Nezajímá

Autor
Štítky

Tak to máme potvrzené. Loni se opět narodilo o deset procent dětí méně než v roce 2022. A v roce 2022 se narodilo o deset procent dětí méně než v roce 2021. Před dvěma roky ještě přišlo na svět zhruba sto deset tisíc dětí, loni už to bylo jen devadesát tisíc. Šílený sešup. Žádný demograf to nečekal, nikdo to nepředvídal.. tedy kromě těch, kteří varovalil před očkováním proti covidu, že by to mohlo mít vliv na plodnost. Ale my samozřejmě dobře víme, že to s ničím NESOUVISÍ.

Stejně tak s ničím nesouvisí nárůst kriminality v Německu i tady u nás, s ničím nesouvisí masivní exodus lidí z Kalifornie, radikální islamismus také s ničím nesouvisí a samozřejmě s Putinem se nedá jednat, protože každý Rus může za to, že je Rus.

Do toho nám děti stále masivněji mění pohlaví, identifikují se jako zvířata, nejsou schopny založit rodinu, neuvažují vůbec o tom, že by přivedli na svět další generaci… a nikoho to vlastně nezajímá.

Za poslední dva roky se nenarodilo třicet tisíc dětí a raději nechci vědět, kolik dalších dětí neví, jestli je chlapeček nebo holčička, jsou fyzicky mrzačeny na klinikách a psychicky týrány doublethingem, že existuje sto pohlaví, nejlepší bude, když nezaloží rodinu a nebudou nic vlastnit a i když jsou totálně v řiti, tak budou předstírat, jak je jim sluníčkově krásně.

Kolik náctiletých se opíjí a bere drogy?

Jestli něco ukazuje, že jsme jako civilizace na svém konci, tak je to tohle. Nemáme děti. A pokud už nějaké máme, obětujeme je modernímu Baalovi. Jaký je rozdíl mezi rozpáleným býkem, kam vhazovali novorozence a klinikami, kde z nich dělají eunuchy? Děti je třeba obětovat ve jménu uhlíkové stopy. Má to asi tak stejný smysl, jako když Aztékové roztínali hrudi zajatců obsidiánovým nožem a vytrhávali ještě bušící srdce.

Když si na Velikonočním ostrově domorodci uvědomili, že už vykáceli skoro všechny stromy, aby mohli stavět sochy Moai, myslíte, že s tím přestali? Ne, začali tesat ještě větší sochy. Sochy nefungují, chce to víc soch. Evropská integrace nefunguje, chce to víc Evropy. Sankce nefungují, chce to víc sankcí. Klimatické cíle neplníme, chce to ještě ambicióznější klimatické cíle.

Naše dějiny se chýlí ke konci. Před pětatřiceti roky jsme ještě věděli, jak dál. Měli jsme dětí dost a dost. Měli jsme mladé, dravé a vzdělané obyvatelstvo. Měli jsme ambice a ještě jsme chtěli měnit svět. Teď už vlastně jen s chmurným uspokojením chceme koukat na konec světa. Před pětatřiceti roky jsme se báli jaderné války, nechtěli jsme být vyhlazeni. Chtěli jsme ke hvězdám a chtěli jsme odhodit svazující krunýř režimu. Teď už v mnoha případech výbuch atomovky není katastrofa, ale vlastně řešení. Odvrácení tohoto nebezpečí už není důvod ke zvednutí se z gauče.

Nenarodilo se třicet tisíc dětí… v pohodě. Není to téma číslo jedna. Není to téma číslo dvě, ani téma číslo patnáct… Zkuste si představit, kdyby třicet tisíc lidí padlo ve válce nebo zahynulo při pražských zemědělských nepokojích… Třicet tisíc budoucích inženýrů, techniků, novinářů, umělců i popelářů či tramvajáků se nenarodilo.

Všechno v pohodě? Vezmeme si popcorn a colu a budeme se dívat, jak se náš Titanic potápí? Co také jiného, když vláda pro jistotu spálila všechny čluny a zakázala všechny cesty, které třeba ještě někam vedou?

Tucker Carlson se vysmál Němcům, že si nechali zničit Nordstrým, dobře vědí, kdo to udělal, ale ani nepípli. Tleskali jsme tomu. Ale nám se nenarodilo třicet tisíc dětí a stovky dalších byly zmrzačeny a obětovány a my jsme také ani nepípli. Peníze se ještě tisknou, obchody jsou ještě pořád plné (čím dál většího sajrajtu), televize funguje.

Umíráme zaživa. Kapačky nás ještě zásobují výživou, ale tělo už je vlastně mrtvé. Už nic nechceme. Vlastně se na tu atomovku těšíme. A když ne atomovku, tak příští rok se zase narodí o deset procent méně dětí. O důchodech se nemá smysl bavit, protože kde nic není, ani čert nebere.

Všechna lidská rozhodnutí se dají jinými rozhodnutími změnit. Je možné vyměnit vládu, přestat válčit, uzavřít mír, zrušit grýndýl, změnit zákony… ale nelze změnit demografii. Třicet tisíc dětí se už prostě nenarodí. Jsou pryč a nedá se to napravit.

Máme tu ještě nějaký spodní proud? Tryská tu ještě někde kousek naděje? Je tu něco vitálního a mladého, co chce zvítězit a dobýt svět? Nebo se dál bude mluvit o evropských hodnotách, euroatlantické vazbě a všechno se dál bude rozpadat a rozpadat?

V poslední době mi připadá, že jsme jako ta gazela, která se už levhartovi přestala bránit. Ještě úpí, ale už se nepokouší vysmeknout. Už jen čeká na ránu z milosti.

Třicet tisíc nenarozených dětí… Nezájem.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (416 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Když padne Ukrajina, padneme i my, prohlásil Petr Fiala. Napovídal toho už mnoho, jeho signály jsou proslulé a od pusy se mu práší tak, že mu může závidět i proslulý lhář baron Prášil. A vyhrožovat útokem Rusů poté, až bude ukončena operace na Ukrajině, je pouhým strašením. Jaká je realita?

  Ukrajinci 8 let terorizovali Rusy žijící na Východní Ukrajině. Dlouho byli varováni před pokračováním zabíjení civilistů.  Tak dlouho se se džbánem chodí, až se ucho utrhlo. Provokace přesáhli hranice kremelské trpělivosti a byla spuštěna speciální vojenská operace s úkolem zajistit obyvatelstvu hlásícímu se k ruské národnosti bezpečí a prosperitu. Důvodů k vojenskému zásahu bylo více, ale ani o jednom Fiala a mainstream nehovoří. Místo toho jsou zde vytvářeny konstrukce hovořící o právu Ukrajiny na sebeurčení, samostatnost a vůli se rozhodnout, kam chce patřit. Jen se zapomíná říct, že veškeré tyto myšlenky jsou v režii amerických zájmů, z nichž nejsilnějším je rozebrání Ruska. A to pod hlavičkou NATO.

  Legitimnost celému snažení Západu má dodat právě hlavička NATO s přívěškem EU. Plánovaný vstup Ukrajiny do těchto sdružení byl účelovým. Nikomu nejde o blaho Ukrajinců. Ti by za úplatky věnovanými politikům a tamním elitám poskytli svou zemi jak zahraničním armádám přibližujícím se k Moskvě, tak i korporátům zabydlujícím se všude, kde cítí nějaké zisky. S odlivem bohatství a kapitálu máme také dost svých zkušeností , víceméně stejně, jako s mezinárodní korupcí na nejvyšších postech. Ukrajina by dopadnula minimálně podobně  špatně, jako se to stalo všem bývalým státům RVHP transformovaným do EU a přidaným k Západu.  Ostatně její kolonizace začala hned po Majdanu vyvolaným Američany.

  Pád Ukrajiny je jistou budoucností. Rusové neprohrávají. I přes tvrzení našich i západních médií postupují, plní své úkoly a na většinou zákeřné akce protivníka nově odpovídají likvidací energetické infrastruktury. Samozřejmě netušíme, kde se ruské ozbrojené síly zastaví, nicméně se zdá, že se pokusí odříznout Kyjev od Černého moře a přinutit ho k vyjednávání. Představa, že by pokračovali dále na západ, je nereálná. Tedy téměř. Každý je strůjce štěstí svého. To platí i pro Českou republiku. A protože máme v čele ideologicky šílené politiky, kteří dostali hlas od neméně postižených voličů podléhajících manipulaci, navíc vytvářející dojem o velkém nebezpečí z ruských plání, dochází k vyzbrojování kyjevského režimu a nenávistným náladám i diplomatickým útokům vůči Rusku. Jde o systém zavedený napříč Evropskou unií, bohužel naše vláda je mnohem aktivnější a ruského medvěda dráždí velmi usilovně. A to je to riziko, kterému nás válkychtivá vládní koalice vystavuje. Sice nevelké, ale bohužel existující.

  Jestliže dlouho byl pro budoucí Pětikoalici mantrou Andrej Babiš a jeho Agrofert, pak v posledních dvou letech přibyla fóbie z Vladimíra Putina. A rétorika Fialy & spol. je jako kolovrátek. Nedá se to poslouchat a stále více vnímáme značnou schizofrenii. Bohužel na stejné vlně nalezneme média, věrně sloužící a tvořící kouřové clony. Seznam se zařadil k velkým tendenčně informujícím mediálním domům a ukázku obzvláště špinavé práce předvádí Fórum 24 a ČT. Přesto, či snad právě proto, plno lidí u nás stále Fialovi věří a nenávist k Rusku je tak nejen u části národa zakořeněná z dob socialismu, ale u mladých zase vštěpována liberály. Ti první však nezachytili probíhající vývoj v Rusku a jeho značnou přeměnu, ti druzí zase nevnímají devastaci a sebedestrukci Západu za poslední čtvrtstoletí.

  Rusko je zemí více tváří. Uklizená a technologicky  vyspělá města doplňuje zatím stále pozadu následující venkov. Rozdíly se smazávají pomaleji než roste bohatství a význam celé země, nicméně největší stát světa se skutečně mění. Navíc je nově rubl kryt skutečně zlatem, což o sobě kdysi dávno mohla tvrdit koruna a dolar, euro nikdy. Politicky lze vnímat potřebu jistého pevného vedení, ale pokud má toto pozitivní vliv na vzestup státu, pak jde o účinný způsob vedoucí ke klidu a prosperitě. Putin není diktátor, protože pokud jde o demokracii, chová se k ní možná citlivěji než v EU Leyenová či u nás Fiala s Pětikoalicí. Zatímco předsedkyně Evropské komise byla kooptována, nikoliv zvolena, Fiala se dostal k moci společně s dalšími liberály připraveným podvodem. Ruský prezident opět přesvědčivě vyhrál volby, které smrděly manipulacemi rozhodně méně než v USA. A možná můžeme být rádi, že v Kremlu vládne on, protože jsou tam i mnohem méně uvážlivější a radikálnější osobnosti.

  Lhaní o Rusku a démonizování Putina dopadá v Čechách částečně na úrodnou půdu, nicméně je tu plno těch, kteří měli obrovskou radost, když od nás Sověti (tedy i Ukrajinci, Estonci, Lotyši a Litevci) po tzv. Sametové revoluci odešli. Rusům nelze zapomenout dvě události. Nejdříve tu, kdy nás osvobodili od nacistů a fašistů, za což musíme být vděční, druhou je následná podpora komunistů u nás vrcholící spoluúčastí na vpádu armád Varšavské smlouvy do Československa a na následné normalizaci. Na druhé situaci má obrovský podíl řiťolezectví části tehdejšího vedení KSČ. Tehdy jsme si to možná mohli vyřešit tady u nás sami. Bohužel vznikl zvací dopis atd.. Paradoxem zůstává, že v té době byl ve vedení Sovětského svazu a politbyra jediný Rus stavící se proti intervenci a převažovali v něm Ukrajinci.

  Jisté je, že po roku 1989 Sovětská armáda Československo opustila  a vnímání Rusů se u někoho časem změnilo, zatímco jiní zamrznuli v době kolem roku 1989. Velmi pravděpodobně nám od nich nic nehrozí, budeme li k nim chovat respekt a vzájemnou úctu. To však naše vláda a liberálové nedělají, čímž nás vystavují riziku, před kterým nás poté varují. Ukrajinci za podpory NATO zabíjeli 8 let etnické Rusy, nyní cedí svou krev a přijdou o velkou část země, kterou stejně získali spíše darem. My se na tom podílíme dodávkami zbraní i za cenu ožebračování našich občanů. A dokud to nepřestane, říkáme si o ,,přeshubu“. Jakým způsobem, zda li vojensky, ekonomicky či diplomaticky, to ukáže budoucnost. Ale bojovat proti Rusům většina z nás své syny nikdy nepošle. To Rusům můžeme slíbit. Já tedy aspoň ano.

Jindřich Kulhavý   13. 04 2024
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (209 hlasů)

Zeleno-rudý mozek měl
Volič jeho už zapomněl ?
Však asi jim to nevadí
On bílý vous si pohladí
Pak potřese jim svojí ručkou
I s tou jeho politručkou.
---
Komouše jste si zvolili
Tím charakter jste ztratili
Stejně tak jako v stejný čas
Ti co Burešovi svůj dali hlas.
---
Rozvědčík či agent ten
Nepatří na Hrad ani den !
Rudí to byli bolšáni
Z voličů jejich - kumpáni.
 

Průměrný počet slepic: 3.8 (94 hlasů)

bravo!

Průměrný počet slepic: 3.3 (34 hlasů)

mít na Hradě bolševika. Je to trochu komické, ale hodně tragické.

Průměrný počet slepic: 4.1 (53 hlasů)

Ten subjekt nemá s komunismem nic společného. Pokud by bylo potřeba jej definovat, tak je to kapitalistický demokrat. Křivák co zradil jen aby z toho co nejvíc vyrejžoval.

Úroveň veršů  je tak asi jako "Křesťan vyklouz z Johany a šel vraždit pohany"

Průměrný počet slepic: 4.3 (53 hlasů)

 Celá planeta se zatajeným dechem očekává, jak Írán odpoví na útok biblických psychopatů zodpovědných za genocidu v Gaze na jeho konzulát/rezidenci velvyslance v Damašku.

Každý další den, zahalený aurou tajemství, prozrazuje nesmírnost výzvy: možná asymetrická odpověď musí být současně symbolická, věcná, přesvědčivá,  rozumná a racionální. To přivádí Tel Aviv k naprosté hysterii a rozhodující instance hegemona nesmírně svědí.

Každý, kdo má funkční mozek, ví, že tento mokrý sen o senzaci byl z pohledu tvrdých sionistů a amerických křesťanských zio-konzervativců vážnou provokací, jejímž cílem bylo přilákat USA k dlouho sledovanému izraelskému plánu zasadit rozhodující úder jak Hizballáhu, tak Teheránu.

Náčelník generálního štábu IDF Herzi Halevi hru téměř prozradil, když tuto neděli prohlásil, že „operujeme ve spolupráci s USA a strategickými partnery v regionu“.

V překladu: nikdy nevěřte hegemonovi, i když se – prostřednictvím švýcarských prostředníků – objevuje představa, že Washington nebude zasahovat do reakce Teheránu na Tel Aviv. Stačí si vzpomenout na „ujištění“ Washingtonu Saddámu Husajnovi před první válkou v Zálivu.

Není možné brát ujištění hegemona přes zpětné kanály za bernou minci. Bílý dům a Pentagon tato „ujištění“ Moskvě občas rozdávají pokaždé, když Kyjev udeří hluboko uvnitř Ruské federace s využitím americko-britských satelitních informací, logistiky, výzbroje a s NATO, které má de facto operační kontrolu.

Státní teroristický útok na Damašek, který rozmetal Vídeňskou úmluvu o diplomatické imunitě, byl v zásadě také útokem na rozšířený BRICS i Šanghajskou organizaci pro spolupráci (SCO). Írán je členem obou mnohostranných subjektů a navíc je zapojen do strategických partnerství s Ruskem i Čínou.

Není tedy divu, že vedení v Pekingu i v Moskvě pečlivě zvažuje všechny možné důsledky dalšího íránského kroku.

Účelová eskalace ze strany Tel Avivu – pokud jde o rozšiřování války v západní Asii – shodou okolností odráží jinou eskalaci: NATO nemá na Ukrajině jiné východisko než zdvojnásobení, aniž by bylo vidět konec.

Začalo to tím, že ministr zahraničí Little Tony Blinken, který je neměnně mimo, na záznamu potvrdil, že Ukrajina (kurzíva moje) vstoupí do NATO. Což každý fungující mozek ví, že se dá přeložit jako plán na horkou válku mezi Ruskem a NATO s neuvěřitelně hrozivými důsledky.

Trestuhodná nezodpovědnost malého Blinkena byla náležitě zachycena a ozvučena francouzsko-britským duem, jak se vyjádřili britský ministr zahraničí David „z Arábie“ Cameron a francouzský ministr zahraničí Stephane Sejourne: „Pokud Ukrajina prohraje, prohrajeme všichni“.

Alespoň to (kurzíva moje) vystihli správně – i když to trvalo věčnost, když jde o zarámování blížícího se kosmického ponížení NATO.

Od „dvojí opozice“ k „dvojímu odstrašení“

Nyní přejděme od klaunských figurek k dospělým v místnosti. Jako na ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova a čínského ministra zahraničí Wang I, kteří spolu na začátku tohoto týdne v Pekingu probírali doslova všechny žhavé spisy.

Lavrov a Wang nemohli mít jasnější představu o tom, co čeká rusko-čínské strategické partnerství.

Budou se společně zabývat všemi otázkami týkajícími se euroasijské bezpečnosti.

Podle Lavrovových slov budou usilovat o „dvojí opozici“, která bude čelit „dvojímu odstrašování“ Západu.

Budou čelit všem pokusům obvyklých podezřelých „zpomalit přirozený běh dějin“.

Přidejme k tomu potvrzení, že prezident Putin a prezident Si budou mít v roce 2024 nejméně dvě bilaterální jednání: na červnovém summitu ŠOS a na říjnovém summitu BRICS.

Stručně řečeno: psi věčných válek štěkají, zatímco euroasijská integrační karavana pochoduje dál.

Lavrov i Wang dali jasně najevo, že rusko-čínské strategické partnerství bude při kormidlování „přirozeným tokem dějin“ i nadále hledat cestu k vyřešení ukrajinské tragédie s ohledem na zájmy Ruska.

Překlad: NATO by se mělo probudit a ucítit vůni kávy.

Tato bilaterální schůzka na úrovni FM v Pekingu je dalším názorným důkazem současného tektonického posunu v tom, co Číňané obvykle označují jako „světovou korelaci sil“. Příští měsíc – již potvrzeno – přijde na řadu Putinova návštěva Pekingu.

Nikdy nestačí připomenout, že 4. února 2022, rovněž v Pekingu, Putin osobně vysvětlil Siovi, proč je expanze NATO/Hegemona na Ukrajinu pro Rusko naprosto nepřijatelná. Xi ze všech praktických důvodů pochopil, o co jde, a následně se proti SMO nepostavil.

Tentokrát se Lavrov nemohl neodvolat na dvanáctibodový mírový plán o Ukrajině, který Peking navrhl v loňském roce a který řeší základní příčiny „především v kontextu zajištění nedělitelné bezpečnosti, a to i v Evropě a ve světě“.

Vaše „nadměrná kapacita“ mě vytáčí

Teherán i Moskva čelí vážné výzvě, pokud jde o záměry hegemona. Nelze s jistotou uzavřít, že Washington nebyl v obraze ohledně útoku Tel Avivu na Írán v Damašku – i když je kontraintuitivní věřit, že by demokraté ve volebním roce dobrovolně podnítili ošklivou horkou válku v západní Asii vyprovokovanou Izraelem.

Přesto vždy existuje možnost, že Bílým domem podporovaná genocida v Gaze se chystá extrapolovat rámec konfrontace mezi Izraelem a Íránem/Osí odporu – protože hegemon je de facto zapleten v nesčetných rovinách.

Pro zmírnění takového napětí uveďme něco, co lze za daných okolností chápat jako komické odlehčení: dobrodružství „Yellin’ Yellen jede do Číny“.

Americká ministryně financí Janet Yellenová se vydala do Pekingu, aby v podstatě přednesla dvě hrozby (jde přece o Hegemona).

1. Yellenová prohlásila, že čínské společnosti by mohly čelit „významným důsledkům“, pokud by poskytly „materiální podporu ruské válce na Ukrajině“.

2. Yellenová obvinila čínské společnosti z „nadbytečných kapacit“ – zejména pokud jde o odvětví výroby elektrických vozidel (mimochodem, 18 z 20 největších společností vyrábějících elektrická vozidla na světě je čínských).

Číňané, jak se dalo předvídat, celé představení sotva se zívnutím odmítli s poukazem na to, že Hegemon se s konkurenční výhodou Číny prostě nedokáže vypořádat, a tak se uchylují k dalšímu případu humbuků kolem „odbourávání rizik“.

Shrnuto a podtrženo: jde o sotva maskovaný protekcionismus. Čínský ministr obchodu Wang Wentao šel přímo k věci: Čínská výhoda je založena na inovacích, nikoli na dotacích. Jiní přidali další dva klíčové faktory: efektivitu dodavatelských řetězců a ultradynamičnost tržní konkurence. Elektromobily jsou v Číně spolu s lithiovými bateriemi a solárními články známé jako nové „tři hlavní položky“.

Yellin’ Yellenovo divadlo v Pekingu by mělo být snadno identifikováno jako další zoufalý gambit bývalé hypervelmoci, která již nemá vojenskou převahu; žádný dominantní MICIMATT (komplex vojensko-průmyslový-kongresový-zpravodajský-mediální-akademický-tank, v brilantní formulaci Raye McGoverna); žádná plně kontrolovaná logistika a námořní cesty; žádný nezranitelný petrodolar; žádný vynucený, nevybíravý strach ze sankcí; a především ani strach ze strachu samotného, který napříč globálním Jihem nahradil vztek a naprosté pohrdání imperiální podporou genocidy v Gaze.

Jen laciný remake řecké tragédie

Opět je to na nedocenitelném Michaelu Hudsonovi, aby to všechno výstižně shrnul:„Oficiální postoj USA uznává, že už nemohou být průmyslovým vývozcem, ačkoli jak chtějí vyrovnat mezinárodní platby, aby podpořily kurz dolaru? Řešením je hledání renty. Proto Spojené státy říkají, no a jaká je hlavní nová příležitost k dobývání renty ve světovém obchodě? No, jsou to informační technologie a výpočetní technika.

Proto Spojené státy tolik bojují proti Číně a proto prezident Biden znovu a znovu říká, že Čína je nepřítel číslo jedna. Nejprve postupovala proti Huawei kvůli komunikaci 5G a nyní se snaží přimět Evropu a americké a tchajwanské vývozce, aby nevyváželi počítačový čip do Číny, aby Nizozemci nevyváželi do Číny stroje na gravírování čipů. Panuje přesvědčení, že pokud Spojené státy nějakým způsobem zabrání jiným zemím vyrábět rentu za duševní vlastnictví v oblasti špičkových technologií, budou na nich ostatní země závislé.

Vyhledávání renty ve skutečnosti znamená závislost jiných zemí, pokud nemají na výběr, zda vám zaplatí mnohem více peněz, než jsou skutečné výrobní náklady. To je renta, cena nad hodnotou. No a Spojené státy, protože nemohou konkurovat hodnotou kvůli vysokým životním a pracovním nákladům, si zde mohou monopolizovat pouze rentu.

No, Čínu to neodradilo. Čína přeskočila Spojené státy a vyrábí vlastní leptací stroje, vlastní počítačové čipy. Otázkou je, co udělá zbytek světa. No, zbytek světa znamená na jedné straně globální většinu, Eurasii, BRICS+, a na druhé straně západní Evropu. Západní Evropa je přímo uprostřed toho všeho. Opravdu se vzdá mnohem levnějšího čínského vývozu za cenu nákladů, včetně běžného zisku, nebo se nechá uzamknout do americké technologie na dobývání renty, a to nejen v případě počítačových čipů, ale i vojenských zbraní?“

Graficky tento událostmi nabitý týden přinesl další výtek: Si oficiálně přijal Lavrova, když Yellin’ Yellenová byla ještě v Pekingu. Čínští vědci si všímají, jak je pozice Pekingu ve spletité triádě obdivuhodně pružná ve srovnání s bludnou slepou uličkou vztahů mezi USA a Ruskem.

Nikdo neví, jakým způsobem lze tuto slepou uličku prolomit. Jisté však je, že rusko-čínské vedení, stejně jako íránské, dobře ví, jaké nebezpečí číhá na šachovnici, když se zdá, že obvyklí podezřelí jdou do hazardu se vším všudy, i když vědí, že jsou přestřeleni; přestříleni; přečísleni; a přelstěni.

Je to laciný remix řecké tragédie, ovšem bez Sofoklova patosu a vznešenosti, jen s bandou odporných, brutálních jedinců, kteří se řítí do bezohledné, sobě vlastní zkázy.

 

AUTOR: Pepe Escobar

zdroj: https://cz24.news/pepe-escobar-rusko-a-cina-nacrtly-budoucnost-zatimco-svet-ceka-co-udela-iran/

Průměrný počet slepic: 4.3 (75 hlasů)

3x jednoslépka

Průměrný počet slepic: 3.5 (33 hlasů)

za jak dlouho vtrhne sionistická verbež do Iránu ? I když už vlastně vtrhla...na velvyslanectví v Damašku. Izrael, to je vřed co porušuje mezinárodní úmluvy. To si nedovolil ani Hitler.

Průměrný počet slepic: 3.5 (59 hlasů)

Jsem sionista a na tomto webu jsem o dost dýl, než ty.

A tak to je se vším. Kam se podíváš, tam už je zalezlá ta sionistická verbež a tobě nezbývá než se tím trápit a užírat a používat v komentech slova: verbež, vřed, Hitler, ale stejně s tím nic neuděláš, akorát dostaneš vředy a vysoký tlak.

Průměrný počet slepic: 2.4 (61 hlas)

tlak v pohodě a gastro taky

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

napadnul Hitler nějaké velvyslanectví v jakémkoli státě ??

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve vašem milovaném Rusku je porodnost cca 1,5. Pokud umíte počítat, tak schválně, kolik se loni díky tomu nenarodilo malých rusáčků? Tento argument je čistá demagogie a vám, Vidláku, už asi z toho sezení u kompu a věnování se pouze analýze politiky začíná hrabat.

Když jsem byl malý, učili jsme se, že na této planetě žijí 4 miliardy lidí. Dnes je to mnohem víc. Tímto tempem by nás ta planeta neuživila, ale kupodivu, v zemích, kde se zvýší životní úroveň a ženy se emancipují, porodnost dost klesá. Toto kritizují ekonomové, jelikož se svými ekonomickými klapkami na očích vidí to, že čím dál víc pracovně efektivních lidí musí živit víc nic nedělajících důchodců.

Kdysi, když byl člověk mladý, věděl, že se bude muset jednou umět postarat o sebe, své děti a už slabší rodiče. Kdyžbyl poprvé definován důchod pro určitou skupinu lidí, tak věk odchodu do důchodu byl vyšší než průměrné dožití. Potom se na to vrhli levičáci a dnes z toho máme zamotanou hlavu. A nejde pouze o důchody. Dneska člověk s obezitou dostává dávky v nouzi. Na to ale potřebujou prachy. Kde je vezmou? No, od lempla asi těžko, ten nic neumí a hlavně se mu nechce, takže se zdaněj ti úspěšní. A jelikož máme demokracii, takže vládu většiny a většina volí, tak budeme dělat líbivé ústupky těm dole, ti, kdou jsou úplně nahoře, tak ti zase mají známé v politice a tím pádem páky, takže to odsere středí třída.

Vy mě furt bavíte, Vidláku. Mnohokrát zde jse vyjevil, že jste levicově zaměřený, mračíte se a hrozíte na mnoho nešvarů této společnosti, ale to, že socík je ten největší škůdce, to vám dosud nedocvaklo.

Průměrný počet slepic: 1.8 (95 hlasů)

Když jsme po revoluci směřovali na Západ, bylo to logické.

Ovšem to jsme netušili, že socialismus se nemusí dělat pouze výstřelem z Aurory, ale že může plíživě vstoupit. A máme ho tady zase.

Taky si všimněte, že jsou na něj odolnější země východní Evropy, kteří ho zažili. Největším naším nepřítelem není ani amík, ani rusák, ani číňan, naším největším nepřítelem je socialismus, který se vždy tvářil jak je hodný a chce všem pomoci, ale hned vám sevře koule do svěráku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (61 hlas)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Berrnarde, k vašemu příspěvku si dovolím přidat seznam jmen lidí, kteří byli pověřeni rozhodováním o budoucnosti naší země. Lidí, kteří se dostali k veslu, lidí kteří nějakou dobu měli v rukou moc. Lidí, kteří svým jednáním přispěli k situaci, ve které dnes všichni jsme. Pokud dosadíte, ke každému z těchto jmenovaných jeho politickou příslušnost, či  způsob jeho uvažování bez ohledu na jeho stranickou legitimaci, potvrdí se, že váš příspěvek a vaše hodnocení levice, je v pořádku.

Śpidla, Gross, Paroubek, Sobotka,

Kalvoda, Lux, Benda, Dlouhý, Piťha, Pilip, Baudyš, Holáň, Bělehrádek, Skalický, Parkanová, Schneider, Kvapil, Talíř, Výborný, Bratinka, Bursík, Černý, Mlynář, Moos, Roithová, Stropnický, Volák, Grégr, Kavan, Lánský, Rychetský, Bureš, Císař, Lachnit, Fišer, Dostál, Fencl, Kužvart, Peltrám, Schling, Svoboda, Vetchý, Tvrdík, Březina, Mareš, Kostelka, Urban, Čermák, Škromach, Šimonovský, Palas, Součková, Kubini,  Buzkvá, Dostál, Bublan, Khünl, Emmerová, Zgarba, Mládek, Rath, Martínek, Bérová, Zářecký, Vondra, Pospíšil, Topolánek, Potůček, Nečas, Schwarzenberg, Liška, Jehlička, Stehlíková, Jacques, Kohout, Riedlbauch, Šimerka, Pecina, Tošovský, Vondruška, Šebesta, Miko, Dusík, Füle, Zářecký, Peake, John, Picek, Blažek, Heger, Drábek, Müllerová, Besser, Bárta, Šmerda, Stanjura, Janovský, Mlsna, Fischer, Kohout, Picek, Cieńciala, Holcát, Toman, Žák, Lukl, Podívínský, Bělobrádek, Brabec, Zaorálek, Chvanec, Marksová, Maláčová,Němeček, Ludvík, Chládek, Štěch, Herman, Dienstbier,Chvojka, Němcová, Hamáček, Petříček, Kulhánek, Krčál, Bartoš, Válek, Lipavský, Baxa, Síkela, Gazdík, Balaš, Bek, Nekula, Černochová, Kupka, Hubáčková, Jurečka, Hladík, Langšádlová, Šalamoun, Dvořák,

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

zdálo se logické. Čas nám však ukázal jak je to tragické.

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

též nijak nedramatizoval. Lidí je jak nasráno a to je spíše ke škodě naší planety. Berrnard má pravdu v tom, že příliš až přespříliš vykrmených lidí se řadí do té záhadně sociálně slabé vrstvy lidí. Navíc,  znám z našeho města několik cikánských rodin, či spíše mladých žen a neřekl bych, že nějak polevily v porodnosti. Ale toto jejich snažení zjevně nijak nevylepší nedobrý stav našeho důchodového systému.

Průměrný počet slepic: 3.3 (37 hlasů)

Když si přečtu takovou pitomost, jakou jste napsal mám chuť logicky dokázat, že se mýlíte, ale potom mi dojde že tak popletenému člověku nemá cenu nic vysvětlovat, že by to stejně nepochopil. Vy netušíte, o čem je řeč.

Průměrný počet slepic: 3.9 (37 hlasů)

Vy umíte napsat větu, ve které jste nad věcí, podstatně moudřejší než ten blbeček nad vámi, aniž byste cokoli konkrétního sdělil.

Ode mě 1 slepice za takovýto namachrovaný blábol.

Průměrný počet slepic: 2.6 (24 hlasů)

Díky za kompliment. Od Tebe mne vždy potěší, když mi vynadáš. Značí to, že jsem na správné cestě. Moje reakce na Zaubera byla krátká proto, že on sice reagoval na Vidláka, ale pokud si úvodní Vidláků příspěvek pozorně přečteš a následně si přečteš Zauberovu reakci, tak snad uznáš že je o stejném problému jen zdánlivě. On prostě nepochopil, o čem je řeč.

Že je „lidí jak nasráno a škodí to planetě“ je sice pravda ale Vidlák píše o ČR a tady je porodnost nízká a pokud bude pokles ještě pokračovat bude to velký problém.

Taky nevím, proč do tohoto problému motá cikány a obézní lidi. To není nic, co by ten první problém zpochybňovalo, jen je to další z mnoha jiných problémů.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

tak to musím Freude přilepit k vám.
Rok 2019 byl pro Česko z hlediska průměrného dožití nejlepší. Muži se dožívali v průměru 77 let a ženy 83 let. Takže v průměru pro populaci to je 80 let. Počet obyvatel Česka v roce 2022 byl 10,67 milionu. Takže za roku zemřelo 10,67 : 80 = 0,1334 milionů našich lidí, respektive 133,4 tisíce. Aby jsme nevymírali potřebujeme, aby se stejný počet lidí narodil. To jsou strašně jednoduché počty.
Ale ve stejném roce 2022 se u nás narodilo pouze 101,3 tisíce dětí. Během roku nás 22,1 tisíců ubylo, za 5 let 100 tisíc, za 50 let milion.
Jenže to je pořád příliš velký optimismus, to se týká doby předkovidové. Jak nás informuje Vidlák, v roce 2023 se narodilo pouhých 90 tisíc dětí. Pokud se rozjel v důsledku kovidu tento 10% sešup, tak bude klesat počet narozených rok po roce 81, 73, 66, 59, 53 tisíc. A ten dluh rok po roku poroste (vyjádřeno v tisících) takto: 43, 52, 60, 67, 74, 80. A ten milionový úbytek Čechů nebude za 50 let, ale 20 a nebo také za 10 let. Takže ta situace je skutečně vážná. Naštěstí se to netýká jenom nás, ale celého Západu. Islámské země takový problém nemají.
Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Já jsem člověk smířlivý a mám tendenci odpouštět, ale tohle je na doživotí!

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

že Berrnarda tentokrát dokonale chápu, ale vás ne?

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

Pokud chápete Berrnarda, tak Vám gratuluji. Jste jeden z mála. 😊

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

klidně se ptejte, rád vysvětlím.

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

že se mýlím. Mýlím se rád, často a dobře!  Hlubokomyslný Freude, možná vám jednou dojde, že nula od nuly stejně jenom pojde.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Pokud se mýlíte rád, často a dobře! Tak tady plýtváte svým talentem. Vaše místo je v Evropské komisi.

Vezmou Vás okamžitě a bez „grilování“.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

když už mě posíláte do Evropské komise, tak já vás na oplátku pošlu do prdele!

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

Děkuji za pozvání ale nejste můj typ.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ne, že bych tuto "fialovou situaci" zvládla dopřát si  "naživo" s obrazem a zvukem... Ale i když to jen čtu, chce se mi zvolat hoďte na ně síť! To je hodně za hranou zdravého rozumu a popravdě i když jsou jejich fanynky libouši, připadá mi že to snad nemůže brát vážně už nikdo... Ten manuál toho "splní co si předsevzala" vytvořil asi kdo, nějaké pokyny?

Jedu na kávu do Bílého domu, zářil Fiala na kongresu. Voliči to slyšeli a už létaly „facky“

Předseda Občanské demokracie Petr Fiala na dnešním 31. kongresu strany, kde obhajuje svůj mandát, prohlásil, že „nemá v úmyslu nechat tuto zemi populistům a extrémistům a proto musí vyhrát příští parlamentní volby“. Na sociální síti přišla od lidí ale studená sprcha. Fialovo vystoupení posměšně označovali za jednu velkou komedii a snůšku lží. O ODS hovořili jako o odtržené z reality a tedy nevolitelné. Jediná šance na záchranu je podle jejich názorů výměna celého vedení.

Předně se Petr Fiala omluvil, že na kongresu nebude účasten až do konce. „Moc mě to mrzí, ale mám si dát už v pondělí kávu v Bílém domě a to chvíli trvá, než se tam člověk dostane, myslím letadlem dostane,“ snažil se vtipkovat úvodem. „A z Washingtonu letím potom rovnou do Bruselu na jednání Evropské rady, ale prosím vás, já se vrátím,“ smál se některým komentářům, že v Bruselu už zůstane. „Mám tu práci, kterou musím dokončit,“ doplnil.

„Naše vláda do konce mandátu splní naprostou většinu toho, co si předsevzala,“ řekl Fiala. Vyzdvihl, že Česká republika je podle něj důvěryhodný partner pro západní státy a že se daří snížit zadlužení státu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jedu-na-kavu-do-Bileho-domu-zaril-Fiala-na-kongresu-Volici-to-slyseli-a-uz-letaly-facky-753770

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (43 hlasů)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

To je stejné jako když páníček na svého psa zavolá  - K noze.

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

Ano, ten "pološílený výraz štěstí" na foto a radostné "hýkání" vypovídá o divném stavu mysli a očekávání podrbání za ušima. A též o nových možných "manuálech"...

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Další vyostřování...další sud prachu? Ukrajina přestává být v "kurzu", bude se "přitápět"...?

ON-LINE: Írán zahájil útok na Izrael

Írán vyslal na Izrael desítky dronů, řekl mluvčí izraelských ozbrojených sil. Íránské revoluční gardy vydaly prohlášení, které potvrzuje útok. Je odpovědí na izraelský útok na konzulát v Damašku z 1. dubna. Je to poprvé v historii, kdy útočí Írán na Izrael přímo ze svého území. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že jakýkoliv útok nezůstane bez odvety. Novinky vás budou o událostech informovat v on-line reportáži.

Vývoj znamená další eskalaci konfliktů na Blízkém východě po více než šesti měsících války mezi Izraelem a teroristickým hnutím Hamás v Pásmu Gazy.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-iran-zahajil-utok-na-izrael-40467749#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Írán spustil dronový útok na Izrael. Netanjahu promluvil k národu. Napětí houstne

Zdá se, že ve světě se otevírá nová válečná fronta. Mezi Izraelem a Íránem. Premiér židovského státu Benjamin Netanjahu varoval Teherán, že „kdokoli ublíží nám, my ublížíme jemu“. Situaci se svými spolupracovníky projedná i prezident USA Joe Biden. Ozvali se také z Iráku a z Jordánska.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Iran-spustil-dronovy-utok-na-Izrael-Netanjahu-promluvil-k-narodu-Napeti-houstne-753783

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Lassie se vrací, ale Jakub už ne. Ale i tak divák díky ČT zvrací každého nového dne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Včera proběhlá lehká informace, že pokud nebudou zvýšeny poplatky za tv, nebude nejméně jedna třetina moci býti natočena. Což by mohlo být ale vlastně výhrou:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

V ČT se více roztočí než natočí!

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

super

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejsou nádherní, tito bratři pokrevní?

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen pořád nevím, jestli je příčinou zmatenost politiků a politická schizofrenie nebo se za hradbou vysoké politiky skrývá nějaký plán. O různých plánech se různě hovoří. Všechno co se zdá hloupé, pokud směřuje jedním směrem, není hloupost ale plnění plánu.   

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Občas mi také vrtalo hlavou totéž co Vám, ale časem jsem dospěl k přesvědčení, že je to jinak.

 Normální člověk si představuje naše politické vedení jako lidi, kteří hledají v rámci možností nejlepší řešení pro nás a naši zemi. Nebo se o to pokouší alespoň část z nich.

Já to vidím tak, že naše vedení se ze všeho nejvíc, podobá skupině anorektiček, které se spolu radí, jak ještě víc zhubnout. Přitom značná část z nich má vysoké IQ a vysokoškolské vzdělání ale ani to jim nebrání v tom, aby i když už nejsou podvýživou schopny vstát z lůžka, aby uvažovaly o ještě přísnější dietě.

Problém je v tom že stejně jako těm anorektičkám, nelze ani takto předpojatým politikům, vysvětlit že se mýlí. Oni se vzájemně utvrzují že mají pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

je, když máte 5 titulů, že se Vám nevejdou na pomník, přečetl jste 1000 knih a opsal je do jiných 1000? Anebo, že umíte postavit rovnou zeď, která bude sloužit lidem? Já myslím, že to druhé je skutečné vzdělání, to první nemá se skutečným, hodnoty produkujícím vzděláním nic společného, jsou to jen sračky...

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale nikde jsem nenašel fotogalerii z 31 kongresu ODS, kde nejsou jen zadky účastníků, kde je vidět do jejich nadšených tváří... Bojí se? Stydí se? Asi obojí. ODS je totiž strana, která zradila svoji zemi.

31

Průměrný počet slepic: 4.6 (62 hlasů)

Vážený pane Čestmíre,

strana ODS svoji zemi určitě nezradila. A sice proto, že ji o blaho této země a lidí v ní žijících nikdy nešlo. 

ODS byla a je od prvního okamžiku stranou prospěchářů, uchvatitelů státního majetku a lidí bez sociálního cítění.

ODS tedy není stranou zrádců, neboť jejich jedinou "ideu" - "peníze až v první řadě" - nikdy nezradila.

Jiří

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

Ne že bych chtěl ODS volit, ale to co tu píšete je velice povrchní hodnocení.

Průměrný počet slepic: 3.1 (26 hlasů)

spíše je jejich zrada jen potvrzení trendu. Migrační pakt je jasným aktem zrady ČR. Je to něco, co se nedá vrátit zpět, viz dnešní Německo. Přivandrovalci odkudsi budou parazitovat na práci generací našich lidí, kteří jsou už dnes odkopnuti právě ODS a zdá se, že to není konečná stanice...

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

Souhlas. Mám to podobně. Od začátku jsem je vnímala jako bandu asociálů, chamtivců, kteří se v zájmu moci a peněz "nezastaví před ničím" a když se opakovaně dostávali k moci, děsila jsem se jak moc se jejich amorálnost dotkne "obyčejného lidu". A že se jim zas teď nepřekvapivě daří. Čest ale pár výjimkám, kteří neztratili soudnost a určitou míru svědomí a cítění...

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

se vám dost povedlo. Tak to taky nemám.

Co jsem se v životě setkal s lidmi, kteří žijí z ruky do huby, tak v drtivé většině případů si za svou situaci mohli sami. Buďto nic neuměli, ale ve víc případech se ani nesnažili. Vždyť máme stát a ten se postará. Když někde slyším, jak mi někdo nabízí něco zadáčo a že se postará, hned zpozorním, páč z toho bude pěknej průser.

Železnou Margareth na vás, ta by vám vysvětlila sociální cítění. Kupodivu, po jejím dost nesociálním cítění se ekonomika dost zvedla, tudíž se pak měli lépe i ti lemplové.

Někde jsem četl, že toto fungovalo v cyklech. Pravice pozvedla ekonomiku, ale dělala nepopulární kroky, tudíž jí po čase u válu vystřídala levice. Ta toto svým přístupem sociálního cítění a rozdáváním plnými hrstmi zase rozmrdala. Krásně nám to takhle fungovalo. Ale ouha, dnes široko daleko, snad kromě Svobodných, nikde nevidím čistě pravicovou stranu.

Když na mě někdo vytáhne sociální cítění, vždy se pokouší o to, abych se cítil morálně zodpovědný za to, že někdo je na tom hůř, tak sol, chlapečku.

Na to odpovím úryvkem jedné dost staré písničky od slovenské rockové kapely:

"jednu radu ti dám

poraď si sám".

Průměrný počet slepic: 2.3 (23 hlasů)

V životě jsem se nekolikrát ocitl v dost těžké situaci. Nikdy mi z ní nepomohl stát. Ale jednou a to bylo dost hustý, to mi hrozilo, že kvůli špatnému podnikatelskému rozhodnutí mohu přijít o barák, ke mě přišel kámoš, fláknul mi na stůl jistý finanční obnos a aniž by vyžadoval smlouvu, či podpis, sdělil, že až se z toho průseru vyhrabu, tak mu to vrátim. Vyhrabal jsem se z toho a vrátil mu to. On projevil sociální cítění. Ale ke konkrétnímu člověku, kterého znal, důvěřoval mu a věděl, že na tu půjčku nepotřebuje žádný papír.

Včera jsem byl nakupovat. Zastoupily mi cestu dvě slečny, s tím, že bych mohl přispět potravinami na potřebné. Kdo jsou ti potřební? Konkrétně! Nedostali se do svízelné situace svou neschopností či nechutí se o sebe starat? Když je nakrmím, pouze je mohu utvrdit v tom, že se o ně vždy někdo postará. Tyto sbírky jsou citová vydírání. Ok, mohu tam prdnout pár kolínek, mléko, nějakou konzervu a budu se pak cítit, že jsem pomohl. Já si to nemyslím, tak jsem ty dvě slečny poslal do prdele. Ale asertivně slušně, jelikož jsem věděl, že díky jejich věku za svou naivitu nemohou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (24 hlasů)