Nová smlouva

Autor

Co udělá správný libtard v pozici premiéra, když zjistí, že vláda ztrácí popularitu? Zvýší daně a začne v médiích tvrdit, že příští volby zase vyhraje. Zavede si totiž korespondenční volbu. Když jste eurohodnotný liberál, tak můžete všechno. Dokonce můžete dělat i to, co jste ještě před dvěma roky vyčítal svému předchůdci. Můžete být mnohem horší hospodář, můžete mít poloviční IQ, můžete do cizí války posílat mraky peněz, můžete nakupovat předraženou a nepoužitelnou výzbroj, pro kterou navíc nemáte infrastrukturu… a nic se neděje. Česká televize je na vaší straně a tak vám nikdo žádnou zapeklitou otázku nepoloží.

Jen… každý tlak vytváří protitlak. Když se všichni liberálové spojili do Pětikolky a svoje předvolební sliby klidně zahodili, že jde o bilbórdovou zkratku… a ono to zafungovalo, tak se přesně totéž děje i na druhé straně. Česká televize se tváří, že nic takového neexistuje, ale my, co objíždíme dědiny a mluvíme s lidmi, my jaksi vidíme, že se stalo hodně. Lidem přestal fungovat jejich svět, rozsvítily se varovné kontrolky a přestali mít důvěru k novinářům, že hlídají demokracii.

V neděli ke mě má přijet Ivana Svobodová. Ano, ta novinářka z Respektu, kterou jsem seřval na jaře se Šlapanicích před plným sálem. Označil jsem tyto novináře za hyeny, které nikdy nebudou mluvit hlasem obyčejných lidí, budou se je snažit dehonestovat, nachytávat je na švestkách a jakkoliv je diskreditovat, místo aby se snažili objasnit, proč lidé přemýšlejí, jak přemýšlejí. Vyzval jsem Ivanku, aby vyjela mezi lid, aby pozorně naslouchala a pak s tím konfrontovala mocné. Tak prý přijede…

Schválně tuto informaci pouštím ven a jsem zvědavý, jestli její libtardí kamarádi neudělají totéž, co s Bartoníčkem. Ten také dostal kouř od svých vlastních, že si dovolil pustit nesestříhaný rozhovor se mnou. Jak mohl dopustit, aby ten hajzl Vidlácká mluvil, jak mu zobák narostl, že? Jak mohl dělat reklamu těm dezolátům, kteří si zaslouží vyvézt v dobytčácích do Ruska… Na prostý lid musí být přísnost… Tož uvidíme, jak se Ivanka pochlapí… Pokud byste u toho někdo chtěli být a dělat mi svědky, napište mi na vidlácký mail.

Přátelé, je to právě rok, co jsem přestal být anonymním blogerem, který byl schovaný na jižní Moravě na svém gruntě. Nechal jsem se zapřáhnout do politické káry, protože prostě nešlo, jen glosovat z pohodlí domova. Začal jsem se setkávat s lidmi i politiky, začal jsem objíždět republiku, potkal jsem se se všemi politiky, kteří o setkání se mnou stáli, udělal jsem si na ně názor a ctil jsem realitu. V dnešní době jdou do politiky jen jedinci, kteří mají výjimečně odolnou duši. Za Hitlera nebo kolaboranta vás označí první den, co vystoupíte z anonymity. Do té doby samozřejmě žádný kolaborant nejste a nikoho by to ani nenapadlo. Ale stačí jeden článek na Novinkách a už je všechno jinak. Vím o čem mluvím. Nedivím se tedy, že politiku ustojí jen lidé, kteří jsou tvrdohlaví, příslušně sebestřední a rozhodně se nepodobají Mirkovi Dušínovi. I za tohle mohou novináři a libtardi na twitteru. Buď nesmíte mít žádný názor a být naprosto konformní k tomu, co po vás chce Barbora Mecrury a jelito roku Bartkovský, nebo jste schopni ustát jejich hnojomety, ale pak musíte být jako Trump nebo Orbán. Nic uprostřed neexistuje.

Už delší dobu říkám, že jsem optimista. Ne kvůli politice, ale kvůli národu, který se probouzí. Jsem optimista, protože stále více lidí začíná zjišťovat, že jim globální elity berou něco, o co nechtějí přijít. Stále více lidí přichází na to, že Evropská unie se chová ještě macešštěji než národní stát. Stále více lidí zjišťuje, že předání pravomocí do Brusele, byl ve skutečnosti krok zpět. Tito lidé plní sály a uvažují, kde se stala chyba.

Konstatuji, že tihle lidé jsou jedna třída. Nová třída. Ještě mají v sobě úvahy o levicovosti nebo pravicovosti a ze šťastnějších dob si přinášejí recepty, které se jim tehdy osvědčily. Přinášejí si ideály, díky kterým uspěli ve svých životech. Jsou to zaměstnanci i podnikatelé, bohatší i chudší, ale především nejsou hlupáci, zachovali si kritické myšlení a schopnost vidět dopředu.

Už k nim mluví řečníci, kteří jasnými slovy pojmenovávají, co lidi štve a nabízejí řešení. Co ale také vidím, že tyto návrhy řešení jdou přijímány velmi velmi opatrně. Někdo si uspořádal život jako v Texasu a těžko bude nadšený z budoucnosti ala Švédský sociální stát. Jiný zase prožil svůj život vedle vyloučených lokalit a děsí se varianty štíhlého státu, protože i v Texasu jsou gheta, kde má i kiosek na hamburgery neprůstřelné sklo.

Proto nevěřím, že je možné udělat to, co udělala Pětikolka. Že by bylo možné udělat koalici naprosto rozdílných politických stran. Rakušan může být klidně namočený v Dozimetru a žádný modroptácký volič proti němu ani nepípne. Stanjura může být klidně neschopný hospodář, Síkela může být naprostý energetický negramot a lidovečtí voliči nebudou psát Jurečkovi, ať odejde z koalice, jinak už ho nebudou volit. Oni jsou jednotní, protože jim nic nezbývá.

My v takové situaci ani zdaleka nejsme. Pípněte jednu nepovedou větu a hned je to důvod být nedůvěryhodný a nevolitelný. Liberálové mají svoje voliče vymaštěné, ale ti naši přemýšlejí vlastní hlavou a vždycky si stáli za svým názorem a zařídili si podle něj život, který až doteď fungoval. Tento faktor nás dovedl k milionu propadlých hlasů a i když se národ probouzí, nemohu se ubránit dojmu, že máme zaděláno na stejný problém. Lidé budou mít před volbami mnohem víc informací, než měli minule, protože se fakt zajímají. Bohužel jejich hlasy zase propadnou, jen po zralejší úvaze.

Koalice politických stran moc nepřipadá v úvahu. Důvody jsem řekl výše. Ale možná by mělo smysl udělat koalici osobností z různých stran pod společnou a novou hlavičkou. Strana se musí nějak vyprofilovat a těžko spojovat odlišné programy. Ale spojit osobnosti, to by se podařit třeba mohlo. Pravicová a levicová strana v koalici, to je to, co teď předvádí Fiala a je to hrůza hrůz. Ale osobnosti s pravicových i levicových stran na společné kandidátce, to by mohlo jít snáze.

Nemluvě o tom, že je to přesně to, co chtějí lidé. Na demonstracích, na srazech, v internetových diskusích pořád zaznívá požadavek, aby se konzervativní a vlastenecké strany spojily. Stranicky to určitě nepůjde. Těžko uděláte pravo-levý program na snížení daní a zvýšení sociálního zabezpečení. Vždycky to skončí konsolidačním balíčkem, který sociálno sníží a daně zvýší. Teď jsme toho svědky. Vznikají ty nejhorší kočkopsy.

Ale… Když se kdysi spojil Zeman s Klausem, tak se domluvili a zemi z krize vyvedli. A ti byli jako oheň a voda. Nemohlo mezi nimi být většího rozdílu v názorech a ideálech. Přesto se domluvili. Nespojili svoje dvě strany do kočkopsa, nevytvořili catch all party. Nekandidovali spolu. Nevytvořili stranu všech. Ale výsledkem bylo, že jsme nepřišli o svoje úspory v bankách a nastartoval se slušný hospodářský růst. Zeman mi řekl, že tehdy byla situace podstatně lepší než dnes, protože vznikla vláda odborníků. Dneska nám vládnou amatéři.

Možná je čas na něco podobného. Na novou opoziční smlouvu. Na spojení osobností, nikoliv stran. Možná je čas na novou smlouvu, která nebude nikomu brát ideje, ale nastaví spolupráci lidí, kteří nejsou hloupí. Možná je čas na koalici, která se nebude opírat o stranické aparáty, ale o rozdílné osobnosti na společné kandidátce. Uvidím-li jakoukoliv podobnou snahu (a zřejmě bude vypadat jinak, než jsem ve své úvaze nastínil) rozhodně o ní budu psát.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (257 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. jsem se snažil mezi neparlamentními konzervativními a vlasteneckými pidistraničkami prosadit "Volební SUPERSTRANU" jejímž hlavním úkolem by bylo prosadit zrušení 5%-tní uzavírací klausule pro vstup do parlamentu, na 2%, jakou mají například v Izraelském Knessetu. To zajistí prostupnost politického systému, vpustí do parlamentu další strany. 2% znamenají 4 poslanecké mandáty. Židé vědí, proč si to tak zařídili, ať jsou, jací jsou, rozhodně nejsou hloupí.. Kdyby se k tomu přidalo prosazení OBECNÉHO REFERENDA, i Tomio Okamura by se přidal. A kdyby za to Andreji Babišovi slíbili podporu vlády, aniž by mu do ní lezli, i ten by si dal říci. 

Lidé budou moci volit "SVOJE PREFEROVANÉ DOBRO", místo "MENŠÍHO ZLA" Když tyto partaje zklamou, příště už nebudou zvoleny. Kdo ani po několika volebních obdobích nedosáhne na 2% hlasů, měl by se nad sebou vážně zamyslet, vstoupit do úspěšnější strany, a nebo jít dělat něco jiného, třeba hlídat vnoučata, nebo jít na ryby.

Ano, pidistrany budou vydírat vládu, agresivně prosazovat svoje zájmy, vidíme to i v Izraeli, ale to není blbě. Kolik je dnes skutečných zemědělců? Málo na to, aby tu znovu vznikla Agrární strana, kterou komunisti i Beneš po válce nedovolili obnovit, a to i přesto, že agrárník a národohospodář Ladislav Karel Feierabend byl ministrem exilové vlády. Byli moc silní, bylo jich moc. Prosazovali družstevnictví, ve kterém jely 3/5 českého obyvatelstva. Venkovská sámoška je dodnes "konzum", tedy, prodejna konzumního - spotřebního družstva. Byly družstevní lihovary, kde se z PŘEBYTKŮ ZEMĚDĚLSKÉ PRODUKCE pálil líh, auta, ba i vojenská letadla, minimálně stíhačka AVIA B534 a bombardér B-71 létaly na benzíno-lihovou směs BiBoLi.

Skutečných zemědělců, tedy těch, co nás všechny krmí. není dost na to, aby dosáhnuli na 10 poslaneckých mandátů. Proto naše zemědělská a potravinářská politika vypadá tak, jak vypadá..

Je nutná změna systému, a společná kandidátka osobností, kterou navrhuje Vidlák, k takovéto (či jiné, klidně lepší) změně systému směřuje..

Průměrný počet slepic: 4.7 (80 hlasů)

.. Tedy na podstatnou změnu politického uspořádání, protože to, co se tu dělo v posledních letech, se neosvědčilo. Chce to, pokud to výsledek voleb dovolí, kromě OBECNÉHO REFERENDA, znovu hrábnout do ústavy..

Počítejte se mnou..

První republika do Mnichovského diktátu..

Druhá republika do Okupace

Protektorát a Slovenský štát nepočítám.

Třetí republika do Vítězného Února..

Čtvrtá republika do, tuším, roku 1960, kdy z nás prezident Novotný udělal republiku Socialistickou

Pátá republika vzniknula poté, co Slovensku byl konečně splněn slib federativního uspořádání, na základě dohod z Clevellandu a Pittsburgu - nesplněný to slib T. G. Masaryka slovenským krajanům, kvůli kterému zřejmě musel zemřít Milán Rostislav Štefánik.

Šestou republikou bylo Zrušení vedoucí úlohy KSČ po roce 1989

Sedmá republika vzniknula té pomlčkové válka, díky které se fanoušci na fotbale poprskali (ČSFR)

Nyní žijeme v OSMÉ REPUBLICE

Průměrný počet slepic: 3.6 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Fiala (a to naprosto s klidem) "Nezajímá mě, že ostatní státy ukončují podporu Ukrajině a uprchlíkům, my i třeba jako poslední stát na této planetě budeme bránit Ukrajinu před ruským agresorem a dál jí jak vojensky, tak finančně podporovat"...

Petr Pavel (proslov k prázdnému sálu na půdě OSN) "Rusko páchá genocidu na mírumilovném národu Ukrajinců. Je mi ctí být prezidentem republiky, která dostojí svým závazkům a bude i třeba do posledního haléře Ukrajinu podporovat".

Markéta Pekarová (rozhovor pro LGBT server) "Putin je ztělesněné zlo. Už jen fakt, že nechal uzákonit, že existují jen dvě pohlaví, tedy muž a žena, je důvodem ke stíhání. Pokud se někdo cítí jinak, má svaté právo být jím. 79 pohlaví? Ať je jich třeba tisíc. A stížnosti rodičů na společné záchody pro všechny či sprchy na školách jsou jen zoufalým pokusem o návrat do minulosti. TOP09 je jednoznačně pro zbourání hranic. Vše společné pro všechny, ať se to rodičům či dětem líbí či ne. Co je špatného na tom, že se společně převlékají?

Miloš Vystrčil (Tchaiwanec) Srdceryvný projev. "Jakmile zlikvidujeme Rusko, je na řadě Čína, stejný problém, jdou proti světovému řádu. Jen západní svět má právo rozhodovat o tom co je správné a co ne. Diktatury typu Ruska či Číny nemají na této planetě co dělat".

Zdroje: Twitter(X), FB, záznamy z jednání OSN, CNN, ABC, Suddeutche zeitung, Le monde a jiná světová média, která mají  z těchto lidí srandu.

A toto nám tu vládne...

Otřesná sebranka idiotů 😩!!


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (174 hlasů)

.. pravda, Česká televize, Český rozhlas, noviny, fejsbůky a twittery pomáhaly, ale to, že jsme si je zvolili, je neoddiskutovatelný fakt.

Snad to příště bude lepší.. Tady u nás, ve Vidlákově, to všichni víme, a tak nemá smysl si zvyšovat krevní tlak. 

Piš o něčem pozitivním či zajímavém, reaguj na to, co se tu píše, nerozčiluj se..

A protože tu máme skutečnou demokracii, tak se nebudu zlobit, když mne pošleš.. no však víš kam..

Průměrný počet slepic: 3.2 (29 hlasů)

Mohla bych reagovat třeba na to, že liberál by měl prosazovat svobodu, demokracii, občanská a lidská práva..., ale netušila jsem, že tím myslí jen tu jeho svobodu, jeho pojetí demokracie a jeho práva...? Skutečnou demokracii tu opravdu nemáme (proto není proč bych se na vás zlobila), zrovna tak jako nemáme ani tu svobodu (ta zmizela, sotva se objevila).  Nerozčiluju se já - to lidi mi posílají různé naštvané komentáře. Myslím, že je dobré je sdílet, čím víc, tím líp.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

jste nám je, jako menší zlo. Příště nám zvolíte STBáka Babiše, protože jste už zapomněli, co napáchal. Menší zlo nikdy volit nebudu, snažím se volit dobro. Můj hlas nepropadá proto, že volím blbě já, ale proto, že blbě volí ostatní.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

...toho, že lidi koukají na ČT televizi, poslouchají Radiožurnál, čtou Blesk a Seznam. Nezájem, lépe poslouchat něco uklidňujícího, stejného.  Jinak by totoiž museli myslet a myšlení bolí...

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

Ano, podle toho je zřejmě dobré se nerozčilovat, protože si tu všichni tak nějak dobře žijeme... a rozčilování přece škodí zdraví :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

akorát pořád píšete komentáře s vyhvězdičkovanými nadávkami :-)

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)

Ale vy jste vůbec nepochopil tu ironii...? No, i s tím se občas musí počítat. :-)

(a propos - od těch vulgarit jsem článek ještě trochu "očistila", a nedivím se lidem - jejich naštvanost je největší, jaká tu kdy byla)

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Zmíněné zdroje nesleduji a tak když  jsou  "moudra"  pětisebranky   takhle  na jednom místě,  vidím,  že naše jelita  jsou nakažena  nevyléčitelnou chorobou jménem  debilismus.  Škoda, že jejich voliči  neznali  tyhle jejich názory dříve, protože i ovce zblblé ČT  a ČRo  by je jistě volily  pětisebranku v podstatně menším počtu.  Skutečná černá perla je od blbečka v souvislosti s Čínou. Je vůbec svéprávný?  V souvislosti s jeho výrokem o Číně  se v době mého mládí říkal vtip, který si však ten hňup představuje jako realitu:

Číňané se dozví, že jim Dětva vyhlásila válku. Zasedne nejvyšší vedení  a řeší, jak z té šlamastyky ven. Ale už po pár minutách zasedání vyjde najevo, že nikdo z celého politbyra vlastně neví co a kde Dětva je.  Začnou hledat v mapách a nic. Vezmou podrobnější mapy a zase nic. Až na těch nejpodrobnějších mapách zjistí, že to je jakási malá osada čítající pár chalup někde  na Slovensku. Jsou v šoku a je jim jasné, že v Dětvě  mají zbraň  nepředstavitelně ničivé síly. Ihned vyšlou do Dětvy svého nejlepšího agenta, aby zjistil co a jak. Agent Lu-Tio-Chi dorazí v přestrojení do Dětvy a vídí, že je fakt zle, protože už i maskování je zde naprosto dokonalé - ani po podrobném průzkumu žádné známky mocné armády nevidí. Opatrně se vetře do místí hospody, čítající čtyři stoly. U stolu sedí tři bačové. Po chvíli váhání k nim přisedne a začne rozhovor: 
"Zaslechl jsem, že jste vyhlásili Číně válku ...?!"
"No jasné, všetkých Číňanov utlučeme čapicami"
agent nevychází z úžasu, tedy čepicemi .... po pár vteřinách se vzpamatuje a zeptá se: 
"Bačo, a kolik vás vlastně je?"
bača popotáhne z fajky a začne počítat: 
"No, bača Jožo, ja, bača Miro, bača Fero, murár Vlado, .... no ja verím, že nás takých petnáct bude!"
agent se  neudrží a prozradí se:
"Ale bačo, nás je miliarda!!!" 
bača vykulí oči a povídá:
"Boha chlapi, kam vás všetkých zakopeme?!"

Tento prostoduchý vtip zde vyprávím proto, aby jsme si udělali představu, jak ten blb Tchaiwanec a celá pětisebranka  přemýšlí.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

vy jste to jako vždy pochopil - já to taky neviděla takto pohromadě, a když to člověk čte, je to taková neuvěřitelná nástěnka našich vládních "mysliven". I zde jsou někteří tací, kteří reagují podobně jako naši politici. Ani oni nechtějí vidět, slyšet, co si myslí jiní lidé a soustřeďují se jen na svá moudra. Jak se pak má sjednotit jakákoliv opozice...Pro mě je podstatná reakce čtenářů Vidláka, nikoliv někoho, kdo si zde uzurpuje nějaký ten nejsprávnější názor.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Znepokojivé zprávy z Ruska.

Dnes byly provedeny testy mezikontitnentálních nosičů jaderných zbraní z ponorek,. Zatím bez jaderných hlavic. Několik minut stará zpráva.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

.. 

Průměrný počet slepic: 2.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Již několikrát jsem tady uvedl svůj názor, že Izraelci se inspirovali Ázerbájdžánem a chtějí dosáhnout konečného řešení problému v Gaze. Že není pravda, že by o připravovaném útoku Hamásu nevěděli. Naopak potřebovali, aby ten útok měl krutý dopad, aby mohla být zdůvodněna velmi tvrdá odplata. V podstatě to dnes nepřímo potvrdil Kit Klarenberg ve svém článku:
 

Sionistický think tank zveřejnil plán genocidy Palestinců

Kit Klarenberg, 24. října 2023

V době, kdy izraelské kobercové bombardování Gazy vstoupilo do třetího týdne a zanechalo za sebou přes 5 000 mrtvých a nejméně milion vysídlených obyvatel, zveřejnil think tank se sídlem v Tel Avivu plán konečného řešení židovského státu.

V bílé knize vydané více než týden po překvapivém útoku Hamásu na izraelské vojenské základny a kibucy nastínil Institut pro národní bezpečnost a sionistickou strategii "plán přesídlení a konečného odsunu veškerého obyvatelstva Gazy do Egypta" založený na "jedinečné a vzácné příležitosti k evakuaci celého pásma Gazy", kterou poskytl poslední izraelský útok na obléhanou pobřežní enklávu.

Autorem dokumentu zveřejněného v hebrejštině na internetových stránkách organizace je Amir Weitman, "investiční manažer a hostující výzkumný pracovník" Institutu, který rovněž vede liberální frakci izraelské vládnoucí strany Likud. Dokument začínal konstatováním, že v sousedním Egyptě je 10 milionů volných bytových jednotek, které by mohly být "okamžitě" zaplněny Palestinci. Weitman pak čtenáře ujistil, že "udržitelný plán... dobře odpovídá ekonomickým a geopolitickým zájmům státu Izrael, Egypta, USA a Saúdské Arábie".

Weitmanův návrh etnické čistky je ozvěnou plánů na nucené přesuny, které v posledních dnech představili bývalí izraelští představitelé, a zároveň využívá příkazů k evakuaci, které izraelská armáda vydala celému civilnímu obyvatelstvu severní části Gazy.
Weitmanův zlověstný plán si představuje, že Izrael tyto nemovitosti nakoupí za 5-8 miliard dolarů, což je obrovská cena, která ale odráží pouhé 1-1,5 procenta izraelského HDP.
"Tyto částky [potřebné k vyčištění Gazy] jsou ve vztahu k izraelské ekonomice minimální," tvrdí Weitman. "Investice jednotek miliard dolarů do řešení tohoto obtížného problému je inovativním, levným a udržitelným řešením."


Weitman připustil, že jeho plán se prakticky rovná "koupi pásma Gazy" Izraelem, a tvrdí, že tento krok by byl pro sionisty "velmi výhodnou investicí", protože by "časem přinesl velkou přidanou hodnotu". Tvrdil, že místní "pozemkové podmínky" v oblasti by "mnoha" izraelským osadníkům poskytly vysokou životní úroveň, a proto by umožnily rozšíření osad v Guš Dan u egyptských hranic, což by dalo "obrovský impuls k osídlení pouštní oblasti Negev".

Tel Aviv v prosinci 2021 schválil plány na zřízení čtyř osad v Negevu, v nichž by mělo žít 3 000 osadnických rodin.

Genocidní válka na konci všech válek
Ačkoli Egypt dosud odmítal izraelský tlak na masový exodus obyvatel Gazy přes jižní přechod Rafáh, Weitman tvrdil, že Káhira uvítá masový exodus palestinských uprchlíků jako "okamžitý stimul", který "poskytne al-Sísího egyptskému režimu obrovský a okamžitý prospěch".

Weitman tvrdil, že hlavní věřitelé Káhiry - včetně Francie, Německa a Saúdské Arábie - pravděpodobně uvítají oživení egyptské ekonomiky díky "izraelským investicím" do trvalého odsunu Palestinců. Předpokládá, že západní Evropa uvítá "přesun veškerého obyvatelstva Gazy do Egypta", protože se tím výrazně "sníží riziko nelegální imigrace... což je obrovská výhoda". Mezitím očekává, že Rijád tento krok přijme, protože "evakuace pásma Gazy znamená odstranění významného spojence Íránu".

Etnické vyčištění Gazy by znamenalo konec "neustálých, opakovaných kol bojů, které rozdmýchávají oheň nenávisti vůči Izraeli". Kromě toho "uzavření otázky Gazy zajistí stabilní a zvýšené dodávky izraelského plynu do Egypta a jeho zkapalňování" z rozsáhlých zásob, které Izrael u břehů Gazy zabavil.

Od Palestinců se zase očekává, že raději skočí po možnosti nedobrovolně opustit své domovy, než aby "žili v bídě pod vládou Hamásu". Je proto nutné, aby jim Izrael "vytvořil vhodné podmínky" pro "přesídlení" z Gazy do Káhiry. Weitman poznamenal, že dva miliony obyvatel Gazy "tvoří méně než 2 % celkové egyptské populace, která dnes již zahrnuje 9 milionů uprchlíků. Je to jen kapka v moři."

Dokument zlověstně uzavírá: "Není pochyb o tom, že aby se tento plán mohl uskutečnit, musí existovat mnoho podmínek současně. V současné době jsou tyto podmínky splněny a není jasné, kdy se taková příležitost znovu naskytne, pokud vůbec někdy. Nyní je čas jednat. Teď."

Jakkoli barbarské se tyto návrhy mohou zdát, odrážejí to, co si zřejmě mnozí izraelští představitelé v soukromí šuškají a co přinejmenším jeden bývalý vládní spindoktor (ovlivňovač veřejného mínění) otevřeně prosazoval jako altruistické řešení palestinského "problému".

"Na Sinajské poušti, hned na druhé straně Gazy, je obrovský prostor, téměř nekonečný," zopakoval bývalý náměstek izraelského ministra zahraničí Danny Ayalon genocidní sionistickou logiku Weitmanova návrhu v rozhovoru pro Al Džazíru. "Jde o to - a není to poprvé, co se to bude dělat - aby odešli na druhou stranu do otevřených oblastí, kde jim my a mezinárodní společenství připravíme infrastrukturu - víte, 10 měst s jídlem a vodou - stejně jako pro uprchlíky v Sýrii."
 
"Pokud chceme zůstat naživu, budeme muset zabíjet a zabíjet a zabíjet."
Arnon Sofer je akademik, který pomáhal vymyslet izraelské stávající obléhání Gazy s cílem nastolit jednosměrný mír.
V roce 2004 tento sionistický demograf z Haifské univerzity předložil podrobné plány na izolaci Gazy přímo vládě Ariela Šarona. To obnášelo úplný odchod izraelských sil z oblasti a vybudování hraničního plotu kolem celého pásma Gazy, přísného systému dohledu a bezpečnosti, který měl zajistit, že se nic a nikdo nedostane dovnitř ani ven bez sionistického povolení. 
Sofer předpovídal věčné krveprolití:
"Když bude 2,5 milionu lidí žít v uzavřené Gaze, bude to lidská katastrofa. Z těch lidí se stanou ještě větší zvířata než dnes... Tlak na hranicích bude strašný. Bude to strašná válka. Takže pokud chceme zůstat naživu, budeme muset zabíjet a zabíjet a zabíjet. Celý den, každý den... Jediné, co mě znepokojuje, je, jak zajistit, aby se chlapci a muži, kteří budou muset zabíjet, mohli vrátit domů ke svým rodinám a být normálními lidskými bytostmi."
 

Nyní Institut předkládá jinou, snad humánnější fantazii, jak dosáhnout stejného cíle, který bezohlednými prostředky řešil Sofer. Aby se to podařilo, stačí, aby Palestinci složili zbraně a vydali se směrem k poušti do trvalého exilu.
----
Kit Klarenberg je investigativní novinář, který zkoumá roli zpravodajských služeb při formování politiky a politického mínění.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

protože s Palestinci by do jejich země přišla zločinnost, hlad a bída, časem i válka, protože militanti by z jejich území pokračovali ve svém Džihádu proti Izraeli.

Jediný, kdo byl schopen se o Palestince postarat, a zajistit, aby mu nerozvrtali zemi, byl plukovník Kaddáfí. Ten už mezi námi není, a Lybie už není tou bohatou zemí, která by je dokázala absorbovat, ubytovat, zaměstnat a hmotně zabezpečit.

To co nyní Izrael udělal, tedy, odtržení Palestinců v Gaze od zdrojů a zásobování, je brutální, nelidský, ale logický krok.. Pokud by civilisté mohli opustit pásmo Gazy, Hamásu by zbyl dostatek zdrojů na poměrně dlouhý a tvrdý odpor. Čím déle budou civilisté v Gaze uzavření, tím více drahocenných zásob potravin snědí, tím více vody vypijí, spálí zásoby benzínu a nafty v elektrocentrálách, a tím méně toho zbude pro hrdlořezy z Hamásu.

Domnívám se, že Izraelci raději celou Gazu dvakrát přeorají bombami do hloubky 50 metrů, než aby dobývali jednotlivé domy a hromady sutin v pouliční válce. Nemohou si to dovolit, nemají tolik vojáků..

Ano, dopustit svržení plukovníka Kaddáfího a rozvratu Lybie "BYLA CHYBA", a ta je, jak řekl francouzský diplomat Talleyrand, "HORŠÍ NEŽ ZLOČIN"

Nebo to byl něčí ďábelský, geniálně zločinný plán.. Bojím se, že cílem toho plánu je zničení Izraele, a celého Blízkého východu, jeho přeměnu v radioaktivní poušť, protože Židé už NIKDY neodejdou do plynových komor jako ovce. Je to jejich národní heslo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)

Soferův plán z roku 2004 byl realizován, z pásma Gazy se stalo oplocené vězení a dopadlo tak jak předvídali.
Teď tady máme nový plán, odsun Palestinců z Gazy do Egypta, Izraelci to nechtějí zadarmo, nabízejí až 8 miliard $. Egypt na tom moc dobře není, ekonomický růst zpomaluje a nebezpečně stoupá inflace. Okamžité prachy by jim bodly, na přijetí budou tlačit taky obchodní partneři. Byty volné v egyptském pohraničí jsou a 2 miliony uprchlíků navíc situaci Egypta asi nezhorší. Pokud Egypt kývne, tak se teprve budou dít věci. 
Myslím, že postupným brutálním ničením Gazy od severu k jihu, budou Palestinci přinuceni k odchodu. Izraelci stejně potřebují Gazu zplanýrovat. Jednak aby se dostali na Hamás, skrývající se v podzemí. No za druhé mají úplně jinou představu jak by jejich nové osady měly vypadat. Nakonec těžba zemního plynu v pásmu Gazy to zaplatí. 
Já bych skoro tipoval, že se jim to podaří. I když se OSN možná postaví proti, zvlášť když použijí brutální prostředky. USA, Británie a Francie to v Radě bezpečnosti pohlídají, aby se nic zásadního nedělo. Uvidíme, co zmůžou arabští uprchlíci v EU a Británii.
Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)

Je mi jasné, že za tento přeložený článek ze včerejška nesklidím žádný aplaus. A dávám ho, aby bylo jasné, že existuje i jiný pohled na dění ze 7. října a není to pohled ze strany Arabů. Připusťme, že jako dnes všechno i tyto události doprovází velká mediální masáž.
 
Co se skutečně stalo 7. října?
Robert Inlakesh 24. října 2023, Inlakesh je politický analytik, novinář a dokumentarista, který v současné době působí v Londýně ve Velké Británii.

Nyní se objevují důkazy o tom, že až polovina zabitých Izraelců byli bojovníci, že izraelské síly mají na svědomí některé z mrtvých vlastních civilistů a že Tel Aviv šířil falešné zprávy o "zvěrstvech Hamásu", aby ospravedlnil svůj ničivý letecký útok na palestinské civilisty v Gaze.

Dva týdny po průlomovém útoku Hamásu na Izrael 7. října se začíná rýsovat jasnější obraz toho, co se stalo - kdo zemřel a kdo zabíjel.
Namísto masakru civilistů v celém rozsahu, jak tvrdí Izrael, ukazují neúplné údaje zveřejněné hebrejským listem Haaretz, že téměř polovina Izraelců zabitých toho dne byli ve skutečnosti bojovníci - vojáci nebo policisté.
Mezitím dva týdny plošného informování západních médií o tom, že Hamás údajně zabil během vojenského útoku 7. října asi 1 400 izraelských civilistů, posloužily k rozdmýchání emocí a vytvoření atmosféry pro bezuzdné ničení pásma Gazy a jeho civilního obyvatelstva ze strany Izraele.
Zprávy o počtu izraelských obětí byly zkresleny a upraveny tak, aby naznačovaly, že toho dne došlo k masovému masakru civilistů, přičemž hlavními terči teroristického útoku byly kojenci, děti a ženy.
Podrobné statistiky o obětech, které nyní zveřejnil izraelský deník Haaretz, ukazují zcela jiný obraz. K 23. říjnu zveřejnil informace o 683 Izraelcích zabitých během ofenzivy vedené Hamásem, včetně jejich jmen a míst, kde 7. října zemřeli.
Bylo potvrzeno, že 331 z těchto obětí - tedy 48,4 % - jsou vojáci a policisté, mezi nimiž je mnoho žen. Dalších 13 je popisováno jako příslušníci záchranné služby a zbývajících 339 je považováno za civilisty.
Ačkoli tento seznam není úplný a představuje pouze zhruba polovinu Izraelci uváděného počtu obětí, téměř polovina zabitých v šarvátce je jasně identifikována jako izraelští bojovníci.
Dosud také nejsou zaznamenána žádná úmrtí dětí mladších tří let, což zpochybňuje izraelské vyprávění o tom, že cílem palestinských bojovníků odporu byly děti. Z celkového počtu 683 dosud hlášených obětí bylo sedm ve věku 4 až 7 let a devět ve věku 10 až 17 let. Zbývajících 667 obětí jsou zřejmě dospělí.

Počty a podíl palestinských civilistů a dětí mezi oběťmi izraelského bombardování za poslední dva týdny - více než 5 791 mrtvých, z toho 2 360 dětí a 1 292 žen, a více než 18 000 zraněných - jsou mnohem vyšší než všechny uvedené izraelské údaje z událostí ze 7. října.

Znovu se podívejme na místo činu
Útočná vojenská operace pod vedením Hamásu s krycím názvem Al-Aksa Flood se odehrála 7. října za dramatického úsvitu přibližně v 6:30 ráno (palestinského času). Doprovázela ji kakofonie sirén, která prolomila ticho Jeruzaléma a signalizovala začátek události, která se stala mimořádnou událostí v 75leté historii státu.
Podle mluvčího ozbrojeného křídla Hamásu, brigád Al-Kassám, překročilo hrozivou separační bariéru mezi Gazou a Izraelem přibližně 1 500 palestinských bojovníků.
Tento průlom se však neomezil pouze na síly Hamásu; linii příměří později prolomilo mnoho ozbrojených bojovníků patřících k jiným frakcím, jako je Palestinský islámský džihád (PIJ), a také několik Palestinců, kteří nejsou spojeni s žádnou organizovanou milicí.
Jakmile se ukázalo, že se nejedná o obyčejnou odbojovou operaci, sociální média rychle zaplavily stovky videí, z nichž většinu zhlédla redakce The Cradle a která zachycují mrtvé izraelské vojáky a osadníky, prudké přestřelky mezi různými stranami a Izraelce zajaté v Gaze.
Tato videa byla buď pořízena na telefony Izraelců, nebo je zveřejnili palestinští bojovníci, kteří natáčeli svou vlastní operaci. Teprve o několik hodin později se začala objevovat další hrůzná a vyloženě podezřelá tvrzení.

 

Nepodložená tvrzení o "zvěrstvech Hamásu

Aviva Klompasová, bývalá autorka projevů pro izraelskou misi při OSN, byla první významnou Izraelkou, která rozšířila tvrzení, že se objevily zprávy o "znásilňování izraelských dívek a vláčení jejich těl po ulici".
Toto tvrzení zveřejnila na serveru X 7. října ve 21:18 (palestinského času), ačkoli v článku, který Klompaová zveřejnila 8. října ve 12:28 (palestinského času) v časopise Newsweek, se o žádném sexuálním násilí nezmiňuje.
Klompasová je také spoluzakladatelkou Boundless Israel, "think-tanku", který se snaží "oživit vzdělávání o Izraeli a podniknout odvážné kolektivní kroky v boji proti nenávisti vůči Židům". Jde o "nepokrytě sionistickou" skupinu, která se snaží propagovat izraelské narativy na sociálních sítích.
Jediným případem, který byl uváděn jako důkaz znásilnění, byl případ mladé německo-izraelské ženy jménem Shani Louková, která byla natočena tváří dolů na korbě pickupu a byla všeobecně považována za mrtvou.
Nebylo jasné, zda bojovníci natočení s Loukovou ve vozidle jedoucím do Gazy byli členy Hamásu, protože na sobě neměli uniformy ani znaky jednotek Al-Kassam, které lze identifikovat na jiných videích Hamásu - někteří měli dokonce běžné civilní oblečení a sandály.
Později její matka tvrdila, že má důkazy o tom, že její dcera je stále naživu, ale utrpěla těžké zranění hlavy. To se shoduje s informacemi zveřejněnými Hamásem, podle nichž se Louková se svými zraněními léčí v blíže nespecifikované nemocnici v Gaze.
Situaci dále komplikuje skutečnost, že v den, kdy se objevila tato obvinění ze znásilnění, by Izraelci k těmto informacím neměli přístup. Jejich ozbrojené síly ještě nevstoupily do mnoha, ne-li většiny oblastí obsazených povstalci a stále s nimi vedly ozbrojené střety na mnoha frontách.

Přesto tato tvrzení o znásilnění začala žít vlastním životem a dokonce i americký prezident Joe Biden během svého projevu o několik dní později prohlásil, že izraelské ženy byly "znásilňovány, napadány a předváděny jako trofeje" bojovníky Hamásu. Je důležité poznamenat, že v článku The Forward z 11. října se uvádí, že izraelská armáda přiznala, že v té době neměla žádné důkazy o takových obviněních.
Když armáda později předložila vlastní obvinění z uřezávání hlav, amputací nohou a znásilňování, agentura Reuters poukázala na to, že "vojenský personál dohlížející na proces identifikace nepředložil žádné forenzní důkazy v podobě fotografií nebo lékařských záznamů". Do dnešního dne nebyly předloženy žádné věrohodné důkazy o těchto zvěrstvech.
Jiná pobuřující tvrzení, jako například příběh o tom, že Hamás "uřízl hlavu 40 dětem", se dostala na titulní stránky a přední stránky nesčetných západních zpravodajských serverů. Dokonce i Biden tvrdil, že viděl "potvrzené fotografie teroristů stínajících hlavy nemluvňat". Tato tvrzení mají původ v izraelském osadníkovi a vojákovi v záloze Davidu Ben Sionovi, který již dříve podněcoval násilné nepokoje proti Palestincům a vyzýval k vyhlazení města Huwara na Západním břehu Jordánu. Na podporu těchto tvrzení nebyly nikdy předloženy žádné důkazy a sám Bílý dům později potvrdil, že Joe Biden takové fotografie nikdy neviděl.

Plán Hamásu
Neexistuje téměř žádný věrohodný důkaz o tom, že by palestinští bojovníci měli plán - nebo se záměrně snažili - 7. října zabíjet nebo poškozovat neozbrojené izraelské civilisty. Z dostupných záběrů jsme svědky jejich střetů především s ozbrojenými izraelskými silami, Hamás má na svědomí smrt stovek okupačních vojáků. Jak 12. října jasně uvedl mluvčí brigád Qassam Abú Obeida:

"Cílem operace Al-Aksa Flood bylo zničit divizi Gaza (izraelskou armádní jednotku na hranicích Gazy), která byla napadena na 15 místech, a následně bylo napadeno dalších 10 míst vojenského charakteru. Zaútočili jsme na lokalitu Zikim a několik dalších osad mimo velitelství divize Gaza."
Abu Obeida a další představitelé odboje tvrdí, že dalším klíčovým cílem jejich operace bylo zajmout izraelské vězně, které by mohli vyměnit za přibližně 5 300 palestinských vězňů držených v izraelských vězeňských centrech, z nichž mnozí jsou ženy a děti.
Zástupce vedoucího politického byra Hamásu Sálih al-Arúrí v rozhovoru po operaci zdůraznil: "Máme velký počet i vysokých důstojníků. Jediné, co nyní můžeme říci, je, že svoboda našich vězňů je přede dveřmi."
Tuto hru hrají obě strany: Od začátku vojenského útoku na Gazu Izrael na okupovaném Západním břehu shromáždil a uvěznil více než 1 200 Palestinců. Do dnešního dne došlo k 38 dohodám o výměně vězňů mezi odbojovými frakcemi a Tel Avivem - dohodám, kterým se Izraelci často brání do poslední chvíle.
Zatímco se objevují svědectví tohoto druhu, objevují se zprávy o tom, že izraelské orgány zvýšily špatné zacházení, mučení a dokonce zabíjení palestinských vězňů ve vazbě - což je porušení Ženevských konvencí, které paradoxně subjekt, jako je Hamás, zřejmě do puntíku dodržuje.

V souvislosti s událostmi ze 7. října jistě existují videa zachycující pravděpodobně neozbrojené Izraelce, kteří byli zabiti ve svých vozidlech nebo u vchodů do objektů, aby se k nim mohli dostat palestinští vojáci.
Existují také videa, která ukazují bojovníky účastnící se přestřelek s ozbrojenými izraelskými silami, kde se mezi nimi kryli neozbrojení Izraelci, kromě videí, na nichž bojovníci střílejí směrem k domům a házejí granáty do opevněných oblastí. Z výpovědí očitých svědků také vyplývá, že granáty byly házeny do protileteckých krytů, i když není jasné, kdo je házel.
Dokonce i na izraelském "mírovém shromáždění", které bylo uváděno jako jediný smrtící útok spáchaný palestinskými bojovníky během jejich operace, se objevila videa, která podle všeho ukazují, jak izraelské síly zahajují palbu skrze dav neozbrojených civilistů směrem k cílům, o nichž se domnívaly, že jsou členy Hamásu. ABC News rovněž informovala, že k místu konání festivalu zamířil izraelský tank.

Izraelský masakr v kibucu Be'eri?
Ve své reportáži o událostech v kibucu Be'eri ABC News vyfotografovala dělostřelecké střely připomínající izraelskou munici před vybombardovaným domem. Reportér David Muir se zmínil, že na místě byly nalezeny bojůvky Hamásu, zahalené v igelitových pytlích.
Kromě toho jsou na videozáznamech z místa činu vidět domy, které byly zřejmě zasaženy municí, kterou bojovníci Hamásu nevlastnili. Muir uvedl, že palestinští bojovníci drželi v budově asi 14 lidí jako rukojmí.
Hebrejsky psaný článek v deníku Haaretz z 20. října, vykresluje zcela odlišný příběh toho, co se toho dne v Be'eri odehrálo. Obyvatel kibucu, který byl mimo svůj domov a jehož partnerka byla při šarvátce zabita, odhaluje nové ohromující podrobnosti:

"Hlas se mu chvěje, když si vzpomene na svou partnerku, která byla v té době obléhána ve svém domovském přístřešku. Podle něj teprve v noci z pondělí na úterý (9. října) a teprve poté, co velitelé v terénu učinili obtížná rozhodnutí - včetně ostřelování domů se všemi obyvateli uvnitř, aby zlikvidovali teroristy spolu s rukojmími -, IDF dokončily obsazení kibucu. Cena byla strašná: nejméně 112 lidí z Be'eri bylo zabito. Další byli uneseni. Včera, 11 dní po masakru, byla v jednom ze zničených domů objevena těla matky a jejího syna. Předpokládá se, že v sutinách stále leží další těla."

Fotodokumentace zkázy v Be'eri potvrzuje jeho výpověď. Takto zničit obytné domy mohla pouze těžká munice izraelské armády.

Chování Hamásu: Důkazy versus tvrzení
Yasmin Poratová, přeživší z kibucu Be'eri, v rozhovoru pro izraelský rozhlasový pořad, který moderovala státní rozhlasová stanice Kan, uvedla, že izraelské síly "zlikvidovaly všechny, včetně rukojmích", a dále uvedla, že "došlo k velmi, velmi silné křížové palbě", a dokonce zaznamenala ostřelování z tanků.
Poratová se zúčastnila rautu v Nově a v různých rozhovorech, které poskytla izraelským médiím, svědčila o humánním zacházení. Vysvětlila, že když byla držena v zajetí, bojovníci Hamásu "nás hlídali" a hebrejsky jí říkali: "Dobře se na mě dívej, my tě nezabijeme. Chceme vás odvézt do Gazy. Nehodláme tě zabít. Takže buďte v klidu, nezemřete." Všichni byli v klidu. Dodala také následující:
 "Dávají nám tu a tam něco k pití. Když vidí, že jsme nervózní, uklidňují nás. Bylo to velmi děsivé, ale nikdo se k nám nechoval násilně. Naštěstí se mi nic nestalo tak, jak jsem to slyšela v médiích."
Stále častěji, ke zděšení některých izraelských představitelů a zpravodajských agentur, vypovídají izraelští očití svědci a přeživší krveprolití, že se k nim palestinští bojovníci chovali dobře. Dne 24. října izraelská státní televizní stanice Kan bědovala nad tím, že vězeňce Jocheved Lifshitzové, kterou Hamás den předtím propustil, bylo umožněno učinit prohlášení v přímém přenosu.

Když byla předána prostředníkům Červeného kříže, byla tato starší izraelská zajatkyně zachycena na kameru, jak se při posledním rozloučení otočila a stiskla ruku svého věznitele z Hamásu. Přímý přenos, v němž Lifshitzová hovořila o svém dvoutýdenním utrpení, ještě více "polidštil" její únosce z Hamásu, když vyprávěla o svém každodenním životě s bojovníky:
"Chovali se k nám velmi přátelsky. Starali se o nás. Dávali nám léky a léčili nás. Jeden z mužů, který byl s námi, byl těžce zraněn při nehodě na motorce. Jejich (Hamásu) zdravotníci se o jeho zranění postarali, dostal léky a antibiotika. Lidé byli přátelští. Místo udržovali ve velké čistotě. Měli o nás velký zájem."

Více otázek než odpovědí
Je nezbytné si uvědomit, že v mnoha zprávách západních novinářů na místě pochází většina informací týkajících se akcí bojovníků Hamásu od izraelské armády - aktivního účastníka konfliktu.
Objevující se důkazy nyní naznačují, že existuje vysoká pravděpodobnost, zejména vzhledem k rozsahu poškození infrastruktury, že izraelské vojenské síly mohly úmyslně zabíjet zajatce, střílet na nesprávné cíle nebo si při přestřelkách plést Izraelce s Palestinci. Pokud je jediným zdrojem informací pro vznesené závažné tvrzení izraelská armáda, pak je třeba vzít v úvahu, že má důvod případy neúmyslné palby do vlastních zatajovat.
Izraelská "přátelská střelba" se rozmohla i v následujících dnech, a to ze strany armády s velmi malými skutečnými bojovými zkušenostmi. Ve městě Aškelon (Askalan) 8. října izraelští vojáci zastřelili a vykřikovali urážky na tělo muže, o němž se domnívali, že je bojovníkem Hamásu, později si však uvědomili, že popravili izraelského kolegu. To je jen jeden ze tří takových příkladů "přátelské střelby" v jednom dni, které vedly k zabití Izraelců vlastními vojáky.
Uprostřed válečné mlhy mají strany konfliktu různé pohledy na to, k čemu došlo během prvního náletu a jeho následků. Není sporu o tom, že palestinské ozbrojené skupiny způsobily izraelské armádě značné ztráty, ale o všem ostatním se bude v následujících týdnech a měsících ještě hodně diskutovat.
Je naléhavě zapotřebí nezávislé, nestranné a mezinárodní vyšetřování, které by mělo přístup k informacím od všech stran zapojených do konfliktu. Izraelci ani Američané s tím nebudou souhlasit, což bych pochopil pokud Tel Aviv má co skrývat.
Mezitím palestinští civilisté v Gaze snášejí neustálé nevybíravé útoky nejmodernějšími existujícími těžkými zbraněmi a žijí pod trvalou hrozbou nuceného a potenciálně nevratného vysídlení. Tento izraelský letecký útok byl umožněn pouze díky záplavě nepodložených příběhů o "zvěrstvech Hamásu", které média začala šířit 7. října a po něm.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

Gliwice? Gliwice. Gliwice!

Zatím bez slepic

dost to připomíná plány nacistů. Je vůbec nějaký rozdíl, když pominu zeměpis ?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

No, on to konečné řešení měl v referátu Heydrich, jak to přesně zamýšlel to nevím, ale čekalo se až válka skončí. Po dobu války potřebovali, aby se protektorát podílel na válečné výrobě.
Někde na Netu se dá najít Heydrichův neveřejný projev k německé elitě po jeho nástupu do úřadu, kde se o tom dost rozpovídal.
Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Za svůj dlouhodobý úkol Heydrich považoval vystěhování Čechů. Ti podle něj neměli v tomto prostoru co pohledávat. Řečeno natvrdo: Heydrich už dlouho uvažoval o likvidaci českého národa s tím, že co půjde poněmčit, to se poněmčí. Co ne, to se vystěhuje na Sibiř. Nejlepší z Čechů měli být jako potenciální vůdci odboje postaveni ke zdi a zlikvidováni. Nazýval je "českým ksindlem"

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

   Smlouva stran, které mají rozdílné názory na budoucí uspořádání státu možná je. Dvě etablované strany se mohou domluvit na nějakém průniku zájmů, na "společném jmenovateli". Jenže ty strany musí napřed existovat, aby se měl kdo s kým domlouvat. To zatím nevidím. Co vidím, je budoucí společný jmenovatel. Ten bude znít: vytlačit z politiky všechny "umazané" amatéry. Ty, kteří se už zapojili do struktur "všeobecného vládnutí". Kteří přijali nějaké úplatky nebo aspoň přísliby  budoucích úplatků. Všechny, kteří jsou napojeni na struktury EU, ASPEN institut, na oligarchické skupiny v hospodářství. Pro které je politika a její benefity zdrojem příjmů.

   A to vidím jako opravdu velmi těžké. Do politiky totiž většinou vstupují lidé, kteří "to nechtějí nechat tak" - a zanedlouho pom své prezenraci už jsou obklopeni lobbisty výše zmíněných skupin, kteří jim nabízejí "dobré rady od zkušených". A svou pomoc. Za pár měsíců po zvolení se stávají opatrnými ve vyjadřování, k lecčemu se raději nevyjadřují a opakují nějakou mantru, kterou je mezitím naučili. Pozoroval jsem to na třech naprosto normálních, běžných lidech, kteří nebyli žádní outsideři. Ze známých se stávají politici

   Ti, kteří nechtějí poslouchat cizí dobré rady a "melou si stále svou" začínají být napadáni v tisku i jiných médiích, dokonce i od novinářů, kteří mají podobné názory. Tedy měli. Mezitím si je někdo ochočil. Jiní novináři, říká se jim investigativní, šmejdí po známých oněch nových politiků, sousedech, kolezích ze zaměstnání a někdy i rodinných příslušnících, kteří často ani netuší, že tomu pánovi v kavárně, který se zajímá o jejich práci nebo koníčky mezi řečí řeknou nějaké podrobnosti, které se dají použít nebo překroutit a použít pak. Bulvár. Pár fotek teleobjektivem a k tomu nepravdivé popisky. Pár telefonátů, ve kterých politikovi někdo nabízí pomoc, pokud...  ...a zapomenou dodat formulku "hovor je monitorován".

   Slabší povahy utečou, protože je kamarádi a známí přestávají zvát na pivo. Silnější vytrvají, obrní se a začnou se orientovat. Co se smí, co by se mělo a co se nesmí, nechce-li mít politik na krku žalobu. 

   Rád bych tady napsal něco veselejšího, nadějnějšího. Ale měl jsem smůlu/štěstí pobíhat kolem proto-politiků, budoucích politiků v době, kdy vznikala Občanská fronta. Macek, Topolánek, Dostál, Sidon. A taky zdánlivě neorganizovaní Cikáni, kteří tenkrát donesli na OF velmi slušnou částku v hotovosti a požadovali, aby se na ně "pamatovalo". Tenkrát jsem udělal jedno z mála dobrých rozhodnutí. Neangažovat se. Chcete ozvučit náměstí Lidových milic? Umíme! Zajistěte mi spolupráci se Spoji kvůli ozvučení náměstí a přilehlých ulic,  Čs. rozhlasem a Čs. armádou, aby zajistili 220V z generátoru pro ozvučení, kdyby někoho napadlo vypnout proud v době, kdy tam bude mluvit Václav Havel. Jelikož krajské orgány měli stažené zadky, protože netušili, jestli vzápětí neskončí ve vězení vytvořili mi glejt s takovými pravomocemi, že jsem jenom přišel, ukázal ho - a poroučel. Když jsme tak seděli u rohového okna v prvním patře kavárny Praha, zažil jsem i velmi nepříjemné okamžiky, kdy nám pan vedoucí nechával přinášet kávu, víno a obložené mísy, které nechtěl platit. A to jsme byli vlastně jen technické zajištění ozvučení. Asi to nepochopil. Podlézavost některých lidí nezná mezí.

   Proto jsem se rozhodl, že do politiky v žádném případě nepůjdu, i když jsem tehdy byl ve věku, kdy by to dávalo smysl. Dodatečně hodnotím toto rozhodnutí jako správné. Ale stav naší věrchušky a navazující struktur nižších řádu nutně opotřebuje rekonstrukci, jinak dopadneme opravdu nedobře. Takže fandím každému, kdo se o to pokusí. Kdo je dostatečně odolný a poctivý a dokáže kolem sebe soustředit dostatek spolupracovníků, kterým nejde v první řadě o funkce.

   Mimo jiné - proto nejsem straníkem Trikolory. Byl jsem na dvou schůzích, když se zakládaly krajské pobočky a tam jsem viděl, kolik lidí se hrne do politické práce právě kvůli těm funkcím a prebendám - a na třetí schůzku jsem už nepřišel.  

Promiňte mi tu spoustu slov, nějak jsem se rozpovídal....

Průměrný počet slepic: 4.1 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Já plně souhlasím s tím, že EU se řítí do katastrofy. Její nepřátelé musí pouze tiše a nevěřícně zírat na to, jak se zde dostali nahoru ultralevicoví idealisté, kteří svými grýndýly, lgbteismy, feminismy a wirschaffendasismy náš prostor potápějí. V tomto se asi shodneme.

Krz co ale asi nejede vlak, je to, že u války na Ukrajině, kde je mnoho rozbombardovaných čtvrtí a v nich zahynuly tisíce dětí a ženských, já nevěřím, že všichni tito byli fašisti, kteří před spaním hajlovali. A nevěřím tomu, že za to může Západ. První granát přiletěl z ruské strany. A s těmi, co věří, že když je půlka Ukrajiny rozbombardovaná, celá válka se odehrává na jejím území, miliony lidí musely zdrhnout a tisíc zdochly, že za toto mohou ukrajinci a Západ, si já prostě k jednomu stolu sednout nemohu.

 

Průměrný počet slepic: 2.1 (57 hlasů)

Platí to, co jste berrnarde napsal, i pro Gazu? Nebo tady existuje nějaké jiné měřítko? Nebo jiné okolnosti? Jiné předpoklady? 

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Vidláku, musím konstatovat, že v tomto se s Berrnardem naprosto shodnu. Fakt, že Alternativa vidí tuto válku tak prorusky mi velmi brání v nějakém souznění, naopak vede k významné ostražitosti.

Co se vašeho srovnání týče, myslím, že je zcela mimo mísu. Jednak fakticky - pokud vím, Ukrajinci nikdy nepáchali v Rusku teroristické útoky, neměli žádnou snahu urvat si kus ruského území nebo dokonce „zahnat Rusy do moře“, Rusko jako takové nijak neohrožovali. Vy tvrdíte, že stačilo, aby Ukrajina zavrhla vstup do NATO a válka by nebyla, já tvrdím, že toto je válka o ukrajinskou nezávislost, válka o tom, zda bude Ukrajina součástí ruského světa, jak chtějí Rusové, nebo zda si udrží aspoň nějakou samostatnost, jako byla třeba finlandizace. Proto jsem tu zmiňoval, že Finové za svou nezávislost, museli bojovat celkem 3x.

Bombardování Gazy není nic, nad čím bych jásal, ale na druhé straně tak nějak nevím, co by měl Izrael v reakci na ten šílený čin udělat. Rád bych znal váš názor. Tvrzení, že má dovolit vznik palestinského státu neberu, proti tomu Izrael nic neměl, ale měl nějaké podmínky, které Palestinci nebyli ochotni splnit. Palestinci mohli od 2004 v Gaze ukázat, jak jsou schopni si sami vládnout, původně tam žádné gheto nebylo, žádná zeď, žádná izolace, nic takového. I Egypt měl v podstatě otevřenou hranici. Co Palestinci dokázali, vidíme všichni. Takže co by podle vás měl Izrael dělat? Jak by se tento problém dal vyřešit?

Průměrný počet slepic: 2.4 (33 hlasů)

nám tu napsal, že je Žid. Tak chápu že nekriticky straní svým. Ale co vy?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

nebo tak zaslepenej ??

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Vezmeme  to, Pavte, postupně... 

Ukrajinci v Rusku nepáchali teroristické útoky? A co osm let ostřelování Doněcku? Na svém území mohou terorizovat ruskojazyčné obyvatelstvo? Co upálení lidí v Oděse? Nepočítá se? Co teroristické útoky po vypuknutí války? Třeba vražda Duginové. Co ona provedla Ukrajině, kromě nevymáchané huby jejího otce? Co teroristický útok na Nordstrým, jak tvrdí Američani? To se také nepočítá a posuzuje se to nějak separátně?  Jen se ptám...

Rusko Ukrajinu také neohrožovalo, dokud nechtěla do NATO a nezrušila svůj neutrální status. Dokonce měla exkluzívní smlouvy na uhlovodíky. 

Ano, Ukrajina bojuje za to, aby si mohla dělat co chce, bez ohledu na jakékoliv zájmy Ruska. Jako kdybychom my vedli válku za to, abychom na hranicích s Rakouskem mohli mít skladiště bojových otravných látek a Rakousko do toho nemělo co kecat. Když nám Rakušani mluvili do Temelína, tak jsme si nimi jednali a neharašili zbraněmi. Dokonce jsme na ně do jisté míry brali ohled. Poláci zase brali ohled na nás ohledně dolu Turow. Zájmy existují a říct, že Rusko na ně nemá právo, zejména ne na ty bezpečnostní, to pak dělá takové války. A Ukrajina tuto válku prohraje tak moc, že nebude ani finlandizovaná.  Bude rozvrácená a zničená. 

A konečně... co měl Izrael v reakci na ten šílený čin udělat? Zřejmě nemohl udělat nic než to, co udělal. Já chápu místní tlaky, chápu geopolitiku, chápu kredibilitu státu. Ale to neznamená, že je to dobře. Ale abych Vám odpověděl... kdybych byl premiérem Izraele a měl ve společnosti velkou podporu a silný mandát (což Netanjahu nemá), tak bych přitáhl armádu ke Gaze, ale nebombardoval bych jí. Vyhlásil bych měsíční smutek, promítal bych fotky z toho masakru zcela veřejně, mluvil bych v největších médiích o strašné tragédii na kterou ale Izrael nechce reagovat další tragédií. Varoval bych Hamás, že to není známka slabosti, ale zdržel bych se okamžité reakce. Západ by byl na mé straně úplně stejně, jako je teď, ukázaly by se všechny ty chyby evropské imigrační politiky jako teď, ale východu bych vzal vítr z plachet, protože by neměli jak proti Izraeli mobilizovat svoje obyvatelstvo. 

Připravoval bych se na situaci, kdy by naopak Hamás nečekal, že Izrael zareaguje a pak bych reagoval. Připravil bych se tak, aby se arabský svět nestačil probrat a tam v Gaze by už bylo pop všem. A hlavně... snažil bych se, aby pro obyvatelstvo v Gaze existovalo i nějaké jiné východisko, než tam být zavřeni s Hamásem. Nevím, jestli by to vyšlo, ale přemýšlel bych nad variantou, jestli bych nezaplatil třeba Egyptu nebo Jordánsku milion dolarů za každého Palestince, kterému by dali občanství a přijali ho... a tomu Palestinci bych dal další milion, aby měl něco do začátku.  Možná by to bylo levnější než Iron Drome za miliardy dolarů a další válečné hračičky. Snažil bych se, aby přesně na to samé dávala prachy i EU a USA. Mimochodem... tohle jsem nevymyslel já, ale Břetislav Olšer, blahé paměti. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Vidláku, opět, je to prostě z vaší strany jednostranné. Co provedlo Rusko? V sousední zemi, se kterou prý chtělo mít korektní vztahy, zorganizovalo občanskou válku, přitom kdyby nebylo Strelkova a dalších, kdyby nebylo Krymu, nikdy by se situace tak nevyhrotila. Oděsa byla hrůzná a měla se vyšetřit, souhlas, ale bylo to skutečně tak, jak tvrdí ruské zdroje? Zkuste si k tomu něco přečíst i z opačné strany, dostanete info o napadení proukrajinské demonstrace atd. Co se ostřelování Doněcku, jemně bych upozornil, že oni i separatisté svého času ostřelovali třeba Mariupol grady apod. To opravdu nebylo jednostranné. Zkrátka, jak nazvat chování, když nějaká země věrolomně podněcuje nepokoje u svého souseda a propagandisticky navádí jeho obyvatelstvo proti vládě? Kromě toho, celý ten rok 2014 nebyl o NATO, a vy to dobře víte. To vše vypuklo kvůli vstupu do EU, o NATO se vůbec nemluvilo. A co ruské provokace v roce 2003 u ostrova Tuzla, tedy v době, kdy podle vás by mělo Rusko s Ukrajinou být velice zadobře? Kromě toho, jak to, že podle vás Ukrajina zrušila svůj neutrální status, když zatím do žádného NATO nevstoupila a do 2014 to bylo jen velmi vágní pozvání bez jakéhokoliv časového rámce? Exkluzivní smlouva na uhlovodíky - něco si o tom Vidláku přečtěte. Právě v této historii Rusko poprvé ukázalo své ekonomické vydírání, Ukrajina měla horší cenu a podmínky, než třeba Německo. Ano, s tou vraždou Duginové nesouhlasím, to máte pravdu. Ale asi se neshodneme, nemá smysl pokračovat.

Ten nápad na řešení palestinského problému je fakt zajímavý, má vlastně jen jediný problém. Není realistický. Především, Palestince nikdo nechce, ani za ty miliardy, všichni pamatují, jak dokázali zničit Libanon. A za druhé, v Gaze je 2,3 milionu Palestinců, s vaším řešením by to znamenalo výdaje 4,6 bilionu USD - to je něco naprosto šíleného, to opravdu Iron Dome nestál.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Ruská invaze, která byla reakcí na 8 let ukrajinského ostřelování bývalé východní Ukrajiny, v jehož důsledku zemřelo nejméně 15.000,- lidí. K 23. říjnu 2023 bylo na Ukrajině v důsledku rok a půl trvající ruské invaze zabito 508 dětí a více než 1 138 jich bylo zraněno, uvedla Generální prokuratura Ukrajiny.

Izraelská invaze, která byla reakci na dvoudenní ozbrojený přepad oddíly Hamásu, v jehož důsledku bylo zabito 1400 Izraelců. Dle zprávy UNICEF, od eskalace konfliktu  do včera Izraelské síly v Pásmu Gazy zabili více než 2300 dětí, více než 5300 dětí bylo zraněno.

Dle mých selských počtů, jsou Izraelci cca. stonásobně rychlejší, a pětinásobně zvrácenější hovada jak Rusové. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Ukrajina v rozporu s minskými dohodami provádí v Donbasu letecké operace za použití bezpilotních letounů, včetně nejméně jednoho útoku na sklad paliva v Doněcku v říjnu 2021. Americký tisk si toho všímá, ale Evropané ne, a nikdo toto porušování neodsuzuje.

V únoru 2022 se události mění k horšímu. Emmanuel Macron 7. února během své návštěvy Moskvy potvrdil Vladimiru Putinovi svůj závazek dodržovat minské dohody, který zopakoval i na konci svého setkání s Volodymyrem Zelenským následujícího dne. Jedenáctého února však v Berlíně po devíti hodinách práce skončilo jednání politických poradců lídrů „normandského formátu“ bez konkrétního výsledku: Ukrajinci stále odmítali uplatňovat minské dohody, zřejmě pod tlakem Spojených států. Vladimir Putin poznamenal, že Macron dal prázdné sliby a že Západ není připraven prosazovat dohody, jak to dělal osm let.

Ukrajinské přípravy v kontaktní zóně pokračovaly. Ruský parlament byl znepokojen a 15. února požádal Vladimira Putina, aby uznal nezávislost republik, ten to však odmítl.

17. února prezident Joe Biden oznamuje, že Rusko v nejbližších dnech zaútočí na Ukrajinu. Jak to věděl? Od 16. září však dělostřelecké ostřelování obyvatel Donbasu dramaticky zesílilo, jak ukazují každodenní zprávy pozorovatelů OBSE. Média, Evropská unie, NATO ani žádná západní vláda samozřejmě nereagovaly a nezasáhly. Později bude řečeno, že jde o ruskou dezinformaci. Ve skutečnosti se zdá, že Evropská unie a některé země masakr obyvatel Donbasu záměrně tajily, protože věděly, že to vyvolá ruskou intervenci.

Zároveň se objevují zprávy o sabotážích v Donbasu. 18. ledna bojovníci Donbasu zadrželi polsky mluvící sabotéry vybavené západní technikou, kteří chtěli v Gorlivce vyvolat chemické incidenty. Mohlo by se jednat o žoldáky CIA, které vedou nebo jim „radí“ Američané a které tvoří ukrajinští nebo evropští bojovníci, aby prováděli sabotážní akce v republikách Donbasu.

Zdroj:

Autor: Jaques Baud, 27.03.2022 , Švývcarsko

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

že první granát přiletěl z Ruska může být chybný (a nejspíš je, nebo že by nebyla pravda o likvidaci alias genocidě Rusů a separatistů? dokonce zákazu Ruštiny?). A ty tisíce zabitých dětí a ženských taky bude nějaký blud, jinak bychom toho měli plný mainstream. To Izraelci jsou jiní frajeři...

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Doteď jsem netušil, že ten Dům odborů v Oděse vybombardovali ti Rusáci.

Ale asi máte jiný zdroj informací.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zkuste si něco nastudovat o Doněcku a Lugansku v roce 2014, o Majdanu.

Zajděte si na můj blog a do vyhledávacího řádku napište "Majdan" No a potom si najděte i jiné zdroje, aby jste nebyl ovlivněn názorem jednoho člověka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

.. běžné policejní jednotky, je NUTNÉ NALÉZT POLITICKÉ ŘEŠENÍ.

Ukrajina je veliká země. Každá z jejích oblastí je minimálně stejně velká (geograficky i počtem obyvatel) jako Bavorsko či Morava. Některé jsou i větší.

Politickým řešením pro PŘEDMAJDANOVOU Ukrajinu byla UKRAJINSKÁ FEDERACE. Československá federální ústava, kde byl ÚSTAVNĚ zakotvený silný ZÁKAZ MAJORIZACE, se Sněmovnou Lidu, a Sněmovnou národů, která měla českou a slovenskou část, a kdy KAŽDÝ ZÁKON musela schválit NADPOLOVIČNÍ VĚTŠINA poslanců Sněmovny Lidu, kde bylo více Čechů než Slováků, a nadpoloviční většiny obou polovin Sněmovny národů (kde bylo Čechů stejně jako Slováků).

Ukrajinci by museli mít svůj analog Sněmovny národů složený ze stejného počtu poslanců VŠECH oblastí. Tak by nikdo nepřehlasoval nikoho, a ve SVÝCH OBLASTECH  by si v maximální míře vládnuli a vybírali daně sami. 

Nebo by si vymysleli něco podobného, podle svých představ. 

Potíž byla v tom, že Majdan byl NELEGITIMNÍ STÁTNÍ PŘEVRAT,  a nepovedlo se jim zavraždit legálně zvoleného prezidenta Viktora Janukoviče. Rusové, kteří to věděli, na rozkaz svého prezidenta, jeho kolonu zachránili před vjezdem do pasti, a evakuovali ho na území Autonomní republiky KRYM, tehdy ještě ukrajinské. Teprve odsud odešel Viktor Janukovič do exilu v Rusku.

Pokud stát použije proti svým občanům ARMÁDU,  je to blbě. ARMÁDA má chránit zemi před VNĚJŠÍM NEPŘÍTELEM  a pomáhat hasičům při živelných pohromách. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Je ti prd platný, že na vsích za tebou (nebo Rajchlem) všichni půjdou. Ale dokud nepřesvědčíš pražáky a brnáky, tak jsi prohrál. A přesvědčit někoho kdo má za rohem hitlermarket, doktora, školu, práci. Kdo neřeší čím bude topit v zimě, kde sebere krmení pro slepice, jak se dostane do práce, jestli prohrnou cestáři silnici, tak dokud tohoto člověka nepřesvědčíš, tak jsi stejně prohrál.

 

Je to bohužel realita. Ale ve městech se maj furt dobře. Budou si žrát svoje buřty v teple a poté co přijdou z práce se rozvalí na gauči a bude čumět na televizi.

A volit Fialu, dyt to dělá dobře.

Průměrný počet slepic: 3.8 (28 hlasů)

na měšťáky platí jen mediální masírka, ale tu Jindra určitě nějak vymyslí. Ale musíme si ho zkorumpovat, my občané této republiky a je nás na to už dost, abychom mu tu kampaň zaplatili. Ono nic není zadarmo, přece bychom nechtěli aby to za nás někdo zařídil. Musíme se zapojit, velice jednoduše: na stránkách stranapro.cz je položka pro podporovatele. Pošlete 999,- ať nemusí holky byrokratit s dárcovskou smlouvou.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

Mám z toho trochu obavy, Už dvakrát jsem podpořil stranu, která ovšem mezitím začala dělat politiku, která byla pro mě "nepřínosná". (Nelíbila se mi.) V obou případech se ze strany stal žebřík k moci. Ale nevylezl  po něm nikdo...  [;>/

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Jednak, pokud neuděláme změnu, tak máme jistotu, že se nic nezmění. Naopak musíme do vedení státu dostat zejména chytřejší lídry. Současní tragédi nechápou, že ovce se stříhají ale nesmí se škubat. Nebudu taky nikdy volit ty co už zklamali, takže mám jasno. Ale bez vítězství ve volbách se nic nezmění, pokud se nesložíme na pořádnou reklamu, tak příští volby do PS vyhraje pro změnu Babiš a jsme tam kde jsme byli. Půjde do koalice se všemi, jen ne s SPD a PRO. Brusel mu to zakáže, protože dotace. Pokud ale vyhraje PRO, tak se rád přidá, protože v opozici mu bude hůře.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

My s tím bordelem moc nezmůžeme, to je boj vlivných. Jediné co můžeme je zodpovědně volit (dokud nebude korespondenční volba). Já jen doufám, že po smrti si to každý z těch zlořádů zodpoví před nejvyšším ....

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

nabral lidi ze širokého spektra alternativy a 1,3 % byl výsledek. Jedině samostatně PRO a když každý z té stovky tisíc probuzených pošle litr na kampaň do EP, tak je PRO v EP na 100 PROcent. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, při vší úctě k vám, moc mi není jasné, proč si myslíte, že vaše řešení by fungovalo. Jestliže se nejsou schopny domluvit na budoucím koaličním programu a základních ekonomických/legistlativních krocích strany, proč si myslíte, že by toho byly schopné osobnosti? To by podle mne bylo ještě horší, protože zatímco v případě strany jde o skupinu lidí, kde je vždy nutný nějaký kompromis, v případě osobností by šlo o konkrétní lidi a jejich konkrétní světonázor, takže by si to velmi rychle začali brát osobně. Fakt nevidím reálně, aby byli v jedné straně zapřisáhlí pravičáci a levičáci. Jakkoliv současné problémy do jisté míry smazali toto zásadní rozdělení, tak podle mne nezmizelo, je pod povrchem a vynořilo by se v případě hledání konkrétních opatření.

Můj názor na řešení současných problémů je dlouhodobě konstantní a v podstatě trpký. Mohu za to já. A vy. A všichni mí kamarádi atd. Prostě všichni slušní lidé naší generace husákových dětí, kteří jsou již dostatečně vyzrálí a zkušení a mají jasný světonázor, nicméně nechtějí jít do politiky. A to ne proto, aby tam dělali kariéru, aby tam bojovali o funkce a dokonce vydělávali peníze - to poslední nepotřebují, mají své zaměstnání a jsou v tom tu více tu méně úspěšní. Ale proto, aby skutečně udělali něco pro sebe, svou rodinu, svou zemi. Z těchto poněkud vzletných důvodů.

Můj dědeček byl za 1.republiky člen Sociální demokracie. Ne proto, aby dělal kariéru, nechtěl do politiky, ale na zcela lokální úrovni se účastnil schůzí a z pozice obyčejného bankovního úředníka se pokoušel směřovat lokální politiky. A to je právě to, co dnes chybí. Současné strany jsou pouze skořápky plné generálů, ovšem mužstvo chybí. Ano, přiznávám se, jsem příliš pohodlný, nechce se mi trávit čas na mítíncích a schůzích, raději jsem s rodinou. Bohužel, takto to má většina lidí. Důsledky vidíme kolem nás. Máte můj obdiv, že jste ochotný se angažovat. Já a mne podobní bohužel ne. Ano, je to zásadní chyba!

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Ba ne, opoziční smlouvou ten marast kolem nás jen započal. Tedy korupce, nepotismus, jánabráchysmus, politická dekadence. Neříkám, že za vše špatné může tento handl; špatní jsme my. Jen to bylo kodifikováno a tato parcelace hozena na papír. A jen tak na okraj, OS vynesla do výšin ohýbače ústavy Rychetského, jehož plody dnes sklízíme v pětilhářním gangu. Čímž se kruh  uzavřel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem neměl v plánu dávat do dnešní diskuze pokračování ze včerejška, ale dnešní článek od Vidláka přímo vybízí k vložení pokračování dalšího odstavce z první kapitoly Zelené knihy od  Kaddáfího

STRANA Strana je soudobou diktaturou. Je to moderní diktátorský nástroj vlády. Strana je vládou části nad celkem. Je to nejnovější diktátorský nástroj. Jelikož strana není individuální, uskutečňuje zdánlivou demokracii zřizováním parlamentů a výborů a propagandou prostřednictvím svých členů. Strana vůbec není demokratickým nástrojem, protože je složena z lidí, kteří mají společné zájmy, společné názory nebo společnou kulturu nebo kteří pocházejí ze stejného místa nebo mají stejnou víru. Vytvářejí stranu, aby dosáhli svých cílů, vnutili své názory nebo rozšířili vliv své víry na společnost jako celek. Cílem strany je dosáhnout moci pod záminkou provádění jejího programu. A přece demokraticky vzato, žádná z těchto stran by neměla vládnout všemu lidu vzhledem k rozmanitosti zájmů, idejí, temperamentu, míst a vyznání. Strana je diktátorský nástroj vlády, který umožňuje těm, kteří mají stejný názor a společný zájem, aby vládli lidu jako celku. V porovnání s lidem je strana menšinou. Účelem zřízení strany je vytvoření nástroje na ovládání lidu, zejména na ovládání nečlenů strany prostřednictvím strany. V zásadě se strana opírá o svévolnou autoritářskou teorii…, tj. nadvládu majite­lů strany nad ostatními jednotlivými příslušníky lidu. Strana předpokládá, že její nástup k moci je cestou k dosažení jejích cílů, a předstírá, že její cíle jsou cíli lidu. To je teorie ospravedlňování diktatury strany, která je základem pro jakoukoli diktaturu. Bez ohledu na to, kolik je stran, platí stále tatáž teorie. Ale existence mnoha stran stupňuje boj o moc, což vede ke zničení jakýchkoli plánů, sloužících společnosti. Takového zmaření vymožeností a plánů se chápe opoziční strana jako ospravedlnění k podkopávání pozic vládnoucí stany, aby mohla stáhnout koberec z pod noh vládnoucí strany a aby od ní, jako od konkurence, mohla převzít moc. Strany ve vzájemném boji sahají ne-li ke zbraním, což se stává zřídka, pak k pomlouvání a zesměšňování činnosti druhé strany. Je to boj, který je nevyhnutelně veden na úkor vyšších a životních zájmů společnosti. Některé, ne-li všechny, tyto vyšší zájmy se stanou obětí mocenského boje nástrojů vlády. Nechť zhroucení těchto zájmů podporuje argumenty opoziční strana nebo strany ve svém sporu s vládní stranou. Opoziční strana, jako nástroj moci, musí totiž sesadit vládnoucí orgán, aby se dostala k moci. Aby dokázala neschopnost nástroje vlády, musí opoziční strana zničit jeho vymoženosti a vyvolat pochybnosti o jeho plánech, i když jsou tyto plány prospěšné pro společnost. V důsledku toho se zájmy a programy společnosti stanou obětí boje stran o moc, přestože takový boj několika stran podněcuje politickou činnost. Je proto pro společnost politicky, sociálně a ekonomicky destruktivní. Kromě toho takový boj vede k vítězství jiného nástroje vlády, tj. k pádu jedné strany a k nástupu druhé. Ale je to porážka pro lid, porážka pro demokracii. A navíc mohou být strany kupovány nebo podpláceny zevnitř nebo zvenčí. Strana původně vzniká, aby zastupovala lid. Potom vedoucí skupina strany zastupuje její členy a nejvyšší vůdce strany reprezentuje vedoucí skupinu. Z toho vyplývá, že hra stran je podvodnou fraškou založenou na klamné formě demokracie, mající mocenský, sobecký obsah, založený na manévrech, tricích a politické hře. To vše potvrzuje, že systém stran je diktátorský, byť i s moderním nástrojem. Systém stran je otevřenou, a nikoli skrytou diktaturou. Svět ho ale ještě nepřekoná, a je tedy právem nazýván diktaturou moderního věku. Parlament vítězné strany je skutečně parlamentem strany, stejně jako výkonná moc určená tímto parlamentem, je mocí strany nad lidem. Moc strany, která by měla sloužit pro dobro všeho lidu, je ve skutečnosti rozhořčeným nepřítelem části lidu, totiž opoziční strany nebo stran a jejich stoupenců z lidu. Tak opozice není lidovou kontrolou vládnoucí strany, ale sama hledá příležitost k nahrazení vládnoucí strany. Podle moderní demokracie je zákonnou kontrolou vládnoucí strany parlament, kde většina poslanců je členy vládnoucí strany. Znamená to, že kontrola je v rukou vládnoucí strany a moc v rukou kontrolující strany. Tak se ukazuje jasně podvodnost, klamnost a neplatnost politických teorií převládajících v dnešním světě, z nichž vyvěrá současná tradiční demokracie. Strana je jen zástupce součástí lidu, ale svrchovanost lidu je nedělitelná. Strana vládne jménem lidu, ale správnou zásadou je nezastupitelnost lidu. Systém stran je moderní systém kmenů nebo sekt. Společnost ovládaná jednou stranou je přesně taková jako společnost ovládaná jedním kmenem nebo jednou sektou. Strana, jak již bylo řečeno, představuje názory určité skupiny lidí nebo zájmy jedné skupiny společnosti nebo jedné víry nebo jednoho místa. Taková strana je tedy nutně menšinou ve srovnání s veškerým lidem stejně jako je menšinou kmen nebo sekta. Menšina má společné zájmy nebo sektářskou víru. Z takových zájmů nebo víry se tvoří společný názor. Jen pokrevní příbuzenství odlišuje kmen od strany i když ostatně i při zakládání strany může existovat pokrevní příbuzenství. Není rozdílu mezi stranickými boji a kmenovými či sektářskými boji o moc. A jestliže kmenová nebo sektářská nadvláda je politicky odmítána a podpírána, musí být podobně odmítnut a popřen stranický systém. Oba systémy jdou stejnou cestou a vedou ke stejnému cíli. Negativní a ničivý účinek kmenových a sektářských bojů na společnost je totožný s negativním a ničivým účinkem stranického boje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

https://ion21swiss.ch/

kdyby jste to náhodou chtěl někdy realizovat :-)

Každopádně ve větším měřítku vřele doporučuji začít tím, co je spolehlivě ověřené
Vidlákovy osobnosti z různých stran, které se dokážou domluvit, tvoří nejoblíbenější vládu na světě

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)