Ne, své syny vám nedám

Autor
Štítky

Přátelé, nemožné se stalo skutkem.

Zajisté jste zaregistrovali odkaz na německou protiválečnou píseň, kde rodiče zpívají, že své děti pro válku nedají. Jeden můj čtenář ji přeložil do češtiny a rovnou i nazpíval. Jmenuje se Qíla a já mu vzdávám hold.

Myslím, že se holkám k dnešní demonstraci bude hodit.

Zde je text a pod textem je i nazpívana:

Myslím, že bych vám teď měl dát vědět.

Nečekat a napsat vám to sám.
Do registrů nemusíte hledět.
Hlásím rovnou, že dva syny mám!

Miluji je oba, chci vám říci.
Víc než můj zrak, víc než život sám
Oni pro vás nezvednou zbraň k líci!
Ne, své syny vám nedám!
Ne, své syny vám nedám!

Mít úctu k živému jsem jim vštípil
I Cenu každého života znát
Odpouštět a milosrdný býti
Všechny boží tvory milovat

Nesnaž se je kazit nenávistí
Žádné tvé cíle čest či povinnost
nedonutí do války je jíti
Ne toho všude bylo dost.
Ne toho všude bylo dost.


(Určitě jsem pro tohle, já matka)
Určitě ne pro tohle je matka
(Nepřivedla je na svět s bolestí)
Nepřivedla na svět s bolestí
Ne pro vás a ne pro vase jatka.
Probděla jsem noci v neštěstí. /
Probděla dost nocí v neštěstí

Zoufale jsem stála u postýlky / Zoufale tam stála u postýlky
Snad nemoc malých dětí překonám.
Až vyčerpání přervalo ty chvilky.
Ne, své syny vám nedám!
Ne, své syny vám nedám!

Nebudou tu pochodovat v řadách
Do posledního z nich bojovat
Na zmrzlé zemi hořet v krutých vřavách
Zatímco vy tu chcete hodovat.

Ochránit své děti jako táta
To je hlavní povinnost, co mám.
I proti vámi, ta povinnost je svatá
Ne, své syny vám nedám!
Ne, své syny vám nedám!


Naučím je nenechat se zlomit
Odolnost a nepoddajnost znát.
Proti vašim rozkazům se bouřit
Před kýmkoliv vždycky rovně stát.

Naučím je jít si vlastní cestou.
Jak neleknout se výhružek, to znám.

Svůj osud ať si sami jen rozhodnou
Ne, své syny vám nedám!
Ne, své syny vám nedám!


A to s nimi raději někam zmizím
než zotročit je ve vaší moci
daleko až někam k zemím cizím
bez prostředků jak zloděj, v noci

Máme jenom tohle krátké žití
Do očí ti to teď přísahám
Že je nedám pro vás zahubiti
Ne, své syny vám nedám!
Ne, své syny vám nedám!

Holky, držím vám palce a strašně lituji, že tam nejsem s vámi.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (137 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

je možno vyhovět nebot tvrdi že jeho vlada tvoři většinu a potřebuje ještě větši potvoru!Proto doporučuje aby demonstrujici źeny nesly TRANSPARENTNI PROGRAM a to nejen pro našeho Šefa,ale i našeho advokata SV tj Společnosti Volicu pana Reeichla,kdyby ale chtěl i on!?TAK tady jsou ty podpurne požadavky pro vladu piratů a jejich pry fislovd okurky zelneho udelu!

1.ZMĚNA REŽIMU a to rasantni,viz SPD na SOLIDARNI STAT.🇨🇿CiIlem bude,aby se nasi podnikatele,kteři pry jako kapitaliste budou NEO marxisty vybiti, mohli dělit o posledni vyvar FIFTY,FIFTY!!!🇪🇺

2.Ženy navrhnou pry citlivy mechanizmus permanentni kontroly nami zvolenych zastupitelu a to dnem i noci,aby se zlepyšila kvalita odsouhlašovanych zakonů coz mohou udelat možna VSECHNY!

3.Mechanizmus nove kontroly zpusobi že zcela zmizi 33 let embarga na Zakon o referendu a rozbitim jeho porušovani NAŠI veřejnopravni TV se soucasnym vznikem te konkurence!!

4.MONOPOL na informace musi zmizet odstranenim funkce GŘ televize a rozhlasu a soucasnym vznikem konkurence do kšeftu!

5.VLADA PIRATŮ bude miset prikazat budoucumu panu presidentovi Babišovi začit cpat do jeho vuřtu mlete ponravy,kobylky a hlisty aby konečne jako president ušetril na svůj ZELENY UDEL!

To vše je doporuceno dat jako program hrzke demonstrace ŹEN a matek a taky je teba valku proti tomu čertu Puttlerovi!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.9 (15 hlasů)

Hlavně bych doporučoval, aby ty protiválečné transparenty nesly před ruskou ambasádou. Je to logické, agresi začalo Rusko.

K tomu zbytku se moc není třeba vyjadřovat.

Průměrný počet slepic: 1.8 (45 hlasů)

Můžete to rozvést? Jde mi hlavně o anexi Krymu.

Průměrný počet slepic: 2 (23 hlasů)

Kdyby to mělo fungovat, dle tvých představ, tak je nejvíce protiválečných transparentů před americkou ambasádou. Jojo, to by bylo hodně logické...

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

jenom napadlo, zda nemá USA všude svoje chapadlo? A propos, největší chobotnice na tři? Správná odpověď: USA.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Me také napadlo,chobotnice na tři Věd.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Melo být Fed

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Věříte všemu, co wikipedíci píšou? A už jste si všimnul, jak se mění jejich obsahy?
Ze zločinců jsou nevinné oběti.
Z hrdinů se stávají zločinci.
Některá hesla a osoby dokonce mizí z wikipedie. Jako třeba papaláš I.A. otec Miroslava Kalouska a jeho zásluhy o budování totalitního režimu v ČSSR.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Agarin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj odkaz se netýká historie ani jedinců, jde o vysvětlení běžného argumentačního faulu.

Jinými slovy: jste mimo téma.

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

nových informací Rusko s tou válkou projevilo prozíravost! Nějaké Minské dohody byla jen fraška, která měla Západu poskytnout čas pro vyzbrojení Ukrajiny. Viz Angela Merkelová.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nicméně Minské dohody vznikly až po anexi Krymu a začátku bojů na východní Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

Ozbrojený převrat na Ukrajině v režii USA (5 miliard dolarů to stálo) (samozdřejmě vysoce demokratický, američtí kamarádi demokraticky i kakají..) Kde byl svržen poslední demkraticky zvolený... ech co to tárám, samozdřejmě drzými občany (nahledícími na zařný odkaz Bandery a Šucheviče) ve zmanipulavaných volbách (byly tak zmanipulovaný, že ani EU či USA to nepoznali a pak s ním roky jednali) dosazený prezident Janukovič, byl (samozřejmě po zásluze) z Ukrajiny vyhnán... Tohle asi s Ukrajinou nesouvisí, páč byl proruskej (tedy tím se stal až poté, co nám neskočil na lep a neprodal nám své obyvatelstvo do otroctví, hajzl jeden proradnej, zadarmo by to nebylo) předtím to byl kámoš ale! hřáli jsme si zmiji na prsou!!

No a pak už to bylo jen demokratické, co na tom, že byli další vůdci zvoleni poté, co opoziční strany a tisk byly (demokraticky) zákázány a jenom částí obyvatel, to je jen drobnost. Hlavně že byli proti ruští a rychle chápaví, pochopili na co jsou Minské dohody a pěkně vosum let trénovali a na ty dohody dlabali. Měli tak zjednaný i pohyblivý cíle, obyvatelstvo doněcka a luganska. Tedy těch se asi nikdo neptal ale do je to sebranka rusácká. Pěkne voblafnout ty zatracený rusáky a pak je zmasakrovat. No ale to nebylo na Ukraině, to bylo v republikách opolčenců (nevím jeslti je hlavní jejich zločin, že mají ruský původ - to ale není rasizmus, samo že ne, nejsou to černoši ani cikáni ani židi, jen rusáci - a ti se masakrovat můžou, že Jarine. Ve dne v noci, mladý starý a tak dále. Já vím že jo. Buď v klidu. Píšel na granáty v azbuce "Jarin doneckým dětem"? No vono je to jedno, když to bouchne, tak to už nikdo nepřečte

No a na té baště demokracie na východě, na té Ukrajině, (náš zatím nedostižný cíl, ale migrace+Fiala to spraví) nebyla žádná občanská válka vosum let, kdy Kyjev poslal tanky na Donbas.. nene. nic takového tam nebylo. A i kdyby, tak Jarin Vám to vysvětli že to je ten fotebatismuš... von se v tom vyzná. To všechno udělal až Putin letos na jaře. No, ani nevíme proč to udělal. Tedy Jarin to neví. Nemůže vědět všechno. Určitě to bylo , jak jen se to píše, zcela nevyprovokované... A nemá to s tím souvislost. No, vlastně prdlajs, to už má souvislost, protože Putin. No! a je to tady, jak je někde Putin, tak je to špatně.

Ale ta třetí světová v té mu dáme na prdel. Von Jarin pude hned v prvním sledu... že ne? Nojo, politruci a podobná čeládka bývali v zázemí frontu.

Jenomže chlapče milý, v jaderné válce nebude žádné zázemí... no, šak uvidíš sám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

>prezident Janukovič, byl (samozřejmě po zásluze) z Ukrajiny vyhnán... Tohle asi s Ukrajinou nesouvisí, páč byl proruskej (tedy tím se stal až poté, co nám neskočil na lep a neprodal nám své obyvatelstvo do otroctví, hajzl jeden proradnej, zadarmo by to nebylo) předtím to byl kámoš ale!
Nemám právnické vzdělání, ale můžete mi vysvětlit jakým způsobem se "EU Association Agreement" rovná "prodeji do otroctví"? Odmítnutí AA byl hlavní důvod protestů. Jinak i sám Janukovič zmiňoval, že na něj byl z ruska vytvářen nátlak, aby AA nepodepsal.

>No a pak už to bylo jen demokratické, co na tom, že byli další vůdci zvoleni poté, co opoziční strany a tisk byly (demokraticky) zákázány a jenom částí obyvatel, to je jen drobnost.
Zakázána byla KPU (komunisté), kteří otevřeně volali po svržení vlády v Kyjevě a podporovali separatisty, kteří s podporou Ruska začali válku na východě. Navíc v posledních volbách se KPU nedostala ani do parlamentu. Tedy neplatí "zákaz KPU" = "zákaz opozice".

>No ale to nebylo na Ukraině, to bylo v republikách opolčenců (nevím jeslti je hlavní jejich zločin, že mají ruský původ - to ale není rasizmus, samo že ne, nejsou to černoši ani cikáni ani židi, jen rusáci - a ti se masakrovat můžou, že Jarine.
Byla. Kvůli anexi Krymu a ruskem podporovaným a vyzbrojovaným separatistům. Dokonce s přímou účastí ruských "dovolenkářů" a ruské těžké techniky.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

Přístupové dohody EU je docela velký soubor, který zahrnuje "liberalizaci a privatizaci" energií (měli je dotovaný) bytového fondu (totéž) potravin (dtto). Jo ano Putin na něj tlačil (doporučil mu ať si ještě jednou přečte co to všechno znamená a pak se rozhodne. s uvážením i toho že výhody - např levnější energie - po vstupu do EU přestane, jelikož to Rusko je ochotno pro Ukrajinu dělat ale ne pro EU a pak by už Ukrajina byla EU...). No a jemu došlo, že Ukrajinci, vesměs chudý, to nezvládnou. Moji kolegové vyprávěli jak to na Ukrajině chodí. Jak by to asi vypadalo budeš moct sledovat tady v příštím např roce. Zchudneme a budeme v naší zemi jak Ukrajinci ve svý. U nás už ta liberalizace a privatizace totiž proběhla.

Janukovič nebyl proruský, on byl proukrajinský. Proto se tak rozhodl. Ale to asi nemůžeš pochopit.

Separatisé jen neuznali nedemokratický, ozbrojený, US zaplacený a spunktovaný převrat demokraticky zvolené vlády. Není žádná zákonná povinost to uznat. Ozbroejný převrat není nic co bys mohl zákonem ospravedlnit. Ukaž mi kdyžtak takový.

Krym byl plný ruského obyvatelstva. My jsme pomáhali pučistům v Kyjevě svrhávat demokraticky zvolenou vládu, Ruský dovolenkáři možná byli na Krymu. Ty bys asi radši, kdyby na Krymu probíhala potom taky občanská válka. Kolik tisíc mrtvol by Ti stačilo? Na Donbase/Lugansku jich bylo asi 14 K. A od té doby tam žili vcelku spokojeně.

Pro mě má cenu spíše mír, klid, lidský život. Ne zájmy vojenského průmyslu a bank. Asi to tak nemáš

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by disku_ses (neověřeno)

Trvalý odkaz

>Přístupové dohody EU je docela velký soubor ...
To "otroctví" tam prostě nevidím. A očividně je tam neviděli ani ukrajinci.

>Janukovič nebyl proruský, on byl proukrajinský. Proto se tak rozhodl. Ale to asi nemůžeš pochopit.
No a ukrajincům se jeho rozhodnutí očividně nelíbilo.

>Ty bys asi radši, kdyby na Krymu probíhala potom taky občanská válka.
Já bych radši aby Rusko respektovalo územní celistvost Ukrajiny. Jak se zavázalo v roce 1997. Ergo bez dovolenkářů.

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

In reply to by disku_ses (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dete s argumentama do boje, máte na to čas aji Jarin, a vypadá to jak to tady zuří v přestřelce názorů, Vidlák se třepe radostí, ale zkuste se zamyslet jaký to má smysl.

Navrhuju vám, začněte sem vrážet svoje potřeby, okresní potřeby, krajské potřeby nebo celonárodní potřeby a uvidíte že Jarinovi dondou ARgumenty. Prostě vyšumí, páč nebude mít ozvěnu. Heh

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Chlapce, ty ses fakt úplné kokot 😂😂😂

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Posledni poznamka se v jeho zajmu tyka valky! Zde chce strejda Putin zjednst přiměři a to bude rozhodně horsi!V Koreji to řešili zonou beze zbrani a obyvatel a to težce zaminovanou!
To bude znamenat pro EU krach,nebot se k nam nahrnou všichni pry Jarinovi fašisti,ktere on chce mit jako doma!
Ja osobne nevim co se pak s ubohym lejnem z politbyra EK stane,když co chvili ukronackum ubombuji trafaky,aby je pesvedcili,že se u vas Jarine mohou ohřat a uvařit knedle no a jejich raketyri si vyberou jako spravni banditi všecky prachy!To by se enam u velkyslanectvi hodilo?
No to snad ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

Pokud jde o demonstrace, tak by se měli více mezi s sebou domlouvat organizátoři a spojovat v ten samý den demonstrace v jednu. Nebýt Vidláka tak by na demonstraci Ženy za mír byla polovina účasti. Na druhé demonstraci v ten samý den ale později si stěžoval Vrábel na slabou účast, ale jak se domluvil s organizátorky té první? Na víc by si měli přiznat, že demonstrace zachraňuje předevšém starší generace, mladých je jak šafránu. Nebylo by od věci přemýšlet i o tom rozdělit demonstrace na určité časové etapy, aby ti co již mají své pohybové problémy a chtěli by se zúčastnit, se mohli přidat v určité etapě od-do? Ne každý má na to ujít celou trasu, nebo stát někde dvě hodiny, přesto by se ale rádi přidali. Což takhle o tom více přemýšlet? Lépe to naplánovat, jen v jednotě je síla a pokud by na demonstrace nejezdili z venkova, Praha by nepřišla, je na tom lépe než celé ostatní části republiky. Tak však se ti globalisté vynasnaží, aby právě hlavní město spalo zimním spánkem, revoluce se dělají v hlavním městě a proto je v zájmu kapitálu, aby Pražané nevěděli co je čeká a nemine.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokrytectví "protiválečných" demonstrantů nezná meze. Místo aby se snažili válku zastavit u zdroje (tedy ruska, které ji začalo) protestují proti podpoře strany, která byla napadena.

Pokud byste byli protiváleční, tak demonstrujete u ruské ambasády. Neděláte to, tím vcelku jasně dokazujete, že nemáte problém s válkou jako takovou. Problém máte s tím, že se Rusku Ukrajina brání.

Průměrný počet slepic: 2 (33 hlasů)

Pohrda mezinarodnimi principy jako je Westfalsky,ktery zavedl i pan president Ameru Kennedy!proc nechce tady radsi napsat 2O pozsdavku na vladu!
Domnivam se,že strejda Putin zavede piměři a ne valku a to holenku uvidete pak ten cvrkot ctvrčku miru nebot je budete mit i na oběd v ramci vaseho snu ZELENY UDEL!Vite kdo ho chce?
No tak pište Pane podporovateli porusovani zakonu a dodavky chudoby vsem vasom piratskym banksterskym zlocincum majicim ohlodane kosti a lebky SS na vlajce!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

Dám ti, trollíku, jednu radu zdarma. Podporou ukrajinské junty a tamních nácků, ohýbáním historických skutečností, zamlčováním souvislostí - s tímto ti zde pšenka nepokvete.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Děkuji za radu. Klidně buďte konkrétnější. Narovnejte ty historické skutečnosti a nemlčte o souvislostech. Poučte mě.

Nicméně mějte na paměti, že cokoliv řeknete musí být srovnatelné s anexí části území a válkou, kterou začalo Rusko. Tato část typicky pokulhává, samozřejmě se dá najít spoustu věcí, které jsou na Ukrajině špatně (stejně jako všude jinde). Ale něco, čím by se dala obhájit současná válka v souladu s mezinárodním právem? Nechám se poučit.

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

Ty se, trollíku, nechceš nechat poučit. To mě nenalžeš. A tolik energie na tebe vynakládat nehodlám.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Rozumím. Nejjednodušší způsob jak neprohrát je nesoutěžit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (19 hlasů)

Janu Patočkovi selhalo srdce, protože prostoduše v dobré víře "soutěžil" s vámi podobnými trollíky při předvoláních na STB. Já vím dobře, co jste zač. Vy za dialog nestojíte.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

už se taky přiznaly ty profašistický zrůdy, že do ukrajinské černé díry sypou miliardy dolarů dobrých dvacet let!
První velký úspěch byli mrtví na Majdanu a rozeštvání Ukrajinců proti Ukrajincům, které přineslo tisíce obětí na Dombase a Luhansku. Krym měl štěstí, že nezaváhal.
Takže, protiválečné protesty jsou na správném místě před ambasádou USA - Unie Sionistických Američanů.
Je asi od roku 1945 málo válek, u kterých oni nebyli.
Africké i asijské země mají důvod tuhle Hospodinovu vyvolenost nenávidět a pálit jejich prapory.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Takže Rusko obsadilo Krym, společně se separatisty vedlo válku na východě Ukrajiny a o osm let později se pokusilo (zatím neúspěšně) ovládnout celou Ukrajinu.

Nicméně všechno je to vina USA ...

Rusko vážně nemůže za vlastní agresi obviňovat všechny okolo za situace kdy jejich vlastní armáda nepopiratelně bojuje na Ukrajině. Působí to až dětinsky.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Bude hlavní heslo "Putine vypadni z Ukrajiny" ?

Průměrný počet slepic: 2.4 (25 hlasů)

Možna da heslo
Chci přimeri když NATO o miru nema ani paru a chce byt brzo bez patron a jeho prima tsnky budou jak syr ze Švajcu!
No ni

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Pro blboně vašeho formátu chci sdělit jen toto. Ste kokoti, co neznají čas. Například v Itálii se blboni mastěj i po staletích kvůli vendetě. Ale gdo je vymletej, ráno vstane jako novej zeleňák. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Hmm, a pak se divíme, že volby dopadají, tak jak dopadají. I tady koukám pro některé chytráky začala historie 24.2. a válka na UK je první válka v historii moderních dějin. Zajímalo by mě, kdyby se např. slovanské národy v 19. století vzepřely rakouskému útlaku, jestli by jste taky chtěli transparenty "Palacký vypadni z Prahy". Krym, Donbas atd. to jsou přece historicky území obývaná Rusy. A nějaké uměle nakreslené hranice na tom nic nezmění. Stejná písnička jako Balkán, Blízký východ,...a pokud se tato území teď měla nazývat Ukrajina, OK. Ale jaká je povinnost a funkce státu? Starat se o všechny svoje občany. Jak myslíte, že by reagovali Slováci, kdybychom jim po vzniku Československa napr. zakázali slovenštinu???

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by Kateřina (neověřeno)

Trvalý odkaz

>I tady koukám pro některé chytráky začala historie 24.2. a válka na UK je první válka v historii moderních dějin.
Rozhodně ne, u války na Ukrajině (mimochodem zkratka UA, ne UK) je důležité se podívat až do roku 2014 k anexi Krymu.

>Zajímalo by mě, kdyby se např. slovanské národy v 19. století vzepřely rakouskému útlaku, jestli by jste taky chtěli transparenty "Palacký vypadni z Prahy".
Nesmyslné srovnání. Ve Vaší analogii totiž chybí analogie pro Rusko jakožto národ, který začal agresi pod záminkou "vzepření se útlaku".

>Krym, Donbas atd. to jsou přece historicky území obývaná Rusy. A nějaké uměle nakreslené hranice na tom nic nezmění.
To, že je nějaká oblast historicky obývaná lidmi, kteří mluví nějakým jazykem ještě neznamená, že si je může jiný stát nárokovat. V evropě je podobných oblastí spoustu a není v ničím zájmu, aby se o všechny začalo válčit jenom kvůli tomu, že část obyvatel nějakého státu mluví jiným jazykem. Navíc Rusko samotné hranice Ukrajiny akceptovalo v roce 1997.

>Ale jaká je povinnost a funkce státu? Starat se o všechny svoje občany. Jak myslíte, že by reagovali Slováci, kdybychom jim po vzniku Československa napr. zakázali slovenštinu???
Další nesmyslné srovnání. Ukrajinské zákony, které máte na mysli vešly v platnost v roce 2019, tedy 5 let po napadení Ukrajiny Ruskem. Nesrovnatelné.

Průměrný počet slepic: 2.4 (23 hlasů)

Škoda, čekala jsem diskuzi s lepšími argumenty :-(
Ad. 1. A co předcházelo referendu na Krymu?? Majdan. Placený z USA. A jak se chovala vláda v Kyjevě ke Krymu? Zásobování vodou atd..

Ad. 2 Útlaku se přece nevzepřelo Rusko, ale lidé na Donbasu.

Ad. 3 Rusko si přece žádná ukrajinská území nenárokuje. Pokud by se dodržovaly Minské dohody, nikdy by k přímému zapojení Ruska nedošlo. Jaké požadavky vznášelo opakovaně Rusko? Především žádné NATO na Ukrajině a dodržování Minsk II. To je jako kdyby mi někdo chodil každé ráno čůrat na dveře. Třikrát mu to řeknu slušně, po čtvrté mu rozbiju hubu.

Ad. 4 Nesmyslná argumentace, na Donbasu se válčí už skoro devět let, nikoliv až od roku 2019...

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Kateřina (neověřeno)

Trvalý odkaz

1. Toto "referendum" nikdo nebere vážně a je k tomu mnoho důvodů: odmítnutí dohledu OCSE, přítomnost ruských jednotek, absence zachování statusu quo jako jedné z možností atd. Zásobovaní Krymu vodou bylo zastaveno až PO anexi. Ne před.

2. Ruské jednotky s ruským vybavením bojovaly na Donbasu.

3. Anexe Krymu a Ruskem podporované boje na východě Ukrajiny předcházely Minské dohodě. Pokud by Rusko neobsadilo část Ukrajiny, tak by Minská dohoda nebyla potřeba.

4. Přesně tak. Proto je nesmysl říkat, že válčení na Donbasu, které začalo v roce 2014 bylo způsobeno Ukrajinským "útlakem" a jako argument používat zákon z roku 2019. Nebo jsem Vás špatně pochopil? V tom případě nechápu proč jste mluvila o "zakazování slovenštiny".

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

1. když si tady odsouhlasíme v referendu že Jarin je králík, můžeme Vás pak nacpat do kotce? Tohel referencum by se tady asi prosadilo a bylo by bráno vážně. A OCSE tam jet mohla, ale nejela. Byl tam i nějaký níáš poslanec, pamatuju si, jak z něj pak dělali vola v ČT, jak se to jmenoval... Šarapatka? Ať už bylo zásobování vodou zastaveno kdykoliv, v případě, že se pokusíte zbavit vody takovou oblast tak je v zásadě genocida. Vyhladovění je válečný zločin. To je Vám asi jedno. Ale je to tak. Pro vodu platí to samé.

2. Nebyli to třeba tak trochu jako jednotky Polské, České, Gruzínské, Americké.... jako teď na Ukrajině? Tedy papírově (jakoby) v pořádku...?

3. Ano, kdyby nebyla anexe Krymu, tak by nebyly Minské dohody. Protože by tam byla US základna/základny a bylo by dávno po jaderné válce.

4. A čím útlakem tedy bylo válčení na Donbase způsobeno v rom 2014? Kdo kam poslal tanky? Nebyl to náhodou Kyjev na ten Donbas? Ne? Já myslím že ano. A ozbroejný převrat není v žádném zákoně ospravedlněním toho že si nárokujete pak celý stát. Donbas patří spíše těm co tam žijí. Co to vybudovali nebo jejich potomkům. Ne Zelenskýmu. Ozbrojený převrat není demokratický způsob převzetí moci. Tedy alespoň normálně, u Jarinů možná ano

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by disku_ses (neověřeno)

Trvalý odkaz

>A OCSE tam jet mohla, ale nejela
OCSE tam je nemohla. Viz. https://www.reuters.com/article/uk-ukraine-crisis-osce-idUKBREA2B1C3201…

>Ať už bylo zásobování vodou zastaveno kdykoliv, v případě, že se pokusíte zbavit vody takovou oblast tak je v zásadě genocida. Vyhladovění je válečný zločin. To je Vám asi jedno. Ale je to tak. Pro vodu platí to samé.
Zavřený kanál rozhodně nebyl jediným zdrojem vody pro Krym. Dodával vodu hlavně pro použití v průmyslu a zemědělství a to ani ne celoročně. Pitná voda pro obyvatelstvo byla na Krymu čerpána z místních zdrojů.

Dále, povinnost zajistit vodu a jídlo občanům okupovaných území spadá na stranu, která okupaci začala. Viz. ženevské konvence zde: https://ww.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/geneva_civilian_33… a vyjádření UN zde: https://ru.krymr.com/a/news-oon-poklonskaya-rossia-neset-otvetstvennost…

>Nebyli to třeba tak trochu jako jednotky Polské, České, Gruzínské, Americké.... jako teď na Ukrajině? Tedy papírově (jakoby) v pořádku...?
Ukrajina se nesnaží skrývat, že dostává podporu ze zahraničí. Konec konců se brání. Rusko oproti tomu bylo v tomto případě agresor a navíc se tento fakt snažilo skrývat. Tedy nesmyslná analogie.

>Ano, kdyby nebyla anexe Krymu, tak by nebyly Minské dohody. Protože by tam byla US základna/základny a bylo by dávno po to jaderné válce.
Někdy bych si tu věšteckou kouli rád pronajmul. Ale žerty stranou, to co říkáte je čistá spekulace.

>Ozbrojený převrat není demokratický způsob převzetí moci. Tedy alespoň normálně, u Jarinů možná ano
Souhlasím. První pokusy o ozbrojený převrat proběhly ze strany Ruskem podporovaných separatistů (Girkin). Až poté byla Ukrajina nucena zasáhnout.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Když tam mohl odjet Šarapatka, tak by se to podařilo i jiným. Reuters pro mě není žádný relevantní zdroj, navíc píší jen o jednoum případě. V referendech z poslední doby byla řada (130) pozorovatelů, ani jeden oficiální. Moje zdroje uváděly rozhovory s nimi, na některé budou uvaleny sankce jejich zeměmi. Věřím spíše tomu když někdo mluví na kameru, nežli si pak přečíst nějaké dojmy někoho ze Seznamu.

spadá na stranu, která okupaci začala<< no fajn, takže souhlasíte s tím že jim Rusko pomohlo a jednak postavilo most a jednak obsadilo a obnovilo část s tím kanálem. Je to jejich povinnost, říkáte... :-))

Hm, kdyby jsme se mohli zeptat těch asi 62 mega mrtvol z WWII a odhadem asi 30 mega zraněných, asi by takovou kouli taky rádi měli. Ale neměli, my taky ne. Ale máme historii a můžeme se poučit. Dohoda znamená ústupky a vyhovět v něčem i druhé straně, bez toho to nikdy nefunguje. Válka znamená na to dlabat a pálit... dokud nedojdou náboje nebo lidi. Nebo dokud to nedojde těm co střílejí. Rusko se snažilo dohodnout 8 let. My jsme mu říkali ať si trhne. No, dočkali jsme se.

První pokusy o ozbrojený převrat proběhly ze strany Ruskem podporovaných separatistů (Girkin). To jsem nevěděl, že Girkin něco dělal už před Majdanem. Pro mě absolutně nová věc. Nemáte to nějak špatně?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

>Reuters pro mě není žádný relevantní zdroj, navíc píší jen o jednoum případě.
OSCE se o to pokoušeli čtyřikrát (https://web.archive.org/web/20140320191913/http://www.euronews.com/2014…). Pokud jsou "nezávislí" pozorovatelé filtrováni, tak je rozumné pochybovat o jejich nezávislosti.

>no fajn, takže souhlasíte s tím že jim Rusko pomohlo a jednak postavilo most a jednak obsadilo a obnovilo část s tím kanálem. Je to jejich povinnost, říkáte... :-))
Samozřejmě ideální by bylo, aby přestali okupovat cizí území.

>Rusko se snažilo dohodnout 8 let. My jsme mu říkali ať si trhne. No, dočkali jsme se.
Rusko mohlo nechat Ukrajinu být a všechno by bylo vyřešeno.

>To jsem nevěděl, že Girkin něco dělal už před Majdanem. Pro mě absolutně nová věc. Nemáte to nějak špatně?
Srovnáváte nesrovnatelné. Protesty stovek tisíc neozbrojených lidí, které byly násilně potlačovány a vymkly se vládě kontrole vs malá skupina ozbrojených militantů (s vojenskými zkušenostmi) která začala obsazovat policejní stanice a vládní budovy s podporou ruska.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

300 mega zraněných. Blbne mi klávesnice

Zatím bez slepic

Boží prostoto, ne v roce 2022, ale v r. 2019.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Takové dojemné to je. Jak se do něčeho naroubujou děti, vlhne oko a je jasný, že děti se musí chránit. Jako když mě kdysi zastavovali u márketu, jestli nepřispěji na postižené děti. Poslal jsem je do prdele, ale mnozí se cítili provinile, tak jim nějakou kačku prdli, aby nebyli za padouchy. Jo jo, když budete chtít aby vaše argumenty se zvýraznily, prdněte do toho nevinné děti. Je to sice krapet čitelně prvoplánové, ale funguje to. A to, že když vaše děti dospějí a vypukne válka, tak se vás nikdo ptát nebude, jestli je dáte, nebo ne, hrdá matko, prostě si je vezmou, to už nebudeme řešit.

Vždyť to zní tak hezky "budu chránit své děti".

Vidláku, takhle lacinej text jsem od vás nečekal. Doufám, že v té vaší knížce o soběstačnosti, kterou mám předplacenou, nebudou žádné nebohé, vyhublé a zranitelné děti. Jestli jo, tak jí nechci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)

pravdu máte berrnarde, ale stejně je přijatelnější (alespoň pro mě) argumentovat dětmi než bohem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)