Oni fakt začali u sebe

Autor
Štítky

Jak je to dlouho, co přišli s tím grýndýlem? Je to déle, než si myslíme, protože právě kvůli dnešku kdysi Václav Klaus napsal svojí „kontroverzní“ knížku o modré a nikoliv zelené planetě. Tenkrát ještě nebyla klimatická změna, ale jmenovalo se to globální oteplování. A už tenkrát šlo především o CO2 v atmosféře, které za všechno mohlo. A už tenkrát Klaus věděl, že tahle agenda bude průser. Jestli někdy budu mít možnost s ním udělat rozhovor, tak přesně na tohle se ho zeptám. Jestli tenkrát, když psal svojí knihu, tušil, až kam to celé zajde.

Takže… musíme dělat emisní povolenky, musíme dělat deinsdustrializaci, musíme dělat patnáctiminutová zelená města, což se projevuje především tím, že za dvě miliardy postavíme k Hlavnímu nádraží v Praze dřevěnou pergolu, protože ta je eko a bio. Musíme lidem bránit v automobilismu, musíme jim vnutit klimatickou tíseň, musíme je děsit, jak tady brzy shoříme, musíme jim dávat kotlíkové dotace na plynové kotle a pak ze dne na den to celé zrušit, začít dávat dotace na tepelná čerpadla a pak přijít s tím, že tepelná čerpadla jsou také špatná.

Musíme vypínat jaderné zdroje a stavět o to rychleji větrníky, slunečníky a měsíčníky a pro jistotou výrobu těchto bazmeků odsunout do Číny, pak si s Čínou zkazit vztahy pomocí Miloše Zastrčila a Markéty Pekarové Adamové, pak si do Číňanů ještě musíme kopnout přes Tomáše Pojara. Musíme se odstřihnout od ruských zdrojů a zabalit se do izraelské vlajky, abychom se odstřihli i od arabských zdrojů, jak na vlastní kůži poznal ministr Hýkela i Petro Igorovič Fialenko, toho času úřadující nutelliér.

(Hele, těch přezdívek je na Fialu už tolik, že je to určitě premiérský rekord)

Navíc musíme všechny zbraně dodat Ukrajině, protože jinak Rusko zvítězí a hned jak urazí ty zbylé dva tisíce kilometrů, tak se pustí i do nás. Pro tento úkol nám nesmí vadit, podávat si ruku s etiopskými hrdlořezy, nesmíme ustupovat stávce učitelů a doktorů, musíme stát pevně na stráži před proruskými kolaboranty a dezinformátory, nesmí nám vadit další zdražení elektriky a plynu, musíme se přenést přes zavírání těžkého průmyslu, musí nás hřát v srdci, že díky zvýšení daní půjdeme později do důchodu, budeme ho mít menší, nebudeme mít léky, v nemocnicích se nebude pracovat, ale za to budeme mít občanku v mobilu a v Čáslavi budou americké stíhačky… Díky tomu, že vláda dělá, co je třeba, vyrovnaný rozpočet budeme mít už v roce 2658… Vynechal jsem něco?

Na fejsbůku na mě vyskočila reklama, kde jakási husička hlásá, že investuje do nerůstu, protože do růstu investuje každý…

Hele, libtardi nám jdou příkladem… Fakt jo!

Respekt se nedávno přestěhoval ze svých luxusních prostor kamsi na periferii a „znovu se dostal do vlastnictví redaktorů,“ tak jako tomu bylo kdysi na začátku. Jinými slovy, žádný miliardář už nechce dotovat ztrátový byznys a vyhlídky na případný zisk jsou naprosto nulové, takže si, intervjuci, ještě chvíli hrajte, projebejte ty vlastnické podíly a poslední pak zhasne. Prodělávali tak, že je ani Bakala nechtěl dotovat…

V Reflexu se stal šéfredaktorem Martin Bartkovský. Jelito roku. Teď je z něj hrdé jelito roku. Fotku si dal na profil krásnou. Také optimalizují. Už není, kdo by to dělal. Náklady jsou vysoké, výnosy nízké…

Česká televize také ořezává náklady a kanály. Poplatky mají sice vzrůst, ale kvalita nebo kvantita naopak klesne. Sledovanost je jen tehdy, když k Moravcovi přijde Babiš a nebo když dávají nějaký nostalgický film z období před rokem 89.

Prima udělala seriál Eliška a Damián. Zbytečné cokoliv dodávat. Prachy nedocházejí, už prostě došly a nejsou lidi.

Filmová kultura šla také do kytek, přečtěte si pár komentářů od Dana Vávry. Už neumějí scénu ani nasvítit, filmy jsou bez děje, scénáře píše šimpanz a umělá ynteligence. Na tržbách v kinech je to vidět.

Marketéři Petra Fialy dosahují záporných hodnot. On je platí, aby mu pomocí nutelly a hamburgerů z mekáče ničili poslední zbytky kariéry. Kam zmizel guru Mára?

Sorosovci stahují svoje aktivity z Evropy… kde nic není, ani čert nebere. Sémantický vizionář František Vrábel byl nejspíš pohlcen útrobami země. Nějak o něm není slyšet a už dlouho nepřišel s tím, že sociální sítě je třeba vypnout.

Církvím rostou náklady, ubývají věřící a dokonce jim klesá i státní příspěvek. Tento rozpor řeší stále kvalitnějšími argumenty, proč to nevadí, žehnáním stejnopohlavním svazkům a angažovaností v politice.

Nerůst v praxi. Taktika „poslední zhasne.“

Porovnejte to ale s tím, co se děje na konzervativní a národovecké scéně… Projekt za projektem. Stoniš má svůj deník To, Matěj Gregor má svůj prostor, Marek Španěl si koupil Parlamentní listy, Rádio Universum funguje skvěle a má stále lepší hosty, blogeři se uživí psaním, vznikají internetové televize, kdo dneska nemá svůj „podkást,“ jako by nebyl. Petr Hampl má Jungmannovu akademii. Jako houby po dešti se objevují noví politici a to tak rychle, že ti stávající se musejí v nové konkurenci setsakramentsky ohánět. Veřejný prostor je plný návrhů řešení, která jsou stále odvážnější a je o nich stále víc slyšet.

Čím víc je vláda v křeči, tím smělejší jsou její odpůrci. Začínají se říkat věci, které byly před rokem nemyslitelné. I západní tisk říká věci, za které by vás před rokem vyšetřovali. Než doběhl soud s učitelkou Bednářovou, říkala světová média to samé, co ona.

Ať mezi svými mluvím s kýmkoliv, každý má nějaké nápady na další projekty a další možnosti. Jasně, 80% z toho se nepovede. Ale to je v korporacích úplně stejné. Důležitá je chuť něco zkoušet. Škarohlídů, kteří vědí, že nic nejde, protože všechno řídí henti loutkovodiči z Aspenu a od Rotschildů, těch v poslední době spíš ubývá než přibývá. Je chuť, jít do politiky. Je chuť to zkoušet a já vlastně vůbec neregistruju, že by to někdo vzdal. Ti, co byli ve veřejném prostoru před rokem, ti jsou v něm pořád, bez ohledu na to, jaká zklamání zažili.

Před rokem jsem vnímal, že z Rakušana měli lidi strach. Teď už z něj mají jenom prdel. I přes jeho kriminalizační pokusy a dokonce i kriminalizační úspěchy. Všeobecně jsme zralejší a jsme dál. Už jsme prošlapali lecjaké cestičky a zjistili jsme, co funguje a co nefunguje.

Cesta od majnstrýmu k alternativě je stále zcela jednosměrná.

To staré nám končí, přátelé. Především v těch viditelných symbolech. Liberalismus je mrtvý a odchází z dějin spolu s unijními pokusy o zákaz kotlů a za vedení další nefunkční utopie. Liberalismus odchází a bere si sebou Reflex i Respekt… i pořady České televize. Nikdo nemluví o rozvoji, už mají jen krizové a optimalizační manažery. Jan Skalický tomu říká: „neudržitelný nerozvoj.“

Na druhé straně, to nové se už narodilo. Je to mladé, poněkud ztřeštěné, někdy i hloupé, neomalené, nevycválané. Dělá to chyby a někdy přímo pitomé chyby, ale má to velkou chuť k životu. Přichází to s podcasty, internetovými televizemi, osobnostmi, které si dosah udělaly samy a skoro zdarma… Mezi těžkopádnými dinosaury, kterým dochází potrava, se proplétají teplokrevné lasičky. Tyranosaurus je ještě velký, ale už má hlad… lasička se mu ještě v přímém souboji nemůže postavit, ale potravy má víc než může sníst. Filmové studio už není o tolik víc, než mobil a youtube. Především náklady na studio už jsou neospravedlnitelné.

Kde vznikají politické strany, hnutí a osobnosti? U nás. Na Alternativě. Jasně, hodně z toho se nepovede. Všeobecné zákonitosti o vzniku a udržení partaje, ty nikam nevymizely, ale naprosto jasně vidíte, kde je chuť měnit svět. I přes obtíže, i přes malou pravděpodobnost úspěchu.

Co mají liberálové? Šmardu… SOC-DEM je přímo dno nerůstu. Šéf strany, která kdysi brala třetinu hlasů a ovládala skoro všechny hejtmany si dneska musí dělat jméno tím, že se vymezuje proti Vidlákovi a jeho stranická kolegyně Maláčová má větší koule, než její předseda. To je jediný liberální přírůstek. ODS se ztrácí před očima. TOP 0,009 už nezachrání ani Kalousek a Lid(l)ovci nemají nic. STAN je na konci s dechem a Pirátům dělá Hřib takovou medvědí službu, že už nikdy nebudou mít to, co odpracovali teď a Rakušan jim to vyfoukl…

Já vím, ještě se to neprojevilo na volebních výsledcích. Ještě nepadla Fialova vláda. Ale nerůst a nerozvoj u liberálů a růst na alternativě je zřetelně vidět.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (374 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

za 5 👍👍👍👍👍

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Oteplovací strašáci jsou prý nešťastní, zem je pokrytá sněhem jako nebyla před 100 lety.

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)

včelko Májo. Na jihovýchodě jsou záplavy a stoleté bouře, na Dálném východě mrzne až praští, Ključevskaja i jiné sopky se probouzí a chrlí do atmosféry kilotuny CO2, na Slunci se objevily skvrny, k Zemi letí sluneční plasma a chystají se geomagnetické bouře a polární záře zuří už i  v mírném pásu...

Byla by vidět i u nás, kdyby nebylo zataženo a nesypalo se z oblohy to bílé mokré... Ale s Vidlákem tentokrát nesouhlasím. Doufám v to nejlepší, ale počítám s tím nejhorším. Optimista skeptik. Bolí mě páteř a klouby.

Ale i to jednou pomine...

Průměrný počet slepic: 4.2 (43 hlasů)

před 30 lety bylo sněhu po zadek, jen si to nepamatujete.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

To nebylo od listopadu 1989.“ Chvála stávky. A trik, jak se vláda udrží u moci

Mediální analytik Petr Žantovský zhodnotil pondělní protest proti vládě. Předsedu vlády Petra Fialu ostře zkritizoval za to, jak se k protestujícím postavil, či spíše nepostavil, a naznačil, jak se pětikoalice pokusí o udržení moci i přes příští volby...

Ta velikost té stávky byla nevídaná. Něco takového tu nebylo od listopadu 1989,“ zhodnotil protestní akci Žantovský a dodal, že vláda se vůči demonstrantům zachovala jako přezíravé panstvo. „To je taková přehlídka nehoráznosti, arogance, nevšímavosti, ignorance, že je mi z toho opravdu velmi nepěkně,“ pravil publicista.

Kabinet Petra Fialy se zaklíná tím, že musí konsolidovat veřejné finance, aby posílil důvěru ratingových agentur, a tím přilákal do Česka zahraniční investory, ale Žantovský podotkl, že zástupy zahraničních investorů se do Česka jaksi nedostavují.

Zmínil také premiérovu návštěvu na soukromé zemědělské škole v den protestů. „Pan premiér nám běhá mezi kravičkami, zatímco náměstí jsou plná lidí protestujících proti jeho vládě.“

Žantovský konstatoval, že takto velká stávka by v jiné demokratické zemi vedla k pádu vlády. Ale Petr Fiala nejenže se nechystá odstoupit, ale ještě se na adresu protestujících vyjadřuje kriticky.

Přesně to vyjádřil premiér v reakci na masovou stávku učitelů, když řekl, že odboráři zneužívají těžké situace ke svým politickým cílům. A samozřejmě, jako obvykle, tento výkřik nijak nezdůvodnil, nepodložil konkrétním argumentem. Tedy kdo nejde pevně za naší vládou, jde proti ní. Jenomže je to jinak. Slyšíme denně různá vyjádření ve stylu: Já jsem je (tedy pětikoalici) sice volil, ale jsou pro mne strašným zklamáním. Vláda se chová, jako by spadla z Marsu, a ve všem svém činění se ohání poukazem na to, že se svými 108 hlasy ve Sněmovně může odsouhlasit cokoli, třeba že země je placatá a Slunce obíhá kolem ní. Stávka více než 70 % škol by v normálním státě přinutila vládu k abdikaci, nebo aspoň k jasnému, střízlivému a hlavně vstřícnému jednání, protože – vše marno – školství je základ naší budoucnosti,“ konstatoval mediální analytik Žantovský.

Vláda však podle jeho názoru voličům nenaslouchá. Žantovský odhadl, že k příštímu vítězství jí pomůže zavedení korespondenční volby, o které opakovaně mluvila např. stávající předsedkyně Sněmovny a zároveň také předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Vláda ovšem postrádá pud sebezáchovy. Patrně ani nepočítá s tím, že by ji někdo mohl ze Strakovky vyhnat, když si to posichruje korespondenční volbou, která se přece tak hezky dá ‚cinknout‘. Souhrnně řečeno: Pokud nejsme už úplně na dně, tak se k němu kosmickou rychlostí pod vedením premiéra Fialy řítíme,“ pokračoval Žantovský.

Vláda si podle Žantovského neuvědomuje, že hlavním smyslem politiky je služba obci. Sloužit lidem. Ale Fiala je na místo služby lidem posunut „zcela mimo realitu“. 

Kriticky se postavil i k zahraniční politice Petra Fialy. „Nevím, jestli je úspěchem to, že posloucháme každého, kdo je z Bruselu nebo z Washingtonu nebo z New Yorku. To, že někdo nutellu pohladí po vláskách a řekne mu: Seš hodnej a nepanáčkuj tady, tak to je možná úspěch pro nutellu, ale ne pro tento stát,“ zlobil se Žantovský.

Vláda dokazuje, že přesluhuje od prvního okamžiku, kdy se ujala moci. Je to podle něj znát i na tom, že tato vláda fakticky osekává peníze na inkluzi, ale principy inkluze ve školství ponechává. Proto se Žantovský nediví, že se učitelé bouří, neboť vědí, že budou mít o to více práce. 1. prosince 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (95 hlasů)
Trvalý odkaz

VRAŽEDNÝ ODKAZ HENRYHO KISSINGERA

Kissingerovy amorální, genocidní zločiny nejsou o nic obludnější než zločiny USA od jejich založení. Kissinger byl jen věrným představitelem zločineckých elit USA, kterým sloužil celý život – a které mu zaručily dlouhý život plný slávy, bohatství a luxusu.

celý článek zde:   https://cz24.news/…ra/

Průměrný počet slepic: 4.3 (50 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. a s ním odešel i svět,  kterému jsme rozuměli. Horší je, že tu není nikdo další, kdo by ho nahradil. 

Ať byl, jaký byl, vděčíme mu za desetiletí geopolitické rovnováhy.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

chyba lávky. Kissiger kopal za globálního prediktora a dotlačit Ameriku tam, kde dnes je.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

.. Globalistům. Globalisté potřebují, aby USA přestaly drancovat planetu. Henry Kissinger byl kádr globalistů, stejně jako jím je Donald Trump, jehož úkolem bylo (snad ještě je) udělat z USA znovu "jen" silnou a stabilní lokální mocnost, pokud možno nekrvavým způsobem, proto America First a pobídky výrobním firmám..

USA po rozpadu koloniálního impéria Velké Británie převzaly úlohu být "Svalovou hmotou" globálních elit, jenže nyní si DeepState myslí, že umí i přemýšlet.. Jenže příčně pruhované svalstvo není šedá kůra mozková.. Proto se jim hroutí prakticky vše, na co sáhnou..

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem libtard, volič pětidemolice, od nedávna člen jedné ze stran koalice Spolu a podle jednoho z komentátorů tohoto blogu jsem obdařen blbostí.

Přesto nebo právě proto nemohu uvěřit v tak skvělou situaci alternativních lasiček, když na konci každého příspěvku musí žebra o peníze a ještě kvůli daním maskovat prodej knih za dar.

Ha, ha, ha. Další usvědčení autorových výmyslů realitou.

Průměrný počet slepic: 1.5 (101 hlas)

Vydělat si na sebe sám, třeba i formou dobrovolné žádosti o příspěvek,  je podle svazáků nuzná forma obživy. Dotace médiím, nebo dokonce zákonem povinné výpalné formou koncesionářského poplatku české sračkovizi,  jsou asi kulantnější forma jak přijít k penězům.

A podle svazácké prostoduchosti jsou asi dary osvobozeny od evidence a daní.

Ne děkuji, svazácký objem Ynteligence mne neoslovuje, a raději budu dezolát. ;o))

Průměrný počet slepic: 5 (88 hlasů)

Máte pocit že se vaši soudruzi nemusí bát o svou  budoucnost. No  možně interviuci v ČT kteří dostávají výpalné v podobě poplatků.  Ti další si tak jisti být nemohou. Stačí když se lidi rozhodnou tato média neotevírat. Třeba provládní Seznam či jeho divizi Novinky. Po výlevech jejich majitele jsem je vyřadil z prohlížeče. Email jsem na Seznamu neměl takže mne nic nenutí k tomu jej otevírat .Pokud je nás více tak se to pozná na reklamách které se budou zobrazovat méně často .To povede zadavatele k tomu že svou reklamu umístí na web kde se bude zobrazovat častěji a majitel Seznamu i jeho poskoci budou míti méně v kešeni.

Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)

Bohužel to mám úplně stejně jako vy a skoro všude mám zaregistrovaný seznamácký email a už se mi to nechce měnit i zvyk tam je, a také souhlasím, že byl tehdy seznam ještě normální....

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

.. dobrovolně a po zralém uvážení. Ostatní, většinou lepšolidní zmrdoliberály, podporujeme ze svých daní, a vůbec se nám to nelíbí.

Jsme pevně rozhodnuti s tím něco udělat.. bu - bu - bu!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám něco se sluchem? Herci mumlají své texty natolik bídně, že jim není rozumět. V reklamě na telefony stále tentýž trouba, který neartikuluje, tudíž nevím, co mi tím doporučuje. A prý je to herec! Já se spíš divím, že podporovaná firma těmhle komediantům nenakope prdel za evidentní zmetky.

Jenže, českové to přijímají bez výhrad, jejich hrdost se vejde do klíčové dírky. Dozického zámku. A ještě to zaplatí v poplatcích za TV.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

mám velké problémy rozumět v televizi u filmů mluvenému slovu. Hudba, která by měla jen dokreslovat obraz a podbarvovat slovo, řve že by člověk ohluchl a řeč neslyší. Nepřeháním, ale většina tzv. herců neartikuluje, šumluje, huhňá, polyká koncovky a není jim rozumět. Ať už je to český film, nebo i dabing. Ptám se sám sebe - to to tvůrci filmu neslyší? Je jim to jedno? Je jim jedno, že někteří, jako třeba pan Taclík, mají těžkou vadu řeči? Jak může někdo hrát divadlo a ve filmu a mít vadu řeči? Bohužel musí divák tyto umělecké zmetky strpět, pokud se chce vůbec na něco v tv dívat. Zpravodajství je neobjektivní a propaganda z něho čouhá jak sláma z bot, dramatická tvorba se skládá z desítek let starých filmů reprízovaných stále dokola, jeden americký hnus střídá druhý kam se podíváš, prý oblíbené reality show jsou nevkusné, primitivní a sprosté a vrcholem všeho jsou reklamní bloky spojené se sponzory a upoutávkami, takže po 15 minutách programu následuje 10 minut komerční pauzy. Ano, nemusím se na to dívat, můžu přepnout jinam (ale tam je to némlich to samé, už i ty reklamní pauzy jsou synchronizované), nebo vyhodit televizor z okna. Nezlobte se na mě, to ale není řešení!

Ještě malá poznámka - je to opravdu nemožné nějakým způsobem přibrzdit poangličťování českého jazyka? To musí komentátoři, moderátoři, autoři reklam a jiní nahrazovat češtinu angličtinou? Chápu, některý výraz nemá českou variantu, ale většinou je to zbytečné. Už je hanbou i mluvit česky? Nestačí Čechům politická servilita, to musíme lézt do prde*e cizákům i likvidací rodného jazyka? Neměli bychom se rovnou stát 51 státem USA? Bože, jakého hnusu jsem se to dožil :(

Průměrný počet slepic: 5 (66 hlasů)

Nekonzumovat!

Je přece spousta dobrých knih a hudby v rádiu. A zpráv na netu. Žiji už léta bez TV (Žena se dívá - její věc! Pak se rozčiluje, co tam dávají za hovadiny.) Už jsem napsal, jak to oblbovadlo působí na ovečky, Nebýt ovčanem znamená také vymanit se z hypnotického působení TV.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Na mě TV (zejména ta "veřejnoprávní", kterou platím) nepůsobí hypnoticky, ale uvádí mě zcela spolehlivě do stavu značné nasranosti.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

poslouchání beatové hudby v mládí na plné koule!! A "špuntů" do uší! [;>D) !!!

Navíc dnešního nešvaru - když z druhého pokoje, přes předsíň, rozumím  každému slovu dialogu a slyším i ruchy a scénickou hudbu, nejedná se téměř nikdy o novější  český film. Starý film nebo cizí, dabovaný s dohledem. Dabing má svého režiséra a ten by měl konat. Jenže kdyby to dělali pořádně, nestihli by tolik titulů. A nevydělali by dost pražských grošů.

Před několika lety se hrála dusná severská činohra. Nálada jak po pohřbu, tiché mumlání...  A jak tak herci uplivují koutkem úst svůj text, tak se najednou ze sálu ozval zřetelný hlas: "NAHLAS!" Myslím, že to bylo docela léčivé.

Průměrný počet slepic: 5 (34 hlasů)

V současné době dělá u dokumentů režii českého znění nějakej Jančarik. Je to hrůza, jak je tam slyšet pražský přízvuk, kdy se nerozlišuje e od i. Jaká je kvalifikace toho chlapa? Inu, jeho babička se tak úspěšně pelesila s Marvanem, až mu povila nemanželskou dceru. A televizní mafie se postarala už 3 generacemi o fleky. Jeden dělal Magion, druhý předpověď počasí, třetí kurvi dabing. Občas film mluví i on, ale nedá se to poslouchat ten jeho odpornej, skřípavej hlas.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

I pokud nesázíte sportku, podívejte se někdy na její slosování, když u toho bude moderátorka ČT (střídají se s chlapem). Ta neřekne "i" nikdy - ve slově milionář vždy říká "melionář"... a pak to zní, že tu "máme dalšího melionáře" nebo kolik "melionářů" už máme v letošním roce... :-). 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

U těch mně to nevadí, nejsou to zaměstnanci ČT, nýbrž sazky. Kdežto u placených redaktorů televizí je to neomluvitelne. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Tak mně bylo sděleno (mailem od Sazky), že to není jejich moderátorka, nýbrž dodaná ČT, tak nevím, jestli se k ní nikdo nechce hlásit...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

se s ní meluje ?

Zatím bez slepic

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Artikuluje z nich málokdo, navíc mají absolutně hluché a neznělé hlasy (mají sice všichni vzor v Západu, ale tam by se s tímto chabým materiálem neuživili). Stará herecká garda odešla a nová stojí za zlámanou grešli. Ale u nás z každého udělají "hvězdu" i za cenu neumětelství - všechno jde, když jde o něčí výdělky. Pak se nemůžeme divit, že lidi volí, jak volí, když i na ty srágory v televizi čumí, lidem u nás se v televizi vnutí všechno. To samé se týká moderátorek zpráv (v terénu, ve studiu se to dá nazvučit), málokterá nekňučí a "nezpívá".

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Pěkně dabuje Preis ml., Dvořák (čert), Stach...To jsou relativně mladí lidé. Hejdanek a Guliáš , těm pro přízvuk rozumět není. A zcela to znehodnoti dokumenty. Ještě, že doma televizi nemám a neplatím. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

A to přitom školy vypouštějí docela slušně (většinou) připravené herce. Jenže v praxi po nich nikdo nevyžaduje "full power" a mluvit dobře dá přece jenom práci. Když točím nějaké texty mám pár herců, kteří mluvit umí a nestydí se za to. Bohužel průměrný věk je kolem odchodu do důchodu i po něm. Mladí jsou použitelní dva a z hereček tři. 

Ti ostatní asi sní o tom, že jednou vyhrají casting do nějakého filmu, který pak bude slavný... Ale Hollywood poslední dobou už vyrábí hlavně propadáky. Ale korektní, - je tom dostatek transgenderů, LGBT+, černochů atd. Diváci ovšem na nějakou korektnost asi kašlou. Chtějí příběh, mužné hrdiny a krásné skutečné hrdinky, ne přešité homosexuály.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

ohodnotil  bych deseti slepicemi! Hlavně za ten Hollywood. Ujistěte mě, žiju ještě uprostřed Evropy, nebo Afriky? Existují ještě heterosexuálové, muži jako muži a ženy jako ženy? Nosí dívky, slečny a ženy ještě sukně, šaty a lodičky? Proč si muži holí ohanbí a prsa, hubu mají jak Rumcajs a hlavu jak Hála? Ručičky jak hůlčičky, ale jsou potetovaní od krku po kotníky. A kalhoty? Vždyť v nich vypadají jak v punčocháčích. Že je to móda a já tomu nerozumím? Ano, chápu, ale NEROZUMÍM! Mám asi o estetice, vkusu a kráse jiné představy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Ale největší tyfus posledních let je žena kouřící za chůze!!  Tohle je totální degradace ženskosti!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

dělá ??

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

"To staré nám končí, přátelé. Především v těch viditelných symbolech. Liberalismus je mrtvý a odchází z dějin spolu s unijními pokusy o zákaz kotlů a za vedení další nefunkční utopie".

Před 34 lety také jedna ideologie a jeden pokus zemřel. K velké lítosti mojí a věřím že i mnohých, ale ruku na srdce - jaké měl vize, co dokázal a co po sobě zanechal? Hodně, přátelé, hodně dobrého a užitečného! Socialistický systém s totalitou předal tomu kapitalistickému s demokracií bohatý, vyspělý, bezpečný, vzdělaný, kulturní a suverénní vysoce industriální stát s potravinářskou soběstačností a slušnou životní úrovní většiny občanů. VĚTŠINY, to je důležité. Není vůbec nadsázkou, že z těch "komunistických" statků žijeme dodnes.

Uvědomte si, že i ti zlí komunisté, když v osmačtyřicátém "kradli", měli co krást. Stůl byl bohatě prostřený. A to byly, prosím, tři roky po válce! Jen tak mimochodem, kolik lidí (mladých se nemá cenu ani ptát) dnes ví něco o znárodnění v roce 1945? O znárodnění nikoliv komunistickou vládou a parlamentem! Chci tím říct, že Masarykova republika převzala po R-U v mnohém velmi chudou zemi. Čechoslováci ale přemýšleli, pracovali, zdravým selským rozumem a zlatýma českýma rukama pozdvihli stát k nepoznání. Za dvacet let. 20 let - to si zapamatujme.

Vláda jedné strany trvala 40 let a předvedla úctyhodné dílo. Dále industrializovala zemi, postupně vybudovala moderní a soběstačné zemědělství, elektrifikovala každou vesnici a samotu, postavila desítky a stovky strojírenských, textilních, chemických, sklářských, hutnických, potravinářských aj. továren, vodních a tepelných elektráren, postavila statisíce dostupných moderních bytů, rozjela stavbu metra a dálnic, udržovala 200 000 moderní armádu atd. Kdo si dá trochu práce, nejde celé seznamy faktů a argumentů.

To všechno demokratický kapitalistický systém dostal na stříbrném tácu. Opět na bohatě prostřeném stole. Stačilo tak málo - jen se zbavit toho špatného a nefunkčního, to dobré, funkční a osvědčené ponechat a dál rozvíjet. Dnes po 34 letech bychom Německu, Rakousku, Francii a jiným šlapali na paty a v mnohém by oni nám nesahali po kolena. Jen mít rozum, jen poděkovat Vencovi Veškrnovi a jeho partě Kočičí pracky, dát jim slušný důchod a poslat je do pryč! Jen si nezvolit do čela státu diletanty, zloděje a sobce. Hlavně nebýt posraně servilní na jedné straně a zachovat dobré vztahy na straně druhé.

A jsme tam, kde jsme chtít nechtěli - v materiální a duchovní řiti! Co jsme zdědili jsme zašantročili, na co jsme sáhli jsme posrali a až zmizí v propadlišti dějin liberálové a jak píše Vidlák "To staré nám končí", nebude se historie opakovat: dámy a pánové, my jsme za tři dekády nevybudovali téměř nic, my nemáme nic, co bychom předali tak jak tomu bylo v letech 1948 a 1989. Nové režimy měly na čem stavět, měly tak říkajíc provozní teplotu. Zbabrali jsme co jsme mohli a nejen Masaryk, ale i Gottwald a Husák se musejí v hrobě obracet! Jen Havel spí spokojeným spánkem, protože ten nic nechápal už ani za střízliva, ani za živa.

Průměrný počet slepic: 5 (46 hlasů)

To souhlasí do mrtě, to bych podepsala.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

ale v "globále" je to pravda.

Po válce byla země sice rozbitá (ale s Ukrajinou se to nedává srovnávat) ovšem v republice bylo hodně lidí, vzdělaných v praktických činnostech a tak obnova a výstavba pokračovala přes někdy šíleným "botám" které dělala komunistická věrchuška. A ta hlídla, aby se zas tak moc nerozkrádalo. Nestrpěla ve svých řadách "oligarchy".

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

v r. 89 měli Rakušáci i Němci hotovou dálniční síť což my nemáme dodnes (v Rakousku to obnášelo hodně mostů a tunelů). Jejich památkám omítka nepadala, což u nás kromě Hradu snad všude. Jejich tehdejší životní úroveň se s naší nedala srovnat. Naše pro nás cenově nedostupná  auta smrděla, fabriky taky a navíc bylo běžné že vypouštěly olej a jiné svinstva pod sebe (fabriky i auta). A ty fabriky, to byly ty ukradené v 48mým, a v 89 byly vybydlené. Stačí porovnat třeba EJF aABB, nebo profláknutou Škodovku a VW. Lid se musel servilně klanět komoušům aby mohl k moři a koupit si barevnou televizi znamenalo 5 platů (SONY nebo JVC mnohem víc a těžko se sháněla). Jak můžete ten socík chválit? To jste už zapomněli? no je fakt, že ve volebních průzkumech vede Babiš a to je teprve 2 roky a už jste taky zapomněli, tak není divu, že se slzou vzpomínáte na Husáka.

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

.. nejrozvinutější částí Rakousko - Uherské monarchie. Většina C.K. ponorkářů byli Češi, Škodovy závody vyráběly kanóny 305mm pro C.K. dreadnouty třídy Viribus Unitis (vlajková loď).

První republika naopak čerpala z podnikatelského a mravního etosu C.K. monarchie. Kampeličky a spotřební družstva vznikala ještě za Císaře Pána.

Ale jinak souhlasím..

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

To je i můj názor. No, a jakou stabilitu asi přinesla 1.republika, když se za 20 let jejího trvání vystřídalo 22 vlád? To období se zbytečně mýtyzuje. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

národním socialismu bylo pro ty, kdo pracovali, spousta dobrého. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Skoro dvě hodiny jsem zápasil se sněhem.

Odházel jsem určitě přes tunu sněhu. I děckám jsem kruhový objezd vytvořil.

A pak projel pluh .....

...... a můžu začít znova.

Ale mám už v sobě čaj s rumem, tak je mi to jedno. ;o)

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

:-)) .... I v Praze je plno sněhu, to je tady k vidění málokdy.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Paráda, zasmál jsem se :-).

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Mám to podobně až na ty děti -ty už jsou odrostlé- ale taky jsem od rána hrabloval lopatpoval . I ten pluh mi zahranul vjezd ke mě do lesa ale co dám si grog a hurá na to .

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

ovšem tu je prašan, tak fouklo a není moc poznat, že jsem to měl hotové. Já to vyřešil svařákem.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

😁😕

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

 Pekarová přistižena. Nepříjemně

.Předsedkyně Poslanecké sněmovny se na svém účtu X pustila do opozičních politiků a vytkla jim, že jejich názory připomínají pohádku o pejskovi a kočičce, když vařili dort. Zřejmě tím chtěla naznačit, že jsou opoziční návrhy nekonzistentní a ve stylu „od každého něco“.

- Zvyšte důchody a mzdy

- Snižte daně

- Dotujte energie

- Snižte inflaci

- Zastropujte ceny potravin

- Snižte státní dluh“

Vyjmenovala opoziční návrhy a přidala ještě větu, kde hovoří o tom, že současná vláda musí jednat zodpovědně, kterou doplnila konstatováním, které se ale dá předpokládat, že koalice není ve svých názorech stejná jako opozice.

Opozice dnes ve svých výstupech k návrhu státního rozpočtu připomínala pejska a kočičku, kteří pekli dort. My musíme jednat zodpovědně, nejsme oni.“

Její slova se setkala s poměrně velkou odezvou. Jako jeden z prvních reagoval právník Tomáš Nielsen, zakladatel strany PRO.

Je dobré, že víte, že musíte jednat zodpovědně. O to víc nechápu (a určitě nejsem sám), proč to neděláte,“ zeptal se na úvod svého příspěvku a pokračoval s tím, že kdyby vláda předložila návrh zákona o osobní odpovědnosti vrcholných politiků za škody způsobené státu porušením povinnosti jednat s péčí řádného hospodáře, měla by určitou motivaci.

Co kdyby pro začátek aspoň ministři nesli stejnou odpovědnost, jako jednatelé společností s ručením omezeným? A žalobu by mohl podat každý občan, případně skupina občanů? Politická odpovědnost totiž nebolí tak, jako odpovědnost skutečná,“ apeloval na Adamovou Pekarovou.

Jeho slova ale využil další diskutér jako námět k příspěvku, kde zmínil neporovnatelné pracovní podmínky, mzdu, odpracovaný čas a hlavně také onu zodpovědnost za chyby, které člověk v práci udělá.

Jak dlouho vůbec za den v PS pracujete, paní předsedkyně PS,“ začal diskutér dotazem na pracovní dobu, po kterou předsedkyně Poslanecké sněmovny skutečně sněmovnu řídí. Na svůj dotaz ale znal odpověď, o kterou se podělil.

Počítal jsem to a dnes to dělá celé 2,5 hodiny. Možná si dáte ještě jednu rundu do půlnoci, možná ne. A za to berete 300 000 měsíčně,“ divil se poměru měsíční mzdy a hodin odpracovaných včele zasedání Sněmovny.

Přidal ale i pohled z druhé strany.

Pokladní v Tescu dělá 12ku non stop, má hmotnou zodpovědnost a 24 000 hrubého. Chápete to?“ upozornil Markétu Pekarovou Adamovou na rozdíl v obou povoláních.…

Objevil se ale i diskutující, který v tom, na co Markéta Adamová Pekarová upozorňovala ve svém příspěvku a označila za „pejskův dort“, viděl předvolební sliby vládní koalice.

Počkejte, ale oni jen opakují, co jste před volbami slibovali.“ 1. prosince 2023 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Vojenští představitelé vyjednávají o možném míru na Ukrajině
Seymour Hersh, 1. 12. 2023

Pro prezidenta Joea Bidena a jeho bezradný zahraničněpolitický tým to bylo několik těžkých měsíců. Izrael si jde ve válce proti Hamásu svou vlastní cestou, obnovil bombardování v Gaze a americká veřejnost je rozhořčeně rozdělena, což se odráží v průzkumech veřejného mínění, které jsou pro Bílý dům stále nepříznivé.  
Mezitím prezident a jeho zahraničněpolitičtí asistenti zůstali také stranou, protože vážná mírová jednání mezi Ruskem a Ukrajinou rychle nabrala na obrátkách.
"Všichni v Evropě o tom mluví" - o mírových rozhovorech - mi na začátku tohoto týdne řekl jeden americký podnikatel, který se léta zabýval ve vládě ukrajinskými diplomatickými a vojenskými záležitostmi na vysoké úrovni. "Ale mezi příměřím a urovnáním je spousta otazníků." Novinářský veterán Anataol Lieven tento týden napsal, že situace na bojišti na Ukrajině, a tedy "příměří a jednání o mírovém urovnání jsou pro Ukrajinu stále nezbytnější". Uvedl, že pro ukrajinskou vládu v čele s Volodymyrem Zelenským je "mimořádně obtížné" souhlasit s rozhovory vzhledem k tomu, že opakovaně odmítá jednat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Hnací silou těchto rozhovorů nejsou Washington ani Moskva, ani Biden nebo Putin, ale dva vysoce postavení generálové, kteří řídí válku, Valerij Gerasimov z Ruska a Valerij Zálužný z Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

matrikářka byla negramotná

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)