Proč nemohu volit Babiše

Autor
Štítky

Možná se vám bude zdát, že začínám psát o něčem jiném, ale nakonec souvislost vysvětlím.

Když jsem kdysi, jako mladý muž, přestal jezdit na lodi, šel jsem do lesa. Tam jsem se stal zaměstnancem Československých státních lesů. Když bylo potřeba, nahnali nás tam, když někde byl průser, šli jsme tam.

Pak se Slováci odtrhli a i v tom lese to začalo fungovat poněkud jinak. Lesy České republiky (dále LČR) začaly vypisovat tzv. pětileté tendry na veškeré práce v lese. Co si pod tím představit. Jelikož jsou zde jedinci, kteří mají představu, že my, když do lesa vlítneme, tak jako nadržení vlčáci skolíme vše, co vidíme, viď, Jožinku, tak bych to pro tyto neználky poněkud konkretizoval.

Pokud vyhrajete takovýto tendr, máte právo i povinnost se postarat o všechny lesnické práce. Budu se bavit o době před kůrovcovou kalamitou a o době, která nastane po ní.

Tak, pochopitelně, budete dělat mýtní těžby (ty má Jožinek nejradši, na nich se ukáže, co jsme za prasata, jak to tam zdevastujeme), pak musíte taky dělat nahodilé těžby, když někde foukne, nebo se objeví kůrovcové očko. Taky musíte dělat probírky, cca 40. letý porost, jak roste, je potřeba proředit. Tam z toho moc kulatiny nenaděláte, většinu musíte poslat do papíren. Musíte udělat u 20. letého porostu prořezávku, musíte udělat u 10. letého porostu prořezávku. Musíte po vykácených porostech zajistit jejich osázení. Musíte pak tam nahnat lidi, aby tyto malé stromečky neudusilo kapradí, nebo tráva, tak je nechat ožnout. Tyto malé stromky moc chutnají zvěři, takže tam musíte poslat maníky, kteří je stříknou nějakým sajrajtem, aby jim nechutnali.

A pak vám takhle jednou v noci dost foukne. Vichřice. Po celé republice. Tak se to musí sdělat. Sice to moc hitparáda není, když máte přes sebe klacky, kdy jeden je vyvrácený, druhý zlomený a nad nimi třetí, který vypadá že se rozhoduje, jestli spadnout teď, nebo až za chvíli, až pod ním budete. 

Ale zdělá se to. Sice to trvalo asi 3 měsíce, ale dali jsme to.

Ale jakmile jsme to zdělali, fouklo znovu. Abych to zkrátil, taky jsme to dali.

Jenomže, když pak fouklo potřetí, nastal problém. Jistě jste někdy slyšeli o nabídce a poptávce. Pokud ne, tak když je najednou něčeho moc, cena klesá. Jenomže vy jste majitelem firmy, která to dřevo nastojato furt kupuje za tu cenu, kterou jste podepsali při tom tendru. A zjišťujete, že to pomalu začínáte prodávat za míň, než jste to koupil. Což se vám, pochopitelně, nelíbí.

Tak jdete na LČR, aby vám cenou cukla.

LČR: tady jste to podepsal, necukneme

Vy: tak odstoupím od smlouvy

LČR: tak to bude penále, hele, tady dole je ta věta, tu jste taky podepsal.

LČR od smlouvy cuknout nechce, vy nemůžete, jelikož byste přišel na buben.

Tak si takhle sednete na kafčo s těmi, kteří jsou jinak vaši konkurenti, ale v současné době jsou stejně v hajzlu, jako vy a pak společně vlítnete na LČR. Ta má ale podepsané smlouvy a cuknout se jí nechce. Tak se handrkujete.

A teď se podívejme kousek vedle, co na to říká ten les. Tam je mraky kalamitního dříví. Jasně, je zima, nic moc se zatím neděje. My dřevaři jsme též v pohodě, jelikož naše firma se o nás postarala. Akorát si vezměte mapu. Já jezdil z Děčína denně dělat prořezávky nad Rumburk.

Pak se hoši dohodli. Ale to už bylo jaro a dost se oteplilo. 

On takový smrk se do jisté míry dokáže kůrovci ubránit, on ho zasmolí. Když cítí ten sajrajt, že ho napadl, prostě ho utopí ve smůle. Ale kalamitní stromy, vyvrácené a polámaně, jsou slabší a tudíž už se ubránit neumí. 

A do toho nám tehdá přišlo extrémně suché léto. Tady asi 2 měsíce nezapršelo. Dub je v poho, ten si svými kořeny pro tu vodu dosáhne, ale smrk je má dost mělké. A když na něj 2 měsíce praží slunce a ani nekápne, tak je rád, že přežije, ale na nějaké smolení brouka může zapomenout. Nemá vodu. Tak se nám to krásně rozlítalo. A další léto už je celkem jedno, jestli chčije. Pokud se na smrk vrhne stovka brouků, ty přepere. Když na něj vlítnou tisíce, nemá šanci.

Stalo by se toto, pokud bych já měl smlouvu s LČR a když ten průser nastal, hned by mi přikázali, ať na to vlítnu?

Asi ne. Systém je neohebný, vše dlouho trvá, ale v tom lese byrokracie není, ten funguje a reaguje hned.

A teď se konečně dostávám k tomu, proč Babiše volit nemohu. Protože i kdyby toto viděl, tak to nebude chtít změnit. Protože mu patří (pardon, jeho fondům), jedna z největších lesnických firem zde. A já ho plně chápu. Pokud bych já byl tam někde nahoře a měl prosperující firmu, díky jejíž ziskům nebudu jezdit na Mácháč, ale na Seychely, taky bych jí nezaříz. Já se na něj za toto nezlobím, rozumím mu.

A to vůbec nic nevím o masném průmyslu, o zemědělství, o oplodňování a co já vím, kde všude fungují jeho firmy. Tento člověk je prostě ve střetu zájmů. Z této podstaty by zde náčelníka dělat neměl.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.2 (84 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

No... tak ta souvislost na konci vysvětlená, byla taková docela dost zkratkovitá až nevysvětlená.
Po úvodu jsem na konci zkrátka čekal jinačí šlágr... a ne tento oslí můstek.
Ale jo, jinak styl hospodaření pravda sedí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

Mně ta souvislost připadá zřejmá: člověk, kterého jsme si najali jako správce našeho majetku, odvádí špatnou práci, protože je to tak v důsledku výhodnější pro jeho soukromé podnikání.

Teď je otázka, jestli pro nás dotyčný i navzdory tomu není výhodnější než jiné alternativy. Sice nás okrádá, ale okrádá nás "udržitelně". Jiní kandidáti na správce našeho majetku se nijak netají tím, že náš majetek při první příležitosti rozprodají a peníze utratí na všelijaké EUlibé vymoženosti. Takže s Babišem sice máme mizerné a zanedbané lesy, ale MÁME lesy... kdežto třeba s ODS nebo TOP nebudeme mít lesy žádné. Pravda, už nebudou zanedbané, protože nový majitel se o SVÉ lesy postará... ale co to bude platné NÁM, když už ty lesy nebudou naše?

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

a lesy máme stále. K tvrzení, že bychom s nimi žádné neměly tedy nevede žádná myšlenková linka. Nebo to snad mají v programu, zprivatizovat všechny lesy? Něco se vracelo v restitucích, to nebyla záležitost jen ODS. Sem tam nějaký remízek se asi zprivatizoval. Ale jinak?

Průměrný počet slepic: 1.4 (40 hlasů)

Lesy jsou naše národní dědictví, ne jen továrny na dřevo. Podpora ekologických funkcí lesů. Zisk z Lesů ČR půjde na zadržení vody v krajině.
Podpoříme zalesňování krajiny odolnými smíšenými lesy a obnovu lesů po kůrovcové kalamitě (cílené, nikoli plošné kácení, následná péče, kompenzace ztrát). Pomůžeme odpovědným soukromým vlastníkům, ve státních lesích upřednostníme jejich neprodukční, ekologickou funkci.

http://www.ods.cz/volby2021/spolu-pro-udrzitelny-zivot

Průměrný počet slepic: 1.5 (33 hlasů)

stejně jako tedy asi Babiš, nemá nějakou lesnickou nebo dřevařskou firmu, aby mohl uplatňovat individuální střet zájmů jako babiš, a činit taková (ne)rozhdnutí na úrovni premiera, které omohou jeho firmě - něco jako když i přes mořnost z EU, že podíl buosložky v palivu může klesnout z 5 % minimálně na asi 3 %, tak ne, v ČR zůstalo 5 %, nebo něco na způsob takové "úpsěošnosti" jeho firem, že rok co rok hltají větší dotace. A to nemluvím o té nejšílenější možnosti, kterou mu navíc ale nikdo nikdy neprokáže, kdy jako oprávněný účastník zasednání a rozhodování ČNB a bankovní rady za zavřenými dveřmi se dozvídá všechno, co ČNB a finanční regulační orgány chystají v horizontu měsíců, a tak může v klidu dát vědět agrofertu, samořejmě ne on, ale prostě si tak při večeři nebo v posteli povídá s manželkou, mějte mu to za zlé - jakých akcií nebo komodit se urychleně zbavit nebo je naopak co nejdřív nakoupit, atd. atp. Tohle - pokud to dělá, což se dozvíme jen stěží - mu musí sypat neskutečně.

Průměrný počet slepic: 1.5 (25 hlasů)

nemá lesnickou ani drvoštěpskou firmu, von má jenom pěšinku a jednu neziskovku

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve střetu zájmů jako babiš, který těch firem má porůznu plno a jako premier jim může přihrávat, což prokazatelně už dělal. A to nemluvím o střetu zájmů v podobě vlastnictví mediálního domu.

Průměrný počet slepic: 1.2 (17 hlasů)

Nezakebabuj diskuzi, trolle.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

tím, že lidé diskutují, a nikdo neřeší, kdo toho kolik řekne/napíše, pokud píše k tématu a nové infromace, názory. Chápu, že kdo nemá co říct, nemá názor nebo zjišťuje, že asi ne plně správný, připadá si pro tu diskusi zbytečný. Ve skutečnosti se nemýlí.
Ale respektuju v tuhle chvíli, že už bych toho mohl nechat, tak toho nechávám .-))))

Průměrný počet slepic: 2 (22 hlasů)

správně psát i - y, mamlasovitý tapetáři?

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

porozumět nebo pochopit to, co píši, budu se snažit po sobě příspěvky číst a opravovat z hlediska pravidel českého jazyka. Brání vám uvedené tedy chápat a rozumět tomu, co jsem napsal?

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

No tak jako je to tragedie, samozřejmě, to je jasný, všechny tyhle neziskovky
Ale není to nic nezákonného a nedozvěděl jsme se a nedočetl, že by při tom spáchal podvod, jako Babiš.

Dočetl jsmese ale :
"Většina lidí o tomto sdružení přitom nejspíše vůbec neslyšela. Je však překvapivě úspěšné v žádostech o dotace od státu. Registr smluv Hlídač státu hlásí, že CDK se státem uzavřelo celkem 82 smluv v celkové hodnotě 48 milionů korun. Na dotacích potom získalo dalších 28 milionů korun."

Takže jen 28 mega dotací, těch 48 mega je na základě smluv.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

modrobolševičtí ftáci....
"Kdybychom lidem řekli, co máme v plánu, nikdy by nás nevolili". Mirek Topolánek, jaro 2006
Modrej bolševik má permanentně skvělé programy a kromě první Klausovy vlády jejich vlády vždy skončily megaostudou a předčasnými volbami....

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

že to neukazuje krutost a možnost hrůzovlády modroptáků, ale hloupost a zbabělost většiny voličů? Protože důvod, proč někdo někomu něco neřekne, může být minimálně dvojí : ten váš, že chce dotyčného zatajením svých dlvodů ojebat. A nebo ten druhý, že by ho dotyčný nepochopil?
Tedy že by nepochopil, že je rozumné a správné se omezit a ne si půjčovat na naprostý kraviny?

Průměrný počet slepic: 1.4 (30 hlasů)

Jaký půjčování na kraviny?
Vy tady citujete vzletné plky z programu ODS na téma lesy, které jsou jako by je napsala Božena Němcová, prej národní bohatství..... :-)
Přitom modrej bolševik má tu smůlu, že už tady párkrát řádil, takže každej příčetnej volič ví, že to národní bohatství by pod kuratelou modroftáků bylo velice rychle rozkradeno. Jako všechno ostatní, k čemu si v minulosti čuchli

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

doložil, jak se ODS staví k lesům. Je to v naprosté pohodě, žádná likvidace a privatizace lesů za ODS neproběhla a podle programu ani neproběhne.

To "půjčování na kraviny" bylo už k jinému tématu. Napsal jste, že Topolánek v 2006 řekl : ""Kdybychom lidem řekli, co máme v plánu, nikdy by nás nevolili". Mirek Topolánek, jaro 2006"
A máte pravdu, Topolánek to skutečně řekl. Já se jen obávám, že vám ale vůbec nedocvaklo, co se mu "nechtělo říct voličům", tedy to, co po zvolení řekl : že je třeba šetit (Topolánkův batoh), uskrovnit se a nezadlužovat se na kraviny typu "možnost sežrání místo 3 - 4 řízků každým na sociálních dávkách a státním zaměstnance," ...... kdyby voličlm natvrdo řekli, kde všude chtějí šetřit, i přes neoddiskutovatelný fakt, že by to bylo rozumné a nejlepší řešení ty úspory zrealizovat, naprostá většina voličů (min 2/3, by to NEPOCHOPILI, a nevolili by to. Protože člověk má tendenci, logicky, volit svoje dobro, svoje větší příjmy, životní úroveň, I KDYŽ NEEXISTUJE OBJEKTIVNÍ DŮVOD, ŽE BY SI TO NĚJAK ZASLOUŽIL. Notabene když je to na úkor někoho jiného, který je úspěšnjší a daří se mu víc (což platí v uvedneém gardu vždy, že na přilepšování jedněm se bere druhým, přívlastky si odpustím, jsou jasné. Prostě jen klasické socialistické přerozdělování.
Prostě zkuste vyhrát volby s ROZUMNÝM PROGRAMEM typu : budeme zemi řídit tak, abychom utráceli jen to, co si vyděláme a to způsobem, aby každý měl jen co si opravdu zaslouží a kdo nepracuje, bude mít jen to nejnutnější a druhým za to minimálně hezky poděkuje a ne že bude vyřvávat, že má nárok ...... zkuste s uvedneým vyhrát volby ve světě, kde jsou 2/3 levicově založených voličů. Tedy voličů, očekávajících, že se o ně po všech stranách a dobře postará stát ....

Průměrný počet slepic: 1.8 (32 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že potřebuje pouze voliče 1x za 4 roky a jinak jsou jim lidé ukradení. Poslední vláda premiéra Nečase byla také poslední kapkou.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ale jsou to pravičáci, čili jim jde o celý stát, ne jen o nějakou skupinku třeba tzv. potřebné ap.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

V obou případech se totiž potenciální voliči zachovají maximálně racionálně, pokud se rozhodnou ODS a podobná uskupení NEvolit.
Jedni proto, že se oprávněně obávají opětovného "ošibalení".
A druzí proto, že volební program i politika dotčené partaje jsou "prostému lidu" natolik nesrozumitelné, že je lepší je nevolit.

Nu, "Kterak demoblok o voliče přišel"; teď ještě sehnat někoho, kdo to voilustruje :o))

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

ale poslední průzkumy volebního potenciálu hovoří trochu jinak
https://www.irozhlas.cz/volby/volebni-potencial-pruzkum-kantar-koalice-…
ale nic si z toho nedělejte

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

s "potenciály" zjevně nestačilo:-))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Já chápu, že se vám to nelíbí, ale co s tím mám dělat já? :-))))) Já ten průzkum neprovedla čísla nezjistil a nezveřejnil :-))))))))))))) Uklidněte se :-))))) Použijte na to "poslední slovo", které zde meiz námi dvěma budete mít :-)))

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

To Vám přece na ty závorky málem nestačí stránka.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ivan Fuksa z ODS a jeho Dřevěná kniha. Rozdrobení Státních lesů na malé akciovky,potom prodej a následná koncentrace u větších vlastníků.
M.j. u Babiše. Teprve potom si uvědomili, že Babiš vyrostl přes míru a nedrží basů.
A proto největší škůdce lesů je agent STB. Beztak i kůrovce importoval aby mohl kácet a rabovat.
https://denikreferendum.cz/clanek/25547-ceske-lesy-v-ere-systemu-babis

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Feldkurát Katz (neověřeno) dne So, 18. 09. 2021, 00:51

"MARGUERITTO, buďte trpělivá. Přišla doba, ve kterou jsme vůbec nedoufali. Uteče pár let, lidé budou mít problém se nažrat a pak jim bude jedno, co se komu vrátí.“

https://m.facebook.com/283560668428688/posts/395486853902735/

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

to je ta noblesa.
Šlechtic ducha a "náš" politik

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Vždy, když někde čtu větu v programu o smíšených lesích, chce se mně zeptat, jak toho chtějí dosáhnout? Nařídí majitelům lesa, aby sázeli více listnáče? Ano, klidně, ale těch je zapotřebí na hektar asi 8 až 9 tisíc stromků, zatímco smrku jen 4,5 tisíce. Navíc je listnáč dražší a více chutná zvěři. A když si soukromý majitel lesa zajde na kraj, aby zjistil, jak by dosáhl na tu slavnou dotaci, tak zjistí, že:
- kraj do dotací dal 15 milionů - přesně částku, o kterou si zažádaly obce. A na soukromé majitel zbývá 0 Kč.
- podmínky na dosažení dotace jsou natolik strašlivé, že je splní jen s vypětím sil a vynaložením obrovských finančních nákladů, které musí vynaložit ze svých úspor.
- sazenice nejsou, protože je vykoupily Lesy ČR a na malého vlastníka lesa se každý vykašle. A převážet se dají jen ze sousední oblasti, kde jsou také vykoupené, protože kůrovcová kalamita je velká.
- i když tohle všechno překoná a zasadí ty listnáče, jsou to slabé proutky, které nejsou skoro vidět.
- do oploceného lesa se mu tlačí přemnožená zvěř, která za tím plotem vidí zelenou paseku. Pak stačí, aby kanec prorazil díru v oplocence a tudy lezly srnky a jeleni.
- i když postaví oplocenku vysokou nějakých 160 cm, stejně ji srnka přeskočí a všechno mu sežere
- i když nahlásí škody nájemci honitby, stejně nic po dlouhém handrkování nedostane

Majitelů lesů je pár desítek tisíc, myslivců asi milion. Tak chovají maso a pasou lesní kozy (srnky) na cizích pozemcích. Nakonec majitel lesa rezignuje, protože jsou proti němu úplně všichni lidé v ČR. A k tomu ta přemnožená zvěř.
Do toho mu odborný lesní hospodář od stolu udělá plán (tj. koukne do mapy a předepíše dřevinu). Dost často se tam dřevinám nedaří. Příklad, pozemek s potůčkem. U potůčku dobře rostou olše, tak je OLH předepíše na celém pozemku včetně suchého svahu nad potokem, kde je zasadí, i když ví, že uschnou. musí, Protože pokuty jsou likvidační.
Majitel lesa má jediného spojence, přírodu, která mu se zalesněním pomáhá. Všechno ostatní je proti němu.

Nakonec by bylo nejlepším řešením nedělat nic a nechat přírodu, aby zalesnila paseky. A dosazovat teprve pod podrostem melioračních dřevin, nejčasteji břízy. Tedy pokud přemnožené srny nesežerou lesní stromky.
-

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Zapomněl jsme dodat, že o krajské dotace se podávají přihlášky od 1. dubna, ale už v lednu (2 měsíce před vyhlášením) jsou rozděleny mezi obce a pro soukromé majitele nezbývá nic.

Za takových podmínek by soukromí majitelé lesa klidně nechali republiku uschnout. Přitom by stačilo ponechat možnost, aby se les obnovil sám. Nebo výrazně snížit stavy zvěře, aby vůbec k obnově mohlo dojít. Ale hodně výrazně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

ale předpokládám, že když to někdo slibuje, uvedneé, minimálně by se pokusil ty podmínky, jak jste je vypsal a pokud jsou pravdivé, změnit. Nemusí se povést, ale musí se alespoň pokusit.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

Listnaté sazenice nepotřebujete sázet, stačí jen, pokud je nevyřežete. Nejlépe se listnatý les obnovuje z přirozené obnovy. To ale český lesník, odkojený sovětským systémem lesnictví, který vznikl z pruského systému, neumí a z ideových důvodů ani umět nechce.
Oplocenky se musejí dělat všude, protože je vysoká zvěř přemnožená. Ta ovšem žere jak listnáče, tak i jehličnany. To je ovšem také vina Lesů ČR, protože neoddělila lesnictví a myslivost. Její zaměstanci se více starají o to, co střelí, než o to, jak jim roste les.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Zapomínáte, že je spárkatá i černá zvěř přemnožená natolik, že páchá škody nejen na polích, ale i likviduje oplocenky. Jak se tam dostanou, všechno sežerou. Listnáče se pravda obnoví, ale pár let vývoje je ztraceno.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Kebabe, to jsou všechno jen keci. Ale jestli jim ty věříš, tak si je samozřejmě vol. Jen ty voly ale nedělej i z nás.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

při volbě nemáte možnost se řídit něčím jiným. Buď jim věříte ebo ne. Vy věříte jiným volům a budete je volit. Soudím, že to budou ti, co budou dál tuhle zemi zadlužovat a udržovat na světě největší egalitarismus. Je to smutné, ale je to realita.

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

Ovšem věřit ODS by mohl jen někdo, kdo se právě navrátil z hvězd (viz S. Lem). Čeho je schopná předvedla vícekrát a ještě pořád je co ze státního rozkrádat. Třeba zdravotnictví.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

rozum. Nemusíte tomu věřit. Vy ne.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

z rady ČT. 1:53 h to v Radiožurnálu oznámila Olga Sommerová, poslankyně za TOP.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Sommerová, obstarožní rajda, která je co se týče jejich ČT sama ve střetu zájmů.😡

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

střet zájmů.
Střet zájmů nastává v případě, kdy firmy z Babišostánu získají nějakou neoprávněnou výhodu.
Bernard nepopsal ani jednu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

ale mohu se mýlit, nevyznám se v uvedeném oboru natolik, vidím v tom, že baišovi nějakým způsobem kvůli jeho lesnické (dřevařské) firmě vyhovuje, že ten les nikdo nezachraňuje VČAS a jeho firma z toho tudíž má větší vývar asi na prodeji dřeva ap.?
Každopádně že je Babiš v brutálním a permanentním střetu zájmů v mnoha roviných ekonomiky a společenského života od jeho vstupu do politiky 2011, to se prostě nedá okecat.

Průměrný počet slepic: 1.9 (29 hlasů)

už jsem tady nějakou dobu neviděl toho hňupa Hlavonohu, nejsi, Kebabe, jeho alter ego?

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

pokud je to důvod, který vám brání pochopit a porozumět tomu, co jsme napsal, budu si to po sobě na závěr číst a opravovat. Ono to vzniká např. tím, že člověk začne něco psát s životným nebo mužským podmětem, pak to během psaní trochu přepíše, ale už se mu tam podmět změní a tím by mělo i i/y, ale na to už člověk kašle, protože píše myšlenku a ne diktát.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

-nevím zda včil - říkávalo " bledá závist". Vzpomenu-li to , co o sobě zde Berrnard napsal ... tak nějak mi to připadá. Holt byl pracovitý a úspěšný. Že si musel máknout/stejně jako Berrnard/ je jasný a měl proti němu velkou výhodu - byl podstatně mladší, když začal podnikat a taky v daleko tvrdším prostředí, kde bylo dodržování daných zákonů sledované.. Takže má letitý trénink|, proto ty zoufalé akce co furt další a další jsou. To bohužel Bernardovi uniká i když workoholici jsou asi oba.
A taky mu uniká podstatné, jsou lidi práce a jsou lidi flákání... A je smutné že lidi práce občas sklouznou do sebelítosti

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

O tom podnikání se píše ve Žlutém baronovi, Boss Babiš a v Babišově Palermu.

Průměrný počet slepic: 1.6 (21 hlas)

Babiš není ani normální, ani dobrej.
Je to estébák, zloděj, možná únosce, neskutečnej permanentní lhář, permanentně ve střetu zájmu, pravicový populista neskutečného kalibru (to jsem v životě neviděl) - takhle já si normálního člověka nepředstavuju.
A dobrej? V čem? Ve vládnutí ani omylem. Naprosto totální chaos kolem covidu udělal loni na podzim on, než ho asi někdo zklidnil a on to nechal odborníkům. Nejslabší premier od 1990 - naprostá loutka hradního žoku, ČSSD a KSČM. Sliboval skoncovat s korupcí, za jeho 4 roky jsme se v indexu vjemu korupce propadli o 5 míst. Zadlužení jak kráva, za 3 roky pomalu stejné jako za předchozích 30 let. A přesto další a daší přihazování těm nejméně až vůbec produktivním lidem. Arogance, sebestřednost, lhaní. To je jediné, v čem je možná dobrej, ale až po hradním prdu.
Ale slíbil, že zatočí s podnikateli (EET ap.), co všeci kradnů, jen on ne. Že vyřídí tradiční strany, které toho dohromady nenakradly ani setinu toho, co on. Že prý ho ty strany stvořily - přitom jeho chování a potenciál má veškerou DNA komunistů - od konexí, v Maroku nakradených peněz ve švýcarsku, estébáckých manýrů nakládání s konkurenty, lhaní, podvádění, loupení, přikrádání vlastním (fondům) .
Jako už v 1998, 2002, 2010 u ČSSD, stačil i jemu volební program, jak zatočí s těmi druhými, odstraní Kalouska a rozdá lidem koblížky a peníze.
Chápu, že v tomhle populistickém lhaní voličům je nejlepší. I proto ho žere 25-30 %. Hrozně slaboučkej důvod, ale na 30 % stačí. Když ovšem konkurenční politické síly jdou stejnu cestou, je to jen "Antibabiš, nic jiného nemají". Ale Babiš má jen to samé, jen naopak. a jen jako politickou korupci, o nic jiného mu nejde, než si tím nakoupit voliče a tedy moc. ti druzí až tak příšerně voliče nepodvádějí, až tak hrozně mu nelhou.

Průměrný počet slepic: 2.2 (45 hlasů)

Ne, Babiš není nejlepší. To jen jeho oponenti jsou ještě horší!

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerde, Váš komentář mě donutil se zamyslet nad češtinou (nejsem odborník).
"dobrý" je absolutní
"lepší" a "nejlepší" je relativní, tzn. že "lepší" ani "nejlepší" nemusí znamenat automaticky "dobrý"
dtto. platí u pro "špatný"
A proto si myslím, že lze klidně napsat, že Babiš je z aktuální nabídky pro určitou skupinu "nejlepší", aniž by musel být členy této skupiny považován za "dobrého".

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by havran 57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejlepší politik je ten, který se ptá co nejvíce lidí, co je trápí, a snaží se ty nejpalčivější problémy odstranit. To, která část obyvatel považuje za největší problém, je už věcí demokratického názoru. Jenže naši politici jsou představiteli určitého názorového proudu, takže s nimi nemusíme souhlasit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)