O nevyhnutelném... možná

Autor

Dnes začneme obrázkem na kterém je graf vývoje zaměstnání lidí podle oborů v USA. Evropa má oproti tomuto grafu asi patnáct let zpoždění, ale vývoj kopíruje naprosto stejný trend. Rozdíl je jen v tom, že Evropa zpravidla uvedenou dynamiku trochu brzdí, kdežto Američané jí jdou vstříc. Oni tam za Atlantikem jsou takoví mladší a jdou do všeho mnohem víc hrr. Mrkněte na to, pak budeme pokračovat.

Jak vidíte, v roce 1800 pracovalo 90% lidí v zemědělství. Už tehdy byl nějaký ten průmysl v podobě hamrů, kovářů a zbrojířů, ale ještě malý maličkatý. Také už existovaly nějaké služby, které byly ještě menší a kromě toho existovali i lidé, kteří pracovali ve státních službách. Těch bylo jen pár. Ovšem už v roce 1870 pracovalo v zemědělství jen 50% obyvatel, značně zmohutněl průmysl, podíl zaměstnaných ve službách se také zdvojnásobil (ale ještě stále jich bylo relativně málo). Toto místo je kritický bod v dějinách, kdy společnost začíná rozpoznávat, že přišla nová doba. Ta samozřejmě začala už dřív, ale výrazně se začala ve společnosti projevovat právě od chvíle, kdy v zemědělství pracovalo méně než 50% lidí. V předchozím období bylo měřítkem zámožnosti vlastnictví latifundií. V budoucím období už bylo zajímavější vlastnit akcie třeba zbrojovky Colt nebo továrny n a výrobu lokomotiv. Období po válce Severu proti Jihu bylo také velmi dynamické, bylo to období vynálezců, kteří své objevy ještě zpravidla dělali v v malé dílně, společnost se rapidně přetvořila a násput průmyslu ještě urychlil pokles pracovních míst v zemědělství. Tehdejší obavy intelektuálů, že pokles pracovních míst v zemědělství bude znamenat hlad, se nijak nenaplnil.

Pokročme dál.

Přibližně o sto let později – někdy kolem roku 1970 překročil počet lidí pracujících ve službách, počet lidí pracujících v průmyslu. V zemědělství už v té době pracovalo sotva pár procent obyvatel, ale přesto toto zemědělství bez problémů uživilo dynamicky rostoucí světovou populaci. I přes lokální hladomory počet lidí stále docela slušně roste. I lidé pracující v průmyslu dokáží bez problémů zásobovat celý svět výrobky, i když jich je stále méně a méně, protože vznikají nejen nové metody organizování výroby, ale přibývá i automatizace.

Asi to nebude náhoda, že právě v této době Nixon vyhlašuje konec zlatého standardu pro dolar. Máme totiž druhé kritické období, kdy se opět projevují ve společnosti výrazné změny, jejichž zárodky vznikly už dávno, ale všeobecně rozpoznány byly právě v této době, protože už to prostě nešlo přehlédnout.

A všimněte si – tam nahoře v grafu (hnědá barva) se už objevuje větší počet lidí dělajících neproduktivní práci pro stát. Zatím je jich stále málo, ale přibývají.

Pojďme dál…

Jsme v současnosti. Co vidíte na grafu? Ano, milé děti, počet lidí pracujících v zemědělství, průmyslu a službách se nám blíží polovině a značně se nám rozbujel státní byrokratický sektor. Ano, to je těch uplynulých třicet let velkého nabírání úředníků, auditorů, kontrolorů předchozích kontrol, ale také různých neziskovek přisátých na státní vemeno. Zemědělství je na svých dvou procentech populace, průmysl už vlastně není o moc větší, ale pořád umí stavět letadlové lodě a generovat spoustu spoustu harampádí ulehčujícího život. Lidí ve službách pracuje už také nějak málo, ale vůbec to nevadí, protože větší poptávka po kadeřnících není. Spousta činností se dneska už také vůbec nedělá, protože gůgl vám zadarmo přeloží cokoliv z jakéhokoliv jazyka, na infolinkách mluvíte s robotem a simultánní přepis mluveného projevu už také udělá program sám a nepotřebuje sekretářku ovládající psaní všemi deseti nebo těsnopis.

A tam nahoře v grafu – označeni béžovou barvou – tam jsou lidi, kteří už nedělají nic. A je jich už docela hodně. To jsou ti, kteří už dneska dostávají nepodmíněný příjem – sociální dávky. V USA! Slušné množství, že? Za co dostávají ty sociální dávky? Za nic? Ale kdepak. Dostávají je za to, aby nezapalovali ulice, aby nepřepadávali zemědělské farmy, průmyslové podniky a banky. Dostávají je za to, aby pár procent lidí v zemědělství, trochu víc lidí v průmyslu a trochu víc lidí ve službách mohlo tohle všechno dělat a zásobovat svět potravinami, výrobky i službami. A zvládnou to, i když jich je dohromady sotva padesát procent. Dohlíží na ně kvantum úředníků auditorů a kontrolorů, o jejich politické školení a pozitivní motivaci se stará kvantum lidí v neziskovkách, kteří jsou jinak úplně k ničemu, ale vlastně to ničemu nevadí, protože ta druhá polovina obyvatelstva, co něco dělá, ta to v pohodě uživí, uprůmysluje i uslužbuje. Stačíte mě sledovat?

Pojďme si protáhnout trendové křivky do blízké budoucnosti…

Co vidíme? Ano, při současné dynamice se blížíme okamžiku, kdy polovina lidí nebude dělat vůbec nic a bude dostávat peníze za to, aby nedělali bordel a bude to to jediné, co se po nich bude chtít. Veškerou práci zastane pár procent lidí v zemědělství, průmyslu, službách i státním sektoru. Pokud vše bude pokračovat ve stejném tempu, někdy po roce 2030 bude na skutečnou práci potřeba jen velmi málo lidí. Všichni ostatní budou v podstatě zbyteční.

Ano, milé děti, přesně odtud se berou všechny ty great resety a jiné pošahané plány na depopulaci planety. Žijeme totiž v období dvou kritických bodů zároveň, protože dynamika vývoje stále zrychluje a tak někde máme situaci, kde se počet neproduktivních lidí ve státním sektoru blíží polovině populace, někde jsme ho už překročili a v blízké budoucnosti zřejmě překročíme i tu druhou hranici, kdy padesát procent lidí nebude dělat ani šmírování na sociálních sítích za Rakušanovy peníze.

Ale kromě plánů na depopulaci planety, jsou tady i jiné možnosti. Třeba henten nepodmíněný příjem, který se už ve všech Chánovech docela dobře osvědčil. Osvědčil se také v Molenbecích i v Kalifornii, protože se ukázalo, že je to mnohem levnější než ty lidi vraždit. Sice občas hoří nějaká ta ulice, občas se střílí v Bataclanu, ale mohlo by to být mnohem horší, kdyby se zoufalí a hladoví vlci začali houfně vydávat na lup. Mohlo by to zastavit dopravu, mohlo by to přerušit výrobu, mohlo by to narušit zásobování… to je lepší jim prostě dávat nějakou tu almužnu.

A jsme doma milé děti. Podívejte se, kolik máme nových vládních programů na různé příspěvky na bydlení a podobně. Ty nám Fiala nedává, protože nás má rád, ale protože se bojí, co se může stát. A až bude Péťa odejít, to budete koukat, kolik peněz nám nasype nová vláda (nejspíš) s Andrejkem v čele. To budete koukat, že vás uživí psaní formulářů pro úřad práce a hulákání na náměstích.

Mezitím budou vznikat další roboti, kteří nahradí další lidi ve službách, průmyslu, zemědělství i ve státním sektoru. Bude přibývat lidí, kteří nemají žádnou motivaci pracovat, protože to je přesně to, co nepodmíněný příjem s lidmi udělá. A tak bude nutné je motivovat jinak. Třeba tím, že nedostanou peníze jednou měsíčně, aby to hned soudruzi neprochlastali, ale dostanou každý den jen trochu. Už dneska jsou návrhy přesně takhle řešit sociální dávky nemotivovaných obyvatel ghet. Aby dostali platební kartu a každý den si mohli vybrat částku pro denní potřebu. A ejhle, digitální měna je v podstatě na světě. Už existuje poměrně dlouho, ale bude rozpoznána ve chvíli, kdy padesát procent obyvatelstva bude žít právě takhle.

Mohl bych se rozšoupnout ještě víc… například proč něco učit lidi, kteří stejně nemusejí pracovat, pracovat se jim nechce a ani pracovat nebudou? Stačí je držet na chlebu a hrách ne? Proč lidi plošně vzdělávat, když pohon celého světa za pár let obstará výrazná menšina lidí? Vlastně jen stačí nastavit finanční hranici, kdy ještě nedělají bordel. Že by budoucí hlavní agenda vlád?

Má smysl zkoušet dnešnímu člověku vysvětlovat, jak to bude vypadat v blízké budoucnosti? Asi tak stejný, jako vysvětlovat šlechtici kolem roku 1850, že zakrátko budou místo panovníků všude parlamenty a prezidenti…

Už chápete, kam mířím? Na tohle všechno mě upozornil právě Rostislav Čuba a jeho kolega Petr Blahynka. Akorát on je optimista. On vyznává krédo, že když se něco nedá odmítnout, je nutné to přijmout. Já jsem to teď tady popsal spíše opačně. Ale v příštích týdnech budu vždycky v neděli pouštět přímo články pana Čuby na toto téma. Tam si budete moci přečíst přímo myšlenky člověka, který v tom kromě krize a průseru vidí i příležitost.

To já jen, abyste viděli, jaké to je, potkat se s vizionářem.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (98 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

K clanku – Vidlak by si mal dat pozor na svoje renome.

Kym pisal o tom co vedel, malo to hlavu patu a bolo za tym citit znalost danej problematiky.
Terazky sa Vidlak pusta do vod neznamych a zacina sirit cudzie nazory, s ktorymi sa ad hoc stotoznuje. Hnedkaj aj v diskusii u nuly mu vysvetlili, ze tie grafy su vztiahnute na USA. A teda z tohto ponatia je to takmer dezinformacia.

Ja ta chapem Vidlaku - to tak cloveku konvenuje, ked za nim pride nejaky Cuba. Alebo nejaky Havel. Uz sa takmer citis na ich leveli.
No Havel ti klamal o Vrablovi. A Cuba ti tiez nepovedal komplexny nazor ale len polopravdu.
Este par takychto clankov a tvoje renome a.a. pojde doprdele rychlejsie nez povies svec. Pomaly dalej zajdes, neponahlaj sa medzi spicku. Preto mas pokoj, lebo ta vyhodnotili, ze nie si nebezpecny - este. Asi vedia, preco...

Dnesny prehlad rannej mejnstrimovej tlace ma zaujimavy vektor:
ONLINE: 30 demokratických kongresmanov vyzvalo Bidena rokovať s Ruskom – pravda.sk
Uhlí není, ceny letí vzhůru. Kdo nechal nákup na poslední chvíli, bude mrznout – idnes.cz
Rusové se z Chersonu nejspíš nestahují, naopak chtějí město bránit – novinky.cz

Do toho nam pricupital Steinmeier do Kyjeva. Vsimnite si, co drzi pod pazuchou. Gucu papierov. Nieze na lahko v saku. Ako blystivy Peta s madam Pekari. Neprisiel na zdvorilostnu navstevu. Prisiel na tvrde rokovanie s poznamkami. Vlastnymi i dodanymi. Vlastne poznamky si nesie sam. A vo vlaku sa tomu venoval, pac mu vykukuju papiere neusporiadane. Prisiel za Zelenskym chlapik, ktoreho Zelensky sam urazil a teda Steinmeier ozaj nema dovod byt na Zelenskeho mily. Ktozehotam asi poslal?
https://t.me/swodki/181719

Amplion VVP slovutny to Ramzan :) chce odpovedat velmi symetricky a dorazne na utoky na uzemie RF zo strany UA – co logish znamena i na ciele v novych oblastiach. Takze sa blizi termin ruskeho nastupu.
https://t.me/swodki/181720

Volby do kongresu su uz o tyzden a za tyzden sa neudeje vobec nic. To by Ukrajinci museli pelasit prazdnou krajinou do opusteneho mesta, aby dobyli Cherson do volieb. Tou evakuaciou im rusi urobili dost skrt v planoch.

Este zostava moznost tej spinavej jadrovej bomby.

Vseobecne je na fronte klud a na UA sa uz siria reci o totalnej mobilizacii. Vsak – co ine maju chlapi robit ked nie je prud. Byvat na 23.poschodi niekde v Kyjeve musi byt dost opruz bez vytahu....

A ze sa v EU tiez lamu lady svedci aj spustene vysetrovanie UvdL. Ursula zacina zavadzat. Cas aktivistov sa konci. Prichadza cas pragmatikov a bojovnikov.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kěž by...

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák popisuje realitu. Tak to je a bude.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale je tu stale ještě dost cinkalistů,kteři by mě slabé děvčatko ZABILI!
Tak ted budou zabijet pana Vidlaka a kdovi jestli to i Čuba přežiije!Ve společnosti absence Solidarity a zubožovane aaasssaaaa demokracie čumilů ho čeka UPALENI na internetu ,aaaaa stejně jako mě vyznavaku SOCIALNICH HODNOT a nepřitele vaši depopulace!

NZP tj Nepodminěny Zakladni Přijem je hlavni nastroj,ktery ma byt použit při přechodu z kapitalismu do ŠWABISSMU pry Velkeho Resetu podvodu svetoveho formatu giganticke měnove reformy v situaci zadlueneho nyni se hrouticiho finančniho systemu o jehož likvidaci bylo rozhodnuto 29.3.v roce devatenact,jediny člsnek o tom nalsal Protiproud a tak ho kompet zablokovali !
Neda se to zastavit,ale jen posunovat v čase,proto je strejda Putin proti!
Doporuçuji dat autorovi članku veškerou solidaritu,jinak bude zabit a jeho farma zvřiat bude ssystemem kanibalismu, ktery chce změnit.pravé PNZ tj program narodni zachrany upečna v troube vyzmnavaču ideologie vladniho neomarxismu a vypalena do zakladů!?Modlete se salati!aa
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

Jak se zda je vam všem pry už všechno jedno a date se sežrat?!Tak holenkove to je cil a okamžik instalace ideologie NEOMARXISMU!
Copak ,copak nevite, źe je to dnešni vladni ideologie?

Jak je to možne a co je to za zkurvena ideologie v lhostejne demokracii čumilůa,ktera nakredencuje nebohe Společnosti Voličů, aby v zimě pimrzla ke gauči?Je nami zvolena ODS a spol, vyroba šišatych kol ,pote co nam nakredencoval jeji president ten kapitalismus bez přivlastků tedy skrupuli vychazejici z gangsterismu a dodnes se za to neomluvil a nena4idil napravu toho vadneho re6imu zla

co krade dvě tretiny mezd a nyni je připravovan hankstery ješte horsi rezim,ktery nas ma vrhnout do ješte většich sraček a my se tu můžeme bezmocn divat jak nam vybuchuji denne vice a vice sracek do xichtu?
Kdo jsou ti vladni neomarxisti a co je to ten NEOMARXISMUS,proč nam to naśi intelektualove dnem i noci nevysvetluji a to nejlepe v televizi a rozhlase a taky tady na internetu co to maa byt?Budeme ty zmrdy muset hnat sami ,jinsk nebude ani teplo ani svetlo a policejni stat nas da všechny co budou protestovat do hladomorny a kdyz pak konečne dostaneme jelita na hřbet ani TOs nami nehne?Co je to za ideologie zla vi to někdo a da to do diskuse?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V takmer žiadnej krajine sa v populácií nepodieľa na pracovnom procese (akomkoľvek, hoc aj štátna služba) viac než 50% ľudí, pretože deti, dôchodcovia, invalidi, sociálne prípady. A to už dlhodobo a bude to oveľa horšie lebo starneme (kulminačný bod pre ČR >30% obyvateľov). Čo sa naopak dnes predpokladá je akútny nedostatok pracujúcich, z toho silnejúce inflačné tlaky (málo ľudí, vyššia vyjednávacia sila zamestnanca). A to už automatizácia beží na plný kotol 3 dekády. Plus osvedčená pravda, že každá tranformácia ekonomiky vytvorí pracovné miesta ktoré dnes ešte neexistujú (v 19. storočí tiež nemali pilotov ani správcov databáz). Hlúposti ako nepodmienený príjem učite najbližšie dekády nebude treba, naopak bude treba vymyslieť ako nahnať ľudí do práce. Veď už dnes štáty napriek extrémnemu zdaneniu nemajú financie na súčasné soc. programy. Súhlasím s vyslevenými názormi, Vidláka je radosť čítať keď sa drží tém v ktorých je doma.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

Čím víc a déle je člověk připoután finančními řetězy k "práci", tím víc škod nadělá, tím více zdrojů spálí a více krajiny zabetonuje a srovná se zemí. A protože se s blboňama oligarchie o výsledky jejich "práce" nechce dělit, musejí blboni chodit do práce na dvanáctky. Jediná záchrana spočívá v tom, že každej náš synek a dcera bude mít nárokem podíl na rozpočtu své země ( rovný ) a podíl na půdě a bude smět o tem spolurozhodovat ve volbách potřeb.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Máme problém. S prací. Nikoliv jen někteří z nás, ale celá společnost podřízená růstovému systému. Práce je moc. Nemáme čas a nestíháme. A současně se strachujeme, že práce bude málo, že skončíme bez ní. Děláme ji, i když nám nedává smysl, protože z něčeho zkrátka musíme žít. Mnoho z nás nebaví, ale cožpak by práce měla být zábava? Není spravedlivě odměňována, nesleduje vložené úsilí, ale tržní logiku, která se řídí jinými pravidly. Takové uspořádání sice zdánlivě funguje a daří se nám v něm více či méně naplňovat naše potřeby a tužby, nerůstová analýza však tato dogmata rozbíjí a nabízí jiný pohled na to, jak přemýšlet o práci.
Problémy s prací

Na první pohled to možná není úplně zřejmé, ale při pozorování těžby uhlí nebo třeba stavby nové silnice nelze přehlédnout, že čím více pracujeme, tím více ničíme živý svět kolem nás.

https://a2larm.cz/2022/10/prace-nici-svet-ale-nemusela-by-jeji-soucasna…

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Další politikou, která je navrhována nerůstovými hlasy, je garantování pracovního místa (job guarantee). Ta si klade za cíl jednak řešení hrozby nezaměstnanosti při nerůstové proměně, ale také oživení těch sektorů ekonomiky, které jsou pro realizaci transformace potřebné.

Nezaměstnanost může být důsledkem opuštění ekonomického růstu; v systému na růstu závislém totiž rostoucí produktivita práce musí být kompenzována vytvářením nových pracovních míst a také usilováním o zvyšování spotřeby, aby se tato nová místa zaplatila. Environmentálně žádoucí snižování spotřeby a produkce může v tržním prostředí vést ke zvyšování nezaměstnanosti, která je politicky velmi nepopulární a ostatně proto je dnes často oslavovanější vznik samotných pracovních míst namísto produktů, které taková místa vytváří.

Garantovaná pracovní místa proto usilují o odpojení zaměstnanosti od ekonomického růstu.

// Tahle věta je specielně pošahaná, páč dnes už většina práce je ve skutečnosti o odpojení zaměstnanosti od ekonomického růstu//https://a2larm.cz/2022/10/prace-nici-svet-ale-nemusela-by-jeji-soucasna…

Proto je blboni nutné dostat podíly na rodné zemi a všechny vyžírky z ciziny od jakýchkoliv pobíraných dávek, divident, úroků a podobně z naší země vykopat pryč.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

V zemědělství, průmyslu a ani službách do budoucnosti pracovní místa prostě nebudou. Nahradí je umělá inteligence a robotizovaná pracoviště. (To, že nyní nejsou na pracovním trhu kvalifikovaní pracovníci je nyní. Ne za 20 let.) Jediné, co může narůstat, je státní správa. Prostě to tak je. Ideálním řešením by bylo zavedení základního příjmu. A kde je tedy problém? Jako vždy. V lidech. Zkuste se porozhlédnout okolo a představte si, jak to dopadne, když každému dáte třeba 30000,- měsíčně. Někteří budou dále pracovat nebo rozvíjet svojí osobnost. A ostatní? Budou se povalovat, závidět, nudit a za krátký čas nastoupí násilí, drogy a alkohol. Mnoho lidí nad sebou musí mít stále tvrdou ruku cara, krále nebo peněz. Žít samostatně a svobodně bez biče nad hlavou nemohou, protože k tomu je potřebuje notná dávka morálky, odpovědnosti, moudrosti a zdravého rozumu. A jak to řeší v USA? Drogy skoro zdarma, a ono se to vyřeší tak nějak "demokraticky" samo. Kdo neví o čem píšu, tak stačí vyhledat na Youtube opioidová krize v USA.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Petrosek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč tu nedate HNED raději odkaz na 6 priorit zobecnleho řizeni svta a aacele populace na planetě?Ja to nemohu dat,zablokovali mi polovinu klabostnice a to pry proto,pry vi o tom,že můj mentor byl nesmrtelny doktor ,inzenyr g aaaaaaa aaaJ.M.CSc!
Byl to pry jeden z pěti lidia,kteři si mys!eli,ze vi aaaaajak to dopadne,kryž bude

A.vykraden prumyysl a aktiva,ktera patrila všem a vaše aaprachy zmizi ukradesny pryč a pak bude Beeeeaeeeeeeeeeeeeea
,
B.tj na řadu přijde majetek aktiva a uspory ,ktere dodal vam vy salati al streja Marx v socialismusa ,aaaavaše chaloupky vily a kvartyry a vy v te demokracaaaia čumilů se pozde vzpamatujesate a zaačfaaánates aa aaatleskat te pokurvene ODSaaa pod piratskou kamarilou zla!
A A 3aaeaaaaaAHA AHA!
No ni? aaaaaaaas

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

u mojej babicky bolo napisane na prehoze v kuchyni:
kdyz je nouze nejvyssi, Bozi pomoc nejblizsi

https://t.me/rian_ru/183152

zacina sa hladat cesta ako z toho megapruseru von.
A nemat v ruke cierneho petra.
A zachovat si tvar.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Pro někoho megapruser, pro někoho příležitost. Už se těším na vizionářské články pana Čuby.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi Čubovi pšenka na poli nekvete,tak se pouští na toto pole.Místo toho,aby to spíš brzdil,tak nás do toho chce natlačit.Určitě není v tom osamocen,jen vycítil příležitost,jak přijít k penězům a slávě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak mu tu budou podhazovat pod nohy cagloviny?A co když prorazi a buade prosazovat,aby jsme všichni zbohatli v Solidarnim state! Však my mu tu vysvetlime JAK na to! amaeaa
No ni? aaaaaaaa

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

podla toho ako sa zrazu vynorilo mnozstvo hnoja na Pavla:
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-historik-blazek-pavel-predklada-pr…

mi to vychadza, ze idete SK cestou - ste nepoucitelni, Resp. sme si tak blizki, ze na cechov platia rovnake postupy ako na slovakov.
A cesi si zvolia svoju Caputovu na cesky sposob. Tusim sa ta bloncka vola Nerudova.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Zvědavec

blbý je, že nemáme z čeho vybírat. Bud velký zlo, nebo trochu menší zlo. Ale pokaždý to bude zlo. Lampasáka Pavla bych nevolil, to už raději Babiše. Je to taky zmrdík (viz koronakrize), ale ne snad takovej jako zbytek kandidátů

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by jarouš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo není v ČT, jako kdyby nebyl. Mnozí lidé vybírají jen z toho, co jim oficiální sdělovací prostředky předloží. O kom se hodně píše, vystupuje v televizi, tak jedině ten existuje. Proč se necháme tak hloupě ovlivňovat? Proč vybíráme mezi špatným a ještě horším? Mezi průserem a ještě horším průserem? Mezi další kandidáty, patří Ing. Alena Vitásková, generál Hynek Blaško. Určitě se najdou i další. Tito dva jsou vlastenci, tak je přece ČT a mainstream nebude propagovat. Jednejme jako lidé myslící a neberme to, co je nám podstrčeno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Ale ony říkají, že Bábiš nemá šanci. Teď, když se ukázalo, že medalhonor gen.v.v. je jen nastrojený strašák NATO do zelí a makovic, začínají zmatečně shánět jiné tutovky blahobytu prosperity vzdělanosti.
Tupouni v tom mají galimatyáš a očekávají toho Mesiáše! Tupouny nezajímá, co kdo vykonal, ale co jim slíbí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevím kolik z vás to zaznamenalo, ale pan RNDr. Turánek chce kandidovat, sbírá 50k podpisů. Poslechněte si ho na YouTube. Přikládám odkaz na jeho webovky:
http://www.turanek-prezident.cz/

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

tak presne tomuto panovi dam hlas.

Len ani v bubline u nuly sa infoska o tom nesiri. A pritom ma i nejake videjko v bielej koseli na youtube, kde sa vyjadruje k svojej kandidature.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Tuanek jen placa popisy sitace a cpe se do politiky bez jakhokoli navrhu řaešeni! aaaaaa
Zaspala nechrapejte a daejte mu ataam vzkaz,že se ma TU mezi nami z SV objevit a my mu avysvětlime,ke hraje muzika v PNZ ,ktery mu tam chybi v jeho presentaaci chybi!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Před několika lety v rádiu zazněla zpráva o mnohaleté vědecké studii, ve které bylo řečeno, že jen malé procento lidí na této planetě má takové vlastnosti, které by byly ideální a vhodné k tomu, aby se lidstvo množilo (10:90%).
Těmi vlastnostmi jsou:
- přirozená inteligence
- charakter
- empatie
- pokora
Podle vědců tedy jen jeden člověk z deseti je pro tuto planetu vhodný k množení... To vypovídá o mnohém (nechť se tedy všichni nehlásí... :-))
A propos - na články pana Čuby se také těším.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Podle vědců ?? Nějak jsem po koronaviru ztratila důvěru v ty vysoce postavené, otitulované.
A víte selekci s odstraněním těch nevhodných - rasou, vzděláním a podobně jsme si už užili dost, Hitler byl snad poslední kapka.
Jenže vy se počítáte evidentně k těm vhodným množitelským deseti procentům, takže není o čem mluvit.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pavel, další nepřijatelný prezident…!
Historik Blažek: Pochopil jsem, že příběh Petra Pavla, tak jak on ho předkládá, neodpovídá archivním dokumentům, které přitom sám zveřejnil. Přitom je podle mne téměř nikdo nečetl, neboť číst tyto dokumenty není úplně jednoduché. Obsahují různé zkratky, krycí názvy a dobovou terminologii. Když si člověk, který nemá zkušenost s dějinami komunistických tajných služeb, přečte, že byl Pavel přijat na 26. oddělení ZS GŠ, není schopný dešifrovat, co to znamená.
Za velmi problematickou považuji především jeho příslušnost k vojenské rozvědce. Petr Pavel v roce 1988 nastoupil do jedné z nejvíc utajovaných částí armády. Zpravodajský institut byl založen na začátku sedmdesátých let pro přípravu vojenských rozvědčíků. A to jak tzv. nelegálů, tak pracovníků rezidentur ZS GŠ po celém světě.
Vůbec nereaguje na obsah kurzu, kterého se zúčastnil. Nekomentuje, že mezi lidmi, kteří jeho a ostatní cvičili, byli příslušníci StB. Že byl před přijetím důkladně prověřován, což ostatně vyplývá i z dokumentů, které sám zveřejnil. Prošli tím jeho příbuzní, včetně otce, agenta vojenské kontrarozvědky. Petr Pavel také nebyl pouze řadovým členem KSČ, jak říká. Nejdříve hovořil o tom, že do KSČ vstoupil kvůli Gorbačovovi, což se ukázalo jako lež, neboť přihlášku podal již v roce 1983.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

My chceme hexe! 😁

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neškodilo by to tam načechtat konkretnimi naqqqvrhy,jak změnit ten režim prave i tam bo je to pod normalnim terenem!
Byla by to prča,kddyby to přikazali Adolfu NULOVI zqcela zmazat i s budoucimi 25O komenty rebelů,kdyby se jim tam v podzemi něco do pranice podařilo vymyslet qqqqqa zpresentovwat,ano smrdi i tu stř1qelny prach z našich pušek pravdy!
No ni?aaaaaaaaaa

Průměrný počet slepic: 1.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já se nenamnožila. Právě proto, že namnožených je víc než příliš. Země je krásné místo, jenom člověk se prý nepovedl a bude se muset začít odznova.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Celé to připomíná umírající starý Řím. Tam se množili úřednici jako krysy a ten, kdo poctivě pracoval, byl jen pro smích.
Zdá se, že nejen v USA, ale už i u nás se vyplatí dělat všechno možné, jen ne poctivě makat a něco vyrábět.
Mimochodem těch, co u nás umí něco vypěstovat, sklidit či vyrobit už je jen 800 tisíc.
Celé to připomíná umírající starý Řím. Tam se množili úřednici jako krysy a ten, kdo poctivě pracoval, byl jen pro smích.
Zdá se, že nejen v USA, ale už i u nás se vyplatí dělat všechno možné, jen ne poctivě makat a něco vyrábět.
Mimochodem těch, co umí něco vypěstovat, sklidit či vyrobit už je jen 800 tisíc.
Cože to vlastně všechno například ve Sněmovně máme? Je tam mimo jiné:
Stálá delegace Parlamentu do:
- Středoevropské iniciativy,
- Meziparlamentní unie,
- Parlamentního shromáždění NATO,
- Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, a
- Parlamentního shromáždění Rady Evropy.
Stálá komise pro:
- práci Kanceláře Poslanecké sněmovny,
- Ústavu České republiky, a
- rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny.
Stálá komise pro kontrolu:
- činnosti Bezpečnostní informační služby,
- činnosti Úřadu pro zahraniční styky a informace,
- činnosti Finančního analytického úřadu,
- činnosti Vojenského zpravodajství,
- poskytnutí údajů z centrální evidence účtů,
- činnosti Národního bezpečnostního úřadu,
- použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu, použití sledování osob a věcí a rušení provozu elektronických komunikací, a
- činnosti Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost.
Vyšetřovací komise k OKD.
Volební komise.
A pak také:
- Hospodářský výbor,
- Výbor pro evropské záležitosti,
- Kontrolní výbor,
- Výbor pro obranu,
- Mandátový a imunitní výbor,
- Výbor pro sociální politiku,
- Organizační výbor,
- Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu,
- Petiční výbor,
- Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj,
- Rozpočtový výbor,
- Výbor pro zdravotnictví,
- Ústavně právní výbor,
- Výbor pro životní prostředí,
- Volební výbor,
- Zahraniční výbor,
- Výbor pro bezpečnost, a
- Zemědělský výbor.
A to není všechno. Zmohli jsme se i na podvýbory!
- Podvýbor pro dopravu,
- Podvýbor pro energetiku,
- Podvýbor pro ICT, telekomunikace a digitální ekonomiku,
- Podvýbor pro letectví a vesmírný program,
- Podvýbor pro ochranu spotřebitele,
- Podvýbor pro podnikatelské prostředí,
- Podvýbor pro vědu, výzkum a inovace,
- Podvýbor pro kontrolu hospodaření veřejného sektoru,
- Podvýbor pro přípravu návrhů na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání,
- Podvýbor pro ochranu práv osob omezených na svobodě,
- Podvýbor pro svobodu slova a média,
- Podvýbor pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy,
- Podvýbor pro daně, cla a loterie,
- Podvýbor pro financování územních samospráv a využívání prostředků Evropské unie,
- Finanční podvýbor,
- Podvýbor pro digitalizaci justice a e-Sbírku,
- Podvýbor pro justici a soudní samosprávu,
- Podvýbor pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení,
- Podvýbor pro Hasičský záchranný sbor České republiky,
- Podvýbor pro Policii České republiky, obecní policii a soukromé bezpečnostní služby,
- Podvýbor pro vězeňství,
- Podvýbor pro zdravotnické záchranné služby,
- Podvýbor pro evropské fondy a přeshraniční spolupráci,
- Podvýbor pro migraci a azylovou politiku,
- Podvýbor pro akvizice Ministerstva obrany, obchod s vojenským materiálem a inovace AČR,
- Podvýbor pro obrannou, kybernetickou a bezpečnostní politiku a strategické koncepce ČR,
- Podvýbor pro válečné veterány,
- Podvýbor pro informační technologie a dávkové systémy,
- Podvýbor pro sociálně zdravotní pomezí,
- Podvýbor pro sociální služby a osoby zdravotně postižené,
- Podvýbor pro heraldiku a vexilologii,
- Podvýbor pro kulturu,
- Podvýbor pro mládež a volnočasové aktivity,
- Podvýbor pro náhradní výchovnou péči,
- Podvýbor pro regionální školství,
- Podvýbor pro sport,
- Podvýbor pro vědu a vysoké školy,
- Podvýbor pro bytovou politiku,
- Podvýbor pro cestovní ruch,
- Podvýbor pro e–Government,
- Podvýbor pro veřejnou správu,
- Podvýbor pro ekonomiku ve zdravotnictví, zdravotní pojištění a přímo řízené organizace,
- Podvýbor pro elektronizaci ve zdravotnictví,
- Podvýbor pro implementaci nových léčebných a vyšetřovacích postupů do praxe, propojení vědy a praxe,
- Podvýbor pro lékovou politiku, racionální využití farmakoterapie a přístrojové techniky,
- Podvýbor pro preventivní programy, přednemocniční zdravotní péči a práva pacientů,
- Podvýbor pro vzdělávání ve zdravotnictví, včetně nelékařských pracovníků,
- Podvýbor pro financování péče o životní prostředí,
- Podvýbor pro ochranu přírody a krajiny,
- Podvýbor pro technickou ochranu životního prostředí,
- Podvýbor pro udržitelný rozvoj,
- Podvýbor pro rozvojovou spolupráci,
- Podvýbor pro styky s krajany,
- Podvýbor pro vnější ekonomické vztahy,
- Podvýbor pro lesní hospodářství,
- Podvýbor pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství,
- Podvýbor pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu,
- Podvýbor pro rozvoj venkova, a
- Podvýbor pro vodní hospodářství.
Počítejte sami - co netáhel je jen u nás v malé zemičce..., to jen kolem Sněmovny!

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Jo, skončit to může i tak, že 8 milionů podvýborů bude kontrolovat na předpisech života deset "pracujících" blboňů, keří je budou volit, páč nebudou mít koho volit. Muheeeee

Víc než 8 milionů čechů a moraváků u nás už stejně nežije.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Hodně blboňů se eště uplatní v zavýborech a předvýborech. A hodně pisálků, keří o tem budou přemýšlet až do smrti. Muheeee

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jo, promiňte, eště sem zapomněl, že dělit se s něma (posledníma pracovníma mohykánama" o blahobyt nigdy nebudou, jim budou posílat esemesky, že se můžou přihlásit u nich, v nějakém ministerstvu o příspěvek na bydlení nebo že je zaženou do rezervace.. Muheeeee

Ale tam, u přepážky a kont přídělu cizákům, už sou fronty cigošů, vietnamců arabáčů a ukrajinců. Ti nosatí sou v inkogníto, přes milion provázaných firem. To je práce všech výborů. Hotové.
A gdyby něco zbylo, pošlou to těm samejm cizákům na dividendách nebo místním uhlobaronům energobaronům nebo to rozdaj miliardářům na dotacích a páté koloně s pošahanýma neziskovkama plnejch jejich parchantů. TAKHLE NÁS MÁ MÍSTNÍ VLÁDA RÁDA. Nenávídí všechno co je naše. A už od 89.tého na tom pilně pracují podle vzoru největších imbecilů Emana a Klause.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

USA si tohle všechno mohli dovolit,dokud bylo koho okrádat u nás to jen zvyšuje zadlužení.
Teď si s tím USA neví rady,nápravu nehledají u sebe,ale v koloniích a jdou přes mrtvoly,jen aby se udrželi.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Poněvadž se podobnou problematikou (viz dnešní článek) už delší čas zabývám, uvedu odkaz na dnes již poměrně starší článek z poměrně neznámého webu, nyní již mrtvého. V tom článku je množství grafů (když už Vidlák ty grafy rád), nicméně jsou jasné a srozumitelné i laikům. Nebudu sem kopírovat obsah článku - kdo má zájem, nechť si jej pozorně přečte. Raději 2x.
Ten článek byl už tenkrát alarmující, a i dnes se z jeho podstaty nic nevytratilo. Protože co je svět světem, vše v podstatě stojí na energii, její dostupnosti, faktické i cenové. Dnes více než kdy jindy - poněvadž nedostatek dostupných energií, resp. jejich zvyšující se cenu, vnímáme všichni velmi citlivě. Jak bude tato dostupnost klesat, bude stále větší přirozený společenský tlak na odbourávání neproduktivních složek obyvatelstva. V podstatě návrat ke struktuře ekonomiky 19. století (viz grafy v úvodu Vidlákova článku). Proti tomuto však bude stát odpor těch parazitujících segmentů, jenž mají zatím často rozhodující vliv na dění ve společnosti. Tohle nevyhnutelně povede ke zvyšujícímu se společenskému pnutí a ke konfliktům a střetům.
Ano, ten článek je především o ropě a NG, ale i o zemědělství a životním prostředí. Ovšem i ta elektřina, coby energie sekundární (vyrobená, přesněji řečeno přeměněná) je obrazem dostupnosti nosičů energií primárních - těžitelných. V České republice máme zatím (dočasnou) výhodu v tom, že naše zdroje elektřiny nám stále ještě ze 70% patří, a byly postaveny převážně v minulosti v rámci tzv. odložené spotřeby občanů. Čili jsou již dávno zaplacené. O to větším zločinem vůči občanům je to, co dnešní vládci v ČR s tímto společenským zdrojem provádí. Zkusme se však na situaci podívat ze zorného úhlu dnešních (světových) vládců - máte doposud všechny mocenské páky pod kontrolou a víte kam směřuje vývoj. Nepodlehli byste i vy pokušení zbavit se nějakým způsobem 9/10 "zbytečných" jedlíků a konzumentů stále se ztenčujících zdrojů?! Vím, je to velmi provokativní otázka.
Ale zpět ke slibovanému odkazu (viz níže). A upozorňuji, že celosvětová těžba ropy již dva roky stále klesá.
http://zlomropy.blogspot.com/2008/06/

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Zkuste říct dětem RAmchy, žijících na vlastním pozemku, že gdyž žerou svoje výpěstky, že jsou zbytečný jedlíci. Zajeďte do města a tam vás bude takovejch na Qvanta z uvolňování.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Děkuji, pane Vidláku, za skvělý rozbor současné situace. A vláda to podporuje. Kdo je závislý, ten je poslušný. Bojí se ozvat, protože ho lze vydírat. To je cesta k otroctví. Jen mi stále uniká ta příležitost. Jaká je to příležitost pro nás, běžné lidi, když to jde od pěti k nule? Jen naivka si myslí, že když dostaneme nepodmíněný příjem, tak nás nechají na pokoji, ať si žijeme, jak chceme. To je omyl. Nenechají nás v klidu žít po svém. Dají nám spoustu strachu, nejistoty, budou nám diktovat, jak máme myslet, jak máme žít i co máme jíst, s kým se smíme stýkat.... V tom žádnou příležitost nevidím. Digitální měna je výtečný nástroj pro zotročení lidí. Je to doslova digitální koncentrák. Když se pořádně zamyslím, tak vidím jen jednu jedinou příležitost - obrácení se k Bohu, žít v Jeho systému, poslouchat Ho, plně Mu důvěřovat, navázat s Ním osobní vztah. Na rozdíl od politiků to s námi myslí dobře.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Všichni co nemají podíl země , podíl na půdě bez daní ( tributu ) , a nemají podíl na kase země a nesmějí pípnout co se v zemi bude dělat a jak to má vypadat, nedejbože že by chtěli nějaký potřebný věci v kraji, obci, na ulici bez pohlavkování vyšinuté vrchnosti, tak ti sou závislí na tajdrdlících, keré se dycky dostanou jakýmsi demogratickým způsobem k volantu a jedou s něma jako o závod a ani se nezajímají o to esli nějací původní majitélé země vypadli cestou oknem nebo dírama v "karo-sééériii". Je to bída. Blboni sou rok od roku blbější. Ti blboni mají dneska vymleté gebule až tak, že se domnívají , že se o svoji zem mají dělit s cizákama a mají se cizáků ptát, co si můžou ve vlastní zemi dovolit. Dokonce je hafo dementů, co se choděj ptát na stavební ouřad esli si můžou postavit na vlastním pozemku kurník, nebo seli si můžou v koupelně vyměnit socialistický umakart za kapitalistický Itong. Poserte se blboni. Patří vám to!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, vaše diagramy, kde práci lidí nahradí stroje a většina lidí nebude pracovat, jsou zjednodušené. Je tu ještě otázka ZDROJŮ - zdrojů půdy, zdrojů surovin, zdrojů vody, zdrojů energie. Zdrojů na naší planetě existuje konečné množství a počet lidí stále roste. To je druhá stránka věci. chce li lidstvo přežít jako druh, musí dojít k dohodě, která omezí počet lidí. A nedojde li k dohodě, nastanou války o zdroje. a to bude pořádný mazec. A za současného společenského systému prostě žádná dohoda není možná. především systém se musí změnit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)