Oni to dokážou

Autor

Tak jsem si včera se zájmem přečetl rozhovor s pirátským ojroposlancem Mikulášem Peksou o henté skvělé zelené budoucnosti. Článek se včera objevil několikrát v diskusi a protože opravdu stojí za to, zde ho máte: 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-elektrarny-v-cesku-se-nevyplati-energii-nam-zajisti-dovoz-mini-europoslanec-187853

Hned vzápětí se objevila druhá perla od Lipavského. Také ji nemohu vynechat:

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/lipavsky-putin-dal-evrope-vanocni-darek-ukazal-ze-rusky-plyn-nepotrebuje-40386779

Vlastně k tomu není co dodat. Jen se Vidlácky zamyslet: 

 

Hele, oni to fakt dokážou. Oni opravdu tu Evropu zničí. Tohle není poklonkování velkým penězům, tohle není služba nějakým neznámým loutkovodičům, kteří mu zaplatili kampaň. Tohle je nefalšované nadšení, nefalšovaná plnohodnotná a hluboká víra. A víra (jak známo) hory přenáší.  

Jeden kamarád mi nedávno říkal, že můj blog je sice hezká věc, ale k čemu je mobilizování důchodců? Ti už nic nevybojují. Mladí budou měnit svět, ti jsou motorem budoucnosti (i když u kormidla stojí někdo jiný)  a mezi mládeží nemám kdovíjakou čtenost. Má pravdu. Jenže z toho bohužel plyne, že se tihle mladí, krásní a chytří budou muset po statisících umírat někde v ruských stepích nebo v městských džunglích.  Oni to prostě dokážou. Oni si myslí, že to dělají dobře, že je všechno v nejlepším pořádku, že se jim to daří. Když se podívám na Lipavského v blembáku a neprůstřelné vestě, on opravdu věří tomu, že zachraňujeme Ukrajinu, že máme navrch a že jeho solidární gesto dělá Putinovi těžkou hlavu. 

Oni do toho půjdou. Půjdou jak do války proti Rusku, tak i zároveň do války proti CO2. Oni to dělají z víry! Z víry! To je ta podivná věc v hlavě kvůli které se jacísi vyznavači Mohameda  vyhazují do povětří.  Už se nedivím, že tady chtějí tu islámskou migraci. Vždyť mají v hlavě přesně to samé. Z víry jsou schopní vypnout mozek, z víry jsou schopní zničit starý svět aniž by měli nějaký nový. Oni skutečně nefalšovaně, upřímně a cele věř í tomu, že zničením rodiny i národa, zničením průmyslu i energetiky a bojem proti Putinovi dosáhnou lepšího světa. A když jim řeknete, že by měli nejprve někde postavit alespoň kousek toho nového světa  a ukázat nám tím, jací jsme břídilové, tak to nejde.  Starý svět totiž tomu novému brání. 

Věří tomu stejně upřímně jako Mohamed, Lenin či Mao a jeho rudá mládež. 

A já musím bohužel konstatovat, že i důsledky budou podobné. Jednak mají našlápnuto k převzetí politiky, protože jejich soupeři se zatím honili za kovidem, jednak oni sami jsou dost blbí, aby nevěděli co činí. A až se jim to nebude dařit, což při téhle inteligenci fakt nebude trvat dlouho, tak budou muset nějak zdůvodnit svůj neúspěch. Myslíte, že někdo z nich řekne, že se prostě spletl, že fyzika se nedá okecat, že přírodě neporučíš a její zákonitosti se nedají zlomit? Ne, řeknou, že za to může vnitřní nepřítel, sabotáže, nedostatek nadšení. Mohou za to ti, kteří nejsou ochotní se k nim přidat.  Za cara v Rusku probíhalo prý ročně asi deset politických poprav. Za Lenina to bylo třicet pět tisíc politických poprav ročně. Sabotéři a zrádci, kteří kazili komunismus.  Tohle je naše budoucnost. My budeme ti sabotéři a zrádci. 

Na druhou stranu - byl to právě Mao a jeho velké skoky vpřed, které zařídily tu dnešní nesmírně skromnou a pracovitou čínskou společnost. Právě tyhle experimenty (kromě spousty mrtvých) zajistily, že čínský proletář je ochoten dělat čtrnáct hodin denně za misku rýže. Proto se vyplatilo tam přesunout celý americký průmysl. Proto se vyplatilo tam přesunout úplně všechno. Proto dneska Čína vítězí i bez velkých bitev. Dláždí si cestu americkými dolary. 

Takže si to shrneme - nová nadšená generace, která zničí starý svět ještě dřív než postaví nějaký nový, která z celého srdce, celou svou duší a celou svou myslí věří, že to dělají dobře a správně, kteří mají našlápnuto, protože nevědomost hříchu nečiní a která brzy bude muset svoje neúspěchy omlouvat existencí třídního nepřítele. A tím nepřítelem budeme my. Těšíte se?

Nebojte, ti co to přežijí, tak při tom projeví samé vhodné vlastnosti. Statečnost, skromnost, pracovitost... to se bude hodit, až k nám za dvě generace budou Číňani přesouvat továrny, protože tam to bude samý rozmazlený fracek, co nebude chtít dělat a tady se bude naopak pracovat jako za Dickense. Tihle Peksové a Lipavští to dokážou. Máme jich plná gymnázia, plné vysoké školy, plné mládežnické organizace všech politických stran. Oni nejsou jen u Pirátů. Pamatujete na Feriho v TOPce? takových tam mají víc. Pamatujete na Polčáka ve STAN? Takových tam mají víc.  Jsou i v ODSce, jsou v KDU, ČSSD už zničili... naprosto hladce. 

Já vím že se opakuju, ale ono mi přijde opravdu lepší, když si svoje ANO hlídá oligarcha, než kdyby mu to tam za chvíli dnešní mládež převzala a jala se s nadšením budovat nový svět vypínáním elektráren a šturmem na Moskvu. Andrejko alespoň umí počítat. Ale když on ten STBák chtěl, abychom nosili roušky a chtěl dělat lockdowny... to už je lepší ten Fijala, co jen udělal ten pademický zákon že?  To už je lepší podpořit vládu Peksů a Lipavských, protože přece nejsme ovce. 

Dneska se poprvé shodnu se všemi těmi líbodémo elfíky, co nám tady tapetují diskusi... Budoucnost je tenhle Peksa, budoucnost je Pekarová Adamová, budoucnost je Válek a jeho pandemický zákon. Budoucnost je grýndýlová a zelená až na půdu. Budoucnost jsou vypnuté elektrárny a nedostupná auta. Budoucnost je Vítek Rakušan a jeho boj proti dezinformacím. Budoucnost je Vrábel a jeho sémantické vize.  A raději se neodvažuju říct, že budoucnost je válka proti Rusku.  A já tu nevidím stovky nadšených mladých a vlasteneckých politiků, kteří by se hrnuli do útoku, kteří by měli velký vliv na mladé lidi, kteří by tvořili skutečnou alternativu. Vidím jen Okamuru, který ukázal, že mu těch jeho deset procent stačí na pohodlné politické podnikání a pak vidím Babiše, kterého ale nemůžeme podporovat, protože nejsme ty ovce.

A proto vyhrává i něco tak obskurně dementního, jako jsou Peksa s Lipavským. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (227 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dokonáno jest.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

S

Průměrný počet slepic: 1.6 (19 hlasů)

In reply to by Doktor Smělý (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČEHO SE BOJI GARNITURA SYSTEMU KAPITALISMU BEZ PRIVLASTKŮ VYCHAZEJICI Z GANGSTERISMU
Bude to boj za:
1.
Změnu režimu kapitalismu bez přivlastků vychazejiciho z gangsterismu,ktery dale bezohledně pokračuje v rabováni republiky, na režim,kde nepůjde krást dvě třetiny platů jako je tomu dnes!
2.
Přimou demokracii ihned ,ve formě vytvořeni bezbarierového přistupu do diskuznich rubrik všech webů tzv "zastupitelů",kteři jak vidite všemi hlavě podlými silami cenzury tomu budou bránt.CO JE MOC TO JE MOC!
3.
Už je tvořen návrh jak obejit 32 let trvajici embargo na Zakon o referendu!Nahradime ho daleko jednodušim a levnějšim mechanizmem
4.
At se zloděj našich koncesionářských poplatkú GŘ TV děli o svůj lup FIFTY FIFTY za svoje penize si vytvořime vlastni informačni platformu internetove TV a nebudeme potřebovat monopol lži a manipulaci,jako je tomu u tzv "veřejnoprávni TV" doposud!

To jsou prvni body Programu Národnich Zajmů PNZ a jsou koncipovány ve vašem vlastnim občanskem zajmu s tim,že je budeme muset jpožadovat po našich tzv zastupcich jinak je volit nemusime ,pokud si to do svch programů odmitnou osvojit!
Každy občan může tento Program doplnit svým dalšim vlastnim návrhem...

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by Doktor Smělý (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovolim si ve vašem vlastnim zajmu,aby jste si opsali navrženy PROGRAM PNZ a pokud mu neporozumite budete muset o něm vést dotazy a diskusi a to nejen tady na VIDLAKOVÝCH KYDECH:
Náš ukol vytvořit navrh programu všech občanů voličů stoji před vami a zoufalý režim ho bude muset brzy zterorizovat takže může každou chvili zmizet!
Takový návrh jako "sjednocujici" stoji mnoho stovek tisic korun a pokud si ho dokažete jako občané osvojit bude to vaše výhoda,pokud ne pak si budete muset historii diktatury znovu zopakovat,tentoktát ne v ideologické,ale ve finančni rovině!

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

N

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

C

Průměrný počet slepic: 1.5 (15 hlasů)

In reply to by ANNA husita z KSH (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byla jsi to ty kdo mi vypichnul oko!

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by ANNA husita z KSH (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten prý tu teď neni a nikdy nebol! Asi chce zvyšit dafki.Takovou bych zvolil hned! Když ji nepomožete tak vam vybúrim všetkym barák!
Vidlaku co na to ma vaša rodina a vaša gadžovka,že bude drahota ?
Pozabijite si i ty svoje kravičky a prasátka a kdy?
Přijdu si pro jitrnice mam tu hladove krky,všetko sem prohral v automatach!

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

In reply to by ANNA husita z KSH (neověřeno)

Trvalý odkaz

Flák a nohy máš ty husitská škatule v luftě! Prý Program lidových zajmu, jdi si s nim do prdele!
Drza babo,jago, máme ve vládě prý přestat krást,kámoši pirati nenavidi konkurenci!?
No vidiš i Vidlaci z tebe nadělali popel,teď se můžeš jit opalovat v létě na rozptylovou loučku!

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by ANNA husita z KSH (neověřeno)

Trvalý odkaz

vysmoli vyvrtku!A pak hned oprcaji svoje voliče!To vam nestačilo,že váš koalični partner vás obral o desitky mist ve Sněmovn?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

M

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

J

Průměrný počet slepic: 1.7 (15 hlasů)

D

Průměrný počet slepic: 1.2 (14 hlasů)

In reply to by Byvalá vyzvědačka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má to být práce pro mê pane Vidláku?Seje se tu jarni Vlkodlakův zub?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

p

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

In reply to by Doktor Směly (neověřeno)

Trvalý odkaz

l

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

In reply to by Doktor Směly (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano ,společně to dokážem o tom neni sporu!

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Doktor Směly (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dostali jsme 5000 blembáku, helem ze zásob byvaleho Wehrmachtu s nimi nám nic nehrozi!

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Hašek byl genius a v hospodě vymyslel víc moudra než pluky profesorů a absolventů humanitárních studií. Jednoroční dobrovolník Marek konstatoval, že zákony přírodní jsou silnější, než štráfky jednoročních dobrovolníků. Jenže oni to neznají, studují, zkoumají a snaží se uvést do čela pozornosti hovadiny typu gender, 60 pohlaví a tak a nevědí, že je to cesta do pekel. A dopadnou jako degenerovaný, blahobytný starý Řím , když přišli barbaři.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

se opravdu ekektriku vyrábět nevyplatí. Za těchto podmínek,kdy nejsou tržní ceny,ještě se platí za povolenky na čmoud ,náklady nikoho nezajímají a cenu určí nějaká burza. S elektřinou se vyváží i životní prostředí a to vůbec nikdo nepočítá.

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Platí zákon negace negace a zákon přechodu kvantity v kvalitu. Ano, dojde k velkým změnám a svět Evropanů se od základů změní. Již se mění. S tím nic nenaděláme a tak jde jen o to, co do nového světa dostaneme. A tam je právě prostor pro staré s životními zkušenostmi. Oni tam budou muset zasadit své kořeny a zkušenosti. Doba zmatků jednou pomine a svět půjde dál.
V dobré společnosti piráti viseli na ráhnech. Byl to takový dobrý zvyk.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

zničí chachar Topolánek. Zimy se nebojím,to se ustrojím,ale to vlhko. Sušim prádlo týden a pak ho ještě navlhlé musím dát na radiátory dosušit,jinak zasmrádne. A to vlhko studí. To bych nastydla. Jak tohle řešit,až si nezatopim?

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

pořádných kamen a alespoň havarijních 30 kubíků dřeva. S tím zimu ve dvou jizbách přežijete.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

nemám komín,tady byl vždycky jen plyn,nemám v pokojích ani ty díry pro trubky.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

než to tam podpálit.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

- chytrému napověz ...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

při penězích, lze si objednat komín až do domu, postavíte si jej vedle baráku.

Pokud je zle, proboucháte díru do komína stávajícícho který vám stejně nebude k ničemu, když nebudete mít plyn k topení.

A pokud je zle úplně ganc, dělá se to tak, že se jedna okenní tabule nahradí plechem, skrz nějž se vystrčí roura, která vede obvykle od kamen do komína.

Doporučuje devět z deseti Rumunů, kteří bydlí v panelácích, v nichž se skončilo s centrálním vytápěním.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

Doporucujem pozriet www.rozpad.cz su tam celkom dobre rady ohladne roznych scenarov kolapsu civilizacie. Kazdopadne v pripade dlhodobeho vypadku elektriny je zivot v panelaku nemozne. Treba na to mysliet a mat v zalohe nejake riesenie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Existují komíny, které se připevní na venkovní zeď a lze do nich napojit téměř vše. Nerezové, tříplášťové, několik průměrů. Například typicky Schiedel. A ani to zase tak drahé být nemusí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

To něměli ani v Jugoslávii v panelácích a když se chtělo, tak to šlo ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

mno, rusové za Jelcina to řešili jednoduše
v jedné místnosti vysklili okno absestovou deskou, ve které protáhli rouru a v místnosti malý kanonek na kterém se i vařilo. Akorát nevím čím topili ale ono se v každé domácnosti ledacos najde.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Studujte exotermní reakce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

v čem budete prát, když nepůjde elektřina?

V potoce? V řece? Máte studnu, takže si z ní tu VODU vytáhnete?

To je furt dokola:
Nejen, že neusušíme a neohřejeme se - my ani NEvypereme, NEuvaříme, NEnapijeme se atd., protože se k nám nedostane VODA.
Když nepůjde elektřina, HLAVNÍM a naprosto ZÁSADNÍM problémem bude VODA.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

krásná, mladá a chytrá, jinak byste se takovými pitomostmi, jako je voda a praní, nezabývala.

Vypere vám osvobozená domácnost, nakrmí vás rohlík cé zet a k pití si necháte ze Špánu poslat nějaký kanystřík s vínem.

A zaplatíte kartou nebo telefonem.

V čem je problém?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

no on to teplárentství již jednou ku-vil, tak má již praxi ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Neřekl bych. Vsadíte se Vidláku, že Hřib na podzim ve volbách z magistrátu vypadne?

Já klidně 5 : 1.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Pevně doufám... Ale také se vsadím, že všeobecně v komunálkách prohraje pětikolka míň než si budeme myslet. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Tak záleží kdy pocítí skutečně "šetření", zatím se o tom jenom mluví a tak např. zdravotníci stále mají "výplatní pásku stejnou" , tedy je to "jedna bába povídala", prozření bude nejdřív 1/2 roku potom co se začne šetřit a bude vidět na výplatní pásce ;)
Možná proto tak nespíchají s rozpočtem a jenom kecají o provizóriu, mají možnost říkat "to Babiš" a zároveň čekají na vhodná okamžik, aby neprojeli volby ;)

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

V komunálkách kde je menší účast labilních voličů a nezájem lhostejných najisto.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář

Trvalý odkaz

A nhradi ho...

Mimochodem, koho nahradil Hrib? Krnacovou. Sice ANO, nicmene ze stejneho hnizda jako Hrib. Podle mne jeji volbou si Babis pohnojil Prahu na dlouho.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Ze by zacali po triceti letech? Akorat si najdou jineho spasitele. Ja to mam i v rodine (Prazaka mistem zamestnani a nazory) a par let zpet jsem se dozvedel i ze "bych volil Zeleny, kdyby byli jako na zapade, ti nasi jsou sileni". A to je clovek, ktery ma k mediim velmi dobry pristup, inteligentni, jazykove vybaven, pobyty venku za sebou. Jenze proste mate svoji bublinu a vykrocit z ni je tezke. A kdyz jste obklopen stejne smyslejicimi, tak i spolecensky nepohodlne. Neni nic strasnejsiho (a zvenci komictejsiho), kdyz se nekdo chova jako ovce a boji se vystoupit ze stada, protoze by ho zbytek stada narkl, ze se chova jako ovce :-)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

to odnášejí víc. Krnáčová byla sice pořád na tapetě mainstreamu, Hřib ne, stejně tak byla omílána Maláčová, stejně tak Schillerová, ale nedělaly nic hůře než chlapi. Spíš lépe (třeba v Praze PID, MHD, rozumná zelň, nesraní se do velké politiky).

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

To neni o zenskych. To je kvuli tomu, ze Krnacova byla od toho strasneho Babise, Hrib je ten skvely Pirat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

By nebyli takovi, kdyby nemeli ideova vychodiska uz z domova.
Za komunistu byla propaganda celkem slusna, presto se vetsine rodicu podarilo detem vstipit od vlady a jeji ideje urcity moralni odstup.
Po 89. roce se to uz nepodarilo, neprijde vam to podezrele?
Cely system je totiz udrzovan starymi, hloupymi a osklivymi Evropany, krmicimi system svym nenasytnym konzumem, bezbrehou individualnosti a spolecenskou lhostejnosti.
Kazdy z rodicu mladych hlupaku je vinen; obe generace roztaceji kola liberalniho hospodarstvi a promazavaji je svoji novolevicovou virou ve stastny konzum. A to rukou spolecnou a nedilnou.
A nebyt bratrske pomoc v 68. roce, uzili bychom si tehle sragory o 20 let dele, tedy dnes by do vrcholove politiky nastupovaly deti Lipavskeho, Richterove, Novotneho, Hriba...to by bylo (a bude) silne upgrade! :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

In reply to by Stridor (neověřeno)

Trvalý odkaz

V roce 1968 mezi sebou soupeřily dvě frakce komunistů, nikoli komunisti s demokraty!
To mmj. znamená, že socialismus by pokračoval dál, akorát by možná byl snesitelnější, jako jej měli Maďaři. My jsme se jim nejprv vysmívali, že Kádár udělal socialistický guláš, ale oni se fakt měli podstatně lépe. I určité segmenty soukromého podnikání Maďaři zachovali, podobně jako do nástupu Jaruzelského Poláci.
Kampak se jezdily kupovat Wranglerky, Superky i Levisky? ?D Kde jako první v ostbloku koncertovali Queen?

Průměrný počet slepic: 3.6 (26 hlasů)

Svatá pravda a strana nereagovala. Proč? Příkaz z Kremlu nebo nebetyčná blbost dle dohody s SSU?

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Madarsky "osmasedesaty" probehl uz v roce 1956, takze casem si uz mohli dovolit to tam povolit, nebot to uz meli pod kontrolou.
Na souboj dvou frakci neverim i kdyz to tak vypadalo, spise to vidim na jednu z prvnich barevnych revoluci, placenou z venku a v podstate odstartovanou vnitrostranickymi cistkami, coz byla sikovne navlecena anglicka akce.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Komunisti si byli dobre vedomi toho, ze jejich kultura je revolucni, pusobici v dobach miru neprislusne, az smesne.
A tak vsadili na vysokou kulturu, narodni tradice a evropskou klasiku. Coz drzelo mlade v obraze a v norme. Aischylos, Calderon de la Barca, Moliere, Komensky, Goethe, Capek, komplet svetova hudebni a vytvarna klasika...
Dneska to resi Sponge Bob, Simpsoni, David Cerny, Ztohoven, Trubka, Netflix a porno.
A na tom nic kloudneho vyrust nemuze. Ne, ze by se nenasly dobre kousky, devastujici je ale dopad kakofonie nabidky, jez muze vychovat pouze zmatence a vykorenene osobnosti. Ze ty pak napadne, ze CR nepotrebuje elektrarny, nebot si elektriku muze koupit, neni zadny div.
A to je jen zacatek, za cas nebudeme potrebovat ani tu republiku, ani stat, ani policii, ani soudy (za ty uspesne zaskoci soukromnik, dotovany z Bruselu), ani duchody, ani penize....jedine, co zbyde, bude nepodmineny prijem a kreditka, kterou vam, kdyz budete zlobit a iniciovat petice, vypnou jednim klikem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)