Není koho

Autor
Štítky

V sobotu budu mít nečekanou rychlou zabijačku. Žení se mi kamarád, že doveze prase a jestli bych mu ho nepřipravil. Tož připravím... Máme prodloužený víkend, času dost a shodou okolností přijel můj další kamarád z Děčína, který u mě odpočívá prací u lopaty. Prý je to lepší než učit na střední zdrávce... Měli jsem hezký večer a při práci jsme si moc pěkně popovídali. 

Už jsem o tomto kamarádovi psal, posledních šestnáct let se navštěvujeme přes celou republiku. Tedy on navštěvuje mě, já u něj byl jen jednou. A po celou tu dobu jsme na všechno měli rozdílné názory. On volil doprava, já doleva, on je svobodný, já ženatý. On bezdětný a já mám na cestě páté dítě. Já mám rád Beatles a on Sex Pistols. Vždycky jsme vedli dlouhé noční debaty o politické situaci a vždycky jsme oba měli naprosto jasno, koho volit, proč to chceme a co si od toho slibujeme.

Byli jsme schopni prokecat a propít celou noc a předkládat si navzájem argument za argumentem, co je vlastně správné. Sahali jsme někdy k úplně šíleným konstrukcím, proč věříme tomu čemu věříme, ale shodli jsme se vždycky vlastně jenom na jednom. Oba jsme byli přesvědčeni, že tomu rozumíme správně.  Musím uvést jeden moc pěkný střípek. Před prvním kolem poslední prezidentské volby byl kamarád rozhodnut volit Vladimíra France z jednoduchého důvodu... že by přál všem úředníkům a studentům, aby ho měli pět let na obraze a museli každý den koukat na jeho modrou hu... obličej. 

Dnes ráno jsme zjistili, že oba vlastně poprvé nevíme koho volit a nemáme vlastně žádný argument ani žádnou myšlenku, jak k tomu přistoupit. Uměli jsme jen zdůvodnit, koho nevolit. TOPka je odvařená Kalouskem, vyrovnaný rozpočet dělá oligarcha žralok, který vyhraje zřejmě i bez našeho přispění, ČSSD je v rozkladu, že ani toho Babiše neumějí zatknout, KDU je klidná síla děvky která půjde s každým, možná by to chtělo revoluci, ale komunisti jí nejsou schopni, Starostové se už blíží ke dvěma půlkám pěkné řiti na obzoru, Svobodní si dobře žijí v Bruselu, ODS žije jen díky tomu, že Babiš naštval živnostníky s EET, sakra my snad oba budeme volit Piráty...

Dějinná chvíle. Snad desetkrát jsme každý volili jinak a teď najednou tohle... 

Je to symptomatické. Nějak docházejí možnosti. Naše republika došla ke svému ideovému konci. Léčba trhem i sociální otázky došly svého naplnění. Globalizace se odhalila, USA se odhalili, Merkelová se odkopala a všichni čeští politici také. Jsou tu žně přátelé. To co jsme pětadvacet let seli a budovali, to teď vyrostlo a žijeme z toho. Je to jak poslední chvíle v roce 89. Všechno jsou jen kecy, všechny sliby jsou dočerpány a není žádná idea,která by nabízela a slibovala něco nového. Není za čím jít, není pro co žít ani pro co umírat.  

Najednou si umíme představit, jak dopadnou všechny předvolební sliby. Ať to vezme kdokoliv, je celkem jasné, jak to dopadne. Už nejsme nekritičtí, už si dovedeme představit,  jak asi bude vypadat realita. Už víme, že česká politika se dělá v Berlíně i Bruselu a tu a tam  v Moskvě a Pekingu. Víme, kdo je s kým a vlasně vidíme, že nás s nikým asi nic dobrého nečeká. Nebude žádné Velké Česko, nebude ani Západní Česko integrované někam mezi Fracii a Německo. Víme, že nás spíš čeká nový mnichovský diktát než velká role v integrované Evropě. Najednou, z ničeho nic se dá pomalu dohlédnout na konec. 

Ještě budou kecy, ale už jim nebudou věřit ani ti, co je říkají. Ještě bude ideopolicie, budou neziskovky, budou i kacíři a buou řeči o míru i když to vypadá spíš na válku. A bytostný pravičák i bytostný levičák si dneska při kydání řekli, že loď jede v proudu a větru a žádné kormidlo na ni nemá vliv. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vaši tezi, vyplývající z tohoto textu, skoro úplně sdílím. A je aby to nezapadlo, chci z ní zdůraznit dvě slova, příhodná právě pro dnešní den - MNICHOVSKÝ DIKTÁT.
Ukazuje se totiž, že ono příslovečné "o nás bez nás" je v různých variantách obvyklý stav, opak je naprostou výjimkou. Jen je ten mnichovanský proces stále sofistikovanější.
Dělá se to tak, že se už rozhoduje sice s námi, tj. můžeme se ke všemu ještě celkem vykecat, ale na konečném výsledku rozhodovacího procesu to vůbec nic nezmění - tak jsou nastavena pravidla a smyčka se stále víc a víc utahuje.
Platí to na národní úrovni, ale tam ještě ne tak úplně. Ale zcela už na úrovni mezinárodní, do níž ovšem bruselští vtahují stále více i toho národního.

A pak si ještě optimisticky dovolím nesouhlasit s vámi, že není pro co žít. To ještě je. Umírat teď pro co není, ale nedělejme si iluze, i to se může změnit na to tata.

Zatím bez slepic

Vy taky umíte po ránu nas**t.
Kvůli Vám mám zkaženou neděli už od pátku.
Btw. jsem zvědav, vzpomenou-li si naši hlídací psi demošky po česku.
A vůbec, když jste mi zkazili s Vidlákem neděli, veřejně slibuju, že to hodím právě tomu politikovi, který o Mnichovu dnes aspoň něco kecne.

Tak, a místo voleb můžu jít na jedno orosené...

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako každé jiné ráno jsem i dnes prolistoval pět hlavních deníků (Hospodářky, Lidovky, Právo, Frońtu a Deník). V žádném z nich jsem nenašel ani zmínku o výročí Mnichova. Vypovídací hodnota tohoto mlčení mi připadá velmi silná.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

v době, kdy se připravuje zrada nejspíš ještě horší.

A vzhledem k Havlovu okamžitému porevolučnímu řiťolezectví směrem k Německu můžeme na rok 89 nahlížet i jako na přímé pokračování Mnichova.

Zaprvé vše kolem Havla naznačuje, že pracoval pro Německo. Styky jeho rodiny s nejvyššími nacistickými pohlaváry za vílky, jeho stále opakovaný názor na čechy, jak opsaný z protektorátní propagandy, jeho trapně ponížené podlejzání sudeťákům, jeho podivná role při rozbíjení Československa, jeho hrrr do války při bombardování Jugoslávie. Jeho věrný kumpán Schwarzenberg atd atd.

Musíme přinejmenším uznat, že politika Havla jako představitele státu vůči Německu byla dokonalým čelem vzad. Naprosto v rozporu nejen s předchozí politikou, ale i s náladami národa vůči Německu. Havel nebyl představitelem Československa a pak České republiky ale byl představitelem Německa v Československu a pak v České republice. Ještě žila spousta lidí, kteří si okupaci dobře pamatovali a totální většina měla přímá svědectví z první ruky od svých příbuzných.

Proněmecké chování Havla pro roce 89 zpětně vysvětluje jak chování StB za komunismu a jejich posedlost bývalými nácky (základní premisa "nacisté se chtějí vrátit") tak i neustálou porevoluční propagandu proti StB a likvidaci StB, kombinovanou s absolutním mlčením o skutečném fungování StB.

Skoro to vypadá, že se před revolucí dohodli s StB, že je sice očerní, ale nepotrestají a nechají je si nakrást. Tím estébáky mohli vydírat a tak je měli v hrsti, ale tak se zas mohli vydírat navzájem, protože estébáci si pamatovali zase spoustu věcí, kterými mohli vydírat disidenty a jejich západní vrchnost.

Kdo se za StB předhazuje veřejnosti k nenávisti jsou nějaký nedůležitý nuly. Tuhle herec, támhle zpěvák, tady spisovatel, dělají se z toho rozmázlý aféry i když skutečný dopad jejich provinění byl minimální.

Na druhou stranu se nedovíte (aspoň z ČT) nic o struktuře, o tom kdo vedl jaké oddělení, nic o jejich velkých akcí (ve stylu jak jsme dělali protesty v Mexiku, jak jsme dodávali zbraně IRA, jak jsme dostali pod kontrolu církve.) - Zato se StB s morálním zhrozením vyčítá to, co dělají všechny tajné služby světa včetně té naší dneska. Jakoby se snad dneska nevydírali lidé k práskání, nekupovali za výhody a nevyráběly kompromitující akce a materiály.

Ze staré knížky disidenta Frolíka získáte větší přehled než z letitého sledování ČT, kde se tak akorát dozvíte, jak moc trpěl farář Toufar a v podtextu, že se ten křížek fakt hýbal sám protože zázraky odporující fyzice, jsou pro všechny v ČT nejspíš něco naprosto běžného, co se jim i nám děje každý den, jen ta zlá StB v tom viděla nějakou levotu.

Zatím bez slepic

Ne disidenta - přeběhlíka Frolíka, tam mělo být.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevesely, truchlivy
jsou ty české kraje,
kde si v trávě od Germána
hnědák s hnědkou hraje...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Není koho volit,když mezi stranami není rozdílu v konečném jednání.
Říkalo se,ať volíte kteroukoliv stranu v každé jsou komunisté,jenže z komunistů jsou židé a ti musí poslouchat nařízení z USA,na Schapira pan Vidlák zapomněl.

Zatím bez slepic

Židé za to můžou....kde jen jsem to slyšel?

Zatím bez slepic

In reply to by Pan Tau (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady bych chtěl podotknout jednu věc.

Mohli byste se někdy sesednout a věcně si porovnat poznámky co tím vlastně myslíte. Netanjahu je definitivně žid a pěkně si popovídal s Orbánem, jaká je ten Soros, taky žid, svině. Že se to Sorosovi nelíbilo poznáme už jen z toho, že se najednou objevilo kompro o Netanjahovi a řeší se jeho údajná korupce jako u všech neposlušných.

Vzhledem k tomu, že v Maďarských archívech ještě leží zápisy o tom, co tam dělal za války a v Izraelci mají podobná informace od přeživších, tak se není čemu divit.

Když jsem viděl představitele českých židů podporovat nácky z Ukrajiny tak mi spadla čelist. Když naši představitelé zamítli rezoluci OSN proti fašismu, tak mi spadla čelist (podepsali ji však Izrael i Rusko), naši židé nijak neprotestovali. I když imigrace znamená dovoz antisemitismu, spousta židů ji podporuje.

I ten Hitler, když říkal židi, tak nemyslel doktora, co se pečlivě staral o jeho milovanou matku, když měla rakovinu, ale ty podrazácký židovský bankéře, co mu pomohli k moci jen pro to, aby z něj pak udělali vrchního zlouna.

Co vymyslet pojmenování, který rozlišuje jedny od druhých.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tyto volby jsou důležité a jsou jen o jednom. O tom, jestli si necháme vnutit islám. Jestli i v Česku bude za čas trvalý výjimečný stav a terorismus.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naše republika nedošla k žádnému ideovému konci! Jsme pořád na začátku a všechna práce k udělání pořád čeká.

To za co se bojovalo celé 19 století pořád platí. To co se začalo budovat za První Republiky pořád platí. To, co bylo k udělání po pádu socialismu. Je nyní udělání desetkrát víc.

Když je země zdevastovaná, tak se musí dávat dávat do pořádku.

Když obchází nebezpečí, tak je potřeba se na něj připravovat.

To válení se ve vlastních sračkách a žití z podstaty, co se tu zavedlo za Havla by snad už mělo skončit.

1. Zavést znovu potravinovou samostatnost.
2. Obnova průmyslu, podpora podnikání
3. Obnova obranyschopnosti a fungování policie
4. Obnovení svobody slova
5. Rapatriace kapitálu, bankovnictví, distribuce
6. Obnova vzdělávacího systému a zdravotnictví
7. Řešení problému bezdomovectví
8. Řešení problémů v justici a s exekucemi
9. Odsun vetřelců, dehavlizace, defašizace a desorosizace,
10. Odpoutání od ciziny - už můžeme klidně nazvat dekolonzací
11. Budování infrastruktury země
12. Racionalizace státní zprávy
13. Obnova české historiografie
14. Snížení rozvodovosti, podpora rodin, dekurvizace češek.

atd, atd

Je toho spousta k udělání. Alespoň přibližně tímhle směrem se dívají Okamurova SPD a Zemanovci - SPO.

Divím se, co to píšete. S 5 dětma nemáte, co řešit, pro vás má být snadné vědět, pro co žít a za co umírat. Snad vám záleží trochu na jejich přežití, ne?

Snad pro ně chcete fukční zemi, která bude jejich. Pravidlo je jednoduché, podporovat, co jim prospívá, potlačovat, co jim škodí.

A propos, v roce 89 byly idee, jen jste o nich nevěděl. "Revolucionáři" si dali práci, abyste se o nich ani nedoslechl, protože by zemi nemohli vydrancovat (a okrást tak vás a vaše děti).

Integrovat se někam mezi Francii, Německo a další západní země je nesmysl. Jsou to sice technicky rozvinuté země, ale se spoustou neřešených problémů a koukaj jen jak na nás vydělat. Samy jsou jak kotel před výbuchem, ve kterém pořád stoupá tlak a na něm si dělaj místní picknick a tváří se, že se nic nemůže stát. - Od nich je třeba mít odstup až to tam bouchne.

Nic jsme neseli a nebudovali. Co nám tu havloidi zavedli, to se pro nás připravilo v cizině. Protože z toho měla cizina prospěch. To není žádný tajemství. Stačí trochu googlovat a už to skáče ze všech stran.

Já nevím, jak můžete cejtit stín odpovědnosti za to, jak se to tu posledních 28 let vedlo. Ani náš nejmenovaný známý, co cinkal v Plzni na náměstí a dodneška si nechce přiznat, že bylo vše nahrané a on sám jen skočil na špek, nic nesel. Byl jak zvířátko puštěné z klece, co běží po stopě ze žrádla, rovnou do nové pasti.

Levice a pravice jsou koncepty z doby, kdy politika byla politikou, to znamená, že kdo vyhrál volby taky rozhodoval a řešilo se, jestli dostanou o pár procent víc podnikatelé nebo zaměstnanci.

Jakou reálnou moc má prezident a politická reprezentace vidíme nejlíp dnes na USA. Na banksterech byl finančně nezávislý, protože měl vlastní peníze, byl zvolen a tak mu teď zatápěj vším, co ovládaj, od Hollywoodu po univerzity, od médií po neziskovky, od negerských sportovců po McCaina.

Dnes vede dělící linka napříč. Mainstream se slil do jednoho zkorumpovaného bloku, kde se všichni držej navzájem v šachu společnejma levotama a z pozadí je (ty naše) manipulujou z ciziny. Kupovat si obě strany je stará strategie banksterů. Mainstrem je jak blob z tuku, vložek a papírových ubrousků, co ucpal londýnskou kanalizaci.

Na druhé straně jsou strany zdravého rozumu. Poznáte je snadno tak, že na ně nadává ČT.

Je to všechno úplně jasné a přehledné. Jestli na něčem vyděláte, tak na tom automaticky prodělaj ti, co vám je chtěli vytahat z kapsy a ti začnou křičet proti. ČT je jejich hlásná trouba. -

Jak to vím? Někdo v té ČT musí rozhodovat, co se může říkat, jinak by takové věci jako Vlkovo Bloguje ani neměly důvod vznikat, protože by se to říkalo rovnou v ČT.
Jestliže ten někdo v ČT rozhoduje, co se může říkat, tak na tom musí mít nějaký zájem a jelikož je nominálně jen zaměstnanec/ředitel ČT, tak to musí dělat v zájmu někoho jiného, kdo se mu nějak revanšuje.

Jestliže veřejně neříkají jaké jsou jejich motivace, tak to jsou vždy levárny. Koho haní, ten je dobrý pro nás, koho vychvalujou, ten je pro nás špatný.

Je to jako ve fotbale, jen blázen si chodí k soupeřovi pro radu, jak ho porazit. Spoueři vámvždy poraděj opak, protože vyhrát chtěj taky. - To je jak ptát se ženský, jak ji máte sbalit.

GODOT

Máte pravdu až na drobnost. My nemusíme respektovat pravidla, co nám někdo nastavil. My jim to můžeme všechno rvát zpátky do chřánu tak, že se z toho poserou. A jestli nás k něčemu donutěj, tak to stejně udělat tak, aby jim to bylo k hovnu.

Jenže to zcela jistě neudělá beztvaré želé Sobotka, korupcí prolezlý Kalousek, nevýrazný blob Fiala, jakešovsky žvanivý Zaorálek, panáček na niti Stropnický junior, sudeťácký ministranti z KDU-ČSL a bohužel si myslím, že ani mladičký a nezkušený recesistický šéf pirátů.

A kamarád měl víc štěstí než rozumu. Franc mi byl celkem sympatický, ale politika je dovednost jako každá jiná, tréningem se zlepšujete a nezkušeného zkušený vždycky přehraje. To, co Zeman by nikdy neuhrál.

Zatím bez slepic

dobře, je lotr a nevolitelný. Na koho lejou škopíčky špíny, je dobré se zamyslet, co je na něm tak dobrého, že jim to stojí za to...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
až na přece jen ještě příliš vysokou zbytkovou míru optimismu, který ne-li čiší, tedy alespoň prokapává z Vašeho dnešního článku,
mi mluvíte z duše.

Navíc mě fascinuje, že patříte k naprosté menšině dnes již vymírajícího druhu lidí, kteří jsou schopni DIALOGU s lidmi, kteří mají opačný názor.

Dialogu, při němž ani jedna ze stran sporu nemá v uších špuntíčky.

Šťastnou a veselou zabíjačku přeje
A. holub

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale v těchto volbách přece nejde prvotně o levici nebo pravici, ani o zvyšování nebo snižování mezd, důchodů, investic....

V těchto volbách budeme rozhodvat o tom, jestli to budou nebo nebudou POSLEDNÍ svobodné parlamentní volby v České republice.

Protože ty další "parlamentní volby" už můžou být jen formální zemské volby nové spolkové země (/kolonie) Německé unie (/MM Reichu) a pravidla pro zvyšování nebo snižování mezd, důchodů, investic, atd. nám bude diktovat evropský ministr financí. Naše protektorátní vláda a protektorátní parlament bude pokyny z Bruselu jen "implementovat". Ostatně, už dnes prý asi 80% projednávaných zákonů a opatření v naší sněmovně je pouze implementace direktiv Bruselu.

Většina stran, které se nyní ucházejí o vstup do parlamentu touží pro připojení Česka k "rychlému" unijnímu jádru. Je zřejmé, že rychlost v zemích na západ od nás je opravdu jednoznačně vyšší než je ve východních zemích Evropy. Je ale třeba poznamenat, že jde o rychlost islamizace.

Nejhorlivějšími zastánci rychlé evropské integrace a přilepení Česka k rychlému unijnímu jádru jsou TOP09, Zelení a Piráti.
Po přečtení Vidlákova článku jsem se byla na podívat na stránky Pirátů na jejich volební program a byla jsem hned dvakrát překvapená. Jednak tím, jak skvěle, naprosto uživatelsky friendly, mají prezentovaný svůj současný volební program. A potom tím, jak moc je tento program upravený proti tomu, který jsem u nich četla tak před rokem. Před tím rokem byl plný přijímání uprchlíků, sjednocení Evropy do jednoho celku bez hranic (tak jako je svět na internetu), jednotné azylové politiky... dnes tam o tomhle není ani jedno jediné slovo. Pokrytectví?

Podle mě je naší povinností a historickou odpovědností vůči našim předkům a potomkům jít volit a volit takovou stranu, která má v programu zachování suverenity a svéprávnosti této země.

Jakkoli to zní pateticky a snad i směšně, teď se láme chleba, je poslední šance se pokusit o nové národní obrození.

Pokud se někdo štítí Okamury, pak další stranou, která je na straně Česka a má šanci se dostat do parlamentu, je KSČM.

PS:
Zde je odkaz na video, na záznam hodně zajímavé debaty "Předvolební debata o české zahraniční politice 26.9.2017".
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Rusko-je-bezpecnostn…

Zatím bez slepic

Přesně pro to, co píšete, si myslím, že volba Pirátů by byla šlápnutím do hovna. Jsou to pokračovatelé pravdy a lásky jinými prostředky. Vždy, když tomuhle drakovi jedna hlava padne, dvě další mu narostou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naprosto souhlasím.
Jediný Okamura zastává stejný názor po celou dobu,kdežto většina stran přibrzdila a raději o vítání muslimů nemluví.
Stačí si poslechnout nové koště Roschildů Macrona a člověku je špatně.Jen mě u toho napadá,že to zase dolary rozřeší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že to dolary nevyřeší. Naopak, dolary jsou hlavní důvod, proč to všechno dělají. Válka je ten skvělý kšeft.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže i válečný kšeft má svou daň a tou jsou naše životy. kdyby islámští teroristé páchali své atentáty na politicích, byla by migrace vyřešena druhý den. Dokud je páchají jen na obyčejných lidech, politici jsou rádi, že mají něco na odvedení pozornosti od jiných problémů.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale vydělávat na válce budou bankéři a korporace, nejspíš za mořem.

Zbraně jsou zboží, které vyrobíte a zničíte a hned vyrobíte další. Platí to stát, čili lůza z daní. Funguje to jako pumpa na peníze od chudých k bohatým. Lůza si myslí, že chcípá v zákopech za svobodu, demokracii, vlast, či říši.

Třěba Řecký dluh nevznikl tím, že by si řečtí důchodci lítali tryskáčema do Las Vegas a utráceli tam za kurvy, hazard a šampaňské. Začal tak, že Řecko a Turecko neustále zbrojili a Řecko nakupovalo zbraně na dluh.

Druhá světová byl velký kšeft pro USA. Dodávali zbraně jak Anglii, tak SSSR a nechávali si je tvrdě platit. Jak od Angličanů, tak od Sovětů. USA mají dodnes pronajatá anglická území. SSSR platil třeba zlatem a 10% vybavení Rudé armády bylo z USA.

USA i Kanada si znárodnili (ukradli) německý pobočky u sebe doma. Po válce se vozily z Německa celé továrny. Naše továrny na konci války spojenci bombardovali, aby si ničili konkurenci (jak to jen připomíná bombardování Jugoslávie, kdy se bombardovala i továrna na auta.)

V Sýrii už se západní firmy těšily, jak budou mít kšefty z obnovy infrastruktury v Sýrii, která má dost ropy, aby to mohla platit, no a když pak Rusko Assada zachránilo, tak bylo jasný, že si tam Assad radši pozve firmy z Ruska, Iránu a dalších, alespoň ne nepřátelských zemí.

Jestli bude v Evropě válka s islámem, tak budou zbrojaři nejspíš dodávat zbraně oběma stranám a to už je dost velký důvod na to, nám sem ten islám vnucovat za každou cenu.

Zatím bez slepic

Řecko je jen důkazem, že se nevyplácí snaha hrát stejnou ligu jako velmoci. Ekonomická síla, rozloha území a počet obyvatel je něco, co nejde lehce překonat.
USA si skutečně pomohly za 1. světové války, a ještě více za 2. světové. Jenže teď majitelé všechny továrny odvezli do Číny a zůstala jim jen tiskárna na zelené papírky zvané žabí kůže. USA dopadnou jako Sparta, pokud je nikdo neporazí. Nemusí. Stanou se vojenským táborem.
Německu a Japonsku prospělo, že nesměly mít armádu. Dost na tom vydělali.
Válka s islámem sice bude, ale nebude způsobem a zbraněmi, jak se zbrojaři domnívají. Spíše půjde o občanskou válku mnoha bojůvek se situací, kdy nepůjde kupovat nějaké drahé zbraně, ale jen ruční.
Jisté je, že EU jde do kopru a hodí se to USA, Rusku i Číně. A muslimům, obyvatelům Afriky - vlastně všem vyjma domácích obyvatel EU.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsou bojůvky, tak se prodává, co tam je, aby bylo na zbraně a jídlo prodáváte to pod cenou. Zase dobrý kšeft. Když se někde v Africe najde ropa nebo diamanty, tak to znamená pro obyvatelstvo spíš bídu než bohatství.

No a s armádními sklady, které se dají vyrabovat, budou i malý armády. Jak to je v Libyi, už tam mezi sebou válčí jen tři vlády. To samé na Ukrajině.

Když se začne válčit v jedné zemi v Evropě, tak se na to budou muset ostatní začít připravovat, tzn nakupovat zbraně a posilovat armády.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dost mě tady děsí ta všeobecná podpora pro SPD, intuitivně nějak tuším, že je na Okamurovi a jeho partě hodně věcí špatně, a že Okamura bude ještě jednou pro nás pěkná noční můra. Obávám se, že zavést v naší zemi, která je na EU tak závislá jako my, režim otevřeně nepřátelský k EU, a to ještě řekl bych hulvátským způsobem, bude mít za následky srovnatelný ekonomický, politický a následně i bezpečnostní rozvrat jako snaha Ukrajiny zavést u nich režim nepřátelský k Rusku. Reálná politika je vždy o výměně části svobody za nějaké výhody plynoucí z toho vnuceného společného, a jde o ty meze, do kdy je to ještě výhodné a kdy už je to příliš. Myslím, že Piráti ty meze znají, poněvadž jsou to v jádru normální rozumní lidé, ale zároveň rozumně činí, že nevyhrožují hned rozvodem, když si manželka umane nějakou blbost, ale napřed chvíli počkají, jestli nepřijde k rozumu. Prostě, někdy je opravdu moudré nepropást příležitost mlčet.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jaké výhody členství EU máte na mysli?
Totální závislost na německé finalizaci produktů se všemi dopady na české subkontraktory?
Potravinovou nesoběstačnost s pokračující destrukcí zemědělské půdy v ČR?
Tvrdý tlak na co nejrychlejší přijetí eura v době, kdy naprostá většina států nerespektuje už tak mizerné regule, které mají zajistit stabilitu měny, stabilitu bank, stabilitu státních rozpočtů?
Další ztráty státní suverenity v podobě společné zahraniční politiky, společných pravidel imigrační politiky, atd.?
Financování společné euroarmády bez stanovení jakýchkoli zásad velení, určení cíle působení pro tuto silovou složku, atd.?

Tato unie nemá vůbec nic společného s unií, do které ČR vstupovala.

Zatím bez slepic

Ano spíš negativa, než pozitiva. Jenže to nepůjde změnit ze dne na den a v žádném případě to nebude bezbolestné. Už pro ten obsáhlý,Vámi napsaný výčet. Znamená to, změnit zahraničně - politickou orientaci státu. To při naší poloze nemusí být jednoduché. Musí k tomu být většinová vůle. Jste - jsme
ochotni jít do toho, jak se říká "do statků a hrdel"?

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle mne,je velký rozdíl volit Babiše,nebo Okamuru.
Kdo chce volit Piráti,nikdo je už nepřemluví,volit nějakou jinou stranu.
Jen jsem k tomu chtěl dodat,už se mluví o zrušení voleb,T.Sokol,nebo předčasné volby Herzman.
Jak to nedopadne podle přání sionistů,bude veselo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi jsem to špatně napsal,ale myslel něco takového,jak píšete výše.,co udělali bankéři pro Hitlera.
Když víme,jak dokáží uplácet všude,co se provalilo na Ukrajině snad až 5 mld. dolarů.Bankéři nemají problém natisknout dolarů kolik potřebuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

.

„Byly doby, kdy silná média sjednocovala společnost. To bylo v době, kdy po jejich odhaleních padaly vlády, mýtus o hlídacím psu demokracie se snažily naplňovat a měly monopol na informace. Tehdy imperativem a řemeslnou ctí byla pravda. Padni komu padni. Velké ideje ovládaly mysl lidí,“ zmínil Kotrba.

Následně se soustředí na úpadek monopolu médií. „Vznikl internet, sociální média. Novinářem či komentátorem se už může stát každý. Pravdu nahradila exotičnost, zajímavost, prémie se dávají za čtenost, lajky a rychlost,“ poznamenal se slovy, že zadavatelé reklamy nestojí o pravdu, ale o zásah cílové skupiny.

„Politici nikoho nezajímají, protože ‚všetci kradnú‘ a nabízejí tytéž zatuchlé sliby, které neplnili 25 let, i když měli možnost. A protože systém ‚demokratických‘ voleb je nastaven na 51 procent, střídají se vratké vlády bez velkých idejí s jinými vládami bez velkých idejí. Malých idejí je tolik, že si je nepamatujete stejně jako ministry,“ dodal Kotrba. Podle jeho slov totiž nelze ani během čtyř let vlády realizovat žádnou strategii.

Bitva o voliče se koná sliby malých dárků. Jedni zjednoduší daně, druzí přidají učitelům, třetí pomohou zemědělcům s dotacemi a čtvrtí zachrání bobra.

Velké strategie realizují pro svůj zisk jen velké společnosti mající velké peníze a nevolené vedení,“ zmínil. Pak je je pravdou, že stát je třeba řídit jako firmu.

Dokud jsme neměli svobodu nadávat na vládu, toužili jsme po ní a usilovali o ni. Dnes máme všichni svobodu říkat, co chceme, číst a psát, co chceme. Máme informace z domova i z celého světa během vteřiny v tabletu či mobilu.

Můžeme vidět války on-line. Máme svobodu myslet si, co chceme. Nejen o válkách, ale i o mrtvých.

Máme dokonce svobodu nemyslet si nic nebo nemyslet vůbec. Svoboda nás netrápí. Ani hlad většinu z nás netrápí. Netrápí nás ani špatné svědomí z toho, že jiným svobodu nedáváme, ale bereme. Stačí, když máme banány a levný roaming.

Politici žvaní, lidé je volí a naše jistoty se nemění.

Je jedno, kdo na ty čtyři příští roky zvítězí."

.

Zatím bez slepic

Politici žvaní, lidé je volí. Vy se příští čtyři roky mít lépe nebudete, varoval Štěpán Kotrba čtenáře velkých novin
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Politici-zvani-lide-je-vol…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

„Byly doby, kdy silná média sjednocovala společnost. To bylo v době, kdy po jejich odhaleních padaly vlády, mýtus o hlídacím psu demokracie se snažily naplňovat a měly monopol na informace. Tehdy imperativem a řemeslnou ctí byla pravda. Padni komu padni. Velké ideje ovládaly mysl lidí,“ zmínil Kotrba.

Silně pochybuji, že takové doby kdy byly. Jak u nás doma, tak jinde ve světě.

Když byly v USA v padesátých letech velké štvanice proti komunismu, tak pronásledovali třeba Charliho Chaplina, za to, že jednou uprostřed války a oficiálního spojenectví se SSSR, oslovil dav slovem soudruzi. Ach ten zločin. - Ale zmínit, že komunismus odjížděli dělat do Ruska brooklinští židé s penězma od Amerických bankéřů, to američtí novináři, hlídači demokracie s pěnou u huby, neřekli a neřekli.

Novinářské pokrytí války ve Vietnamu, které se nám zdá tak demokratické, stejně neříkalo velké kusy reality a bylo to spíš o nešikovnosti s tovou technologií než o pravdomluvnosti. Od té doby se už naučili v tom chodit. Za válek v Iráku se novináři tetelili celou dobu, jak máme válku v přímém přenosu a zatím jsme viděli jen počítačové simulace, nicneříkající záběry z týlu, záběry z kamer na chytrých bombách a podbné aseptické věci. Žádní zranení, žádní vyhladovělí, neoholení, zoufalí. Nikde žádná utržená ruka, nikdy žádné ohořelé tělo.

Sečteno, podtrženo jen naaranžované představení, které tu válku líčilo pomalu jako stolní hru. Žádnej šok jako z Vietnamu se nekonal.

O válce v Bosně se nám ani nenamáhali říct, že to je náboženská válka. Pořád pseudošokovaně mluvili o etnických čistkách, když zcela viditelně byli na záběrech na jedný a druhý straně etnicky úplně ti samí lidé, kteří navíc mluvili stejným jazykem a lišili se jen náboženstvím.

Dneska je padání vlád díky zprávám z médiím zcela viditelně na politickou ojednávku. Kauza Čapí hnízdo přišla správně před volbama. Ratha "odhalili náhodou" zrovna za vlády Kalouska, kterýmu byl jedinou řečnickou konkurencí. Topolánek padl kvůli dvakrát ničemu a Nečas taky velmi podivně. Korupci vytáhli i na Netanyahu jen začal zlobit Sorose a když vidím, že padla Korejská prezidentka kvůli jakési korupci, tak už přemýšlím, jestli něchtěla kupovat americký zbraně, nechat si tam postavit americkou atomovou elektrárnu nebo nechtěla vyvolat další krizi se Severní Koreou. Do Trumpa šijou média od momentu nula a americký tisk dneska připomíná ten komunistický z padesátých let.

Víc než hlídací pes demokracie jsou média prodejná fena, co dá každýmu, kdo jí dá kus žvance.

Monopol médií nijak moc neupadá. Televize je televize. Co není v televizi pro spoustu lidí vůbec neexistuje. Na sociálních médiích jsou spíš mladí lidé a ti jsou spíš oporou systému než jeho jeho zpochybňovači.

Když vidím vyškolenou skautku bělochobijku Lucii Lálu Myslíkovou, jak se chystá převychovávat i vaše děti, tak mi to ze všeho nejvíc připomíná padesátá léta, kdy budoucí disidenti ještě chodili v komunistických úderkách mlátit bužousty a kulaky, zcela přesvědčeni, že činí správně. Kdyby Lucii Lálu Myslíkovou vytáhli do objektivní televize a tam si ji někdo nemilosrdně rozebral, tak se z toho zhroutí ona, její rodiče a celej skaut. - Když ji někdo rozebere na obskurním webu, tak to nemá žádnej impakt.

Války on-line můžeme vidět jen když si je sami vygooglujeme a když si vygooglujeme něco nesprávného, tak se nám oznámí, že je to fake news a měli bysme se stydět, že na to koukáme a věříme Putinově propagandě nebo jsme rovnou jeho agenti. - Chovancův pornoherec Janda, vás dá ně nějakej seznam a tajný služby na vás začnou hledat špínu - jak se mohl přesvědčit třeba profesor Konvička, kterýho začli vydírat tím, že si v soukromí klátí cigošky.

Svobodu myslet si, co chceme jsme měli i za socialismu a dokonce ještě větší, protože režimu bylo úplně jedno, co si myslíme, když jsme to stejně neměli jak veřejně říct. To teprve když si oficiálně můžete říkat, co chcete, tak se začíná manipulovat, co si máte myslet. Je to perverznější.

Nějakou Lálu Myslíkovou jsem za socialismu neviděl ani jednu a že své názory tak pitomoučká, submisivní skautka nemá ze svý hlavy je prostě evidence.

Nesvoboda nás asi přeci jen trápí. Proto se Vlk tak namáhal s rozebíráním krize na Ukrajině. O lidech, co dělají za 11000 měsíčně a nemohou jinak ani nemluvě.

Zatím bez slepic

Někdy je poslední možností umožnit režimu, aby se odkopal tím, že skutečně dostane možnost pohodlně vládnout, jak předvedly ODS a TOP 09 za Nečase s Kalouskem.
Vládní politika nakonec provádí průměrnou politiku názorů většiny populace, která je volila. Tak některé chyby je nezbytné dotáhnout do konce a nechat strany zvítězit, aby příště mohly prohrát.

Zatím bez slepic

To je strategie to napřed zhoršovat, aby mohlo být líp a nejsem si jist, kam až to může spadnout. To bychom se taky mohli jako nic ocitnout s muslimskými ministry a arabštinou jako oficiálním jazykem.

Osobně bych jim radši nějak sebral ČT aby se mohla vytahat na světlo všechna jejich špína.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bojím se, že naopak většina populace přijímá vládní politiku jako rozdávanou polívku, a rada nechávat strany vítězit, aby příště mohly prohrát je jako nutit batole k opakovaným cestám k rozpáleným kamnům.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

má největšího spojence v Bruseli. téměř každý týden vymyslí něco chytrého, aby mu zvýšili popularitu. Naposledy s rumem, předtím moudře zakáží vysavače s příkonem nad 1500W. Dokáží skvěle rozlišit důležitost problémů a jsou schopni rychle jednat.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro Okamuru začala pracovat i španělská vláda, která dnes konečně ukázala ty evropské hodnoty:
střílení gumovými projektily do lidí, kteří drží v ruce volební lístek nebo napadání vyplašených důchodců policejními obrněnci...

Teď už je jasnější, na co EU bude potřebovat unijní armádu.

Zatím bez slepic

že kdo z relevantních českých politiků jako první odsoudí policejní brutalitu v Katalánsku, získá pro svou stranu za tři týdny můj hlas ... ale neudělám to. Ještě bych si musel nafackovat třeba. Místo toho se bavím představou před španělskou ambasádou hulákajícího Kalouska zabaleného do katalánské vlajky... Druhá strana té představy je mlčky přiznaná největší choroba současné nejen české politiky - farizejské pokrytectví.

Zatím bez slepic