Poznaná nutnost

Autor
Štítky

Všímáte si, jak světové události staré několik let postupně jdou k té jediné, logické a v podstatě nevyhnutelné možnosti? Jak se světoví politici mohou vzteknout, ale stejně je vše v podstatě nalajnované a sleduje to realitu? 

Je vlastně úplně jedno, jak moc se v OSN kecá o lidských právech a jak moc se mluví o toleranci a vstřícnosti, ale stejně se všechno děje podle toho, kolik je kde zbraní. Když se do nějakého regionu navozí munice a kvéry, prostě se tam střílí, vraždí, popravuje a je úplně jedno, jak to novináři či hlavouni nazvou. 

A je úplně jedno, jestli to balíte do lidských práv nebo do mocenského boje, když jde někomu o kejhák, bojuje většinou fakt dobře. Že Asade? A nebo když má někdo dostatek času, je mu jedno, že má za plotem okupanty. Válka je jeho život a nakonec čas rozhlodá i nejpevnější odhodlání, technologickou převahu, i ty zbraně zreziví, vojáci se opotřebují a vítězí ten, který si může dovolit čekat. Jako v Afghanistánu. 

Je úplně jedno, jak si pojmenovávají vládu na Ukrajině a je úplně jedno, kdo je tam podporuje, stejně z toho jako sláma z bot leze ta realita náckovských praporů, banderovských hrdlořezů a najatých odstřelovačů na Majdanu. Je úplně jedno v jakém jménu se to odehrálo, jestli to bylo pro demokracii nebo proti Rusku, prostě se vypustil džin z láhve a žádná demokracie ho nedokáže zastrčit zpátky. I kdyby se Zelenský vzteknul. 

V USA je také úplně jedno, v jakém jménu se vede boj proti Trumpovi, zda je to pro demokracii, Hillary nebo prostě pro deep state a 150 pohlaví. Společnost je rozštípaná, příkopy se prohlubují a ani deset Trumpů nemá sílu s tím něco dělat. Někdy má člověk skoro pocit, že jim tam začíná nová občanská válka. 

Je jedno, jak moc se bojuje proti drogám, stejně jsou všude a koupíte si je na každém rohu.  Všichni to vědí, policajti to vědí, protidrogové to ví, policejní prezident to ví a mohou to okecávat jak chtějí, prostě s tím nedokáží nic dělat. Morálka se stále demontuje. Přibývá bezprizorních dětí, přibývá nevychovaných  nevychovatelných, přibývá nemakačenků a už zdaleka nejde jen o Romy. 

Všechna účinná řešení v celém našem zápedním světě jsou politicky nepřijatelná. To jsem nevymyslel já, tohle formuloval bloger Petr Kubáč. A já k tomu jen dodávám, že pravda je poznaná nutnost a právě k té to stejně všechno směřuje. Proklamace se stále více rozcházejí s realitou, ale realita pořád existuje bez ohledu na to, jak se před ní zavírají oči. 

Stejně tak pořád pokračuje demontáž důvěrhodnosti médií a i kdyby se ukřičeli ohledně fake news, stejně s tím nic neudělají. A stejně tak ani dva Petrové Pavlové neudělají nic s realitou, že nového prezidenta zvolí voliči Miloše Zemana a kdo si je nebude umět získat, tak prohraje. A kdo si je získá, ten ztratí kavárnické voliče. Tečka. 

Čína sílí přes všechny sankce, Rusko má všechno co potřebuje a také se staví na nohy. USA má svých problémů dost, EU.... co je to EU? 

Najednou přestala všechna ta lidská práva a demokracie fungovat. Ta hesla jsou čím dál prázdnější a směšnější. Demonstrace jsou jen prázdné tajtrlíkování které není schopné vygenerovat jediný smysluplný požadavek. Peníze nemají žádnou cenu, zboží je čím dál nekvalitnější i když exsitují stovky spolků na ochranu spotřebitelů. Životní prostředí si také dělá svoje přes všechny snahy i podepsané papíry. 

Nakonec nic jiného nezbude, Pravda ani nemusí zvítězit. Ta prostě zbude, když se všechno ostatní prokaučuje. Jen si tu stále hodně lidí neumí zvyknout, že svět jede podle skutečné reality a ne toho, co se ukazuje v televizi. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

poznanou nutnost.
Že potřebuje minimálně půl tuny jablek ročně, bo kvit zdrahnul jak cyp a on byl tenkrát chytrý, mladý a hezký a uměl si postavit aparát na pálení chlastu.
Tak se potřeboval dostat k 50 litrům gořalky ročně, aby přežil. Bo kelich po ránu od bolesti na srcu aji na nohách a kelich na večer na lepší spaní.
A dycki, jak se přiožral, citoval docela velké kusy Seneky a Vergilia a podobných hejsků. Ale v češtině nebo v polštině, latinsky neuměl, bo byl blbý havíř z Trojice a potem aji na chvilu z Armady.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Formulace "pravda je poznaná nutnost" je dost podivné pojetí pravdy. Nejprve je nutno něco konstatovat a až potom se dá hodnotit pravdivost výroku. O většině výroků a poznatků se prakticky nedá rozhodnout, zda jsou pravdivé.

Z dnešního příspěvku čiší deprese a deziluze. To bych od Vidláka nečekal. Navíc v době, kdy bychom se všichni měli radovat z nabyté svobody.

Zatím bez slepic

Pravda (realita) prostě je.
Na mne z textu Vidláka nečiší "deprese a deziluze".
Nejde přece o žvanění o "pojetí pravdy", ale o skutečnou realitu bez příkras. Vidlák jen prostě popsal, jak vidí tu oficiálně radostnou lakovanou současnost.
A kdo nevidí to lhaní všude kolem, propagandu od rána do večera, natírání černého na růžovo a budování nové minimálně EU totality, je to jeho boj.

Proč bychom se měli právě v této době Narcistně radovat prý z "nabyté svobody".
Svobody, plné lží, přetvářek, falše, manipulací a iluzí?
Vy jste někdy svoji osobní vnitřní svobodu ztratil, nebo ji máte definovanou jako ta EU:
1) politické svobody a záruky lidských práv
K čemu člověku je výběr z mnoha politických stran, když cizím slouží a Komisi EU poslouchají i ze strachu nakonec
všichni.
K čemu člověku je hájení lidských práv po celém světě a přehlížení bezdomovců, důchodců o hladu a pracující
chudoby doma.
A k čemu občanům je systémové nelidské právo kapitálu a jeho vnucených zákonů nad člověkem a "likvidace" lidí
prý dokonce dle práva....
2) svoboda volného pohybu zboží a služeb
K čemu je člověku možnost koupit v ČR, kde jakou zahraniční Otravinu, kvality stále jiné pro východní trh....
3) svoboda volného pohybu lidí a prac. sil
K čemu je volný pohyb divných i kriminálních Evropanů nejen afrického původu, či náš volný pohyb mezi nimi....
4) svoboda volného pohybu kapitálu
K čemu je občanům ČR volný pohyb kapitálu a zejména zisků z ČR.........

Takže nově závisle, ale prý "svobodně a demokraticky" do ztráty suverenity a k nové Ekonomické a měnové a NATO unifikované unii. Radostně pro společnou měnu a centrální banku, společnou fiskální a zahraniční politiku, "ochranu" i nakonec unifikovaný jednotný vnitřní EU trh, řízený 1 % a KOMISAŘI a radostně k totalitě, o jaké se komunistům ani nesnilo....

Tak se ve své bublině Narcisové radujte, ale pak se nedivte!

Pravda (realita) je a vítězí, to je smyslem článku pro mne.

Zatím bez slepic

"Dejte mi do ruky mávátko, já budu mávat, mávat, mávat..." zpíval v jedné písní Nohavica.

Zatím bez slepic

Je třeba dodat i: "Já už si najdu ten správný směr..."

Zatím bez slepic

jinak řečeno, pravda je odraz objektivní reality, Vidlák pouze konstatuje stávající stav z jednoho úhlu pohledu a nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůře. Dokud ještě žijem, je všechno O. K. Venku je morbidní listopadové počasí, kde kdo má náladu unter Hund.

Zatím bez slepic

Vy jste se ráno asi díval z okna, proto tolik optimismu a radosti z nabyté svobody.
Leží na ní hustá dusivá mlha, na té Vaší svobodě.

Zatím bez slepic

Sloboda je poznana nevyhnutnost(nutnost) - a povedal to JVStalin
zda sa ze to bolo heslo ktore vyjadrovalo jeho myslienkove pochody a chapanie slobody

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám ale obavy, že těch voličů Miloše Zemana přirozenou cestou ubývá a těch kavárenských (viz. Piráti) přibývá a že ten vývoj spěje k obratu
poměru sil. Nebo že by ti přibyvší mladí po třicítce nebo i po čtyřicítce prozřeli a ten poměr zůstaval stále stejný nebo se i vylepšil? Zatím jsem
v tomto pohledu pesimista, ale přeji si, abych se těch příštích prezidentských voleb dožil a aby se do té doby objevil vhodný kandidát, kterého
bych s chutí volil i já a aby nás byla většina.

Zatím bez slepic

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

vyhozené z práce a na ženy, které se poctivě vyhýbaly pobytu ve vzdělávacích zařízeních všeho druhu, protože ženy všeobecně podléhají mnohem snáze psychické destrukci osobnosti působením dlouhodobého psychického tlaku.
Přeloženo do češtiny - z pravdolásky vyléčí většinu normálních lidí půlroční evidence na pracáku, případně nějaká ta nezvládnutá exekucička, což samozřejmě přeji ostatním jen z hygienických důvodů.

Zatím bez slepic

Přesně, volič pirátů se rekrutuje "povalečů kavárenských" a je jedno, odkud je, jak si napsal, 1-2roky skutečného života a hned budou vyléčeni jestli volit Bosiing šéfa z jeho pornostar kterým šéfue fetka...

Zatím bez slepic

máte naprostou pravdu, problém ale je, že tihle lidi ale k volbám většinou nejdou

Zatím bez slepic

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Povidlák.
S toho mám obavu,nezkušená mládež.
Pirátům stačí prohlásit nemusíte dělat,nemusíte se učit,marjanka zdarma a mají voličů na rozdávání.
Jaká pak bude realita až padnou na dno,je teď nezajímá.
Už jsem to jednou napsal,měl by se kandidát na prezidenta hledat i tady na kydech,nečekat až nám ho kavárenští budou vnucovat.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak já se toho chopím a zde na Kydech začnu:
Mým kandidátem na příštího prezidenta je jednoznačně Paní Eliška Hašková Coolidge.Důvody,které mne k tomu vedou si laskavě zjistěte sami,pakliže máte zájem se o ní dozvědět více.
Jenom dodám:škoda,že není mladší,ale chci věřit,že má "tuhý kořínek"!!

Zatím bez slepic

Kdo dělal "rohožku" 5-ti emerickým presidentům, nemohl zůstat "psychicky v pořádku" i když to navenek tak nevypadá !! Taková presidentka by byla sice pěkná na známkách, ale tím by to asi skončilo. Byl by to konečně Automat na podpisování, neb "senát a sněmovna mají vždy pravdu" a nesmí se jim nikdo postavit, natož protivit !! Tož asi tak ...

Zatím bez slepic

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si myslím, že to je spíš jen vrcholek vlny. Ti dnes voliči Pirátů budou pozítří často těmi, jichž se dotkne realita (neziskovky také nejsou nafukovací) a dětí se zase tolik rodit nechce. Své udělá i vláda Pirátů v Praze. Myslím, že univerzálně vhodný kandidát (který by navíc politickou kariéru v úřadě končil, nikoliv začínal...) nebude a buď se nechá zvolit Babiš (a zopakuje se schéma z voleb Zemana) nebo to bude prostě N(i)ěkdo jiný. A tím Někým jiným si možná začneme počítat novou éru naší historie, v níž "velikáni transformace) postupně vymizí. (Mám totiž teorii, že přes všechny peripetie byla trojice Havel-Klaus-Zeman historicky předurčená stejně, jako byla dvojice TGM-Beneš ve své době).

Zatím bez slepic

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se obávám, že v okamžiku, kdy si vy Povidláku budete myslet, že je to ten vhodný kandidát kterého budete moci volit s chutí, tak se proti vám postaví PAL a je konec. Protože slušný člověk nemůže vyhovovat této partě .Zkuste vyjmenovat nějakého pro Vás slušného kandidáta a hned si odpovězte, proč je nevolitelný pro pražskou kavárnu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pravda je to, co skutečně je a nebo bylo. Pravda je realita. To ostatní jsou idee a sny, i když jsou podle nás pravdivější.
Proto bych ani nad tou před 30 lety nabytou svobodou tak úplně nejásal, protože ta nám přinesla pravdu poněkud
jinou, než jsme si ji tenkrát představovali.

Zatím bez slepic

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

všichni máte s tou svobodou zpřed třiceti let, to by mě teda zajímalo.

Já jsem si všiml jediné svobody, která se tu po té Velké Pražské Hadrnické Šaškárně objevila - svoboda beztrestně okrádat druhé.
A jelikož se bohužel řadím mezi ty okradené a furt dál okrádané, jaksi mi schází důvod plesat. Tak blbý, jako jistá soudružka, která se raději stokrát mýlí se svým raketýrem, to ještě nejsem, tak moc jsem ještě nezblbnul.

Zatím bez slepic

tedy raději, kdyby tady zůstal předlistopadový režim? A co na to vaše děti nebo vnuci? (tedy na ten režim, né na vás ?)

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po 30leté zkušenosti jsem došel k názoru že by bylo líp a to patřím k těm lépe situovaným.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

No v žádným případě, teď je to přece pestrý, jak ta prvomájová mávátka a cingrlátka. A představte si, i ten průvod alegorickejch traktoru byl u nás letos daleko pestřejší, než tehdy. To si přece již nikdy sebrat nedáme, tuto pestrost. S pestrostí na věčné časy. Ať žije, včetně exekucí, bezdomovců, doprošování se léčby ve špitále, i když zdravotní pojišťovně celý život platíte,....ať to vše žije. Hurá.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

okrádal mnohem méně, jestli vůbec.
Pokud to mám hodnotit ekonomicky, mám se mnohem hůře, než jsem se měl a než bych se měl v režimu minulém. A s kecy o tom, že jsem blbej a netáhlo, na mne nechoďte.
Co na to mé děti?
Jsou na větvi z toho, když jim tvrdíme, že když jsem šel na nemocenskou, nemusel jsem měsíc až dva čekat na potřebnou rehabilitaci. A že za družstevní kvartýr jsem dal pouhých deset svých tehdejších výplat. A že naše životní náklady se vešly do dvanácti stovek a naše výplaty dělaly dohromady pět a půl netto.
A velebí mne i Starou Jahodu, že jsme mysleli především na ně, tudíž si nemusejí pořizovat vlastní bydlení na nějaké šílené hypošky, osobáky na otřesné leasingy a chodit do dvou zaměstnání, jak to dělají jejich rovesníci, pokud to chtějí všechno utáhnout.
Víte, co nebo kdo je rovesník?
A vnuk to má na háku, páč je školou povinný a ke štěstí mu prozatím stačí stavebnice Merkur.

Zatím bez slepic

No ano, Targusi, najdou se i tací, kteří ještě pamatují krásné bratrské výrazy... Všiml jsem si, že v poslední době je občas trousíte, naposledy jste třeba napredoval ….. už zbývá jen abyste ty, co nejsou tak mladí, chytří a krásní jako vy, počastoval nějakým krpcem krpatým :-)))))

Zatím bez slepic

In reply to by Petr (neověřeno)

Trvalý odkaz

po mně ještě nemusí Stará Jahoda uklízet hovna, to teprv přijde.
Ten rovesník je normální český, resp. moravský archaismus, žádná moje výpůjčka z bratrského jazyka.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vida, co všechno dobrého jsme bratiam přinesli, i rovesníka… ale protože mám málo příležitostí hovořit češtinou 17. století, tak bych přísahal, že ho poslali oni nám... :-)

Zatím bez slepic

že některé práce jste nemohl dělat, pokud jste nebyl ve straně, že při přijetí do školy se posuzoval vztah rodičů k soc. zřízení, že jste musel podpisovat nesmyslné závazky, chodit do průvodů atd..Takže, každý režim má svoje, někdo se měl lepší tehdy, někdo teď.
Pozn. U nás na vesnici tehdy rehabilitovali na záhumence.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Technicky vzato se mohl předlistopadový režim snadno transformovat v těch věcech, po nichž se volalo, tzn. pluralita politických názorů a možnost cestovat (= svoboda), bylo to už připravované. Trochu déle by trvalo naplnění konzumní touhy, tj. vlastního motoru lidového hnutí. Taky třicátníci by museli trochu déle čekat, než se dostanou do vedoucích pozic. Ale soukromé podnikání nijak zvlášť nemyslitelné nebylo. A zůstaly by zachované sociální jistoty i národní majetek. Nebylo by tolik bezdomovců a exekucí. Režim by už ale nebyl předlistopadový, ale ani polistopadový. Takže, proč ne? Někteří si myslí, že stačilo vydržet dalších 10 až 15 let, a kapitalismus by svou krizi nepřestál. No, objektivně socialismus ekonomicky prohrál, nevytvořil větší produktivitu práce a bez reformy by současné globální problémy stejně nedokázal řešit.
To jsou ale jen vnitřní podmínky. Absurdní je představa, že by to vlivní ze zahraničí nechali klidně probíhat. Ani po 68. by to jen tak hladce neprobíhalo. Místo klidného předání moci mohla nastat docela krvavá barevná revoluce. Takže, kdyby - chyby.

Zatím bez slepic

vždyť tady bylo asi 1,5 mil. komunistů, ale posrali se strachy a zvolili Havla. Není mi jasné, jak by jste si to představoval. Politická pluralita pod vedením KSČ ?Soukromé podnikání - do jaké velikosti? Kdo by jmenoval vedení státních podniků. Kdo by zajišťoval sociální jistoty a národní majetek. Vychází mi, že jedině komunisté. A ti prohráli svobodné volby. Takže teď máme co jsme si zvolili.
V osumdesátých letech přece žádná krize kapitalismu nebyla.

Zatím bez slepic

A Havel se nechal od komunistů zvolit.

Zatím bez slepic

osmdesátek si na tehdejším západě docela zoufali, protože už se ozývala jak klasická krize z nadvýroby, tak i krize investiční. Neboli tamější lopaty byly zmanipulovány, stejně jako jsme nyní manipulováni my, že je potřeba spořit na starobní důchody, a nebylo jak penízky rozmnožovat, neboli investiční fondy to neměly vůbec jednoduché, aby vydělávaly a zhodnocovaly, protože trh byl jaksi ibsazen a rozebrán.
Zhroucením železné opony dostali odklad na 20 let.
Jinak v ostatních socprc státech soukromý sektor na rozdíl od ČSSR normálně fungoval a byl patřičně daněn.

Zatím bez slepic

Říkáte, že jedině komunisté? Mně nepřijde, že by ve VB byli a při tom z chystaného programu LP oči jednomu přecházejí.
http://www.novarepublika.cz/2019/11/cto-delat-aneb-co-chysta-labour-par…

Zatím bez slepic

Burzovní kolaps, tzv. Černé pondělí 19.10.1987
Většina ekonomů se později shodla, že důvodem byla americká zadluženost, její chronické deficity a z toho vyplývající slabost dolaru. Jak tehdy napsal "Business Week": "Poselství krachu je jasné. Američané příliš mnoho vydávali, příliš mnoho si půjčovali a příliš mnoho dováželi. S tím se musí skoncovat".
https://m.penize.cz/nezamestnanost/15190-cerne-pondeli-19-rijna-1987

Zatím bez slepic

1. Naplnění konzumní touhy je vždy především vlastním motorem malé skupiny lidí, která toho času zrovna nevládne, a proto se snaží uskutečnit změnu režimu za pomoci ovládnutí lidového hnutí.
Víte, jaký byl u nás první český založený soukromý podnik? Horáčkovo Fortuna v březnu 1990, kdy ještě platil zákon, že všechny zisky z hazardu patří státu. Zákon se změnil v květnu 1990.
Hnaly v podzimních časech 1989 M. Horáčka konzumní touhy lidového hnutí nebo patřil k té úzké skupině kolem V. Havla (co jí šlo jen o "pravdu a lásku")? Byl v březnu M. Horáček vizionář? Opravdu patřil ten zákon o hazardu v květnu 1990 k těm nejdůležitějším, které se měly tehdy řešit?
2. Mladí se dnes často dosazují do vyšších pozic hlavně pro jejich nižší nároky na výšku svého platu a také proto, že mladý a nezkušený se lépe ovládá.
Jukněte někdy na práci mladých redaktorek a protekčního mladého Mathé na ČT24 a zkuste se zamyslet, proč tam tyhle kokty bez rozhledu jsou.
3. Národní majetek... Už jsem zde psala, že od roku 1987 se národní podniky začaly transformovat na státní. Možná chtěli někteří soudruzi popustit více uzdu podnikání pro všechny žádostivce, prostě chtěli socialismus s kapitalistickou tváří nebo se někteří soudruzi už připravovali na to své soukromé podnikání. Vyberte si, to jsou ta vaše různá pojetí pravdy. Jedna z nich podporuje i váš názor.
Malou ukázkou je Chirana, v odkazu se píše, že národní podnik se postupně rozvíjel, změnil se na koncern, aktivním přístupem zaměstnanců Chirana Brno bylo dosaženo samostatnosti dne 1.7.1989 formou státního podniku a tím možnosti získat vlastní zkušenosti s řízením společnosti.
https://www.bmt.cz/historie-bmt-medical-technology-sro

Zatím bez slepic

Ano a proto se muselo na podzim téhož roku šlápnout do pedálů a udělat se tomu přítrž. Ono by se to bývalo bylo mohlo národu docela líbit. Proto též na počátku bylo Havlovo chlácholení "budou vás strašit........",

Zatím bez slepic

ale byl hráč. K úzké skupině kolem Havla nepatřil, a ekononické zákony dělala skupina kolem Klause.

Zatím bez slepic

Zapomněla jsem vám přiložit odkaz na vládu od 5.12.1989 s předsedou vlády P. Pitrou (KSČ), kterého vystřídal 6.2.1990 P. Pithart (OF). Vláda vládla do června, zástupci stran OF (3), KSČ (8), nestraníků (3), ČSL (3), ČSS (2). Kdo z nich byl od Klause?
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Vl%C3%A1da_Josefa_Kor%C4%8D%C3%A1ka,_La…

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

dokázal by jste objektivně odpovědět na otázky prof. Budila , kterými zároveň odpovídá jak dalece jsme byli úspěšní v těch uplynulých letech.
"S minulým režimem se nejlépe vypořádáme tím, že jej po všech stránkách materiálně a morálně překonáme. Během třiceti let jsme k tomu měli příležitostí a času dost. Musíme si proto upřímně odpovědět na otázku, zda jsme opravdu lepší společností, než jsme byli před rokem 1989? "
Jsou vztahy mezi lidmi kvalitnější? Existuje větší míra solidarity? Jsme tvořivější? Vynalézavější? Známější a uznávanější ve světě? Věříme více v budoucnost? Jsme spokojenější se svým životem? Máme lepší vzdělání, školství, vědu a sport? Jestliže na tyto otázky odpovíme kladně, pak jsme se s minulým režimem opravdu vypořádali a jeho démony můžeme už nechat definitivně spát.

Zatím bez slepic

Vy jste teda slušný provokatér .Mě totiž vyšlo, že známí ve světě jsme jen tím, že se o nás nic moc neví, v ostatním jsme za dobou předlistopadovou. Jinak jste se zapomněl zeptat, jak je to s toaletním papírem, tam jsme na tom o mnoho lépe. Ano, toaletního papíru je opravdu mnohem více, to uznávám.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dostatek toaletního papíru je nezbytný. Budeme jej potřebovat opravdu hodně, až se z té evropské jednoty a solidarity poděláme. Mimochodem před 1989 jsme museli být solidární s lidově demokratickými režimy a skládali se na nemocnice v Africe. V EU musíme být zase solidárně jednotní, a abychom se netýrali, tak prachy na nemocnici v Africe pošlou rovnou místo nás a pacienty přivezou sem. A místo závodního výboru ROH teď prachy na solidaritu vybírá neziskovka.

Zatím bez slepic

Až tyhle skvěle zformulované otázky prof. Budila (nebo podobné) zazní v ČT a budou se nad nimi zamýšlet lidé s různými názory, tak pak si řeknu: "Jo, je tady svododa názorů".

Zatím bez slepic

A díky Anonymovi, že to sem dal, tedy opakování neškodí:

***********30 let od převratu****************

"Jsme opravdu lepší společností, než jsme byli před rokem 1989?
Jsou vztahy mezi lidmi kvalitnější?
Existuje větší míra solidarity?
Jsme tvořivější, vynalézavější?
Jsem známější a uznávanější ve světě?
Věříme více v budoucnost?
Jsme spokojenější se svým životem?
Máme lepší vzdělání, školství, vědu a sport? "
**************
Z toho by mohl Vidlák dát zase skvělý článek .....

Zatím bez slepic

protože odpovědět lze jenom subjektivně. Vztahy mezi lidmi- já je mám stáe stejné. Míra solidarity- vynucené státem byla mnohem vyší, mezi lidmi asi stejná. Tvořivější, vynalézavější-firmy ano (nehází jim nikdo klacky pod nohy) jednotlivci asi ne. V socialismu si člověk musel mnoho věcí sehnat a udělat sám, to ho pohánělo k vynalézavosti. Ve světě jsme určitě známější díku sportovcům, ale to asi nemáte na mysly. Pokud jde o výrobky je problém v tom, že dřív bylo na všem "Made in Czechoslovakia" kdežto teď tam je firma. Ale vyvážíme mnohem více a nejen do rozvojového světa. Co se týče školství, když jsem maturoval z ruštiny, uměl jsem rusky jen koktat, vnuk na základce se slušně domuví anglicky. Je to o přístupu každého jednotlivce. Průměr ve školství asi klesá, protože chceme mít z každého trouby vysokoškoláka. Špička kterou tvoří ti co se o svůj obor zajímají, jistě sneseš srovnání se světem.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Jsme opravdu lepší společností, než jsme byli před rokem 1989?"

Zatím bez slepic

právě jsem se dočetla, že ta jistá bývalá soudržka a nyní genderliberálka Jiřina Š. bue čestnou občankou Prahy 1 - dobrý, ne?

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

zjistěte, kdy bude zasedání zastupitelstva v Praze 1.
Slibuji, že se tam osobně dostavím a zdvořile požádám nebo navrhnu, aby byla madam eŠ vytažena a zavěšena na orloj, nejlépe na nějaké čestné místo, třeba hned vedle takové té hubené soudružky, která tak ráda vyzvání...

Zatím bez slepic