Podceňování protivníka

Autor
Štítky

Dneska budu parafrázovat jistou americkou novinářku, jejíž slova se mi hrozně líbila.  Krásně a jednoduše vysvětlila rozdíl mezi konzervativci a liberály a podle mě je její popis přenositelný i na naši situaci a naší dobu. 

Svým způsobem je to vlastně hrozně jednoduché.

Pokud diskutujete s kamarádem, známým, nebo někým koho si vážíte, především ho nechytáte za slovo. Není nijak divné, že ho neberete doslova, protože skoro nikdo to doslovně nikdy nemyslí. Každý používá metafory, připodobnění a jiné možnosti lidské řeči. Navíc ne každý je nadán schopností precizní vědecké formulace a i většina vědců má problém se na veřenosti vymáčknout tak, aby to někdo pochopil. 

Když vám ale někdo rozumný něco říká, berete to vážně. Je tu člověk, který má co říct, který v životě ušel kus cesty, ledacos zvládl, ledacos pokazil, z chyb se dokázal poučit a znovu postavit na nohy, rozumí své práci, má osobitý pohled na svět. Není třeba mu věřit, není třeba ho brát doslova, ale je velmi vhodné ho brát vážně a snažit se porozumět důvodům, proč říká co říká.  

Do těchto kritérií se bez problémů vejde Babiš, Zeman i další veřejní činitelé. Něco dokázali, někam se prodrali, uměli včas odhadnout trendy, stáli ve správnou dobu na správném místě, uměli se vyšvihnout na vrchol společenské či byznysové pyramidy. Nemusím je mít rád, nemusím každé jejich slovo brát jako slovo Boží, ale je zcela na místě je brát vážně ve všem co řeknou. Disponují spoustou schopností a možností, kterými my nedisponujeme.  Když něco říkají, je třeba naslouchat, přemýšlet i dávat bacha.  

Většina pražské kavárny i kupříkladu náš Scallop to dělají přesně obráceně. Oni své politické soupeře vážně neberou. Považují je za póvl či odpad, který je na svém místě vlastně jen nedopatřením. Pro ně je Babiš, Zeman a další jen potvrzením rčení, že když se štěstí unaví, i na vola sedne. Stejně posuzují Trumpa, Putina i další. Podle nich se na vrchol nedostali díky svým schopnostem či všehoschopnostem, ale jen kolosální náhodou. Jak by řekl Targus, mleli hovna a náhodou jim to vyšlo. A když se to ukáže neudržitelným, tak se udrželi kvůli Fake news a díky hlouposti lidí, co je volili. Mimochodem... tohle neplatí ani o Kimech v KLDR. I oni tam umějí něco, co nám uniká, jinak by se ani tam neudrželi.

PAL ale každé Babišovo či Zemanovo, či Trumpovo, či Putinovo slovo berou zcela fundamentalisticky. Hnidopišsky doslovně. Všimněte si, jak dokonale toto ztělesňuje náš Scallop. Nikdy nás nebral vážně, jsme pro něj jen nerozumná masa vidláků, ale zato je schopen dělat totéž co web Demagog či analytik Vrábel - rajtovat na doslovném znění a vítězoslavně argumentovat, že ten či onen toto přesně a doslovně řekl. Scallop je tady asi jediný, kdo přetiskuje naše staré diskuse či články a dokazuje naše omyly a lži tím, že se neplní doslovné znění toho co si tu píšeme.  

Nejde vůbec o hodnoty, které PAL ztělesňuje. Dokonce nejde ani o ty Evropské hodnoty či Člověky v tísni. Jsem dalek tvrdit, že pražská kavárna je jedna masa lidí,ze které nevzešlo nikdy nic dobrého. To prostě a jednoduše není pravda. Stejně i ten Šimon Pánek občas někomu ve světě pomůže. Kromě toho otevřené hranice v Evropě nebo jednotná pravidla nejsou v principu nic špatného. Problém je v tom, že se Eurohujeři, chvilkaři a podporovatelé Drahoše dostali do situace, kdy své protivníky podceňují, neberou je vážně a pak se strašně diví. 

Všimněte si, že na naší politické scéně není zase tak moc kašpárků, které bychom my tady u nás na Kydech podceňovali a nebrali je vážně. Napadá mě profesor Fiala... toho já osobně nějak vážně brát neumím. Před měsícem bych do kategorie kašpárků zařadil i Hamáčka, ale teď už ho vážně beru. Ve všem co dělá. A vůbec si nemyslím, že všechno dělá dobře a že pracuje výhradně altruisticky pro veřejné blaho. Mám dost důvodů být ve střehu, ale rozhodně ho beru vážně. Ten chlap v poslední době dokazuje, že má dosti nebezpečné schopnosti.  

V politice je hodně lidí se kterými bytostně nesouhlasím, ale i takový Kalousek či Benda se dokázali v křesle udržet, uměli včas pochopit situaci, uměli se zorientovat a nějak uniknout hrobníkovi z lopaty. Je třeba je brát vážně. Nemusí se mi to líbit, ale umějí, vědí a mají určité dovednosti, které je stále drží na místě. 

Pokud nebudeme brát své soupeře vážně, prohrajeme. Tak jako prohrává PAL. Prohrávají na každém kroku jednoduše díky podceňování svých protivníků. Podceňují Babiše, podceňují Zemana, podceňovali Trumpa, podceňují voliče. Všichni jsou pro ně jen hloupá skupina, která má jen štístko a reaguje na fake news. Ne, není to štístko Drahošovi neprohrály prezidenta řetězové maily. Prostě protivníci jsou schopní až všeho schopní, jsou organizovaní, nadáni inteligencí i intuicí, jsou pracovití a tvrdí. Proto vyhrávají a PAL prohrává. 

Proto také PAl prohraje i teď, až koroňáček skončí. A já si vůbec nejsem jistý, jestli se mi ten nový svět bude líbit. Nejspíš nebude. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

se vám Vidláku líbil?

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Nebyl jsem sice tázán, ale nedá mi to.
Ano, mně se ten dosavadní svět docela líbil. Ne že by snad neměl vady, ale uměl jsem se v něm pohybovat, a přesně jak píše Vidlák - většinou jsem uměl nepodcenit "nepřítele" (zas tak moc jich nebylo).
Někde jsem kdysi četl, že změnu je možno chápat buď jako ohrožení, nebo jako šanci.
Nejspíš to neplatí absolutně, ale skoro bych řekl, že zde platí úměra v tom smyslu, že čím mladší - tím spíše větší šance. A čím starší, tím spíše větší ohrožení.
Iluze nejsou na místě - starobní důchodce už má (většinou) po sezóně - jaképak šance?!
Snad spolu s tím slavným Hamletem je možno mluvit o strachu:
"z těch krajů neobjevených, z nichž nikdo
se nevrací, nám ochromuje vůli
a dává snášet raděj zla, jež známe,
než prchnout k jiným, o nichž není zpráv?"

Leč ono je to vlastně jedno. Svět se (nejspíš) změní a naše individuální schopnost tu změnu ovlivnit vskutku není velká.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Ten svět nebyl tak špatný (vždy bývalo hůř a ještě hůř), ale měl zvláštní vývojovou tendenci k samodestrukci. Byl na cestě k přeformátování na něco nového a nevídaného (a mnohými nevítaného). Budil dojem, že ho vedou lidé, kteří neví co činí a ani si to neuvědomují.
Asi jako ten pán co padá z Eifelovky, je v půlce letu a říká si, ten výtečný rozhled, Paříž jako na dlani a tak nádherný čerstvý vzduch. Ale všeho toho dočasu.
Vlastně neodpovídám na otázku o světu, ale o euroatlantické civilizaci. Asie, Afrika a Latinská Amerika budou mít jiné starosti a jiné pohledy.
Tak to světě chodí, jeden odchází a druhý přichází, každý chvilku tahá pilku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Evokoval jste mi ten příběh o tom, jak Jeden a Druhý vyjedou do třicátého patra věžáku, vylezou na střechu a skočí. Letí, letí, rozhlížejí se, klábosí a těsně nad zemí se přikrčí, odpruží dopad kolenama a hned se rozběhnou znovu do výtahu. Když si to zopakovali několikrát, přijde k nim Třetí a ptá se, jak že to dělají? Jak to, že se nezabijí. "To máte jednoduché," odpoví mu Jeden jako Druhý. "Vždycky se musíte včas přikrčit a odpružit dopad v kolenou."
Třetí váhá, drbe se na zátylku, ale když vidí, jak si První i Druhý dali další kolo, sebere odvahu a vyjede na tu střechu s nimi. Rozběhne se, skočí, přikrčí se, koleny chce pružit - a zabije se.
"Ty, hele," kouká na to Jeden s Druhým z výšky. "Nezdá se ti, že jsme docela svině, na to že jsme andělé?"

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten svět nebyl tak špatný - bezte se jeste preptat tech statisicu, co maj na krku v prumeru pet exekuci. Napriklad.

Kdyby koronak vedl k zmene exekucniho radu, zruseni solarniho tunelu, cirkevnich tunelu atd, tak by to bylo nakonec plus.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Když je někdo idiot, dá na televizní TV reklamy (půjč si u nás, půjč si u nás, půjč si u nás - je to snadné, je to snadné, je to snadné) a zadluží se kvůli nové TV nebo dovolené nebo nezaplacené pokutě... nebo...
Je zajímavé, že ti pitomci mají exekucí pět, jak píšete, nikoliv jednu, což se (možná) může nějak stát.
Je zajímavé, že ze zdejších návštěvníků u Vidláků na dvorku nejspíš nikdo exekuci nemá (vy možná taky ne), alespoň se o tom nikdo nezmínil. Nejspíš to nejsou pitomci...

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ocitnout se v problémech znamená stigma a exkomunikaci. Kdykoli; ti, co se zaklínají tím, že takoví nejsou, lžou.
Tato společnost je po třiceti letech "svobody a demokracie" zcela empatieprostá a jedince ocitnuvší se v problémech bez milosti eliminuje. Ojedinělé případy ochoty ÚČINNĚ pomoci jen potvrzují pravidlo.
PROTO se osobní problémy nedávají "na sklo".

Co se zadlužování lidí týče - mnozí si půjčují právě proto, aby nebyli exkomunikováni a eliminováni.
Protože pak zůstanou SAMI, což je pro společenské primáty to nejhorší, co je může potkat.
Mnohé kultury dodnes používají ekomunikaci jako nejvyšší trest za nejhorší zločiny.
Ve "vyspělých" kulturách je exkomunikace trestem za "neúspěch, selhání". Velmi účinným. A nikoho absolutně nezajímá, co a proč se vlastně stalo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže idiot si koupil telku přes půl stěny v obýváku, aby nebyl exkomunikován.
Nezaplatil pokutu v HMD, aby nebyl exkomunikován.
Zaletěl si na dovolenou do Egypta, aby nebyl exkomunikován.
Nejde tedy v žádném případě o neschopnost odložit spotřebu. Konečně jsem to pochopil, díky.
Mějte se mnou trpělivost a nevnímejte, prosím, mé pitomé argumenty.
:-)

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

a pokusit se smířit vaše jen zdánlivě protichůdná stanoviska?
Godot má pravdu v tom, že popsané jednání je blbost. Jednoznačně.
Občan má pravdu v tom, že lidé, kteří jsou do takového sebezničujícího jednání dotlačeni, skutečně existují.

Pravdu máte oba.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

vydržet. Já vás prostě do těch koulí nakopnout musím, když mi je tu nabízíte!!!

Jste neschopný, starý a škaredý hlupák. Vůbec ani netušíte, že mít aspoň jednu tajnou, malou, chytrou, krásnou a mladou exekucičku je věcí naprosto nezbytnou, pokud chcete být in a lůk a já nevím co ještě.
:-)))

Jinak Občan má samozřejmě pravdu. Ani netušíte, kolik jsem ztratil "přátel", když jsem vyházel z baráku "značková" auta, která akorát žrala prachy (bylo naštěstí jen jedno a jen trochu).

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale samozřejmě chápu, že je pro Vás pohodlnější opakovat donekonečna tuto demagogii, jež se v ČR stala sociálním dogmatem. Hlavně nemuset přemýšlet o stavu společnosti.

Ubezpečuji Vás, že je mnoho úplně jiných a zcela nekonzumních důvodů zadlužování populace. Počínaje bydlením a konče zoufalou snahou dočasně nezaměstnaného nepřijít svou sociální skupinu.

Nu, své "argumenty" jste si ohodnotil sám.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Budu na tom podobně jako Godot - předkoronvirovému světu jsem rozumněl a uměl jsem se v něm pohybovat. Moje obavy z nového světa pramení především z toho, že jeho podobu budou budou zase vytvářet odněkud, kde na to nebudu mít pražádný vliv. A i když jsem ještě nepřekročil čtyřicíctku, jsem spolu s Nohavicou příliš starý než abych věřil v revoluci. 

Na druhou stranu uznávám, že na změnu už bylo dlouho zaděláno a náš svět se vydal směrem, který si nepřála žádná většina v Evropě.  Svým způsobem mohu cíti satisfakci, když vidím, jak se našim pravdoláskařům rozpadá v co dlouhodobě věřili. Ale jak už jsem mnohokrát psal, i když hradby Jericha padly pouhým křikem, pouhým křikem se nedá nic postavit.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Předkoronavirovému světu jsem přestával rozumět. Teda já jsem rozuměl v devadesátkách, i ještě na začátku století. Svět byl jasný - levice, pravice, parchanti, darebáci, aféry, průšvihy, zlodějiny - všemu jsem rozuměl. Nesouhlasil, rozčiloval se, ale rozuměl.
To se začalo lámat někdy kolem 2010 (zdůrazňuji - kolem). Najednou vzal ten svět švunk někam, kde jsem mu přestával rozumět, začaly se prosazovat postupně víc a víc kraviny politické korektnosti, gender, LGBT+-*/, vina bílého muže, pak Ukrajina, to byl velký zlom. Ne že by se takové praktiky neděly předtím nebo jinde, ale UK byla tak nějak nadohled a tak jsme to viděli jaksi přes plot, než když jsou řízené převraty v Jižní Americe. A pak to jen nabíralo na otáčkách, a vyvrcholilo to (zatím) Gretou a gríndýlem. Tomu světu jsem teda už fakt nerozuměl.
Daleko zajímavější ale je ta nenápadná podotázka, jak se svět změní, a jestli mu budeme rozumět víc, nebo míň.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

Najednou vzal ten svět švunk někam, kde jsem mu přestával rozumět, začaly se prosazovat postupně víc a víc kraviny politické korektnosti, gender, LGBT+-*/, vina bílého muže, pak Ukrajina, to byl velký zlom.

Cemu jste na tom nerozumnel proboha?

Kdyz chcete nekoho znicit, no tak na nej utocite ze vsech stran. Proto ze podporuji vsechny mensiny, rasove, nabozenske, sexualni. Porad se mu neco vycita. Duvodem jsou moc a penize.

Je to tak jednoduche.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Bill Gates virus 19

Zatím bez slepic

přestával rozumět a předtím to bylo v poho?
Co jste dělal, když se v devadesátkách demontovala Jugoška? Seděl si na svém vlastním vedení?
Vždyť to je furt dokola, stejná schémata, stejné postupy, stejně debilní kecy, které musí prokouknout průměrný šimpanz už při druhé repríze (tedy při třetím průseru).
A že těch průserů za posledních třicet let nebylo málo...

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Pane Targus.
Správně souhlasím.
Ono to sice s tou demontáži začalo v SSSR a další děje tomu odpovídají,nebo jak někdo píše,pomalé vaření žáby.
I tento výplach mozků,pomoci koronaviru je toho důsledkem,nic jiného,by tak nepřevrátilo světovou ekonomiku.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ona se v devadesatkach demontovala i CSSR.

Obrazne i doslova.

Doslova to byly ty tovarny, po kterych tu mame ruiny, zplanyrovane pozemky a vselijak zkonvertovane tovarny, hute, cukrovary, sila atd.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Anonym.
Také dobré připomenutí.
Jen je potřeba dodat,kdo u toho stál a kdo je řídil,snad si na více jmen vzpomeneme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

viagra with prescription online <a href=" http://viagracnd.com/# ">guarantee viagra next day in the us</a> - buy viagra on line?
https://viagracnd.online# fast working viagra
viagra shop canada over the counter <a href=https://viagracnd.online#>how much viagra should i take the first time?</a> how well does viagra work

Zatím bez slepic

ivermectin oral solution <a href=" http://ivermectinon.online# ">generic stromectol</a> - п»їorder stromectol online

Zatím bez slepic

where to buy clomid <a href=" http://clomidgtr.com/# ">where can i buy clomiphene</a> - purchase clomid

Zatím bez slepic

viagra without a doctor prescription <a href=" http://viagragtr.online# ">sildenafil</a> - over the counter viagra

Zatím bez slepic

buy zithromax without prescription online <a href=" http://zithromaxizi.online# ">buy zithromax</a> - zithromax 250mg

Zatím bez slepic

ivermectin drug <a href=" http://ivermectincovi.com/# ">ivermectin price usa</a> - ivermectin 4 tablets price

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je zajímavé, jak se PAL snaží dávat mizerné hodnocení 1 slepice. Píšu zd eprvní a Vidlákův článek už stihl nabrat 2 jednoslepice. Elfíci se snaží a sedí u compu s úderem půlnoci, jako kdyby měli strašit na hřbitově.
PAL prohrává z důvodu, že připomínají dogmatickou sektu. Nebo komunisty v době 50. let a stalinských procesů. Za každou cenu chtějí nepřítele zničit, rozdrtit na prach a hledají i ve svých řadách ty, kdo vybočují z řady a nevěří svatým slovům jejich prorokům, teď těm z Letenské pláně. Proto jich je tak málo a nemohou oslovit skupinu vlažných příznivců PAL, co ne se vším hlásaným PAL souhlasí. Vlastně se sami vyčleňují ze společnosti, je jich méně a méně a nakonec zůstanou jako kůl v plotě. Disidentská minulost, kterou považují za jejich největší zbraň a morální oprávnění, je i jejich prokletím, které je vyčleňuje ze společnosti pestrých názorů a znemožňuje jim získat další příznivce.
Pro ně jsme Pepové Koblihové, Zemanova sekta, a v podstatě nám nedávají na výběr. Buď patříme do jejich tábora PAL nebo jsme automaticky řazeni do tábora Babišovců a Zemanovců. Nic mezi tím pro PAL neexistuje.
Jen je divné, proč se diví, jak málo lidí oslovují nebo jim věří. Vinu hledají zásadně u té většinové společnosti, která podle nich prostě není dost dobrá, aby ocenila jejich přeúžasné myšlenky. Podobají se radikálním husitům v 1434. Tak je katolíci a umírnění kališníci vyvraždili u Lipan. V dnešní době PAL jen voliči jednou pošlou mimo parlament a zapomenou, že kdy existovali. proč také vzpomínat na lidi, co umí jen nadávat ostatní populaci, jak moc je hrozná, nedemokratická, zaostalá, nedostatečně proevropská, promigrační vítačská, apod.
Škebloni a elfové všech zemí, trhněte si lasturou a nohou!

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moc paranoik, jednu slepici jsem dal taky, dnesni clanek je podle me blabol od a do z, vidim sice co nekde v dáli v mlze a jeste za lesem asi Vidlak chtel rici, ale tentokrat nejak to nedal. Jak obdivuju, ze dokaze dat na papir, ze mi spatne celist a rikam si, proc neco psa/rikat, kdyznemam retoricke schopnosti ani z 10procent jako Vidlak, tak tzentokrat to je napsano, tak ze je to blabol.

Takze vidis 2x 1 slepici a myslis, pritom jednu jsem dal napr. já ;)

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)

Tak s tím jsem nepočítal. Ale to, že jsem ohledně elfů paranoidní ještě neznamená, že po nás nejdou.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravidlo 40:
Pokud máš pocit, že po tobě jdou, je to pravda.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Vrabčák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nesouhlasím, pravdu má Gerd, tvoje pravidlo nebere v potaz možnost, že i když máš pocit, tak po tobě nemusí jít, Gerdovo to umožnuje ;) Negace logických výroků byli vždy vyšší divčí a obdivuju ty kdo to dávají z patra.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

pravdu? Implikace je pravdivá vždy kromě případu, kdy výchozí výrok je pravdivý a cílový je nepravdivý - není to tak?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Cituju gerda:
"Tak s tím jsem nepočítal. Ale to, že jsem ohledně elfů paranoidní ještě neznamená, že po nás nejdou."

Gerd říká, že i když trpíš paranoiu může nastat situace, kdy po tobě jdou.

Cituju Vrabčáka:
"Pokud máš pocit, že po tobě jdou, je to pravda."

Vrábčák tvrdí, že když máš pocit, tak 100procentně máš pravdu.

Ted si polož sám otázku, zda reálně Gerdův text odpovídá realitě nebo ten vrabčákův... A polož si otázku může z výroku Gerda dostat vrabčák ten svůj "něco jako upřesnění/implikaci"???
Impolikace je pravdivé pouze a jenom, když je udělána správně logicky jinak může být špatná jako jakýkoliv logický úkon, proto se u právníků dřívé děllali testy jestli na to mají mozek, tedy, že umí implikovat výroky ;)
Proto obdivuju ty lidi co to dají na první dobrou a nepotí se na zadku půl hodinu potom a ještě bůhví jeslti se nespletli jako já. Ale i já dokážu vidět, že s Gerdova vrabčákův nedostanu a i já vidím, že gerdův výrok platí v reálném světě, ale vrabčákům je jenom v pohádkách ;)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

takže nás oba dva straší... jeden nás straší nereálným bubákem se strašidelným xichtem a rezatou mačetou a druhý nás straší reálným chlapíkem se strašidelným xichtem a rezatou mačetou. Výsledek obou případů je stejný - my se bojíme, akorát v jenom případě jsme idioti protože bubáci přece nejsou, a v druhém jsme idioti, protože kolem nás žádní chlapíci s mačetou taky nejsou... Chápu to správně?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A četls co jsem napsal? Já psal, že náš straší? Ani čárku ;)

To píšeš ty teď ;) Takže to s tou mačetou a pak nějaké důsledky a tedy jestli chápeš správně to o tom strachu a mačetách? To si musíš říci sám, to jsi rozvinul a napsal jenom ty a jestli svoje slova správně chápeš si musíš říci ty sám ;)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jj, je dobré mít zpětnou vazbu, že fakt může nesuhlasit i někdo kdo není elf, člověk pak je více při zemi, ale napsat pravdu znamená, že se to někomu nebude líbit viz že jsem hned dostal jednu slepici taky :D

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Ode mě ta jedna slepice nebyla. Buď dávám plný počet 5 slepic nebo se zdržím.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

o paní Albrightové, tak bylo vše v pořádku, že? Ale když to někdo kritizoval, byl odsouzen jako pravdoláskař pohrdající lidem.

To je Vidlákov, LAN vítězi na plné čáře.

Průměrný počet slepic: 2.3 (31 hlas)

není žádná paní, ale prachobyčejná vychytralá babizna, co se napakovala v Kosovu. Po skončení války o Kosovo získala její firma Albright Group podíl v kosovském mobilním operátoru Ipko. Později tento podíl prodala slovinskému Telekomu. https://cs.wikipedia.org/wiki/Madeleine_Albrightov%C3%A1
Škeblové všech zemí, trhněte si lasturou!

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

tak to jo.

A co teprve její otec:
Bohata Rakouska rodina vyhrozuje legalni akci Madeleine Albright, the American secretary of state k vuli sbirce obrazu a starozitnosti,ktere Albright otec odvezl do US. Albright otec podle Karl Nebricha,ukradl miliony dolaru umeni a nabytku. Nemohu uverit, ze US statni sekretare tesi jist stribrem me rodiny. Philip Harmer pravnuk Nebrichuv ..
London March 28, 1999 UNITED STATES
http://www.fpp.co.uk/online/99/03/STimes290399b.html

Některým politikům by se slušelo spíš mlčet.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak proč to neberete vážně! Napsat deset nebo dvacet základních potřeb, sečíst to pod sebou jako školácký počty, se všema našima dcerama a synama a dělat na tem. Tak primitivní součet vám dělá potíže. Roušky se už nestydíte, tak do teho, kua. Nebo přinde Sibiř k nám a budete valit bulvy.

Režné žito
https://www.youtube.com/watch?v=pgpdFoSg3kI

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

musí zvítězit nad lží a nenávistí, i kdyby to byly fejkñůsy a Vašek byl notor.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

i kdyby samy byly fejkñůsy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)