Pár milých dárků...

Autor

Děcka, já v posledních dnech dostal celou řadu krásných politických dárků…

Doba je mizerná a po Novém roce bude ještě mizernější, náš svět jde do háje mílovými kroky a vlastně se nejvíc divím tomu, že ta konstrukce pořád ještě drží. Inu, stavěla se v době, kdy lidi nebyli tak blbí jako dneska a učitel bylo prestižní povolání. Pracuje se ovšem na tři směny, aby z tohoto světa bílých heterosexuálních mužů pokud možno nic nezbylo… člověk si tak maximálně může klížit záchranný člun, ale svět je tak rozbouřený, že stejně není jisté, jestli ho dokáže spustit na vodu a jestli ho stejně nestáhne pod hladinu ten vír, až se naše vaše EU bude rozpadat. 

Já se vlastně vůbec nedivím, že si lidi chtějí vánoce ještě užít. Stejně jako loni totiž vědí, že bude hůř. A tak ještě rychle koupit nějaké dárky, ozdobit stromeček, sezvat rodinu… ještě radiátory hřejí, ještě svítí světlo a na ulici se nestřílejí gangy…  

Já už několik dní přemýšlím, o čem mám před vánoci vlastně psát. Jobovek bylo letos víc než dost, problémů také… chci sám sobě i svým čtenářům kazit předvánoční čas tím, že jim budu vyprávět o nevyplacených zemědělských dotacích? Mám jim vyprávět příběh jednoho podnikatele, který mi do detailu popsal, jak s ním zachází finančák a že to už dávno nemá nic společného s volným trhem?  Mám si dobírat Tomáše Pojara, poradce pro bezpečnost, který už naprosto natvrdo říká, že na Ukrajině se rýsuje prohra a on vidí jediné východisko v nekonečné válce? 

Ne, nechám si to až po Vánocích. Na to je času dost a nic se na tom nezmění, když nám teď  nebudu kazit náladu. 

Raději si proberme ty politické dárečky. Ať se trochu odreagujeme. Oni totiž v poslední době začali tam v Pětikolce docela manévrovat. Je úplně jedno, jaké signály vysílá Blyštivý Péťa… na kapitánském můstku je ještě sucho, ale s vodou v podpalubí už nebojují jen dezoláti… ona jaksi vystoupila už do první třídy a začíná obtěžovat i lodní důstojníky. 

Radost mi udělal Mirda Kalousek. Ten vylezl ze svého politického hrobu, zjistil, že je ještě nevypadá jako zombík a rozhodl se, že by ho jeho TOPka mohla nominovat na kandidátku do europarlamentu. Samozřejmě ne někam dozadu, aby z čestné pozice pomohl své straně a celé SPOLUkoalici. Někam dopředu… nejlépe na lídra nebo těsně za něj… 

Hned samozřejmě vystartoval Vondra, který má asi jako jediný ještě jakous takous šanci, dostat se zpátky do své europoslanecké sesličky, bo je ještě pořád vnímán jako konzervativní člověk…. i když… poté co mu na záda dýchá Luďan Niedermaier a hned za ním český Rambo, Zdechovský… Už jen pokračování SPOLUkoalice musela být pro Sašu Vreciona pěkná rána…  a kdyby se tam montoval ještě Kalda… 

Markéta Pekarová Adamová měla i svoje vlastní důvody tam Kalouska nepustit… ať je jaký je, on prostě není blbej a ve své době byl jediným důstojným protivníkem, kterého Zeman měl. Pekarová je naproti tomu blbá jak putštok a tak raději zničila celou TOPku, než aby se to ukázalo ve volbách. 

Takže děkuji jak Mirdovi, tak celému vedení TOP09 za krásnou grotesku, která vyslala těm posledním dvaceti voličům TOP09 jasný signál, aby raději k volbám vůbec nechodili a nebo to raději hodili Pirátům. Je lepší prcat s Gregorovou, než dělat debila s Niedermaierem.  

Dva dárečky naráz. Nejdřív Péťa souhlasí s tím, aby se oslabilo konzervativní (a jediné volitelné) křídlo ODS, pak si Pekarová Adamová zařízne jediného chytrého člověka v TOPce, který se navíc ještě třeba bude mstít, jako už to jednou předvedl u Lidovců… Sakra, já jsem byl letos mimořádně hodný, že Ježíšku? 

Petr Fiala byl letos lepší než Mikuláš. Akorát nechodil s čertem a andělem, ale s Cerhou a Růžičkou. Spolu vymysleli tu bezvadnou nutellu, pak i ten kravín u Jurečkova bráchy, zkrátka dojebali to tak, že si toho všimlo i stosedmičkové IQ Petra Pavla, který zkritizoval vládní komunikaci. Vrcholem ovšem byl nedělní duel proti Babišovi na Nově. Z toho museli lidi ohryzávat televizory. Mimoň, hlupák, bájivý lhář… Babiš nemusel dělat vlastně vůbec nic. Kdyby tam nebyl, vyšlo by to skoro nastejno. 

Podle průzkumů chybí hnutí ANO asi šest poslanců, aby měl stovku. Myslím, že teď už je má. A určitě se v Průhonicích každý den modlí směrem k Lovochemii, aby Fiala ještě půl roku vydržeti ráčil, protože ještě jeden takový pěkný duel a ANO bude mít ústavní většinu. Jako jeho drahý přítel Victor.  

Já se vždycky považoval za levičáka a nikdy jsem se tím netajil, takže mi dovolte s trochou nadsázky říct, že mám radost i z toho, že se Šlachta dal k Macinkovi. Je to rozhodně lepší, než se dát do holportu se SOC-DEM, protože nula krát Přísaha je pořád nula. Tomuto scénáři Šlachta unikl a k mé radosti se právě zařadil do pravicové fronty na zbytky z modroptácké mršiny. To znamená, že nalevo je pořád v podstatě prázdno a já bych se hodně smál, kdyby to nakonec všechno posbírala Kačka Konečná, protože je poslední autentická levice v nabídce. Poslední a jediná. 

Víte, co v takovém případě říkám… pravda nevítězí, ta prostě zbude, až se všechno ostatní prošustruje. Kateřina Konečná má nakročeno k tomu, aby se stala pravdou, která zbyla…  Dvojnásob, když z PRO odešli všichni, kteří v ní mohli tvořit levé křídlo. 

Teď si zaspekuluji, ale nedivil bych se, kdyby tohle bedlivě sledoval i Andrej Babiš a nachystal si na ojrokandidátku lidi, kteří se spíš profilují nalevo nebo středolevě než napravo. Určitě tam i nějaký pravičák bude, Babiš má obojí, ale logika by velela, posbírat něco na levici a u SPD. Nota bene, když Okamura nasadil jako lídra nejen pravičáka, ale rovnou liberatriána. 

Upřímně… tohle já asi nikdy nepochopím a působí to na mě podobně, jako když si ODS zvolila za předsedu svého budoucího hrobaře, Fialu. Tomu také ještě neoschl podpis na přihlášce do strany a už byl předseda. Mach je na tom podobně.  Jen vstoupil, hned je lídrem kandidátky, jako by vůbec nebylo Ivana Davida, který tam v Bruseli odvedl pěkný kus práce. Proč se lídrem kandidátky nestal úspěšný europoslanec, který má navíc svojí Novou republiku a všichni ho znají? 

Kdybych byl novinář a chtěl SPD zničit, tak si Macha pozvu do studia a tři týdny před eurovolbami se ho zeptám, jak by řešil problémy ve zdravotnictví a školství. On by samozřejmě řekl, že školným a placením poplatků.  Také bych se ho zeptal na setrvání v NATO.  A to by ještě byla ta lepší varianta. V té horší variantě by Mach odpověděl nějak vyhýbavě a já bych se mu vysmál, že kvůli korytu zradil přesvědčení.  Pak bych se ho ještě zeptal, proč mu kdysi Okamura vadil a považoval ho za fašistu…

Je mi líto, SPD mám fakt rád, s leckým od nich si tykám a přeju jim úspěch, ale fakt by mě zajímalo, od kterého belzebuba si vedení nechalo nakukat, že Mach bude dobrá akvizice. Majnstrým za tento tah začal Okamuru hned chválit, což by měl být další důvod, se řádně zamyslet.  V této chvíli si nemohu pomoci, ale SPD se připravuje na stejnou sebevraždu, jakou předvedli v prezidentské volbě.  Díky Machovi se postavili do stejné fronty jako PRO, Svobodní, Motoristé, Šlachta, případně i Březina…  do fronty o bývalé voliče ODS se všemi jmenovanými se budou muset podělit a o svoje původní voliče přijdou. Kdo je typický volič SPD? Vždyť jste mi to, kluci, sami říkali… máte na to průzkumy. Jedna věta o placeném zdravotnictví a školném a jste v háji. Já vím, je to trapné, ale kurňa ještě to změňte. Ztráty budou menší, než když to takhle necháte.  Za půl roku vám budu hořce psát, že to máte z toho, že jste neposlechli Vidláka. 

Jo a abych nezapomněl… potěšili mě němečtí zemědělci… Udělali v Berlíně jeden z největších protestů. Že jste o tom neslyšeli? Ano, naše pravdomluvná mééédia to normálně vymlčela. Jako vždycky. Naštěstí je Alternativa už dostatečně silná, aby to rozšířila i bez České televize. Bohumír Dufek pracuje na tom, aby něco podobného bylo i u nás. Chcete pořádného odborářského šéfa? Nechcete dopadnout jako učitelské odbory, kde se nenašla ani pětistovka na plat kuchařek? Tak vstupte do ASO. Dufek se nebojí.

Jo… a všimli jste si, jak začali všichni v souvislosti s hytlermarkety používat slovo OLIGOPOL. Česká televize sice mlčela, Prima mlčela, Nova mlčela, Český rozhlas mlčel, rádio Impuls mlčelo a jen nálepkovali… ale smůla. Všichni si dohledali, co jsem tam na Malostranském náměstí řekl. A ten oligopol obchodních řetězců jim nějak utkvěl… A protože intervjuci mlčeli jak zařezaní, tak ani nedokázali tu diskusi odklonit žádoucím směrem a mlčením udělali Prouzovi medvědí službu. Oligopol už zní všude a teď už je pozdě…. děkujeme, nečekal jsem, že to bude tak snadné.

Jak se to zpívá v té písničce? Měsíc je jak Zlatá bula sicilská, zvěstuje, že kdo chce, ten se dopíská…

Vydržet!

Křičet!

Nevěřit České televizi!

To je naše strategie.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (308 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Archimédův zákon v Česku

doznal modernizaci a zní

dnes takto:

Politik ponořený do

průseru je nadlehčován

silou, která se rovná váze

průserů, v nichž jsou

namočeni ostatní politici,

o kterých on ví."

---------------------------------------------------------

Chlapi, taky jste těm mladejm tak vděční, že nám

vysvětlujou, co jsme to v tom listopadu 89 chtěli?

Průměrný počet slepic: 4.9 (149 hlasů)

věděli jste to tehdy vy? a oč jste se opírali? protože jak se zdá, v mé rodině a blízkém okolí to dopadá tak, jak se očekávalo,, jen o trochu později než se čekalo. Když vlci s liškami jsou demokatizovat kurník, a nadšené slepice bez rozmyslu všemu tleskají, jak jinak by to mohlo dopadnout?

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

V mém okolí to věděla (tušila) moje maminka (a já ji chápala a byla jí ovlivněná). Netušil to můj brácha a jeho rodina. Jaké to měli jinde, nevím, ale rozhodně to nemůžou vědět dnešní mladí, kteří jinak vědí "všechno".

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

pokud jim to pamětnící neřeknou, když jim bude "své zkušenosti" vyprávět současná vláda, nebo ti, kteří vědí všechno, ale v podstatě nic, hned tak si neuvědomí, jak o bylo doopravdy, socialismu v ĆR se přežil, vyvinul se špatně, ale to neznamená, že ta myšlenka je špatná a příště se to nepovede. Vybavte si, jak se choval v počátcích své existnce  kapitalimus?, jak dbal o lidská práva? a jak se chová dnes, když přijde o zdroje? snaha po společnosti rovných provází - podle mne - lidsto po celou dobu jeho existence... 

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

ani neceknul. Nakonec i ta slavná Charta nebyla o změně systému, ale jen o podílu na bolševické  moci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

se v podstatě skládala z různých nemakačenk, kteří by se ani normální, užitečnou prací neuživili. No, a dnes dostanou všichni průměrné důchody, ačkoliv systému nic nepřinesli.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

kvůli kterému to vzniklo, žil spoustu let v Austrálii jako poustevník

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

dokonce simyslím, že právě chartisté a mezi nimi osmašedesátníci byli jasnými příznivci socialismu.. ale bez reálné síly. kdž i vzpomenu, jak vzývaný Dubček v den, kdy se hlasovalo v parlamentu o velké privatizaci, vyrazil na výlet do Španělska... co si mám myslet o něm jako o člověku se zásadami?  že žádné nemá?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

co jste si tehdy představil pod pojmem "tržní hospopdářství západovropského střihu?   privatizace všeho? já tedy jasný kapitalismus

 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

a teď co s tím ? 😁😁

Průměrný počet slepic: 4.9 (153 hlasů)

je v pytli mafián. A nebude v něm nejspíš sám.

Průměrný počet slepic: 5 (61 hlas)

jako pytel. Pytel s Putinem byl demokratický, kdežto pytel s Rakušanem je nedemokratický. To každý z nás přece jasně cítí...

Průměrný počet slepic: 5 (68 hlasů)

Pytel s Putinem nikdo neřešil, viz níže... aneb když se něco týká tatrmanů, jako teď, bere se tatrmanský metr.

"Rakušan serveru řekl, že podle předběžného právního názoru nešlo o protiprávní jednání a že případnou pokutu zaplatí. Případ později převzala Národní centrála proti organizovanému zločinu, která ho nyní odložila."

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

celá rakušanova rodina, považte !!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

No jo, když šlo o Babišovu rodinu a zneužití jeho syna, to bylo OK, to mu nevadilo...

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

přijala Macha. Je třeba dát si bacha na koncepci zcela novou, tj. získat utržené sluchátko a ještě Šebestovou!

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Kristapána, k čemu potřebuje samuraj liberatriána?

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Je lepší prcat s Gregorovou, než s Niedermaierem? Záleží na tom, zda jste hetero, anebo jen teplým frajerem! 

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Každý, kdo se nasazuje ve věci dobra a pomáhá si přitom sprostými slovy, diskredituje samu věc dobra, o níž mu jde. 

S přání všeho dobrého, Jiří 

Průměrný počet slepic: 3.7 (36 hlasů)

jelikož se reakce Vidláka zřejmě nedočkáte, tak reaguji alespoň já sám. Já si myslím, že sprosté slovo není totéž, to co je sprosté chování, jednání, či sprostý, podlý čin. Navíc, pokud si dobře pamatuji, tak s tím prcáním se významně zviditelnila sama Gregorová na  jedné podivné, pochybné demonstraci.

Též přeji vše dobré!

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

to o hrubém pytli a záplatě ??

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Konečná? No, fajn. Kdo k ní? Grebeníček? Všimněte si, že ve všech partajích a erárním životě kypí choroba, kterou jsem nazval motejlismus. Prostě u koryta až do smrti. Stejné předvádí nyní Kalousek. Když by se tehdy dostali komanči k lizu, dřepěl by tam syn sadisty z UH. Jako nadějný dorostenec se jeví flanel 107. Jejda, málem bych zapomněl na Křečka! Pamatuji si šmatlavýho Falbra, co ho limuzína vozila na kdejakou žranici až ke stolu, jak ho po hodokvasu zase odvezla kamsi do hajzlu. A to bral měsíčně jako EU poslanec čtvrt miliónu Kč. A efekt? Stovky miliónů na platy pro budižkničemy. Ba ne, pokud nebude většinový volební systém do Sněmovny, tak nikam nepůjdu. Do těch připitomělých jako že rozhodovačů nemlich. Ano, následky si ponesu se vztyčenou hlavou, abych si mohl vždy před jmenovanými důstojně odplivnout.

Průměrný počet slepic: 3.4 (32 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

už proto, že byť o jeden nebo pár hlasů na sebe strhne moc parta,, která si bude dělat co jen ona sama chce... nakonec dnes to přece prožíváme, i když cesta nevedla skrze většinovou volbu, za  mne NE. že moc lidi korumpuje a ničí, moc a patolízlové, je snad jasné a že Falbr byla chyba to asi taky, proto jen časové omezení ve funkci  snad - ale moc tomu taky nevěřím - může nejhorším výstřelkům zabránit. hledně Konečné se asi obávat nemusíme, ona si k sobě vybere  lidi schopné a slušné, jestli totéž dokáže i po deseti, dvaceti letech ve vrcholové politice, to už je jiná písnička. a ohledně synů.. i vy jste něčí syn a co? čí vukové a vnučky je řada představitlů EU? a jak je máme rádi a budeme je jistě my, nebo někdo kdo mluví za nás volit zase, pokud bude volby třeba.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

je vnučka bývalého předsedy KV KSČ v Ostravě

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

dědečka? no ale ukazuje se, že to nebyl  prodejný člověk, že měl zásady a jeho rodina je rozvíjí

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Programy politických stran, jsou napsány formou smluv s voličem. Politická strana je dodavatel, volič je odběratel. Nic dalšího v tom obvykle není.

Existují dva druhy účastníků smlouvy.

důvěryhodní - nedůvěryhodní.

Důvěryhodní - mají kredit. Kredit nejsou sliby a řeči, ale o prokazatelné výsledky, vlastnosti a skutky.

Získat  kredit je pracné - jde o důvěru doloženou výsledkem, odvedeným dílem. Ke ztrátě kreditu postačí mnohem méně. To jde rychle a snadno.

Nedůvěryhodní - nemají kredit, nepotřebují ho. K získání důvěry nemusejí doložit nic. Nemohou nic ani ztratit.

Je to jednoduché

smlouvy se dodržuji,

nebo

smlouvy se nedodržuji.

Tečka!

Je jedno, o jaký typ smlouvy se jedná: manželská, pracovní, obchodní, jakákoliv jiná…  Stává se, že mlouvy, ač krásně napsané, smluvní strany nedodržují. Je to tak časté, že nikdo se nediví, prochátí to snadno.

 

Tak pro koho se rozhodnout při příštích volbách?

Je vůbec poptávka po straně, která má kredit?

Je poptávka po straně, která má kredit a deklaruje:

ochranu a obranu české státnosti, národnosti a svéprávnosti

ochranu české koruny jako české národní měny - odmítavý postoj k přijetí eura a vstupu do eurozóny

ukončení podpory politiky centrálního řízení státním aparátem, včetně politiky přerozdělování, dotací a vlivu neziskových organizací

podpora podnikání, podpora a  nevměšování státního aparátu do pravidel trhu,

ochrana české národní bezpečnosti, využití české armády a české policie k zajištění veřejného pořádku pro obranu České republiky

ochrana české suverenity a českých národních zájmů a odmítavý postoj k podpoře masové migrace

nevměšování politiky do vdělávání

ochrana zdrojů české energetiky a odmítavý postoj k zeleným nadnárodním ideologiím

 

Co vlastě chceme?

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

mi někoho takového ukaž

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

nechce Kaldu.  To je hustý!

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, doufám že prozatím ne pozor (asi to nebude tak horký) ale press... našli další straničku, kterou by mohli třeba sebrat pár hlasů té skutečné levici. Předpokládám, že už sis taky všiml, že  posledních třicet let bodyguardi kapitalismu jen co najdou nějakého blbce, hned jej označí za levičáka a pomáhají ho rozvíjet do velké nesnesitelnosti. Dokonce i ve Švédsku. Mají docela úspěchy, těch kavek co jim na to naskákalo a žvaní třeba o levicové poslední generaci. Takže poslední móda v čechách - Parlamentní listy, článek „Komunisté ne, ale koalici domlouváme,“ řekla šéfka Levice. Její partner, jeden z lidí práce, nepřišel. Jak to vidi levičáci z poslednich pozic" z 19.12.2023 . No to vám je legrace. ("Sranda" po našem napsat si nedovolím, natož "junda"). Ještě by si to mohla nějaká veganka vztáhnout na sebe. Tip pro místní trolly (taky tu jsou) "co máte proti vegankám"?.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Fotografie z PhotoShopu, zřejmě IMITAČNĚ - PROVOKAČNÍ projekt, spíchnutý horkou jehlou, nebo parta jinde několikrát zhrzených nadšenců bez disciplíny a smyslu pro politickou práci..

Spolupředsedové : stárnoucí JUDr. a mladá Vedoucí obchodu s outdoorovým zbožím, na fotce nevypadá zle, manželka nebo sestra jednoho z ČLENŮ CELOSTÁTNÍHO VÝBORU..

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

masa

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý den,

     jsem tady nový a troufám si doufat, že mě vezmete mezi sebe. Vidláka čtu už dlouho. Upozornila mě na něj moje kamarádka asi před dvěma lety. Jeho názory se mi většinou líbí a většinou s nimi i souhlasím. 

     A teď k panu Machovi, lídru kandidátky SPD do europarlamentu. Jeho nominace a ještě ke všemu na prvním místě, byl pro mě ŠOK !!! Zprvu jsem si říkal, jestli se Tomio zbláznil. Osobně bych viděl na jeho místě jiné, mnohem vhodnější politiky SPD, kteří by jistě splnili tu samou úlohu, jakou by měl plnit i Mach. Nicméně jakous takous logiku kadidatura Macha má. Co je jisté, má zkušenosti s EU parlamentu, mluví anglicky. Co už tak jisté není, je jeho postoj k programu SPD, ale doufám, že Tomio v tom má jasno a ví (snad), co dělá. Obecně platná pravda je, a jak říká Miloš Zeman, jen blbec nemění názor. Snad tedy budu doufat, že i Mach změnil svoje názory na placené školství. Například. Jen čas ukáže, jestli se tento tah s Machem Tomiovi povedl, či nikoliv. Přihlédnu-li ovšem ke skutečnosti, že naprostá většina národa se o politiku moc nezajímá a volí podle toho, koho jim méééédia jediné pravdy předhodí (viz PaPa Pávek na Hradě), myslím si, že jen málokdo i z voličů SPD zaznamená nějakého Macha na předním místě kandidátky a jak tady už Daniel několikrát psal, že lidé volí osobnosti, tak prostě i valná většina voličů SPD prostě bude v EU volbách volit SPD, protože Tomio, a nějakého Macha ani pořádně nezaregistrují. 

     Osobně jsem příznivce SPD a jejího programu, ale musím říci, že poslední dobou mě hodně zaujala paní Kateřina Konečná a její osobnosti pod hlavičkou STAČILO. Budu mít velké dilema, koho v EU volbách volit.

     Všem přeji hezký den a klidné a spokojené prožití Vánoc a pevné zdraví a hodně sil do nového roku. Budeme je potřebovat.

Chandrasekhar

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

aní Marii Benešovou... říkala, že hlavním důvodem, proč se stal nejvyšším státním zástupcem pan Pavel Zeman bylo to, že byl nejlepší v angličtině... jeho fiaska při výběrových řízeních kamkoliv jinam ve světě ale ukazují, že to je málo pro dobrý výkon odborné funkce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

už nemůžu ani slyšet ty pravicové výklady o tom, že slouhové USA jsou jasnou  levicí, už nenáším ty spravedlivé, teří míjejí skutečné maléry u nás i ve světě, silně vnímají ruskou rozpínavost a agresivitu ve srovnání s americkou zdrženlivostí a láskyplností k jiným, ukrajinskou dobrotu k menšinám, které tam bývaly většinou.., v této souvislosti mi dosud nikdo z diskutujících, který kritizuje ruský vpád na Ukrajinu neodpověděl na otázku, co by byl býval on udělal na Putinově místě .. americká nepřiznaná základna na dostřel od Moskvy, Ukrajina v řadách nepřátel.. NATO (čti americká) zbroj i vojáci na hranicích...nevyslyšené mnohaleté výzvy k ukončení postupu k Rusku, jednání, díplomacii... ale postoj ČR je stále stejně stabilní, přimkneme se k tomu, koho vnímáme jako pána a jdeme s ním i ke Kábulu bojivat za Pahu.. a kdysi jsme vedli procesy v době, kdy už SSSR přiznal, že to byly zločiny... jsme jen směšní

a včera jsem se konečně dočetla pravdu... je třeba řešit to, že se ruská armáda díky své agresi dostala ža na hranici NATO, je to opravdu nebezpečné... takový argument normální mozek nevymyslí, neříkal už v podstatě totéž Putin a to léta?  Taky ty tanečky kolem staré ODS plné dobroty a pravdy a současné Fialově, která  totéž nemá...ony jsou obě ODS jedna za osmnáct a druhá bez dvou za dvacet, jen  ta současná má nechytré lidi, ta stará jich měla dost a dost chytrýh i vychytralých - jak je proboha může někdo volit? nebo STAN...

pro mne jedinou volbou KSČM s Kateřinou Konečnou, či koalice, která pod ní vzniká.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

Tomu, co Kateřina Konečná říká, nemohu vytknout ani to nejmenší. To, co říká je v souladu se zdravým rozumem. Jediné, co ji vytknout lze, je strana za kterou kandiduje, proto jí svůj hlas nedám.

Z názvu strany se většinou nedá odvodit nic, člověk se musí podívat na to co prosazuje, název o tom nic neříká. Jsou tu ale strany jejichž název vystihuje jejich program:

Například konzervativní strana

Monarchisté

Zelení

Svobodní

U těchto stran je už z názvu jasné, co budou prosazovat. Od Komunistické strany Čech a Moravy očekávám že bude prosazovat to, aby v Čechách a na Moravě byl zavedený komunizmus. Od její předsedkyně očekávám totéž. Pokud tomu tak není, tak mi není jasné proč Kateřina Konečná v této straně dělá předsedkyni.

Co byste řekli na to, kdyby předseda Monarchistů říkal, názvu strany si nevšímejte, my tady žádného monarchu nechceme, nebo kdyby šéf zelených tvrdil že jeho strana zruší povolené limity vypouštěných škodlivých látek a chtěl postavit víc dálnic a nebo předseda Svobodných prohlásil že zavede cenzuru, a vyšší daně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (24 hlasů)

je další plus, které u mne paní Konečná získává, na rozdíl třeba od pana prezidenta, pana Rychetského a další kteří jsou věrní jen sobě a svým zájmům.   pokud se komunismu týká....co si pod tím představujete? kdo ho zažil? jen plácáte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

Věrnost určité myšlence je určitě chvályhodná, ovšem jen v tom případě že to není myšlenka hloupá.

Základní myšlenka komunismu: Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb.

Máte pravdu, že komunismus nikdo nezažil, protože všechny pokusy o jeho zavedení zkrachovaly. Je jen málo lidí, kteří budou pracovat na maximum svých schopností, pokud k tomu nemají motivaci, a pokud budou vidět že jsou na tom materiálně stejně jako ti kteří tak nepracují.

Také uspokojovat potřeby lidí je problematické. Potřeby většiny lidí až na výjimky jsou nekonečné a nelze je uspokojit. Odměna penězi za vykonanou práci a uspokojování potřeb za ty peníze ve výši výdělků, je sice hodně starý ale jakž takž fungující způsob, a podle mne je líp se zabývat jeho zlepšením, než jeho radikální změnou směrem ke komunismu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

tu věštckou kouli,, protože nikdo nevíme nic ani o tom, co se stane za týden. já sama sázám na o, že lidé jsou většinově dobří, slušní a nekradou, jen mlčí. kdyby ten váš systém, ž všichni vatvářejí bohatství a užívají jej jen někteří nplno tak báječně fungoval, proč už ve starém Egyptě, jak jsem se onehdy dozvěděla z dějpisného pořdu, probíhaly stávky? vzpoury otroků, bezzemků a  plebsu? proč se svět vždy, sice jen maličko, ale pohnul doleva, směrem k všeobecné rovnosti?

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

 

Závidím Vám Váš idealismus, když si myslíte, že lidé jsou většinou dobří a slušní. I kdyby to byla pravda, tak stačí malé množství těch, kteří takoví nejsou a celá společnost přestane fungovat.

Rád bych vás vyvedl z omylu, že stávající systém se mi líbí a že si myslím, že dobře funguje, jen mám obavu, že ten Váš systém bude fungovat ještě hůř.

Jsem zvědavý člověk, a tak by mne zajímalo kolik je Vám roků, já už tu zacláním 74 let.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Pavel už oznámil, že nás příští rok na Ukrajině čeká „významný posun“.

Aneb z Washingtonu už přišly notičky, aby prezidentčík začal připravovat národ na porážku.

A za pár měsíců už nám začnou vysvětlovat, že všechny ty oběti nebyly zbytečné.

Nezapomeňte, že byly. (FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

asi nebyly, protože pomoly hospodářsky USA... na jak dlouho, to se teprve uvidí. EU ale nepomohly.....mně je jen divné, proč mlčí Ukrajinci vždyť ne všichni mají za sebou rodinnou banderovskou historii...mají strach? nechali s ošidit jako Němci Hitlerem? protože jak jinak by mohli považovat znepřátelení si Ruska za dobrý nápad?

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

AMERIČANÉ CHTĚJÍ, ABY SE EU A RUSKO MEZI SEBOU PUSTILY DO ZNIČUJÍCÍ VÁLKY! Bašár Asad odhalil, proč USA chtějí přenést finanční a zbrojní břemeno na EU! A nejen to! 20. prosince 2023👉 @cz24news

SVĚT: Syrský prezident Bašár Al-Asad během tiskové konference vysvětlil, proč Američané už zcela otevřeně a bez uzardění se snaží náklady na vedení války na Ukrajině přenést na bedra Evropské unie, zatímco USA se budou starat o své vlastní věci. Bašár Asad to vysvětlil. Podle něho Američané nedělají nic jiného, než co dělali po vypuknutí II. sv. války v Evropě. Když tato válka vypukla, pouze čekaly na to, až se Evropa vzájemně zničí, aby ji mohly poté ovládnout.

Obrat ve II. sv. válce nastal u hradeb Moskvy, kde Rudá armáda zastavila Wehrmacht v prosinci 1941 pouhých 16 km od Moskvy. Stalin tehdy prosil Američany o pomoc, ale ti nereagovali. To největší tajemství, proč USA vstoupily v Evropě do války, spočívalo v obavě Rothschildovy rodiny v Londýně, že Stalin obsadí celou Evropu, a že nacisté si ukousli velké sousto útokem na SSSR, kterým se zřejmě udusí….

Plán generála Gomarta zachránit Ukrajinu mobilizací by vedl jen k další eskalaci. Čína si nemůže dovolit, aby Rusko válku prohrálo. Pokud to bude nutné, do války se na straně Ruska zapojí. Včera poprvé přiznali v Bruselu naši vladaři, kteří svou idiotskou politikou největší hospodářskou krizi na posledních 90 let vyvolali, že probíhá největší ekonomické krize od velké hospodářské krize 1929-33! Když politici způsobili minulou krizi, skončila zatím největší válkou jakou lidstvo zažilo! Tak musíme nejen doufat, že se historie zase nebude opakovat, ale hlavně rychle zvolit úplně jiné politiky! A hlavně ještě dřív, než se zhlédnou v Zelenského nejnovějším nápadu, a rozdají všem potomkům různých zahraničních Čechů české volební právo.

Michael Svatoš      celý článek zde:     https://cz24.news/…to/

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

že z peněz, které byly na Ukrajinu a její bezpečí shromážděny, maximálně profitují USA, protože jimi startují svou výrobu, platí své dělníky a udržují při životě svou životní úroveň, to jsme si tady všichni jitě přáli, abychom USA a také Německu pomohli udržet životí úroveň obyvatelstva... my na to máme, rádi se uskrovníme

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Já ji volil už hodněkrát po sobě, protože jsem neviděl jinou sílu, která by dokázala účinně vzdorovat libtardovaným politikům. Trikolóra mi byla blíž, ale sama nedokázala skoro nikoho oslovit. Mach mi nevadí. Ale nevím, kdo další volil SPD, takže za ně se vyjadřovat nemůžu.

Naopak, Katka Konečná, i když je to chytrá holka, je sama ze strany, která už vypadla i z PS, a pokud se pod jejím vedením někdo sjednotí, tak si na STAČILO libtardovaní politici a spoluvládnoucí média smlsnou, protože je vede komunistka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

zda jsem typickým voličem SPD, ale SPD , či spíše Okamuru volím od samotného vzniku. Když zakládal mladší VK Trikolóru, tak jsem měl pokušení přeběhnout. Holt, preferuji silné, kvalitní lídry, rétory. Naštěstí jsem to neudělal, protože Klaus mladší to hodně brzy zabalil a tak mně zbyla věrnost k SPD a Okamurovi. Katky Konečné je mně líto. ale nemá sílu nato, aby komunisty vrátila, nebo alespoň posunula k politickému výsluní. Mladí lidé jsou většinou dokonale "zpracovaní" a ti volit komunisty nebudou. Co se týče starších voličů, tak mnozí komunisty nevolí, ač by je volili, kdyby neměli obavy s nálepky méněcenných voličů. KSČM je totiž už jen taková propadlá, ztracená politická strana. Kdo si dnes troufne přihlásit se k tomu, že volil komunisty? To je dnes něco, jako si nechat vypálit na čele cejch.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Aniž umím kubánsky, vždy jsem rád poslouchal a sledoval Fidela :-). Ti po něm jsou štěňátka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

mluvil o něm jako o nacistovi, je to jen pár roků

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Tak to fakt nevím!

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)