Nepřítel před branami

Autor
Štítky

Před několika lety jsem ještě tuším na Kosu napsal článek o tom, že američtí prezidenti už v podstatě mají jen jeden jediný úkol. Nějak vysvětlit svému národu, že už nejsou pupek světa a že si nemohou dělat co se jim zlíbí. Všechno ostatní jsou jen tanečky kolem tohoto faktu se kterým nemohou nic udělat. 

První na to přišel Geroge Bush mladší svými válkami. Udělal z největšího světového věřitele největšího světového dlužníka, horko těžko se popasovával s ekonomickou krizí a jestliže na začátku byly jeho projevy plné odhodlání a síly, na konci jeho prezidentování už věděl i on sám, že prakticky nic z toho co chtěl se nesplnilo. 

Obama se také snažil, dokonce dostal nobelovku za mír ještě dřív než jakýkoliv mír zařídil. A nakonec nezařídil žádný, naopak - válek přibylo. Ale byl to právě on, který slavně vyhlásil ukončení války v Iráku, značné stažení vojáků, kteří se přesunuli na základny na dohled Číně, aby pak koukal na Islámský stát, který si vzal americké zbraně, americká auta a nechybělo moc, Irák by změnil majitele. 

Obama si mohl užít dopadení a odstřelení arcilotra Usámy bin Ládina, ale jak vidno, nic to nakonec neznamenalo. Terorista byl promtně nahrazen jiným a můžou je zabíjet jak chtějí, vždycky se najde nový lídr zpravidla ještě tvrdší než jeho předchůdce. Navíc v Sýrii to Asad ustál, Libye je zhroucená a nikdo si nedovolí říci, že je to tam lepší než za Kaddáfího.

Trump je na tom stejně. Zbyla mu jen silácká rétorika, ale už žádné možnosti. Zatím se do žádné války uvrtat nenechal, ale všichni koukáme v přímém přenosu, jak se o to lidi v jeho okolí i u jeho spojenců snaží.

Proč to všechno píšu... 

Víte zajímalo by mě, kdy jim to tam v Americe docvaklo, případně jestli jim to vůbec docvaklo. 

Všimněte si... Ládin žil celé roky v Pákistánu, který je papírově americkým spojencem a dostává vojenskou pomoc. Ale když an to přišlo, pákistánské tajné služby američanům Ládina nenapráskaly. Co kdyby se někdy hodil... 

Saúdové jsou také papírově spojenci a navíc ještě velmi bohatí. Ale klidně si řežou novináře, bojují v Jemenu, dělají zvěrstva a americký prezident už nemá žádné páky jim v tom zabránit. Může mít buď jejich peníze nebo jim může nařizovat. Obojí už nezvládne. Trump si vybral ty peníze... ale i kdyby si vybral jinak,  americké moci rapidně ubylo. 

Evropa už také nemá žádné pochopení pro s vého tranatlantického spojence a kdyby tu amíci neměli svoje novináře a svoje neziskovky, ani pes by po nich neštěkl. 

Turci jsou sice v NATO, ale klidně si kupují ruské zbraně a jsou tak politicky emancipovaní, že se tomu až nechce věřit. A ani Trump s tím nemůže nic udělat. 

Další diktátoři se už inspirovali... odboj proti USA se dá dělat a dá se i přežít. Už to není jako v roce 2000 nebo 1990. USA se už ze svých sil vydaly. Víc už jich nemají a naopak jim síly ubývají. 

Stejně tak jsem si nevšiml, že by jakýkoliv ekonom či bloger nějak extra chválil Trumpovu politiku protekcionismu a cel. Ano, leckdo chválí jeho snahu vrátit výrobu z Číny domů, ale téměř vždycky je v tom i pachuť toho, jak nechce zdanit nadnárodní korporace a vlastně neznám nikoho, kdo by viděl v clech nástroj, kterým by se nad Čínou dalo vyhrát.

A američtí spojenci jsou spíš američtí prosebníci. I ti Poláci. Ti chtějí vlastně v bledě modrém to samé co Saúdové. Aby američani bojovali s úhlavním polským nepřítelem. Až poteče USA do bot, myslíte, že Poláci jim jako řádní spojenci pomohou? 

Američtí politici a političtí poradci už dávno razili myšlenku, že velmoc nemá přátele, jen zájmy. Ano, podařilo se jim to. Jsou velmoc a nemají žádné opravdové přátele. Zato nepřátelé se houfují jak kobylky. Dokonce i ty maličké Marschallovy ostrovy se nechaly koupit Čínou a už neuznávají Tchajwan. Ani tak maličká zemička už se nebojí Ameriky a následků svého odpadnutí. 

Tohle je ta skutečnost, se kterou se tam v Bílém domě i Pentagonu musejí vyrovnat. Nemají žádné opravdové přátele. Mají sice základny... ale jsou na nich stále více jako v obležení. Mají sice spojence, ale ti už dávno zjistili, že velmoc upřednostní vždycky své zájmy před nimi... a tak se emancipují. Mají sice obrovskou armádu, ale ta je tak roztahaná po světě, že to připomíná Limes Romanus. Mraky legií, které to ale stejně nedokáží ubránit. 

Tohle je skutečná politika amerických prezidentů. Ustupovat a nějak politicky přežít to, že každý předchůdce byl větší a mohl si dovolit víc. 

 

 

  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

a bílí osadníci utečou do Manitoby nebo až do Whitehorse.

Zatím bez slepic

Ten kotel, kde se prý mísí lidské rasy, který nám byl dáván jako vzor multikulti, dostává vážné trhliny. Ony se, ty rasy, zase nijak intenzivně nekříží. Naopak, vznikají oblasti, kde jiná kultura nemá moc přístup. A bílá rasa, která společnost směrovala je na ústupu.
Jediné, co drží společnost jakž takž pohromadě, je ještě pořád dobrá životní úroveň v zemi. Sytý, pohodlně si žijící člověk, nemá zájem rebelovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
USA jsou jen kladivem Izraele.
Jestli to už konečně došlo Trumpovi,budiž chvála.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Šla jsem dnes trochu dříve z obchodu, u stánku pokecala s majitelkou a pak jela domů. Vyhnula jsem se plazícímu se slimákovi ("šel na pastvu"?), stihla jsem se vyhnout i plivanci na chodníku.
A včíl čtu, jak jsou US základny v obležení "trifidů" a říkám si - rozšlápnou bez problémů jednoho trifida, či plivanec na dlažbě - leč co když jsou v nich zárodky neštovic, či eboly a šlápnou si tím pádem do pěknýho maléru, který je v konečný fázi vyhubí....
Eh, dobré ráno, začněme našim zdejším milým úsměvem :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V politice, zejména té mezinárodní podle nich platí, nejsou přátelé, jen skuteční, či potenciální nepřátelé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mi připadá od včerejšího večera aktuální jak prezident hodil hand granát do grupy pravdy a lásky, včetně prokurátora Zemana. Jak je jeho zvykem, rozžhavil tou zmínkou o abolici opět již po několikáté za posledních 30 let (poprvé v Technickém magazínu v létě roku 1989) bandu blbů.

Zatím bez slepic

Připravil nám zase skvělou zábavu. Doporučuji sledovat ČT - především především defilé inteligentů ve věci abolice - to je opravdu požitek. :)

Zatím bez slepic

Vtipné jsou ty reakce na Zemanovy úvahy "coby kdyby" vždycky. Druhou věcí je, že šlo o kopanec naprosto zbytečný. Jen dodal impulz vadnoucímu chvilkaření. Leda... leda že by šlo o mrtvou kočku na jídelním stole... (A tedy snahu, aby se mluvilo o nesmyslu a důležitá věc unikla pozorrnosti).

Zatím bez slepic

Eventualita, že nejvyšší státní zástupce zvrátí rozhodnutí dvou níže postavených je málo pravděpodobná. Co tímto pžedčasným a zbytečným prohlášením Zeman sleduje, ví asi jen on sám. Těžko, ovšem, předpokládat, že ho vypustil jen tak, aby byla legrace.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemá lehký výběr, buď potopit ty nižší SZ, či poštvat kavárnu ostře proti sobě...
Kampak na vášně s paragrafy, když "soudce lynč" touží odstranit Babiše i Zemana (prezidenta) z politiky a volby nepomohly.....

Zatím bez slepic

Ti šaškové se budou příští týden scházet a KOORDINOVAT !!!

Zatím bez slepic

že podfuky nejsou u nás trestný čin? A že podfukáři by udělil prezident milost?

Zatím bez slepic

Ne. Měl jsem na mysli Babiše. Bakala je také podfukář, ale není předsedou vlády, který slíbil, že s podfukářema zatočí.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, to je ten podstatný rozdíl.
Kontrast dvou variant.
Varianta 1: Kradu
Varianta 2: Kradu a křičím "chyťte zloděje"

Zatím bez slepic

Definujte podfuk.

Zatím bez slepic

Třeba vydělit z velké firmy malou část aby získala dotaci pro malé firmy a pak ji zase začlenit zpět. Nebo slíbit, že prodám byty nájemníkům a pak je prodat jinému. Stačí?

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

prodej výdělečné části firmy a ponechání nefunkčních zbytků státu na krku. To vše za neskutečného řevu, že stát je špatný hospodář.
Jistě, stát špatně "hospoduje", když nemá prachy z výdělku a musel vyházet lidi, kteří uměli své řemeslo.
Pokud nevíte, co mám na mysli, tak bývalé, dnes rozkradené lesní závody a lesní správy, jejichž torzo má teď vyhlašovat výběrovky na boj s kůrovcem, v němž jde o hodiny, max. jednotky dnů.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

V právním řádu demokratických zemí platí, že soukromoprávní subjekty mohou dělat vše, co není zákonem zakázáno. Babiš udělal to, co mu v té době právní řád dovoloval. Skutečným viníkem jsou Tlustý a Kalousek, ministři financí Vlády České republiky. Protože za pravidla dotací, po stránce financí, zodpovídalo Ministerstvo financí (nikoliv Regionální rady, jak lživě uvádějí veřejnoprávní média). Ptejme se, proč tehdy pravidla přidělování dotací umožňovaly přidělovat dotace anonymním firmám! Je to jasné, protože tehdejší koaliční strany (ODS a KDÚ-ČSL v čele s předsedou Kalouskem) rozkrádaly vše, co šlo!

Zatím bez slepic

řvát by se mělo na ty, kteří zákony umožňující tohle nemorální chování vytvářeli. To že je Babiš, stejně jako tisíce dalších využil, je až druhotné.
Na Babiše & spol. by se mělo řvát proto, aby tenhle stav co nejrychleji změnil.
Krádeží dle mého není to, že Babiš ty peníze čerpal, ale to že mi je nějaká svině sebrala na daních a poslala do brusele (podle vzoru prdel), kde je nějakej posranej úředník svým jménem rozděluje na naprosto nesmyslné kraviny.
Je mi tedy milejší, když Babiš ty peníze za Čapí hnízdo vrátil zpátky do republiky než aby zůstaly v bruseli a tam je prožrali úředníci.

PS. omlouvám se za sprostá slova, ale jak sluším slovo dotace rudne mi před očima

Zatím bez slepic

Pro něco jsou dotace potřebné. Na kraviny nerozděluje peníze Brusel, rozděluji se až v ČR.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

golfové hřiště je naprosto nezbytné pro náš život a je potřeba jejich výstavbu dotovat. O tom žádná. Stejně jako akvaparky a cyklostezky vedoucí odnikud nikam.
A nejdůležitější jsou Euro-cyklo-mosty. Metr mostu za milion - no neber to.

Zatím bez slepic

Před časem jsem někde četla, že golfových hřišť máme už dost. Teď nám prý chybí už jen golfisté. Kdyby ze sebe šikovně udělali "neziskovku" zvelebující životní prostředí, tam by se vešlo dotací ... :-)

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zato znám dotace na elektrické přímotopy (tehdy to zřejmě ještě nebylo z brusele) kde vzápětí došlo ke zdražení elektřiny. Kdo dneska používá přímotopy?
Dotace na tenisové kurty soudruha Langera.
Dotace na oblepení paneláků polystyrénem. Ekonomická návratnost bez dotace vysoce převyšuje životnost nejen zateplení, ale i nájemníka.
Dotace do ekologických peletkových kotlů. Stačilo pár let a stalo se to co bylo jasné od samého počátku. Cena peletek šla nahoru a kvalita drasticky dolů. Bodejť ne, když dřevo není a lisují se ze slámy. Znám jednu co si to pořídila a do dvou let přešla na topení plynem.
Teď jsou hitem dotace na nádrže na vodu. Proč proboha? Ať si to každej koupí za svý.
Ještě mě napadají dotace takzvaně neziskových organizací. Za ty bych okamžitě střílel.
A pokud jsou to dotace do sociálních oblastí tak to nemá být záležitost brusele, ale státu. Za to si ho platíme.

Zatím bez slepic

joudové jsou tu dva.
Vy a já.
Obdobné kázání jsem držel v hospodě před posledními volbami. Můj proslov ověnčil místní pobuda a netáhlo, který bydlí v dřevníku své pratety, aby nebyl úplný bezďák.
Tak tedy ta místní figurka pravila:
"Tyz je ale cyp. Jak si taky chytry, tak se nakradni z dotacy tež a něotravuj slušnych ludi s chujovinami, jak velcy kradu a nigdo jim nic nězrobi."

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Dotace jsou hlavně pro někoho výhodné. Jsou skvělé pro toho, kdo si dotacemi zvýší hodnotu majetku. Jsou úžasné pro majitele globální firmy, která se v jedné zemi napakuje (a třeba si tam natahá cizí levnou pracovní sílu) a pak táhne dál (Evropský fond pro přizpůsobení se globalizaci). Jsou výborné pro neziskovkáře, kterého dotace živí. Např. po včerejší schůzi EP se bude Kroupovo rodina radovat. V usnesení o významu evropské paměti pro budoucnost Evropy EP žádá, aby byla podporována činnost Platformy evropské paměti; aby jim byly přiděleny náležité finanční zdroje v rámci programu Evropa pro občany na podporu vzpomínkových a pamětních akcí k uctění obětí totality. EU je prostě jeden velký filantrop.
Jinak to včerejší usnesení zní, jako když ho napsal Janda, Klvaňa, Kalenský s Kolářovými dohromady. Nikdy v celé historii nebyla větší hrůza než nacismus a komunismus. EP zdůrazňuje, že druhou světovou válku začalo nacistické Německo a Sovětský svaz (přesně "důsledek neblaze proslulé smlouvy..."); musí se o tom učit děti; občané Ruska to musí už konečně pochopit. Bod 18. "konstatuje, že skutečnost, že v některých členských státech stále zůstávají na veřejných prostranstvích (parky, náměstí, ulice) pomníky a památníky oslavující totalitní režimy, připravuje půdu pro překrucování historických faktů o důsledcích 2.svět.války a pro propagaci totalitního politického systému". Dále jsou samozřejmě zmíněny všechny fóbie, které vyvolávají některé politické strany.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty sem vždycky jenom chvilkově zabloudíš, aby ses pokusil někoho nasrat ... máš ale smůlu, že se ti to moc nedaří :-P

Zatím bez slepic

To patřilo nicku rk, aby nedošlo k omylu. ;-)

Zatím bez slepic

Tak milost neboli abolici už udělil Vámi tak milovaný Václav Ruzyň své kamarádce a prokazatelné zlodějce a podvodnici Martě Chadimové, zajímavé je, že celé kavárně a nejspíše ani Vám to nevadilo. Mě teda hodně. Jinak Vás nechápu o čem mluvíte? Kapitalismus je založen na vyčůranosti a okrádání bližního. Babiš dělal jen co mu zákony umožňovali a proti Chadimové nefalšoval žádné zápisy v knihách . Nefandím mu a nejsem ani podporovatelem směru jakým se ubírá naše země ale nemám jiné řešení a tak chodím k volbám, volím své kandidáty a neřvu. A co Vy? Byl jste na nějaké demonstranci proti Bakalovi a dalším gaunerům, kteří prokazatelně rozkradli naši republiku?

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč si stále myslíte, že mám rád kavárnu? Co když jsem komunista, který má rád Havla za to, že po převratu zabránil pronásledování komunistů (případně věšení, na což mělo hodně divočáků chuť) a je naopak naštvaný na Babiše, protože soudruzi, aby se mu zalíbili, ztratili třídní pohled na svět..
,

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tato možnost je vysoce nepravděpodobná, řekl bych na hladině významnosti 0,001.

Zatím bez slepic

Rozlišujte prosím mezi zavrženíhodným a trestným. Pokud se začněte snažit účelově dělat ze zavržen zavrženíhodného trestné, Tak je to v případě Babiše politická kauza.

Mám radost, že bude tak, jako tak učiněn konec politické kauzy.

Mmj. minimálně 50% podkladů pro účely získání e.d. jsou upraveny tak, aby to dopadlo. Půjdete a budete dávat podněty k trestnímu stíhání?

Zatím bez slepic

Balzac kdysi napsal, že za každým velkým majetkem stojí zločin. U nás by se dalo říci, že za každým velkým majetkem stojí podfuk.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

50 mio za velký majetek?
Tak to jste dobrý komik.
Pokud bych se měl vyjádřit na Andyho adresu, využívá hrací plochu od jednoho mantinelu k druhému. Jistě je nemorální, jak se "svého" majetku zmocnil, ale neudělali s tím vůbec nic ani na Slovensku, kde štípnul státu rovnou celý Agrofert. Pokud tedy odsuzujete chování Andyho, měl byste jedním dechem odsoudit i zákony, které mu takové chování dovolují, a hnát k odpovědnosti politiky, kteří je prosadili.

Zatím bez slepic

Targusi, souhlasím s tím, že zákony, které podfuky umožňují, nestojí za nic. To ale nic nemění na tom, že za zneužíváním stojí konkrétní lidé. Já odsuzuji jak ty zákony, tak Andyho. Klidně bych ty bývalé politiky hnal ke zodpovědnosti, jenže ti už tam mnohdy nejsou, zatímco Andy se tváří jako spasitel, jako čestnost sama. Podle mě je to o morálce. Mnohé z toho, co mi má morálka zakazuje, je dle zákonů povoleno, nebo minimálně je nestíhatelné. Ale zkrátka obyčejná slušnost mi velí takové věci nedělat. Andy má toto evidentně posunuté úplně jinam, protože jinak by tušil, co lidem vadí na Čapáku nebo korunových dluhopisech. Mrzí mne, že spousta lidí toto nevidí a omlouvají Andyho pod různými záminkami, jak že jde o drobné, že jiní kradou taky atd.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

zvíře.
Anebo máte aspoň zvířecí mozek.
Víte, jak uvažuje mozek třeba takového dinosaura? Funguje stejně, jako počítač, ve dvojkové soustavě.
Obvodem prochází proud - ano - přiřadíme číslo jedna.
Obvodem neprochází proud - ne - přiřadíme číslo nula.
Nic více mezi tím.
Žádné složité přemýšlení nad skutečností, že když ten proud přestal proudit, musel asi někdo přerušit obvod. Prostě hlavně nepřemýšlet.

Dobrali jsme se k tomu, že zákony jsou - řečeno "po našimu", po goralsku - na milu pi*u.
Ale politici, kteří je schválili a kteří moc dobře věděli, na co zadělávají - viz Klausova nefalešná větička, že ekonomové musejí být pořád o malý kousek před právníky - tedy politici už tam nejsou, takže podle logiky dvojkové soustavy - není proud - ne - číslo nula, vše ostatní bylo, je a bude v poho a Andy je kurva převlečená za kamaráda.

Zatím bez slepic

Někdo tyhle lidi nazývá bioroboti. Z módu "zločinec podle práva" byli nyní přepnuti do módu "zločinec podle morálky".

Zatím bez slepic

Dostáváme se k mému oblíbenému označení Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky: "Zločinecká organizace".

Zatím bez slepic

z pohledu miliardáře za velký majetek nepovažuji. Také jsem to nikde nenapsal. A vidíte, i těch mizerných 50 mio stalo miliardáři za podfuk.
Holt nikdo nemá tolik, aby nepotřeboval krást.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty už jdi radši sledovat ČT24 ať ti něco důležitýho neunikne ...

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A vy si opravdu myslîte, že jiný podnikající miliardář to nedělá? To pak ale, bohužel nebo bohudík pro vás, neznáte skutečný svět. Ještě mi napište, že fakt věříte na dobromyslné filantropy :-)
Prozradím vám malé tajemství, v současnosti se dvě mocné vlivové skupiny perou o to, kdo bude mít právo oškubat nás, většinu.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk
Kolik těch obětí zločinu je po přehradách,nezvěstných,nebo střeleno jako Mrázek.
Snad i kolem toho Kalouska se objevila mrtvola.

Zatím bez slepic

Nejvíc podfukářů osvobodil Václav Klaus starší svou amnestií. Souhlasím s Vámi, že to bylo od prezidenta nemorální.

Zatím bez slepic

Tam nešlo ani o podfukáře, ani o morálku, to byla ťafka našim nezávislým, moudrým a spravedlivým orgánům (ne)činným...atd, za to, že se s tím bezradně s....ou dlouhá léta (zimy nepočítaje).

Zatím bez slepic

Větší ťafka by byla platit je od úkolu...než jim ubrat práce☺

Zatím bez slepic

No, podle mého názoru je toto právě ukázka, proč se MZ nikdy prezidentem neměl stát. Prezident by nikdy neměl zasahovat do živých kauz. MZ byl vždy proti milostem a já s ním v tomto souhlasil. Jenže něco jiného je milost dát po skončení kauzy a něco jiného je jasně říct, že je vlastně jedno, co nejvyšší státní zástupce udělá, protože jeho veličenstvo to stejně rozhodne dle sebe. Nelíbilo se mi to u Havla i Klause a tohle je tuplem brutální. Tady je jedno, co si myslíme o Čapím hnízdu, tady jde o zasahování do živé kauzy.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zastavení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše je pravomocné. Proti rozhodnutí Městského státního zastupitelství v Praze nadále nestíhat předsedu vlády a ostatní obviněné v kauze dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo nepodal žádný zúčastněný stížnost. Rozhodnutí nabylo právní moci dne 17. 9. 2019.
Pokud by do této kauzy vstoupil Pavel Zeman a chtěl trestní stíhání obnovit, znamenalo by to pouze to, že se posral strachy z kavárenského řevu.
Mimochodem, kolikrát už se v historii ČR stalo, že nejvyyší státní zástupce tímto způsobem obnovil trestní stíhání?

Zatím bez slepic

Kolikrát nejvyšší státní zástupce něco neposvětil nevím, je to zajímavá otázka. Zato ale vím, že zastavení kauzy v této chvíli se děje asi v 1% případů a je znakem naprosté neprofesionality. Osobně se domnívám, že je to na kárné řízení - ne proto, že státní zástupce toto zastavil, ale proto, že to trvalo 4 roky, ačkoliv jak to dnes líčí, to vlastně bylo jasné. Podle mě je vyjádření prezidenta opravdu hodně za hranou. Dokud to nejvyšší státní zástupce neposvětí, stále to není uzavřené. Je to stejné, jako vyjadřovat se k případu v situaci, kdy běží lhůta na odvolání.

Zatím bez slepic