Opatření nefungují...

Autor

Z Vidlákova textu:

Zkrátka a dobře, opatření vydržela týden docela obstojně, pak druhý týden už jen ležérně a teď už zbyl jen vztek, že to stejně nemělo žádný význam, že další pokles nákaz se v podstatě nekoná a pravdu má i velekněz svědků covidových Prymula, když říká, že lockdowny už stejně nezaberou, protože není morálka na jejich dodržování. 

----------

Zkrátka "Opatření nefungují, protože je nedodržujeme a nedoržujeme je, protože nefungují". - Argumentace v kruhu. 

Prymula "říká, že lockdowny už stejně nezaberou, protože není morálka na jejich dodržování" - jen zapomíná, že to je přesně jako v armádě, morálka přesně odpovídá tomu, co velení vyžaduje a co se trestá a jedním nebo druhým způsobem to měl být právě on, kdo měl mít udržování morálky pod palcem. (Hamáček a justice mu měly jít na ruku).

Když se v římské armádě projevil nedostatek morálky, až na hranici vzpoury, tak byla příslušná jednotka zdecimována. Nedělalo se to příliš často, protože když je lepší řešení, tak se vyplatí ty samý vojáky radši nechat zemřít v boji, ale když už se po tom sáhlo, tak to fungovalo bezvadně. Morálka se zlepšila jako kouzlem. Přeci jen je lepší mít jen 90% vojáků než žádné. - Pak se to ještě doplnilo opatřeními, že dostávali horší jídlo a spali mimo tábor (tj ve větším nebezpečí) a fungovalo to daleko lépe, než nějaké "úlevy". 

Úlevy jsou cesta do pekel. 

Po málem prohrané bitvě u Dyrrhachea, vyhrál César u Farsálu s poloviční armádou než byla ta Pompeiova ne proto, že by vojákům Cézar slevil, ale protože neměli na vybranou. Zatímco se u Pompeia plánovalo, co budou dělat po bitvě, tak u Cézara se připravovali na smrt a chtěli hlavně neprodat svou kůži lacino. 

Když se Němci probojovali ke Stalingradu, tak jim Rusové kladli tuhý odpor hlavně proto, že by je stejně dali zastřelit jejich vlastní velitelé nebo NKVD, takže zrovna tak mohli hrdinně padnout v boji a nakonec běželi do útoku někdy i beze zbraně, jen s návodem, že na bojišti se jich válí dost. Pro větší motivaci měli jistotu, že by manželka skončila v gulagu a děti taky, takže doopravdy bojovali přímo za svoje nejbližší a za ně byli ochotni položit životy. - Takhle se vyrábí bojová morálka. 

Stejné schéma se opakuje pořád dokola. - Když se čingischánovy armády rozlily po světě, tak to bylo proto, že základní jednotka měla deset mužů a za nesplnění rozkazu byli zabiti všichni. 

Mírnější verze toho samého je používaná v jednom z ukrajinských vězení. Ti nejhorší vězni jsou ve speciálním zadním bloku normálně za mřížemi, ale všichni ostatní jsou v normálních barácích bez mříží a mohou si chodit po areálu. Mříže má jen budova personálu, aby do ní náhodou nikdo nevlezl. Přesto tam vězni fanaticky dodržují všechny předpisy, nařízení a pokyny bachařů, protože jsou na cimrách po osmi a za jakýkoliv přestupek je vždy trestáno všech osm. Starší vězni si už sami od sebe pohlídají, aby si nováčci všechno rychle osvojili do nejmenšího detajlu a zkuste se rebelovat proti sedmi dalším chlapům, co s váma spí na cimře. - Je to o tom, že místo, abyste dělal problém skryt ve skupině, jste ze skupiny vytažen a stojíte proti ní. 

Takhle, byť v soft verzi, se udržovala disciplína i na britských školách. Když žáček dělal něco, co neměl, na obědě musel stát stranou na místě pro potrestané. Ostatní učitelé se ho tam chodili ptát, cože provedl, takže jim musel vyprávět jakou udělal blbost a zlomyslní spolužáci se pásli na jeho neštěstí a mimo dohled učitelů na něj dělali komické grimasy, aby to nevydržel a rozesmál se a za to dostal další den trestu. Takže si každý uvědomí, že nějaké rebelování v partě s kamarády jen odsud sem, nakonec budete proti systému sám a ve výsledku Britové získají už v dětství to "stiff upper lip" (náš ekvivalent je výraz "zatnutí zubů") v protivenstvích a ten jejich typický výraz.

V "Jak jsem vyhrál válku", se hlavní hrdina nějakými omyly dostane do vězeňského tábora jako nepřátelský zajatec a snaží se tam umluvit černošského strážného. Černoch vůbec nereaguje, takže nakonec hrdina usoudí, že nejspíš ani neumí anglicky. Když pak hlavního hrdinu identifikují muži z jeho jednotky a čeká se na propuštění, tak se najednou ukáže, že černoch je rodilý Londýňan mluvící cockney. Měl svý rozkazy a držel se jich. 

Tak velká je síla anglické výchovy a výcviku. - Nepřišlo to jen tak odnikud, oni se v devatenáctém totiž v kabinetě domluvili ministři, že problém s dlouhým učením vojáků kázni, vyřeší už na školách tím, že tam zavedou kázeň taky. Takže průměrní britští školáci se uměli postavit do řady, vyrovnat, podat hlášení, s chladným okem sledovat trestání kamaráda, se sevřenými rty přijímat tresty, školy měly uniformy a učitel se nemusel doprošovat respektu. Prostě ho měl, protože za ním stáli jeho nadřízení a celej stát. 

Když přišli do armády, rekruti už měli zažité základy ze školy. Ve výsledku byla z Británie světová mocnost a než by jalově švejkovali a smáli se vlastní hlouposti, tak vyjádřili svoji případnou osobnost tak, že si ve svém koutku dělali svoje a proto byla Británie také průmyslovou, vědeckou a kulturní velmocí. 

(To, že jim teď ze země dělá mrdník Soros a spol je jiná věc, a vlastně to také jen potvrzuje, protože to dělají s obrovskými náklady, skrytě, pokoutně, podprahově a oklikou. Jinak by to nešlo.) 

Tohle všechno by měl Prymula jakožto důstojník znát, mít zažitý, mít neustále na vědomí a uvádět to do praxe. Nemá cenu měnit Blatného za někoho jiného, který bude mít zase svázané ruce, jako by nemělo moc cenu měnit Pauluse u Stalingradu, když mu stejně nemůžete dát víc vojáků a vybavení. Rommel byl jinší frajer a prohrál v severní Africe i v Normandii, protože už to bylo za hranicí možného. - Vyměnit Blatného a urychlit Sputnik cenu nejspíš má, ale problém většiny lidí jsou respirátory, lockdown a omezení kontaktu a tam bude každý prosazovat víceméně to, co Blatný. 

Problém je hodně v justici, protože kdyby se hygienické přestupky trestaly tak přísně, jako nejednoznačné náznaky schvalování atentátů někde na druhé straně světa, tak jsme za chvíli světoví šampióni hygieny a karantény a ještě jsme na to patřične hrdí. Starej Klaus by měl ze starý známosti speciální privilegium pobytu na psychiatrii místo ve vězení. 

Nějaké výkřiky o totalitě, gestapu atd, jsou ve skutečnosti jen důkazem absolutní neexistence totality, protože za skutečné totality by vás ráno spacifikovali na ulici, kolem dvou odpoledne byste měl soud, spolu s pindou, co si policejní zákrok natáčela na mobil a novináři, kteří to odvysílali, bylo by to presentováno jako spiknutí, vaše manželka by byla v ochranné vazbě a v pět odpoledne by už dítě mělo vlastní postel v děcáku. Z vašeho domu by bylo nazítří skladiště roušek a sousedi by se báli o vás mluvit. Tak vypadá totalita. 

Místo toho Prymula mektá o tom, jak "není morálka". Pěkně to navazuje na článek s krysím gulášem, kterej byl implicitně taky o tom, jak v armádě nebyla morálka. - Pro porovnání pak vidíte v TV britské VOJENSKÉ kuchaře, co vaří několikachodové menu na recepci pro britskou smetánku a šéfkuchař-důstojník je tam péruje zrovna jako Gordon Ramsey. Když máte mezi hosty šlechtice, bývalé aktivní důstojníky s konexema na královskou rodinu, tak líp uděláte, když budete vařit dokonale. Tam morálka byla. 

Když vidíte, jak vypadá výcvik u SAS, Legie nebo Royal Marine Commando, tak se tam nenechá projít vůbec nic. Proto mají morálku. 

Vůbec nic, znamená vůbec nic. Prodělal jste celej výcvik, je poslední den a slavnostní vyřazení. Uděláte tu blbost, že jste zvedl telefon rodině i přes výslovný zákaz a nechal se při tom chytit? Smůla. Končíte. Sám velitel střediska vám, za jinak dobré výsledky a snahu, milostivě dovolí si to zopakovat celý od začátku při příštím turnusu. V Royal Marine Commando se zákazy nepřekračují. 

Když se vás při vstupním výcviku v SAS ptají jestli máte strach a vy řeknete, že ne, když ho přitom máte, tak to může bejt ta poslední kapka, kvůli který vás odmítnou. Nadřízeným se nelže, oni ve vás musí mít důvěru a vy v ně. Voják, kterej neudělá, to co má, je v akci, která může mít potencionálně globální politický dopad, rizikem, které si SAS a celá Británie nemůže dovolit. Proto je jejich přijímač jeden velký, dlouhý zátěžový test, ženoucí rekruty na samou hranu snesitelného, aby se ukázaly všechny fyzické i charakterové slabiny. Všechny. Výcvik provádějí lidé, který jím sami kdysi prošli, nic jim nebylo odpuštěno, byli v akcích, kde se umíralo a přesně vědí, proč se co po rekrutovi chce.

Jak vypadá na první pohled voják, kterýho chce SAS? - Nudnej, nevýraznej, dělající, to, co má. Ne velká huba a frajer. Ne nějací zastydlí bojovníci s autoritou. Ne nějací ojebávači systému. Ne vtipálci. Ti jsou všichni k prdu. Taky se do SAS z každý stovky zájemců dostane jen hrska a to se tam většinou hlásej lidi, co už fungovali v armádě či u policie. Brát to z ulice skoro nemá cenu.  

Krysy tam sežerou taky a taky červy, ale jako součást výcviku přežití a ne jako kuchařovu ojebávačku. 

Francouzká cizinecká legie zase to samý. Myslíte, že tam někomu něco projde? Při přijímači zapomenete na nástup jednu věc důležitosti tužky a musíte vyrovnat všechny svý věci na plac, včetně matrace z postele a pak je zase nanosit zpět. 

Tak se vám z drobnosti udělá UDÁLOST a cílem hry je, abyste si pamatovali prostě všechno, byli paranoičtí, abyste neudělali chybu a celá vaše mysl byla obrácena na to, abyste to dělali tak, jak máte a všechno ostatní bylo podružný. Věci se dělají, jak se po vás chce a vy bádáte o tom, jak to udělat, místo chytrolínování, jak je velitel blbej a jak si zdůvodnit neposlouchání. 

Udělají všechno možný proto, aby vás naučili dělat přesně to, co máte, přesně tak, jak to udělat máte, ale jestli zjistí, že to nedokážou, tak v Legii prostě nebudete. Jste důležitý jenom jako voják plnící rozkazy. Jinak nejste důležitý vůbec. 

Ano, je to těžké se přizpůsobovat. Jako je těžké se učit jazyky nebo matematiku, když vám to nejde. Jako je těžké odvykat na alkohol, nikotin a jiné drogy. Jako je těžké odmítat si navyklé příjemné. Jako je těžké se nutit do smlouvání, když vám to nejde. Jako je těžké se snažit přestat s každým vycházet po dobrém, jestli to je vaše nátura. Jako je těžké si přiznávat nepříjemné věci na terapii ať je to o sobě, rodičích, dětech či světě. Jako je těžké stát sám proti davu. Jako je těžké koukat každý den na umírající. Jako je těžké si přiznat, že jste chudí nebo že si za peníze sebeúctu nekoupíte. 

Konflikty jsou těžké. Vnější i vnitřní. 

Úlevama se nic nepřekoná. - To jen dostanete místo maturity cár papíru a místo diplomu plzeňský doktorát. Appeasementem a Podivnou válkou skončíte okupovaní nebo pod bombardováním Blitzu. 

Jen ať si vybouchnou ti, co chtějí, a nejspíš zažijeme všichni nevídané věci, které nezvládnou všichni ti, co nezvládnou ani blbý roušky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (170 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dnešní první komentář si vložím v předstihu... 

Čmoude, popsal jste jednu půlku morálky. Nezpochyňuju to. Existuje vnější motivace - okamžitě si udělej úkoly, nebo ti jednu fláknu.  Ale je tu ještě i druhá půlka. Když zůstanu u Vaší vojenské analogie, tak to jsou ti Hrdinové Sovětského svazu, medaile, pochvala před nastoupenou jednotkou, peněžitá odměna z rukou samotného Stalina, fotografie na první stránce vojenských novin. Patří k tomu čestné místo, přívlastek "gardový", zvýšené služné. Extra příděl menáže, krabička anglických cigaret a sto gramů vodky za každého sestřeleného nepřítele. Patří k tomu polní povýšení, přidělení pucfleka, osobní dar v podobě hodinek od nacistického pilota. 

Pokud se bude morálka dělat jen terorem, bude mít voják pouze na výběr mezi vlastní nebo cizí kulkou. Vnější motivace strachem jistě bude fungovat. Ale nezvnitřňuje. Nezařídí, že člověk bude svůj úkol plnit s radostí a ještě bude přemýšlet, jak to udělat líp.  Kanonefutter válku nevyhraje. Proto se přidělují frčky, proto se dávají červené barety, proto se dávají čestné výložky. Proto se dělá všechna ta maršparáda, proto se dělají přehlídky na Rudém náměstí, proto existují Alexandrovci i vojenské cirkusy. Proto jezdil Dimitrij Šostkavič i s  klavírem až na frontu. Proto má tři sta zpěváků v uniformě hodnotu několika divizí.  

Proto se dbá na ducha jednotky, proto se dělají přísahy, proto existují bojové pokřiky a hesla, proto existují politruci i vojenští kaplani. 'Proto jdou Rangers vždycky vpřed, proto  Specnaz cedí mezi zuby: Kdo, když ne my?"  A světe div se, ono někdy stačí jen ty barety, výložky, pořádná strava, zpívání a jde to i bez zajišťovacích jednotek. Jde to i bez střílení do zad v případě útěku. Američané popravili za války jediného vojenského zběha a stejně vyhráli. Němci jich popravili asi třicet tisíc a k ničemu to nebylo. Rusové jich popravili ještě desetkrát tolik...

Je také velký rozdíl decimovat vojenskou jednotku  a nebo civilisty.  Je možné zastřelit zběha a potrestat zbabělého vojáka. Ale už mnohem hůř jde trestat zbabělé dítě nebo zbabělé děvče.  A ani ty židovské untermenšen nešlo střílet jen tak bez psychických problémů. A vynucování morálky pomocí poprav rodin atentátníků, to byl jen nefunkční teror. Odboj to nezastavilo a naopak - umocnilo to touhu po odvetě. 

Zkrátka a dobře, chtěl bych, aby se nezapomínalo, že nestačí jen rozkazovat, vynucovat a trestat. Je nutné také vyznamenávat, odměňovat a chválit. Nestačí jen požadovat, ale je třeba také dávat. Jedno nejde oddělit od druhého. Není možné jen trestat a zřejmě nestačí jen odměňovat.  U nás po sto letech míru už neumíme ani jedno. A já osobně budu první psát, že nelze jen trestat, ale je zapotřebí i chválit. Jestliže nejsme schopní obojího zároveň, stejně žádná morálka nebude. Nebo jen taková ta Pol Potovská.  

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

každý voják svou složku ZOT, neboli záznam odměn a trestů.
Že byly ty odměny k hovnu a vcelku všichni na ně srali, je věcí druhou...
... co asi tak mohli soudruzi gumáci (gumák byl důstojník z povolání) očekávat, když namísto KVOP (krátkodobé volno k opuštění posádky, neboli tzv. opušťák, to jest 48 hodin na návštěvu rodiny či milenky) dostal voják za výsledky na zimním cvičení stupidní knížku s fotkami města či okrsku, ve kterém sloužil...

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

Doktoři, sestřičky, hasiči, zrekvírovaní studenti, policajti.

My ostatní jsme spíš civilní zaměstnanci.

Průměrný počet slepic: 2.6 (31 hlas)

Opušťák byl samozřejmě svatý grál, ale byly i jiné formy odměny či motivace. Kdo získal kvalifikace specialisty 2. a vyšší třídy, mohl zůstat na vycházce hodinu po večerce, další hodinu měli desátníci, nositelé Vojenského odznaku zdatnosti I. třídy, vzorní vojáci, a příslušníci vzorné jednotky (ale jen 2 hodiny celkem). Třídnosti byly čtyři, 3, 2, 1 a M (mistr), dělaly se na ně předepsané zkoušky. Trojka byla základ, jednička už nebyla úplně běžná a mistry jsem viděl jen vojáky z povolání a to výjimečně.
Jo - Vojenský odznak zdatnosti - zkoušelo se několik disciplín, běhy na 100 m a 1000 m, hod granátem (gumovým) na dálku, překážkovou dráhu (ta bývala moje oblíbená a silná, holt kluk z vesnice trávící mládí v korunách stromů), skokanskoakrobatická cvičení (v tělocvičně, běželo se tam a zpět, přičemž se skákalo přes kozu - zpět se podlézala, dělaly kotouly), šplh na laně a myslím ještě skok daleký. Výkony se bodovaly podle tabulek (zohledňovaly věk a pohlaví - tehdy jen dvě) . Na II. stupeň bylo potřeba 250 bodů, na I. 400, a každý rok se v Brně konaly celoarmádní přebory - vítězové (vzpomínám si na jména Řiháček a Molitoris :-) ) mívali hodně přes 800 bodů. Totalita jak vyšitá, že.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Velkej Franto,
zapoměl jsi na to že už frajtr - svobodník měl hodinu přes večerku.
Nezanedbatelný bylo taky to, že při základním žoldu 90 Kčs/měsíc pro vojína, bylo za každou pecku navíc 30 Kčs, za dvojku třídnost a bonzáka taky po 30Kčs. Už si nepamatuju, jestli to platilo i pro VOZ, ale legální vycházky jako voják druhého ročníku jsem měl nejdřív hodinu přes půlnoc a pár měsíců před civilem až do dvou.
Jó, ta komoušská totalita, ti mladí o ní ví víc, než si já pamatuju.
A co se pamatuju, největší odměna by mělo být vyfocení před rozvinutou bojovou zástavou. K mé velké lítosti jsem ji nedosáhl, musely mi stačit KVOP. Fňuky fňuk.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Imbecilovi stačí přidat na vejplatě nebo mu dát státní funkci. Na kytku a diplom už se vysral pes. Hotové

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Vidláku, já s tím vším, co píšete, většinou úplně souhlasím, jenže ti lidi, co to (teď při kovidu) už dodržují, nejsou problém. Problém jsou ti, co to nedodržují.

Ti, co to just nebudou dodržovat, budou provokovat a útočit (byť třeba podvědomě touží po zkrocení). Ti jsou problém. Jsou pak vidět ostatními a u pár to zváhnou na druhou stranu a už se to drolí. - Tam to má Prymula špatně nastavený a vedle toho je nějaká pokoutní návštěva hospody či fotbalu úplný nic. (Vojenským přirovnáním: je mi jedno, jestli důstojníci jedí steaky, když já mám jen guláš nebo koprovku. Hlavne když vědí, co se má dělat a jak k tomu všechny donutit, protože i já závisím nakonec na ostatních).

To že motivují odměnama úsilí zdravotníků, hasičů, policistů, oštřovatelů z domovů důchodců, to jo.

Ale není možné nás všechny motivovat pozitivně odměnama - protože to jsou zase jen peníze z našich daní.

Co se týče pochval, mě pro mě stačí, že řekl jednou (asi to řekl víckrát), že děkuje všem, co zůstávají doma a dodržují opatření, víc nepotřebuju a zvládl bych to i bez toho. Ať chválí ty, co jdou mají už měsíce zápřah bez konce. Vidět denně umírat několik lidí po několik měsícu den co den musí být psychický záhul, co si ani nedokážu představit. Pak ještě jejich zdrcený příbuzný.

Ať si chválí děti a studenty, zvláště ty zrekvírované. Učitele, vojáky a záchranáře. Ať chválí ty, co dávají plazmu. Ať se pomáhá těm, co jsou doopravdy v nouzi.

Ale nějaký vysírače co otvíraj nadrzo hospodu, poblázněnýho Klause a konšele, pérující policisty, za to, že dělají svou práci... tam by měli přitáhnout šrouby na maximum.

Jinak souhlasím s tím, že v armádě samozřejmě existují také pozitivní odměny. Vždy mě znovu a znovu zarazilo u Trumpa, co to trvalo, než si odříkal všechny pochvaly. Ať to měl z armády nebo z podnikání, tak to dělal, ještě když měl tu svůj pořad Apprentice.

Průměrný počet slepic: 3.3 (51 hlas)

Očkovanci natahují paprče a náhubky musí nosit stejně. Na běžné moribundusy to nemá vliv, takže to vliv má. Zase nerozmíte?

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

nikdo po mě nechce zalehnout vlastním tělem nepřátelskou střílnu nebo skočit pod tank s odjištěným svazkem granátů. Postačí si po ránu na rypáček nasadit slušivou čepičku.
Organismy, kterým je zatěžko vykonat i takto snadnou úlohu zpravidla nelze stimulovat odměnou. Naopak hrozba sankce na jednodušší tvory zabírá celkem spolehlivě.

Průměrný počet slepic: 3.3 (40 hlasů)

Sakryš Vidláku, v některých případech jste vedle.
Popravy rodin atentátníků, včetně čtrnáctiletého děvčete v Mathausenu nebylo utužováním morálky, ale zastrašováním.
Stejně jako Ploština, Ležáky, Vařákovy Paseky, Oradour a bezpočet slovenskejch, ruskejch, polskejch, ukrajinskejch vesnic.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Zařekl jsem se, že už se zde ke koronaviru nebudu vyjadřovat, protože přesvědčit přesvědčené svědky covidovi se nedá žádnou argumentací. Nicméně ta Čmoudova fašistická propaganda mě zvedla ze židle. Proto jsem se rozhodl, že se zapřu a přece jen sem ještě jednou něco přidám. http://www.nwoo.org/2021/03/18/chybna-interpretace-viru/. Je to článek Dr.Stefana Lanky, který zde, vědecky, na mnoha argumentech vyvrací celou virovou pavědu, která vznikla v roce 1954 a jejíž autor za ni získal Nobelovu cenu. Už skoro 70 let se na vysokých školách vyučuje tzv virologie, která je zcela založená na falešných postulátech. No, kdo má zájem, ať si počte. Byť je to trošku delší. Na závěr bych jen dodal, že Dr.Stefan Lanka se soudil s německou vládou o škodlivosti očkování proti spalničkám. Nutno dodat, že ten soud vyhrál.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Dál to taky nemá hlavu ani patu.

Viry se dávno dají i vyfotit, tak přímo vidíte, co z buňky zbývá. Autor zjevně nikdy nic elektronovým mikroskopem nezkoumal.

V dobách, kdy vymysleli funkční vakcíny, tak o virech ještě nic nevěděli.

Nevěřte všemu, co najdete na netu.

Fašismus je politické hnutí. - Vymáhání dodržování hygienických pravidel vůbec neřešil.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Kdybyste si ten článek vy hlavo otevřená(nejspíš krumpáčem) přečet, tak byste možná pochopil. Ale to bych asi po vás chtěl moc. Na vás je to prostě moc dlouhý , že? Je to článek Dr.Stefana Lanky, který zde, vědecky, na mnoha argumentech vyvrací celou virovou pavědu, která vznikla v roce 1954 a jejíž autor za ni získal Nobelovu cenu. Už skoro 70 let se na vysokých školách vyučuje tzv virologie, která je zcela založená na falešných postulátech. Na závěr bych jen dodal, že Dr.Stefan Lanka se soudil s německou vládou o škodlivosti očkování proti spalničkám. Nutno dodat, že ten soud vyhrál.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Mimochodem, vy jste někdy viděl skutečnou fotku viru pod elektronovým mikroskopem ? To jste asi jedinej. Žádná taková totiž neexistuje. Všechno jsou to jen počítačové modely a animace.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

prima, Váš post i odkazovaný článek dokládá, co Vám nejvíce chybí: učit se, učit se, učit se a pak myslet.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by viki (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zase jeden, kterej nebyl ani sto si ten článek přečíst. Co se jako mám učit ? Falešné postuláty a vyfabulované teorie ? Dokažte mi tady a teď, co je v tom článku nepravda ? Doktor Lanka je vědec. Co jste vy ?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Ovšem " .... New York Times uvedl, že vakcína fungovala a byla bezpečná a Salk na vakcíně proti obrně vydělal miliony dolarů, aniž by se o cokoli podělil se skutečným autorem nápadu využití tkání rozkládajících se lidských plodů...." zavání pomluvou.
Salk ale nenechal si vakcinu patentovat, dal ji volně k dispozici lidem (ono totiž na výzkum se složilo prý až 80 000 000 lidí). Takže jak vydělal miliony dolarů na vakcině ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zdravotníci dostanou odměny za podzimní vlnu epidemie covidu-19 patrně nejdříve v červnu. Vláda dosud neschválila, kolik peněz půjde na vypsání dotačního programu, ze kterého se budou prémie zdravotníkům vyplácet.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Voni už si to prolidově vybrali předem na jipkách čtyřnásobně. Záleží jen na tem esli se vedení nemocnice s.r.o. bude o lup dělit. Od chudáků, co je tam lapili v exekucích to budou tahat do smrti. Hotové

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Blábol. Vypíchnu to podstatné.
Tvrzení 'Opatření nefungují, protože je nedodržujeme' je lež.
SAS je elitní útvar, speciální jednotka. Do té se uchazeči dostat chtějí a dělají pro to i nemožné. Do lidové armády člověk musel.

Průměrný počet slepic: 4 (49 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

s ostře nabitým respirátorem se vidí na frontě. Co na frontě, kontráš honící diversanty. Chlap bez náhubku nesmí projet.

Průměrný počet slepic: 3.9 (43 hlasů)

Tohle je respirátor.
https://www.bezdoteku.cz/bezdoteku-respirator-ffp2-pro-dospele/

Tohle je náhubek.
https://www.krmiva-erpemos.cz/nahubek-popruh-vel-1?gclid=EAIaIQobChMIh4…

Měl jsem jednu známou, ta na každém kurzu vyvolala konflikt s učitelem a teprve když ji usadil, byla teprve spokojená a mohla se věnovat práci.

Průměrný počet slepic: 2.9 (34 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všichni sedíme doma, s nikým se nestýkáme a viry k nám nejspíš lezou elektrický vedením a po internetovém připojení. :-/

-
Není kontakt není nákaza.

Ano: SAS jsou více motivovaní, pro ně je dost velký trest propuštění. Pro ty nemotivované z ČSLA bylo potřeba sáhnout po adaptovanějším potrestání. - Když bylo náhodou ve vězení příjemněji, než venku při cvičení, tak se pro vězně stavěly stany, aby to bylo zase horší a byl to trest.

Solženicin popisoval, jak korekce byla první věc, co se kopalo, když baterie zaujímala nové postavení.

Průměrný počet slepic: 2.7 (38 hlasů)

Jak se nákaza dostala k indiánům v jihoamerickém pralese, kteří žijí odloučeně od lidí?
Jak se nákaza dostala na letadlovou loď SS, která půl roku před tím nebyla v žádném přístavu?
Jak se nákaza dostala na nějaké tichomořské ostrovy, odloučené od světa?
A takhle bych mohl pokračovat.

Ale trochu k článku
Jak mají fungovat opatření, když lidi už nevěří vládě, že to myslí vůbec vážně.
Že o lidi vůbec nejde.
Že si z nás nedělají srandu.
Běžní lidi čumí doma, nestýkají se s nikým, odmítají vidět i vnoučata, ze strachu nechodí ani do obchodu.
A stejně to dostanou.
Běžní lidi čumí doma, jdou jen do práce, kam musí, každý týden si nechají strčit špejli do frňáku, v práci všichni "negativní".
A stejně to dostanou.
Běžní lidi musí čumět doma, ale papaláši můžou na fotbal.
Běžní lidi jsou zavření doma, nesmí do hosopdy, ale "celebrity" si udělají akcičku, kdy si parta kamarádů sama sobě a svejm kamarádům předává "české" kočičáky.
Běžní lidi musí čumět doma, ale kdejaká kráva na nás ukazuje z nějaké tramtárie holou zadnici, nebo nahoře bez, dole málo a v hlavě vůbec nic.
Běžní lidi jsou zavření doma, smějí tak maximálně do práce a koupit nějaké splašky k žrádlu, na procházku jen na hranici vesnice, ale hranice zvenku sem se nezavřely.

Mohl bych pokračovat dál a dál.
Jak tomu mají lidi věřit? Jak mají lidi věřit, že je to tak vážné, když vrchnost nám v přímém přenosu ukazuje, jak na nás lidi sere?
Jak po tom všem mají mít občané důvěru ve vládní opatření?

Průměrný počet slepic: 4.5 (47 hlasů)

Je to 3 týdny, co jsem tady psal, že lockdoun nebude fungovat.
A nefunguje.
Fungoval by jen úplný, tedy zavřít vše kromě nepřetržitých provozů a v obchodech 2 týdny prodej jen základních potřeb.
Po takovémto lockdovnu by koroňák na nějakou dobu dal pokoj.
Pak by se vrátil.
Dokud se nenajde ,,jeskyně" odkud stále noví koroňáci vylétají, nezavře se personál, manažment a majitel, bude koroňák řádit.
Dokud nenaplní účel, pro který byl vypuštěn.
Přeformátovat (podstatnou část) civilizace na této planetě.

Dále děláme podstatnou chybu při léčení.
Při prvních příznacích vám doktor řekne, ať jste doma s paralenem a až to bude hodně špatné, volejte sanitku.
Tak v podstatě vyrábíme těžké případy pro nemocnice. Zanedbáním léčby v počátcích.
V některých státech dostanete při příznacích od doktora poukázku na balíček z lékárny kde je vitamín C,D, ivermektin.
Geniálně jednoduchý ,,lék" tady několikrát popisoval Targus. Proplach nosohltanu slabým solným roztokem.
Nezavrhoval bych ani ,,nálepky" Mudrlanda Wency. Když metody čínské medicíny fungují jinde, tak proč ne u nás.

Disciplínu, morálku, udržíte jen tam, kde lidi vidí, že jejich ,,vůdcové" ji dodržují také.
Cézar před bitvou asi nešel do kolosea na ,,fotbal", ale byl se svými vojáky.
Stalin nezachránil svojeho syna ze zajetí, byť by mohl. Choval se k němu jako k jiným vojákům.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hitler zase svého nevlastního synovce, Heinricha. Ten zas skončil někde v ruském táboře, prý ho tam dokonce mučili, asi oko za oko a zub za zub.

Ovšem můžeme jen hádat, proč to neudělali. Jaké byly jejich motivace. Ono to svádí - přisuzovat diktátorům velikost, např. velikost nekompromisního vzoru pro jiné, že tedy jejich pohnutky k tomu či k onomu činu (nebo naopak k nejednání) byly v posledku "ušlechtilé" (katům vydal Syna dokonce Hospodin vyvaleného národa, prý také z nějakých " vyšších" pohnutek, snad dokonce kvůli záchraně celého lidstva !!!!).

Ostatně masového vraha Caesara nakonec zapíchli, zprotivilo se jim jeho diktátorství.
Kdyby šel na fotbal, mohl dál žít. Teda...pokud by nešel na Příbram s Karvinou, to kdoví jak by to pak bylo s jeho zdravím.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

ad) prales, když někdo má informaci, že to tam je = někdo tam usel být, byl tam jednou, je jisté, že tam chodí opakovaně, zase stačí jeden nakažený..

Ad) Jak se nákaza dostala na letadlovou loď SS, která půl roku před tím nebyla v žádném přístavu?

si děláš, srandu, že chceš tvrdit, že loď vypluje a už není žádný kontakt s vnějškem? A chápeš, že šíření nemocí není o tom, že vyběhne celá osádka, ale stačí jeden blbej voják co pak zakašle během oběda?

ad) ostrovy, fakt jsou uzavřené? A kdo tam vozí jídlo? To se tam zjeví jako ve startreku pomocí paprsků :D A opět, stačí jeden nakažený...

Proč nedáš příkald skutečně izolované skupiny lidí, že by to měli, např. prč to neměl ten ledoborec (německý, nebo němci pronajatý), který tu izoplaci měl a nikdo to tam neměl...
Dej příklad takovéto izolace, ne kde se lidi setkávají ;)

Průměrný počet slepic: 3 (21 hlas)

Jak se nákaza dostala k indiánům v jihoamerickém pralese, kteří žijí odloučeně od lidí?

Kdyby žili odloučeně, evidentně byste o nich ani nemohl vědět a nemohl byste vědět, že jsou nakažení.

Protiřečíte si už v v otázce.
----

Když by byly represálie, tak by víc lidí vědělo, že to myslí vážně.

To jsem psal.

Jinak motáte vládu a celebrity do jednoho celku. To vám pak vycházejí podivné věci.

Průměrný počet slepic: 2.5 (22 hlasů)

Zůstaňte si zavřený doma třeba deset let, ale normální lidi z toho cirkusu vynechte a nechte na pokoji, my to jen platíme.

Průměrný počet slepic: 3.5 (46 hlasů)

A co, jak ještě v 50 letech, kolik lidí "kromě vojny apod." bylo mimo dědinu za celý život? Hele, netvrď něco že nejde, když to jde a historie ukazuje, že to tak fungovalo vždy, až dneska to funguje jinak...

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)

Nikdo vám nebrání si tak žít, klidně si svůj malý (velký) osobní lockdown naordinujte a držte se ho, ba co víc, jsem si jistý, že bychom mohli (my, obyčejní smrtelníci) zřídit nějakou dovážkovou službu pro exoty Vašeho typu.
Ale, krucifix, proč bychom to měli trpět s Vámi?
Já se nehodlám vracet zpátky do nevolnictví, nechci zpátky dobu kdy to nad čím vy, čmoud a podobní ucvrkáváte blahem.
Držím se své původní myšlenky která zní abyste mě a vůbec všechny normální lidi z toho cirkusu vynechali.

Průměrný počet slepic: 3.7 (28 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ty jsi napsal "nejde/nedokazi", ja ti dal priklad, ze to lide dokazi a ty jsi rozjel misto odpovedi, proc realita ukazala opak, ze si mam dat lockdawn sam :D Hele, akdyz si ho dam, jak tim dokazes, ze to nejde?

Takže dvá původní byla "lide to nevydrží", dostal jsi příkald, že to existoval běžně domoderní doby, místo odpovědi se držíš pouze své myšělenky, ale jaksi důkazy nedáváš ;)

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

Krista sobě si dělejte co chcete já v tem žít nebudu.
Krom toho tvrdě fabulujete. Netvrdím nic o 'nedokáží/nejde/nevydrží, to si vymýšlíte. A protože si vymýšlíte je lepší si s Vámi nedopisovat.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proč bychom my měli trpět kvůli vám? Roznášet viry můžete i zcela bez příznaků. Pokud někoho nakazíte a on zemře, bude to dostatečná cena za vaši "svobodu"?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Pěkná manipulace. Jen tak dál, dotáhnete to na úroveň čmouda, asse a podobné bezobratlovce.

Řekněte mi jak se ode mne kdo nakazí. Rád si tu pohádku přečtu. Pak mi objasněte kde berete tu jistotu že ho to zabije a co se mnou teda dělal, proč radši neseděl doma v karanténě a namísto toho rajzoval po zemi.
Na závěr mi objasněte proč mám já trpět pro Váš strach. Bojte se beze mne.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy dokažte, že to nikoho nenakazí.

Třeba přes dvě, tři další osoby.

Lidi musej jít někdy na nákup, úřad, bydlí s někým atd.

Vy se přeci taky bojíte... totality. Proč oni maj trpět zase pro ten váš?

Navíc váš strach je o dost iracionálnější a vaše utrpění je směšné. Jste jak slečinka, co naříká nad zlomeným nehtem... mezi lidma s mnohačetnýma zlomeninama po bouračce.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čmoude, to Vy jste tady sociopat. Z Vašich článků a tapet to přímo čiší.

Zdravý člověk nemůže nikoho nakazit. A jedinec který je duševně zdráv nebude nikdy volat po tom co tady prezentujete Vy.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Platíte co?

Mám vám připomenout, že umírá 200 lidí denně? To do vašeho "normálního" mozku ani nepronikne. Pro vás to prostě není problém.

Průměrný počet slepic: 2.9 (28 hlasů)

Dost bylo Vašich lží.
Už jste přišel na to které ze zavedených opatření je skutečně efektivní na 'boj s virem'? Nebo stále nic?

Průměrný počet slepic: 3.3 (23 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Především omezení sociálních kontaktů (ve skutečnosti u nás žádný lockdown není) je účinné ve světě i u nás. U nás v tom, že nyní nemáme 30 tis. nakažených denně, nýbrž 10 tis. Reprodukční číslo nemáme 1,4, nýbrž 0,8. Žádné opatření nestačí aplikovat izolovaně, musí se kombinovat. Respirátory sníží virovou nálož u nakažených třeba jen o desítky procent, ale zrovna to může rozhodnout o životě a smrti. Omezení sociálních kontaktů sníží reprodukční číslo třeba jen o 0,1, ale i to může rozhodnout o tom, jestli se počet nakažených (a v konečném důsledku i mrtvých) bude zvyšovat nebo snižovat.
Pokud se týká nějakých izolovaných skupin lidí, tak žijete asi v romantických představách 19. století. Na tichomořské ostrovy lítají pravidelné letecké linky, které tam dováží širokou plejádu zboží, které si ti lidé nedokáží sami vyrobit. Snad chápete, že tam nemají výrobu počítačových čipů na koleni a že si nemontují mobilní telefony z produktů džungle. Pro letadlové lodi platí to samé. Už to není, jako v 19. století, aby námořníci na plachetnicích jedli suchary a naložené hovězí. Amazonie už také není, co bývala za A.V. Friče. Manaus, který leží v centru Amazonie, je moderní velkoměsto, které má, s předměstími, 2,7 mil. obyvatel.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Především omezení sociálních kontaktů (ve skutečnosti u nás žádný lockdown není) je účinné ve světě i u nás. U nás v tom, že nyní nemáme 30 tis. nakažených denně, nýbrž 10 tis. Reprodukční číslo nemáme 1,4, nýbrž 0,8. Žádné opatření nestačí aplikovat izolovaně, musí se kombinovat. Respirátory sníží virovou nálož u nakažených třeba jen o desítky procent, ale zrovna to může rozhodnout o životě a smrti. Omezení sociálních kontaktů sníží reprodukční číslo třeba jen o 0,1, ale i to může rozhodnout o tom, jestli se počet nakažených (a v konečném důsledku i mrtvých) bude zvyšovat nebo snižovat.
Pokud se týká nějakých izolovaných skupin lidí, tak žijete asi v romantických představách 19. století. Na tichomořské ostrovy lítají pravidelné letecké linky, které tam dováží širokou plejádu zboží, které si ti lidé nedokáží sami vyrobit. Snad chápete, že tam nemají výrobu počítačových čipů na koleni a že si nemontují mobilní telefony z produktů džungle. Pro letadlové lodi platí to samé. Už to není, jako v 19. století, aby námořníci na plachetnicích jedli suchary a naložené hovězí. Amazonie už také není, co bývala za A.V. Friče. Manaus, který leží v centru Amazonie, je moderní velkoměsto, které má, s předměstími, 2,7 mil. obyvatel.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ptám se čmouda, datluje josef. To dává smysl. Včil ještě můžete zmínit v čem všem se mýlím, to by mě dost zajímalo.

Omezení soc. kontaktů je na lidech, ne na státu. Stát to dělá blbě, protože jinak to neumí, nikdo nemůže od státu čekat ochranu.
Respirátor na hubě v mhd a obchodě dává smysl, na ulici už méně, na prázdné ulici vůbec. Přesto je plošně nařízen.
Omílané R je v konečném významu bezvýznamné, o lidi tu nikdy nešlo.
Nevím proč melete o izolovaných skupinách na opačné straně koule, to pište pod PivoJe, já za něj psát nemůžu. Když už tak se můžeme ptát proč nemáme izolované skupiny u nás, když jsou tedy rizikové a tak strašně moc tím hrozivým virusem ohrožené?

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je lež na tom, že umírá 200 lidí denně, dnes naštěstí 137.
Račte se podívat https://www.seznam.cz/ - Lukačevič snad padělá data na Babišovo přání?

(Těch 200 bylo opakovaně v předchozích dnech.)

Lidi kontakty omezují blběji než stát. Jsou nakažení a odskočí si na nákup, na náplavku, za kamarády, za babičkou, na trhy, na lyže. Jsou jako vy, nevěří, že mohli někoho nakazit a nakazí ho.

Respirátor na prázdné ulici jsem už vysvětloval jinde. Račte si to projet.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

Máte to v hlavě pomotané. Kde jsem kdy rozporoval že na covid a s covidem se umírá? Vy, chce se mi říct Blbče, se hádáte tam kde není o čem se hádat, vidíte rozpor tam kde žádný není.
Celou dobu kritizuju způsob jakým jsou opatření zaváděna, co za opatření je zaváděno a taky co za opatření zaváděno není, jaké zhovadilosti ta nařízení provází, chaos v řízení a v podstatě souhlasím že na zavedené není uplatňován dostatečný dohled (dokonce to vypadá že není dohled žádný, viz ten pozitivní imbecil co projel půlkou republiky). Taky mám problém s určitými praktikami které jsou zaváděny a směrem který to nabírá, včil to už nabírá jen momentum.
Vy jste to neviděl. Anebo s tím problém nemáte. To vytváří problém který s Vámi mám, poněvadž prosazujete ideje které vnímám jako nebezpečné a obhajujete z mého pohledu neobhajitelné a náš systém podkopávající, ten marasmus který se tu vytváří padá na Vaši stejně jako na babišovu hlavu.
Lidé jsou ti kdo své kontakty omezí - anebo neomezí a naopak budou okolo vládních vyhlášek tančit a švejkovat. Bez dobrovolné spolupráce to nejde. O tom proč je ta již v podstatě na hraně jsme již řeč vedli, nepochopil jste.
Volný pohyb nakažených osob je problém. Otázkou zůstává proč nad nimi tedy není vykonáván dohled, legislativa na to myslela. Na buzerování po hranicích bývalých okresů policajti jsou ale na kontrolu debilů ne? Hygiena dělá do tří ale lidi i po roce stále nemá?
Respirátor na prázdné ulici má jediný efekt a sice negativní na svého nositele. Projíždět tapetáře jako Vy nehodlám, buďto to napište nebo se sbalte.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Něco řeknete, vzápětí to popřete, popřete, že by to bylo důležité, popřete, co z toho vyplývá.

Pořád mi jen osobně nadáváte. Vidíte tu nějaký spiknutí a totalitu, když to vláda tak tak zvládá a není ani schopná zavřít Šeberák.

Jo, myslím si, že jste blázen.

Dám vám návod: Až tady uvidíte nějakou totalitu, tak si vezmete klíče a půjdete si zacinkat pod balkón na Václavák a totalita se zhroutí. Minule to tak fungovalo.

Teď přestaňte hysterčit. Jsou lidi, co jsou na tom hůř než vy a já to nejsem.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Neuvěřitelné. Daří se vaší schizofrenii dobře? Jinak si vysvětlit očividný rozpor ve vašich názorech neumím.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

To sníží počet zemřelých dost podstatně. Vakcíny neřeší nemocné, včasná a vhodná léčba ano.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odchod Blatného

„Tisková zpráva ke vzniku MeSES a první doporučení………

2. Doporučujeme okamžitě prodloužit dobu aplikace druhých dávek vakcín na 42 dní (6 týdnů) u vakcín Pfizer-BioNTech a Moderna a 84-91 dní (12-13 týdnů) u AstraZeneca. 6-týdenní interval pro

vakcíny společností Pfizer-BioNTech a Moderna je v souladu s doporučením České vakcinologické společnosti, CDC a WHO, pro vakcínu společnosti AstraZeneca je maximální umožněný interval podle WHO

12 týdnů.

Jedna dávka vakcíny prokazatelně snižuje riziko závažného průběhu, hospitalizace a úmrtí.

Cílem prodloužení intervalu mezi dávkami je zabránit zbytečným úmrtím a ulevit přetíženému zdravotnímu systému.

....,,Při dostatečné proočkovanosti rizikové části populace a zvýšené dostupnosti dávek se předpokládá, že se interval mezi dávkami v budoucnu zase zkrátí.

Stejný postup byl již úspěšně realizován v Izraeli a Velké Británii.“……

https://www.meses.cz/stanoviska/

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)