Přepřahání vagonů

Autor

Nedávno jsem psal článek ve kterém jsem se zamýšlel nad nutností vyskočit z rozjetého EU vlaku dějin, protože už tak nějak všichni tuší, že koleje brzy skončí a nastane náraz, jaký tu už dlouho nebyl. Poukazoval jsem na to, že varovné signály už dávno nepřicházejí jen od starých hloupých, ošklivých xenofobních čecháčků, co nikdy nebyli ani v Praze, ale stále častěji to můžeme slyšet i od bývalých ojrohujerů... Keller, Zahradil, Vondra a další... Já sám sleduju celou řadu fejsbůkových profilů a zírám kolik pravdoláskařů se začíná děsit toho, co volili. 

Většina z nich ale stále ještě věří ve výhybku. Že bude možné přesvědčit strojvůdce v Bruseli, aby zpomalili, změnili směr a všechno tak ještě zachránili. 

Tvrdil jsem, že od leckterých států okolo už je zřetelně vidět, že se od unijního vlaku odpoutávají. Takové Polsko je v EU asi tak stejně, jako je Turecko v NATO. Podobně je na tom Maďarsko. U nás je to stále tak půl napůl, ale já osobně očekávám, že loni byly poslední volby, které to tak ještě měly. Odteď se to začne jednoznačně vychylovat směrem od Brusele i v pravdoláskařské Praze. Největší změna veřejného mínění přijde v březnu - to všichni dostanou vyúčtování energií za loňský rok. A spočítají si, kolik to bude stát letos. Dále pak zjistí, o kolik přišli díky inflaci a o kolik ještě přijdou díky zelenému údělu. 

A pak už jen přijdou ty otázky, proč musíme energii povinně dávat na Lipskou burzu, proč jí nemůžeme u nás prodávat za české ceny, atd, atd. Tohle se bude blbě okecávat i Fialovi. I když... v dnešní době je těžké být kreténem, konkurence je hrozně veliká. 

Když se ale podíváte na státy okolo, které teď vynulovaly DPH na energie a zastropovaly ceny potravin,  stejně zřetelně vidíte, že se sice odvracejí od EU, ale s chutí a po dlouhodobé přípravě připravují americké základny NATO na svém území. Poláci se na americké základny vysloveně třesou , Maďaři také a to tak moc, že vlastně mají strach, že by to tak ani nemuselo dopadnout. Včera jsem se také dozvěděl, že tu novou slovenskou smlouvu o pronájmu letišť americké armádě sice schválila současná vláda, ale připravovat se to začalo už za Fica blahé paměti.

Jinými slovy, Visegrád (rád bych doufal, že bez nás) už má svoje řešení pro budoucnost dávno nachystané. Americké. A dost na to řešení tlačí, ženou ho rychle kupředu, jako by věděli, že spěch je zcela na místě. A vlastně vůbec nebudu překvapený, když se ukáže, že naše vláda už něco takového také podepsala a ani se neobtěžovala nám to říct.  Někde už je určitě připravené nějaké lejstro, které nám zajistí bratrskou ochranu přátelského zámořského bratra. Podepisovat ji bude Fialova vláda, ale začalo se už za Babiše, ba možná za Sobotky. Všechny země budoucího Trojmoří už mají protektora domluveného. Na patřičná školení si tam už dojeli všichni, protože CIA podporuje všechny strany, CIA neriskuje. Vlastně by mě ani nepřekvapilo, kdybychom zjistili že i SPD má kádrové absolventy nějakých fulbrajtových stipendií.  

Hele, my tady vlastně proti EU bojujeme úplně zbytečně. Ve skutečnosti už to naši mocipáni dávno vymysleli a připravili. Ještě s Obamou na tom začali dělat. Pak přišel Trump a pořád se na tom dělalo a teď je tam Biden a z nějakého důvodu se začíná tlačit na pilu.  Vlastně se jen vymění Ojrohujeři za UShujery a jediné, co se ještě neví, jaká bude záminka.

Když teď vidím ten spěch na schválení té slovenské dohody, tak mám normálně pocit, že se na naše americké a evropské hodnoty normálně plánuje nový Mnichov. Že si velmoc rozmyslela své nedávné sliby.  Admirál včera velice trefně popsal situaci jednání USA - Rusko, kdy řekl, že Amíci by strašně potřebovali, aby Rus přestal kamarádit s Číňanem. A i přes bombastická prohlášení pro tisk jsou zřejmě ochotni k velkým ústupkům. Tak velkým, že Slováci, Maďaři i Poláci začali spěchat s podpisy, protože takhle to měli vymyšlené. Tohle měl být jejich nový svět - nabrat si úkor Ukrajiny svá historická území a bačovat si po svém, protože americký protektor je daleko a Pánbůh vysoko.  

Zřejmě je opravdu na stole úvaha o návratu NATO před rok 1997. Možná už leckomu na Slovensku dochází, že dělal hejla a bude zrazen. Protože soupeření s Čínou je pro amíky asi jen o milion procent důležitější než nějaké Slovensko. Možná to podobně už vidí i Saša Vondra, který tu moc a moc chtěl ten radar.  Jedná se o nich bez nich... s Putinem. 

Jako by už všichni mocní věděli, kdy se rozpadne EU a měli naplánováno, že tu bude nový US šéf  a teď je možná napadlo, že nebude. Že bude ruský šéf... Z vůle Bidena a jedno týmu. 

Nebo bude platit má předchozí úvaha? Rusko prostě na Ukrajinu "zaútočí" a kdyby nezaútočilo, tak se tomu nějak pomůže, aby zaútočit muselo.  Bude zapotřebí zajistit pořádný šok pro zdejší veřejnost, aby nedělala ofuky s podpisem amerických dohod a s dočasným pobytem amerických vojsk, které nás zachrání před kontrarevolucí. Že se Rusko prostě zaměstná na Ukrajině, tady bude mnoho důvodů platit za americkou ochranu a víceméně to bude pro USA i Rusko akceptovatelné řešení.   

V posledních dnech tomu ale věřím čím dál méně. Zřejmě někdo vlivný v USA spočítal, jaké jsou americké šance bít  se s Ruskem a Čínou na dvou frontách a co hrozí, kdyby se Rusko definitivně přimklo k Číně, protože by muselo. Donedávna jsem si myslel, že se hraje o to, jestli bude hranice NATO na Dněpru nebo u Mukačeva. Ale v posledních dnech mám stále více pocit, že se hranice NATO má vrátit na Krušné hory. 

Ale je také možné, že se USA s Ruskem prostě domluví. Rusko kousek ustoupí,  Amíci kousek ustoupí, žádné střílení na Ukrajině nebude, prostě se jen tiše  oznámí papalášům i oligarchům, že Pobaltí a Ukrajina jsou v ruském vlivu  a země střední evropy jsou zase v americkém vlivu. Normální dohoda mezi dvěma velmocemi... taková věčná klasika.   Železná opona se posune kamsi k Užhorodu a my budeme zase na té špatné straně a ještě k tomu budeme vědět, že pro věc amerických zájmů není žádná cizí oběť dost velká a příště jsme na řadě my, protože Rus by byl blbej, kdyby toto řešení považoval za dobré na věčné časy. 

Nějak nemám fantazii doufat, že by skutečně mohlo dojít k tomu, že mezi NATO a Ruskem by byla celá bývalá východní a střední  Evropa neutrální a bez nucení vstupovat do jakýchkoliv vojenských paktů. Když teď zvažuju všechny možnosti, tak bych to asi považoval za nejlepší řešení. Trojmoří jakožto dostatečně velká a málo ozbrojená zóna mezi USA a Ruskem. Obnovení Rakouska-Uherska 21. století. Bez jaderných hlavic. 

Zdá sem že právě něco takového bude geopolitickým středobodem zdejšího regionu pro letošní rok. Ustanovit nové hranice základen jaderných střel.  Na Ukrajině to Rusko fakt nedovolí. Ale jinak se hraje o celý zbytek střední Evropy.  Zřejmě už to nebude dlouho trvat. A také se brzy rozuzlí ta Ukrajina. Ovšem nic hezkého nečekám. Jen nový Mnichov a zjištění, že ohledně EU už není co řešit, protože to všechno bylo už dávno vymyšlené a nás se samozřejmě nikdo na nic neptal. 

Kde budou hranice? Na Labi? Na Dněpru? Na Karpatech? Budou se nám bloky přímo dotýkat, nebo mezi sebou nechají nějaké nárazníkové pásmo?  Jediné co ví jistě, že můžeme volit jak chceme, ale dopadne to podle toho, jak se domluví nebo nedomluví Putin s Bidenem. Je úplně jedno, zda jste Orbán, Kačinský, Čaputová nebo Fiala.  O Zelenském ani nemluvím, pro Ukrajinu to dopadne jedině blbě. To je vlastně skoro jediná jistota -  Ukrajina bude okupována, jen se ještě neví, jestli Rusy, nebo Poláky s Maďary, nebo všemi dohromady. A neví se, jestli bude obsazena silou nebo zdáním svobodných voleb a jejich uznáním od obou velmocí. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (159 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Někdy je lepší se nepouštět do strategických úvah. Svět je ještě komplikovanější než se zdá. Zlomovým bodem Evropy bude Zelený úděl a pokračující masová imigrace připrchlíků a jejich emancipace.

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

nastavené "buranům"a ti se už mezi sebou radi,kde jsou ty rovné a pravdivé obrazy v zrcadle,ale stále nechàpou,co vlastně představuji,

prostě jejich ohlupeni na prvni prioritě zla,masivni sračky pana GŘ TV je povedou do propasti jejich totálniho vykradeni a stále se doslova zločinnymi porušovateli zàkona o vyváeném informováni obanstva tito zločinci na nich obohacuji namisto,aby byli postaveni před tribunál a ten jim to špinaě ziskané jměni zabavi na náhradu škod,které svou tzv §činnosti ".způsobuji dále.
Vznik našeho informačniho pole bude řešit postulát č.4 PNZ.
Tak vám tady milé oběti toho zla ,že to GŘ TV nezvládá doslova dnem i noci v té jeho soukromé tv za naše koncesionřské penize tedy ten PNZ budu opakovat až do vašeho odblbnuti!

1.
Změna režimu na systém,kterému bude znemožněno krst dvě třetiny našich mezd a platů.
2.
Zajištěni opravdové PŘIMÉ DEMOKRACIE,ale pozor občanskho typu podobnych webů s bezbarierovým přistopem jako tady IHNED!
3.
Odstraněni 32 let rtvajici ho embarga na Zakon o referendu,učinit ho nepotřebným navrhem zcela jiného mechanizmu ,ktery bude levnějši!
4.
zajištěni financováni této změny a současně našši občanské informačni platformy bez křivch zrcadel zlého GŘ TV

ATD ATD
Současně zkuste dát dlši vaše po6adavky,které srozumitelně a solidárně dokáete podle vašeho miněni zformulovat a pokud se chcete ptát tak to můžete zkusit a pak se uvidi!!
NO NI?

Průměrný počet slepic: 2.5 (22 hlasů)

Bezpochyby ano.Důkazem je,e obyvatelé "mama hotelů",kterým kape z nosu nudle , polovzdělani na prvni prioritě zla, tam byli vychováni v sobeckém stylu prodrat se k žlabu za každou cenu a venkovšti "burani"to jsou všichni mimo PRAHU ,vám kavárenským povalečům budou ještě tleskat,kdy jim vnutite svůj systém DIGITALNIHO KONCENTRÁKU a ovládnete i jejich klábostnice,kde jim vnutite cenzuru a budete hlavně rušit "widláky",kde se prý koncentruje rovnáni křivýych zrcadel.
Za přiklad uvedu co prý udělali lidovému sociologovi Hamplovi .Na jeho webu www.kudyzkrize.cz mu dovolili valit hafo čláank7 jako popis sitace kterou všichni na alternativě dávno znaji,ale vypadá to tak,e mu zakázali pod články jakoukoli diskusi,která tam zpočatku byla a tak z něho vyrobili poslušného podpindostnika režimu jako jsou oni utřinosi na husitskou pravdu a realizace párty chlastáni z kalicha!.
No a na to se tam začali na tom prázdném webu houfovat dalši vyrobci blabla bláááá,kterym taky prý zakázali pod články diskusi.!!!
No a na to ten houf tzv "intelektuálů" MUSEL za cenu jejich poníženi naletět.
Kdo to nepoznal at to tu napiše a odůvodni.Tak co pirátiska zločiniska máme vás rádi jako osinu v zadnici a budeme vs znova volit,stejně vás váš koalični partner za blbost dostane do latě!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je jednoduché, říct obecných pár vět a přitom nic neříct?

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

In reply to by Jednoduché (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak do toho a ukažte jak se to dělá. Pusťte nějakou svoji myšlenku k posouzení.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

In reply to by Jednoduché (neověřeno)

Trvalý odkaz

a nechápete jejici význam a ani obsah,neuvajete co znamenaji.Jen se zeptejte ,čemu nerozumite co nechápete.mnoho obanů ček na někoho,kdo věci za ně zajisti.Ty doby jsou pryč to jste neslyel toho pana nebotka Havla,že už tehdy upozorňoval,že si budeme muset vše zajištovat sami.
To v překladu znamená,že i tady se budou muset najit dobrovolnici,kteři by jednoduché aktivity v prospch pana majitele webu a svůj prospěch hlavně zajistili.
Na přiklad se hledaji dalši obané,kteri nemaji proč ekat na dalši katastrofy,které vyvede verchuška a dovedou pochopit,že VŠE nemůže delat admin a objevi se pomocnici.
Po zničené KSČM zůstali voliči a je jasné,6e se ta strana těžko vzpamatuje,nemá žadný nosný program je unavená a v rozkladu zbyl jen pan Skála www.stripkyzesveta.cz ale nenašel se tady nikdo,kdo by na jeho televizi a "odpovědnu"dal na emajl,že i ho zveme tady do diskuse!
jojky jojky to je slabé.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

K udrženi sveho teroru nad většinou,která byla trikem ,90kdy osoba kandidujici ne premiera stačilo ziskat hlasy většiny,aby mohla vládnout svou menšinou s sloužit jen té menšině.Tim se má prý zabit konečně ta demokracie a nastolit vláda kapitalismu bez přivlastků vycházejici a to už ka každý brzypozn🌿na vlastni skuře!

Proto mohou progresivisté tzv piráti majici ve vleku fialovou okurku, navrhnout 90% dan menšině boháčů,aby napodobili ŠVÉDSKO,kde se to osvědčilo a tamni boháči si nattahali tolik AFRIKACORPSU kolik se jim zachtělo a plati ted účet!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pekny clanek, bravo 😀

Programove prohlaseni vlady:
Vzroste význam zemního plynu jako přechodného zdroje k vyrovnávání výkyvů. Nárůst jeho podílu nás ale nesmí geopoliticky ohrozit. Budeme se snažit získat podíl na terminálu LNG v sousední zemi, abychom měli přístup k více zdrojům.
= priklad plyn lodi z USA do polskeho Gdansku

Nakup vrtulniku Bell pro ACR.

Stavba reaktoru v Dukovanech, v Temelinu.

Parlamentni volby na Ukrajine rijen 2023 nejpozdej. Prezidentske volby tamtez duben 2024. Mimo jine proto si myslim, ze na valku je brzo.

Za pratelstvi se musi platit, logicky. Mame co poptavat, tak podle toho komu to dame, uvidime kam se budeme smerovat. Ja osobne bych navrhoval oslovit a Jizni Koreu. To je stat, ktery u nas moc strategickych zajmu nema. Nebo…
Nevytukejte si diru do cela, kdyz si prectete toto - co treba za utraceni penez spravnym smerem taky neco chtit ? No on bohuzel kapital muze migrovat, takze nasi politicti reprezentanti nemusi moc vymyslet, staci jen poslouchat lobby, kteremu staci klasicke vyssi vynosy z cehokoliv.

Sach-mat jsou jaderne zbrane. Jestli ma Cina predbehnout USA, tak se to stane take diky tomu, ze ma jaderne zbrane a stavi stovky novych sil ve vnitrnim mongolsku. Vojenska reakce USA je mimo jine odstupnovana podle kategorie soupere. Proto na taliban(ovsem termin taliban je nas kulturni zjednodusujici osli mustek) tak na ne nesli s atomovkama, to neni peer to peer rovny s rovnym. Proto take Iran tak moc ty atomovky potrebuje, protoze vladnouci iranske petikoalici jde o preziti.
Je v podstate jedno, jestli ze zapadu prijde woke kena homma nebo z vychodu balsoj siky siloviki. Jak komu to muze vyhovovat. Domnivam se, ze neni v zajmu zadneho z nich aby vzniklo dalsi rakousko uhersko nebo polske superknizectvi, cokoliv v zemich mezi nimi co by jim mohlo konkurovat. Krusne hory a ruska hranice. Takze ac bych rad, tak spojit se muzeme maximalne pro zacatek, spujit se v tom samem uzemi na … netroufam si odhadnout na jak dlouho ale spojit se za ucelem ziskani atomovych zbrani z USA ktere by nesly polske, ceske, madarske F-35. Co kdyby nase vlady a ta polska a slovenska a madarska byly tak prozirave, ze by ty smlouvy o spolupraci DCA mely i dodatky. Predem bych chtel rict vsem, kteri zacnou blekotat neco o tom jak z nas budou cile: vitr roznese radioaktivni spad hoodne daleko, armady se cvici na konflikt v radioaktivnim prostredi, v pripade valky ktera diky sach-matu nenastala je jedno kdo ma mezi Krusnymi horami a ruskymi hranicemi jaderne zbrane a kdo ne. Mit takove ty malicke B-61. Nicmene pokud nekdo stoji o neajkou tu nezavislost, nejaky idealista nebo despota, tak by je mel mit a mel by byt rozhodnuty je pouzit. A netvrdte mi, ze jsem nejaky drsnak, ja bych to nazval cynicky realismus. Toto je totiz status, ktery maji velmoci. Tak kdyz to ma Belgie, Holandsko tak my ne? Problem je, ze nam je z USA nedaji. Ze ani utok na nas neni zarukou pouziti jadernych zbrani ze strany USA. Ano, mohli by nam to aspon slibit 😃
Pekny vecer preju

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by MAlbi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady vidite jak mysli hezky olezlé hnáty a prázdn bilé lebky,které sdědily po fotrovi,ležicim pod Stalingradem dva blesky a rozsvitilo se jim!
CITUJI
SPOJIT SE ZA ŮČEALEM ZISKANI ATOMOVÝCH ZBRANI S USA..
Které by nesly F35 .,vitr roznese atomový spad hooodně daleko.

Tak to nám tu piše pry piráatsky ministr zahranici na vycházce z blzince a přeje vám všem DOBRÝ VEČER kdyz bude ta solidarita v rozpuku!
Jo ,jedině tak dostaneme status velmoci jako maji Belgie a Holandsko.
⚡⚡🍃🌿🐀 🐣🐑☕🍞🍥🍄🌚🌽⛄

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by MAlbi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady vidite jak mysli hezky olezlé hnáty a prázdn bilé lebky,které zdědily po fotrovi,ležicim pod Stalingradem dva blesky a rozsvitilo se jim!
CITUJI

SPOJIT SE ZA ŮČEALEM ZISKANI ATOMOVÝCH ZBRANI S USA.
.
Které by nesly české F35 .,vitr prý roznese atomový spad hooodně daleko.0

Tak to nám tu piše pry piráatsky ministr zahranici na vycházce z blázince a přeje vám všem DOBRÝ VEČER,a kdyz bude ta solidarita v rozpuku!
Jo ,jedině tak dostaneme status velmoci jako maji Belgie a Holandsko.
⚡⚡🍃🌿🐀 🐣🐑☕🍞🍥🍄🌚🌽⛄

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

off-topic zero

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby to skoncilo navratem pred prvni svetovou (anebo pred trojim delenim Polska) plus minus nenake to knizectvi a mestsky stat... tak zaplat panbuh za ty dary.

Zapadofrancka rise (AKA Francie), Vychodofrancka rise po Berlin (AKA Nemecko), Polsko s kusem Halice, Hansovni mestske staty v Pobalti... a Rakousko-Uhersko, tentokrat ovsem s Anglictinou jako Lingua Franca, tak nebude potreba se hadat o to, ktery jazyk bude hlavni. Kazda jedna dost velka na to, aby byla vlada vazna vec, a dost mala na to, aby bylo poznat, jak to vede. A nad tim vsim urad Rimskeho cisare (AKA EU), na ktereho za normalniho provozu vsichni hazi bobek, ale instituce se hodi, kdyz je potreba mlatit se s Turkem. Anebo kdyz nejake z mocnosti rupne v kouli.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Zrovna jsem se probral jako po regulerním spánku, koukám, že mám na sobě tepláky, košili a svetr jako zvečera. Škoda snu, který nestačil přijít. Snu, že Onen prohlédl a se vzdal velkého snu o ..., a že nebude platit Napoleona, Lenina, Hitlera na jejich cestě za těžbou zlata a diamantů na Sibiři a nafty u Azerů. A tak si dám ještě hrnek melty a cigáro a půjdu si nasimulovat pod peřinu těch -40 C okolo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Pěkné, pěkné, všechno to do sebe perfektně zapadá ... tak šup, při dalších volbách to zase hodíme tvrdě bruselskému Babišovi, ju? Protože s Babišem to do sebe také všechno zapadá.

Kurva v EU to víc sype, takže volba je jasná: žvanit o konci dějin, ale při reálně volbě těmto pindům nevěří ani sám vidlák.

Průměrný počet slepic: 2 (29 hlasů)

BABIŠ je tzv pragmatik,domnivá se,že mů bude stačit financovat vitězstvi ve volbch a kdo plati ten i rozhoduje pak pro udrž0eni (jinak by ho vydirali a snad i zabili)bude dělat to co dělal předtim,

Zkusme vymyslet co by to brzdilo a SV se domniváže by se dalo použit bodu 2 PNZ který by mohl představovat most a i kontrolu nejen toho miglance,ale VSECH nami zvolenych tzv "zástupců" a to dnem i noci.
On možná pohrdá dale voliči a nechce je,avšak docházi k dilematu potřebuje je jen krátce tj v okamžiku voleb.ale potřebuje
to se SV nelibi a proto mu zkusi doporučit,aby si udržel už před volbou svoji moc a dokázal si otevřit podobný bezbariérový web jako je tady.aby jsme mu tam mohli skldat hold a přisahat věrnost až do smrti,ale ne naši.
Pokud to neudělá přimo a výhradně na JEHO webu jak to měl kdysi a ted pry je kdesi na FB v kakofonii sraček tak uvidime zda tu odvahu vládnout s námi má anebo se chce proti svyým voličcům obratit!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Máme se na co těšit. To myslím ironicky.

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

úděl je takový, že dnes už je pouze tlačen soudruhy fabrikanty, kteří do něj narvali příliš moc peněz na to, aby se to teď všechno zastavilo. Proto je nutno pořádně podojit přes erární kasu lopaty, aby šli alespoň na nulu, nebo radší do pořádného plusu.

Co se týká Ivana, je drzý a sebevědomý, jak sviňa. Buď:

1/ se mu zadařilo ve vývoji supersonických raket, anebo

2/ se chystá paktovat s rákosníky.

3/ případně má vypočteno a vyzkoušeno, že i když do Ojropské Uhnije nedodá ani kilo plynu a ani litr ropy, vcelku se mu hovno stane, protože propojil trubky západu s východem a z Jamalu či hlavního města ruské ropy - Surgutu bude pohodlně zavírat či otevírat ventily na rourách, z nichž prodá totéž jiným a za víc peněz.

Je velká škoda, že jsem přišel o fotky z cesty do Surgutu někdy před 25 lety. Spadla by vám brada, stejně jako mně, když jsem se podíval to toto

https://gelio.livejournal.com/248878.html

Tehdy jsem jel z Čeljabinska po rozmlácené betonce 1 100 km a potkal jsem asi pět aut. Přes řeku jsme jeli přívozem a museli jsme 3 hodiny kopat hlínu na nájezdu k lodi, abych nezdemoloval podvozek. Dnes tam stojí most přes řeku širokou dva kilometry...

Nevíme ani hovno, co se děje v Rusku...

Průměrný počet slepic: 4.7 (57 hlasů)

sem hodit odkaz, aby zájemci nemuseli překopírovávat odkaz do lišty.

Marná věc, blbec je blbec...

https://gelio.livejournal.com/248878.html

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

a pro "kritika" nevím, ale ať se kouknu kam se kouknu, nikde žádnou bídu nevidím, naopak všude hodně nových staveb a rozvoj . Ono se to kriticky fantazírzje od klábosnice a bez znalostí faktů. Když mám nenáladu, tak vandruju po městech/ místech která jsem znala. Všude pokrok výstavba spokojenáí lidé.. takže nevím ...kam se ti kritici koukají a zda vůbec.

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=rQ12dIDUboo

co se za tu dobu postavilo u nás???? pane kritiku

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nádherná a impozantní, opakovaná mantra o zaostalé zemi v dnešní době neobstojí, díky za videa.Sem k Vidlákovi chodím denně, ledacos se dozvědět.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

tohle ... však se koukněte. Je tam vlastně vše
https://www.youtube.com/watch?v=5p-X8SvR2KQ

a měli by si to zkouknout nejen press ale i nevzdělanci papouškující ftákoviny.....

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechna čest,že ANO widláci!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Vložte odkaz prostřednictvím ikonky "Odkaz" na nástrojové liště (má tvar mašličky) a pak bude odkaz přímo klikatelný.

https://gelio.livejournal.com/248878.html

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

nevijó rópama, co by. Majó lupenó, jak ....... .Víte, že tam majó bronzového mamuta nebo dva, v životné velikostě?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

zalejzá za nehty

Zatím bez slepic

to, že umím poznávat písmenka a všelijaké jiné tajné značky, o kterých tu cosi píšete.

Určitě jste méně krásná a méně mladá, než já, jinak to není možné.

O mašličce jsem tu už četl, ale odkazy mi šly vložit i bez tajných značek, takže jsem to vypustil. Jak vidno, radoval jsem se předčasně.

Dotaz digitálního idiota - "mašličkou" myslíte úvozovky, na kterých se rozsvítí nápis "Citace"?

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Targusi, když píšete novou zprávu a jste registrovaný v novém Vidlákově bazmeku, tak máte nad zprávou k dispozici tzv. nástrojovou lištu, pomocí které můžete text všelijak upravovat.

Mimo jiné je tam znak, který jsem nazvala "mašlička" (připomíná ležatou osmičku). Když na tento znak najedete kurzorem, ukáže se Vám popis "Odkaz (Ctrl+K)" a když na to klepnete, tak se vám nabídne okénko "Přidat odkaz" do kterého můžete vložit svůj odkaz. Takto vložený odkaz je pak pro ostatní čtenáře proklikávací.

Tato omlazovací rada Vás bude stát 350,- Kč.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Jenom drobná poznámka - my električtí standové v tom nevidíme mašličku, ale řetěz ;) Jestli se tedy bavíme o sedmé ikonce zleva ;)

Je to symbol hypertextového (URL) odkazu, že je to jako propojené řetězem ;) Vedle je zašednutá varianta s křížkem - ta se používá, když chcete odkaz zrušit. ;) (Jinak se mi líbí ikonka "zdroj", zkusím, zda mi umožní nalinkovat obrázek z cizího webu bez nutnosti nahrávat na vidlákův server:

Targus Veliký

Funguje ;)

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

ale dle popisu mi to připomíná značku pro nekonečno ??????

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

popisu. Když někdo napíše "mašlička", hledám nejméně dvě očka (smyčky) a nejméně jeden ocásek (zakončení špagátu, chcete-li stuhy). Zbodnul bych i to nekonečno, o kterém píšete. 

Ale napsat o "ležaté nule" mašlička, to prostě nedávám.

... já vím, jsem vzděláním strojař, točvolant a navíc ještě i chlap..., všechno špatně... 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

řetězové oko "mašlička" to by mě nenapadlo. Pro mne to je jasný zdroj stejnosměrného napětí. No, možná bych ještě slevil na rezistor...

Ještě štěstí, že jsem se tu po dlouhé době virtuálně setkal s člověkem jménem standa.e, který má evidentně maturitu z matematiky, protože umí počítat dokonce až do sedmi.

Jelikož k takovým VJETCŮM patřím i já, napočítal jsem do sedmi a už vím, co znamená řetězové oko. A možná si to budu pamatovat ještě asi tak dvě minuty.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Já jsem se snažila jen pomoct.

Zajímavé je, že když jsem zde poprve tu ikonku nazvala "mašlička", tak Vidlák to okamžitě pochopil.

Najednou je tu chlapská skupina strojních a počítačových odborníků, kteří jsou teď chytří jak rádio a klepou si nade mnou na čelo.

Podstatné je to, že já blbá netechnická kuchyňa jsem si na to přišla sama, jak vložit proklikatelný odkaz, na rozdíl od Targuse.

Jistě, dobrý úmysl musí být vždy potrestán aspoň výsměchem.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Maneco, obávám se, že to "klepání si nad vámi na čelo" je čistě váš vlastní konstrukt. Já se pousmál, věděl jsem, co si myslíte, ale dovolil jsem si uvést věc na pravou míru. Stejně jako byste mi tvrdila, že 2+2=5 a ukazovala při tom 4 prsty. Pochopím, že myslíte čtyři, dovolím si vás upozornit, že to, co myslíte, je čtyři a ne pět a příběh uzavřen. Vaši dobrou snahu ani schopnost poradit si jsem nikde nekomentoval. U Targuse vidím, že si jen se svou okázalou nonšalancí dělá prču i ze sebe, a tak jsem podle toho reagoval a tím to končilo. Nejsme na Kydech týden.

V podstatě bych to mohl uzavřít citací vás samotné - tím o dobrém úmyslu. Za sebe to ale uzavřu tím, že jsem vždycky raději, když mě děcko ve třídě klidně veřejně a zcela netaktně upozorní, že mám tričko na ruby či otevřený poklopec, než aby mě tak nechalo ve vší slušnosti chodit po škole a hihňalo se mi za zády. A tak se alespoň zasmějeme spolu a holt jsem chvilku za člověka z masa a krve.

A jestli se přesto cítíte mou opravou mašličky na řetěz emočně diskomfortně... ne, skutečně se za to omlouvat nebudu.

Zatím bez slepic

Já v tom také viděl řetěz.

Když mi žena Božena řekne, že je něco vínové, hned hledám, kde nechala nějakou flašku červeného vína.

To samé broskvové, nebo meruňkové. Můj Budho - to je přece chlast, ne?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Rusove maji suroviny, technologie, mnoho delniku - a mnoho vojaku ! Jedine co potrebuji,  je najit si fungujici spolecenske zrizeni.

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

jeho zřízení funguje až moc.

Od známých, kteří tam byli těsně před kovidem - životní úroveň ruské lopaty je plně srovnatelná s tou naší. Navíc nemá problém s parcelou na barák, nemá problém s drahým žrádlem, nemá problém s drahou energií.

Blíží se pomalu čas, kdy budeme Ivanovi závidět...

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)

Ale za hranicemi svého státu... :-)

Průměrný počet slepic: 1.9 (27 hlasů)

vrtíte psem

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Prezidentský systém jim vyhovuje, stejně jako Američanům.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Znáte stát, ve kterém společenské zřízení bezchybně funguje? Třeba by se tam Rusko mohlo inspirovat.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)