčů a teď za ne cenzuruje své zakazniky a prodavá jejich adresy namisto,aby se udělal BEZBARIEROVÝ WEB jako je tady a chranil nas widlaky a my mu za to dali důvěru,když nám i tady vysvětli proc misto politickeho projektu udelal z SPD projekt finančni a tak nechce naše posily,které tady čekaji na jeho signál k vitězstvi.
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

Velmi dobře.
Likvidace. Mají husté vousy a staré fotky jasně ukazují, že patří k evopoidní rase. Díky "japonským spermiím" už mají šikmé oči.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Hominid (neověřeno)

Trvalý odkaz

cpali se prý fazolema bo brambory ještě nebyly.Vegetarianska strava snižuje IQ a proto ji nařizuje ten ŠVAB v jeho Velký reset,bo to je nový MEIN KAMPF a pan Hitler byl též vegetarian.
Když mě pověřite vyřidim mu kolektivni vzkaz,aby si ten RESET strčil do svoji zadnice anacpal tam i toho c 19 dreda piratisko nevzdělancé! neomarxistu,kteryý leze nanervy celé námi oblibené koalici.
no nemm pravdu?

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

Určo fazole ve středověku nebyly, přišly až z Ameriky spolu s rajčaty, paprikou, brambory a další zeleninou.

Možná to byla záměna za cizrnu nebo nějakou odrůdu hrachu. Přece jenom bylo ve středověku u nás teplejší klima.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by pragmatik

Trvalý odkaz

Jak je možné,že tak chytrý národ Švejků ve složeni 8 275 752 dušsiček opravdových voličců je možné už brzy vice než 32 let vodit za nos a národ tomu freneticky tleská a ještě si to plati!?
TOTO ŘEŠME nebo když nechcete můžezete tady puknout závisti a nepátrat proč ještě kapitalisti nenatahli bačkory ,ale budete je dále šťastně natahovat vy všichni,naštvete se a dopadnete jako sedlaci u CHLUMCE i s vidlema!

Ono je tu pan Pjakin a piše o oblbováni sedlačisek (tzv buranů) tim,že se jim jednoduše nastavi křivé zrcadlo a oni vidi jen pokřivené obrazy skutečnosti,ale nikdy a to celý život neuvidi skutečný obraz co se děje a co dělat jako je to vidět v geniàlnim PNZ.
Prostě věři svým vlastnim očim,zabejči se a zůstanou zuboženými občany,kterym budou odsáty YŠECHNY jejich aktiva jim zcela neznámými metodami s mimořádn skvělmi vysledky ve formě BILIONOVÝCH VÝVARŮ a oni budou dále chtit rajtovat na svých jimi zvolených mrtvých oslecha ,nikdy se nenajde sila ,která by zo mohla změnit a i náš fujer bude zlikvidovan pokud nedá do richtiku co je třeba a jmenuje se to SOLIDARITA!
Jen se podivejte na koalici 5 jak to pochopila bleskově a dala si podat péro jako z filmu MAREÇKU. . ..
Nyni se může v klidu mezi sebou poprat o vývar obcany opařit a zait porcovat jejich maso maso a oni štastm bez sebe radosti budou tleskat,že se maji dobře a nikdy vice nedávaji republice.
No to jedna slepice holenkové řešit nebude ,"serem taka robota pitomi vidláci!"
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Tomu vyfoukli všechy samopaly a nyni se prodáavaji v MOSULU na blešim trhu za babku.Jako vojáwk chce vojenské ešeni.No tady se smji i slepice na dvoře!

To zapomněl na CCCP,kterè dostalo kapky buz jediného vystelu! No VOVA je jiné kafe,toho at navrhne na Nobelovu cenu miru,ten obsazuje celé poloostrovy beze ztráty jediného samopalnika.
A ted pišel s tim,že chce zpátky ALJAŠKU protože tam byla porušena smlouva o koupi z r 1867 v oblasti lidských práv To je profik a ne se tu mrcasit s pistolkami ,které jsou gangu 5 k smichu.
Jen se ho zeptejte koho volil a proč,určitě neodpovi a kdygž tak hrdě prohláasi,žae on a jeho rodina k volbám nechodi.
No nedali by jste mu korunu?
Kdyby dostal rozskazs dát tomu poslednimu marxistovi doktoru Skálovi na www.stripkyze sveta.cz vzkaz,že tu na neho čekáme s rudou vlajkou vitězstvi,kde jsme vymontovali vercajk a dali kalich,aby měl ten snaživý historik z čeho pit,tak též se schová,nebo ne8?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Dokonce maji zločin ve svém názvu a tim jsme zvolili i ministra zahraniči,který se prý hned vyznamenal tim,že štěká na falený strom a C19 dredák je tak a tim štěöstim bez sebe!!Mu nestaila ztrata při volbách,kdy jeho kapute kumpl ho podved a ukrad mu tomu trottlovi desitky křesel ve Sněmovně a chce se dle beztoho,že se poučil topit ve vlastni štáve neomarxistických blafů a "gryndýlu" deindustrializace,bidy utrpeni a likvidace těch,kterř ty polonevzdělance na prvni priorit3ě zla , zvolili a za to dostanou účet za elektriku NEJM
ÉNĚ o 50 % vyšši a mohou si pak i pustit plyn až jim to jejich kámoška leyno dovoli z té napodobeniny politbyra komunistů,kteráw si řiká Evropská komise a lidé dodávaji, ZLA!
To jim nestačilo,že se ta "předsedkyně" kvalifikovala předtim tak,e způsobila rozval a škody statečným německým vojákům Bundeswehru což se dá jedině srovnat s tim co Žukov a Koněv za škody způsobili kdysi Wehrmachtuuům
úúúú!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

chtěl někdo vyhazovat.

Pokud mám dobré zprávy, měli by naopak OPĚT - jako obvykle - přibývat. Viz noví soudruzi náměstci - 70 kousků jich prý má být.

Zatím ještě lidé oficiálně nepadají na rypák, neboť se to DŮSLEDNĚ tají, bo panika a schovávání majetku před exekutory. Letos se prý má tento trend rozjet výrazněji - zahypoškovaným lopatám prý má být nasazen stahovací obojek. Čím víc chceš zdrhat, tím víc tě škrtí.

Čekají nás opravdu těžké časy...

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

Tak jako nebude letos žádné válka na Ukrajině s Ruskem, tak se ani letos nebudou snižovat stavy úředníků.

Co právě bude probíhat je úplně něco jiného: Budou prováděny čistky. Tedy výměny nedostatečně ideově angažovaných úředníků za nadšeně ideově angažované kousky.

Rok 2022 bude ve znamení nového "února 1948" a "vedoucí úlohy progresivně-neomarxistické strany". Nedostatečně horliví a přesvědčení soudruzi prostě půjdou kariérně dolů, a nahradí se hořící a planoucí soudruzi ze kterých bude správné přesvědčení jen sálat.

Postupně tak dojde k tomu, že správně orientovaní zaberou všechna vyšší a teplá místa. A nehodní zpátečníci budou vyraženi do horší existence. To ostatně nebude / není jen na úřadech, ale také na univerzitách a řadě dalších institucí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

lidi se tlačí do záchranných člunů a třeba farský už je za vodou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Jo Farský už je za louží, ale pod nohama má jeloustoune :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

     Sovetsky metodolog Semjonov rekl, ze pri posuzovani teorii nejsou nejdulezitejsi ta fakta, kterou jsou s ni v souladu - ale ta,  ktere jsou s ni v rozporu. V tom spociva dialekticke rozvijeni teorii.  Mne se pri posuzovani celkoveho obrazu nacrtnuteho Vidlakem nezda jedna anomalie - a tou je nas zbrojni zakon. Snad nejlepsi na svete, a svete div se, dokonce -  na zlost EU - prubezne vylepsovany v prospech drzitelu zbrani, alespon v deklarativni rovine dokonce i na ustavni urovni, hlasi se k tomu i soucasna "protektoratni" vlada... Co to ma znamenat ?? Dyt nechat milion palnych zbrani (s)prostemu lidu, umoznit mu cvicit se (vite treba ze jsme po USA JEDINA zeme na svete kde muze obcan legalne absolvovat i soukromny kurz bojove strelby z vrtulniku ?) se jevi byt v prikrem rozporu s cilem toho co se zde popisuje. To  je politicky strach z 300 000 drzitelu (x cca 5 - spriznene osoby - volici) tak velky ? Nebo mi unika nejaka souvislost ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

franto co vy? Zaregistrujeme nick? Když tak se mi ozvěte na mail. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

EU si nás prostě trochu poodložili a my přijdem na řadu v dalším poločase.

Ostatně jedna věc je mít zbroják,

druhá věc je mít zbraň ve správném čase na správném místě a

třetí věc je mít do těch zbraní dostatečné množství munice. Anebo vůbec nějakou munici.

Problém je vyřešen. Je to asi stejně velký problém, jako když si malé dítě vyvzdoruje oblíbeného plyšáka na své první cestě do školy. S plyšákem je ochočené a poslušné. Ani vzdáleně netuší, že mu plyšák bude k naprostému hovnu. 

Oni nás soudruzi z Bruslogradu zvládnou přes dotace. Školník Gazdík už slintal, že 650 mio do školství. K tomu akorát připomenu průpovídku, že deset procent je slušnost, pět procent je povinnost.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

No a další, neopominutelná záležitost, pokud máš zbroják, tak eurosoudruzi ví, kam a ke komu mají zajít, až budou konfiskovat zbraně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

mysli.

Jediná ... ehm... disproporce v uvažování Ojrosoudruhů je prodělaný střelecký výcvik, ale ten se dá vcelku úspěšně eliminovat dostatečným předstihem zabavení VŠECH použitelných zbraní a veškerého střeliva.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

To že občané u nás drží mnohonásobně víc ručních palných zbraní než stát a že počty občanských střelců více než čtyřnásobně převyšují počty "střelců za stát" je nesporný fakt.
Ohledně množství munice u lidí bych taky neměl obavy.
Pro někoho podružné hlouposti, pro jiného realita se kterou se musí počítat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ted jeste takova drobnost. Kdyz stat zaveli te sve ctvrtine, tak poslechnou a jdou. Kdo zaveli tomu ctyrnasobku?

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo. (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je sice pravda, ale každý z nich si řekne jako Hrušínský v Básníkách : "Já nejsem nikde organizován...". Když není velení tak budou pro státní střelce lovnou zvěří. Tedy držení zbraně je dobré jen pro obranu vlastního pytle mouky, a to jen na nějaký čas. Vyhrožovat ozbrojenou revolucí, pokud nemáte 20.000 poklidných demonstrantů vzor Kazachstán, nemá cenu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Tak ona by se ta domobrana nejspíš postřílela mezi sebou. A to již na úrovni jednotlivců a malých skupinek či v "lepším" případě na úrovní několika velkých skupin různých samozvaných osvoboditelů.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Existujou i cenově dostupnější varianty, než "soukromny kurz bojove strelby z vrtulniku".
A s tréninkem (výcvikem) je třeba začít od mala, to aby si děcka zafixovala potřebné dynamické stereotypy:
https://www.strelnice-brno.cz/kurzy/mlady-odstrelovac-653

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Není tam kurz mladý výslechář?
Nebo jak z federalizované Evropy přejít na samostatná knížectví za 5 měsíců. Takový anti Farský?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

No Eto, chlape Vy jste hlava otevřená!
To je volné místo na trhu, možnost přivýdělku.
Akorát, nemáte nějaký kontakty na ambasádě u našich novéch kamošů?
Že bych měl zájem, v rámci svobodného podnikání a vzájemné transatlantické spolupráce, měl opravdu vážný zájem absolvovat u nich, v pronajatém Guantanámu instruktorské kurz pro vedení výcviku Mladých výslechářů.
A nějakej certifikát o absolvování, k zarámování na zeď.
A nějakej odznak na sako, a nemusí to být zrovna Tennetova medaile, jak má ten vrchní čučkař.
Já su docela skromné.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

>>> Sovetsky metodolog Semjonov rekl, ze pri posuzovani teorii nejsou nejdulezitejsi ta fakta, kterou jsou s ni v souladu - ale ta, ktere jsou s ni v rozporu.

A hlavně to už o nějakých 300 let dříve před sovětským soudruhem řekl imperialistický anglický šlechtický vykořisťovatel a filozof Francis Bacon.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

"...To je politicky strach z 300 000 drzitelu (x cca 5 - spriznene osoby - volici) tak velky ? Nebo mi unika nejaka souvislost ?..."
Ano, uniká. Jestli je těch držitelů třista tisíc nebo tři miliony je totiž tak nějak v dnešní době už skoro jedno. Tihle slavní "držitelé" palných zbraní si totiž nevšimli, že se vyzbrojují na minulou válku. Pokud by totiž došlo k fakt kolosálnímu průseru (a já tedy stále věřím že nedojde), tak se bude bojovat dost jinak, než kdysi na americkém středozápadě. Malá nápověda: Zkusil někdo z těchhle "sportovních držitelů" trefit svou kulovnicí či brokovnicí (o pistoli ani nemluvě) jakýkoliv malý minidroneček, byť i jen pomalu letící a jen pozvolna kličkující, malou blombičku k vám na zápraží nesoucí?
Chystáte se totiž se svými puštičkami na dávno minulé války. Koneckonců, jak už je to dlouho, co Mrázka oddělal profi odstřelovač? Dneska by dostal blombičku pod autíčko, a nemusel by to dělat profesionálně supervycvičenej onej. Ani ten dron by na něj asi nemuseli plýtvat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Pravdu máte, ale jen částečně.

Ono totiž stačí s tou "puštičkou" přijít k tomu, kdo onen dron ovládá. A bude dodronováno. Drony totiž odněkud startují, někde "tankují" energii, někde probíhá jejich servis.

Je tedy jen otázkou, nakolik by byla případná krize vyhrocená (ani já si ji nepřeji) a jaké prostředky (v jaké míře brutality) by byly použity.

Tvrdím s vědomím, že starého psa novým kouskům už nenaučíš.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

určo stačit brokovnice.  Problém malých dronů a postižených vojclů spočívá v tom, že brokové zbraně prostě nemají.

Stran větších dronů nastupuje možnost užití rušiček, což není zas tak složité, jak by se mohlo zdáti. Mrkněte na to na netu, určo o tomto problému nájdete v řádu jednotek minut.

A konečně třetí a nejúčinnější možnost - co nevidí oko člověka či ptáka, to nevidí ani kamera na dronu. Postačí obyč hadr, po vojensku maskovací síť. 

Zjistěte si, kolik stojí jedna maskovačka a kolik stojí jedna nálož, kterou vyplýtváte na klamný cíl.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

a tudíž vidí i v noci nebo přes maskírovačku.

Na netu je fůra záběrů, jak mírový (jak jinak) dron demokraticky a humanitárně inhumoval (to je můj copyrajt, heč) nějaký svatební průvod nebo pasáky koz.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak bombičky se dávali desítky let před tím odstřelovačem ;) Tedy tímto lze s hlediska dronů dokázat, pouze existence odstřelovačky ;) Co kdo používá je na "kultuře" zločinecké/lidské organizované skupiny (ale i jednotlivci) i když já bych sázel na zdroje toho kdo střílí/objednává, prostě použije to nejdostupnější.

A pokud dojde fakt k průseru, opět je to jaký nastane? Průser ala Argentina, kde "pouze" ekonomický kolaps? Nebo válka, ale zde jaká válka, ala ukrajina/Gruzie/Sýrie/Irák/Afgán/nějaká? Všude je vlastnictví zbraně v jiné hodnotě na přežití, což nikdo dopředu neví a tak , když se prepeři připravovali na "průser", tak pak stáli v ČR, předtím "my nemáme v zásobách roušky".
Blbej příklad, ale ukazuje, že jde vlastně o nahodilost, zda vlastnictví osobní zbraně bude mít nějakou cenu nebo nevýhodu.

Navíc v evropském prostoru mají cenu pouze neregistrované zbraně, pro ostatní si někdo vždy přišel z vrchnosti...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Johane co vy? Zaregistrujeme nick? Pokud chcete, ozvěte se mi na mail. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte i nemáte pravdu. Režimu skutečně může přijít na pomoc třeba náš spojenec z NATO Turecko se svými dronečky. Jenže v tu chvíli už tu bude taková situace, že ta příprava na minulé války (drancování, rabování) se bude sakra hodit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by topi80 (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem fakt nemyslel průmyslově vyráběné velkodrony a la turecké Bayraktar-y či ještě větší Anka-y. Spíš si představte běžný letecký model na dálkové ovládání, kde místo olověného dovažovacího závaží ve špičce trupu bude cosi třaskavějšího (to už prý používal i jakýsi Krejčíř). Anebo dnes tak populární čínské kvadrokoptéry za pár tisíc.
A pokud toto bude schopen přičinlivější a technicky velmi schopný obránce zarušit (a bude kvůli tomu honit elektrocentrálu, aby ta rušička byla všesměrová s dostatečným výkonem, aby nemusel běhat se směrovou Yaginou a zaměřovačem po cimbuří), tak přijde druhé kolo, kdy se dálkové ovládání nahradí jednoúčelovým naprogramováním dané klikaté trati do inerce, realizované dnes už běžně dostupnými MEMS obvody (některé akcelerometříky jsou už i v lepších mobilech). Na pár set metrů to udrží polohu pro tento účel dostatečně přesně, žádné GPS ani dálkové ovládání netřeba. A to běžnými rušičkami nezarušíte, pokud nepočítám laser či obdobné úzce směrované vysokoenergetické paprsky (těma byste se pak ale musel trefovat skoro stejně přesně jako s tou brokovnicí :-) )
Tenhle scénář ale holt nezahrnuje kleknutí Číny a jejích dodávek levných výrobků komukoliv, kdo zaplatí. A dělat si pro všechny případy zásoby těchhle momentálně dostupných minidronů, to už by byla fakt paranoia.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

zbraněmi nikdo převrat doposud neudělal. Majitelé zbraní jsou ( u nás ) v drtivé převaze zákona dbalí občané. Ty adrenalinové zážitky mizivé není třeba přeceňovat. Většina střelectva není military zaměřena a střílí buď sportovně, maximálně jako nácvik sebeobrany.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

střelecký výcvik je vám k naprostému hovnu, pokud neovládáte elementární zásady taktiky boje se střelnými zbraněmi. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Je rozdíl sázet do terče a stisknout na dejme tomu srnčí. Střelit člověka je asi sakra vyšší dívčí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

mysli spíše zásady pohybu takovým způsobem, aby se srnčím nestal člověk se zbrojákem a bývalou legální pistolkou. A už vůbec nebudu rozpitvávat pohyb skupiny, která by měla za úkol chránit zdroj jídla nebo vody, anebo dokonce vyčistit prostor od "cizích srnčích". 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A tohle k tomu. Umět taktiku a PAK stisknout. O sobě trochu pochybuju. A taktiku jsem od vojny určitě dost zanedbal.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

„Když vláda začne lidem zabavovat zbraně, vězte, že je budete zanedlouho potřebovat.“ ;-)

Ostatně, Bruselská Byrokratura už má téměř vše, co pro odzbrojení neposlušného obyvatelstva potřebovala - už v rámci existující směrnice si Error Komis nechala přidělit ničím neomezované právo šťourat do kategorizace zbraní. A proto teď tlačí ten výklad evropského „práva“, že bruselská nařízení jsou vyšší zákon než ústavy členských zemí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zkouška spojení

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

vás mám. Na vkvéčku se mi ztrácíte...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Funguje to

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Beze změny režimu.Toto "prý" nikdo z verchušky nevi a dělaji se všichni blbci a voliči jim to ještě skoči,sypou si popel na hlavu a v křiv3m zrcadle vidi,že prý jsou SAMI vinni!

MERDE neni tomu tak!Proto vladni verchuška se zoufále bráni hned PRVNIMU SVATÉMU tedy č.postulátu PNZ AA teamu SV,,který jediný nastavuje samozřejmě"buranům "rovné zrcadlo,ale widláci,kteďi jsou vrchuoštiou povatžováni za "burany se podivaji do jimi nastaveného křivého zrcadla a VĚŘI TOMU a budou brzy skučet,že jim budou zabaveny jejich vily ,kterè jim dovolili postavit komunisté dokonce s jejich podporou.
No komu neni rady tomu neni pomoci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Neomlouvám se, je to mimo téma vidlákova blogu, no poučte se, dražební vyhláška:

- uspokojení pohledávky oprávněného ve výši 6 754,00 Kč s příslušenstvím
- náklady předcházejícího řízení 12 120,00 Kč
- úrok z prodlení 1,50% ročně z částky 6 754,00 Kč od 11.07.2005 do zaplacení, náklady oprávněného: 2 541,00 Kč
Do dražby jdou nemovitosti v silně podhodnocené odhadní ceně za 3 800 000,00 Kč (slovy: tři milióny osm set tisíc korun českých)
Zdůrazňuji, chlapa dlužníka neznám, neznám původ závratného dluhu 6754,-kč a na dražbu jsem narazil čistě náhodou.
Dost mě zaráží existence takové exekuce, protože jediná pravdomluvná média, včetně jejich veřejnoprávních mě přesvědčují, že "nemravným exekucím" je již konec. Mimo to, prý probíhá tkzv. "milostivé léto", které by mělo dlužníkům pomoci.

http://praceubrna.cz/assets/File.ashx?id_org=12691&id_dokumenty=9249
https://www.exdrazby.cz/index.php?a=s&aa=d&c1=2&i=59508&taa=1&backurl=t…

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)