Ochota nechat se zmydlit

Autor
Štítky

Tak nám od demonstrace na Václaváku uběhlo čtrnáct dní a já jsem se včera dozvěděl, že policie zahájila trestní stíhání proti sedmi osobám, které pochytala spolu s dalšími na hentěch schodech před Národním muzeem. Dočetl jsem se rovněž, že většina předvedených byla pochytána, protože neuposlechli výzvu k rozchodu. Zbytek budou ti hoši, co měli na batohu zetko nebo znak Wagnerovců, že? Tak nějak nepochybuji, že ti dva borci, co měli stejné boty a úplně nové nášivky na suchý zip, které vyfasovali ten den ráno, mezi obviněnými nebudou.

Ať jsem dělal, co jsem dělal, nenašel jsem žádnou zmínku, že by policie chtěla obvinit děkana Ševčíka. Takže akademickému senátu přeju příjemné křeče při projednávání návrhu rektora (od slova rektum) na jeho odvolání, protože Ševčík nic neudělal…

Ale jinak dobrý ne? Podle našich pravdomluvných intervjuků a vládních politiků došlo k bezprecedentnímu útoku na veřejnou instituci a na bezpečnostní složky, všichni na policejních videích jasně viděli, že demonstranti byli agresivní (a všechna ostatní videa byla dezinformační), ministr vnitra řekl, že s demonstranty nebude mít slitování… vůbec se toho hodně naexhibovalo, jací nepřátelé státu se tam sešli… vlastně to byl nejhorší útok na naší demokracii všech dob… a výsledkem je sedm lidí, kteří budou mít oplétačky…

Mimochodem… ti tři zranění těžkooděnci se zranili z jednoduchého důvodu – boj za záchranu demokracie probíhal na schodech. Tři chlapi jak hory zakutí do kevlaru, vybavení pendreky a dalšími bojovými prostředky se zranili v šarvátce s důchodci s mávátky na vlajky (já vím, oni s nimi nemávali). Bitva totiž probíhala v těžkém terénu… Jak vidíte, můžete být materiálně vyfutrovaní, můžete mít výcvik, můžete být patřičně mladí, motivovaní, silní… a stejně to není jednoznačné. Nohu si snadno zvrtnete, i když bojujete proti lidem třikrát starším, než jste vy.

 

Ale abych se nevysmíval jen Vítkovým policejním složkám…

Milí demonstranti, prosím uvědomte si, že u nás se proti režimu bojuje vždycky a zásadně beze zbraní. U nás se nezapalují ulice, nestrhávají se vlajky ani policajti ze schodů. U nás se nikdy neposlouchají výzvy k násilí. U nás se proti režimu bojuje tak, že se necháte od policajta zmlátit. On je naadrenalinovanej a má výcvik. To mu tak trochu vymeje mozek. Ale když bude mlátit už třetí babičku a čtvrtou bezbrannou holku, tak mu to začne v hlavě šrotovat, jestli náhodou není na špatné straně.

Pokud policajt uvidí, že na něj lítají dlažební kostky, že jeho kolega hoří od zásahu molotovovým koktejlem a druhého kolegu vtáhl dav mladých bijců mezi sebe a od té doby o něm nejsou zprávy, tak bude bojovat. Pokud ten stejný policajt bude dostávat rozkazy k mlácení bezbranných, tak ho to za chvíli psychicky odrovná. Uvědomte si, že i kovaní příslušníci SS se psychicky hroutili, když ve velkém museli popravovat bezbranné židy.

Chcete, aby tato vláda odešla na smetiště dějin? Chcete, aby pětikoalice přestala škodit? Choďte na demonstrace a nechte se mlátit. Je úplně jedno, že média budou psát o vaší agresivitě. Je úplně jedno, že na Seznamu budou psát o hajlování. Důležité je, co uvidí obyčejný zmobilizovaný policejní těžkooděnec. Nemyslete si, většina z nich je úplně normálních a nebude se jim zamlouvat, pokud dostanou rozkaz k útoku na bezbrannou stařenku nebo mámu od dětí.

Chcete zvítězit? U nás to jde jedině mírumilovnou cestou a za cenu osobních obětí. Vemte si bílé košile, aby byla vidět krev, jak jste dostali nakládačku, postarejte se, abyste na fotkách klečeli a nad vámi stála brutální síla ministerstva vnitra. Postarejte se, aby nebyli zranění policajti, ale zranění demonstranti. U nás se policistům dávají do klopy karafiáty a růže. Dlažební kostky ať si házejí v Paříži. U nás se policii ukazují holé ruce. U nás se vítězí po Ghándíovsku.

U nás se odpírá poslušnost. U nás se dělá pasivní rezistence, u nás se bojuje trpělivostí a ochotou umřít, nebo nechat se zabít, dříve než stačíte odvolat (kdopak to řekl?). U nás se bojuje ochotou dostat po hubě. Pamatujte si to, až budete stát na příští demonstraci a budete dělat nátlakové akce. Neposlouchejte žádné Popelky a podobné blbce. U nás se vyhrává tak, že se policie přidá na vaší stranu. U nás se vyhrává tak, že jednoho dne bude Vítek Rakušan ve svém úřadě zoufale osamělý. U nás se vyhrává tak, že Fiala jednoho dne zjistí, že už mu všichni věrní utekli. U nás se vyhrává tak, že všichni režimní intervjuci a aktivisti na twitteru zjistí, jak málo jich je.

U nás nikdy nevyhrajete silou. Nikdy nevyhrajete tím, že někoho zkusíte přinutit, aby byl na vaší straně. U nás se vyhrává tím, že z nepřátel děláte přátele. U nás se vyhrává tím, že eurohujeři přecházejí k Alternativě. U nás se vyhrává tím, že naštvaný volič ODS přejde k Okamurovi a naštvaný volič Okamury přejde k Rajchlovi, ale nikdy se nevrátí mezi pravdu a lásku. U nás se vyhrává tím, že ves a nenávist se ukáže být srdečnější a kamarádštější než Praha a láska.

Vyhrajeme ve chvíli, kdy i běžný policejní těžkooděnec zatouží být na naší straně.

Mějte to na paměti a zkuste to příště nepokazit.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (283 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Policejní prezident Martin Vondrášek řekl v neděli v OVM celkem jasně za jaké činy konkrétně probíhá těch sedm trestních řízení.

Dvě řízení za projevy v průběhu shromáždění před národním muzeem:
- pro projev sympatií k hnutím směřujícím k potlačování práv a svobod člověka,
- pro podněcování k trestnému činu.

Tři řízení v souvislosti s napadením auta s ukrajinskou SPZ:
- pro poškozování cizí věci,
- pro výtržnictví,
- pro násilí proti skupině osob a jednotlivci.

Dvě trestní řízení probíhají pro útok na úřední osobu.

Vidlák v článku cudně nezmínil, že kromě těchto sedmi řízení, kde jsou podezřelí demonstranti, probíhá ještě vyšetřování čtrnácti podnětů na neadekvátní zásah policie.

Pokud jde o Miroslava Ševčíka, tak ten byl vyzván jedním z velitelů, že pokud má podezření na protiprávní jednání kteréhokoli z policistů, aby podal podnět na nedalekém místním oddělení PČR v ulici Krakovská. Ševčík žádný podnět nepodal.

Pokud jde o jeho odvolání z funkce, tak na to není potřeba, aby byl děkan z něčeho obviněn.

Vysoké školy si svoje záležitosti spravují samostatně podle školského zákona. A v paragraf 28 školského zákona se píše celkem srozumitelně:
(2) Děkana jmenuje a odvolává na návrh akademického senátu fakulty rektor.
(3) Rektor může odvolat děkana z vlastního podnětu, a to pouze po předchozím vyjádření akademického senátu fakulty a se souhlasem akademického senátu veřejné vysoké školy v případě, kdy děkan závažným způsobem neplní své povinnosti nebo závažným způsobem poškozuje zájem vysoké školy nebo fakulty.

A máme tu ještě rozhodnutí NSS 3770/2018, kde se výslovně uvádí:
V řízení o odvolání děkana podle § 28 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, se nezkoumá protiprávnost jednání děkana. Akademický senát může podat návrh na odvolání děkana třebas i jen proto, že má rozdílné názory na správu fakulty. Platí tu však zákaz svévole, zákaz šikanózního jednání a zákaz diskriminace jak ze strany akademického senátu, tak ze strany rektora.

Takže s Ševčíkem žádné křeče nebudou, je mi líto. Buď se škola rozhodne, že ho na pozici děkana už nechce a odvolá ho, nebo se rozhodnem, že si ho tam nechá. Je to jen na té škole.

Průměrný počet slepic: 3 (62 hlasů)

Možná to zpočátku bylo stejně jako u nás a tak to všechno začíná asi GHANDIM !
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Ve Francii se jednou naštvali tak, že popravili krále a královnu. Od té doby to řeší takhle, když už jim to jednou vyšlo. Taky si všimněte, že Marseillaisa je mnohem bojovnější, než Kde domov můj.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nesmím i pokračovat.Kdo z vás to zná dále, tak muže zkusit pokračovat a dokončit.
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Tentokrát je nenažrana vrchnost to jest BANKSTERI opatréjsi!Podstrčila lidu toho Makarona! Porucila mu,aby obešel parlament a ničil a devastovala nebohou Francii připravoval lid tímto zákeřným zpusobem Policejního státu do plánovaného režimu hrubého otroctví!.Chteji dále řídít nyni už nenažrane celý svět jen 6 prostředky řízení lidstva ,které si osvojili v domněnce,že už jim nestačí jen vládnout přes peníze,ale musí mít nad lidmi neomezenou moc bezmskrupuli,totalitou a tak se pokusit zbidačit celé lidstvo prostrednictvim vymyslu banksterum tzv NEOmarxismu.Vyvolali a vyvolávají úmyslně davové nepokoje a cílem těchto ničemu je vyvolat v Evropě bidu chaos anarchii, kdy ONI přijdou pak se "spásným" řešením neboť zničeni a zbidaceli domorodci mají podle toho plánu přijmout radostné návrat k jejich tzv "pořádku " to je k otroctví!
Nikdo nesmí vědětJAK to udělají a už se i dohodli dost přesně co provedou,náhle a zákeřné a překvapení a ohlupeni domorodci to v prostředí totálního chaosu jim úmyslně vyvolaného(metoda CHUCPE) a hrozícího zničení celého světa válkou budou MUSET přijmout.Tak zní plán jejich naboženstvi SATANISMU.Pan Satan trval na jedné podmínc.
No ni?!

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

SV(Společnost Voličů)už dokonce nepotřebuje se ani "Sjednotit!"To "sjednocení" zajistí brzy sami majitele nám obětem usurpovane moci,kde staropresident ODS byl autorem instalace kapitalismu bez přivlastkú ,tedy bez skrupulí vycházejícího z gangsterismu Ami,typu ,budou brzy v situaci ,kdy stále více načisto ohlupeni domorodci pomalujim obušky Policejního státu a nebozí Bídníci články do basy, když budou kňucet,že je to bolí,nikdo to neuslyší a nenapraví, zústanou zpacifikovani o všechno prijdou v rabovaci formaci pétidemolice a ještě budou poskakovat a tomu tleskat v situaci,když se nechteji sami bránit a neumi,doplňovat ani jednoduchy Programu Národních Zájmu a potřeb ,aby bylo jasno co vlastně občané chtějí jako financiéri politickych formaci,které si 34 let dělaji z občanu jen šprťouchlata a oblíbeného oslíka typu nával, prachy at se napakujema, zvýšíme si platy a prebendy a mazej !
Tak z občanu zbude jen demokracie vystrašených čumilu,kteří nedokáží zdiskutovat,dokud to ještě jde, ani svúj vlastní program ,postulat po postulatu počínaje požadavkem ZMENY REZIMU a povinnosti těch kteří chtějí být zvolení osvojit si PNZ a dát ho do svých 34 let jen fakticky vźdy jen chciplych bobkových listú ,pak se nedá nic dělat než popřát těm "salatum" $tastnou cestu do peklička brzy nastávající bankstery planovane a už dohodnuté ,hezký ostré krize,která bude jejich první světový zážitek!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

- pokud se nepletu, Sevcik zminoval, ze napadeny kteremu u Muzea pomahal, sam chtel takovyto podnet na vysetreni protipravniho jednani podat, takze proc by ho mel podavat Sevcik?
- dekana odvolava akademicky senat fakulty, ano, ale v tomto pripade je to na podnet pana rektora a ne akademickeho senatu fakulty, takze pan rektor se bude muset snazit nejak ten svuj navrh podlozit nejakymi rozumnymi argumenty, aby vyvratil prave ty mozne spekulace o mozne svevoli, sikane ci diskriminaci, jinak ho ten akademicky senat fakulty zesmesni tim, ze navrh pana rektora neziska podporu ani jednoho hlasu - uprimne receno, ja byt clenem toho senatu a rektor zadne solidni zduvodneni nepredlozi, tak budu samozrejme proti a navic budu iniciovat hlasovani o vyzve senatu, aby rezignaci podal rektor kvuli podezreni ze svevole, sikany a diskriminace. cajti rektorovi nepomohli takze se bude muset snazit, a ty kece tam pochopitelne budou..

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

zapomněl jste napsat, že Ministerstvo školství ani jiná chapadla státní moci NIKDY NIJAK neovlivňovala nijakou na státní rozpočet navázanou instituci v akademické sféře... Že kdyby se senát čistě teoreticky a čistě demokraticky rozhodl zvolit Ševčíka za rektora, také byste to oslavoval, jako projev akademické svobody? Ale zároveň víme, že v současné situaci by se to nemohlo stát ani teoreticky, i kdyby většina jeho kolegů by s tím souhlasila, není-liž tak? Že petice za podporu Ševčíka skončí pod kobercem...?
A ten mladý Ukrajinec v odvodovém věku, v tom bílém drahém autě se před Muzeem a kamerami objevil také zcela čistou náhodou... a z auta po "zdrcujícím" úderu do jeho auta vystoupil a šel se rvát jenom z přebytku adrenalinu. Trefnější nick jste si fakt zvolit nemohl!

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

In reply to by Explorer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni Vás to možná překvapí, ale soudruzi udělali okolo muzea magistrálu a jednu z hlavních dopravních tepen Prahy. Projedou tam denně desetitisíce aut různých typů, hodnot i národních příslušností. Nevěděl jsem, že tam zákaz vjezdu aut s ukrajinskou značkou.
A ano, když Vám někdo vkročí před auto, když máte zelenou a začne vám mlátit do kapoty, tak je Vám to jedno a neřešil byste to. Stejně tak, když Vám někdo kopne do dveří, pak vás někdo fyzicky napadne a po odjezdu Vám urazí zrcátko. To Vše za skandování "Dej mu! Dej mu, hajzlovi! Putina! Putina na vás!". To nic není. Chápu, u Vás asi běžná věc...

Průměrný počet slepic: 2 (25 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

ze sympatií na válku a provokaci!,/Vystoupil ,zastavil dopravu a prý začal mlatit demonstranty,ve Francii by mu tu šport káru sežehli na škvarek a tak to odneslo jen rozbité zrcátko!
Dejve jste to vy, kdo tady na 7 prioritě za penize organizuje rozval republiky,proč nechcete raději ,aby jsme dostali nám kradené dvě třetiny platu no od té Asociální vlády.
Že vy jste ji nejen zvolil,ale vy tu pracujete na našem vydírání z peněz ,na šrot tanky a patrony namisto zvýšení našich platu a penzi,kde chybí stále dvě třetiny a nikdo oblben GR televize ty peníze nechce, ale všichni volí bolševického presidenta ,který se bolševizmu a naučil v mládí a označil prý demonstranty sám mylně za bolševiky,což je taktika neomarxisty, jako z pohádky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

Paní Anno, očividně i Vy jste byla o video ochuzena a žijete v domnění, že řidič napadl demonstranty. Tak tedy i Vy si to může pustit zde: https://twitter.com/MercuryBarbora/status/1636005433482649601?s=20
Není to nové video. Myslel jsem si, že hledáte i alternativní zdroje a ověřujete si informace. Zvláštní, že jste ho neviděla.
Ostatní věci z komentáře budu raději ignorovat.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

nechvalně známá paní "Mercury" ví, proč uveřejnila zrovna toto, které začíná až příjzdem Ukrajince a ne to jiné, kde předtím několik aut pána normálně objede, prostě chtějí klid. Ukrajinec se pere hezky, ale asi dva tisíce kilometrů na západ od místa, kde by při svém věku, státní příslušnosti a fyzické zdatnosti bojovat měl. Navíc proč člověk, který jezdí v takovémto autě a není z oblasti bojů ani na malém globu má pobírat nemalé dávky v zemi, která nemá dost peněz na zakonné platby vlastním důchodcům a která nedá sociální dávky vlastním občanům s výrazně menším majetkem ?

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Ať s tou svojí šrot károu jede zabíjet Moskaly ,co tu dělá na našem socialu,když tam chybí na frontě ?
Je na čase,aby vnitraci pochytali ty zbéhy a zařadilimje do výcviku na Libavé a ne, aby tu pásli svoje holky a vúbec co je nám do toho,ukraka my chceme od teďka naše peníze které nám asociální vláda VYLUPUJE z platu a penzi a ještě ochraňuje UK pasaky,kteří si tu přijeli rabovat náše daně past holky my a už ani nemáme miny a patrony a za chvíli i /Bencin a zuby nám vybije Parlamentem zvoleny Policejní stát jak za Německa!
No ni?!

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Paní Anno, viděla jste to video? Pokud jste z videa vyvodila závěr, že řidič bílého vozu vjel na zelenou na přechod pro chodce s úmyslem někoho zabít, je Vaší poviností tento úmyslný trestný čin nahlásit na policii.
Dalším Vaším náhodným myšlenkám nerozumím.

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti namísto ,aby se tam postavili a dávali pozor,at tam nikdo nespadne pod kola takového množstvím aut,lovili vhodné demonstranty ,aby mohli ostatním domorodcúm ukázat moc jimi zvoleného Policejního státu a to byl ten hlavní úkol VELITELE policejního napadení zuboženych demonstrantu proti BIDÉ,tak si ho jděte sám udat a on vás strčí do šatlavy!
Zkusím vam vpředu napsat jak vidi,celý svět idelogii NEOmarxismu,ktera ovláda postupně salámovou metodou všechny z NAS v touze zotročit brzy celý svět💥!Jinak děkuji za odpovědi a diskusi....
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Videí je z toho incidentů více, různě dlouhých, z různých úhlů. Že jsem to nenašel někde jinde než u uživatelky Mercury mě mrzí.
Ano, několik aut jej objede, pán si počká až na auto s ukrajinskou značkou, které poničí.
Ukrajinec by se nemusel prát, pokud by nebyl bezdůvodně napaden.
"Takové auto" stojí zhruba stejně jako nová Octavia. Jakou souvislost má hodnota auta s napadením? Mohu běžně napadat projíždějící Octavie?
Jestli řidič bere nějaké dávky nevím. Vy také ne. Ani nevím, zda je auto jeho anebo paní spolujezdkyně. Vy také ne.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten srač vjel za čaru, kde měl zustát stát a ne vjet na přechod a rozzuřit našeho demonstranty proti BIDÉ!
Dejve vím,že to není pro vás lehké ,ale přidejte se na naši stranu SV,kde jste stejně členem jenom vás ohlupila verejnopravne "soukromá" TV toho zmetka GŘ,který se nechce s námi podělit o svúj lup koncesionařskych poplatku a ovlivňuje volby které jsou jim zmanipulované!.
Tak doporučte zrušeni Prdlamentu a pridejmě mu parn milionu na platu,vytvořme zákon, kdy vládcem bude monopol informací pana čteného zmetka GŘ televize a ten nás povede jednolitým informačním betonem do své zadnice at nám z ní mohou koukat jen polobotky jako dnes vám strejdo!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale podívejte se znovu. Ti dřívější jej OBJÍŽDĚJÍ, toto jako první jede SMĚREM NA něj. ( netvrdím ani že jel až do kontaktu, neobhajuji ani pána, jen uvádím rozdíl, osobně se v cizí zemi vždy snažím chovat ještě o stupeň slušněji než domácí )

Ale dvě hlavní otázky zůstávají. 1. proč není doma 2. proč červeného pána nechala policie fungovat, ač jich do třiceti metrů bylo mraky. To totiž ponechává volnost pro myšlenky, zda to není totéž co s nášivkami

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Proč ze mě děláte blbce? Úplně zbytečně.
Byla jste v Praze na Václavském náměstí u Muzea?
Ta silnice má 3 jízdní pruhy. Slovy tři.
Máte pravdu, auta ve dvou zbylých pruzích mají na semaforu zelenou volnou cestou.
Bílý vůz jede ve třetím pruhu (také má zelenou), do kterého vejde můž v červeném oblečení (muž má na přechodu pro chodce červenou), zastaví auto a začne do něj bušit. Další již známe.
Odkaz na mapu: https://mapy.cz/zakladni?x=14.4307176&y=50.0796282&z=20&base=ophoto
Prosím, přesvěčte se sama, že tam jsou opravdu tři jízdní pruhy.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Podle mě je teda hlavní otázka, proč někdo napadá projíždějící auto...

Ale k Vašim dotazům:
ad 1) nevím. Vy také ne. Ostatně tuto informaci ja nevím asi o 99%, které na ulici vidím. Nevím, proč nejsou doma. Zkratka nevím.
ad 2) nevím. Neznám policejní postupy ani rozkazy. Mě napadají myšlenky, že kdyby se policisté rozběhli zadržet agresora, ten by začal utíkat davem, policisté za ním... Mě napadají myšlenky, že by to mohlo způsobit třeba paniku nebo další šarvátky, když by pána v červeném chtěl někdo krýt a policii zbrzdit apod. Možná si řekli, že to za ten risk nestojí a nechtěli vyvolávat nepokoje. Že to budou řešit v klidu na základě kamerových záznamů. Ostatně to přesně tak udělali a pán je prý obviněn. Ale nevím, jen domněnky.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

dodám že by mne to nenapadlo udělat něco podobného. Pro mne je zase hlavní otázka proč je pán spojován s demonstrací, která byla proti naší vládě, nebyla proti Ukrajině ani pro Rusko, incident se odehrál mimo prostor demonstrace, organisátoři s tím nemohli nic dělat.
1. souhlas, asi nemá cenu pokračovat
2. souhlas, uvidíme co bude dál, pokud se to dozvíme. Jen technická, nemůžete vědět, když jste tam nebyl, ale opravdu se to stalo v místě, kde bylo nahoře velké centrum policie a určitě nebyli blokováni. Berte za vysvětlení, ne rozporování co píšete.
Díky za korektnost.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

V místě byli právě organizatoři. Ti ve žlutých vestách, kteří je odtrhávali. Takže z toho chápu, že to byl ještě prostor demonstrace. Samožřejmě je nesmysl říkat, že za tohoto jednotlivce je zodpovědný např. pan Rajchl. Na druhou stranu je nutné si přiznat, že kromě běžných lidí, kteří jsou opravdu v blbé situaci a již se moc nemají kam obrátit a toto je pro ně poslední možnost, jak přitáhnout pozornost, přitahují tyto demonstrace i jiné lidi a jinak naladěné. Odfiltrovat nejdou. A nalejme si čistého vína, různé články, projevy, videa vyvolávající v lidech další a další strach a nenávist této situaci moc nepomáhají. Ale ano, zabránit tomuto konkrétně moc dobře nejde.
ad 2) nebyl, ale fotek a videí je mnoho. Vím, že kousek u muzea bylo mnoho policistů a nebyli blokováni. Na tom se samožejme shodneme. Ale pokud by se rozběhli dolů do davu...

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

tedy na magistrále, to nemohl být prostor demonstrace, jinak by magisrála stála a to fakt nejde.
Policajti byli nejen u musea, ale měli velké hnízdo těsně pod magistrálou na horní hraně Václaváku.
Ty žluté vesty mohl být i antikonfliktní tým, nevím, nepoznám ze zaběrů.
Věřte mi, že drtivá většina lidí tam byla v pohodě, spíše převládala radost z účasti. Než ji začala přebíjet únava.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

Přece nebudeme prostor demonstrace vymezovat na centimetry.
Pán stojí na chodníku a je účastník demonstrace. Udělá dva kroky do vozovky a najednou už nemá s demonstrací nic společného? Ale no tak...
To já Vám věřím ani to nijak rezozporuji.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale tribuna byla až pod koněm a účastníci demonstrace samozřejmě až pod ní. Od toho byl dost daleko. Fakt nevím. Jinak souhlas.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostor pro demonstraci byl na Václavském náměstí.
To, co táhlo na Muzeum byla parta provokatérů, ke kterým se přidalo několik lidí z ukončené demonstrace.
Na demonstraci a přilehlých ulicích "obrněnci" vidět nebyli. Zato u muzea se jich vyrojilo, jak z vosího hnízda.
Neviděl jsem, že by se přesouvali odněkud z Václaváku. Čekali už u Muzea.
Kdopak byl tak jasnozřivý, že věděl, kam se přesune ta banda za uřvaným megafonem?
Že by ten příslušník, který pak navigoval na schodišti, na koho mají "obrněnci" startovat?
Auta s ukrajinskou značkou stála i přímo na Václaváku. Nikdo je neobešel s hřebíkem. Nikdo jim nesklopil ani zrcátko.
A že těch špiclů s batůžkem, kteří se pak také přemístili k Muzeu, bylo hodně dost.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Mimochodem podívala jste se na mapu okolí muzea v odkazu?
Souhlasíte s tvrzením, že bíle auto jelo třetím pruhem, mělo zelenou a pán se mu postavil do cesty? Jde to mimochodem zřetelně vidět i z jiného videa natáčeného ze směru od muzea.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Video jsem zhlédla velmi pozorně. "pán si počká až na auto s ukrajinskou značkou, které poničí"?! Od kdy tři plácnutí do kapoty HOLÝMA RUKAMA poničí auto?!

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano poničí.
Zkuste to na svém autě nebo někde v rodině. Případně zkuste oslovit nějakého majitele, že mu zkusíte třikrát praštit do kapoty holýma rukama. Určitě bude nadšen.
Následoval kopanec do dvěří. Ten ty dveře také určitě jen vyleštil.
A pravé zrcátko auto ani nepotřebuje, takže by mu měl majitel ještě za urvané zrcátko poděkovat, že?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celý tmavý.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Toho jsem si vědom. Ve výsledku o to smutnější to celé je...

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neazastal bych se ani jednoho. Ale mladý Ukrajinec se má ve svém luxusním voze prohánět v zemi snů - Ukrajině a nikoliv okolo Václaváku. Navíc, když ho vlast nejvíc potřebuje...

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

"Luxusní vůz" má zhruba hodnotu nové Škody Octavia. Nevím, proč máte všichni potřebu tuto skutečnost zdůrazňovat. Dává to někomu právo napadat projíždějící škodovky?
Řidiče neznám, ani jeho důvody, proč je zde. Vše by byly jen smyšlené dohady.
Ale to není podstata věci. Podstata je, že byl bezdůvodně blokován provoz (hlavní tepna Prahy), poškozeno auto a napaden řidič. To vše za povzbuzování okolního davu.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

V Česku loni přibylo trestně stíhaných cizinců, meziročně se jejich počet zvýšil o 3,9 procenta na 8122 osob. Podíl na počtu všech trestně stíhaných ale zůstává na úrovni devíti procent, kolem níž se pohybuje dlouhodobě. Vyplývá to z výroční zprávy o migraci, kterou pro jednání vlády vypracovalo ministerstvo vnitra. Mezi stíhanými cizinci jsou nejvíce zastoupeni Slováci a Ukrajinci.

Největší podíl trestních stíhání, 23 procent, připadá na majetkové trestné činy, zpravidla krádeže. Patnáct procent stíhání se týká hospodářské kriminality, například krácení daní, podvodů a zpronevěr. Podobný je i podíl stíhání kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky. Třináct procent stíhání připadá na násilné trestné činy.

Více než polovinu trestně stíhaných cizinců tvoří občané Slovenska a Ukrajiny, tento podíl se dlouhodobě drží na podobné výši. Třetí nejpočetnější skupinou byli loni Rumuni, kterých policie stíhala 536.

Kromě trestního stíhání řešila cizinecká policie také asi 36.000 přestupků, jichž se cizinci v Česku dopustili. Udělila za ně pokuty v celkové výši 22,2 milionu korun. Počet přestupků byl podle ministerstva vnitra podobný jako v roce 2018.

Soudy loni pravomocně odsoudily 5836 cizinců, meziročně se jejich počet zvýšil o devět procent. V 1746 případech rozhodly soudy o vyhoštění cizince, což je na podobné úrovni jako v roce 2018. Stejně jako v předchozích letech byli nejpočetnější skupinou vyhoštěných Ukrajinci, týkalo se jich 29 procent těchto rozsudků.
Kdoví o kolik se tyto čísla zvýšily když jsou dnes tak chráněni - pod svícnem je vždy největší tma, to policie bude lepší mlátit vlastní občany nežly by je chránila před trestnou činností migrantů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Tak nevím (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímavá statistika.
Nevím jak Vy, ale já jsem najednou pro vyhoštění všech Slováků!

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejve, nechápu, když se to odehrálo tak, jak uvádíte, proč to ani Policie ČR nemá ve videích... ani CNN, takže prosím link, na video s tím Ukrajincem, které se mi nepodařilo dohledat. Vždyť by se mainstreamu tak hodilo do zpráv... tak kde je?
Na oplátku uvádím dva linky:
https://fb.watch/jw_bXUEeM3/
https://youtu.be/cGLqEuwqzio - to je přímo od Policie a dokumentuje, že někteří přístup do Muzea i s příslušným provokačním cílem zjevně měli. Jen komentář k jejich transparentu - nevím, jestli je v prdeli Putin, protože my tam jsme a nezdá se, že by tam byl také.

Najděte si na stránce https://slobodnyvysielac.sk/ pořad Hodina vlka 272 (2023-03-24 2:16:10) - účastníky jsou Slovák, který pracuje v Německu, ale jinak žije v Rusku a Čech, který dlouhodobě žije v Rusku... fakt zajímavé povídání.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Explorer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chcete video? Vy jste ho neviděl? Že se teda k napadení auta vůbec vyjadřujete, když jste to neviděl...
Ale beze všeho, není problém.
Zasílám video (na účet nehleďte):
https://twitter.com/MercuryBarbora/status/1636005433482649601?s=20

Prosím, sdělte mi, co si o tom myslíte, teď když jste to celé viděl. Doporučuji se zvukem.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen bez zvuku ... opomeňme. že zvuk pochází tak nějak z "davu", ale budiž. Útočníka není slyšet a to, co mě překvapuje, je ten velice vlažný zákrok policie - jak to, že útočníka okamžitě nespacifikovali, když byli v zjevné přesile? Jak to, že mainstream video nepřevzal? Proč "někdo" zorganizovat proukrajinskou demonstraci s povolením obsadit vyvýšenou plošinu před vstupem do Muzea? Když demonstrace byla proti bídě, proč vůbec potřeboval někdo udělat proukrajinskou akci, zjevně zastřešenou nějakými "Chvilkaři"? A jen tak na okraj - vy souhlasíte, aby se na Bandera party a proukrajinských demonstracích prezentovali mladí ukrajinští muži pravděpodobně pobírající zde podporu? Když na Ukrajině již mobilizují tínedžery i ženy?

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by Explorer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejv se otáčí čelem ke zdi a říká: "Ahoj, zdi, jaký ty máš na to názor?"
Odpověď bych dostal asi stejnou...

Vždyť Vy se ani nenamáte odpovědět a hned odbíhate od tématu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

nechvalně známá paní "Mercury" ví, proč uveřejnila zrovna toto, které začíná až příjzdem Ukrajince a ne to jiné, kde předtím několik aut pána normálně objede, prostě chtějí klid. Ukrajinec se pere hezky, ale asi dva tisíce kilometrů na západ od místa, kde by při svém věku, státní příslušnosti a fyzické zdatnosti bojovat měl, navíc proti špatnému národu. Navíc proč člověk, který jezdí v takovémto autě a není z oblasti bojů ani na malém globu má pobírat nemalé dávky v zemi, která nemá dost peněz na zakonné platby vlastním důchodcům a která nedá sociální dávky vlastním občanům s výrazně menším majetkem ?

Omlouvám se za kopii, ale pokračujete tady, ne výše.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

ve zvětšeném formátu - na začátku 0:09 min. je vidět, že v auto má za zadním sklem vpravo poměrně velkou ukrajinskou vlajku
je dobré si z většího formátu, v čase 0:16 vzít print screen tváře pána v červeném a rozeslat všem organizátorům demonstrací - pro jistotu. Kdyby nešlo o účastníka demonstrace, ale někoho, kdo má blíže k těm dvěma ve stejných bundách a botách... (další poznámky k videu v diskuzi níž).
A zkusit dohledat původní verzi videa, možná ji někdo stáhnul z YT.

Jinak ve vláknu na uvedeném Twitterovém účtu je pod videem zajímavá informace, cituji:
Miroslav Kalousek
Policejní prezident si v @OtazkyVM říká o zvýšení platů pro policisty. K tomu podotýkám, že průměrný plat policajta je u nás vyšší, než průměrný plat učitele. Nepočítám tučné doživotní výsluhy. To je poměr typický pro diktaturu, ne pro evropskou demokracii.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Ukrajinská vlajka v autě dává někomu právo toto auto a cestující napadat? Od kdy?
Když Slávista uvidí auto s dresem Sparty za oknem, taky má právo jej napadnout?
Policie identitu zná. Je to jeden z obviněných ve Vidlákově článku. Jen se o tom Vidlák "zapomněl" zmínit.
Máte to v prvním komentáři. Na ten jste reagoval. Vy jste jej nečetl?

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ať je rozpoznáme ihned a všude!Já jsem pro, aby jste si ji dal do auta i vy,aby bylo jasno,že jste UK zde zapomenuty válečník a hlasitě se hned hlasitě jako dobrovolník.U Bachmutu budete mít životnost ⁴ hodiny a tady za vás dáme sloužit panychidu,když jste si říkajíc zratil rozum a chcete podporovat masakry pana Puttlera,který čeká až UK začne ofenzívu ,aby zajistil hustý vzduch svými dély a zamordoval naše přátele Ukrajince,kteří jsou pro!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

UK = United Kingdom, obcas tim nekdo omylem mysli Ukrajinu.
Nejsem si tim 100% jisty, ale zda se mi, jestli jste tou zkratkou nemyslela Ukrajinu.
Tak raději, aby to někoho nezmatlo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

že tu vlajku tam mít nemá nebo nesmí - ti. co chápou, proč na to upozorňuji v souvislostí s okolnostmi 11. 3., chápou, vy to jednoduše ignorujte...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Okolnosti byly takové, že to byla demonstrace pro bídě. Takže oficiálně souvislost s napadením auta s ukrajinskou vlajkou nechápu.
Pak je tady samožřejme jeden obrovský slon v místnosti (metafora, ne že bych ho skutečně viděl jako pan Vidlák vídá stařenky a maminky všude možně - tu u muzea, tam u elektroměrů...), kterého se všichni bojíte veřejně pojmenovat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

na ně ta bída již doléhá, tak je docela pochopitelné, netvrdím že zcela obhajitelné, když začnou vidět alespoň část příčiny ve skupině lidí, které je sypáno plnými hrstmi, jak našim nikdy nebylo. Samozřejmě že na vládu jsou naštvanější, ta ještě provokuje jako by chtěla situaci eskalovat, ale její členy nikdy nepotkají.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ano, máte pravdu na tom se shodneme.
Shodneme se také na tom, že situaci eskalují i jiní lidé, kteří přilévají olej do ohně a to převážně formou lží a manipulací, po malých či větších kapkách, přímo či náznaky, ze kterých jistá skupina vychází často dost blbě? Oslovují ostatní lidi, na které doléhá ona bída, využívají je a směřují jejich hněv na jistou skupinu lidí? Anebo tady se již rozcházíme?
Nevidíte v tom i nějaké historické podobnosti?

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

všeobecně, tedy masmédii daleko více, aby se společnost rozdělila a lépe ovládala. Nebo si souhlasíte s tím hlásaným názorem že nositelé alternativních názorů jsou hlupáci a zkrachovalci ? Souhlasíte s těmi, kteří nám tu pořád nadávají do komunistů ?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Sleduju masmédia, čtu knihy a pro rozšíření obzoru a vykouknutí z mé sociální bubliny zavítám i zde, případně jiné alternativní zdroje. A upřímně odcházím dost zdeptaný. Ze všeho kouká zmar, strach, nenávist. Můžete to klidně nazvat realitou, ale podle mě je to spirála někam do propasti a lidé, kteří tomu propadnou a neumí ze své bubliny vylézt, jsou chudáci. Bude to znít jako povyšování, ale mi je nositelů "alternativních názorů" vlastně líto. Líto, že žijí v jejich temném světě nenávisti a strachu, do kterého dobrovolně přilévají každý den další a další dávku zmaru, čtením těchto médií. Doplněno o přesvědčení, že jen o oni znají tu správnou pravdu. Tajnou. Nejsou přece jako ostatní ovce. Oni "ví". Už nikomu nevěří, fakta si neověřují a co odporuje jejich přesvědčení, automaticky blokují.
Nedivím se tomu.
Pustím si na YT video o paprikách. Další video mi nabídne taky o paprikách. A Další. A další. Červené papriky, žluté papriky, pěstovaní, hnojení, škůdci, příprava, jídla s paprikami, všude samé papriky. Zajdu na FB, dám lajk obrázku s paprikou. Další fotka papriky! Jé diskuze o paprikách. Jé, skupina "Papriky jsou nejlepší!". Diskutuju o paprikách. Čtu stránky o paprikách. Nacházím jiné stránky o paprikách. Zakázané papriky. Pálive papriky. To nám zatajují! Mám spoustu přátel pěstitelů paprik a milovníků paprik. Píšeme si, posíláme si fotky paprik. Zapnu televizi a tam papriky. Drahé papriky. Všude samé papriky. Rajčata? Neexistují! Jen Papriky! PAPRIKY!!! Jen já, jen já vím pravdu o paprikách. Všude samé lži o rajčatech a okurkách. Blázni. Proč nejsou v televizi jen papriky? Cenzura paprik! Na Okurky není nikdo zvědavý!...
Chápete? Nedivím se tomu. Je lehké do toho sklouznout.
Nehážu do toho lidi, kteří jsou na tom špatně a nemají se kam obrátit a vláda s nimi odmíta komunikovat nebo pomoct. Ale i ti jsou bohužel jen pěšáci pár vychcánků... Clona, štít, do počtu, ve výsledku jsou jim úplně u pr...
Co se komunistů týče, tak jsou taky přítomní. Nedávno jsem napsal něco ve smyslu, že by komunisté měli chodit kanálama. Že podporovat komunismus může jen lidská zrůda a je to morální dno. Tož tak ke komunistům.

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)