Než se bude něco zakazovat...

Autor

Pamatujete na výbuch ve Vrběticích? To je už hodně dávno… Dlouho to byl případ nešťastné události. Výbuch ve velkém skladu munice, ze kterého byla spousta dalších menších výbuchů… pravděpodobně nedbalost při manipulaci nebo nevhodné uskladnění. Policie vyšetřovala i verzi, že šlo o zametení stop po nějakých temných kšeftech, ale nic se neprokázalo a takto by to i zůstalo, kdyby vrchní čučkař Koudelka nepřišel se senzačním odhalením, že za výbuch mohou ruští agenti Čuk a Gek.

Tehdy kvůli tomu málem padla vláda. Pamatujete ty ztrápené obličeje na tiskovce? Ani prezident Zeman se tehdy netvářil nijak valně. Tehdy se mluvilo o nezvratných a jednoznačných důkazech, hned následovala různá vyhoštění a prudké zhoršení vztahů s Ruskem, udělala se řada v podstatě nevratných kroků… a pak nastalo ticho. Vyšetření skončilo, zapomeňte. Neukázali nám žádný důkaz, nepopsali nám, jak to celé proběhlo, všechno bylo tajné, tajnější a nejtajnější… ale přesně tudy vedla cesta k dnešní pětidemolici.

Pochybností tehdy bylo hodně… já o nich také psal. Například, že muničák se neodpaluje tak, že tam začne hořet, hasiči přijedou až tam, zdokumentují kouř i oheň a pak se celkem v klidu stáhnou. Když agent uklízí, použije nějaký pekelný stroj a nekamufluje to táborákem, který si navíc dlouho v klidu plápolal a nikde nebyla žádná jistota, že prostě jen nedohoří a žádný výbuch se konat nebude.

Pochybnosti byly, veřejnost vznášela dotazy, ale nic z toho nebylo. Prostě věřte Koudelkovi a spřáteleným tajným službám, veřejnost je přece z podstaty blbá a není důvod jí něco říkat. Pro to jsme klíči necinkali, aby si kdejaký buran dělal obrázek o vyšetřovací práci tajných služeb a prokletými otázkami zpytoval jejich metody a výsledky.

Pak byly volby….

Nemohu si pomoci, ale já dneska vidím druhé Vrbětice. Našeho šíleného střelce na filozofické fakultě. Ne, nehodlám se zabývat tím, jestli policie mohla dojet o pět minut dřív. Byl to první případ amerického střílení a žádné policejní cvičení nenahradí zkušenosti nabyté v akci. Ale začíná mě štvát, že to vedou přesně stejným směrem jako vyšetřování ve Vrběticích. Hlavně aby se o tom moc nemluvilo, hlavně aby to bylo tajné, hlavně, aby se nějací burani moc nezajímali o podrobnosti… nejlepší bude, když budou všichni tak zticha, že ani nezmíní vrahovo jméno…

Já chci informace a měli bychom je chtít všichni. A úplně nejvíc by informace měli požadovat majitelé zbraní. Jinak z toho bude přímá cesta ke zhoršení jejich postavení. Už teď jsou liberální mééédia plná výzev k odzbrojení obyvatelstva. Tak jako jsme se měli dožadovat výsledků v kauze Vrbětice, teď bychom měli mnohem hlasitěji volat po informacích z vyšetřování.

Například… Víme, že měl střelec vícero zbraní. Ale vlastně nevím, jestli policie kdy řekla, o jaké zbraně šlo. Viděli jsme fotku jedné pušky na kolejích. Kde jsou fotky ostatních zbraní? Dozvěděli jsme se, že se prý našel dopis, ve kterém se Kozák přiznává ke střelbě v Klánovickém lese. Ale bez jakýchkoliv podrobností. Kde přesně se v domě našel, za jakých okolností se našel, našli ho v den střelby nebo až za týden? Co v něm bylo napsáno? A hlavně… co tam bylo napsáno, kromě hentoho přiznání?

Teď už to vypadá, že jsou dopisy dva. Jeden, co našli u něj doma a jeden co našli na fakultě… Jak to doopravdy bylo?

Také jsme se ještě nedozvěděli nic o tom, jak Kozák vlastně vraždil. Ano, běhal asi pět minut nahoře za zábradlím. Ale co dělal předtím? Chodil po chodbách a střílel? Chodil do poslucháren a učeben? Jak se pohyboval po budově? Mrtvých prý bylo patnáct, ale jména známe jen čtyři. Zraněných bylo ještě víc a je tam ticho po pěšině.

Já vím… pieta a ohledy. Ale sakra, už teď je veřejný prostor plný domněnek a nedůvěry. Už teď se policii nevěří a nevěří se jí ne proto, že je skoupá na slovo, ale že je důvodná obava, že takhle skoupá na slovo zůstane trvale. Podezření, že v celém případu něco smrdí, neustále roste a drobných indicií, že se taková tragédie někomu ohromně hodí, těch také přibývá.

Je v našem zájmu vědět všechno a to co nejdříve. Česká republika není jako USA a není jako západní Evropa. Nemáme tu miliony muslimů. Nemáme tu americký styl vyučování, nemáme tu americké zákony o zbraních, nemáme americkou povahu. Jsme jiní. Než začneme dělat totéž, co dělají po každé střelbě v USA, rád bych věděl co nejpodrobněji a co nejpřesněji, co se vlastně stalo. Když důchodce Balda pokácel strom na koleje, tak jsme věděli o každém jeho zaškrabání na zadku a věnovala se tom speciální čísla časopisů. Nikdo tenkrát nebyl zraněn. Teď máme patnáct mrtvých, k tomu pětadvacet zraněných a víme jen to, co „nedopatřením“ uniklo a co přinesli jednotlivci s mobily.

Jaký byl Kozák člověk, jaké prostředí ho formovalo, co se učil na fakultě, co psal, natáčel? Jaké názory projevoval? Byl podobný jako ten jeho spolustudent, co měl na profilu, že je třeba zrušit důchody i důchodce? Jestli střelec napsal nějaký manifest, tak s ním chci být seznámen. Jako jsme o Baldovi věděli, „jak se zrodil terorista,“ tak chci vědět, jak se zrodil Kozák.

Kde jsou novináři, když je potřebujeme?

Já nechci druhé Vrbětice. Ty první nám přinesly Fialu a tyhle druhé nám mohou přinést něco ještě mnohem horšího. Chci vědět, co se stalo. Chci to vědět naprosto podrobně. Chci vědět všechny detaily. To je jediný způsob, abychom neměli další hysterické volby s hysterickým chováním politiků i voličů. Vybízím především majitele zbraní, aby volali po informacích z vyšetřování… pokud se nebude mluvit o tom, jak to s Kozákem bylo, tak se bude mluvit o tom, že nemáme mít doma ni špičaté nože, natož pak pistole či pušky. Když je někde fotka Kozáka, tak hned vedle je fotka Černochové s podobným kvérem, Zdechovského Tomík se vzduchovkou a Fiala jak se radostně přehrabuje v nábojnicích. Tohle je teď nejběžnější narativ, kdo je tragédií vinen. Pořád se u nás mluvilo o tom, jak jsme ve válce… Jestli nechcete přijít o unikátní evropský postoj ke zbraním mezi lidmi, tak rozhodně není na místě, aby se ve vyšetřování cokoliv tajilo.

Volejme o informacích. Tlačme na policii i na ministra vnitra. Tajné vyšetřování dopadne tak, jak mocní potřebují. Veřejné a kontrolované vyšetřování dopadne tak, jak to bylo. Padni komu padni. Chování policie i ministerstva příliš ukazuje, že mají co skrývat. Než začne veřejná debata o zbraních, měla by proběhnout veřejná debata o této tragédii a měla by to být nejširší debata, jaká se u nás kdy vedla. Cokoliv, co v této kauze zůstane tajné, to se obrátí proti nám a bude použito proti nám.

Už teď to vypadá, že policie má nejvíc práce s chytáním těch, kteří na sociálních sítích něco blbě plácli… o tom nás informují, ale že by zveřejnili alespoň přepis střelcova dopisu… to ani náhodou.

Jestli se belzebub v něčem předvedl, tak v té naprosto debilní hlášce, že se o Kozákovi nemá mluvit, aby to náhodou nikoho neinspirovalo. Hérostratos zapálil Artemidin chrám před dvěma a půl tisíci roky a pořád je jeho jméno známé. Vždycky to tak bude. My se naopak musíme dožadovat i těch nejmenších podrobností. Pokud to neuděláme, tak o zákonech na naší ochranu rozhodne pár chytrolínů, kteří to nedělají kvůli našemu bezpečí, ale kvůli svým zájmům.

A kdo tvrdí, že veřejnost není dostatečně způsobilá, aby znala všechny detaily, ten ať si jde někde založit svoji soukromou diktaturu. Dokud tady máme alespoň zdání demokracie, tak bych prosil, abychom byli seznámeni úplně se vším. Chci se rozhodovat podle reality, ať je jakákoliv, ne podle nějakých papalášských pseudohodnot. Nejdřív chci vědět, co přesně se stalo a pak teprve budu mít názor, co by se s tím mělo dělat.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (435 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

toho zavražděného nemluvněte z Klánovického lesa ?? To se jediný novinář nezeptal ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (138 hlasů)

je jediná informace, která by měla být utajena.

Dovedete si představit tu dávku nenávisti, kterou by schytala přes internet, mobil i napřímo?

Průměrný počet slepic: 2.3 (41 hlas)

........ pokud tedy vůbec existuje ;o)

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

jsou tam jenom dvě slepice a jedno kuře. Polovina z nás by tedy ráda věděla, jak se jmenuje matka vraha. A možná i kde bydlí a jaký má telefon.

Proč to potřebují vědět?  Aby si na ni zchladili žáhu aniž by věděli, má-li na tom činu nějaký podíl? Znám lidi a proto vím, jak by to dopadlo. Štvanice by se účastnili hlavně lidé, kterých se to vůbec netýká.  Protože "morálka". 

Průměrný počet slepic: 2.8 (34 hlasů)

Prase sice ještě nemáš, ale přesto nás pohlavkuješ, protože už vidíš, jak budeme ty jitrnice žrát bez chleba. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.3 (38 hlasů)

Mám vás (podobné typy) dobře nastudovány. Jednou se zalknete vlastní bezmocnou nenávistí.   A dost, trolle!

Průměrný počet slepic: 2 (27 hlasů)

Že nás studuješ. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

na webu neCT24 kolují odůvodněné palčivé otázky které jsou stále bez odpovědí.
Nález dopisu, v němž se útočník z Filozofické fakulty přiznal k vraždě v Klánovicích, vyvolává otázky.
▪️Od chvíle nalezení zastřeleného mrtvého otce, prohledávali policisté dům v Hostouni skoro 24 hodin, řekl policejní prezident Vondrášek na tiskovce 22. prosince. Dopis našli až po šesti dnech?
▪️Napsat dopis na rozloučenou i s přiznáním a nechat ho v domě plném nástražných bomb, to dává smysl?
▪️Proč policie sledovala stopu cizince a prováděla razii na ubytovnách?
▪️Proč dosud nepadla žádná zmínka o matce zastřeleného miminka? Na sociálních sítích teď kvůli tomu koluje fáma, že vrahem je prý ukrajinský uprchlík, který zjistil, že jeho žena, jež přijela do ČR dřív, si tu vzala Čecha a měla s ním dítě.

zdroj: https://t.me/neCT24/47756

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

Že bych špatně viděl? Dotaz zní na matku zavražděného nemluvěte, nikoliv vraha. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

amen

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já tedy na žádné dopisy a přiznání, které se našly, nevěřím (nevypadal, že by to chtěl policistům nějak ulehčit...). To by mobilem nesděloval matce, že jde spáchat sebevraždu. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)

Dva roky vládnutí lhářů z Pětikoalice přechází z tragičnosti do frašky. Snad nikdy v historii, to ani v případu Standy Grosse a křišťálovém původu peněz na jeho byt přinesených strýčkem v igelitce či u nahých fotek Mirka Topolánka na zahradě proslulé italské vily se český národ tak nezasmál, jako u projevů a výroků členů současné vlády. Petr Fiala nás drtí svými jasnými signály, ze kterých sám vnímá (asi jako jediný) jistý posun k lepším zítřkům, zároveň dokáže některé politology a Šafra z Forum24 přesvědčit o vlastních neuvěřitelných schopnostech vést stát. Sám Šafr o premiérovi hovoří v superlativech a jeho poslední projev si jistě pustil několikrát, přičemž je dost možné, že dosáhnul orgasmu.

Nic na tom, že fakta hovoří zcela jasně proti němu. O stavu ekonomiky není třeba hovořit, výsledky hospodaření Pětikoalice jsou tristní. Díra v pokladně má rozměr Grónska, vlastnosti jiné díry, tedy té černé známé z vesmíru, prostý občan je na předposledním místě zájmu vlády, to proto, že na úplném chvostu zůstávají senioři. Nálada ve společnosti je na bodu mrazu a rekordně nízkou důvěru ve vládu projevuje poslední pětina naivních obyvatel České republiky. Mezi ně patří ortodoxní fanatici z řad příznivců rudozelených Pirátů, obdivovatelů ,,pospolitosti a spravedlnosti v EU zvaných liberálové, ekofanatických břídilů neschopných pochopit komerční podstatu Green Dealu, zblblé a zmanipulované mládeže a nakonec zaměstnanci vládou či americkými vlastníky dotovaných médií.

Nezapomněli jsme na někoho? Tato pětina národa kvalitativně usazená v bahnu globalismu a eurohujerství možná ještě dokáže tleskat bludům plynoucím z prolhaných úst Petra Fialy. Snad ještě nikdy v minulosti se ten zbytek Čechů, Moravanů a Slezanů tolik nebavil, byť křečovitě, nad tím, co je tato vláda schopna vyprodukovat a reproduktovat navenek. Tolik vtipů vytvořených na impulsy vysílané Fialou, Rakušanem, Válkem, Adamovou Pekarovou či Lipavským s Bartošem a Richterovou jistě nikdo před volbami nečekal a projevovaná stupidita představitelů Pětikoalice předčila všechna očekávání.

Přesto v posledních dnech král humoresky Fiala výrazně zaostává za ministrem vnitra Rakušanem. Kdyby jakákoliv smrt lidí nebyla tak tragickou událostí, museli bychom nabít dojmu, že na policejním ředitelství či přímo na Ministerstvu vnitra proslulém dosud naháněním dezolátů dovolujících si říkat pravdu s jistým předstihem před pozdějším odhalením reality vzniklo oddělení srandy. Jak jinak lze vnímat průběh vyšetřování zákeřné vraždy dvou lidí v Klánovickém lese zakončené ujištěním Rakušana, že balistická zkouška, která nikoho z národa mimo té pětiny propětokoaličních fanatiků o reálném vrahovi nepřesvědčila. Musel přijít argument průraznějšího kalibru. Tím se stal dopis na rozloučenou studenta, který nejdříve zastřelil tátu, poté údajně nainstaloval vcelku funkční nástražný výbušný systém v domě svých rodičů, aby se nakonec v balistické vestě v MHD vydal vyvraždit filozofickou fakultu, bohužel jinou, než kterou si vytipovali policisté.

Celé to smrdí a nutí nás zamyslet. Tolik možných spekulací, které kolem obou událostí vznikly, by si nevymyslel ani proslulý Raymond Chandler, autor mnoha detektivek, jejichž hlavní postavou byl Phil Marlowe. Sociální sítě jsou plné úvah odborníků i amatérů o možných variantách průběhu obou kauz, jejichž vysvětlení Rakušanem a jeho týmem jsou naprosto neuspokojivé a zcestné. Právě poslední trumf v podobě přiznávacího dopisu už je skutečně za hranou a pro logicky uvažující jedince poslední kapkou k tomu, aby naprosto ztratili důvěru v dosavadní vyjádření ohledně vyšetřování v obou případech Rakušanem spojených do jednoho. Je mnoho vyřčených otázek, na něž nikdy odpověď nedostaneme. Vše to připomíná scénu z listopadu 1989, kdy fiktivní smrt studenta Martina Šmída urychlila státní převrat. Jeho roli ve skutečnosti sehrál agent a poručík STB Ludvík Zifčák alias Milan Růžička jdoucí v čele studentské demonstrace, kterou přivedl na Národní třídu. Jisté je, že Zifčák se před samotným 17.listopadem scházel s disidentem.

Pokud je pro Vás těch jmen na jednoho člověka mnoho, neklesejte na mysli. Konstrukce smyšleného úmrtí si tolik převleků vyžadovala a poplašná zpráva o smrti vůdce demonstrace měla vzbudit chaos. Předání moci bylo dopředu sjednané, divadlo ji mělo ospravedlnit. STB už tenkrát měla smysl pro vytváření událostí určujících další běh dějin. Celý nynější soubor vražd způsobených jedním šíleným střelcem a studentem vlastnícím zbraně údajně za půl milionu nakoupených během 3 měsíců od vydání zbrojního průkazu prostě nesedí. A informace o okolnostech postupně vypouštěné Ministerstvem vnitra, Policií ČR a bombastickými články se zvýrazněnými nadpisy jako nově objevené balónky působí věrohodně stejně, jako pohádky barona Prášila či výroky loutky Pinocchia doplněné prodlužováním jeho nosu.

Nevíme tedy, dozví li se český občan někdy skutečnou pravdu o obou střelbách a zavražděných. Celé to totiž závání stejnou fikcí, jakou bylo na Národní do futrálu zabalené tělo mrtvého a neexistujícího studenta Šmída. V době, kdy se projednává zákon o zbraních, je to podezřele načasováno. Zakrytí ukrajinské stopy v Klánovicích (je li reálná či nikoliv, to už se nedozvíme) či měnící se počty mrtvých v případu střelby na fakultě a zvláštní přístup Policie v tomto případu, nejasnosti kolem vzdání se a pár dalších indicií, to vše vede ke spekulacím. A nakonec tu máme sbírky na oběti. Proč se vybralo 32 milionů korun na pozůstalé obětí v Klánovicích, když je nikdo nezná, či na co má být další sbírka pro pozůstalé po obětích masakru na fakultě? Peníze mrtvé milované nijak nanahradí. A opravdu se zbylí po mrtvých dostali rázem do finanční nouze? Celé je to prostě divné a má to tragicko-komediální nádech. Netušíme, co vše má být zakryto, jisté však je, že to komplexně směřuje do světa pohádek, bájí a lží, ve kterém si Pětikoalice tak spokojeně chrochtá. Podobně, jako celá tzv. Sametová revoluce a přerod Havla z disidenta na ikonu čestnosti a vlastenectví. Těch proč? a jak? je tu prostě přespříliš.

AUTOR: Jindřich Kulhavý 28. prosince 2023👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (194 hlasů)

celkem dobrej borec, můžeš si u něj dát pivo v hotelu Džbán v K. Studánce

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Politici, ministři, státní úředníci, policie, armáda, tajné služby, státní zástupci i soudci  nejsou soukromí podnikatelé, ani podřízení nějaké firmy. Nepodléhají nikomu v Bruselu ani ve Washingtonu. Jsou "zaměstnanci" lidu, jemu podřízení, jemu zodpovědní a jím placeni! Jen a jen lidu skládají účty, z jeho vůle vykonávají své funkce! Práci pro lid a republiku by měli vykonávat profesionálně, svědomitě a s pokorou.

Jak se ale chovají? Jak feudální vrchnost k poddaným! Jak si to vůbec dovolují s lidmi tak jednat, za co nás považují? Kdo jim dal právo rozhodovat o nás bez nás, rozhodovat co smíme a nesmíme, co můžeme vědět a co nesmíme, čemu jsme schopni rozumět a jaký máme mít názor?! Nedovolme v příštích volbách vstup do politiky amatérům, kariéristům, farizejům a zlodějům. Nepověřujme vládnutím lidi "bez historie", kteří ve svém životě nic užitečného neudělali, kteří jen studovali, jen řečnili a rozdávali rozumy, jen byli přisátí na státních penězích, jen by chtěli rozhodovat o jiných, aniž by doposud cokoliv postavili, vybudovali a dokázali.

Víte co je tragické? Že de facto neexistují žádné kontrolní mechanismy! K čemu je nám drahý úřad ombudsmana? K čemu jsou nám státní zástupci a soudy až po ten ústavní? K čemu je nám veřejnoprávní televize a rozhlas? K čemu máme tisíce "hlídačů demokracie" když současně pomáhají umlčovat opozici a když se bojí být objektivními? K čemu nám je NKÚ nebo ÚOHS? Jaké svědomí mají umělci, studenti a jejich profesoři? Vždyť my obyčejní lidé už nemáme ani tu pověstnou lampárnu! Jsme v ještě větší prdeli, než z jaké jsme před 34lety vylezli.

Lidé bděte!

Průměrný počet slepic: 4.7 (148 hlasů)
Trvalý odkaz

To je oblíbené heslo novinářů i jejich kritiků. Ono je to jednodušší ti, kteří vědí tak se tváří tajemně jak hrad v Karpatech a ti, kteří o tom chtějí něco vědět tak si vymýšlejí. Načež se ozvou jiní, že to bylo jinak (ale taky nic nevědí) a už to jede. Ne, není to komplot, je to lidská vlastnost dělat se zajímavým. Ale má to za následek takové množství neověřených, neověřitelných a podhozených informací, že se v tom nikdo nevyzná a aby někdo určil, co je pravda a co ne, tak to teprve ne. 

Děje se to tak vždycky a nejen u nás. Vezměte případ "Twins". Čím je ta tragédie starší, tím víc teorií  a vysvětlení existuje, jsou celé klany různých vykladačů, které se odkazují na jiné vykladače, kteří z toho odvozují důkazy pro své teorie  - a celé je to vlastně už jen bezcenný informační šum. 

Vyšetřování skončilo, zapomeňte!  Mohou za to Židi, fašisti, komunisti, Rusové, muslimové atd. Kdokoliv, kdo se zdá autorovi  vhodný k tomu , aby byl obviněn. Stejné jako  ve světově proslulé kauze Covidu -19 - určitě si vzpomenete, že virus byl ze špatně uvařeného netopýra nebo unikl z tajných amerických biochemických laboratoří nebo ho na tom tržišti  rozšířila čínský vláda, aby dosáhla dalšího stupně zotročení svého obyvatelstva atd. Nemá smysl pokračovat. Když napíšete jenom to, co se dá ověřit. je článek značně chudý, nudný.

Stejně tak nemá cenu číst diskuzní příspěvky k jakémukoliv článku na blogu/webu po uplynutí určité doby, kdy už bylo všechno podstatné řečeno a diskutéři buď píší o něčem jiném, nebo jen tak plácají, případně se vzájemně napadají. Pokud se na daném blogu pohybujete delší dobu tak zjistíte, že diskuzní příspěvky jsou jen od několika "!provařených" diskutérů, jejichž geopolitické a etické názory znáte a málokdy vás dokáží překvapit.

A nemusí to být přímo trollové.

Průměrný počet slepic: 3.5 (52 hlasů)

má prý krátké nohy, ale takové docela pěkné a svůdné!

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

.. ale na krátkžch tratích překonává všechny rekordy.

Stanislav Jerzy Lec - Tisíc a jedna fraška

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

si lžem do kapes. Lže prezident, lže premiér, lže plebs. Takoví jsme prostě dnes.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

.... když řeknu te své, že jdu na dvě. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

jelikož nerad lžu, tak vychytrale říkám, že za chvíli přijdu. Těžko říci, jak dlouho trvá průměrná chvíle...

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

co byste chtěli od novinářů? Současný novinář musí být uvědomělý, tzn. silně probuselský, proevropský.  Současný novinář musí vědět, že není komunista jako komunista. Komunista Pavel není totéž co komunista Jakeš. I když přednes jejich státnických projevů je zhruba na stejné inteligenční úrovni. Já si třeba myslím, že Jakeš byl sice blbý komunista, ale alespoň poctivý komunista. Pavel byl.... to už je jedno. Dnešní novnář vám zjistí neuvěřitelné a překvapivé informace o řezání hlavy za živa Otýlie Vranské. Ovšem, o nějakém bezvýznamném, aktuálním, masovém vrahovi Kozákovi vám samozřejmě nic zjišťovat nebude. Nebylo by to státnické a hlavně prý etické. Jistě by ho chtěla celá armáda studentů humanitních věd napodobit.

Dnešní doba je přímo posedlá všemožnýma úchylama a úchylkama. Široké okolí pražské fakulty je doslova poseto svíčkami. Docela mně uniká smysl těchto posedlých milovníků svíček. Jistě, svíčka je levnější než třeba plyšák, ale k čemu to je dobrý? Vrátí to někomu život? Mně to přijde jen jako hodně laciná exibice lidí, kteří mají exibicismu sklony. Přijde mně, že spousta takových lidí má nakoupeno celou škálu svíček a jen čekají až se někde něco stane a šup! Je třeba si užít svojí chvilku slávy a utíkat zapálit svíčku. Vždyť je to tak krásně lidské a zároveň laciné.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

 Líp než rozsvítit svíčku, by se měli snažit aby se jim rozsvítilo v hlavě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)

člověku, kterému stačí rozsvítit svíčku, v hlavě nerozsvítiš, bohužel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

Oni taky mohli ve svém oprávněném hněvu a hlavně v davu naběhnout do nějaké zbrojovky a zlynčovat dělníky u výrobních linek. Nebo umlátit zedníky, že stavějí takové nebezpečné balkóny, ideální pro střelce. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

afektovaných lidí. Všimněte si herců a zpěváků jak jsou afektovaní, jak přehrávají, jak z nich pozitivní nebo negativní emoce jen tryskají. Je to jen divadlo, jen póza, příležitost na sebe upozornit, být alespoň na chvilku zajímavým. Jejich gesta, jejich oblečení nebo účes jsou jen mimikry, které se přizpůsobují době, módě, situaci. To vše svědčí o falešnosti a pokrytectví člověka. Jsou to exhibicionisté. Denně tragicky umírají nevinní, slušní a hodní lidé, ale záplavy svíček, kytek a plyšáků na místě tragédie, nebo jejich bydliště, nejsou. Protože tam nejsou kamery, fotografové, novináři a není to "in". Proč by tam měl někdo exhibovat, když ho nikdo nevidí? Mně je také smutno z tolika mrtvých studentů, chápu tu tragédii, ale naprosto nechápu proč bych měl jet na druhý konec města a zapálit tam v pořadí již 758 642 svíčku. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (56 hlasů)

těch kamer a mikrofonů. Tedy žurnalistů. Máte (snad) komunistické smýšlení, ale rovný pohled na svět, na lidi. 

Ale komunismus vyžaduje "třídní pohled". Ten vy nepraktikujete, píšete o tom co vidíte, tak komunista nejste. Jenom dobrý pozorovatel. Fandím vám - ale budete občas mít problém svůj pohled obhájit. Ale stejně jako já víte, že pokrytectví je k ničemu. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

si z nás dělá prdelky. Už nikdy více Vrbětice! Aby si Koudelka upevnil svůj "flek", zjistil že za výbuchem stojí Rusové - Čuk a Gek. Tím začala "naše" válka s Rusy, která se samozřejmě vésti do vítězného konce musí. A tak přišla nová vláda, která má války docela ráda. Vysvětlení kloudné není, jen jedno je prý zcela jisté: Rusové jsou teroristé.

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

přesně definovat přínos důchodců pro stát (především těch dosud pracujících), ale troufám si tvrdit, že přínos těhle studentů  humanitních oborů (zde se mně příčí vyslovit slovo - věd) pro stát je nulový. Dokonce, mnohdy spíše mínusový.

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)

Budou vyrábět problémy, aby je následně mohli řešit. A obojí jim budeme muset zadotovat.  ;o))

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

jen proto, že se museli uživit. Proto jejich práce musela být užitečná. Musel z ní mít někdo prospěch - rodina, sousedé, jiní lidé, společnost. Práce musela vytvářet materiální nebo duchovní hodnoty, o které byl zájem, které měly směnnou hodnotu, za které byl někdo ochoten zaplatit. Jakkoliv krásná a ušlechtilá byla ta práce nebo to zboží, ale nikdo ho nekoupil, nezaplatil za ní, byla k ničemu. Jen kecy nemají cenu. Dnes jsou v Česku podle mého názoru stovky tisíc lidí, kteří "pracují" a z výsledků této "práce" žijí, ale kdyby nebyli, nikomu by nechyběli. Kdybychom neměli lékaře, učitele, úředníka, pekaře, sedláka, popeláře, truhláře, zedníka nebo prodavačku, bylo by zle. Ale když si prohlédnu názvy studijních oborů a fakult, u desítek z nich není jasné co ti absolventi budou vlastně dělat, co bude jejich "výrobkem, zbožím, službou"! Kdybychom těmto lidem nedávali příležitost žít na úkor druhých, nepotřebovali bychom tu žádné gastarbeitery!

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

ten Klein není blbec ein. Má  šedesáttři soukmenovců, dobře vyštudovaných na důchodce lovců.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

jeden z "mladých lidí", kterým naprosto chybí soudnost a dokážu si jej docela dobře představit jako hromadného nebo sériového vraha. Už jenom taková otázka: Až sám "dostárne" do důchodu - bude mít stejně radikální názory jako dnes? Že bude mít dost svých prostředků, aby důchody nepotřeboval? A co když nebude? Spáchá snad sebevraždu, aby tu nesmrděl?

Sobectví toho člověka je absolutní!

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

Na webu neCT24 na Telegramu Ivan Šrámek pod titulem "Hnízdo potencionálních vrahů" ohledně profilu osoby se jménem Viktor Klein (studoval na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy, žije v Praze pochází z Karl.Varu a má 63 přátelů ) se odůvodněně ptá:

Toho už také stíhá Policie ČR za nebezpečné nedemokratické projevy nenávisti, evidentně směřující a navádějící k násilí a agresi? Co myslíte? Navíc hanobí naší státní vlajku! Není na to nějaký zákon?
zdroj: https://t.me/neCT24/47792


Přidám k tomu i moji otázku: Co znamená výkřik do tmy tohoto fanatika "Zrušte důchodce"? To zní jako přímá likvidace důchodců zastřelením! Již jednoho střelce a masového vraha vyškoleného na FF bohužel máme, že by i jiní případní vrazi z tohoto hnízda se chystali vylétnout? Každopádně po této přímé výhrůžce "Zrušte důchodce" dochází k logickému závěru "DŮCHODCI A OBČANÉ STARŠÍHO VĚKU V NAŠI ČR BDĚTE !!!
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

se za mnou staví osobně, sráč

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

GIBS prověřuje zásah na filozofické fakultě

To je článek, který se objevil v průběhu svátků na SEZNAMu. Do komentáře jsem se vyjádřil velmi stručně: "Netuším, proč se o tom píše, to je snad zcela normální postup u bezpečnostních složek. Než to sledovat v přímém přenosu některých pochybných novinářů, by měl na konci vyšetřování vystoupit zástupce GIBS, který by měl nejdřív přímo zúčastněným a následně veřejnosti sdělit konkrétní závěry. Takto není jisté, zda GIBS nebude řešit politické zadání kohokoliv."

Jen bych dodal, nejen GIBS, ale kriminální služba, BIS a vedení UK a ti všichni ve vzájemné spolupráci musí vyšetřovat. Nemusí tolik tlačit na zasahující policisty, stačí důsledně zdokumentovat příchod útočníka do budovy a pohyb po ní, v návaznosti na to pohyb zasahujících policistů, jaké měli možnost. Ale řešit spoustu otázek okolo, otázek, které útoku "chlapce" PŘEDCHÁZELY.  Je věcí, koho a jak, výhradně určené vyšetřovací složky osloví. Že existuje reálný předpoklad a snaha určitých funkcionářů výsledky "upravit", o tom si nedělám iluzi, tím spíš může hodně udělat už předložení otázek, které už jsou na světě. Vyvrátit existující pochybnosti o vývoji, který události předcházel, to už nelze tak lehko zamáznout.

Daniel Sterzik a řada dalších lidí vyslovila množství zatím nezodpovědných otázek, které by pátrajícím složkám mohly být osnovou, aby po vyšetření celé strašné události mohly vhodným, pro rodiny obětí citlivým způsobem, předložit výsledek vyšetřování, který by neměl končit konstatováním - vyšetřeno, zapomeňte.

Před tím ovšem, kromě kondolencí už měli zodpovědní politici a především nadřízení vyšetřujících orgánů srozumitelně oslovit celou veřejnost stylem: Vyšetřujeme, dejte nám čas dávejte nám podněty, pokud máte informace. Nevím, jaký čas na to mohou orgány mít, ale domnívám se, že už teď mají dost informací o pachateli, i jeho pohybu, nejde než o to upřesnit zatím chybějící střípky případu, které související s konkrétní znalostí toho mladého člověka. Měl profesory, sám zřejmě ze své úrovně přednášel, byl v kontaktu se studenty, známými, vrstevníky, rodinami, nákupy materiálu a zbraní rovněž nebyly anonymní, zkrátka neměl by být problém i bez jeho účasti dopátrat důvod, proč se dostal do stavu, ve kterém způsobil tolik neštěstí. Vyšetřování lze řešit citlivě, ale důsledně. Ty zkušenosti vyšetřovatelé mají.

Rozhodně konkrétní odpovědnost nejrůznějších lidí, i služebních orgánů se už rýsuje a výsledek, včetně odpovědnosti nejvyšších rezortních i vládních úředníků může být a měla být odpovídajícím způsobem pro ně "bolestivá".

Nejde totiž jen o událost samotnou, ale o systém, který k podobným událostem přímo vybízí. Tvrdé a neúprosné rozdělení obyvatelstva země na fankluby vládnoucích a opozičních sil, pokud obojím jde JEN o uzurpování moci, ke které následně účast občanů potřebují jen okrajově

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

že práce policejních složek byla samozřejmě vysoce profesionální. Ostatně, jako vždycky. Stejně vysoce profesionální známe práci lékařů. Občas sice některému pacientovi zůstane v břiše odložená rouška, či jiný operační instrument, ale to se přece stává....

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Když je jich stále větší podíl určen pro boj s ideozločiny, tak holt na pořádnou práci jich zůstává méně a přirozeně toho už tolik nezvládnou. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

že dnešní policajti preferují práci z domova, anebo alespoň z benzínky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Oni tam žerou ty lesklé párečky, co se u pokladen točí na grillu - prakticky na Petriho misce. Ono to sice vypadá lákavě, ale pak ten břichabol a opakované návštěvy hajzlíků ....... ;o))

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

nechybují !!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Jenže, takový soudce si dává na své práci hodně "záležet" a proto vznikají  soudní průtahy. Ono, taky soudit podle svého vědomí a svědomí a nebrat všimné, to jistě není žádná sranda.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud by se zjistila ingerence stáních orgánů před tragédií, myslím, že by tato informace i informace jakkoliv nepřátelské ke stávajícímu režimu mohly být zveřejněny. Hlouběji se do problému raději nebudu pouštět. Ze snad pochopitelných osobních důvodů. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Když se nad Vaším hodnocením zamyslím, máte ve většině naprostou pravdu. Pohlížím na to okem občana, kterého se to přímo nedotýká a tak může kroky české vlády hodnotit s nadhledem. Nezapomínejme, že chystaná korespondenční volba je jen dalším podvodem vlády Petra Fialy. Více než 30 let mi nedělalo problém, zajet do ČR jednou za 4 roky k volbám a to jsem to až donedávna měla více jak 6.000km. Většina z nás, žijících v zahraničí to má stejně. Pokud se chce někdo podílet na dění v republice, přesto že tam nežije, ale uvažuje o návratu na stáří, prostě si jednou za 4 roky najde čas i prostředky na cestu do rodné země. 

Poslední dva roky jsem však stále více přesvědčena, že dochází v republice k nastolení NOVÉ TOTALITY, která je podle mého názoru mnohem krutější a zákeřnější, než byla totalita bolševická. Rozdělování lidí a vrážení klínů mezi obyvatele má podle mého na svědomí právě vláda LHÁŘE petra fialy.

Po převzetí moci "Péťovo zločineckou bandou" se začala situace v republice  měnit k horšímu. Dva roky lží, podvodů a permanentního okrádání obyvatel ve prospěch jediné Americké, či Eurounijní pravdy mi dává za pravdu. Europopulismus a podpora válek, vyvolaných skutečnými teroristy z USA už přinesly "první ovoce". Nejde jen o blbou náladu, ale o "nasraný národ".  Přispěla k tomu i utajená návštěva mladého Soroše na hradě, kterou bylo národu dáno na vědomí, kdo platil, platí a bude platit prezidenta Pavla, dosazeného na hrad chapdly teroristické chobotnice USA. Tohle propojení - vláda, senát a prezident je nebezpečné, protože sdílející společně názor amerických teroristických partnerů na globální politiku a války vyvolané za účelem prosazení ekonomických a mocenských zájmů. Válku, kterou jak už dnes víme, zaplatí především občané Evropy, protože v Evropě byla ta válka americkými teroristy rozpoutána po důkladné přípravě, jež se datuje až do roku 2014.

Přesto i já vzhlížím k novému roku s optimismem a mám několik přání. Přeji všem občanům šťastnější a důstojnější život v naší krásné malé zemi. Přeji všem i Vám a Vaší rodině, pane Vidláku, abychom se v roce 2024 dočkali PÁDU VLÁDY LHÁŘE, PODVODNÍKA a ZLODĚJE petra fialy.

Jana Suchy

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

Kéž by všichni Češi žijící venku uvažovali jako vy, která jste to tak jasně vystihla. Díky!

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)