To nejhorší co může udělat

Autor
Štítky

Tak nám ta epidémie pomalu končí. Počet nakažených nijak dramaticky nestoupá, plicních ventilátorů je dostatek ba nadbytek, roušky už vyvážíme do jiných zemiček okolo, kde ještě nemají zakrytou hubu. Počty mrtvých se ve statistice prakticky neprojeví a vlastně jediné, co v grafech zůstane, bude ta ekonomická recese. Jináč už se objevuje světlo na konci tunelu. 

Abych řekl pravdu, já budu s napětím čekat, zda se velikonce nějak projeví v číslech nakažených  a budu doufat, že ano a vlastně budu doufat, že se projeví tak moc, aby to bylo mimo jakoukoliv pochybost. Pokud to tak bude, spousta mých otázek se zodpoví sama a všechny konspirační teorie budu moci řešit jen ve vztahu k politice. 

Nejhorší, co by nám koroňák ještě mohl udělat, že by prostě vymizel v celé Evropě, ať už opatření dělali nebo nedělali, ať to odhadli nebo neodhadli, ať bojovali nebo na to kašlali. 

Když se podívám na evropské statistiky, nemohu se totiž tomuto dojmu ubránit. Všude to začalo klesat až moc zároveň. Jako by se opravdu spustilo nainstalované kurvítko (jak už naznačoval Občan). Jako by vlasně ani žádná epidemie moc nebyla. Jako by to bylo víc v našich hlavách než ve skutečnosti. Nebo jako by už breberka řádila nepozorována dlouho, promořila populaci a projevila se až vrcholem epidemie, kdy se v podstatě nakrátko tu a tam přehltilo zdravotnictví.  Jako bychom měli opradu blbé testy, které nechytají ty správné protilátky a tak vlastně ani nevíme, kdo to prodělal. Jako kdyby imunita nevznikala nebo jako kdyby u tohoto viru záleželo, jak moc a jak dlouho jsme mu vystaveni. 

Představte si, že to za čtrnáct dní prostě zmizí i když se budou rozvolňovat opatření a nejen u nás. Najednou bude po válce na kterou jsme se teď hodně moc chystali, utratili za ni spoustu peněz a nechá nám tady jen otazníky a spekulace. 

Pokud to tu bude ještě dva měsíce a bude se s tím ještě bojovat a tu a tam i chvíli prohrávat, tak není co řešit. Víme na co jsme si ty miliardy peněz půjčili, víme proč jsme se zadlužili a můžeme přemýšlet o novém pojetí života o nové ekonomice, o nové politice, novém pojetí veřejného i soukromého a můžeme zasypat spoustu vzniklých příkopů, protože společný nepřítel sjednocuje. 

Ale v opačném případě se všechno vlastně jen zhorší. Zůstanou oprávněné otázky, zda bylo nutné zadrhnout ekonomiku a zadlužit se i když vlastně všechno zůstane při starém. Zůstanou všechny Aspeny, Sorosové, CIA, zůstanou Evropské hodnoty, ba i ta Leyenová zůstane.  Ti, kteří by mohli zkoušet nová pojetí státu i hospodářsví se budou jen hájit, proč dělali co dělali, budou čelit žalobám, ztratí důvěru veřejnosti, zkrátka všechny příkopy se jen prohloubí a stanoviska všech stran se utvrdí a zase se přiblížíme řešení naších problémů systémem Sýrie. 

A tak si teď vlastně přeju, aby koroňák ještě chvíli vydržel a ukázal nám všem, že je to normální epidemie a normální válka proti normální byť zákeřné breberce. Aby nám ukázal, že jsme bojovali správně a že musíme bojovat dál a jednou zvítězíme díky vakcíně a lékům. Hlavně ať se nám nikam nevytratí a nenechá nám rozvrácené hospodářství a otázky, zda to vůbec muselo být. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (64 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Izraelský matematik, vědec, důstojník a bývalý politik Jicchak Ben Jisrael tvrdí, že jednoduchá statistická analýza ukazuje, že covid-19 dosahuje vrcholu po přibližně 40 dnech a zmizí po 70 dnech. Nezáleží podle něj na místě výskytu, ani vládních opatřeních.
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/hadka-izraelskych-…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Od jedenáctého února máme dneska 65 den. Tehdy začala KSČ s razantními opatřeními, ale varování byla už od konce prosince. První případ už 17 listopadu - jen tehdy ještě nevěděli přesně, co to je. Takže v Číně by to měli mít dávno za sebou.

Nemaj.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

V odkazu se píše, že ředitel nemocnice Gabriel Barbash varoval, že s novým koronavirem se svět bude vypořádávat ještě další rok. „Silně apeluji na všechny, abychom nenechali o opatřeních rozhodovat matematiky, kteří nevědí o biologii vůbec nic,”.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

to je od doby kdy se proti koronaviru (proti epidemii) začala dělat opatření.
Jinak náš vývoj v počtech, úmrtích i časování opatření byl velmi podobný tomu v Izraeli.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

není profesor: https://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Ben_Israel
Vojenský matematik v oboru některých zbraňových systémů, to je přesnější.
Mimo jiné vedl také nějakou vojenskou farmaceutickou firmu.

Ale s korunáčem se pustil na dost tenký led, protože Itálie, Španělsko, Čína, Korea, Japonsko - ani jedna ze zemí zatím nevykazuje známky zmizení. Ani Izrael ne.
Ledaže by kurvítko nefungovalo tak, jak si autoři brebery přáli.

A k těm statistikám:
Izrael do nich zahrnuje pouze občany židovského vyznání. Občany jiných vyznání, kterých je skoro čtvrtina, izraelské statistiky prostě ignorují.
Podobně Singapur. Sice tam POBÝVÁ hodně lidí, ale zhruba polovina z nich NEJSOU občané Singapuru. Takže se do statistik nepromítají.
A ve Švédsku se nákaza rozšířila velmi nerovnoměrně. Vážně zasáhla Stockholm a pár dalších větších měst na jihu, ale zbytek země zůstal prakticky netknutý.

A benevolentní opatření?
Singapur je de facto vojenská diktatura a obyvatelstvo je uvyklé vojenské disciplině od kolébky po rakev.
Takže jaksi nemusel zavádět NOVÉ restrikce, neboť už před korunáčem byl dostatečně restriktivní. Vč. "sociálního bodování", které opatrně zkouší zavádět Čína.
Švédsko si mohlo určitou benevolenci dovolit, protože je převážně řídce osídlené. Až na několik velkých měst, která mají stejné problémy jako zbytek Evropy. Navíc mi nepřijde, že by to nějak extrovně zvládalo (ve srovnání se stejně lidnatou ČR).

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Stále je mezi námi příliš mnoho blboňú co se chtějí bát a mnoho hajzlů, co to ví a podporují je v tom. Podělanci a smradi hledaj argumenty u cizáckejch lhářů a hledaj další kolem sebe aby se nepodělávali sami.
Že gdyž jich bude víc bude to míň smrdět a můžou snít o oligarchovi kerej je má rád. Často se musí člověk držet zpátky aby to vůbec stíhali pobrat jak hodně klesli. A trvá to už pár set let a nepomáhá to. Věří víc zlo dějům a gdyž hledají argumenty šahaj do zlo dějských knihoven o radu plných lží a sviňáren. Co s tím chcete dělat? Korona pomůže na rok, dva, a pak si svoje imbecily musíme proliskat sami, a nebo to nejsou naši a nevšimli sme si, že už jich je u nás tolik. Pak už pomůže jen klacek a sviňský krok, jejich, odsud ven.

Průměrný počet slepic: 2.6 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak já bych si na rozdíl od Vidláka přál, aby koronáč zmizel a už se neobjevil a aby se tlačenice v Bauhausech o Velikonocích staly jen příkladem k bezpečnému následování. Ovšem obávám se, že se tak nestane, ale jinak, než jak zjednodušuje Vidlák. Nejspíš se jen potvrzuje fakt, že koronáč je sezónně závislý, což se sice zpochybňovalo, ale i se v to doufalo, ostatně to, co se děje, plně odpovídá prognóze v mém minulém článku. Stačí vydržet do konce dubna se nenakazit a pak vylezete z izolace a užijete si pohodové léto. Ovšem vznikla nová nemoc COVID-19, která tu nikdy před tím nebyla a která nezmizí a někdy v druhé polovině října se zase objeví, až budou pro šíření viru zase výhodné podmínky. Teď jsme byli na home office od března a čekali na teplejší počasí. Ale až přijde ta podzimní vlna, to budeme v rouškách a na home office od listopadu až do konce dubna, tedy celých 6 měsíců? A za těch šest měsíců si koronáč v pohodě splní dluh mrtvol, který tohle jaro nestihnul. A takhle to půjde od teď každý rok až do objevu vakcíny a její dostupnosti nebo postupného vymření podstatné části populace. Navíc si všimněte, že sice máme 972 uzdravených a (169 + 75) mrtvých či skoro-mrtvých, ale 5218 stále ještě nemocných, u kterých se neví, jaké trvalé postižení si z této nemoci odnesou a zda to nebude mít pro ně podobné následky jako třeba prodělaná borelióza. To, co se děje v ekonomické oblasti považuji za šanci k návratu k normálnosti, k důrazu na vybudování národní kritické infrastruktury a alespoň základní potravinové soběstačnosti (to fakt nikdo v česku neumí vyrobit droždí?). Věřím, že tuto šanci nepromarníme. Vidlák se dopouští chyby, že si plete příčinu a následek. Naše účinná opatření jsou příčinou toho, že koronavirus má u nás na triku málo mrtvých. Nelze z toho soudit, že protože máme málo mrtvých, byla opatření zbytečná.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

s nepromarněnou šancí se mýlíte, a to fatálně...
Potravinová soběstačnost nebude hrozit ani v případě opravdového hladu, dokud budeme spadat pod kuratelu Bruselína a Ýbrříše.
A droždí si plácejte sám doma.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Tak jestli se nemýlím, tak jste předpovídal, že v tuhle dobu u nás bude 48 tisíc nakažených a ono nic. Tak jste sáhl do šuplíku podzim. Ne, že by to nemohla být pravda , ale už Vám tak nějak nevěřím.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to máte pravdu, 48 tisíc nemáme, protože toto číslo vzniklo jako extrapolace rychlosti šíření z té doby, kdy jsem to psal. Opatření, které zavedla vláda pod odborným řízením Prymuly, jsou velmi účinná, mnohem účinnější než jsem předpokládal. Ukazuje se, že virus zdaleka není tak infekční, jako se dříve na Aeronetu a podobných médiích spekulovalo. Kdo se nechoval jako debil nebo neměl vyloženě smůlu, měl dobrou šanci se izolovat tak, aby se nenakazil. Dříve převládal názor, že izolovat se nemá cenu, protože virus bude stejně brzy všude a nedá se proti tomu nic dělat. Tento postoj se ukazuje jako hrubě chybný a svým zdravím a životy na něj doplácejí všichni ti, kteří se jím řídili. Virus by se zřejmě dal i úplně zastavit, kdyby se opravdu chtělo, což by znamenalo totální stopku pendlerům od počátku a omezení hospodářství asi na měsíc jen na naprosto kritickou infrastrukturu a tu ještě obsluhovanou izolovanými pracovníky v karanténě (bydlícími v práci). S tím, že potom by následovalo něco jako chytrá karanténa s možností masivního a dostupného testování pro každého (třeba za vlastní peníze). Ovšem protože EU se chová jako tupec a nechala to na svém území masivně rozšířit a my politicky chceme být jejich součástí, nemůžeme se od nich fyzicky izolovat, protože to je politicky nepřípustné. Ale věřit mým úvahám nemusíte. Tady se prostě kydá a já taky většině kydanců tady nevěřím. Jsou to prostě kydy, žádná velká věda. Dokonce mám podezření, že Vidlák si z nás poslední dobou střílí a schválně píše články z jednoho extrémního stanoviska, aby si nás vyzkoušel, zda tady má jen bandu přikyvovačů nebo jestli se někdo na obhajobu zdravého rozumu v diskusi ozve. :)

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

někde jsem četla že teplo nesnáší.....

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Množí se v lidském organismu 36,5 °C.

Teplo samo ho asi moc nepotrápí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Tak to chřipka a obecně chřipková onemocnění taky a přesto vždycky začátkem léta vymizí (nebo skoro vymizí) - s ročním obdobím to souvisí, ale nebude to jen teplotou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Někde jsem snad kdysi četl, že u chřipek etc hraje roli i vlhkost prostředí (na suchu se venku pro přenos dotekem udrží hůř) a vystavení slunečnímu svitu (IV), lidé jsou v zimě častěji a více v uzavřených a hůře větraných prostorách... Ale to berte fakt jen jako matné vzpomínání.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

UV, ne IV...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

ano, tak to je u chřipky, která je na UV citlivá, proto se dá konec chřipkové epidemie vyčekat. Ale u koruny se taková citlivost zpochybňuje, i když se v ní doufá, i já, ale tedy ve výsledku nikdo NEVÍ.
Na teplotu nereaguje - ani na nízkou, ani na vysokou. Teda teplotu dosahovanou počasím, samozřejmě.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Je tam více faktorů, které ovlivňují šíření. Přenos(kapénky) je v létě méně účinný než ve vlhkém chladném počasí. Dále imunitní systém díky lepší stravě v létě(dostatek zeleniny a ovoce,slunce,méně stresu) je silnější než např. na podzim nebo na jaře. Vyšší UV záření apod.Proto obecně nejsou nikdy chřipkové epidemie v létě.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

To je sice pravda, ale co Austrálie?
Sucho, jako krá.., prostě sucho, horko, mají tam léto (podzim), takže UV je tam dost...
Myslím, že to na tuhle breberku fungovat nebude.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Za 14 dní nezmizí a nezmizí ani za měsíc.

Jestli to klesne na dny bez novejch případů v červnu, tak to bude super.

Ekonomika je tak rozesraná, že už takhle si bude dlouho lízat rány.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

to je moje

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

konec nebude. Dopisuji si s profesorem Hořejším, když mi není něco z přírodních věd jasné. Poté co předevčírem v TV pravil, že CV-19 je třeba od nás vyhnat, jsem se jej druhý den e-mailem zeptal jak to myslel.
Ahoj Václave,
opravdu si myslíš, že CV-19 lze odněkud vyhnat, jak jsi řekl?
A stručná odpověď:
Jsem presvedcen, ze se mame maximalne snazit ten virus bud uplne vyhnat; kdyz se nekde sporadicky objevi, hned jit zase energicky po nem. Jako v J. Koreji. Precti si ten clanek od Hrobone a Levinskeho, lip to nejde zduvodnit. Ale vlastne rikame oba skoro totez, (jako Prymula Já bych to viděl jako jediné řešení a přitom hlídat, aby to nekontrolovaně nepropuklo.

Takže pro mne jako Antouška -Vidláka je závěr, že to tu bude pořád a to i pokud se najde lék, nebo vakcína. No a my ze skupiny seniorů už holt budeme pořád nosit roušky, ne protože to nařídil AB, ale protože se budeme chtít chránit. Stejně jako když před deseti léty pochodovali po Praze japonští turisté s rouškami. Tehdy jsem kroutil hlavou. Kucí šikmovocí co blbnete? No teď už vím proč blbli.

A nastane fáze III.. Breberka zahnána do skulin ve zdech, občas vyjukne a dostane po palici, ale co je důležité, ekonomika se bude rozjíždět děsivě dlouho. Především proto, že nežijeme na ostrově kolem Řípu a breberka je všude ve světě, snad jenom na pólech ne, i když si někdy myslíme, že by se to dalo jenom v kotlince vyřešit. Nějací Podřipani už hlaholí, že chtějí v létě do Chorvatska. Jenže tam se breberka ještě pořádně nerozdováděla. Prostě Podřipani si myslí, že když oni chtějí ven, tak to musí jít bez ohledu na to jestli tam venku chtějí nás. A oni nás chtít nebudou, nebo to bude tak komplikované, že se to nevyplatí. Chceš Antoušku k Jadranu na 14 dní? Tak jo, ale až se vrátíš tak pěkně hupky na dalších 14 dní do karantény a nechat se na konci otestovat.
Na lince ve Škodovce omarodí 5 lidí a co? Šup s nimi do nemocnice a vydesinfikovat linku, šatny, jídelnu a kamarády do karantény a takhle to půjde pořád a dokola. Už nikdy nic nebude jako před čtvrt rokem.
AB předevčírem řekl, že ekonomiku na rozdíl od Kalouska z recese vytáhne tím, že bude masívně investovat a zamával Národním investičním plánem. Peníze si půjčí do 1 bilionu Kč. Obrovské číslo. Však oni kolem kotlinky to budou dělat také tak. A jak víme, pokud se dluhy drží v únosné výši, nesplácejí se, platí se jenom úroky. Tak to na tom našem světě chodí. Možná se něco urychlí, něco zahluší, ale principiálně se nic nezmění. Leda, že by byla válka a to asi nikdo nechce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Někdo tam říkával: Na válku je treba peňazí, peňazí, peňazí."

No a jednou se někdo zarazil a říká: "No, ale co když už jich majů."

Vždycky je někdo kdo chce válku. Co si myslíte, že dělají ti uprchlíci na hranicích EU?

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

a generálové si tehdy mohli dělat naději, že když vyhrají, tak na válce vydělají. Ještě Dolfi si to myslel. A pak někdo vymyslel atomovku a na 75 let i ti největší lampasáci museli dostat rozum. Už by určitě nevydělali.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

To jste ještě neviděl mluvit atentátníka, jak dojede až s výbušninou až k nevěřícím, zmáčkne to a bude v ráji.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

No, bilion je obrovské číslo. Ale dá se zrelativizovat - však jsou to jen 4(?) církevní restituce, nebo jedny solární dotace.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejsem sice Kotas, ale mám dotaz: "Už jste měli někdy něco z Číny, co vydrželo dýl než 3 měsíce?" Tato naše zkušenost dodává trochu optimismu do našich prognóz. Já vím, virus není výrobek, i když tak trochu je, když je asi uměle zmutovanej. No, uvidíme příští týden, co napáchaly Velikonoce a potom jak vývoj ovlivní teplé a horké počasí. Já si přeji, aby to do konce května úplně "vyšumělo", ať to stojí, co
to stojí. Nošení roušky v 35°C by nám vadilo mnohem víc než teď a zavřená koupaliště ještě víc. "Ať žije léto, jak má být!" Nazdar!

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

no já si nemyslím, že co je z Číny, je automaticky šunt.
Když uměj poslat sondu na Měsíc, tak asi umějí vyrobit i kvalitně.
Problém je asi v tom, že je na západě po takovém zboží potávka.
Když někdo objednává zboží, tak si určuje parametry/kvalitu. Od toho (a množství, částečně dopravní náklady) se v podstatě odvíjí cena.
Když chci narejžovat co nejvíce, musím koupit co nejvíce zboží za co nejnižšší cenu a na západě to relativně draze prodat, nebo alespoň s velkou marží.
Nakoupit draze kvalitní výrobek a zkusit ho prodat se stejnou marží tady - tak to se bojím, že by bylo neprodejné. Většina lidí nakupuje jen podle ceny.
Jakékoliv snížení nákupní ceny (aby byly vyšší zisky) se postupně projeví na snížení kvality. Zpočátku jde snížit cenu např. snížením fixních nákladů - vyrobí se něčeho velké množství, ale postupně (jak roste chamtivost překupníků) jde kvalita do Řitky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Pro ostatní jen tak, jak si zaplatí. Když zaplatí dost, dostanou kvalitu. Když málo, dostanou šunt.

Naši "mladý" tam žijí po většinu roku, nakupují v obchodech pro Číňany a občas něco přivezou sem. Je to levné a přitom to funguje roky.
A připadá jim zábavné, jak turisté v Číně nadšeně nakupují v načančaných značkových obchodech pro turisty brak, který by odmítl i vidlák z čínského zapadákova.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Kde prosím platí "zaplatím dost=dostanu kvalitu", to neplatí v evropě, číně ani v USA...

Platí, že některé firmy mají pověst kvality, protože časem/testováním se osvědčili, ale to neznamená, že to bude platit vždy. Stačí, že koupíš japonce vyrobeného v japonsku nebo anglii, stejná cena, kvalita kurňa rozdíl...

A že turisté něco nakupují co by nekoupil vidlák s číny? No, protože turista kupuje připomínku zážitku nekupuje samotný výrobek, zde dáváš příklad něčeho co má úplně jiný důvod, proč vzniká/důvodem provedení obchodu.
Dej si příklad, magnetku, co je zbytečná, víš, že je udělána určitě jinde než kde to kupuješ, ale koupíš si ju (ty možná ne, ale něco jiného možná ano), proč si ju koupíš? Že ju potřebuješ? Že víš, že to není šmejd? Koupíš si ju, že chceš připomínku ;) Tedy úplně jiné požadavky na zboží...

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Panasonic, funguje dodnes. A ajfouny vyrábí většinou Čína.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

A jaka je kvalita? Funguje jedna vec, ale bohuzel ani u nej nesouhlasi "cena=urci jakou kvalitu dostanes" ;)

I nase firmy co si nechavaji vyrabet v cine, dostanou kvalitu, ale musi si ju ohlidat, teda, ne ze nejde ju dostat, ale když někdo napíše cena=určuje kvalitu, tak mám pocit, že žije na jiné planetě...

Zatím bez slepic

Já si pravidelně objednávám z Číny dotykové panely na tablety. Moje dcera jich zlikviduje několik do roka. Nejsou to šunty, ale úplně stejné náhradní díly,
které tady prodávají značkové servisy za desetinásobnou cenu.
Někdy prostě takový nákup smysl má.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Kvalita výrobku se tvoří především ve chvíli návrhu výrobku. Pokud návrhář a konstruktér už počítají s jistým rozptylem kvality součástek, použije vyšší bezpečnostní koeficient. A to stojí prachy, i když ve výrobku jde jen o nepatrnou část nákladů. Např. v Číně se výrobek vyrobí a přepraví do Evropy za 15 až 20% prodejní ceny na trhu v Evropě. Vezměme těch 15% jako náklady výrobku. Z toho materiál tvoří podle složitosti výrobku 40 až 80% ceny. Budeme uvažovat 80%. Kvalitnější součástky, tj. o třídu vyšší, prodraží materiál výrobku max. o 10%. Tedy 1,2% z celkové ceny výrobku. To je rozdíl mezi kvalitním a nekvalitním výrobkem. Zbytek je už potom kvalita zpracování a finálních testů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

a niqab taky. Nakonec se vše v dobré obrátí a hadra bude izolovat tělo před teplem z venku. Roušky budou přes celou hlavu a vatované, nahoře alobal.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

a vydrželo to mnohem dýl, než většina ¨"našich" výrobků, z dílen zahraničních majitelů..... nebo jak říkával "Velký privatizátor" západních strategických partnerů... co vytunelovali většinu našich patentů, zlepšováků a začali vyrábět šmejdy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vodní plochy zelené a požáry na denním pořádku, úmyslně zapálené hovady. Úroda poloviční a zásoby na zimu nulové. Prachy za vysoký úrok. Nejvíce bude politiků. Pak přijde koroňák21 a krize. Tohleto postelové uvolnění byla dovolená.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

statistiky, kolko v sezone je standard nakazenych/mrtvych pre chripku.

Som skor zvedavy ci sa vobec nieco taketo niekde zjavi.
Mi to skor vychadza, ze v tomto konkretnom koronackovom pripade sa nam ukazuje ako prospesne povinne ockovanie proti TBC.

Putin uz oznamil odklad PP (Parad Pabedy). Si mu uz volal, bo Trump ide sulozit Cinu za koronaka :D, a teda bude terazky Cina potrebovatm aby mala podporu RF.
Inymi slovami, moj povodny nazor o zanedbatelnej nehode v labaku, ktora sa samozrejme nikdy nestala, dosiel az do bielej chatrce :D :D :D :D

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Pred rokmi som sa v jednom článku o zdravotníctve (prepáčte, zdroj si už nepamätám) dočítal o aj štatistike úmrtnosti podľa jednotlivých chorôb. Okrem iného sa tam písalo aj o tom, že v prípadoch keď lekári štrajkovali a poskytovali služby len v nevyhnutných prípadoch, paradoxne klesla úmrtnosť obyvateľov (stalo sa tak napr. v Kanade, či v Izraeli, ak ma pamäť neklame). Bude zaujímavé sledovať štatistiky úmrtnosti, ako sa v nich prejavia súčasné zdravotné opatrenia a obmedzenia lekárskych služieb (ak, pravda, nebudú náležite upravované...).

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Od pí Hamplové pochybnosti beru. Není chvilková.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pokud-se-EU-zasadne-nez…
Souhlasím s ní, že dost opatření (uvolnění opatření) je diskutabilních.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Jana Zwyrtek Hamplová píše, že pokud se EU zásadně nezmění, je pro vystoupení. Ale EU se zásadně nezmění, protože by bruselští euroouřadové museli přiznat, že celých 30-40 let vymýšleli naprosté kraviny a celá jejich práce je zbytečná, protože dovedla EU do slepé uličky.
A to si nikdy nepřiznají. Nikdy.
Jediným opatřením bude více Evropy, až k úplnému krachu. Vystoupit z EU také nebude možné, protože ta se stala žalářem národů. Občas má někdo právo na sebeurčení (Kosovo), občas nemá (Krym, Donbas, Katalánci, Baskové, Valoni). Logika práva v tom není žádná, je-li sebeurčení národa v souladu se zájmy USA, máme zde nový stát. A pokud není, dojde ke zmlácení demonstrantů. Nebo rovnou krvavé válce. Když nějaký národ vyhlásí samostatnost bez souhlasu z Washingtonu D.C., musí si svobodu vybojovat a mít hodně moc obětí. Ale když vydrží jednu generaci, nakonec svobody dosáhnou (Afgánistán). Jen k tomu mají rozstřílený stát.
EU nikdy nedovolí ČR, aby EU opustila. ČR odnikud nevystoupí, ale EU bruselští byrokraté dovedou ke krachu. Naprostému a úplnému.
Tak si nedělejme plané naděje, zase můžeme vyvěsit heslo S naším přítelem na věčné časy a nikdy jinak!
Náš odpor se může vést maximálně v duchu, že nepřijmeme euro. Jestli nějaká vláda v budoucnu euro přijme, ještě se budeme divit, co vše budeme platit. Ostatně platit budeme s eurem i bez eura, protože jsme solidární. Jakmile bychom solidaritu potřebovali my, nedočkáme se, protože pro západní státy EU jsme pořád untermensch.
Kulturními memy zamíchal až koronavirus. Až budou hodnotit opatření po koronaviru, možná si někde v původní E15 obyvatelé všimnou, že státy V4 koronavirovou krizi zvládly lépe než státy E15. Odtud bude už jen krůček k poznání, že i v jiných otázkách (třeba ekonomické imigrace muslimů) může mít V4 realističtější pohled než Brusel.

Průměrný počet slepic: 5 (46 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

z vlastního stáda.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Děkuji

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemaje slepic, tak sundávám imaginární klobouk z hlavy. Moc pěkné shrnutí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Děkuji

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to přece není problém EU, ale problém kapitalismu. EU dělá nesmysly jen zdánlivě, ve skutečnosti slouží k převodu peněz od střední třídy ke kapitálu.
Nebo jakou má tedy EU k tomu motivaci? Že jsou "špatní" či "nemorální"? Ne, síla peněz je mnohonásobně silnější než morální.
Problém je současné stádiu kapitalismu s nekrytými penězmi a vnitřními rozpory a hlavně s tím, že neexistuje žádná alternativa, žádný směr, za který by byli lidé se schopni obětovat. Komunismus je zdiskreditovaný a mrtvý.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Problém EU není problémem kapitalismu nebo socialismu či co vlastně EU nyní provádí za ideologii. Ideologie sama o sobě neznamená nic, pokud nenajde někoho, kdo je ochoten ji realizovat. U EU je potíž, že jí vládnou lidé, jejichž hlavními charakterovými vlastnostmi jsou krátkozrakost, nenasytnost, namyšlenost. Bohužel se nikým nevoleni takoví lidé dostali do nejvyšších funkcí, do kterých se vybíralo z lidí krátkozrakých, nenasytných, namyšlených. A tam se dostali přirozeným stranickým výběrem. Začíná to už u stranických kandidátek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Nedávno, když jsme začali šít roušky a vyvolalo to u mnohých pocit, že lidi už zase budou fajn, že konečně zjistí, co je v životě skutečně důležité a že jsme všichni bratři a sestry. Když EU nejdřív mlčelo, pak blinkalo, mnozí si mysleli, že všichni prozřou a pochopí, že EU je k ničemu. Tak v té době Josefka, pár ostatních i já jsme všeobecný optimismus nesdíleli. Naopak jsme tvrdili, že jen se trochu otřesou a až nebude riziko, že by nesli přímou zodpovědnost za něčí umírání, tak že s námi pěkně za naše peníze zatočí.
A už začínají. Bylo by naivní si myslet, že nějaký virus změní lidskou povahu. Vždyť na aktuálním stavu lidstva usilovně pracujeme od okamžiku, kdy první opičák i opičačka (genderové vyvážení už začíná být zase v kurzu) slezli ze stromu. Ani žádná přírodní katastrofa nás nezastavila, maximálně na okamžik zpomalila nebo na krátký moment nás odchýlila od směru, pevně daného naším "sapiens".
Zažili jste někdy diskuzi mezi ateistou a věřícím? Je zábavné pozorovat, jak jakýkoli důkaz předkládaný jednou stranou (včetně citací z Bible) je snadno přebíraný druhou stranou naopak jako důkaz potvrzující její názor. Výsledkem bývá pouze nasranost obou, v lepším případě konstatování, že se nemůžou dohodnout a že se o tom raději už nikdy nebudou bavit.
S EU, klima, genderem, imigraci a s různými -ismy je to obdobné.
Je jeden zaručený způsob, jak se pokusit obdobný spor vyhrát - zabít toho druhého. Ale, aby to nebylo proti povaze většiny z nás a nebylo to trestné, naopak aby nás to bavilo a byly za to medaile, je potřeba zahájit válečný konflikt.
Argument, že někdo zná někoho, kdo byl ateista a teď věří, či naopak, je fajn a já ho samozřejmě akceptuju, protože já znám zase někoho, kdo skočil 245 cm do výšky.
PS: když se má do něčeho má vstříknout injekce - finanční, vždy se dozvím, kdo dodá náplň - my a kdo ji naplní - vláda, parlament, senát a kdo spustí gatě a vystrčí zadek - školství, stavebnictví, zdravotnictví, průmysl, ekologie, ... Ale, do prdele, jediní, kdo se této akce účastní a jsou veřejně známá jejich jména, jsou dodavatelé náplně. Ale já chci taky někam vystrčit zadek, já chci taky píchanec do prdele. Vždycky se řekne, kolik bilionu se půjčí, kdo to bude splácet, ale konkrétní jméno toho, kdo si může hrábnout? Vždyť stát už skoro nic nemá. A protože máme kapitalismus, tak ty děsivý prachy dostanou soukromé firmy?
To byla řečnická otázka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

Vláda nemůže nikomu dát nic, co předtím někomu jinému (nebo rovnou Vám) nesebrala. V lepším případě dostanete prachy někoho jiného, kdo s tím rozdáváním těžko souhlasil. V horším případě dostanete jen část Vašich peněz poníženou o náklady na státní aparát. A v nejhorším a nejčastějším případě nedostanete vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Co do vlastnictví výrobních prostředků, privatizace zisků a socializace ztrát to asi je kapitalismus.
Jenže on je horem dolem dotovaný z daní zaměstnanců; což je naprosto zvrhlé.
Takže ve skutečnosti jde o socialismus až komunismus pro vybranou velkou skupinu vlastníků a pro všechny nevlastníky a malou část drobných vlastníků kapitalismus 2. pol. 19. století.

Ono se to "Kdo si může hrábnout?" dá docela slušně vystopovat. Ale je to hrozně pracné.
Musíte projít mraky rozhovorů s nejhlasitějšími liberály, pak projet Obchodní rejstřík a nakonec sednout k ARES a procházet jednotlivé firmy z OR. U které se objeví v seznamu odkazů CEDR, ta jede na dotacích. Jejich strašně moc a někdy nestačím zírat, na co všechno dokáží erár sosnout.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)