Něco o kuřatech...

Autor
Štítky

Krátký politický úvodník:

Vzhledem k velmi slabé odezvě na včerejší článek o startovní čáře do eurovoleb jsem nabyl dojmu, že žádná vysoká volební účast nebude. Nejčastější reakcí čtenářů je lhostejnost a to tak velká, že mě to až překvapilo. Kdyby se eurovolby konaly teď, vyhrál by je Rakušan.

Tvrdé jádro voličů jednotlivých stran bude hrát větší roli než obvykle

A teď už dnešní text:

Včera se majnstrýmoví ingtervjuci mohli ukřičet nad záběry jakéhosi ochránce zvířat, který se vloupal do výkrmny kuřat a natočil tam záběry, které nevypadají jako z reklamy Alberta na šťavnaté kuře. Samozřejmě úplnou náhodou si ten ekolog vybral výkrmnu firmy Rabbit Zdeňka Jandejska, stejnou náhodou to hromadně zveřejnila skoro všechna majnstrýmová média a vůbec to nesouvisí s tím, že se Jandejsek angažuje v protestech za záchranu českého zemědělství a o Fialově vládě už dávno ztratil všechny iluze.

Málokdo to ví, ale když zelené hnutí na Západě začalo v šedesátých a sedmdesátých letech vystrkovat hlavy, dělali demonstrace a kampaně za klecový chov. To, co existuje dneska, to měli i tenkrát. Původně měl sedlák doma slepice v kurníku a odprodával, co sám nespotřeboval. Postupně kurníky rostly, měnily se v haly, místo dvaceti slepic bylo najednou pod jednou střechou takových pipin tisíc… přišla automatizace, krmítka, napáječky, haly stále rostly…

… a pak přišli ekologové a řekli, že takhle to nejde. Přirozeně slepice tvoří malá hejna, hromadný chov na podestýlce je krutý, nerespektuje přirozené chování slepic, takže je pěkně rozdělte do klecí, to pro ně bude lepší, nosnice budou dávat více vajíček a kuřata lépe porostou.

Politici na to slyšeli, upravili vyhlášky, chovatelé se přizpůsobili, ukázala se spousta ekonomických výhod klecových chovů (například to, že slepice mohou být v patrech nad sebou), ceny drůbežího masa klesaly, ceny vajíček také. Občas někdo upozorňoval na to, že ani klece nevyřešily problém s ošklivými záběry z takového chovu, protože to vůbec nepřipomíná farmáře Tondu z Pokáčovy písničky, který svoje slepičky hladí po hřebínku, kdykoliv snesou vajíčko. Mnohem víc to připomíná honkongskou bytovku pro méně majetné.

Pak přišla devadesátá léta. Ekologičtí revolucionáři už byli dávno v politických funkcích a místo práv pro slepice řešili, jak svým voličům vysvětlit, proč je správné a nezbytné bombardovat Jugoslávii, na konferencích vymýšleli evropský superstát a cítili se být pupkem světa. Ani oni sami už si nepamatovali, jak bojovali za klecové chovy a jejich vnuci zatím venku protestovali proti klecím, protože to na kameře fakt nevypadalo dobře.

Politici na to slyšeli, upravili vyhlášky, výrobci se přizpůsobili a tak jsme se krásným obloukem vrátili tam, kde jsme byli v roce 1960. K stále rostoucím halám ve kterých je stále větší množství slepic na co nejmenší ploše. Žrádlo až pod zobák, pití také. Pro nosnice snůšková hnízda a pro brojlery tak hustá síť krmítek a napaječek, aby se pokud možno nemusely hýbat a nespotřebovávaly energii z drahého krmiva na chození a lítání.

Díky tomu vyroste kuře na jateční váhu za měsíc…

Na začátku se do haly nastele podestýlka, která se po celou dobu výkrmu už nemění. Je docela alchymie ji připravit, aby se v ní nemnožili ani cizopasníci ani nemoci a aby to co nejlépe sálo hovna i moč. Na tuto podestýlku přijdou krásná žluťoučká kuřátka, která dostanou optimální směs krmiv pro optimální růst. Když máte v hale desítky tisíc kuřátek, tak tam dochází k přirozeným úmrtím. Navíc se ty potvory navzájem klovou, protože netvoří ta malá hejna, kde si kohout udrží pořádek a kázeň. Úhyny představují asi dvě procenta z celku. Když máte v hale padesát tisíc kuřat, tak tamodtud každý den musíte vynést třicet mrtvých kuřat. Samozřejmě, ony tam neumírají podle harmonogramu. Někdy jich najdete pět, jindy sto.

Původně čisťounká a dezinfikovaná hala se během výkrmu postupně zahnojí. Nakonec přijede kuřecí kombajn (nekecám), který brojlery posbírá šetrněji, než když je sbírali lidé a často jim u toho zlámali křídla.

Výsledkem je kuře, které se v současnosti prodává na jatka za 28 ,- Kč/kg živé váhy. 16,- Kč stojí usmrcení, zpracování vychlazení a zabalení. Takové kuře je o 30% vnitřností lehčí. Cena zpracovaného kuřete je 56,- Kč /kg. Ano, zemědělec, chovatel a řezník dokáží vyrobit kilo zpracovaného kuřecího masa za blbých padesát šest korun. V této ceně je krmivo, hala, pracovník v masokombinátu i celý masokombinát se vším vybavením, veterinární a hygienický dohled, účetní, ředitel firmy i spousta příživnických úřednických existencí ve státní správě, které zemědělci, chovateli i řezníkovi házejí klacky pod nohy.

V hytlermarketu si toto kuře koupíte zhruba za stovku. Občas bývají v akci, když o ně není zájem a pak se cena může dostat někam kousek nad těch pětapadesát korun. Kuřecí je u nás nejběžněji kupované maso a když si ho chcete upéct, potřebujete k němu i brambory a další zeleninu. Tož vám dají kuře ve slevě a oberou vás právě na těch bramborách.

Myslíte, že by byl problém, aby v hale bylo těch kuřat trochu méně? Aby třeba měly i venkovní výběh? Aby žila trochu déle, víc si zaběhala, díky tomu byla víc v kondici? Aby to víc vypadalo jako v reklamě od Alberta? Žádný problém. Jen by pak to kuře nestálo dvacet osm korun, ale třeba čtyřicet. Po zpracování by stálo pětasedmdesát korun.

Hytlermarkety by vám ho pořád mohly prodávat za stovku a vůbec nic by se nestalo. Pořád by měly třicetiprocentní marži za to, že rozdělali paletu, kuřata nastrkali do ledniček a vy si ho sami naklikali na samoobslužné pokladně. Je to podstatně méně práce, než s tím má chovatel i řezník. A také podstatně méně rizik.

Ale to by nešlo. To by si pak pan německý majitel nemohl koupit novou jachtu a Tomáš Prouza by nedostal kvartální odměny za obviňování zemědělců z drahoty. Marže musí bejt a pořádná. Kuře z luxusnějšího chovu nebude stát stovku, ale dvě. A to už si většina lidí nemůže dovolit, když jim Fiala zdražil topení i bydlení a zvýšil jim daně.

A počkejte, až se to Výbornému s Fialou podaří, zničí české zemědělství a kuřata se budou dovážet z Brazílie… Tam, kdyby se někdo vloupal do haly a natáčel podmínky chovu, tak ho rovnou zastřelí. Tam nikdo nebude dohlížet na množství antibiotik. Nikdo nebude zjišťovat, jak vypadá linka na jatkách a jestli náhodou obsluha nemá lepru. Žádné evropské hodnoty neucítí ten smrad z mnohem větších hal. Žádný veterinář se tam nebude ošklíbat nad tím, že nemají pořádné záchody a bezdotykové vodovodní baterie a nedělají sanitární dny.

Pro vás bude to kuře vypadat úplně stejně a rozdíl zjistíte až po deseti letech konzumace, kdy dostanete zápal plic a penicilín na to nezabere.

Je to jasné, jak to funguje?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (365 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Výsledky jednání v Čechách zástupné ukrajinské vlády Petra Fialy dokážou pravidelně většině z nás vyrazit dech. Není tomu tak jinak ani nyní, navíc se potvrdilo naše tušení, kterým byla obava z dopadů snahy generálprezidenta Petra Pavla zajistit další munici pro Zelenského režim. Nejde jen o ekonomiku, v Rusku už si dávno všimnuli chování našich státních představitelů a dokonce i prosti lidé tam veřejně protestují proti vyzbrojování Ukrajiny a upozorňují na to, že speciálně naše technika zabíjí jejich spoluobčany. Rusové nezapomínají a důsledky mohou být dlouhodobé a dalekosáhlé. Pokud dojde k válce, kterou si Pětikoalice a média tak přejí, nedivme se rozbombardovaným českým městům a památkám, mrtvým Čechům a nedostatku mnohého, o co svým chováním přicházíme. EU a NATO nás opravdu nezachrání.

  Přestože je evidentní, že ustupující ukrajinské armádě zdaleka nechybí jen dělostřelecká munice a vojenská technika, spíše trpí nedostatkem bojového ducha a morálky, také ochoty vést předem prohraný boj znamenající smrt těch, kteří byli často odvedeni na frontu násilím, Západ má jiné představy. I když vnímá nedostatek lidského materiálu, o jehož doplnění navíc usiluje vysláním vlastních jednotek, prioritním se dosud zdály dodávky dalších zbraňových systémů a střeliva. Petr Pavel v návalu své dobroty obtelefonoval své známé a zajistil munici za několik desítek miliard korun. Udělal tím radost jak nyní už díky zrušení prezidentských voleb kyjevskému samozvanému prezidentovi Zelenskému, tak i Západu. Jejich radost by byla ještě větší, kdyby to celé také zaplatil.

  Pavel i přes své postavení a o mnohém říkající minulost ve vysokých funkcích NATO není tak bohatým, aby podobnou transakci zvládnul. Dokonce ani prodej jeho motocyklu by nepokryl více, než pár dělostřeleckých nábojů. Bohužel je díky dlouhodobé výchově názorově spjat s Pětikoalicí a sdílí s ní ideologické žlutomodré pomatení. Už jednou jsme ho připodobnili k jeho dávnému předchůdci a nájemníkovi na Pražském hradu Janu Lucemburskému, který z Čech a Moravy financoval své válečnické choutky směřované na zahraniční bojiště. A Petr Fiala to bývalému rozvědčíkovi opět umožnil. Podobný přístup k hlavě státu má i BIS, z které se stal pouze proliberární úřad spadající do gesce tajných služeb sloužících západním zájmům a papouškujích narativa odpovídající úrovni štvavého plátku Forum 24 či Seznamu. BIS hovoří pouze o spektakulárních ruských hrozbách, jiné odmítá vnímat, přestože nás ohrožují mnohem více.

  Současnou vládu Češi, Moravách a Slezané zajímají velmi okrajově. Respektive je považuje za zdroj peněz, se kterými poté nakládá pouze dle vlastních úvah a cizích plánů. V době, kdy pomocí inflace politici efektivně a rychle snížili o třetinu úspory občanů, zvednuli daně a výši různých poplatků, okradli seniory a degradovali českou kupní sílu, dokážou posílat na naprosto zkorumpovanou Ukrajinu obrovské sumy peněz ztrácejících se ve spleti vzájemných vztahů a ještě hradit část tamní vojenské mašinérie. Absolutně je nezajímají ekonomické a sociální dopady na naši společnost, nedotýkají se jich agresivní způsoby nadnárodních korporací z oblastí obchodu, bankovnictví a plně využívají služeb naprosto prolhaných liberálních médií. Samozřejmě je třeba k celkové zátěži obyvatel ČR připočítat nestoudné náklady na Green Deal. Máme podfinancované zemědělství, školství a zdravotnictví, naopak výnosy bank absolutně nevstřícných k investicím v soukromé sféře a neochotným spolupracovat na rozkvětu naší ekonomiky jsou obrovské a směřují do zahraničí. Podobné je to s pojišťovnami. Pětikoaliční vláda není česká, přičemž ani ta před ní péčí o občany zrovna nepřekypovala.

  Na posledním zasedání vlády se i přes výše uvedené ,,podařilo“ najít pár miliard potřebných k nákupu munice pro Ukrajinu. Taková zpráva doslova šokovala většinu lidí u nás, víceméně všechny logicky uvažující. I kdybychom věřili v nespravedlnost vojenské speciální operace vůči Ukrajině ze strany Ruska, což samozřejmě neděláme, protože je nám známa historie událostí vedoucích k vstupu ruské armády na svá bývalá území, priority vlády Petra Fialy by nám připadaly pro naši zemi i tak naprosto devastující. Neustálé pumpování peněz do předem prohrané války, navíc napůjčované a úročené, je de facto defraudací. Neochota vzepřít se diktátu Bruselu likvidujícího Green Dealem Evropu i nás je už jen shnilá třešnička na zkaženém dortu, který nám tato vláda připravuje. Neštítí se nám danit nemovitosti postavené z již mnohokrát zdaněných peněz, za vyvrtání vlastní studny Vás obere o více jak 3200% zvýšené poplatky, jako by voda patřila jen jí, směrem nahoru upravuje vše, co potřebujete k životu. Ne, toto není správce českých zemí, to jsou najatí žoldáci určení k vyvádění peněz a majetku z našich rukou směrem do zahraničí a přitom s povolením si kousek ukousnout a nechat pro sebe.

  Už mnohokrát jsme se snažili upozornit na zločinné chování politiků spřažených se zahraničními zájmy. Vládním úředníkům a jim blízkým prochází úplně vše. Dozimetr, kampelička, praní peněz, korupce, daňové úniky (ty jediné považujeme za částečně legitimní získávání peněz s přihlédnutím k tomu, jak vláda s vybranými penězi nakládá, ovšem netýká se to nadnárodních korporací beztrestně vyvádějících zisky ve velkém). Jestliže Babiš za covidu předvedl, jak vydrancovat státní rozpočet, pak Fiala toto dovedl v současnosti k dokonalosti. Bohužel na náš úkor. A my se jen ptáme, jak dlouho to ještě míníte snášet. Co se musí stát, abyste se vzepřeli vládě, politikům, Evropské unii a liberalismu?  Opravdu budete jen sedět na zadku a dále to vše financovat, nechat to splácet vaše děti a vnoučata?

 

Jindřich Kulhavý  28-3-2024
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (190 hlasů)
Trvalý odkaz

BEZ EU DOKAZEME PREZIT

Průměrný počet slepic: 4.9 (201 hlas)

Velká porada v Pekingu! Putin na koni! Západ na dně! Čeští politici úplně mimo! Kdo vlastně ovládá migrační trasy afrických uprchlíků?

usa v cine

Ve stejný den, kdy se komentátor ČRo Petr Hartman rozplýval, že generál Petr Pavel návštěvou generála Michala Koudelky v BIS učinil definitivní utrum za poklonkováním Česka Číně a Rusku, které se rozmohlo za prezidenta Zemana, slétly se do Pekingu nejvyšší hlavy amerických jestřábů, a začaly nadšeně poskakovat okolo prezidenta Číny Xi, aby s ním uzavřely další a ještě lepší obchody! Zatímco oba čeští generálové přesně podle US-teorie Thúkididovy pasti strašili z tajného pražského bunkru BIS všechny Čechy blížící se válkou, v Pekingu naopak US-hlavy s prezidentem Xi usilovně vymýšlely, jak se nemilosrdné Thúkididově pasti vyvarovat, a zajistit mír a vydělat lidem na lepší platy! Z hlediska logiky obou českých generálů a jejich pirátského eléva Lipavského bychom se tak mohli brzy dočkat opravdu velké komedie. Jsou-li totiž Babiš, Zeman i Klaus svým realistickým přístupem k oběma východním velmocím “bezpečnostním rizikem pro ČR”, musí být po včerejším setkání v Pekingu za stejné bezpečnostní riziko označeni i Marc Carney, Christiano Amon, Stephen Schwartzman, Evan Greenberg a další účastnící setkání. Pozdvižení, které by to ovšem vyvolalo v Bílém domě, si pražští fialoví političtí mopslíci určitě netroufnou riskovat. A nám tak nezbývá než závidět Američanům, že daně ze zisků jejich korporací v Číně budou směřovat do US rozpočtu. Číňanům rostoucí životní úroveň i díky US investicím. A litovat, že nám vládnou fialoví ekonomičtí i političtí diletanti, kterým, jak bylo včera statistiky oznámeno, se rozpadá ekonomika přímo děsivým tempem, protože nemyslí na nic jiného, než na válku! Co na tom, že v ČR nebude kde bydlet, jak bylo včera oznámeno, protože Fiala zaříznul veškerou výstavbu bytů, ačkoli aby byl zvolen s Piráty sliboval pravý opak. Hlavně, že bude na Ukrajině čím střílet, jak včera rozhodnul a nadělil peníze! 

vice zde: https://www.michalapetr.com/map-1950-velka-porada-v-pekingu-putin-na-koni-zapad-na-dne-cesti-politici-uplne-mimo/
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (86 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: ...Tvrdé jádro voličů jednotlivých stran bude hrát větší roli než obvykle

V tom případě  SPD má nejtvrdší jádro voličů a už jsou na svém stropu viz článek zde:

SPD míří Machem na voliče ODS. ‚Pokud nepřijde brutální krize, už jsou na svém stropu,‘ míní politolog

SPD

Opozičnímu hnutí SPD se podařilo udržet si monopol u radikálních voličů a přes sílící ANO i ambiciózní PRO Jindřicha Rajchla si drží stabilní podporu. Do nadcházejících evropských, krajských, senátních a následně i sněmovních voleb jde s ambicemi získat politickou moc. Jako svého lídra do červnových voleb do Evropského parlamentu nasadilo bývalého předsedu Svobodných Petra Macha a chce mířit na pravicové voliče.

vice zde: 

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/spd-miri-machem-na-volice-ods-pokud-neprijde-brutalni-krize-uz-jsou-na-svem_2403201258_jgr

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)

sluší mu i kvádro. O nic míň mně neběží než skoncovat s verbeží!

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Není to "čerstvé", ale opakovaně to pobaví:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (109 hlasů)

že úchylná Škrlová našla své uplatnění u Pirátů. Chválit Barboru každý úchyl musí, vždyť už netýrá malé chlapce, ale jen chce válčit s Rusy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

Jestli si dobře pamatuju, tak Škrlová ošulila i tak "slovutnou" odbornici, jakou je Šabatová. Teď už do sebe zapadá, proč piráti tolik brojí proti genderovým hajzlům, protože by se mohlo prozradit, že si Lipo při čůrání sedá :-).

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

se nejvíce proslavila tzv. kuřimskou kauzou. Zde nejvíce prokázala a uplatnila svoje "jedinečné kvality."

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

😁

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Na Rusy je hodně smělý a výraz má oduševnělý.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Houšť a větší kapky? Opět a dál zástupně...? 

Kongres schválil masivní prodej raket Polsku. Dostřelí až do Ruska

Americký Kongres povolil prodej různých typů raket protivzdušné obrany Varšavě, oznámil ve čtvrtek polský ministr obrany Władysław Kosiniak-Kamysz. Oznámení přišlo poté, co v polovině března prodej schválil i Pentagon. Ten tehdy informoval, že Varšava by mohla získat zhruba 1700 raket za celkem 3,68 miliardy dolarů (téměř 94 miliard Kč).

tps://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-kongres-schvalil-masivni-prodej-raket-polsku-dostreli-az-do-ruska-40465908#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_ca

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

i do Ostravy 😕

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi se vymykám Danovým představám, ale přestože zde diskutuji už celkem málo, k eurovolbám půjdu a budu volit SPD + Trikolóru s tím, že budu kroužkovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (67 hlasů)

Také samozřejmě půjdu. Doufat, že to něčemu pomůže určitě můžeme... Ale jinak souhlas s Vidlákem, ten nezájem, lhostejnost, řeči typu "nemá to cenu, nic se nezmění" bohužel převládají a až dojde na volby, obávám se že většina bude mít mnohem "zábavnější" a důležitější program! Jsme tam, kde jsme, a to také o něčem vypovídá...

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Já ve válce byl, tak mě nemistrujte. Kobza se ostře pustil do Bendy kvůli válce na Ukrajině

28. března 2024

Byl jsem ve válce dost dlouho na to, abych věděl, o čem mluvím, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS poslanec Jiří Kobza (SPD). Reagoval tak na slova předsedy poslaneckého klubu Marka Bendy (ODS), který řekl, že příměří, o kterém opoziční poslanci často mluví, znamená kapitulaci Ukrajiny. K ostré výměně názorů pak došlo také mezi Kobzou a místopředsedou sněmovního výboru pro evropské záležitosti Ondřejem Kolářem (TOP 09).

ohlasy: ... stále nevím co ten Benda v politice dělá, šoupnul ho tam tatínek a od té doby se tam drží jako klíště a přitom je to podvodník, to samé je mladý Kolář, tatínek slušně umístěný pracovník minulého režimu mu pomohl k fleku a hle další klíště co se uchytilo. Největším bezpečnostním rizikem všech občanů jsou politici....Benda z početné náboženské rodiny z více dětí, který kromě sezení jako kvočna nic nedokázal. Jen to když mu tatínek řekl v "89" tu židli si drž, protože zatím nic jiného neumíš. (pozn. - tatínek měl vynechat slovo "zatím")

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (85 hlasů)

Kobza je můj oblíbenec:-). Zažila jsem ho v Praze na více menších akcích a ač SPD nevolím, s ním souhlasím většinou na 99%..., ale to i s jinými v té straně...

Také jsem zaznamenala tu debatu. Na jendu bendu a spol. netřeba slov:-). Jsou to "šikulové" jejichž posláním je asi škodit 24hod denně a tempo mají vražedné...

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

V každé té straně je někdo, s kým se dá souhlasit téměř ve všem, a právě proto jsme jako voliči tak roztříštění a nebude z toho zase nic - každý má nějakého svého koně... A s tou vysedávající kvočnou Bendou je nejspíš jen otázka času, kdy nastoupí další z jeho členů "Ságy rodu Forsytů". 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Také půjdu volit do všech voleb a hodím to tradičně SPD. Účast si myslím že nebude v eurovolbách velká a proto by nás rozhodnĕ mělo přijít co nejvíce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (78 hlasů)

Není to zcela vypovídající, protože v reálu nás libtardi z toho vodopádu stahují s sebou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

Tady je to spíš o tom, že my dezoláti vidíme realitu a jsme v realitě... oni ne:-)

Jinak samozřejmě jdeme do těch stále větších průseru společně...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Svůj komentář k odchodu Olina pod včerejším článkem jsem musel poopravit a dal jsem tam jeden doplňující. Byl bych rád, kdybyste mi někdo pomohl se s ním spojit. Můj e-mail je k3lada na centrum.cz.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

bych už neřešil. On se musí vyřešit sám. K čemu je být uražený jako puberťačka? Pro chlapa se více hodí obyčejná rvačka.

Průměrný počet slepic: 3.6 (24 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Zpočátku jsem si toho jeho bouchnutí dveřmi ani nevšiml. Pak jsem se vydal zpětně po stopách toho "zločinu". A jestli jsem dobře pochopil psaný text, tak kdo jinému jámu, jámu, sám do ní sám; zkrátka mu bylo vráceno i s úroky. Tedy v diskusích na netu normální stav. Nicméně pobavil, když se nazval ateistou a marxistou, aby  virtuální seppuku završil rozloučením sbohem. Možná mám v tom  jeho bublajícím kotlíku žluče taky svoje koření, neboť mi před nedávnem napsal cosi, že o tom tématu nic nevím, stejně jako on, navíc čerpám moudra z wiki. Poněvadž byl zcela mimo, tak jsem ho poslal do prdele, aniž jsem toto sousloví použil. Osobně si myslím, že nás tady čte i nadále a svrbí ho prsty, aby se ozval. Teď trucuje, pak se vrátí. Věřím mu :-).

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

brzy přijde 😁

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby Jandejsek nahradil Babiše. To by šlo. Jen jestli se mu bude chtít.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Je docela alchymie ji připravit, aby se v ní nemnožili ani cizopasníci ani nemoci a aby to co nejlépe sálo hovna i moč. To je pro mně novinka, já jsem až do dneška žila v domnění, že ptáci nečůrají :-)   Tak to je možná ten důvod, proč je reakce na články slabší. Je to stále dokola a dokola a jen těžko se vysvětluje, že nevěříme tomu, že něco změníme volbami kamkoliv.  Za posledních mnm. 12 let se nám to nepodařilo. Není z čeho vybírat, všichni politici jsou na jedno brdo a pokud se náááhodou vyskytne nějaký zatoulaný vlastenec, nikdo si toho nevšimne. A nakonec to ještě jistí podvodné sčítání a manipulace, jako jsme toho svědci nyní na Slovensku. Nebo si vážně myslíte, že jsou Slováci tak omezení, aby nevěděli, kdo je dovede do pekla? 

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

On teda není žádný rétor ani fešák, ale vždycky zpozorním, když mluví. Má totiž uvažování sedláka, ve svém regionu je dost oblíben. Před časem mně známá řekla, že náhle přišla o střechu nad hlavou. V tomto zoufalství šla na radnici, kde potkala starostu a svěřila se mu se svou patálií. Za měsíc bydlela. Asi za dva roky Vsetín prodával obecní byty, tak si ten svůj koupila do vlastnictví a na Jiřího Čunka nedá dopustit. A já dím, že něco na tom je. Pokud by minule kandidoval na prezidenta, tak v té plejádě kašparů bych mu to dal.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

zda a jak ptáci čůrají, ale vím, že serou. Má auta by mohla o tom vyprávět, kdyby mohla. Ti ptáci mě serou...

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Kamarád mne upozornil na situaci v Polsku.  Jistě to stojí za naši pozornost, i když  to není nejčerstvější novinka : 

https://www.youtube.com/watch?v=kGYeTH8WAbk

A naše  vlastizrádné meeédia  mlčí .... . Je zajímavé, že policajti jsou téměř vždy loajální k režimu. Copak si neuvědomují, že si ten průser vyžerou taky, jen o něco později? No jo, ony ty vtipy o tom, že policajti jsou blbý  asi nejsou jen tak.

a

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Můj první den v důchodu bude ten, že si zajedu do drůbežárny Prace pro slepičky. Už mám vybranou i odrůdu. A vezmu si k nim i kohouta.

Pořád mě ještě nepřešel nápad, pořídit si také páva, čímž bych si notně zvýšil sousedskou oblibu :-). Jestli si neztlumí ty tranzistoráky, poslechnou si paví monology.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

v 3:30 pravidelně a každý den. Ta sousedovic mrcha musí mít budík, nebo co ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Tou dobou chodívám močit. Pak už zpravidla neusnu. Nicméně připravená prostora je vyzděná, toho rámusu toliko nebude.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

přijde pacient k lékaři: Tak jaký máte problém? Ale, pane doktore, já mám pravidelně každý ráno v 6.00 stolici. Tak, to buďte chlape rád, to je v pořádku! Nojo, doktore, ale já vstávám až v 7 hodin.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Dobrý nápad, jen malá technická připomínka. U slepic nerozlišujeme odrůdy ale plemena.

P.S.

A taky při výběru plemene, berte v úvahu že plemena která hodně nesou, taky velmi dobře létají.

P.S.S.

Abyste nedopadl jako jedna má známá. Bydlí na vesnici pár kroků od kostela a když jednou v neděli byla na pobožnosti, rozhodly se její krůty, že ji navštíví. Byl horký letní den a dveře kostela byly otevřené, a tak krůty hlasitě mezi sebou diskutujíce, vešly až do kostela.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

ale některá slepička zraje jako víno! Slepice na paprice, kohout na víně, baviti se o drůbeži vždycky baví mě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Jasně, jak to bude kohout flákat a slípky prchat za plot, ustelu mu na paprice.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Tak tyto:

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Jo, Freude, jsem se zasmála..... A kde jste pořád...?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ÚTOČNÍCI Z CROCUSU DOSTALI K PROVEDENÍ ÚTOKU VELKÉ OBJEMY PENĚZ Z UKRAJINY! Putin potvrdil, že Rusko provede údery na letiště v zemích NATO, pokud z nich budou startovat stíhačky F-16 do vzdušného prostoru nad Ukrajinou!

Netrvalo to ani týden a Vyšetřovací výbor Ruské federace, který spadá pod ruskou FSB, oznámil [1] ve čtvrtek zásadní bod zlomu ve vyšetřování teroristického útoku z minulého pátku v moskevském centru Crocus City Hall. Podle vyšetřovatelů se podařilo z mobilních telefonů teroristů zjistit, že platby za provedení teroristického útoku obdrželi z Ukrajiny. Kyjev se snažil zdroj financování zamaskovat a poslal pachatelům peníze ve formě kryptoměn, které si potom mohli směnit na fiat měnu podle své libosti.

https://cz24.news/potvrzeno-utocnici-z-crocusu-dostali-k-provedeni-utoku-velke-objemy-penez-z-ukrajiny-putin-potvrdil-ze-rusko-provede-udery-na-letiste-v-zemich-nato-pokud-z-nich-budou-startovat-stihacky-f-16-do-vz/

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

RUSKO: Prezident RF V. V. Putin měl včera několik zásadních prohlášení, která rezonovala i v našich médiích. Bohužel, v neúplné nebo velmi zkreslené podobě. Dovoluji si pro ty, co chtějí být uceleněji informováni, nabídnout alespoň tři doplňky.

Za prvé, Putin zmínil blížící se termín příletu amerických F-16 na Ukrajinu. Také naše média, například. i Pravda citovali Putinův názor, že se Rusové této novoty nebojí. Mají proti F-16 silnější a rychlejší Mig-31. Navíc už dva roky odzkoušován v reálných bojích. Naše média v tomto bodě ale vynechala tu nejdůležitější informaci. Putin prohlásil, že VŠECHNA letiště, odkud budou F-16 proti ruským cílům odlétat, stanou se CÍLEM úderů ruských raket. Všechna letiště, včetně letišť v zemích NATO, jako je Pobaltí, Polsko, Bulharsko, Rumunsko…nebo SLOVENSKO. Tady všude lze pak očekávat Iskandery, Kindžaly a Zirkony.

Za druhé Putin popřel, že by se Rusko připravovalo na napadení nějakého státu NATO, na velkou konvenční válku se zeměmi NATO. Aby svému tvrzení dodal logiku, Putin konstatoval /možná sarkasticky/, že by Rusko v konvenční válce táhlo za kratší konec, - nač by tedy hru, ve které prohraje, vůbec rozehrávalo? Samozřejmě Putin neřekl nic o tom, že by taková válka nutně přerostla v jaderné. V ní by pak Rusko prohrálo, ale prohrál by i Západ, - prohrála by celá současná lidská civilizace…

Za třetí, Putin zdůraznil, že Rusko nemá ve světě ŽÁDNÝ NEPŘÁTELSKÝ STÁT či národ. Seznamy, které se dříve objevily v médiích byly špatně pochopeny. Netýkají se států či národů, ale pouze REŽIMů. Ano, Rusko hodnotí v současnosti některé režimy v některých státech jako nepřátelské. Nepřátelské jsou tam však pouze politické elity, ne státy. Rusko je v jejich případě klidné, neboť politici, vlády, režimy přicházejí a odcházejí, avšak státy a zejména národy zůstávají. - Tak je to všude, tak se to stalo i s nepřátelským režimem Slovenska, který se v září-říjnu 2023 změnil a s ním se změnilo i ruské hodnocení Slovenské republiky a Slováků.

Tolik Putin a jeho nejnovější vyjádření. Není v nich nic vojnychtivého a tak doufám, že se tento článek nestane obětí příliš horlivého mazání….

Autor trikopce 29. března 2024 👉 @cz24news       https://cz24.news/3-zasadne-vcerajsie-vyhlasenia-putina/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Profesor Drulák analyzuje jeden z rozhovorů s premiérem Fialou. Podle Druláka se Fiala dopustil několika nehorázností, jednou z nich je to, jak si profesor Fiala představuje vzdělávání. Profesor Drulák však poodhalil, co se za tím skrývá.

Kde bere tu nestoudnost. Slyšel ten pán někdy o učitelce Bednářové? Která vedla se studenty dialog. V dialogu se jim pokusila vysvětlovat, že názor na Ukrajinu, který předkládají veřejnoprávní média, nemusí být jediný správný. Nejenže dostala okamžitý vyhazov, nejenže nenajde zaměstnání ve školství v ČR, ale dokonce čelila trestnímu stíhání."

Sledujte @neCT24

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Vám všem. Bob

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Amen.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)