Na pivo k Vidlákovi

Autor
Štítky

Milí přátelé a čtenáři. Tento web měl být původně něco jako chovné prase. Strčím to do chlíva, nakrmím a počkám, co z toho vzejde. Dnes po třech čtvrtinách roku musím svůj dojem poopravit. Z Vidlákových kydů se stala normální nelegální hospoda a ze mě nelegální hostinský. Mám k tomu vše, co mám mít. Poněkud lenivou náturu nevěnovat se práci víc než je nezbytně nutné, nikdy nevíte, jestli další den narazím soudek nebo ne, putyka je tmavá, ubrusy nejsou. 

Hostinský občas řekne něco chytrýho, ale spíš jen začíná hovor. O půlnoci začnu o něčem kecat a čekám na prvního zákazníka. První štamgast se ukáže brzo ráno, dá si jedno na stojáka a posune debatu dál. Pak se přidají další. A někdy nepřidají. Vzduch se nehýbe, dějiny se zastavily, svět nestojí za zmínku. 

Víte co? Začalo mi to vyhovovat. Děkuji vám všem, že to tu takové máme. Nejsem schopen pro Vidlákovy kydy udělat víc. Jen s určitými výjimkami začít každý den novou debatu a dát vám prostor. Tu a tam mám ke světovému dění co říci, tu a tam to udělá někdo za mě a ve zbylém čase to musíte zachránit vy v diskusích. Pokud mi zachováte přízeň a přijdete si do špeluňky každý den na pokec, budu rád a budu se snažit každý den (no dobře, někdy obden) otevřít nové téma. Víc nezvládnu. 

A abych splnil dnešní téma.. 

Co říkáte na sjezd ČSSD?  Je to už týden, pročetl jsem na všech webech všechno možné i nemožné. poslechl jsem si názory Chovance, Hamáčka, Zimoly, Klause, Zemana, Babiše, dokonce i Kalouska. Zjistil jsem si, co si o všem myslí Vlk, pozeptal se přátel, dal si dostatečný odstup a teď po týdnu mám pocit, že ČSSD je obrazem našeho státu jako celku. 

Možná je to tím, že je to pořád ještě relativně velká strana a i přes otřesy v posledních letech, pořád je plná velkého množství lidí, kteří jsou určitým průřezem naší společnosti. Pořád ještě platí, že téměř v každé vesnici existuje místní sdružení ČSSD, nebo alespoň jeden člen a kolem něj pár nestranických sympatizantů, kteří před volbami sestaví kandidátku. Strana je ještě v každém okrese, v každém kraji a (dočasně) i v Liďáku. 

Na sjezd jsem se díval... a vlastně bylo i na co. Musím poopravit můj dojem po prezidentské volbě, že by snad Zeman mohl mít ještě ambici stranu zachránit a pozvednout. A pokud to udělat chce, tak vážně nevím jak. Teď jsem spíš měl pocit, že se chce Zeman udělat to, co se dělá s každou firmou, které ubývají zakázky. Je třeba ji vytunelovat, dokud je co. 

Dalo se poslouchat i Zimolu. Ten chlap poměrně přesně pojmenoval všechny problémy, které ČSSD má. A ještě lépe je pojmenoval Fico, který dokonce nezištně přidal i nějaký ten recept, co by se dalo bezprostředně dělat. Kdybych byl delegát, volil bych Zimolu. 

A on je tam místo něj Hamáček. Eurohujer. Pokračování kurzu díky kterým ČSSD přichází o poslední skalní voliče. EU prostě není v kurzu. Žádná strana  dneska neuspěje s poklonkováním před Merkelovou. Tedy poklonkují všichni, ale dělají to alespoň skrytě a snaží se to vydávat za něco jiného. Ani Babiš v tomto není výjimka. Ovšem razit politiku rektálního alpinismu a ještě to drze přiznávat....  Možná už Hamáček mění názory, protože jen blbec je nemění že? Ale až bude před volbami, však oni mu to nějací konkurenti v televizi připomenou. 

A navíc... sakra nějak toho Hamáčka nemám s ničím spojeného. Chovanec byl alespoň lánská krysa, pak iniciátor ministerstva pravdy a velký zastánce zbraní. Sobotka byl alespoň ozubená pleš, bojovník proti Babišovi a blbec, co to neuměl. Valachová dělala inkluzi... Zimola si stavěl vilu za dálniční peníze, ale co dělal Hamáček? Seděl ve sněmovně a nedělal nic... 

A když k tomu přidám, přerušení sjezdu do dubna, kde se teprve dovolí orgány strany, doporučení předsednictvu, aby Babiše nebrali a nebo vlastně brali... Buď jsou v té partaji všichni delegáti blbí a nebo navedení. A nebo už v souladu s mou nastíněnou strategií tunelují co se ještě dá. Za rok či dva (a kdyby Babiš sestavil vládu, tak za čtyři) zjistí Hamáček, že tam zůstal sám s dluhem po Altnerovi. nic jiného mě nenapadá. 

Nebo jste si někdo všimli něčeho pozitivního? Měl jsem tu stranu docela rád a dlouho jsem je volil. Zaregistrovali jste v té záplavě zmaru nějaké pozitivum?

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Ne že by na tom snad záleželo, ale nikdy jsem socany nevolil. A vypadá to, že s tím už nezačnu.
Vlastně je to velká záhada, jak může tak velká a silná strana tak degradovat.
"Bože, jak hluboko jsem klesla" se jmenoval ten italský film. To byla aspoň legrace....

Zatím bez slepic

Socani měli svůj osud předurčený už od dob Horáka včetně svého antikomunismu. Sbohem a šáteček. Ale mám obavy že všude jsou troska na kterých se nic novýho nepostaví - začít se bude muset na zelené louce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zaregistrovali jste v té záplavě zmaru nějaké pozitivum?

ano znamenal a to pokračující nastoupený jednoznačný směr k méně než 5% v příštích volbách a chválabohu se to nebude týkat jen této strany, jak naznačily nedávné volby

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co se týká pozitivity, jedině že by někdo z delegátů měl HIV nebo žloutenku.
Přiznám se, že jsem se koukal jen částečně a nedobrovolně (puštěná telka řvala na celý barák, páč Stará Jahoda musí furt něco dělat i při čumění do bedny) a výstupů jsem projel jen pár a navíc tzv. rychločtením.
Z projevu Zemana jsem rovněž nabral dojem, že posílá zbytky strany na smetiště dějin. Dát to Andymu za fleky náměstků, to si snad Miloš dělal kozy. Takovou (|)-inu by snad udělal jen totální negramota a politický sebevrah. Zde se naprosto ztotožňuji s vlkem.
Hamáček - dojem tentýž, jako Vidlák. Průhledné želé, bez chuti a bez zápachu, bez formy a tvaru. Koupený v sámošce za rohem jako polotovar v prášku. Nasypat do vody, přidat správné ingredience, protřepat, nemíchat a čekat, až vyleze agent 007 s povolením zabíjet. K tomu dodám okřídlenou větičku, vlastně souvětí, kterou jsme si často dělali srandu z mého hodně dávno bývalého zaměstnavatele - ČSAD:
"Čakaj, Somár, Autobus Dojde".
Aneb čekání na Godota v přímém přenosu, ale ne na toho, který tu píše.
Kdo naprášil Zimolu a zda-li opravdu kradl, nechť řeší Ten Nejvyšší. Naši Pomahači a Chrániči na něj nenašli - jako obvykle - vůbec nic. Ti umějí akorát dřepět s radarem na měření rychlosti tři metry před tabulí označující konec obce. Každopádně Zimola má černý puntík, takže pro většinu republiky je znemožněn. Kavárníci a sluníčkáři se postarají.
Zbytek té sebranky stál - pane zemědělče, zavřete oči - ZA HOVNO!!! I s těmi třemi výkřičníky.
Snad s maličkou výjimkou paní, která měla proslov jako poslední a která se neuměla přestat projevovat, když na ni už všichni srali, a poslat všechny ty delegované šíbry DO PRDELE, vlastně ven ze sálu, a říct nahlas celé republice, ať si ty své čachry domlouvají až po jejím projevu, resp. bez její přítomnosti. Kdyby měla koule udělat tohleto, měla by můj hlas v možných příštích volbách zcela jistý, páč ta jako jediná, co jsem trošku pochytal, se aspoň snažila mluvit o programu a směřování strany. Ovšem bohužel, trčela z ní, jako sláma z bot, stejně jako z ostatních kandidátů, neschopnost či nemohoucnost alespoň pojmenovat základní problémy této strany. To jest obří dluh a scénář, jak s ním alespoň dál žít, když už jej nemožno začít umazávat, a pak i dokonce nějaký program s nepřekročitelnými principiálními mantinely, o který by se strana opřela a vedla podle něj všechny další kroky.

Co by mohl ještě Hamáček a jeho nově navolená squadra narychlo udělat:
střelit pár kousků mobiliáře z Liďáku a nechat si ušít na další pokračování sjezdu nějaké líbivé uniformy.
Funebrácké.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Největším neštěstím ČSSD je dluh po Altnerovi, který všichni současní kandidáti na předsedu také nechali nabotnat do současných výšek, kdy jej už strana nesplatí. A druhým neštěstím ČSSD je, že si na sjezdu zase vybírala z politiků, kteří dělali opatrnou politiku už příliš dlouho, Aby nikoho neurazili, nikoho nepopudili, stali se naprosto beztvarými a bezbarvými funkcionáři plácajícími si v bruselském ptydepe své bláboly. Společným znakem všech těchto politiků je neochota udělat něco pro ČR a snaha zajistit si záchranu v bruselských kancelářích, kde by se ztratili a přežívali všichni.
ČSSD nevytvořila žádného kandidáta, který by dokázal oslovit voliče a byl aspoň naoko pro ČR, byl ochotný stranu radikálně změnit a zbavil se všech přísavek a kmotrů.
Vedení ČSSD dokázalo od roku 2007 jediné. Strana je synonymem neúspěchu, doplácí na exekuční systém, který naordinovala zbytku společnosti a bývalí politici ČSSD získávají stejnou nálepku kmotrů jako bývalí politici ODS. ČSSD se nedokázala z debaklu poučit a na své voliče kašle. Vím jistě o lidech, kteří psali ještě dlouho před volbami ČSSD. Nikdy nedostali odpověď a ČSSD svůj program nezměnila, čímž se zákonitě sama dostala do úpadku. Pár lidí psalo i A. Babišovi - a všichni dostali možná automatickou odpověď, že jim za podnět děkuje a že se tím strana bude zabývat. Možná předvolební slib, ale maličkost v nastavení profilu e-mailu (práce na 5 minut) a získala jim hlasy. Poslanci ČSSD nejsou ochotni obětovat ani 5 minut, aby aspoň sehráli zájem o voliče. Je to vedení strany plné zcela neschopných lidí.
Jak by se dala ČSSD charakterizovat jednou větou? ČSSD je strana, která dokonale kašle na voliče a nenechá si od nich poradit.

Ona ani ODS nic moc z voleb nepochopila, dosáhla hlasy živnostníků na historickou výši, aniž by se Fiala snažil pro ně něco udělat. Takže je zásadový a čestný Fiala, který se neušpiní s obviněným Babišem, zase ztratí, protože v ODS bylo mnoho a mnoho členů obviněných z rozkrádání - nebo takový punc získali v obecném povědomí voličů. Tak je zbytečné hrát si na zásadového ohledně Babiše. Místo toho jej mohli donutit ke zrušení EET a udělat konečně něco konkrétního pro své voliče. Zatím ODS dělal cokoliv vždy jen pro své kmotry.

Dvě strany míří z výšin ke dnu - a zaslouženě. STAN a TOP 09. TOP 09 možná ještě naposledy zvítězí v Praze, pokud ji už navždy nepřeválcují jiné strany.

Posledním dinosaurem je KDU-ČSL, což je strana absolutně protilidová, zpátečnická a beznárodová. Zachraňují ji jen věřící, kteří dají na faráře.

Resuscitace ODA nebo SZ se nepovedla a zaslouženě skončily, jak měly. Škoda je jen Realistů, jejich hlas v Poslanecké sněmovně chybí.

Zatím bez slepic

Pane Gerd, jako vždy výborné, jen k poslední větě - pana Robejška by možná člověk "koupil", ale za ním vykukuje pan Kohout s jeho neoliberálními bláboly a je jasné, na čí stranu by se ve sněmovně přikláněli. Proto pro řadu lidí nevolitelní.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane insegnante,
nemohu popřít, že Pavel Kohout je jedním z klíčových lidí strany Realisté, která ovšem nějaké zajímavé myšlenky má a je škoda, že nejsou slyšet. Považuji je za podnět k zamyšlení a diskuzi, a to mně chybí. Realisté jdou poněkud jiným směrem než neoliberální proEU názory z TOP 09 nebo jinými než prezentuje ODS a je škoda, že ve sněmovně není alternativa k těmto dvěma nemohoucím sešlým molochům. Ostatně mě vede i mírně sobecký zájem odeslat občana Miroslava Kalouska do politického důchodu, když už Chovanec za ČSSD neměl odvahu jej nechat vyšetřovat za všechny kauzy a korupce, ve kterých M. Kalousek figuroval - třeba proslulé padáky. Kdyby Policie ČR dokázala M. Kalouska postavit před soud, pomohlo by to ČSSD k zisku ve volbách více než celá volební kampaň a všechny výroky, které kdy M. Chovanec řekl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se připravoval už dlouho před volbami. Nemohl v zásadě jinak dopadnout, protože reálie byly tak nastavené. Sobotkovo vedení dělalo dlouhodobě vše pro to, aby k ŽÁDNÉ změně nemohlo dojít. Zbavili se nebo oslabili všechny, kteří by změnu mohli představovat. Hamáček změnu nepředstavuje, kromě toho je z Aspen institutu - hájí jiné zájmy než naše.
Oslabený Zimola? Pokud by chtěl něco měnit, udělat nějaký krok novým směrem, hodí mu do toho vidle ti od Sobotky, co sedí ve sněmovně.

Takže: ČSSD bude muset padnout ještě tvrději na hubu. Mě začnou zajímat až v okamžiku, až je Bakalosdělovadla přestanou řadit mezi demokratické strany.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Admirále.
Myslel jste,až ČSSD přestane podporovat Bakala,přes Kalouska?
Jenže,až tolik naivků v ČSSD,to se hned tak nenajde,kdo asi potřeboval,aby tato strana,byla vedena těmito naivky.
Už Sobotkovo MF,Gross MV až stupeň nejvyšší,až moc smrdí amatérstvím,co snad nejvíc předvedl Sobotka jako premiér.
Jak jsem už někde psal,korupce přímo řízena státem,až mnoho finančních prostředků se může rozdělovat nezodpovědně,beztrestně,že pak toho dost zůstane za nehty,se namůžeme divit,když se to netrestá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je tam divočina, asi ho málokdo zaregstroval, a tak ho zkusím dát i do zdejší hospodské společnosti. Nic objevného, ale nezaznamenal jsem podobnou úvahu.
ČSSD má zásadní programový problém.
O tom se nemluví, přitom jde o zásadní problém z hlediska voličů.
ČSSD je v EU parlamentu součástí frakce evropských socialistů. Společně třeba s Francouzskou socialistickou stranou (PS), Švédskou sociálnědemokratickou stranou(SAP), Německou socdem (SPD) se Schultzem, ... To jsou všechno strany, které tvrdě prosazují islamizaci Evropy, přerozdělování muslimů na východ,...
Minulá Sobotkova vláda sice odmítla kvóty, ale na druhou stranu Sobotka pospíchal do Bruselu podepsat sociální chartu. Typické chování podvodníka ! Ujednání, které podepsal, popírá a přehlíží veškeré zásluhy člověka který celý život poctivě odváděl do soc. zabezpečení dost značnou část výdělku a bude na tom skoro stejně, jako muslim, který ještě před pár léty vůbec nevěděl, kde Česká republika leží. Jde o jasnou diskriminaci slušných lidí, kteří systém financují. Třeba měl Sobotka právo, dané zákonem, něco takového podepsat, ale co svědomí ? Co prostý, lidský ohled k voličům ?
Byla by tedy ČSSD schopná přerušit členství ve frakci bruselských socialistů ? A byla by to pak ještě socialistická strana, jak ji chápe Brusel ?
Lidé odsunuli do pozadí všechny sociální otázky, jsou ochotni se i uskrovnit. Naopak, nejsou ochotni předhodit zemi islámu ani za slibovaný blahobyt.
Jestli chce být ČSSD důvěryhodnou stranu, nemůže kličkovat, k Evropským socialistům musí být upřímná, stejně tak ke svým voličům. Jak se rozhodne ? Může se poradit s Poaláky a Maďary, není v tom sama !

Zatím bez slepic

Pane Pucku,
Bohuslav Sobotka se podpisem Evropské sociální charty odkopal, protože ta umožňuje jednotné dávky pro imigranty v celé EU bez ohledu na to, kde chudé země na dávky vezmou. Takže se občané ČR, kteří poctivě platí daně, budou mít hůře než ten naplavený muslimský imigrant. Motivace Bohuslava Sobotky je jasná, zasloužit si bruselské koryto. Loni jsem už jeho motivaci uváděl i s tím, jak nakonec dopadne - jako mouřenín, který udělal svou práci a je odkopnut na smetiště dějin. Oprávněně, ale škoda už se stala.
a když se Bohuslav Sobotka tak paktoval s M. Kalouskem, dovedl ČSSD zaslouženě k prohře. B. Sobotka byl vlastně dvojnásobně použit obdobně jako onen příslovečný užitečný idiot. Jednou J.C. Junckerem a podruhé M. Kalouskem.
Přitom kdyby Sobotka s Chovancem měli v hlavě mozek, nechali vyšetřit všechny Kalouskovy kauzy a jeho samotného pohnat před soud, což by jim na důvěryhodnosti dodalo více než co jiného. Ostatně si mohli objednat jednoduchý průzkum mezi příznivci ČSSD před volbami a podle něj napsat volební program. Nenechali si ani poradit.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sobotka asi vyslyšel Kalouskovy rady a podal demisi, místo toho, aby spolu s Babišem tohoto lumpa zlikvidoval. To by ČSSD nějaké body jistě přineslo.
V mém příspěvku jde ale o něco jiného. Teď říká Hamáček u Moravce: "Členství v EU nemá alternativu." Tudíž je pro mě věc ČSSD vyřízená. Nemá smysl dále pokračovat v diskuzi - ČSSD ano, či ne ! Je rozhodnuto - ČSSD nikdy, nikdy s tímto vedením !

Zatím bez slepic

Proevropských stran je přehršle a ČSSD se tak zařadila po bok všem ostatním, je jen jednou z mnoha. Hamáček mohl říct, že ČSSD je v první řadě pro ČR, a pak teprve pro EU. A o členství v EU rozhodne součet všech kladů a záporů. Řekl by tím v podstatě totéž, jen lépe zabalené pro voliče a ukázal, že netrvá na EU za každou cenu. Ale to on ne, nemá na vedení strany. Tedy může ČSSD dovést k bankrotu za dluhy které strana má.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Téma koresponduje s tím, jaký spor vedeme s Čmoud, zdali se vůdcovství dá naučit nebo nedá. Já tvrdím, že se to naučit nedá, že je to dar přírody, anomálie, jedinečnost.

I když se LÍDR nevolí, socani dělali vše pro to, aby se ani náznakem nemohl projevit.

Mít za protivníka, neppřítele lídra Zemana je bezpečná cesta k zapomnění. Pozvat si jej na sjezd, je krutá sebedestrukce. Vyslyšet jeho doporučení, je kolosální pitomost.

Jediná cesta k nějaké rehabilitaci socanů je jednat s Babišem do nekonečna a klást nové a nové podmínky spolupráce a hlavně o průběhu přeexponovaně referovat veřejnosti. Znemožnit Babiše jako politika a prosit osud aby se stal zázrak a přece jen se vynořil v mezidobí socan alespoň s trochou toho lídrovství.

Zatím bez slepic

Vůdcovství se možná naučit dá, možná ne, ale lze je po krátkou dobu úspěšně předstírat?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čemu říkáte předstírat?

Každý, kdo hraje Napoleona či Hitlera to úspěšně předstírá. To jste ale asi nemyslel.

Jestli myslíte chápání situace a vybírání správných řešení, tak mu to vydrží do prvního testu a to se měří v minutách.

Kdyby byl Hamáček vůdce, tak by měl na sjezdu projev, kterej bychom teď rozebírali. Rozebíráme, co tam řekl Zeman. Asi tak.

Zatím bez slepic

Hamáčka jsem za vůdce nepovažoval, jenže to asi nikdo. Ne nadarmo o něm napsali, že jde o Sobotku s vlasy. Ale úspěšný podvodník dokáže předstírat, že je někým jiným a projde i několika koly nedůležitých testů. Někdy i těmi důležitými, jen ne dost dlouho.

Zatím bez slepic

že cesta k přízni voličů vede přes soutěž v okopávání kotníků Babišovi? Myslíte, že by soc. dem. v peletonu stran, které tuto hru hrají, vynikla?

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale kdepak, žádné okopávání kotníků jak to mají ve své DNA černoprdelníci včetně TOP.
Zcela určitě se dá najít mnoho politických okruhů jež není ANO ochotno akceptovat. Takové to moc bych chtěl, ale soupeř neslyší.
Nachystám si 376 návrhů a budu do nekonečna o nich jednat. Občas si postesknu jak je to ANO neochotné se domluvit. To může trvat celé čtyři roku. Myslíte si, že po takovém debaklu neschopnosti sestavit vládu budou preference ANO růst?

ANO doposud jen bořili, dnes musí tvořit a to je zatraceně těžký úděl. Trošku mu pomoci aby se mu to zase až tak moc nedařilo?

Když vláda nebude celé čtyři roky bude to pro nás požehnání. Pokud se nepodaří ANO za následující období znemožnit, nečeká nás s rakerýrem Babišm moc dobrého. Myslíte, že když "klekne" na nás všechny, bude to požehnání?,

Zatím bez slepic

Jediná cesta k nějaké rehabilitaci socanů je jednat s Babišem do nekonečna a klást nové a nové podmínky spolupráce a hlavně o průběhu přeexponovaně referovat veřejnosti. Znemožnit Babiše jako politika a prosit osud aby se stal zázrak a přece jen se vynořil v mezidobí socan alespoň s trochou toho lídrovství.

----------------------------------

A Babiš je jako blbej a neprokoukne to?

Když měl Bill Clinton světově známé problémy s orálními výkony Moniky Lewinské, tak z toho vybruslil, že pořádně dělal svou prezidentskou práci, takže normální američané neměli moc co mu vyčítat. Že si ho nechal vykouřit, to je normální sexuální chování a nevěra je taky příliš běžná, aby to někoho šokovalo. Země fungovala a byla bez skutečného rivala. (Sračk, co Clinton začal se měly objevit až po létech a kdoví jestli by je on nechal dojít tak daleko)

Naše socany by hlavně zachránilo, kdyby začali dělat svoji práci. To je začít řešit věci, který lidi potřebujou. Zestátnit exekuce, zastavit odliv kapitálu, zrušit církevní restituce, zrušit solární tunel, začít vyšetřovat tunely 90 let, očistit zefektivnit justici, zjednodušit přístup k podnikání, zlepšit zemědělství atd atd.

Když to bude dělat parta lidí bez charismatu je to úplně jedno. Jak to vím? Kdo zná švýcarskou hlavu státu? Nikdo. Maj tam kolektivní vedení a vůdce ani nepotřebují, protože věci se rozhodují na nejnižší možní úrovni.

Zatím bez slepic

Na Clintona to vyplavalo az pocas terajsich volieb Trumpa
Cela Lewinska bol len marketingovy tah ako zakamuflovat finacne podvody ktorych sa s manzelkou dopustil (hrozila realne basa)
bol som zhrozeny ked som si o tom cital, som rad ze sa Hilary nedostala do funkcie

Zatím bez slepic

Zrušení církevních restitucí už v programu měli, díky tomu vyhráli, a pak Sobotka udělal to co dělal vždy - velké NIC. Ani nevysvětlil, proč s církevními restitucemi ani nezačali.

Zatím bez slepic

To ani vysvětlovat nemusel, jakmile si Sobotka vzal do koalice k Babišovi i lidovce, bylo nad slunce jasné, že žádné úpravy církevních restitucí nebudou. Nikdy. Lidovci rozhodně nic jinak nechtěli. Sobotka to zájem protlačit neměl, tím ho přestala mít i ČSSD. A Babišovi byly nějaké církevní restituce dokonale fuk, on jejich rušení neslíbil, odstoupení od slibu jeho neznemožňovalo a protlačovat je za Sobotku - a ještě k tomu víceméně proti lidovcům se Sobotkou v tandemu - nehodlal. Jen by plýtval svým politickým kapitálem a sám sobě by zmenšoval manévrovací prostor.
Mnohem zajímavější by byla odpověď na otázku, proč "socani" pohřbili i likvidaci superhrubé mzdy, příčetnou úpravu exekucí a další věci, které v programovém prohlášení vlády nebo koaliční smlouvě byly a nějak na jejich řešení nikdy nepřišla řada.
A teď by ČSSD nemohla jen slibovat, ale musela by pro to něco aktivně udělat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Možná se to dá i naučit, ale doba k vedení musí nazrát. To se podařilo Babišovi, Všichni byli proti němu a lidé většinou ne s ním, ale proti jeho oponentům - a k tomu ještě hloupě. Lidé přesně neví koho chtějí, ale ví koho nechtějí. Proto tak ty jejich správné politické strany dopadly.
A byly to ony, které mu daly hlasy svých dřívějších voličů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bohumil Sláma v blogu na aktualne.cz uveřejněném 4. 02. 2018 ve 12:49 a nazvaném "Milí zemanovci a klausovci, nebýt Ledeckého (neboli „pražské kavárny“) a jeho dcery, jedeme z olympiády bez zlaté medaile" , kdy nadpis vystihuje i obsah, se jako bývalý klinický psycholog dopustil několika zcela nehorázných manipulací.
Nejdříve se samozřejmostí vlastní aroganci příslušníka pražské kavárny ztotožnil Ester Ledeckou a jejího otce Jana Ledeckého s příslušníky pražské kavárny, aniž by doložil, na základě čeho si je tak přiřadil do své výběrové skupiny. Což by se ještě dalo pominout jako pominutí smyslů B. Slámy, které jej postihuje v poslední době často, ale osobní úspěch Ester Ledecké a podporu její rodiny změnil na podporu pražské kavárny a přisvojil si tak úspěch Ester Ledecké.
Takže pane Slámo, bez ohledu na politické názory Ester Ledecké a její rodiny, kdy nelze určit, zda je či není příslušnicí pražské kavárny, jsou dvě zlaté medaile úspěchem především Ester Ledecké, za podpory její rodiny a jejího týmu na OH. Nazývat úspěch této malé skupinky lidí, a především E. Ledecké, která jej dosáhla, za úspěch pražské kavárny je už za hranou obvyklé arogance předváděné těmi, kdo se za pražskou kavárnu hrdě prohlašují.
A i kdybych uznal podíl pražské kavárny na úspěchu Ester Ledecké přesně podle názoru Bohumila Slámy, pak bych měl uznat podíl pražské kavárny, tedy i Bohumila Slámy na znemožněném startu Martiny Sáblíkové v kategorii cyklistů na LOH v Riu de Janeiru. Jenže chtít takovou sebereflexi po Bohumilu Slámovi už je nad jeho intelektuální rozhled.

Zatím bez slepic

Nedá mě to,ale pochválím.
Když si můžou USA přisvojit vítězství nad IS v Sýrii,tak si může Sláma v klidu přisvojit vítězství Ledecké na z.olympiádě.
Ale přesně vystihujete,čeho je kavárna schopno a že se budou chytat,přisvojovat,kdejakou pozitivní akci.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
a kdy že to USA slavně zvítězily v Iráku a v Afgánistánu? Tak proč tam dodnes bojují, když už dávno zvítězily?

Zatím bez slepic

To si osobě napsal do profilu v aktuálně: Narozen 8. 7. 1948. PhDr., původně klinický psycholog, nyní polyhistor, publicista, spisovatel a dobročinný nakladatel.

Takže to vypadá, že studoval na začátku normalizace na protekční škole a zdárně ji dostudoval.

Ale nejúžasnější je, že se označil za polyhistora, tedy člověka, který znal víceméně všechny vědomosti své doby. I u Leonarda Da Vinciho, kdy bylo znalostí daleko méně a on byl schopen malovat obrazy, psát poezii, domluvil se několika jazyky, vymýšlel nové stroje, bádal nad fyzikou atd, by se o tom označení dalo trochu pochybovat, ale dneska se prohlásit za polyhistora, a to už je potřeba bejt nefalšvanej nabubřelej idiot.

Myslím, že by moc nebodoval ani na své vlastní specializaci, protože jeho knihy o psychologii nějak neplní police univerzitních knihoven od LA po Vladivostok. Pochybuju, že by byl schopen postavit nějaký válečný stroj, jakýkoliv stroj nebo třeba dokončit nedokončené projekty Nikoly Tesly.

Zatím bez slepic

Bohumil Sláma by žádné projekty nedokončil, ale on by žádné ani nezačal. Jen by pomluvil všechny kolem.

Zatím bez slepic

Janek Ledecký se netají s tím, že je odjakživa euroskeptik a poslední vývoj v něm euroskepticismus jen posílil. Bohumil Sláma se svými výroky střelil do vlastní nohy - sice tam má zřejmě orgán myšlení, ale ani čistý průstřel by nezanechal škodu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Parkinsonovy zákony v praxi.

Parkinson říká, že je velice těžké změnit nefungující organizaci/úřad. To musíte vyházet celé vedení a kliky neschopných. Podle mně to je velice často pravda.

Hamáček ze všeho nejvíc připomíná prodavače ojetých aut, který zná ve vedlejší hospodě úplně každýho. Určitě je schopnej zařídit přes kamarády kde co.

Jenže to je jako si zvolit do vedení armády místo generála oblíbeného kantýnskýho. Ve vedení strany nemá bejt někdo přímo oblíbený u spolustraníků, ale někdo hlavně oblíbený u voličů a to i tím, že i své spolustraníky dokáže zpucovat a postavit do latě. Od Hamáčka čekám, že s ním bude spokojenej každej jen klienti/voliči ne.

V malým to předvádí Pohlreich v zachraňovanejch restauracích: kde je pohoda a veselo v kuchyni, tam je prázdno na sále.

Parkinson tu obnovu organizace považuje za skoro nemožnou a navrhuje spíš založit úplně novou organizaci. Jediný protipříklady na který jsem teď schopen pomyslet je co popisuje Frolík jak dával Barák do pořádku StB, tam měl ovšem za sebou podporu nejvyššího vedení státu a pak Putin, kterej dostal moc kvůli tomu, že po válce v Kosovu všem v Rusku došlo, že buď se daj urychleně do pořádku a skončí ten bordel nebo jsou další na ráně a američani a ně klidně zaútočí.

Ještě Steve Jobs dokázal pozvednout upadající korporaci. Taky kdekoho vyházel.

Ale ČSSD je jen strana a Hamáček není lídr, za kterým by se šlo i přes překážky za nějakým vyšším cílem a přes osobní oběti. Je to takovej svazáckej Brežněv, kterej jen zakonzervuje své kolegy v pohodlných funkcích a celej parník zvaný ČSSD pomalu odnesou proudy někam na skaliska na obzoru.

Sobotka už stranu Merkelizoval - vyházel většinu lidí, co měli sympatie voličů a mohli mu dělat konkurenci. Hamáček všechny uklidní, že i přes prohru se kromě hesel a PR nic nezmění. Bohužel pro ČSSD, o tom přesvědčí i voliče.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak pane Vidláku už jsem se málem lekl, že jste tak trochu zvlkovštěl. To v tom smyslu, že máte pocit, že jste nějak nespokojen s názory vlastních čtenářů a že vlastně ta Vaše pomyslná hospoda je děs. Ale pochopil jsem co jste chtěl říci a jsem Vám za to vděčný. Nedopadnete aspoń tak jako Vlk.
Soc.dem je nereformovatelná, pokud si neuvědomí kdo jsou její voliči. Určitě ne eurohujeři, takže první chyba, ty totiž zastupuje Kalousek a Gazdík spolu s Bělobrádkem a dnes i s Piráty a také velká část ANO. Vzhledem k tomu, že minimálně jedna polovina voličů EU už nemusí, tak tady je prostor vybagrován. Vítači také nemůžou socani být, zde je to vlastně jak přes kopírák co jsem napsal výše, navíc by to byla zrada, ale zatím se tak chovali. Důchody chce zvyšovat jak ANO tak i Okamura. No a tak mám na mysli jednu zásadní záležitost a tou je právě určitý příklon k RF, kritice chování EU na Ukrajině a podobně.Přestat používat dvojí metr k USA a nebát se kritiky i ČT a Radiožurnálu. Ale na to by muselo mít vedení socanů koule, protože z toho prebendy v EU nekoukají. Na to Hamáček nemá. Takže voliči nebudou, ty takto vyluxuje SPD. Tak jak zachraňovat někoho, kdo neví kdo jsou jeho voliči a chová se tak, jako by je vlastně ani nechtěl?

Zatím bez slepic

Výborně jste to napsal.
Stačí jenom říci,že si na podpoře levicových myšlenek,zájmů,vybudovali kariéru v ČSSD odborový předáci,kde jsou,úplně na to zapomněli.
Sice podobně to můžeme sledovat i v jiných zemích,že socialistické strany skomírají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tahle hospoda má štangasty od pravého středu až po levici (hospodský býval dlouholetý volič ČSSD a byl teď málem vyobcován z církevního sboru, když se neprozřetelně přiznal, že volil Zemana.)

Napříč politickým spektrem se v hospodě shodujeme v jednom - kde se nachází ČSSD a co si myslet o jejím novém, lepším velitelském sboru s týmiž děvkami .

Já osobně nemám hotový názor na Zimolu.
To, že vysoce ční nad likvidátorem Sobotkou nepočítám - nad ním dneska ční i kravinec... Možná navíc Zimolovi ve srovnání se Sobotkou chybí základní předpoklad úspěchu - být slizkým elektrickým úhořem...
To přirovnání je od Vidláka, který sobotku hájil, že není, jak si značná část lidí myslí, hodný blbeček, nýbrž slizký elektrický úhoř.
Marně bych dokazoval, že se tyto dvě věci vzájemně psychologicky nevylučují - viz Erich Berne či František Koukolík.

Pokud jste pozoroval před sjezdem skupinu vzbouřenců, kterým vévodil Zimola s Haškem, i u nich jsou dvě hesla:

OPRÁŠIT zaprášenou stranu a ZNOVU NALÁKAT VOLIČE.
OPRÁŠIT
NALÁKAT!
Jako amnézií trpící myši do staré pastičky s jinak naparfémovaným starým sýrem!
Proč nevolit rovnou jejich loutkovodiče Kalouska, který je o třídu chytřejší ?

No, přečtěte si hlas lidu....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to velmi zjednodušené, ale představte si, že bychom měli politiky, kteří by nedělali vůbec, ale skutečně vůbec, nic. A představme si tedy následovně, jaké požehnání by to pro tuto zemi bylo. Žádné svobody omezující zákony, žádné implementace evropských sraček, žádné zákazy, příkazy, sankce. Politik, který bere neobyčejné peníze a přitom nedělá naprosto nic je největším darem jak pro stát, tak i pro jeho občany, protože a teď mi promiňte ten silně expresivní výraz, jednoduše nestihne nic zkurvit.

Samozřejmě v případě Hamáčka toto neplatí, ale upřímně, komu vlastně až tak moc vadí, že by ČSSD konečně zmizela do propadliště dějin? Jistě, třeba i těm, kteří je stále chápou jako protiváhu třeba takovému ANO, nebo Pirátům, či Okamurovi. Jenže na to již dnes nemají. Oni totiž již dnes nemají vůbec na nic. Jediná věc, která by tuto stranu mohla zachránit, je skutečně silná osobnost. Jenže taková, pokud by se jí to podařilo, by musela nejdříve vymést ten Augiášův chlév systémem padni komu padni a začít úplně od začátku. S těmi, co tam jsou, nerealizovatelné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hamáček je boubelatý slušný chlapec, ideální protektorátní vůdce strany řízené z Bruselu prostřednictvím poslance Evropského parlamentu Miroslava Pocheho (skloňuj podle vzoru Pehe). Svým způsobem bude Hamáček ještě nebezpečnější než Sobotka, protože ten své podrazy dělal často upřímně a tím i čitelně. Hamáček, jako mistr kompromisů, žádné své názory nemá a bude jen implementovat, co mu bude předloženo.

Nevšimla jsem si, jestli tu v diskuzi bylo už zmíněné, že do pozic dalších místopředsedů ČSSD se chystá několik přesvědčených "drahošovců" v čele s Martinem Netolickým, kteří pomůžou Bruselu hlídat Hamáčka a krotit Zimolu. S takovým "novým" vedením ČSSD nehrozí, že by tato strana začala hájit zájmy lidí této země, bude hájit jen "společné" zájmy státu "Evropa".

Nemám strach z toho, že by ČSSD dojela na spolupráci s Hnutím ANO, to je mi jedno, ale mám velký strach, že Babiš a Hnutí ANO může dojet na spolupráci s "novým" ČSSD. ČSSD bude spolu s Kalousky, Farskými a Bělobrádky tlačit Babiše do konformity s Bruselem, budou ho tlačit do hamáčkovského kompromisu s Dublinem IV. Babišova hlavní a smrtelná chyba bude, když si na pokyn ČSSD poslušně uzavře dveře k Okamurovi a KSČM.

Doufám, že Babiš ČSSD neustoupí a že se ta jednání mezi ČSSD a Hnutím ANO nakonec nepovedou. Protože pokud se nakonec domluví a ČSSD bude ve vládě, bude to znamenat začátek konce především Hnutí ANO. Autentičtí voliči Hnutí ANO chtějí jeho jednobarevnou vládu.

PS: Vidláku, tohle je parádní venkovská hospůdka na dvorku, kam se denně stavují štamgasti na jedno, někdy i na víc. Sice tu lítají slepice, ale každý si tu může v klidu říkat své názory. Stačí, když tu každý den kydneš nějaké téma a bude nám to tu růst jako po dešti.

Zatím bez slepic

že Babiš už je "znormalizovaný", oni v ANO nepotřebují normalizátory z ČSSD, oni mají dost svých. Stačí letmý náslech, co vypustí Pelikán, co žvejkne Stropnický a jak se ANO staví k zákonu o referendu. Kdo to vnímá, musí mu být jasno.

ČSSD je bohužel odepsaná. Jak už jsem psal. Dlouhodobě připravovali nezměnu a nyní ji úspěšně provádějí. Za čtyři roky sklidí, co nezaseli.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, je to tak, Babiš má těch svých liberálně demokratických a eurohujerských vší v kožichu požehnaně... Pelikán, Stropnický, Vokřál, Kolovratník, Šlechtová, Krnáčová, Charanzová, Jourová.... a vlastně, když o tom tak přemýšlím, tak zatím kromě Babiše se do toho módu dostávají postupně všichni členové Hnutí ANO. Ach jo.
Některé z nich může Babiš vypudit, jako to udělal s Teličkou nebo Zlatuškou, ale všechny nezvládne, sežerou ho zaživa.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Admirale.
Dám to u Vás,co se říká.každý šéf se obklopuje s příznivými podanými.,je jen otázkou času,než se to ukáže i u Babiše.
Tato situace,vládnutí jednobarevné vlády Babiše,je poslední stádium před totalitou.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Admirále,
k Sobotkovi jste nespravedlivý.
On makal léta tak pilně, že by mu Babiš mohl závidět:

Šestnáct hodin denně likvidoval jakoukoli novou myšlenku a jakéhokoliv jejího potenciálního nositele, že mu zákonitě NEMOHL zbýt čas na cokoli jiného.
Naštěstí za něj mysleli jiní...třeba na to, jak co nejrychleji ČSSD vykastrovat a lobotomizovat.

Zatím bez slepic

Maneca.
Máte dobrý pozorovatelský talent
Nevzpomenu si rychle,bylo nějaké zasedání NATO v Budapešti a místo Zemana tam podepisoval Hamáček nějaké dokumenty.
To hrozí,pokud by byl Hamáček ve vládě,tak ten příklon k EU bude prosazovat.S těmi Kalouskovci máte pravdu také.
Vidlák s tím čepováním piva,jestli nenarazí na cenzora.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Žádná strana dneska neuspěje s poklonkováním před Merkelovou. Tedy poklonkují všichni, ale dělají to alespoň skrytě a snaží se to vydávat za něco jiného.
...
nemoze to byt opacne?
navonok eurohujerstvo a pod tym odpor voci EU?
Ale obavam sa ze to nebude fungovat a museli by o tom presvedcit volicov (ak to tak je)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Maneco,
netrpělivě jsem čekal na Váš příspěvek.
Váš názor na pozice a vývoj ČSSD je osvěžující a reálný - podobně jako jiné scénáře vývoje, (resp. tlení) naší nebožky. Pochopitelně s výjimkou těch úspěšně resuscitačních.

Pokud by se snad stal zázrak a páchnoucí nebožka se vztyčila, pak v tom nejspíš bude intervence lurdských sociálních demokratů. Nebo
Kalousek Dracula,
největší šikula,
(nejlíp kouše, nejlíp saje
nikdo na něj nevyzraje.)

Jenže pak bude osvěžená postvitální socdem připomínat milce z Erbenových Svatebních košil.
Škoda těch roztrhaných textilií, obávám se!

Co se týče mýtických "autentických" voličů ANO, tak to je pro mne záhada...
Podle mne jeho širokospektrální voliče spojuje jediné - touha, aby taťka Babiš širokospektrálně nakopal co nejvíc prdelí.

Babiš dělá co může, stepuje na hrachu a přitom strukturovaně vulgárně recituje jak vítěz festivalu slumpoetry (Nebo slalompoetry?).
A přitom se snaží neodnést si v zádech cenu vítěze - chrbtový nožík.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

(Zas jsem se zapomněl podepsat!)

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Podle mne jeho širokospektrální voliče spojuje jediné - touha, aby taťka Babiš širokospektrálně nakopal co nejvíc prdelí."

Tak přesně krátce a výstižně motivaci Babišovoličů ještě žádný polotologilogický výzkumník dohromady nedal ani za všechny Bakalovi peníze.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mnoho voličů dalo hlas Andreji Babišovi, aby po vzoru Viktora čističe ze 3 dnů Kondora zlikvidoval pár zombie. Když dostane před soud Kalouska a pár lidí z ČSSD, má hlasy pro další volbu zajištěny. Kdyby k tomu udělal něco s církevními restitucemi (i kdyby jen neúspěšný pokus), získá další hlasy. A poslední věc, stačí postavit se Bruselu. Realita multikulturního soužití s muslimy odhání voliče proevropského proudu do opačného tábora. Zatím tenký pramínek bude dále sílit.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,
koukám, že píšete druhý díl knihy O čem sním, když spím.
Hezké.
SciFi jsem měl vždycky rád, dokonce jsem se je pokoušel i psát. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asfaltový holube, když jen snění nestačí, musí makat. Zatím to vypadá, že je rychlý a vytrvalý a rád pracuje duševně. Tedy rychle se unaví, dlouho mu to vydrží a v duchu si představuje, jak pracuje.

Zatím bez slepic

No, tak pokud tohle všechno Babiš dokáže, tak Hnutí ANO bude mít preference podobné jako v Maďarsku Orbánův Fidezs (48%) nebo v Polsku Kaczyňského PiS (také 48%).

Zatím bez slepic

Klanové války
22. 02. 2018 - EB

I když si toho mnoho Čechů vůbec nevšimlo, jejich zemí zmítá největší klanová válka v nedávné historii. Asi nejbližší srovnání nabízí útok Motoinvestu na zavedený finanční řád v roce 1995 („Drobní akcionáři, plačte!“) nebo převzetí IPB ze strany ČSOB v roce 2000. Tentokrát proti sobě stojí na jedné straně ti, kteří zprivatizovali ČEZ, OKD a Škodu Plzeň, na druhé straně Andrej Babiš, Miloš Zeman a Jaromír Soukup. Skupina kolem ČEZ/OKD/Škody dělala vše pro to, aby nebyli Zeman a Babiš zvoleni, a teď se snaží zmařit Babišovy snahy o sestavení vlády. Babiš a Zeman se v reakci na útoky spojili s politickými outsidery (post-sobotkovská ČSSD, KSČM, SPD). Soukup funguje jako dělostřelectvo a odkrývá detaily privatizace Škody a OKD. Antibabišovské a antizemanovské síly jsou ve zjevné nevýhodě, protože už vystřílely většinu nábojů (Čapí hnízdo, korunové dluhopisy, czexit, pro-ruská orientace). Soukup se, nepochybně s plným požehnáním Babiše a Zemana, teprve rozehřívá.

Zatím bez slepic