Poznámky k očkování proti covid-19

Štítky

1. Nudný úvod - nanometrový svět

Epidemie koronaviru ukázala ve své nahotě, že bez určitých poznatků a znalostí selský rozum nic nevymyslí.

Chování virů, a vůbec celkově světa nanoroměrů (nanometr = milióntina milimetru) – jsou totálně odlišné od čehokoli s čím má běžný člověk zkušenost. Selský rozum – nemaje se o co reálně opřít - vygeneroval obrovskou myriádů černobílých názorů a domněnek. Na škále od naprostého popření epidemie až po její postavení na roveň konce světa. Lidé vygenerovali obrovské množství konspirací a domněnek.

1) Chování virů se řídí elektrickými silami a elektrickými poli generovaným nerovnoměrnostmi rozložení elektronů v atomech a molekulách. Pořád mějte na mysli, že se pohybujeme v nanorozměrech. V těchto velikostech jsou atomy rozhodně velké překážející koule a boule na každém rohu. Žádné rovné plochy nebo tvary. Viry jsou v zásadě do posledního atomu vyprecizované tvary obrovských molekul.

2) Běžný člověk nemá běžnou zkušenost v tom, že se pohybuje v nanorozměrovém elektrickém poli. Kde ve funkci antén jsou přesné prostorové struktury proteinů. Klíčové chování virů je chování dlouhých řetězců genetické informace a proteinů.

Bohužel představu virového světa nemají většinou ani odborníci. Běžný kardiolog, zubař, dermatolog, primář nemocnice, a drtivá většína odborníků – nemají tušení o skutečné podstatě virů a nanorozměrového světa.

Epitaf vědyPředem musím říci, že selhali zejména odborníci a politici. Oni měli prezentovat seriózní a nezkreslené informace laikům, což se nestalo. Dokonce i naše ministerstvo zdravotnictví nebo Státní ústav pro kontrolu léčiv – občas šířili (a nejspíše částečně stále šíří) bludy a dezinformace. Je to smutný stav, kdy můžete vzít lékařská skripta a vědecké studie – a vyvracet jimi bludy lékařů, politiků, ministerstva zdravotnictví, … Velice smutný stav.

***

2. Virus není baktérie

Lidé si pletou baktérie s viry. Obě jsou to neviditelné mrchy, a tak asi proto. Virus je proti baktérii pidižvík. Virus se chová docela jinak než selsky pochopitelná baktérie. Často se baktérie a virus chovají zcela opačně.

Virus je zákeřnější protivník než baktérie.

Virus buď vyhubíte úplně v populaci, a nebo ne.

Tak jako se dařilo vymýtit dětskou obrnu (Poliovirus) nebo pravé neštovice (Variola). K tomu byly ale speciální vhodné podmínky. Původci se přenášejí pouze mezi lidmi. Když se podaří zastavit šíření mezi lidmi, vymýtí se i tyto nemoci.

Naši demokraté a eurounijci do šíření mnoha nemocí hodí vidle. Mnoho málo známých nemocí – přinesou zpět skrze milióny imigrantů. Ty, proti kterým nikdo nesmí říci křivé slovo, nesmějí pracovat, nesmějí dodržovat pravidla. Evropa je musí pouze živit a cokoli jiného je nenávist, za kterou se obžalovává u soudů.

3. RNA viry

Co je ještě méně pod rozlišovací schopností je, že jsou různé druhy virů. Liší se způsobem přenosu i akcí v buňce. Např. RNA viry (jako je např. koronavirus).

Nějaká kolektivní imunita u RNA virů funguje jen velice krátkodobě. Rychle se objevují nové a nové mutace. Tím viry obvykle pošlou očkování či imunitu rychle do háje.

Některé druhy RNA virů, např. retroviry, si dokonce umějí s imunitním systémem hrát. Jako je možnost různého vypínání lidské imunity (HIV) či skrývání před imunitním systémem. Retroviry se dokonale včlení do buňky, skryté před imunitním systémem. Proto je infekce retrovirem vždy celoživotní a do konce života. Už se jí nikdy nezbavíte. Taková infekce často svého nositele zabije přímo, nebo mu způsobuje četné rakoviny a zabije ho skze rakovinu. A nebo se nic nestane, a virus i nositel si žíjí tak nějak nevěda o sobě vzájemně. (https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2012/cislo-12/retrovirus.html)

***

4. O mutacích virů - versus očkování a protilátky

Jednou z věcí, se kterou lidé nepočítají, jsou rychlé proměny viru. Koronavirus, což je RNA virus, vytváří rychle nové mutace.

Specifická imunita, tedy protilátky – ať už získané proděláním nemoci nebo očkováním – nejsou u RNA virů dlouho účinné. Velice rychle se setkáte s jinou mutací viru, na kterou protilátky nepůsobí nebo méně. Psal jsem to před rokem, a teď mi lidé udiveně píší, že na „novou mutaci X“ (za X dosaďte indickou, brazilskou, ...) vakcína působí málo účinně, případně vůbec.

Můžete si tedy být jisti, že ani protilátky ani vakcína vás před další infekcí koronavirem nutně neochrání.

1) Ve většině případů, pokud jsou protilátky či vakcína alespoň částečně účinné proti koronaviru, vám zmírní průběh nemoci.

2) Občas vakcína nebo protilátky – a není to tak zřídkavé – přitíží mnohem více při infekci než kdybyste nebyli očkováni. Např. syndrom „ADE (Antibody Dependent Enhancement)“ = Zesílení způsobené protilátkami.

ADE je běžný, dlouhodobě známý, potvrzený a zkoumaný vědecký pojem z různých virových infekcí. Stává se občas, že namísto ochrany vás vakcína naopak učiní citlivějším a zranitelnějším vůči infekci.

***

5. O laboratorních pokusech na lidstvu - aneb kde je Hipokratova přísaha?

Předem zdůrazňuji, že nejsem proti očkování. Kdyby mě tam někdo chtěl nacpat.

Co se ale přehlédnout nedá je, že se západní svět často očkuje novými technologiemi vakcín, které nejsou dostatečně klinicky a / nebo masově testované. Nikdo neví, co to udělá.

Západní vakcíny dostaly v Evropě i České republice na začátku „podmíněnou registraci“. Přímo řečí: Podvodnou registraci, kdy  vakcíny byly schváleny bez předepsaných plných klinických zkoušek a podkladů. Jinak řečeno: Západní vakcíny mohla rovnou schválit první pražská uklízečka na záchodkách hlavního nádraží, a nemusel se s tím dělat takový tyjátr. Bylo by to úplně stejné. (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_cs#01)

O co pokrytečtěji zní, že Sputnik V splnil jako testy jako první bez podvádění byla Sputnik V. Na kterou se nadává jako na „neschválenou vakcínu“. Je schválená mnoha státy, ale ne Evropskou unií, tedy agenturou EMA (Evropská léková agentura). EU pro Rusko není stát, tudíž s nimi nespolupracuje.

Vsuvka: Nevím, jak je to přesně s registracemi dnes. Znám jen starší situaci v minulosti. Vzhledem k tomu, že lékové agentury rozhodovaly silně politicky, a rozhodují jen čím dále političtěji – vidím jako ztrátu času ptát se BISu, Respektu, Seznamu – abych zjistil současný stav „schválení“ vakcín.

a) Pravda se ukáže, když si přečtete, co musíte podepsat za lejstro, když se necháte očkovat proti covid-19. Abyste na sebe vzali, že jakékoli škody jsou váš problém. Nic takového nemusíte podepisovat při očkování třeba proti tetanu.

b) Dále zjistíte, že farmaceutické firmy donutily podepsat vlády států, že neruší za vakcíny ani poškození zdraví! Jakékoli škody nebude odškodňovat výrobce!

c) Řada států začala „schválené (!!!) vakcíny“ stahovat - protože se množí úmrtí a těžká poškození zdraví, které už nešlo zatlouct. Zejména u vakcín Astra Zeneca (podmíněně schválena EU 29. ledna 2021). Problémy mají i další západní vakcíny. Tím je o kvalitě českého a evropského oficiálního schválení řečeno to nejpodstatnější. (https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-astrazeneca.A210511_162300_zahranicni_jhr)

Přeměna západního světa v laboratorní krysy – může a nemusí dopadnout dobře.

Doufejme, že průšvih nebude.

***

6. Uzávěr

Protože výše uvedené střípky jsou samonosné, nemám co dodat.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (117 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

1.
Absolvoval jsem první dávku vakcínou Astra Zeneca a na rozdíl od tvrzení autora jsem nemusel podepisovat žádné lejstro.
2.
Bylo by dobré, kdyby autor uvedl konkrétní pochybení MZ, či SÚKL. O ničem důležitém nevím.
(Dokonce i naše ministerstvo zdravotnictví nebo Státní ústav pro kontrolu léčiv – občas šířili (a nejspíše částečně stále šíří) bludy a dezinformace.)

Průměrný počet slepic: 1.9 (39 hlasů)

Ve Vašem případě šlo asi o pověstný český bordýlek a tak jste náhodou nic podepisovat nemusel.
Proč by jinak ale měli (v mnoha verzích) připraveno ? : https://1url.cz/rKW8O

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Ministerstvo zdravotnictví: "Hodnocení vakcíny probíhá podle obvyklých standardů pro zajištění kvality, bezpečnosti a účinnosti. Rozhodnutí o registraci vakcín je podloženo všemi potřebnými údaji." (https://koronavirus.mzcr.cz/dezinformace-o-covid-19/)

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

a lejstro jsem podepisoval.
Anamnéza, výčet rizikových faktorů a že si uvědomuji, že ty rizikové faktory jsou rizikovými faktory (přeloženo do lidštiny - že se nechávám očkovat na vlastní riziko a byl jsem varovanej).

Takže to bludy nejsou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

od nejmenovaného spolužáka. Nemusel nic podepisovat, místo vakcíny dostal placebo a k tomu průkaz doživotní imunity proti všecm chřipkám existujícím i budoucím.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

v očkovacím centru ve FTN Krč a NIC jsem nepodepisoval. A nechtěli po NIKOM podepisovat nic.
Jen se tam vyplňoval krátký dotazník, do kterého se sestra podívala a okamžitě ho VŠEM vrátila.
To jen, aby si někdo nevymejšlel rádoby kokociny.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

i telefonický kontakt na mne.
Sestřička nám nic nevrátila, ale dostali jsme za odměnu kartičku s potvrzením o absolvování první dávky, heč :o)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

zajímavé

Zatím bez slepic

Vy se povazujete za statni utvar, ze se divite, ze vas nikdo nevyzval k podpisu zavazku odskodneni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Jakkoliv souhlasím s bodem 5. článku o podvodných registracích a naopak politických neregistracích, tak ten bod o podepisování lejstra při očkování jsem dodnes považoval za hoax. Nyní vidím, že se to možná liší podle místa, kde se očkuje. Ale svatosvatě prohlašuji, že u nás se sice podepisuje, ale jen kontraindikace k očkování - tedy že jsem v posledních 14 dnech neabsolvoval jiné očkování, že jsem zrovna neměl koroňáka a tak. O vedlejších účincích nebo neodpovědnosti kohokoliv ani slovíčko, a to bez ohledu na výrobce napichovaného sajrajtu.
Tedy jsem předvapen, že tu někdo tvrdí, že se někde podepisuje. Mohl by tedy někdo dát odkaz na to lejstro - ale nikoliv na nějakou všeobecnou stránku, nebo dokonce mediální web, ať už mainstrýmový nebo alternativní, ale na stránku třeba konkrétní nemocnice nebo očkovacího místa, kde je to lejstro a u něj napsáno - tohle přineste podepsaný, nebo žádnou dávku nedostanete? Díky.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Už jsem tady s někým měl na tohle téma debatu. Mohu popsat jen svoji zkušenost - dali mi papír (4 stránky A4 zmenšené na jednu oboustrannou A4), který si po podepsání zase vzali. Očkovací centrum v KV Aréně Karlovy Vary. Byl březen. Papír evidentně byl původně na Pfizera (podle termínu druhé dávky), ale fixkou byly příslušné pasáže opraveny. Očkován jsem byl Astrou. Matně si vybavuji že šlo mj. o soupis možných nežádoucích účinků, kontraindikací, že nejsem nemocný tak a tak... Ale fakt nejsem schopen onen papír poslat (zase si ho vzali) ani si už zase tolik nepamatuju (bylo toho docela hodně).

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Tedy to vypadá, že žádná centrální direktiva o podepisování neodpovědnosti za následky není a záleží na každém očkovacím místě nebo obvoďákovi, co si nechá nebo nenechá podepsat.

Alternativním závěrem je, že jedna místní polovina, která to podepsat musela, bude druhou zdejší polovinu, která nic podepisovat nemusela, obviňovat ze lži a naopak. (doufám, že se v tom souvětí vyznáte)

Tož si vyberte.

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Akt " nejednání" (povolně se podřídíte výkonu) může v sobě zahrnovat i to, že souhlasíte s CELÝM právním i faktickým (příprava, druh látky, způsob aplikace...) rámcem výkonu, procesu (očkování).
Papír o případných individualních rizicích, vycházejících např. z alergií na určité léky, chrání aplikanty a spol., ne osobu očkovanou.
Jde tedy o dosti velkou asymetrii, v hyperbole o zvůli.

Berte ale s opatrností, nejsem právník. Pouze nějaké ty informace z realu (ve vztahu k bankám, obch, společnostem, ale i při prodeji realit...),ale z první ruky.
Právník by asi rozebral věc lépe (anebo třeba i tak složitě, že by to mohlo sloužit za potravu celým plukům právníků klidně i 7 roků).

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

a neustálé pochybnosti kdekoho o vakcinaci mě kadí.

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

od Rodiného Štěstí. Neznalost neomlouvá.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

No na Městské polyklinice, v Praze ve Spálené, se v březnu a dubnu podepisovali dva formuláře. První byl "souhlas" s vakcinací a druhý byl soupis "anamnézy", co člověk prodělal a co v posledním roce včechno "vyváděl", bylo tam i "prodělání covidu" a poslední bod byl, zda není "gravidní".
Takkže tak jako jedna vlaštovka jaro nedělá, tak ani jeden "chybějící papír s podpisem" ze zpráv o "očkování" nedělá HOAX...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Před očkováním AstraZenecou jsem také podepisoval "reverz".

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Očkovala jsem se u obvodní lékařky, nic jsem nevyplňovala (všechno o mém zdraví obvoďačka ví) a nic jsem nepodepisovala. Dostala jsem AstruZeneca.

Zatím bez slepic

viagra samples free online <a href=" https://viagracnd.com/# ">viagra free sample</a> - viagra levitra how works
https://viagracnd.com/# buy generic viagra through pay pal
viagra generic name <a href=https://viagracnd.online#>what happens when a woman takes viagra</a> viagra without prescription yahoo answers

Zatím bez slepic

ivermectin 1 cream generic <a href=" https://ivermectinon.com/# ">ivermectin pills for humans</a> - ivermectin purchase

Zatím bez slepic

viagra without a doctor prescription <a href=" https://prescriptiondrugson.com/# ">prescription drugs online without doctor</a> - buy anti biotics without prescription

Zatím bez slepic

stromectol covid 19 <a href=" http://stromectolgnr.online# ">ivermectin price uk</a> - stromectol over the counter

Zatím bez slepic

cialis australia <a href=" http://cialisgtr.online# ">cialis no prescription canada</a> - howard stern commercial cialis

Zatím bez slepic

over the counter ed remedies <a href=" http://pillgtr.com/# ">prescription drugs without doctor approval</a> - ed pills online pharmacy

Zatím bez slepic

viagra from india <a href=" http://viagramgz.online/# ">buying viagra online</a> - where to buy viagra

Zatím bez slepic

buy real viagra online <a href=" http://viagramgz.com/# ">best place to buy generic viagra online</a> - buy real viagra online

Zatím bez slepic