Poslední příležitost

Autor
Štítky

Krátký militantní úvodník: 

Včera jsem byl úplně zasypán maily na téma militantnosti očkovaných  a zarouškovaných. Většinou osobní svědectví, tu a tam i nějaká fotečka. Bylo jich tolik že jsem to ani všechno ještě nepřečetl. V této chvíli mám ještě 215 nepřečtených mailů.  Zhruba každý desátý mail se zabývá i opačným jevem - agresivitou neočkovaných vůči očkovaným, ale to nebudu rozpitvávat, to za mě udělají majnstrýmová média.

Drtivá většina mailů co jsem přečetl byla napsána velice slušně, pisatelé celkem věcně popsali, čeho byli svědky a na závěr se i podepsali a povětšinou uvedli i bydliště. 

A pak mi to došlo... 

Prakticky všechny maily byly z velkých měst. Incidenty v tramvajích, autobusech, metru, na zastávkách, hytlermarketech, apod apod. Dovolím si tvrdit, že tím se to vysvětluje... já jsem z Vidlákova, co má tři tisíce obyvatel. Všichni se tu známe. Všichni si vidíme do žaludku. Všichni víme, kdo je očkovaný a kdo je neočkovaný a ať je to tak nebo tak, potřebujeme si navzájem poorat záhumenky, opravit stroje, vypálit kořalku, ochutnat víno, pomoci si při zabijačkách, rozdat si výslužku a podobně. Naše antipatie pak plynou z křivd, které si udělali naši otocvé a dědové (zpravidla to má co dělat s pozemky) a nějaké očkování či neočkování je v žebříčku priorit někde na 276. místě.

Chodíme do obchodů, kde se roušky striktně nosí a pak jdeme vedle, kde se nenosí vůbec. A tak z toho neděláme vědu. Prostě někde je nosíme, někde je nenosíme, kdo chce, nosí roušku i do kostela, kdo nechce, tak ji nenosí. Když to někde vyžadují, tak je to jejich obchod, tak to tam nosíme...  a kromě občasného špičkování u sklínky to vlastně nikoho nezajímá.

Takže přátelé... beru zpět. Jak vidno, agresivita ohledně covidu patrně nesouvisí ani tak s covidem, ale spíš s prostředím. Čím větší město, tím divnější lidi, tím hustší provoz, tím větší nervozita a tím větší agresivita.  Nebudu se do toho už nadále motat a rozvíjet svoje teorie, protože vstupuju na tenký led prostředí, které už vlastně vůbec neznám. Předhazuji vám dnes k zamyšlení poslední věc - jestli to opravdu není spíš vyhroceným prostředím, které patřičně vyhrotí názory a pak to vypadá, že není možná koexistence. 

Ode dneška jsem smířlivý, vracím se zpátky na svůj milovaný venkov, přestávám pitvat důvody k rozbrojům a začínám mluvit o tom, že Vidlákov boje mezi očkovanými a neočkovanými prakticky nezná. Ano, diskutujeme o tom, vtipkujeme o tom, špičkujeme se, ale pořád chodíme do sklípků a zajímá nás především letošní mimořádně dobrá úroda vína než kdo kdy dostal nebo nedostal pigáro.  Jediný zrádce, na kterého se tu dá narazit, je stréc co pohrdne vínem a jde na pivo. 

Chci tím říci, že můj dvorek ode dneška zase stojí na vesnici a bude to tady jako ve Vidlákově. Buďte si očkovaní nebo neočkovaní, noste si roušky nebo nenoste, dělejte jak libo, každý je svého štěstí strůjcem.  Někde někdo někomu dává pěstí a vykřikuje u toho: "covid".  Někde se uvažuje o lockdownech, někde je nějaká dusivá mašinérie. Tož bychom se měli postarat, aby to nebylo alespoň tady na Kydech. 

 

Jo a ještě jedna věc... aniž bych chtěl machrovat: 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vybuch-vakcin-Ockovani-obsazuji-JIP-Delejte-neco-Zprava-Vojtechovi-682301?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Akorát já to věděl už před čtrnácti dny... 

 

A teď už dnešní text: 

Jak vidno, čísla nakažených nám patřičně poskočila. V nemocnicích už je víc než 2000 lidí s covidem a při této rychlosti budeme mít v nemocnicích oněch 3200 pacientů právě v den ustavující schůze nové sněmovny tedy příští pondělí. Včera jsme se přiblížili s počtem nově nakažených k deseti tisícům a za deset dní to bude dvacet tisíc. Vidlákova apokalypsa se zase o pár dní přiblíží, tabulka bude opět pod článkem. 

Pokud se podíváte na graf efektivity vakcín, tak zjistíte, že v těžkých hospitalizacích na JIP počet očkovaných právě překonal počet neočkovaných. Ono to má logiku... Vakcína očkovaným zajišťuje částečnou ochranu. Ta zpomaluje šíření nákazy mezi očkovanými. Neočkovaní jsou na tom hůř, virus se k nim dostává rychleji a snadněji proniká do organismu. Nákaza proto mezi neočkovanými postupuje rychleji.  Vzhledem k tomu, že v rizikových skupinách těch neočkovaných zase není tolik, zcela logicky se musíme dostat do situace, kdy už všichni neočkovaní nemoc prodělali, kovídek  mezi nimi pozabíjel všechny se špatnou imunitou  a už nemá kde brát.  Očkovaných je víc, virus se u nich šíří o něco pomaleji a tak bychom měli být v příštích týdnech svědky toho, jak v nemocnicích i márnicích relativně ubývá neočkovaných, zatímco očkovaných naopak relativně stále přibývá. 

Co ovšem stále nevíme, jak moc blízko či daleko ta chvíle je. Nevíme jak velký rezerovár "odsouzených" je mezi neočkovanými a už vůbec nevíme jak velký rezervoár je mezi očkovanými. Jediná jistota je v tom, že žádné platné opatření epidemii nijak nezpomaluje a  tak šíření pokračuje neomezenou rychlostí. Je zajímavé, že vždycky jeden týden je šíření rychlejší a druhý zase o něco pomalejší. Jako by covid vždycky potřeboval týden na to, aby přeskočil do nové sociální skupiny, pak ji za týden celou nakazil a pak zase o něco pomaleji pronikal do další sociální skupiny.

V příštím týdnu překročíme hranici loňských nejhorších čísel. Pokud se i pak bude epidemie nadále zdvojnásobovat, tak já to budu brát jako jasný a nezpochybnitelný důkaz, že lockdowny loni zabraly a zabránily kolapsu zdravotnictví. Zároveň se někde kolem dvaceti tisíc denních nakažených dostaneme do situace, kdy se nemocnice začnou hltit i přes očkování. A pokud se to bude šířit ještě o týden déle, budou neočkovaní v nemocnicích marginální skupinkou. 

Říkám to nerad a rovnou zdůrazňuji, že jednoho dne se šíření epidemie už musí zarazit a je samozřejmě možné, že to nastane v příštích dnech, protože není možné se donekonečna zdvojnásobovat. Ale musím také zdůraznit, že nikdo v této zemi neví, jaká je skutečná situace a nechci udělat stejnou chybu jako před rokem, kdy jsem si před vánoci myslel, že epidemie zasáhla už tolik lidí, že nastává efekt promoření. Nebylo to tak. Proto teď nechci tvrdit, že jsme těsně před vrcholem, protože to nemusí být pravda. 

V této situaci považuju konec tohoto týdne za poslední chvíli, kdy má smysl ještě zavádět nějaká (účinná!) opatření. Z loňska víme, že se efekt dostavil zhruba za čtrnáct dní po zavedení, nějakou dobu pak sice čísla nestoupala, ale byla stále velmi vysoká a až pak následoval sešup dolů.  Pokud se tedy nezavedou teď vzápětí, nemusejí se zavádět už vůbec, protože se stejně stane všechno co se musí stát. 

A to říkám s vědomím, že jakékoliv účinné opatření by muselo mít podobu omezení pohybu, které ovšem paradoxně bude neúčinné už jenom tím, že se loni tato opatření všichni naučili obcházet a letos rozhodně nebude mít nikdo náladu něco dodržovat, protože očkování přece mělo udělat tečku. 

Když jsem poslouchal vyjádření budoucího ministra zdravotnictví Válka, tak absolutně nechápu, proč by měl být lepší než Vojtěch. Ten chlap mluvil o lockdownu na vánoce... Jestli bude pokračovat dnešní tempo až do vánoc, tak v té době už  z českého zdravotnictví nezbude nic. On si vůbec nedovede představit exponenciálu. Všechno se stane mnohem dřív. U příští týden budou média zprostředkovávat velmi hlasitý řev z nemocnic, kde bude situace vypadat přesně jako loni. Budou se odkládat operace, ze všeho se budou dělat covidová oddělení a novopečený nepremiér Fiala bude přemýšlet, jak splnit svůj předvolební slib, že nebudou lockdowny, protože se Spolukoalici dá věřit a všechno vyřeší pomoci mladých krásných a chytrých opatření, která nikoho neomezí. K tomu bude přemýšlet, jak mírumilovně namotivovat k očkování neočkované a zároveň jak vysvětlit, proč je v márnicích tolik očkovaných. Jestli má Fiala je trochu rozumu, tak vyvolá roztržku s Vykulencem a nechá ho složit vládu s ANO.  Jinak bude za pár týdnů blekotat, jak za nic nemůže a nedá se nic dělat. 

Loni covid postupně rozmetal všechna zbožná přání, že neexistuje, že je to jen chřipečka, že se dá snadno a rychle vyléčit ivermektinem. A ukázal, že naše demokratická vláda si s něčím takovým absolutně neví rady ani kdyby měla deset MESSESů. Letos covid rozmetá všechna zbožná přání o tom, že očkování udělá za epidemií tečku, že více Fajzra = méně covidu. Teď už chybí jen aby se rozmetala i přání o tom, že vakcína je bezpečná a žádné významné vedlejší účinky nemá... 

 

Včera byl den vystřízlivění - tedy stav kdy bude v nemocnicích deset tisíc pacientů dne 23.11.2021. Den apokalypsy, kdy bude v nemocnicích dvacet tisíc pacientů byl 2.12.2021. Jakpak to vyjde dnes po deváté ráno? 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (82 hlasů)

Komentáře

In reply to by Lada (neověřeno)

Trvalý odkaz

přijměte jednoduché dogma, že když soudruzi JEDNOU řekli, že nefunguje, tak nefunguje.
Konec diskuze, tečka.
Totéž isoprinosin. Havíři ho loni baštili jen tak, místo svačiny. A nakažení kovidem normálně makali osmihodinové směny. Ale soudruzi rozhodli, bo jedno balení vyjde na směšné peníze v porovnání s hrůzostrašnými částkami, které kasují špitály.

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)

Furt něco nevíte? Něčemu nevěříte? Máte se koho zeptat. Naštěstí je tu Laco a ten zná Hořejšího.

A jestli to nepomůže, běžte za Etzlerem. Ten vám vysvětlí, kde je vaše místo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dík, opět dva dny života navíc a o dvě návštěvy u léčícího méně.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Jedno vejce je isoprinosin - což je stimulant imunitního systému a celkem logicky bude u zdravých chlapů při síle fungovat velmi dobře na libovolnou virozu. Už ne tak účinný bude tam, kde nemá moc co posilovat, tady u rizikových pacošů logicky nemá co posilovat. Takže je to fantastické řešení tam, kde akutně není třeba a mizerné tam, kde řešení akutně třeba je.

Druhé vejce je Ivermektin. u rizikových pacošů logicky nemá co posilovat. Takže je to fantastické řešení tam, kde akutně není třeba a mizerné tam, kde řešení akutně třeba je.

Druhé vejce je Ivermektin. Je mi úplně jedno, co soudruzi řekli. Ta věc vytvoří chloridové ionty, které sežere parazit a umře. To znamená, že nás potenciálně dokáže zbavit Maláčové se Stropnickým, ale rozhodně nedělá nic Virem. Až někdo popíše další biochemický děj, který Ivermektin vyvolá v těle toho, kdo jej pozře a který nějakým způsobem reaguje s viry, pak se o něm můžeme začít bavit. Je klidně možné, že to svinstvo rovněž dráždí člověka natolik, že startuje autoimunitní reakce. V tom případě by se teoreticky dalo spekulovat o tom, že nežádoucí účinky tablety proti červíkům paradoxně pomáhá. Ale, že by skutečně existovalo důvod, proč tabletu proti červům upřednostnit před jinými imunobudiči o tom si dovolím pochybovat.

Třetí vejce jako bonus zdarma k přemýšlení pro náhodné kolemjdoucí: Existuje věc, která se jmenuje Pulmicort. Účinnou složkou v tom je Budesonid. Tahle dobrůtka léčí astma bronchiales. Což je k terminálním potížím vyrobením Čísnkým sajrajtem přeci jen poněkud blíže než červivost tračníku. Už na samotném počátku celé Covid kapitoly si lékaři v Kingdom of Condom všimli, že se jim dýchaviční důchodci, které by čínská chřipka měla eliminovat první, podezřele selektují a setrvávají v důchodovém systému, zatímco jejich kámoši, kteří jsou rovněž gerontní, nicméně vůči čínskému viru anamneticky odolnější (bez chronických dýchacích obtíží) mřou jak dopis mezi emaily. Prostým zkoumáním dat zjistili, že všichni gerontní nadsmrťáci sjíždějí Pulmicort. A začali klinicky testovat s fantastickými výsledky. Nakonec těchto srovnávacích testů zanechali, protože se jim nechtělo nechávat další a další geronty umírat jen proto, aby splnili parametry řádné studie a sjeli staříky Pulmicortem všechny. Méně idiotským způsobem pro ty, kteří vládnou cizozemštinou zde: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.02.04.21251134v1. Problém je v tom, že zatímco u vakcine, které nefungují se teste zkrátit můžou a je to cajk, tak u léků, které jsou běžně dostupné, málo rizikové a mají fantastické výsledky se teste zkrátit nesmějí. Asi proto, že na Pulmicortu se nedá udělat globální kšeft.
Se spoždením dvou let (!!!) si této zcela zjevné věci všimla i česká Lupa. Nicméně to po českých luzích a hájích pobíhal Volný imbecil a kdejaký další píčus a snažili se propagovat léčbu Covid tebletou na červa, takže tato informace nejen zapadla, ale když to někdo zkusil říct nahlas, normies si začali ťukat na čelo, protože veškeré jiné, než středoproudové informace o léčbě covidu Volný idiot a jeho analfabetická sebranka pitomců totálně zdiskreditovala. Neumím říct, zda mix kortikoidů a steroidů v Pulmicortu opravdu pomáhá na terminální obtíže s Covidem. Dostupná data ukazují, že ano. Ale pokud si, při závažných pneumálních potížích mám vybrat mezi dvěma neověřenými léky, přičemž jeden je tableta proti červíkům a druhý je lék na chrtonické repsirační onemocnění, musím být jen Volný Idiot, abych sáhl po Ivermectinu. Jenže… Jenže Pulmicort je výhradně na předpis a pokud nemáte diagnózu astma bronchiales, žádný dochtor vám jej předepsat nesmí, nebo jej pojišťovna pojebe jak sirotu, případně jej to nechá zaplatit. Až takovou cenu má život pacienta v ČR. Pojištovna nezaplatí a sám si koupit nesmíš občane!

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

Slováci nasadili proti covidu kontroverzní ivermektin https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/slovaci-nasadili-proti-…
Účinný lék proti koronaviru na obzoru? Zkušenosti s ním mají v Izraeli a dokonce i na Slovensku. Doporučili ho také v USA. Lékařský establishment se na něj příliš netváří; původně byl určen hospodářským zvířatům. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lek-proti-cervum-u-zvirat…
https://cz24.news/ivermektin-vysledky-pri-leceni-schvalovani-a-blokovan…

A v Brně to samé https://brnenska.drbna.cz/zpravy/zdravi/20317-lekari-z-brnenske-svate-a…

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Já píšu o tom, že zhlediska biochemie není žádný známý důvod, aby fungoval jako antivirotikum a proti němu stavím preparáty, u kterých takový důvod je, přičemž oproti ivermektinu s nimi někdo dosáhl měřeného výsledku, přesto jsou všemi "odčervovači" ignorovány. Pokud bych se nedej Bože ocitl v předmětné situaci a shodou náhod měl prostředky jak ovlivnit léčbu (třeba tím, že bych měl doma "předzásobu" - což by bylo nelegální, takže čistě hypoteticky), sám bych volil jak jsem popsal.
Možná i právě pro to, že je ten internet a tak jsem se lze snadno dobrat k informacím, jež jsem odkazoval. Mohu vám přidat třeba ještě tento odkaz:
https://erj.ersjournals.com/content/10/10/2210
Ale chápu, že s Novinkami nebo Brněnskou Drbnou nemůžou renomované lékařské „webzine časopisy“ jako zdroj informací o zdravotnických preparátech vůbec soutěžit.
O článku na parlamentkách, který má chybné tvrzení již v nadpisu (protože Ivermectin je ve skutečnosti samozřejmě používán v Humánní medicíně) vůbec nemluvím. Tam se nějakej medical journals může jít úplně vycpat…

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Jenže já jsem jen pacoš a jsem závislá na názoru lékaře.
Proto proč léčili po telefonu. Teda ten můj se aspoň zeptal, zda mi má kdo vyzvednout léky, on se snažil mi po telefonu něco napsat na kašel. A to jsem byla nakonec negativní.
Mému synovi a jeho manželce jejich lékařka nějaké léky ani nenabídla, jen jim zdělila, že mají karanténu a kdy mají jít na testy, nějaké léky jim musela obstarala sestra snachy, která je zdravotní sestra. Byli pozitivní, naštěstí bez nějakých větších problémů.
A kolik lidí nemělo žádné příbuzné ve zdravotnictví a museli se nějak s nákazou poprat, někteří se dopracovali do márnice.
Proto si lidé sháněli aspoň ivermektin, já si sehnala goprinosin, pomáhá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

se futrovali Ivermektinem. No to je zase tak, stejně jako Isoprinosin. Inosinum pranobexum – tedy Groprinosin stimuluje imunitní systém, takže pokud nějakou imunitu máte, je to pro případ virózi skvělá volba. Leč z hlediska panedemie CovIDu je poněkud špatně funkční tam, kde si CovID vybírá kandidáty na kremaci. Totiž u lidí s mizernou imunitou. Protože kde nic není, tam nakopáváky imunity nemají co nakopnout. Takže pro tzv. rizikové skupiny právě ani Isoprinosin, ani Groprinosin nepřináší prakticky nic a jako takový právě není řešením situace.
K Ivermektinu už jsem napsal víc, než si naprosto neindikovaná aplikace zaslouží.
No a ten zbytek? A co já a to co tady píšu má společného s tím, že se na Vás (a na většinu populace) vykašlali obvoďáci? A co mám společného s tím, kolik obvoďáků jsou buď cyničtí starci, kterým v medicíně ujel vlak před třiceti lety, nebo umfálové, kteří byli schopní prolézt medicínu s odřenýma ušima, ale na nějakou kloudnou medicinskou atestaci neměli a tak teď sedí na zadku v horní dolní a předepisují paralen (který nepomůže ani neuškodí)? Jak to co mi píšete souvisí s tím, co píšu já? Čím to vyvrací? Já jen reaguju na házení léčiv do jednoho pytle. Nejsem ani ředitel VZP, ani ministrant zdravotnictví, ani zaměstnanec některé z těchto dvou organizací. Fakt jsem Vám to zdravotnictví nerozbil já.
Já jen píšu co Ivermektin je a co není. Co imunostimulující antivirotika jsou a co nejsou. A co umí anoblické steroidy a kortikoidy s respiračními onemocněními. Nepíšu nic o lidech, kteří si sehnali ze zoufalství Ivermektin. Pravda, nadávám těm, kteří zneužili svého postavení a toto jim doporučili, protože to podle mě je zdaleka nejblbější rada z těch, které se nabízejí. Vy sama si můžete gratulovat, protože jste si díky nedostupnosti Ivermektinu sehnala něco, co bylo pro situaci daleko rozumnější. A to je skvělé. A kdyby Volný běhal po světě a říkal, „hele, lidi, pokud Vám není sedmdesát, rozhodně je skvělý nápad jíst nějaká věci co stimulují imunitu.“ „A vlastně i pokud vám sedmdesát je, i když už to asi nebude moc dobře fungovat.“ tak bych vůbec neměl důvod k tomu, si tímto zlořečeným pacholkem vytřít ústa. A ani řada dalších.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

DÍKY za smysluplný příspěvek. V té záplavě „odborných informací“ z Brněnských Drben osvěžující čtení, Mám jedinou výhradu – a to k použité terminologii. S ohledem na to, že není vůbec jasné, kde, jak a proč virus naskočil na pacienta nula (a kdo to všechno případně financoval), osobně bych se vyhnul adjektivu "čínský". No a protože je ale zároveň naprosto jasné, proč se v tak rekordně krátké době rozlezl po celém světě, tak bych mu s klidným svědomím říkal „globalizační virus“ (potažmo „globalizační chřipka“).

Je to prostě jen další přínos skvělého konceptu zvaného „globalizace“...

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

a mozem povedat ze vo vacsine pripadov to pekne zabralo, za dva az styri dni boli "za vodou", niekedy bolo este potrne doliecenie ATB, ale to samzrejme uz musi lekar
cize nemozem sa stazovat
ide o liek povodne pre ludi, ako veterinarny sa zacal uzivat az neskorsie
v roku 2015 bola za neho udelena Nobelova cena
https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2015/press-release/
Hoci to povodne bolo antiparazitikum ukazuje sa aj ze ma antiviroticke ucinky na Nilsku horucku, Dengue Zika a dalsie virusy
pouzivam to ako STOPku na bezne prechladnutie, na druhy den je clovek zdravy ked ho nieco obchadzalo

Co sa tyka covidu, tak boli aj pripady ze pacient nemal nic ine len IVM a zabralo to behom 24 hodin prestali priznaky
ale boli aj pripady ked mal pacient ine tazke choroby a IVM nezabral a boli aj pripady ked bol pacient na JISke na kysliku a IVM ho poslal uspesne domov
Preco niekedy zaberie a niekedy nie tak to neviem, preto je dobre ho kombinovat aj s dalsimi lieky aby zabralo aspon nieco

Moja sukromna statistika je 50 pripadov ked pekne pomohol (a ludia namiesto 2 tyzdnov boli z toho za 2-4 dni vonku napriek tomu ze to vyzeralo na tazky priebeh) a 1 ked nepomohol
Na slovensku poznam viacero lekarov, ktori ho uspesne pouzivaju aj v ambulanciach (napr M.Machacova, E Janekova P Liptak) aj v nemocniciach (napr Prof Torok Doc Firment) a dalsi ale su aj lekari ktori liecia bez neho
v kazdom pripade je to ovela lepsie ako sediet doma so 40 stupnovou horuckou bez liekov a bezmocne cakat na nemocnicu (az mi bude tak zle ze ma budu musiet zobrat)

takze tolko moje skusenosti
samozrejme najlepsi je cely IMASK protokol plus dalsie uzitocne latky(vitaminy a mineraly) a lieky

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Viz Targus.....

V dole dýcháte vzduch který je sám aerosol, někdy i ten co zrovna někdo vydechl - jste od něho jen kousek. V kleci jste nahňácáni mnohem více jak 1 osoba na 10 m2 :-D)), v kupelu taky vzduch sám aerosol, pochybuju že po šichtě se nejde na pivo... ...

No ale prostě dle internetu a zainteresovaných na vakcinačním byznysu nepomáhá....

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

Snad jen to, že v takovém prostředí je nějaký CovID nejmenší problém, který na Váš organismus může působit a nějaké nízké saturace kyslíkem kvůli čínskému viru si ani nevšimnete? Nebo čím to hovoří pro účinnost pro Isoproposinu? Repsektive čím to hovoří proti tomu, co jsem napsal, tedy že povzbuzovák imunity je fantastický, pokud nějakou imunitu máte, leč je vám houby platný, když jste tzv. riziková skupina, trilobit sužovaný kdejakou patálií? A tedy možná má potenciál být fajn řešení na ty nejmenší problémy které způsobuje Covid, ale vůbec nic nepřináší pro skupinu potenciálních mrtvol? Nebo kolik obyvatel domovů seniorů tedy s tím Isoproposinem pravidelně fáralo? A jak jim šla plnit norma? Nebo co jako?

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

Dedek: Repsektive čím to hovoří proti tomu, co jsem napsal, tedy že povzbuzovák imunity je fantastický, pokud nějakou imunitu máte, leč je vám houby platný, když jste tzv. riziková skupina, trilobit sužovaný kdejakou patálií?
***
Super, hodně jsem se pobavil:-) Jinak když i cigani z Indie* to s Ivermektinem po půl roce vzdali, že to má malý nebo žadný účinek, tak to už něco znamená. A není to, že by na ně Pfizer a podobní aktéři zaklekl ať už přímo, nebo nepřímo: kdyby tam lidé masově vstávali z "mrtvých", tak to nelze zákázat, nicméně žádné ivermectinové Lurdy, kde se sjízdějí covid-poutníci, se v Indii nekonají...

* https://www.indiatoday.in/coronavirus-outbreak/story/why-hcq-ivermectin…

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

ale jaksi jste pozapoměl že lidé nevolají po těchto dvou, popř. třech, lécích, volají po jakémkoli (!) možném a účinném léku, potažmo po léčení viru.
Jestliže dostávají od "své" vlády jen takové informace jako je ta vaše, tedy že něco nejde, nemůžeme se divit jejich frustraci.
P.S.. Hloupost "Volný Idiot" jste si jako samozvaný yntelykent jistě nemohl odpustit. Budiž.

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože svým vystupováním napáchal obrovské škody a v podstatě instatně zdiskreditoval jakýkoliv alternativní, či disentní názor. Násilnické vystupování v kombinaci s hlásáním zjevných bludů je opravdu idiotské chování. Volné je mi pak, zda se chová jako idiot schválně, či zda idiot je. Škodí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (25 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem reagoval na dvojci konkrétních příspěvků zde, jejichž pisatelé upírali svoji pozornost právě ke dvěma mnou zmiňovaným preparátům, takže vaše věcně možná správná připomínka o tom, po čem volají lidé (i když já mám dojem, že volají po dovolené v Bibione…) je úplně lichá. Od své vlády dostávají jen to, co si sami zaslouží za to, jak volili, nicméně nechápu, co s tím mám společného já. Já jsem nenapsal, že něco nejde. Klidně si Ivermectinem můžete léčit i anginu pectoris, když Vám to bude připadat vhodné. Výhodou je, že když řeknete, že to máte pro koně, nepotřebujete recepis. Já nejsem spasitel světa a přeji Vám přesně to, co si přejete sám. Jen upozorňuji, že laborovat s některými preparáty má logiku a s jinými je to poněkud nepodložené. A že pro každou účinnou látku je známo, co že v lidském těle dělá a jak.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Souhlasím s Dědkem - isporinosin pro prasata mám taky doma. A je to skvělé odčervovadlo. A asi bych i přemýšlel o tom. že ho použiju, kdyby se mi dusila tchýně a nemocnice byly přetížené. Ale na virus léky neexistují. Jen podpůrné prostředky, které mohou pomoci tělu se lépe bránit.  Akorát když tělo žádnou obranu nemá, tak je to jedno, protože kde nic není, ani čert nebere. Proto také má Polsko na počet nakažených víc mrtvých než my i když si tam isoprinosin mohl koupit bez receptu volně každý. V principu všechny tyto léky pomohou relativně malé skupině lidí, co mají imunitu špatnou, ale díky podpůrným prostředkům se ještě zmobilizují. Ti s dobrou imunitou to dají i bez léku a ti s velmi špatnou imunitou to nedají ani s deseti isoprinosiny a ivermektiny. A málo platné - oběti covidu jsou právě z této skupiny lidí s velmi mizernou imunitou. 

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Jen prosimtě zkus té tchyni dát v nejhorším právě raději něco na imunitu, protože Ivermektin je fakt něco jiného. Nebo alespoň oboje.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

raději ne, k lékům typu isoprinosin asi tolik.
Jsou veřejně známy minimálně dva případy, kdy doktorům - řaďákům prdly nervy a tímto prý nefungujícím lékem nakrmili kompletní sestavy starobinců, které pod ně spadaly. Výsledek byl takový, že na "chřipečku" neumřel ani jeden senilák.
Konec, tečka.
Takže hovna o nefunkčnosti stimulace rozvrácené či nulové imunity si zastrčte - víte kam.
Konečně proč běhat do starobinců. Já jsem po sehnání isoprinosinu baštil po vzorů havířů "jednu denně" coby jedinec s fatálně rozvrácenou imunitou (SM), takže jsem přežil loňský rok bez nákazy. A kolem mě padali lidi na kovid jak mouchy, včetně členů mé rodiny.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Sice ty veřejně známé dva případy až tak známé nejsou, tedy minimálně pro mě, ale může bejt. Tím lépe. Škoda, že takového výsledku nedosáhl ani pan profesor Beran. Nicméně rád se něco dozvím. Mohl bych znát jedno konkrétní zařízení, kde se to stalo, jak píšete?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Targus: Já jsem po sehnání isoprinosinu baštil po vzorů havířů "jednu denně" coby jedinec s fatálně rozvrácenou imunitou (SM), takže jsem přežil loňský rok bez nákazy.
***
Kolem 35 zlotych od Olimpu 2x 30 kapslí (vitaminy a mineraly) v dávkách pro sportovce, tedy obdobně jako Groprinosin s 50 tbl. za 49.90 zł. Tolik na téma domácí léčba...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

a jeden sa nakazil ale bol to nadcha na dva dni a druhy sa vobec nenakazil, takze mozem potvrdit ze asi to nejaky efekt ma

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

od A do Z. Jenže poněvadž jdete na víru s logikou, nemáte šanci.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Léčivou látkou je budesonidum. Tohle mně běžně psali na nosním (konkrétně Tafen Nasal), když jsem přišel, že mám často ucpaný nos. Zajímavý další efekt to u mě mělo, že když v červnu nastupovala alergická rýma, užíval jsem to tři dny a na zbytek roku byla alergie pryč.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Budezonid naozaj funguje a nemusi to byt len Pumicort ale aj Generikum ako napriklad Budelin
poznam pripady ked sa nim ludia vyliecili , ked clen rodiny astmatik nechal ostatnych dychat svoje lieky a uzdravili sa vsetci do 3-4 dni
podla studia je ucinnost cca 90% co je lepsie ako vakcina

Treba poziadat lekara aby to napisal ako uhrada pacienta (bez uhrady poistovne) a kupit si to v lekarni - bez uhrady poistovne ho nikto buzerovat nebude

O nieco slabsie ale este stale dobre riesenie je kupit si inhalator (napriklad Omron) a vdychovat zriedeny peroxid vodika(0,1%) alebo vincentku alebo naparovat sa nad vodou so sodou bikarbonou so solou a jodom
tiez poznam viacero pripadov ked to zabralo

Budezonid je normalne schvaleny v Kanade, v Britskej kolumbii a myslim ze teraz u aj v UK

Dalsia dobra vec je Colchicin (link si vygooglite, bola to megastudia v Kanade na 4500 pacientoch)
tiez su o nom aj dalsie studie ale lekari ho az na vynimky ignoruju, neviete ze preco? ved to splna vsetky pravidla EBM, dvojito zaslepena randomizovana studia na velkom pocte, nic sa jej neda vytknut len zacat pouzivat - chrani pred smrtou na 25% a pred hospitalizaciou na 50%
na Slovensku po nom ani pes nestekne (okrem par iniciativnych lekarov)

Zatím bez slepic

In reply to by Lada (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

To už jsem tu jednou napsal, když jsi Vidláku před volbama v létě tvrdil “kovid nebude předmětem těchto voleb”.
To bude prča, pokud se “demoblok” nedohodne na vládě a budou předčasné volby.

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

Kovid nebyl předmětem voleb.  A pokud byl, tak rozhodně ne dle představ odpůrců opatření a odpůrců očkování. Strany, které tohle měly v programu, pohořely. Upřímně... já si nedovedu představit, jak by to měl demoblok udělat, aby nemusel vládnout a zároveň nebyl pro smích. Tohle je podle mě diplomaticky zcela neřešitelná situace. Fiala je odsouzen vládnout. A vyžere si všechno to, v čem chtěl vykoupat Babiše.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Souhlasím že covid nebyl předmětem voleb. Říkám ale zároveň že to byla chyba. Měl jím být. Ono totiž opravdu všechno souvisí se vším. Je-li voličům jedno kým jsou manipulováni k poslušnosti a za jakým účelem, a volby ukázaly že jim je to jedno, pak jim musí být jedno kdo a jak jim vládne. Musí, sami tak volili. Že byli manipulováni mainstreamem, propagandou, ohováraním alternativních webů, nepodplatitelných lékařů, malých stram, placenými propagátory jedů...? Ale to je vždy. Občan, chce-li se tak nazývat, to musí vědět a zohlednit.

V parlamentu teď není vyjma SPD jediná síla která by se chtěla zastat ve věci covidšílenství lidí. Má úzké mantinely dané jejich malým počtem poslanců a stále se zvyšující agresivitou těch kdo najeli na celosvětovou kampaň na snížení životní úrovně a počtu obyvatel planety.

Z mého pohledu chyba že covid nebyl pro mnohé předmětem voleb. Nepřeji si kvůli svým dětem a vnoučatům nic špatného, nebudu se radovat budu-li mít pravdu s pokračováním utahování občanských svobod, agresí vůči nepohodlným lidem a neschopným obrany mladým a dětem, ale budu mít škodolibou radost až i tady začnou kvičet ti kdo tento systém podporovali a podporují.

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Jenže Petřepavle ani vy ani já nerozhodujeme o tom, co bude nebo nebude volebním tématem. Tak trochu o tom možná rozhodují velká média, která jsou schopná nastolit téma a jsou schopná dát prostor i blbosti, ale ani ta to nedokáží vždycky a na všem. Takže se můžeme zlobit, může se nám to nelíbit, můžeme nesouhlasit a to je tak všechno co se s tím dá dělat. A nebo je možné se tomu přizpůsobit, brát to jako danost a přizpůsobit tomu svojí taktiku. Kdo to pochopí, může uspět. Kdo to nepochopí, ten bude věčně jen přemýšlet, jak se to mohlo stát. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Kéž by si to Fiala vyžral, jak píšete o reakci výše. Jenže, on si to, k lítosti mé i ostatních, nejspíš nevyžere.
Protože pro média nebude covid hlavní, zásadní téma. Pokud se už budou zmiňovat, tak druhým dechem zmíní i hrdinný, proticovidový boj Fialovy vlády. I pokud by byl kolaps zdravotnictví, tak mainstream bude koalici chválit, že zabránila škodám ještě větším...
Protože, jak správně uvádíte, agendu určují média - mainstream.

Jedna z dávných taktik byl autobus Zemák. Prolomil informační monopol mainstreamu a ČSSD, v ČT a tisku démonizovaná, tehdy vyhrála volby. Dnes jsou to třeba řetězové maily. Soudě podle toho, jak se jich lepšolidé před volbami bojí.

Každopádně, lidé jsou unavení z práce a když se vrátí domů, nemají čas, chuť ani energii, vyhledávat nezávislé informace. Chtějí si odpočinout a bavit se. Pokud chtějí informace, stisknou tlačítko ovladače a dostanou je naservírované, jako na talíři.
Nápad a realizace, jak nezávislé informace, na trhu, obsazeném finančně nejsilnějšími hráči (existují státní sdělovadla, ale ta přeneseně ovládají ti, kteří zvnějšku kontrolují a řídí státní agendu), dostat ke srovnatelnému počtu lidí, jako jimi vlastněný mainstream, mají cenu zlata...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Vládnoucí tvrdí, že zemi vyvedli z krize a že nikdy nebylo lépe.
Ti, kteří chtějí vládnout místo nich pak tvrdí, že zemi vyvedou z krize a že bude lépe.
Před dalšími volbami se to opakuje.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

To tak někteří pobrali a teď nadávájí, když čtou Válka.
Oni ti mladší se musí prostě spálit, nadávájí na vysokou školu života a sami nemají ani dokončenou tu základní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Volby nekončí sečtením volebních lístků. Volby skončí až parlament vzešlý z voleb “odhlasuje důvěru” vládě vzešlé z voleb.

Teď se schyluje přesně k tomu, co tvrdili odpůrci opatření a očkování - nátlak na zaočkování neočkovaných, segregace a diskriminace neočkovaných, neuznávání protilátek, zavírání škol, lockdown atd. To jsem předpokládal už na přelomu července a srpna, když Izrael s plně “proočkovanou” populací měl třetí vlnu pandemie a “zrecyklovanej” Vojtěch blekotal do médií o třetí “podpůrné” dávce. Taky jsem ti to tady napsal v tu dobu.

Nic z toho nepomůže, situace bude horší než loňský rok, protože očkovaní se netestují a nedodržují opatření (podle hesla - já jsem očkovaný, mě se nemůže nic stát).

Strany, co vsadili na kovid v předvolební kampani nepohořeli proto, že kovid nebyl, není a nebude zásadní problém. Tyto strany “pohořely”, protože si lidi nejsou ochotni připustit, že s kovidem “budeme zápasit” ještě minimálně do jara 2023. To se ještě domnívám, že nevhodně načasovaným očkováním, tu s námi bude kovid o rok déle. Divím se, že když se tomuto tématu věnuješ tak intenzivně, tak si toto nejsi schopen připustit (nemyslím to zle).

Jak už jsi zde napsal, loni kovid “sestřelil” chřipečkáře, letos “sejme” svědky kovidové. Já k tomu dodávám, příští rok kovid úspěšně “pokosí” ty, kteří tvrdí že mRNA vakcína, v současném stupni vývoje, je bezproblémová.

Fiala se z prekérní situace může úspěšně “vyvléknou”. Složí vládu “odborníků”, kterou bude řídit v zákulisí, pod heslem - “za všechno může
Babiš, situace vyžaduje vládu odborníků” atd. Pokud to vláda “odborníků” podělá, bude bez viny. Pokud to zvládnou, tak vládu odborníků na “cílové rovince” nechá odvolat a prohlásí se za vítěze.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Demoblok se na vládě dohodne, protože touha po korytech je veliká.
Mě teď spíš zajímá, jednání o ustanovení nové sněmovny.
Tam se ukáže, jestli jsme ještě právní stát.
Pokud bude dodržen jednací řád, který má váhu zákona, budou ve sněmovně jen dva poslanacké kluby (ANO, SPD) které mohou dávat návrhy na nové orgány sněmovny.
5ti kartel by takové návrhy samozřejmě neschválil, sněmovna by tak nebyla ustavena.
Vláda by nemohla podat demisi.
Zbývaly by předčasné volby.

A nebo ustanovení nové sněmovny projde hladce, pak ovšem nežijeme v právním státě.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle budeme tady na Kydech rozhodně sledovat, protože jsem také zvědavý, co bude. Ale krotil bych předčasné naděje, aby to nebylo jako s Trumpem. Já jsem tu psal, že je vyřízený a leckdo ze čtenářů ještě věřil, že se vše v dobré obrátí. Neobrátilo. 

Ale jsem zvědavý, zda Babiš, Okamura  a Zeman mají nějaké eso v rukávu, 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Jan z Helvajzu (neověřeno) dne Čt, 04. 11. 2021, 09:09

Pane Jane z Helvajzu, slyšel jsem verzi, že B5 bude usilovat o jeden poslanecký klub, přitom jsem neslyšel, že by měli v názvu politická strana, nebo politické hnutí, ale pouze KOALICE.

Všechno má v rukou Radek Vondráček, ANO a SPD.

Tlaky jsou však velké, viz nejnovější Babiš, že by desátník?

Zatím bez slepic

USTAVUJÍCÍ SCHŮZE SNĚMOVNY
§ 22
(3) Ustavující schůzi Sněmovny svolá bývalý předseda Sněmovny, je-li poslancem…….
…..4) Ustavující schůzi Sněmovny zahájí a až do zvolení nového předsedy Sněmovny ji řídí poslanec, který ji svolal…….

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Napsal uživatel lujjza (neověřeno) dne Čt, 04. 11. 2021, 14:04

USTAVUJÍCÍ SCHŮZE SNĚMOVNY
§ 22
(3) Ustavující schůzi Sněmovny svolá bývalý předseda Sněmovny, je-li poslancem…….

…..4) Ustavující schůzi Sněmovny zahájí a až do zvolení nového předsedy Sněmovny ji řídí poslanec, který ji svolal…….

§ 23
(1) Předsedající ustavující schůze Sněmovny složí slib poslance před shromážděním poslanců.

(2) Ostatní poslanci složí slib do rukou předsedajícího ustavující schůze Sněmovny (§ 4).

§ 24
Předsedající ustavující schůze požádá Sněmovnu, aby vzala na vědomí ustavení volební komise z návrhů poslaneckých klubů (§ 116 odst. 2).
Dále dá stanovit počet členů a provést ustavení mandátového a imunitního výboru.
§ 25
Sněmovna zvolí svého předsedu.
§ 26
Předseda Sněmovny se ujme řízení schůze. Na návrh předsedy rozhodne Sněmovna o počtu místopředsedů a provede jejich volbu.

Co se píše v jednacím řádu:
§ 77

(5) K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu.
K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně tří poslanců.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já znám i rozšířenou verzi : Neříkej hop, dokud nepřeskočíš, ale možná ani, když jsi přeskočil, protože nevíš přesně, kam jsi skočil :-)
,

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

...a jeho názory(vždyť je anonymní :D) a tak ho měnit nebudu! Je na každém, aby si ten odkaz přečetl nebo ne. A dodržím sám pro sebe svoje minulé prohlášení, že už se zříkám debaty na toto téma. Jen z druhé strany mohu prohlásit "trefil jsem se", stejně jako Vidlák....
Doplňující videa lze vynechat:
https://kob-forum.eu/2020/11/22/pandemie-anebo-globalni-socialni-test/

Průměrný počet slepic: 3.9 (24 hlasů)

ale když člověk vidí v tv stále ty hysterické tváře hořejších, kupků a flégrů, pokouší se znova - zbytečně a marně. Jako s tím dítětem a horkými kamny.
Rozumným pro potěšení slova lékaře z první linie :
https://www.facebook.com/zpitasova/videos/2715863748715652

Průměrný počet slepic: 3 (27 hlasů)

Beru to jako nechtěně sdílenou hloupost a alergii a je mi i jedno, kdo to je. Hloupému vše hloupé :)

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

na které odkazuje PetrPavel:

"Americká CDC statisticky doložila, že mladí lidé mají 5x větší riziko zánětu srdečního svalu po očkování, než těžký průběh kovidu bez očkování."

Nezapomeňte poslat na vakcínu své pětileté děti. Jestli už není, brzy to bude doporučeno.

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

"....Nezapomeňte poslat na vakcínu své pětileté děti. Jestli už není, brzy to bude doporučeno...."

Nezlehčujte to, tady jde o vážnou věc.
Já dnešním rodičům malých dětí vůbec nezávidím, do Sophiiny volby to má daleko, to je nesouměřitelné....ale je to těžké, moc těžké....
Nemá cenu jim to ještě více komplikovat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

5 krát větší pravděpodobnost u 1 případu na 100000 u dospělých je 5 případů na 100000 u mladistvých. Statistika je záludná věc

Zatím bez slepic

"Jedničky přilétly, právě přišel fanatik PzKpfw."

Prosím? Tak https://www.youtube.com/watch?v=RgMbXbu_Uss&ab_channel=JanBabic ?

Tu zpětnou vazbu vám poskytl někdo jiný, možná byste se měl nad sebou zamyslet.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)