Pomoc, vlk je tady!

Autor
Štítky

Dnes si po dlouhé době pokecáme o kovidu.  Asi to ještě není naposled, ale rozhodně se toto téma bude postupně vytrácet spolu s epidémií. Můj prozatím poslední článek na toto téma hovořil o tom, že ten Omikron u nás vlastně ani nerozpoznáme a i když se nenaplnil úplně, kromě velké epidemie pozitivních testů už se vlastně nic vážného nestalo. Omikron byl sice nakažlivější, ale mnohem méně vražedný než ty přechozí varianty. A teď klesá už i on.

Omikron zvládnul už jen to, že nám celkem hezky odhalil, jak přemýšlí Válek a s ním celá vláda. Ještě stihli vymyslet pracovní karanténu, stihli v nemocnicích zkrouhnout personálu kovidové příspěvky... a protlačit ve stavu legislativní nouze pandemický zákon, který napsali tak pěkně, že to vymazalo všechny povolební ústupky. Jo, dokud byl u moci premiér oligarcha, tak byl návrh mnohem mírnějšího pandemického zákona útokem na svobodu a teď, když jsou u moci oni, tak je mnohem tvrdší pandemický zákon potřebný, aby fungovala ta chytrá karanténa, která nikdy nefungovala.

O znění tohoto pandemického zákona jsme byli mnohokrát informovaní. Slyšeli jsme od mnoha veřejně známých osobností, jak může být použit i zneužit. Nebudu to všechno opakovat, je to zbytečné, jen to shrnu... Při aktivaci pandemického zákona může ministr zdravotnictví vlastně všechno, soudy do toho nebudou kecat a rušit opatření, prostě pokud si potom vláda zachce třeba povinného očkování, tak to hladce udělají.

Hele a nic... Žádný větší odpor. Pár demonstrací od Chcíplého psa, pár titulků na Alternativě, jedna petice se sto tisíci elektronickými podpisy... ale žádná masovější demonstrace nad padesát tisíc osob se neodehrála. Samozřejmě tomu média i napomohla, ponechala to celé víceméně bez povšimnutí, ale v dnešní době internetu a fejsbůku si vystačíme s vlastními zdroji. SPD sice vydržela obstrukce docela dlouho, ale dneska už si na to nikdo ani nevzpomene.

Vláda si klidně mohla celou věc protlačit zrychleným čtením ve stavu legislativní nouze a zřejmě jsou si celkem jistí, že právě tohle jim preference fakt nevezme. Lidi už mají jiné starosti, koukají jak zaplatit za plyn a elektriku, koukají, jak šlo jídlo o 30% nahoru, koukají, jak jede Lipavský dělat hrdinu na ukrajinskou frontu, přemýšlejí, jak si říct o zvýšení platu... a nějaký pandemický zákon? Dejte mi pokoj... vždyť brzy už žádná pandemie nebude a bude po všem ne? Můj bratr si v Praze zašel do svého oblíbeného kiosku koupit balení respirátorů - nemají. Je prostě konec.

Víte proč to takhle dopadlo? Proč pandemický zákon víceméně skoro nikoho nezajímá? Proč nevzbudil patřičný odpor? Proč  lidi celkem dobrovolně dovolují, aby kolem nich udělali bytelný plot s ostnatým drátem a stačí jim, že branky jsou ještě otevřené?

Protože to prostě bylo už mockrát. Příliš dlouho se volalo: "Pozor vlk". Nejprve žádný covid neexistoval a všechno byl jen mediální výmysl. Pak existoval, ale nebyl horší než chřipka. Pak teda byl horší než chřipka, ale neumíralo se na něj. Pak se na něj teda umíralo, ale umíralo se s covidem a ne na covid. Pak se ukázalo, že za roky 2020 a 2021 zemřelo o cca 15% lidí víc, než je dlouhodobý průměr. Pak se veškeré síly přesměrovaly do boje proti očkování. Kdybych měl dát kupříkladu na diskusní příspěvky na Pravém prostoru, tak jsem měl být už třikrát mrtvý.  Nejprve mi prorokovali, že umřu tři měsíce po očkování. Pak šest měsíců, pak do několika let. Nakonec říkali, že umřu na třetí nebo čtvrtou dávku. O tom, že jsem očkováním zmrzačil svojí dceru, to ani nebudu popisovat. Tenkrát jsem ztratil víru, že by alternativa někdy měla sílu prosadit u nás nějaké změny.

I politici to tak měli. Trikolóra a Volný se na covidovém tématu spolehlivě vyhodili ze sněmovny a Volný vzal sebou ještě i Lipavskou, která uměla v radě ČT na lecos upozornit. (Nevíte jak to teď dopadlo? Volného měli vyhodit z Volného bloku... Nějak o tom není slyšet).  Okamura se připravil o dost hlasů, protože covid jako téma volbám nedominoval. Dominoval jim Babiš.

Já se vůbec nedivím, že toho lidi mají dost. Příliš často slyšeli, jak jde o jejich práva, jaký komplot se na ně chystá, že je to primitivní mediální šmíra. Hele... a ono to vůbec primitivní nebylo. Pokud to byla šmíra, tak řádně komplikovaná a dobře sehraná. Tak dobře, že všichni rádoby vlastenci vystříleli munici dřív než došlo na rozhodující útok.

Bojovníky za práva lidu a právo na život bez roušky a očkování pěkně dva roky povodili blátem, nechali je honit za návnadami, rozptylovat jejich síly, nechali lidi přivyknout tomuto stavu, ukázali na všech těch Landech a Volných všechno nejhorší, co na nich bylo. Zařídili, aby po dva roky zaznělo v České televizi vždycky jen těch osm nejblbějších vteřin z dvouhodinového rozhovoru.

Nechali je křičet, že nikdo neumírá a že v nemocnicích je to jen habaďůra. Nechali je dokolečka dokola mobilizovat jejich věrné, až jich většina odpadla. Počkali, až si neustálými výzvami do boje zničí morálku svého vlastního zázemí. Počkali až už toho běžní civilisté budou mít plné zuby, protože prostě musejí chodit do práce a musejí nakrmit děti. Nechali je, aby vypjatou protiočkovací rétorikou o zrádcích, co se nechali naočkovat, zdecimovali své vlastní příznivce.

A pak, když epidemie končí, když medicínské důvody pomíjí, když se nezahlcují nemocnice, tak přišel finální šach mat. Všechny ústupky byly jen obětovaní pěšáci pro vybudování rozhodující pozice pro finální tah. A odpor žádný... protože po všech těch výzvách do boje už toho lidi mají plné zuby.

Nepochybuji o tom, že pandemický zákon projde i senátem a bude podepsán. A nepochybuji o tom, že bude pěkně založen v matrixu a použit v té nejblbější možné chvíli. A nepochybuji ani o tom, že bude možné ho použít i jindy než jen při pandemii. To bych se divil, kdyby tam nebyla nějaká klička.

Ale na odpor je pozdě. Byl vyplýtván v době, kdy se teprve stavěly pozice. Byl vyplýtván nesmyslně a hloupě. Byl vyplýtván na malé šarvátky, které vůbec nebyly důležité. Je jen smutným konstatováním, že ještě v říjnu byli leckteří zdejší diskutéři ochotni tvrdit, že Volný vyhraje volby, a už v únoru ani nevíme, jestli ještě existuje jeho vítězný Volný blok.

Nebýt těch zkurvených dvou let, nebýt těch nesmyslných mobilizací do boje proti realitě, tak by to dneska mělo větší ohlas. Tak velký, že by se ten zákon teď dal zvrátit. Teď mohou všichni jen sedět a zjistit, že je všichni politici zradili a ti co nezradili, ti zase podělali na co přišli. Hotovo. Proč? Protože vlk měl přijít už hodněkrát…  když pak doopravdy přišel, nikdo už tomu nevěřil. Bylo tolik demonstrací proti covidu, že běžný pracující člověk už nemá šanci rozlišit, o co jde tentokrát.

Jo na konci všeho nebudou miliony mrtvých na vedlejší účinky očkování. Také nikdo nepřijde se senzačním odhalením, že statisíce doktorů a sestřiček jen tajtrlíkovali v nemocnici, aby veřejnosti nakukali neexistující pandemii. Na konci všeho bude nový pandemický zákon připravený pro budoucí utahování šroubů na něčem úplně jiném než na covidu.  Na konci pandemie je mnohem sjednocenější líbodémo a  mnohem roztříštěnější alternativa.  

Všimněte si, jak hladce se to stalo. Jak jednoduché to nakonec bylo. Ale takhle to ve válce prostě je. Hurá útoky nadšených hurá vlastenců byly směřovány proti špatným kótám. Munice se vystřílela zbůhdarma, armáda se unavila, morálka klesla, několikrát se sama zdecimovala a když pak přišel skutečný protiútok, tak už nebyly síly na další hurá.  Veřejnost si na neustálé zvuky palby dávno zvykla a teď se ještě v televizi vlastně celkem s chutí podívá, jak vypadá poslední odpor u zdi komunardů.

Ale nemůžete říct, že jsem vás nevaroval.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (154 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Já bych to celé interpretoval jinak.

Toto je výsledek toho, když veškeré "aktivity" jsou redukovány na pouhé přeposílání zpráv, videí, emocí a "motáků v moderní podobě". A žádná strategie, žádný reálný postup.

Lidská psychika není dělaná na virtuální štengrování bez nějaké materiální podoby v materiální realitě. Lidská psychika získává informace (tedy tak to příroda zamýšlela) proto, aby následně s nimi nějak naložila. To jest, aby se člověk nějak rozhodl pro svůj postoj, strategii, akci. Jenomže v tomto (i mnoha dalších) případech v ničemu nedošlo - takže šlo jen o vybičovávání emocí.

Úplně stejně špatně začíná dopadat celá plejáda alternativních webů, kde vlastně jde jen o PLANÉ informování, často i polopravdivé (a to jsem velice shovívaný).

Podobně dopadá i celá řada filozofů, sociologů a intelektuálů - neb čtení a prodávání knih, debata o filozofických tématech či sociologických hypotézách a autorech - je planá, pokud dál NENÁSLEDUJE NIC DALŠÍHO.

Celý svět je zahlcen přehršlem a vaty slov, emocí, názorů, teorií, hypotéz. Ale to je jenom teorie. To je jako kdyby muž namísto oslovení ženy, která se jí líbí jen platonicky snil, a zůstal až do smrti panicem, který neřekne žádné dívce či ženě, že jí miluje. Jen spřádal marné a uhozené teorie o lásce až do rakve, a nikdy to v nic neproměnil.

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

Toho bacila nemam rád s těmi dredy mi připominá piraty."Jak se daři" ptám se ho.
"Už to neni jak to byvalo,slabnu,asi se budu muset přihlásit na pracovni úřad! Doktore poslouchejte vy jste v Parlamentu pečeny vařeny,Teď se tam uvolnily nějake ty křesla ,co myslite nemohl by si tam sednout?"
Ještě vice jsem se namichnul a tak se ho ptám"JSTE DEBIL?"
No a on odpověděl " JE TO TAM PODMINKA"?
Tady jsem rozhovor přerušil a zamšleně jsem šel dále,co když má ten bacil pravdu,co budeme dělat?

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

že oba pohledy jsou správné. Vidlák uvažuje, že alternativa vystřílela munici předčasně, vy, že samotná filosofie a písmenka revoluci nedělá. Vlastně se to doplňuje. Alternativa se utopila v záplavě písmenek. V době, kdy kovid reálně kosil lidi a zavíral nemocnice psali o chripicce a teď, už to nikoho nezajímá. Nikdo ničemu nevěří. Jedná bombastická zpráva překrývá druhou. Více filosofie, neznamená více moudrosti. Více slov, ještě z nikoho nedělá Shekespeara. Ani znalost všech súter a tanter z nikoho buddhu neudělala. Musíte ohnout kolena a sednout si na meditační polštářek... 

Jeden reálný příklad- v práci nejhlasitější, nejagresivnější a nejhloupější antivaxer měl spoustu odvahy a energie seřvat prodavačku, když po něm chtěla roušku. Když po něm chtěl totéž policajt, měl ji na hubě během jedné pikosekundy. Třešničkou na dortu pak bylo, když jiný antivaxer mobilizoval k podpisu petice proti pandemickému zákonu. Nic prý podepisovat nebude. Všech třech události jsem byl očitý svědek.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

To se včil nehodí, dnes vládne cofid.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlada ukaże simulantům konečnê spravnou cestu! A spravne je i jednani pana Vidlaka s tou ANNOU hušickou.Take zakažeme Pjakina ten dobytek zas řadi.Jen se podivejte jak jsme ho nastali ,misto pomlček jsme mu dali čarky a hned se vi co chysta ta klika rusaků a zradců!

https://outsidermedia.cz/otazka,odpoved,v,v,pjakina,ze,dne,31,1,2022/

Vidite to? Ne? To všae je fašisticka propaganda toho PUTNA!

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

To se přece od nich dalo čekat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Munice se vystřílela zbůhdarma, armáda se unavila, morálka klesla.
Něco mně to připomíná.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Připomíná to stresovou reakci "bojuj nebo uteč", která připravila lidské tělo k výkonu - a nic. Tělo je zaplaveno adrenalinem, stresovými hormony, tělo napumpovány k akci - a co s tím teď?

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Mám rád Vidlákův blog. Je to jediné místo na českém internetu, které znám, kde má smysl o něčem diskutovat. Vidlákovy články mají hlavu a patu a zejména logiku, což oceňuji. S jednou výjimkou - když přijde téma kovid. V tu chvíli logika padá a zůstává snaha Vidláka zmanipulovat vlastní názor, řekl bych.

Dnešní článek lze shrnout takto: Dříve jsem vládě odporovat nechtěl, ale dnes už je na odpor bohužel pozdě.

Před chvílí proběhla na ČT24 reportáž z Číny. ČT24 v hluchých časech občas vypustí informace, které by v hlavním vysílacím čase cenzurou nikdy nepřošly. Kromě panoptického divadla okolo kovidu na olympiádě, které není až tak důležité, zaznělo toto:
- čínské úřady neváhají uzavřít do kompletní karantény 4-milionové město kvůli 10 případům kovidu.
- po celé Číně jsou lidé násilně internováni do plechových buňěk na 21 dní karantény a tam jsou totálně izolováni. První žalář je zdarma, druhý a další vždy platí samotný internovaný za cenu nového ajfounu.

Vidlák správně odhaduje, že pandemický zákon, stvořený šestikoalicí (5+Babiš), bude použit. Nedomýšlí ale čínských konců. Co se vlastně musí stát, abychom v režimu totalitní Číny neskončili? Já to nevím. Víte to někdo?

Průměrný počet slepic: 4.3 (50 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neplačte, sami jste si to zavinili... :-)

Když na začátku bojujete proti epidemii tím, že neexistuje, ale ona existuje, když tvrdíte, že lidi neumírají, ale oni umírají, když tvrdíte, že je to jen habaďůra, ale ona není, když tvrdíte, že se v nemocnicích nic neděje, ale ono se děje, tak se nemůžete divit, když pak jednou máte pravdu, ale už vás nikdo neposlouchá.

Průměrný počet slepic: 3.2 (44 hlasů)

Vidláku, lžete. Aby jste obhájil neobhajitelné.
Nebo žijete v jiné zemi.

Průměrný počet slepic: 3.5 (37 hlasů)

Myslím, že postačí odkaz na můj text z loškého dubna:
https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/nikdy-neni-pozde

Snad je z něj zřejmé, že jsem kovid nikdy nepopíral a že jsem hledal smysluplné cesty řešení. Ostatně, čas mi dal za pravdu. Dnes to samé, co je v mém starém článku, říkají exponenti alternativy - že chybí diskuse s oponenty a vláda tlačí kovidovou agendu přes mrtvoly, obrazně i doslova. (Zatím alternativa veřejně většinou nedodává, proč. Že vláda může dělat jen to, k čemu má zadání.)

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

S těmi podrazy a manipulacemi se musí přestat. Ve svém okolí jsem nezaregistroval, že Covid není. Zaregistroval jsem, že celé to je podvod - nikoliv proto, že by Covid neexistoval, ale proto, že v něm nejde o zdraví na prvním místě.
Zastánci Covidu to umně přetransformovali na popírání existence Covidu, což není a nebyla pravda, z těch co ukazovali na fakta udělali konspirátory.
Hlavní body:
- do Covidu platilo, že pro vyhlášení epidemie musel počet nakažených překračovat nějakou hranici - dokonce na to byl a je zákon. Při překročení hranice pak epidemický stav automaticky vyhlašovaly hygienické stanice. Ta hranice byla 1.600-1.800 případů na 100.000 obyvatel. Měl bych skromnou otázku - proč tedy epidemii nevyhlásila hygiena jaksi automaticky? Není to náhodou proto, že kritérium pro vyhlášení nebylo dosaženo? A v tomto bodě se řeklo, kdo na toto poukazuje, ten POPÍRÁ existenci Covid. Což je lež, ten kdo na to poukazoval, nepopíral existenci COVID, jen poukazoval na fakt, že rozšíření nesplňuje kritéria pro epidemii.
- vláda chybějící případy pro automatické vyhlášení epidemie nahradila tvrzením, že se jedná o výjimečně smrtelný virus, na který zemřou všichni, krematoria nebudou stačit a budou mrazáky v ulicích. Zastánci této teorie dostali maximální prostor pro strašení v médiích, ti co poukazovali, že zatímní čísla tomu neodpovídají byli okamžitě onálepkováni jako popírači smrtelnosti Covidu. Opět manipulace a lež. Nepopírali smrtelnost Covid, jen poukazovali na data, která pro mrazáky na ulicích nehovoří. Pokud pro znalost hranice vyhlašování epidemie bylo nutné vyhledat a porozumět psanému textu, pak pro apokalyptickou vylhanou vizi s mrazáky stačily a stačí jen oči.
- krátce k očkování ... až do Covidu byl všeobecný konsensus, že úspěšným očkováním nazýváme to, co zabrání šíření nemoci, vč. samotného onemocnění. Samostatnou kapitolou je doba vývoje a testování vakcín. Jaký je reálný stav vidí dnes každý. Vakcíny proti Covid jednoduše nesplňují ten dříve ustálený konsenzus a kdo na to poukazoval byl opět onálepkován jako blázen a hlupák, který ani nepřeje moderní vědě.
- Covid je první onemocnění, kdy se léčilo vyvoláváním maximálního strachu, zakazovalo se léčení, z léku oficiálně schváleného pro použití u lidí se šmahem udělal lék JEN pro použití u koní, začalo se vyšetřovat po telefonu a v podstatě se ochromily operace a běžná lékařská činnost. Ve svém blízkém okolí mám dva případy starých lidí, kteří jsou ještě dnes tak vystrašení, že odmítají vycházet ven a přijímat členy své rodiny. Dnes už nikdo nespočítá, kolik lidí předčasně zemřelo díky tomu, že byli exemplárně vystrašeni a přestala se v podstatě poskytovat zdravotní péče (klasickým způsobem) vč. operací. Každému je jasné, že už jen za této situace musí dojít ke zhoršení zdraví populace a zvýšenému počtu úmrtí. A do toho virus, na který se reálně umírá a který doslova a do písmene nahradil do té doby známou chřipku. A přesto došlo tuším "jen" k nárůstu zemřelých o 15%. jen mám v uvozovkách, protože je cynické zvýšení úmrtí označit "jen", ale v tomto případě nemohu jinak. Samozřejmě všechny byly označeny jako důsledek Covid - což je podstatě pravda, protože umírali jistě u lidé na necovid, ale kteří nebyli ošetřeni/operováni kvúlivá hysterii kolem Covid.
Pokud se tradovalo, že "Biľaka nepuštět na saka", pak bych si dovolil napsat, že některé známe osobnosti alternativy "nepouštět na Covid"

Vidláku - máte s bratrem k dispozici asi dost přesnou statistiku, proto bych měl jednoduchou prosbu: Vyznačte den, kdy měla být epidemie vyhlášená hygienou podle pravidel ustálených do Covid hysterie.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Epidemie

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)

In reply to by D. Dvořák (neověřeno)

Trvalý odkaz

"S těmi podrazy a manipulacemi se musí přestat." Naprosto souhlasím a velmi bych to uvítal.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně, ale nejsem si jist, zda panu Dvořákovi dojde, že to platí i pro něj.

Průměrný počet slepic: 1.3 (15 hlasů)

Náš pokrok vpřed zajistila v podstatě diskuze a tříbení faktů.
Uvítal bych, kdyby jste mě opravil v tom, kde si myslíte, že manipuluji a nemluvím pravdu.
Něco jako - mražáky v ulicích je pouze Váš výmysl, rovněž není pravda že Ivermectin, který je dlouhodobě odzkoušen jako bezproblémový lék s použitím a povolením pro lidi se pod stejným názvem prodává i jako veterinární přípravek pro koně, že se neomezovaly operace nebo tak něco ...
Prázdný náznak že manipuluji a lžu nepatří do věcné diskuze.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by D. Dvořák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tenhle komentář by si zasloužil být zveřejněn jako článek. A v podstatě není se základní myšlenkou Vidlákova článku v rozporu. V jednom se ale Vidlák mýlí, jestli si myslí, že se to všechno tak nějak přihodilo hloupostí těch, co odporovali proticovidovým opatřením. Ne, celý ten proces byl takto nadesignován záměrně a čelit tomu prakticky nešlo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vidláku, zde trošku píšeš "lež", jedním faktem je, že Vlastimil, když se ozval covid, tak se mu zatvělo a jel hlava nehlava, ale zase je pravdou, že jsi celou dobu stál za vládou a lidi jako ty nešli do ulic, nad pandemickým zákonem, který je namířen i na tebe, prostě oni tam byli, i teď vyšli do ulic, ale jaksi nepodporují je lidé jako ty ;) Takže nevystříleli=to je čistá lež, oni jim nevěří lidé jako ty ;)

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Ne proto, že by se mi zatmělo před očima, jak píšete.

Měl jsem za to, že se to žene do velkého průseru po všech stránkách a že to někdo chce a řídí zezadu.
A měl jsem za to, že je potřeba mobilizovat mlčící většinu a bránit se.
A měl jsem za to, že to pochopí dostatečný počet lidí.
A měl jsem za to, že zvednou zadky a přijdou na náměstí projevit svoji vůli.
A měl jsem za to, že vyjádří svůj negativní názor na kovidovou agendu ve volbách.

Nestalo se ani jedno. Kdybych měl použít smutné přirovnání, připadám si jako kovidista, který věřil, že vakcína brání nakažení, pak aspoň dalšímu přenosu, pak aspoň těžkému průběhu a nakonec aspoň smrti. Taky se ukazuje, že neplatí nic.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Vlastimile, z mého pohledu je situace kdy jedeš hlava nehlava ve skupině co se základem souhlasí a ty jim vysvětluješ dokola "vy to nechápete"...
Ono někdy 100x nic umořilo vola, tím nechci říci, že jsi vůl, ale když 100x něco budeš někomu řvát do ucha a to někomu, kdo v základu souhlasí, tak ho jenom nasereš ;)

Ale bud stát za tebou, že to co napsal vidlák, že je lež, na ulicích chodí lidé, že to ČT neukazuje neznamená, že to není jak píše vidlák "vystříleli", ukazuje to pouze, že Vidlák přestal poslouchat a začal tvrdit, že to neexistuje, že přistoupil=ČT propaganda ho dostala, ale i tak budu říkat, že kdž mě 100x zařveš do ucha, tak mě jenom nasereš ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

A dodám, klidně mě nasírej, když máš fakta, proč ;) Diskuse není o tom, že se poplácáme po ramenou a budeme si lést do zádele ;) , ale když budeš něco psát, 5x to samé stačí, 100x už je moc ;)

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

Za prvé: Nedomnívám se, že mlčením porazíme kovidismus.
Za druhé: Opakování je matka moudrosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

opakováním lidem co souhlasí je super, ale přesvědčit potřebuješ ostatní, takže je super, že opakuješ, ale je to házení hrachu na zeď...

Zatím bez slepic

A je svým způsobem roztomilé, jak se to někteří snaží okecat a obhájit neobhajitelné.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nerikam, ze to tak nekde neni, ale pred par tydny jsem se prave na kovidove restrikce ptal Tajwancu, zijicich v Cine. Ctyrech.
Podle nich, co pisete nebo hlasi CT je nesmysl.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes ČT24 cca 7:42

Dotazovaný byl ten jejich mladej redaktor (jméno si ještě nepamatuju) a odpovídal ochotně, věcně a dlouho.
ČT se pro nic za nic jistě na stranu konspirací jen tak nepřidává.
Možná někteří v ČT dostávají strach z kovidismu.
Čína je velká a koncentrační tábory jistě nebudou každému Tajwanci na očích.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

si samozřejmě řešení najde. Zažil jsem ji asi takto:
1. několik málo dní zcela beze spánku.
2. spánek v délce do tří hodin .
3. po přibližně měsíci bolesti v srdeční krajině, potlačitelné ibuprofenem.
4. účinek ibuprofenu je stále kratší, návštěva koronární jednotky.
5. Nastřelení stentu, zastavení nekrózy, po necelých dvou minutách odeznění bolesti.
6. Asi dva , tři dny pozorování pomocí wi-fi EKG, odchod na nádraží.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lipany?

:-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Dopis.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

„ … Naši předkové se na nás dívají! Osud našich potomků závisí na nás! Nemůžeme svěřit svůj osud západním loutkářům, drzým oligarchům nebo zkorumpovaným vládcům. …“

https://www.nasrestart.cz/ocima-radikalni-opozice/5098-bratrskemu-lidu-…

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

In reply to by Dopis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal to hezky. Klidně bych to podepsal.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Dopis (neověřeno)

Trvalý odkaz

a hodně to vystihuje situaci v roce 2014 na Ukrajině. Východní, jižní a s určitými výhradami, střední. (Na stranu opolčenců tehdy přešla, čili přešla a ihned se vzdala, v době, kdy branci, posílaní na Donbas, odmítali střílet na lidi na Donbase, celá brigáda od Žitomiru, západně od Kyjeva.) Většina lidí na UAádli. , si nepřála fašismus, zákaz ruštiny a konflikt s Ruskem. Pučisté si to mohli dovolit, jen kvůli bezvýhradné podpoře Západu v čele s USA.
Jak jde něco proti Rusku, tak jdou slavná lidská práva, stranou. Z toho plyne, že lidská práva, tak zdůrazňovaná USA, nejsou cíl, jen prostředek na dosažení cíle a to pouze tehdy, kdy se to hodí. Jindy je i fašismus dobrý.

https://blisty.cz/art/72608-vsichni-jsme-rusove.html

Z toho také plyne, že kdyby Rusko bylo aktivnější, nikdy by Banderovci východ UA neovládli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

A tento článek se objevil na BL, když ještě psali sem tam normálně. Zhoršovalo se to, ale ještě něco prošlo.
V roce 2015 už byly BL plně sorosovské a Čulda popřel v žurnalistice vše, co dříve hlásal. Bylo zřejmě potřebné, aby získali, v době krize na UA, dříve čtené, médium, protože lidé jednostranné propagandě nevěřili.
Čuldovi chtěli zrušit místo na univerzitě v Glasgow, jako nadbytečné. Tak zřejmě vyměkl. Dnes ho, za jeho cance, platí nadace Madelaine Albrightové, ale ve skutečnosti český stát, my všichni. Když dnes o vlku, to o Čulíkovi, vysvětlující jeho přerod o 180 stupňů, je pěkně zpracované na Vlkově Kose.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Dodatek: Proto jsem psal už měsíce o tom, že svět je zahlcen písmenky a informacemi, teoriemi a názory - ale bez praxe, strategie a profesionality takto, jak píše Vidlák, dopadne ÚPLNĚ VŠECHNO.

Dá se práskat písmenky, a nebo proměnit potenciál v reálný život.

Žádný další Ivo Budil díru do světa neudělá, protože je to jen další teorie, další hypotézy, další učená slova. A nikdo tu teorii, slova, moudré věty - nepromění v život a praxi.

Je přepísmenkováno, přemailováno, přečlánkováno, přefilozfováno, přeslovněno - žádná další písmena už nic nezvládnou. Už je to extrémní. Internet to velice usnadňuje, stejně jako všudypřítomná média. Ale tam to bohužel i končí.

Kdo dělá cokoli v praxi, kdo se pokouší o své vize (nefanaticky) v realitě - dokáže více. Protože váhy jsou příliš nakloněny na jednu extrémní stranu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

A co Vaše písmenkování na zdejším blogu? Není součástí toho přebytku písmenek? Nestačila by jich třetina?

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

Tento dnešní přehršel písmenek je poslední nálož. Od té doby jich bude přesně nula.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

...... co se do vás vešlo, a žijete.

Já se nenechal naočkovat vůbec, a taky žiju. Nikde jsem nedemonstroval, prostě jsem se na to jen vysral. Ani Labuť, ani oba synové, ani švagr a ségra - všichni bez vakcíny. A také všichni žijí.

Vnuci museli, pod brutálním tlakem, aby mohli studovat. A žijí.

No a co? Život jde dál.

Naříkat dnes nad pětikoalicí je zpozdilé - lidé si ji zvolili, tak ji mají. Vy ani já ne, jasně..... vy oligarchu, já japonce, který je sice bit, ale alespoň se pere.

No a co? Život jde dál.

Půjčil jsem si v knihovně třetí díl Hledání ztraceného času. Má to 610 stran, jen tak jsem je jako startovní výstřel prolistoval. A ejhle, poslední odstavce tohoto dílu:

Vévoda se nijak neostýchal vykládat o drobných potížích své ženy a o svých vlastních umírajícímu, neboť ty ho zajímaly víc a připadaly mu tedy závažnější. A tak když nás přívětivě vypoklonkoval, byl to jen projev jeho dobré výchovy a jeho bujarosti, že za Swannem, který byl už ve dvoře, křikl ještě ode dveří jen tak jakoby stranou, ale tuřím hlasem:
"A pak, nenechte na sebe nijak působit těmi hloupostmi, co vykládají doktoři, u všech hromů! Jsou to oslové! Jste zdráv jako buk. Ještě nás všechny přežijete!"

Už se na to těším, až přijde zítra Denisa. Bude žehlit, luxovat, vytírat, utírat prach, mýt koupelnu a toaletu - jako každý týden - a já, zavřen v pracovně, budu pít kávu a nechám se unášet textem z přelomu 19./20. století. No není to nádhera?

Průměrný počet slepic: 4.1 (33 hlasů)

Umět najít světlo je umění a najít světla ještě větší umění.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

...... také si připadáte jako fosilie, nehodící se už do dnešní doby?
Občas si na to téma píšu něco s Lexem a kvapem se blížím k jeho rezignovanému postoji. Podpis pod Vidlákův putinovský dopis či volba Japonce - to je jen dětinská/stařecká snaha trochu vrazit vidle do soukolí. Marná....

P.S.: Ten "Dopis" jsem nepochopil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)

Virtuálně se známe dlouho a musím říci, že si také připadám jako zapomenutý z minulosti. U mně je to o to silnější, že posledních deset let se věnuji rodopisu, tedy i životu předků, těch obyčejných lidiček z měst i venkova. Pokouším se odhadovat jejich touhy a hledat jejich úspěchy. A poznávám, že to byl jen život pro přežití. Vyplatil se, ve 20. století přicházely výsledky.
S tím co píšete o "Dopisu" souhlasím, jen Vy ještě máte žhavé uhlíky, které vidlákův vítr rozfouká a objeví se plamínek. U mně, mám o nějaký ten rok více, již vyhasly. Nic plamínek nevyvolá.
Má snaha je totožná s Vaší, přenést alespoň zrnka na vnuky a zasadit v nich ta o hledání a poznávání, ta, která vedou k samostatnosti myšlení a úsudku. Určitě přijdou lepší časy, vždy co lidé jsou lidmi, přišly. Je dobré, že my vypálení a vyhoření zmizíme a necháme prostor pro budoucnost. Ale nemusíme spěchat. Jsme jako memento a připomínka života.

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Saniťáci mě z transportního lehátka přehodili na nejbáječnější nemocniční postel (zn. Linet) jakou jsem kdy viděl a zanechali mě tak svýmu osudu. A jak to tak bejvá, mezi vlnama přicházejících a odcházejících bolestí jsem pokukoval po tam taky ležících spolupacientech, abych po chvíli zjistil, že mi zase není tak blbě jako jim. V tom nemocničním pokoji místní chirurgie byla ponurá atmosféra i nálada, krájet by se to dalo. Nebylo těžký vyčíst z do stropu upřených pohledů strach a zoufalství.

Najednou se rozrazily dveře a v nich pan profesor, o kterým jsem věděl, že musel doslova utýct z Prahy, protože měl holt tu smůlu, že náležel k jedný skupině, která prohrála konkureční boj o jakási privilegia v jedný fakultní nemocnici s druhou skupinou. Ale to není vůbec důležitý. Důležitý bylo, že jsem o něm věděl, že na místním oddělení chirurgie dělal těžký případy, hlavně reoperace. Asi i proto se dovtípíte, proč v pokoji byla tak ponurá atmosféra.

Ta krkolomná oklika vede k dnešnímu strejdovi, Godotovi a DOPISU vidláka napříč právě tím nemocničním pokojem, tou hnusnou atmosférou, tou bolestí, samotou, zoufáním a beznadějí každýho tam ležícího pacienta, aby se zastavila u toho profesora, kterej byl pro všechny nadějí. Já o něm věděl, že se alespoň o NĚCO pokusí, když nic jinýho. Jako prvooperovanej jsem však jeho skalpel nakonec neokusil. Sympatický na profesorovi bylo, že si ke každýmu strachy doslova zhuntovanýmu a vystrašenýmu pacientovi sedl na jeho postel, tiše a chlácholivě s každým z nich pohovořil, vysvětlil mu, co s ním na operačním stole bude dělat a v co doufá. Nemohl jsem si nevšimnout při tom důvěrným rozhovoru, že každýho pacienta držel za ruku a občas ji pohladil. To mi v ten okamžik přišlo děsně sympatický.

A teprve teď se dostávám k tý paralele vedoucí k strejdově „vystřílený munici, klesající morálce a připomínání“ a rádoby vtipnýmu „P.S.“ Godota, neboť já se nechal vidlákem „pohladit“ taky, protože jsem věděl, že podobně jako ten profesor (na rozdíl od strejdy, Godota a mnohých tady dalších) se ALESPOŇ O NĚCO POKUSIL i přesto, že musel vědět jak profesor, že některým pacientům už .... bohužel!

Průměrný počet slepic: 4.6 (57 hlasů)

Zaplať pánbůh za každého takového profesora. Díky za každého jednoho rozfoukávače plamínku, o kterém jsme si mysleli, že už dávno vyhasl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Je Godote, je to nádhera. A to prožívání Vám upřímně věřím. Já k tomu ještě nedoputoval, ještě pořád se zlobím nad nepravostmi světa a té zvrácené pětikoalice. Ale už jsem Vaše vnímání taky párkrát okusil. Ještě pořád se ale zlobím. Vy víte, co porovnávám, dumám, co je lepší. Po pravdě, nevím. Ať se Vám daří.

P.S. Vím!! To moje zlobení se!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Mně to to Vaše hledání ztraceného času připomíná děj 1. kapitoly z Hellerovi Hlavy XXII, Yossarian a Dunbar leží v nemocnici s chorobami, které se nedají vyléčit a oni chtějí, aby čas přestal plynout a vyřazují všechny činnosti a aktivity krátící čas...

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Prý "Bylo tolik demonstrací proti covidu, že běžný pracující člověk už nemá šanci rozlišit, o co jde tentokrát."
Nebyla ani jedna (!) taková, byly jen demonstrace proti protilidovým opatřením vlády minulé i stávající.

Připomíná mi to Petra Uhla a agentku Dražskou z doby před 32 léty. Zbývá dodat nového mrtvého neočkovaného studenta Šmída aby dav byl směrován na potřebné místo, na onu známou špatnou cestu, na Národní, která nás zavedla na dlouhá léta tam kam zavedla. Kde nás zbijí fialovobabišovým pandemickým zákonem (proti němu neprotestujte, za jeho zrušení nebojujte, jen ať si Okamura, komunisti, Volný a Trikolora a alternativa blafou, protestujte peticemi proti neexistující válce) a tím cesta ke svobodě skončí. Loutkáři zase pískají ....

Nebudu reagovat, řekl jem co jsem potřeboval říci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (46 hlasů)

Takovým agentem Zifčákem alias Martinem Šmídem byl Václav Klaus. Ten v zásadě zaštítil a akceleroval protesty ze svého elitářského postu. A když se nakazil, tak dostal prominentní lékařskou péči, prominentní servis lékaře až domů, a tedy prominentní monoklonální protilátky. Kdokoli jiný by měl smolenku pacholenku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)

je všech žvanilů král. Fakt se musím smát, že se pořád ještě najdou lidé, kteří mu to baští. Plnou hubu Lisabonské smlouvy a stejně podepsal. Plnou hubu poctivého podnikání a propuštěni megazloději si vesele lyžují v Alpách. Na druhé straně, lyžují na pravicových lyžích. Kdyby lyžovali na levicových bordech, tak to by ho asi fest dožralo. 

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)