Nejporaženější z poražených

Autor

Dnes se ke slovenským volbám vrátíme ještě jednou, přes ty úplně nejvíc poražené v tomto klání. Agentury pro výzkum veřejného mínění. V našem případě půjde konkrétně o Median a Focus. Vyznamenaly se vydáním povolebního výzkumu tzv. exit pollu, který přepovídal vítězství Progresívného Slovenska. Výzkum se dělá tak, že před volební místnost postavíte chlapíka, který se ptá odcházejích voličů, koho volili. V praxi je to samozřejmě trochu složitější, protože je rozdíl mezi volební místností v centru Bratislavy a v Humenném. Musí se to správně interpretovat, extrapolovat a různě přesně sčítat nepřesná čísla, ale kupříkladu v Německu tak umějí odhadnout volební výsledek s přesností na jedno procento. I když… teď tam mají vzestup AfD a tak bych předpokládal, že tam začnou dít podobné věci, jako na Slovensku.

Můj politologický guru, bloger Vlk, ještě o volební noci v tyto exit polly věřil, protože si nedovedl představit, k čemu by těm agenturám bylo, kdyby se hned po několika hodinách ukázalo, jak moc jsou blbí nebo navedení. A vidíte… stalo se. Nejenže tyto výzkumy favorizovaly PS, ale dokonce oba předpokládaly, že ve volbách uspěje Uhrík a jeho Republika. Prostě z toho jako sláma z bot čouhá, že milé ctihodné instituce jsou buď podplacené, neschopné a nebo jim lidi neříkají pravdu ani v anonymním průzkumu.

Já osobně bych řekl, že je to všechno dohromady. Jednak jsou tyto agentury plné mladých a nadějných liberálů, kteří si myslí, že pravda je to, na čem se dohodnou a myslí si, že když něco řeknou v televizi, tak realita se tomu přizpůsobí… ano, takhle vedou i válku na Ukrajině. Tři měsíce Ukrajinci slavně vedou ofenzívu a každý týden prolomí ruské linie, aby se nakonec ukázalo, že Ukrajina během ofenzívy o víc území přišla než získala.

Nějaké peníze by v tom také mohly hrát roli, protože i Vítek Rakušan přece ví, že když je lidem zle, musí vláda udělat (zaplacenou) kampaň, kde jim vysvětlí dobro liberální demokracie, i když z ní neprofitují… a vůbec ho nenapadne něco dělat proti hospodářskému úpadku.

No a do třetice – víte jaký je rozdíl mezi lidem a lidmi? Lid uvědoměle buduje liberálně demokratickou společnost a lidi jim na to serou.

Dovolím si pár Vidláckých otázek: Jak dlouho už v Medianu panuje tento stav? Jak dlouho už je Focus naprosto nedůvěryhodný? Jak dlouho už jen využívají své dávné renomé k mediální manipulaci ve prospěch líbodémo? Kdy naposled byl na jejich výzkumy spoleh a odkdy jsou jejich čísla vycucaná z prstu? Odkdy z nich mají jejich respondenti dobrý den a vnášejí do jejich sčítacích algoritmů dezinformace? Kdy to tam převzali milení Jálové, kteří své práci vlastně vůbec nerozumějí?

Víte, já bych strašně rád viděl ty geniální sorosovce, kteří ďábelsky manipulují s celým světem, jsou inteligentní, schopní i všeho schopní, mají železnou disciplínu a tuhé korporátní vedení…. ale místo toho vidím IQ 107, které v klidu vyřkne, že nesmíme dát za pravdu Rusku a chovat se realisticky. Vidím jeho mluvčí Markétu Řeh(t)ákovou, která se na tiskovce chová jako Mařka z kravína, vidím agentury, které se bohorovně ztrapní v přímém přenosu i s reportéry a moderátory veřejnoprávních televizí, vidím neschopné, degenerované a hloupé dědice kdysi silných institucí, kteří plundrují jejich důvěryhodnost i peníze v přímém přenosu…

Rád bych viděl ďábelské progresivisty, jak získávají vládu nad světem pomocí geniálních čachrů, díky kterým je obyvatelstvo disciplinované a ochotné umírat za zájmy vládnoucí třídy a zároveň mu stačí minimum zdrojů. Něco jako nové Hitlery. Ale vidím jen zoufalou snahu si udržet to, co Západ měl až do 11. září 2001. Z největšího světového věřitele se za tu dobu stal největší světový dlužník. Globalizace se obrátila proti svému vynálezci, obchod s dluhopisy USA nepomohl, jen jim svázal ruce při zápasu s Čínou o první místo na slunci, Západ nedokázal vnutit svou vůli pasákům koz v Hindukuši, nedokázal porazit diktátora v Sýrii a teď prohrává v existenciálním zápase s regionální (ale jadernou) velmocí. Řešením mají být nákladní kola, větrné elektrárny a kampaně, které lidem vysvětlí, že se mají nejlépe, co se kdy měli. Řešením mám být taktika, kdy se k vlastnímu národu elity chovají jako ke kolonii…

A ano, i když jde celý Západ do háje, protože díky novému školství klesají schopnosti myslet, schopnost udržet se u koryta, ta je dotčena nejméně.

Zpět k věci… odkdy je Median i Focus součástí tohoto globálního úpadku Západu?

Není nakonec spolehlivější, koukat na fejsbůkové lajkování? Není nakonec lepší zpětná vazba z kontaktní kampaně? Není spolehlivější měřit, kdo je ochoten vaše texty sdílet a tím se pod ně vlastně podepisuje? Fakt je, oproti Medianům a Focusům, ošidné, se spoléhat na to, co vidím v sálech a sokolovnách? Je to jen efekt sociální bubliny? Kolik procent preferencí všichni tihle Mediani přidávají Spolukoalici a ubírají je těm, kteří ještě nejsou ve sněmovně a tak jsou pod rozlišovací schopnost? Kolik se musí zaplatit, aby v novinách vyšel průzkum, že dosavadní outsider nabírá na popularitě a už by se do sněmovny dostal?

Když měl Lipavský besedu s občany v Broumově, přišlo tam asi deset lidí a ještě jeho odpůrci. Když měl Lipavský besedu s občany ve Znojmě, tak přišli všichni místní bukanýři i s rodinami a širokou veřejnost jsem tam zastupoval já a ještě dva kolemjdoucí. Fakt to ukazuje na devítiprocentní preference Pirátostrany, jak jim věští Median? Když naopak Rajchl celkem kdekoliv naplní sál a lidi ho vydrží poslouchat tři hodiny, tak jsou jeho preference kolem dvou procent maximálně? Opravdu? Potvrzeno Focusem?

Když Rakušan pustí na fejsbůku nějakou hlášku a Rajchlův komentář nasbírá mnohem víc lajků než vlastní status Rakušana, když Rajchl dosahuje násobně většího lajkování a sdílení než nejsledovanější fejsbůkový profil v zemi, Babiš, tak je to jen efekt bubliny, který nebude mít vliv na volební výsledky? Fakt? Říkali to hoši od Kantaru?

Od doby co píšu, se víc spoléhám na své vlastní čtenáře a jejich zpětnou vazbu, než na výzkum veřejného mínění. Osvědčilo se mi to. Dost na to, abyste i po šesti letech považovali moje politologické kydy za čitelné a použitelné… Hlavně proto, že málokdy považuju něco za jednoznačné a jisté.

Nedá se nic dělat, když jde společnost do háje, tak jde do háje všechno. Zůstává jediný alespoň trochu použitelný průzkum – eurovolby. Podle toho k nim budu přistupovat. Nejde o to, jaká skvadra se dostane do upadající Brusele, jde o to, abychom si ujasnili situaci před volbami do poslanecké sněmovny.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (301 hlas)

Komentáře

🐓🐓🐓🐓🐓

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)
Trvalý odkaz

Co takhle Focus přejmenovat na Hokus-Focus. :-)

---------------------------------------------------------------

Politolog, historik Zbořil: V 19.století byli naši poslanci na podstatně vyšší úrovni než dnes

4. října 2023 👉 @cz24news

ČESKO: V našem historickém okénku bychom si mohli připomenout pasivní rezistenci českých politických stran v říšském a Zemském sněmu.

Co nám k tomu můžete říct pane Zbořile?

Ono se v podstatě jednalo o mladočechy a staročechy, respektive o spor těchto stran, který byl dědictvím po Františku Palackém. Ale na konec, nebo, přesněji v 70.letech 19.století, došlo k tomu, že někteří čeští poslanci na protest proti takzvaným chabrusovým volbám, to znamená „kšeftařským“, zmanipulovaným volbám, kdy se po nich, a nebo už před nimi, sdružovali za morální nebo materiální úplatu politické skupiny, které nehájily politiku ať už českou nebo celorakouskou. Vytvářely různá účelová spojenectví, která byla kritizována jako nedemokratická, v tehdejší době nikoliv svobodomyslná.,“ říká Zdeněk Zbořil v úvodu rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Jak se chovat v parlamentu…

Poučení z těchto událostí by mohlo být také v tom, že se v parlamentu nemusí jenom obstruovat, poslanci nemusí polehávat po lavicích nebo pod lavicemi, jako naše opozice v současné době, ale může protestovat svoji nepřítomností v parlamentní debatě. A to proto, že se ví předem, jak hlasování dopadne. V našich dobách všichni přeci vědí dopředu, že „pětikoalice“ si prosadí cokoliv, i kdyby měla vyhlásit válku Číně. Ti v opozici ale nemusí být, jako jejich historičtí předchůdci, přítomni tomu, kdy se o všem jen demonstrativně rozhoduje, protože se ví, že vládní koalice se rozhodne tak jak chce. Takže, v okamžiku, když tam nebudou přítomni, a budou protestovat svojí nepřítomností, tak tím vyjadřují možná srozumitelnější, jasnější a někdy i lepší postoj vůči smluvené koalici, než tehdy když v „mluvírně“ na sebe pokřikují a stojí šest hodin za řečnickým pultem.

Protesty mohou být různé a kdyby si současní politici nastudovali něco z konce 19.století, tak by věděli, jak naši politici v Zemském nebo Říšském sněmu byli přes všechny tehdejší kritické hlasy vůči nim, na výši parlamentarismu, na vyšší úrovni parlamentního jednání. Na úrovni podstatně jiné, než jsou ti dnešní majitelé „originálních myšlenek a klíčů“ k naší budoucnosti.,“ dodává Zdeněk Zbořil.

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

Hokus Focus 😁😁😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Nesouhlasím s neúčastí v parlamentu.

To bychom se z našich pravdofilních médií jenom dozvěděli, že návrh hladce prošel, byl odhlasován všemi hlasy vládních poslanců a poslanci opozice nepovažovali za nutné se proti vládním návrhům ani vyjádřit. 

Takže tyhle příště ani nemusíme volit.

Stenický tisk neexistuje a kvůli informacím se fakt nehodlám nechat ofejsbůkovat. 

Dnes by v případě nesouhlasu nemuseli poslanci vůbec obstruovat a hlasovat proti.

Zítra by v případě nesouhlasu nemuseli občané volit.

To už jsme tady přece měli?! 

Půjdeme zase topit do kotelen? Když už teď jsou zakázané a bude hůř. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Já se obávám, že češi dost eurovolby podceňují a proto dopadnou lépe pro pětikolku než parlamentní (ty doufám, že pětikolka projede, taky záleží, jak se spojí vlastenci)

 

Takže pozor na ty eurovolby. Jak říkám, mohou dopadnout pro pětikolku ještě poměrně dobře a Fiala to bude zase brát jako prezidetnské volby = DĚLÁME VŠE ÚŽASNĚ... A pokud to děláme špatně, stejně nás vy blbci volíte...

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

Souhlas, lidi eurovolby zajímají asi tak jako Senátní. Přitom by to mohl být takový protest proti vládní bídě..., bohužel, zase nebude, neuvažujeme.

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

Místo proslovů a litanií k občanům, aby šli volit, je nutno nasadit zase obrázkové letáky a reklamy.

Úplně vidím leták s rozjásanými barevnými obyvateli Paříže a Prahy nebo z Pague Pride a vlajkou EU na Pražské hradě a otázkou:

KOMU DÁŠ SVŮJ HLAS?

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Blb udělal hrubku, když vyhodil blbku. Jenže, stejně bez té blbky dělá jenom hrubky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Český občan nevítá, reklamu od pre Víta.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Zauber mi dal myšlenku a já nechal udělat počítač (AI)  báseň o pre Vítkovi ... zde je výsledek :-)

 

V politice jeden z mnoha, Neschopnost jeho jméno znělo. Sliboval řešení každého problému, Ale neudělal ani kousek dohody.

Hovořil slovy sladkými a krásnými, Ale činy byly jenom planými. Politika mu byla jako hra na šachy, Ale tahy byly jenom bludy a krachy.

Národ na něj stále čekal, Ale výsledky byly stále odkládány. Neschopnost jeho jméno neslo, A tak ho z politiky vyhnali snadno.

Tak pamatujte, voliči drazí, Na neschopné politiky, co slibují krásy. Hlídejte si, koho do úřadu volíte, Ať nám země prosperuje, ať nám svítí slunce ve světě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky za elaborát, několikrát jsem si ho přečet a uložil.
Takže Švýcarsko má z hledisky správy 3 úrovně: federace, kantony + polokantony, obce.
Když to vezmu podle nás, tak máme zhruba tato ministerstva: 
zahraničí, obrany, financí, vnitra, spravedlnosti, dopravy, zdravotnictví, školství, práce a sociálních věcí, průmyslu a obchodu, zemědělství, kultury, pro místní rozvoj a pár trafik.
asi to je odzkoušené a Švýcarsko to bude mít podobné, možná něco na federální úrovni (vláda má jen 7 členů) a ostatní v kantonech. Ale pokud je to v kantonech tak to řízení bude v každém kantonu jiné. To si umím představit u místního rozvoje, kultury a třeba zemědělství. U těch ostatních si to moc představit neumím.
Ty kantony vznikly nějak historicky nebo etnicky nebo se vytvořily kolem větších měst? 26 je poměrně dost, nemají odstředivé tendence?  Jsou velké rozdíly mezi životní úrovní v různých kantonech?
Píšeš: "KANTON si spravuje své území sám: kantonální policie, školství, soudy, zdravotnictví". Chápu, že správa nad zaměstnanci a objekty atd může být lokální, ale měli by jet podle stejných not. Zákony by měly být stejné pro celou federaci.?
Přitom Švýcarsko má asi 9 milionů obyvatel, tedy zhruba jako Česko. Předpokládám, že občanství je pouze jedno - Švýcarské a že se stěhováním mezi kantony není žádný problém.
Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Americký kongres je paralyzovaný po odvolání předsedy sněmovny Kevina McCarthyho, který doplatil na tajnou dohodu s Joem Bidenem o pokračování financování války na Ukrajině mimo rámec nouzového federálního rozpočtu schváleného Kongresem! Americká média už řvou, že za sesazením McCarthyho stojí Vladimir Putin a Donald Trump! K čemu vlastně došlo?

Americká globální moc Pax Americana po krátké době zažívá další zemětřesení a tentokrát přímo v samotném srdci Deep State. Republikánskému poslanci Mattu Gaetzovi so totiž poprvé za celou dobu americké historie podařilo sesadit úřadujícího předsedu Sněmovny reprezentantů, republikána Kevina McCarthyho.

Pro návrh sesazení hlasovalo i celkem dalších 7 republikánů, kteří patří v Kongresu k tzv. tvrdé Trumpově klice a dokud nebude zvolen nový předseda dolní sněmovny, nemůže Kongres dále zasedat a přijímat zákony, protože Ústava to neumožňuje. A zvolení nového předsedy může být opravdu zajímavá epizoda, protože kandidaturu již oznámili Jim Jordan a Steve Scalise, což jsou velcí spojenci Donalda Trumpa.

Matt Gaetz po sesazení McCarthyho před budovou kongresu řekl novinářům, že Kevin McCarthy je produktem washingtonské bažiny, že přijímal peníze od sponzorů a rozděloval je dále výměnou za služby. Amerika prý v důsledku politiky Bílého domu a pokračující války na Ukrajině čelí celosvětové de-dolarizaci, na kterou doplatí americká pracující třída, protože dojde k obrovskému zdražení veškerého zboží a služeb v USA důsledku propadu parity amerického dolaru.

Ten již nebude mít tu hodnotu a sílu jako donedávna. Dosud se nikdy nepodařilo předsedu sněmovny odvolat, stalo se tak vůbec poprvé v americké historii. Je to další důkaz, že americký Deep State začíná čelit destrukčním procesům a otřesům uvnitř svého hnízda a paralyzování kongresu uprostřed války na Ukrajině a během nouzového financování americké vlády to jen potvrzuje.

Tajná dohoda s Bílým domem o pokračování financování války na Ukrajině zlomila McCarthymu vaz

Jak už jsme informovali před několika dny v našem článku [1], americký Kongres odvrátil platební default federální vlády a zvýšil dluhový strop a nouzové financování amerických orgánů a státních úřadů o dalších 45 dní, ovšem s jasným ustanovením [2], že z tohoto nouzového balíku bude vypuštěna výplata 6 miliard USD pro Ukrajinu.

Sněmovna následně schválila jen kompromisní balík 300 milionů pro nákup nezbytné munice pro Ukrajinu, která má vydržet do konce října. Celé se to zdálo jako kompromisní dohoda, že prostě kongres už žádné velké peníze Ukrajině neposkytne, a to kvůli nouzovému režimu dluhového stropu. Jenže došlo k něčemu, co způsobilo uvnitř kongresu a celého Deep State doslova zemětřesení a sesazení McCarthyho z funkce republikánského vůdce a předsedy sněmovny.

K poslancům se totiž dostala informace, že Kevin McCarthy uzavřel s Bílým domem a Joem Bidenem tajnou dohodu [3], že financování Ukrajiny bude tajně a bokem fungovat i nadále, a to mimo dluhový strop schválený kongresem. Využít se k tomu měla americká armáda, která má dostatečné finanční rezervy a její rozpočet se neodvozuje od dluhového stropu amerických federálních orgánů. Peníze z resortu obrany tak měly být přesunuty Ukrajině, tedy zhruba těch 6 miliard a na konci roku, až se bude schvalovat nový armádní rozpočet, se to americké armádě vrátí, že těch 6 miliard se jí přihodí navíc a nikdo to ani nepozná.

Za sesazením předsedy dolní sněmovny je Trumpova klika v kongresu

Nepozná se to proto, že ta suma je jen kapka v moři, protože rozpočty americké armády se každý rok pohybují okolo 1 bilionu USD se započtením tzv. rezerv a mimořádných výdajů, které ad-hoc a dodatečně během roku schvaluje armádě Kongres. Jinými slovy, McCarthy na jedné straně mluvil o rozpočtové zodpovědnosti, ale na straně druhé tajně obcházel Kongres a dluhový strop, aby mohl vyhovět Ukrajině. Tohle skupina Trumpových republikánů nevydýchala v Kongresu a Matt Gaetz inicioval sesazení McCarthyho z funkce předsedy sněmovny, což se nakonec povedlo. Od toho okamžiku je dolní sněmovna Kongresu paralyzována, protože dokud nebude zvolen nový předseda sněmovny, tak poslanci nemohou zahájit schůzi a nemohou přijímat zákony.

Sesazený předseda Sněmovny reprezentantů Kevin McCarthy

Otázkou bude, jak dlouho bude trvat zvolení nového předsedy, protože Trumpova skupina je blokačním mechanismem v Kongresu a mají reálně šanci dosadit pro-Trumpovského předsedu dolní sněmovny, což by pro Deep State byla katastrofa nepředstavitelných rozměrů. Republikáni přitom vědí, že mají před volbami do Bílého domu příští rok.

A nemohou tak začít prosazovat nějakého neocona do funkce, který bude pokračovat ve stopách McCarthyho beze změny, protože by to ohrozilo nejen volby prezidenta, ale i volby do Kongresu, které se budou příští rok v listopadu konat společně s těmi prezidentskými. Prostě financování Ukrajiny je právě teď podle všeho definitivně u konce a pokus o prodloužení financování vedl ke katastrofě a k sesazení předsedy sněmovny.

Deep State se začíná kvůli vnitřním problémům v USA hroutit zevnitř

Právě teď se začíná v USA lámat chleba, protože v tomto okamžiku je už jasné, že pokračování americké podpory války na Ukrajině ve stavu kolabující americké národní ekonomiky je prostě neudržitelné. Není překvapením, že zatímco západní média hovoří a dezinformují už více jak rok a půl o válce na Ukrajině jako o vítězném tažení Kyjeva, že ve skutečnosti se americký globální systém Pax Americana začíná sám hroutit a zažívá otřesy.

Jestlipak poslanci v ruské dumě sesazují svého předsedu? Nebo jestlipak ruský prezident, který je podle západních médií na umření a měl být už několikrát po smrti, je na tom tak špatně, že by při projevech nevěděl, kde jsou schody, kam má odejít, jak se jmenují politici, které oslovuje, nebo že by padal na zem při každé příležitosti?

Ne, tyto problémy má jen americký Deep State, jehož moc Pax Americana se začíná hroutit už nejen ve světě skrze odchod zemí světa od amerického dolaru, ale už i uvnitř Kongresu, kde dochází k otřesům a k sesazování neoconského předsedy sněmovny. Kdokoliv bude novým předsedou dolní sněmovny, nebude už moci dělat pro-ukrajinskou politiku. Od této chvíle začala v USA drsná volební kampaň a ani jedna z politických stran se nebude chtít už spojovat s neúspěšnou válkou s názvem Ukrajina, protože jak demokratům, tak i republikánům je jasné, že ta válka jde do kytek a skončí pro USA neúspěchem, bez ohledu na to, kolik peněz se Ukrajině ještě nasype.

Američané přehodí horký ukrajinský brambor do rukou Evropy, a to dopadne podle očekávání

Pokud válka má pokračovat, začnou nyní Američané proces přesunu nákladů a zodpovědnosti na evropské země, na evropské státy, což de facto již začalo, ale to pouze v Evropě urychlí proces orbanizace a změny vlád v jednotlivých evropských zemích. Je to nevyhnutelný proces. Když Američané přesunou ukrajinskou válku na bedra evropských daňových soustrastníků, tak ta válka skončí rychleji, než byste řekli šmitec.

Financování Ukrajiny se stane totiž balvanem, který stáhne všechny současné pro-ukrajinské vlády v Evropě ke dnu. Jako na Slovensku, které se stalo 2. nejchudší zemí EU, stejně jako teď po 15. říjnu v Polsku. Tím je to prostě dané. Proces ze Slovenska se okopíruje i do Polska a postupně do dalších zemí v Evropě, protože více a více politikům začne docházet, že válka na Ukrajině není válkou Evropy, je to americká válka.

Buď ať si ji vyřeší Američané, pokud na to mají peníze, anebo ať ta válka skončí mírem, rozuměj de facto ukrajinskou kapitulací a útěkem Zelenského do USA, kde se svou fiktivní manželkou a držitelkou portfolia převezme nakoupené nemovitosti. Amerika vede válku proti Rusku na Ukrajině a Evropa se k tomu připojila jako vazalská onuce, protože evropské pro-ukrajinské vlády větší hodnotu než onuce nemají. Jakmile se americká šrajtofle zavře, v tom okamžiku se spustí hromadné odcházení evropských zemí od válečné podpory Ukrajině. V podstatě Rusům si stačí počkat, až se procesy v USA ještě více destrukčně prohloubí. Dementní prezident a Deep State paralyzující si vlastní hnízdo v přímém přenosu. Popcorn do ruky a bavit se!

-VK- Šéfredaktor AE News

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Jo, to je mazec, v Americe vyhodit takového pantatu. Co hlava nebere, republikáni mají demokraty na lopate a tenhle trouba pošle lehký míček do autu. Holt amerika, země neomezených možnosti omezených. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

..spotřebovává 50% světových zdrojů a vytváří 40% světových odpadků. Tohle už dále nemůže pokračovat, protože Země, ten modrý pixel v mezihvězdné prázdnotě je jen jedna, a před globálním jaderným konfliktem se ani globální elity za roh neschovají, protože Země je kulatá..

Stalinův průliv místo toho Panamského ..

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Stopku pro další vojenskou pomoc Ukrajině, nepovažuji za šťastnou, kritizoval Fiala Čaputovou dnes 16:56 Dáša Šamanová

Nepovažuji postup Slovenska za šťastný, kritizoval ve čtvrtek premiér Petr Fiala (ODS). Reagoval tak na to, že se slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vzhledem k výsledku voleb postavila proti záměru poslat další balík vojenské pomoci Ukrajině.

„Je pro mě z pochopitelných důvodů obtížné komentovat rozhodnutí jiné země, ale snad to nebude nezdvořilé, když řeknu, že nepovažuji postup Slovenska za šťastný,“ reagoval ve španělské Granadě na dotaz Novinek Fiala. Tam je na summitu Evropského politického společenství.

„Ukrajina potřebuje naši pomoc, a to rychle, protože svádí zápas nejen za svou nezávislost, ale i za mír v Evropě. Proto musíme využít všech příležitostí, jak Ukrajině pomoci,“ zdůraznil český předseda vlády.

Mluvčí Čaputové krok prezidentky zdůvodnil výsledkem sobotních parlamentních voleb na Slovensku. Po těch na základě pověření od hlavy státu jednají o vytvoření vlády strany, jež tuto formu pomoci Kyjevu odmítají.

Čaputová stopla další vojenskou pomoc pro Ukrajinu. Chce respektovat výsledky voleb

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Jenom dvě krátké poznámky..

1) Někde jsem četla, že kandidovat může přímo Trump, protože předsedou nemusí být člen Kongresu.

2) Republikáni tam mají asi o šest křesel více než Demokrati, takže by si bez problému měli prohlasovat toho, koho potřebují..

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Úvaha pana Vlka byla správná a logická (co by jim to přineslo), ale problém je, že Vlk neuvažuje politicky, že Halík, a už vůbec konspiračně. Jistě, jeden z důvodů může být ten, že obecný úpadek vzdělání dosáhl u zpracovatelů exit pool významné hranice, za kterou začíná idiocie, a můžeme jejich počínání zařadit mezi tvůrčí dovednosti generace 0 (znamená nula, nikoli písmeno o), tedy generace, která je prostě nevzdělaná, hloupá a líná, nemá nic načteno a trojčlenku považuje za ohrožený druh skokana zeleného. Generace, která sice absolvovala významné university z břečťanové ligy, ale nic se na nich nenaučila. Jak pravil jeden ze starých machrů důležité americké tajné služby "sice jsem vystudoval v padesátých letech jenom tělocvik, ale kdybych šéfovi v těch letech přinesl analýzu, kterou dnes dostávají jiní šéfové na stůl, hnal by mě  bičem a za trest bych musel nastoupit na Středozápadě v malém městě jako pozorovatel místního počasí".

Druhá možnost je Vidláku a Vlku je prostě ta, že byli zaplaceni, chovali se tak celou dobu (mrkněte na jejich výsledky před  volbami), a proto takový výsledek. Oni prostě vědí, že se nic nestane, vítěz je nechá být, a ti co ho platili to nikomu neřeknou, a svoji mzdu si zasloužili.

Třetí možností, a k té se klaním já, je to, že to byl maják nebo spíše signál. Signál pro ty, kteří sčítají hlasy. Tudy se dejte. Nemyslete si, blouznivci, že s hlasy se v komisích nečachruje. Problém který ale nastal, byl v tom, že Fico byl příliš silný, a to i tam , kde se to nečekalo, takže se bralo nejdříve od spodu, ale stejně se to nedalo dopočítat.

Já bych se spíše zabýval faktem, že přestaly na začátku sčítání hlasů fungovat servery na SSU, a kdo že platil ten vlak. O korespondenční volbě raději mluvit nebudu. Jen při pomyšlení na ni mi jako právníkovi začíná cukat v rukou a to je signál, že se přestávám ovládat.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Ale prd, z vlka je jen famfaron a tluchuba. Kdysi skvělý glosator, dnes namyšlená póza. Kosa bez diskuze je jenom exhibice pana domácího a několika jeho paladinu. Vlkuv zenit je někde v půli Macochy, a na víc to nebude. 

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Vlak platily "neziskovky- serešovky" a korespondenční volba prý byla vůbec rekordní...., tedy snažili se fest. Hlas měl "zmáknuté" cikány..., prostě být to všechno férovější, musel by Fico vyhrát s daleko větším náskokem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

čím je lidem hůř, tím víc se sází a chlastá. A když se zdraží chlast, tak se prodá víc měděných trubek a teploměrů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pavlovi-tleskal-ve-Strasburku-plny-sal-Bylo-to-jinak-Odhaleno-743966

Z odkazu:

 

Strejček si také povšiml, že prezident Pavel zahájil a téměř celé své vystoupení přednesl k poloprázdnému sálu. „Z vlastní zkušenosti si myslím, že poslechnout si Pavla přišla sotva jedna čtvrtina poslanců (odhaduji tak 150). Závěr Pavlova vystoupení však sledoval již plný parlamentní sál. Proč všichni poslanci nepřišli hned na začátek, když na konci Pavlova vystoupení tam byli? Vysvětlení je snadné, ale běžný občan nic netuší,“ tvrdí Strejček a nabízí jednoduché vysvětlení.

Bezprostředně po ukončení vystoupení českého prezidenta totiž následovalo hlasování všech poslanců o návrzích evropské legislativy. Tam prý všichni dorazili, aby dostali denní diety, jak ví Strejček ze svého působení v EP. „Účast na hlasování samozřejmě povinná není, ale nezúčastnit se hlasování znamená přijít o významnou část denních diet.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Účastnila jsem se průzkumů pro Median, mimo jiné v souvislosti s volbou prezidenta.

Probíhalo to několikafázově. Před vlastními volbami sledovali po dobu tři, čtyři měsíců koho kdo preferuje a jestli se preference respondentů mění v návaznosti na různé kampaně nebo skandály jednotlivých kandidátů.

Když se blížily volby, pokládaly dotazy ve skupinách, nevím jak se tomu přesně říká.. V každé skupině bylo pět otázek a dvě možnosti výběru. Vybrat si např. z: trestně stíhaná kandidátka vs. nestíhaný kandidát, podporuje migraci z UA vs. je proti migraci z Afriky nebo Dálného Východu, kandidátka vs. kandidát (tedy preference ženy nebo muže), chce v rámci státu podporovat sociálně slabé vs. je proti sňatkům homosexuálů a podobně. V těch skupinách různě kombinovali protipóly a respondent měl vybrat vlastně to, co je pro něho snesitelnější..

Těsně před volbami se ptali na konkrétní kandidáty. A po volbách ještě několikrát průzkumy znovu v těch skupinách a i jestli by člověk volil po tom, jak vše probíhalo, v druhém kole někoho jiného. To celé zhruba v měsíčních odstupech.

Vzhledem k tomu, že jsem v dotaznících v rámci druhého kola opakovaně zmiňovala AB a od jeho volby neustoupila, přestali mi posílat dotazníky na průzkumy v oblasti politiky - a nebo žádné nedělají.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

"čím je lidem hůř, tím víc se sází a chlastá"

Chlastá se furt...

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tenhle svět je i pro kryply, kteří za vámi váží cestu až sem, aby vám dali ke každému vašemu komentu jednu slepici. Cenme si jejich píle a zarputilosti, jinak nepoznáte, že díky nim je váš rozum v pohodě a jejich sračky záhy s prvním jezem utonou:-).

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

škodiči. Asi z toho mají dobrý pocit, loseři

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

..

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)